Czike László



Vérlázító tízparancsolat ‘Rosszabbik’ oldali hívõink számára



Annak érdekében, hogy a hamarosan belga, holland, stb. kézre kerülõ magyar termõföldön (egyszerûbb észjárású olvasóinknak röviden: a magyar hazában) végre megbízhatóan elválaszthatóvá váljék egymástól a sikértartalmú búza és a nagysikerû konkoly; - régen esedékes, hogy az eddigi képmutató, álszenteskedõ viselkedés helyett nálunk is polgárjogot nyerjenek a szép új világ, más szóval pl. valami Amerika ‘vállalható’ erkölcsi normái, az avitt zsidó-keresztény (vallásos) parancsolatokat megtestesítõ, rég elavult, bibliai elõírásokkal szemben. Abból a nagyon is praktikus (régóta esedékes) megfontolásból, hogy azok a polgártársaink is tiszta lelkiismerettel járulhassanak az úrvacsorához, kik megértették az új idõk (New Age) hívó szavát s szeretnének gazdagon és jól élni; miképpen Mennyben, azonképpen itt a Földön is. Új parancsolatainkkal, amelyek jól igazodnak az új világ szép új rendjéhez; igyekszünk egymással összhangba hozni az õskeresztény eszmeiséget (dogmákat), valamint a harmadik évezred sikeres politikai és üzleti gyakorlatát, amely törekvésünkben vezéreljen bennünket az Episzkopális Egyház, mely példamutató döntéseivel már hosszabb ideje ámulatba ejti az egész világot... A vastagbetûs szöveg ‘Mózes törvényeit’ citálja, amelyek mellett a parancsolatok mai pragmatikus értelmezését adjuk, minden öncélú magyarázkodás nélkül:


1. Én vagyok a te urad, Istened, más Istened ne legyen! Én, vagyis a Mammon, a pénz vagyok a te istened; és egy szó ellenvetés nélkül csak nekem, - a banknak, a kamatos kamat törvényének és a tõzsdének szolgálj, te büdös kamatrabszolga!


2. Ne imádj, ne készíts faragott képeket! Öntsd ki viszont merõ színaranyból az Aranyborjút, aggasd tele magadat és asszonyodat (mint karácsonyfát) színarany karperecekkel, fülbe-, orrba-, fitymába-és köldökbe-valókkal! Festett arcmásom a zöldhasú dollár; - vele(m) párnázd ki jövõdet, hogy hosszú életû légy a Földön!


3. Ne vedd hiába Isten nevét! Az üdvözülés kulcsszavai: Amerika, metodizmus, karizmatika, siker-orientáltság (time is money, take it easy, keep smiling; and so on...), Új-Atlanti Szövetség, NATO, Terrorellenes Koalíció, Pax Americana, integráció, Európai Únió, globalizáció, stb. (v.ö. John Lennon: “And the world will be as one.”). Eme szavak az Isten újkori, újvilági nevei - tanuld meg õket minél gyorsabban, hogy üdvözülhess, már itt a Földön is!


4. A szombat napját megszenteld! Ez a nap lehet persze vasárnap is; az a lényeg, hogy a hét szabadnapján (amikor a multinacionális munkáltatód kiadja) gondold át sorsodat, tekintsd át, mit cselekedtél jól s mit rosszul! Köszönd meg nekem, a Mammonnak, a szupranacionális nagytõkének, hogy munkád, részvénytulajdonod és új autód van! Gondolj ‘a hitetlenekre’, a renitensekre, kiknek mindez nincs!


5. Tiszteld apád, anyád! Ha másként nem megy; hát tégy úgy, mintha tisztelnéd õket! Letûnt korszak maradványai, akik nem értik: miért kellett a családi ezüstöt és a hazát egy gyékényen árulva, 30 ezüstpénzért eladni; hogy aztán színaranyra váltva engem, az Aranyborjút öntsetek ki belõle. Kihalnak, ha a kakas kukorékol.


6. Ne ölj! De nyugodtan elhajtathatod magzatodat, hosszú éhhalálra ítélheted a fél világ gyermekeit, s terroristának bélyegezve (szõnyegbombázással) kiirthatod nevesincs országok muzulmán õslakosságát tetszésed szerint; - mint egykor tetted ezt az utadban lévõ indiánokkal (indusokkal, négerekkel, stb.) is! A rabszolgaság helyett is mára létrejött a kamatrabszolgaság; - nem kell megölnöd valakit, hogy kisajátíthasd értékeit: törvényeiddel kényszerítsd, hogy élve a hasznodra legyen!


7. Ne paráználkodj! De légy pornósztár, ha úgy hozza a sors; vagy kínáld tested az örömnegyedben, hogy új DVD-t vehess kislányodnak Karácsonyra, a szeretet ünnepére! Esetleg végy részt a televízió esti szexmûsorában (hárman, heten, tizen egy párban), melyben amatõrök mutatják be, mit tanultak profi videókazettákról!


8. Ne lopj! Légy viszont bankár, tõzsde-spekuláns, ingatlan-ügynök; sõt, bróker! Szemérmes koldusnak üres a tarisznyája; arról nem is szólva, hogy szemesnek áll a világ! Légy privatizátor, multinacionális pénzügyi tanácsadó; verd fel a portfolió árát, hogy minél busásabb haszonnal adhasd el mások, gyermekeid jövõjét! Nem állhat semmi a profit növelésének útjába. Nem számít sem a levegõ, sem az óceán sem a források tisztasága; - a lényeg az, hogy te tisztán vedd el azt, ami késõbb piszkosan kerül mások poharába! A Föld végül személytelen részvénnyé alakul.


9. Ne tégy hamis tanúságot! Vagyis ne hazudj úgy, hogy könnyen rajtakapjanak! Az igazságszolgáltatás elõtt úgysem az igazság számít, hanem a jog. Márpedig a jog azé, akié a hatalom; - a hatalom pedig azé, akié a pénz, s nagy vagyona van. Mondd mindig azt, amit a pillanatnyi érdeked diktál! A tisztesség ára a becsület!


10. Ne kívánd tõkéstársad házát, feleségét, pénzét, vagyonát, részvényeit! A kamatrabszolgák javait nyugodtan elprédálhatod, - ez a tõke öntörvénye. Ha már az állami tulajdon elfogyott, és magánkézben a teljes állami költségvetés; sõt, az állam adósságait és követeléseit is kiárusítottátok, bontsátok le magát, az államot is, - a nincstelenek fékentartásához untig elég lesz egy profi magánhadsereg is!



Vác, 2003. augusztus 21.



Czike László