LENGYEL ALFONZ PROFESSZOR MEGJEGYZÉSE A “HORTHY ÉS A ZSIDÓKÉRDÉS” C. CIKKHEZ

(A JELZETT CIKK A GOOGLE-BAN, A CÍM BEÜTÉSE UTÁN OLVASHATÓ)





Lengyel Alfonz régész-sinológus professzor,- Ludovika Akadémiát és jogot végzett Magyarországon. A Mindszenty perben elítélték és Rákosi börtönébõl ‘56-ban szabadult, majd ‘56 novemberében nyugatra menekült. A Sorbonne Mûvészettörténeti és Régészeti Intézetében (Párizs) doktorált. Nyugalmazott egyetemi tanár. Az USA-ban él és számos állam tudományos akadémiájának a tagja (ezen belül az MTA-nak is), a Volt Magyar Politikai Foglyok Világszövetségének elnöke, valamint több tudományos szervezet elnökségi tagja. Kapcsolódott a Magyar Justitia Bizottság (MJB) munkájához is. Régész szakemberként (évtizedek óta) Kínában végez rendkívül eredményes kutatásokat. meghívott elõadóként szerepel az USA-ban, Ukrajnában, az Orosz Föderációban, Kínában, és más államokban, csupán hazánkban felejtkeznek el róla! Jelenleg a Sino-American Field School of Archaeology amerikai igazgatója. Több, mint 50 éve van távol hazánktól, de gyakorlatilag napi kapcsolatban van barátaival, és figyelemmel kíséri a politikai-társadalmi eseményeket. Az alábbiakban közétett levelét (a levéltitok megsértésével, de számolva Lengyel professzor utólagos engedelmével) azért bátorkodtam közreadni, mert számunkra teljesen ismeretlen információkkal bõvíti a távol keleten lezajlott eseményeket: a zsidók Kínában történõ megjelenését, tevékenységüket, elhurcolásukat, menekülésüket, valamint a baloldali médiák magatartását a közvélemény informálása vonalán. Az esetleges nyelvtani vagy mondatszerkesztési hibát tekintsék a levélíró félévszázadot meghaladó távollétébõl adódó közvetlen okozójának., és azt a tényt, hogy Lengyel professzor nem cikknek szánta ezt az írást. A levélben lévõ kiemelésekért is engem okoljanak.

Tisztelettel: (Prof. Dr. Bokor Imre)

Imrém,

Ezt a fantasztikus összefoglalást nagy érdeklõdéssel olvastam. Kínában én is végeztem 1980 és 2000 között kutatást a zsidókról.

(1) Kr. u. 800-ban érkeztek Kaifeng városába zsidók, akik a moorok elõl menekültek Indián keresztül Kínába. Ezek Safardim-ok voltak és beolvadtak a kínai lakosságba.

(2) Heilongjian tartományában egy kis faluból Harbin nevû várost építettek a zsidók. Ezek Akhanaziak voltak, akik elõször a 19. századi orosz cároktól, majd Lenintõl és Sztalintól menekültek Harbinba és találtak új hazát. Ezek közül az egyik, aki már a kínai Harbin városban született,- lett Izrael miniszterelnöke.

A második világháború alatt a Japánok foglalták el Harbint, de a zsidóknak semmi bajuk nem lett, sõt egyetemet, kórházat, operaházat, szimfonikus zenekart etc. alapítottak. Saljapin is énekelt a Harbin-i Operában. Fejlesztették a bányászatot, a vasipart, stb. Amikor a Szovjet Vörös Hadsereg kiverte a japánokat Harbinból, 300 zsidót raboltak el és vitték õket mint CIONISTAKAT MOSZKVÁBA KIVÉGEZNI. Amikor én itt Sarasotában (USA-ban) egy kiállítást rendeztem a Harbin-i zsidókról, az újságok azért nem írtak róla egy szót sem, mert a meghívóban bejelentettem a Harbin-i cionistáknak titulált zsidóknak a szovjetek által való kivégzését. Azért, hogy ezt eltitkolják, a ZSIDO ENCYCLOPEDIA minden kis zsidó gócot megjelöl, ahol valaha is zsidók laktak Kínában, de HARBIN-t egy szóval sem említi, csak én adtam hírül, amikor elõadást tartottam Harbinról egy ASIA Specialisták nemzetközi konferenciáján Kuala Lumpurban.

Jellemzõ, hogy bár Kínában a legnagyobb zsidó településnek két zsinagógája volt Harbinban, de a bal liberális amerikai sajtó nem volt hajlandó a kiállításról írni. Nem akarták tudatni az amerikaiakkal, hogy szovjetek onnan 300 gazdag zsidót elraboltak és likvidáltak.

Amikor 2004-ben a kínai kormány a két zsinagógát teljesen restauráltatta, mert a Maoista-Marxista-Leninista hívek felrobbantották, engem mint kutatót és elõadót a két zsinagóga átadási ünnepségére meghívtak. Én természetesen kiemeltem a 300 zsidó elhurcolását és kivégzését, hadd tudják meg a kínaiak és az egész világ.

Amikor megkérdeztem a harbini polgármestertõl, hogy miért restaurálták a két zsinagógát, hiszen már egy zsidó sincsen Harbinban, mind elmenekült Mao elöl, azt a választ kaptam, hogy ha az amerikaiak szívéhez szeretnének bejutni az csak a zsidókon keresztül lehetséges. Ott találkoztam az orosz területen levõ ZSIDÓ ÁLLAM (Birobidzsan Zsidó Autonóm Terület, Sztalin szüleménye! Megjegyzés: B. I.)elnökével is. Le is vagyok vele fényképezve.

Szeretettel ölel,

Alfonz.