FECÓ és FICÓ újabb kalandjai!



FECÓ és FICÓ újabb Kalandjai


Úgy látszik divatba jöttek a következõ honlapok: Nemzeti Hírháló, Harcter.hu, Kárpáti Harsona és a www.kter2006.extra.hu mert ezek olvasgatásába merülnek el a tehetségesebb baloldali újságírók is.


Új Péter cikkét kaptam meg ma, s szinte elképedve olvastam az írását.


Íme az idézet:


Fico fölényesen idézgette azokat a mondatokat, amelyeket bármelyik Szilvásy-sajtótájékoztatón hallhattunk itthon: Magyarországon ezerrel nyomul a szélsõjobb, kézen fogva a Fidesszel, náci galerik randalíroznak az utcán, gyújtogatnak, verekszenek, és szinte már benn ülnek a Parlamentben, Kövér László valószínûleg egy egész Panzergrenadier-Divisiont rejteget a széke alatt. Mit mondhatott erre Gyurcsány? Hogy hát minálunk nincs is náciveszély, csak úgy szoktunk csinálni, mintha lenne, és különben is tessék visszaírni a tankönyvekbe a magyar földrajzi neveket? Ficóék ezt kigondolták, megszervezték, végrehajtották szépen. Szinte látja maga elõtt az ember, ahogy sztrapacskás villával hadonászva, teli szájjal röhög és magyaráz, hogy akkor ezeket a skinheadeket szépen beengedjük, jól összeverjük, aztán jöjjön ide Gyurcsány és védje meg õket, muhaha, álljon ki az egyenruhás operettnácikért meg a futballhuligánokért, muhaha, ezt magyarázza el az európai szocdem barátainak! Erre varrjanak gombot a töketlen magyar külügyesek, akik Malina Hedvig ügyében sem voltak képesek elérni semmit! Hülye magyarok, muhaha.”


Ha ez így megy tovább, akkor maguk a hatalmat eddig hûen kiszolgálók fogják megásni a sírját ennek a néhány köztörvényes politikai bûnözõnek, akik az ország kifosztása után most még az erkölcsi tönkretétel „nehéz feladatát” is magukra vállalták, zsoldért vagy alamizsnáért. (ez utóbbi nézõpont kérdése csupán) Ám, vannak érdekesebb mondatok is az írásban:


Szlovákia gazdaságilag valamiért nem akar összeomlani. Sõt, teljesen normálisan mûködik, és ha nem jön ez a válságosdi, még mindig hét-nyolc százalék körüli növekedést produkál, pedig az, mint magyar baloldali elemzõktõl tudjuk 1998 óta, matematikailag nem is lehetséges. Úgy tûnik, ennek a populista, a legkevésbé sem eurokonform Szlovákiának a szeretve tisztelt Európában is nõ a tekintélye, még a legeurópaibb értelemben vett európai szocdem szuperpárt is jobban értékeli Ficót, mint Fecót, az ûberprogresszív, hipereuropid magyar élbaloldalit.”


Ha jól olvasom, akkor lassan kitisztul a látása – legalább ebben az egy vonatkozásban – Új Péternek is, s már kezdi kapizsgálni, hogy miért könyörögtem 2006 szeptemberében a Kossuth téren azzal kapcsolatban, hogy vegyék már észre: a gyurcsányi út nem elsõsorban a hazugságról, hanem a Magyar állam teljes csõdbe vitelérõl szól. Ez az „ûberprogresszív, hipereuropid magyar élbaloldali” úgy bele vitte az országot a csõdbe, hogy még a dédunokáink is nyögni fogják az adósság csapda következményeit, hacsak nem történik valami. S milyen érdekes, Új Péter nem ad iránymutatást a kivezetõ útról, mert a „baloldalinak hazudott utat” Gyurcsány FECÓ, és csakis õ mutathatja, senki más. Nem a tehetsége, vagy az állítólagosan 130-as IQ kapcsán, hanem a háttérerõk támogatása okán. Errõl azonban nem hajlandó írni senki a magukat baloldalinak gondoló (vagy csak bal-liberális álarcba burkolódzó) „ûberprogresszív, hipereuropid magyar élbaloldali” újságírók közül.


Vajon ennek – õk maguk – tudják-e az okát? Ha nem, akkor szívesen ad részükre tájékoztatást a Kossuth tér lefasisztázott, lenézett „erkölcsi forradalmára”, aki azért lett „szalmakalapos bohóc” mert nem az elõre elkészített forgatókönyv alapján mûködött, hanem a lelkiismerete szerint. Ha persze hozzám nem ereszkednek le, akkor kérdezzék meg Ficót, mert úgy tûnik a szlovák pojácának feltüntetett populista - legalább - szereti a nemzetét, még ha rosszul is, de szereti.


Ottan valóban van egy nemzeti színezetû populizmus, balos és jobbos egyszerre, nálunk viszont dübörög a gazdaság és a gyurcsányista vörös-náci diktatúra. Kár, hogy ezt még nem meri Péter leírni, (ilyen konkrétan) mert az õ írását legalább néhány százezer ember elolvassa, s esetleg a fejéhez kap.


Szeged. 2008-11-24 Dr. Bene Gábor S.