A Magyarok Szövetsége nem erkölcstelen!


A Magyarok Szövetsége nem erkölcstelen!



Általam nagyra becsült írástudótól kaptam ma levelet, aminek szeretnék megfelelni, de nincs rá lehetõségem. Sajnos legutóbb is történt velem kapcsolatban egy kis félreértés, amikor arra kértek, hogy nyilvánosan kérjek elnézést egy általam is továbbküldött levél kapcsán, amely rontotta egy nagyon komoly nemzeti rendezvény hírnevét.


Miután nincsenek hiúsági problémáim megtettem, s arra kértem az illetékest, hogy ha neki gondot okozott a levél, akkor tegye meg és cáfolja meg pontról pontra az abban szereplõ – valószínûleg hamis – állításokat. Igaz még nem kaptam meg a cáfolatot, amelyet elküldhetnék azoknak, akiknek eredetileg továbbküldtem, csak "kaptam-küldöm" megjegyzéssel a mocskolódó levelet, de azért bízom benne, hogy egyszer meg fog érkezni a tételes cáfolat is. Szerintem ugyanis a vádakat mindenképpen cáfolni kell, mert ha nem tesszük, akkor vérszemet kapnak a vádaskodók. Nem tartom tehát célravezetõnek a szõnyeg alá söprést, sõt szerintem akkor járunk el helyesen, ha az eltitkolás helyett lehetõséget adunk a cáfolatra!



Most viszont – tanulván az esetbõl –, lemásolom és közreadom a kapott levelet és a válaszomat is. Különösen azért, mert a nekem író hazafi összetévesztette a Magyarok Szövetsége nevû nemzeti mozgalmat a Magyarok Közössége nevû szervezettel. Sajnos az ilyen tévedésekbõl komoly gondok származhatnak, s ezért jó tisztázni az ügyet, mert esetleg legközelebb ezen okból fognak lemocskolni, megosztónak titulálni, esetleg borral arcul önteni a vélt sértettek. Íme a levél:




Kedves Gábor!



Olvastam legújabb írásodat a Hírhálón, és közben eszembe jutott valami. Harmadszor kérem, hogy a Magyar Királyi Csendõrség története címû, jelentõs kutatómunkát igénylõ írásomat vagy vegyék le a honlapjukról, vagy pedig lássák el a szerzõ nevével, azaz az én nevemmel. Kérésemet. továbbított üzenet formájában lásd levelem alján. Erre soha nem érkezett semmi válasz.



http://egyamagyar.ning.com/group/amagyarkirlyicsendrsgtrtnete18811945?



Eszembe jutott az is, hogy Te is kapcsolatban állsz, sõt tevékenykedsz is ebben a szövetségben, így gondolom, Neked van ott némi befolyásod. Úgy vélem, hogy e szövetség jó híre személy szerint Neked is érdeked, így erre való tekintettel arra kérlek tisztelettel, szíveskedjél közbenjárni, hogy jogos kérésemet végre teljesítsék!



Igazából nem értem, miért teljesíthetetlen ez a kérésem. De még ennél is elõbbre megyek: hogyan követhetik el egy írás kisajátítását, (plágium) amelyhez semmi közük nincsen. Ez az írásom több, mint egy éve jelent meg a Kurucinfóban. http://kuruc.info/r/2/46624/ Világosan látható, hogy a Kurucinfóról egy az egyben vették le azt a munkámat.



Köszönettel és üdvözlettel küldöm el neked a nekik írt levelet: Szabolcs



Tisztelt Szerkesztõség! (plagium) http://egyamagyar.ning.com/



Ma látogattam elõször a Magyarok Közössége oldalára, és ott találtam egy általam szerkesztett összeállítást a Magyar Királyi Csendõrség története (1881-1945) címmel, mely írásom 2009. szeptember 12-én a Kurucinfóban jelent meg. Beleolvastam a szövegbe, és amikor a végére értem, nem találtam az írás szerzõjét, azaz a saját nevemet.



E csendõrségrõl szóló írásomat rövid bevezetõ után a forrásmunkák és azok szerzõinek részletes felsorolásával folytatom, hiszen ezt kívánja meg az etikett. Éppen ezért kérem, szíveskedjenek Önök is hasonlóképpen eljárni az én írásom publikálásánál.



Kérem az írást létrehozó neveként és a történet végén a szerzõ neveként is feltüntetni az én teljes nevemet: Vattay Szabolcs ; és kérem feltüntetni azt is, hogy: "A Kurucinfó nyomán."



Amint kérésemnek eleget tettek, kérem, szíveskedjenek errõl a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villámposta címemre nekem egy rövid értesítést küldeni.



Köszönettel és tisztelettel:



Vattay Szabolcs




Kedves Szabolcs!



Nagy tisztelõd vagyok, s azonnal meg is néztem az általad elküldött linken, hogy mirõl is van szó.


Én csak a Magyarok Szövetsége esetében tudnék segíteni, annak pedig nem ez a honlapja, hanem a magyarokszovetsege.hu


Sajnos a "magyar közösség" elnevezésû honlap számomra ismeretlen, de azért írok nekik az ügyben!



Honfiúi szeretettel és a nemzet iránti aggódással: Bene Gábor S.