Egy kapott levél.....



Levelet kaptam amit közzé kell tenni, mert a Velseni Szerzõdésrõl magam sem hallottam eddig!


BG



Közeledik az október 3. ír szavazás a Liszaboni Szerzõdésrõl. Ez önmagában is jól kivillogtatja az Európai Unió anti-demokratikus jellemét, hiszen tavaly már szavazott az ír nép és most csak azért kell ismét szavaznia, mert akkor merészelt NEM-et mondani a Liszaboni Szerzõdésre. Múltkor már írtam az Liszaboni Szerzõdés bevezetésének néhány fontos következményeirõl, most egy olyanról írok, amirõl még kevesebben tudnak.

Jelenleg az a helyzet az európai országokban, hogy csak a nemzeti rendõrség léphet fel a polgári zavargások ellen. Ugyanis, jelenleg még nem az EU hatásköréhez tartoznak a nemzeti belügy és rendészeti intézkedések, hanem az országos kormányok hatásköréhez. Tudjuk, hogy ez Magyarországon nem sokat jelent, de azt is tudjuk, hogy Magyarország már nem igazán egy jogállam. Azonban, még Magyarországon sem merészelt a gengszerváltás óta egy kormány sem idegen rendfenntartó erõket bevetni hívatalosan a magyar tüntetõ polgárok ellen. Ismétlem: "hívatalosan"... érti, aki akarja! Nos, ez nyomban meg fog változni a Liszaboni Szerzõdés bevezetése esetén.

Nagyon kevesen tudják (az európai médiák szinte nem is számoltak be errõl...), hogy ugyanazon a napon amikor Liszabonban hívatalosan megszületett a Liszaboni Szerzõdés, azaz 2007 október 18-án, létrejött párhuzamosan egy másik szerzõdés Velsen holland városában, az ú.n. Velseni Szerzõdés. Ezt akkor helyben és diszkréten aláírták az európai kormányok bankárseggnyaló képviselõi és szó sem volt népszavazásról vagy akár csak arról, hogy az országos parlamentek elé legyen terjesztve ez a Velseni Szerzõdés, ami arról szól, hogy az EU létrehoz egy úgynevezett "European Gendarmerie Force" szervezetet, azaz "Európai Csendõrség"-et. A Velseni Szerzõdés pontosabban arról szól, hogy olyan utcai zavargások esetében bármelyik európai országban és különösen azok ellen, amelyek az Európai Unió intézkedései ellen irányulnának, a helybeli kormány "segítségül" hívhatja a tömegoszlatásra szakosodott Európai Csendõrséget. Ahogy már mondtam, jelenleg Európában a nemzeti alkotmányok nem engedélyezik az országos kormányokat idegen rendfenntartó erõket bevetni saját népük ellen és ezért is vette eddig körbe ekkora csend a Velseni Szerzõdést; ez nyomban meg fog változni, ha a Liszaboni Szerzõdés bevezetésre kerül, mert akkor az országos belügy és rendészeti intézkedések törvényszerûen is Brüsszel irányítása alá kerülnek.

Jelenleg az Európai Csendõrség francia, holland, olasz, portugál, spanyol és... román csendõrökbõl áll. Katonai szervezés jellemzi az alakulatot és nem csak a szokásos tömegoszlató fegyverekkel (gumibot, könnygáz, vízágyú...) vannak felszerelve, hanem éles lõfegyverekkel is. Az Unió elképzelése szerint, polgári zavargások esetében hatékonyabban lehet fellépni a tömeg ellen, ha az oszlató erõk idegen tagokból állnak. Ezt már jól tudták és alkalmazták is annak a másik "Unió" idejében, amit Szovjet Uniónak neveztek és amit ugyanazok az immár több, mint két évszázados és világuralomra törekvõ bankárdinasztiák hoztak létre a huszadik század elején, mint késõbb az Európai Uniót...

Mézesmózes