Munkára fel Kuncze úr !


Bizony nehéz ma politikusnak lenni Magyarországon. Mert most már szinte mindenhez érteni kell egy jó képviselõnek . S ha igaz a hír : mi szerint csökkenteni kell a képviselõi létszámot , hát bizony célszerû idejében más munka után nézni , mert aki nem iparkodik az lemarad. Aztán marad a méhészkedés , kaszálás ,segélyért kuncsorgás ... Szerencsére vannak a politikusi fejlõdésre jó példák .

Itt van mindjárt Kuncze Gábor képviselõ ,aki hajdanán kézilabdásként dobogtatta meg a leány szíveket , majd mint SZDSZ képviselõ indult el a halhattalanság felé. Ha erre az eseményekben bõvelkedõ idõre vissza tekintünk elsõsorban szónoki mûveit tûnnek elõ . S azok között lapozgatva meg kell állapítani hogy Kazinczyt meghaladó fogalmakkal gazdagította a magyar szókincset .

Általa gyarapodtunk a megélhetési bûnözõkkel ! Akik ezen a definíción fellelkesülve nagyságrendekkel növelték a bûnözõi statisztikánkat. Sõt egyesek szerint a Kuncze féle új fogalom Abraham Lincoln rabszolga felszabadításával ért fel a rovott múltúak világában ... A nagyszerû eredmény kritikájaként azért meg kell jegyezni, hogy ennek az erkölcsi gátlás alól való felszabadításának a magyar lakóság többsége látja kárát . Tekintve azt, hogy a ' megélhetésiek szó szerint belõlük élnek ... No de valamit áldozni kell ugye a nyelv tudományok és a politikai megélhetés oltárán...


Aztán most jött a hír, hogy lám Kuncze Képviselõ már riporter is ! Láthatunk ebbõl egy rövid ízelitöt a TV .képernyõjén a minap , amint éppen dolgozik , a parlament ülésén. Parlamenti cigaretta szünetet kihasználva készített gyors interjút a miniszterelnökkel .Mert ugye az idõ pénz ...

Többen felkapták erre a fejüket s kérdezték : Vajon milyen riportokat készíthet a hajdani szadesz elnök .

Válasz pedig igen kézenfekvõ : Szadademokrata riportokat készít .


S akkor még mondja valaki, hogy nincs fejlõdés, nincs haladás a magyar parlementalizmusban ! Ezt a kezdeményezést nem szabad kérem alábecsülni , mert bizony itt akár egy új mûfaj is születhet . Közel az idõ amikor a ház asszonya így szól : Felkérem Kuncze képviselõ urat készítsen egy rövid interjút a titkosszolgálatokat felügyelõ miniszterrel : Hogy bírja ezt a rendkívüli megterhelést miniszter úr címmel .

S Kuncze képviselõ - riporter dolgozni kezd ...


S ha már egy új korszak elején állunk javasolnák a hajdani kézilabdás képviselõ-riporter úrnak néhány jó témát : Elsõnek talán Doktorrá vált Wekler Ferenccel készítsem egy interjúd : Hogy ityeg a fityeg 300 millió vissza nem térítendõ adományból Feri ? Aztán örömmel hallgatnánk egy beszélgetést a Mécs Imre egykori halálraítélttel : Milyen érzés saját halálraítéltnek lenni ? címmel. És a sort folytathatná a hetedik kerületi ingatlanok ügyében. Dúskálva a jobbnál jobb bikfangos címekben : Milyen vastag bõr van a pofánkon ? Vagy : Hová lett a Lop stop tábla ? stb.


Munka tehát annyi mind égen a csillag. Munkára fel Kuncze úr !