Czike László


Magyar Köztársaság Rt.



Marx Károly még nem láthatta elõre, hogy a tõke koncentrációjának és centralizációjának végsõ kimenetele a XX. század alkonyán megteremti az egyetemes, személytelen részvénytulajdon kizárólagosságát a politikai hatalomban éppúgy, akár a gazdaságban.


Azt látjuk, hogy miközben a multinacionális részvénytársaságok - afféle nemzetek feletti, vertikális struktúraként - behálózzák az egész világot, és nem törõdve az országhatárokkal, módszeresen megszereznek minden anyagi (tárgyi) és szellemi tulajdont, monopolizálják a termelést és a világ-piacot; aközben folyamatos térvesztéssel ugyan, de látszólag mégis, még mindig létezik a nemzetállamok „elavult”, horizontális földrajzi rendszere, a hagyományos világrend összeomlóban lévõ váza.


A folyamatok hátterében az észrevétlenül színre lépõ Világállam áll.


Magától értetõdõ, hogy az átmeneti idõszakban az új és a régi szerkezet egyfajta békés egymásmellett-élésre kényszerül: az új rendszer felépítése


a régi lebontása közepette - zavartalan üzletmenet közben - zajlik.


Az új világrend lényege szintén az egyetemes, személytelen részvény-tulajdon marad/lesz, de immáron „a szavazati jog”, a politikai hatalom szintjén, - de végkifejletében már nemzetállamok, országhatárok nélkül...


A Világállam egységes részvénytársaság lesz; tulajdonosai az egykori, de már közös államrendbe integrált nemzetállamok, a megelõzõ idõszakban elért és elismert szellemi, kultúrális, politikai, gazdasági, katonai, pénzügyi és egyéb összteljesítményük arányában. A globalizáció a végsõ, az utolsó világháború, melyben eldõl és rögzül a Világállam hatalmi struktúrája.


A kíméletlen harc az élet minden színterén elemi erõvel tombol, mert a tét mindennek a végleges birtoklása, - „az a bizonyos” utolsó leosztás.


A mindent eldöntõ konfliktus abból ered, hogy a világ ma még végletesen megosztott, - a küszöbön álló, elkerülhetetlen egységesülés ellenére.


A pénz és a szellemi hatalom ugyanis nem azonos kezekben van.


A háború azért is folyik, hogy ne a tõzsde-spekulánsok által felhalmozott, valós fedezettel nem bíró fiktív/derivatív pénztõkék arányában történjék a Világállam politikai/hatalmi részvénypakettjének „egyezményes”, végsõ felosztása, hanem másként: a szakrális, univerzális tudás, a szellemi erõ, a nemzetek valós szellemi teljesítményei arányában.


Amennyiben ugyanis a Világállamot is a brókerek és a katonák irányítják majd, úgy világbéke és kiegyensúlyozott fejlõdés helyett a természeti és társadalmi katasztrófák feltartóztathatatlan zuhataga, lavinája omlik ránk.


Az egységes világostobaság uralma a glóbusz ökológiai összeomlásához; szükségszerûen totális atomháborúhoz, az emberiség halálához vezet.


A harc még nem dõlt el, a felszín alatt gigászi erõk csatáznak...


A felszínen csak az látható, hogy semmi nem az, aminek látszik.


A rendszerváltás utáni Magyar Köztársaság valójában részvénytársaság.


Alapította: a Magyar Országgyûlés, 1989-ben.


Alapszabálya: a Rózsadombi Paktum (1989. március 15.)


Kikiáltotta: Szûrös Mátyás (MSZP), az elsõ köztársasági elnök, - 1989. október 23-ikán.


Jogi helyzete: egyszemélyes részvénytársaság


Tulajdonosa: az Egyesült Angolszász Világállam, Royal Society, London.


Vagyonkezelõ: a Magyar Országgyûlés (képviseletében: az ÁPV Rt.).


Az Rt. elnöke: Charles Windsor fõherceg, Anglia, Wales.
Az Igazgatóság tagjai: Charles Windsor fõherceg, Mádl Ferenc, Alan Greenspan, James Wolfensohn, David Rockefeller, Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski.


A Felügyelõ Bizottság elnöke: George Soros.


Az F.B. tagjai: George Soros, Tom Lantos, Pierre Moskovici, Surányi György, Boross Péter.


Könyvvizsgálók: Deloitte & Touche, Arthur Andersen, KPMG.


Az Rt. ügyvédje: Baker and Mackenzie, képviselõje: Martonyi János.


Ügyvezetõ Igazgató: Orbán Viktor, - 4 év után leváltva.
Ügyvezetõ kormány: fedõnevet váltott ügynökök hálózata.


Jegyzett tõke: 1 (azaz egy) amerikai dollár (USD).


Bejegyezve: Caiman Islands cégbírósága által, 1991-ben.



A Magyar Köztársaság Rt. nyitó és záró vagyonmérlege



milliárd dollárban, folyó árfolyamon



Megnevezés 1990. I. 1. 2000. XII. 31.



Befektetett eszközök


(állami tulajdonú mûködõ tõke)


n Álló tõke 60 6


n Forgó tõke - 20


Eszközök összesen 60 26


Jegyzett tõke (jelképes!) (1 USD) (1 USD)


Tõketartalék 40 - 74


Saját tõke összesen 40 - 74


Kötelezettségek


(külsõ és belsõ államadósság együtt) 20 100


Források összesen 60 26


----------------------------------------------------------------------------------------------


Mert 1990-ben, közvetlenül a rendszerváltás után (ámde a kampányszerû privatizáció elõtt!) a nemzetállam rendelkezett még szinte a teljes mûködõ tõkével, ami a privatizáció után (mára) az eredeti vagyon mindössze 10 %-ára (60-ról 6 Mrd USD) apadt, mint kvázi eladhatatlan (csõd)portfolió.


Mert 1990-ben az országnak egyáltalán nem volt deviza-tartaléka, - máig viszont mintegy 20 Mrd USD tartalékunk halmozódott fel a multinacionális tõke-befektetések garanciális fedezeteként, ami tehát idegen aktíva.


Eszközeink értéke tehát 10 év alatt kevesebb mint a felére olvadt.


A jegyzett tõke (1 USD) már csak azért is „jelképes” értékû, mert ugyan ki „jegyezne” többet egy olyan részvénytársaságért, amelynek a goodwill-je, az üzleti értéke alig több, mint nulla. Másrészt - mint a további számokból is jól látható - jegyzett tõkénk amúgy sincs, hiszen a tõketartalékunk (40 Mrd USD) a rabló privatizáció következtében eltûnt, miáltal a saját tõkénk értéke (- 74 Mrd USD) súlyos negatívumba fordult át. Mindezeknek az az oka, hogy az eredeti célt - miszerint a kommunizmustól örökölt 20 Mrd USD külsõ államadósságot a nemzeti mûködõ tõke teljes körû eladása révén kell visszafizetnünk - nem sikerült megvalósítani. Olyannyira nem, hogy az államadósság a 100 Mrd USD összeghez közelít, noha minden használható, értékes, profittermelõ vagyontárgyunkat értékesítettük.


Mert ma már nincs semmink, csak adósságunk, s még a puszta föld...


A Magyar Köztársaság Rt. nagyvonalú könyvviteli mérlege egy olyan tõke-szegény, a végletekig eladósodott, tönkrement társaság képét mutatja, amelyet a hitelezõi már a felszámolás sorsára ítéltek.


Valahol már készülõdnek a végrehajtók, - kilakoltatnak bennünket szûk kis otthonainkból, elárverezik a földjeinket; gyermekeinket gyámság alá veszik, s beíratják õket a másság valamelyik multikultúrális kollégiumába.



A szabadon választott ügyvezetõ igazgatót pedig választási vereségbe, önkéntes számûzetésbe, polgári körözésbe kergette a Szupranacionális Hatalom Hálózatának (korábban: Szabad Kezdeményezések Hálózata) kormánya.



Vác, 2002. október 5.


Czike László