LÉPJÜNK FEL a közhatalom megalázó módszere ellen!


Nyilatkozat:



Mi - a Magyarok Szövetségének Csongrád Megyei Szervezete, a Közvagyon Résztulajdonosai PJT tagjai, s rajtuk keresztül hozzávetõleg 8 millió szavazópolgár - megdöbbenéssel és értetlenséggel vettük tudomásul a közhatalom diktatórikus irányba mutató lépését, amely az ártatlanság vélelmének teljes arculcsapása, egy valóban joguralmi államban.



A rendvédelem egy neves személyiségét - Szima Judit érdekképviseleti vezetõt – az elmúlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki, amirõl maga így nyilatkozott: "Olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el".



Már az is a jó ízlés határát súrolja, hogy éppen az általa vezetett érdekképviselet aktív fellépésének idõszakában kezdenek nyomozásba olyan ügy miatt, amely alkalmas mind a személy, mind a szakszervezet lejáratására, s ezzel a tárgyalási helyzetük gyengítésére. Azt ugyanis nem lehet elképzelni, hogy egy évek óta mûködõ szervezetet, amelyet minden pénzügyi ellenõrzõ szerv átvilágított már, éppen most lenne szabálytalan. Vagy az eddigi felügyelet nem volt elég alapos? Akkor eddig hogyan mûködött a rendõrség, az ügyészség, az APEH, stb?



De az, hogy a kihallgatást követõen õrizetbe vették hûtlen kezelés bûntette és más bûncselekmények gyanúja miatt, majd szabadlábra helyezik ugyan, de „röghöz kötik” lakhelyelhagyási tilalommal, s így a (TMRSZ) szakszervezet és a hatalom tárgyalásain ezért nem vehet részt - egy bátor és a közösségéért kiálló vezetõ -, ez sajnálatos módon az 1950-es évek hatalmi túlkapásait idézik.


A "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján" foganatosított intézkedés idõzítése minden jóérzésû magyar emberben visszatetszést kelt, s egy olyan szintû hiba, amelynek a felelõseit meg kell keresnie a kormánynak! Mert: „Bûnösök közt cinkos, aki néma”



Mindezt még akkor is meg kell tennie, ha Szima Judit esetleg valóban elkövetett volna szabálytalanságot. Hiszen nem a törvényes felelõsségre vonás lehetõségét kérdõjelezzük meg, hanem a rákosista idõzítést és lejárató technikát!




Megszólalunk, mert számunkra teljesen átlátható az a háttér, amely különbözõ pártoknak a rendvédelmi szervek irányába történõ befolyásolását próbálják elérni. Felhívjuk a közvélemény, a kormány és az Országgyûlés alsóházának a figyelmét arra, hogy a karhatalom lehet bármelyik intézmény felügyelete alatt, de az ellenõrzés, csak a pártonkívüliekbõl álló felsõház joga lehet! Ha valóban visszatértünk volna a magyar jogrendhez, a történei alkotmányunk elveihez, ilyen esetek nem fordulhatnának elõ!



2011-06-09


A fenti nemzeti szervezetek nevében: Dr. Bene Gábor S.