Újra feleleveníti valaki a tragédiát, hogy gondolkodjunk!


„Az összeesküvés nem elmélet, hanem gyakorlat” BG



Újra feleleveníti valaki a tragédiát, hogy gondolkodjunk!




Még Lengyelországban kivégezték Lech Kaczynskit és társait?


Tucatjával kavarognak a kérdõjelek a lengyel elnök és kíséretének meggyilkolása körül.


Eddig még nem került elõ egyetlen olyan fénykép, biztonsági kamera-, film- vagy hangfelvétel sem, amin látható vagy hallható lenne, amin 2010 április 10-én a közel száztagú lengyel elnöki delegáció bármelyik tagja a varsói repülõtérre érkezik, a kormányváróban, vagy valamelyik nyilvános váróterembe


Eddig még nem került elõ egyetlen olyan fénykép, biztonsági kamera-, film- vagy hangfelvétel sem, amin látható, vagy hallható lenne, amin 2010. április 10-én a közel száz tagú lengyel elnöki delegáció bármelyik tagja a varsói repülõtérre érkezik, a kormányváróban, vagy valamelyik nyilvános váróteremben gyülekezik, a delegáció tagjai közlekednek a folyosókon, étkeznek az éttermekben, vécére mennek, majd valamelyik kapunál elhagyják a terminált és beszállnak a repülõgépbe, stb. Vagyis hogy ott vannak. Ilyen kép vagy videó nincs Kaczynskiról, nincs a 95 másik emberrõl, nincs a gép személyzetérõl és nincs a pilótákról sem.


Pedig ilyen alkalmakkor, kivétel nélkül, nem csak a magán és a kereskedelmi tévék riporterei, hanem a lengyel állami televíziós csatornák munkatársai is mindig a reptérrõl tudósítanak az állami vezetõk külföldre indulásáról. Pláne tudósítottak volna, ha a katyni mészárlás 70. évfordulójára induló lengyel államfõi delegációról van szó, és nyilván valamelyik felvételen szerepelt volna annak a gépnek a fényképe is, amelybe beszállnak az utasok.


A kormánygépen 158 és 168 közötti ülõhely volt (10 ülõhelyet szükség esetén ki tudnak venni, hogy most kivették-e, azt nem tudni). Ez azt jelenti, hogy a 96 tagú delegáció mellett kb. 72 üres szék is volt. Kaczynskit a szmolenszki útjára egy 14 tagú újságíró csoport akarta elkísérni, de õket a reptéri biztonsági szolgálat vezetõje az elõzetes tervekkel ellentétben nem engedte csatlakozni a delegációhoz, részükre egy másik, Jakovlev-42 típusú repülõt biztosítottak. A biztonsági vezetõ arra hivatkozott, hogy a Kaczynski gépen kell a hely magas rangú katonatiszteknek, akik az államfõvel akarnak utazni.


Mint késõbb kiderült, a tisztek csoportja mindössze 9 fõbõl állt. Az újságírók és tudósítók végül a Jakovlev géppel április 10-én sértetlenül megérkeztek Szmolenszkbe és egy reptérhez közeli hotelben szállásolták el õket. Az újságírók már a szmolenszki szobáikban voltak, mikor a gép lezuhant, de a szállodát nyomban körbevették az orosz katonák, és nem engedték a lengyeleket kimenni a tragédia színhelyére.


A delegációval utazott (?) Joanna Agaczka-Indeczka, a lengyel ügyvédi kamara elnöke is. Agaczka-Indeczka rendszeres utazó volt, gyakran használta azt a varsói repteret, és ilyenkor mindig a reptéri fizetõs parkolóban hagyta a kocsiját. 2010. április 10-én is elindult autójával otthonról, de a reptérre már nem érkezett meg, útközben eltûnt, nyoma veszett. Az oroszok a "szerencsétlenség" után bejelentették, hogy Agaczka-Indeczka holttestét is megtalálták a roncsok között, és Moszkvában DNS segítségével sikerült õt is azonosítani. De a kocsija nincs a varsói reptér parkolójában, sehol sem találják, a kocsi is eltûnt, a szürke Citroen C5 típusú kocsit EL 875 FV lengyel rendszámmal azóta is sikertelenül körözi az Europol.


A baleset után YouTube-ra került amatõr videofelvételeken látható, hogy a roncsok között nincsen egyetlen holttest sem. A híressé vált, "négy lövéssel megölik a pilótákat" (a témához kapcsolódó elõzõ cikkünkhöz mi is mellékeltük - Jack Corn) videóról a lengyel katonai nyomozó hivatal azóta megállapította, hogy valóban hiteles, nem hamisítvány.


A lengyel hozzátartozók közül 12 család visszautasította az orosz DNS vizsgálatok eredményét, és nem engedélyezték, hogy az urnákra felvéssék szeretetteik nevét. Azt állítják, hogy az emberi maradványokat manipulálták, nem tudják, hogy milyen hamut vagy port tartalmaznak. Köztük van Joanna Agaczka-Indeczka férje és családja is.


A Lengyelországban keringõ vélemények szerint elképzelhetõ, hogy Kaczynskiéket - Joanna Agaczka-Indeczkával együtt - még a reptérre vezetõ útjukon összeszedték, ismeretlen helyre hurcolták, kivégezték és felismerhetetlenségig összeégették. Ez történhetett Lengyelországban, de az is lehet, hogy az áldozatokat repülõgéppel egy másik Szmolenszk környéki reptérre vitték és ott ölték meg és égették el õket.


Ez utóbbi variációt tartja valószínûbbnek Gerhard Wisnewski német újságíró, aki április 10-e óta próbál fényt deríteni a "szerencsétlenség" valódi körülményeire. Szerinte a lengyelek eredeti gépét valamilyen módon eltérítették, és egy másik szmolenszki reptérre, a Juzhny repülõtérre irányították, és ott is gyilkolták meg az utasokat. A Juzhny is katonai célokat szolgál, de jóval kisebb területû és rövidebb leszállópályával rendelkezik, mint a Severny reptér ahova Kaczynskiéket várták és ahol a "szerencsétlenség" történt. A két reptér között alig 9 km a távolság.


Wisnewski esküszik, hogy a "balesetet" az oroszok megrendezték és a roncsokat teherautókkal a helyszínre fuvarozták. Wisnewski elmélete mellett szól az a tény, hogy a roncsok kisméretûek, biztos, hogy nem egy 225 méter hosszú TU-154-es maradványai, és ráadásul sok roncsmaradvány erõsen rozsdás, korrodált, és néhol a lengyel felségjelzések friss festésûnek tûnnek. Véleménye szerint az újságírókat azért nem engedték felszállni a gépre, mert nem volt szükségük olyan veszélyes tanúkra, akik beszámolhattak volna arról, hogy mit láttak.


Elképzelhetõ, hogy a merényletet - a lengyel államfõ és kíséretének meggyilkolását - a WSI (Wojskowe Sluzby Informacyjne) a lengyel titkosszolgálat Putyinhoz hû, a mi kis gusztustalan Laborc Sanyinkhoz hasonló, nemzetellenes vérkommunistákból álló, szovjet emlõkön nevelkedett, taníttatott és kitenyésztett régi vágású, 1990 után pozíciójukat és befolyásukat vesztett oroszbarát ügynökök hajtották végre a KGB aktív segítségével. Az oroszok aztán Szmolenszk mellett megrendezték a "szerencsétlenséget."


A WSI-t a szejm 2006 októberében feloszlatta és törvényen kívül helyezte. A likviditási javaslatot a lengyel nemzetgyûlésben a most meggyilkolt Lech Kaczynski testvére, Jaroslaw Kaczynski tette, és a szavazás után Antoni Macierewicz akkori hadügyminiszter-helyettes lett megbízva a feloszlatás szakmai felügyeletével. Utána a WSI már nyíltan is összefogott az izraeli és az Izraelben tevékenykedõ orosz bûnszövetkezetekkel, a fehérorosz és az ukrán maffiával, tovább erõsítette jó kapcsolatait a kelet-európai szervezett alvilággal és az õket kiszolgáló politikai bûnözõkkel. A WSI vezetõi fõleg a Kelet-Európába és a Balkánra irányuló fegyver- és kábítószer-kereskedelembõl óriási bevételekhez jutottak.


Még a 2010. április 10-ei "szerencsétlenség" elõtt Macierewicz, a WSI esküdt ellensége Varsóban újságíróknak kijelentette, hogy: "a WSI nem szûnt meg, Dukaczewski és társai a mai napig folytatják törvényellenes bûncselekményeiket Lengyelországban és külföldön egyaránt." (Marek Dukaczewski a WSI markáns vezetõje volt, hivatalosan már nem az, de még mindig nagy befolyással rendelkezik a szervezeten belül - Jack Corn)


Emlékezetes, hogy 2008. január 23-án a lengyel légierõ egyik spanyol gyártmányú CASA C-295 típusú gépe máig ismeretlen körülmények között lezuhant és a gépen tartózkodó Andrzej Andrzejewski tábornok, (Lech Kaczynski elnök nemzeti politikájának feltétlen támogatója) 15 magasrangú lengyel katonatiszt és a 4 tagú személyzet életét vesztette.


A korabeli újságokat fellapozva a szerencsétlenség magyarázatai között ismerõs okokat találunk: a Miroslawiec-i katonai repteret este 7 után megközelítõ lengyel "pilóták nagyot hibáztak", sötét, esõs, rossz idõ volt, és - minõ véletlen - valakik ott is kikapcsolták a leszállást segítõ lámpasorokat és a gépet a reptér melletti erdõbe vezették. A C-295-ök a lengyel légierõ legmegbízhatóbb gépei közé tartoznak, elõtte, utána soha nem volt velük semmi baj, a lengyelek a mai napig használják Irakban és Afganisztánban, a polgári változatából is problémamentesen repülnek velük az egész világon.


2008 januárjában valakik sikeresen megszabadultak Andrzejewski tábornoktól, Kaczynski elnök egyik fontos tanácsadójától, a Lengyelországba telepítendõ amerikai rakétapajzs lelkes támogatójától, a légierõ egyik leghazafibb érzelmû tábornokától 15 másik fõtiszttel együtt, akik nagy része szintén Andrzejewski hívének számított. 27 hónap múlva befejezték a munkát, eltûnt a lengyel útról maga az elnök, a másik nagy EU és euro hitetlenkedõvel, az önálló lengyel monetáris politika újrateremtõjével, a zloty, a lengyel nemzeti valuta örökös védelmezõjével, Slawomir Skrzypek bankelnökkel és a lengyel tisztikar egy fontos és tapasztalt részével együtt. A lengyel hadsereg maradék tisztikara és teljes állománya a megfélemlítettek erõtlen állapotába került.


Lech Kaczynski halála elõtt többször kijelentette, hogy idén nyáron nyilvánosságra hoz egy listát, amin a feloszlatott WSI 60 legfontosabb, a mai napig Lengyelországban tevékenykedõ tagja és támogatója szerepel. Fültanúk szerint az elnök név szerint is említette Donald Tusk miniszterelnököt, Bronislaw Komorowski jelenlegi ideiglenes elnököt és Radoslaw Sikorski volt hadügyminisztert.


Mind a két "szerencsétlenség" idõpontjában Donald Tusk volt a miniszterelnök és Bogdan Klich a hadügyminiszter, és a "szerencsétlenségek" kivizsgálására alakult bizottságok akkor is és most is mindkét politikust hevesen bírálták a tutyi-mutyi, csak látszólag segítõkész magatartásuk miatt. Legutóbb Gromoslaw Czempinski tábornok illette a tévében haragos hangon politikailag korrekt jelzõkkel Tuskot. A porondon egyeduralkodóként maradt Donald Tusk és Bogdan Klich egyaránt a nemzeti érzelmû Kaczynski ikrek politikai ellenfelének számítottak.


Szmolenszkben - sok más mellett - az egyik, mostanában hangsúlyt kapott fõ kérdés az, hogy ha a gép pár méteres famagasságról zuhant le, akkor hogy lehet, hogy találtak roncsokat 2 kilométerrel arrébb a tragédia színhelyétõl?


A lengyel nyomozók vizsgálják az a hangfelvételt is, amin állítólag a szmolenszki reptérre leszállni készülõ pilóták utolsó szavai hallhatók: "tolko posadka… aunas czietyrje czielovieka." Magyarul: "leszálláshoz készülünk... és itt [a gépen] csak négyen vagyunk." (Videó a cikk alján megtekinthetõ)


Ha a felvételrõl és a rajta hallható szövegrõl a lengyel katonai nyomozó hivatalnak sikerül megállapítania, hogy a négylövéses videóhoz hasonlóan hiteles, akkor ez megerõsíti azt a feltételezést, hogy a szándékosan a sûrû erdõbe vezetett gépen nem tartózkodtak utasok és a túlélõ pilótákat azonnal agyonlõtték. A "szerencsétlenül" járt gép orr része egyben és jó állapotban maradt, a pilótafülkét magába foglaló orr részen, hasonlóan a törzs többi részéhez, tûznek, füstnek nincsen nyoma még az orosz felvételeken sem, így aztán nehéz elhinni az oroszok állítását, hogy "a pilóták olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, hogy a személyazonosságuk megállapítása nehézségekbe ütközött."


A rejtélyes körülmények között megtörtént "szerencsétlenség" után most már semmi állhat a lengyel történelem legnagyobb volumenû kereskedelmi szerzõdésének útjába. Tusk és Putyin már megegyezett, a két ország szakértõi még dolgoznak a részleteken - és akik ellenezték, azok már nincsenek az élõk sorában.


A 100 milliárd dollár (!) értékû elõszerzõdés értelmében az oroszok 2037 végéig (ami kölcsönös megelégedés esetén 2045-ig meghosszabbítható) évi 8-11 milliárd köbméter gázt exportálnak Lengyelországba. Lengyelország jelenleg 14 milliárd köbméter gázt használ évente, aminek 70 százaléka az oroszoktól érkezik, a többi saját kitermelés.


A dolog érdekessége, hogy a szmolenszki "szerencsétlenség" elõtt jelentette be Lech Kaczynski államfõ, hogy újabb, gazdag hazai földgázlelõhelyet találtak Lengyelországban. Az új gázmezõ kb. 3 trillió köbméter kiaknázatlan gázt tartalmaz, ami a sikeres felszínre hozatal esetén akár az elkövetkezõ 200 évre is kiválthatja az ország gázigényeit, sõt az új gázmezõ üzembe állása után Lengyelország akár gázexportálóvá- és a Gazprom vetélytársává - is válhatott volna.


Az orosz Gazprommal történõ gigászi szerzõdés megkötését a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaczynski államfõ és Skrzypek bankelnök nagyon ellenezte. De nem csak ellenezték, hanem a szerzõdésen dolgozó lengyel szakértõket és az oroszokkal tárgyaló küldöttséget vissza is hívták, és a tárgyalásokat félbeszakították. Lech Kaczynski többek között az új gázmezõre és arra hivatkozott, hogy nekik már van az oroszokkal 2022-ig szerzõdésük, és nem akarták az országukat egy értelmetlen gyorsasággal megkötött újabb szerzõdéssel további évtizedekig az orosz gázszekérhez kötni.


A földgázkészletünket nekünk is a föld alatt kell hagynunk… Érdekes egybeesés, csak nálunk nem tiltakozik senki!


Az évszázad pere címû erre vonatkozó írást a www.sokkaljobb.hu Tudástárában (a második lapon értem utol…) megtaláljátok, ha esetleg még nem olvastátok volna.