HÍREK okt.16.




Az osztrák-magyar együttes kormányülés után Bajnai Gordon kijelentette, hogy korai lenne Európai Uniós-biztost jelölni, amíg hatályba nem lép a lisszaboni szerzõdés.


Az MSZP elnöksége kedden küldte meg Bajnainak a névsort, Veres János volt pénzügyminiszterrel az élen.


...........................................






A jövõre tervezett költségvetés 1,8 milliárd forintot von el a tûzoltóságtól, a mentéstõl 400 millió forintot, a rákbetegek szervezeteinek nem adnak támogatást . A vasúttól 40 milliárd forintot vonnak el, bezárnak több vasútvonalat.

55 milliárd forinttal kevesebb jut fûtéstámogatásra, a nyugdíjasoktól újabb 80 milliárdot vesznek el -a Fidesz szóvivõjének közleménye szerint.

A Fidesz a költségvetés visszavonását és Bajnai Gordon távozását követeli.


Szijjártó Péter szerint a Bajnai-kormány fél éve a „gyurcsányi politika egyenes folytatása, hazugságokkal, trükközésekkel, értelmetlen, felesleges megszorításokkal. A korrupció, a lopás folytatódott, össze is omlott a súlya alatt a fõvárosi MSZP-SZDSZ-koalíció.”

..............................

Csaknem 200 millió forinttal több támogatást fizetett ki az agrártárca a Kazáron bejegyzett Leader Egyesületnek, mint aminek a pályázatokban, papíron nyoma lenne.

Az egyesület elnökségében több MSZP-és politikus is helyet kapott -közli a" Célpont " c.mûsor.

Eszerint a szervezet "válságkommunikáció” címén költötte el azt a fél milliárdot, amelyet „egyedi kérelem” alapján kapott az FVM-tõl az egyensúlyi tartalék terhére. Egy tanulmány 110 millió forintba, illetve a „módszertani háttér” kidolgozása további 7o millióba került.

..........................

25 ezer gyermek éhezik Magyarországon.

"Ki kellene mondani: Magyarországon gyerek ne hallhasson éhen"-ezt a mondatot a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke jelentette ki.


Király Gábor szerint ellátásukra közalapítványt kellene létrehoznia a kormánynak.


A megoldást abban látná, ha a költségvetés 40-50 milliárd forintot letétbe helyezne és ennek éves kamataiból fedezhetnék a költségeket.

A magyar gyermekek 90 százalékának étkeztetését az iskolákban, óvodákban oldják meg, ez az év kétharmadában a legszegényebbeknek is segítséget nyújt.

.......................


Atombombát dobna Iránra John Bolton volt megbízott amerikai ENSZ-nagykövet. A Chicagói Egyetemen tartott beszédében a politikus azt mondta: csak így lehet megakadályozni, hogy az Iszlám Köztársaság atombombát fejlesszen. Bolton arra szólított fel, hogy Izrael mérjen megelõzõ nukleáris csapást Iránra,mert véleménye szerint sem a tárgyalások, sem a szankciók nem járnak eredménnyel és a teheráni kormány nem változtatja meg céljait. /Hír tv./