Navracsics elõre jelzi, nekik is fel lesz adva a labda


Navracsics elõre jelzi, nekik is fel lesz adva a labda




A Fidesz teljes mellszélességgel a választások megnyerésére törekszik. Igaz minden reménye meg is van hozzá, hiszen a közvélemény-kutató cégek adatai alapján messze magasabb a támogatottsága a többi pártnál. Tegyük azért hozzá gyorsan, a közvélemény-kutatók sem mindenhatóak, sõt pontosan azoknak a pártoknak a befolyása alatt állnak, akik jelenleg Magyarországon a politikát és azon keresztül a gazdaságot irányítják.


Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetõje az Infó Rádió Aréna címû mûsorában azt mondta, hogy nem lesz eufória, ha pártja megnyeri a jövõ évi választásokat. Ebben teljesen igaza van, hiszen a Fidesz rendkívül nehéz gazdasági és politikai helyzetben találja majd magát, de valójában csak ekkor fog szembesülni az ország tényleges gazdasági állapotával, amirõl ugyan tudja, hogy tragikus, de minden szegmensét nem ismeri. Lassan- lassan kezdenek elhangozni a Fidesz vezetõk szájából olyan nyilatkozatok is, melyek azt sugallják, hogy a választópolgár sem biztos, hogy gyorsan számíthat változásra az életében, bár tegyük hozzá, hogy a szavazók döntõ többsége mégis azt gondolja, hogy a választások után, egy új Fidesz kormány egy csapásra megoldja majd a problémákat. No, ez nem ilyen egyszerû. Az elmúlt nyolc év gazdasági és politikai rontása olyan nagymérvû, amit éveken át kell majd kúrálnia a Fidesznek, melynek politikáját ugyanaz a globalista világrendszer szabja majd meg, mely megszabta eddig az MSZP-SZDSZ vonalnak is. Ha a Fidesz egyedül alakít kormányt, akkor világos a tendencia, meghatározó marad az IMF szerepe és a globalista nagytõke mozgástere hazánkban. Valószínûleg ezért is hangzott el a frakcióvezetõ szájából az, hogy mivel a választópolgárok ez elmúlt idõszakban sokat csalódtak, könnyebben csalódhatnak a Fideszben is.


Ahhoz, hogy ez ne érvényesülhessen teljesen, nagy szükség lesz a Jobbik nemzeti stratégiájára, mellyel meg lehet, és meg is kell fékezni az ország további eladósítását, ami lehetõséget teremthet arra, hogy a jelenlegi gazdasági állapotokért okot adó adósságállomány kezelésére egy új eszközrendszert dolgozzanak ki.


Navracsics tehát már finoman, de célozgat arra, hogy ugyan a költségvetést megváltoztatják, de tendenciájában maga a folyamat lényege nem változik. Megfogalmazásából egy pórázon tartott Fidesz képe rajzolódik ki, mely képtelen lesz elszakadni globalista – liberalista kötõdésétõl. Ebbõl is csak egy konzekvenciát vonhatunk le – teljes változásra és fordulatra csak nemzeti kormány megalakulása esetén számíthat az ország. Amíg ez nem valósul meg, tovább folyik majd a politikai és gazdasági maszatolás.


Bella Árpád


Nemzeti InternetFigyelõ, Nemzeti Hírháló