MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG (MJB) POSTALÁDÁJA

(2009. szeptember 5.)


ÉSZREVÉTELEK, JAVASLATOK, KÉRDÉSEK.




KORDONOK KÖZT



Folytatódik a Gergényi - Gyurcsány "mûveleti terület" kordonosítási gyakorlata, miszerint: országvezetõ "nagyjaink" (VIP-es "galeri tagok"), az állatkerti rácsokhoz vagy védõkorlátokhoz hasonló építmények között ünnepelnek, és meghitt hangulatban nézik a kordonon kívülieket, mint az orángutánok vagy a varacskos disznók a "zoo" látogatóit.



Nyilvánvaló, hogy a kordonban feszengõk félnek az állampolgároktól, ezért jól tennék, ha véglegesítenék ezt a helyzetüket, minden nap ünnep lenne számukra és - idõvel - a félelemérzetük is megszünne!




KIVATTÁZOTT TISZTAVATÁS



Ez évi tisztavatásunk frappáns megoldásaként,- az eskütételre felsorakoztatott 48 fõs "csipet-csapat" tisztek környezetébe, mintegy 200 (azaz ketõszáz) egyenruhást is odavezényeltek az ünnepi látványosság fokozása érdekében. Hajdanában,- a Rákosi - Kádár érákban alkalmazták azt a "vattázásnak" elkeresztelt módszert, hogy kötelezték az adott állományt a különféle rendezvényeken való részvételre, mert meg kellett mutatni az imperialistáknak, hogy milyen nagy érdeklõdés mellett zajlik le egyes párt vagy állami ceremónia.



A most esküt tett tisztek száma egyértelmûen megmutatta, hogy a haderõreform helyes irányba halad, ezt a lózungot minden eddigi honvédelmi miniszter (többször is) "elkántálta", utalva a létszám csökkentés fontosságára és a haderõ ütõképességének növekedésére. Ezt sugallta a közvélemény felé Bocskai szóvivõ úr, megerõsítve Szekeres honvédelmi miniszter erõsen illuminált állapotban tett (nehezen érthetõ) kecskeméti nyilatkozatát.



Hamarosan elérjük a harckészség csúcsát is, mert egy nem hivatalos (meg nem erõsített) információ szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre ez évben 1 (azaz egy) fõ beiskolázására került sor, ami azt jelenti, hogy eskütételekor 247 (azaz kettõszáz-negyvenhét) személlyel kell bevattázni a kordonnal körül zárt teret, a látványosság megtartása érdekében.



Kicsiny habnak minõsül a tisztavatás tortáján, hogy a metro szerelvényeken még a mai napon is "takaros" (fényképes és szöveges) hírdetések tájékoztatják az utasokat az eskütételrõl, miközben az esküt tett tisztekrõl csak egy távoli menetelõ csoport képe utal az ünnepi eseményre. Mindez aligha kerülhetett többe a HM-nek, mint 100 millió HUF-ben.




MELEGEK KARNEVÁLJA



Több tízmillió forintba kerül a soronkövetkezõ "meleg karnevál" az adófizetõknek, mert a rendõrség semmit sem sajnál a demokratikus jogok biztosítására...



Tudomásul véve, hogy született vagy kialakult "nemi defektussal" rendelkezõk is vannak az emberek között, mégsem célszerû ezt a tulajdonságukat sokakat irritáló felvonulással népszerüsíteni, mert az aberrációt a normális többség tudomásul veszi, de a mutogatásukat nehezen tolerálja.



Az egynemûek szeressék egymást intim környezetben, legyenek tekintettel az utcán közlekedõ gyerekekre, még akkor is, ha kapcsolatuk nem befolyásolja a jövö nemzedék mennyiségi mutatóit.




ROBERT FICO ÉS A NYELVTÖRVÉNY



Megítélésünk szerint a szlovák nyelvtörvény teljes mértékben összhangban van a Benes-féle dekrétum eszmeiségével, de hiányzik belõle a teljességre való törekvés rögzítése.

Tiltani és szankcionálni kellene ugyanis:

-a magyarul történõ gondolkodást;

-álombéli állapotban a magyar nyelv használatát;

-a magyar és/vagy cigány zene hallgatását;

-siketnémák számára a magyar "jelbeszéd" használatát.



Post mortem büntetést érdemelnek azok az elhunytak akinek a sírfeliratán magyar szavak olvashatók vagy a nevük van magyarul feltüntetve. A "NYUGODJON BÉKÉBEN" felirat elé vésessék oda a "NE" szavacskát és a hozzátartozókkal fizettessék ki a vésés költségeit. Ha nincs hozzátartozó, akkor a kiegészítõ felirat után kobozzák el a márvány táblát (kõtáblát) vagy fakeresztet, nehogy kár érje a zsenge korú szlovák államot.




MINI TÖRTÉNELMI LECKE ROBERT FICONAK ÉS ESZMETÁRSAINAK



Ez a kis emlékeztetõt mindennemû tisztelet díj nélkül felhasználhatják azok, akik hiányoztak a történelem órákról vagy amnéziában szenvednek, de bátran nyilatkoznak arról, amit hírbõl sem ismernek.



I./ Szent István királyt (hajdanában) a szlovákok is királyukként tisztelték, és jól megvoltak a magyarokkal évszázadokon át (1918-ig), soha és sehol nem korlátozták az anyanyelvük használatát, ilyen (tiltó) tartalmú törvényeink nem léteztek.



II./ Azok a szlovákok, akik a magyarokat elmarasztalják azért, mert Hitler utolsó csatlósai voltak, elhallgatják, hogy Szlovákia 1939-ben a németek oldalán részt vett Lengyelország lerohanásában, miközben Horthy nem engedte, hogy a német csapatok magyar területet vegyenek igénybe a lengyelek elleni felvonulás céljából.



III./ Horthy és kormánya intézkedett az Ausztriából, Lengyelországból, Csehszlovákiából és Romániából érkezett menekültek befogadására, ellátására (köztük többezer zsidó menekült védelmére), a szlovák kormány viszont hivatalosan kérte Hitlertõl a zsidók elszállítását Szlovákia területérõl.



IV./ 1941-ben Szlovákia szintén elsõként csatlakozott a németekhez és a szlovák csapatok mintegy 40/50 kilométert tettek meg szovjet területen addig, amíg Magyarország (utolsóként) bekapcsolódott a szovjetek elleni háborúba.



V./ 1945 májusában a Szlovák Nemzeti Tanács rendeletére kizárták a magyarokat a politikai pártokból, majd (44/1945-ös rendelettel) azonnali hatállyal elbocsátották a magyar nemzetiségû állami tisztviselõket az állásukból. 1945 júniusában "összeborultak" a csehekkel és Csehszlovák Köztársaság részeként intézkedtek a németek és magyarok tömeges kitoloncolására, ingó és ingatlan vagyonuk eltulajdonítására. Még ebben az évben (a történelem nonszenszeként) részesültek a Magyarországra kirótt háborús jóvátétel Csehszlovákia számára megállapított dollármilliókból!



VI./ 1992-ben ismét elbúcsúztak a csehektõl és azóta permanensen folytatják a rasszizmusból fakadó idegenek (fõként magyarok) elleni tevékenységüket, mert a Meciár és Pico féle politikusokat az élteti, hogy történelmük eltorzítása mellett a magyarok ellen hangolja a tömegeket és erejük fitogtatása céljából sorozatosan kreálnak olyan ostoba rendeleteket vagy törvényeket, amelyek arra utalnak, hogy az agysejtjeikkel komoly problémák vannak és sürgõs terápiára szorulnak.




VACSORACSATA



A hazai tv mûsorok sorába az újdonság és frissesség erejével kapcsoltak be "vacsoracsata" néven egy olyan sorozatot, amely primitívség tekintetében semmiben sem különbözik a többi sorozatoktól.



A minap a "Heti-hetes" röhencsei mutatták be kivételes tehetségüket az étkek és itókák fogyasztása területén, és egy pillanatig sem gondoltak arra, hogy lassan-lassan (évtizedek óta) a fél ország éhezik és alultáplált, sokan még életükben sem jutottak olyan falatokhoz, amilyeneket a buzgó szakácsjelölt lelkes éljenzést és elismerést kiváltva felszolgált a vendégeinek.



Tiborc panaszára gondolva: "Õk csak játszanak és zabálnak szüntelen... ",- mintha a Heti-hetest is érintenék ezek a szavak, hetente ripacskodnak, röhécselnek, gúnyolodnak szüntelen (jó pénzért), most meg azt demonstrálták, hogy a zabálás sem idegen tõlük. Tehetik, mert van gyomruk és pénzük is a libamájra vagy a külföldi italokra, a számlát (közvetve) az adófizetõk állják, azok is, akik csak a tévén képernyõjén látnak hasonló terített asztalt.




POFÁTLANSÁG

Bajnai Gordon miniszterelnök ezzel a nem kifejezetten kulturált szavacskákkal jellemezte a több tízmilliós nagyságrendû végkielégítéseket.


Bizottságunkban viszont felmerült az a kérdés, hogy hol élt eddig a "(mû)felháborodott" kormányfõ? Merthogy: hazákban már évek hosszú sora óta rendszeres volt a fõguruk és holdudvaruk számára juttatott kirívóan magas végkielégítés, amely az elbocsátottak (vagy eltávozottak) országos számát tekintve, - végsõ soron -, a "kincstár" szemszögébõl nézve, nem is olyan sok, mivel ezreket vagy tízezreket küldtek el egyetlenegy fillér nélkül, esetleg némi "aprópénzzel", tehát az egy fõre esõ végkielégítésre felhasznált pénzkeret szégyenletesen szerény mennyiségû. Mert például: Szalainé Szilágyi Eleonóra 100 millió forint végkielégítést kapott, tízezren pedig semmit sem kaptak, így a matematikai átlag tízezer forint alatt van, ami meg sem kottyan a nemzetgazdaságnak...


Bajnai szavával élve, mi azt tartjuk "pofátlanságnak", hogy a jogtalan (törvénytelen) végkielégítésekre, a prémiumokra, a jutalmakra, a tiszteletdíjakra, az indokolatlan bel-és külföldi utazások tömegeire (például: Horváth Ágnes, majd Vadai Ágnes megszámlálhatatlan külföldi kiruccanásaira, vagy Demszky Ecuadorba tervbe vett utazására), továbbá az értéktelen tanácsadásokra, a "szakértõi" díjazásokra, a szóvivõk és apparátusuk tömegére, a nézhetetlen (primitív) tévé mûsorokra kifizetett - több száz milliárdot kitevõ összegek egyetlenegy vezetõnek sem okozott problémát! Mintha nem zavarta volna õket az államadósság és a munkanélküliek számának növekedése, a kis és közép-vállalkozások tömeges csõdbejutása, a lélekszámunk folyamatos csökkenése, stb., stb. És a felsorolásunk még távolról sem teljes, de ennyi is bõven elegendõ lenne egy normálisan mûködõ demokráciában, hogy az ország vezetésére teljesen alkalmatlan (hibát hibára halmozó, népirtó) kormány távozzon a hatalomból!




Az MJB nevében közzétette:



(Prof. Dr. Bokor Imre)


az MJB elnöke