Egy normális országban a Draskovics féléket kalodába zárnák - a Deák téren emlékezett ‘56-ra a Jobbik"Egy normális országban a Draskovics féléket kalodába zárnák" - a Deák téren emlékezett ‘56-ra a Jobbik
Közel tízezer ember gyûlt össze 2009. október 23-án a délután három órára meghirdetett Jobbik megemlékezésen a Deák térnél. A Magyar Gárda csendõrsége a rend biztosítását végezte magas színvonalon. Az Új Magyar Gárda alakzatban, több száz gárdistával képviseltette magát a helyszínen.


A megemlékezést pontosan három órakor Szabó Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom pártigazgatója nyitotta meg, aki elsõ mondataiban emlékeztetett arra, hogy az ‘56-os Forradalom és Szabadságharc 53. évfordulóján a Jobbikon kívül egyetlen politikai párt sem ünnepel Budapesten, vagy éppen kimenekül a városból és ott emlékezik meg az 53 évvel ezelõtt történt eseményekrõl.


Szabó Gábor bevezetõje után a tömeg elénekelte a Himnuszt, majd Dörner György színmûvész szuggesztív elõadásában Arany János Walesi bárdok címû versét hallhatták az emlékezõk.


A felszólalók sorát Balczó Zoltán, a Jobbik Európa Parlamenti képviselõje nyitotta, aki beszédében rámutatott arra, hogy a szebb jövõ még nem érkezett el, de a Jobbik szerepével annak lehetõsége megnövekedett. Beszélt EU parlamenti munkájukról és tapasztalataikról is, többek között arról, hogy az EU parlament elnökét Barrosot mennyire idegesíti a nemzetállami törekvések felerõsödése. Balczó Zoltán figyelmeztetett, hogy a diktatúra létezik és bátorságra van szükség, ezért példát kell venni elõdeinktõl. Elmondta, hogy a valódi változás 2010-tõl kezdõdik és a Jobbik nem áll meg félúton.


Murányi Levente ‘56-os veterán, a Jobbik alelnöke kiemelte beszédében, hogy 1956. megmaradt az emberek emlékezetében, az a társadalom minden rétegét magával ragadta, és ezt semmilyen hatalomnak nem sikerült megmásítania. Megígérte, hogy a Jobbik fogja befejezni 1956-ot, és megvalósítani az igazi rendszerváltást.


Murányi Leventét a Svéd Nemzeti Demokrata Párt elnöke, Mark Abramson követte, aki hangsúlyozta, hogy mi nemzetiek valamennyien a globalizmus és a neoliberalizmus ellen védjük nemzeti függetlenségünket.


Claudio Pitti az Olasz Hazafias Mozgalom képviselõje emlékeztetett arra, hogy 1848. után nagyon sok magyar szabadságharcos állt Garibaldi mellé, és számára már az is kedves, hogy az olasz és a magyar nemzeti színek azonosak.


A Francia Nemzeti Frontot Bruno Gollnisch képviselte, aki külön köszöntötte név szerint a Jobbik vezetõit és EU parlamenti képviselõit. Õ 1956-ban egy olyan lehetõséget látott, amikor a magyarok újra azt mondhatták: Nem, nem, soha! Hangsúlyozta, Magyarországnak nem szabad meghalnia, ennek a földnek szabadnak kell maradnia és le kell ráznia magáról az EU-t mint a Szovjetunió utódjának igáját.


Hatalmas taps köszöntötte Morvai Krisztinát a Jobbik EP képviselõjét, aki arra emlékeztetett, hogy 1956. október 23-án a a magyarok megmutatták a világnak, hogy az elnyomást nem szabad elviselni. Beszélt arról, hogy a Jobbiknak és majdani képviselõinek nem az a küldetésük most, hogy besimuljanak, hanem, hogy példát mutassanak kiállásból. Morvai Krisztina határozottan kijelentette, hogy számûzni kell a szemkilövetõket a politikából, és hogy a globális világuralmi elit ideje lejárt, radikális változást kell hirdetni, szolgasors helyett méltóságot és emberi életet kell követelni. A Jobbiknak sikerült az SZDSZ támogatottságát mérhetetlen szintre visszaszorítania és ugyanezt kell tennie az MSZP-vel is. Morvai Krisztina szolidaritását fejezte ki Budaházy Györgygyel és közölte, hogy feljelentette Draskovics Tibor rendészeti minisztert hamis vád miatt.


A rendezvény záróakkordjaként Vona Gábor, a Jobbik elnöke lépett a színpadra. Emlékeztetett arra, hogy Draskovics megfenyegette a gárdistákat október 23-i megjelenésükkel kapcsolatban és feltette a kérdést, hogyan meri kitiltani a Magyar Gárdát Draskovics az 1956-os megemlékezésekrõl. Vona Gábor szerint egy normális országban a Draskovics féléket tiltanák el, vagy kalodába zárnák õket. A Jobbik elnöke emlékeztetett arra, hogy a párt 2003-ban tizenöt emberrel alakult és az idei EP választásokon már félmillióan álltak mellette.


A Jobbik elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy pártját a liberális média szélsõségesnek bélyegzi ugyanúgy, ahogyan szélsõségesnek kiáltotta ki a Fidesz elnöke is. Mi a szélsõséges a Jobbik programjában? - tette fel a kérdést az elnök. Megítélése szerint pártjának két szélsõség ellen kell majd küzdenie a parlamentben - az aktív szélsõség és a tesze-tosza segítõk ellen. A liberális médiának azt üzente Vona Gábor, hogy a Jobbik Magyarország vezetõ pártja lesz.


A megemlékezés a Szózat és a Székely Himnusz közös eléneklésével ért véget. A rendõrség a rendezvény ideje alatt rendzavarást nem folytatott, igaz a Deák tér felett a program végeztével megjelent egy rendõrségi helikopter, mely hosszú ideig ott körözött. Úgy tûnt, a rendõrség nem akarta zaklatni a tömeget, hiszen a Nemzeti Jogvédõk számos aktivistája és külföldi megfigyelõk is jelen voltak a helyszínen.


Közben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság pénteken este közölte, hogy egyesülési joggal való visszaélés miatt indít eljárást a délutáni rendezvényen tapasztaltak miatt, ahol a Magyar Gárda egyenruháját viselõ emberek is voltak. Tehát a hatalom nem nyugszik, mindenáron provokálja a magyarságot. Draskovics úgy látszik még mindig nem érti meg, hogy az oroszlánt nem szabad ingerelni.


Bella Árpád


Nemzeti InternetFigyelõ - Nemzeti Hírháló