Viktor egyre nagyobb gondban – rezeg a léc, de a lemez a régi


Viktor egyre nagyobb gondban – rezeg a léc, de a lemez a régi



Talán nem állunk messze a valóságtól, ha úgy fogalmazunk, hogy a Fidesz vezére elérkezett a hibbantság küszöbéhez. Az MTV 2010. február nyolcadikai reggeli mûsorában ugyanis ismételten elveszett szavazatoknak nevezte a Jobbikra leadott voksokat.



“Mit tud elintézni egy párt, amelyik legjobb esetben is 10-15 százalékot szerezhet?” – kérdezte Orbán. Tájékoztatásul közlöm Viktorral, hogy pl. reményt tud adni azoknak a szavazóknak, akik az elmúlt nyolc esztendõben kiismerték a Fidesz valódi arcát, no és többek között meg tudja szorítani azt a pártot, amelyik a mögöttünk álló nyolc évben hamupipõke-ellenzékként képtelen volt az országrontó hatalmi tébolyt megállítani vagy inkább nem is akarta azt. Az utóbbi a valószínûbb. Ami viszont még veszélyesebb Orbánékra nézve az az, hogy fel tudja nyitni sok becsületes magyar polgár szemét és láthatóvá teheti a kétszínûség fala mögött meghúzódó tisztátalanságot. Jó lenne még emlékeztetni Viktort arra is, hogy 1990-ben pártja 8.95%-ot ért el, négy évvel késõbb pedig mindösszesen csak hetet és mindezt úgy, hogy volt mögöttük korábbi pártállami politikai és anyagi támogatás is. 1948 óta a Jobbik az egyetlen párt, amelyik nem külföldi szuronyok segítségével, vagy a pénztõke támogatásával növeli népszerûségét, hanem a legegyszerûbb emberek kétkezi munkájával és adományaival. Ebben van az ereje, no és a közvetlenségében, valamint az igazság nyílt kimondásában.



Viktor viszont bajban van, mintha egy hatalmas krokodil akarná állkapcsai közé szorítani pártját, hiszen érezhetõ, hogy a Jobbik napról-napra erõsebb. Orbán már attól is joggal félhet, hogy reális veszélybe kerül az egyszerû többsége is, akkor pedig egy olyan kényelmetlen helyzet áll elõ, amelynek a Fidesz megfelelni nem lesz képes, hiszen egyszerre két lovat megülni nem lehet. Vagyis teljesíteni Brüsszel, a Valutaalap és a Világbank, meg persze Tel Aviv akaratát és megõrizni a szavazótábort is – amennyiben nem lesz meg az ötven százalék plusz egy szavazat – nem lehet. Egy ilyen szituáció a Fidesz teljes ellehetetlenülését és szétesését okozhatja. Egyébként mindenképpen ez lesz a Fidesz sorsa, mert vezetõi ugyanúgy pusztán kiszolgálók, mint ahogyan a jelenlegi közvetlenül hatalmat gyakorlók is – nem Nemzetünket képviselik. Ezt sajnos a Fidesz-szavazók majd csak akkor ismerik fel, amikor szembesülnek azokkal a be nem váltott ígéretekkel, amelyeket egyelõre nem is ismernek, hiszen programot még nem láttak pártjuktól. Talán azért, mert azt még nem adták a Fidesz kezébe?



Viktor mindenesetre igyekszik már gyökerestõl kitépni a csalánt, és minél inkább lebeszélni a legostobább szöveggel is a radikálisabb oldal felé húzó egyre nagyobb számú, korábbi fideszes szavazótábort. Ezzel akarja elejét venni a legkényelmetlenebb helyzet kialakulásának, vagyis annak, hogy döntsön kitartói vagy szavazói között.



Önök szerint Orbánék hogyan döntenének?



Bella Árpád


Nemzeti InternetFigyelõ - Nemzeti Hírháló


Kapcsolódó:


Az elmúlt húsz év szakértelme – gazdasági csõd és erkölcsi pöcegödör


Fidesz cenzúra az Echo Tv-ben?


Jó, ha nem feledjük: A parlamenti pártok ismételt nemzetárulása


MISZOT Laci szerint a Fidesz legnagyobb ellensége a Jobbik


Bella Árpád: A hitelesség a legfontosabb, a hazugság a parlamenti pártok velejárója