Csúcs és a Mammonhiénák


A miniszterelnök összeröffentette a kapitalizmus haszonzsebelõit és a kiszolgáló személyzetet, úgynevezett Nemzeti Csúcsra. Lássátok, mi rontottunk el mindent, mi, mindannyian – látszatot keltve, holott nincs bennük nemzeti felelõsség, csak önfényesítõ gõg!
Gyurcsány Ferenc, mint arra legilletékesebb (???), kérte, nagyjaink hagyjanak fel a pártpolitizálással és a válságból való kilábalás érdekében, bekötött szemmel sétáljanak át a szakadék felett kihúzott kötélen, vagy a szociálishálóból kipottyantott sokaság után zuhannak a mélybe. Mondhatta volna: - Tanuljatok meg mások hátán, vagy a levegõben járni!-
Uraim, a szöges bakancsot, legalább a szöges bakancsot vegyék már le!

Mirõl is szól a világválság? Természetesen laikusként, úgy érzem, semmi másról, mint kivonják vagyonukat a pénzoligarchiák a kockázatos piacokról, ezzel megsemmisítik, de legalábbis legyengítik az erõsödõ, fejlõdõ „kishalak” pozícióit. ( Na, ne már az én pénzemen gazdagodjatok meg! – felkiáltással.)
A világgazdaságban a mi „kishalunk” Demján Sándor kimondta, amit 93-ban, hogy karcsúsítani kell az államapparátust, de vagyona védelmében kéri az államot, mentse meg.
Milyen igaza van! Az államapparátus, az egzisztencia ingyencsecsszopói, a talpnyaló szavazó bázis mindig megmenti a káderképzõn kötött elitlobbyt, s hull, hull a manna. Hogy is van ez? Az igazságba kell vegyíteni a hazugságot? Az állam kifosztásán hízott balfékek elhitték, hogy a pénzvilág is szocialista logikára épült Skála kópé? Hát nem, nem uraim, a világon nincs olyan, mint az önök agyában, miszerint a tettekért nem kell felelni és az ölünkbe hulló manna csak és kizárólag a hazugokat és a csalókat illeti! Nincs ilyen fizikai törvény és a pénzoligarchiák évszázadok alatt alakultak ki és az évszázadok hozadéka a haszon, melyet most, hogy úgy mondjam, realizálnak: Felfalják az amatõröket.
Orbán Viktor és Semjén Zsolt kimondta, emberek rontották el a dolgokat, olyan emberek, akik loptak, csaltak, hazudtak! (maszek véleményem, mentse meg õket az ég!) Emlékeimben kutatva, a reformkor óta jelentkeznek a gondok a magyar ember gondolkodásában, mintha a reform szó átka lenne rajtunk viselhetetlen teherként, nem értjük egymást és a világot. Mások és gyilkos haszon rabja lett a tudat, amely évszázadokig védte a tisztességbe vetett hitet, még ha sok mihaszna úri dölyf is hízott tettein. Elveszett belõlünk a tisztességbe vetett alázat, az élet feltétlen védelme, hisz a haszonra bízzák már az egészségünket is, s az öregjeinket odadobják a Mammonhiénáknak. Bizony, bizony csak nyeljük a keserû pirulát, mossuk a mocskos lábakat, szorul torkunkon a hurok és ígéretekkel telt a padlás, míg bennünk egyre betegebb a gondolat, a hazugok, a csalók, a tolvajok boldogok. Meddig fog ez így menni? Az emberi jogok nyilatkozata miért lett a lélekbõl papírra vetve? Mert mindenki tudja, hogy a pénznek jelenleg korlátlan joga van és a becsület, szemlesütve nyalja a talpát!
Tudom, naivság feltételezni olyanokról, akik a vagyonszerzés és a társadalmi felelõsség során gátlástalanul mertek a közösbõl elvenni, pedig arról az asztalról illik és csak annyit elvenni, ahová és amennyit az ember tesz. Tehát szeretném hinni, hogy a „kishalaink”, egy pár pikkelyt levedlenek bõrükrõl, vagyonukból, az emberért, a hazáért mondjuk úgy 10%-ot beáldoznak, mielõtt felfalják egész bankbetétjüket, a veszett vergõdésbe kezdett, haldokló Mammonhiénák. Nos, fel fogják falni mind, mert éhesek és félnek, félnek a valóság világosságától, hogy felismerik az emberek, az érdekek nem egyéniek, az érdekek közösek.

A felelõsség áthárítása, mindaddig sikertelen kísérlet, míg csak fellengzõs együttérzésrõl szónokolnak a bûnösök, áldozatokat kell hozni, és mivel a nemzet lelkét már feláldoztátok, a saját vagyonotok következik, kópék, s cimborák!
2008.10.18.