Fidesz cenzúra az Echo Tv-ben?


Fidesz cenzúra az Echo Tv-ben?


Amennyiben helytállóak az információim, a minap tartott stábértekezleten az Echo Tv vezetése szigorúan megtiltotta a mûsorvezetõinek és szerkesztõinek, hogy a Magyar Gárdát, legyen az az Új Magyar Gárda, vagy a régi – amelyet egyébként teljesen törvénytelenül oszlattak fel -, szó szerint a szájukra vegyék. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Gárda lényegében szitokszó lett az Echo Tv-ben.


Azt is rebesgetik, hogy a szerkesztõk és mûsorvezetõk súlyos árat fizethetnek a tilalom megszegéséért, hiszen az az állásukba kerülhet. Egzisztenciálisan ennél az adónál is nagyon sokan ki vannak szolgáltatva. Amennyiben utcára kerülnek, nem lesz mibõl kifizetniük havi számláikat. Bizonyára nem vigasztalja õket az a tudat, hogy a nemzeti oldalon számos tehetséges újságíró van, akiknek ez napi gondot okoz, de ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak, írnak és próbálják felnyitni a „leragadt szemeket”.


Mindez a választások elõtt egyet bizonyít, a Fidesz félelmét. Az Echo Tv, amelyet Széles Gábor nagyvállalkozó üzemeltet sokak szemében a megtestesült nemzeti média. Kérem, ne essünk ilyen súlyos tévedésbe. Az Echo Tv egy eszköz, a hatalom megszerzésének eszköze, horribilis pénzekkel. Eszköz, amellyel a még Fideszt támogató radikálisabb választókat igyekeznek megtartani a nyájban. Az Echo Tv lényegében a Fidesz szócsöve.


A Fidesz legfõbb riválisa ma már úgy tûnik, hogy az a parlamenten kívüli Jobbik, melynek sem médiája, sem milliárdjai nincsenek, ugyanakkor egyre több nemes szívû magyar ember csatlakozik soraik közé. Milliárdok ide vagy oda, a Jobbik nemzeti összefogással építi fel saját médiáját ezekben a hetekben, hónapokban, melyet egyre inkább keresnek az emberek. Ennek oka elsõdlegesen az, hogy mind többen jönnek rá, hogy az az igazi hír, amit a parlamenti pártmédiumokból kicenzúráznak. Ma pedig sajnos a pártmédiumok a legkönnyebben elérhetõek mindenki számára, legyenek azok kereskedelmi, vagy éppen közszolgálati köntösbe burkolva. Könnyen elérhetõek ugyan, csak a leglényegesebb történéseket nem közlik, vagy pontosabban szándékosan elhallgatják. Hírszerkesztési tematikájuk a semmi, pontosabban a hírérték nélküli hírek közlése.


Cenzúra kísérlet volt az Echo Tv-ben egyenes adásban, amikor Pörzse Sándort az üvegfal mögül a technikai helyiségbõl instrukciókkal kívánta leállítani vélhetõen az adásvezetõ. A mûsorvezetõ azonban mindennek fittyet hányva kimondta az igazságot. Pörzse Sándor ma már nem tagja az Echo Tv-nek. Nem, nem rúgták ki, õ hagyta ott ezt a médiumot, mert ezt diktálta a becsülete és az igazságérzete.



Bella Árpád


Nemzeti InternetFigyelõ - Nemzeti Hírháló