Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:



V. Alkotmányjogi Konferencia - Dr Tóth Zoltán József emlékére

Helyreállítható-e a magyar alkotmányos rend az Alaptörvény segítségével?

Folytatódik a magyar Szent Korona alkotmányos rendjének tárgyában szervezett Alkotmányjogi Konferencia sorozat!


A Konferencia- sorozat mottója Deák Ferenc szavaival élve: "...mi visszaköveteljük ősi alkotmányunkat, mely nem volt ajándék, hanem kölcsönös szerződések által állapíttatott meg s a nemzet életéből fejlett ki; azon alkotmányt, melyet időnkint a kor kivánatihoz mi magunk alkalmaztunk, s mi magunk akarunk ezentúl is alkalmazni; azon alkotmányt, melynek alapelveit századok szentesítették. Mellettünk jog és törvény állanak..."

Fontosságát és időszerűségét Kocsis István szavai igazolják:

"A Szent Korona tana megőrző erejévé vált a magyar alkotmánynak, a magyar államiságnak, meghatározójává a magyar közjogfejlődésnek, de jelentősége nem akkor volt a legnagyobb, amikor a magyar nemzet jólétben és biztonságban élt, hanem akkor, amikor nehéz helyzetekbe került.

Történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet... Megteremtője volt a nemzeti egységnek a magyar történelem legnehezebb, legdrámaibb helyzeteiben. És éppen azért, mert a Szent Korona a mindenkori politikai nemzet számára, a Szent Korona tagjai számára elsősorban a szabadságjogokat, a méltányosságot, illetve a jogbiztonságot jelentette, a Szent Korona országainak szabad polgárai természetszerűen övezték hálával, szeretettel, tisztelettel. Tisztelve szerették mindazok, akik a törvények, az alkotmány megtartását nem érezték terhesnek, félve tisztelték azok, akik a törvényeket csak kényszerűségből tartották meg."


Szükségét a Történeti Alkotmányhoz, magyar joghagyományainkhoz való visszatérés adja.

Szervezők: Alkotmány Helyreállító Nemzeti Szövetség, Magyarok Szövetsége, Lelkiismeret 88 mozgalom
Időpont: 2023 február 24 szombat 10h- 18h
Helyszíne: Hazatérés Temploma / Szabadság tér 2 /, Katakombaszínház
Levezető elnöke: dr. Diviki - Nagy Attila az AJET tagja, közreműködik Vesztergám Miklós
A Konferencia védnökei: Dr Drábik János és Dr Pócs Alfréd
Program:
10h: Megnyitó 10h15'-től előadások a harangszóig.
12 órakor ebédszünet - várhatóan Nyers Csaba hoz ősmagyar ételeket
13-17 óra között az értekezéseket hallgatjuk meg, majd 17h -től kerekasztal beszélgetés lesz az előadókkal, ahol a közönség papírra vetett kérdéseire válaszolnak.

A belépés ingyenes, de a helység befogadóképessége, és az ebéd igénylés jelzése miatt érdemes előzetesen regisztrálni a rendezvényre!
Helyfoglalás és regisztráció itt: nemzetegyesitok@proton.me

Az V.-ik Konferencián meghívott jogászok és jogtörténészek fejtik ki álláspontjukat a következő témakörökben:
Az előadások témái:
Alkotmány és Nemzetgyűlés: -a joghagyomány szerinti Nemzetgyűlés és a 2 kamarás Parlament szerepe a jogalkotásban
- Az I. vh. utáni Alkotmányok és a Szent Korona jogrendje,-az 1946 évi I.tv és az 1949.évi XX- as tv. alkotmányossága
- Alkotmányos jogfolytonosság,- Alkotmányos válság
- Az eddigi két Nemzetgyűlés hatása az alkotmányos életre
- Az állam, az államiság fogalma, változása, államtípusok,
- Jog és az igazság viszonya a törvényhozásban, bírói ítélkezésben
Nemzeti önrendelkezés, nemzeti és alkotmányos identitás:- Az állam szuverenitásának korábbi és mai határai
- A szokásjog szerepe hazánk jogalkotásában és alkotmányosságában

A rendezvényre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
A Magyarok XI.-ik Világkongresszusa fennmaradásunk zálogaként jelöli meg íratlan Történeti Alkotmányunkat! https://www.youtube.com/watch?v=K6Kw4d9t2XM




Néhány ókori idézet IGAZSÁGSZERETŐ őseinkről, a szkítákról

Anonymus (Gesta Hungarorum): a több népből álló ázsiai szkítákat, tehát a szakákat elsősorban az ókori történészek: Hérodotosz, Megaszthenész, Pliny, Ptolemaiosz, Arrian, majd Strabon említik műveikben, így meglehetősen sok adatunk van róluk.

Hérodotosz (i.e. 440): Ez a nyugat-eurázsiai síkságot évezredek óta lakó nagy nép... kiemelkedően magas, rendkívüli jelentőségű tudással és gazdagsággal bírt.

Thukydides (i.e. 431): "A szkítákkal egyetlen európai nép sem állhatja ki az összehasonlítást, sőt még Ázsiában sincs egyetlen nemzet sem, aki megmérkőzhetne velük, ha összefognak."

Justinus: "A skythák nemzetét mindig igen réginek tartották." "Az egyiptomiak mindig a skythákat tartották régebbieknek." "A skythák a rómaiak fegyvereiről csak hallottak, de nem érezték azokat. Úgy a fáradalmakhoz, mint a háborúhoz hozzáedzett nemzet volt a skytha; testi erejük mérhetetlen. Semmi olyat nem szerez, aminek elvesztésétől féljen. Ha győznek, semmit sem kívánnak a dicsőségen kívül."

Curtius: "A skythák észjárása nem faragatlan vagy csiszolatlan, mint a többi barbároké." "A skytha abiusokról mondja: "Annyi bizonyos, hogy nagyon igazságosak voltak, tartózkodtak a fegyveres cselekvéstől, kivéve, ha megtámadták őket."

Maximus Tyrius: "A skytha nép vitéz." "A skytha nép szabad." "Jött a görögökhöz a skythák földjéről egy bölcs férfi az ottani barbárok közül, sem szószaporító, sem csevegő bölcsességgel, hanem elve volt: szabados életmód, józan ész, rövid és találó beszéd."

Laertius Diogenes: "Midőn szabadon beszélt valaki, azt mondták, róla, hogy a skytha beszédmódot utánozza."
"Amacharsis skytha bölcs arra a kérdésre, hogy micsoda a jó is, rossz is az emberben, így felelt: "A nyelv." Ő állította azt is, hogy jobb egy sokat érő baráttal bírni, mint a sok semmirevalóval."

Aeschylus elnevezése a skythákról: - "a jótörvényű skythák."

Scymnus írja a pásztor skythákról, hogy közülük senki sem bánt "semminemű állatot s igavonó barmot." "Tejjel táplálkoznak." ""Úgy élnek, hogy mindnyájuk birtoka és összes vagyona közös."

Strabo (Kr. e. 66. - Kr. u. 24.) írja a skythákról, hogy igen egyszerű gondolkodásúak, azaz őszintén becsületesek és a legkevésbé sem ármányos észjárásúak voltak, nálunk sokkal szerényebb igényűek is, és kevesebbel megelégedők. De azért nagyhírű filozófusaik voltak, akik... nagy becsületben éltek, mert honfitársaiknak barátságos, romlatlan és igazságos jellemet tanúsítottak. "A skythák jeles és igazságos emberek... nem ismernek jövedelemtakarítást, sem szatócskodást, kivéve az árucserét." "Anarcharsis és Abaris skytha bölcsek a könnyedség, tökély és igazság nemzeti jellegét tüntették föl."

Ephorus: "A bölcs Anacharsis a nagyon istenfélő pásztor skytháktól származott." "a skythák a legigazságosabb erkölcsökben élnek."

Xenephon írja az abius skythákról, hogy "Ázsiában laknak, saját törvényeik szerint élnek, leginkább szegénységük és igazságuk miatt tünnek ki."

Homeros az abiusoknak nevezett skythákat a legigazságosabb embereknek mondja. Más helyen: "A tejevő skythák a legigazságosabb emberek."

(...Az ókorban feljegyezték a szkíták számos korszakalkotó találmáányát is...)

Antonio Bonfini (1427-1502): az igazságot nem törvénykönyvből ismerik, hanem a természet oltotta beléjük. A lopást tartják a legsúlyosabb bűnnek, mert barmaikat és élelmiszerüket fedél és kerítés nélkül tartják, midőn az erdőkben kóborolnak; ha lopni szabad volna, nem tudnának fennmaradni; a máséra nem vágyakoznak, megelégednek a magukéval; aranyat, ezüstöt nem kívánnak. Egyébként kiegyensúlyozottak, mértékletesek, természettől fogva becsületesek... Joggal dicséri tehát őket oly nagyon Homérosz.

Werbőczy István (1458 körül-1541): A szittya földnek széle-hossza igen nagy. Az embereket meg, akik rajta laknak, közönségesen dentu-mogyeroknak nevezik a mai napig, és soha semmiféle uralkodó hatalmának az igáját nem viselték. A szcítiaiak ugyanis jó régi népek...

(...és így tovább az "Emberek aranyban" című, az Eurázsiában talált szkíta kincseket bemutató kiállítás ismertető szövegeiből.)

Nos, ahogy tiszteletre méltó szüleink azzal bocsátottak minket iskolába, majd önálló életünkbe, hogy "ne hozzunk szégyent a fejükre", - ma is ugyanez lehet szkíta őseink elvárása tőlünk, ma élő utódaiktól.
KSM

A hatalom átvételére készült egy csoport Magyarországon, 150 rendőr csapott le
A hatalom átvételére készült egy csoport Magyarországon, 150 rendőr csapott le

Rendkívüli! A hatalom átvételére készült egy csoport Magyarországon, 150 rendőr csapott le (VIDEÓ)
2024. január 24. forrás

Megjegyzés: az egész ugyanolyan állami titkos akció volt és megtévesztő műbalhé, mint a Teréz körúti robbantás! Ennek a gumicsontnak célja most éppen a SZKÍTASÁG lejáratása! Köszönjük Viktor, EZ VAGY te!
Nem elég a világ tömeggyilkos uzsorásai ellen védekezni, saját országunk nyomorító maffiakormánya nálunk a nagy probléma!



A Szkíta Magyarország tagjai kilátásba helyezték a magyar katonák lefegyverzését, és a kormány letartóztatását is.

A police.hu arról ír, hogy nyolc gyanúsított az ország irányításának átvételére készült, és kilátásba helyezte a magyar rendőrök és katonák lefegyverzését is, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak. Végül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nagy erőkkel vetett véget a szervezkedésnek tegnap hajnalban.

Az előzményekről azt írják, hogy tavaly novemberben került elő egy olyan videó, melyen egy társaság tagjai bejelentették: megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését.

Bejelentették: mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni.

Elmondták, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak. Időközben sikerült azonosítani a szervezet tagjait, akiknek elfogására tegnap hajnalban került sor, írják.

Mivel nem volt kizárható, hogy a tagok lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a rajtaütések végrehajtására az NNI a Terrorelhárítási Központot kérte fel.

Tekintettel a jelentős számú helyszínre és gyanúsítottra, illetve arra, hogy ezeknek a felszámolását egyszerre kellett végrehajtani, a TEK műveleti egységei mellet az elfogásokat az NNI Műveleti Szolgálatának egységei és a KR Bevetést Támogató Osztálya támogatta, írják.

Hangsúlyozzák: a Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr egyszerre 10 helyszínen tartott elfogásokat és kutatásokat.


A számok: összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat - hét férfit és egy nőt - gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

"A társaság elszántságát tükrözi, hogy a kutatások során a nyomozók több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak,

továbbá gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. Ezek mindegyikét a nyomozás során szakértői vizsgálatnak vetik majd alá" - közöl döbbenetes részleteket a police.hu.

A lefoglalt tárgyak között szerepelnek még különböző - a magyar állam létezését tagadó - dokumentumok és a Szkíta Magyarország nevű szervezettel kapcsolatos iratok is. Az NNI munkatársai találtak olyan okmányokat is, amiket a társaság állított ki tagjainak. Ezek között voltak személyazonosító igazolványok, forgalmi engedélyek, de még diplomáciai mentességet igazoló papírok is. A rendőrök lefoglalták a szervezet tagjainak informatikai eszközeit és elektronikus adatait is a további bizonyítékok beszerzése érdekében - írják.



A jelen helyzet: egészségügy, oktatás



A módszerváltók: Soros, Göncz, Horn, Orbán


A békés szkíták elhatárolódtak az erőszakosoktól A Szkíta Egyesület elhatárolódott azoktól a magukat szkítáknak valló emberektől, akiket őrizetbe vett a rendőrség, mert erőszakos hatalomátvételre készültek.
Tavaly novemberben került fel a YouTube-ra egy videó, amelyben egy társaság tagjai a "Szkíta Magyarország" megalakításáról, nemzeti szabadkatonai csapatok felfegyverzéséről, volt és jelenlegi kormánytagok letartóztatásáról, valamint a rendőrség lefegyverzéséről és a honvédség átállításáról beszéltek. A jog nyelvén ez azt jelenti, hogy előkészületeket tettek az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására, ami bűncselekmény.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, miután azonosították őket, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ 150 egyenruhása kedden Budapesten, valamint Pest, Veszprém, Zala és Bács-Kiskun vármegyében összesen tíz helyszínen egyszerre csapott le rájuk. Hét férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. Egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

Több helyszínen maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt, gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket találtak. Lefoglaltak olyan iratokat is, amelyek szerzői tagadták a magyar állam létezését. Saját gyártású okmányokat, például személyazonosító igazolványokat, forgalmi engedélyeket és diplomáciai mentességet igazoló papírokat is találtak náluk.

A Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási adatai szerint Magyarországon 2439-en vallják magukat szkítának, vagyis szittyának. A közelmúltban az egyik ilyen csoport 1371 aláírást összeszedve még kezdeményezte is, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa őket önálló nemzetiségnek. A parlament ezt leszavazta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára először viccnek hitte a beadványt, ami szerinte szembemegy a józan ésszel. "Sok mindennel szembemegy, és éppen ezért én csak a Magyar Tudományos Akadémia elnökének hivatalos állásfoglalását tudom idézni: nem állnak fenn sem a fizikai, sem pedig a törvényes feltételei annak, hogy a több mint 2000 éve a történelem színpadáról eltűnt szkítákat ma is élő, saját hagyományait és nyelvét őrző honos nemzetiségként lehessen elismerni Magyarországon" - fogalmazott a parlamentben.

A beadványt Pócs Alfréd László, a Szkíta Egyesület elnöke nyújtotta be az Országgyűlésnek. Az orvosként dolgozó egri önkormányzati képviselő a koronavírus-járvány idején az oltásellenes nézeteiről híresült el, most a Népszavának nyilatkozott. Azt mondta, hogy csak a sajtóból értesült a szkíta hatalomátvétel szándékáról, amitől elhatárolódik. "A szkítaságot mi máshogyan képzeljük, valamiért harcolunk és valamiért állunk sorba, nem valami ellen. Mi a klasszikus szkíta erkölcsiségért alakultunk, nem radikális úton képzeljük el a változást" - hangsúlyozta a Szkíta Egyesület elnöke.
Majdnem puccs: 8 szkítát fogtak el, akik fegyverrel akarták átvenni a hatalmat Magyarországon Titkosnak nem lehetett nevezni azokat az államrend erőszakos megdöntésére készülő fegyveres összeesküvőket, akikre kivételes erők mozgósításával csapott le kora hajnalban a rendőrség, egyszerre 10 helyszínen, szerte az országban.

A csoport tagjaira ugyanis azért figyeltek fel a hatóságok, mert tavaly novemberben a közösségi médiában megosztott videóban jelentették be, hogy átveszik a hatalmat, majd megalakítják a Szkíta Magyarországot.Arról beszéltek, hogy már megkezdték a "nemzeti szabad katonai csapatok" felfegyverzését. Közben lefegyverzésre is készültek, ez a jelenlegi Magyarország rendőrségét érintett volna, a hadsereget pedig át tervezték állítani az oldalukra.

A szkíták ügyesen kitalált, populista programpontja az összes jelenlegi és egykori kormánytag letartóztatása lett volna.A videó megtekintése után a készenléti rendőrség "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt" indított nyomozást. Sikerült is beazonosítani a tagokat, akikre most csaptak le.

Igaznak bizonyult, amit nagy-nagybácsim, az egykori hortysta katonatiszt mondogatott: a szkíták tényleg nem hangemberek. A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun megyékben, illetve Budapesten egyidőben 10 helyszínen lecsapó 150 rendőr ugyanis tényleg talált fegyvereket is. "Feltehetőleg éles" pisztolyt, AK gépkarabélyt, illetve gáz- és riasztófegyvereket,valamint gumilövedékes fegyvereket és lőszereket is lefoglaltak.

11 emberrel szemben intézkedtek, közülük 7 férfit és 1 nőt hallgattak ki, majd 3 férfit - 43, 68 és 88 évesek voltak - őrizetbe is vettek. A szkíták nem egy halomban élnek köztünk, nincs szkíta negyed, volt ugyanis közöttük murakeresztúri, veszprémi és váci lakos is.

Nemcsak fegyvereket foglaltak le, hanem a magyar állam létét tagadó írásokat is, illetve ami a legjobb, a tervezett Szkíta Magyarország hivatalos személyes okmányait. Úgyis mint személyi igazolványokat és forgalmi engedélyeket, illetve diplomáciai mentességet igazoló iratokat. Ebből indirekt módon következik, hogy szkíta uralom alatt sem kellett volna lóval járni.

Ritkán van puccs Magyarországon, ezért a rendőrség akcióvideója alapján próbáltunk következtetéseket levonni a hatalomátvétel küszöbéig jutó összeesküvőkről.

Jellegzetes szkíta kéztartás, ami a leghíresebb szkítára, Jézus Krisztusra utal. A szkíták arcvonásai elnagyoltak, fejük szögletesebb az átlag magyarénál. A Biblia ezt nem véletlenül hallgatta el - A szkíták kezén is öt ujj található, a magyarokéhoz hasonló sorrendben - A szkíták fején nem nő szőrzet - (gúnyolódik a cikk - KJ)

A miénkkel ellentétben a szkíták vérnyomása annyira ingadozó, hogy a TEK-eseknek akció közben is mérniük kellett azt. Ha szkítával találkozol, fel ne idegesítsd, inkább játssz le neki vízcsobogást vagy búzamezősuhogást a telefonodról!

A szkíták egyébként nemrég hivatalos kisebbséggé próbálták nyilváníttatni magukat, de a parlament nem támogatta az ötletet.
Megvan, hogy kik tervezhettek fegyveres puccsot a köztársaság megdöntésére a programjuk kábé mint a Párbeszédé, csak királlyal és Szentkoronával. Rég volt olyan, hogy valakik szervezetten, lőfegyverek birtokában akarják megdönteni a magyar államrendet. Hajnalban azonban összesen 150 rendőr szállt ki az ország legkülönbözőbb sarkaiba, hogy 8 ember kihallgatása után közülük 3-at őrizetbe is vegyenek, köztük egy 88 éves férfit, miközben találtak náluk legalább egy pisztolyt és egy gépfegyvert. A készenléti rendőrség "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt" folytat nyomozást az ügyben, már tavaly ősz óta.

De kik az összeesküvők, akik azt állították magukról, hogy a rendőrség lefegyverzésére készülnek, és már a leendő Magyarország személyi okmányait is megtervezték?

A rendőrség ezt nem árulta el ugyan, de az akcióról összevágott videójuk elején szerepel két olyan filmrészlet, ami közelebb vihet a megoldáshoz. Az első ilyen snitten eskütétel látható.

Ez a videó valahonnan ismerős volt, Czinkóczi riporter gyorsan meg is találta, honnan. Hát a Szövetség a Szent Korona Országáért nevű párt weboldaláról. Ez egyébként létező, bejegyzett párt, amit a választási iroda is lajstromozott.

A SZASZKO alapvetően a történelmi Magyarország helyreállítására és a Szent Korona Alkotmányának helyreállítására jött létre, bármit is jelentsen ez.

A szájtjuk főoldalán ugyanaz a videó látható, amit a rendőrség is bemutatott pár másodperc erejéig. Ezen egy Szigeti Sándor nevű idős váci úriember éppen leteszi a kormányzói esküt.

Szigeti Sándortól nem véletlenül rettent meg az államhatalom. Orbán Viktor legpotensebb kihívója ügyes politikai érzékkel ismerte fel a máig tartó Horthy-nosztalgia vonzerejének igazi titkát, ezért legalább két fess tengerésztiszti díszegyenruhát varratott a mozgalomnak. Egyet saját magának, egyet pedig annak, aki előtt letette a kormányzói esküt.

Az eskütételről szóló videóban látható, hogy a Kormányzó egy olyan asztal mögött állva veszi át a hivatalát, amire három kultikus tárgyat helyeztek:
1. egy díszkardot,
2. egy makákó fejére illő törpe Szentkoronát
3. és egy kettévágott kígyóuborkát

A szervezet weboldalán közzétett pártprogram alapján a Szövetség a Szent Korona Országáért a szubkultúrán belül a progresszív-összefüggéstelen-dilinyós áramlathoz tartozik.

Megtartanák a parlamentet, a saját vezetőjüket pedig kormányzónak nevezik, miközben várják az új királyt. Ha nem tartóztatták volna le őket, ők lehetnének a második-harmadik legerősebb párt az Újlipótvárosban és a hetedik-nyolcadik kerület belső részein, mivel hangsúlyosan támogatják
az alternatív és népi gyógyászat szélesebb körben való elterjesztését, valamint a holisztikus és homeopata gyógyítást.Arra a programpontjukra pedig a Budapest School és a Waldorf iskolaszékei is irigykedhetnek, miszerint az általános iskolai tananyagba beépítenék a gyógynövényügyi ismereteket. Oké, a rovásírást is, de attól igazából senkinek se lesz baja.

Ezek fényében szinte természetes, hogy az otthonszülés lelkes támogatói. Meg a víztározók építésének, az alternatív, megújuló energiatermelésnek és a feltalálók elismerésének is.

Mielőtt az összes batikolt nadrágos ördögbotpörgető aláírná a belépési nyilatkozatot, azt azért érdemes mérlegelni, hogy a királyságot is visszaállítanák.

Nekik van viszont konkrétan a legjobb "orvos válaszol" rovatuk a magyar írásbeliség történetében. Az egész arról szól, hogy az alufólia lényegében mindent meggyógyít. Így kezdődik és innen csak jobb lesz: (...)

Minden államellenes mozgalom tanulhat tőlük, a szöveget ugyanis - mint azt rövid online nyomozás árán kiderítettem - az uralmat jogtalanul bitorló rendszer kirakatújságjából, a Kiskegyedből lopták. A 2015-ös cikk URL-je még létezik, a szkítaellenesek által megfélemlített lap viszont kitörölte a tartalmát!

Érdekes viszont, hogy miközben a rendőrség közleménye végig hangsúlyosan foglalkozott azzal, hogy az összeesküvők Szkíta Magyarországot hoznának létre, a SZASZKO a weboldalán egyáltalán nem szkítázik, cserébe néha hunoznak. Bőven lehetséges, hogy azért, mert például összeálltak egy másik, szkítafókuszú szervezettel a puccs lebonyolítására, vagy mert saját maguk mentek el az utóbbi időben sumér irányba. Az ügyben kérdéseket küldtem a rendőrségnek, de ők a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem mondtak semmit.
Megfélemlítési kormánykomédia Magyarország lazán lenyomja Alice csodaországát is: Szkíta ellenállók, kazár kormánybábok és 150 "bátor" rendőr, akik letartóztattak néhány idős urat. Mottó: Egy zsarnoki hatalom akkor folyamodik az emberek megfélemlítéséhez, amikor joggal retteg az igazságtalansággal sújtott emberektől!

És akkor ma délutánra már a nemzetközi sajtóba is kiment a hír, miszerint "szkíta ellenállók" fegyveres kormánypuccsra készültek, ám a bátor orbanisztáni rendőrök jól rajtuk ütöttek, 150 rendőr 8 helyszínen letartóztatott pár öregurat, majd ennek a hőstettnek persze nagy sajtóvisszhangot vertek, amúgy az egész úgy fest, mint mikor az "Egy bolond százat csinál"-ban, a diliházban Jagodek a főápoló éppen szabadnapos és a bolondok nyakló nélkül hancúrozhatnak. Van aki szkítának, van aki rendőrnek és van aki miniszterelnöknek hiszi magát a gumiszobában!

Bevallom viharvert sajtós "öregrókaként" is csak bámulok, és nem igazán értem mi a fene történik megint Magyarországon?

Hogy nyolc, magát "szkítának" valló öregúr miatt az Orbán kormány fenyegetve érezte magát, ezért rögvest mozgósítottak 150 rendőrt és terrorelhárítót (hiszen a COVID-terror eltörlése óta úgysem volt alkalmuk ezeknek az egyenruhás szupermeneknek mutogatni a foguk fehérjék a civil lakosság irányába) szóval a bátor orbanisztáni zsaruk nagy dérrel-dúrral rajtaütöttek 8 polgári lakáson és ott házkutatást tartottak, majd előállítottak a hírek szerint 8 idősebb férfit. Tudjuk, akik miatt Orbánék fenyegetve érezték magukat. Mert a "szkíta" öregurak egy videóban azt mondták, jól megpuccsolják majd Orbánékat, sőt a kormányzati rendőrséget is jól lefegyverzik. (...)
Közlemény a szkiták elleni lejáratásról és a szkiták álláspontjáról Seregnyi média írt és beszélt ma arról, hogy valamiféle szkíta terror szervezetet számolt fel az ORFK és a TEK.
A SZKITA (Szent Korona Igazsága Tanácsadó és Jogvédő) Egyesület vezetése és 400 fős tagsága, a 2500 magát a népszámláláskor szkítának valló magyar állampolgár, az Országos Szkíta Önkormányzat létrehozását kezdeményező, magát névvel vállaló 1300 magyar állampolgár és a gyarapodó számú vármegyei Szkíta Önkormányzatok nevében elhatárolódunk minden erőszakos cselekedettől. A szkíta erkölcsiség egy tiszta, szeretetteljes, igazságot és méltányosságot kereső filozófia, semmi köze bármilyen erőszakhoz. Az említett szervezetek a magyar állam jogszabályai alapján alakultak, tevékenységüket a jogkövető magatartás jellemzi, ezért alaptalan rémhírnek számít a main stream média szkíta emberekkel szembeni hangulatkeltése. Kérjük, hogy a rendőrség vizsgálja ki az esetet, járjon el és nyugtassa meg lakosságot, hogy nem a szkíta tradíciót követő állampolgárokkal van a baj.

Ugyanakkor felhívjuk a politikai döntéshozatalt is arra az általa elkövetett Alapjog-ellenes diszkriminációra, - a honos népcsoporttá nyilvánítás megtagadására, - ami erősíti az ilyen erőszakosnak látszó eseményeket.

Úgy véljük, hogy ez a rendőrségi akció, az érintett gyanúsítottak általában szkítaként való elnevezése egyébként egy jó alkalom lehet újságírói túlkapásokra, provokációra, szkítasággal szembeni gyűlölet kampány gerjesztésére, amely igen aggályosan sérti ezen körbe tartozó polgártársaink jogait. Ez a magatartás ugyanaz, mint a cigányozás, zsidózás, sorosozás, összeesküvés elméletezés, vagyis egy népcsoport, társadalmi csoport méltatlan kollektív megbélyegzése, démonizálása.

Megnyugtatunk minden velünk szimpatizáló személyt, tagjainkat, hogy az eset kapcsán a szkítaságot lejáratni igyekvő média megjelenések inkább hasonlítanak a COVID hisztéria összehangolt média támadására a COVID- járványt megkérdőjelezőkkel szemben, vagy az oltáskampányt erőltető médiák oltatlanokat diszkrimináló támadására, semmint a tényszerű újságírásra.

Isten áldja a magyarokat!
Dr.Tamasi József
Dr.Pócs Alfréd
Nagy Gábor
Ez egy provokáció! Patrubány Miklós nyilatkozata a TEK által felgöngyölített "fegyveres" hatalomátvételi kísérletről. A Magyarok XI. Világkongresszusát előkészítő sajtótájékoztató keretében és azt követően Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke nyilatkozott a magyar sajtót uraló hírről, a nyolc, "szkítaként" megnevezett merénylő elfogásáról.

"Ez egy provokáció, egy súlyos provokáció a magyar nemzet egésze ellen. Aki szót mer emelni a szkíta fogalom, vagy a szkítizmus ellen, az a Szent Koronát gyalázza meg.

A Magyarok Világszövetsége elhatárolódik minden erőszakos cselekménytől, amely erőszakkal próbálna hatalmat megdönteni itt Magyarországon, vagy bárhol. Ezt elég világosan bizonyítottuk létezésünk 86 esztendejében. Nem hiszem, hogy mentegetőznünk kéne ennek a hírnek a hallatán. A szkíta világ értékei és erkölcsei azok mások. Mi a szkíta értékeket az elmúlt harminc évben beépítettük a Magyarok Világszövetsége Alapszabályába, a Magyarok Világszövetségének életébe. A Szkíta Magyarország nevű egyesületről sohasem hallottunk.

A Szent Korona maga, a Szent Korona eszmeisége, és a Szent Koronának a magyar nép életében betöltött szerepe, az mind szkíta örökség. Ezért, aki szót mer emelni a szkíta fogalom, vagy a szkítizmus ellen, az a Szent Koronát gyalázza meg.

Én úgy gondolom, hogy ez egy provokáció. Ez egy súlyos provokáció a magyar nemzet egésze ellen. hiszen az egyetemes magyar nemzetnek 2024-ben a legfontosabb eseménye a Magyarok XI. Világkongresszusa. Messze fontosabb, mint az önkormányzati választások, európai parlamenti választások. Itt a magyarság egészének a jövőjéről van szó, az emberiség egészének a jövőjéről van szó. Ez a mostani akció, azzal a média-körettel, amivel tálalták, kimondottan arra való, hogy lejárassa a Magyarok Világkongresszusát, a magyar nemzet ez évi legjelentősebb eseményét - azt a Világkongresszust, amely a címében is a szkítákat hívja a Sötétség elleni harcba -. hogy mindenkit elriasszon tőle, távol tartson küldötteket, előadókat. Nem fog sikerülni!" - ekként foglalta össze Patrubány Miklós a mai sajtótájékoztató után az ott is elmondott gondolatait.
A kormány kifejezetten örül annak, ha elmennek Magyarországról a tehetséges emberek Vásárhelyi Mária szociológus volt a Klubrádió Reggeli személy című műsorának vendége. A beszélgetés természetesen leginkább a jelenlegi rendszer ekézésben merült ki, a szociológus egyebek mellett arról beszélt, hogy a hétköznapi problémák, így például a fogyasztás radikális visszaesésének elfedésére mennyire jól alkalmazza a kormányoldal az általa kitalált "morális pánikot", amely mindig egy nagyobb veszéllyel fenyeget, minthogy az emberek azzal foglalkozzanak, mennyibe is kerül a kenyér.

Szóba került a múlt, amelynek kapcsán Vásárhelyi azt ecsetelte, hogy az elmúlt 100-150 évben egyfajta nemzeti gőg volt ránk, magyarokra jellemző, ezért nézzük le a körülöttünk élő országokat, akik egyébként folyamatosan lehagynak minket.

Ezt a nemzeti gőgöt pedig szerinte a kormány nacionalista dumájával lehet tovább csiholni.

Vásárhelyi úgy látja, a társadalom döntő többségének nem fontos, honnan tájékozódik, az utazás is nagyon keveseknek adatik meg. A döntő többség soha nem utazik el külföldre.

Ez a kormány pedig kifejezetten örül annak, ha elmennek innen azok az emberek, akikben van igazán ambíció, akik tehetségesek, van igényük a szabadságra, a nyugati életformára, folytatta később.

A sajtót illetően pedig nem szabad szerinte elfelejteni, hogy a lakosság jelentős része funkcionális analfabéta, az olvasás is hatalmas erőfeszítést jelent nekik. A nyelvtudás tragikusan alacsony szintje is ennek a hatalomnak a malmára hajtja a vizet, amelyet egyébként nem érdekel, hogy mi lesz a következő generációkkal, de ma sem érdekli őket a magyar társadalom egészének a helyzete, mert egyetlen dolog motiválja őket, minthogy saját hatalmukat bebetonozza - fejtette ki a szociológus. Szerinte, ha a jelenlegi rendszer bukása után nem történik meg a vagyonelszámoltatás és a számonkérés, akkor tényleg vége ennek a társadalomnak. Majd megemlítette, hogy a magyar társadalom soha nem nézett szembe által elkövetett bűnökkel. Mindig másokra hárította a felelősséget.
Orbán Viktor korábban a Liberális Internacionálé alelnöke volt, most újra a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke lett Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét újra megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökének a szervezet Brüsszelben zajló közgyűlésén - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Az 1961-ben létrehozott jobboldali pártszövetség közösségi oldalán közzétett információk szerint a CDI elnöke továbbra is a kolumbiai Andrés Pastrana, a főtitkár pedig a spanyol Antonio López-Istúriz White.

Az európai miniszterelnökök közül - Orbán Viktoron kívül - Szlovénia kormányfője, Janez Jansa, valamint a horvát miniszterelnök, Andrej Plenković tölt be alelnöki pozíciót a konzervatív pártszövetségben.

Orbán egyébként 1992 és 2000 között a Liberális Internacionálé egyik alelnöke volt. (...)
Mire megépül a Budapest-Belgrád vasút, már mindenki másfelé szállít Naponta ötször is lehet már személyvonattal utazni a Szeged-Szabadka útvonalon. A 45 kilométeres távolságot autóval 45 perc alatt lehet megtenni, vonattal 1 óra 25-26 perc, az utazás ára irányonként 2356 forint. Sem az eljutási idő, sem a sebesség nem túl versenyképes: információink szerint napi átlag csupán tíz utas használja a vonatokat.

Idáig eljutni sem ment egyszerűen: egy hónapos késéssel, 2023 novemberében indultak el a személyvonatok. De a Mészáros Lőrinc R-Kord vasútépítője által 48 milliárd forintból átépített, csupán 13 kilométeres magyarországi szakasz még nincs kész: az aktuális várakozások szerint 2025-ig nem épül ki a felsővezeték, de a még fontosabb vonatbefolyásoló és biztosítóberendezés sem készült el. Ezt a cseh AŽD Praha vállalatnak kellene alvállalkozóként kiépíteni, de egyelőre nincsen információ, mikorra készülhet el.

Mindez nem is az utasoknak fáj nagyon, hanem a vasúti áruszállításnak: amíg nem készül el a biztosítóberendezés, addig csak egy vonat lehet a Szeged-Szabadka vonalon. Ez a vasúti hőskorba visz vissza: mivel nem látni berendezésekkel, hogy az egyvágányú pályán hol és milyen gyorsan közlekedő vonat van, így leegyszerűsítve akkor indulhat el Szegedről egy vonat, ha a horgosi határállomásig eljutott, illetve Szabadkáról is csak akkor indul, ha a magyar határig üres a pálya.

Így a napi öt pár személyvonat mellett csupán napi két-három pár tehervonat közlekedhet. A Budapest-Belgrád vasútvonal legalább 2025-ig tartó átépítése miatt ez a teljes magyar-szerb vasúti áruszállítási kapacitás.

Mivel 2025-ig a Szeged-Szabadka vonalon sem látszik esély arra, hogy elkészül a teljes kiépítettség, ezzel a kapacitással kellene beérni. Pedig a szakasz felújítását pont az indokolta, hogy amíg épül a Budapest-Belgrád szakasz, legyen hol közlekedni a tehervonatoknak.

Eltűnő tehervonatok

Kerülni Magyarországról pedig nem igazán lehet: a legközelebbi lehetséges útirány Pécs-Magyarbóly-Eszék felé lenne, csakhogy arra is csak egyvágányú, felsővezeték nélküli pálya van (azaz csak dízelvontatás lehetséges), és ez olyan jelentős kitérő mind távolságban, mind költségekben, hogy ezt már nem lehet kigazdálkodni - akkor inkább kamionnal szállítják az árut.

Ez meg is látszik a szerb-magyar határforgalmon, az elmúlt években folyamatosan növekedett a kamionforgalom, míg a vasúti áruszállítás csökkent.

A Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi (Budapest-Kelebia) szakasza két részből áll: kínai hitelből Mészáros Lőrinc vállalatai kínai állami cégekkel szövetkezve 2078 millió dollárból építik a 150 kilométeres Soroksár-Kelebia szakaszt, míg a 8 kilométeres Ferencváros-Soroksár szakaszt 173 millió dollárért szintén Mészáros-kínai tandem, a V-Híd és China Railway nyerte el. Mindez mai áron mintegy 800 milliárd forint, de ezen kívül is több tízmilliárd forintos költsége van az államnak és a MÁV-nak a projekttel, a mérnöki munkák és a kisajátítások kapcsán, de a kamatok még ennél is nagyobb terhet jelentenek majd. (...)
Romániában, Törökországban is jobb szegény melósnak lenni, mint itt Bár Magyarországon 2012 óta folyamatosan emelkednek a minimálbérek, ezek reálrétékében igencsak alacsonyan vagyunk az OECD országok közül. A vizsgált 36 országból hátulról a tizenegyedik helyen állunk csak. Érdekes az is, hogy 2021-2022-re történő nagy minimálbér-emelés igazán szükséges volt, ugyanis a 2020-2021 közötti növekedés annyira kevés volt, hogy az elmúlt évtizedben egyedülálló módon csökken a minimálbér vásárlóértéke. Ez pedig könnyen lehet hogy az inflációs válság miatt 2023-ban újra bekövetkezhetett.

Miközben az utóbbi években gyakorlatilag minden évben nőtt a minimálbér Magyarországon, addig ez a reálminimálbérről nem sokat mond el. A reálminimálbér (éves) ugyanis a nominális minimálbér reálértékét mutatják, azaz úgy határozzák meg, hogy a nominális minimálbért elosztják az árszinttel. A reálminimálbér mutatja tehát be azt, hogy egy adott országban az árakhoz képest milyen vásárlóereje is van igazából a legkisebb keresetnek.

Az OECD legfrissebb összehasonlító statisztái pedig ennél még egy lépéssel tovább mennek, ugyanis a reálminimálbér értékét vásárlóerő-paritáson (PPP) átváltják közös pénznemre (itt most USD-re). Az így kapott érték azt fogja megmutatni, hogy adott országban mekkora és mennyit ér valójában a minimálbér, ráadásul az így kapott összeg kiküszöböli a különböző országokban tapasztalható áreltéréseket is. Azt látjuk tehát, hogy dollárban kifejezve, mekkora lenne a minimálbérünk úgy, hogyha mindenhol ugyanannyiba kerülne minden. (...)
Felszállásra kész a NER magánrepülős flottája A Fidesz kedvenc örző-védő cége bevásárolta magát a Jet-Solution Kft.-be, így végre több Cessna repülőgép közül válogathatnak a NER prominensei is.
Ezentúl még könnyebb dolguk lehet a NER politikusainak és milliárdosainak, ha menetrend szerinti járat helyett inkább egy kényelmesebb magángéppel szeretnének utazni. Történt ugyanis, hogy az állami, kormányzati, fideszes rendezvényeket és intézményeket őrző és védő Valton-Sec Zrt. bevásárolta magát a Jet-Solution Kft. nevű cégbe. Az elérhető információk szerint a társaság flottája 9 darab üzleti repülőgéppel rendelkezik.

A Jet-Solution Kft. eddig kizárólag Ploveczki Tamáshoz tartozott, de január 8-i bejegyzéssel kisebbségi tulajdonosként betársult mellé a Valton.

A Jet Solution különféle rugalmas charter szolgáltatásokat kínál az európai régión belül és kívül. Világszerte hozzáférünk az üzleti repülőgépekhez! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és hagyja ki a sort! Órákon belül egyedi árajánlat kérhető! Kérjük, adjon meg minél több információt - szól a bemutatkozásuk.

Az biztos, hogy a Jet-Solution Kft. egyik Cessna Citation I. típusú gépe a HA-FIT lajstromjelet viseli a cég oldalán elérhető fotók alapján. A gépről elérhető egy YouTube-videó is, amelyen éppen Ferihegyen landol 2020 nyarán.

A leírás szerint a Cessnát feltehetően 1971 és 1985 között gyártották és legfeljebb hat utas szállítására alkalmas. Volt miből vásárolnia a Valtonnak, hiszen a nettó árbevétele 2021-ben 14 milliárd, 2022-ben már 18 milliárd volt.

Jól megy mostanában a tehetős magánutasokat szállító cégnek, így nem csoda, hogy megtetszett a Valton tulajdonosainak, akiknek eddig is volt már érdekeltségük más magánrepülős társaságban. Gyorsan szárnyal a Jet-Solution: eleve csak 2020 decemberében kapta ezt a nevet, előtte gyerekek napközbeni ellátásával foglalkozott és Szamóca Kft.-nek hívták. Bizonyos Muha Attila csinált belőle Jet-Solution Kft.-t, de ő 2021 nyarán eladta Ploveczki Tamásnak. Míg 2020-ban nulla forint bevétel volt, 2021-ben nagyon beindult a biznisz: 3,8 milliárd forint bevételt repültek össze, amiből 53 millió forintos profit lett. A következő évben pedig rátettek egy lapáttal: 6,5 milliárd forintos forgalom mellett 295 millió forint nyereséget könyvelhettek el. A 6,5 milliárd forintból 5,5 milliárd export értékesítés volt, tehát a megrendelő külföldi lehetett, belföldről csak 963 millió forint folyt be. (...)

Trump ismét győzött, a kripto és az arany legyőzte a hamis pénzt
Trump ismét győzött, a kripto és az arany legyőzte a hamis pénzt

Trump ismét győzött, a kripto és az arany legyőzte a hamis pénzt

Mike Adams 2024. január 24. forrás

Trump most verte meg Nikki Haley-t New Hampshire-ben, és a GOP jelölése már szinte biztosra vehető. Trump és a demokraták jelöltjei közül bárki is legyen az, és sokan úgy gondolják, hogy az "Big Mike" lesz.

Ma a magán kriptopénzek és az arany, mint értékmegőrző rendszerek fölényéről is beszélünk. Ezek azért értékesek, mert a kormányok nem tudják őket hamisítani, és az elkobzás is szinte lehetetlen a kormányok számára.

Ne feledjék: A kormányok nem akarják, hogy olyan pénzrendszert használj, amelyet nem tudnak megfigyelni, elkobozni és hamisítani. Ezért ellenzik az aranyat, az ezüstöt és a kriptót, miközben a dollárban denominált bankszámlákat, kincstárjegyeket, IRA-kat és CBDC-ket támogatják.

A teljes történetet a mai kemény adásban itt olvashatják, melyben interjút adunk a Coin Bureau egyik vezető írójával.


Videó: TRUMP ismét NYERT, a KRIPTO és az ARANY legyőzi a hamis pénzt





Miért nem tanítják Amerika történelmében?

Az élő amerikai őslakosok ősei körülbelül 15 000 évvel ezelőtt érkeztek Észak-Amerikába. Ennek eredményeként a kontinensen az évezredek során végre széles körű közösségek, társadalmak és kultúrák fejlődtek ki.

Kolumbusz Kristóf 1492-es útja előtt az amerikai őslakosok lakossági számát 70 millióra becsülték.
Körülbelül 562 törzs lakta az Egyesült Államok területén. A tíz legnagyobb észak-amerikai indián törzsi nemzet volt: Arikara, Cherokee, Irokéz, Pawnee, sziú, Apache, Eszkimó, Comanche, Choctaw, Cree, Ojibwa, Mohawk, Cheyenne, Navajo, Seminole, Hope, Shoshone, Mohikán, Shawnee, Mi'kmaq, Paiute, Wampanoag, Ho-Chunk, Chumash, Haida.

Michael Mcardle-Nakoma (1996) kora-európai Észak-Amerika, Közép-Amerika és a Karib-térség törzsi térképe az alábbiakban látható. Fontos történelmi dokumentum azoknak, akiknek az ereinkben őslakos-amerikai vér folyik.

Ez a térkép egy őslakos-amerikai perspektívát ad az Észak-Amerikában, Közép-Amerikában és a Karib-tengeren kibontakozó eseményekről a törzsek teljes virágba helyezésével ~ a "Dicsőség Napok" Elő-kapcsolat a keleti tengeren túlról, vagy legalábbis az előtt a kapcsolat súlyosan befolyásolta a változást.
Több mint 400 év alatt a kapcsolattartás ideje törzsenként egészen eltérő volt. A maják és aztékok "Dicsőségnapjai" például jóval a más területek belső törzsei előtt ért véget, néhányan szinte a 20. századig még ellenálltak.

Egykoron, tízmillióra számozva, közel 4000 nyelven beszéltek az őslakosok.

Amerika 1492-ben kezdődő európai hódítása az amerikai őslakos lakosság számában a járványokkal, ellenségeskedéssel, etnikai tisztogatással, rabszolgasággal és az 1830-as indián kitelepítési törvényrel végződött. Becslések szerint 60 millió őslakos halt meg az események kombinációja.

Az Egyesült Államok megalapításakor a megalapított amerikai őslakos törzseket félig független nemzetnek tekintették, mivel általában a fehér bevándorlóktól elkülönített közösségekben éltek.

Ma az amerikai indiánok és az alaszkai őslakosok 9,7 millió embert tesznek ki a 2020-as népszámlálás szerint.

A történelem nem azért van, hogy kedveld vagy ne kedveld. Ott van, hogy tanulj belőle. És ha ez sért téged, még jobb. Mert akkor kevésbé valószínű, hogy megismételed. Nem a tiéd, hogy kitöröld vagy elpusztítsd.
-Native American Long Ago

Két év elteltével legyőzni a mandátumokat Együtt győzni fogunk 2024-ben Ma este egy kivételesen reményteljes VSRF LIVE közvetítést tartunk - a politikai spektrum minden részéből származó barátokkal és szövetségesekkel fogok beszélgetni, akik mindannyian összefogtak a Mandátumok legyőzéséért. Először 2022 januárjában gyűltünk össze békésen a Lincoln Memorial lépcsőjén, és két évvel később a Mandátumrendszer teljesen összeomlott. Míg amerikaiak tízmilliói még mindig szenvednek a Covid-19 vakcina és a mandátumok ártalmaitól, a mi közös munkánk lehetővé tette, hogy mások milliói megmeneküljenek, amikor azok teljes erejükben voltak.

Országunk történetének talán legnehezebb politikai évadához közeledve létfontosságú, hogy összetartsunk - nézetkülönbségeinktől függetlenül -, mert csak ha együtt vagyunk, akkor tudjuk legyőzni azt, amit a hatalom erre az évre tervezett. Meg kell maradnunk #OneMovement.

Louisa Clary, aki édesanya, ingatlanszakember és politikai kampánymenedzser, 2021-ben Steve Kirsch-sel együtt megalapította a Védőoltásbiztonsági Kutatási Alapítványt, és kreativitással és elkötelezettséggel állította össze és vezette a Defeat the Mandates csapatát. A VSRF alapító ügyvezető igazgatója, Louisa vezetése kiterjedt a VSRF Weekly Update, ma már VSRF LIVE társ-műsorvezetőjére is.

Matt Tune, a tengerészgyalogság tartalékos őrnagya és az NBCUniversal stratégiai értékesítési és marketingigazgatója fogalmazta meg a Mandate rendszer elleni békés gyűlés ötletét, és így jött létre a Defeat the Mandates.

JP Sears, a YouTuber, humorista és a szabadság szószólója, aki humorral állt a nehézségek elé, a Defeat the Mandates műsorvezetője volt, és komikus vidámsággal töltötte meg a komoly ügyet. Tramell Thompson, a munkásmozgalmi aktivista, a Progressive Action alapítója 2015 óta szenvedélyesen kiáll a haladás és az igazságosság mellett. A munkahelyeken túl a Progressive Action különböző kezdeményezéseken keresztül törekszik a társadalom javítására, és a kézzelfogható fejlődés és a közösség által vezérelt átalakulás jelzőfénye.

Lara Logan, aki a világ legveszélyesebb helyszíneiről készített őszinte tudósításairól híres, előkelő helyet foglalt el a világ első számú külföldi tudósítói között. A 60 Minutesnél eltöltött nagy hatású szolgálati ideje alatt Logan világszerte politikai és emberi konfliktusokba merült, és olyan régiókról tudósított, mint Pakisztán, Irak, Afganisztán, Izrael, Palesztina és Egyiptom. Megingathatatlan elkötelezettségéről tanúbizonyságot téve öt viharos éven át Irakban tartózkodott, ahol élőben tudósított Bagdad főteréről, amikor az amerikai hadsereg bevonult, ami Szaddám bukását jelentette. Logan kiemelkedő karrierje számos rangos díjjal büszkélkedhet, köztük a duPont-Columbia Egyetem Ezüst Botjával, az Overseas Press Club kitüntetésével, Emmy-díjakkal és az RTNDA/Edward R. Murrow-díjjal. A korunk valódi problémáinak feltárása iránti elkötelezettségét példázza, hogy bátran kereste a történeteket, még olyan veszélyes helyzetekben is, mint az egyiptomi Tahrir tér, ahol az arab tavasz idején majdnem halálos élményben volt része. - VSRF 45. epizód: A frontvonal visszavág

Miközben készülünk a 2024-es év kihívásaira, kérjük, hogy csatlakozzon hozzánk és támogassa havonta a VSRF-et. Hozzájárulásai létfontosságúak ahhoz, hogy erőfeszítéseinket ebben a kritikus évben is fenntarthassuk. A hozzájárulni szándékozók közvetlenül adományozhatnak a VacSafety.org/donate oldalon. Együtt jelentős hatást érhetünk el. Köszönjük támogatását!
Ukrajna kétségbeesetten akarja minél előbb elkezdeni a harmadik világháborút Ukrajna kétségbeesett. Nem tud győzni a csatatéren, és Victoria Nuland sógornője, aki a Háborút Tanulmányozó Intézetet (ISW) vezeti, a forrása az összes propagandának, amely folyamatosan gyengének festi le Oroszországot, hogy a Nyugat megtámadja. Ukrajna most drónokat és nagy hatótávolságú rakétákat használ, aggálytalanul megsérti a NATO légterét, és megtámad egy finnországi olajfinomítót. Most pedig megtámadtak egy finomítót Dél-Oroszországban. Az ukránok voltak azok, akik tönkretették az Északi Áramlatot. Az oroszországi keményvonalasok azt mondják, hogy igazuk van, és atomot kellett volna lőniük Kijevre.

Most már annyira elkeseredettek, hogy megpróbálják rávenni Oroszországot, hogy támadja meg a NATO légterét, mert Ukrajnának szabad bejárása van. Még Jamie Diamond is elismerte, hogy Trumpnak igaza volt a NATO-val kapcsolatban - szüntessük meg.

Ezek az emberek teljesen kétségbeesetten akarják kirobbantani a harmadik világháborút, és az olyan emberek, mint Nuland, soha nem fognak a frontvonalba menni. Olyan, mint a terroristák, akik gyerekeket küldenek, hogy felrobbantsák magukat, holott ők soha nem tennének ilyet. Források megerősítették, hogy ha háború alakul ki a NATO-val, az nukleáris háború lesz. A standard stratégia az lenne, hogy egy tengeralattjáró Európa partjainál, és kiiktatná a NATO főhadiszállását. Brüsszelt, ha nem Frankfurtot is, mielőtt bárki is reagálhatna. Ez az a világ, amit Nuland és az ISW próbál létrehozni. Ennek a nőnek börtönben lenne a helye.

Az a három időzítési időszak, amikor fennáll a veszélye annak, hogy Ukrajnának sikerül már 2024-ben III. világháborút kirobbantania az amerikai választások segítése érdekében, 2024. január/február, július és 2024. szeptember 3/4. Ezt hajlamosak kiemelni az arany és a Dow időzítési tömbjei.
Bloomberg: Biden munkatársai nem hisznek abban, hogy 2024-ben megnyeri a választást Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt párttársai egy pártban kívülállónak tartják a közelgő elnökválasztáson. Ezt írta a Bloomberg kiadása.
"A demokrata törvényhozók interjúkban azt mondták, hogy Biden kampánya eddig kudarcot vallott. <...> Úgy vélik, hogy Biden most már kívülálló" - olvasható a kiadvány anyagában. Az elnök munkatársai szerint kampánya nem fejlődik, és Biden kora aggasztja a választókat. A cikk azt is megjegyezte, hogy a törvényhozók és egyes párttisztviselők aggódnak Biden esélyei miatt, mivel a felmérések szerint Donald Trump volt amerikai államfő vezet.

Korábban Donald Trump amerikai elnökjelölt győzelmet aratott a New Hampshire állambeli előválasztáson a jelöltek számára rendezett előválasztáson. Ez volt Trump harmadik győzelme ebben az államban. Kifejezte, hogy bízik a közelgő elnökválasztáson aratott győzelmében. Büszke a mostani győzelemre, és különösen fontosnak tartja azt.
Interfax-Ukrajna: Kijev áll a tuapszi olajfinomítóban keletkezett nagy tűz mögött Tűz ütött ki Uszpenkában. Az AFU támadása miatt keletkezett tűz a tuapszi gyárban. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) felelős a tuapszi olajfinomítóban keletkezett tűzért, drónokkal támadta meg a vállalatot. Erről az Interfax-Ukrajna hírügynökség számolt be.

"Az oroszországi Tuapszében lévő olajfinomító az SBU újabb célpontjává vált" - áll az ügynökség anyagában. Megjegyzik, hogy az SBU mélyen az Orosz Föderációba csapott le, hogy kárt tegyen az orosz csapatok üzemanyaggal való ellátását biztosító létesítményekben.

Korábban a tuapszi olajfinomító területén keletkezett tűzről vált ismertté. A különleges szolgálatok lokalizálták a tüzet, és kérték, hogy ne tegyenek közzé videót a helyszínről.
Gyanúnk beigazolódott: Az EU vezető tisztségviselője: Izrael finanszírozta a Hamászt Most már magas rangú uniós vezetők is nyíltan elismerik, hogy Izrael tette lehetővé a Hamász felemelkedését. Josep Borrell, az EU külügyi vezetője spanyolországi látogatásán egy kérdezz-felelek órán elismerte, hogy az izraeli hatóságok finanszírozták és erősítették a Hamász terrorista militáns csoportot.
- Igen, a Hamászt az izraeli kormány finanszírozta, hogy gyengítse a Fatah vezette Palesztin Hatóságot - mondta.

A Nya Dagbladet korábban már rávilágított arra, hogy az izraeli hatóságok hogyan finanszírozták és építették fel azt az iszlamista mozgalmat, amelyből később a Hamász lett - az indíték a palesztin nép, valamint a baloldali és nacionalista palesztin politikai mozgalmak megosztása és gyengítése volt.

Most Josep Borrell, az EU külügyi vezetője mondja ugyanezt - hogy Izrael finanszírozta és lehetővé tette annak a militáns csoportnak a létrehozását, amelynek megsemmisítésére most fogadalmat tett.

- Igen, a Hamászt az izraeli kormány finanszírozta azzal a céllal, hogy meggyengítse a Fatah vezette Palesztin Hatóságot - ismerte el Borrell a spanyolországi Valladolid Egyetemen tartott beszédében, ahol díszdoktori címet is kapott.

A kétállami megoldás mellett

Az uniós vezető inkább nem fejtette ki részletesebben nézeteit Izraelnek a Hamász létrehozásában való részvételéről, de hozzátette, hogy az egyetlen békés megoldás a térségben egy palesztin állam létrehozása.

- "Mi csak abban hiszünk, hogy a kívülről erőltetett kétállami megoldás vezetne a békéhez, még akkor is, ha Izrael ragaszkodik ahhoz, hogy ez negatív.

Az izraeli fél azonban nem értékeli és tagadja, hogy vezetői finanszírozták vagy erősítették volna a Hamászt vagy annak elődjeit.

- Borrell úr téved. Benjamin Netanjahu miniszterelnök távolról sem a Hamász megerősítésére törekedett, ahogyan azt az EU külügyi vezetője állítja, hanem három nagyszabású katonai műveletben csapott le a csoportra 2012-ben, 2014-ben és 2021-ben" - írta közleményében Ophir Falk, az izraeli miniszterelnök külpolitikai tanácsadója.
Donald Trump figyelmeztet hogy káosz lesz, ha büntetőügyei ártanak a 2024-es kampányának. A demokraták már most erőszakos fenyegetések hullámával néznek szembe. A választási év elején Donald Trump arról beszélt, hogy "bonyodalom" tör ki, ha a büntetőeljárások megakadályozzák, hogy újra elfoglalja a Fehér Házat. De a káosz, amivel a volt elnök fenyegetőzik, nem absztrakció. Már itt van, alig egy hónappal 2024 után.

Merrick Garland amerikai főállamügyész nemrég arra figyelmeztetett, hogy "mélységesen nyugtalanítóan megugrott a fenyegetések száma azok ellen, akik a köz szolgálatában állnak." A múlt hónapban a legfőbb helyettese azt mondta, hogy az Igazságügyi Minisztérium "hetente" kap sürgős bejelentéseket a köztisztviselőket érő fenyegetésekről. Országszerte a kulcsfontosságú csatatérállamok választási tisztviselői azt mondják, hogy soha nem látott erőforrásokat fordítanak a választási és fizikai biztonságra, és felkészülnek az egyre pokolibb 2024-re.

Azt az embert, aki a politikusok, bírák, ügyészek és más tisztviselők ellen irányuló fenyegetési és megfélemlítési hullám nagy részét inspirálta, mindez nem zavarja. Trump azt hangsúlyozta közeli szövetségeseinek, hogy ha azok a személyek - akik szerinte "zaklatják" őt, vagy megpróbálják "kicsalni" őt a 2024-es választásokból - egyszerűen csak azt tennék, amit ő akar, akkor a halálos fenyegetések özöne azonnal abbamaradna - állítja két, a helyzetet ismerő ember.

Trump nyilvánosan fogadkozott, hogy ha az ellene indított büntetőügyek ártanak a választási esélyeinek, akkor "felfordulás lesz az országban." Trump ügyvédei hasonlóképpen figyelmeztették a Legfelsőbb Bíróságot, hogy "káosz és felfordulás" lesz, ha Colorado győzedelmeskedik a szavazólapon kívül tartása ügyében.

Időnként azonban a volt elnök négyszemközt azzal vádolt egyes tisztviselőket és demokratákat, hogy bizonyos fenyegetéseket és támadásokat azért találnak ki, hogy őt rossz színben tüntessék fel - tette hozzá a két forrás.

De a fenyegetések címzettjei közül sokak számára semmi kitalált nincs a veszélyekben vagy a visszhangzó következményekben. A Capitol Hillen a törvényhozók azon dolgoznak, hogy új módszereket találjanak saját maguk és munkatársaik védelmére. Három évvel a január 6-i halálos lázadás után az amerikai Capitoliumi Rendőrség még mindig az erőszakos fenyegetések robbanásszerű növekedésével küzd. A közelgő választások szempontjából kritikus államokban pedig a választási dolgozók és adminisztrátorok körében meredeken emelkedik a felmondások száma, akik közül sokan nyíltan kijelentik, hogy nem bírják tovább a Trump-párti, összeesküvés-elméletekkel táplált rémhíreket.

Azok számára, akik szorosan együttműködtek a korábbi elnökkel, Trump politikai DNS-ének éppúgy része, hogy rendületlenül elutasítja a jobboldali erőszak elítélését, vagy akár csak elrettentését.

"Voltak olyan esetek, amikor a szobában voltam, amikor a Trump-kormányzatban dolgoztam... amikor egy vagy több ember figyelmeztette őt, hogy a szavai potenciálisan erőszakot okozhatnak, ő pedig csak legyintett a kezével, mintha egy legyet csapott volna el, mintha azt mondta volna, hogy "mindegy" vagy "fogd be"" - emlékszik vissza Stephanie Grisham, Trump volt fehér házi sajtótitkára. "Minden alkalommal, amikor valami ilyesmit adtak neki [ezt tette]. Ez volt a jele, hogy nem akar hallani valamit. Mindig ez volt az a kéz, és az ember egyszerűen tudta. Ha megkaptad a kézlegyintést, tudtad, hogy ne hozd fel újra - ez volt a módja annak, hogy megmutassa, szerinte túlságosan drámai vagy."

Ez a beszámoló a Rolling Stone által átnézett új belső kormányzati adatokon, valamint állami választási tisztviselőkkel, magas rangú kongresszusi forrásokkal, volt szövetségi ügyészekkel, a Biden-kormányzat tisztviselőivel és más, az ügyet ismerő demokrata és republikánus forrásokkal készített interjúkon alapul.

Trump szóvivője nem válaszolt a Rolling Stone megkeresésére.

A számok magukért beszélnek: Az amerikai közbeszéd egyre erőszakosabb. Az elmúlt öt pénzügyi évben a fenyegetéssel kapcsolatos vádakkal kapcsolatos szövetségi büntetőeljárások általában - köztisztviselők és magánszemélyek ellen egyaránt - 47 százalékkal ugrottak meg az előző öt évhez képest az igazságügyi minisztérium által a Rolling Stone-nak átadott adatok szerint; a vádlottak száma 769-ről 1129-re ugrott.

Trump azt mondja, hogy bárki, aki Haley-nek adományoz, "véglegesen ki van tiltva" a MAGA-ból
Az igazságügyi minisztérium adatai hét különböző fenyegetéssel kapcsolatos törvény megsértése miatt indított büntetőeljárásokat tartalmaznak, köztük egy olyan szövetségi törvényt, amely tiltja a kongresszusi tagok elrablását vagy megölését, illetve az erre irányuló összeesküvést. A 2012 és 2018 közötti pénzügyi évek között az Igazságügyi Minisztérium csak egyetlen ilyen ügyben indított büntetőeljárást. Azóta négy ügyet vontak felelősségre.

A fővárosi rendőrség által vizsgált fenyegetések száma 2017, Trump első hivatali éve óta megduplázódott. Az ügynökség fenyegetésvizsgálati ügyeinek száma abban az évben alig 4000 eset volt, de 2021-ben rekordszámúra, 9625-re nőtt. 2023-ban a Capitoliumi Rendőrség több mint 8000 fenyegetést vizsgált ki, és várhatóan még több lesz, mivel az ország az elnökválasztás felé tart. "Ez egy nagyon sűrű év lesz a különleges ügynökeink számára" - mondta Ashan Benedict, a Capitoliumi Rendőrség védelmi és hírszerzési műveletekért felelős helyettes vezetője egy nyilatkozatban.

A kongresszusi képviselőknek küldött számos baljós vagy megfélemlítő üzenet gyakran az alkotmányosan védett, bár durva beszéd és a közelgő erőszakra vonatkozó ígéretek közötti szürke zónába esik, ami frusztrációt kelt egyes köztisztviselők körében. A címzett számára nem mindig nyilvánvaló a jogi különbség aközött, hogy a hívó halálát kívánja egy törvényhozónak vagy munkatársainak, vagy pedig aktívan fenyegeti az életüket, és az előbbi is megrázó lehet.

Eric Swalwell képviselő (D-Kalifornia) irodája a Rolling Stone-nak elmondta, hogy olyan jogszabályokat vizsgálnak, amelyek lehetővé tennék a bűnüldöző szervek számára, hogy a fenyegetések szélesebb körét üldözzék. "Soha nem akarjuk elnyomni a szólásszabadságot, de úgy gondolom, hogy meg kell vizsgálnunk valamit a szólásszabadság és a konkrét, közvetlen fenyegetés között" - mondja Swalwell.

Természetesen nem minden halálos fenyegetés ebben a folyamatos trendben a szélsőséges trumpizmusnak vagy a hozzá kapcsolódó ideológiáknak tulajdonítható. Azonban a volt elnök különböző politikai és jogi ellenfeleinek könyörtelen nyilvános célba vétele egyértelműen erőteljes gyorsítót dobott az amúgy is feszült nemzeti helyzetre.

A hónap elején a rendőrséget hívták ki, amikor a Trump elleni szövetségi választási felforgatási ügyre kijelölt Tanya Chutkan amerikai kerületi bíró lakhelye egy nyilvánvaló "lecsapási" kísérlet célpontja lett. Másutt Arthur Engoron, az exelnök New York-i polgári csalási perében elnöklő bíró ebben a hónapban bombafenyegetést kapott. A múlt hónapban Jena Griswold (D) coloradói államtitkár bejelentette, hogy halálos fenyegetésekkel árasztották el azt a pert követően, amely miatt Trumpot eltávolították az állam 2024-es szavazólapjáról.

"A per benyújtását követő három héten belül 64 halálos fenyegetést kaptam. Ezután abbahagytam a számolást" - írta Griswold. "Nem hagyom magam megfélemlíteni. A demokrácia és a béke győzni fog a zsarnokság és az erőszak felett." (...)
Százával mennek tönkre a kínai befektetési vállalatok, teljes a kilátástalanság a piacon A távol-keleti parkett ötéves mélyponton jár, az alapkezelők optimizmusa pedig rohamosan csökken. Nagyon nehéz időszak elé néz a kínai gazdaság, a befektetők távozásával a részvénypiacok helyzete még tovább romolhat majd.
Hatalmas árat fizetnek azok a befektetési vállalatok, amelyek a végsőkig kitartottak Kína mellett: a távol-keleti ország részvénypiaca a napokban ötéves mélypontra került, ezzel párhuzamosan a befektetési alapok bezárásának üteme öt éve nem látott magasságokba gyorsult.

Tömegesen dőlnek be a kínai befektetési vállalatok

A tavalyi év során Kínában nagyjából 240 befektetési vállalat kényszerült lehúzni a rolót, de 15 cég már az idén is kényszertörlés alá került. Közéjük tartozik a 330 millió dollárt kezelő Asia Genesis Asset Management is, melynek vezető stratégája, Chua Soon Hock a héten küldött levelet a cég ügyfeleinek arról, hogy a vállalat a gyenge eredményei miatt beszünteti működését.

Az Asia Genesis az elmúlt éveket mind jókora pluszban zárta, tavaly azonban minden húzásuk visszafelé sült el: a japán piacot shortolták, a kínaival kapcsolatosan pedig szakadatlanul kitartottak pozitív jövőképük mellett - és ez lett a vesztük. Az alap bezárásáról szóló döntést azt követően hozták meg, hogy az idén már 19 százalékát elvesztették kezelt tőkéjüknek.

Kereskedőként minden önbizalmam elveszett. A kínai gazdasági adatok sokkal gyengébbek, mint vártuk, gyengébbek, mint bárki várta. Kitartóan bizakodtunk, ameddig csak lehetett, de eddig bírtuk

- mondta Justin Thomson, a T. Rowe Price nemzetközi részvénypiaci stratégája a Bloombergnek, miután cége elismerte, hogy a Kínában forgatott tőkéjük több mint 80 százalékát elvesztették az elmúlt években.

A CSI 300 kínai részvényindex a 2021-es csúcspontjáról gyakorlatilag értéke felét elvesztette három év alatt, miközben a japán piac 34 éves csúcsra, az amerikai S&P 500 pedig történelmi csúcsra futott.

Tavaly év elején váltak el egymástól drasztikusan a részvénypiaci teljesítmények

A kínai és a hongkongi részvénypiacokról a 2021-es csúcspontjaik óta 6 ezermilliárd dollár veszett el az értékeltségek beszakadása okán, egyes helyi szakértők szerint azonban még most sem lehet azt mondani, hogy elérte volna mélypontját a zuhanás.

Zhang Wenchao, a Shanghai Yunhan Asset Management elnöke ugyanis rámutatott: a céges értékeltségek a jelenlegi szintek mellett ugyan egyre vonzóbbá válnak, ám a piacot olyan mértékű bizalmi válság is övezi már a gazdasági és felügyeleti gondokon túl, hogy képtelenség megtippelni, mikor kezd majd visszapattanni a parkett.

Luca Castoldi, a Reyl Intesa Sanpaolo szingapúri kereskedője kiemelte:
A befektetőket már nem érdekli Kína, így akinek nem muszáj itt forgatnia pénzét, már nincs is itt. (...)
Nagyon nagy bajban vannak Soros Györgyék Iowa után New Hampshireben is döntő győzelmet aratott Donald Trump!
Ez pedig nagyon fontos nekünk, magyaroknak! Íme a főnök választási programja:
- El akarja számoltatni a Biden-kormány és az EU tagjait, akik a történelem egyik legnagyobb üzletét csinálták az ukrán háborúból.
- El akarja számoltatni a vakcinagyártókat, akik máig eurómilliókat követelnek Magyarországtól is.
- Véget fog vetni az orosz-ukrán háborúnak, és békésen akar lezárni minden olyan konfliktust, amely nem a nemzetközi kereskedelmeket fenyegeti - azok ellen erős fellépést sürget.
- HAZA AKARJA VINNI AZ EURÓPÁBAN ÁLLOMÁSOZÓ AMERIKAI KATONÁKAT.
- Le akarja zárni az amerikai határokat és pénzügyi támogatással segítené azokat az európai szövetségeseiket, akik megerősítenék a saját határaikat.
- Véget akar venni az utóbbi években pedofil stílusra váltó LMBTQ.
- Meg akarja védeni a készpénzt, és fel akar lépni a teljes digitalizáció ellen.

Hiába hoznak létre egyre több kamu republikánust, a választókat nem tudják átverni, DeSantis pedig visszalépett a főnök javára.
Sunak nyomás alatt áll a sokkoló háborús bűncselekmény videó miatt Rishi Sunak brit miniszterelnököt kérdőre vonták egy ITV News videó miatt, amely azt mutatja, hogy egy civilt lőttek le, miközben fehér zászlót lengetett Gázában. A sokkoló képek háborús bűncselekmény vádját váltották ki, és Sunakot szerdán felszólították, hogy nyilatkozzon. ITV News tíz órakor.

A gázai Ramzi Abu Sahloul gyermekruha-árust, aki fegyvertelenül állt a fehér zászlót tartó palesztin férfiak egy csoportja között, percekkel azután lőtték agyon, hogy beszélt az ITV egyik operatőrével. A brit közszolgálati műsorszolgáltató által sugárzott riportban az események akkor játszódtak le, amikor az öt palesztin férfiból álló csoport megpróbálta elérni az aktív harci övezetben lévő házban rekedt családtagjait.

Az izraeli hadsereg utasította a csoportot, hogy evakuálják az IDF-erők által bekerített Khan Júniszt, de Sahloul édesanyja és testvére nem tudott kijutni egy közeli házból. John Irvine, az ITV híradó külföldi tudósítója szerint, aki a kedd esti riportot bemutatta, az öt férfi "mindent megtett, hogy ne tűnjön fenyegetőnek" a közelben tartózkodó izraeli katonák számára. "Próbáltak óvatosan eljárni".

Percekkel azelőtt, hogy lelőtték volna, a középkorú, angolul beszélő palesztin férfi az ITV-nek azt mondta: "Gázában sehol sincs biztonságban. Mindenhol ott van az izraeli hadsereg. Lőnek ránk otthon, minden épületben és az utcán. "Az izraeliek odajöttek hozzánk, és azt mondták, hogy evakuáljunk, de a testvéremet nem engedték ki. El akarunk menni és megpróbáljuk elkapni őket, ha Isten is úgy akarja".

Miközben füst gomolygott és lövések visszhangoztak a háttérben, jelezve a közeli harcokat, az ITV operatőre befejezte az interjút és elsétált. Az ITV szerint az operatőr "megfordult, hogy egy utolsó képet készítsen a csoportról", amikor ismét lövések dördültek. A műsorszolgáltató olyan felvételeket sugárzott, amelyeken látszik, hogy a csoport fedezékbe húzódik és eltávolodik, amikor a lövések elhangzanak. A felvételeken aztán látható, ahogy a csoport egy földre zuhant tag köré csoportosul.

"A megkérdezettet lelőtték és halálosan megsebesítették" - mondja Irvine. "Miközben megpróbálták biztonságba helyezni, további lövések hangja hallatszott, és egy golyó suhogása hallatszott a közelben" - teszi hozzá a hangalámondása - "ami arra utal, hogy a csoportot még mindig célba vették".

Az IDF azt állította, hogy nem tud a konkrét incidensről, és azt állította, hogy a videót "egyértelműen szerkesztették".

Sunak nyomás alatt áll a sokkoló háborús bűncselekmény videó miatt

Az ITV News at Ten riportja a gyilkosságról.
"Gázában nincs biztonságos hely, bárhová mész, mindenhol az izraeli hadsereggel találkozol, lőnek ránk otthon, bármelyik épületben az utcán, bárhol vagy, mindenhol adnak egy esélyt, néha csak 5 percet, néha nem adnak esélyt, hogy vedd a ruháidat, hogy vedd a gyerekeidet, hogy vedd a családodat, hogy kijuss az épületből, ez az életünk Gázában"."

Az ITV News operatőre, Mohammed Abu Safia által előző nap készített alábbi videón civilek egy csoportja látható az enklávéban, akik egy fehér zászlót tartanak a kezükben.

Az Izraeli Védelmi Erők az ITV Newsnak adott nyilatkozatában visszautasították a videót, "aljas vádaskodásnak" nevezve azt, amely "csak a Hamász propaganda-törekvéseinek kiterjesztésének tekinthető az IDF lejáratására".

Fehér zászlót lengetve

Ugyanakkor az Independent 2023 decemberében arról is beszámolt, hogy egy izraeli túsz egy rögtönzött fehér zászlót lengetett, egy másik pedig héberül hívott segítségért, amikor izraeli katonák lelőtték őket Gázában, akik "összetévesztették őket militánsokkal" - mondta egy katonai tisztviselő.

Az előzetes vizsgálat szerint három férfi túsz, mindannyian póló nélkül, a Gázai övezet északi részén fekvő Shejaiyában jelent meg, kezükben egy hosszú bottal, amelyre fehér szövet volt erősítve. Ennek ellenére egy közelben lévő katona tüzet nyitott - közölte a hadsereg -, és két túszt eltalált, míg a harmadiknak, aki megsebesült, sikerült elmenekülnie egy közeli épületbe, ahol más katonák hallották, amint héberül segítségért kiáltozik. Őt egy második katona ölte meg, mielőtt az incidens miatt aggódó parancsnok tűzszünetet rendelt el.

Az izraeli katonai tisztviselők közölték, hogy úgy vélik, a túszokat - akiket a hadsereg Samer Fuad El-Talalkaként, Yotam Haimként és Alon Shamrizként nevezett meg - vagy elengedték, vagy megszöktek.

A B'tselem izraeli jogvédő csoport az X-en azt írta, hogy a nemzetközi humanitárius jog tiltja a megadó, fehér zászlót tartó emberek lelövését, "függetlenül [attól], hogy harcosok-e vagy sem, függetlenül a nemzetiségüktől és a vallásuktól".forrás

A nemzetközi humanitárius jogot határozottan figyelmen kívül hagyták.

A törvény háborús bűncselekménynek minősül

A szerdai miniszterelnöki kérdések során Stephen Flynn, a Skót Nemzeti Párt képviselője kihívta Sunakot az incidens miatt, és azt kérdezte tőle, hogy "egy ilyen cselekedet háborús bűncselekménynek minősül-e?".

Válaszában Sunak azt mondta, hogy "a nemzetközi humanitárius jogot tiszteletben kell tartani, és a civileket meg kell védeni." Flynn azonban tovább feszegette a húrt, mondván: "Nem hiszem, hogy ésszerűtlen lenne megkérni az Egyesült Királyság miniszterelnökét, hogy álljon fel a postaládához, és mondja el a szigetek és más szigetek lakóinak, hogy egy fehér zászló alatt sétáló fegyvertelen ember lelövése háborús bűncselekménynek számít."

Tahir Ali munkáspárti képviselő szintén keserűen bírálta a miniszterelnököt az izraeli-gázai konfliktus miatt, mondván, hogy "ártatlan emberek ezreinek vére tapad a kezéhez", és azt kérdezte tőle, hogy itt az ideje-e, hogy elkötelezze magát "az azonnali tűzszünet követelése és az Egyesült Királyság Izraellel folytatott fegyverkereskedelem megszüntetése mellett." Forrás:

Decemberben a Human Rights Watch szerint az Izraelnek történő fegyvereladás az Egyesült Királyságot háborús bűnökben való bűnrészessé teheti. Nagy-Britannia 2015 óta legalább 474 millió font (600 millió dollár) értékű katonai exportot engedélyezett a zsidó államnak, beleértve a harci repülőgépek alkatrészeit, tankokat, rakétákat és lőszereket.

A szervezet szerint az Egyesült Királyság biztosítja a jelenleg Gázában használt F-35 lopakodó vadászgép alkatrészeinek mintegy 15%-át, amely szerint a nyílt engedélyekből hiányzik az átláthatóság, és korlátlan mennyiségű fegyverexportot tesznek lehetővé.

A gázai egészségügyi tisztviselők szerint a háború kezdete óta több mint 25 000 ember - többnyire civilek - haltak meg a palesztin enklávéban. Forrás

Sunak nem hagyhatja figyelmen kívül az ártatlan emberek tömeges lemészárlását és a következetesen végrehajtott nyilvánvaló háborús bűnöket, nem lehet bűnrészesnek tekinteni most, hogy a brit közvéleménynek a mainstream TV-ben megmutatták a háborús bűnök bizonyítékait.

Nem lehet tagadni az atrocitásokat és az ártatlan civilek szándékos meggyilkolását, tűzszünetet kell kötni!
Ez egy vérfürdő a fősodratú média számára Meg kellene-e lepődnie bárkinek is, hogy a híripart hatalmas elbocsátási hullám sújtja? Felmérésről felmérésre kiderül, hogy az amerikai emberek elvesztették bizalmukat a mainstream médiában, és milliók döntöttek úgy, hogy más hír- és információforrásokhoz fordulnak. A mainstream hírcsatornák évek óta veszítik el a nézőket és az olvasókat, és most a híripar legnagyobb nevei közül sokan elképesztő összegeket veszítenek. Csak idő kérdése volt, hogy nagyarányú elbocsátásoknak legyünk tanúi, és most itt vannak.

Természetesen nem csak a mainstream média bocsát el dolgozókat. A Challenger, Gray & Christmas szerint az Egyesült Államokban az elbocsátások száma 2023-ban 98 százalékkal magasabb, mint 2022-ben...

Az amerikai munkáltatók által végrehajtott létszámleépítések üteme 2023-ban felgyorsult, az elbocsátások száma 98 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest.

Ez derül ki a Challenger, Gray & Christmas által közzétett új jelentésből, amely szerint a vállalatok 721 677 munkahely leépítését tervezték tavaly, ami jelentős növekedés a 2022-ben bejelentett 363 832 elbocsátáshoz képest.

A probléma 2024-ben tovább súlyosbodhat, mivel a munkaerőpiac a magas kamatlábak és a makacs infláció miatt tovább gyengül.

De az is igaz, hogy a híradástechnikai iparágat különösen keményen sújtja a helyzet. A Time Magazine például nemrég jelentette be, hogy elbocsátásokat hajt végre "több részlegben, köztük a szerkesztőségben, a technikai részlegen, az értékesítésben és a TIME Studiosban"...

A Time Magazine kedden bizonytalan számú munkatársat bocsátott el különböző részlegekből, amit Jessica Sibley vezérigazgató "szükséges lépésnek nevezett, amit meg kell tennünk, hogy előrevigyük üzletünket és javítsuk pénzügyi helyzetünket".

Egy belső feljegyzésben, amelyet a Semafor munkatársa, Max Tani szerzett meg, Sibley bejelentette a leépítéseket.

"Meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy a mai napon több részlegben, köztük a szerkesztőségi, technikai, értékesítési és a TIME Studiosban is megszűntetünk pozíciókat" - írta Sibley a munkatársaknak. "Mérhetetlenül hálásak vagyunk ezeknek a tehetséges csapattagoknak a TIME-nál töltött szolgálati idejük alatt nyújtott hozzájárulásukért".

Gyerekkoromban a Time magazin nagy tiszteletnek örvendett, és a szüleimnek gyakran volt egy-egy példánya a dohányzóasztalon.

Most azonban haldoklik, akárcsak a mainstream média többi része.

Nézzék csak meg, mi történik Kalifornia legnagyobb újságjával. A Los Angeles Times úgy döntött, hogy "a szerkesztőség valamivel több mint 20%-át" megszünteti...

A Los Angeles Times kedden, a felső vezetés által a héten "pénzügyi válságnak" nevezett problémával szembenézve, fájdalmas elbocsátások sorát kezdte meg a szerkesztőségben, amely a lap 142 éves történetében az egyik legsúlyosabb létszámcsökkentés lesz.

A leépítések legalább 115 újságírót érintenek - mondta egy, az ügyet ismerő személy a CNN-nek -, vagyis a szerkesztőség valamivel több mint 20%-át. A szakszervezeti vezető, Matt Pearce elmondta, hogy a leépítések közül 94 fő a szakszervezeti tagok közül kerül ki, ami azt jelenti, hogy a szakszervezet negyedét elbocsátják.

Szomorúak lehetünk, hogy a Los Angeles Times összeomlik?
Nem hiszem.
Máshol a Paramount több száz dolgozót akar elbocsátani...

A jövőjével kapcsolatos spekulációk közepette a Paramount Global februárban újabb létszámleépítési hullámot hajt végre, mondták el a Deadline-nak. Úgy hallottam, hogy a leépítések több száz alkalmazottat érintenek majd az egész cégnél.

Az elmúlt napokban arról szóltak a hírek, hogy a Paramount mintegy 800 fős elbocsátás van kilátásban. Ezt követte a WSJ decemberi jelentése, miszerint a vállalat több mint 1000 munkahely lehetséges megszüntetését fontolgatja 2024 elején, hogy visszafogja a költségeket.

A Paramount a CBS anyavállalata, így valószínűsíthető, hogy a CBS hírszerkesztési részlege hamarosan még kisebb lesz.

Természetesen az NBC hírszerkesztősége is zsugorodik... (...)

Már tesztelik az arcfelismerést a boltokban - új világ jöhet
Már tesztelik az arcfelismerést a boltokban - új világ jöhet

Már tesztelik az arcfelismerést a boltokban - új világ jöhet
2024. január 25. forrás

Az Egyesült Királyság mesterséges intelligencia alapú arcfelismerést tervez az alkoholárusításhoz a szupermarketekben, hogy egyszerűsítse a vásárlók életkorának ellenőrzését - írta meg a Grocery Gazette.

A korhatárhoz kötött termékek vásárlásának egyszerűsítése érdekében az Egyesült Királyság innovatív lépéseként a mesterséges intelligencia (AI) arcfelismerő technológia alkalmazását fontolgatja a szupermarketekben.

A KEZDEMÉNYEZÉS CÉLJA, HOGY MEGKÖNNYÍTSE AZ ALKOHOLVÁSÁRLÁST, MIKÖZBEN BIZTOSÍTJA A KORHATÁR-BESOROLÁSOK BETARTÁSÁT.

Chris Philp rendészeti miniszter elmondta, hogy tárgyalások folynak a hatályos jogszabályok lehetséges módosításairól. Ezek a módosítások lehetővé tennék a pénztáraknál elhelyezett kamerák használatát a vásárlók életkorának megbecslésére.

Tavaly számos kísérletet végeztek olyan ismert szupermarketláncok, mint a Tesco, az Asda, a Morrisons és a Co-op a Yoti digitális személyazonosság-ellenőrző céggel együttműködve. A kísérletek során olyan korbecslési technológiát alkalmaztak, amely lehetővé tette, hogy a 25 évnél idősebbnek vélt személyek további ellenőrzés nélkül vásárolhassanak alkoholt.

EZZEL SZEMBEN A 25 ÉVESNÉL FIATALABBKÉNT AZONOSÍTOTT SZEMÉLYEKNEK IGAZOLVÁNYT, PÉLDÁUL JOGOSÍTVÁNYT VAGY ÚTLEVELET KELLETT BEMUTATNIUK.

Ha ezt bevezetik, akkor vélhetően kevesebb kiskorú próbálna meg alkoholt vásárolni, csökkenne a személyzettel szembeni agresszió, amellyel szembesülni szoktak, amikor elkérik a papírokat.

Mindemellett Philp hangsúlyozza, hogy a technológia sikeréhez fontos, hogy a közvélemény megbízzon benne.

Szimpózium: A célzott program valósága El fogjuk magyarázni, hogy a célzás, amit emberek ezrei tapasztalnak világszerte, valós. Én magam is tapasztaltam, és sok célzott személyt kezeltem, akiket távolról kínoznak. Miért kellene tudnia az ilyen atrocitásokról? Mert az emberek mikrochipelése és teljes megfigyelése az AI Metaversum, a társadalmi hitelrendszer, a teljes nyomkövető és irányító hálózat 5 G-n és kiterjedt műholdas hálózaton keresztül történő teljes nyomon követésének és ellenőrzésének a napirendje. A TI-k ártatlan civilek voltak, akikbe akaratuk ellenére mikrochipeket ültettek be, és irányított energiafegyverekkel és más eszközökkel kínozták őket. Ez nem fikció, hanem az FBI ügynökei az amerikai bíróságokon tanúsították ennek a programnak a valóságát. Ahogy az FBI volt vezetője állítja, ez a sátánista szektákkal és a szervezett bűnözéssel együtt történik:

Geral Sosbee FBI különleges ügynök eskü alatt tett vallomása. Sosbee úr texasi ügyvéd, és megpróbáltatásait a SosbeeVFBI.com weboldalán dokumentálta Sosbee úr megerősíti, hogy az FBI részt vesz a szervezett bandák elleni zaklatásban és az Irányított Energiafegyverekben. Ez az eskü alatt tett nyilatkozat bármelyik bírósági tárgyalóteremben érvényes, vagy beszerezheti az eredeti példányt a bírósági ügyből.

Íme egy részlet Ted Gunderson volt FBI-főnök eskü alatt tett vallomásából.

Ted Gunderson, volt FBI-főnök eskü alatt tett nyilatkozata. Gunderson úr megerősítette, hogy az FBI részt vett a szervezett zaklatásban és a Célzott Egyén programban. Ez az eskü alatt tett nyilatkozat bármelyik bíróságon érvényes, vagy beszerezheti az eredetit. A videón Gunderson a CIA bűnügyi tevékenységéről beszél.

Amit néhány másként gondolkodó és a rendszer ellen felszólaló ember már most is naponta megtapasztal, az az, hogy hogyan fog kinézni a teljes emberi ellenőrzés jövője, hacsak nem áll ki mindenki közülünk, és nem harcol vissza ez ellen a program ellen. Ne feledjétek, hogy a transzhumanista program egy sátáni program, és ez a technokrata Egy Világrend.

Kína teljes irányítóhálózatát, az arcfelismerést, a nők távvezérelt megfigyelését a 2 gyermekes limit kikényszerítése érdekében, és a nők millióinak kötelező abortuszra kényszerítését éppen ez a technológia tette lehetővé. Az emberek azt gondolják, hogy ez nem történhet meg az Egyesült Államokban - de a megfigyelés és a kínzás egyre nagyobb ütemben történik. Akár hiszi, akár nem, minden egyes amerikai már most is megfigyelés alatt áll, és ha van mobiltelefonja, használja a felhőt, és van orvosi aktája az allopátiás rendszerben, akkor az Ön digitális ikertestvére épül. Mit gondolsz, mire való az az önösszeszerelő nanotechnológia, amit a vérben találunk? És mit gondolsz, mit jelent valójában a TÖBBCÉLÚ TECHNOLÓGIA? Azt jelenti, hogy fegyverként lehet felhasználni ellened.

Arcfelismerés és azon túl: Újságíró a kínai "megfigyelő állam" belsejébe merészkedik.

A biztonsági kamerák és az arcfelismerő technológia egyre nagyobb teret hódít Kínában. 2018-ban a People's Daily, a kínai kormányzó Kommunista Párt média szócsöve az angol nyelvű Twitteren azt állította, hogy az ország arcfelismerő rendszere képes egy másodperc alatt letapogatni Kína 1,4 milliárd állampolgárának arcát.

Strittmatter szerint a kínai állam elképesztő mennyiségű adatot halmozott fel állampolgárairól, amelyet arra használ fel, hogy megbüntesse az embereket az elvárt normáktól való legkisebb eltérésekért is.

Az arcfelismerés Kínában nagy üzlet, mivel a helyi kormányok fokozzák a megfigyelést
"Az emberek néha megkérdezik tőlem, hogy 'Kell-e félnünk Kínától?'." - mondja Strittmatter. "A válaszom valójában az, hogy végső soron nem kell félnünk Kínától. Amitől félnünk kell - ha egyáltalán félnünk kell valamitől -, az valójában mi magunk vagyunk. A fatalizmusunktól, a lemondásunktól. Fel kell kelnünk, és harcolnunk kell az értékeinkért és a rendszerünkért, mert szerintem még mindig ez a legjobb, amink van."

A kínai megfigyelőállam bizonyítja, hogy a magánélet fogalma sokkal "képlékenyebb", mint gondolnánk.

Amikor Chin és Lin a könyvet tervezték, úgy képzelték, hogy a könyv végén egy gondolatkísérletet végeznek arról, hogy mi történne a megfigyelési technológiával, ha valami olyan történne, mint 9/11. újra megtörténne. Aztán jött a világjárvány.

És ahogy 9/11, a szerzők szerint a koronavírus is felgyorsította a globális megfigyelési iparágat - különösen Kínában.

Chin és Lin arról számol be, hogy milyen szembetűnő párhuzamok vannak aközött, ahogy Kína a társadalmi biztonságot használta fel a Hszincsiangban kiépített megfigyelési rendszer igazolására, és ahogy a fizikai biztonságot használta fel a túlterjeszkedő világjárvány-ellenőrző eszközök igazolására. "A múltban ez mindig egy metaforikus vírus volt: Valaki megfertőződött terrorista eszmékkel" - mondja Lin. Hszincsiangban a világjárvány előtt a "vírus" kifejezést belső kormányzati dokumentumokban használták arra, amit az állam "iszlám radikalizmusnak" tekintett. "De a coviddal" - mondja - "azt láttuk, hogy Kína valóban az egész állami felügyeleti apparátust az egész lakosság ellen fordította, egy teljesen láthatatlan és fertőző vírus ellen".

A WBAN önösszeszerelő nanotechnológia és a C19 injekciókon keresztül beültetett bioszenzorok, az okospor, a DNS-nanoantenna fejlett nanotechnológia, amit Morgellonsnak hívnak, az agy-számítógép interfész - mindezt egyetlen cél érdekében használják - az emberi gondolkodás teljes ellenőrzésére és a kaptárelhárításba való bekapcsolódásra. Ezen a bolygón mindenkinek meg kell értenie a célprogramot, mert ezt a technológiát már évtizedek óta tesztelik és alkalmazzák. Úgy vélem, hogy sokkal több olyan ember van célkeresztben, aki még csak nem is tud róla. A feltöltés következő lépcsője az oltási útlevelekkel, a bőr alatti RFID megfigyeléssel, a társadalmi hitelpontozással fokozatosan bevezetésre kerül - és arra is felhasználható, hogy megszabaduljunk a másként gondolkodóktól és a szabadságharcosoktól. A technológia szó szerint - alatta a szabadalom az RFID chipek emberi nyomon követésére.

Ez egy szemnyitogató esemény lesz. Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, hogy megértsétek, mi történt és hogyan nézhet ki a Big Brother kormányzati ellenőrzés disztópikus jövője mindenki számára.
Perlavina indult Angliában 80 millió fontos kártérítést kell kipengessen az AstraZeneca a COVID-oltás miatt a vakcinasérülteknek, illetve az elhunytak hozzátartozóinak. Az AstraZeneca gyógyszeripari óriáscégnek körülbelül 80 millió font kártérítési kötelezettsége van azoktól az áldozatoktól, akiknél szövődmények és súlyos egészségügyi károsodások alakultak ki a "hatékony és biztonságos" COVID-oltás következtében.

Az információ 35 áldozattól illetve elhunyt áldozat hozzátartozójától származik, akik azt állítják, hogy a COVID- oltás miatt súlyos egészségügyi károsodások, több esetben halál következett be az oltást követően.

Ügyvédek nyújtották be ezzel kapcsolatos keresetet a londoni Legfelsőbb Bíróságon.

Várhatóan további keresetek is benyújtásra kerülnek a maga nemében az egyik legnagyobb perben a COVID-vakcinák okozta tömeges és szándákos mérgezések most kezdődő perében világszerte.

A The Telegraph szerint az esetek rávilágítanak egy állítólagos nagyon súlyos mellékhatásra, amelyet legalább 81 ember halálával hoznak összefüggésbe, és több száznak okozott súlyos sérüléseket.

A panaszosok azt állítják, hogy az AstraZeneca által az Oxfordi Egyetemmel együttműködésben kifejlesztett vakcina okozta a panaszokat.

A vakcinát egy újonnan azonosított állapothoz hozták összefüggésbe, amely vérrögképződést okoz, amelyet vakcina által kiváltott immunthrombocytopeniának és thrombosisnak (VIT) neveznek. Körülbelül minden ötödik esetben ahol ez a VITT-t jelentkezik az oltás beadása után a betegek meghaltak.

A Telegraph szerint további 40 kártérítési és felelősségre vonási kereset benyújtása várható. Ha az AstraZeneca veszít, a teljes kárösszeg körülbelül 80 millió font, ami a történelem egyik legdrágább oltás okozta sérüléses esete lesz.

A kormány anyagilag támogatta az AstraZeneca elleni jogi lépéseket a COVID-19 elleni oltási kampány elindítására irányuló megállapodás részeként. A többi COVID-oltás gyártói is állami kártérítést kaptak amiből fizethetik a kártérítéseket. Magayrán a kormány elismerte, hogy ők a hibásak abban, hogy a védőoltásnak hazudott mérgező génterápiákat kényszerítve alkalmazták az embereken.
Nincs élelmiszer - nincs ember - nincs szénlábnyom Neked nincs kerted! Amikor a hátsó kertedben barkácsolsz, nem sokat gondolsz a klímaváltozásra. Nos, úgy tűnik, mérhetetlen bűntudattal és szégyenérzettel kellene: "A városi mezőgazdaságból származó élelmiszer szénlábnyoma 6-szor nagyobb, mint a hagyományos termékeké, tanulmány szerint" (Science Daily,2024.01.22):
Egy új, a Michigani Egyetem által vezetett nemzetközi tanulmány szerint a városi gazdaságokban és kertekben termesztett gyümölcsök és zöldségek szénlábnyoma átlagosan hatszor nagyobb, mint a hagyományos módon termesztett termékeké.

A Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban található városi mezőgazdasági helyszíneken gazdálkodókat és kertészeket civil tudósokként toborozták, és napi naplóbejegyzésekkel rögzítették az élelmiszertermelő helyszíneken a 2019-es szezon során a beviteleket és a termést.

Tehát már 2019-ben vagy még korábban elkezdték ezt a programot, az élelmiszer elleni háborút. Ahogy a kérdések, amelyeket az ember feltesz, elárulják a gondolatmenetét. Vagy a szándékait.

Most pedig a megfelelő perspektíva érdekében hasonlítsuk össze a kertünkben lévő magaságyást a földkéreg több millió négyzetkilométernyi, több ezer láb mély karbonátlelőhelyével (nem is beszélve az összes szénhidrogénlelőhelyről, beleértve a gödörmohát, a szenet, a gázt és az olajat). Például a karbonátos zátonylelőhelyek körülbelül négy kilométer (12 000 láb) vastagságúak Florida nyugati partjainál.

Ez rengeteg szén-dioxidot jelent, amelyet csak ezen az egy helyen vontak ki a légkörből!

Valójában az egész Föld korallrégiói még mindig keményen dolgoznak a szénmegkötésen: "Global distribution of modern shallow-water marine carbonate factories: a spatial model based on environmental parameters" (Nature Scientific Reports 9. kötet, cikkszám: 16432, 2019):

Nincs élelmiszer - nincs ember - nincs szénlábnyom

A modern sekélyvízi tengeri karbonátgyárak megfigyelt világméretű eloszlása. A karbonátgyárak kiterjedése a szemléltetés érdekében eltúlzott. A háttér óceánográfiai térképe megfelel a tengeri elsődleges termelékenység távérzékelési adatainak (a fitoplankton okozta abszorpció). A karbonátplatformok eloszlása irodalmi adatokból származik (a részleteket lásd a szövegben). A 4 gyárat Michel et al.22,28 nyomán határoztuk meg, a Schlager9,16,17 T-gyárat "biokémiai" és "fotozoán-T" gyárakra, a C-gyárat pedig "foto-C" és "heterozoán-C" gyárakra bontva.
És ez csak a földkéreg legközvetlenebb földkéreg-megkötése a karbonát-tározó geológia sokkal tágabb fogalmának:

Monte Cristallo, Trentino Dolomitok, Olaszország Helyek a világ körül, Around The Worlds
Vissza a háztáji kertbe:
"A városi gazdaságok éghajlati hatásainak nagy részét az építésükhöz használt anyagok - az infrastruktúra - okozzák" - mondta Goldstein. "Ezek a farmok jellemzően csak néhány évig vagy egy évtizedig működnek, így az anyagok előállításához felhasznált üvegházhatású gázok nem hasznosulnak hatékonyan. A hagyományos mezőgazdaság ezzel szemben nagyon hatékony, és nehéz vele versenyezni."

Bízza a szakemberekre - mentsék meg a bolygót a túlmelegedéstől!

Bár kanadai szemszögből nézve, hajrá, üssétek ki magatokat!
Ez nem gyűlöletbeszéd, csak mert nem tetszik nekik - mondja Elon Elon Musk ma reggel rögzített egy üzenetet a Twitterre az ír "gyűlöletbeszéd törvényjavaslattal" kapcsolatban: "Ez a dolog, ami miatt aggódnunk kellene, hogy ha az ír parlament elfogad egy törvényt, amely a gyűlöletbeszédet úgy definiálja, mint amit ők gyűlöletbeszédnek tartanak, akkor az embereknek rendkívül aggódniuk kellene emiatt. Egyszerűen ki vagy szolgáltatva a kormánypártnak és bármilyen bürokratáknak, akiket a helyükre tesznek, és egyszerűen gyűlöletbeszédként definiálhatnak valamit, ami valójában nem gyűlöletbeszéd, csak azért, mert nem tetszik nekik." De vajon Musk is bűnös ugyanebben?

Musk az ír kormánynak a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemre vonatkozó terveit kritizálta, amelyekről az elmúlt évben már ismert volt, és azt reposztolta, hogy a javasolt jogszabály "masszív támadás a szólásszabadság ellen".

A gyűlöletről szóló törvényjavaslat

Az ír kormány 2022-es Criminal Justice (Incitement to violence or hate or hate offences and hate offences) Bill 2022, minden bizonnyal masszív támadás lenne a szólásszabadság ellen. A törvényjavaslat a gyűlöletre való felbujtás és a gyűlöletbeszéd ellen is fel akar lépni, de ahogy Elon Musk mondta, ez egy olyan törvényjavaslat, amely a gyűlöletbeszédet úgy definiálja, ahogy ők gondolják, hogy a gyűlöletbeszéd az.

Ezért a "gyűlöletbeszéd" relatív, és politikai és antidemokratikus, mivel képes elhallgattatni a kormány által javasolt jövőbeli jogszabályokkal szemben álló beszédet. Tudjuk, hogy ez rendkívül káros hatással lehet a lakosságra.

Musk még a pénzét is a szája elé teszi, és nagylelkűen felajánlotta, hogy finanszírozza azoknak az ír állampolgároknak a jogi költségeit, akik meg akarják támadni a törvényjavaslatot, "így biztosítjuk, hogy ha megpróbálják elnyomni az ír nép hangját, akkor mindent megteszünk, hogy megvédjük Írország népét és azt a képességüket, hogy elmondhassák a véleményüket" - mondja.

A kommunikáció kriminalizálása

Az Írországban hatályos gyűlöletbeszédre vonatkozó törvények 1989-ből származnak, az internet előtti korszakból, jóval a közösségi média megjelenése előttről, és kétségtelenül vannak olyan területek, amelyeket a törvénytervezet kidolgozása során nem vettek figyelembe. Az új javaslatok figyelembe veszik az internetet, és ez vitathatatlanul megadja a szükséges ürügyet ahhoz, hogy kriminalizálják a kormány által elhallgattatni kívánt kommunikációt vagy viselkedést. Forrás:

Amit a törvényjavaslat el akar hallgattatni, az állítólag az a beszéd, amely "erőszakra vagy gyűlöletre uszít egy csoport vagy egyén ellen, mert azok valamely védett tulajdonsággal kapcsolatosak." Azt írja, hogy ezek a jellemzők "faj, bőrszín, nemzetiség, vallás, nemzeti vagy etnikai származás, származás, nem, nemi jellegzetességek, szexuális irányultság és fogyatékosság".

A világ teljes lakossága biztosan belefér legalább az egyik kategóriába. Ezért a törvényjavaslat rugalmasan igazodhat a mindenkori kormányzati napirendhez, és az is, hogy mi számít "gyűlöletbeszédnek", relatív lehet ehhez a napirendhez.

Elonnak nagy irodája van

Tegnap Musk azt mondta, hogy az ő alapértelmezett megközelítése az, hogy minden olyan jogszabályt megtámad, amely sérti az emberek azon képességét, hogy azt mondják, amit akarnak.

"Nyilvánvalóan van jogunk, mivel az európai központunk Írországban van, van egy nagy irodánk Írországban, nagy a jelenlétünk Írországban, így nyilvánvalóan van jogunk" - mondta Elon Musk.

Az X nagy jelenléte

Musknak, pontosabban az X-nek szüksége van erre a nagy irodára, hiszen 2022 októberében egy 44 milliárd dolláros üzlet keretében átvette a Twittert. Jelenleg az X több mint 1,3 milliárd X-fióknak ad platformot, ebből 237,8 millió a monetizálható napi aktív felhasználó (mDAU) és 528,3 millió a monetizálható havi aktív felhasználó 2024-től a statisztikák szerint.

Az Egyesült Államokban van a legtöbb Twitter-felhasználó, 95,4 millió, az Egyesült Királyságban pedig 23,15 millió, ahogy az alábbi diagram mutatja.

Mindezt perspektívába helyezve, Írország jelenlegi lakossága 2024. január 24-én, szerdán 5 075 332 fő, a Worldometer által az ENSZ legfrissebb adataiból kidolgozott adatok alapján1.

A szólásszabadság megmentője

Ezért nyilvánvaló, hogy Elon Musk és az X platformja sokkal nagyobb hatósugárral rendelkezik a világ népességére, és kétségtelenül nagyobb befolyással rendelkezik annak normalizálásában, hogy mi számít és mi nem számít "gyűlöletbeszédnek", illetve mit fogadnak el "gyűlöletbeszédnek" azon internetfelhasználók körében, akiket a "gyűlöletről szóló törvényjavaslat" célba vesz.

Ez rendben van, akkor Musk a szólásszabadság híve, nem igaz?

Pontosan így van, Elon! Micsoda fickó! És sokkal több ilyen típusú üzenet van az X-en.

Az X gyűlöletkeltő magatartásra vonatkozó irányelvei

Musk, felvette a médiaszupernő Linda Yaccarinót az X vezérigazgatójának, és az ő részlege megismételte Musks értékeit, és azt mondta: "Az X minden fronton teszi a dolgát. Miközben egy nélkülözhetetlen globális városi teret építünk, hogy mindenki képes legyen kapcsolatot teremteni, vitatkozni, információt megosztani és hamarosan tranzakciókat lebonyolítani".

AKKOR MI EZ?

Az X gyűlöletkeltő magatartásra vonatkozó irányelvei folytatódnak - "Tavaly több millió olyan tartalmat távolítottunk el és ugyanennyi fiókot függesztettünk fel, amelyek megsértették a szolgáltatási feltételeinket, beleértve az erőszakos beszédre és a gyűlöletkeltő magatartásra vonatkozó irányelveket. Ennek egy részlete alább olvasható. és azt is mondja - "ugyanúgy megerősítjük a gyűlölet elleni küzdelemre és a marginalizált közösségek védelmére irányuló erőfeszítéseinket." Forrás: A gyűlöletkampányok és a gyűlöletkampányok elleni küzdelem.

Több millió fiókot "távolítottak el" a tartalmuk miatt?

(Fontos megjegyezni, hogy sok olyan magánszemély van, aki az X platformon végzi tevékenységét, akik tudomásunk szerint "eltávolítva" találták magukat!)

Ismétlem, ki dönti el, hogy mi a "gyűlölet"? Ebben a "felébredt" korszakban rengeteg olyan embert látunk, akik úgy érzik, hogy "őket" vagy másokat, akiket képviselnek, "marginalizálták", és úgy kezelik őket, mintha nem lennének fontosak.

A "marginalizáltság" vagy akár az "elnyomás" érzése gyakran még a lakosság tudatos tudta nélkül is társadalmilag konstruált, hogy megosztottságot okozzon. Ez előre programozott "gondolkodás", és legtöbbször az elhallgattatás politikailag korrekt módszere, egyenesen az első marxista kutatóiskolából, amely a hegeli dialektika elméletét is megpróbálta újrafogalmazni, a frankfurti iskolából. (...)
Polgárháborúk új középkora felé sodródik Európa "Nem vagyok jós, de félek. Szerintem szörnyű káosz és belháborúk után Európa különböző civilizációjú szigetekre bomlik szét" - mondja Tatár György vallásfilozófus, akit a Hamász támadásáról, Európa iszlamizációjáról és civilizációnk jövőjéről kérdeztünk.
"A liberális politikai gondolkodás legsúlyosabb fogyatékossága, hogy nem tud mit kezdeni az ellenség, közelebbről: a halálos ellenség fogalmával." Ezt 1998-ban írta egy cikkében. Az elmúlt 26 évben csak rosszabb lett a helyzet. Több amerikai egyetemen azt tanítják, hogy szeptember 11. "az amerikai külpolitikára adott válasz volt"; ha terrortámadás történik, úgy tesznek az újságok, mintha csak természeti katasztrófa történne. Mit gondol, meddig teheti meg a Nyugat, hogy nem hajlandó észrevenni az ellenséget?

Annak idején főleg arra gondoltam, hogy a liberális politika még kísérletileg sem hajlandó magáévá tenni azt a szemléletet, amire a zsidóság tett szert a holokauszt nyomán, tudniillik hogy létezik kompromisszumképtelen, halálos ellenség, és hogy a vele szembeni fegyveres harcnak nincsen alternatívája. Ennek az önvédelmi harcnak pedig nemigen lehet más hordozója, mint egy felfegyverzett nemzetállam.

A nemzetek fölötti és nemzetközi szervezetek az idők folyamán mind a nemzetközi terrort képviselő szervezetek - szervezett - befolyása alá kerültek. A saját érdekeikért is küzdő nemzetállamok arra kényszerülnek, hogy ahol érdekeik úgy kívánják, részt vegyenek tevékenységeikben; ahol pedig ez ártalmukra lenne, ott szabotálják. Ez a nemzetközi politika nyelvét az áthatolhatatlan hazudozások útvesztőjévé változtatta.

A baloldal és a liberalizmus különböző modern árnyalatai minden történelmi rossz gyökerének éppen a nemzetfogalmat és annak államát tekintik, ezért a nemzetek természetes érdek- és önvédelmét tartják az önzés netovábbjának. Például az orosz-ukrán háború során is feltűnő, hogy a Nyugat az egyébként favorizált Ukrajna esetében is rendszeresen kerüli az olyan fogalmazásokat, mint például az ukrán nemzet önvédelme az orosz nemzettel szemben. Demokrácia és diktatúra harcát, haladás és elmaradottság küzdelmét, az európai végek védelmét akarja látni, és már csak ezért sem hajlandó komolyabban szemügyre venni az ukrajnai nemzeti kisebbségek - nemzeti! - helyzetét.(...)
Az összeesküvés-elméleteknek igazuk volt a klímavédelmi zárlatokról Nos, emberek, nagyon utálom ezt mondani, de ez egy újabb győzelem az összeesküvés-elméletek híveinek. Levehetik az alufólia kalapjukat és mélyen meghajolhatnak. Egy újabb felháborító "jóslatuk" válik valóra. Bárki, aki számon tartja, sajnos az eredménykártya meglehetősen egyoldalú. Azt hiszem, a számolás valami olyasmi, hogy Összeesküvés-elméletek = 1,000,000 győzelem vs. Logika és normalitás = 0 győzelem. Bárcsak nyerhetnénk a "Logika és normalitás" skálán!

Szóval, elismerem, hogy elég száraz humorérzékem van. Sokszor szarkazmussal dobálózom. Néhány barátom azt mondja, hogy nem mindig tudják megmondani, hogy mikor gondolom komolyan, és mikor viccelek. Ez arra enged következtetni, hogy sokan elgondolkodnak majd azon, hogy "komolyan gondolja, vagy viccel a cikke címével?." Erre azt válaszolom, hogy elmondom, amit tudok, aztán majd ti eldöntitek. (Tudjátok, mennyire szeretem a kritikus gondolkodást elősegíteni)...

Tegnap New York szerencsétlen kormányzója, Kathy Hochul, utazási tilalmat rendelt el egy egész megyére. Jól olvastátok. Nem, nem utazási tanácsot, hanem teljes utazási tilalmat! Ez azt jelenti, hogy az Erie megyében élő New York-iaknak tilos bárhová is elmenniük. Mi a másik neve ennek? Nos, ha vidéki vagy nagyon külvárosi területen élnek (ami New York állam nagy része), ahol az úton való közlekedés az A pontból B pontba való eljutás módja, akkor azt mondanám, hogy a szinonimája a "lezárás" lenne.

És mi volt Hochul diktátor, mármint Hochul kormányzó oka a közel egymillió Erie megyében élő New York-i lakos lezárására? Várjon csak. Készen álltok? Havazni fog! Mindenki számára, aki nem New Yorkban él, vagy aki még soha nem járt Nyugat-New Yorkban télen, államunknak azon a részén sok hó esik. Gyakran. És a kormányzó mégis azt hiszi (hirtelen, a semmiből), hogy mindenki, aki ott él, annyira tudatlan, hogy otthonukba kell zárni őket, amíg ő azt nem mondja, hogy biztonságosan visszatérhetnek a világba. Vagy ez, vagy csak próbára tesz, hogy lássa, meddig mehetnek el a totalitárius vágyai. Vagy mindkettő.

Azoknak a billentyűzetkritikusoknak, akik előszeretettel ugranak be és forgatják ki a szavaimat, már a legelején megszakítom a szavakat, és azt mondom, hogy nem a kormányzó azon vágyát kifogásolom, hogy biztonságban tartsa az embereket egy vihar után. Egyáltalán nem ezt mondom. Ha természeti katasztrófa közeledik, az embereket figyelmeztetni kell, a segélyszolgálatoknak készenlétben kell állniuk, és a segítséget könnyen elérhetővé kell tenni. Arra ösztönözni az embereket, hogy raktározzanak, maradjanak otthon és húzódjanak meg? Természetesen! Megtiltani az embereknek, hogy elhagyják az otthonukat? NEM.

Nagy különbség van aközött, hogy törődünk a New York-iak biztonságával, és aközött, hogy irányítani akarjuk az embereket. Hatalmas.

És valójában Hochul akkor is megtiltotta az embereknek, hogy elhagyják az otthonukat, ha NEM havazott! Hihetetlennek hangzik? Valóban az. De ne feledjék, hogy a múlt heti cikkemben idéztem egy ókori görög filozófust, Hérakleitoszt, aki találóan mondta: "Az igazság gyakran elkerül a felismerés elől, mert teljesen hihetetlen." Másképp fogalmazva, amikor valami annyira felháborító, gyakran félrevetik, mint valótlant. Nos, itt van, amit Kathy elvtársnő tegnap posztolt a Twitterén:

Ezután még többször posztolt a hóról és az utazási tilalomról. Igazából felbátorított, hogy a legtöbb komment, amit kapott, negatív, logikus cáfolat volt a hatalomátvételére.

Oké, ha egy kicsit beleássuk magunkat az utazási tilalmakba, akkor felismerhetjük, hogy a múltban is voltak utazási tilalmak a nagy viharok miatt itt New Yorkban. Ezeket azonban a helyi kormányzat (azaz a megyei vezetés) adta ki, miután szükségállapotot hirdettek. Ezeket nem a kormányzó adta ki, és nem is adták ki vészhelyzet kihirdetése nélkül.

Egyébként a beutazási tilalom Erie megye nagy részén még ma is érvényben van. Valaki meglepődött?

Látja itt valaki az összefüggést a kormány túlkapásai, a "központosított" hatalomra való törekvésük és a félelemkeltésük között? Ez ugyanaz, amit a kormányzó és az Egészségügyi Minisztérium a "karantén tábor" rendeletükkel csinál, ami ellen már majdnem két éve harcolok a bíróságon! Az ügy neve Borrello kontra Hochul, és a részleteket és az ügy előzményeit itt olvashatják. Ha összekötjük a pontokat a mostani elemzéssel, akkor észrevehetitek, hogy a karantén táborról szóló rendelet megpróbálta elvenni a hatalmat a (választott) bíráktól (a törvényeinkkel összhangban), akiknek joguk van a beteg, veszélyes emberek ideiglenes karanténba helyezésére, és ezt a hatalmat a nem választott, állami szintű, DOH alkalmazottakra és kinevezettekre ruházta át, akiknek nulla elszámoltathatóságuk van nekünk, az embereknek.

A karantén táborrendszerük értelmében a kormányzó és a DOH központosított irányítással rendelkezne 19 millió New York-i lakos felett, és arra kényszeríthetné Önt, hogy bezárkózzon az otthonába, vagy arra kényszeríthetné Önt (a rendőrség segítségével), hogy egy karanténközpontba/ létesítménybe/táborba (válassza ki a nevét) menjen, anélkül, hogy bizonyítaná, hogy beteg, határozatlan időre, anélkül, hogy bármilyen eljárással visszanyerhetné szabadságát, és anélkül, hogy szükségállapotot hirdetne ki! A félelmi tényező, amivel itt a tekintélyelvű hatalomátvételt próbálják igazolni, a halálos fenyegetés... Ha nem zárjuk be azokat az embereket, akik esetleg ki vannak téve egy betegségnek, akkor meghalhatnak. Cseréljük ki a "betegségnek esetleg kitett" kifejezést, és tegyük helyette a "tisztátalan" kifejezést. Mi jut eszedbe erről?

Következő kérdésem: lát itt valami hasonlóságot Hochul valószínűleg illegális klímaszárlatával? Azért mondom, hogy "valószínűleg illegális", mert nem találtam meg azt az állítólagos jogi felhatalmazást, amelyre hivatkozva megtiltja az embereknek, hogy autóval közlekedjenek. Ha tudja, mire hivatkozik, nyugodtan írja meg az alábbi Substack kommentszekcióban.

Mielőtt levonja a saját végső következtetését mindezzel kapcsolatban, még egy utolsó dolgot hozzáfűzök, amit figyelembe kell vennie. Decemberben, egy hónappal azelőtt, hogy Hochul kiadta ezt az Erie megyei utazási tilalmat, a (demokrata) megyei végrehajtó, Mark Poloncarz létrehozott egy online portált, hogy a lakosok ellenőrizhessék, hogy "alapvető fontosságú munkavállalóknak" minősülnek-e, és így mentesülnek-e bármilyen jövőbeli utazási tilalom alól. Ja, és egyeztetett a szövetségi kormány "partnereivel" a lista összeállítása érdekében! Ismerősen hangzik, emberek?!

Emlékeztek Cuomo kormányzó C19-es zárlatára ("Csak 2 hét, hogy ellaposodjon a görbe"), amely hónapokig tartott, és az összes "alapvető fontosságú munkavállalóra", akiket kivett? Íme egy cikk Erie véletlenül - éppen időben - utazási tilalomra vonatkozó portáljáról: "Erie megye új online portálja azonosítja az utazási tilalom alól mentesített alapvető fontosságú munkavállalókat".

Szóval... miután mindezt figyelembe vettük, 1.000.000:1... vagy 1.000.001:0?
Legutóbbi hamis letartóztatás az arcfelismeréssel az Egyesült Államokban Egy újabb, arcfelismerésre támaszkodó letartóztatás az Egyesült Államokban téves azonosítás horrorisztikus történetét és egy pert eredményezett. A téves azonosítást a jelek szerint nem a rendőrség, hanem a kiskereskedelmi biztonsági szakemberek végezték el először - írja a The Guardian.

A texasi Houstonban egy Sunglass Hut üzletet rabolt ki két férfi fegyverrel fenyegetőzve. A rablás után a Sunglass Hut anyavállalatának, az EssilorLuxottica-nak az egyik alkalmazottja a nyomozás részeként kapcsolatba lépett a Macy's-szel, amely a cég kiskereskedelmi partnere, a Harvey Eugene Murphy Jr. által benyújtott kereset szerint. A biztonsági kamerák felvételeit, amelyek a kereset szerint rossz minőségűek, betáplálták egy arcfelismerő rendszerbe, amely Murphy-t találta egyezésként, és két másik rablással is kapcsolatba hozta.

Az EssilorLuxottica egyik alkalmazottja, akit a The Washington Post a vállalat veszteségmegelőzési vezetőjeként említ, felvette a kapcsolatot a houstoni rendőrséggel, hogy tájékoztassa őket az elkövető azonosításáról.

Murphy a kaliforniai Sacramentóban tartózkodott a rablás napján. De több mint másfél évvel később, 2023 októberében visszatért Texasba, hogy megújítsa a jogosítványát. Miközben a gépjármű-nyilvántartó hivatalban volt, letartóztatták. Tíz napot töltött a helyi megyei börtönben, majd még néhány napot a Harris megyei börtönben, mielőtt alibijét megerősítették és szabadon engedték. Előtte azt állítja, hogy három másik rabtársa megverte és csoportosan megerőszakolta. A 61 éves férfi azt is állítja, hogy a férfiak megfenyegették, hogy megölik.

Murphy 10 millió dollárra perli a Sunglass Hut, az EssilorLuxottica, a Macy's és három állítólagosan érintett személyt.

Daniel Dutko ügyvéd elvállalta Murphy ügyét, és megállapította, hogy a kamerafelvételeket a Sunglass Hut megosztotta a Macy's-szel, ami után ügyfelét azonosították. Dutko szerint az arcfelismerés használata az egyetlen magyarázat erre az eseménysorozatra.

Az arcfelismerési téves azonosításon alapuló letartóztatás fél tucat másikat követ az Egyesült Államokban, amelyek már kongresszusi vizsgálatot is kiváltottak. Murphy fehér, de a többi esetben a tévesen azonosított személy mindegyik esetben fekete.

A rendőrség szerepe Murphy ügyében, illetve az, hogy milyen mértékben nyomoztak a kiskereskedő megállapításainak megerősítése érdekében, nem világos.

A Macy's úgy tudja, hogy legalábbis kísérleti jelleggel a Clearview AI-tól licenszelte az arcfelismerést, mint veszteségmegelőzési eszközt. A kiskereskedőt azonban 2020-ban beperelték a Clearview alkalmazása miatt.

A Clearview 2022 májusában az ACLU-val kötött egyezség részeként beleegyezett abba, hogy nem ad licencet a technológiájára magánvállalatoknak vagy magánszemélyeknek, miután alaptevékenységét a bűnüldözési biometriai piacon alapozta meg. A rablás, amiért Murphy-t letartóztatták, 2022 januárjában történt.

Chris Burt a Biometric Update ügyvezető szerkesztője és iparági elemzője. Emellett írt már tényirodalmat az informatikáról, a drámai művészetekről, a sportkultúráról és a fantasy kosárlabdáról, valamint fikciót egy halálra ítélt űrhajósról. Torontóban él. A Twitteren @AFakeChrisBurt címen követhető.
Az X-betegség és a szakértők képzeletbeli világa Ezen a héten a világ vezetői Davosban találkoztak, hogy megvitassák az úgynevezett "X-betegség" világjárvány veszélyét, és azt, hogyan lehet a legjobban felkészülni egy ilyen eseményre. A "helyőrző névként" leírt betegségről senki sem tudja, hogy mi lesz az eredete, járványtana vagy egyéb meghatározó jellemzői, kivéve, hogy az ötletet népszerűsítő emberek azt állítják, hogy valószínűleg 20%-kal több halálos áldozatot fog követelni, mint a Covid-19 világjárvány. A "Felkészülés az X. betegségre" című ülésen Tedros Adhanom Ghebreyesus elnök vezette a panelbeszélgetést "az egészségügyi rendszerek felkészítéséhez szükséges újszerű erőfeszítésekről az előttünk álló számos kihívásra, ha fel akarunk készülni egy sokkal halálosabb pandémiára".

Az "X-betegségről" folyó vita talán a legnagyobb vád, amelyet ezekben az időkben az ortodox tudomány ellen felhoztak, a "szcientizmus" felhasználása a kormányzati politika és a társadalmunk és életmódunk széles körű megváltoztatásának előmozdítására. Ez kétségtelenül veszélyes kombináció, amelynek következményeire Patrick M. Wood is rávilágított a szcientizmusról szóló saját írásában:

Végzetes hiba a szcientizmust a tudománnyal egyenlővé tenni. Az igazi tudomány a természeti világot az ismételt kísérletezés és a validálás bevált tudományos módszerével vizsgálja. Ehhez képest a szcientizmus egy spekulatív, metafizikai, fejjel lefelé fordított világnézet a világegyetem természetéről és az embernek a világegyetemhez való viszonyáról. Ha nem ellenőrzik, a szcientizmus - ahogyan az a technokráciában és a transzhumanizmusban kifejeződik - az ember és az általa felépített civilizáció eltörlésével fog végződni (Wood, 2022: 3).

Hacker (2014) egyetért ezzel a meghatározással, és azt állítja, hogy a szcientizmus "a természettudományok saját magyarázó kompetenciájukon túlmutató kiterjesztésére tett kísérlet, valamint a természettudományok módszereinek felhasználása olyan jelenségek magyarázatára, amelyek másfajta magyarázatot igényelnek" Szcientizmus: Williams, Richard N., Robinson, Daniel N.: Amazon.co.uk: Kindle Store.

Thomas Kuhn 1962-ben megjelent A tudományos forradalmak szerkezete című könyvében radikálisan eltért a tudományról alkotott ortodox nézetektől, amikor azt állította, hogy a tudományos kutatás "tudományos paradigmák" keretében fogalmazódik meg - olyan eszközök és működési módok, amelyek inkább társadalmi konvenciókból és viselkedésmódokból erednek, mintsem semlegesen tárják fel az objektív igazság törvényeit. A "logikai pozitivizmus" elméleteit megkérdőjelezve Kuhn azt javasolta, hogy a tudományos diskurzus a tudományos kutatásban részt vevő személyiségek dinamikáján keresztül alakul ki, ahol a társadalmi konvenciók hatása, valamint a kulturális és intézményi normák kölcsönhatása határozza meg a forradalmi tudományt.

Az ilyen jellegű elképzelések teljesen új értelmet nyertek az évtized fordulójától, amikor a világjárvány kirobbanását - a "kövessük a tudományt" szlogennel együtt - hazugság, csalás, félretájékoztatás, dezinformáció és propaganda jellemezte. Mindezt a "tudomány" zászlaja alatt vetették be, és a "tudományos szakértők" szerepe került a középpontba. Azok számára, akik figyelmesen figyeltek, egyértelmű volt, hogy az ezt a napirendet felügyelő emberek, úgy tűnt, jobban értik azokat a módokat és eszközöket, amelyekkel az embereket meg lehet győzni, kényszeríteni és manipulálni lehet, hogy bevegyenek egy narratívát, minthogy kemény tényekkel és adatokkal mutassák be nekik az eseményeket alátámasztó és a kísérő politikát igazoló tényeket és adatokat. Az Egyesült Királyságban például az NHS kulturális tekintélyét egy milliárd fontos marketingkampány részeként használták fel, amely a "nagymama megmentését" és a "tedd a dolgod, hogy megvédd az NHS-t a túlterheléstől" hangsúlyozta; a "kéz, arc és tér" mantrát a kormány napi frissítéseiben ismételték, és vizuálisan is megjelenítették és megerősítették a főutcákon, üzletekben és más gyülekezőhelyeken; az embereket emlékeztették, hogy hol álljanak és hol járjanak; és az embereket arra biztatták és kényszerítették, hogy vegyenek be egy kísérleti MRNA-oltást. Mindezt a tudomány nevében tették.

Ulrich Beck szociológus rámutatott arra, hogy a tudomány szerepének és tekintélyének mindig is voltak kritikusai, de a tudomány hibás voltának növekvő tudatossága az 1980-as évek közepétől kezdve kulturális változást - a "kockázati társadalmat" - eredményezett. Beck szerint a kockázattársadalomban a modernitás nagy elbeszélései - amelyek közül a tudomány szerepe a legjelentősebb - a saját ellentmondásaik és hamis kijelentéseik súlya miatt kezdték el vizsgálni, majd aláásni őket. Beck szerint az ember okozta katasztrófák, mint az Aberfan, a Three Mile Island, Csernobil és Fukushima olyan példák, ahol a tudomány alkalmazásának negatív hatásai visszahatnak a szélesebb társadalomra, megváltoztatva a korábban meg nem vitatott tudományos állítások mindennapi megítélését. Beck szerint a média és a technológiai innováció növekvő befolyása különösen nagy hatással volt ezekre a jelenségekre, mivel a tudomány "Janus-arcát" már nem a szakértők védik, hanem sokkal inkább a való világban láthatóvá vált, és a figyelem középpontjába került, és rávilágított a tudományos "jó" és "rossz" közötti mindig is ingatag egyensúlyra.

Rachel Carson Néma tavasza által inspirálva az 1960-as évek ellenkultúrája éppen ezen a feltevésen alapulva fogadta el a környezetvédelmet - hogy az iparosodás és annak pozitivista tudományon alapuló alapja nem az a csodaszer, amely egy haladó világot teremt mindannyiunk számára, ahogyan azt elhitették velünk. Maga a mozgalom hatalmas lendületet vett a tudomány szerepének és a természetre gyakorolt hatásának válsága idején, és közvetlenül vezetett az olyan környezetvédelmi nem kormányzati szervezetek megalakulásához, mint a Természetvédelmi Világalap és a Föld Barátai. A nem kormányzati szervezetek maguk is nagy befolyást gyakoroltak a kibontakozó környezetvédelmi menetrendre, és a kormányfők mellett helyet kaptak az 1972-es stockholmi környezetvédelmi konferencián, majd 20 évvel később a riói Föld-csúcstalálkozón is a középpontba kerültek. Érdekes módon az utóbbi időben sokan megkérdőjelezték a nem kormányzati szervezetek szerepét és befolyását a környezetvédelmi vitában, vagyis azt, hogy nem csupán propagandát folytatnak-e, és nem a civil társadalmat és a lakosságot, valamint a környezetvédelmi mozgalmat képviselik-e általában.

A 2020 óta eltelt időszak eseményei új szintre emelték a tudományról, annak felhasználásáról és a társadalomban betöltött szerepéről, valamint a tudományban, a nyereségességben és a marketingben részt vevő emberekről szóló vitákat. A tudomány mint intézmény és mint a tudás elismerésre méltó formája ma már vitathatatlanul a legnagyobb mértékben járul hozzá ahhoz a megosztottsághoz, amelyet társadalmunkban látunk. Matthias Desmet A totalitarizmus pszichológiája című könyve óriási hatással volt a "tömegképzési pszichózis" szerepének felvázolására abban, hogy a világ népességének nagy részét rávegye arra, hogy elfogadja a tekintélyelvű hatalomátvétel feltételeit. A tömegformáció elmélete szakít az emberi viselkedés újabb pszichológiai és szociológiai modelljeivel, ehelyett az 1950-es évek/az 1960-as évek elejének szociálpszichológiájából merít, hogy kiemelje a konformitás szerepét a társadalmi normák és a "csoportgondolkodás" megszilárdításában. E tanulmányok központi hipotézisei annak megállapítására irányultak, hogy az egyének milyen módon és körülmények között értik és dolgozzák fel a társadalmi jeleket. Desmet azt állítja, hogy a világjárvány által keltett szabadon lebegő szorongás az embereket fogékonyabbá teszi a manipulációra, és nagyobb valószínűséggel engednek a megkérdőjelezhető politikáknak, a megkérdőjelezhető tudománynak és az aljas politikai terveknek. A "Tudomány követése" tehát megoldást kínál azoknak, akik a félelem, a szorongás és/vagy a zavarodottság állapotában találják magukat, hogy mit tegyenek egy olyan világban, amely hirtelen a feje tetejére állt, és a mindennapi társadalmi szabályok átalakultak.

Paul Goddard és Angus Dalgleish nemrég megjelent könyvében: The death of science: the retreat from reason in the postmodern world, Clare Craig a tudományt a covid korszakban "valláshoz" hasonlította. A továbbiakban így folytatja:

A tudományos módszer hanyatlása egyre nyilvánvalóbbá vált, ahogy a különböző területeket manipuláció és politikai beavatkozás sújtotta. A tudomány az objektivitástól, a szkepticizmustól és a hajlandóságtól függ, hogy az új bizonyítékok alapján megváltoztassuk a véleményünket. Ez nem összeegyeztethető egy olyan kultúrával, amely átpolitizált, vagy amely a bizonyítékoktól függetlenül hisz bizonyos hiedelmekben. Az elmúlt években a politika és a vallási jellegű hiedelmek hozzájárultak a tudomány halálához (Craig, 2023: 221).

A szakadék azok között, akik úgy döntenek, hogy még mindig hisznek a "tudományos igazságban", és azok között, akik ma már joggal szkeptikusak ezekkel az állításokkal szemben, soha nem volt ilyen éles. Ami visszavezet minket az "X betegséghez." Ha lehetséges, egy olyan betegségről szóló viták és előkészületek, amely jelenleg csak a szakértők fejében létezik, csupán annak a módnak a folytatását jelentenék, ahogyan a tudományos ismeretek hitelességét az elmúlt négy évben a hihetőség határára szorították. Mintha a tudósok, a politikusok és a média között olyan verseny alakult volna ki, hogy ki a legfelháborítóbb állítást tegye ("ez az oltás 97%-ban hatékony", "csak egy oltásra lesz szükség", "csak a Downing Street-en találkoztunk hivatalos megbeszéléseken, és mégis a tudományt követtük" stb.). Hihetetlen, de sokan továbbra is elhitték a terjesztett narratívát. Még azután is, hogy kiderült, hogy az Egyesült Királyság kormánya nyíltan megszegte saját szabályait, miközben azt mondta az embereknek, hogy maradjanak távol a haldokló barátaiktól és rokonaiktól; még azután is, hogy megszámlálhatatlanul sok ember betegedett meg ismételten, miután részt vett egy kísérleti oltási programban; még azután is, hogy az elmúlt három évben a halálozási arány világszerte átlagosan több mint 20%-kal magasabb volt. Ahogy az oltóanyag bevezetése vizsgálat tárgyává vált - amit olyan hírek emeltek ki, mint például a Pfizer beismerése, hogy az oltóanyagokat soha nem tesztelték az átvitel szempontjából, de ami még durvább, a többlet és a "hirtelen halálesetek" száma -, a tagadás szintje lélegzetelállító és megmagyarázhatatlan maradt.

Azzal érveltek, hogy a jelenleg elterjedőben lévő tudományt inkább "az evolúció hatalomátvételének" lehet tekinteni, ahol az elmúlt 30 év tudományos törekvései, beleértve "a baktériumok, termények, vetőmagok, fűfélék, rovarok, halak és állatok genetikai módosítását, jóindulatúnak tűnhetnek, és az emberiség javát ígérik, de a gyakorlati cél az evolúció eltérítése, hogy irányítsák és ellenőrizzék a földi életet a jövőben".

A technokrácia és a transzhumanizmus gonosz ikrei

Wood azt állítja, hogy a tudomány soha nem az emberiség jobbításáról szólt. Végső soron egy olyan elit intézmény, amelyet a pénzes elitek irányítanak saját érdekeik szerint. Véletlen, hogy Schwab Nagy Újraindítása éppen egy globális világjárvány kellős közepén történt? Vagy ez egy példa arra, ahogyan a szcientizmust arra használták fel, hogy a társadalmi és a természeti világot egyaránt egy "reduktív materializmusba" taszítsák, ami nagyjából a természettudományokban alkalmazott tudományos módszerek összemosása a bonyolultabb, metafizikai kérdések empirikus vizsgálaton keresztül történő megoldására? Azokat a módokat, ahogyan ezeket a világokat egy átfogó napirendbe olvasztották össze, a "tudomány" zászlaja alatt hirdették meg.
Készpénz nem elfogadott jelek rossz hír az amerikaiak milliói számára Hány embernek nincs bankszámlája? És mennyire lett nehéz nélküle élni? Ezek a kérdések egyre fontosabbá válnak, mivel egyre több üzlet nem hajlandó készpénzt elfogadni az Egyesült Államok városaiban. A bankszámlával nem rendelkező emberek elzárkóznak a készpénz elfogadását megtagadó üzletekből és éttermekből.

Történetesen még mindig sokan vannak, akiknek nincs bankszámlája: a legfrissebb adatok szerint nagyjából 6 millióan az Egyesült Államokban, ami körülbelül Wisconsin állam lakosságának felel meg. Az Egyesült Államokon kívül pedig több mint egymilliárd embernek nincs bankszámlája.

Üzleti iskola professzora vagyok, aki a társadalomnak a készpénzről az elektronikus fizetésre való átállását kutatja. Nemrég Seattle-ben jártam, és meglepődtem a vegyes jelzéseken, amelyeket sok üzlet kirakatában láttam. Számos üzletben az egyik tábla büszkén hirdette, hogy mennyire befogadóak és befogadóak - egy másik tábla mellett pedig az állt, hogy "Készpénzt nem fogadunk el." Ez azt üzeni a bankszámlával nem rendelkező embereknek, hogy nem látják őket szívesen.

Seattle-től nem messze, a Mount Rainier Nemzeti Park 2023 májusától nem fogad el készpénzt.

Miért ne lenne bankszámlája?

Miért akarja valaki elkerülni a bankok használatát? A Szövetségi Betétbiztosítási Társaság kétévente felmérést készít a háztartások bankrendszerrel való kapcsolatáról, és megkérdezi a bankszámlával nem rendelkező embereket, hogy miért nincs bankszámlájuk. Az emberek többféle választ is adhatnak. 2021-ben a legfőbb ok - a válaszadók több mint 40%-a választotta ezt - az volt, hogy nincs elég pénzük a minimális egyenleg teljesítéséhez.

Ez összhangban van azokkal az adatokkal, amelyek szerint a szegényebb háztartások kisebb valószínűséggel rendelkeznek bankszámlával. Az FDIC megállapítása szerint az évi 15 000 dollárnál kevesebbet keresők mintegy negyede nem rendelkezik bankszámlával. Az évi 75 000 dollárnál többet keresők körében szinte minden megkérdezettnek volt valamilyen bankszámlája.

A második és harmadik leggyakoribb válaszok azt mutatják, hogy egyesek szkeptikusak a bankokkal szemben. A felmérésben részt vevők nagyjából egyharmada egyetértett azzal, hogy "a bank elkerülése nagyobb magánéletet biztosít", míg egy másik egyharmad azt mondta, hogy egyszerűen "nem bízik a bankokban".

Az első öt okot a bankkal való kapcsolattartás költségei teszik teljessé. A válaszadók több mint egynegyede úgy érezte, hogy a bankszámlák díjai túl magasak, és körülbelül ugyanennyien úgy érezték, hogy a díjak túl kiszámíthatatlanok.

Bár sok középosztálybeli és tehetős ember nem fizet közvetlenül a bankszámlájáért, a díjak költségesek lehetnek azok számára, akik nem tudnak minimális egyenleget tartani. A Bankrate nemrégiben végzett felmérése szerint az alapvető havi szolgáltatási díjak 5 és 15 dollár között mozognak. Ezeken az állandó díjakon túl a bankok 4 és 5 dollár közötti összeget keresnek minden egyes alkalommal, amikor az emberek készpénzt vesznek fel ATM-ből, vagy olyan szolgáltatásokra van szükségük, mint a pénztári csekkek beszerzése. A váratlan számlák minden egyes alkalommal, amikor egy számlát túllépnek, 25 dollár körüli folyószámla-túllépési díjat eredményezhetnek.

Amerikában bank nélkülinek lenni

Az FDIC a bankszámlával nem rendelkező embereket "bank nélkülieknek" nevezi. A bankszámlával rendelkező, de elsősorban alternatív szolgáltatásokra, például csekkbefizetési pontokra támaszkodó embereket "alulbankoltaknak" nevezik.

Az FDIC legfrissebb adatai szerint közel 6 millió bankszámlával nem rendelkező és 19 millió bankszámlával nem rendelkező amerikai háztartás van. Tekintettel arra, hogy egy átlagos háztartásban 2,5 ember él, ez azt jelenti, hogy több mint 15 millió ember él olyan otthonban, ahol nincs bankkapcsolat, és további 48 millió olyan otthonban, ahol csak gyenge kapcsolat van a bankokkal.

A két számadatot kombinálva ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban nagyjából minden ötödik embernek alig vagy egyáltalán nincs kapcsolata bankokkal vagy más pénzügyi intézményekkel. Ez azt eredményezheti, hogy az érintettek elzárkóznak az olyan üzletek, éttermek, közlekedési eszközök és egészségügyi szolgáltatók elől, amelyek nem fogadnak el készpénzt.

A bank nélküli emberek valódi száma valószínűleg magasabb, mint az FDIC becslése. A banki vagy nem banki befektetéssel kapcsolatos kérdések kiegészítő kérdések, amelyeket az embereknek otthonukban adott felméréshez adtak hozzá. Ez azt jelenti, hogy a hajléktalanok, az állandó lakcímmel nem rendelkező átutazók és a papírok nélküli bevándorlók kimaradnak a felmérésből.

Ezek az emberek valószínűleg nem rendelkeznek bankszámlával, mivel a bankszámlához igazolt lakcímre és a kormány által kiadott adóazonosító számra van szükség. Mivel csak 2023-ban nagyjából 2,5 millió migráns lépte át az amerikai-mexikói határt, az FDIC becsléseinél több millióval több ember van a csak készpénzzel rendelkező gazdaságban.

Készpénz nem elfogadott jelek rossz hír az amerikaiak milliói számára

Hányan vannak világszerte, akik nem rendelkeznek bankszámlával?

Míg az Egyesült Államokban viszonylag magas a bankszámlával rendelkezők aránya, a világ más részein más a kép. A Világbank létrehozott egy adatbázist, amely megmutatja, hogy az egyes országok lakosságának hány százaléka fér hozzá a pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Világbank meghatározása a bankszámlával rendelkezőkre tágabb, mint az FDIC-é, mivel a bankszámlával rendelkezők közé tartozik mindenki, aki mobiltelefont használ pénzküldésre és -fogadásra.

Összességében a Világbank becslése szerint a világ felnőtt lakosságának körülbelül egynegyede nem rendelkezik bank- vagy mobiltelefonszámlával. Ez azonban régiónként drámaian eltérő. Az eurót használó országokban szinte mindenkinek van bankszámlája, míg a Közel-Keleten és Észak-Afrikában csak a lakosság mintegy felének.

Egy befogadóbb gazdaság

Sokan gondolkodás nélkül húzzuk le a hitelkártyánkat, koppintunk a telefonunkra vagy dugunk be egy bankkártyát, hogy fizessünk. Az Egyesült Államokban azonban legalább 6 millió, világszerte pedig csaknem 1,5 milliárd embernek nincs bankszámlája.

Amikor a vállalkozások már nem fogadnak el készpénzt, a nem bankképes emberek kénytelenek olyan fizetési módokat használni, mint az előre fizetett bankkártyák. Ezek az előre fizetett kártyák azonban költségesek. Például a Walmart, az egyik legnagyobb amerikai kiskereskedő, újratölthető alap betéti kártyát kínál. A kártya megvásárlása 1 dollárba kerül, és havonta 6 dolláros díjat számít fel, emellett 3 dollárt kell fizetni minden alkalommal, amikor valaki készpénzzel akarja feltölteni a kártyát a Walmart pénztáraiban. Minimum 10 dollárt fizetni csak azért, hogy néhány vásárlásra beállítsunk egy betéti kártyát, elég borsos ár.

Ha legközelebb egy üzlet vagy étterem kirakatában olyan táblát lát, hogy "Készpénzt nem fogadunk el", akkor valójában egy olyan üzletet lát, amely sok, bankszámlával nem rendelkező és bankok nélküli embert kizár. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy minden üzletben elfogadják a készpénzt, az egy egyszerű módja annak, hogy mindenki részt vehessen a modern gazdaságban.
A felszólalók megkérdőjelezik a Világgazdasági Fórum globalista menetrendjét A Világgazdasági Fórum január 15-19. között találkozott a svájci Davosban, hogy megvitassák a bizalom újjáépítését, mert olyan kevesen bíznak a WEF terveiben A Nagy Újraindításról, amely azt ígérte nekünk, hogy 2030-ra "Semmi sem lesz a tiéd"! Az alábbi videó beszámol arról, hogy Klaus Schwab, a WEF alapítója azt mondta: "A rendszerellenes mozgalom lebontja a rendszert." Szerinte "forradalom zajlik a rendszer ellen".

Forradalom az elitek ellen!" - Klaus Schwab, a WEF elnöke nyíltan aggódik.
A WEF megduplázza a "dezinformációt".
Az alábbi linkekből kiderül, hogy a WEF januárban Davosban azt mondta, hogy a dezinformáció és a félretájékoztatás a Globális Kockázati Jelentés első számú aggodalma!

Globális kockázatok 2024: Fordulóponton

Ursula von der Leyen: a félretájékoztatás a világ legsúlyosabb problémája.
Az EU vezetője azt szeretné, ha a vezetők fellépnének az "ipari méretű" álhírekkel szemben

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma kijelentette, hogy a "félretájékoztatás és a dezinformáció" nagyobb veszélyt jelent a globális üzleti életre, mint a háború és az éghajlatváltozás.

"A globális üzleti közösség számára a következő két évben nem a konfliktus vagy az éghajlat jelenti a legnagyobb gondot" - mondta a Világgazdasági Fórum davosi éves találkozóján tartott beszédében. "Ez a dezinformáció és a félretájékoztatás, amelyet szorosan követ a társadalmon belüli polarizáció".

Von der Leyen szerint a megoldás az, hogy a vállalkozások és a kormányok együttműködnek a dezinformáció visszaszorítása érdekében. "Sok megoldás nemcsak az országok együttműködésében rejlik, hanem - ami döntő fontosságú - a vállalkozások és a kormányok, a vállalkozások és a demokráciák együttműködésében" - mondta. "Miközben a kormányok kezében van számos, korunk nagy kihívásainak kezeléséhez szükséges eszköz, az üzleti vállalkozások rendelkeznek [sic] az innovációval, a technológiával és a tehetséggel, hogy olyan megoldásokat kínáljanak, amelyekre szükségünk van az olyan fenyegetésekkel szembeni küzdelemhez, mint az éghajlatváltozás vagy az ipari méretű dezinformáció."

Mondanivalója illusztrálására von der Leyen megemlítette a közelgő, választásoktól terhes évet, amelyet "a történelem legnagyobb választási évének" nevezett, és figyelmeztetett arra, hogy a rossz szereplők kihasználhatják a demokráciák nyitottságát, hogy dezinformációval befolyásolják a választásokat.

A WEF legutóbbi globális kockázati jelentésében a félretájékoztatás és a dezinformáció nagyobb kockázatot jelent a világra nézve, mint bármi más, kivéve a szélsőséges időjárást.

Információk: A "terrorizmus" három új szintje

Játékváltó Tucker Carlson interjú! mutatja, hogy az alábbi videóban Dr. Brett Weinstein elmagyarázza, hogy a Belbiztonsági Minisztérium kiadott egy emlékeztetőt, amely a "terrorizmus" három kategóriáját határozza meg: "félretájékoztatás" (tévedések), "dezinformáció" (szándékos tévedések/hazugságok) és "rossz tájékoztatás", amely "igazságon alapul, de az emberek bizalmatlanságát kelti a hatóságok iránt." Ahogy Tucker rámutat, ez a harmadik kategória akkor érvényes, amikor az újságírók hazugságon kapják a kormányt!

Az Egyesült Államok alapító atyái azonban az Első Alkotmánykiegészítést a sajtószabadság védelmére használták, hogy a média a negyedik hatalomként szolgálhasson, és leleplezhesse a kormány másik három ágának törvénytelenségeit. Úgy tűnik tehát, hogy a Belbiztonsági Minisztérium nem érti az amerikai alkotmányt.

Bret Weinstein leleplezi az Egészségügyi Világszervezet sötét tervét

A "terroristának" bélyegzés veszélye az, hogy a terrorizmus elleni háború során az Egyesült Államok megszüntette a kínzást tiltó nemzetközi egyezmények elismerését. Így sok "terroristának" bélyegzett embert kínoztak meg évekig Guantánamón és más helyeken. A COVID-hisztéria csúcspontján a Biden-kormányzat "terroristáknak" bélyegezte azokat az anyákat, akik a szülői munkaközösségi gyűlésekre mentek, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy az iskolák egész nap maszkot viseljenek a gyerekeik.

Tehát bárki, aki bármiben megkérdőjelezi a hivatalos narratíva bármely részét, most "hazai terroristának" bélyegezhető. A január 6-i eseményekben érintett emberekkel szembeni bánásmód azt mutatja, hogy ha egyszer már megvádoltak bennünket, akkor már nem élvezzük az Ötödik és Hatodik Módosítás védelmét. Obama 2011-ben a nemzetvédelmi felhatalmazásról szóló törvényével (NDAA) eltörölte ezeket.

Per a CIA/Pompeo ellen Assange megfigyelése miatt! azt mutatja, hogy az Egyesült Államok megpróbálja kiadni Julian Assange ausztrál újságírót, a Wikileaks alapítóját, amiért leleplezte az Egyesült Államok közel-keleti háborús bűneit. Assange-ra tehát 175 év börtön vár azért, mert elmondta az igazságot. Erre számítottak az USA alapító atyái a sajtóban!

Cenzúra: A diktatúra első jele

Dr. Astrid Stuckelberger az Egészségügyi Világszervezet Kutatási Etikai Felülvizsgálati Bizottságának korábbi tagja. Az alábbi videóban 2022-ben elmagyarázta, hogy Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója és csapata nem tudományos munkát végez. Mivel nem használták a Koch-féle posztulátumokat, még azt sem állapították meg, hogy létezik COVID vírus! A hatóságok hazudtak, a világmédiát pedig azért fizették, hogy arról számoljon be, amit a Big Pharma akart. Mivel a pénz a mi adónkból származik, mi finanszíroztuk az oltási kampányt és állítólag 17 millió ember halálát.

A DRÓTKÖTÉL DEL BIGTREE-VEL - DR. ASTRID STUCKELBERGER LELEplezi a GLOBALISTA AGENDÁT (videó) 1/26/23

Mattias Desmet belga professzor, A totalitarizmus pszichológiája című könyv szerzője figyelmeztetett: "Amikor a szólásszabadság megszűnik, akkor kezdődik a gyilkolás." Desmet a klinikai pszichológia professzora a Genti Egyetemen (Belgium) és gyakorló pszichoanalitikus pszichoterapeuta.

Klaus Schwab és a WEF irányítani akarja az életedet!

A WEF legrémisztőbb pillanatai Davosból 1/20/24
FIGYELEM: Klaus Schwab és a WEF irányítani akarja az életedet!

Az új argentin elnök igazat mond a hatalomnak a WEF-en

A WEF először hallott olyan előadókat, akik megkérdőjelezték világnézetét, amikor a világméretű bizalomvesztést vizsgálták. A WEF talán arra használta ezeket a felszólalókat, hogy demokratikusabbnak tűnjön - de lehet, hogy többet kapott, mint amire számított! Javier Milei argentin elnök január 17-én olyan beszédet mondott, amely vírusszerűen terjedt el!

Átirat: Davos 2024: Javier Milei, Argentína elnökének különleges beszéde
EZ A BESZÉD MOST TÖRTE MEG AZ INTERNETET!1/18/24


Javier Milei argentin elnök tüzes és szenvedélyes beszédben lépett a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum színpadára, és erőteljes üzenetet mondott a szabadság és a kapitalizmus erényeiről. Milei, a liberális közgazdász és a kormányzati beavatkozás nyílt kritikusa azzal érvelt, hogy a Nyugatot komoly veszély fenyegeti a szocializmus térnyerése, amelyet úgy definiált, mint "az állam beavatkozása a gazdaságba és a társadalom leépítése".

Milei az egyéni szabadság és a szabad piac elveihez való visszatérésre szólított fel, amelyek szerinte a jólét és a haladás kulcsai. "Nem az állam a megoldás, az állam maga a probléma" - jelentette ki. "Ti vagytok a történet igazi főszereplői. És legyetek biztosak abban, hogy a mai naptól kezdve Argentína a ti szilárd, feltétel nélküli szövetségesetek"."

Milei beszédét a közönség taps és kifütyülés keveréke fogadta, de az biztos, hogy sok vitát és vitát fog generálni. Ez egy valódi beszéd, amelyet Javier Milei a Világgazdasági Fórumon tartott. A mesterséges intelligencia segítségével Javier Milei hozzászólását spanyolról angolra fordították, és az ő hangján olvasták fel. Az eredeti és a mesterséges intelligenciával készült változatot az alábbi leírásban és megjegyzésekben találja.

LINKEK! Javier Milei eredeti beszéde - https://x.com/SrLiberal/status/174766... AI KONVERTÁLT Javier Milei beszédét angolra - https://twitter.com/DavidSacks/status... Ki az a Javier Milei? Javier Gerardo Milei argentin politikus és közgazdász, aki 2023 decembere óta Argentína elnöke. Milei makroökonómia, gazdasági növekedés, mikroökonómia és közgazdászoknak szóló matematika egyetemi kurzusokat tartott.

Javier Milei beszédet mond a davosi Világgazdasági Fórumon | TELJES Beszéd 1/18/24

Ez egy másik felvétel Javier Milei argentin elnök beszédéről, amelyet a Világgazdasági Fórum (WEF) 2024. január 17-i davosi ülésén mondott.

"A fenevad gyomrába": Javier Milei a Világgazdasági Fórumon 1/18/24

Javier Milei argentin elnök a Golden Globe-on a Világgazdasági Fórumon a "Ricky Gervais" Ricky Gervais-verzióját adta elő - állítja Liz Storer, a Sky News műsorvezetője. "Milei szó szerint bemászott a fenevad gyomrába, csak hogy implodáljon" - mondta Storer asszony. "Rengetegen csalódtak, hogy Milei elment - egyáltalán. "Pontosan ezért tette. "Csinált egy Ricky Gervais-t a Golden Globe-on, de a WEF verzióban."

A Heritage Foundation elnöke kihívást intéz a WEF-hez
Miért megyek Davosba
Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke véleménynyilvánítása 1/12/24:
Nem szoktam oda menni, ahol nem kívánatos vagyok, de oda szoktam menni, ahol szükség van rám.

Ezért felkeltette az érdeklődésemet a meghívás, hogy részt vegyek egy globalista táborban a gyönyörű svájci Alpokban - egy Davos nevű pop-up utópiában. Először olyan borzalmasan hangzott, mint egy kirándulás a New York Times szerkesztőségével.

A hírhedt képmutató önjelölt marxisták, magánrepülőgépes környezetvédők és népirtás-barát humanitáriusok a Heritage Foundationtől akarják hallani, hogyan tudják "újraépíteni a bizalmat" a hétköznapi amerikaiakkal, akik ellen fegyverré tették intézményeiket.

A bibliai alapelv jutott eszembe: "Ne dobjátok gyöngyeiteket a disznók elé." De a Heritage-nél betöltött szerepem mélyen értelmes része az, hogy az ország több millió elfelejtett férfi és nő hangját képviseljem. Mi vagyunk a hétköznapi amerikaiak előőrse Washingtonban, D.C.-ben. Így boldogan - bár bevallottan rettegve - átugorhatnék az Atlanti-óceánon arra a földre, ahol a baloldali elit elviselhetetlen elit társait kényezteti, és hangot adhatnék a világ színpadán a kényelmetlen igazságok megosztásának.

És a következőt fogom mondani nekik.

Először is, a bizalmat ki kell érdemelni. A globális elit nem csupán ebben a tekintetben vallott kudarcot. Elherdálták a hitelesség hatalmas tartalékait, amelyeket intézményi elődeiktől örököltek. A média, az akadémia, a kormányzati szervek, a nemzetközi szervezetek, a vállalatok és a művészetek évszázados közbizalmat cseréltek el, cserébe az emberek elszámoltathatatlan, ideológiai kizsákmányolásáért, akiket állítólag szolgálnak.

A konferencián részt vevő nemzeti vezetők nyíltan elutasítják a nemzetállamot. Nem hajlandók biztosítani saját ostromlott határaikat. A tudósok és az újságírók nyíltan alárendelik a tényeket a pártpolitikai célok szolgálatába, amelyek aláássák az átláthatóságot és a polgárok választási lehetőségeit. A tábornokok a katonai felkészültség helyett a politikát támogatják. A vállalati vezetők munkahelyeket szállítanak a tengerentúlra olyan zsarnokoknak, mint a kínai Hszi Csin-ping, miközben saját honfitársaiknak a "sokszínűségről, egyenlőségről és befogadásról" tartanak előadást. Művészek és szórakoztató művészek ünneplik egymás gúnyos megvetését azokkal az emberekkel és értékekkel szemben, akik kiváltságos életüket táplálják.

Nincs itt semmi rejtély. Az emberek világszerte bizalmatlanok a globális elitekkel szemben, mert azok gyűlölnek minket. Arra használják a hatalmukat, hogy megfosztanak minket a hatalmunktól, és a kulturális befolyásukat, hogy befeketítsenek mindenkit, aki megkérdőjelezi az öncélú korrupciójukat.

Ez az alkotmányosság, a republikanizmus, a nacionalizmus és a szabad vállalkozás közös erénye, ahogyan azt az Egyesült Államokban hagyományosan gyakorolják. Ezek az elitek ambícióit a nép tekintélyének rendelik alá, ahelyett, hogy fordítva lenne. Ez az elrendezés jó a világnak és minden embernek, aki valaha is magáévá tette. De egyedülállóan frusztráló az elit számára, amely ellenáll a hatalmának ellenőrzésének, és neheztel a "mosdatlan tömegek" előtti elszámoltathatóságra - ami persze éppen a lényeg.

Az ellenőrizetlen, központosított hatalom zsarnoksághoz vezet. A katasztrófák pedig annál súlyosabbak, minél távolabb kerül a hatalom az emberektől (vagy minél inkább elszakad tőlük).

A bizalom visszaszerzéséhez Davosnak el kell fogadnia az egyes nemzetek (és végső soron a családok és az egyének) erkölcsi erényeit, gyakorlati hasznát és természetes jogát az önrendelkezésre. Egyetlen komoly ember sem hiszi el, hogy a globális elit nagy erkölcsi kiállása az elmúlt generációban - a Kínának való behódolás, a határok eltörlése, a klímaszélsőségek imádata - történetesen az ő osztályérdekeiket szolgálta az átlagemberek demokratikus szuverenitásának és gazdasági lehetőségeinek közvetlen kárára.

A széttöredezett és széttöredezett világunknak nincs szüksége több előadásra a "nyitottságról" azoktól az emberektől, akik eltussolták a COVID-19 eredetét, majd egy évre bezárták az emberek életét. Vagy a "dezinformációról" azoktól, akik heteken át védték a Harvard Egyetem plágiumot elkövető elnökét. Vagy a sokszínűségről a fajgyűlölő, Amerika-ellenes, keresztényellenes, antiszemita bigottak hermetikusan elszigetelt csoportjától.

Nincs másra szükségünk, mint arra, hogy szabadon irányíthassuk magunkat.

Ezt képviseli a Brexit, Donald Trump, Orbán Viktor, Javier Milei, Geert Wilders és a populista, hazafias konzervativizmus világszerte növekvő áradata. A nacionalizmust - a saját nemzet és kultúra szeretetét, valamint a saját nép és szokások politikai preferenciáját - nem lehet eltörölni, és nem lehet eltiporni. Ezt tiszteletben kell tartani.

A bizalom egy választás.

Előbb vagy utóbb a mindennapi polgárok, a munkavállalók és a családok, akik a davosi típusú globális elitizmus terheit viselik, vissza fogják követelni egyéni jogaikat és nemzeti szuverenitásukat. A kérdés csak az, hogy elitünk vissza tudja-e fordítani korrupt intézményeit a bizalom és a megbízhatóság irányába, mielőtt "mi, a nép" a saját kezünkbe vennénk az ügyeket.
Paraziták figyelmeztetnek az új halálos járványra Amikor a COVID-19 megérkezett, orvosi apartheid társadalmak jöttek létre, az állampolgárok jogait és szabadságát korlátozták, és nyomást gyakoroltak rájuk, vagy kényszerítették őket arra, hogy olyan kísérleti mRNS-vakcinákat vegyenek be, amelyekről azóta bebizonyosodott, hogy sok szenvedést és halált okoztak.

Hirtelen az emberek világszerte nem tartózkodhattak úgy a szabadban, ahogyan szerették volna, nem látogathatták meg barátaikat és ismerőseiket, nem utazhattak, nem mehettek társasági eseményekre vagy bevásárlóközpontokba, sőt még beteg szüleiket vagy nagyszüleiket sem látogathatták meg.

Most a davosi globalista elit jelzi, hogy az X. betegség hamarosan bekövetkezhet. Az előrejelzések szerint sokkal halálosabb lesz, mint a COVID-19 - a Világgazdasági Fórum szerint "hússzor halálosabb".

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főtitkára más politikai döntéshozókkal, valamint a vakcina- és gyógyszeripar képviselőivel tárgyalásokat folytat, hogy stratégiákat dolgozzanak ki "egy ismeretlen kórokozó megjelenésére való felkészülésre", és szerintük pénzre van szükség - közel 1 billió dollárra.

Az USA nagy összegeket fektet be a víruskutatásba

Az X-betegség elnevezést először a WHO javasolta a kutatás és a közegészségügyi tervezés szempontjából prioritást élvező kórokozók áttekintése során, amely nem egy konkrét betegséget, hanem "egy új világjárványt okozó vírust jelöl, amely megjelenhet, és amelyre tervezni kell".

- "Leggyakrabban olyasmi csap le ránk, amire nem számítottunk" - állítja Anthony Fauci, az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok vezetője a Newsweek szerint, és ígéri, hogy az USA fokozni fogja a "vírusok egész osztályaira" irányuló kutatásokat.

Marion Koopmans holland virológus és WHO-tanácsadó szerint a COVID-19-et "az első igazi pandémiás kihívásnak kell tekinteni, amely az X-betegség kategóriába sorolható", és azt is állítja, hogy hamarosan több "világjárvány" várható.

A Világgazdasági Fórum davosi konferenciája is az "új" világjárványra összpontosít, és világossá teszi, hogy megállításához komoly erőfeszítésekre és áldozatokra lesz szükség.

Az azonban, hogy az elnyomás és a polgárok jogainak és szabadságjogainak megvonása rosszabb és súlyosabb lesz-e, mint a COVID-19 idején, vagy az elitek engedni fognak az akkor uralkodó széles körű népi elégedetlenségnek, egyelőre nem világos.

A WHO vezetője kitér a kérdések elől

A "jóslat" azonban nem mindenkit nyűgöz le. A WHO főigazgatóját többek között újságírók szembesítették Davosban, akik azzal érveltek, hogy a hatalmon lévők már korábban is gyakoroltak az alapvetően ilyen típusú "szupervírus" terjedésére, és arra voltak kíváncsiak, hogy a WHO mikor adja ki az X. betegséget. Tedros azonban nem kívánt nyilatkozni. Tedros azonban nem kívánt nyilatkozni.

Magnus Gisslén svéd állami epidemiológus ugyanezt a megközelítést alkalmazza, és azt állítja, hogy "egyáltalán nem irreális", hogy a következő "világjárvány" hússzor halálosabb lesz, mint a legutóbbi.

A következő világjárvány a COVID-19-nél hússzor halálosabb betegség lesz? Ezt a forgatókönyvet a héten a Világgazdasági Fórumon vitatják meg, és Magnus Gisslén kormányzati epidemiológus szerint egyáltalán nem irreális.

- "Csak vissza kell mennünk a történelemben, hogy példákat találjunk arra, amikor az emberiséget nagyon halálos járványok sújtották - a pestis és a spanyolnátha csak néhány példa" - mondja, és megerősíti, hogy Svédországban is hasonló forgatókönyvvel foglalkoznak.

A továbbiakban azt mondja, hogy elengedhetetlen a "határokon átnyúló együttműködés", és hogy "az egészségügyi rendszernek képesnek kell lennie a betegek elkülönítésére és az ellátóközpontok gyors bővítésére".

- Ahhoz, hogy a betegség világjárvánnyá alakuljon, több dologra is szükség van. Könnyen kell tudnia terjedni az emberek között, mint például egy légúti fertőzésnek. Ideális esetben a vírus még azelőtt megfertőzi az embereket, hogy súlyos tünetek jelentkeznének és megbetegednének. Minél tovább fertőződnek, annál jobb a vírusnak, amelynek így van ideje több gazdatestet megfertőzni" - folytatja.
Hogyan korlátozzák a tényellenőrzők és a dezinformációellenes kampányok a szólásszabadságot a globális forrongás korszakában? Történelmileg a szólásszabadságot közvetlen kényszerítéssel korlátozták. Manapság azonban ezt sokkal finomabb módokon teszik: "tényellenőrzők", a kormányok nyomást gyakorolnak a közösségi médiavállalatokra, hogy cenzúrázzanak, dezinformációellenes kampányok és "gyűlöletbeszédre" vonatkozó törvények.
Az alattomos korlátozások olyannyira elfajultak, hogy egyes európai országokban az emberek már félnek kifejezni a véleményüket.

A cenzorok tevékenysége a covid-krízis idején került előtérbe, amikor a tekintélyelvű hatalmi intézkedések számos kritikusa érezte a tényellenőrzők megbélyegzését és az ebből fakadó törlést. Eközben a hatóságok dezinformációját és propagandáját gyakran nem követte tényellenőrzés, visszafogottság és elszámoltathatóság.

Az "Érintetlen dezinformáció, avagy amikor a tényellenőrzés elhallgat" című írás 1. részében Theo L. Glück író és elemző a szólásszabadságot vizsgálja a "globális forrongó korszakban." Elemzés: A GLOBÁLIS FORRADALOM KORSZAKÁJA - Érintetlen dezinformáció, avagy amikor a tényellenőrzés elhallgat (1. rész)

Míg a totalitárius rendszerekben a szólásszabadságot közvetlen és szigorú kényszerrel korlátozzák, addig a mai demokráciákban ez sokkal finomabb módon történik. A legújabb trend mind az EU-ban, mind az Egyesült Államokban az, hogy a közösségi médiavállalatokra nyomást gyakorolnak, hogy a legkülönbözőbb témákban (migráció, éghajlat, kisebbségek, egészségügy stb.) cenzúrát vezessenek be, ha a kritikus nézetek nem egyeznek meg a hatóságok által jóváhagyott nézetekkel. Emellett számos európai országban a "kisebbségek" védelmében gyűlöletbeszéddel kapcsolatos törvények vannak érvényben, amelyek kifejezetten korlátozzák a véleménynyilvánítás szabadságát, és büntetőjogi szankciókkal fenyegetik a kritikusokat.

Németországban, Európa legnagyobb országában a hatóságok az elmúlt évtizedben különösen keményen léptek fel a véleménynyilvánítás szabadságával szemben, ami soha nem látott mélypontra vezetett - már a németek 44%-a vallja, hogy óvatosnak kell lennie a véleménynyilvánítással kapcsolatban, és csak 40% gondolja úgy, hogy még mindig szabadon kifejezheti politikai véleményét (lásd az ábrát). A berlini fal leomlása óta folyamatosan csökkent azoknak az embereknek az aránya, akik úgy érzik, hogy szabadon beszélhetnek, és éppen az elmúlt évtizedben érte el a történelmi mélypontot.

A szólásszabadságot válságok idején korlátozzák

A szólásszabadság az egyik első áldozat, amikor egy társadalom válságba kerül, vagy amikor válságot, különösen tartós válságot idéz elő. Ha egy ilyen válság globális méreteket ölt, minden okunk megvan arra számítani, hogy a hatalmon lévők keményen támadni fogják a szólásszabadságot és annak kritikusait. Ennek társadalmi és pszichológiai indokai is vannak: társadalmi szempontból az érzelmek felforrósodnak egy válságban, és a megrémült tömegek lépéseket követelnek A pontból B pontba a válság leküzdése érdekében. Lélektanilag úgy tűnik a hatalmon lévőknek, hogy valamit tenni kell a válság leküzdése érdekében, és hogy csak ők hajlandóak az utat mutatni, és azt is tudják, mit kell tenni. Számos válság azonban megmutatta, hogy az ilyen indoklások mennyire tévesek. Az érzelmek és a félelem a legrosszabb társak, amelyekkel egy asztalnál lehet döntéseket hozni.

Nick Hudson, a PANDA megalkotója találóan állapította meg, hogy amikor egy jelenséget vagy eseményt globális válságként mutatnak be, amelyre csak globális megoldások léteznek, és amelyet az ellenvélemény cenzúrázása kísér, akkor az egyértelműen és kizárólag átverés.

A nyugati világ az elmúlt évtizedben egyik válságból a másikba került, így nem csoda, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának helyzete egyre zavarosabbá válik. Amikor a hatóságok elkezdik korlátozni a szólásszabadságot, mindig találnak valami jól hangzó indoklást - legyen az a "félretájékoztatás" elleni küzdelem vagy a "kisebbségek" védelme. Ezt a retorikát megpróbálják az ártalomcsökkentés zászlaja alá vonni. Meggyőzően hangzik, nem igaz?

De általában véve az ártalom lényege - azaz, hogy mi és mennyire jelentős az ártalom - mindig megválaszolatlan marad. És különösen nem fordítanak figyelmet arra a kárra, amelyet a szólásszabadság korlátozása okoz a társadalomban, mert a szólásszabadság minden egyes korlátozása szinte mindig egy másikhoz vezet.

A félretájékoztatásra és dezinformációra történő címkézés nagy része az úgynevezett tényellenőrzők munkáján alapul, akiknek száma az elmúlt 15 évben 11 szervezetről 2022-re 424-re nőtt. Paul D. Thacker oknyomozó újságíró 2022 nyarán rámutatott a tényellenőrzők elfogultságára, kiemelve néhányat a legrosszabb tényellenőrzők közül, és azt, hogy hogyan segítik a félretájékoztatás terjesztését ahelyett, hogy megállítanák azt. Úgy tűnik, hogy a tényellenőrzők egyik fő feladata az, hogy az uralkodó elit számára problémásabb területeken cáfolják a nem megfelelő véleményeket és tényeket, és "hamisnak", "helytelennek" és "félrevezetőnek" bélyegezzék azokat.

A hatalom mítoszai kontra a cenzúrázott tények

A cenzorok tevékenysége a covid-krízis idején került előtérbe, amikor a tekintélyelvű hatalmi intézkedések számos kritikusa érezte a tényellenőrzők megbélyegzését és az ebből fakadó törlést. Vinay Prasad, az amerikai Kaliforniai Egyetem járványtani professzora szerint a hatóságok hazudtak a covid-19 számos aspektusáról, például a természetes immunitásról, a maszkokról és az oltási kötelezettségről. Dr. Martin Kulldorff rámutatott, hogy a Big Tech nagyban hozzájárult a hatóságok félretájékoztatásának terjesztéséhez a covid-19-ről, beleértve a természetes immunitás tagadását. Marty Makary, a Johns Hopkins Egyetem orvosprofesszora többször rámutatott, hogy a covid-krízis során a hatalom számos tragikus hibát követett el, az iskolabezárásoktól kezdve a gyermekek kötelező maszkolásán át a természetes immunitás tagadásáig és az egészségesek kötelező oltásáig. Jayanta Bhattacharya, a Stanford Egyetem orvosprofesszora szerint a kormányok voltak a félretájékoztatás elsődleges forrásai, különösen a közegészségügyről és a tudományról. A dezinformáció ellenőrzésére hivatott akadémiai tudományág szelektíven figyelmen kívül hagyja a kormányzati dezinformációt. Mint ilyen, elsődleges céljuk a hatalmon lévők propagandájának támogatása.

Európában a "dezinformáció-ellenes" kampány a brüsszeli hatalom folyosóin nyert lendületet, ahol az EU kezdeti, külföldi propaganda (Kína, Oroszország stb.) elleni harca simán átterjedt más területekre is. Az éghajlat, a migráció, a kisebbségek és az egészségügy tabutémái közül a félretájékoztatás került elő, annak ellenére, hogy a bizonyítékok és a tények általában a hataloméval ellentétes irányba mutatnak.

A hatóságok dezinformációját és propagandáját gyakran nem követte tényellenőrzés, visszafogottság és elszámoltathatóság. Nem is kellene, hogy így legyen, ha a hatóságokkal egyet nem értők hangja ugyanolyan védelmet és kellő figyelmet kapna. A félretájékoztatás ellen csak tényekkel, több információval és az eltérő véleményt toleráló képességgel lehet fellépni, nem pedig cenzúrával vagy büntetőjogi felelősségre vonással való fenyegetéssel.

Az alábbiakban a következő területeket tekintjük át, ahol a hatóságok félretájékoztatást, téves értékítéleteket vagy eltúlzott állításokat terjesztettek, és ezzel hozzájárultak a valóságról alkotott torz kép kialakulásához.

A bolygó forráspontja (....)
A csapvíz ivása megölheti Önt (vagy rosszabb) Az interneten és a mainstream sajtóban is felröppentek olyan cikkek, amelyek gúnyolódva emlegetik azokat, akik csapvíz helyett palackozott forrásvizet isznak. Ezek a kritikusok azt állítják, hogy a palackozott víz pénzkidobás.
Nos, mindannyian tévednek.

Az igazság az, hogy aki csapból vett vizet iszik, az veszélyezteti az egészségét. Még a csapvíz felforralása sem teszi biztonságossá az ivást. És persze az összeesküvők azt akarják, hogy mindannyian csapvizet igyunk (és ne palackozott vizet), mert a csapvízbe nagyon könnyen tudnak drogot tenni. A csapvízhez már most is adnak fluoridot (a veszélyek ellenére), és néhány összeesküvő hormonokat (hogy a nők ne essenek teherbe) és nyugtatókat akar az ivóvízhez adni. A csapvizet fegyverré tették.

Dr. Vernon Coleman: Az alábbi esszé a "A hús rákot okoz - és más gondolatébresztő dolgok" című könyvemből származik.

Még 1982-ben - egy orvosi folyóiratba írt rovatomban - felvetettem azt a kérdést, hogy a közüzemi ivóvízkészletek szennyezettek lehetnek-e női hormonmaradványokkal, amelyek befolyásolhatják a fiúgyermekek fejlődését.

Megpróbáltam rávenni a televíziós és rádiós újságírókat, hogy foglalkozzanak a problémával. És megpróbáltam a politikusokat is érdekelni a téma iránt. De bár sokan elborzadtak az ötlettől, mindenki hamar úgy döntött, hogy ez túlságosan ellentmondásos téma.

"Túlságosan megijesztené az embereket!" - hangzott a közös vélemény.

Azonban nem csak az aggasztott, hogy a női hormonok - a fogamzásgátló tabletták maradványai - esetleg problémákat okozhatnak. Annak idején, amikor először írtam erről a témáról, annyira megijesztett, amit felfedeztem, hogy több mint egy évet töltöttem kutatással, mielőtt megírtam a cikket, és a félelmem több információra épült.

* Első tény: Egyre több ember szed egyre erősebb gyógyszereket, mint például antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat, nyugtatókat, altatókat, hormonokat (különösen a fogamzásgátló tablettában lévőket) és szteroidokat. Naponta rengeteg ember szed gyógyszert. Nem sokan élnek át egy egész évet anélkül, hogy legalább egy tablettát ne szednének. A lakosság fele ma (és holnap és holnapután) is bevesz egy felírt gyógyszert. És a felírt gyógyszerek mellett ott vannak a vény nélkül kapható gyógyszerek is - a gyógyszertárban vásárolt tabletták, amelyeket nap mint nap bevesznek.

* Második tény: Sok gyógyszer a vizelettel ürül ki, amikor a szervezet befejezte a fogyasztását. Például egy nyugtató adagjának akár 75%-a is kiválasztódhat a vizelettel. Más gyógyszerek esetében ez az arány akár 90% is lehet. Egyes lebomló gyógyszerek kémiai reakcióba léphetnek a környezettel, és újra aktívvá válhatnak.

* Harmadik tény: A szennyvíz a szokásos tisztítási eljárásokon való átjutás után gyakran az édesvízi folyókba kerül.

* Negyedik tény: Az ivóvízkészleteket gyakran édesvízi folyókból nyerik - ugyanazokból a folyókból, amelyekbe a szennyvizet is belevezették.

* Ötödik tény: A víztisztítási programokat sok évvel ezelőtt tervezték - még mielőtt az orvosok elkezdték volna felírni a betegek millióinak szánt hatalmas mennyiségű gyógyszert, és mielőtt a gyógyszermaradványok eltávolításának problémájára gondoltak volna.

Úgy éreztem, hogy még egy szerény IQ-val rendelkező embernek is látnia kellene, hová vezet mindez.

Világosnak tűnt számomra, hogy bárki, aki megnyitja a csapot és készít egy csésze teát, olyan koktélt kaphat, amely más emberek nyugtatóinak, altatóinak, antibiotikumainak, fogamzásgátlóinak, szívgyógyszereinek, ízületi gyulladás elleni tablettáinak stb. maradványait tartalmazza.

Még 1982-ben ezt írtam: "A kábítószereket szedő emberek növekvő száma miatt fennáll a veszélye annak, hogy az ivóvízkészletek végül olyan mértékben szennyezetté válnak, hogy a közönséges ivóvizet használó emberek ténylegesen kábítószert fognak fogyasztani. Vagy már eljutottunk odáig: és az ország bizonyos területein a vizet ivó emberek már most is passzívan részt vesznek a mindennapos drogfogyasztásban?".

1982-ben úgy tűnt, senki sem tudja a választ erre az ijesztő kérdésre.
És ma sem tudom a választ.
Tudja valaki?

Ön is önkéntelenül drogfogyasztó? Lehet, hogy függője lehet az ivóvizében esetlegesen található kábítószer-maradványoknak? Lehet, hogy rendszeresen szedi mások antibiotikumainak darabkáit? Fogamzásgátló hormonmaradványokat szed? Lehet, hogy ezek a gyógyszermaradványok befolyásolhatják a termékenységét? A gyógyszermaradványok befolyásolhatják a meg nem született gyermekek egészségét?

Úgy tűnik, a kormányzatban senkit sem érdekelnek ezek a kérdések.
Szerintem kellene.

Lehet, hogy hamarosan túl késő lesz, mert máris bizonyítékok jelennek meg, amelyek arra utalnak, hogy az eredeti félelmeim helytállóak voltak.

Az Egyesült Királyságban a Környezetvédelmi Ügynökség 1999-ben közzétett jelentése szerint az egyik folyóban a süllők 57%-a nemet váltott. A tisztított szennyvízben és a gyári hulladékban lévő vegyi anyagokat okolták a halak természetes hormonháztartásának felborulásáért. A kutatók megállapították, hogy a halakra nagyobb valószínűséggel volt hatással, ha szennyvízelvezető csatornához közel tartózkodtak. Azt is megállapították, hogy azok a halak, amelyek a folyón felfelé (a szennyvízelvezető csatornától távol) éltek, sokkal kisebb valószínűséggel voltak érintettek. Úgy tűnik, hogy a szennyvízben lévő vegyi anyagok, amelyek a legnagyobb valószínűséggel hatnak a halakra, női hormonok, például ösztrogének.

Furcsa módon néhány tudós még mindig értetlenül áll a női hormonok forrása előtt. Mivel úgy tűnik, hogy az átlagos tudósok IQ-ja olyan, mint egy halott fa, gondolom, nem kellene túlságosan meglepődnünk ezen.

(A csapvízben lévő női hormonok azt jelentik, hogy a férfiak elnőiesednek, míg a nőknél megnő a mellrák kialakulásának kockázata. Azoknak a nőknek, akiknél mellrákot diagnosztizáltak, mindenképpen kerülniük kell a csapvíz fogyasztását. Antoinette bölcsen teszi, ha nem fogyaszt csapvízzel készült italokat a kávézókban. A kockázat ugyanis jelentős. Otthon palackozott forrásvízzel töltjük meg a vízforralónkat).

Miközben a tó vizét vizsgálták növényvédőszer-szennyezettség szempontjából, svájci vegyészek meglepődve tapasztalták, hogy a tó kolofibrinsavval volt szennyezve - egy olyan gyógyszerrel, amelyet a vér koleszterinszintjének csökkentésére használnak. Azt a lehetőséget, hogy ezt ipari szennyeződés okozhatta, kizárták, amikor megállapították, hogy a klofibrinsavat nem gyártják Svájcban. Amikor a vegyészek más tavakat és folyókat is ellenőriztek, mindenhol alacsony koncentrációban találták a gyógyszert.

Amikor németországi kutatók elkezdték keresni a klofibrinsavat, mindenféle vízkészletben - beleértve a csapvizet is - megtalálták a hatóanyagot.

A kutatók kíváncsiságtól vezérelve tovább kutattak.

És találtak lipidcsökkentő gyógyszereket, fájdalomcsillapítókat (köztük diklofenákot és ibuprofent), béta-blokkoló szívgyógyszereket, antibiotikumokat, kemoterápiás szereket és hormonokat. Mindezeket a gyógyszereket megtalálták a víztestekben és az ivóvízben. És azt találták, hogy a koncentrációk a sűrűn lakott területeken voltak a legmagasabbak. Miután kizárták az ipari szennyeződéseket, a kutatók rájöttek, hogy a gyógyszerek az emberi test hulladékaiból származnak. Pontosan ezt jósoltam 1982-ben.

Nagy az esélye annak, hogy senki sem tudja, milyen drogok találhatók az Ön ivóvizében. Miért? Mert senki sem keresi. A legtöbb kormány nem ellenőrzi a vízkészleteket, hogy nem tartalmaz-e azokban kábítószer-maradványokat. Nem is követelik meg senki mástól, hogy ezt megtegye.

De aligha kétséges, hogy az ivóvíz ma már erősen szennyezett kábítószer-maradványokkal. És mindennek a hosszú távú hatását nehéz megbecsülni. Az ivóvízben lévő antibiotikumok parányi mennyiségei sokféleképpen befolyásolhatják a baktériumokat. Bizonyára drámai hatással lehetnek az antibiotikumoknak ellenálló organizmusok kialakulására.

Egyelőre nincs olyan bizonyíték, amely egyértelmű kapcsolatot mutatna a vízszennyezés és az embereket érintő problémák (például a termékenység) között. De az ilyen bizonyítékok hiánya valószínűleg annak a ténynek az eredménye, hogy tudomásom szerint még senki sem végzett kutatásokat ebben a kérdésben. A kutatás rendkívül egyszerűen elvégezhető lenne, és nem kerülne sokba. A tudósok egyszerűen megszámlálnák a termékenységi problémákkal (vagy valamilyen más speciális rendellenességgel) küzdő emberek számát, akik visszavezetett vizet ittak, majd összehasonlítanák ezt a számot a termékenységi problémák előfordulási gyakoriságával azok körében, akik friss forrásvizet vagy fúrt kutak vizét itták. De ki akarna ilyen kutatást végezni? A víztársaságok biztosan nem.

Hogyan hatnak az ivóvízben lévő gyógyszerek az egészségünkre? A napi nyugtatók, antibiotikumok, hormonok, szteroidok, kemoterápiás gyógyszerek, szívgyógyszerek, fájdalomcsillapítók stb. koktélja megbetegíti Önt? Hogyan hatnak egymásra ezek a gyógyszerek? Valószínű, hogy legalább részben ezek a gyógyszerek felelősek azért, hogy a rák előfordulása növekszik? Befolyásolják az immunrendszerét?

Senki sem tudja.
És úgy tűnik, senki sem akarja tudni.
Talán félnek felfedezni az igazságot.

Eközben a politikusok világszerte az adófizetők költségén forrásvizet isznak, amelyet a forrásnál palackoznak, mielőtt túl sok esélye lenne a szennyeződésre.
Az orvostudomány militarizálása 2022. okt. 13. - 18 USC 2333-as ügyek: helyszín, nemzetbiztonság, Fauci, gyorsított eljárás - "Az egyik lehetséges forgatókönyv a gyorsított eljárásra vonatkozó indítványokat tartalmazza, amelyben arra kérik a szövetségi bírákat, hogy vizsgálják meg a bemutatott bizonyítékokat és érveket, és állapítsák meg, hogy nincs vita a lényeges tényeket illetően: hogy az amerikai kormány elleni bizonyítékok annyira egyértelműek, hogy az ügyeknek nem kell bírósági tárgyalásra kerülniük. A felperesek azzal fognak érvelni, hogy az amerikai kormány bűncselekményi szempontból törvénytelen törvényi, rendeleti és végrehajtó hatalmi keretet épített ki, hogy elméletileg bűncselekménymentesítse a terrorcselekményeket és a vegyi és biológiai fegyverek amerikai nép elleni alkalmazását, amikor azokat maga az amerikai kormány követi el a védelmi minisztériumon keresztül a "közegészségügy" hamis álcája mögött. És hogy 2020 januárjától kezdődően az USA kormányának megnevezett tisztviselői ténylegesen felhasználták ezeket a törvénytelen jogi kereteket, hogy valódi biofegyvereket fordítsanak az emberek ellen.

Az USA kormányának elsődleges védekezése azon az érvén fog alapulni, hogy mindazt, amit az alperesek tettek, a Kongresszus és az amerikai elnökök engedélyezték ugyanezen törvények, rendeletek és végrehajtási utasítások révén. Ami azt jelenti, hogy a lényeges tényeket érintő alapvető kérdésekben nincs vita. Az egyetlen kérdés az erkölcsi és jogi kérdés: vajon egy kormányzat jogszerűen végezhet-e a saját népével? A bírák a szilárd beadványok, a korai feltárás és a lényeges tények vitathatóságának hiánya alapján a felperesek számára gyorsított eljárásban adhatnak és adnak is felmentést. A globalisták által felállított kognitív agyrém az, hogy a pereskedés során általában különbség van a tények és a jog között. De ebben az esetben a lényeges tények a törvények..."

2023. jan. 26. - Háborús bűnösök

2023. dec. 2023. 2023. dec. 20. - A nemzeti öngyilkosság megszüntetéséről szóló törvény. Törvénytervezet a 118. kongresszus számára. A PDF tartalmazza a jogszabályi előzmények részletezését.

A gyilkos dobozra vonatkozó törvények alkotmányossági kifogásai

Hogyan sértették és sértik meg az Egyesült Államok alkotmányának rendelkezéseit és a szövetségi büntető törvényeket az azonosítható személyek, akik azt állítják, hogy szövetségi, állami és helyi kormányzati tisztviselők (törvényhozó, végrehajtó, igazságügyi, közigazgatási, katonai, közegészségügyi és bűnüldöző szervek) nemzetközi jogi eszközök, hazai törvények, rendeletek, végrehajtási rendeletek és végrehajtási aktusok révén, hogy lehetővé tegyék a közegészségügyi programnak álcázott elnéptelenedési/gyilkossági programok folyamatos működését.

Megjegyzés: A büntetőeljárások és az alkotmányos peres eljárások kidolgozásához ügyészekre és az ilyen ügyek benyújtásában érdekelt ügyvédekre, valamint sértett felekre: a bűncselekmények áldozataira és polgári felperesekre van szükség. Egy ügyész és a sértettek, vagy egy magánügyvéd és egy felperes esetében az egyes konkrét ügyek tényállását kellene elemezni annak eldöntéséhez, hogy mely vádlottak ellen, mely nyílt cselekmények és mulasztások miatt, mely alkotmánysértéseket és bűncselekményeket foglalva magukban.

Tényállási előzmények tervezete

A kongresszus és az amerikai elnökök nemzetközi jogi eszközöket ratifikáltak, a kongresszus és az állami törvényhozások pedig olyan hazai törvényeket fogadtak el, amelyek "vészhelyzet" esetén a jogalkotói (törvényhozói hatáskörök) és a bűnüldözési (ügyészi és igazságszolgáltatási) hatásköröket az egészségügyi és humán egészségügyi miniszterre, a védelmi miniszterre és a belbiztonsági miniszterre, valamint állami társaikra ruházzák át.

Ezekre a törvényekre hivatkozva a kabinet titkárai és állami társaik jogi felhatalmazást kaptak és kapnak arra, hogy bűncselekmény elkövetésének valószínűsíthető oka és engedély nélkül átkutassák és lefoglalják a polgárok személyét és tulajdonát, valamint hogy a polgárokat a törvényes eljárás nélkül megfosszák életüktől, szabadságuktól és tulajdonuktól.

A kabinet titkárai és állami társaik rendeletek útján igazgatási eljárásokat hoztak létre e jogi hatáskörök alkalmazására vonatkozóan.

Szövetségi szinten a vonatkozó közigazgatási rendeletek felhatalmazzák a kabinet titkárait és állami társaikat arra, hogy megtiltják a beszédet; korlátozzák a lakhatást, bezárják és/vagy akadályozzák a vallási, társadalmi, kereskedelmi, kormányzati és politikai tevékenységet; felfüggesszék a termékbiztonsági szabályokat, a polgári kártérítési jogot, a büntetőjogot, a bűnüldözést és a bírósági eljárásokat; irányítsa a mérgező eszközök és mérgek gyártását, terjesztését, használatát és alkalmazását (ellenintézkedések); és szerződéses feltételeket szabjon a vállalkozások és a munkavállalók számára, amelyek az ilyen korlátozások, bezárások, felfüggesztések és termékhasználat betartására kötelezik őket, a szövetségi szerződések és szövetségi pénzeszközök elvesztésének büntetése mellett a vállalkozások tulajdonosai számára; a munkavállalók számára a foglalkoztatás, a bérek és fizetések elvesztése; és a szabályok be nem tartása esetén büntetőjogi felelősségre vonás. (Lásd USA kontra Kirk Moore).

Ezek a szövetségi törvények többek között a következők:

42. cím, A közegészségügyi szolgálat, 6A. fejezet, Közegészségügyi szolgálat, II. alfejezet, Általános hatáskörök és feladatok, G. rész, Karantén és ellenőrzés, 264-272. §.

50. cím, Háború és honvédelem, 32. fejezet, Kémiai és biológiai hadviselési program, 1511-1528. §.

42. cím, A Közegészségügyi Szolgálat, F. rész, Biológiai termékek és klinikai laboratóriumok engedélyezése, 1. alrész, biológiai termékek, 42 USC 262-263.

42. cím, A közegészségügyi szolgálat, 6A. fejezet, II. alfejezet, B. rész, Szövetségi és állami együttműködés, 247d-247d-12. §, Közegészségügyi vészhelyzetek.

42. cím, A közegészségügyi szolgálat, 6A. fejezet, Közegészségügyi szolgálat, XIX. alfejezet, Vakcinák, 1. rész, Nemzeti vakcinaprogram, (300aa-1-300aa-6. §); és 2. rész, Nemzeti vakcinasérülés-kompenzációs program, (300aa-10-300aa-34. §).

21. cím, Élelmiszerek és gyógyszerek, 9. fejezet, Szövetségi élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai törvény, V. alfejezet, Gyógyszerek és eszközök, E. rész, Gyógyszerekre és eszközökre vonatkozó általános rendelkezések, 360bbb- 360bbb-8d. §, A nem jóváhagyott terápiákhoz és diagnosztikai programokhoz való kiterjesztett hozzáférés.

42. cím, Közegészségügyi szolgálat, 6A. fejezet, Közegészségügyi szolgálat, XXVI. alfejezet, Nemzeti általános veszélyhelyzetekre való felkészültség a közegészségügyi vészhelyzetekre, A-C rész, §300hh-1-300hh-37

Lásd a nemzeti öngyilkosság megszüntetéséről szóló törvényt. Törvénytervezet a 118. kongresszus számára. A PDF tartalmazza a törvényi előzményeket. Lásd: Jogtörténet: American Domestic Bioterrorism Program. Meghatalmazó törvények, rendeletek, végrehajtási utasítások, útmutató dokumentumok stb. (2023. májusi változat).

Analóg állami törvényeket fogadtak el az egyes államokban és a Columbia körzetben a Model State Emergency Health Powers Act programon keresztül.

Az elnökök és kormányzók aláírták az említett törvényeket, és hivatkoztak az említett törvényekre a kapcsolódó végrehajtási rendeletek kiadásakor, beleértve, de nem kizárólagosan a "karantén alá helyezhető fertőző betegségekre" vonatkozó elnöki végrehajtási rendeleteket: 9708. számú végrehajtási rendelet (1946. március 26.); 10532. számú végrehajtási rendelet (1954. május 28.); 11070. számú végrehajtási rendelet (1954. december 28.); 11070. számú végrehajtási rendelet (1954. május 28.). 1962. 12.); EO 12452 (1983. dec. 22.); EO 13295, (2004. április 4.); EO 13375 (2005. április 1.); EO 13674 (2014. július 31.); EO 14047 (2021. szeptember 17.).

2020 januárja óta a kabinet titkárai és állami társaik az említett törvényeket arra használták, hogy bűncselekmény elkövetésének valószínűsíthető oka és engedély nélkül kutassanak át és foglaljanak le személyeket és vagyontárgyakat, valamint hogy a polgárokat a törvényes eljárás nélkül megfosszák életüktől, szabadságuktól és tulajdonuktól.

Az ügyészek és magánügyvédek nem nyújtottak be olyan ügyeket, amelyekben az említett törvények alapvető alkotmányossági felülvizsgálatát követelték volna, bár sokan kérték az említett törvények feltételezett joghatósága alapján elkövetett végrehajtási és közigazgatási aktusok alkotmányossági felülvizsgálatát.

A szövetségi és állami bírák nem végeztek alapvető alkotmányossági felülvizsgálatot, hanem magukat az alkotmányellenes törvényeket helyezték előtérbe, és elutasították a származékos követeléseket a perindítási jog, az eljárásjogi és/vagy a tárgytalansági okok miatt.

A feltett kérdés

A Kongresszus és az állami törvényhozások említett törvényhozási aktusai, az elnökök és kormányzók végrehajtási aktusai, valamint a kabinet titkárainak és az állami egészségügyi és bűnüldöző szervek tisztviselőinek közigazgatási aktusai sértik-e az Egyesült Államok alkotmányát, és ezért semmisnek, érvénytelennek és végrehajthatatlannak kell-e nyilvánítani őket.

A kongresszusi képviselők, elnökök, kabinettitkárok, állami törvényhozók, állami kormányzók, állami egészségügyi és bűnüldöző tisztviselők, ügyészek és bírák közül egy vagy több azonosítható alperesre vonatkozó alkotmánysértés.

1. cikk, 1. szakasz - A szövetségi törvényhozói hatáskörök alkotmányellenes átruházása a Kongresszusról az elnökre és a kabinet titkáraira.

1. cikk, 8. szakasz - A kereskedelmi záradék hatáskörének alkotmányellenes felhasználása a szándékosan mérgező mérgek államközi kereskedelembe való bejuttatására, és az államok azon hatáskörének megakadályozása, hogy megvédjék az államok lakosságát a mérgező mérgektől.

cikk, 1. szakasz - A végrehajtó hatalom alkotmányellenes átruházása az elnöktől a kabinet titkáraira.

2. cikk, 3. szakasz - Az elnök alkotmányellenes mulasztása, hogy gondoskodjon a törvények, különösen az alkotmány és a szövetségi büntetőjogi törvények hű végrehajtásáról.

2. cikk, 4. szakasz - A Kongresszus alkotmányellenes mulasztása, hogy az elnököt, az alelnököt és a polgári tisztviselőket (kabinettitkárokat) hazaárulás, megvesztegetés és más súlyos bűncselekmények és vétségek miatt megvádolja, vád alá helyezze és elítélje.

A 3. cikk 1. és 2. szakasza - A Kongresszus, az amerikai elnökök és a kabinet titkárai által a szövetségi bíróságoktól elvett bírói hatáskörök alkotmányellenes elvonása a szerződések, törvények, rendeletek, végrehajtási utasítások és kormányzati aktusok bírósági felülvizsgálatának megtiltása érdekében; a szövetségi bíróságok alkotmányellenes mulasztása, hogy éljenek a veleszületett alkotmányos hatáskörükkel az alkotmányellenes szerződések, törvények, rendeletek, végrehajtási utasítások és kormányzati aktusok felülvizsgálatára és megsemmisítésére.

3. cikk, 3. szakasz - Alkotmányellenes (hazaárulás) háborút indítani az Egyesült Államok ellen, vagy ellenségeikhez csatlakozva, segítséget és vigaszt nyújtva nekik.

4. cikk, 4. szakasz - Az Egyesült Államok szövetségi kormányának alkotmányellenes mulasztása, hogy az Unió minden államának köztársasági államformát garantáljon, és megvédje őket az inváziótól és a belföldi erőszakkal szemben.

6. cikk - Az Egyesült Államok szövetségi kormányának alkotmányellenes mulasztása, hogy fenntartsa az Alkotmányt mint az ország legfőbb törvényét, amely minden egyes kongresszusi tagot, minden egyes szövetségi bírót, minden egyes elnököt és minden egyes szövetségi tisztviselőt, továbbá minden egyes állami kormányzót, törvényhozót és bírót kötelez, és tiltja az Egyesült Államok Alkotmányának megsértésével elfogadott és végrehajtott szerződéseket, törvényeket, rendeleteket, végrehajtási utasításokat és közigazgatási aktusokat.

Első Kiegészítés - Alkotmányellenes a vallást bevezető kongresszusi és elnöki törvények elfogadása (közegészségügyi vészhelyzetek kultusza); más vallások szabad gyakorlásának tiltása; a szólásszabadság korlátozása; a sajtószabadság korlátozása; a nép békés gyülekezési jogának korlátozása; a nép azon jogának korlátozása, hogy a kormányhoz panaszok orvoslása érdekében petíciót nyújtson be.

Második kiegészítés - Alkotmányellenes kongresszusi és elnöki törvények elfogadása, amelyek sértik az emberek fegyvertartáshoz és fegyverviseléshez való jogát.

Negyedik módosítás - Az emberek azon jogának alkotmányellenes megsértése, hogy személyük, házuk, irataik és ingóságaik biztonságban legyenek az indokolatlan házkutatástól és lefoglalástól.

Ötödik kiegészítés - Az élet, a szabadság és a tulajdon alkotmányellenes megfosztása a törvényes eljárás nélkül (szövetségi kormány); magántulajdon elvétele közcélú használatra jogos kártalanítás nélkül.

Hatodik kiegészítés - Alkotmányellenes büntetőeljárások, elítélések és büntetések [bíróságon kívüli gyilkosságok] gyors és nyilvános tárgyalás, tanúk meghallgatásának lehetősége és ügyvédi segítség nélkül.

Hetedik módosítás - Az esküdtszéki tárgyaláshoz való jog alkotmányellenes megsértése polgári perekben.

Nyolcadik módosítás - A kegyetlen és szokatlan büntetések tilalmának alkotmányellenes megsértése.

Kilencedik módosítás - A nép által birtokolt, de az Alkotmányban fel nem sorolt jogok alkotmányellenes megtagadása és csorbítása.

Tizedik módosítás - Az Alkotmány által a szövetségi kormányra át nem ruházott, az államoknak és a népnek fenntartott hatáskörök alkotmányellenes érvényesítése és felhasználása.

Tizenharmadik módosítás, 1. szakasz - A rabszolgaság és az önkényes szolgaság tilalmához való jog alkotmányellenes megsértése, kivéve, ha ez olyan bűncselekmény büntetése, amelyért az illető személyt szabályszerűen elítélték.

Tizennegyedik kiegészítés, 1. szakasz - Alkotmányellenes az élet, a szabadság és a tulajdon megfosztása az állami kormányzat által a törvényes eljárás nélkül; a törvény egyenlő védelmének megtagadása az állam részéről.

Tizennegyedik kiegészítés, 3. szakasz - Alkotmányellenes az olyan szenátorok, képviselők vagy bármely szövetségi, polgári vagy katonai hivatal, illetve állami törvényhozó, végrehajtó vagy bírói tisztségviselő tisztségének betöltése, akik esküt tettek az Alkotmány támogatására, és felkelést vagy lázadást követtek el az Egyesült Államok ellen, vagy segítséget vagy vigaszt nyújtottak az Egyesült Államok ellenségeinek.

A szövetségi büntetőjogi törvények felfüggesztése, hatályon kívül helyezése vagy felülbírálása a Kongresszus, az elnökök, az állami törvényhozások, a kormányzók által elkövetett alkotmányellenes cselekmények, valamint a szövetségi és állami bírák alkotmányellenes mulasztásai miatt.

18 USC 175 - tiltja a biofegyverek fejlesztését, előállítását, készletezését, átadását, megszerzését, megtartását, birtoklását.

18 USC 201 - tiltja a közhivatali korrupciót (szövetségi megvesztegetés és hálapénz)

18 USC 229 - tiltja a vegyi fegyverek fejlesztését, gyártását, készletezését, átadását, megszerzését, megtartását, birtoklását

18 USC 241 - tiltja a jogok elleni összeesküvést.

18 USC 242 - tiltja a jogoknak a törvény erejénél fogva történő megfosztását.

18 USC 666 - tiltja a megvesztegetést a programban.

18 USC 872 - tiltja a zsarolást az USA tisztviselője vagy alkalmazottja által.

18 USC 875 - tiltja az államközi kereskedelem útján történő zsarolást

18 USC 1001 - tiltja a hamis nyilatkozatokat, az eltitkolást

18 USC 1091 - tiltja a népirtást

18 USC 1346 - tiltja a becsületes szolgálatokkal való csalást

18 USC 1918 - tiltja az amerikai alkotmányra tett eskü megszegését

18 USC 1951 - tiltja a tulajdon megszerzését zsarolással vagy hivatali jog színlelésével

18 USC 2331(5) - a belföldi terrorizmus fogalma

18 USC 2331(1) - a nemzetközi terrorizmus fogalma

18 USC 2332a - tiltja a tömegpusztító fegyverek használatát, fenyegetését, kísérletét vagy összeesküvést a tömegpusztító fegyverek használatára.

18 USC 2332b - tiltja az országhatárokon átnyúló terrorcselekményeket

18 USC 2332d - megtiltja a nemzetközi terrorizmust támogató országgal folytatott pénzügyi tranzakciókat.

18 USC 2333 - felhatalmazza az amerikai bíróságokat a nemzetközi terrorizmus elleni polgári jogorvoslatra.

18 USC 2339 - tiltja a terroristák rejtegetését vagy elrejtését.

18 USC 2339A - tiltja a terroristáknak nyújtott anyagi támogatást

18 USC 2339B - tiltja az anyagi támogatás vagy erőforrások nyújtását a jegyzékbe vett külföldi terrorista szervezeteknek.

18 USC 2340A - tiltja a kínzást

18 USC 2441 - tiltja a háborús bűncselekményeket és az emberiesség elleni bűncselekményeket

18 USC 2381 - tiltja a hazaárulást

18 USC 2384 - tiltja a felbujtó összeesküvést

18 USC 2385 - tiltja az USA kormánya, alkotmánya és törvényei megdöntésének támogatását.
Alkotmányellenesnek nyilvánították Trudeau orwelli támadását a kanadai kamionosok ellen A kanadai szövetségi bíróság kedden úgy döntött, hogy Justin Trudeau miniszterelnök 2022-ben a vészhelyzeti törvényt a tiltakozó kamionosok megbüntetésére használta, ami ésszerűtlen és alkotmányellenes volt.

"Arra a következtetésre jutottam, hogy a kiáltvány kiadásáról szóló döntés nem viseli magán az ésszerűség - az indokoltság, az átláthatóság és az érthetőség - jegyeit, és nem volt indokolt a releváns ténybeli és jogi korlátokhoz képest, amelyeket figyelembe kellett volna venni" - írta ítéletében Richard G. Mosley bíró.

A döntés a Kanadai Alkotmány Alapítvány, a Kanadai Polgári Szabadságjogok Szövetsége és számos más kérelmező által benyújtott bírósági felülvizsgálati kérelmet követően született, akik a Freedom Convoy tüntetéseinek Ottawában történő elfojtására hozott rendkívüli intézkedések miatt panaszkodtak, amelyek lehetővé tették a kormány számára, hogy befagyassza a tüntetők bankszámláit, besorozza a vontatójárművek sofőrjeit, és letartóztasson embereket a Trudeau kormánya által illegálisnak tartott gyűléseken való részvétel miatt.

Mosley szerint Trudeau rendelkezései megsértették a Charta szerinti jogokat - különösen a gondolat, a vélemény és a véleménynyilvánítás szabadságával szemben. A vészhelyzeti törvényről szóló rendeletről azt is megállapították, hogy sérti a biztonsághoz való jogot az indokolatlan házkutatás és lefoglalás ellen.

"Kijelentjük, hogy a kihirdetés és a társulási rendeletek és rendelet kiadására vonatkozó döntés ésszerűtlen és ultra vires volt a vészhelyzeti törvény" - olvasható az ítéletben.

"Kijelentjük, hogy a határozat, hogy a rendeletek sértették a Charta 2. szakaszának b) pontját, és kijelentjük, hogy a rendelet sértette a Charta 8. szakaszát, és hogy egyik jogsértés sem volt indokolt az 1. szakasz alapján".

A Kanadai Alkotmány Alapítvány kezdeményezte a bírósági felülvizsgálatot, aggodalmát fejezve ki amiatt, amit a világjárvány idején a kormányzati túlkapások és a polgári szabadságjogok megsértésének súlyos példájának tartottak.

"Az, hogy a Trudeau-kormány ezt a rendkívüli törvényt alkalmazza, talán a legsúlyosabb példája a túlkapásoknak és a polgári szabadságjogok megsértésének, amit a világjárvány alatt láthattunk" - mondta akkor Van Geyn.

"Ennek az erős törvénynek az alkalmazása jogosulatlan volt, mert nem teljesült a törvényes küszöbérték a törvény alkalmazásához. A vészhelyzeti törvény tartalmaz egy utolsó lehetőségre vonatkozó záradékot: csak akkor alkalmazható, ha nemzeti vészhelyzet van, és nincs más olyan szövetségi, tartományi és/vagy önkormányzati szintű törvény, amely a helyzetet kezelni tudná. A Parlament nem használhatja a vészhelyzeti törvényt kényelmi eszközként, ahogyan ebben az esetben tette." -TNC.news

A kormány azt tervezi, hogy fellebbez a döntés ellen.
Trudeau számára remekül mennek a dolgok, mi?
Nálunk: Polt Péter legfőbb ügyész egy volt Fidesz-tag Egy jogállamban ilyen biztosan nem történhetne, itthon mégis így van 12 éve. A miniszterelnök csicskája az ország legfőbb ügyésze, aki pártatlansággal már csak azért sem vádolható, merthogy Fidesz párttag volt. Polt Péter, és minden, amit ellenünk elkövetett 12 év alatt.
Polt Péter 1993-ban lépett be a Fideszbe, Orbán Viktor pártjába. A '94-es választásokon elindult képviselő-jelöltként, de elbukott, ezek után nem sokkal ki is lépett a pártból. A párthűség ugyanakkor a mai napig él benne, ez mindenki számára egyértelmű.

A Fidesznek kínos ügyeket azóta sikálja el, amióta 2010-ben beült a legfőbb ügyészi székbe. Orbán és bűntársai csak azért lehetnek még szabadlábon, mert Polt csicska védi őket a törvény minden formájával szemben.

Polt Péter botrányos ténykedéséről már mi is ezer fronton beszámoltunk, csakhogy egy párat említsünk az elmúlt másfél évből:

- Völner Pál, a Pegasus-botrány főszereplője, a korrupt politikusbűnöző a mai napig szabadlábon van, Polt Péter szerint ez teljesen oké
- Boldog István, a kétpói betyár ügyében 2019 óta nem történik semmi, a mai napig nyomkodja a gombokat a Parlamentben
- Varga Judit, a korrupt Völner Pál főnöke érintetlen maradt a botrány során és azóta is: érintettségét a köztudomás szerint nem is vizsgálják
- Orbán veje, Ráhel férje, Tibrocz István első botránya, az Elios-ügy is el lett sikálva: az első vő családja már Marbellán lakik, a céget megszűntették, a nyomozás elhalt
- Orbán felcsúti balek-egylete 3,2 milliárd forintot kapott szabálytalanul: Polték szerint itt sincs mit nyomozni
- Matolcsy jegybankelnök fia bútorozza milliárdokért az MNB egyik épületét, de Polt Péter szerint itt sincs ügy
- Polt Péter holtig védelmezi a pedofilokat is: Fohsz Tivadar fideszes politikus saját nevelt lányát molesztálta, kamerákkal figyelte a kislány szobáját, de nemhogy börtönbe nem megy, lehet megússza az egészet
- Kaleta Gábor, volt perui magyar nagykövet gépén találtak 19 000 darab pedofil képet, de Polt Péter egy kis pénzbírsággal elengedte
- A Polt Péter vezette Kúria szerint nem kell meghívni az évi 130 ezer millió forint közpénzből működő köztévébe ellenzéki politikusokat
- Ha mindez nem bizonyítaná, hogy mennyire fontos a Fidesznek a volt pártkatona, akkor az már talán, hogy nemrég felmerült, hogy még törvényt is módosítanak, hogy az ellenzéki kormány szinte biztosan ne tudja leváltani őt egészen 2028-ig. Egyébként az a pofátlanság, amivel Polt éli az életét, egészen hihetetlen: tavaly nyáron azt bírta mondani, hogy nálunk nincsen politikai ügy, hanem csak ügy van, és teljesen mindegy, hogy ki az ügynek a szereplője. Mi figyelmen kívül hagyjuk azt, hogy valaki valamilyen politikai dimenziót ad egy ügynek. Amíg ezt tartani tudjuk, addig az egyenlő elbánás és ezáltal az anyagi igazság valóban nem fog csorbát szenvedni.
- Orbán csicskája tehát vagy nagyon nincs képben, vagy csak egészen elképesztő módon pofátlan. Bármelyik is a helyzet, mennie kell.

Korrupt fideszeseket, pedofil fideszeseket, bűnöző fideszeseket véd, csak hogy gazdája meg tudja tartani kétharmadát a Parlamentben. Április 3-án leváltjuk a kormányát, elzavarjuk a gazdáját és felszabadítjuk az igazságszolgáltatást a Polt-féle elnyomás alól.
Vidéki reneszánsz: Kockázati alap tervez új közösséget Appalache-ben hogy elmeneküljön a Soros által támogatott pokolbéli városok elől. Az amerikaiak többségének elege van abból, hogy az implodáló progresszív metropoliszok erőszakos bűnözéssel teli pokollá alakulnak át, mert a Soros által támogatott kerületi ügyészek nem hajlandóak a józan törvény és rend betartatására. Az amerikaiaknak elegük van a Biden-kormány radikálisaiból, akik tudatosan a déli határok megnyitását szorgalmazzák. Ugyanakkor az adófizetők által finanszírozott nem kormányzati szervezetek elősegítik a nemzet által valaha látott legnagyobb inváziót, amelyet az át nem vizsgált személyek - akik közül néhányan az FBI terrorista megfigyelési listáján szerepelnek - hajtanak végre.

Az elnök összeomló közvélemény-kutatási adatai azt mutatják, hogy az amerikai nép elutasította ezt a motyogó, néma generációs elnököt, akinek egy idősek otthonában vagy egy La-Z-Boy nyugágyon kellene feküdnie a csak eliteknek fenntartott tengerparti városban, Bethanyban található tengerparti házában.

Az elmúlt években a kormány zsarnoki túlkapásai a Covid alatt, a BLM lázadásai és az országos erőszakos bűncselekmények kitörése, valamint a 3% alatti 30 éves fix jelzáloghitel-kamatláb minden idők legnagyobb mértékű elvándorlását indította el az amerikaiaknak a Demcorat által ellenőrzött államokból és metropoliszokból a vörös államok biztonságosabb területeire.

A Covid-korszak migrációs tendenciái ma is megfigyelhetők, csak a lakhatás megfizethetősége miatt kevésbé.

Azonban egy teljesen új tendencia van kialakulóban: egy vidéki Kentuckyban működő kockázati alap új közösséget épít azoknak az embereknek, akik el akarnak menekülni a progresszív városok káosza elől.

A "Highland Rim Project" (HRP) nevű kockázati alap, a New Founding "vidéki városokat és közösségeket fejleszt Tennessee és Kentucky keleti Highland Rim területének bukolikus dombjain."

Tudjuk, hogy az elmúlt néhány év körülményei tengernyi változást indítottak el az emberek lakóhelyét és a távmunka és a rugalmas munkarendek szélesebb körű elterjedésével lehetővé váló, mesterien tervezett közösségek típusait illetően.

A HRP honlapján azt írta: "Nemzetünk egy generációs népmozgás közepén van, amely a kisvárosokba és a vidéki területek felé irányul."

"A távmunka forradalmat tesz lehetővé abban, hogy az emberek hol élnek és hogyan szerveződnek közösségekbe. Az emberek, különösen a Covid óta, proaktívan keresnek olyan közösségeket, amelyek összhangban vannak az értékeikkel és az életmódjukkal. A tudásalapú gazdaságban dolgozók most már dolgozhatnak és élhetnek egy kisvárosban, felemelve ezzel azokat a területeket, amelyek évtizedek óta gazdasági depresszióval küszködtek" - mutatott rá.

A cég szerint a HRP "üzlettulajdonosokkal, lelkészekkel és más közösségi vezetőkkel" partnerségben működik.

Joshua Abbotoy, a New Founding szervezet ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a közösség vezetése túlnyomórészt protestáns keresztényekből áll majd.

"Az egésznek az a lényege, hogy kitűzzük a zászlót, és azt mondjuk, hogy ebben a kisvárosban gyűlnek össze a mi embereink. A kérdés pedig az: ki fogja megkaparintani a földet? Vajon jó, alapokon álló emberek lesznek, akik valami inspirálót akarnak építeni, ami kulturálisan hiteles a régió történelméhez? Vagy Bill Gates, a BlackRock és a kaliforniai hippik lesznek azok?" mondta Abbotoy egy videóban. (...)
Covid kutatási hulladék Több mint egy évtized telt el azóta, hogy Chalmers és Glasziou kimutatták, hogy a kutatási finanszírozás 85%-át "elkerülhetően elpazarolják a teljes biomedicinális kutatási spektrumban." E kutatási pazarláshoz hozzájárultak többek között a gyakorlat számára rossz kérdésekkel való foglalkozás, a rossz vizsgálati tervek és kivitelezés, a kutatási eredmények nem közzététele és a rossz beszámolók.

Úgy gondoljuk azonban, hogy a covid-világjárvány teljesen új szintre emelte a kutatási pazarlást.

2021 januárjára a covid-kutatásra fordított globális kiadások elérték az 5 milliárd dollárt. Kilenc hónap elteltével megkezdődött az aranyláz; a Times Higher Education szerint sok akadémikus a saját szakterületén kívül dolgozott, és a roham számos projekt törléséhez vezetett. 27 hónap elteltével a finanszírozott kutatások adatbázisa 157 országból 20 006 projektről számolt be, amelyek legalább 7,4 milliárd dollárba kerültek.

A projektek egynegyedét az Egyesült Királyságban (26%) ítélték oda, majd az Egyesült Államok következik 23%-kal. A teljes ráfordítás tekintetében azonban az USA áll az első helyen, 2,6 milliárd dollárral (36%), míg az Egyesült Királyság 1,6 milliárd dollárt (21,6%) költött.

2020 nyarán a projektek száma masszívan bővült, de 2020 októberére az aranyláz véget ért - egy éven belül a finanszírozás kezdett elapadni.

A projektek kumulatív száma és az ismert finanszírozási összegek a finanszírozói adatbázis közzétételének hónapja szerint.

Ezek a számok azonban alábecsülik a tényleges kutatási kiadásokat, mivel az NIH jelentése szerint közel 4,9 milliárd dollárt kapott a diagnosztikai tesztekkel, vakcinákkal és kezelésekkel kapcsolatos COVID-19 kutatás finanszírozására. Egyedül a hosszú covid-kutatásra 1 milliárd dollárt költött - ami a STAT szerint "alig van mit felmutatni".

Publikációk

Mindezek a kovid-finanszírozások és az akadémikusok hada, akik épp időben érkeztek a buliba, biztosították a kovid-kiadványok robbanásszerű növekedését.

A LitCovid központi hozzáférést biztosít a PubMedben található 395 821 - és egyre több - covid-cikkhez. A publikációk száma 2020 augusztusában elérte a 11 679-es csúcsot. Napi 377 cikkel számolva, közel 16 cikket kellett volna óránként elolvasni ahhoz, hogy naprakész maradjunk.

Miközben átbogarásztuk a publikációk hegyét, hogy kiderítsük, mi folyik itt, kritikusaink elkezdtek rámutatni, hogy semmit sem publikáltunk egy lektorált folyóiratban. Visszatérünk még a szakértői értékeléssel kapcsolatos problémákra, de mi azzal voltunk elfoglalva, hogy tanulmányok százait vizsgáljuk felül, hogy megértsük, hogyan terjedt a SARS-COV-2.

Öt hónappal azután, hogy a WHO kihirdette a világjárványt, kutatók ezrei - többségük az akut légúti fertőzések járványtanának előzetes ismerete nélkül - fogalmazták meg kutatási kérdéseiket, dolgozták ki protokolljaikat és adott esetben etikai kérelmeiket, végezték el tanulmányaikat, majd írták meg azokat publikálásra, amelyeket rekordidő alatt lektoráltak és publikáltak.

Ha azonban jobban belegondolunk, nem is olyan meglepő, hogy már korán annyi rossz minőségű kutatást publikáltak, és a finanszírozás nagy részét elpazarolták.
WEF agytröszt: Istenhez hasonlóan az emberi jogok is kitaláció A Világgazdasági Fórum (WEF) egyik vezető tisztségviselője kijelentette, hogy "az emberi jogok kitaláció, akárcsak Isten".
A megjegyzéseket Yuval Noah Harari nemrég előkerült videójában tette. Hararit gyakran tartják a WEF emberellenes programjának ötletgazdájaként.
A globalista szervezet és annak alapítója és elnöke, Klaus Schwab professzor vezető tanácsadója.

Egy Ted Talk során Harari, a WEF építésze elmagyarázza a közönségnek, hogy szerinte a "haszontalan embereknek" miért nem szabadna jogaiknak lenniük.

Mielőtt az embereket "medúzákhoz" és csimpánzokhoz hasonlítja, Harari nevetségessé teszi a közvélemény tagjait az "emberi jogokba vetett hitük" miatt.

"De az emberi jogok olyanok, mint a mennyország, és mint Isten - ez csak egy kitalált történet, amit mi találtunk ki és terjesztünk" - jelenti ki Harari.

"Lehet, hogy ez egy nagyon szép történet" - folytatja.

"Lehet, hogy nagyon vonzó történet."

"El akarod hinni, de ez csak egy történet."

"Ez nem a valóság" - állítja.

"Nem biológiai valóság."

"Ahogy a medúzáknak, a harkályoknak és a struccoknak nincsenek jogaik, úgy a homosapienseknek sincsenek."

"Vegyünk egy embert, vágjuk fel, nézzünk bele" - magyarázta.

"Megtalálod a vért, megtalálod a szívet, a tüdőt és a veséket, de nem találsz ott semmilyen jogot.

"Az egyetlen hely, ahol jogokat találsz, azok a kitalált történetek, amelyeket az emberek találtak ki és terjesztettek el"."

Harari ezután a WEF határok nélküli globalista programjának népszerűsítésére fordította a mondandóját.

"Ugyanez igaz a politika területén is" - mondta.

"Az államok és a nemzetek is, akárcsak az emberi jogok, akár Isten, akár a Mennyország - ezek is csak történetek".

Harari ezután kibővítette a nyitott határokról szóló narratíváját azzal, hogy támadta Amerikát és Izraelt, amelyek állítása szerint nem léteznek a "valóságban".

"Egy hegy egy valóság" - jegyezte meg.

"Láthatod, megérintheted és érezheted az illatát."

"De Izrael vagy az Egyesült Államok - ezek csak történetek."

"Nagyon erős történetek - olyan történetek, amelyeket talán nagyon is szeretnénk elhinni.

"De ezek mégis csak történetek."

"Az Egyesült Államokat nem igazán lehet látni, nem lehet megérinteni, nem lehet megszagolni."

Harari emberellenes tanításai a WEF napirendjének szerves részévé váltak.

Ahogy arról a Slay News beszámolt, Harari azt állítja, hogy a világ emberi népességének nagy része "haszontalan", és nem szolgál semmilyen célt a globális elit számára.

Harari azt állítja, hogy hamarosan egy új osztályrendszer fog kialakulni, amely elválasztja a globális elitet a "felesleges" közvéleménytől.

Azt állítja, hogy a világ népességének nagy része nem lesz hasznára a globális elitnek, vagyis többé nem lesz rájuk "szükség".

"Minek nekünk ennyi ember?" jelentette ki Harari nemrég.

Korábban azt is kijelentette, hogy "egyszerűen nincs szükségünk a lakosság túlnyomó többségére" a mai világban.

Harari, aki történészként és futuristaként írja le magát, azzal érvel, hogy a modern technológiák, mint például a mesterséges intelligencia, "lehetővé teszik az emberek helyettesítését".

A megjegyzéseket Chris Andersonnak, a TED vezetőjének adott interjúban tette.

Harari úgy értékelte, hogy a "hétköznapi emberek" körében széles körben elterjedt kortárs kiábrándultság a "lemaradástól" való félelemben gyökerezik az "okos emberek" által irányított jövőben.

Sajnálkozott, hogy a világ hatalmi elitje az ipari forradalom óta a nagyközönségre támaszkodik a munkaerő biztosításában.

Harari azonban kárörvendően állapítja meg, hogy mostanra fordult a kocka, mivel a vállalatok mostantól olcsó technológiával helyettesíthetik az embereket.

"Most pedig gyorsan előre a 21. század elejére, amikor egyszerűen nincs szükségünk a lakosság túlnyomó többségére" - büszkélkedett.

"A jövő az egyre kifinomultabb technológia kifejlesztéséről szól, mint például a mesterséges intelligencia [és] a biomérnöki tudományok.

"A legtöbb ember nem járul hozzá semmihez, kivéve talán az adataikat, és bármit is csinálnak még az emberek, ami hasznos, ezek a technológiák egyre inkább feleslegessé teszik, és lehetővé teszik, hogy az embereket helyettesítsék."
Más gondolatok a baktériumelméletről Baktériumok: szükségtelenek és elégtelenek a betegségek okozásához. Sok tudós a múltban tisztában volt azzal, hogy voltak olyan befolyásos emberek, akiknek érdekeik voltak, akik a statisztikák manipulálásával azon dolgoztak, hogy egy tudományos elmélet státuszát emeljék, de Mike Stone szerint, "aki a baktériumelmélet és a virológia hazugságainak leleplezésére törekszik, "a baktérium "elméletnek" soha nem kellett volna eljutnia a jelenlegi státuszáig, mint a betegségeket magyarázó kiemelkedő paradigma" Ennek ellenére az elméletet a mai napig életben tartották, annak ellenére, hogy az "áltudományos bizonyítékokkal" a semmire alapozott. Forrás:

Történelmileg a közvélemény "túlságosan hajlandó volt elhinni, amit mondtak nekik, amíg a történet elég egyszerű és könnyen érthető" - írja Mike az egyik cikkében a témában The Germ Theory House of Cards. ahol hozzáteszi: "Hagyják, hogy irányítsák az elméjüket, hisznek olyan láthatatlan patogén entitásokban, amelyek létezése és betegséget okozó hatása tudományosan soha nem bizonyított." Az a tény, hogy "nem hajlandóak a saját idejükből és erőfeszítéseikből semmit sem fordítani arra, hogy utánajárjanak annak, hogy igazolják, hogy az egyszerű baktériumelméleti fantáziák, amelyeket eladtak nekik, valóban igazak-e", az az oka annak, hogy "túlságosan könnyű volt az egész világot lezárni egy "világjárvány" hamis ürügyén, amikor nem volt ilyen."

Tudjuk, hogy azok a "befolyásos emberek, akiknek érdekeik vannak", arra támaszkodnak, hogy újabb úgynevezett világjárványokkal való fenyegetéssel terrorizálhassák a közvéleményt, ezért "rendkívül fontos, hogy tanuljunk a múlt hangjaiból, nehogy továbbra is ugyanazokat a hibákat kövessük el".

Nemrégiben végigmentem sok korai hangon, akik a betegségek csíra-"elmélete" ellen emeltek szót, annak 1800-as évek közepén történt megalkotásának kezdetétől kezdve. Ezek az egyének rengeteg okot szolgáltattak arra, hogy a betegségek csíra "elmélete" miért nem illeszkedik a saját klinikáikon belül tapasztalt "fertőző" és "ragályos" betegségek megfigyeléseihez.

Sokan bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy magának az "elméletnek" soha nem lett volna szabad eljutnia a tudományos elmélet státuszáig, mivel a csírahipotézist az évek során szerzett kísérleti bizonyítékok többször is megcáfolták. Megmutatták, hogy a Koch-féle posztulátumok, a logikai kritérium, amelyet alapvető és szükséges feltételnek tartanak annak bizonyításához, hogy bármely mikroba képes betegséget okozni, soha nem teljesültek az úgynevezett kórokozók egyikénél sem.

A bizonyítékok rendszeresen azt mutatták, hogy a feltételezett "kórokozók" általában egészséges gazdaszervezetekben vagy "nem kapcsolódó" betegségekben fordulnak elő. A kutatók egyik csoportja talált egy bizonyos baktériumot egy bizonyos betegséggel összefüggésben, míg egy másik csoport egyáltalán nem talált ilyet. Voltak esetek, amikor úgy tűnt, hogy ugyanazt a betegséget különböző baktériumok okozhatják, és hogy ugyanazok a baktériumok különböző betegségeket okozhatnak. A kórokozókat időnként azokon belül sem találták meg, akik ugyanabban a betegségben szenvedtek. Egy baktérium tiszta tenyészeteivel végzett különböző kísérletek több esetben nem tudtak betegséget előidézni, a leghírhedtebbek Robert Koch saját kísérletei, amelyekkel azt próbálta bizonyítani, hogy a kolera bacillus okozta a neki tulajdonított betegséget. Így azok számára, akik kritikusan és logikusan is szemlélték a kérdést, egyértelmű volt, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a baktériumok betegséget okoznak.

A baktériumhipotézis ellenzői hajthatatlanul azt hangoztatták, hogy az egyén terrénuma (belső környezete) a legfontosabb tényező annak meghatározásában, hogy valakinek megbetegedése lesz-e vagy sem. Minél több méreganyagnak és stresszornak vagyunk kitéve egy bizonyos időn keresztül, annál nagyobb az esélye annak, hogy a szervezet a toxikus túlterhelés megtapasztalása miatt belülről méregtelenítési folyamatot indít el. Ma már láthatjuk, hogy a terepünkre számos különböző tényező közvetlen hatással van. (...)
Máxima holland királynő népszerűsége csökken, miközben a digitális személyazonosító igazolványokat és a CBDC-ket szorgalmazza Az egykor rendkívül népszerű Máxima holland királynő a holland közvélemény körében kegyvesztetté válik. 2022 októbere óta a nemzetközi konferenciákon és találkozókon a kényszerítés totalitárius eszközének népszerűsítése érdekében tesz köröket, lazán dicsérve a központi banki digitális valutákat ("CBDC-k") és a digitális személyazonosságokat ("ID-k").

"Még az alkotmány és saját hivatalnokai sem tudják megállítani" - írta a Nieuw Rechts független holland médiaorgánum. "Mikor szólítják rendre Máximát, és mikor tűnik vissza narancssárga színű ketrecébe?".

Willem-Alexander trónörökös 2002-ben vette feleségül argentin menyasszonyát, Máxima Zorreguietát. 2013-ban, miután édesanyja, Beatrix királynő lemondott, Willem-Alexander lett a király, felesége, Máxima pedig a trónörökösnő. Kilenc évvel később, 2022 októbere óta Máxima királynő nyíltan és tudatosan megsértette a holland alkotmányos jogot.

Máxima királynő az ENSZ digitális pénzzel foglalkozó különleges szószólójaként ("UNSGSA") rendszeresen lobbizik a CBDC-k bevezetéséért nemzetközi konferenciákon. A "pénzügyi integráció" leple alatt azt reméli, hogy minél több országot rávehet arra, hogy áttérjen erre az új fizetési eszközre.

Az I&O Research szerint azonban a hollandok fele nem akarja a digitális euró bevezetését. Attól tartanak, hogy ezzel megszűnik a készpénz, hogy a központi bankok túl nagy hatalomra tehetnek szert, és hogy a polgárok magánélete veszélybe kerülhet.

"Egy királynőnek, akinek egyesítenie kell a népet, távol kellene maradnia az ilyen kényes kérdésektől" - írta a Nieuw Rechts. "Ezért az érintett képviselők már többször is írásbeli kérdéseket nyújtottak be ezzel kapcsolatban Rutte miniszterelnöknek".

A képviselők ("MPs") Rutténak feltett kérdései azt firtatják, hogy az alkotmány megengedi-e egy nem választott tisztségviselőnek, hogy "mindenféle érzékeny véleményeket és terveket népszerűsítsen." Ennek ellenére a holland kormány nem hajlandó kiadni a Máxima CBDC lobbizásáról szóló dokumentumokat "az állam érdekében".

"A Pénzügyminisztérium már megpróbálta leleplezni Máximát. De hiába" - írta a Nieuw Rechts.

A közelmúltban bebizonyosodott, hogy a kényszerítés egy másik ellentmondásos eszközének, a digitális személyazonosságnak a határozott támogatója.

A múlt héten a Világgazdasági Fórum davosi éves találkozóján tartott panelbeszélgetésen Máxima királynő a biometrikus digitális személyazonosító igazolványok szélesebb körű globális bevezetését sürgette. Elmondta, hogy a biometrikus digitális személyazonosító igazolványok bevezetését a kormányok arra használhatnák, hogy nyomon követhessék, "ki kapta meg az oltást, és ki nem".

Kényelmesen elmulasztotta megemlíteni, hogy a digitális személyi igazolványok használata mögött a tömeges megfigyelés és a totalitárius ellenőrzés veszélye leselkedik - jegyezte meg a Nieuw Rechts.

Királynőhöz méltatlanul, ami a politikai lobbizási gyakorlatát illeti, Máximát semmi és senki sem fogja vissza. Úgy tűnik, az argentin miniszter lánya még soha nem hallott olyan fogalmakról, mint a "jogkódex", a "jogállamiság" vagy a "demokratikus támogatás." Elitista arroganciáról és teljes világtalanságról annál inkább. Miközben népszerűsége a holland lakosság körében évek óta csökken, úgy tűnik, mindent megtesz azért, hogy még kevésbé szeressék.
Skót gazdák tiltakozása: A gazdák a végsőkig vannak nyomva - Elegünk van A skót vidéken a "Megtörténik" felkiáltás visszhangzik, ahogy a gazdák csatlakoznak az Európa-szerte zajló tiltakozási hullámhoz. Panaszaik sokfélék, de közös bennük a status quóval való elégedetlenség.
A skót gazdák tiltakozása a Cairngorms Nemzeti Parkkal kapcsolatos, a gazdákra vonatkozó korlátozások ellen irányult. A tiltakozást az váltotta ki, hogy a hódok visszatelepítését tervezték a területre, amit konzultáció nélkül hajtottak végre. "A park a támogatásnál több ellenőrzést biztosít a területen élőknek és dolgozóknak" - mondta a gazdák egyik képviselője.

Joszif Sztálin az ukrán gazdákat "az állam ellenségeinek" nevezte. Ahogy a History egy 2019-es cikkében megjegyezte, a szovjet diktátor egyrészt az ukrajnai kisgazdaságokat állami kollektívákkal akarta felváltani, másrészt meg akarta büntetni a függetlenségre törekvő ukránokat, akik veszélyt jelentettek totalitárius hatalmára. A gazdaságok kisajátításával az állam átvette az ellenőrzést az élelmiszertermelés felett. Ennek eredményeként becslések szerint 3,9-7 millióan haltak éhen.

A történelem Alex de Waal-t idézte, aki azt mondta: "Az ukrajnai éhínség egyértelműen az ember okozta éhínség esete volt." Úgy írta le, hogy "a szerencsétlen társadalmi-gazdasági politika által okozott éhínség és az elnyomás vagy büntetés céljából egy bizonyos népesség ellen irányuló éhínség hibridje".

Most, 100 évvel később, a kormányok Európa-szerte elsősorban az "éghajlatváltozás" és a "zöld" politika nevében veszik célba a gazdákat. Az eredmény? Ahogy a történelem is bizonyította, ember okozta éhínség.

Nem világos, hogy az alábbi videókon látható skót tüntetés mikor zajlott, hol és miért döntöttek a gazdák és támogatóik az akció mellett. A videókat a közösségi médiában megosztók nem közölték ezeket a részleteket. A The Scottish Farmer azonban arról számolt be, hogy január 15-én, hétfőn Grantown-on-Spey-ben, a Cairngorms Nemzeti Park Hatóság ("CNPA") székhelyénél tartották a tiltakozást.

"21 traktorral, egy Unimog teherautóval és Land Roverekkel vonultak végig Grantownon, mielőtt találkozóra került sor a CNPA igazgatótanácsának tagjaival" - írta a The Scottish Farmer.

Úgy tűnik, ez a leírás illik azokra a járművekre, amelyek az alábbi videók közül az elsőn láthatóak egy skót városon áthajtva, ami arra utalhat, hogy ugyanarról a tüntetésről van szó. A harmadik videón a gazdálkodó hallható, amint a nemzeti park érdekében a gazdákra kirótt szabályokról beszél, ami szintén arra utal, hogy a The Scottish Farmers cikkében leírt tiltakozásról van szó. (...)
Megindultak a francia gazdák is: itt vannak az újabb tüntetések A francia gazdák is csatlakoztak azokhoz a német és lengyel tüntetőkhöz, akik azt üzenik az európai vezetőknek: elég volt a nekik kedvezőtlen szabályozásokból.
Szerdán Franciaországban útlezárásokkal tüntettek a gazdák és azt követelték, hogy a kormány alacsonyabb fogyasztói árakat vezessen be és lazítsa a környezetvédelmi előírásokat - számolt be a Reuters hírügynökség.

Sok gazda küzd anyagi nehézségekkel, és azt mondják, hogy megélhetésük veszélyben van, mivel az élelmiszer-kiskereskedők csökkenteni szeretnék az árakat a magas inflációs időszak után.

A mezőgazdasági politika régóta érzékeny kérdés Franciaországban, itt él ugyanis az unión belül a legtöbb termelő.

"Szeretnénk úgy dolgozni, ahogy azt néhány szomszédos országban teszik: termelni, művelni, végezni a munkánkat" - mondta Arnaud Rousseau, a nagyhatalmú FNSEA mezőgazdasági szakszervezet vezetője.

Emmanuel Macron elnök kormánya a németországi, lengyelországi és romániai mezőgazdasági zavargásokhoz hasonló megmozdulásoktól tartva már vissza is vont egy vitatott mezőgazdasági törvénytervezetet, amely elősegítette volna, hogy minél többen váljanak gazdálkodóvá.

Ezt is ajánljuk a témában
A gazdákon spórolnának Scholzék, de kormánygépekre van pénz Németországban
A BILD szerint Berlin el akarta titkolni a luxushelikopterek vásárlását az emberek elől.

A Politico szerdán ellátogatott az egyik tüntetés helyszínére az A62-es autópálya mellé.

"Szükségünk van arra, hogy a francia nép csatlakozzon hozzánk" - mondta a csoport egyik tagja, akinek búzaföldjei vannak.

A franciaországi gazdák azt szeretnék, ha más francia munkavállalók - köztük a teherautósofőrök és az egészségügyi dolgozók - is csatlakoznának hozzájuk.

Céljuk, hogy olyan mozgalmat indítsanak el, mint a 2018-ban Franciaországot megrázó hatalmas "sárga mellényes" tüntetések.

Annak ellenére, hogy a blokádok egy része illegális, a francia rendőrség nem lépett közbe, hogy feloszlassa őket. A gazdák széles körű támogatást élveznek.

Egy felmérés szerint a mozgalmat a franciaországiak 82%-a támogatja; 10-ből 7 ember azt mondta, hogy támogatja a blokádokat, és ellenezné a rendőri beavatkozást.
A NASA A hőmérséklet emelkedik grafikonja a globális felmelegedés vagy a széles körű csalás bizonyítéka? "Nehéz rávenni az embert, hogy megértsen valamit, ha a fizetése attól függ, hogy nem érti meg." - Upton Sinclair. Ez a kijelentés különösen igaz a klímatudomány területén, mondja Tony Heller. A NASA honlapján van egy "Tények" feliratú fül. A "Tények" gombra kattintva különböző menüpontok jelennek meg az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének ("IPPC") idézete mellett: "Az éghajlati rendszer felmelegedésére vonatkozó tudományos bizonyítékok egyértelműek".

Az "éghajlati rendszer" kifejezés homályos, és szükség szerint időnként átértelmezhető. Egy másik weboldalon azonban a NASA konkrétabban fogalmaz. "Tudományos konszenzus: Earth's Climate is Warming" - ez a címe annak a weboldalnak, amely válogatott idézeteket sorol fel kiválasztott intézményektől, köztük kettőt az IPPC-től.

Egy másik weboldalon a NASA egy grafikont mutat be "A World of Agreement: A hőmérséklet emelkedik." A grafikon 5 különböző, egymástól függetlenül dolgozó kutatócsoport legfrissebb éves hőmérsékleteit mutatja be.

"Az elmúlt öt év együttesen a legmelegebb év a modern kori feljegyzésekben" - állítja a NASA.


A ''Képzeletbeli melegrekord'' című rövid videóban Heller a fenti grafikonról beszél.

"A [vonalak] öt különböző [kutató] csoportot mutatnak, amelyek 1880-tól napjainkig szinte azonos grafikonokat hoztak létre" - mondta.

A NASA világtérképét mutatva, ahonnan a hőmérsékleti adatokat gyűjtik, Heller elmondta: "A NASA ezt a térképet arra használja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy nagyon jó globális lefedettséggel rendelkeznek a hőmérsékleti adatokról, de sajnos ez propaganda, nem pedig a valóság".

Az 1880-as hőmérsékletek esetében csak néhány területről vannak hőmérsékleti feljegyzések, így a Földet nagyon kevéssé fedik le, magyarázta Heller. "Szinte semmi Afrikában és nagyon kevés Ázsiában" - mondta.

A brit Climatic Research Unit 1880-as adatai sem állnak jobban. "A déli féltekéről egy darab sincs" - mondta.

"Ez a lefedettség [az 1880-as adatokkal] teljességgel elégtelen a globális hőmérséklet kiszámításához" - mondta Heller.

"Az egyetlen hihető magyarázat a grafikonok [vonalak] szoros egyezőségére az, hogy ezek a különböző [kutató] csoportok egyáltalán nem függetlenek, [a kutatók] valójában összejátszanak, hogy ugyanazt a grafikont készítsék el" - mondta.

"[A] grafikon [fent] nem bizonyíték a globális felmelegedésre. Inkább a széleskörű csalás bizonyítéka".

Heller ezután rátért a közelmúlt hőmérsékleti rekordjaira. Kinshasa, a Kongói Demokratikus Köztársaság ("KDK") fővárosa és a világ egyik legnagyobb városa, Kinshasa példáján keresztül magyarázta el, hogy a városi hőszigethatás hogyan rontja el a teljes hőmérsékleti rekordot. "[A] kinshasai városi hősziget elrontja a teljes DRK hőmérsékleti rekordot" - mondta.

"Ez az öt [vonal a] grafikonon mindkét végén hamis. A legtöbb akadémiai klímatudomány feltételezi ennek a grafikonnak a pontosságát. Az adófizetők dollármilliárdjait irányítják át a klímaakadémiákra, hogy hamis adatokon alapuló, értelmetlen jelentéseket készítsenek"."

Tony Heller: Képzeletbeli melegrekord, 2024. január 24. (5 perc)

Tony Heller amerikai, élethossziglani környezetvédő. Geológus és villamosmérnöki diplomával rendelkezik, és a világ számos legösszetettebb szerkezetének tervezőcsoportjában dolgozott, köztük olyanokban, amelyek valószínűleg az Ön személyi számítógépét is működtetik. Emellett szerződéses szoftverfejlesztőként dolgozott az amerikai kormány számára éghajlati és időjárási modelleken. Cikkeket publikál a Real Climate Science weboldalon, és videókat tölt fel YouTube-csatornájára ITT.

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2024 Map Leiratkozás Leiratkozás