A MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) KÖZLEMÉNYE







Az MJB kegyeletsértõnek, felháborítónak és igaztalannak tartja Várnai László (LMP-s) zuglói önkormányzati képviselõ alattomos nyilatkozatát, a koncepciós perben elítélt és ártatlanul kivégzett Tóth Ilonkáról tervbe vett film “megtorpedózási” kísérlete miatt. Várnai egy lenini filmre hivatkozva szemforgató módon (kávézaccos) jóslásokba bocsátkozott, miszerint: nem szeretné, ha a Tóth Ilonkáról készült filmet is kötelezõ lenne megtekinteni az iskolásoknak.






Várnai történelmi és politikai ismeretének mérhetetlen fogyatékosságát jellemzi, amikor egy napon és egy témakörben emlegeti a szószátyár, szifiliszes, hazug, véreskezû (tömeggyilkos) szovjet despotát, egy hivatását végzõ és orvosi esküjét betartó, magyar mártírnõvel.






Az egykori Lenin film (amelyet nem csak a kádári rezsim idején népszerûsítettek, hanem a rendszerváltozást követõen a Film Múzeum is többször mûsorára tûzte), a “szocreál” alkotások etalon “gyöngyszeme” volt, tömény hazugságokat és primitív színészi játékot tartalmazott, cellulóz szalagon “hirdette” azt, amit a szovjet Pravda és a magyar Népszabadság sugallt a néptömegek felé.






Tóth Ilonka életérõl és haláláról csak az igazat, a kádári söpredék ügyészség és/vagy bíróság történetét lehet vagy kell(!) megörökíteni, mert nagyon nagy adósságunk van még mindig az ‘56-os történések hiteles kutatása, bemutatása, valamint az áldozatok erkölcsi-anyagi rehabilitálása területén! Ezt a megállapítását igazolja Várnai “fellépése”, még akkor is, ha sztaniolpapírba burkolva, Lenint is segítségül hívta, mérhetetlen nagy félelmében, a film várható sorsa miatt.






Várnai valójában attól fél, hogy a magyar fiatalság megismeri azt a történelmet, amelyet eddig eltitkolt (elhallgatott) és gyökeresen “kiforgatott” az MSZMP az MSZP és az SZDSZ. Úgy tûnik, hogy az LMP is a hazugság, a konspiráció és az “elmaszatolás” jogutódjaként viselkedik. Semmit sem tanultak a történelembõl!





Összeállította:




(Prof. Dr. Bokor Imre)





az MJB elnöke