Háború a nemzet ellen - jogtisztán



"Háború a nemzet ellen" - jogtisztán


Kedves Hírháló Olvasók!


Minden bizonnyal Önök is olvasták Jelenczki István mai nyilatkozatát a Hírhálón, amelyben tájékoztat mindnyájunkat arról a tényrõl, hogy a Háború a nemzet ellen címû négyrészes filmjét ismeretlenek engedélye és hozzájárulása nélkül letöltötték. A terjesztésben -nem ismerve a valós jogi hátteret, sokan jóakaratúan és jóindulatúan közremûködtünk, holott megfelelõ hozzájárulás hiányában teljesen jogos a rendezõ azon kijelentése, hogy akik ezt teszik, személy szerint õt lopják meg.



Kedves Olvasók!


Hogy ezt a kijelentést megértsék, közzéteszem saját rovatomban is Jelenczki István köszönetnyílvánítását és elszámolását teljes terjedelemben:



"Köszönetnyilvánítás


Tisztelt Támogató Honfitársaim!


A nyilvánosság lehetõségét megragadva megköszönöm a


HÁBORÚ A NEMZET ELLEN I-IV. (Az elrabolt nemzeti vagyon)


címû filmem elkészítéséhez nyújtott támogatásukat.


2009.április 3-án a Polgárok Házában megrendezett „Adok, hogy adhass” jótékonysági esten adománygyûjtés indult. Az adományok befogadására és kezelésére a Kárpát-Haza Nemzetõrség vállalkozott, melynek elnöke Papp Lajos gyógyító. A négy részes film díszbemutatója Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, 2009. december 5-én és 6-án megrendezésre került.


Elõzetes elképzeléseim szerint a filmet két részesre terveztem, az erre készített költségvetés
8 és fél millió forint volt. A dokumentumok feltárása és a kiváló szakértõkkel forgatott beszélgetések során az egyre bõvülõ anyag négy részt követelt magának.


Köszönöm a filmben szereplõ megszólaló szakértõknek, hogy honorárium nélkül, önzetlenül vállalták a részvételt és a felelõsséget:


Ángyán József, Bencsik János, Bencze Izabella, Bogár László, Éger István, Hunyor Erna,
Kovács Zoltán, Mándoki Andor, Molnár Oszkár, Molnár V. József,
Papp Lajos, Tóth Zoltán József, Varga Csaba, Varga István, Zlinszky János.



Kötelességemnek érzem, hogy közzétegyem az Önök támogatásának mértékét, és a pénz felhasználását:


összegyûlt adományok 4 997 000 Ft


a 4 részes film gyártási költsége 15 384 483 Ft





Budapest, 2010-01-10.


Tisztelettel és köszönettel


Jelenczki István


filmrendezõ "




Mint láthatják, Jelenczki István csak erre a filmre több, mint 10 millió forintot fordított saját erejébõl, a többi, szintén támogatás nélküli, a nemzeti múlt tisztázását és a nemzet felemelkedését szolgáló filmje költségeirõl nem is beszélve. Mindezek okán a filmrendezõ legalább költségei megtérítését kizárólag a film hivatalos vetítésébõl és a DVD értékesítésébõl befolyt bevételeibõl várhatja, amely megtérülést alapvetõen megnehezíti és meggátolja a film jogdíj nélküli letöltése és terjesztése. Ezért tette közzé Jelenczki István az alábbi nyilatkozatot a Nemzeti Hírhálón:



"NYILATKOZAT


A HÁBORÚ A NEMZET ELLEN I-IV. (az elrabolt nemzeti vagyon) címû filmemet jogtalanul, az én engedélyem és hozzájárulásom nélkül bizonyos személy, vagy személyek internetes hálón teljes terjedelmében letölthetõvé tették.


Mindazok, akik ezt megtették, propagálják és híresztelik, jogtalanul járnak el egy olyan filmrendezõvel szemben, aki nyolc éven keresztül rendezõi honorárium nélkül, 2/3 részben önerõbõl készített el hét olyan filmet, amely a nemzet sorsfordulóit mutatta be. Ez a vállalt áldozat, a nemzet megmaradásáért és megújulásáért, számomra természetes. Akik visszaélnek az internet szabados szabadságával, engem lopnak meg.


Az ország nemessé válása ott kezdõdik, ha mindenki számára természetes lesz, hogy nem lopom meg a másikat sem magánszemélyként, sem állami hivatalnokként, sem miniszterelnökként.


Jelenczki István"



Kedves barátaim!


Tisztelettel kérem mindnyájunkat arra, hogy miután a fenti nyilatkoztaból egyértelmûvé vált számunkra, hogy Jelenczki István nem adta hozzájárulását a film interneten töténõ letöltéséhez, tartsuk tiszteletben a vonatkozó jogszabályokat! Ezek értelmében még a DVD-rõl történõ nyilvános vetítés is csupán a szerzõvel történõ elõzetes megállapodás alapján, jogdíj ellenében lehetséges.


Kérem mindazokat, akik rendelkeznek az interneten történõ letöltés címének elérhetõségével, azt ne adják tovább, ne terjesszék!


Ehelyett szervezzenek nyilvános vetítéseket a filmrendezõvel történõ megállapodás után, amelyre hívják meg a film alkotóját, aki minden bizonnyal olyan kiegészítéseket fûz a filmhez, amely még tovább emeli a film magas színvonalát. A film interneten történõ terjesztése helyett arra kérem Önöket, hogy nagy összefogással és erõvel követeljék a nemzeti tv csatornáktól, hogy mutassák be a filmet, hogy milliókhoz, de jogszerûen juthasson el a film üzenete. S arra kérem Önöket, hogy ingyenes terjesztés helyett keressék fel a Kárpát-Haza Nemzetõrség honlapját, amelyen megtalálható az a bankszámlaszám, amelyen - ha kis összegekkel is - de utólag is támogatható a film elkészítése.



Kedves Barátaim, becsüljük meg a mai világban Jelenczki igazán ritka, pédamutató cselekedetét, aki nem elvesz a nemzettõl, hanem ad, aki nem titkolja el a bevételek nagyságát, hanem közzéteszi azt. Becsüljük meg és támogassuk erkölcsileg és anyagilag, ha tehetjük.



A film olyan kordokmentum, amely nélkül a jövõ nemzedéke soha nem ismerhetné meg az érem másik oldalát, vagyis azt az igazságot, amelyet a mai hatalom minden eszközzel el kíván titkolni közös nemzeti kincseink sorsával kapcsolatban. Ezért annak megismerése, megismertetése -meggyõzõdésem - nemzeti érdek. De megismerve Jelenczki nyilatkozatát, vagyis a letöltés jogellenes voltát, fejezzük be a film ingyenes, internetes terjesztését, és helyette minden erõvel támogassuk a jogszerû eljárásokat.



Mindemellett pedig fejezzük ki köszönetünket a film alkotótjának erõfeszítéseiért, munkásságáért, anyagi áldozatvállalásáért, hazaszeretetéért, s cserébe ragaszkodjuk a jogtiszta eljárásokhoz!



Részemrõl köszönetet mondok azoknak a nemzettársaimnak is, akik nemzeti tudattól áthatva - nem ismerve a letöltés jogi hátterének tisztázatlanságát - segítettek a film internetes terjesztésében, és arra kérem õket, hogy mostantól maguk is segítsenek a jogtiszta eljárások elérésében a Háború a nemzet ellen címû film kapcsán.



dr Bencze Izabella


2010. 02.07.