HAZUGSÁGÁLLAM!



HAZUGSÁGÁLLAM!


(Az el nem mondott egri beszédem)



Köszöntöm az egri, és az egri szellemiségû magyarokat, Dobó István szavaival: „inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl!” Szerencsére itt a Dobó téren az oroszlánok vannak többségben és bár a „közszolgálatinak” csúfolt médiumok letagadják majd a létszámot, de a zsúfolt fõtér bizonyítja, hogy van még szolidaritás és magyar kitartás a végvárakban, ahol nem a falakban van az erõ, hanem a védõk lelkében.


A téma, amiért itt vagyunk Egerben a magyar dicsõség városában, – nem csak minket – hanem minden magyart érint!


Ám a téma - csak látszólag - az egészségügy, de valójában a hazugságállam mûködésének anomáliái.


A hazugságállam mûködésérõl egy kiváló szociáldemokrata szavait idézem:


„A diktatúra egyik leghatásosabb eszköze a szó, a beszéd, a hamis állítások tömege. A szabad népek, akiknél az igen igent, a nem nemet jelent, sokszor estek áldozatul ennek a kétnyelvûségnek.”


Kéthly Anna 1961-ben írta le ezen gondolatot, amely ma hatványozottan érvényes a mai magyarországi politikára, a gazdaságra, az egészségügyre, és a közbeszédre is.



A kétnyelvûség alapja az, hogy bizonyos szavakat nem a valódi jelentésük szerint használnak, hanem kifordítva és legtöbbször az eredeti jelentés ellentéteként!


Ilyen például az alkotmány szó, amelyet az eredeti magyar alkotmányossághoz vezetõ útra állítottak fel akadályként, – hogy a valódi alkotmányossági törekvéseinket meggátolják!


Ilyen a neoliberális privatizáció is, amelyrõl elhitették, hogy mentõöv - s közben halálos fegyver - amellyel a már fuldokló népet verik vele fejbe, hogy mielõbb elmerüljön és megfulladjon!


S végül, ilyen szó az egészségügy, ahol a miniszter személyétõl függetlenül történik a káoszteremtés, valamint a struktúrák leépítése, szétverése! A szó tehát valójában a szervezett és állami ellenõrzéssel zajló népirtást jelenti ma.


Beszédemben tehát három témát érintenék: az egészségügyi/népirtás, a neoliberális privatizáció, s végül az ál-alkotmány/ de jure illegitimitása tehát, az ún. „jogállam” törvénytelen volta.


Ezen témák határozattan összefüggenek és elemzésem is erre kíván rámutatni!



Elsõ témánk tehát az: Egészségügy!



Mi is valójában a Társadalombiztosítási Egészségpénztár?


A két világháború között létrehozott társadalombiztosításnak, kiegészítõ és személyegyesülésen alapuló


nonprofit civil szervezete, amely:


szolidaritás alapú,


egyesület jellegû


és a tagok tulajdonát képezi. (Tetszettek érteni: a tagok tulajdonát képezi!)



Ezzel szemben azt tapasztalhatjuk, hogy a hazugságállam kisajátítja, privatizálni és profittermelõvé akarta átalakítani, sõt továbbra sem tett le ezen szándékáról!



Melyek a deklarált céljai az Egészségbiztosításnak?


- A születéskor várható élettartam meghosszabbítása


- Az egészséges életévek számának növelése.


- Elkerülhetõ egészségkárosodások és életminõség romlás elkerülése.


- A népességfogyás mértékének csökkentése.


Ezzel szemben azt tapasztalhatjuk, hogy alulfinanszírozza a betegellátást, kiszolgálja a hatalombitorlókat és lehetetlenné teszi a tisztességes egészségügyi dolgozók munkáját!


Mindemellett a kinyilvánított és a megvalósuló egészségbiztosítási célok közötti szakadék egyre mélyül.



Melyek is a legfõbb mûködési, fejlesztési célkitûzések?



1./ Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés esélyegyenlõségének javítása. 2./ A rendelkezésre álló erõforrások a legnagyobb egészségnyereség elérését célozza meg, az optimális elosztási rendszer kialakításával és mûködtetésével.


3./ A társadalombiztosítás kultúrájának megõrzése, átadása a jövõ nemzedékeknek.



Ezek után nézzük a valóságot!



Sátáni cselek vannak elrejtve az egészségügyben. Például a hamis teljesítményfinanszírozás, ahol a finanszírozó nem veszi figyelembe az ellátott betegszámnak csak azt a töredékét, amely belefér az elõírt idõintervallumba, mert az OEP NEM fizeti ki a többi kezelést! Pedig az orvos a gyógyításra esküdött nem az idõelõírásokra.


Így van az, hogy az egyre több munkáért - egyre kevesebb a pénz!


A lehetetlen helyzetbõl a jól képzett és mobil orvosi és nõvérgárda menekül nyugatra, s aki marad, az vagy megszállottan magyar, vagy kevésbé képzett.


Sátáni csel a várólista is! A várólistákon vannak olyan betegek is, akiknek a „várakozás” maga a halálos ítélet!


Bizonyos betegeket tehát halálra ítélt az egészségügyi kormányzat, amely esetében – s ez nem vicc - elhalálozás-ügyi kormányzatról kellene beszélnünk!


A szív és rákbetegeknél ez a „várakozás” kimeríti a népirtás tényállását és az, a ráutaló magatartás alapján bizonyítható is lenne, de csak valódi jogállamban!


A valóság elképesztõ, például a magán egészségügyi központok ügyében is. Ezek létesítéséhez a Magyar Állam ad 90% tõkét – persze az általunk befizetett adókból!- A befektetõnek csupán 10% önrészt kell biztosítani, ám a pályázó nem lehet akárki.....


Van itt is Egerben egy cég, akinek az eladósodása nagyobb, mint az eszközeinek értéke, de bátran nyilatkoznak, hogy szlovák és román orvosokat fognak hívni és büszkék arra, hogy jól meg is fizetik õket!


Az ellentmondás tetten érhetõ, mert az idén is tõkebevonásra szorul majd a HospInvest-csoport, hiszen újra egymilliárd forint feletti lesz a vesztesége! Ez hát a jól mûködõ magán cég, amely jobb tulajdonos mint az állam! Ha nem lenne ilyen szomorú a helyzet, akkor nevetnék!


A cég fõ tulajdonosa, Kollányi Gábor, aki a mérleg- és eredmény-kimutatásról nyilatkozott az interneten és gátlástalan nyíltsággal beszélt a cég veszteségeirõl, de arról nem ejtett szót, hogy most, vajon honnan fog származni majd a pénz, amivel szét kívánják verni az egri kórház dolgozóinak szolidaritását? Valószínûsíthetõ, hogy a tõkebevonás is a közpénzekbõl – tehát a mi zsebünkbõl kerül majd ki – persze trükkök százainak alkalmazásával! A tavalyi 1,3 milliárd forintos veszteség után nemhogy nem megy tönkre a HospInvest hanem bizakodóan és nagyképûen nyilatkozik Kollányi.


A cég fõ tulajdonosa szerint: részben a hosszútávon megtérülõ beruházások miatt - ezek valószínûleg a 10% önrészû egészségcentrumok - másrészt a késõn fizetõ üzletfelek – pl. az OEP - miatt jelentkezik a veszteség. Elismerte, hogy a cég által mûködtetett kórházak is veszteséget termelnek, de ennek ellenére át kívánják venni a kórház mûködtetését Egerben.


A több kórházat és egyéb egészségügyi intézményt is mûködtetõ cég teljesen el van adósodva, 7 milliárd forint rövidtávú kötelezettsége van. Kérdezem: Ezt szeretnék tehát behozni az egri betegeken?


Hiába a bíróság, hiába a közérdek, hiába minden: mert a hazugságállam nem akarja engedni, hogy a lelkes patrióta egriek megmentsék intézményüket, ezektõl a profitorientált egészségkufároktól! Nekik a közérdek semmi!



Így leplezõdik le a hatalombitoró politikai elit, amely mûködteti a hazugságállamot, s amelynek nem a nemzet érdeke számít, nem a közjó érdekében cselekszik: hanem kiszolgálja a globális gazdáit és helyzetbe hozza a hazai kollaboráns cseléd-milliomosokat, akik a vérünket szívják és legyilkolni akarják a védtelenné válókat.


Ennek a megakadályozására jöttünk a magyar dicsõség városába, jöttünk, mint egykor a várvédõk nagy része: önkéntesen. Nem fogjuk hagyni a végvárat elveszni, mert ha itt elbukik az egészségügy, akkor valóban elvész az ország!



(Második témám tehát a neoliberális privatizáció)



A hatalombitorlók és a privatizáció nyertesei, két éve folyamatosan legyintgettek, amikor mi Kossuth tériek jeleztük, hogy az a válság, amely a neoliberális gazdaságpolitika és a pénzmanipulációs technika eredményeként jön létre, elõbb-utóbb begyûrûzik hazánkba is. A nemzeti közgazdászok (Csath Magdolna, Bogár László, Varga István, stb.) többször felhívta az értelmiség figyelmét arra, hogy a világválság felerõsödve - a hazai politikai maffia tevékenysége által - tönkreteheti a teljes Magyar Államot és csõdbe viheti a hazai vállalkozókat, de a szerencsétlen kisemberek millióit is kisemmizheti, legyilkolhatja.


Ma már a pénz manipulátorok közül is többen, például Soros György is mondja: A piaci fundamentalizmus megbukott, újfajta gondolkodásra, paradigmaváltásra van szükség !


Nem csak az ún. pénzügyi "szuperbuborékról" van itt szó, hanem arról téves feltevésrõl, hogy a piac kiigazítja majd a saját túlzásait, s nincsen szükség külsõ


beavatkozásra.


Ez a piaci fundamentalizmus, amely régóta neoliberális dogma volt, és most : végképp megbukott.


A pénzügyi krízis újfajta gondolkodást,valódi paradigmaváltást igényel.


A válságot ugyanis a pénzügyi rendszer önmaga hozta létre.


A piaci alapszerkezetben bekövetkezõ torzulások, hatnak vissza magára a piacmûködésére – ez egyébként a reflexitás - és ez szüli a bizonytalanságot, amely piaci buborékot képez, s egyszer csak kipukkad. A Hospinvest önmaga is piaci buborék az eredmény-kimutatása alapján, hiszen eredménytelensége még a hülyék számára is nyilvánvaló!


A piaci trend és a valóság ellentéte tehát megvalósult, ám ezt, az


EGÉSZSÉGKUFÁROK nem hajlandóak belátni!



Vajon mi lehet az oka, hogy a rajtunk uralkodó hatalombitorlók nem állítják le a Hospinvesztes cimboráikat?


Röviden válaszolva a kérdésre:


A globális gazdáik parancsa az ok, amely elõírta a 10 millió magyar lecsökkentését 6 millió alá!



Hosszabban elemezve a kérdést:



Tegnap a Magyar Nemzeti Bank elnöke azt nyilatkozta, hogy nem fenyeget bennünket a pénzügyi összeomlás, mert mellettünk áll a Valutaalap és a Világbank!


Tehát azon szervezetek állnak mellettünk, amelyek a globalizáció fõ mozgatói, s amelyek adósságcsapdába csalták a dél-amerikai államok többségét. Amikor a Valutaalap és a Világbank tanácsairól kiderült, hogy gazdasági csõd jelentkezett a hatásukra, a pénzháttérhatalom felkért egy szûk szakértõi csoportot, hogy dolgozza ki a neoliberális ideológiára épülõ, úgynevezett: rablókapitalimus túlélésének stratégiáját.


Gyorsan kiderült, hogy maga a rendszer a rossz, és saját bukását csak mások "kiiktatásával" képes elkerülni. Ehhez van szükség az ún. "grandiózus népességcsökkentõ tervre", legalábbis a felkért szakértõi csoport véleménye alapján.


"Bretton Woods"-i szervezetek szigorúan ellenõrzik és befolyásolják a kelet-közép európai országokban követett gazdaságpolitikát.


Ugyanis az adósságcsapdába csalt országoknak nincs más választásuk, mint elfogadni és bevezetni a Világbank és az IMF által kitervelt "struktúra-átalakító programjait"!


Azaz: liberalizálni, deregulálni és privatizálni gazdaságukat, megszüntetni az állami ellenõrzést a nemzeti valuták felett, és tovább fizetni az – egyébként manipulált – adósságokat, egészen az államcsõdig!


Mert mindennek az alapja az adósságcsapda, amely gúzsba köti az országokat!


A jelenlegi rendszer haszonélvezõitõl nem várható el, hogy bármilyen korlátozásra szavazzanak, hiszen ez sértené saját profit-érdekeiket. Tehát, ellentmondásos módon, a liberális világgazdaság számára a legnagyobb veszélyt éppen "túlzott sikere" jelenti: vagyis a "liberalizált piac" csõdbe juttathatja önmagát. Hiszen túl kevés nyertest és túl sok vesztest teremt, felesleges kapacitásokhoz és a növekvõ szegénység miatt kevés fogyasztáshoz vezet, miközben súlyosan károsítja a természeti környezetet.


A jövõ alakulását lényegében három tényezõ fogja a leginkább befolyásolni: (Suzan George: Lugánói tanulmánya alapján, Csath Magdolna fordításában)


- a világ népességének növekedése,


-a fogyasztás mennyisége és minõsége és


- azok a technológiák, amelyekkel a fogyasztási cikkeket elõállítják.


A világot kirabló globalistáknak tehát egy lehetõsége maradt, ha nem akarja felszámolni a saját jól kiépített rendszerét: a lakosság létszámát kell csökkenteni.


Hogyan oldható meg mégis a radikális népességcsökkentés?


Két csoportba oszthatók azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni.


1./ halálozást elõsegítõ és 2./ születést meggátló módszerek!


Az elhalálozások számát növelõ módszerek:

1./kívülrõl kirobbantott belsõ háborúk: vagyis beavatkozás nélkül az emberek egymást öljék;

2./a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése,

3./esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;

4./ õrzõ-védõ szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;

5./ elszegényítés, éhínség,

6./ a föld felvásárlása a szegény országokban, rontva az önfenntartás esélyeit;

7./ továbbtermesztésre alkalmatlan magok használatának ráerõltetése a szegény országok parasztjaira,

8./ környezetszennyezés, víz- levegõ-szennyezés;

9./ az - idõlegesen olcsó - import élelmiszerekkel a szegény országok mezõgazdaságának legyengítése, függõségük növelése;

10./a kisgazdaságok tönkretétele, a génmanipulációs tömegtermelést folytató, óriási és külföldi "agrobusiness"- elõnyben részesítése,

11./egészségügyi intézmények leépíttetése a szegény országokkal, kórházi ágycsökkentés, orvosok számának csökkentése, egészségügyi privatizáció;

12./ differenciált beteggyógyítás; azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni;

13./ a cigaretta-termelés és értékesítés növelése a szegény országokban

14./ a városba költözés bátorítása: ugyanis ez is kiszolgáltatottabbá, védtelenebbé teszi az embereket;

15./ közszolgáltatások privatizálása, hozzájárulva ezzel az árak megugrásához, és a lakosság elszegényedéséhez,

16./ a gyógyszerárak erõteljes növelése: így a szegények, közöttük a nyugdíjasok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak majd a számukra szükséges gyógyszerekhez és még a nyugdíj kifizetés is csökken,

17./ az új gyógyszerekkel való tömeges kísérletek lefolytatása a szegény országokban úgy tüntetve fel, mintha ez nekik lenne jó.

18./ az AIDS és a tuberkulózis további terjedése is jól segíti a népességcsökkentési tervek végrehajtását.

19./ a drogok legalizálása (ha valaki drogtól akar meghalni, miért kellene ebben megakadályozni mondják a liberálisok?);

20./ a csecsemõhalandóság jelentõsen növelhetõ, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek használatára,


  • A halálozások számát növelõ módszerek után térjünk át a születések számát csökkentõ módszerekre.


1./ abortusz és sterilizáció bátorítása;


2./ a gyermeknevelés megnehezítése, költségeinek növelése;


3./ a gyermekek számának csökkentését a "struktúra-átalakítási programok"-ba is bele kell foglalni;


4./anyagi ösztönzés kínálása azoknak, akik nem vállalnak gyermeket;


5./a gyermekvállalás érzelmi fontosságával szemben az anyagi hátrány hangsúlyozása. (


Mindez szemlélteti a sátáni terv aljasságát és a megvalósítás jelenlegi szakaszát hazánkban, mindenki maga ismerheti fel!



A harmadik ( befejezõ) témám az ál-alkotmány szerepe röviden:



Azon magyarországi anomáliák amelyeket ez idáig megvilágítottam, s az a globális parancs, amelyet a neoliberális privatizáció és a világ népességének jelentõs számban történõ kiirtásának összefüggése feltételez - jelenleg KB 80%-os megvalósuláson áll.


A globális gazdák parancsának megvalósítását – a magyarság kiirtását - egyetlen eszköz akadályozhatta volna meg: ha az ál-rendszerváltás idején visszatérünk a hagyományos történelmi alkotmányosságunkhoz!




Beszéltem a hazugságállam egyéb trükkjeirõl, az egészségügyi reformnak nevezett népirtási technikáról, amelyet pl. a HospInvest EGÉSZSÉGKUFÁROK, a saját – további gazdagodásuk - céljaira kívánnak felhasználni és az álalkotmány szerepérõl!



Az egri kórház ügye tehát a nemzet ügye, az emberiesség és az emberiség ügye egyszerre!



Nekünk magyaroknak, kötelességünk kiállni az emberiesség mellett, pláne akkor, ha az magyar ügy is!



Ehhez a kiálláshoz kérek én hitet, erõt és segítséget a Jó Istentõl!


Adjon az Isten: szebb jövõt!



Viszont mi magunk is iparkodjunk, tevõlegesen szebbé tenni!


Köszönöm, hogy meghallgattak!



2008-10-18 Dr. Bene Gábor S.