Kedves Barátaim,


Gyurcsánynak nem kicsit kellene pihennie, hanem nagyon! Méghozzá a börtön hûs cellájában. Nagyon sokan továbbra is kérjük, követeljük a Fidesz-kormánytól az elszámoltatást! Ne hanyagolják el, mert ennek hiánya komoly gondokat okoz a késõbbiekben (is)! A Jobbik pedig jobban tenné, ha Gyurcsány és körei között keresné a hazaárulókat!

Reményteljes Nagyhetet kívánok tisztelt Olvasóimnak: Frigyesy Ágnes

___________________________________________________________


„Minden magyar büszke lehet az új alaptörvényre”

Lázár: Ilyen törvény még nem született
2011.04.18
MNO - KA


A Fidesz frakcióvezetõje szerint minden magyar büszke lehet az Országgyûlésben hétfõnelfogadott új alkotmányra,

amely 2012. január 1-jén lép hatályba. Harrach Péter úgy vélekedett: az alkotmány megalkotásának folyamata szép és nagy munka volt.

Lázár János a parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatóján – utalva a nemzeti konzultációra – úgy fogalmazott: valószínûleg még nem született olyan törvény Magyarországon, amelyrõl több mint nyolcmillió választót kérdeztek volna meg. „Minden magyar honfitársunk büszke lehet erre az alkotmányra, (...)

ez az alkotmány mindenkié lesz” – mondta, hozzátéve, hogy az új alaptörvény egy húszéves adósságot törleszt, de „talán megérte a húszéves a várakozás”, mert a volt kommunista, rendszerváltó országok alkotmányai közül a legjobb született meg, igaz utoljára.

A politikus kérdésre szólt arról is, hogy minden magyar választópolgárnak meg kell kapnia az alkotmány teljes szövegét.
Az elfogadott alaptörvénybõl nyolc pontba foglalva kiemelte: garantálja a gazdasági biztonságot; megvédi a nemzeti vagyont, azt, ami megmaradt „az elmúlt húsz esztendõ rabló privatizációi után”; megteremti a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás feltételeit, megakadályozza a politikai szereplõket abban, hogy választási kampányok közeledtével felrúgják a jó gazda gondosságának követelményét; biztosítja a szolidaritást; valódi elismerést, támogatást biztosít a gyermeket vállaló családok számára; kiemelten foglalkozik a közbiztonság kérdésével; világosan kimondja az állam erõszak-monopóliumát; és egy új munkakultúrát érvényesít.


Az európai szokásokat tiszteletben tartó alaptörvény született – hangsúlyozta Lázár.

Sólyom László volt köztársasági elnök alkotmányozással kapcsolatos kritikájára a frakcióvezetõ úgy reagált:

a nemzet egységének korábbi megtestesítõjétõl elvárható lett volna, hogy elõször Magyarországon ismertesse az álláspontját.

Egészen megdöbbentõ és sajátos, hogy külföldi sajtóorgánumból kellett megismerni a volt államfõ kritikáját – tette hozzá. (A Frankfurter Allgemeine Zeitung múlt pénteki számában közölt interjút Sólyom Lászlóval az alkotmányról.)

A Fidesz-frakcióvezetõ példaként említette, hogy a Sólyom László által tett észrevételek figyelembevétele után változott meg az Alkotmánybíróság jogköre,
az ombudsman pedig utólagos normakontrollra kapott lehetõséget.

Lázár szólt arról is, szeretnék ha az MSZP és az LMP visszatérne a parlamenti munkába a sarkalatos törvények megalkotásánál. Errõl már jövõ héten tájékozódni is fog.

Lázár: Érdemes lenne Gyurcsánynak egy picit pihenni

A Fidesz frakcióvezetõje szerint Gyurcsány Ferencnek „érdemes lenne egy kicsit elvonulnia pihenni”, mert a gondolataiból az látszik, elfáradt.

Lázár ezt kérdésre válaszolva mondta hétfõi budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a volt kormányfõ szombaton a Magyar Demokratikus Charta tüntetésén arról beszélt, a jobboldali szavazókat tiszteletben tartják, de a pártpolitikai megrendelést teljesítõ ügyészeknek és közszolgálati újságíróknak „nem bocsátanak meg”.

A Fidesz frakcióvezetõje szerint a választók egyetlen dolgot kérhetnek Gyurcsány Ferenctõl: „hagyja abba ezt a cirkuszt”, és fontolja meg, hogy a magyar közéletnek van-e rá szüksége.

Lázár hozzátette, azt tanácsolná a volt miniszterelnöknek, „érdemes lenne egy kicsit elvonulnia pihenni”, mert a gondolataiból az látszik, hogy elfáradt egy kicsit.

Szép és nagy munka volt

A magyar történelem nagy pillanatának nevezte az új alaptörvény elfogadását hétfõn a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje az MTI-nek.

Harrach Péter úgy fogalmazott: az alkotmány megalkotásának folyamata szép és nagy munka volt, „élmény volt számunkra”. Legalább ilyen élményt jelentett az a történelmi pillanat, amikor elfogadta a parlament az új alaptörvényt – tette hozzá.

Kár, hogy ezt az örömöt némileg megrontotta a folyamatban és a szavazásban részt nem vevõ két párt, és a voksoláskor a Jobbik viselkedése – mondta Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetõje szerint mindez elrontani ugyanakkor nem tudta az örömöt, hiszen ez egy nagy pillanata a történelemnek.
Mindenki, aki ebben részt vett, úgy érezte, hogy „a gyermekeink, unokáink számára is hosszú évtizedekre szólt ez az alkotmányozás, és része annak a jövõépítésnek, amire vállalkoztunk” – emelte ki a kereszténydemokrata politikus.

(MTI)