Hol vagy, Atilla Nagykirályunk?



Országnagyok és zászlósurak seregestõl kezdik elvagdosni azt az erõs köteléket, ami õket ehhez a földhöz köti. Legutóbb köztársasági Elnök úr felejtette kitenni a nemzet zászlóját maga mögé, miközben újévi köszöntõjét mondta.
Mit mondjak én?
Annyit mondanék az év elsõ munkanapján:
Ne feledjük kik vagyunk és honnan jöttünk.
Családunk õsi papirjait porolgatva kezembe került egy olyan papircsomó, amelynek alján ott diszlik a bécsi császári levéltár piros viaszpecsétje: Kaiserliches Archiv WIEN 1833
Ez tehát még az 1849-es Bach korszak butitása elõtti idõkben iródott! Mivel nyelvezet kissé nehézkes, igy aztán magam forditottam le magyarból - magyarba.
Tessék:
.....Õseink a Csu völgyében éltek Közép-Ázsiában Krisztus után elsõ század végén létesült hun törzsszövetség tagjai ként, de ottmaradva tovább szervezõdnek, elsõ és második török (türk) szövetséggé. Az elsõ szövetségbõl bejönnek 560 utáni években az avarok, és más idõkben a 6oo és 7oo-as években. Az ottmaradt második türk-szövetségbõl szervezõdnek az onogurok, e z e k a magyarok õsei. Õk is bejöttek Belsõ Ázsiából ugyanazzal a nyelvvel, kulturával, ugyanazzal az élettani jegyekkel. Ezekhez a jászok és a kunok hozzáköltöznek.
A hunok is ugyanolyan nyelven ugyanolyan kulturával érkeztek, avarok és magyarok. a hunok maradékai, Atila halálakor, 453-ban egyrésze elment a Csigle-mezõre, onnan benépesitik Erdélyt, õk lehetnek a székelyek elõdei, aztán az avarok jönnek be a Kárpát-medencébe. Senki nem bántotta õket. Megérték a honfoglalást, és mai napig itt élnek közöttünk, nyugovásban.
Atila a világtörténelem legnagyobb alakja. Nem száguldozott Afrika és Ázsia között.
Atila 403-ban a Duna mentén született és nem járt sem Afrikában és nem szágulgozott Ázsiában. Az elsõ évezrednek egy olyan uralgója volt, amit nem lehet eléggé szavakkal értékelni. Õ volt az, aki az egységes Európa gondolatát felveti, mégpedig másképp, mint a többi európai uralgók.
Ott volt udvarában Róma, Aetius barátjával, akivel õ Rómában nevelkedett. Ott voltak a bizánciak, amint ezt Priscos retor leirja. Ott voltak a gótok, a germánok.
Atila több nyelven beszél, a bizánciakkal görögül, Aetius-szal latinul, a germánokhoz germán nyelven szól, övéihez türk-i nyelvel szólott.
Atila egészen más gondolkodásmódot hozott be Európába, amit Európa nem ismert.
Leirják szarvakkal meg kutyafülekkel, Marcellinus leirja, hogy a hunok vért isznak, csecsemõket ölnek.
Ez nem volt igaz.
Innen az eredeti irásmódban folytatom: Atila haláláról, annak módjába meg nem egyeztek egymással a' Túdosok. Majd mindenik másként beszélli elö, Igy p.o. Jornandes és Paulus Diaconus azt is irják: hogy a' Lakodalomnak öröme napján a' bor, 's a szerelembe elmerûlvén végre az orrából megindúlt vér által fojtatott meg. "ut qui semper mumanum sanqviem sitiverat proprio quoque sanqvine suffocatus interiret."
Már csak egynehány túdósok is külömböznek egymástól itéletjeikben.
Hát még ha mások az igazságot megmondani, vagy itéletjeiket kitenni akarnák?
- De - Azomban a' mi kinek tetszik, azt tartsa igaznak, azt vittassa nem tsak Atila Charakterébõl: de a" környûl állásokbol hozott okoskodások álta is. -
(Forrás: "Atila, vagy is: A' Régi Magyarok elsõ Vezérének Ditsõséges viselt Dolgai" 1833. WIEN)