MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG POSTALÁDÁJA


(ÍGY ÍRTOK ÉS SZÓLTOK TI.)


(2009. 12. 04.)


HELLER ÁGNES


Bár igen nehéz H. Á. dühtõl eltorzult, kicsit megcsúnyult arcmimikával kísért (szuggesztív módon elõadott) “ordító” hazugságát “értékelni”, de azt el kell ismerni, hogy sokat tanult Lukácstól és Marosántól! Egy pillanatig sem sem zavartatta magát a miatt, hogy rikácsolásának inverz tartalmát megszámlálhatatlan milliók láthatták “élõben” vagy hallhatták a rádió adók közvetítésébõl. Heller beszûkült agytekervényébõl kiszorult 2006 hazai története, de az sem kizárt, hogy a gutaütés kerülgette és közel állt ahhoz, hogy országot-világot megfosszon egy (egyesek által) kimagasló képességûnek tartott filozófustól, aki bátran és szenvedélyesen szeretett hazudni.


SCHIFFER ANDRÁS


Az LMP fõgurujának annyira a fejébe szállt a “dicsõség”, hogy picurka pártját kormányzóképesnek tartja, mi több: bátran kijelenti, hogy a következõ választásokat õk nyerik meg és eljön a várva várt Kánaán hazánkba. S. A. sem a történelemmel, sem a hazai politikai erõviszonyokkal nincsen tisztában! Az MSZP roggyant szekerét tologatva abban bízik, hogy kötekedéssel, hazugságokkal és hangerõvel képes a voksok többségét megszerezni, amire pontosan annyi esélye van, mint a teknõsbékának a darumadarakkal együtt repülni...


MESTERHÁZY ATTILA


Az MSZP elnöke minden kétséget kizárva igazolja, hogy a jogfolytonosságot nem kell félteni Lenin-Sztalin utód és testvér pártjai leadereinek kihalásától vagy kimaradásától. Ez az ember típus alighanem osztódással szaporodik és a hazugság, ígérgetés, fenyegetés, hatalomvágy, erõszak, konspirálás, csúsztatás feliratú stafétabotot úgy adják át egymásnak (vagy veszik - át/el - egymástól), mintha summa cum laude-re vizsgáztak volna ebbõl a bonyolult mûveleti anyagból. Csupán a teljességre való törekvés igénye nélkül megemlíthetõ Kun-Rákosi-Kádár-Grósz-Nyers-Horn-Kovács-Hiller-Gyurcsány-Lendvai-Mesterházy elnök-elvtársak, akik a küllemüktõl eltekintve olyanok, mint az egypetéjû (V. I. Lenin “emlõjén” felcseperedett) ikrek. Mesterházy naponta kéri számon az Orbán kormánytól azoknak a tennivalóknak az elmaradását, amelyet õk hoztak össze (“gyûjtöttek” be) az elõzõ ciklusban, és nem lehet tudni, hogy a memóriájával van-e baj vagy ennyire gátlástalan hazudozó?


LÁZÁR JÁNOS


Legjellemzõbb ismérve, hogy elõbb beszél, azután gondolkodik. Mérhetetlen nagy problémát okoz számára a “megye” név, de az sem rejtette véka alá, hogy lenézi azokat, akik nem kaparnak vagy nem kapartak össze maguknak tekintélyes vagyonkát az életük folyamán. A “megye” névrõl annyit, hogy (ellentétben Lázárral) ezer ember elõtt emlegetve, egynek sem a kubikos-munka vagy a cselédség jut az eszébe, legfeljebb Magyarország térképe vagy a történelmi, magyaros és hangzatos megyéink nevei. Az pedig mérhetetlenül gusztustalannak tûnik Lázár szájából, amit a vagyongyûjtésbõl kimaradtakról emleget, mert könnyû annak vagyont gyûjteni, aki három helyrõl “kaszálhat”, és aki listavezetõ volt a számla nélkül milliókat bezsebelt OGY képviselõk rangsorában.


SZILI KATALIN


Triviális nyilatkozataival “belopta magát” a FIDESZ szívébe, bár néhány tetszetõsnek tûnõ MSZP (látszat)ellenes kijelentésén kívül az “égvilágon” semmit sem tett Medgyessy vagy Gyurcsány nemzetrontó politikája ellen! Lázár János sem vethet a szemére semmit, mert a vagyongyûjtésrõl sem felejtkezett el, most pedig bekapcsolódott az alkotmánytervezés kidolgozásába, és számos módosító javaslatokat “terített” a bizottság elé, bár évtizedeken át (kulcsfontosságú pozícióiban) egyetlenegyszer sem említette meg, hogy a Buharin-Sztalin-féle alkotmány megérett a cserére vagy illõ lenne a kukába dobni.


LENDVAI ILDIKÓ


Aczél György egykori cenzorkája képes levegõvétel nélkül “kárálni”, miközben szemeinek vibrálása szinkronban és szinfázisban van a szájmozgásával. Esetenként lassú beszédre vált át, hogy hallgatósága jobban megértse, és képes legyen memorizálni. Legemlékezetesebb a gázár változásról tett nyilatkozata, amelyet alighanem kávézaccból olvasott ki, és akkorát bukott vele, mint az egyszeri ablakos tót... Az éhes proletárokat is megnyugtatta, hogy rabságuknak vége lesz és a gyõzelem napjai szapora léptekkel közelednek. Mintha Lenin öltött volna testet Lendvaiban, harsány, eltökélt, bátor, hazug, szószátyár, de egyik legfõbb erénye, hogy “eleddig” minden “fõnökéhez” fenntartás nélkül úgy ragaszkodott, mint Gyurcsány a hatalomhoz. Írásban nem lehet visszaadni azt az epekedõ és hûséget tolmácsoló pillogását, amelyet a parlamentben Medgyessy,majd Gyurcsány, majd Mesterházy felszólalásakor produkált feléjük, miközben írószerszámával papírra rögzítette örökérvényû mondanivalóikat.


MOLDOVA GYÖRGY


Vörös vírussal fertõzött kedvenc írónk,- szóban vagy írásban is érzékelteti Kádár iránti mérhetetlen rajongását, és szemmel láthatóan) nagyságrendekkel felszökik a vérnyomása, ha valaki egy enyhe kritikát fogalmaz meg történelmünk legaljasabb hazaárulójáról, tömeges kivégzések és szabadságvesztések legfõbb irányítójáról, Brezsnyev csókpartnerérõl, országunk erkölcsi/anyagi tönkretevõjérõl. Hiller Ágneshez hasonlóan,- M. GY. is tagad mindent, és szorgalmasan gyûjtögeti a babérleveleket meghülyült elvtársa emlékének. Nem tehet róla!


TORGYÁN JÓZSEF


Antalltól Orbánig c. könyvecskéjében agyon dicséri önmagát, pontatlanságokkal és hazugságokkal “fûszerezi” sorait, nem felejtkezve el családtagjainak ajnározásáról, illetve egyes (vélt vagy valós) ellenfeleinek besározásáról. Hordószónoki képessége nem maradt el Marosántól. Bátorságát, egyben politikai vakságát is jellemzi, hogy pártot alapított az országgyûlési választások elõtt, sõt az ígérte a híveinek, hogy bekerülnek a parlamentbe.


EPILÓGUS


A fenti néhány szemléltetõ példa érzékelteti, hogy a hiszékeny, figyelmetlen, jóindulatú, tájékozatlan vagy elfoglalt embereket (emberek tömegét) miként képesek egyesek szóban vagy írásban megtéveszteni (becsapni, tönkretenni, kisemmizni) és a bizalmukkal visszaélni. Joggal állítható, hogy a hazugság (hazudozás) olyan tõkévé vált, amellyel hatalmat, vagyont, hírnevet és/vagy híveket lehet szerezni! Hazugsággal lett a hatalom birtokosa: Lenin és Sztalin, valamint a szocialista táborban lévõ államok közel minden egyes vezetõje. Hazánkban Rákosi, Kádár és Gyurcsány elvtársak tartoztak a kapitális hazugok közé. Holdudvaraikban “szorongtak” a kisebb-nagyobb hazugok és készen álltak arra, hogy feljebb lépjenek a hierarchia lépcsõfokán. Végezetül az “ortodox” szimpatizánsok kategóriáját kell megemlíteni, akik minimális vagy semmilyen anyagi-erkölcsi hasznot nem élveznek választott “vezéreik” támogatásáért, de az “agymosás” eredményeként Heller Ágnessel vannak egy platformon, figyelmen kívül hagyják az egyértelmûen bizonyított tényeket, sõt még arra is képesek, hogy mentegessék hazug vezéreiket.


/Prof. Dr. Bokor Imre/



AKTUÁLIS, KÖZÉRDEKÛ.