BAYER ZSOLT JOBBIKOT TÁMADÓ CIKKÉNEK KRTITIKÁJA.



BAYER ZSOLT JOBBIKOT TÁMADÓ CIKKÉNEK KRITIKÁJA.



Szeretném ha tárgyilagosan olvasá el mindenki az írásom, s ha bármely érvemet megtudja cáfolni, akkor arra kérem, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tegye ezt meg. Ha viszont nem tud cáfolni, akkor ne vádaskodjon, hogy MSZP ügynök vagyok hanem gondolkodjon el a tényeken és a jövõben is hasznája a józan eszét, mert ettõl reszket egyedül a hatalom. Mert a gondolkodó embernek nem kellenek a megmondók, az érzelmi politizálók, de figyelem felhívásra vagy megerõsítésre néha szüksége lehet.



Nagy utat tett meg Bayer Zsolti!



Olvasom Bayer Zsolt „Horthy, a vonakodó csatlós” címû cikkét, s megbékélek a saját nemzeti liberálisnak gondolt ifjúságommal. Igaz, én ott voltam a Kormányzó úr újratemetésén és csodálkoztam is, hogy Antal József sem vállalta nyíltan a magyar történelem XX. századi államférfi mintájának hazai végtisztességét. Sõt, a cikkíróval szemben én, már megjelenésekor is megéreztem az SZDSZ liberalizmusról áradó szagokat. Nekem nem volt kacérkodásom velük soha, sõt arról, amit hirdettek – „körmös Bauer” utódként, vagy pufajkás csemeteként – pontosan tudtam, hogy semmi köze nincs az én „nemzeti szabadelvûségemhez”!



Ám tévedni emberi dolog és nem gondolom, hogy megvetni kell azokat, akik tévedtek, hanem inkább megbecsülni õket, ha ráébredtek a tévedéseikre. Hiszen már én is ráébredtem, hogy nemcsak a szovjet megszállás és a megfélemlítés, hanem a "modernizáló" szabadelvûség vezetett el a magyar közjogi gondolkodás fejlõdésének 1949-es, majd 1989-es megszakításához. De a szabadelvûség vezetett károlyimihály elsõ népköztársasághoz (amelynek a néphez volt a legkevesebb köze) és a kunbélás Tanácsköztársasághoz is. (amelynek a tanácsokhoz azután végképp semmi köze sem volt)


Így tehát a bolsevikok által átértelmezett szabadelvûség okozta a második népköztársaság, majd harmadik köztársaság jogtalan ál-alkotmányozásának elfogadását, de ez okozta a koncepciós pereket, a Kádár korszak eladósító szabadnépes-népszabadságos szellemi vérengzéseihez ez járult hozzá, sõt az 56 utáni bitófákhoz, majd az átmentés korának „rendszerváltó” színfalaihoz ez adta a félelem mellett a legnagyobb segítséget.


Valamint ez a szabadelvû szabadosság az alapja a mai kultúrszemét fertõzés agymosásának is. Ez téveszti meg az értelmiséget, a munkásságot, a kispolgárokat és a parasztságot is folyamatosan a mai napig.



Zsolti viszont nagy utat tett meg!


Hiszen Bayer úr máshonnan indult, s így neki nagyobb utat kellett megtennie Horthy Miklósig, mint nekem.



A kérdés tehát csak annyi, hogy mikor jut el a liberalizmustól eltávolodó magyar értelmiség mintapéldánya addig, hogy megérezze a mai „harmadik köztársaságnak” csúfolt állam, jogi alapjainak teljes hiányát? Mikor fogják a „rendszerváltók polgári körei” felismerni a ránk erõltetett idegen jogrend bolsi-globalista célrendszerének aljasságát és mikor veszik észre az egyetlen kivezetõ út lehetõségét?



Mert az egyetlen lehetõségünk visszatérni a fejlõdõképes magyar alkotmányossághoz!


”Igen, Horthy és Horthy Magyarországa az a vonakodó csatlós. Minden ráhordott
mocsok és hazugság ellenére, Horthy Miklós igazi államférfi volt.
Tisztességes, becsületes, hazáját mélyen szeretõ, s talpig úriember.”
– írja Zsolt és én ebben, egyet is egyetértek vele.


Mert Zsolti nagy utat tett meg, de még nem ért a célba!


Mert a cél visszaszerezni a magyar közjogi gondolkodás egyedülálló eredményét, a valódi magyar alkotmányosságot, amely éppen ellentéte a ma alkotmánynak hazudott jogtalan szemétnek! A cél ráébredni, hogy nem alkotmányos jogállam a mai, hanem egy de jure illegitim állam, amelyet az tart életben, hogy a lakosság legitimnek hiszi. (ez által válik de facto legitimmé, de autortás igénye ellenére nem tiszteli senki, mert érzi, hogy bûzlik!)



Ha majd azt írja le Bayer Zsolt, hogy:


Minden ráhordott mocsok és hazugság ellenére, a Szent Korona alkotmánya igazi alkotmány volt. Tisztességes, becsületes, az államot a közjó érdekében korlátozni képes alkotmány. Az állam felett álló igazságos jogrend egybefoglalója maga a Szent Korona, aki személyként áll a hatalom csúcsán, s minden diktatúrától, abszolutizmustól megvédett minket. Akkor nem csak Horthy Miklóst, hanem a magyar nemzetet is a magasba emeli majd! Én remélem, hogy rövidesen bekövetkezik ez is.


A Jobbikkal szembeni kirohanását persze megértem, hiszen hozzászoktunk már a pártos gondolkodáshoz és az érzelmekkel való politikai játékhoz. Én nem vagyok sem Fideszes, sem Jobbikos, tehát érzelem nélkül tudom megítélni azt, ha valaki érzelem vezérelte pártpolitikus.


Azon állítás, hogy a nemzetiszocialista csapatnak nem volt más választása, az sajnos attól függetlenül igaz, hogy a Jobbik állította vagy nem. Tehát objektíve igaz!


A nemzetiszocialisták ugyanis minden hibájuk ellenére világosan látták a bolsevista métely iszonyatát, ami késõbb be is igazolódott és nem akartak egy talpalatnyi földet sem átengedni nekik. A történelem másként határozott. Viszont nem menthetõ fel a nemzetiszocialista bagázs ezen az alapon, hiszen szocialisták voltak õk is, bár a Szent Korona alkotmányosságot és a szerintük vélt magyar érdekeket sokkal jobban tiszteletben tartották, mint késõbb a nemzetellenes szocialisták primitív hordái, akiket a mai napig eltartunk és megtûrünk!


„Ezért kell aztán eldönteni, hogy Horthyt tiszteli-e valaki, vagy ugyanannak a kommunista szennynek a másik felét, Szálasit. Miképpen azt is el kell dönteni, hogy valaki ’56 örökösének tekinti-e magát, vagy Szálasiénak. Mert a kettõ együtt nem lehetséges.” Így ír Bayer Zsolt.



Itt azért tetten érhetõ több csúsztatás is.


Elõször is nincs ma 1956-nak örököse a parlamentben, mert akkor nem szavazták volna meg a függetlenséget feladó Lisszaboni Szerzõdést, a semlegességet feladó NATO csatlakozást és nem a kapitalizmus restaurációja, hanem egy harmadik utas gazdaság mellett döntöttek volna.


A másik csúsztatás, hogy Szálasit nem tette a Jobbik a zászlajára, de 56-ot igen!


A szocialisták egyes politikusai pedig, nyíltan is megtagadják azt az 56-ot, amelynek elfogadása révén megúszták a felelõségre vonást. Ezért ne mossuk össze õket, mert távolról sem azonosak!


A Fidesznek pedig arra kellene most törekednie, hogy a magukat szocialistának hazudó maffiát lenullázzák! Nem a Jobbikkal kellene most foglalkozni, hanem átgondolni és megkeresni a felelõst a Fideszben, aki elszalasztotta a sokadik lehetõséget! Aki futni hagyta a szocialista-kapitalisták rablóbandáját, és nem nullázta le õket, aki segít, hogy még sokáig énekelhessék az internacionálét! Mert nyíltan szidni az MSZP-t és közben észrevétlenül ragaszkodni hozzá…. „Mert a kettõ együtt nem lehetséges” írta Zsolt. Vagy mégis?



Szerintem most, arról kellene cikket írni Zsoltnak – mint Fidesz alapítónak –, hogy miért nem támogatta a pártvezetés a választási pártlisták eltörlését szolgáló népszavazási kezdeményezést? Hiszen ha csak egyéni körzetek vannak, akkor nem kell gondolkodni Orbán Viktornak az alsóház létszám csökkentésén, mert a választástól és törvényesen 210 képviselõvel kevesebb lenne.


S az összetétel az egyéni választókerületekben – Tölgyessy szerint: 162 Fideszes és 8 egyéb!


Ha köztünk élne egy Horthy Miklós, akkor õ sem támogatta volna ezt a megoldást?



Ebben a mai szennyben és mocsokban kellene egy valódi Horthy Miklós, aki rendet tesz, és saját szavai szerint „nem tûr semmiféle törvénytelenséget”, csakhogy ma, a törvény is törvénytelen! Tehát az is lehet, hogy nem Horthy kellene, csak egy tisztességes párt, amely ragaszkodik a valódi joghoz, amely kimondja: jogtalanság, jogot nem alapít!



Szeged, 2009-11-15 Dr. Bene Gábor S.