A globalisták is megrémültek az összeomlás veszélyétõl?



A globalisták is megrémültek az összeomlás veszélyétõl?



Ilyen még nem volt! Alan Greenspan, az amerikai magántulajdonú jegybank, a FED volt elnöke javasolta az átmenetileg bevezetendõ bankállamosítást!


Hát ehhez valóban pofa kell.


1913-ban megtévesztéssel és hazugsággal vették rá az amerikai törvényhozást az úgynevezett Szövetségi Tartalék Alap létrehozására, amely azonnal átvette az állami jegybank funkcióját, s vele a dollár kiadásának jogkörét is. FED-et létrehozó bankárok - ettõl a pillanattól kezdve - magának az amerikai államnak is, csak kamatra adtak pénzt. Könnyû belátni, hogy így, folyamatosan csapolni tudták a költségvetést. Be is kellett vezetni azonnal a személyi jövedelemadót, ami addig nem is létezett az USA-ban.


Most pedig, amikor baj van az amerikai pénzügyi rendszerrel és a hitelpiac befagyásának vagyunk szemtanúi, akkor a magántõke a sokévi sarcolás után hajlandó a kamatszedésrõl - a rizikósnak látszó idõszakban - lemondani. Átmeneti bankállamosítást javasolt Alan Greenspan, aki éveken keresztül szajkózta a neoliberális gazdaságpolitika különbözõ trükkjeit és a semmibõl teremtett pénz utáni kamatlábakat ismertette az amerikai Tv nézõk millióival. A matuzsálem korú pénzguru a mostani interjújában arról beszélt, hogy "szükség lehet bizonyos bankok ideiglenes államosítására pénzügyi rendszer gyors és rendezett szerkezetváltásának elõsegítésére".


Érdekes! Évek óta mondogatja Magyarországon egy tucatnyi szakember, aki nem csak a pénzügyekhez, hanem a gazdasághoz és a tisztességes, a közjót képviselõ államhoz is ért egy kicsit, hogy: közpénzrendszerre van szükség. (Csath Magdolna, Bogár László, Drábik János, sõt a Visegrádi 12+1 pontos célkitûzésünk is tartalmazta!)


Nem ideiglenesen kell tehát a bankállamosítást végrehajtani, hanem a jegybanknak - minden körülmények között - az államot létrehívó közösséget szolgáló és közellenõrzött intézménynek kell lennie!


Márpedig egy magánbank,(vagy olyan „független” jegybanki intézmény, amely nem a közjót szolgálja) nem lehet egy államnak nemzeti érdekû jegybankja. Ha ugyanis a „függetlenség” olyan mértékû, hogy pl. az Állami Számvevõség nem tudja kideríteni, hogy kik voltak a felelõsök, akik a bécsi CW bankban lévõ és a magyar nemzet tulajdonát képezõ milliárdokat elsíbolták, akkor az úgynevezett „függetlenség” káros a magyarságra nézve. Ma az MNB ugyanis nem köteles elszámolni senkinek! Ha hiányt termel, akkor a parlamentnek kötelezettsége a hiányt a költségvetésbõl pótolni. Ha viszont nyereséges, akkor nem kell elszámolnia és a nyereséget beadnia a közösbe! Ugye milyen trükkös!?


Most hogy gyengélkedik a gazdaság, s így nem lehet a reálszférából a profit nagyobb részét átszivattyúzni a magán, vagy felelõtlen kezekben tartott „banki” pénzgazdaságba, Greenspan úr is döntött: mehet vissza a felelõség az államhoz, és a veszteségeket fizessék csak az adófizetõk! Milyen ismerõs gondolatok ezek! Nem rokona ez a Greenspan véletlenül a Fletónknak? Hiszen õ is a trükkök százait alkalmazta idáig azért, hogy a kamatokat söpörjön be olyan pénz után, amely valójában nem is a bankároké, sõt nem is létezõ. (hanem virtuális) Most azért alkalmazza a trükkjeit, hogy a veszteséges idõszakot kibekkelje, nehogy a szentséges magántõke megszenvedje a saját maga okozta pénzügyi válságot! A pénzháttérhatalom urai és az alkalmazásukban álló liberális közgazdászok ezt a módszert nevezik a versenyképességet növelõ modernizációs reformnak….


Az 1987 és 2006 közötti FED- elnök - szinte gyurcsányi - trükkössége abban áll, hogy elhiteti az amerikai polgárokkal, hogy az lenne a legkevésbé rossz megoldás, ha az állam beavatkozna és fizetne! A közpénzekbõl már eddig is több jutott a bankároknak, mint a szegényeknek, de ezek után még inkább ez lesz a trend. Az új amerikai pénzügyminiszter sem egy meggyõzõ pénzügyi szakember, hiszen még a pénzhatalom zsoldjában álló elemzõk is homályosnak becézték a gondolatait. Tim Geithner bankmentõ elképzelései nem adtak választ számos problémára, például a kereskedelmi bankok lecsökkent aktívumának, vagy a hitelpiac iránti bizalom növekedésének kérdésére. A pénzügyminiszter azonban nem a legautentikusabb személy Amerikában a pénzügyi válság kérdésében. Sokkal inkább Alan Greenspan, a magántulajdonú jegybank, a Fed volt elnöke az, aki megmondja a „frankót”! Sajnos a magyarországi globalista pénzháttérhatalom KISZ-es képviselõje is megmondta, sõt naponta változtatja.


Lehet, hogy a nyakunkon az összeomlás, és csak az idõhúzás megy? Hiszen az állami ellenõrzést már régen megvalósították, sõt Simor András - MNB elnök - fizetése a háromszorosa a jelenlegi FED elnök fizetésének. Vajon miért kell ennyire alaposan megfizetni? Vajon mit tud ez az ember? (eltitkolni?)



Szeged, 2009-02-18 Dr. Bene Gábor S.


A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tiszteletbeli elnöke és


a Kárpáti Harsona fõmunkatársa