PEOPLES EUROPE: RISE UP!



PEOPLES EUROPE: RISE UP!


Az athéni Akropoliszon 2010. május 4.-én egy óriási transzparens látható, melynek angol nyelvû szövege így fordítható: Európa népeinek (üzenjük) FELKELÉS!


A görögök általános sztrájknapján itthon, megszólalt a Magyar Szociális Fórum is. Az úgynevezett Szociális Kerekasztal tagjaiként jegyzett szervezetek nyilatkozata szerint szolidaritásukról biztosították a görög embereket a bérek és a szociális kiadások csökkentése elleni harcukban. Ugyanilyen értelmû nyilatkozatot tett jó pár civilszervezet, egyesület és mozgalom egyaránt.


„Görögország és Magyarország egyformán alárendelt helyzetbe került, gazdaságát a külföldi tõke ellenõrzi, mindkettõ akadályba ütközik nemzeti termékeinek külpiaci értékesítésében, egyre jobban eladósodnak, és megfosztják õket szuverenitásuktól” – áll a Fórum közleményben, ki kell hangsúlyozni, hogy nem egy szélsõbal vagy szélsõjobb oldali szervezetrõl, hanem egy mérsékelt, és pártoktól független szervezetrõl van szó. Vajon miért fog hallgatni errõl a média? Vagy ha nem fog hallgatni, akkor miért fogja majd a félsõbalos randalírozókra kihegyezni mindezt? (ez az egyetlen fegyver az igazság ellen!)


Halász József azonban nem hallgat, s a következõket írja: „Senki elõtt sem lehet kérdéses, hogy a Görögországban elindult lavina elsodorja az eurót és ennek következményeként az EU-t. A tagországok mindegyike erején felüli hitelt lesz kénytelen nyújtani úgy, hogy a hitelt õ maga veszi fel (természetesen az IMF profitját növelve), hiszen minden tagállam költségvetése deficites, és átadja Görögországnak, ahonnan a visszatérülés több mint kétséges. Ez Magyarország részérõl 404,796 milliárd forintot jelent három év alatt, amelynek egy évi része 134,932 milliárd forint. Ezzel az EU tagság miatti sarc 2010-re megközelíti a 8 000 milliárd forintot, ami minden egyes magyar állampolgárt 797 493 forinttal károsít ebben az évben.”


Tetszenek érteni? Évente közel 800 ezer forinttal leszünk megkárosítva!


A görögök világosan kimondták azt, hogy kiállásukkal egész Európának jelzik, hogy: „szervezett tiltakozásokkal kellene átvennünk az irányítást a sorsunk felett, - hogy az életünket ne az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap határozzák meg!"


A magyar viszonyok között úgy látszik, csak a civilek értették meg az üzenetet, hogy a multinacionális trösztök által diktált neoliberális politika elleni fellépés közös ügye minden olyan országnak, amely fejlõdni szeretne, de pénzügyi eszközökkel lehetetlenítik el a fejlõdésüket, mert az adósságszolgálat és a profit kiszivattyúzása elvonja tõlük a fejlesztéséhez szükséges összes erõforrást.(ez a trükk lényege!)



Jellemzõ a Világgazdaság Online mesterséges félelemkeltõ híradása is:


„három halálos áldozata van az athéni tüntetéseknek, amelyek a kormány megszorító csomagja miatt robbantak ki. Az athéni tûzoltóság jelentése szerint legalább hárman meghaltak, amikor radikális baloldali tüntetõk támadtak egy bankra a görög fõvárosban. …A tüntetések az egyre szigorúbb megszorítások miatt robbantak ki, amelyekre a görög kormány a tarthatatlan államháztartási problémák kezelése érdekében kényszerült. A görög hatóságok jelentése szerint jelenleg is súlyos összecsapások zajlanak Athén központjában, ahol a több ezer radikális baloldali demonstráló megkísérelte elfoglalni a parlament épületét. Helyszíni beszámolók szerint az utcai harcokban több tucatnyian megsebesültek, a belvárosban könnygázgránátok robbanásait hallani. A tüntetõk Molotov-koktélokkal és kövekkel támadtak a rendõrökre.”


(Na persze a könnygázgránátokat a manók lövik ugye? Úgy mint Pesten!)


Végre felismerték a görögök is, hogy 2006-ban Magyarországon elindult egy szembeszegülés a globalista hazugságokkal, de szándékosan és egyenként akarják levadászni a népeket. A kimondhatatlan nevû görög: Panagiotis Papageorgopoulos véleménye szerint az, amit õk tesznek most, az: ''Ez egy Európa népeinek szóló üzenet: Az embereknek mindenütt ugyanazok a problémáik!”


Magyarországon azonban csak parázs maradt a 2006-os lelkesedésbõl, s jelenleg még folyik a csodavárás, az emberek az új kormány intézkedéseire várnak, s már sokan nem is emlékeznek arra, hogy három és fél évvel ezelõtt Öszödön elhangzott egy beszéd, amely leleplezte az egész politikai osztályt. Nem akarják észrevenni az emberek, hogy nálunk még a görögöknél is rosszabb a helyzet mind gazdasági téren, mind erkölcsi, politikai, de legfõképpen alkotmányos szinten.


Leszögezhetjük, hogy nálunk - mint a többi globalista megszállás alatti államban - a demokrácia csak szavakban létezik, és papíron vagyunk alkotmányosak is. Richard Wike, a PEW intézet vezetõje szerint a magyarok nem a demokráciában nem hisznek, hanem csak arra utal a közvéleménykutatási eredményük, hogy a rendszer, amely jelenleg mûködik hazánkban, az nem a demokrácia eszméi szerint való.


EZEK LEGALÁBB LE MERIK ÍRNI AZ IGAZSÁGOT!



Pedig a magyarság õsidõk óta egy valóban demokratikus hajlamú nép, talán még a görögöknél is régebben, még a szkíta õsállamból, vagy annak elõdállamaiból hagyományozódott ez ránk. A Kr. elõtti 6. században jegyezte le Herodotos a szkíta szerzõdéskötés rítusát, amely megjelenik az utolsó vacsorán és a vérszerzõdésünkben is. A vezérválasztás demokratizmusa és a tanácsból ki nem hagyható vezérválasztók joga, maga volt a hatalommegosztás mintaképe abban a korszakban. A magyar népi bölcsesség mindezt nagyon is tudja, s ha nem is látja át a politikai zsonglõrködés minden részletét, de a demokrácia hiányát – ami már nem is deficites – pontosan érzékeli, s van is bátorsága ahhoz, hogy a közvélemény kutatóinak elmondja. A magyar állam soha nem volt hódító, s tejeszkedései nem más kisnépek bekebelezésére irányult, hanem inkább nemzetközösségbe szervezõ, kultúrmisszió volt. A Szent Korona védõernyõje alá vont népeket soha nem kívántuk leigázni, beolvasztani, hanem inkább magunkhoz emelni és kiterjeszteni rájuk az igazságos alkotmányosságot. (mit is kaptunk érte?)



Ma Európának is erre a gondolkodásra lenne szüksége a gátlástalan és valóban „rothadó” globalizmus helyett, s akkor a görögök problémája is megoldódna. George Soros – aki maga is ennek a parazita világnak a gyermeke – világossá tette már az egész neoliberális és globalista rendszer számára, hogy nincs tovább!


Változtatni kellene, de a megszokott sémákat nem akarja feladni sem az EU, sem az IMF, sem a Valutaalap, sem az USA. Így pedig sorra „bedõlnek” majd az országok, Görögország után Portugália, Magyarország, Olaszország, Anglia, Spanyolország, stb. Mindez csak akkor nem következne be, ha Kína, vagy Oroszország mentõövet dobna az Uniónak. De miért tenné? Önmagunk pedig, csak akkor tudnánk ebbõl a káoszból kievickélni, ha alapvetõen megváltozna a gondolkodásmód a tömegeknél, amire sajnos egyre kevesebb esélyt látok a nagy összeomlás elõtt.


A Szociális Fórum persze kinyilvánította a szolidaritást a tüntetõ görög munkavállalókkal, de mindez keveset ér, ha nincs mögötte olyan erõ, amely egész Európát fel tudná sorakoztatni a globalista õrülettel szemben. Vajon mégis, milyen lehetõségek tárulhatnak ki az európai népek elõtt akkor, ha megszületne a régen várt összefogás a globális kifosztásban érdekelt erõk, a pénzhatalom ellen?


Halász megadja a szerinte egyedül lehetséges utat, sõt a lépések sorát is:


„Elsõ lépésként az EU-t kell átalakítani szabad országok Európai Államszövetségévé, amihez a „polgári kezdeményezés” ad békés lehetõséget.


Második lépés a világterrorista szervezetben, a NATO-ban ránk erõltetett tagság felmondása. (A hazugság fokozódását jelentõ gyengülés számos bizonyítéka került napvilágra ezen a héten.)


Harmadik lépés a hatalomgyakorlás saját kezünkbe visszavétele azzal, hogy az állampolgárságot azonossá tesszük a Szent Korona tagsággal. (Ezzel kapcsolatban a szlovák „jelképtörvénybõl” kell erõt merítenünk, Trianon gyásznapját a Szentkoronaiság Igazságának erõt adó napjává emelve.)”


Vajon mikor fogja a magyar középosztály - írástudó értelmisége felismerni az egyetlen lehetséges utat, amivel az Aranybulla és alkotmány c. filmben is találkoztam, s amivel szerintem minden józanul gondolkodó magyar egyetérthet. Persze az agymosás olyan eredményes volt, hogy a társadalom nagy többsége semmit sem fog érteni filmbõl, mert nincsenek meg hozzá az alapok. (Lehet, sõt biztos, hogy el sem jut hozzá!)

Én lépten-nyomon próbálom népszerûsíteni a magyar közjogi gondolkodás egyes elemeit, s az emberek szemét kinyitni. Közíróként próbálom áttörni a tudatlanság falait, bár nincsenek komoly visszajelzéseim, hogy eredményesen teszem-e? (csak néhány tucat levelezõ partnerem szokott véleményt nyilvánítani)

A jelen "lebutított" állapotában a magyarság jelentõs részének nincs nemzettudata, s ha a nemzeti értelmiség nem hoz létre oktatási központokat, s nem fogja a ma érthetõ nyelven megfogalmazni,
hogy a jövõbe csak a múlt értékeivel juthatunk el, akkor nem fog visszatérni a nemzettudat. A következményeket pedig nem nehéz kiszámítani!


Arra pedig dõreség várni, hogy ennek az erkölcstelen, gátlástalan, kamatkapitalizmusnak, mindent erodálóan korrupt vezetõi mikor fognak végre feleszmélni, szembenézni tettükkel, s odébbállni? Mert ezek maguktól nem állnak odébb soha!


Szeged, 2010-05-04 Dr. Bene Gábor S.