Rövid könyvismertetõ: FESZ VAN



Rövid könyvismertetõ.



2000-ben olvastam a könyvet, amely megrázóan mutatta be az egyházi köntösbe bújtatott biznisz-szekta összes buktatóját. Bartus László: Fesz van címû könyve – egy baloldai és liberális ember viszontagságairól szól - az emberi aljasság sátáni bugyraiban.


Nem véletlen tehát az alcím sem: "A Hit Gyülekezete másik arca" ! Ez az arc ugyanis nemcsak a biznisz-egyházat mutatja meg a maga põreségében, hanem sejtetni engedi a háttérszándékokat is.


Bár abból, hogy a jégcsákány még nem érte utol a szerzõt Amerikában, egyértelmûen kiderül: nem tárt fel mindent, s csak a "hitgyülisek" által is könnyen észrevehetõ visszásságoknak adott magyarázatot.


Az, ahogy a radikálisok becézik a biznisz-egyházat - cionista keresztények - sajnos csak részben igaz, mert a kereszténység alapértékeit hivatott ez a szervezet lejáratni és romba dönteni, hihetetlen káosznak tûnõ szervezettséggel.



A könyv tehát egy lélek és tudatromboló rendszert mutat be. Hangsúlyozottan felveti az istenné emelt pénz szerepét is, de nem jut el ahhoz a végsõ következtetéshez, ahová el kellene jutnia ennyi információ birtokában. Szerinte a szereplõk a rendszer áldozatai, pedig sokkal inkább a saját szervilizmusuk


és a "bolsevik eszme" összeomlása utáni lelki ûrnek és bizonytalanságnak a megszenvedõi. Hiszen ha a józanész vezérelné õket, ha nem dobnák el maguktól a gondolkodás és a tiszta erkölcs vezérelveit, akkor a belsõ és külsõ félelmüket könnyen le tudnák küzdeni, s a szerzõhöz hasonló módon dezertálhatnának a megszégyenítésüket élvezõ tömeghisztériából.


Nagyon csodálkozom azon, hogy a Fidesz képviselõk nem ismerik fel a helyzet csapdáját.


A "németsándori" tömegpszihózis terjedése ugyanis rájuk éppen olyan veszély, mint a magyar társadalom többi tagjára.






Dr. Bene Gábor S.




Ajánlott olvasmány:





http://mek.niif.hu/03200/03271/03271.pdf



Bartus László: Fesz van – A Hit Gyülekezete másik arca


Ez a könyv egy rendszerrõl szól. A szereplõk a rendszer áldozatai. Amikor megszégyenülve látjuk õket, nem abba pillantunk bele, milyenek õk valójában. Nem az a szándékunk, hogy gyengeségükben leplezzük le õket. Megnyilvánulásaik a mechanizmus mûködését tárják fel. Enélkül nem érthetjük meg annak lényegét. Megalázottságukban azt látjuk, hogyan lehet meggyalázni az Ember fiát. A szerzõ egy volt közülük. Ezek az emberek a barátai voltak.


...