A falu lakossága Bethlen Farkast támogatja Verõcén


Botrány: Továbbra is a Gyurcsány-kormány volt helyettes államtitkárát, Dózsa Csabát támogatja Szûcs Lajos



Botrányra ébredt Verõce lakossága 2010. október 1-én, ugyanis az a fura helyzet állt elõ a faluban, hogy Bethlen Farkas nemzeti érzelmû polgármesterjelölt mellett a ringbe szállt Dózsa Csaba polgármesterjelöltet, a Gyurcsány-kormány volt helyettes államtitkárát támogatja Szûcs Lajos, a Fidesz megyei Választmányának elnöke. Ez azért botrányos, ugyanis a Fidesz-KDNP nem indított polgármesterjelöltet Verõcén.



A Fidesz-KDNP csakis


a keresztény-nemzeti polgári oldal képviselõit támogatja



Ezt levélben is leszögezte Harrach Péter, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke. Harrach Péter egy héttel ezelõtt írt levelében kijelentette: a Fidesz-KDNP csakis a keresztény-nemzeti polgári oldal képviselõit támogatja, vagyis Bethlen Farkas polgármesterjelölt embereit: Bézsenyi Istvánt, Ladányi Károlyt, Marschall Márkot, Martos Györgyöt, és Takács István Györgyöt. Harrach Péter reméli, a verõcei választók október 3-án sem fognak a baloldaliakra szavazni.


Szûcs Lajos azonban 2010. szeptember 30-án újabb levelet tett közzé, melyben ismét biztosítja támogatásáról Dózsa Csabát, a Gyurcsány-kormány volt helyettes államtitkárát, aki 28 millió ft végkielégítéssel távozott hivatalából.



Szûcs Lajos felelõsségre vonását követelik Verõcén



A falu lakossága felháborodott, Dózsa plakátjaiból rendre vágják ki a Fidesz logót. A Verõcei Polgári Kör tagjai pedig követelik Szûcs Lajos felelõsségre vonását! Véleményük szerint ugyanis a Fidesz nem támogathat egy baloldali politikust, sem a csapatát! A Verõcei Polgári Kör tagjai követelik a Fidesz országos elnökségétõl, határolódjanak el Szûcs Lajos magánakciójától! Valamint kérik Szûcs Lajost, nevezze meg azt a Fidesz-elnökségi tagot, aki rajta kívül engedélyt adott neki, hogy a Fidesz-KDNP elnökségének döntésével szembe menjen! A verõcei lakosok szerint Szûcs Lajos sokat ártott a Fidesznek! Az egyik helyi lakos levélben is megkereste Szûcs Lajost, melyben a következõket írja: – „Hozzám is eljutott az a levél, amelyben Ön visszavonta a támogatását a verõcei Dózsa Csaba képviselõ-jelöltjeitõl, de Dózsa Csabát változatlanul támogatja Verõcén. Egyszerûen nem értjük, miért teszi, amikor mindenki tudja, Önnek is tudnia kell, hogy Dózsa Csaba balliberális beállítottságú valaki, ismernie kellene a "történetét" is, a kórház-privatizációs botrányokban jócskán benne volt, közgazdász tapasztalatával „segítette” annak létrejöttét, és „szolgálataiért” egy évig államtitkári rangot kapott Gyurcsányéktól, majd egy év után 22 millió Ft végkielégítéssel távozott. Ilyen embert támogat Ön a Fidesz színeiben????? Ön vagy a lelke mélyén szintén liberális, esetleg baloldali gondolkodású, de akkor mit keres a Fideszben? vagy ennyire tájékozatlan, vagy netán korrupt. Még ezt is el tudom képzelni, mert nincsen más magyarázat a tettére. Hacsak nem a Bábiné-féle történet... Bethlen Farkasról meg mindenki tudja, hogy jobboldali beállítottságú, persze azért lehetnek olyanok, még a jobboldalon is, akiket ezzel a kampánnyal megtéveszt. Ha van lelkiismerete, akkor visszavonja Dózsa Csaba támogatását is. Enyhe tisztelettel: Szenter Erzsébet”


Verõce lakosságát tehát próbálják átverni a baloldaliak… Harrach Péter azonban egyértelmûen hangsúlyozta levelében, sok sikert kíván a keresztény-nemzeti-polgári oldal képviselõinek „abban a biztos tudatban, hogy a verõcei választók október 3-án sem fognak baloldaliakra szavazni.”



Frigyesy Ágnes