Tisztelt Uram!


Ön volt olyan szíves, és felhívott hajnali negyed 3-kor telefonon. Becsületére mondjam, bemutatkozott: "Brunó vagyok, mikor hallgattatják már el azt a Hírvonalat vagy mifenét, miért nem süllyednek el már végre."
Uram: Ön egy olyan oldalról keresett meg, amelyik minden erejével azon van, hogy a lopakodó . mit lopakodó - nyíltan felénk rohanó diktatúra minél elõbb gyûlölködve ideérjen és egy ugrással átharapja a torkunkat.
Igaz, a Belügy államtitkára kijelentette, a MOSZAD a magyar állam tudtán kívül senki nem tehet el láb alól Magyarországon. Megnyugtató perspektíva, nemde?
Engen egy csöppet nem nyügöz le a halszemû Gyurcsány alázatos törleszkedése, beleájulása Putyin elnök ölébe.
Tudja, ez engem a római kori CATO szenátor Karthágóval szembeni állására emlékeztet. Ez a kemény római szenátor minden beszédét így fejezte be: "Ceterum censeo Cartaginem esse delendam" - azaz hozzáfûzöm még, hogy Kartágót mindenképpen el kell pusztítani.
De - visszatérve az Ön telefonjára: nekünk itt már nincs is jogunk megfelelni az önök durva, sértõ, rágalmazó kijelentéseire, megnyilvánulásaira is akár? Esetleg én és a hozzánk hasonló emberek feküdjünk bele az ön által említett árkokba?
Hogy nem kellene megosztani az országot?
Igen, egyetértek, valóban békesség kellene, nyugalom, egyetértés, közös felelõsség az építõ munkában.
Csakhát - tudja, nem m i támasztjuk a vihart ebben az országban, és nem m i gyalázunk bele mások magánéletébe.
Hogy ki osztja meg ezt az országot? Azok osztják meg, kedves uram, akik 1990 elõtt az emberek nagyrészének elvették az egzisztenciáját, és ezt most, erõt érezve maguk mögött háborítatlanul folytatják mindmáig, munkahelyen utcán, piacon, metrón.
Jelenlegi kormányfõnk P u t y i n n a l kokettált nemrég, hálát rebegve az elrabolt könyvek visszavásárlása ürügyén, miközben könnybelábadt szemmel javasolja az orosz nyelv tanításának újbóli bevezetését...
Azt mondja Ön, hogy aki nem vállalt besúgást, azt tönkretették? Ugyanmár! Akkor már - bocsánatot kérek, a zsidók holokausztjáról sem tehet senki, akkor nincsenek antiszemiták sem, nácik sem, felesleges errõl naponta hosszú szólamokat elmondani.
Tessék mér megmondani, ki osztja meg ezt az országot? Ki kelt gyûlöletet?
Tisztelt Uram, nem kell önnek iskolába járnia, hamar meg tudja alapozni az életét, ha jelentkezik valamelyik gagyitévé valóság-showjában.
Arra kérem még, titkon osonjon be a fürdõszobájába - ha van - és sürgõsen mosson fogat, mert a hangnem, amit használt velem szemben hajnalban, enyhénszólva mocskos!
(Czékus Jób)