A kimondott, leírt magyar szónak ereje, hatalma van...


...vigyázzunk tehát, mit írunk és mit mondunk !




Honfiúi szeretettel köszöntöm azokat, akik érdemesnek tartják elolvasni soraimat.


(Talán hihetetlen, de nagyon kevesen olvassák el alaposan az írásaimat,
pedig Én, az írás alázatával próbálok a nemzetet újraépítõ munkában részt vállalni, s kevés tudásomat átadni azoknak, akiknek szüksége van a (szögedi) gondolatra.)


Kedves Olvasó!


Szokatlan sorozat elsõ írását teszem Ön elé. Magam - mint az MSZ Országos Elöljáróságának a tagja - Önmagamat-önmagunkat kritizálom, mert az építõ gondolatok csak hasznosak lehetnek. A kérdõjelek felszámolása csupán akkor mehet végbe, ha mások is építõ gondolatokra, majd megvalósító tettekre ragadtatják magukat. Arra kérek mindenkit, hogy ne a jogos elégedetlenséget, hanem a jobbító szándékot érezze ki a soraimból.



Sommás véleményem az Alkotmányozzunk Együtt c. cikkhez:


Hihetetlen munkabírása okán nagyon is tisztelem Herpai Sándort. Írása beltartalmát nem is elemzem, csupán a címét. Lassan egy esztendeje hiába gyõzködöm Sándort, hogy nekünk kötelességünk felhívni az emberek figyelmét arra a módszeres, jól kitervelt, lassan már el is feledett csalásra, ami a törvénytelenül "írott alaptörvény" kapcsán folyamatosan mérgezi a tudatunkat! Hiába gyõzködöm mert a szokás hatalma nagyobb az Én meggyõzõ erõmnél.
ALKOTMÁNYNAK neveztek el 1949-ben egy (törvénytelen) alaptörvényt azért, hogy ne keressük a valódi ALKOTMÁNYUNKAT! Ezért ezt legfeljebb ál-alkotmánynak lehetne nevezni, de tudni kellene, hogy a magyar közjogi gondolkodás szerint ez: egy hamis alaptörvény!


1949. hamis alaptörvénye volt az elsõ mozzanat, amivel a bolsevikok elkezdték felõrölni magyarság alkotmányos tudatát !


Az alkotmányos tudat hiánya ma, a legnagyobb segítség az agymosó hatalom kezében! Az alkotmányos tudat maradványaival élõ átlagember nem érti, hogy miért lehet az "alkotmányt" semmibe venni?


Azt szokták kérdezni: hogyan lehet az, hogy a kormány és a képviselõk az "alkotmányt" folyamatosan megsértik?


A ránk telepített idegen jogrend nem alkotmány, mert a valódi alkotmányt nem "írhatja" más csak a történelem! Nekünk nem átírni kell a múltat, hanem visszaszerezni a saját jogrendünket, s az idegen jogrendrõl kimondani, hogy: NEM KELL!


A természetjogi, valós alkotmányunkat ezért hallgatják el, vagy ócsárolják le középkorinak, mert tudják róla, hogy mindig biztosította az igazságos és méltányos jog uralmát. Ezért nem kellett a bolsevikoknak és most a globalistáknak sem, ezért helyettesítették az 1949 évi. megszállási szabályzattal, amely 1989-ben a pénzhatalom megszállási szabályzatává módosult.


Ezen utóbbiban szereplõ pozitívumok ugyanis, nem a magyar érdekeket szolgálják, nincs benne hatalmi ellensúly, s a betartatásának biztosítékai sincsenek! Valójában az elõzõ rendszer haszonélvezõinek átmentését szolgálta és szolgálja ma is.


1989 volt az a következõ mozzanat, amivel tovább vitték az alkotmányos tudat folyamatos megsemmisítését!


Az "alkotmánynak" csúfolt idegen jogrend pontosan szemben áll a magyar alkotmányossággal, s ha Mi is összetévesztjük az alkotmányt annak alaptörvényi részével, akkor az alkotmányos tudat visszaszerzését akadályozzuk meg, akarva-akaratlanul.
Mert a kimondott magyar szónak ereje, hatalma van.


Az alaptörvény és az alkotmány ugyanis nem azonos jelentésû szó, hanem a rész és egész viszonyában van.
A történelmi alkotmány az egész és ehhez koronként csatolódhat egy-egy rész, amely a kor szintjén szabályozza az állam, az intézményrendszer és állampolgár viszonyát.
Ez a rész az alaptörvény, amely legfontosabb része lehet az alkotmánynak, de soha nem helyettesíti azt.


Ilyen alaptörvény volt például a Vérszerzõdés, vagy az Aranybulla is. Ezeknek a mai használhatósága sok tekintetben elavult, de ELVEIBEN SOHA SEM lesz elavult!


A teljesség igénye nélkül egy-két alkotmányos alapelv:


1./Jogtalanság jogot nem alapíthat! (a jelen rendszer vajon nem a jogtalanságra épül?)
2./ Az alkotmányosság védelmében nem csak jogunk, de kötelességünk is fellépni! (így van, csak élni kell vele!)
3./ A termõföld nem tõke, hanem olyan természeti erõforrás, amely köztulajdonban van, azaz a nemzeti fõhatalom kezelésében, amely csak a közjó érdekében mûködtetheti.(ettõl félnek legjobban, mert igazságos!)
4./Az alkotmányt elismerõ alaptörvények, sarkalatos és egyéb törvények, valamint állami rendeletek alakítják ki azt az intézményrendszert, amely az adott korban meghatározzák az alkotmányos jogállamot, az értékrend tiszteletét és kötelezõ voltát.(csak ez ad biztosítékot!)
Stb.
Az alkotmányos elvek tehát hosszan sorolhatóak lennének, mert a szervesen fejlõdött magyar közjogi gondolkodás maga a magyar történelmi alkotmány! S ennek az összefoglalása a Szent Korona, mint az állam felett álló igazságos jog szimbóluma, de a fõhatalom birtokosa is.


Amint láthatjuk, az alkotmány nem azonos az alaptörvénnyel és az 1949 évi XX. tv (amely messzemenõkig törvénytelen minden változatban) azért kapta az ALKOTMÁNY nevet, hogy örökre feledkezzünk el a történelmi alkotmányunkról. Ez okból nevezte így Sztálin, de a "rendszerváltók" is!


Bármilyen jól hangzik a cím, ha mi magunk hirdetjük meg azt, hogy: "ALKOTMÁNYOZZUNK KÖZÖSEN" akkor semmit sem értünk, a történelem által "írt" magyar alkotmányosságból és az elveire, koronként felépíthetõ alaptörvényekrõl. Megzavarjuk a fogalom megértését és szolgáljuk az alkotmányos tudat további elnyomorítását.


Vigyázzunk minden magyar szó értelmére. S ha kell, százszor is magyarázzuk el egy fontos szó jelentését, de ne szolgáljuk az idegen érdeket pongyolasággal és figyelmetlenséggel!


Tisztelettel: Dr. Bene Gábor S.


ui: Véleményemet bátran írom és mondom. Az más kérdés, hogy eredménye lesz-e a mondataimnak, vagy arra a sorsra jutnak mint az alaptörvénytervezet során tett javaslataim. Persze ne gondolja bárki, hogy vádaskodni kívánok, ám jól tudom, hogy a vakoknak nagyon nehéz a színekrõl beszélni.
Az alábbi linken elérhetõek az írásaim:
www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=beneg#cik)