A pénz okozta szellemi leépülésbõl: gonoszság....


A pénz okozta szellemi leépülésbõl: gonoszság…



Manapság újra a hitelt felvevõk kérdése foglalkoztat engem. Vajon hogyan eshettek bele ebbe a csapdába? Vajon valóban nem tudták, hogy a pénzt már régen nem az állam, hanem a bankárkaszt állítja elõ, s ezzel biztosítja a saját és a „kiszolgáló személyzet” számára azt a parazita életmódot, amelyet éppen az egyszerû emberek munkája és teljesítménye révén tud fenntartani? Valóban nem tudták azok, akik hitelt vettek igénybe, hogy a pénz funkciója már régen megváltozott és nem értékjelként szerepel, hanem gátlástalan profitképzõ eszközként? Ez pedig részben azt jelenti, hogy ezzel szivattyúzzák ki a termelõszférából a hasznot és munka, erõfeszítés nélkül szerzik meg a kiugróan magas hozamot arra a „pénzre” amely a „levegõbõl” készül, azaz nincs mögötte semmilyen fedezet csak a hitelfelvevõ ingatlana, vagy termelõmunkája? De az is felmerült a gondolataimban, hogy honnan ered ez a végtelen gonoszság, ami el akarja ûzni a magyar parasztot is a földjérõl, s a városi embereket is a lakásukból? Talán a pénzhatalom által szervezett népbutítás vagy agymosás okozza, esetleg csak a hibás gének örökítik át?



Sajnos az önmagamnak feltett kérdésekre nincsenek megalapozott válaszaim, mert nem vagyok sem pszichológus, sem társadalomlélektan kutató, sõt még a mai magyar lakosság pénzügyi alapismereteinek szintjével sem vagyok tisztában. (Tudom tehát, hogy szinte semmit sem tudok!) Viszont, csak arra merek következtetni az ismerõseimtõl szerzett információkból, hogy sajnos a lakosság nagyobb része nincs tisztában az alapvetõ közgazdasági ismeretekkel, s mintha nem is igen érdekelné a téma. A társadalom agymosott állapota abból a véleménydiktatúrából eredeztethetõ, amely az egyetemektõl az újságokon és a színházi elõadásokon át, minden szinten meggátolta az emberek önálló és reális gondolkodását, hiszen hazugságokra épített fel az államtól a bankon és a közszolgálatinak csúfolt médián keresztül az iskolai oktatásig mindent! Vajon miért nem tanítják az iskolákban (elrettentésképpen) hogy miként "segítette" Mohácshoz hazánkat Szerencsés Imre kölcsöneivel. Elõször is az õ tanácsára verette a király azt a hamis pénzt, melynek valódi értéke csak fele része volt a névleges értéknek. A Wikipédia szerint: Szerencsés Imre eredeti neve Snéor ben Efraim, alkincstartó Spanyolországból 1492-ben elûzött szefárd zsidó család leszármazottja, akik Magyarországon telepedtek le....A középkor végén a törvényes zsidókamat heti 2% (azaz évi 104%) volt. Amennyiben az adós nem fizette meg határidõre adósságát, azután kétszeresével, majd újabb határidõ elmulasztása esetén annak kétszeresével - és így tovább - tartozott. Ha II. Lajos 1525. január 1-én száz aranyat kapott kölcsön Szerencsés Imrétõl, 1526. január 1-én ezernégyszáz aranyat kellett visszafizetnie. Az alkincstárnok 1526 nyarán már nem adott kölcsönt a királyának, pont rosszkor, mert a szultán hadjárata miatt se pénz, se hadsereg nem volt, ezért Lajos ezüst étkészletét zálogosította el. Kevéssel a mohácsi vész elõtt Szerencsés meghalt.„Halála órájában, sok zsidó elõtt, sírás és imádkozás közt megbánta bûneit, és bûnbánatban halt meg”.
Kohn Sámuel írja róla: „Más idõben, más emberek közt az ország ügyének tán hasznára válhatott volna; e rothadásnak indult viszonyok közt azonban határozottan ártott neki. Nem volt se jobb, se roszszabb azon országnagyoknál, kiknek társaságába és fondorlatai közé jutott… Õ szintúgy, mint azok, erkölcstelen volt, s az ország kárán szerzett kincseket… tivornyázva tékozolta el… Kebelében csak egy jobb érzület élt, mely más körülmények között dicséretére vált volna: amaz állhatatosság, mellyel zsidó hitfelein csüggött… Példája mintegy ama nem éppen ritka embereknek, kik azt hiszik, hogy néhány cselekvés által minden egyéb gaztettüket jóvátehetik.”


Eddig az idézet a Wikipédiáról, s ha most azt írnám le elsõ gondolatként, hogy azon emberek, akik az igazi hatalmat birtokolják ezen a bolygón, paraziták, akkor biztosan sokan lennének, akik összeesküvés elmélettel vádolnának meg. Pedig annyi biztosan igaz ebbõl, hogy mi mindannyian segítjük a (ma már világosan láthatóan hibás) rendszer fennmaradását, tehát magunk is részesei vagyunk (ha tudatlanul is) az összeesküvésnek. Ennek pedig nem lehetnek hétköznapi okai! Márpedig az „oszd meg és uralkodj” elvét megvalósító rendszer lényegét felismerni, nem is olyan bonyolult dolog. S ugyanígy a hazugság felismerése sem, ha legalább alaposan odafigyelünk a történésekre, s jó következtetéseket is vonunk le belõle!


Ma Magyarországon szembeszállni a legfelsõbb pénzügyi kaszttal roppant veszedelmes vállalkozás, de még nagyobb a veszély az utódaink számára, ha nem tesszük. Igaz, az eltulajdonított közhatalom és a véleménydiktatúra birtokában a bankárkaszt erõs, de csak addig erõsek, míg mi gyengék, szervezetlenek vagyunk. Évek óta azt hirdetem, hogy nekünk (magyaroknak) azért könnyebb, mert létezik pártfogónk, s a gyakorlatban ezer évig bevált jogrendet, csak jogfolytonossá kellene tenni, majd a szerves jogfejlõdésre való visszatéréssel továbbfejleszteni azt az alkotmányosságot, amely megtartott minket legalább 1000 éve.


Valahol olvastam nemrégiben, hogy a monetáris diktatúrát rejtve irányító bankárkaszt egyre erõsebb és gazdagabb lesz. Csakhogy szerintem minden erejét és vagyonát tõlünk szerzi, s csak addig erõs, amíg mi gyengélkedünk. Ráadásul az erõs és gyenge között csak annyi a különbség, hogy a gyengének alacsonyabb lehet a tudatossága.


Mindez, – különösen az alkotmányos jogtudat hiánya – annyira sebezhetõvé teszi a magyar társadalmat, hogy az egyébként nagyobb agymosást elszenvedõ nyugati társadalomhoz képest is biztosítja a fokozatos szellemi leépülésünket! Vessünk ennek véget!


A hazugság felismerése és megértése ugyanis hosszabb távon meg fogja majd semmisíteni magát a hazugságot, de még a kiagyalóit is! Az emberiség összes tekintélyének együttvéve sincs annyi hatalma, hogy igazsággá változtassa a legapróbb hazugságot. Ma a földön a legfelsõbb, de láthatatlan hatalom maga a bankárkaszt, de õk sem tökéletesek, meglehet rajtuk a fogást találni. S éppen ez a rendszer gyenge pontja: nem tökéletes, mert nem Isteni. Sõt tökéletlensége éppen a globalista céljában és természetében nyilvánul meg, mert nem képes mindent átlátni. Egy bizonyos léptéknél kisebb jelenségeket egyszerûen nem tud észrevenni. A „kiszolgáló személyzet” tagjai sincsenek minden titokba beavatva, így könnyen követhetnek el hibát, sõt néha még szándékosan is tesznek ilyet, mert maguk is kíváncsiak arra, hogy mi az igazság, s ezt csak a saját korlátaik tágításával tapasztalhatják meg. Mivel senki sem tud többet, mint amennyit feltétlenül tudnia kell, így néha egy kis zavar miatt kavics kerülhet a gépezetbe. Idõnként olyan hír is megjelenik a médiában, aminek a láthatatlan monetáris hatalom érdekében nem lenne szabad a nyilvánosságra kerülnie. Azután persze gyorsan lecserélik valami figyelemelterelõ hírrel, de a hatása már sokakat el fog gondolkodtatni, s ebbõl is látható, hogy a Rendszer messze nem tökéletes. Ez okból válik igen szükségessé a társadalmi átalakulás. Ez a "forradalom" azonban nem fentrõl lefelé fog majd bekövetkezni, hanem alulról szervezõdõen halad majd egyre feljebb! Nincs arra esély, hogy egy jó vezetõ gyorsan átalakítsa a világ arculatát, de ha mi egyszerû emberek a médiát nem vesszük többé komolyan, ha nem hiszünk többé helyettünk beszélõ, író és gondolkodó tekintélyeknek, könyveknek, iskoláknak, mûvészeteknek, ha nem fogadjuk el többé az elénk tálalt vacak válaszokat, hanem gondolkodni kezdünk: akkor már megtettük a magunkét a világ megmentése érdekében. Ha elég sokan teszik meg ezt, akkor a láthatatlan monetáris kaszt hatalma lassanként és szinte észrevétlenül összeomlik úgy, hogy nem lesz szükség sem fegyverre, sem öngyilkos merényletekre, sem más áldozatokra, sõt mártírokra legkevésbé. Ha elutasítjuk a kényelmes „nem kell gondolkodnom, mert mások megteszik helyettem” szindrómát, ha nem hisszük el minden olyat, amit el akar velünk hitetni a monetáris diktatúra, akkor le fogjuk gyõzni a legyõzhetetlennek látszó világerõt, a rombolást okozó pénzmultiplikátor rendszerét.


Csak vissza kell térni a tudás és hit egységéhez, mert ennyire egyszerû lenne a romboló világerõ nyakunkba erõltetett uralmának a végsõ lerázása. Csak arra van szükségünk, hogy mi, (sok-sok „kisember”) megváltoztassuk önmagunkat!


Az „átlagembert” ugyanis a láthatatlan hatalmi kaszt lebecsüli, és névtelen, buta, arctalan tömegként kezeli. Szemükben mi, csupán egy kihasználandó emberi erõforrás vagyunk. Ám ha ön megváltozik - akár a 2006-os Kossuth téri „erkölcsi forradalom”, akár a hit vagy a tudás visszaszerzése által, vagy a kifizetetlen számlák gyarapodása okán -, akkor ezt az erkölcsi változást a hatalom képtelen lesz meggátolni, sõt még észre sem fogja venni, mert erre a szép lassan terjedõ „erkölcsi forradalom” elleni harcra soha nem képesek felkészülni. Pontosabban õk, csak arra készülnek, hogy ebben az egyre romló gazdasági helyzetben mi egymásnak esünk és elindul az általuk már oly régen óhajtott polgárháború. Ám az alattvaló egyénnek az erkölcsi fejlõdése számukra, egy teljesen felfoghatatlan dolog, hisz - sem maguk, sem a „kiszolgáló személyzet” - el sem tudja képzelni, hogy valaki ne görcsösen ragaszkodjon a hatalomhoz és az ebül megszerzett vagyonhoz, (az erkölcstelenül megszerzett anyagiakból fakadó jóléthez), amelynek köze sincs a tisztességes élet: jól létéhez!


Pedig már elindult a világban a változás. Nemcsak az Amerikában egyre erõsebben szaporodó Kulturális Kreatívok számára gondolok, hanem nagy örömöt okozott Eric Cantona volt francia válogatott futballista, a Manchester United elmúlt húsz évének egyik legelismertebb játékosának videó üzenete is.


Eric már tavaly december 7-re harcba hívta a globális társadalom elleni erõket, s igazságtalanság elleni lázadásként arra kérte õket: egy, azonos
idõben vegyék ki a pénzüket a bankokból.
Szerinte az
utcai megmozdulások kora lejárt, a globális kapitalizmust a bankok bedöntésével lehet megrengetni - ez a fõ üzenete annak a http://www.bankrun2010.com/ címen látható videónak amely nem titkolt célja, hogy véget vessenek a pénzmultiplikátor rendszernek, ahol a bankok fosztják ki a hitelt felvevõket. Itt az ideje annak, hogy fordítsunk a keréken, s mi vigyük csõdbe a pénzintézeteket. S ezzel a tevékenységgel mi ássuk meg a jelenlegi globális kifosztásra épülõ gazdasági rendszer sírját is.
A kezdeményezés állítólag a facebookon is megjelent. Az akció nem kötõdik sem pártpolitikai csoportosuláshoz, sem szakszervezetekhez, egyszerûen csak "egy korrupt, bûnözõ és halálos rendszer ellen szeretnének fellépni a szervezõk,
jogszabályi kereteken belül." – legalábbis ezt írják a honlapjukon. Lehetséges, hogy csak ennyi kellene ennek a korrupt és pénzéhes bandának? Mert ha elég sok ember erkölcse megváltozna, akkor az egész világ fog megváltozni.


Úgy legyen!



Szeged, 2011-05-12 Dr. Bene Gábor S.