Mit tegyen a vállalkozó?




Ha minden igaz Pécsen történt az eset, egy építési vállalkozó és társai elmentek az egyik fõvállalkozóhoz, hogy a nekik járó fizetséget behajtsák. Merthogy a derék fõvállalkozó elszámolt már a megrendelõkkel csak nekik nem akar fizetni . Több tíz millióval tartozik a csõd szélére került iparosoknak .


Hogy a követésüknek nagyobb nyomatékot adjanak, hát csákánnyal mentek. A kaput leemelve bejutottak a nagyiparoshoz merthogy szerettek volna az adóssal találkozni, de az adóst ugye nem találták. Így mit tehettek egyebet: Nyilatkoztak.



Késõbb kijöttek a rendõrök is, nézelõdtek olálkodtak, egy picit a verõfényes kellemes idõben, aztán elmentek mind az õszi fecskék.


Mi mást is tehetek, volna?



Figyelemmel, arra hogy az eset nem egyedi, a Duna Televízió vette a bátorságot és meghívta egy beszélgetésre Keller László pénzügyi államtitkárt pénzügyeink nagymesterét és egy másik fontos embert.(Az õ nevére már sajnos nem emlékszem) hogy mondjanak már néhány bíztató szót a mind jobban eladósodó kétségbe esett vállalkozóknak. Tekintve azt, hogy Keller úrnak mind pénzügyi államtitkárnak talán mégis van valami köze a világhírûvé vált magyar pénzügyi közállapotokhoz.



Ha a jó olvasó azt gondolná, hogy Keller mester a szerencsétlen vállakózók pártjára állt, hát akkor bizony téved. Keller pénzügyi államtitkár, szocialista képviselõ, ugyan is azzal indította a beszélgetést, hogy az efféle pénzkövetelõ cselekedet nem támogatható, mert az ugyan olyan, mint a kordon bontás: Törvény ellenes! Aztán a beszélgetés további részében kiderült, hogy Magyarországon naponta 4o cég ellen indul felszámolási eljárás és ez tulajdonképpen nem jó !De hát ugye mit lehet csinálni egy jogállamban, ha nem fizetnek a tûzhöz közel álló rokonok, akik a megbízásokat elnyerik …. Arról, hogy az elvégzett munka után fizetni kellene , nem beszélt az államtitkár. Mert valószínûleg itt a Kárpát medencében ez most nem törvényellenes...



A Duna Tévé riporternõje azonban nem hagyta sokáig hablatyolni Keller mestert: Közbe kérdezett : és mit tettek önök a tarthatalan pénzügyi állapotok ellen? A választ gondolom sejtik az olvasók , de azért ide írom: Hát ugye õ … Hát kamarák... A kamarai törvények Meg ugye az a korrupció. Meg a pénztelenség… Meg sajnos.



Úgy hogy a kérdés a levegõben maradt, mert lejárt a mûsor idõ. De hogy a Nemzeti Hírháló kitartó olvasói ne maradjanak kétségek között ezért elárulom mit tett Keller mester: Hát felvette a fizetését!



Barkuti Jenõ