Hazudik a HIRSZERZÕ, vagy prejudikál?


Hazudik a HIRSZERZÕ, vagy prejudikál?


A kérdés persze költõi, s a kedves olvasónak kell dönteni a válaszról!


A rendõrségi kamerák felvételei is bizonyítják, hogy nem a szélsõségesnek kikiáltott Véderõ tagjai provokálták a gyöngyöspatai cigányokat, hanem a médiahazugságok hatására felbátorodott romák randalíroztak! Csak el ne tûnjön az a felvétel, hiszen már ismerjük az ilyen eseteket 2006 õszérõl!



Olvasom így hajnalban a Hírszerzõt és elborul a tekintetem. Azt írják, hogy egy Facebook-csoporton látható üzenetek szerint a Véderõ és a hozzá csatlakozott más szélsõjobboldali (?) szervezetek tagjai megszállták a patai cigánysort és ablakokat törtek be! Majd egy másik állítást is elolvastam:


„a vederõsök és társaik az Arany János utcánál elkezdtek balhézni, oda kiment a rendõrség, es addig a többi vederõs/tsaik bementek a cigánysorra a Bajcsy utca felõl. Állitólag fellöktek egy nõt, megdobálták kõvel a házakat, es KIROBBANT A VEREKEDES, miközben a rendõrség az Arany János utcánál volt éppen.”



Van tapasztalatom a média csúsztatások megítélésére, de most nem voltam biztos benne, hogy jól ítélem meg a kérdést és felhívtam egy helyi ismerõsömet. Most az Õ szavait tolmácsolom:


„A Véderõ tagjai a virágárus néninél beszélgettek este 7 körül és kimentek cigizni a ház elé. Szinte azonnal érkezett egy cigány csapat 15-20 fõ és cikizni kezdték õket. Feltûnõ a dologban, hogy mielõtt a szóváltásra megérkezhettek volna a faluban mindent figyelõ rendõrök, hipp-hopp máris érkezett egy profi kamera, s a rendõrség megérkezéséig, már fel is vették a „szükséges anyagot”!


Nocsak-nocsak!


„Persze ebbõl nem lett semmiféle tettlegesség, de késõbb egy 4 fõs csapat elindult a szállásuk felé, s rájuk zúdult egy 70-100 fõs horda, akik elõször féltéglával fejen hajították egyiküket, majd a vascsövekkel, rudakkal és szerszámokkal felfegyverkezett romák rájuk is támadtak, s a négy férfi komoly sérüléseket szenvedett. Ráadásul a kiérkezõ rendõrök még bilincsbe is verték õket, s csak akkor vették le róluk, amikor kiderült a térfigyelõ kamerák felvételeibõl, hogy teljesen ártatlanok az ügyben, s minden különösebb ok nélkül támadták meg õket a felfegyverzett romák.” (felfegyverkezve az követi el a bûncselekményt, aki élet kioltására alkalmas eszközt tart magánál!)


No, mindennek a fényében olvassátok el a Hírszerzõ anyagát, hogy világossá váljon a média-manipulációk természetrajza: ha csak kicsit lehet hazudni, akkor is ki kell színezni a dolgot!


Bene Gábor S.


HIRSZERZÕ:


Verekedés tört ki Gyöngyöspatán két társaság között, több sérült van, a helyszínre mentõt is hívtak – ezt erõsítette meg a Hírszerzõnek Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendõr Fõkapitányság sajtóreferense. Soltész Bálint azt egyelõre nem tudta megmondani, hányan verekedtek, és milyen sérülések vannak, vagy, hogy miért robbant ki a konfliktus. A szóvivõ szerint a rendõrség „kellõ számban” van jelen a településen, hiszen fokozott rendõri ellenõrzés alatt van Gyöngyöspata.


A Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoporton látható üzenetek szerint a Véderõ és a hozzá csatlakozott más szélsõjobboldali szervezetek tagjai megszállták a patai cigánysort és ablakokat törtek be – a Véderõ vezetõje szerint a romák „betámadták” a Betyásereg és a Véderõ Gyöngyöspatán tartózkodó tagjait.


A Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoport oldalán olvasható tudósítások szerint Gyöngyöspatát lezárták a rendõrök, a település körül teljes a kordon.


A Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoport oldalán olvasható leírás szerint „a vederõsök és társaik az Arany János utcánál elkezdtek balhézni, oda kiment a rendõrség, es addig a többi vederõs/tsaik bementek a cigánysorra a Bajcsy utca felõl. Állitólag fellöktek egy nõt, megdobálták kõvel a házakat, es KIROBBANT A VEREKEDES, miközben a rendõrség az Arany János utcánál volt éppen. TOBB SÉRÜLT VAN, MINDKÉT OLDALON”.


Egy szemtanú beszámolója szerint nincsenek súlyos sérültek. Egy tizenéves roma fiút megvertek a Véderõsök - és az odarohanó cigányok kettõt közülük megvertek. A sebesülteket ellátták, egy romát õrizetbe vettek. A kommandósok - szintén szemtanú beszámolója szerint - a Véderõ és a Betyársereg verekedésben érintett tagjait is elõállitották.


O. Attiláról, az elõállított roma férfiról egyelõre nincs hír a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoporton olvasható beszámolók szerint. A verekedésben nem érintett Szebb Jövõért Polgárõr Egyesület fõhadiszállásán több tucatnyi polgárõr gyülekezik. A rendõrség helyszíni beszámolók szerint hazaküldi az összecsapás hírére az utcára sereglett romákat. A rendõrség kihallgatta B. Gyõzõt, azt a 14 éves fiút, akit a Véderõ tagjai bántalmaztak - beszámolók szerint emiatt robbant ki este a verekedés.


Négyen sérültek meg a Heves megyei Gyöngyöspatán kedd este kitört verekedésben - számolt be az eseményekrõl az MTI. Az Országos Mentõszolgálat ügyeletese az MTI megkeresésére azt közölte, hogy az elsõdleges megállapítások szerint az egyik sérült állapota súlyos, a többieké könnyebb. A sérülteket a hatvani kórház traumatológiai osztályára szállították.



BG: Summázat tõlem:


Egy romát letartóztattak és egy csomó „szélsõséges magyart is!?


Ugye milyen egyszerû?