Rosszabb állapotban van az ország, mint gondolták,/Bloomberg: Orbán meghunyászkodhat az EU elõtt,/Feláll az alkotmányelõkészítõ bizottság


A rendkívüli kormányülés után egy órán belül berendelik állomáshelyeikre a szabadnapos rendõröket és katonákat



2010-06-04 19:56
Tízezer embert küld Orbán a gátakra


Hétezer embert küld Orbán Viktor kormányfõ a Hernád mentére az árvíz elleni védekezésre. A miniszterelnök ezt a nem sokkal ezelõtt véget ért rendkívüli kormányülés után jelentette be.


Az intézkedés nyomán egy órán belül berendelik állomáshelyeikre a szabadnapos rendõröket és katonákat, valamint a büntetésvégrehajtás embereit is. A kormányfõ további 2500 embert fog az érintett területre vezényelni a hátralévõ 24 órában.

(hírTV)

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=325500


......................


http://kuruc.info/r/2/60730/



Obama gratulált Bajnainak a megszorításokhoz






Levélben gratulált az amerikai elnök Bajnai Gordon leköszönt kormányfõnek a "sikeres válságkezeléshez".

A volt miniszterelnök titkársága közölte: Barack Obama úgy látja, a Bajnai-kabinet intézkedései "példaként szolgálhatnak a hasonló fenyegetésekkel szembenézõ országoknak".

(MTI)



.........................................


"Rosszabb állapotban van az ország, mint gondolták,




az idei költségvetés nem tartalmazza a valós folyamatokat és adatokat – mondta Varga Mihály államtitkár, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetõje csütörtökön, amikor a Fideszt eddig is segítõ 29 közgazdász elõtt ismertette a bizottság részjelentését. A teljes tényfeltárás a hét végére elkészülhet – közölte Varga."


http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=325286




.....




Bloomberg: Orbán meghunyászkodhat az EU elõtt | Gazdaságpolitika | Gazdaság | Világgazdaság Online


Forrás: www.vg.hu


A hírügynökség jelentése szerint a fideszes kormányfõ visszatáncolhat a költségvetési hiány korlátozásának csökkentésével kapcsolatos tervektõl az Európai Unió nyomására.


A Bloomberg tudósítása úgy fogalmaz: elképzelhetõ, hogy a választást az adócsökkentés ígéretével megnyerõ Orbán Viktor nak vissza kell táncolnia a hiánycél emelésére vonatkozó tervétõl, miután ezt az elképzelést egyértelmûen elutasította az EU.



..........................




HírTV - Belföld :: Feláll az alkotmányelõkészítõ bizottság


Forrás: www.hirtv.hu



2010-06-04 13:48
Feláll az alkotmányelõkészítõ bizottság


Orbán Viktor 6 szaktekintélybõl álló alkotmányelõkészítõ testületet hoz létre – jelentette be pénteken a kormányfõ szóvivõje.











Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján elmondta: a bizottság tagja lesz Boross Péter volt miniszterelnök, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Szájer József és Schöpflin György néppárti EP-képviselõk, Stumpf István, az elõzõ Orbán-kormány kancelláriaminisztere és Pozsgay Imre volt államminiszter.

A testület alakuló ülése szerdán lesz, a munkában a kormányfõ személyesen is részt vesz. Az új alkotmány elõkészítésének határideje a jövõ év közepe, ám a testület segítségével a kormány ezt az idõszakot le akarja rövidíteni.


Forrás: www.hirtv.hu











http://nol.hu/kulfold/hullanak_a_fejek_a_kulugyben_




"Nevük mellõzését kérõ forrásaink szerint a minisztériumi átadás-átvétel rendezett körülmények között zajlott le. Az új kormány képviselõit elsõsorban a tárca költségvetésének állapota érdekelte, ezen belül is a folyamatban levõ ingatlaneladások és a nemzetközi szervezetekkel szembeni magyar tartozások ügye.




Minden jel arra utal, hogy a vezetõcserék a szokásosnál jóval nagyobb arányúak lesznek, és fõosztályvezetõi szintig lényegében teljeskörûnek mondhatók majd. A személycserék felülrõl lefelé haladnak. A már kinevezett két államtitkárhoz – Németh Zsolt és Bába Iván – várhatóan még e héten csatlakozik egy harmadik is Gyõri Enikõ személyében, aki eddig a Fidesz európai parlamenti frakcióját erõsítette.


A helyettes államtitkárok közül sem marad senki a helyén – a posztot eddigi betöltõ diplomatákat úgynevezett tartalékállományba helyezték és Martonyi János miniszter közölte velük, hogy addig ne járjanak be munkahelyükre, míg sorsuk nem rendezõdik. Közülük lesz, aki állományban maradhat, sõt egy-kettõ esetleg nagyköveti kinevezésre számíthat. Ami utódlásukat illeti, az új felállásban hat-hét helyettes államtitkár mûködik majd – a jelöltek között emlegetik Sztárai Péter, Pandur József, Keskeny Ernõ és Körösi Csaba nevét.


Felmentésre számíthat valamennyi fõosztályvezetõ is – további alkalmazásukról egyedi elbírálás alapján dönt majd az új vezetés. Mátrai Zsuzsát hírek szerint Pataki Eszter váltja a külügyi szóvivõi poszton, aki eddig Martonyi János kommunikációs tanácsadója volt és szorosan kötõdik a Fideszhez. Leálltak az esedékes váltások is a nagykövetségeken, bár több tucat beosztott diplomata vár a kiutazásra érvényes kinevezési papírokkal a zsebében. Velük azt közölte a tárca új vezetése, hogy minden kiküldetést felülvizsgálnak.


Ez adott esetben fõleg az EU-s magyar elnökség elõkészítésében, valamint a balkáni relációban okozhat fennakadásokat.


Nem kapcsolódik ugyan szorosan a KüM ügyeihez, de a külügyekkel foglalkozó szakemberek körében figyelmet keltett az a hír, hogy Orbán Viktor kormányfõ külpolitikai tanácsadója a jövõben Gottfried Péter lesz, aki az elõzõ Orbán-kormány idején helyettes államtitkárként elsõsorban külgazdasági témákkal foglalkozott, majd pedig a következõ kabinet nagykövetnek nevezte ki."


.................



















HírTV - Gazdaság :: Varga: A koncepciótlan sodródást tükrözik az adatok





HírTV - Gazdaság :: A bankban gyújtotta fel magát a férfi


Forrás: www.hirtv.hu


..........


HírTV - Belföld :: 1 milliárd 328 millió a sukorói földcserével okozott kár




/EMLÉKEZTETÕ:
" "A Parlament Nándorfehérvár termében, amikor épp a King's City ingatlanfejlesztését tárgyalták, jelen volt Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök, Ronald S. Lauder, Fred H. Langhammer, Itzhak Fisher, Yoav Blum, Gal Gaye, Bárd Károly ügyvéd, Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter, Markó Andrea, a PM akkori szakállamtitkára, a Nemzeti Vagyonga ...tovább »zdálkodási Tanács tagja, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Daróczi Dávid, akkori kormányszóvivõ és Radnai György. "
A megbeszélésrõl készült összefoglaló szerint: "Gyurcsány Ferenc és a további résztvevõk egyöntetûen támogatják a projektet, s támogatásukról biztosították a jelenlévõket."

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/bajnai_gordon_es_a_sukoroi_felkaru_rablok.html



"már a 2008-as parlamenti egyeztetés elõtt tudott Gyurcsány Ferenc a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos földcserére vonatkozó igényrõl – derült ki a kormányfõ kihallgatásán."
+"Az ott elhangzottakból Gyurcsány arra emlékszik, hogy a tervezett beruházás milliárd eurós nagyságrendû, és arra is, hogy feltûnt neki, a beruházók nem kérnek állam támogatást. Azzal kapcsolatban, hogy a találkozón megnevezték-e konkrétan a csere tárgyát képezõ területeket, kitérõ választ adott a bukott miniszterelnök.
Azt nem tagadta, hogy a helységek neve elhangzott, de azt állítja, az ingatlanok egyéb adataira nem tértek ki.

Bajnai Gordont márciusban hallgatták ki az ügyben. Õ arra sem emlékezett, hogy a beruházással kapcsolatos parlamenti egyezt
...tovább »etésen szóba került-e az ingatlancsere. A Központi Nyomozó Fõügyészség különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezelés és más bûncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a sukorói és az albertirsai, valamint a pilisi


video,hír tv
.






VIDEO-NEMZETI JOGVÉDÕK BESZÉLGETÉSE TRIANONRÓL

"Legitim törekvés az egész békerendszer felülvizsgálatának követelése" - nemzeti jogvédõk beszélgetése Trianonról az Európai Parlamentben

Elõször fordul elõ, hogy Brüssz ...tovább »
elben, az Európai Parlament központjában magyar politikusok és jogvédõk õszintén beszélhetnek a magyar nemzet legnagyobb tragédiájáról, a trianoni diktátumról.
Morvai Krisztina, a Jobbik EP-delegációjának vezetõje beszélget Gaudi-Nagy Tamással, a Nemzeti Jogvédõ Szolgálat vezetõjével, a Jobbik parlamenti képviselõjével és B. Nagy Ottóval, az Emberi Jogok Közép-európai Bizottságának képviselõjével.
VIDEO:


http://kuruc.info/r/34/60724/


...........................





Kuruc.info - Edelényt elárasztotta a Bódva


Forrás: kuruc.info



A Bódva hajnalban óriási erõvel öntötte el a települést, a lakókat csónakokkal menekítették.

http://kuruc.info/r/2/60695/















"Még ma is kényes kérdés Trianon, mert a nemzetközi jog alapján a történelmi Magyarország Felvidéknek nevezett részét, a mai Szlovákia területét 1920-ban Csehország kapta meg. Hasonlóképp Kárpátalját is, amely ma Ukrajna része. A szerb joghatóság alatti területet annak idején a Szerb―Horvát―Szlovén Királyságnak adományozták. Erdély, a Bánság és a Partium népszavazás nélkül jutott a királyi Románia uralma alá."

....................













....................................




Az európai adósságválság kockázatairól tárgyalnak a G-20 pénzügyminiszterei






2010. június 4. 18:15


Az európai adósságválság, a nemzetközi bankszektor megreformálása és a világgazdasági helyzet egyensúlyának helyreállítása a fõ téma a fejlõdõ és feltörekvõ országokat tömörítõ G20-csoport pénzügyminisztereinek és a központi bankok vezetõinek a dél-koreai Buszanban június 4-5. között zajló tanácskozásán. A hírügynökségi beszámolók szerint a politikusok meglepõen õszintén beszéltek azokról a félelmeikrõl, hogy az euróövezet pénzügyi válsága feltartóztathatja az éppen csak megindult globális gazdasági fellendülést.


A záróközlemény tervezete komolyan figyelmeztet is azokra a kockázatokra, amelyeket az európai pénzügyi válság jelenthet az egész világgazdaságra nézve, ezért gyors, összehangolt intézkedéseket sürget, elsõsorban a költségvetési konszolidáció területén. Ugyanakkor a résztvevõk arra az örök dilemmára is felhívták a figyelmet, hogy az államháztartásokat úgy kell ráncba szedni, hogy az ne menjen a megindult gazdasági növekedés rovására.



A többiekhez képest optimistább hangot ütött meg az amerikai pénzügyminiszter. Timothy Geithner szerint a mostani negatív európai fejlemények sokkal jobb állapotban találták a globális gazdaságot, mint a tavalyi válság idején, a világgazdaság most sokkal erõsebb alapokon áll, mint akkor.



A tanácskozástól nem várnak komolyabb megállapodást az elemzõk. A megbeszéléseknek abból a szempontból van jelentõségük, hogy elõkészítik a G-20 állam- és kormányfõinek június 26-án Torontóban, majd novemberben Szöulban tartandó csúcstalálkozóját, ahová õk már a most megvitatott konkrét javaslatokkal érkezhetnek, és akár dönthetnek is néhány sorsfordító kérdésben."



(MTI)


http://mti.hu/cikk/482401/