MISZOT Laci szerint a Fidesz legnagyobb ellensége a Jobbik


MISZOT Laci szerint a Fidesz legnagyobb ellensége a Jobbik


Mostanában mintha Kövér László egyre többször „dührohamot” kapott volna. Emlékezzünk csak vissza az EP kampányszereplésére, amikor politikai ámokfutásba kezdett a Jobbik ellen és bizony országjáró körútja során másról sem szólt, csak a Jobbikról, amit az MSZP kreált.



Sokan nem tudják, és nem is tudhatják, hogy mi is váltotta ki a Fidesz vezetõi között ezt a hirtelen felindulást a Jobbikkal szemben. Nos, az EP kampány kezdetén a Fidesz egy belsõ közvélemény-kutatást végzett, aminek eredménye számukra is megdöbbentõ volt. A szám 15%-os Jobbik eredményt vetített elõre. Ez bizony hatalmas sokkot jelentett Orbánékra, amelynek egyenes reakciója lett az a hadjárat és dezinformációs tenger, amit a Fidesz stratégái kiagyaltak, amolyan ron werberi módszer gyanánt. Meg kell hagyni, a belsõ felmérés teljes egészében fedte a valóságot, aminek eredménye a három jobbikos EU parlamenti képviselõ.



MISZOT Laci most ismét Jobbik ellenes kirohanásra ragadtatta magát, amikor kijelentette, hogy a polgári jobbközép táborra a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt. Ki kell jelentenünk, hogy Kövérnek igaza van, bár egy kicsit módosítani kellene a „jobbközép” jelzõs szerkezetet. Ilyen ugyanis a nemzeti gondolkodású emberek értékrendjében nincs.


Ugyanúgy, ahogyan nem létezik balközép sem, mert ennek egész egyszerûen nincs értelme. Az persze világos, hogy az egypárti gyökerû „országgyûlés” tagjainak valahol el kell helyezniük magukat a politika palettáján, de ez az egész nem más, mint jól fizetett színjáték az adófizetõk pénzébõl. Az emberben ezek után gyorsan fölmerül egy teljesen természetes és ártalmatlan kérdés: Amennyiben a Fidesz jobbközép a parlamentben, kik alkotják a jobb oldalt?



A nemzeti gondolkodású ember két nagy csoportot különböztet meg, nemzeti érzésûeket és nemzetelleneseket. Bárki, aki nemzete ellen bármilyen területen szándékosan vétett, annak jövõjének alakulásába „rizikófaktorokat” ültetett be, vagy egészen konkrétan, tudván, hogy cselekedetével, hatalmi eszközeivel saját nemzetét hátrányos helyzetbe hozta, az nemzetellenes cselekedetet hajtott végre. Ezt csak fokozza, ha mindezért cserébe anyagi, egzisztenciális, vagy hatalmi elõnyhöz jutott, vagy juthat a késõbbiekben. Nos, a Fidesz vezetõi sem kivételek ez alól, csak tekintsünk vissza 2002-ig, a parlamenti ténykedésüket vizsgálva. Nagyon fontos itt kihangsúlyozni, hogy meg kell feledkeznünk a parlament üléstermeiben elhangzott „szép-beszédekrõl”, szigorúan csak a tetteket szabad megvizsgálnunk. Azonban az EU tagsággal kapcsolatos 1998. és 2002. közötti tárgyalások, a föld kérdésére vonatkozó fejezet is szorosan ide kapcsolódik.



Visszatérve Kövér Lászlóhoz, fordítsuk le mondatát, hogy értelmezhetõvé váljék: A Jobbik jelentõs veszélyt jelent a Fidesz hatalmi pozíciójára. Valahogy így értendõk szavai, amiben teljesen igaza van.


Gombamód szaporodnak a Jobbik szervezetek országszerte, az emberek keresik egymást, egyre inkább egymásba kapaszkodnak. A volt polgári körösök, akik annak idején Orbán Viktor felhívására szervezõdtek és várták az utolsó pillanatig a vezérlõ tábornok parancsát arra a bizonyos „együtt-mozdulásra”, amely sosem következett be, ma sok helyen már a Jobbikot erõsítik.


Egyre többen ébrednek rá arra, hogy hosszú éveken keresztül áthintázták õket. Az MSZP szavazói közül épp úgy, mint ma már a Fidesz támogatóinak sorából. Valamennyi jelenlegi úgynevezett parlamenti párt az MSZMP terméke. A Fidesz is.


Bármit mondjanak is ezek a pártok az új erõrõl, a Jobbik alulról szervezõdött és nemzeti gyökerekbõl táplálkozik. A hatalom nem tudja megfogni, a parlament minden padsorából prüszkölnek rá, mert részükrõl kontrollálhatatlan, nincs cionista kötõdése. Ennél nagyobb veszélyt semmi sem jelenthet erre a parlamenti diktatúrára.


Kövér kirohanása tehát a félelem és a tehetetlenség megnyilvánulása egyszerre. Ez amolyan beidegzõdött bolsevista reakció. Nem is csoda, hiszen MSZMP tag volt, majd az 1988. novemberében alakult MISZOT (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) alelnöke lett, a másik MISZOT alelnök – milyen érdekes! – Gyurcsány Ferenc volt. A Fidesz vezetõinek kijelentései, Orbánnak a mára már szinte állandósult szélsõségesezése, Kövérnek a Jobbikkal történõ riogatása mindenképpen egy meglepõdött Fidesz vezérkart érzékeltet. Lehet, hogy az igazi probléma szele már meg is csapta õket, mert mi lesz, ha koalíciót kell alakítaniuk. Kivel tegyék, a Jobbikkal vagy az MSZP-vel? Most nagyon úgy tûnik, hogy a Fideszhez közelebb áll az MSZP mint a Jobbik, hiszen MISZOT Laci szerint a Jobbik jelenti a legnagyobb veszélyt a polgári jobbközép táborra.


Bella Árpád


Nemzeti InternetFigyelõ - Nemzeti Hírháló