MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG


(LEVELESLÁDÁJA)


MEGVAN AZ ÖSZÖDI BÖSZME ANYAG NYILVÁNOSSÁGRA HOZÓJA.


TISZTELT OLVASÓK!


Tekintettel arra, hogy Gyurcsány és bandája, valamint szimpatizánsaik,- mintegy 5 (azaz öt) éve gyötrõdnek amiatt, hogy ki lehetett az ominózus öszödi beszéd kiszivárogtatója, és álmatlan (vagy rémálmokkal telített) éjszakákon át rongálják egészségüket, ezért nem hallgathatok tovább és nevén nevezem az „elkövetõt”.


Segíteni kívánok azokon is, akik a hosszantartó kíváncsiság hatására, kilyukadt oldallal kerülhetnek a kórházak sebészeti osztályára, ne terheljék az amúgy is túlterhelt egészségügyi intézményeket és dolgozóit ezzel a nép(vagy párt?)-betegséggel járó „stoppolási” mûtétek tömeges végrehajtásával.


Tehát: a kiszivárogtató neve (és személye) nem más, mint e sorok írója, aláírásával hitelesített (elismert) elkövetõ, aki büntetõjogi felelõsségének tudatában vállalja tettének következményeit.


Ezek után,- a tettes ismeretének birtokában megkönnyebbült, lelki egyensúlyukat visszanyert személyektõl, feltisztult tudatukban (ennek következtében józan elemzõ és ítélõ képességûkben) reménykedve,- tisztelettel felteszem az alábbi (kíváncsiságomat kielégítõ) kérdéseket, türelmesen várva akár 5 (azaz öt) évet is válaszukra, nehogy ütve-fúró behatolását érezzem az oldalamban:


1/ Az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követõen,- nem lenne jobb a kiszivárogtató helyett a szónokkal és söpredékével foglalkozni?


2/ Meddig marad még szabad lábon az a miniszterelnök, aki (az emberiség történelmében példátlan módon) gyalázta a saját hazáját, beismerte,


hogy 4 (azaz négy) évig nem „csináltak” semmit (de a járandóságukat szemrebbenés nélkül bezsebelték)?


3/ Meddig viháncolhat még a parlamentben az a személy és bandája, akik hazugsággal és csalással kerültek hatalomra?


4/ Meddig szónokolhat még az a senkiházi, aki (éveken át) „mûveleti” területekkel és kordonokkal védette magát a „pórnéptõl”?


5/ Meddig lehet szabadlábon olyan magas tisztséget viselt személy, aki erkölcsi és gazdasági csõdbe vitte az országot?


6/ Hányan voltak az öszödi böszmeséget hallgatók “csürhéjében”, akik:


a/ rácsaptak a szónok szájára(?);


b/ kivonultak a terembõl (?);


c/ hangos szóval rendreutasították az eszementet (?);


d/ leintették (?);


e/ visszafizették a négy évre kapott járandóságukat (?);


f/ lemondtak a képviselõségrõl vagy a munkahelyi bársonyszékükrõl (?).


Merthogy,- akik csendben végighallgatták az öszödi böszmeséget, azok a cinkosságot vállaltak a vezérürüvel, és hiányában voltak az igazságérzetnek, az önérzetnek, a bátorságnak, a tisztességnek, valamint a hazaszeretetnek!


Kétségtelen, hogy rinocéroszi vastag bõrrel és dögkeselyût megszégyenítõ emésztõszervvel rendelkezett Gyurcsány hallgatósága, végigülvén leaderük mondókáját, amelybõl (emlékeztetés céljából) néhány részlet (kivonat) az alábbi mellékletben olvasható.



„Gyerünk elõre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Hazudtunk reggel, este és éjszaka. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetõségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentõs kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?


Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fûtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban.


Mindenki döntse el magában, hogy 400-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már nincsen más szakmája, csak ez, tudom én megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem elõször. Csinálják!


Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk befolyásolni, hogy mi történik, vagy rá fog omlani, a francba.


Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek. Igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament elõtt, elõbb-utóbb megunják, hazamennek.


Én nagy dolgot kaptam ettõl, amit a másfél évben csinálhattam. Azt a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával?” (Sic!)




Ezek után, befejezésként három kérdés fogalmazható meg:


1/ Hogy van „képük” és bátorságuk Mesterházyéknak kilépni a közvélemény elé,- amnéziában vagy elmebajban szenvednek !?


2/ Milyen bizonyítékokra van (még) szükségük Orbánéknak a megígért felelõsségre vonás haladéktalan végrehatására?


3/ Kevés a 2/3-os parlamenti többség? Ezt kérték a választások elõtt, megkapták! Felelõsségre vonást ígértek,- sehol, semmi!


(Prof. Dr. Bokor Imre)


az MJB elnöke