Gondolkodjunk együtt, hogy elvszerûen cselekedjünk külön-külön”


„Gondolkodjunk együtt, hogy elvszerûen cselekedjünk külön-külön.. szerre egy jobb rendszer elérése, kivívása érdekében!" Boór Feri




Ma kaptam meg a meghívót a TörténelmiAlkotmányt Helyreállítók Szövetségének tanácskozására. (TAHSZ)



Még nem tudom, hogy a munkahelyem miatt el tudok-e menni, de írásban reagálnék Boór Ferenc barátom kiáltványára, hiszen sokszor csak a szavak értelmezése az, amely miatt félreértjük egymást!


A félreértések már eddig is sok szakadást és ellentétet okoztak a valódi nemzeti oldalon is, ezért ideje van a félreértések tisztázásának!



Én, mint a Magyarok Szövetségének 7 tagú vezetõi testületének választott tagja arra kérem Ferit, hogy alaposan elemezze ki az írásába becsempészett kék színnel aláhúzott mondataimat. Tegye meg észrevételeit, s a január 28-án Budapesten a Baross utcában megtartandó – az Összehangoló Fórumot elõkészítõ – ülésen megjelenve tegyen javaslatokat a nemzetet átfogó szövetség érdekében, a megmaradásunk érdekében. Íme a kiáltvány:



„Honfitársak! Sorstársak! Testvérek!



A történelmi alkotmányosság helyreállítása nem kijelentés, nem egyszerû jogi deklaráció. Viszont ha a jogi deklaráció megtörtént volna tavaly az állam részérõl, akkor bizony csak a Magyar Királyság adósságait kellene felvállalni, s lehetne arra is hivatkozni, hogy a bankok nem megfelelõen ítélték meg a hitelfelvevõ - akár az állam egitimitását, akár magánszemélyek - hitel visszafizetõ képességét.


Mivel kockázatos kihelyezést vállaltak a bankok, nem voltak elég körültekintõek, így elbukták a kihelyezett pénzt, mi nem fizetjük!



Ezt a leginkább éppen Ti, akik a látványos eredmények elmaradása nélkül is együtt maradtatok, érthetitek meg, s fordíthatjátok cselekvõ, alkotó és teremtõ erõre. Éppen nektek kell magatokévá tenni azt az alkotmányos jogtudatot, amely megtartotta a nemzetet sok évszázadon át, s amelyre ma nagyobb szükség van, mint valaha.


A jelen intézményrendszer keretein belül a kívülrõl és belülrõl is folyó, ám – s ezt lényeges megérteni – gerjesztés nélkül is habzó habzás megkezdõdött, s természetszerûen a tetõpontjára hág maga magától velünk és/vagy nélkülünk is. Nekünk inkább az önépítésre kell figyelni, mert a pártpolitikai színház csak a nemzetközi bankárkaszt néhányszáz családját szolgálja. Ebben szerepet vállalni nem feladatunk. Szövetségünknek nem feladata ezen intézményrendszer böffenéseire válaszolni, de fõleg nem tapsolni.


Miért?


Mert nincsen rá sem idõnk, sem erõnk, sem erõforrásunk. Mert a mi feladatunk nem ezt a rendszert gyógyítani. A TAHSZ feladata a szétesõ társadalom folyamatait az õsi, a régi-új alapelvek szerint szervesen szervezõdõ új gyújtópontokban felépíteni. Gyújtópontokban! Nem egy gyújtópontban! Felépíteni, s nem felgyújtani! Feleslegesen nem el- vagy megégni, hanem a maradék erõforrásokat szerre (külön-külön) felhalmozni. A szellemi emelés és az erõforrásban való gyarapodás természetesen jár együtt. De ez nemcsak vagyonban jelentkezik, hanem lelki, értékrendi szinten is.


Ajánlom figyelmetekbe azt az írást, amit arra válaszul írtam, amit a „mit tudsz tenni” jellegû tehetetlenség által vezérelt néppel, lakossággal a legnagyobb ünnepnapjainkat is következetesen gyalázva lehet és lehetett elkövettetni. Amit a „nem tetszik a rendszer”, a „nem hagyjuk” és az „orbán takarodj” tömegmegmozdulások jelentenek: Szélsõ-balliberális-tüntetésre-gyûltek, amely erre, a korábbi írásra hivatkozik: Átlátunk rajtatok! A RIPACSOK útja nem a mi utunk, nekünk nem feladatunk, hogy ripacskodjunk! A ripacsok ráadásul éppen annak a pártpolitikai vonalnak a naiv, vagy megfizetett kiszolgálói, akik a leghazaárulóbb globál-bolsi érdek: képviselõi, sõt még haszonélvezõi is!


Mert … „Öntudatra ébredt magyarság nélkül nincs megoldás, csak gyarmati, európai, vagy páneurópai, vagy amit akarnak azok, akiktõl a megoldást várják a "mit tudsz tenni" népek (már nem magyarok, csak laknak, élnek).” Éppen ezért fontos az alkotmányos jogtudat!


Mert … ”Közéletet közembereknek kell élni, azt nem lehet fizetett politikával helyettesíteni, s nem elég szíre-szóra, síppal, dobbal léha-néha összeverõdni!” Éppen ezért fontos az alkotmányos jogtudat!


Mert … „Hazát azok fognak majd itt újra teremteni, akik képesek lesznek ebbõl a mókuskerékbõl kitekinteni, kiugrani és magyar királyságot, a teremtõ magyar emberek királyságát, a jog szerint is utolsó jogos államiságra alapozott egészséges rendszert építeni, idegen helyett magyar iskolaszékeket, jogszolgáltatás helyett igazságszolgáltatásra alapozott magyar törvényszékeket, a kórok házai helyett magyar egészség székházakat alapítani, építeni és teremteni.”


Itt álljunk meg egy pillanatra! A jog nem az, amit a jelen idegen eredetû jogrend és illegitim állam sugall nekünk. Õk állítólag az Országgyûlésben alkotják a jogot, holott azt a nemzet állítja elõ szokásjogi alapon. A törvény tehát csak akkor lehet törvényes, ha az élõ szokásjogot önti formába az az intézmény amely erre van felhatalmazva. Ám ma, nincs felhatalmazása a képviselõnek erre, mert nics szabad választás, hisz a médiabefolyás nem kivédhetõ! A szokásjogot pedig lábbal tiporja minden államvezetés, sõt az EU leginkább. (az USA fõleg!)


Ti, akiket megérintett az az alapelv, melyet néven is neveztünk már nem egyszer, miközben járatlan útjait keressük közösen, amelynek tömör kifejezése a SZÉKISÉG ELVE, azért gyûljetek össze a TAHSZ Állandó Értekezletére, hogy szerre, tehát külön-külön legyetek képesek építeni régi-új, tehát rendes alapot Budapesten, a városokban és legfõképpen a távoli végeken! Maga a Székiség Elve sem nélkülözi azt, hogy szerre külön-külön cselekvõképes, önrendelkezésre törõ közösségek fogalmazzák meg, bontsák ki részleteit, hogy egyre teljesebb mintája legyen az önszervezõdésnek. Nagyon köszönöm Ferinek, hogy az önszervezõdés és szemfelnyitás kettõsét kiemeli, mert 2006 óta ezt hangsúlyoztam mindig!


Ezen az értekezleten azt kell tisztázzuk, hogyan tud a városi és a talajt vesztett vidéki magyar ember elvszerûen együttmûködni szék(hely)eket alapítani. A megoldás a helyi függetlenség megteremtésén és rendszerbe foglalásán keresztül vezet. Ennek az igazságát nem szabad kétségbe vonni, csakhogy mit értünk e szavak alatt? Mit értettek ez alatt õseink, amikor vér-szövetséget kötöttek? Nem szalámi-taktikára gondoltak, hanem ellenkezõleg a békében és háborúban egyaránt összetartást és együttmûködést! No végre ezt kellene elkezdeni nagy alázattal a közös ügyünk iránt. Jelen levelem ebben a szándékban fogant!



Nem az országos vezetés szellemiségének, vagy személyiségének cseréjével kell foglalkoznunk, mint szövetség, hanem a nemzeti alapon újjászervezõdõ magyar társadalom létfeltételeinek megteremtésén. Ám nem lesz újjászervezõdõ magyar társadalom, ha az nem válik nemzetté! Viszont nemzetté válni csak akkor lehet, ha létezik egy kohéziós erõ, ami összefogja a sok egyéni és csoport érdeket! Erre hoztam létre egykor az összhangoló testületet az MSZ-ben, amely az ülések akarnok, de fegyelmet tartani nem tudó levezetése miatt siklott ki. Ezért hozzuk létre most az összehangoló fórumot, ahol minden szövetséges megjelenhet és ha elõre leadja és azt körbe küldhetjük a megyékhez az anyagát, akkor közösen megvitathatjuk. Fegyelmezetten és célirányosan átbeszéljük, mert csak a közösen kialakított, határozott taktikával érhetünk célt!


Nem kell ahhoz jósnak lennem, hogy kijelentsem, abban a pillanatban, amint ebben leszünk egyenként, s idõnként összehangoltan eredményesek, az országos hatalmi központ azonnal jelentkezni fog egyenként megkörnyékezve szerveinket, keresve egy bevonható, kezelhetõ központi fejet. Elõször is idõnként összehangoltan nem lehetünk eredményesek, másodszor olyan, hogy országos hatalmi központ nem létezik! A bevonható, központi fejek keresése pedig egy értelmetlenség, hiszen ahol egy ügy szolgálata a fontos, ott nem bevonhatóságról, hanem együtt-gondolkodásról és együtt- cselekvésrõl lehet csak szó.


Önrendelkezés – Önkormányzatiság – Székiség


helyi és kárpát-medencei Szövetségben!


A valódi önkormányzatiság az célja a tisztességes szövetségnek, hiszen éppen azok adják a derékhadat és az ellensúlyt is a szövetséget összefogó "Élenjáró Tanácsnak"! Ez a lényege a Magyarok Szövetségének és ez a Szent Korona alkotmányosságának a hatalommegosztó elmélete is.


Aki ezt akarja nyitott kapukat dönget, s ideje van az összeborulásnak!


Mik a lehetõségeink,


- alapelveink, szellemiségünk, személyi feltételeink,


- önrendelkezési területi lehetõségeink,


- egymással megosztható erõforrásaink?


Hogyan alapítsunk


- falu-, feles-, járási és települési ellátmányozó székeket,


- iskolaszékeket, egészség székházakat, törvényszékeket,


- õrzõ-védõ székhelyeket?


Melyek azok a helyi hagyományokra alapozott kezdeményezések, amelyek aprópénzként erõsítik lehetõségeinket és a helybéli önkormányzati szemléletet? Kezdjünk el, teremtsünk


- célzott helyreállítást településeinken, pl. országzászló tereket, helyi emlékmûveket, …,


- közösségi önképzési és találkozási helyeket minden településen,


- helyi, közösségi elszámolás rendszert a helyi termelõknek, iparosoknak,


- kemencéket, gyógynövény kerteket iskoláink és közösségi házaink területeire,


- megrendelõket és piacokat csatlakozó kisgazdáinknak, kézmûveseinknek,


- zöldséges és gyümölcsös kerteket családi házaink kertjeibe,


- helyi megélhetési és lakhatási segélyszolgálatot közösségi embereinknek!


Nos, ezek a TAHSZ alapkérdései.


Bocsánat, de ezek nem a TAHSZ alapkérdései!


Ezek a nemzet megmaradásának alapkérdései!


Ez az, amivel azonnal foglalkoznunk kell!”



Boór Ferenc és választ várva: Bene Gábor