VÁLTOZNAK AZ IDÕK….?


VÁLTOZNAK AZ IDÕK….?



Nem tudom a kedves olvasó észrevette-e azt, hogy megváltozott a hangnem a televíziókban. Ma reggel kivételesen odafigyeltem arra, hogy mit beszélnek a meghívottak, s hogyan reagál erre a mûsorvezetõ. A változás olyan hatalmas, hogy szinte hihetetlen a számomra!


Pákozdi Csaba nemzetközi jogász például elmondta: Fico nem szólhat bele mert semmi köze hozzá, hogy ki lesz magyar állampolgár, hiszen ez a szuverén magyar parlamenti alsóház döntése. (az persze más kérdés, hogy létezik-e egyáltalában szuverén alsóházunk?) Beszélt arról is, hogy a spanyolok és a románok már régen hoztak egy ilyen döntést, s a Dél-Amerikában élõ spanyolok, illetve Moldáviában élõ románok kapták meg az állampolgárságot, minden gond nélkül. Ha nem is ennyire konkrétan de elmondta azt is, hogy Fico valójában a választási kampányfogásként csinálja a cirkuszt, s csak a szavazók megtévesztésére jó az, amit produkál. (Európában ugyanis ezekkel a hisztérikus kirohanásaival csak lejáratja magát, bár a szavazóinak számát a szélsõséges szlovák nacionalistákkal valószínûleg növelni tudja.)


Ugrin Emese is nagyon szépen beszélt, sõt még a riporternõ sem vágott bele a mondanivalójába, amikor kifejtette: az önkormányzatok francia mintára épültek ki a magyar helyett, és nem biztosították részükre a gazdasági alapokat. (magyarul: eleve pórázon tartja õket a központi költségvetés) Már akkor beléjük volt kódolva a korrupció lehetõsége, valamint akkor jelent meg a kisfalvakban is a lakosságot megosztó pártokrácia, s egyszerre volt az önkormányzat a központi hatalom és a helyi önkormányzás szerve. (Így lett elhibázott az önkormányzati rendszer, pedig ezt a hagyományos magyar közjogi gondolkodás tökéletesen szétválasztva, meg tudta oldani.) A kereszténydemokraták egykori elnökhelyettese utalt arra is, hogy az Antall kormánynak a liberális jogállam megteremtése volt a célja. (hogy liberális lett azt megtapasztalhatjuk a bûnözés rohamos emelkedésében és a közvagyon szétlopásában, sõt azt sem vitatom, hogy jogállam lett, hiszen a Szovjetunió is az volt!)


Verebes István gondolatait már csak finoman kommentálom, hiszen annyira arcátlanul változtatta meg az eddig képviselt magyargyûlölõen liberális szövegeit, hogy attól félek, elragadtatnám magam, pedig nem szeretnék az Õ és köreinek szintjére süllyedni! Íme:



„Hülyítenek minket a kereskedelmi televíziók!” (szerintem ebben az egyik fõkolompos éppen egy Verebes nevû véreb volt, aki rendszeresen nevetségessé tette a magyarságot minden tekintetben!)


„Gáspár Gyõzõ, Fekete Pákó rengeteget ártott a roma lakosság megítélésének, s nem tudunk ellenük védekezni.” (a roma lakosságnak elsõsorban a liberális gazdaságpolitika ártott, amikor megszüntették az õket foglalkoztató munkahelyek nagy részét, majd segélyekkel alázták õket közmunkaprogramok helyett, s mutogatni kezdték a primitív elemeit, s nem a színvonalat, hanem a származást kezdték a médiumok elõnybe részesíteni.)


„Nem vesznek tudomást az emberi mivoltunkról.” (milyen érdekes, hogy a földön fekvõ emberek rendõrök általi rugdosása kapcsán ez - 2006 õszén, de az óta sem - jutott még eszébe Verebes elvtársnak.)


Szóval változnak az idõk, változnak az emberek. Én azonban nem változtattam meg a véleményemet, s így valószínûleg nem leszek soha: TRENDI.



Szeged, 2010.05.20. Dr. Bene Gábor S.