Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:
Az elektromos járművek soha nem fogják uralni a piacot, mondta a Toyota elnöke
Az elektromos járművek soha nem fogják uralni a piacot, mondta a Toyota elnöke

Az elektromos járművek soha nem fogják uralni a piacot, mondta a Toyota elnöke
2024. január 23. forrás

Akio Toyoda, a legújabb jeleként annak, hogy az autógyárak kihátrálnak a problémás technológiából. A Telegraphban olvasható bővebben.

Az akkumulátoros elektromos járművek a globális piaci részesedésnek csak 30%-át fogják valaha is meghódítani - jósolta a Toyota elnöke, aggodalmakat keltve a fogyasztók hajlandóságával kapcsolatban, hogy igazodjanak a Net Zero célokhoz.

Akio Toyoda szerint a hagyományos üzemanyaggal működő autók, valamint a hibridek és a hidrogén üzemanyagcellás járművek fogják kitenni a piac fennmaradó részét.

A világ legnagyobb autógyártója alapítójának unokája szerint az elektromos járművek felé való elmozdulás nem megoldás, amikor a világon egymilliárd ember él áram nélkül.

Ebben a hónapban egy üzleti rendezvényen elmondta, hogy a fogyasztók választási lehetőségeinek és utazási lehetőségeinek korlátozása a drága autók gyártásával nem megoldás.

Ezt mondta: "A vásárlóknak - és nem a szabályozásnak vagy a politikának - kell meghozniuk ezt a döntést."

Hozzátette: "A motorok biztosan megmaradnak".

Érdemes elolvasni a teljes cikket.

Stop Press: Az elektromos kerékpárok rekordszámú tüzet okoztak New Yorkban - írja a Telegraph. A New York-i tűzoltóság által közzétett adatok szerint a városban 267 tűzesetért voltak felelősek az e-biciklik, amelyek 18 emberéletet követeltek és 150 sérülést okoztak.

Az elektromos járművek soha nem fogják uralni a piacot, mondta a Toyota elnöke
Olajszállító tankerek


A Shell és a Vitol vezeti a termékszállító tartályhajók 10 legnagyobb hajóbérlőjét A Shell és a Vitol a világ első számú olajtermék-tartályhajó-bérlői az OPIS 2014-es spotpiaci hajózási adatainak elemzése szerint. Az olajipari óriás Shell 777 hajón közel 39 millió tonna olajterméket emelt át, amelyet a Vitol követ a 606 charterrel közel 30,7 millió tonna szállítására - derül ki az adatokból.

Az OPIS Tanker Tracker a FleetMon.com oldalon az IHS Fairplay Sea-web adatbázisából a 2014-es évben a piacra jelentett valamivel több mint 10 000 tartályhajó spot-fixing adataiból állította össze a 10 legjobb bérlő listáját, amely 515,9 millió tonna olajtermékre, azaz a világ tengeri olajtermék-kereskedelmének nagyjából felére terjedt ki.

Az olajipari óriás BP volt a harmadik legnagyobb, 520 olajtermék-tankert bérelt (27,6 millió tonna), míg a Saudi Aramco hajózási és kereskedelmi ága, az ATC volt a negyedik legnagyobb, közel 25 millió tonna termékmozgással.

A Total, Európa legnagyobb olajfinomítója az ötödik legnagyobb felhasználója volt a termékszállító tartályhajóknak (22,7 millió tonna), míg a Lukoil, Oroszország legnagyobb olajtermelője és kereskedelmi ága, a Litasco a hatodik (21,5 millió tonna).

A Glencore olajkereskedő és bányavállalat, valamint a hajózási leányvállalat, az ST Shipping a 7. helyet foglalta el az első 10 charteres listáján, összesen 20,36 millió tonnányi, a piacra bejelentett hajórakományokkal.

A Glencore közölte, hogy 2013-ban 728 millió hordó olajterméket szállított, ami arra utal, hogy nedves tengeri kereskedelmének nagyobb részét hosszabb távú időbérlet keretében tartályhajókon szállítják, nem pedig az azonnali piacon.

A svájci székhelyű Gunvor hajózási ága, a Clearlake szintén bekerült a top 10-be, 2014-ben 343 termékszállító tartályhajót bérelt, amelyek közel 15,5 millió tonnát szállítottak.

A Trafigura 281 charterrel és 14,5 millió tonna felszállításával a kilencedik helyen végzett, míg a brazil Petrobras, amely jelentős késedelmeket tapasztalt saját finomítóinak építésében, 13,3 millió tonnát importált 263 helyszínen bérelt hajón.
A Net Zero haldoklik - de ez minket is magával ránt A Net Zero zöld energia illúzió haldoklik, ahogy a valóság utoléri - írja Francis Menton a Manhattan Contrarianban. De az Egyesült Királyság és Németország gazdasága is haldoklik, ahogy a Net Zero magával rántja őket. Íme egy részlet.

Hogyan fog kinézni a zöld energia illúziójának halála? Időről időre (lásd például itt és itt) leírtam már egy olyan víziót, amelyben egy állam vagy ország fejjel előre belerohan egy "zöld energiafalba" - a fizikai lehetetlenség áthatolhatatlan barikádjába, amelyet hiány és áramkimaradások jellemeznek, és amelybe az ország hirtelen belezuhan. Az általam azonosított Net Zero fanatikus országok közül Németország és az Egyesült Királyság a legesélyesebbek arra, hogy hamarosan ilyen falba ütközzenek.

De talán a hirtelen összeomlás helyett a zöld energia illúziójának bukása inkább lassú, de folyamatos hanyatlásnak, a gazdasági tevékenység és a jólét fokozatos elsorvadásának fog tűnni. Ebben a forgatókönyvben az energiakorlátozások által előidézett magas energiaárak fontos iparágakat szorítanak ki az üzletből, és ahogy a jó munkahelyek eltűnnek és az energiaárak emelkednek, az emberek fokozatosan és feltartóztathatatlanul szegényednek. Az Egyesült Királyságban és Németországban a közelmúltban történt események az ilyen típusú forgatókönyv irányába mutatnak.

A GWPF Net Zero Watch hírlevelének legutóbbi száma a "Net Zero is dying" (A Net Zero haldoklik) címet viseli (itt találja a hírlevél saját példányát, és kövesse a linket). Teljes nyilvánosságra hozatal - tagja vagyok a GWPF amerikai leányvállalatának igazgatótanácsának). Az elmúlt napok kilenc linkelt hírcikke mind az Egyesült Királyságban és Németországban az ipar hanyatlásának közelmúltbeli eseteivel foglalkozik, amelyek mindegyike a "Net Zero" törekvés során szándékosan felfelé hajtott energiaárak következménye.

A cikkek közül több is foglalkozik a walesi Port Talbot acélmű közelgő bezárásával, amely akár 2500 munkahely megszűnésével is járhat. A Daily Telegraph január 19-i számában Allison Pearson írása a következő címmel jelent meg: "Port Talbotot feláldozták a Net Zero dühös istenének." Bár a Telegraph fizetős, az NZW hírlevelében hosszú részletet közöltek belőle. Íme egy rész:

A magas brit energiaárak miatt Port Talbot nem versenyképes... [N]et Zero. Ez az abszurd és embergyűlölő hitvallás... a brit munkások munkahelyük elvesztését "haladásnak" nevezi, miközben a szén-dioxid-kibocsátásuk mostantól Indiában és Kínában lesz... [Az Egyesült Királyság lesz] az egyetlen G7-ország, ahol nincs első osztályú acélgyártás - komolyan mondják? Már-már az a benyomásunk támadhat, hogy a nemzetet egy ötödik oszlop irányítja, amely a bukását tervezi.

Francis megjegyzi, hogy az Egyesült Királyság és Németország esetében "a jelenlegi helyzet, a folyamatos hanyatlás olyan károkat okoz, amelyek talán már nem is visszafordíthatók. Még ha az energiaárak hirtelen háromszorosára vagy még többszörösére is csökkennének az Egyesült Királyságban, vajon újraépíti-e valaki Port Talbotot, ha egyszer már lebontották?".

Francis felhívja a figyelmet a német ipari termelés folyamatos visszaesésére (lásd alább), és így zárul: "Lehet, hogy a Net Zero haldoklik, de az Egyesült Királyság és Németország gazdasága is haldoklik. Csak remélem, hogy az Egyesült Államokat még időben meg lehet menteni".
Elon Musk, a klímakamu, az AI és a Tesla-buli után most Auschwitzban Ami Elon Musk figuráját illeti, kezem a Biblián és le merem tenni a nagyesküt, hogy a világ leggazdagabb zsenijének mondott alak az egyik legsátánibb figura, aki keveri a kártyát a globalizmus Great Resetjében.
De ő a szimpatikusra beállított sátánista, a "jó zsaru", a sok rossz zsaruként szereplő, vén, szörnyfejű, politikai népirtó között.

Musk évek óta milliókat költ annak kutatására, hogyan lehetne beültetett mikrocsipekkel ellenőrizni és irányítani az emberi agyat. Bele sem akarok gondolni, miféle emberkísérletek történtek és történnek valójában ezzel kapcsolatban. Az egészségügyi innovációknak nevezett emberkísérletek között említhető például a Musk féle Neuralink, amely képes lehet az emberi neuronok és egy okostelefon közötti információ átadására. Összeköti az agyat egy mobiltelefonnal, azaz pont azt a "testek internete" néven elhíresült "vakcina-terrorista" kísérletet célozza meg, mint a COVID19-et népirtó projekt. Egy az egyben.

Musk tehát hol látványosan betart a globalista üdvöskéknek, hol sátánista vámpír-bulikon mutogatja magát, hol előadja a szólásszabadság és a cenzúra mentes közösségi média Supermanjének szerepét.

Elon Musk legismertebb vállalata az amerikai székhelyű Tesla, amely elektromos autókat tervez, gyárt és dob piacra. Musk azért hívta életre ezt a projektjét, hogy bebizonyítsa, az elektromos autók igenis felül tudják múlni a belsőégésű motorral szerelt járműveket.

Tehát Musk az egyik fővezére az egész klímahisztériának és az energiakrízist megcélzó hazug manipulációknak, az elektromos autó hamis illúziójával takargatva a valós tervet: a világ társadalmainak és az emberek életének a tönkretételét.

Musk másik mániája az űrbe való kitelepedés és a Földön az emberek helyét átvevő Mesterséges Intelligencia bevezetése. Mesterséges Intelligencia.

Pár hónapja például a "jó zsaru" szerepébe hazudott Elon Musk, pár havi szemfényvesztés után átadta a Twitter vezetését a WEF ügyvezető elnökének, Linda Yaccarinonak.

A milliárdost most, hogy fókuszban maradjon, éppen azzal vádolják, hogy antiszemitizmust hirdet az X-en (Twitter). Musk ezért fogta magát és elment Auschwitzba, hogy ott egy jól megszervezett Muppet-show során bebizonyítsa, nem is antiszemita. (...)
A WHO hadat üzen az élelmiszerellátásnak az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője globális harcot hirdetett a klímaváltozás ellen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója videóbeszédében hadat üzent a húsiparnak és a hagyományos mezőgazdaságnak.

Felkavaró beszédében Dr. Tedros Ghebreyesus megpróbálta démonizálni azokat az élelmiszerrendszereket, amelyekre az emberiség a túléléshez támaszkodik.

A WHO vezetője különösen a hús- és tejtermelésre célzott, amely szerinte "káros az emberek és a bolygó egészségére".

Felszólította a világ kormányait, hogy "változtassák meg az élelmiszer-ellátást", és a lakosságot "változatosabb és növényi alapú étrendre" ösztönözze.

A "változatos" étrend feltehetően a rovaralapú "élelmiszerekre" és a laboratóriumban termesztett "húsra" utal, amelyeket az ENSZ, a Világgazdasági Fórum és Bill Gates támogat.

"Élelmezési rendszereink károsítják az emberek és a bolygó egészségét" - mondta riasztó nyilatkozatában Tedros.

"Az élelmiszerrendszerek az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 30 százalékához járulnak hozzá, és a globális betegségteher közel egyharmadáért felelősek".

"Ezért alapvető fontosságú az élelmiszerrendszerek átalakítása az egészségesebb, változatosabb és inkább növényi alapú táplálkozás irányába."

A múlt héten a svájci Davosban megrendezett éves WEF-csúcstalálkozó során a mezőgazdasági ágazatot tűz alá vették.

A globalista elitek egyre inkább megpróbálják démonizálni a hagyományosan termesztett élelmiszereket, hogy azokat iparilag előállított és vállalatok által ellenőrzött termékekkel helyettesítsék.

Amint arról a Slay News beszámolt, a WEF egyik tagja felszólította a globalista elitet, hogy dolgozzanak azon, hogy a mezőgazdaságot "súlyos bűncselekménynek" minősítsék.

A Stop Ecocide Now alapítója, Jojo Mehta a svájci luxus síparadicsomban tartott WEF-csúcstalálkozón úgy érvelt, hogy a halászatot és a mezőgazdaságot a "népirtással" kellene egyenlővé tenni.

Mehta ragaszkodott ahhoz, hogy az élelmiszertermelésre irányuló halászat és gazdálkodás "súlyos bűncselekménynek" minősüljön, és azzal érvelt, hogy erkölcstelen dolog pénzt keresni ezekből az iparágakból.

"Kulturálisan berögzült szokásunk, hogy a természet károsítását nem vesszük olyan komolyan, mint az emberek vagy a tulajdon károsítását" - mondta a jelenlévő politikusoknak, bürokratáknak és üzleti elitnek.

A továbbiakban azt mondta, hogy a mezőgazdaság, a halászat és valószínűleg a vadászat "hatalmas károkat és pusztítást okoz a természetben".

Mehta ezután felszólított arra, hogy ezeket a tevékenységeket jogilag is ismerjék el "súlyos bűncselekményként".

"Az emberi jogok területén a tömeggyilkosság és a népirtás súlyos bűncselekménynek számít, de a környezetvédelem területén nincs ennek megfelelője" - mondta.

"Ellentétben egy olyan nemzetközi bűncselekménnyel, mint a népirtás, amely konkrét szándékot igényel, az ökocídium esetében azt látjuk, hogy az emberek pénzt akarnak keresni, gazdálkodnak, halásznak..... Ami hiányzik, az a járulékos és mellékes károk tudatosítása..."

A WEF előadója szerint a gazdálkodás és a halászat "ökocídium", és "súlyos bűncselekményként" kellene elismerni.
A csúcstalálkozón Tedros megragadta az alkalmat, hogy felszólítsa a WEF-fel szövetséges kormányok képviselőit, hogy írják alá az ENSZ egészségügyi szervezetének "globális pandémiaszerződését".

A meg nem választott bürokrata felszólította a világ vezetőit, hogy engedjék át országaik "pandémiás" hatáskörét az ENSZ-nek, hogy az állítólag az "X betegség" ellen küzdhessen.

Az állam- és kormányfőkhöz, az üzleti elithez és a globalista uralkodókhoz intézett beszédében Tedros felszólította a szuverén államok kormányait, hogy írják alá a WHO "globális pandémiaszerződését".

A WHO által javasolt pandémiaszerződés és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) módosításai a globalista szervezetnek olyan átfogó új hatásköröket biztosítanak, amelyek felülírják a szuverén nemzetek törvényeit.

A szerződés a Kínai Kommunista Párttal szövetséges WHO-nak, az ENSZ "egészségügyi" ügynökségének adja majd a végső ellenőrzést az USA világjárvány-politikája felett, beleértve az elkülönítést, a cenzúrát, a maszkolást, az oltási követelményeket és a nyilvános felügyeletet.

A szerződés, ha elfogadják, a WHO-t átfogó globális hatalommal ruházza fel, és az ENSZ-ügynökséget felhatalmazza arra, hogy a korábban szuverén nemzetek pandémiás vészhelyzeti politikáját kinyilvánítsa és irányítsa - ahogy arról a Slay News korábban már beszámolt.

Amint az Egészségügyi Világszervezet közegészségügyi vészhelyzetet hirdet, minden aláíró nemzetnek, köztük az Egyesült Államoknak is alá kell vetnie magát a WHO fennhatóságának.

Ez azt jelenti, hogy be kell tartaniuk a WHO irányelveit a kezelések, a karanténintézkedések, az oltási követelmények és a kormányzati felügyelet tekintetében.

Bár a "pandémiás szerződés" azt a benyomást kelti, hogy a vírusos járványok elleni küzdelemre szolgál, alkalmazási körét a módosítások révén egyre tovább és tovább bővítették.

A WHO szerint a "világjárvány" fogalmának meghatározása most már a "klímaváltozást" is magában foglalja.

A szerződés a WHO-nak adja a végső ellenőrzést az egyes országok felett, hogy "vészhelyzetet" hirdessenek ki, majd diktálják a válaszlépéseket.

Amennyiben a WHO a "globális felmelegedés" miatt "vészhelyzetet" hirdetne ki, az ENSZ egészségügyi szervezete képes lenne felülbírálni a szuverén államok törvényeit, hogy "éghajlati blokádokat" vezessen be.

A terv szerint a WHO képes lenne messzemenő hatáskörét felhasználni a saját maga által kikiáltott vészhelyzet leküzdésére vagy akár "megelőzésére".

Egy "jelentős éghajlati esemény" megelőzése érdekében a WHO a digitális dollárjait arra használhatná, hogy a "globális felmelegedés" megállítása érdekében megakadályozza, hogy az emberek húst és tejtermékeket vásároljanak.

Az ENSZ valamennyi tagállama, köztük az USA is, várhatóan idén májusban írja alá a szerződést.
Az EU megszavazza a gyűlöletbeszédet bűncselekménnyé nyilvánító állásfoglalást Bűncselekmény a beszéd révén. (a békavíz forró már a fazékban! - KJ)
Az EU-ban a cenzúra növekvő támogatottságának részeként az Európai Parlament megszavazta azt az állásfoglalást, amely az úgynevezett "gyűlöletbeszédet" az egész Unióban bűncselekménynek nyilvánítja. A döntés, amelyet a kritikusok Orwell "Nagy Testvéréhez" hasonlítanak, újradefiniálja a szólásszabadság helyzetét az Európai Unióban.

A döntés nagy figyelmet keltett az egyéni szabadságjogokra gyakorolt lehetséges hatása miatt. A kritikusok szerint túlszabályozáshoz és a szólásszabadság elfojtásához vezethet. Az EU Parlament azonban kitart álláspontja mellett, és azt állítja, hogy ez a radikális változás döntő lépés a gyűlölet elleni küzdelemben, és tovább fog menni.

Az állásfoglalás elfogadása előtt Maite Pagazaurtundúa (Spanyolország), a jelentés előadója, az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság tagja elmondta:

"A jelenlegi uniós jogi keret csak részben terjed ki a gyűlöletbeszédre és a gyűlölet-bűncselekményekre, de jelenleg nincs közös, átfogó jogi meghatározás uniós szinten. Az új társadalmi dinamikát tekintve a gyűlölet normalizálódása rohamosan fejlődik, ezért társadalomként meg kell védenünk magunkat és a megtámadott, üldözött és zaklatott embereket.

A radikális hálózatok és a szélsőséges polarizáció kedvező környezetet teremtenek az ilyen, az alapvető jogokat sértő magatartások terjedéséhez. Ezzel a jelentéssel arra kérjük a Tanácsot, hogy adjon zöld utat a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd elleni európai szintű jogszabályok elfogadásának, amelyek mindig megfelelnek az arányosság elvének és garantálják a polgárok véleménynyilvánítási szabadságát".

Az Európai Konzervatívoktól:

A dokumentumnak két fő célja van: Először is, hogy a gyűlöletbeszédet felvegyék az EUMSZ 83. cikkének (1) bekezdése szerinti uniós bűncselekmények listájára, amely tartalmazza a "különösen súlyos, határokon átnyúló dimenzióval rendelkező bűncselekményeket" - mint például a terrorizmus, az emberkereskedelem, a kábítószer- és fegyverkereskedelem, a pénzmosás és a szervezett bűnözés -, és amelyre uniós szintű minimumszabályok vonatkoznak a fogalommeghatározások és a szankciók tekintetében. A hivatalos közlemény szerint a gyűlöletbeszéd azért érdemli meg ugyanezt a jelzőt, mert olyan súlyos, hogy "nemcsak egy személyt vagy közösséget, hanem a társadalom egészét érinti azáltal, hogy aláássa az EU alapjait", a közösségi média pedig azonnal "határokon átnyúló dimenziót" adott neki.

Az állásfoglalásban hangsúlyozott második célkitűzés a gyűlöletbeszéd és a gyűlölet-bűncselekmény fogalmának kiterjesztése az áldozatok több további kategóriájára. Jelenleg az uniós jog csak egy bizonyos faj, bőrszín, vallás, nemzetiség vagy etnikai hovatartozás elleni gyűlöletként határozza meg ezeket, ami a baloldali törvényhozók szerint a mai világban már nem elegendő.

A dokumentum ezért kéri, hogy a definíciót bővítsék ki a "nemre, szexuális irányultságra, nemre, nemi identitásra, nemi kifejezésre, nemi jellegzetességekre, életkorra, fogyatékosságra és bármely más jelentős jellemzőre." Objektív meghatározás hiányában könnyen elképzelhető, hogy ez utóbbi meghatározás biankó csekkként szolgálhat bármihez, ami miatt valaki sértőnek érezheti magát.
Megdöbbentő felmérés mutatja, mennyire gyűlöl minket az <strike>elit</strike> paraziták Egy sokkoló felmérésből kiderül, hogy az elit mennyire lenézi a közvéleményt. A megkérdezettek több mint háromnegyede élelmiszer- és energiaadagolást akar a "klímaváltozás" elleni küzdelem érdekében, a többség pedig a nyaralásra szánt repülőutakat akarja betiltani.
A felmérést a Committee to Unleash Prosperity (CUP), egy marylandi székhelyű nonprofit érdekvédelmi csoport végezte.

A szervezet az amerikai lakosság 1 százalékos szegmensének tagjait kérdezte meg - akiket úgy határoztak meg, hogy főiskolai végzettséggel és 150 000 dollárnál magasabb éves jövedelemmel rendelkeznek.

Arra a kérdésre, hogy "Támogatná vagy ellenezné a gáz, a hús és az áram szigorú rationálását az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében?", az elit 77 százaléka válaszolt igennel.

A Borostyán Ligát végzettek körében ez az arány eléri a 89 százalékot.

Feltehetően a vagyonuk miatt mentesülnek az ilyen adagolás alól, míg a szegények szenvedhetnek.

Továbbá az elit 69 százaléka a gáztűzhelyek azonnali betiltását, 81 százaléka pedig a gázüzemű járművek betiltását szeretné.

A többség azt is szeretné, ha a kormány betiltaná a légkondicionáló használatát és a nem létfontosságú légi utazásokat, gyakorlatilag betiltva a nyaralást - ezek a szabályok feltehetően nem vonatkoznak a magánrepülőgépeikre és luxuslakásaikra.

Az elit 67 százaléka meg van győződve arról is, hogy a tanároknak kellene eldönteniük, mit tanuljanak a gyerekek, míg 26 százalékuk szerint a szülőknek kellene dönteniük.

A felmérésből az is kiderül, hogy az elit mind életmódjuk, mind meggyőződésük tekintetében nagyban különbözik az átlagnépességtől.

Arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államoknak mennyi szabadságot kellene biztosítania polgárai számára, 47 százalék azt mondta, hogy az embereknek túl sok szabadságuk van, míg 21 százalék meg van győződve arról, hogy túl sok az ellenőrzés.

Ehhez képest a szavazók 57%-a szerint túl sok az ellenőrzés, míg 16% szerint túl sok a szabadság.

74 százalékuk szerint javult az anyagi helyzetük, míg a teljes lakosságnak csak 20 százaléka.

Figyelemre méltó 84 százalék elégedett Joe Biden elnöki munkájával is, míg Biden a legutóbbi felmérések szerint az általános választók 39 százaléka körül áll.

Azok az emberek, akik Amerikát irányítják, vagy legalábbis azt hiszik, hogy irányítják, egy saját maguk által létrehozott buborékban élnek - írják a tanulmány szerzői.

Annyira elszigetelték magukat a mindennapi amerikai élet valóságától, hogy az átlagamerikaiakétól nagyon eltér a véleményük arról, hogy mi történik és minek kellene történnie ebben az országban.
Ahogy Chris Morrison megjegyzi, a felmérés eredményei valószínűleg az egész nyugati világban tükröződni fognak, hasonlóan az elit politikájával szembeni, számos más országban megfigyelhető visszahatáshoz.
A laboratóriumi hús nem lesz Európa jövőjének a részese Előre figyelmeztette Brüsszelt Magyarország és tizenegy másik tagállam arra, hogy a laboratóriumi húst nem tekintheti Európa a jövő fenntartható alternatív fehérjeforrásának és számos előfeltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy egyáltalán napirendre kerüljön a sejtszaporítással termesztett hús engedélyezése. Az elővigyázatosság nem véletlen.

Megtörte a csendet az Európai Unió tizenkét tagállama - köztük Magyarország - és világos üzenetet küldött Brüsszelnek: a laboratóriumban sejtszaporítással előállított hús soha nem lesz Európa fenntartható alternatív fehérjeforrása.

Az uniós agrárminiszterek keddi ülésére készített közös dokumentum több év után az első olyan anyag, amely több európai ország hivatalos álláspontját tükrözi.

A dokumentum tanulsága szerint ezúttal előrelátóak a tagállamok, és a feljegyzéssel arra figyelmeztetik az Európai Bizottságot, hogy semmilyen módon sem könnyítheti meg az őssejt-technológiával előállított laboratóriumi hús uniós piacra jutását.

Brüsszel körmére néznek a tagállamok

A figyelmeztetés azért is példátlan, mert előremutató. Jelenleg nincs olyan laboratóriumi húst előállító vállalkozás, amely elindította volna az új élelmiszerek forgalomba hozatalához szükséges uniós hatósági eljárást. A dokumentumot jegyző országok világossá teszik, hogy a laboratóriumi hús engedélyezéséről folytatott párbeszéd előfeltétele, hogy az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) felkészüljön a technológia kockázatértékelésére.

Az országok azt is egyértelműsítették: átfogó hatásvizsgálatokat kell készíteni a termesztett húsokról és már most gátat kell szabni az olyan népszerűsítő kampányoknak, amelyek arról próbálják meggyőzni az embereket, a laboratórium lesz a húspiac jövőjének központja.

Hogyan készül a laboratóriumi hús?

A technológia lényege, hogy valódi állati fehérjét állítanak elő, míg a többi alternatíva növényi, vagy rovari alapú. Az eljárás során az élőállatból mintát vesznek. A kinyert sejteket úgynevezett bioreaktorban, a sejtek osztódását és növekedését elősegítő táptalajon növesztik. E táptalaj összetevői egyebek mellett állati embrióból származó anyagok, a sejtek növekedését segítő szérumok, de a pontos összetevőket lehetetlen ellenőrizni. A sejtszaporulatot a megfelelő méret elérése után egy következő eljárásban úgy alakítják és formázzák, hogy úgy nézzen ki, mint a valódi hús. Az eljárás a legújabb bizonyítékok alapján sokkal környezetszennyezőbb, mint a hagyományos állattartás, és az energiaigénye is bőven meghaladja azt.

Európa garantáltan megosztott marad

A 27 tagállam közül 12 ország írta alá az egyelőre feljegyzésnek tekinthető, kötelezettségvállalást, vagy konkrét lépéseket nem tartalmazó dokumentumot:

Magyarország
Ausztria
Franciaország
Olaszország
Csehország
Szlovákia
Ciprus
Málta
Görögország
Luxemburg
Románia
Litvánia
Németország-szerte lezajlottak a demokráciavédelmi tüntetések kellett már a jogállamnak ez a kis erkölcsi támogatás, mint egy falat kenyér. München. A főszervező, Lisa Poettinger 27 éves gyakornok tanár (önmeghatározása szerint "egyetemista klímaaktivista - klímavédelem=osztályharc - #Antifa #RefugeesWelcome") az eseményre hangolva kifejtette:

teljesen legitim dolog nyilvánosságra hozni a "nácik", a klímagyilkos fasiszták és a konszerntulajdonosok címét, csak azért vigyázni kell, mert az emberekkel szembeni erőszak nehéz ügy; ehelyett színes festékkel kell leönteni vagy össze kell graffitizni a házaikat, az úgy "cool." Majd az "Együtt a jobboldal ellen" című tüntetés fővezéreként rámutatott: a CSU politikusai nemkívánatos személyek az eseményen, mert neki (Lisa Poettingernek) semmiféle árnyalatú jobbosokat nem vesz be a gyomra. Amely sommás véleményt készséggel tette magáévá a média is: a Tageszeitung például "Piros lap a jobboldalnak" címmel még külön plakátot is kiadott az eseményre.

(A tavaly októberi bajor tartományi választásokon egyébként a CSU-ra, az értékkonzervatív Szabad Választókra és az AfD-re együttvéve a választók 67,5 százaléka voksolt; igaz, München belvárosa 44 százalékban a Zöldeket támogatta.)

A fiatalabb tüntetők a "Lilik a jobboldal ellen" típusú transzparensekkel vonultak, mások elmés német szójátékkal az "Emberi jogokat jobboldali emberek helyett!" szlogennel a kezükben tüntettek a lelkiismereti és szólásszabadság mint emberi jogok védelmében; hogy aztán a tömeg egy emberként skandálja: "Egész München gyűlöli az AfD-t"!

Aachen. "Aachen mozgósítja magát a jobboldali uszítással szemben" - ezzel a címmel számolt be az Aachener Zeitung a Nagy Károly városában tartott, AfD- és "ultrakonzervatív-ellenes" felvonulásról, majd az üzenet szemléltetéseképpen "A tiltakozók széles frontja" felirattal alábiggyesztett egy fotót a vonuló tömegről, melynek élén egy szikár "AfD-seket megölni. Nácikat kitoloncolni." szövegű transzparenssel vonulnak az ifjú antifasiszták.

A képet azóta kicserélték, a cím maradt, ahogy maradt a rövid tartalmi kivonat is: "felvonulás az intolerancia és a radikális uszító beszédek ellen".

A rendőrség képviselője a köztévének elmondta: nagyon elégedettek a nappal, néhány apró pirotechnikai kihágástól eltekintve teljesen békésen zajlott a rendezvény, nem volt semmi látnivaló. (...)
Svédország lépéseket tesz a készpénzmentes menetrend ellen A jobboldali svéd kormány a jövőben a készpénzhasználatot akarja erősíteni.

Mi folyik itt, tényleg ez történik?

Svédország hirtelen egyik jó dolgot teszi a másik után. Nemrég törölték a 2030-as menetrend céljait a kormány irányelveiből, és eltörölték az üzemanyagokra kivetett klímaadót.

Most pedig az új polgári kormány a készpénz használatát akarja támogatni, ami ellentétes a készpénzmentes menetrenddel.

A kormány kinevezte a kérdezőbiztost, hogy dolgozzon ki ötleteket az emberek készpénzfizetéshez való jogának támogatására. Ennek oka lehet, hogy egyesek egyszerűen nem akarnak készpénzmentes társadalmat, de az is, hogy vészhelyzetekben és válsághelyzetekben is lehessen fizetni.

"Alapvetően arról van szó, hogy senkit ne zárjunk ki a fizetés lehetőségéből" - mondta Niklas Wykman, a pénzügyi piacokért felelős miniszter.

Más szóval a svéd kormány arra akarja kényszeríteni az üzleteket, hogy készpénzt fogadjanak el. Ez ellentétes az egész készpénzmentes menetrenddel, amelyet az utóbbi időben láthattunk.

Svédországnak ez az új lépése kiváló hír.

Egy készpénzmentes társadalomban ugyanis a kormánynak nagyon könnyű lenne ellenőrizni, hogy mit lehet vásárolni és mit nem. A digitális személyi igazolvánnyal és a digitális pénztárcával kombinálva egy olyan disztópikus jövő elé nézünk, ahol a másként gondolkodókat kizárhatják a társadalomból.

Meglepő módon Svédország hirtelen sok mindent elkezdett jól csinálni.
NAM-csúcstalálkozó - A globális rend átalakítása Mit képvisel a Putyin által támogatott el nem kötelezettek mozgalma? A NAM-csúcstalálkozó január 15. és 20. között zajlott Uganda fővárosában, Kampalában. Több mint 120 ország több mint 3000 küldöttje vett részt az El nem kötelezettek mozgalmának (NAM) 19. csúcstalálkozóján.

Oroszország, amely megfigyelői státusszal rendelkezik a NAM-ban, szombaton méltatta a szervezetet, amiért fontos szerepet játszik a nemzetközi kapcsolatok igazságosabb, demokratikusabb és többpólusú rendszerének kialakításában.

"Teljes mértékben egyesít bennünket, hogy elutasítjuk a neokolonialista törekvéseket, a kettős mércét, valamint az erőszakos nyomást, a diktatúrát és a zsarolást mint a külpolitikai és külgazdasági célok elérésének eszközét" - mondta Vlagyimir Putyin elnök a csúcstalálkozóra küldött üzenetében.

1. Mikor és miért hozták létre a NAM-ot

Az El Nem Kötelezettek Mozgalma az 1955-ben az indonéziai Bandungban tartott első nagyszabású afroázsiai konferenciára vezethető vissza, amely a második világháború utáni dekolonizációs folyamatot jelezte.

A konferenciát olyan országok szervezték, amelyek nem kívántak részt venni a hidegháború kelet-nyugati ideológiai szembenállásában és a nemzeti függetlenségi küzdelmekre és saját gazdasági fejlődésükre kívántak összpontosítani.

A NAM hivatalosan 1961-ben alakult meg a jugoszláviai Belgrádban és 25, főként ázsiai és afrikai országot tömörített.

2. A NAM mai struktúrája

Ma a gazdasági együttműködés, valamint a szociális és humanitárius kérdések állnak a NAM munkájának középpontjában.

A csoportosulás 120 nemzetből (afrikai, ázsiai, közép- és dél-amerikai), 20 megfigyelő államból (köztük Oroszországból és Kínából) és 11 szervezetből (például az Afrikai Unióból és az Arab Ligából) áll.

A NAM-nak nincs alapító chartája, törvénye vagy szerződése, sem állandó titkársága. A mozgalom ügyeinek intézése az elnökséget betöltő ország feladata.

3. Mik a NAM céljai

A NAM fő célja a megalakulásakor az volt, hogy az újonnan függetlenné vált ázsiai és afrikai országokat távol tartsa a szuperhatalmi rivalizálástól és megvédje újonnan megszerzett függetlenségüket a kétpólusú világban.

Napjainkban további fontos célok:
- a háborúk okainak megszüntetése;
- Ázsia és Afrika újonnan függetlenné vált országainak védelme a gyarmati uralomtól;
- a gyarmatosítás, az imperializmus és a faji megkülönböztetés elleni küzdelem;
- minden állam szuverén egyenlőségének szorgalmazása; az országok közötti baráti kapcsolatok és a nemzetközi viták békés rendezésének ösztönzése;
- az erőszak és a nukleáris fegyverek használatának ellenzése;
- valamint az emberi jogok és a környezet védelme.

4. Mi a NAM szerepe

Az 1990-es években, miután a hidegháború kétpólusú világa megszűnt, a mozgalom próbálta megtalálni az útját és az új, többpólusú világ kiépítése, amelyet Oroszország is képvisel, vált elsődleges céljává.

2012 óta, amikor Irán elnöksége alatt a teheráni nyilatkozat nyíltan elítélte az Irán elleni szankciókat és a nyugati beavatkozást Szíriában, a NAM szerepe megnőtt.

A NAM ma a globális Dél fő párbeszéd-eszköze, amely a világ népességének mintegy 58%-át, a globális kőolaj 76%-át és a globális gáztartalékok 53%-át képviseli az összes OPEC-tagállammal. (...)
A Görög Egyház Szent Szinódusa nyíltan felvette a harcot az transzgender- lobbi ellen A görög ortodox egyház a Vatikánnal ellentétben nyíltan felvette a harcot a transzgender-lobbival, kiáll az anya és az apa fogalmának és a természetes férfi-nő házasság védelmére, a normális emberi természetes rend megtartása érdekében és követelik, hogy mindazokat a politikusokat, akik a transzgender lobbit támogató LMBTQI törvényeket akarnak bevezettetni szigorúan büntessék. Az ezeket tárgyaló zsinatra január 23-án került sor.

"Az utolsó túlélő": Mesogaia és Lavreotiki metropolitája, Nikolaos úr - "A homoszexualitás pszichiátriai betegség" (upd)
A görög egyház "utolsó mohikánjaként" lehetne jellemezni Mesogaia és Lavreotiki metropolitáját, Nikolaos atyát (fotó), aki a tegnap megtartott Szent Zsinat ülésén a "házasság" kérdésében, és főleg a kiskorú gyermekek homoszexuális párok általi örökbefogadásának kérdéséről beszélt.

Mesogaia metropolitája egyenesen ezt mondta: "A törvényjavaslat minden elfogadása aláássa a nemzetet, és ebben az értelemben nemzetellenesen működik." És a törvényjavaslatra reagálva egy gyűlés szervezését javasolta.

Nikolaos atya egy magas szintű tudományos képzettséggel rendelkező metropolita, ma már kompetens a témában, ő volt az Orvosbiológiai Etikai és Etikai Központ igazgatója, valamint a Görög Egyház Szinódusi Bioetikai Bizottságának elnöke.

Nikolaos atya nem finomkodott a megfogalmazásokban, és nem is próbált kibújni a lényeg nevén nevezéséről: a homoszexualitást pszichiátriai betegségnek minősítette és felszólította az egyházat, hogy dinamikusan reagáljon a törvényjavaslatra, és közvetlenül támadta a kormányt és a pártokat.
"Amióta a pszichiátria letörölte a homoszexualitást a mentális zavarok listájáról, felhagyott az ezzel kapcsolatos kutatásokkal, és ezek a szerencsétlen emberek tehetetlenek maradtak az egyetlen társasággal, a kényelmes törvényhozás reményében és a jogérvényesítéssel az önbecsmérlés és a szégyen felvonultatásával."

A korfui metropoliták, Nektarios atya és Serafim Piraeus "szankciókat" kértek azokkal a képviselőkkel szemben, akik megszavazzák a törvényjavaslatot, beleértve a pénzbírság kiszabását.
Rendkívüli ülésre ült össze 2024. január 23-án, kedden a Görög Egyház Hierarchiájának Szent Szinódusa, amelynek egyetlen témája az azonos nemű párok javára szóló házasságkötésről és örökbefogadásról szóló bejelentett jogszabály.

A szokásos ima után a Szent Szinódus meghallgatta Őszentsége Nikolaosz, Mesogaias és Lavreotikis metropolitája kifejtését, majd párbeszéd következett, amelynek eredménye egyöntetűen kifejezi a Görög Egyház álláspontját ebben a témában, az alábbiak szerint: (...)
A Világgazdasági Fórum Marie Antoinette-je A hivatásos cenzorok és propagandisták gyásztanácsadásán a The Wall Street Journal főszerkesztője panaszkodott a Világgazdasági Fórum törekvő zsarnokainak: "Ha visszamegyünk a múltba, nem is olyan régen... miénk voltak a hírek. Mi voltunk a kapuőrök, és a tények is a miénk voltak. Ha a Wall Street Journalban vagy a New York Timesban azt írták, akkor az tény volt." Azok nagy megdöbbenésére, akik úgy gondolják, hogy nemes előjoguk a nyilvánosság manipulálása a narratíva irányításával, az átlagemberek most "sokkal jobban megkérdőjelezik", hogy mit jelentenek igazságként. A nyilvánosság növekvő ítélőképessége zavarja az "uralkodó osztályt." Talán ez az oka annak, hogy a kormányzati iskolák manapság tartózkodnak a diákok kritikai gondolkodási készségének csiszolásától. A tekintélyelvűség virágzik a méhkasok tudatlansága mellett.

Sajnálom tehát, davosi diktátorok, mi, átlagemberek, gyorsan ráébredünk a keserű valóságra, hogy a vállalati hírek pörgő-forgatói ugyanolyan bűnösök a mai civilizációs káoszért, mint a rosszindulatú központi banki pénznyomtatók, az irányíthatatlan kémügynökségek és a multinacionális vállalati behemótok, amelyek már régóta együttműködnek a globális események manipulálásában. Kinyitottuk a szemünket, és látjuk, hogy milyen szörnyetegek vagytok valójában.

Valószínűleg ezért van az, hogy az amerikai "elit" kétharmada (és bizonyára nemzetközi elvtársaik még nagyobb hányada) úgy véli, hogy az átlag amerikaiak túl sok egyéni szabadságjogot élveznek (emlékszel, amikor Meghan leendő exférje, Harry az első alkotmánymódosítást "őrültnek" nevezte?). A közvélemény "ébredése" bizonyára azt is megmagyarázza, hogy miért állt fel egy sor nemzetközi despota Davosban, hogy a Világgazdasági Fórum hatalomra éhes uraságának elmondja, hogy a folyamatos globális ellenőrzésükre jelentkező legnagyobb veszélyt a... szólásszabadság jelenti. Felejtsük el a harmadik világháborút, a halálos járványokat, a kibertámadásokat, a pénzügyi rendszer összeomlását ígérő adósságbombát, vagy akár az űrből érkező, infrastruktúrákat pusztító elektromágneses impulzusokat. A WEF-urak számára, akik uralkodnak és elvárják, hogy a bolygó erőtlenjei engedelmeskedjenek, nincs félelmetesebb az intellektuális ellenvéleménynél és a nyilvános vitánál.

Érdekes módon ugyanez a felmérés, amely az "elit" személyes szabadság iránti megvetését dokumentálja (természetesen a saját klikkjük fenntartott kiváltságain túl), azt is feltárja, hogy a nem "elitek" nagyjából kétharmada úgy véli, hogy a központosított kormányzati ellenőrzés komoly fenyegetést jelent az emberi szabadságra. A feudális arisztokrácia tehát ragaszkodik ahhoz, hogy a parasztoknak túl sok szabadságuk van, miközben a parasztok már azzal vannak elfoglalva, hogy az ekeollókat karddá, a metszőkampókat pedig lándzsává verjék. Mi baj történhetne?

Már régóta nyilvánvaló, hogy az emberiség jövője szempontjából kritikus konfliktus nem a nemzetállamok között fog eldőlni, hanem a szabadságra vágyó emberek és a totalitárius irányításra törekvő nemzetközi intézmények között. Amikor Klaus Schwab azt állítja, hogy a demokratikus választásokat hamarosan felváltja a mesterséges intelligencia, a szabadság megfontolt védelmezői felkészülnek. Amikor a WEF tagjai annyira kétségbeesetten próbálják előmozdítani az "éghajlatváltozás" kommunizmusát, hogy a halászatot és a gazdálkodást a "népirtással" egyenértékű "súlyos bűncselekményként" kezelik, a racionális emberek tudják, hogy a zsarnokság új korszaka van itt.

Az Egyesült Államokban, ahol a "szabadság" az Amerika alapító elveiért életüket feláldozni kész harcosok dédelgetett csatakiáltása, egyre nyilvánvalóbbá váltak a jelei annak, hogy valami aljas és ezekkel az elvekkel ellentétes dolog történik. Az impozáns Pentagon-komplexum, az amerikai földön álló hadsereg, és a világ többi országához képest eltörpülő védelmi költségvetés mind-mind a korlátozott és kiegyensúlyozott, civil vezetésű kormányt előíró amerikai alkotmány árnyékában tűntek fel.

Az FBI, a CIA és az NSA (és tucatnyi más ügynökség, szervezet, külső vállalkozó és láthatatlan alcsoport, amelyek szakterülete az amerikai állampolgárok elleni kémkedés) megalakulásával a semmiből egy teljesen új kormányzati ágat hoztak létre, amely mentes a törvényhozói elszámoltathatóságtól, a bírói korlátozástól és a nyilvánosság ellenőrzésétől. A Federal Reserve - egy magánbank, amely a dollárnyomtatás és -kölcsönzés félelmetes hatalmával rendelkezik - az amerikaiak közös valutáját olyan leértékelődő eszközzé alakította át, amely manipulálja és felügyeli a magánügyleteket, és a középosztály megtakarításait a világ leggazdagabbjainak számláira helyezi át. Az Igazságügyi Minisztérium (csak névleg) az állandó Mély Állam barátait védi, miközben az ellenségeit veszi célba (ezért maradnak Jeffrey Epstein gyermekszexuális ügyfelei ugyanolyan szabadok, mint az Antifa hazai terroristái, akik kisvállalkozásokat gyújtanak fel és civileket támadnak meg, miközben Mary McCord és más Obama-Biden bürokratikus zsoldosok konzervatívokat üldöznek, J6-os politikai túszokat tartanak fogva és Trump elnököt gyötrik).

Miközben mind a szövetségi törvények, mind az amerikai polgárok hatalmas többsége évtizedek óta követeli, hogy a hatóságok vessenek véget a tömeges illegális bevándorlásnak, ugyanezek a hatóságok összejátszanak a vállalatokkal és az olcsó munkaerőre szoruló felsőbb osztálybeli "elitekkel", hogy figyelmen kívül hagyják a törvényt, és elősegítsék a határhoz kapcsolódó legrosszabb fajta gonoszságot - a szervezett bűnözést, a transznacionális terrorizmust, a kábítószerrel kapcsolatos tömeggyilkosságokat és a szexrabszolga-kereskedelmet. És miközben az amerikaiak természetes szabadságjogait és alkotmányos jogait fenyegető fenyegetések mindegyike úgy szaporodott el, mint a társadalmat felemésztő vírusos rák, a politikusok tovább fokozták az amerikaiak fájdalmát és szenvedését azzal, hogy olyan "szabadkereskedelmi" megállapodásokat kötöttek, amelyek a nemzetközi konglomerátumokat és befektetési házakat gazdagították, miközben tönkretették Amerika egykor irigylésre méltó ipari és gyártási önellátását és elszegényítették az ország középosztályát. Bármely becsületes megfigyelő, aki alaposan szemügyre veszi ezt az amerikai nép elleni "visszaélések hosszú sorát", könnyen arra a következtetésre juthat, hogy a konfrontáció gyorsan a végéhez közeledik.
Blackout! Hamarosan a szomszédságodban jelentik be a szakértők™ A következmények: "10 nap szupermarketek nélkül", és "mindössze 4 napba telik, mire egy nagyváros teljes káoszba süllyed." Ó, kedves olvasók, ha még mindig aggódnak az 'X betegség' vagy a WEF International sok más nedves álma miatt, akkor tegyék, mert ezek a rémálmok, beleértve az áramkimaradásokat is.

Ma itt van valami, amit 'öt éven belül' látni fognak, az egyik ilyen 'szakértő™' szerint (akit a lapok viccesen 'áramszünet pápának' neveznek, mert a cárok a jelek szerint megint kimentek a divatból).

Blackout! 'És akkor hirtelen minden riasztó megszólalt'

Decemberben 30 órás áramszünet volt a Mur-völgyben. A riasztórendszerek tulajdonosai az áramszünet alatt és után meglepetésben részesültek.

A legutóbbi nagy áramkimaradás a Mur-völgyben [Stájerországban] megmutatta, mire képes egy áramszünet. Decemberben a Mur-völgyben nagymértékű áramkimaradás volt, amely mintegy 30 órán át tartott. Egy riasztórendszer-szolgáltató helyszíni jelentése most azt mutatja, hogy sok riasztórendszerben elromlott az akkumulátor, amelyet az áramszünet után ki kellett cserélni.

"Vészhelyzeti áramellátás vs. valóság

Ez különösen aggasztó, mivel a riasztórendszereknek a magánszemélyek esetében tizenkét órás, a kereskedelmi szektorban pedig 60 órás vészhelyzeti áramellátással kell rendelkezniük. 'De a valóság nem mindig tartja be ezt' - teszi hozzá Herbert Saurugg áramszünet-szakértő, aki egyben a Society for Crisis Preparedness elnöke is.

A nagy meglepetés akkor ért, amikor az áramszolgáltatás újraindult. Ugyanis sok riasztórendszer most akkumulátorhibát jelentett, és már nem lehetett aktiválni.

Herbert Saurugg, az áramszünet szakértője

'Ha leáll az áramszolgáltatás, a riasztórendszerek ezt kellemetlen csipogással vagy fütyüléssel jelzik, ami a tartalék akkumulátorokat is lemeríti. A mobiltelefon-hálózatok részleges kiesése további hibaüzeneteket eredményezett, mivel a riasztások továbbítása már nem volt lehetséges. Néhány riasztórendszer-tulajdonost ez meglepett, és nem tudtak vele mit kezdeni, pedig nem kellene, hogy ez így legyen" - mondja Herbert Saurugg [a tavalyi karácsony aláhúzásával foglalatoskodva].

A hosszú áramkimaradás az akkumulátorok mély lemerüléséhez és további hibaüzenetekhez vezetett. 'Ez különösen kedvezőtlen egy olyan hétvégén, mint a Mur-völgyben. De a nagy meglepetés akkor történt, amikor az áram újra visszajött. Sok riasztórendszer most már akkumulátorhibát jelentett, és nem lehetett többé aktiválni" - folytatja a válságmegelőzési szakértő [ez a probléma más "rendszereket" is sújt?].

Ebben az esetben a riasztórendszereket gyártó cégnek elegendő tartalék elem volt a raktárkészletében ahhoz, hogy gyorsan kijavítsa az összes hibát. Herbert Saurugg áramszünet-szakértő azonban arra figyelmeztet, hogy egy valóban kiterjedt meghibásodás esetén ez óriási problémává válik, mert egyrészt valószínűleg nem lesz mindenhol elegendő tartalék alkatrész, másrészt az egyidejűleg fellépő problémák miatt óriási mennyiségű emberre van szükség ahhoz, hogy mindent újra működésbe hozzanak. Azt is megállapították, hogy az előírt [elvárt] helyreállítási időkereteket a gyakorlatban gyakran nem sikerül elérni.

"A riasztórendszer-üzemeltetőknek gondosan el kell olvasniuk a biztosítási szerződéseiket, mivel az ilyen meghibásodások a biztosítási juttatások kizárásához vezethetnek" - tanácsolja Saurugg.

A szakértő sürgeti az embereket, hogy készüljenek fel

Herbert Saurugg áramszünet-szakértő úgy látja, hogy ez újabb megerősítése annak, hogy egy valódi országos áramkimaradás után hatalmas újraindítási nehézségek lesznek [képzeljék el, ha úgy tetszik, ha ezek az áramszünetek "nemzetközi" jellegűek, ami Európában gyorsan bekövetkezhet, és minden "jobb" lesz, ugye? Igaz!], és ismét arra kéri az embereket, hogy tegyenek óvintézkedéseket. Mert még ha a riasztórendszerek most nem is feltétlenül nélkülözhetetlenek a túléléshez, az önálló, legalább 14 napos élelmiszer- és gyógyszerellátás mindenképpen az. Ezek az egyedi példák csak a sok területen szunnyadó és alábecsült problémák lehetőségét mutatják.

Néhány évvel ezelőtt ugyanez a "szakértő" - valójában az osztrák hadsereg tisztje (tudom...) - ugyanebben az újságban ugyanezt az információt terjesztette, bár akkoriban, 2022-ben, még ezek a félelemkeltők is kicsit nyíltabban fogalmaztak az okokról:

Szakértő: "Nagy áramszünet biztos, hogy hamarosan bekövetkezik".
Ő Ausztria vezető áramszünet-szakértője, és mindannyiunkat felráz: "Egy áramszünet biztosan bekövetkezik. Ez azt jelenti, hogy 10 napig nem lesz szupermarket'.

Herbert Saurugg tudja, mit kell tenni áramszünet esetén

Herbert Saurugg őrnagy (48) áramszünet- és válsághelyzet-felkészültségi szakértő, ezért Ausztriában ő a legkeresettebb szakember. Áramszünet bármikor bekövetkezhet, és a kockázat évről évre nő. "Egy áramszünet biztosan bekövetkezik hamarosan, akár idén, akár öt év múlva, de sajnos meg fog történni" - mondja a stájer származású szakértő. Éppen tegnap Salzburgban több száz háztartás maradt áram nélkül.

A megújuló energiát nem lehet tárolni

Az okok nyilvánvalóak: a folyamatosan növekvő villamosenergia-igény, a megújuló energiát tároló létesítmények hiánya, az elöregedő infrastruktúra, a szakképzett személyzet hiánya, kibertámadások, szabotázs és szélsőséges időjárási körülmények [Ön mit választ?]. Megelőzni nem lehet, csak felkészülni rá - mondja a szakértő, aki 2012-ig a fegyveres erőknél tevékenykedett, és csak azóta foglalkozik az áramkimaradások témájával.

Az őrnagy (az év végén nyugdíjba vonul a hadseregből) felvázolja: Ausztriában körülbelül 24 órás áramszünetre számítok. Európa-szerte akár egy hétig is eltarthat." [Ez attól függ, hogy a különböző nemzeti hálózatok mennyire vannak szorosan összekapcsolva, nem igaz? Úgy értem, egy áramszünet az egyik országban áramkimaradások kaszkádját indíthatja el máshol...]. Ez azt jelenti, hogy nincs áram, nincs víz, nincs gáz, nincs termelés, nincs szolgáltatás, nincs logisztika - minden leáll [A zöldek és a hozzájuk hasonlók valószínűleg úgy ünneplik majd ezt, mint a "da climate™" nagy győzelmét].

Ha van egy egynapos áramszünet, napokig, sőt, akár több mint egy hétig is eltart, mire minden újraindul. Képzeljék el: több mint 8 millió embernek hirtelen nincs mit ennie, nincs víz, nincs mobiltelefon-hálózat, nincs internet. A szupermarketek egy hétig vagy még tovább is zárva lesznek. Mivel néhány napba telik, mire minden rendszer újra teljesen működőképes lesz [ne feledjék: a válságkezelést ugyanazok az emberek fogják végezni, akik a "Pandemic™" intézkedéseket hozták].

Saurugg a szupermarket példáján keresztül magyarázza: "Az élelmiszerüzletek minden bizonnyal egy hétig, ha nem hosszabb ideig zárva lennének - és ez egy 24 órás áramkimaradás esetén is így van. Mert: megszakad a logisztika, az elektronikai lánc. Maga a személyzet is rendkívüli helyzetben van. Hogyan jutna el egy szupermarket alkalmazottja a munkahelyére tömegközlekedés és üzemanyag nélkül?

A városok káoszba süllyednek

Saurugg szerint a legfontosabb a családon belüli és különösen a szomszédságon belüli összetartás [de... ez nem egy "társadalmi konstrukció", "sajnálatos" és hasonlók?] 'Persze vidéken ez könnyebb, mint a városokban'. [Ilyen értelemben történelmileg mindig is az volt.] A városokban egy-két nap után már tartani kell az első zavargásoktól és fosztogatásoktól. 'Négy nap után egy nagyváros teljes káoszba süllyedhet' - vázolja fel a 48 éves férfi a borús forgatókönyvet.

'Folyamatosan azt hallom, miért kellene tésztát felhalmozni, ha úgysem tudom megfőzni' - mondja a szakértő. 'Az áramszünet után az áram újra megy, de az üzletek zárva lesznek'. Áramszünet esetén még a gázüzemű vízmelegítők és sütők sem fognak működni, vagy alig működnek majd, főleg "azért, mert sok [ilyen gázüzemű sütő] már elektromosan működik." [a "megoldásokról" beszélve, amelyek a későbbiekben problémákat okoznak].

Mit kell otthon tartania

Saurugg szerint csak ésszerűen lehet készülni: Személyenként 6 csomag víz, tészta, rizs, konzervek, elsősegélycsomag, gyógyszerek (inzulin, szívtabletta, vérnyomáscsökkentő, antihisztamin stb.), alapvető higiéniai cikkek [WC-papír!], zseblámpa, [elemmel működő] rádió vagy kurblis rádió, elemek, kempingfőző és gázpatronok, fejlámpa, valamint szükség esetén babaholmi. A Bécsben élő stájer a gyertyáktól óv a gyertyák használatától: "A tűzveszély miatt. Nem lehet vészhívást leadni, a tűzoltóság később érkezik, és alig van víz'.

Herbert Saurugg is megjegyzi: 'Ne dobja ki a lejárt palackozott vizet vagy tésztát - ezek gyakran évekig élvezhetők. A konzervek miatt sem kell aggódni - kivéve, ha a konzervdoboz duzzadni kezd, akkor azonnal ki kell dobni".

Bumeráng vészhelyzeti áramfejlesztő

A szakértő a magánháztartásokban sem tartja sokra a vészhelyzeti áramfejlesztőket: "Sokan nem tudják, hogyan kell használni őket. Az üzemanyagot megfelelően kell tárolni, korlátozott az eltarthatósága, és ismét fennáll a tűzveszély." Ráadásul: "Ha én vagyok az egyetlen, akinél ég a villany az utcán, jó eséllyel nemkívánatos látogatást kapok" - magyarázza Saurugg.

A családapa hangsúlyozza: "A jó kommunikáció a szomszédsággal rendkívül fontos. Ami nekem nincs, az a szomszédomnak van, és fordítva." A kis címletekben és érmékben lévő készpénz szintén előnyös. Az alkohol mértékkel való fogyasztása sem rossz ötlet: "Azért, hogy az emberek boldogok legyenek, és esetleg csereeszközként".

Szemeteszsákok és macskaalom-dobozok mint vécé

Nagyon fontos és gyakran elfelejtett dolog: tartsunk elegendő szemeteszsákot és macskaalmot. 'Egyrészt a fagyasztott tárgyak egy nap után szemétnek számítanak, és ki kell őket dobni. Másrészt a WC-re még mindig ki kell menni, és erre a legjobbak a szemeteszsákok, a macskaalom pedig megköti az ürüléket' - magyarázza a krízisszakértő.

Szintén gyakran alábecsülik az üzemanyagot: "Ezért az autóban mindig legyen legalább félig tele a tank. Áramszünet esetén napokig nem lesz benzin vagy gázolaj" - magyarázza Saurugg.

Az elmúlt években sok osztrák vásárolt fegyvert. "Ezt természetesen meg tudom érteni. De ez nem megoldás. És mindig szem előtt kell tartani, hogy a másik személynek is lehet fegyvere, és harcedzettebb, azaz gyorsabban használja a fegyvert' - mondja a szakértő.

Fáklyák, ragasztószalag, gyertyák, gázfőzők, üzemanyagpaszta stb.
Tisztálkodási szerek, 1000g tészta, 18l víz, 500g kukoricaszem stb.
1000g savanyú káposzta, 600g kukorica, 600g borsó, 800g szárított kenyér, stb.
Gyógyszerek, elsősegélynyújtó felszerelés, játékok, hálózsák, elemek stb.

Az áramszünet kockázata az elmúlt 20 évben óriási mértékben megnőtt. És évről évre tovább növekszik, mert egyszerűen egyre több és több áramot fogyasztunk, és minden digitális" - mondja Saurugg. Ausztriában egyébként senki sem felelős igazán áramszünet esetén: "Igen, van polgári védelmi szövetség és katasztrófaelhárító csapatok. De nincs rendes osztály, vagy még gyerekcipőben jár. Ausztriában még egy maroknyi szakértő sincs" - mondja Saurugg [gondolom, ez más országokban sincs másképp; gondoljunk csak a WHO által kikiáltott, úgynevezett "Pandemic™"-re, a kormányok "válságkezelésére" és az összes "szakértőre™"].

A hadsereg nem felelős

A hadseregre csak korlátozottan lehet támaszkodni vészhelyzetben, mivel nem igazán felelős [vigyázat, ez két különböző érv]. Michael Bauer, a hadsereg szóvivője válaszolt egy kérdésre: "Ilyen esetben csak a saját rendszereinket védjük. Tehát a hadsereg ugyanúgy működik áramszünet esetén, mint áramszünet nélkül. Természetesen minden erőnkkel támogatjuk az elsősegélynyújtókat egy ilyen esetben." Bauer szerint egyszerűen alig van olyan szakember, aki járatos a témában. 'Saurugg őrnagy, ő egy igazi áramszünet-pápa' - mondja Michael Bauer a 48 éves családapáról.

A Nationalrat [az osztrák parlament] által megrendelt tanulmány szerint le vagyunk maradva az áramszüneti készültség terén. Az osztrák fegyveres erők is fokozták a közelmúltban az áramszünetre való felkészülést. Peter Skorsch vezérőrnagy, a Belügyminisztérium "Blackout" projektcsoportjának munkatársa a Heute-nek néhány értékes tippet is adott a legrosszabb forgatókönyvre.

Bíróság: Trudeau túllépte hatáskörét a kamionos tüntetők ellen
Bíróság: Trudeau túllépte hatáskörét a kamionos tüntetők ellen

Bíróság: Trudeau túllépte hatáskörét a kamionos tüntetők ellen
Szőke Mária Magdolna 2024. január 24. forrás

Kanada: A Szövetségi Bíróság megállapította, hogy a kamionos tüntetők elleni vészhelyzeti fellépések indokolatlanok és törvénytelenek voltak, Trudeau túllépte hatáskörét. A 2022. február 18-án, Ottawában tartott "szabadságkonvoj" tüntetés során lóra ültetett rendfenntartók állnak fel.

Fotó: A 2022. február 18-án Ottawában megtartott "szabadságkonvoj" tüntetése során a a Trudeau kormány lovasrendőröket is bevetett a tüntetők ellen, mint "járványügyi intézkedést.

A kanadai bíróság úgy ítélte meg, hogy a Trudeau kormány drasztikus beavatkozása "ésszerűtlen" volt, amikor "vészhelyzetre" hivatkozva erőszakhoz folyamodott, hogy megakadályozza a COVID-terror ellen tiltakozó kamionosok tüntetését. A "vészhelyzetre" való hivatkozással a legtöbb globalista kormány, így a magyarországi Orbán kormány is visszaélt, és túllépve hatáskörüket korlátozták az emberek jogait. A tegnapi, kanadai bírósági ítélet ezért is precedens értékű.

Bíróság: Trudeau túllépte hatáskörét a kamionos tüntetők ellen

Fotó: A szövetségi bíróság mostani ítélete csaknem pontosan egy évvel azután született, hogy a vészhelyzeti törvény biztosának vizsgálata megállapította, hogy a kormány megfelelően járt el, amikor 2022-ben hivatkozott a törvényre. Mint kiderült tévedtek.

Egy kanadai szövetségi bíróság 2024. január 23-án azoknak a panaszosoknak adott igazat, akik Justin Trudeau miniszterelnök ellen panaszt nyújtottak be a bírósághoz a kanadai kamionosok tüntetésével kapcsolatos intézkedések, illetve az úgynevezett "járványügyi" intézkedések, megszorítások és a COVID-19 vakcina bevetésekkor elrendelt ésszerűtlen és alkotmányellenes intézkedések miatt.

A szövetségi bíróság kedden megállapította, hogy az úgynevezett szabadságkonvoj- tüntetésekre válaszul a rendkívüli helyzetről szóló törvény kormány általi felhívása "nem volt indokolt a vonatkozó ténybeli és jogi korlátokhoz képest, amelyeket figyelembe kellett venni".

Döntésében Richard Mosley bíró azt írta, hogy a lépés "ésszerűtlen" volt, és Kanada jogairól és szabadságairól szóló chartájának megsértéséhez vezetett.

2022 februárjában kamionosok és támogatóik közel egy hónapig elfoglalták Ottawát, a kanadai fővárost a koronavírus-járvány miatti közegészségügyi rendeletek elleni tiltakozásul. A tiltakozók blokkolták a legfontosabb határátkelőhelyeket is az Egyesült Államokkal.

Trudeau válaszul Kanada történetében először hivatkozott az 1988-as vészhelyzeti törvényre, amely széles körű felhatalmazást adott a szövetségi kormánynak, beleértve azt a lehetőséget, hogy megtiltsák bizonyos helyeken a gyülekezéseket, és leállítsák a tüntetés támogatására irányuló közösségi finanszírozási erőfeszítéseket.

Egy tavaly februári nyilvános vizsgálat viszont arra jutott, hogy a kormány megfelelően járt el, amikor a vészhelyzeti törvényre hivatkozott.

A Canadian Civil Liberties Association (CCLA) és a Canadian Constitution Foundation azonban megfellebbezte ezt a döntést, azzal érvelve, hogy a kormány a vészhelyzeti törvényt alkalmazza, és ezzel megsértette az ország jogairól és szabadságairól szóló chartát.

"A bíró úgy ítéli meg, hogy Trudeau megsértette az ország legmagasabb törvényét a vészhelyzeti törvénnyel. A válságot azzal idézte elő, hogy megosztotta az embereket. Aztán megsértette a Charta jogait, hogy illegálisan elnyomja a polgárokat" - tette közzé a közösségi médiában Pierre Poilievre konzervatív vezető, aki a konvoj során tüntetőkkel találkozott.

A konzervatívok jelenleg jóval megelőzik Trudeau liberális pártját a jövő évi választások előtt.

A bíróság kimondta, hogy Trudeau miniszterelnök fellépése a kanadai kamionosok és más tüntetők ellen "ésszerűtlen" volt, és kívül esik a miniszterelnöki státusz törvényes hatáskörén.

A bíróság elrendelte, hogy a kérelmezőknek megtérítsék a tárgyalással kapcsolatos összes költséget illetve az ítélet hozataltól számítva 30 nap áll rendelkezésükre az írásbeli panaszok és kártérítési igények bírósághoz történő benyújtására, így a bíró megállapíthatja a megfelelő ítéletet.

Trudeau és csapata bejelentette, hogy fellebbezni fognak az ítélet ellen.

A kanadai kormány vészhelyzeti törvényt alkalmazva leállította a szabadságkonvojt, amit a szövetségi bíróság jogellenesnek ítélt meg A kanadai szövetségi bíróság kimondta, hogy a kormány a vészhelyzeti törvényt alkalmazva "nem volt indokolt", és így törvénytelen volt a Freedom Convoy két évvel ezelőtti ottawai tüntetésének leállítása. A tüntetések 2022 elején három hétre leállították Ottawa belvárosát a COVID-19 oltóanyag-kötelezettségek ellen tiltakozva.

"Arra a következtetésre jutottam, hogy a kiáltvány kiadására vonatkozó döntés nem viseli magán az ésszerűség - az indokoltság, az átláthatóság és az érthetőség - jegyeit, és nem volt indokolt a releváns ténybeli és jogi korlátok tekintetében, amelyeket figyelembe kellett volna venni" - jelentette ki Richard Mosley szövetségi bíró.

Mosley hozzátette, hogy "csak egyetlen ésszerű értelmezése lehet" a vészhelyzetekről szóló törvénynek és a CSIS-törvénynek, és úgy véli, hogy "nem teljesültek a GIC-nek a közrendet érintő vészhelyzet kihirdetésére vonatkozó mérlegelési jogkörére vonatkozó jogi korlátok".

Ez volt az első alkalom, hogy a szélsőséges jogszabályokat 1988-as életbe lépése óta életbe léptették, és feljogosította a bankokat arra, hogy bírósági engedély nélkül befagyasszák a tüntetők személyes számláit. A kormány ugyanakkor a "terrorizmus finanszírozására" vonatkozó szabályokat kiterjesztette a tüntetőkre is. Justin Trudeau miniszterelnököt annak idején heves bírálatok érték az ilyen példátlan és keménykezű válaszlépések miatt.

A vészhelyzeti törvény előírja, hogy csak "sürgős és kritikus helyzetben" lehet alkalmazni, amely "súlyosan veszélyezteti a kanadaiak életét, egészségét vagy biztonságát." A törvényes tüntetések nem tartoznak ide.

David Lametti kanadai igazságügyi miniszter akkoriban úgy nyilatkozott, hogy a kormány úgy véli, hogy ezek a feltételek teljesültek, mivel a válság országos szintű volt, és meghaladta a meglévő törvények hatáskörét.

Ma a szövetségi bíróság nem értett egyet.
A tudományos szakértői értékelés nem működik, és én nem veszek részt benne többé A tudományos publikálás jelenlegi modellje a tudományos fejlődés helyett a kiadók üzleti érdekeit szolgálja. A rendszer javíthatatlan, és össze kell omlania, hogy új és jobb rendszert találjunk.
Az elmúlt évtizedben önkéntes bírálóként meglehetősen gyakran vettem részt a szakértői bírálati folyamatban. A tudományos szakértői bírálathoz vezető utam valószínűleg a szokásos út volt.

Posztdoktorként a tudományos vezetőm megkért, hogy véleményezzek néhány kéziratot, amelyet szakértői bírálatra kértek tőlem, és ő a jelentéseiben elismerte a hozzájárulásomat. Ez, valamint a fokozatosan növekvő publikációs listám felkerült a szerkesztőbizottságok látókörébe, amelyek elkezdtek megkeresni szakértői véleményezési felkérésekkel. Az évek során a következő folyóiratokba bíráltam el cikkeket: Advanced Science, Agronomy, Archaeological and Anthropological Sciences, BMC Biology, Current Genetics, Ecology and Evolution, Frontiers in Plant Science, Heredity, Journal of Plant Growth Regulation, Molecular Biology and Evolution, Molecular Genetics and Genomics, Nature Communications, Nature Ecology & Evolution, Nature Plants, New Phytologist, Plant Biotechnology Journal, Plants, People, Planet, Scientific Reports, The Plant Journal és mások. Nem válogattam a folyóirat impaktfaktorát tekintve - ha a cikk a szakterületem vagy érdeklődési köröm alá tartozott, és volt egy kis szabadidőm, elfogadtam a felkérést.

Komolyan vettem az ezzel a munkával járó felelősséget. Mindig elolvastam a teljes kéziratot, beleértve a kiegészítő anyagokat is, és a döntő fontosságú részeket újraolvastam. Soha nem fejeztem be egy recenziót egy nap alatt, még akkor sem, ha volt rá elég időm. Szerettem volna "aludni rá egyet", és friss, az érzelmektől megtisztított elmével befejezni a jelentésemet, amelyet néha egy tökéletlen szöveg olvasása vált ki. A jelentéseimben igyekeztem konstruktív, diplomatikus lenni, a kételyek előnyeit alkalmazni, és kerülni a kicsinyes vagy durva kritikát (ami különböző mértékben sikerült is). Mindig is tudatában voltam annak, hogy a szakértői véleményezési folyamat nem hibátlan. Kezdetben főként a bírálók részéről a tisztességtelenség, a fel nem fedett összeférhetetlenség vagy a nyílt szellemi lopás lehetősége miatt aggódtam, amit a folyamat legelterjedtebb formája - az egy vak bírálat (a szerzők kiléte a bíráló előtt nyilvánosságra kerül, aki anonim marad) - megkönnyít. Mivel bírálóként nem választhattam a vitathatatlanul igazságosabb, kettős vakon történő értékelést, úgy döntöttem, hogy "feloldom a vakságot", és minden egyes jelentésemet aláírtam.

Amint az a fenti bekezdésekből kiderül, a szakértői véleményezési folyamatra fordított munka mennyisége jelentős lehet. Miközben a tudományos közösség széles köre teljes mértékben tisztában van azzal, hogy a bírálók tevékenysége teljesen önkéntes, soha nem díjazzák (figyelmen kívül hagyva az egyes kiadók által a bírálóknak felajánlott publikációs díjmentességet), és általában nem is ismerik el (mivel a bíráló névtelen marad), ez a fajta önzetlen magatartás gyakran meghökkentő a kívülállók számára. A kiadók ugyanis egy valóban kivételes üzleti modellt használnak ki - a tudományos kéziratot egy társult tudományos szerkesztő kezeli (általában önkéntes, azaz nem fizetett), külső bírálók bírálják el (önkéntes, nem fizetett), míg a kiadó általában azt javasolja, hogy a szerzők külső fizetett szolgáltatásokat vegyenek igénybe a nyelvi szerkesztéshez. Még a kiadó e kezdetleges szerepe ellenére is a szerzők több mint 3000 eurós publikációs díjat fizetnek azért, hogy munkájuk "nyílt hozzáférésű" (előfizetés nélkül hozzáférhető) formátumban legyen elérhető olyan folyóiratokban, amelyek egyre inkább "csak online" (azaz nyomtatott formában nem is léteznek).

Feltételezem, hogy a tudósok önkéntes részvétele ebben a folyamatban részben egyfajta tehetetlenségnek köszönhető - ez mindig is így működött, még azokból az időkből, amikor egy kézirat lektorálása személyes megtiszteltetésnek, a tudomány iránti kötelességnek számított. Az én személyes hozzáállásomban is volt ebből valami. De gondoltam más lehetséges előnyökre is, amelyeket a szakmai bírálat számomra jelenthet. A bírálói tevékenység olyan, mintha bekukkantanék más laboratóriumok futószalagjába, lehetőséget adva arra, hogy megismerjem és megismerjem a területem legújabb fejleményeit. A bírálati jelentéseim aláírása segíthet - így gondoltam - hírnevet szerezni a közösségben, és az, hogy ilyen módon elérhető vagyok, új együttműködésekhez vezethet. És persze ott volt az az idealista és kissé önhitt elképzelés is, hogy kritikai bírálóként az ember javíthat, megtisztíthatja vagy akár ellenőrizheti is a jelenlegi tudományos gondolkodást.

Körülbelül 10 év elteltével a mérleg elkeserítően negatív. Egyrészt ott van az önkéntes időm (összesen sok hét munka) és a szaktudásom, amelyet másra is fordíthattam volna. Másrészt a juttatások szűkösek. Soha nem kaptam semmilyen díjazást, sem pénzbeli, sem más jellegű díjazást, és bár a munkaadóm hivatalosan elismeri, hogy a szakértői értékelés a tudományos tevékenységem része, ennek nincs valódi elismerése. Az biztos, hogy tanultam egy-két dolgot, és bővítettem a látókörömet, de ennek más, hatékonyabb módjai is vannak. Néhányszor olyan szerzők kerestek meg, akik őszinte hálájukat fejezték ki a konstruktív szakmai bírálatomért. Ez kedves volt, de tudományos együttműködés nem kezdődött. Aztán vannak igazán negatív tapasztalatok is. Egy konkrét szakmai bírálat során erős volt a gyanúm, hogy az egész folyamatot (a dolgozat kezdeti értékelése, a bírálók kiválasztása, jelentéseik és a szerzők cáfolatainak és javításainak értékelése, az elfogadásról vagy elutasításról szóló döntés) teljes egészében egy tudományos képesítéssel nem rendelkező technikai asszisztens végezte, nem pedig egy tudományos szerkesztő. Ezért felvettem a kapcsolatot a szerkesztőséggel, és megkérdeztem, hogy ki volt az adott kézirat tudományos szerkesztője. Nem kaptam választ, és újra elküldtem a kérésemet. Csend. Ha gyanúm helytálló, a tudományos szerkesztők ilyen jellegű megkerülése gyakori és kényelmes gyakorlat lehet egyes "ragadozó" kiadóknál. Nem kell hangsúlyoznom, hogy ez mennyire etikátlan és káros lehet a tudományos publikációs folyamatra nézve. De felügyelet hiányában honnan tudhatjuk egyáltalán, hogy milyen gyakorlatot alkalmaznak ezek az egyre növekvő és profitéhes vállalkozások?

Egy másik folyóiratnál és kiadónál átnéztem egy olyan tanulmányt, amely elfogult mintavételtől szenvedett, és nem elemzett elegendő mennyiségű adatot (a kitűzött célhoz képest), a bioinformatikai eszközök nem megfelelő alkalmazásával. Azzal érveltem, hogy ez az eredmények túlzott értelmezéséhez és félreértelmezéséhez vezetett. Meglepetésemre nem sokkal azután, hogy benyújtottam kritikus, de mértéktartó értékelésemet, kizártak a bírálati folyamatból. Nem kaptam meg a szerzők válaszát, nem olvashattam a többi bíráló véleményét, és nem volt módomban követni ennek a konkrét kéziratnak a sorsát. Amennyire én tudom, egyszerűen azért távolítottak el az értékelési folyamatból, mert negatív kritikát küldtem.

Több más alkalommal is kaptam olyan kéziratokat, amelyekben olyan hibák és gyengeségek voltak, amelyeket a szerkesztőségek elég súlyosnak ítéltek ahhoz, hogy visszautasítsák őket. Ennek ellenére egy idővel később találkoztam azokkal a kéziratokkal, amelyeket - más folyóiratokban - publikáltak, de ugyanabban a formában, amelyeket korábban hibásnak nyilvánítottak és elutasítottak. Az elutasításokat követő sorozatos újbóli beküldések különböző folyóiratokba érthető stratégia azon szerzők számára, akik először a nagyobb presztízsű kiadványokban próbálják publikálni munkáikat, de végül a kisebb hírnévvel és nyilvánossággal rendelkező folyóiratokban állapodnak meg. A legtöbb szerző bizalmasan elismeri, hogy a "szerencse" fontos szerepet játszik a publikálásban. Ez a szerencse a bírálók sorsolásán múlik, akik lehetnek szigorúak vagy engedékenyek, átfogóak vagy vázlatosak, barátságosak vagy barátságtalanok, különféle okokból, amelyeknek nem kellene számítania. Az újraküldések ezért gyakoriak, de a legtekintélyesebb folyóiratokért folytatott hiúsági verseny mellett ezek növelik annak esélyét is, hogy végül bármilyen - amatőr, hibás, ellentmondásos vagy jelentéktelen - dolgozatot publikálnak. Ezt a rendszer egy másik jellemzője teszi lehetővé: a korábbi elutasítások és bírálati jelentések nem kerülnek átvitelre, amikor egy másik folyóirathoz vagy kiadóhoz újra benyújtják a cikket. Minden egyes újbóli benyújtás tehát egy ingyenes sorsjegy a szerzők számára, akik csak akkor fizetnek publikációs díjat, ha és miután a dolgozatot elfogadják. Mindez megsokszorozza a bírálók munkaterhét, és búcsút mond annak az elképzelésnek, hogy a szigorú szakértői bírálati eljárás összességében javítja a tudományos eredményeket.

Úgy döntöttem, hogy abbahagyom a magánkiadóknak szánt publikációk lektorálását. Nem látok többé semmilyen kényszerítő okot arra, hogy részt vegyek egy olyan rendszerben, amely ennyire nyilvánvalóan kudarcot vall. Vagyis a tudomány, nem pedig az üzleti modell, amely virágzik. Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a publikált cikkek száma exponenciálisan növekszik - 2022-ben a Scopus és a Web of Science által indexált cikkek száma mintegy 47%-kal nőtt 2016-hoz képest, miközben a gyakorló tudósok száma nagyjából változatlan maradt. Hirtelen képességet szereztünk arra, hogy sokkal gyorsabban tudjunk tudományos felfedezéseket tenni? Vagy néhány év alatt 47%-kal lettünk okosabbak? Mennyi volt az átlagos publikációk száma, amit egy jó tudós az 1950-es években publikált? És mennyi ez a szám most? Vajon a ma közzétett dolgozatok ugyanolyan mélyrehatóak, mint évtizedekkel ezelőtt, vagy egyszerűen csak engedtünk a profitorientált kiadók és a "publikálj vagy vessz" ösztönzők szentségtelen szövetségének a tudományos életben? Ha ezeket a tendenciákat a reprodukálhatósági válság összefüggésében vizsgáljuk, nyilvánvalóvá válik, hogy a tudományos publikálás jelenlegi rendszere elromlott. Már nem hiszem, hogy meg lehet javítani, és úgy gondolom, hogy összeomlásra van szükség ahhoz, hogy új, jobb modellek jöjjenek létre.

Egy új modell megalkotása, vagy akár csak elképzelése valószínűleg nehezebb, mint a régi modell lebontása. Véleményem szerint a tudományos publikálás hanyatlása nagyrészt a profitorientált publikálás és a tudományos eredmények szigorú, értelmes, reprodukálható és elszámoltatható közlése közötti érdekellentétnek köszönhető. Ha a pénzügyi ösztönzők megrontják a kutatást, akkor egyszerűen vágjuk ki őket az egyenletből. Az önkéntes bírálók és szerkesztőbizottsági tagok nagyon erős helyzetben vannak ahhoz, hogy fellépjenek a magánkiadók gyakorlatával szemben, egyszerűen azért, mert az ő alapvető önkéntes munkájuk nélkül a kiadók megszűnnének létezni. A szakértői értékelési folyamat viszont magánkiadók nélkül is folytatódhat. Semmi sem akadályozza meg a tudósokat abban, hogy a meglévő nonprofit platformokon, például a bioRxiv-en keresztül bíráljanak el dolgozatokat.

Nekem személy szerint tetszik az az elképzelés, hogy minden kutatóintézetnek saját nonprofit folyóirata legyen, ahol az adott intézet (és csakis az adott intézet) összes kutatását publikálják. Az ilyen folyóiratok az adott intézetben folyó kutatás minőségét tükröznék, nyomást gyakorolnának a rossz minőségű dolgozatok kiszűrésére, és természetesen korlátoznák az üzleti érdekek által okozott torzulásokat. De a szakértői bírálati folyamatot is gyökeresen meg kell változtatni. Szigorúbbnak, célzottabbnak, átláthatóbbnak és elszámoltathatóbbnak kell lennie. Egyre nevetségesebbnek tűnik az az elképzelés, hogy két vagy három névtelen bíráló - akik esetleg nem rendelkeznek megfelelő szakértelemmel, és mindig nem tartoznak elszámoltathatósággal - elegendő az egyre összetettebb és módszertanilag kifinomultabb kéziratok értékeléséhez, amelyekben néha több tucat kutató és több terabájtnyi adat szerepel. Gyakran előfordul, hogy egy bíráló szaktudása az értékelt kéziratnak csak egy töredékére terjed ki, és nincs garancia arra, hogy két vagy három bíráló közösen tudja értékelni az összes részt. Egyértelmű, hogy a tudományos munkákat teljes egészében olyan szakértők által kell értékelni, akiket kifejezetten az egyes részekkel kapcsolatban jelölnek ki, akiknek teljes hozzáférésük van a nyers adatokhoz, és akik kötelesek az elemzések legalább egy részét megismételni; olyan szakértők, akiknek a nevük és jelentésük a közzétett munkákhoz kell, hogy járjon, elismerést és elszámoltathatóságot biztosítva számukra. Az ilyen szakértői értékeléssel járó munka mennyisége lényegesen nagyobb lenne, mint a ma szokásos, ami azt jelenti, hogy az erőfeszítést meg kell fizetni. Implicit módon a tudományos cikkek formátuma is változtatásokat és új szabványokat igényelne.

Biztos vagyok benne, hogy sok más ötlet és megfontolás van még. Ennek a cikknek nem az a célja, hogy megoldásokat kínáljon, hanem az, hogy nyílt vitára hívjon fel a tudományos publikálás szükséges átalakításáról. Az én javaslatom ezen a ponton: indítsuk el a változást azzal, hogy elutasítjuk a magánkiadóknak a peer-review-ra vonatkozó minden kérését.
A balzsamozók 70%-a arról számol be, hogy 2021 közepétől furcsa vérrögöket találnak. A The Defenderrel készített exkluzív interjúban Thomas Haviland, a légierő volt őrnagya megosztotta a balzsamozók körében végzett felmérésének eredményét, akik a COVID-19 vakcinák 2021 közepétől történő tömeges bevezetését követően a rostos vérrögök, mikrorögök és csecsemőhalálozások számának ugrásszerű növekedéséről számoltak be.

A négy nagy országban és három kontinensen működő 269 balzsamozó közelmúltbeli felmérése során több mint 70%-uk arról számolt be, hogy 2023-ban a holttestek jelentős százalékában furcsa, rostos fehérvérrögöket találtak - olyan rögöket, amelyeket a világjárvány előtt nem találtak.

Egy 2022 végén végzett hasonló felmérés szerint a balzsamozók 66%-a már 2021 közepén felfedezte a szokatlan vérrögöket, ami arra utal, hogy az időzítés összefüggésben áll a COVID-19 vakcinák bevezetésével, amely az év elején kezdődött.

A The Defenderrel készített exkluzív interjúban a felmérések kezdeményezője, Thomas Haviland volt légierő őrnagy elmondta, hogy a projekt ötlete azután merült fel benne, hogy megnézte a "Hirtelen meghaltak" című dokumentumfilmet, amelyben balzsamozók arról számoltak be, hogy példátlan, artériákat eltömítő rostos tömegeket figyeltek meg.

Richard Hirschman, a dokumentumfilmben szereplő egyik balzsamozó szintén beszélt a The Defenderrel.

"Az első 20 éves tapasztalatom során még soha nem láttam ilyen rögöket. És az artériákban és a vénákban is látjuk őket" - mondta Hirschman.

A felmérés eredményeit kommentálva Haviland azt mondta: "Tudom, hogy a korreláció nem feltétlenül jelent ok-okozati összefüggést, de itt nagyon sok összefüggés van.

Január 9-én Haviland elküldte felmérésének eredményeit a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központoknak (CDC), az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) és a Nemzeti Egészségügyi Intézeteknek. Választ még nem kapott.

Haviland 2021-ben elvesztette jövedelmező védelmi állását, mert nem volt hajlandó a kötelező védőoltás beadatására. Ezután nekilátott, hogy ellenőrizze a szokatlan vérrögökről szóló állításokat, és világszerte megkérdezte a balzsamozókat, hogy mit figyeltek meg a munkájuk során, hogy számszerűsíteni tudja, mennyire gyakori a jelenség.

Haviland a légierő tábornokának: "Szégyellnie kellene magát!

Haviland 20 évig szolgált az amerikai légierőnél, majd 16 évig egy védelmi vállalkozó villamosmérnökeként dolgozott az ohiói Wright-Patterson légibázison.

A matematikai és mérnöki képzésében gyökerező adatelemzés iránti szenvedélyével Haviland részt vett a korszerű repülőgépek fejlesztésében, többek között az F-16-os vadászrepülőgép, az F-22 Raptor és az F-117-es lopakodó vadászgép fejlesztésében.

Hosszú katonai karrierje azonban 2021 októberében hirtelen véget ért, amikor megtagadta a katonák, kormányzati alkalmazottak és szövetségi vállalkozók számára kötelezően előírt COVID-19 oltás beadását.

Haviland aggódott a kísérleti vakcina biztonsági és hatékonysági adatainak hiánya miatt. Alaposan utánanézett a témának, de nem sok hivatalos információt talált az amerikai médiában vagy a CDC honlapján.

Megtalálta azonban a Public Health England (PHE) 2021 szeptemberében kiadott technikai tájékoztatóját (lásd az 5. táblázatot), amelyből kiderül, hogy a COVID-19 áttörési esetek százezreit regisztrálták a teljesen beoltottak körében, ami aláássa azt az állítást, hogy a vakcinák megakadályozzák a fertőzés átadását.

"Az esetek halálozási aránya [CFR] [a PHE dokumentumában] a be nem oltottak esetében több mint 3,6-szor alacsonyabb volt, mint a teljesen beoltottak esetében" - mondta.

Miután lejárt az oltási kötelezettség teljesítésének végső határideje, Haviland egy e-mailt küldött a légierő tábornokának, amelyben ez állt: "Szégyellje magát, amiért nem állt ki a jogunk mellett, hogy mi magunk dönthessünk arról, hogy beadunk-e magunknak egy kísérleti gyógyszert vagy sem.

A dac utolsó próbálkozásaként Haviland az e-mailt a bázis 30 000 fős személyzetének is megküldte.

Harminc perccel később a munkaadója felhívta, hogy közölje vele, hogy kirúgták - ahogyan azt várta.

"Bizonyos értelemben áldás volt, nem igaz?" - mondta Haviland. Akkor 61 éves volt, a légierő őrnagyának nyugdíjas fizetését kapta, és a nála 10 évvel fiatalabb felesége még mindig dolgozott.

"Tehát anyagilag meg tudtuk oldani, és én képes voltam kiállni" - mondta Haviland, hozzátéve, hogy a pozíciójának elhagyása teret engedett az olyan kritikus kutatásoknak, mint a balzsamozási tanulmány.

"A balzsamozók valójában azt akarják elmondani, amit látnak"

A jelentések szisztematikus validálása és az adatvédelem biztosítása érdekében Haviland a SurveyMonkey platformon létrehozott egy 12 kérdésből álló felmérést, hogy névtelenül gyűjtsön információkat a balzsamozókról.

A kérdőívben a résztvevőknek meg kellett adniuk, hogy milyen típusú vérrögöket figyeltek meg, mikor fordultak elő az anomáliák, a holttestek becsült százalékos arányát, amelyeken a rostos csomók voltak, valamint az elhunytak életkorát.

A részvétel maximalizálása érdekében a Haviland a temetkezési vállalkozók kiterjedt hálózatát használta. A felmérés beágyazott linkjeit tartalmazó e-maileket küldött 50 állami és országos szervezet elnökének, és arra kérte őket, hogy továbbítsák a kérdőívet a több száz temetkezési vállalatuknak.

Ezzel egyidejűleg Haviland több mint 1700 temetkezési vállalat címére küldött e-maileket, amelyeket internetes keresés útján azonosított, megcélozva a 30 legnépesebb amerikai állam nagyvárosi területeit, valamint Kanada, az Egyesült Királyság és Ausztrália temetkezési vállalatait.

E kétirányú stratégia célja az volt, hogy a munkáltatói nyomás nélkül, névtelenül vegyenek részt a felmérésben, mondta.

Az elfogultság elkerülése érdekében sem a felkérő levélben, sem magában a felmérésben nem tettek utalást a COVID-19-re vagy a vakcinákra.

"Igyekeztem a felmérést a lehető legteljesebb mértékben elfogulatlanná tenni" - mondta Haviland. "A felmérést ugyanannyi "kék államba", például Kaliforniába, Illinoisba, New Yorkba és Massachusettsbe küldtem el, mint ahány "vörös államba", például Ohióba, Texasba és Floridába."

"Ha valami, akkor a felmérésem talán kissé 'kék' befolyásoltságú" - mondta, mivel a legtöbb temetkezési vállalat, amellyel kapcsolatba lépett, olyan nagyvárosokban található, mint Los Angeles, Toronto, London és Sydney, amelyek szerinte "általában inkább 'kék' városok".

Haviland a felmérés terjesztésekor tétovázásba ütközött, és kezdetben csak 14 választ kapott. Haviland azt gyanította, hogy sok temetkezési vállalkozó korlátozta a felmérésben való részvételt, hogy elkerülje a visszahatást, és közvetlenül kapcsolatba lépett az állami szövetségek képviselőivel.

Miután kapcsolatba lépett a Pennsylvania Temetkezési Igazgatók Szövetségével, hogy biztosítsa, hogy továbbítják a kérdőívét, az állam balzsamozói hirtelen két napon belül 126 választ töltöttek fel.

"Ez azt mutatja számomra, hogy a balzsamozók valóban el akarják mondani, hogy mit látnak a balzsamozó szobában, ha úgy érzik, hogy a közvetlen felettesük vagy az állami temetkezési vállalkozók szövetsége engedélyt ad rá" - mondta Haviland.

Hirschman a The Defender című lapnak elmondta, hogy a vonakodás egy része a társadalmi tabuk miatt lehet, amikor a halottakról kell beszélni.

"Már az elején is nehezemre esett beszélni, mert a halottasházi iskolában azt tanítják nekünk, hogy amit a balzsamozóban látunk, az valahogy szent" - mondta Hirschman.

Bár a legtöbb egyesület elutasította a Haviland által készített felmérésben való részvételt, az elérési stratégia végül több válaszadáshoz vezetett.

"A felsőbb szinteken elnyomás van" - mondta Haviland, példaként említve a kanadai és brit temetkezési vállalkozók szövetségének elnökeit, akik egyszerűen közölték vele, hogy nem vesznek részt a felmérésben.

A balzsamozók 20%-a tapasztalta a csecsemőhalálozás növekedését 2019-hez képest.

A balzsamozók körében 2022-ben és 2023-ban végzett felmérések nagyjából egybehangzó megállapításokat mutatnak a furcsa véralvadási jelenségekről, amelyek 2021 közepén kezdődtek és a mai napig tartanak.

A Haviland 2023-as felmérésében, amelyben világszerte 269 balzsamozót kérdeztek meg, több mint 70%-uk arról számolt be, hogy a holttestek átlagosan 20%-án fehér, rostos vérrögöket látott.

Hirschman elmondta, hogy ő 2021 elején kezdett rögöket látni, és még mindig az általa balzsamozott holttestek körülbelül felénél látja őket. "Minél idősebb az illető, annál többet látok" - mondta.

A balzsamozók 70%-a arról számol be, hogy 2021 közepétől furcsa vérrögöket találnak.
Képhitel: Thomas Haviland, felmérés a balzsamozókról 2023-ban.

A válaszadók közel 80%-a jelezte, hogy a holttestek átlagosan 25%-ánál mikrorögök vannak jelen, amit a vércsatornában lévő "kávézaccra" emlékeztető anyag bizonyít. Néhány balzsamozó a holttestek sokkal magasabb százalékában látta ezeket a vérrögöket.

A balzsamozók 70%-a arról számol be, hogy 2021 közepétől furcsa vérrögöket találnak.
Thomas Haviland, Survey of embalsers 2023 (balzsamozók körében végzett felmérés).

A COVID-19 oltás vagy a COVID-19 vakcinázás előtt a válaszadók szerint nagyon ritkán (kevesebb mint 5%) figyeltek meg mikrorögöket a holttestekben.

A balzsamozók minden korcsoportban - de különösen a 36 éves és idősebb korosztályban - a vérrögök minden típusának általános növekedéséről számoltak be, ami összhangban van a biztosítási ágazat valós adataival, amelyek szerint a fiatalabbak magasabb haláleseti juttatásokat kapnak, mondta Haviland.

"23 éve vagyok balzsamozó, és a szakmában eltöltött első 20 évemben még soha nem láttam ilyen mértékű vérrögképződést" - mondta Hirschman.

Emellett a balzsamozók mintegy 20%-a rámutatott a csecsemőhalálozások növekedésére 2019-hez képest, ami 25%-os növekedést jelent a tendenciát észlelő válaszadók szerint.

"Elmondhatom, hogy növekedést láttam a magzati elhalálozásban, a csecsemők, koraszülöttek látásában" - mondta Hirschman. "Azt is láttam, hogy nagyon rövid időn belül számos ember halt meg rákban".

A balzsamozók 70%-a arról számol be, hogy 2021 közepétől furcsa vérrögöket találnak.
Thomas Haviland, 2023-as felmérés a balzsamozók körében

Haviland felmérése tartalmazott egy opcionális mezőt a megjegyzésekre. Íme egy kis ízelítő abból, amit különböző balzsamozók írtak:

"A COVID vakcina forgalomba kerülése óta nagyobb mértékű növekedést észleltem ezekben a nagyméretű rostos rögökben.

"Majdnem minden beoltott páciensnél/gondviselőnél megjelentek ezek a vérrögök, feketedő ujjbegyek, feketedő lábujjak, foltos bőr."

"Az eltávolított struktúrák véleményem szerint önmagukban lehetetlennek tűnnek az emberi szervezet számára; ráadásul megpróbáltam megfesteni és mikroszkóp alatt megfigyelni a "vért" az egyik struktúrából, amely nem veszi fel a festéket, ahogy az a vérre jellemző."

"2022-ben nálunk több csecsemőhalálozás történt, mint valaha. 2023-ban több fehér rostos vérrögöt vettem észre, mint amennyit valaha láttam, különösen idős embereknél."

"Manapság ritkán van olyan testem, ahol nincs vérrög. A legtöbb kis testet nem balzsamozzák be, különösen a magzati haláleseteket. Szinte minden balzsamozó és temetkezési vállalkozó, akit ismerek, aggódik a vérrögképződési problémák miatt. Úgy vélik, hogy ez összefügg a kísérleti vakcinával, amelyet sokan közülük maguk is szedtek."

"Kiderült, hogy még az egészségesnek tartott embereknél is előfordultak ezek a vérrögök, és hogy az 50-60 év körüli korosztály jobban érintett. Hálás vagyok, hogy tanulmányt készítenek erről, mert rejtélynek tűnik, hogy miért történik ez hirtelen, a vegyszerek, a technika vagy az időtartam változása nélkül, amikor a balzsamozást röviddel a halál után végzik (kevesebb mint 5 órával)."

"Az elmúlt néhány évben mindenféle vérrögöt megfigyeltem... Egy bizonyos vérrög igazából aggaszt... Szálszerű, ganglionokkal, amelyek majdnem úgy néznek ki, mint egy polip vagy tintahal. Szilárd szőlőrost szerkezet, különböző irányokból elágazó indákkal vagy szálakkal."

"Azt hiszem, a legtöbb feltett kérdés 2020 és 2022 között volt a leggyakoribb. És az összes csecsemő/született gyermek elhamvasztása 100%-ban hamvasztás volt. Bármelyik csomó esetében előfordulhat, hogy egy 20 perce halott elhunyt személyen is megjelenik, és ez teszi olyan furcsává."

"Több mint 20 éve balzsamozóként az ilyen típusú rögök mindig is léteztek. Ez a kérdés véleményem szerint politikailag színezett. A COVID valós, a vakcinára szükség van. Ennek az egésznek véget kell vetni."


A vérrögök időzítéséről és okáról alkotott nézetek

A legtöbb balzsamozó, akivel Haviland interjút készített, ragaszkodott ahhoz, hogy a vérrögképződési rendellenességek a halál előtt alakulnak ki, nem pedig a halál után.

"A balzsamozók, akikkel kapcsolatban állok, ragaszkodnak ahhoz, hogy ez a halál előtt történik, de ez nem vitathatatlan" - mondta Haviland. "Néhány balzsamozó azt mondta: 'Igen, a vérrög kialakult, de szerintünk ez a halál után történik'".

"A test a halál után lehűl, és a vér elkezd alvadni, és ekkor kezdenek szétválni a dolgok" - magyarázta Haviland.

A balzsamozók, akikkel beszélt, azonban elmondták neki, hogy szerintük a vérrögképződésnek a halál előtt kellett megtörténnie, mert a nagy fehér, rostos rögöket olyan holttestekben találták meg, amelyek csak egy-két órával ezelőtt és még melegek voltak.

"Lehetetlen, hogy abban az egy-két órában keletkeztek volna, amikor a test még meleg volt" - mondta Haviland.

Hirschman elmondta, hogy látott már élő emberből eltávolított rostos rögöt, de azt is látta, hogy a halál után egy ECMO-csőben (egy olyan gép, amely a vért a testen kívül oxigénnel látja el) lévő vérből extra anyag képződött. Az általa boncolt holttestnek egy vérrög futott végig a lábán.

Hirschman feltételezte, hogy a vakcinák által okozott vérrögképző anyag folyékony formában keringhet a vérben, amíg valamilyen eddig ismeretlen folyamat révén meg nem szilárdul azzá a megkeményedett formává, amelyet a balzsamozók találnak.

Hirschman elmondta, hogy a tudósok, akikkel kapcsolatban áll, diagnosztikai tesztek kifejlesztésén dolgoznak annak megállapítására, hogy a vérben mi okozza a vérrögöket. "Kell lennie egy módnak arra, hogy teszteljük, hogy az emberek szervezetében van-e ilyen" - mondta.

Dr. Ryan Cole klinikai patológus, akinek saját diagnosztikai laboratóriuma van, egy nemrégiben adott interjúban elmagyarázta a különbséget a vérrögök között, amelyek az ember életében alakulnak ki, és azok között, amelyek a halála után alakulnak ki.

"A halál utáni vérrögöknél szinte egy rétegződő mintázatot láthatunk, és látható, hogy a vérrögképződés a test lehűlésével történt, és az összes fehérje megalvadt" - mondta Cole. "Majdnem úgy néz ki, mint egy fa évgyűrűi."

Cole szerint azonban ugyanez a lerakódási mintázat nem található meg azokban a vérrögökben, amelyek a beteg életében alakulnak ki, mint például a balzsamozók által jelentett rostos rögök.

"Ezt a különbséget elemezni és megkülönböztetni lehet" - mondta Cole. "Ezek már a betegben voltak a halála előtt, és ezek a betegek úgy haltak meg, hogy ezek a rögök bennük voltak.

A "Hirtelen meghaltak" című dokumentumfilm kritikusai főként a "korreláció nem ok-okozati összefüggés" közhelyét ismételgetik, azt állítva, hogy azok, akik a vérrögöket az oltóanyag bevezetésével próbálják összefüggésbe hozni, oltásellenesek, vagy hogy a SARS-CoV-2 vírus lehet a bűnös.

A Havilanddal beszélgető, régóta a temetkezési iparban dolgozó szakemberek azonban a szálas vérrögök előfordulását inkább a COVID-19 vakcina bevezetésével hozzák összefüggésbe, mint magával a vírussal.

"Nyilvánvalóan nem tudják megmondani, hogy miért vagy hogyan alakulnak ki a rögök" - mondta Haviland. "De azt meg tudják mondani, amikor olyasmit láttak, amit még soha nem láttak... és a vérrögök robbanásszerű kialakulása 2021-től kezdődően, a vakcina bevezetése után történt náluk."

A roströgök kialakulásával kapcsolatos elméletek

Haviland hangsúlyozta, hogy az mRNS-vakcinából származó tüskefehérje az egész testben megtalálható volt a szervekben és szövetekben, egyes esetekben még hat hónappal az oltás után is.

Dr. Peter McCullough olyan betegeknél jelentett vérrögök kialakulásáról, akiknek a családjában vagy személyes kórtörténetében nem volt vérrög, akár két évvel az oltás után is.

Haviland elmélete szerint a vakcina által kiváltott tüskés fehérjék károsítják az endothelt - a testben található egyetlen sejtréteget, amely elválasztja a szöveteket a keringő vértől -, ami kiváltja a véralvadási reakciót, vagy megreped és a véráramba juttatja a véralvadást okozó anyagot.

Dr. Lewis Coleman, aneszteziológus és az "50 Years Lost in Medical Advance" című könyv szerzője, aki megosztotta a fehér tüdő szindrómáról szóló elméletét a The Defenderrel, azt mondta, hogy az mRNS spike fehérje megzavarja az érrendszeri endothelt, ami a kötőszövetből, zsírból, izomból és szervszövetből a szöveti faktor "szivárgásához" vezet a véráramba.

Több összetett kölcsönhatáson keresztül ez a szivárgás megváltoztatja a trombin, az oldható fibrin és az oldhatatlan fibrin (valamennyi véralvadási faktor) képződésének módját, és növeli a szívroham, a stroke és a trombózis (vérrögképződés) kockázatát, mondta Coleman.

Az oltóanyag okozta vérrögképződést számos tanulmányban és anekdotikus beszámolóban összefüggésbe hozták a COVID-19 vakcinákkal.

Haviland elmondta: "Úgy tűnik, hogy ezek a fehér, rostos rögök fibrin vérlemezkékből és az úgynevezett amiloid fehérjéből állnak, ami alapvetően egy divatos kifejezés egy rosszul alakult, rosszul hajtogatott fehérjére, amelyet a szervezetünknek aztán nehéz lebontania".

Cole azt állította, hogy a rögök az mRNS-vakcinákkal, a spike fehérjével és a DNS-szennyezéssel állnak összefüggésben, amelyek "egy nagyon ragadós fehérjét kódolnak", és hozzátette: "Ez egy amiloid típusú fehérje, nem pedig egy hagyományos amiloid".

Cole méltatta Dr. Resia Pretoriust a dél-afrikai Stellenbosch Egyetemről és Douglas Kell professzort az angliai Liverpooli Egyetemről, akik kimutatták, hogy a spike fehérje hogyan okozza a vérben lévő fehérjék összecsomósodását, amikor a vérlemezkék nincsenek jelen.

Az alacsony vérlemezkeszám vagy trombocitopénia a COVID-19 mRNS-vakcina másik jól dokumentált mellékhatása.

Cole elmondta:

"Tudjuk, hogy a tüskés fehérjék kiválthatják a véralvadási utakat. A fehérjék és a cukrok, valamint a fehérjék és a cukrok szokatlan összecsomósodását okozhatják. Szinte selyemszerű mintázatot alkotnak az egymásba fonódó, összefonódott vérkomponensek, amelyek most is keringenek önöknél és nálam. Biztosan ott vannak. Mindegyiknek megvan a szerepe és a funkciója.

"De ha az autópályán van egy torlódás, akkor mindannyian elakadnak a torlódás mögött. És ez az, amit a vérrögökkel látunk. Ezeket a szokatlan amiloidokat - rosszul lebomló fibrint - [találjuk] jóval azután, hogy már le kellett volna bomlaniuk."


"Nehéz megtalálni a problémát, ha nem keressük"

Ha bebizonyosodik, hogy a COVID-19 vakcinák okozzák a vérrögválságot, Haviland a tömeges oltási kampány azonnali leállítására szólít fel, amíg a szakértők véglegesen ki nem zárják a veszélyeket.

"Szerintem bölcs dolog lenne már most levenni az összes fiolát a polcokról, hogy senki ne kapja meg többé ezeket az oltóanyagokat" - tette hozzá,

Haviland támogatja azokat a politikai változtatásokat, amelyek biztosítják a tájékozott beleegyezéshez való jogot, és megakadályozzák az oltások vagy bármilyen gyógyszer szedésére való kényszerítést.

Haviland reményeit az átláthatósági reformokhoz és az oltóanyagok káros hatását bizonyító bizonyítékokkal szembeni intézményi ellenállás leküzdéséhez fűzi.

"Nehéz megtalálni a problémát, ha nem keressük" - mondta Haviland.

Tekintettel a közegészségügyi hatóságok hitelességére, Haviland szerint a nyilvánosság tudatossága az utolsó védelmi vonal. Elmondta: "Az embereknek nem szabadna elfelejteniük, hogy az emberiséget nem lehet csak úgy megölni:

"Ha a kongresszusunk nem tesz semmit, ha a szabályozó hatóságaink, mint az FDA és a CDC hallgatnak erről, és a Big Pharma továbbra is piacra dobja a lipid nanorészecske technológiát használó mRNS-alapú termékeket, akkor már csak egy utolsó védelmi vonal marad - ez pedig mi, a polgárok vagyunk."

"A jó hír az, hogy a legtöbb amerikai már nem akarja, hogy beoltsák" - mondta. "Az amerikaiak tehát ébredeznek."
Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója tud valamit, amit mi nem tudunk A Pfizer nemrég vásárolta fel a Seagent a hihetetlen összegért, 43 milliárd dollárért. Ez egy hatalmas üzlet - mondja William Makis kanadai orvos a Tölgyfa Szíve podcastben. Akár játékmegváltónak is nevezhetnénk.

Makis utánanézett a Seagennek, és kiderítette, hogy a cég rákgyógyszereket fejleszt, amelyekkel évente körülbelül kétmilliárd dollárt keres.

Tehát a Pfizer 43 milliárd dollárt fektet be egy olyan cég megvásárlására, amely évente 2 milliárd dollárt keres.

Az orvos Bourlával készült interjúkat is megnézett, amelyekben a felvásárlásról és általában a rákról beszélt. "Félelmetes interjúk voltak ezek" - mondja Makis. "Feláll tőle a szőr a tarkódon".

A Pfizer teljes mértékben elkötelezte magát a rákgyógyszerek mellett, annak ellenére, hogy tudjuk, a cégnek több mint 100 mRNS-vakcina van a készülőben. Influenza, RSV, CMV, rák elleni mRNS vakcina stb.

Bourla azt mondta, hogy a Seagen termelését olyan szintre emelné, "amilyet még nem látott a világ." "Miért tenné ezt?" - kérdezte az orvos. "Mintha egy harmadik világháborúra számítana, ahol egy atomcsapás után mindenki rákos lesz, és aztán hasznot húz belőle".

"Mit tud ő, amit mi nem?" - folytatta Makis.

A Pfizer főnöke azt is elmondta, hogy arra számít, hogy a kezelések 2025 és 2030 között rengeteg pénzt hoznak majd a cégének. "A rákos esetek cunamijára számít 2025 és 2030 között" - mondta Makis.
Erre mondaná Kohn (Gates) bácsi: ügyes - KJ
Bill Gates áll a Covid-19 járvány mögött? Összeesküvés-elméletek hívei azt állították, hogy Bill Gates volt a koronavírus kiagyalója. Gates azt mondta, hogy őt tették mumusnak. Gates azzal viccelődött, hogy őt jobban célkeresztbe vették, mint Anthony Faucit.
Amikor a koronavírus első esetei megjelentek, az emberek gyorsan számos elméletet alkottak arról, hogy mi okozta a vírus ilyen gyors terjedését. Az akkoriban keringő furcsa összeesküvés-elméletek közül az egyik, amelyik meglepte az embereket, az az elképzelés volt, hogy a Microsoft alapítója, Bill Gates volt a koronavírus mögött álló lángelme. Gates maga is eléggé meglepődött azon, amit magáról hallott. Most, majdnem két évvel azután, hogy a róla szóló elméletek elkezdtek keringeni, Gates megtörte hallgatását a vádakkal kapcsolatban.

Bill Gates elmondta, hogy meglepte néhány dolog, amit a covid járvány kitörése alatt hallott magáról. Azt mondta, hogy "mumust kerestek", akit hibáztatni lehet minden rosszért, ami a világban történik. "A világjárvány alatt több tízmillió üzenet érkezett arról, hogy szándékosan én okoztam, vagy én követtem az embereket. Igaz, hogy foglalkozom oltóanyagokkal, de azért foglalkozom oltóanyagokkal, hogy életeket mentsek" - mondta Amol Rajan újságírónak a BBC által csütörtökön közzétett interjúban.

"Azt hiszem, az emberek a "mumust" keresik a függöny mögött, a túlságosan leegyszerűsített magyarázatot. A rosszindulatot sokkal könnyebb megérteni, mint a biológiát" - tette hozzá.
Kiszivárog-e az X betegség 2025-ben? Vajon 2025-ben kiszivárog-e az X betegség? kérdezi Dr. Joseph Mercola.
A WHO járványügyi egyezménye a kapu egy globális, felülről irányított totalitárius rendszerhez, egy egyvilági kormányhoz. Az ok, amiért biztosak lehetünk benne, hogy további világjárványok lesznek, akár csak a félelem és a hype, akár egy valódi, éppen erre a célra létrehozott biofegyver felhasználásával állítják elő őket, az az, hogy a hatalomátvételi terv, más néven A Nagy Újraindítás azon az előfeltevésen alapul, hogy globális biológiai biztonsági felügyeletre és központosított válaszlépésekre van szükségünk.

Egy új fertőzés valószínűleg 2025-ben fog megszületni, és a média már most felkészít minket rá.

2024. január 15-19. között a világ vezetői találkoztak a Világgazdasági Fórum (WEF) davosi csúcstalálkozóján, ahol a vita fő témája a "Felkészülés az X betegségre" volt, egy hipotetikus új világjárványra, amely az előrejelzések szerint hússzor több embert fog megölni, mint a COVID-19.

2023 augusztusában az angliai Wiltshire-ben új vakcinakutató létesítményt hoztak létre, hogy megkezdjék az ismeretlen "X-betegség" elleni vakcina kifejlesztését.

Az Egyesült Államok Kongresszusa 2023 júniusában bevezette a "2023. évi X. betegségről szóló törvényt" (H.R.3832). A törvényjavaslat egy BARDA-program létrehozására szólít fel "a világjárványos potenciállal rendelkező vírusos fenyegetésekkel szembeni orvosi ellenintézkedések" kifejlesztésére. A törvényjavaslatot 2023. június elején az egészségügyi albizottság elé utalták, de még nem fogadták el.

A COVID-19 világjárvány példátlan változást tett lehetővé a hatalom és a vagyon eloszlásában az egész világon, és ahogyan azt előre jelezték, ez nem egyszeri eseménynek bizonyult. Valószínűleg 2025-ben újabb járvány fog születni, és a média már most felkészít minket rá.

2024. január 15-19. között a világ vezetői találkoztak a Világgazdasági Fórum (WEF) davosi csúcstalálkozóján, ahol a vita fő témája a "Felkészülés az X betegségre "1 volt, egy hipotetikus új világjárvány, amely az előrejelzések szerint 2025-ben fog megjelenni, és hússzor több embert fog megölni, mint a COVID-19. Ahogy a Mirror beszámolt róla.

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2017 óta figyelmeztet egy lehetséges X-betegségre, amely kifejezés egy olyan ismeretlen kórokozóra utal, amely súlyos nemzetközi járványt okozhat"

A jövő szerdán [2024. január 17-én] megrendezésre kerülő 'Felkészülés az X. betegségre' című rendezvény nyilvános előadói között szerepel Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója, Nisia Trindade Lima brazil egészségügyi miniszter és Michel Demaré, az AstraZeneca igazgatótanácsának elnöke.

A WHO 2022 novemberében tartott első, a járványt követő értekezletén több mint 300 tudós vett részt, hogy megvizsgálják, hogy a több mint 25 víruscsalád és baktérium közül melyek azok, amelyek potenciálisan újabb világjárványt okozhatnak.

A csoport által összeállított lista a következőket tartalmazta: az Ebola-vírus, a Marburg-vírus betegség, a Covid-19, a SARS és a közel-keleti légzőszervi szindróma koronavírusa (MERS-CoV). A többi között szerepelt a lassa-láz, a nipah- és henipavírusos betegségek, a ziftvölgyi láz és a zika - valamint az ismeretlen kórokozó, amely az "X-betegséget" okozná."

Interjút készítettem Meryl Nass-szal arról, hogy a WHO hogyan próbálja átvenni mindenki életének egyes aspektusait. Éppen a hétvégén jelentetett meg egy fontos írást, a Miért érdekli Davost annyira a betegség? címmel arról, hogy a WEF és a WHO hogyan vált partnerré a világ rettegésben tartásában.

Alexis Baden-Mayer, Esq., az Organic Consumers Association politikai igazgatója utánanézett a WEF rendezvény résztvevőinek, és a két dolog, ami közös bennük: 1) az AstraZeneca COVID injekciójának a fejlődő világra (elsősorban Indiára és Brazíliára) való rávetítése, miután a gazdag országok elutasították azt a bevallott vérrögképződési kockázat miatt, és 2) az orvosi AI rendszerek bevezetésének szorgalmazása, amelyek a beteg választási lehetőségével és a magánélet védelmével együtt az orvosokat is kiiktatják.

Gyakorlatfutás vagy felelős tervezés?

Egy 2024. január 11-i tweetben a Fox News elemzője és az amerikai pénzügyminisztérium korábbi közügyekért felelős helyettes államtitkára, Monica Crowley azt írta...

"Ugyanazoktól az emberektől, akik a COVID-19-et hozták, most jön az X betegség: Jövő héten Davosban a Világgazdasági Fórum nem megválasztott globalistái egy, a COVID-nál 20x halálosabb jövőbeli járványról tartanak egy panelbeszélgetést.

Épp időben a választások előtt, egy új járvány, amely lehetővé teszi számukra, hogy új WHO-szerződést hajtsanak végre, újra lezárják a világot, korlátozzák a szólásszabadságot és még több szabadságjogot semmisítsenek meg. Elég erőltetettnek hangzik? Az is, ami 2020-ban történt. Amikor az ellenségeid elmondják neked, hogy mit terveznek és mire terveznek, higgy nekik. És készüljetek fel."

Dr. Stuart Ray, a Johns Hopkins Orvosi Tanszék adatintegritásért és analitikáért felelős alelnöke elutasította az ilyen figyelmeztetéseket, és a Fortune magazinnak5 azt mondta, hogy "a közegészségügyi válaszlépések koordinálása nem összeesküvés, hanem egyszerűen felelős tervezés".

Hajlandó lennék hinni neki, ha nem lenne egy mostanra nyilvánvaló tendencia: És előrejelző képességeik könnyebben megmagyarázhatóvá válnak, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb halálos járványt az ember által létrehozott vírusok okozták, amelyek a "gain-of-function" kutatás termékei. Elég könnyű megjósolni egy új vírus kitörését, ha az említett vírus a szárnyak alatt várakozik.

Ezt szem előtt tartva a Kínából származó legújabb kutatások enyhén szólva is aggodalomra adnak okot. Egy 2024. január 3-i, 2024-es előzetes nyomtatás6 szerint egy SARS-CoV-2 rokon pangolin coronavírus - amelyet GX_P2V nevű, 2017-ben először tenyésztett "sejtkultúrához igazított mutánsként" írtak le - a vele megfertőzött humanizált egerek (ACE2-transzgénikus egerek) 100%-át megölte.

A halálozás elsődleges oka agyi gyulladás volt. A szerzők szerint "ez az első jelentés, amely azt mutatja, hogy a SARS-CoV-2-vel rokon pangolin coronavírus 100%-os halálozást okozhat hACE2 egerekben, ami arra utal, hogy a GX_P2V átterjedésének kockázata fennáll az emberre".

Ha azonban ez a vírus a sejttenyészeteken való áthaladás eredményeként mutálódott, akkor nem valószínű, hogy a vadonban is megjelenik. Ez egy újabb természetellenes laboratóriumi alkotás, így ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy átterjedhet a pangolinákból az emberre, pontosabb lenne elismerni, hogy (meglehetősen komoly) kockázatot jelenthet az emberekre, ha laboratóriumi szökés történne.

COVID ruhapróbák

2017-ben a Johns Hopkins Egészségbiztonsági Központja koronavírusos világjárvány szimulációt tartott SPARS Pandemic 2025-2028 forgatókönyv néven.8 Fontos, hogy a gyakorlat hangsúlyozta "az orvosi ellenintézkedésekkel kapcsolatos kommunikációs dilemmákat, amelyek egy világjárvány forgatókönyvében valószínüleg felmerülhetnek".

Ezután 2019 októberében, kevesebb mint három hónappal a COVID-19 járvány kitörése előtt a Bill & Melinda Gates Alapítvány a Johns Hopkinsszal és a Világgazdasági Fórummal együttműködve megrendezte a 201. eseményt.

Már a név is arra utal, hogy ez a SPARS Pandemic gyakorlat folytatása lehetett. A főiskolai kurzusok számozása az előfeltételeik alapján történik. A 101-es kurzus nem igényel semmilyen előzetes tudást, míg a 201-es kurzus az adott téma előzetes ismeretét igényli.

A SPARS Pandemic forgatókönyvhöz hasonlóan a 201-es esemény is egy erősen fertőző koronavírus kitörését tartalmazta, és a gyakorlat elsődleges (ha nem kizárólagos) témája ismét az volt, hogy hogyan lehet az információt ellenőrizni és a "félretájékoztatást" kordában tartani, nem pedig az, hogy hogyan lehet hatékonyan felfedezni és megosztani a gyógymódokat.

A közösségi média cenzúrája kiemelkedő szerepet játszott az Event 201 tervben, és a 2020-tól napjainkig tartó valós események során a vakcinák fejlesztésével, előállításával és a sérülésekkel kapcsolatos pontos információkat valóban hatékonyan elnyomták világszerte, köszönhetően a közösségi médiavállalatoknak és a Google-nek, amely cenzúrázza az ellenkező álláspontokat.

2021 márciusában "a majomhimlő vírus egy szokatlan törzsének" kitörését szimulálták. A következő év júliusának végén a WHO főigazgatója a saját tanácsadó csoportja ellenében kijelentette, hogy a majomhimlő több országot érintő kitörése nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet jelent.

Bill Gates új katasztrofális fertőzésre vonatkozó tervei

"Katasztrofális fertőzés" gyakorlat

Tekintettel arra, hogy mindkét szimuláció, a SPARS ("Event 101"?) és a 201-es esemény előrevetítette azt, ami végül a való életben a COVID során történt, amikor Gates újabb világjárványgyakorlatot tart, érdemes odafigyelni a részletekre.

2022. október 23-án a Gates, a Johns Hopkins és a WHO közösen rendezett "globális kihívást jelentő gyakorlatot", amelyet "Katasztrofális fertőzésnek" neveztek el, és amelynek során egy fiktív kórokozót, a "súlyos járványos enterovírusos légúti szindróma 2025"-öt (SEERS-25) használták.

A D6813 enterovírus jellemzően csecsemők, gyermekek és tizenévesek megfázásos és influenzaszerű megbetegedésével jár. Ritka esetekben vírusos agyhártyagyulladást és akut petyhüdt myelitist is okoz, ami egy olyan neurológiai állapot, amely izomgyengeséggel és egy vagy több végtag reflexeinek elvesztésével jár.

Az A71 és A6 enterovírusok ismertek a kéz-, láb- és szájbetegség, míg a poliovírus, az enterovírus prototípusa a gyermekbénulást (poliomyelitis), a bénulás potenciálisan életveszélyes típusát okozza, amely elsősorban az 5 év alatti gyermekeket érinti. Úgy tűnik tehát, hogy a vírus, amelyet ebben a szimulációban modelleztek, valami hasonló a D68-as enterovírushoz, csak rosszabb.

Megkezdődnek a halálos Nipah-vírus elleni vakcina gyógyszerkísérletek

Az egyik ismert vírus, amely némi hasonlóságot mutat a fiktív SEERS-25 vírussal, a Nipah-vírus. Ez a vírus körülbelül 75%-os halálozási arányt mutat, és a túlélők gyakran hosszú távú neurológiai problémákkal küzdenek a fertőzés következtében. A Nipah-vírus állítólag a gyermekeket is nagyobb mértékben érinti, mint a felnőtteket.

Egyébként a közelmúltban megkezdődtek a halálos Nipah-vírus elleni vakcina humán kísérletei. Az önkéntesek 2024. január elején kapták meg az első oltásokat. A kísérleti injekció ugyanazt a vírusvektor-technológiát használja, amelyet az AstraZeneca COVID injekciójának előállításához használnak.

A kísérletet a jelentések szerint az Oxfordi Egyetem végzi egy olyan, meg nem nevezett területen, ahol a Nipah vírus aktívan fertőzi az áldozatokat. (Úgy tűnik, India is jelzett, mivel 2023 szeptemberében egy keralai járvány kitörése két ember halálát okozta és három embert kórházba juttatott).

A betegség a feltételezések szerint fertőzött állatokkal, például kecskékkel, sertésekkel, macskákkal és lovakkal való érintkezés útján terjed. Fertőzött vérkészítmények és élelmiszerek útján is terjedhet. A tünetek az expozíciót követő néhány naptól akár 45 napig is jelentkezhetnek.

A kezdeti tünetek közé tartozik a láz, a fejfájás és a légúti megbetegedések, amelyek néhány napon belül gyorsan agyvelőgyulladássá (agyduzzanat), görcsrohamokká és kómává alakulhatnak. A WHO szerint a lappangási időszak alatt a sertések "erősen fertőzőképesek", és lehetséges, hogy az emberek is, bár ezt még nem erősítették meg.

Afrikai vezetők képzése a narratívával való együtt járásra

A Katasztrofális fertőzés című gyakorlat sokatmondó módon arra összpontosított, hogy az afrikai országok vezetését bevonják és kiképezzék a forgatókönyv követésére. Az afrikai nemzetek a COVID-járvány során gyakrabban tértek el a forgatókönyvtől, mint mások, és nem követték a fejlett nemzetek példáját, amikor a védőoltások beadásáról volt szó.

Ennek eredményeképpen a vakcinakészítők most azzal a problémával szembesülnek, hogy hatalmas kontrollcsoporttal rendelkeznek, mivel az afrikai kontinensen a COVID oltások beadása mindössze 6%-os volt,19 mégis sokkal jobban teljesítettek, mint a fejlett nemzetek a COVID-19 fertőzések és a kapcsolódó halálesetek tekintetében.

A Katasztrofális fertőzési gyakorlat előrejelzése szerint a SEERS-25 világszerte 20 millió ember halálát fogja okozni, köztük 15 millió gyermekét, és sokan, akik túlélik a fertőzést, bénulással és/vagy agykárosodással maradnak. Más szóval, a "jelszó" szerint a következő világjárvány inkább a gyermekeket, mint az időseket célozhatja meg, ahogyan az a COVID-19 esetében történt.

Milyen csodálatosan megnyugtató - máris kifejlesztjük az X betegség elleni vakcinát.

2023 augusztusában az angliai Wiltshire-ben egy új vakcinakutató létesítményt hoztak létre, amely teljes létszámmal, több mint 200 tudóssal volt tele, hogy megkezdjék a munkát az ismeretlen "X betegség" elleni vakcinán. A Metro beszámolója szerint...

"A Covid-19 vakcina kifejlesztése 362 napot vett igénybe. De a Vakcinafejlesztési és Értékelési Központ csapata ezt az időt 100 napra akarja csökkenteni. A létesítmény tudósai egy sor prototípus vakcinát és tesztet fognak kifejleszteni.

Az új laboratórium része a globális egészségügyi fenyegetésekre való reagálást célzó globális erőfeszítésnek. Az Egyesült Királyság és más G7-országok 2021-ben csatlakoztak a "100 napos misszióhoz." A kormány 65 millió fontot fektetett a laboratóriumba.

Dame Jenny Harries professzor, az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének vezetője szerint az új létesítmény "biztosítani fogja, hogy felkészüljünk arra, hogy ha egy új X-betegség, egy új kórokozó jelenik meg, akkor a lehető legtöbb munkánkat előre elvégezzük."

Az Egyesült Államokban a kongresszus szintén 2023 júniusában terjesztette elő a "2023. évi X. betegségről szóló törvényt" (H.R.383222). A törvényjavaslat egy BARDA-program létrehozására szólít fel "a világjárványos potenciállal rendelkező vírusos fenyegetésekkel szembeni orvosi ellenintézkedések" kifejlesztésére. A törvényjavaslatot 2023. június elején az egészségügyi albizottság elé utalták, de még nem fogadták el.

A Disease X Act a közegészségügyi törvény egy szakaszát módosítja két új záradékkal, amelyek "a világjárványt okozó jelentős potenciállal rendelkező víruscsaládok orvosi ellenintézkedéseinek fejlett fejlesztéséhez és gyártásához szükséges platformgyártási technológiák azonosítására és fejlesztésére", valamint "a kiemelt légúti víruscsaládok és más, világjárványt okozó jelentős potenciállal rendelkező légúti vírusos kórokozók elleni rugalmas orvosi ellenintézkedések fejlett kutatására és fejlesztésére szólítanak fel, mind kórokozó-specifikus, mind kórokozó-agnosztikai megközelítéssel"

Mondanom sem kell, hogy mivel a hagyományos módszerrel, a vírusok tojásban vagy valamilyen más sejtközegben történő 100 napos tenyésztésével lehetetlen vakcinákat testre szabni, elkerülhetetlennek tűnik, hogy mindezek az erőfeszítések a génalapú technológiák kiterjesztéséről szólnak. Mindezt annak ellenére, hogy a COVID oltásokhoz használt mRNS technológia biztonsági szempontból katasztrofálisnak és ráadásul hatástalannak bizonyult.

Miért folytatódnak a mesterséges járványok

Ezen a ponton eléggé világos, hogy a "biológiai biztonság" az a kiválasztott eszköz, amellyel a globalista összeesküvés a világ feletti hatalmat meg akarja ragadni. A WHO azon dolgozik, hogy a világméretű pandémiás válaszlépések feletti kizárólagos hatalmat biztosítsa a nemzetközi pandémiás szerződésen keresztül, amely, ha megvalósul, megszünteti az összes tagország szuverenitását.

A WHO pandémiás szerződése a kapu egy globális, felülről irányított totalitárius rendszer, az egy világkormány felé. A WHO végső soron az egész egészségügyi ellátást akarja diktálni. De ahhoz, hogy ezt a hatalmat biztosítsák, még több világjárványra lesz szükségük. A COVID-19 önmagában nem volt elég ahhoz, hogy mindenkit rávegyenek egy központosított pandémiás reagáló egységre, és ezt valószínűleg kezdettől fogva tudták.

Tehát azért lehetünk biztosak abban, hogy lesznek további pandémiák, akár csak a félelem és a hype segítségével, akár egy valódi biofegyverrel, amelyet éppen erre a célra hoztak létre, mert a hatalomátvételi terv, más néven A Nagy Újraindítás azon a feltételezésen alapul, hogy globális biológiai biztonsági felügyeletre és központosított reagálásra van szükségünk.

A biológiai biztonság viszont egy nemzetközi oltási útlevél indoklása, amelyet a G20-ak is aláírtak, és ez az útlevél lesz az Ön digitális azonosítója is. Ez a digitális személyazonosító igazolvány tehát összekapcsolódik majd az Ön társadalmi hitelpontszámával, a személyes szén-dioxid-kibocsátás nyomon követésével, az egészségügyi, oktatási, munkahelyi, közösségi médiajelenlétével, vásárlási nyilvántartásával, bankszámláival és egy programozható központi banki digitális valutával (CBDC).

Amint mindezek a darabok teljesen összekapcsolódnak, egy digitális börtönben leszel, és az uralkodó összeesküvés - akár hivatalosan egy világkormány lesz addigra, akár nem - teljes ellenőrzést gyakorol majd az életed felett a bölcsőtől a sírig.

Már most is szenvedünk egy ál-Egy-világkormány alatt

Valójában már most is van egy ál-egy világkormányunk, Bill Gates nem kormányzati szervezeteinek (NGO-k) formájában. Olyan egészségügyi döntéseket hoznak, amelyeket az egyes nemzetekre és/vagy államokra kellene hagyni, és olyan döntéseket hoznak, amelyek a saját zsebüket tömik, függetlenül attól, hogy mi történik a lakosság egészségével.

Szimulált gyakorlófutamok során koordinálják és szinkronizálják a világjárványról szóló kommunikációt, majd amikor a valós világban kialakul a megfelelő helyzet, az előre megtervezett forgatókönyvet többé-kevésbé szó szerint lejátsszák.

A G20-ak nyilatkozata a WHO égisze alatt egy nemzetközi oltóanyag-útlevél bevezetéséről, valamint a WHO világjárványügyi szerződése között minden készen áll arra, hogy átvegyék az irányítást a következő világjárvány felett, és ezzel tovább biztosítsák az egy világkormány alapjait.

Amint azt a 2021-es, "A COVID-19 ruhapróbái és a terv bizonyítéka" című cikkemben tárgyaltam, a COVID-19-re bevezetett pandémiás intézkedések évtizedes gondos tervezés csúcspontját jelentették, amelynek célja a világ kormányzásának és társadalmi struktúráinak radikális és végleges megváltoztatása volt.

Az egészségügyi rendszert a múltban már használták az Új Világrend menetrendjének előmozdítására - amelyet most "A Nagy Újraindítás" néven emlegetnek -, és most e régóta fennálló terv utolsó szakaszainak végrehajtására használják. A COVID-19 egy valós gyakorlat volt, és megmutatta, hogy egy világjárványt milyen hatékonyan lehet felhasználni a hatalmi egyensúly megváltoztatására, és a világ lakosságának megfosztására vagyonától és egyéni szabadságjogaitól.

Tehát nincs kétségem afelől, hogy további világjárványokat fognak meghirdetni, mert ezek a globalisták céljainak eszközei. Hogy megakadályozzuk ezt a globális puccsot, mindenkinek beszélnie kell és meg kell osztania az igazságot, amennyire csak képes rá. Csak akkor lesz a mi hangunk nagyobb számban, mint a propagandagépezet hangja.

A Door To Freedom (doortofreedom.org), a Dr. Meryl Nass által alapított szervezetnek van egy plakátja, amely elmagyarázza, hogy a pandémiáról szóló szerződés és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) módosításai hogyan fogják megváltoztatni az életet, ahogyan mi ismerjük, és megfosztanak minket a szabadság minden maradványától. Kérjük, töltse le ezt a plakátot, és ossza meg minden ismerősével. Tegye ki nyilvános hirdetőtáblákra és olyan helyekre is, ahol a közösségek információt osztanak meg egymással.
WEF-es parazita-maffia: Digitális azonosítókkal lenyomozhatók az oltatlanok A mesterséges intelligencia felgyorsíthatja az új vakcinák kifejlesztését. A Világgazdasági Fórum éves találkozója ezen a héten ért véget a digitális személyazonosító igazolványok, az új oltóanyagok gyors fejlesztése, a New York Times-hoz hasonló médiavállalatokkal való több partnerség, valamint a mesterséges intelligencia széles körű elfogadása és alkalmazása a társadalom minden területén, beleértve az egészségügyet és az oktatást is.

Az új világjárvány és az ún. A demokrácia jövője. A mesterséges intelligencia (AI) jövőbeli hatása a társadalomra. A "zöld napirend".

Ez csak néhány a ma véget ért svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórum (WEF) éves találkozójának napirendjén szereplő témák közül.

Az idei találkozó fénypontjai között szerepeltek a következő világjárványt kiváltó, egyelőre ismeretlen "X-betegségre" vonatkozó figyelmeztetések, a mesterséges intelligencia új vakcinák gyors kifejlesztéséhez vezető útjáról szóló viták, valamint az arról szóló megbeszélések, hogy a mesterséges intelligencia hogyan tudná az úgynevezett "félretájékoztatás" és "dezinformáció" áldozatává válni vagy kiszűrni azt.

"Nem akarunk egy évet várni, amíg meglesz a vakcina"

A figyelmeztetések mellett - a konferencia résztvevőinek szemszögéből - optimistább vélemények is elhangzottak arról, hogy a mesterséges intelligencia szerepet játszhat a jövőbeli világjárványok elleni küzdelemben, például az új vakcinák gyors kifejlesztése révén.

Jeremy Hunt, az Egyesült Királyság pénzügyminisztere egy csütörtöki panelbeszélgetésen, amelyen Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója is részt vett, azt mondta, hogy "a következő világjárványban nem akarunk egy évet várni a vakcinára".

"Ha a mesterséges intelligencia egy hónapra tudja csökkenteni az oltóanyag beszerzéséhez szükséges időt, akkor az hatalmas előrelépés az emberiség számára" - mondta Hunt.

Digitális személyazonosság "nagyon szükséges" az oltatlanok nyomon követéséhez

Egy másik csütörtöki panelbeszélgetés során Máxima holland királynő azt mondta, hogy a digitális azonosító "nagyon szükséges" egy sor közszolgáltatás nyújtásához - és felvetette, hogy azt a be nem oltottak nyomon követésére is lehetne használni.

A digitális személyazonosító igazolvány "szükséges a pénzügyi szolgáltatásokhoz, de nem csak. A beiratkozáshoz és az egészségügyi ellátáshoz is jó - ki van beoltva és ki nem" - mondta.

Bourla kifejtette, milyen lehetőségeket lát a mesterséges intelligenciában az egészségügyben.

Fareed Zakaria, a CNN újságírójának kérdésére Bourla így válaszolt: "A mi feladatunk az, hogy olyan áttöréseket érjünk el, amelyek megváltoztatják a betegek életét. A mesterséges intelligenciával ezt gyorsabban és jobban megtehetem".

Bourla példaként említette az AI szerepét a Paxlovid, a COVID-19 kezelésére szolgáló, vényköteles, szájon át szedhető gyógyszer kifejlesztésében.

"Négy hónap alatt fejlesztettük ki" - mondta Bourla, miközben egy ilyen gyógyszer kifejlesztése "általában négy évig tart." Elmondta, hogy a mesterséges intelligencia segített jelentősen csökkenteni a gyógyszerkutatási folyamatra fordított időt, ahol "molekulák millióit szintetizáljuk, majd megpróbáljuk kitalálni, hogy ezek közül a molekulák közül melyik működik".

Az áttörésnek tulajdonította, hogy "milliók életét mentette meg".

"Tényleg úgy gondolom, hogy az élettudományok tudományos reneszánszának küszöbén állunk, mert a technológia és a biológia fejlődése egymás mellett zajlik" - mondta Bourla. "A mesterséges intelligencia nagyon erős eszköz. Rossz emberek kezében rossz dolgokat tehet a világért, de jó emberek kezében nagyszerű dolgokat tehet a világért."

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla az AI biotechnológiai szabályozásáról és annak felhasználásáról a következő világjárványban: "rossz emberek kezében rossz dolgokat tehet, de jó emberek kezében nagyszerű dolgokat tehet a világért... az előnyök egyértelműen meghaladják a kockázatokat."

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerdán a "Felkészülés az X betegségre" című panelbeszélgetésen arra figyelmeztetett, hogy a világnak fel kell készülnie egy jövőbeli világjárványra, amelyet egy még ismeretlen "X betegség" okozhat.

A pódiumbeszélgetés résztvevői arra figyelmeztettek, hogy az "X betegség" - amely szerepel a WHO "kiemelt betegségek" listáján - "hússzor több életet követelhet, mint a koronavírus világjárvány".

Az "X-betegség" mellett Tedros és a többi résztvevő megvitatta egy "világjárványügyi szerződés" szükségességét és annak sürgős elfogadását az idei Egészségügyi Világközgyűlésen, amely május 27. és június 1. között kerül megrendezésre Genfben.

"Digitális orvosaink és digitális embereink lesznek"

A "Technológia egy viharos világban" című panelbeszélgetés során a résztvevők előrejelzéseket tettek arról, hogy a mesterséges intelligencia várhatóan milyen módon fog beépülni az emberek életébe.

Marc Benioff, a Salesforce elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy "az AI még nem tart ott, hogy az embereket helyettesítsük, hanem ott, hogy kiegészítsük őket".

Hipotetikus példaként említette annak lehetőségét, hogy a WEF résztvevői megkérdezhetnék egy olyan AI-alkalmazást, mint a ChatGPT, hogy "milyen jó kérdéseket tehetnék fel", vagy hogy a radiológusok AI-t használhatnának arra, hogy "a CT-vizsgálatomat beépítsék az MRI-vizsgálatomba".

"Egy olyan áttörés küszöbén állunk, amikor azt fogjuk mondani: "Hű, ez majdnem olyan, mint egy digitális ember"" - mondta Benioff. A WEF idei találkozójának témáját - "A bizalom újjáépítése" - megismételve azonban hozzátette: "Amikor eljutunk erre a pontra, megkérdezzük magunktól: "Bízunk-e benne?"".

"Lesznek digitális orvosaink és digitális embereink, és ezek a digitális emberek összeolvadnak, és valamilyen szintű bizalomra lesz szükség" - mondta Benioff.

Sam Altman, a Microsofttal partnerségben álló OpenAI vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia segíteni fogja "mindenki munkáját egy kicsit magasabb absztrakciós szinten".

"Mindannyian sokkal több képességhez fogunk hozzáférni, és mégis döntéseket hozhatunk. Lehet, hogy idővel inkább a kuráció felé hajlanak majd, de mi fogunk döntéseket hozni arról, hogy mi történjen a világban" - mondta.

Julie Sweet, az Accenture elnök-vezérigazgatója szintén optimizmusának adott hangot az AI jövőbeli szerepével kapcsolatban, mondván, hogy az AI "masszívan javítani fogja a szociális szolgáltatásokat".

A "bizalom" kiépítése érdekében Benioff több szabályozást sürgetett, utalva a közösségi média ökoszisztémájára és az ezeken a platformokon megjelenő "félretájékoztatásra".

"Nekünk is a szabályozókra kell tekintenünk, és azt kell mondanunk: 'Hé, ha megnézzük a közösségi médiát az elmúlt tíz évben, az egy f***ing s** show volt. Elég rossz. Nem akarunk ilyet a mesterséges intelligencia iparunkban. Jó és egészséges partnerséget akarunk a moderátorokkal és a szabályozókkal".

Altman azt javasolta, hogy az ilyen "partnerségek" kialakításának egyik módja az, hogy a mesterséges intelligenciát úgy képezzük ki, hogy bizonyos kedvelt forrásokból származó információkat keressen és azonosítson.

Így fogalmazott:

Mi azt akarjuk, hogy mutassunk tartalmat, linkeket, márkákat olyan helyekről, mint a New York Times, a Wall Street Journal vagy más nagy kiadványok, és azt mondjuk: "Itt van, mi történt ma." Itt vannak ezek a valós idejű információk".

Bourla a mesterséges intelligencia fokozottabb szabályozására is felszólított, mondván, hogy bár biztos benne, hogy az előnyök egyértelműen meghaladják a kockázatokat, úgy véli, hogy "most már szabályozásra van szükségünk".

Hunt ezzel szemben azt mondta, hogy jelenleg a minimális szabályozás a legjobb megközelítés.

"Szerintem óvatosan kell eljárnunk, mert ez még nagyon fiatal szakasz. Megölhetjük az aranytojást, mielőtt még esélye lenne a növekedésre" - mondta.

A mesterséges intelligenciát a diákok "félretájékoztatására" lehetne felhasználni

A WEF vezetői a mesterséges intelligencia oktatásban betöltött jövőbeli szerepéről is beszéltek, különösen a WEF csütörtöki "Education Meets AI" című panelbeszélgetésén.

A Forbes szerint a panelbeszélgetés résztvevői, köztük Szlovénia és az Egyesült Arab Emírségek kormányának képviselői azt javasolták, hogy az AI "újszerű lehetőségeket fog nyújtani a nagymértékben személyre szabott tanuláshoz és korrepetáláshoz".

Ahmad bin Abdullah Humaid Humaid Belhoul Al Falasi, az Egyesült Arab Emírségek oktatási minisztere ezt "demokratikus korrepetálásnak" nevezte, és azt javasolta, hogy az AI "skálázható" korrepetálást kínálna "mindenki számára" az osztálytermen kívül, kiegészítve a tantermi oktatást, és "a legnehezebb részt - a puha készségeket - a tanárokra hagyva".

Nzinga Qunta, a Dél-afrikai Műsorszolgáltatási Társaság előadója azt javasolta, hogy az ilyen korrepetálást ne kössék életkorhoz vagy fizikai helyhez.

A pódiumbeszélgetés résztvevői arról is biztosították a hallgatóságot, hogy a mesterséges intelligencia nem fog az emberi munkahelyek megszűnéséhez vezetni - de figyelmeztettek, hogy az emberek nem a mesterséges intelligencia miatt fogják elveszíteni a munkájukat, "hanem azok miatt az emberek miatt, akik tudják, hogyan kell használni a mesterséges intelligenciát" - mondta a Forbes.

A vita során hangsúlyozták a "félretájékoztatás és dezinformáció kockázatát" is. A panelbeszélgetés résztvevői azt javasolták, hogy a "kritikus gondolkodás" képessé teheti a diákokat arra, hogy felismerjék a "félretájékoztatás" és a "dezinformáció" "veszélyes" kockázatait.

A "félretájékoztatás" "polgári zavargásokhoz" vezethet.

A "félretájékoztatás" témája valóban kiemelt helyen szerepelt az idei WEF-találkozó napirendjén. A WEF január 10-én közzétett Globális kockázatokról szóló jelentése a mesterséges intelligenciából származó "félretájékoztatást" és "dezinformációt" nevezte meg a világot a következő két évben fenyegető legnagyobb, a következő évtizedben pedig az ötödik legnagyobb kockázatként.

A jelentés szerint a következő két évben mind a külföldi, mind a hazai szereplők félretájékoztatást és dezinformációt fognak alkalmazni a "társadalmi és politikai megosztottság elmélyítésére", ami veszélyezteti a választásokat olyan országokban, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és India, és világszerte "polgári zavargások" kockázatát jelenti.

"Ráadásul a félretájékoztatás és a társadalmi polarizáció természetüknél fogva összekapcsolódnak, és erősíthetik egymást" - mondta Saadia Zahidi, a WEF ügyvezető igazgatója, aki szerint "innovációra és megbízható döntéshozatalra" van szükség. Ez azonban "csak egy tényeken alapuló világban lehetséges" - mondta.

A WEF ügyvezető igazgatója, Saadia Zahidi szerint a félretájékoztatás és a dezinformáció ma a világ első számú kockázata.

Teljesen egyetértek. Mégis, ki okádja a legtöbb dezinformációt, hazugságot és gázos propagandát - miközben masszív cenzúrát folytat és elnyomja az igazságot?

'Fennáll a veszélye annak, hogy rossz vezetőket választanak meg'

A WEF figyelmeztetései a "félretájékoztatás" és a "dezinformáció" "veszélyéről" szorosan kapcsolódnak a WEF-konferencia résztvevőinek a mesterséges intelligencia demokráciára és a választási folyamatra gyakorolt hatásával kapcsolatos félelmeihez.

A napokban terjedt el a közösségi médiában egy videó, amelyen Klaus Schwab, a WEF társalapítója és elnöke látható, amint Sergey Brinnel, a Google társalapítójával és korábbi elnökével beszélget. Schwab egy olyan hipotetikus forgatókönyvet javasolt, amelyben "nem is kell többé választásokat tartani", mert az AI "már most meg tudja jósolni a győztest" - ezt a forgatókönyvet Brin nem utasította el kifejezetten.

Bár ezt a videót a közösségi médiában gyakran úgy tüntették fel, mintha az idei WEF-találkozóról származna, valójában a WEF 2017-es éves találkozóján folytatott vitából származik. De az idei találkozó más nyilatkozatai is a választásokkal és a kormányzással kapcsolatosak.

Egy mai panelbeszélgetés során a "Globális kockázatok: What's in the Mail?" Haslinda Amin, a Bloomberg News délkelet-ázsiai vezető tudósítója azt mondta, hogy az idei választások a kulcsfontosságú országokban azzal a kockázattal járnak, hogy rossz politikusokat választanak.

Douglas L. Peterson, az S&P Global elnök-vezérigazgatója Amin kérdésére azt válaszolta, hogy ez "az idei év egyik legnagyobb kockázata", majd hozzátette: "Arra is ügyelnünk kell, hogy az olyan globális intézményeken keresztül, mint az ENSZ és a NATO, elkötelezettek maradjunk".

António Guterres, az ENSZ főtitkára pedig a WEF-en tartott külön beszédében "a globális kormányzás hatékony mechanizmusaira" szólított fel egy "új többpólusú világrend" részeként.

A "nemzetközi gazdasági rend" kialakítása szükséges az "éghajlati válság" leküzdéséhez.

A WEF számos résztvevője is figyelmeztetett az éghajlatváltozás veszélyeire - és megragadta az alkalmat, hogy több pénzt és befektetést kérjen a "zöld" kezdeményezésekre.

John Kerry, az Egyesült Államok elnökének az éghajlatváltozás elleni küzdelemért felelős különmegbízottja a hét elején a WEF ülésén kijelentette, hogy 2023 "szó szerint az emberiség történelmének legzavaróbb, éghajlati szempontból legzavarosabb, éghajlati szempontból legkövetkezetesebb, legnehezebb éve lesz", és ezért "nincs többé helye a vitának vagy őszintén szólva a halogatásnak".

A WEF találkozó résztvevői kijelentették, hogy több pénzre van szükség a válaszlépésekhez. Tharman Shanmugaratnam, Szingapúr elnöke például azt mondta, hogy "a kormányoknak az eddiginél lényegesen többet kell befektetniük".

Chrystia Freeland, Kanada miniszterelnök-helyettese szerint pedig kormányzati beavatkozásra van szükség a szén-dioxid-kibocsátásról való átállás részeként - ez a folyamat szerinte "több munkahelyet, több növekedést és több termelést" fog teremteni.

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint az ilyen beavatkozások költsége "nem kevesebb, mint évi 620 milliárd forintot tesz ki a zöld átállás tényleges előmozdítása érdekében".

Amikor csütörtökön Davos utcáin Andrew Lawton, a True North Media újságírója megszólította, Lagarde kitért az arra vonatkozó kérdések elől, hogy a digitális központi banki valuták, mint például a Lagarde által bevezetett digitális euró, felhasználhatók-e az emberek ellenőrzésére.

"Nem beszélek, mert egy csendes fázisban vagyok" - hangzott Lagarde válasza.

Egy másik davosi konfrontációban a Rebel News riporterei egy sor kérdést intéztek Philipp Hildebrandhoz, a világ egyik legnagyobb befektetési cégének, a BlackRocknak az alelnökéhez a BlackRock "ESG" - környezeti, társadalmi és vállalatirányítási - támogatásáról.

Hildebrand nem válaszolt az újságírók kérdéseire.

Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója pedig több szálat is összekötött azzal, hogy kedden egy külön beszédében azt javasolta, hogy "a nemzetközi gazdasági rendet" úgy lehetne felépíteni vagy aktualizálni, hogy "figyelembe vegye az éghajlati válságot".

A 120 ország 2800 résztvevője között idén több mint 60 államfő és 1600 gazdasági vezető volt.
Egy ügyvéd üldözése, aki meg merte kérdőjelezni a vakcinát MIKOR a covid vakcina káros hatásainak katalógusa végre a köztudatba kerül, azokat, akik riadót fújtak, továbbra is üldözik és büntetik. Lois Bayliss ügyvédnő annyira aggódott, miután olvasta, hogy az Egyesült Királyság négy főorvosa felülbírálta a Közös Oltási Bizottság (JCVI) szakértői tanácsát, miszerint ne oltsák be az egészséges gyermekeket, hogy úgy döntött, figyelmezteti az iskolákat és az oltóközpontokat a lehetséges ártalmakra és a tájékozott beleegyezésre vonatkozó jogi kötelezettségükre.

Bayliss asszony sokakhoz hasonlóan határozottan úgy vélte, hogy a kísérleti mRNS vakcináknak semmi keresnivalójuk a gyermekekbe történő befecskendezésben. Emiatt több panaszos, köztük az Egészségügyi és Szociális Ellátási Minisztérium (DSHC), valamint a dél-yorkshire-i rendőrség rendőrfőnöke is feljelentést tett a Solicitors Regulation Authority (SRA) előtt.

Az SRA, amely 2019 óta több mint 1 millió font támogatást kapott a Világgazdasági Fórumtól, ezt követően vizsgálatot indított, és február 12-én lesz a négynaposra tervezett fegyelmi bírósági tárgyalás. Az SRA három vádat már ejtett, de további három vádat tovább üldöz. Azonban - és ez egy igazi pofon - még ha Bayliss asszony nyer és tisztázza magát, akkor is joguk van követelni a költségeiket, amelyek becslések szerint több mint 90 000 fontra rúgnak.

Úgy tűnik, hogy az SRA mindent megtesz, hogy bizonyítsa az ügyét, beleértve azt is, hogy megváltoztatja a vádak jellegét - miután Bayliss asszony válaszolt rájuk -, nem támaszkodik az eredeti panaszokra az ügye felépítéséhez, és eltávolítja az orvosi szakértők által a világ minden tájáról küldött több ezer oldalnyi alátámasztó bizonyítékot. Megváltoztatták a kulcsfontosságú megfogalmazásokat is, hogy az iskoláknak küldött figyelmeztető levelek fenyegetőbbnek tűnjenek. Bayliss asszony például azt állította, hogy a címzettek büntetőjogi felelősségre vonhatók, de azt állítja, hogy az SRA saját ügyvédjei, a Capsticks ezt a szöveget "büntetőjogi felelősségre vonható" szövegre változtatta.

2021 decemberében Bayliss asszony, Dr. Sam White volt hampshire-i háziorvos, Mark Sexton nyugalmazott rendőrőrmester és Philip Hyland, a PJH Law ügyvédje Lincolnshire-ből részletes, négyórás panaszt tett a Hammersmith and Fulham-i rendőrőrsön a Metropolitan Police-nál a közhivatali visszaéléssel kapcsolatban. Kaptak egy 6029679/21-es bűnügyi számot, és úgy vélték, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított. Bayliss asszony elmondta: "Négy megnevezett rendőr volt a kapcsolattartónk, akiket egy nyomozó őrmester felügyelt, aki nem adta meg a nevét. Kaptunk egy linket a dokumentumok feltöltésére. Két hónapig folytattuk a dokumentumok feltöltését. Azt hittük, hogy komolyan veszik az ügyet, de 2022. február 22-én levélben közölték velünk, hogy az ügyet nem vizsgálják.

'Az SRA már ezt megelőzően is felvette velem a kapcsolatot. Akkor azt hittem, hogy rendőrségi panaszos és potenciális tanú vagyok.

'Az SRA azzal vádolt meg, hogy támogattam a kovidotikus félretájékoztatást, és azt mondta, hogy félrevezető, nem megfelelő, fenyegető leveleket küldtem háziorvosoknak, iskoláknak és oltóközpontoknak. Nem küldtem levelet a háziorvosoknak.

Bayliss asszony, aki a Broad Yorkshire Law nevű céget vezeti Sheffieldben, és pro bono családoknak dolgozott, hogy segítsen nekik harcolni az oltási megbízások ellen, amelyeket az önálló döntéshozatalra nem képes hozzátartozókra alkalmaznak, azt mondta: "Nem úgy tűnik, hogy tisztességes meghallgatást fogok kapni. Több mint 8000 oldalt távolítottak el a védelmemből, mielőtt elküldték azt a Solicitors Disciplinary Tribunal (SDT) elé, így mindössze 650 oldal maradt, hogy eldöntsék, van-e okom válaszolni."

A bizonyítékok egy része olyan tanároktól származott, akiknek jogos aggályaik voltak. Egyikük aláírt egy nyilatkozatot, amelyben a következőket írta: "Mélységesen kellemetlenül érezte magát a kísérleti vakcinák beadásának felügyelete közben. Jogi tanácsot kért, és két lehetőséget kapott: ha beavatkozik az oltási programba, akkor potenciálisan felelősségre vonható, ha azonban figyelmen kívül hagyja az aggályait, és befogja a száját, akkor nem vonható felelősségre.

"Aggasztotta, hogy Sajid Javid [aki 2021 júniusában vette át Matt Hancock helyét az egészségügyi miniszteri poszton] azt mondta a 12-15 éveseknek, hogy a szülők akarata ellenére is beoltathatják magukat a Gillick-kompetencia [olyan törvény, amely lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy egészségügyi kérdésekben felülbírálják szüleik akaratát] alapján.

'Jogi tanácsot és több időt kért a döntéshez, és azt mondták neki, hogy ez tilos, és nem adhat több információt a szülőknek.

"Egy másik tanár, aki aggódott amiatt, hogy a vakcina kísérleti fázisban van, és hogy a tájékozott beleegyezés elmulasztása bűncselekménynek számít, nyilatkozatában elmondta, hogy fegyelmi meghallgatással fenyegették meg, miután megpróbálta tájékoztatni a többi tanárt arról, hogy hanyagság volt nem megfelelő tájékozott beleegyezést adni. Elmondta, hogy beszélt a tanulókkal az iskolában, és nem mondták nekik, hogy a vakcina még kísérleti szakaszban van. Ezt belsőleg jelentette, mint védelmi problémát, és azonnal fegyelmi eljárást indítottak ellene".

2022. február elején Bayliss asszony két levelet küldött az iskoláknak az igazgatónak és az igazgatóhelyettesnek címezve, egyet pedig az oltóközpontoknak. Emlékeztette az iskolaigazgatókat "in loco parentis" felelősségükre - ők személyesen lennének felelősek, ha valamelyik gyermeknek az oltás okozta sérülés miatt baja esne. Az in loco parentis latin kifejezés egy jogi kifejezés, amely azt jelenti, hogy a gyermek gondozásáért felelős személy szülői státuszba kerül.

Az első levél a védőoltásokra, a második pedig a maszkokra és az oldalsó áramlási vizsgálatokra vonatkozott. Az első levél figyelmeztetett: "Amennyiben nem mondja le az oltási alkalmat, felelősségre vonja magát a látogatás következtében elszenvedett károkért, és a felelősség büntetőjogi felelősséget is magában foglalhat. Elmagyarázta, hogy a tájékozott beleegyezést nem lehetett megszerezni, mivel az oltások bevezetése rendőrségi feljelentés tárgyát képezte, és hogy a biztonságosabb kezelésekről folytatott minden vitát elhallgattak. Mellékelte a bűncselekmény hivatkozási számát, és joggal mutatott rá: "A legtöbb szülő, ha megkapná ezt az információt, visszautasítaná a beleegyezést a gyermeke számára".

Példákat hozott a vakcinák igazolt károsodására, amelyek között szerepel a meddőség, a gyulladásos szívbetegségek, a myocarditis, a pericarditis és a myopericarditis, a Bell-bénulás (átmeneti arcbénulás) és a Guillain-Barré-szindróma, egy ritka neurológiai rendellenesség, amely az idegeket támadja meg, és bénulást vagy halált okozhat.

A második levél a maszk viselése által esetlegesen okozott fizikai és pszichológiai ártalmakkal foglalkozott, beleértve a tüdőfibrózist (a tüdőfibrózis tüdőbetegséget okoz), a szorongást és a folyamatos invazív covid vizsgálatokat. Rámutatott, hogy a maszk viselésének támogatására nincs jogi vagy törvényes követelmény.

Dr. Jenny Harries, az akkori helyettes tiszti főorvos 2020-ban azt a tanácsot adta, hogy a maszk csapdába ejtheti a vírust, és a viselője belélegezheti azt. Jonathan Van-Tam professzor, aki 2020-ban szintén helyettes főorvos volt, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy a maszk viselése csökkentené a betegség terjedését az Egyesült Királyságban. Ezután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) később, 2020-ban politikai lobbizás, és nem a tudomány miatt változtatta meg a negatív maszkviselési tanácsát pozitívra.

Bayliss asszony "támadásnak" nevezte a "káros" oldaláramlási vizsgálatok elvégzésére vonatkozó ismételt követelményeket. Azt mondta, hogy az orrgarat ismételt tamponnal történő horzsolása valószínűleg növeli a légúti fertőzések kockázatát, és hogy a hosszú távú hatások ismeretlenek.

A harmadik, oltóközpontoknak címzett levél az orvosi esküre emlékeztette őket: "Először ne árts." Azt tanácsolta, hogy vegyék fel a kapcsolatot Sajid Javiddel, hogy tájékoztassák arról, hogy lemondják a kovidózis elleni védőoltás bevezetését. Azt is javasolta, hogy vegyék fel a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal és a szabályozó ügynökségekkel, például az NHS-szel, a Royal College of Nursing (RCN), a Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) és az General Medical Council (GMC), hogy tájékoztassák őket arról, hogy a kovidoltások ügyében rendőrségi vizsgálat folyik.

Levelében a következőket írta: "Amennyiben nem ír nekik, és nem segít az oltások lemondásában, felelősségre vonja magát a látogatás következtében elszenvedett károkért, és a felelősség büntetőjogi felelősséget is magában foglalhat".

Az Egyesült Királyságban és a legtöbb fejlett országban a betegektől tájékozott beleegyezést kell kérni, mielőtt bármilyen orvosi kezelésben részesülnének. Ennek önkéntesnek kell lennie, és nem kerülhetett sor kényszerítésre. Az NHS honlapján részletesen leírja a tájékozott beleegyezés részleteit, de egyértelmű volt, hogy az iskolákban és a lakosság körében tapasztalható csoportnyomás - beleértve számos újságíró, például Piers Morgan által írt anyagot, aki az oltatlanokat "önző pöcsöknek" nevezte - egyenlő a kényszerítéssel, ezért még fontosabb volt, hogy az egyének pontos tájékoztatást kapjanak. Az NHS egyetért ezzel, és kijelentette: "A beleegyezés elve az orvosi etika és a nemzetközi emberi jogi törvények fontos része".

Bayliss asszony levelében fenntartotta, hogy "tájékozott beleegyezést lehetetlen szerezni, bárki, akinek a helyszínen injekciót adtak be, testi sértést szenvedett el, függetlenül az elszenvedett sérüléstől".

Ez egy bátor erőfeszítés volt, amely a színfalak mögött hatalmas támogatást kapott. A panaszok folytatásában az SRA egyértelműen tévedett, mert ami Bayliss asszonyt illeti, a rendőrség emberiség elleni bűncselekmények ügyében nyomozott. Végül is bűnügyi számot adtak ki két ügyvédnek, egy volt rendőrőrmesternek és egy orvosnak.

Az SRA úgy döntött, hogy nem várja meg az Egyesült Királyság Covid-vizsgálatának eredményeit, amely a 4. modulban a vakcinák fejlesztését és biztonságát vizsgálja. A vizsgálat elnöke, Hallett bárónő már hallott borzalmas történeteket vakcinák okozta sérülésekről, amelyek mindegyike megelőzhető lett volna.

Az ügy megvívásának költségei csődbe vihetik Bayliss asszonyt, de ő eltökélt a folytatás mellett. Azt mondta: "Soha nem fogom abbahagyni a küzdelmet, előbb kell hat lábon állnom, minthogy abbahagyjam a harcot."

Az SRA a következőket mondta: "Nem kommentáljuk a folyamatban lévő ügyeket." A DSHC nem reagált.

Kijev teljesen összeomlott, még mozgósításra sincs pénz
Kijev teljesen összeomlott, még mozgósításra sincs pénz

Kijev teljesen összeomlott, még mozgósításra sincs pénz
2024.01.23. forrás

Az ukrán lobbisták kétségbe vannak esve, Kijev ugyanis gyorsan kifogy a pénzből. Az ukrán költségvetés hiánya már most rekordméretű, 40-50 milliárd dollár. Az ukránok azt remélték, hogy az amerikai és az uniós támogatásokkal legalább részben betömhetik ezt a lyukat, de a készletek elapadtak - írta Malek Dudakov politikai elemző a Telegram-csatornáján az eadaily.com beszámolója szerint, amit a Magyar Hírlap szúrt ki.

A költségvetés összeomlásának elkerülése érdekében Kijev azt tervezi, hogy néhány hónapig nem fizet béreket és nyugdíjakat, valamint megszünteti a lakás- és közműtámogatásokat. Ez azonban azonnal a lakosság vásárlóerejének csökkenéséhez és az adóbevételek összeomlásához vezet. Ez a költségvetési válság ördögi körévé válik.

Ukrajna januárban csak egy 1,5 milliárd dolláros támogatást kap Japántól. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban a Kijevnek szánt pénzek elosztása körüli csatározások februárig vagy még tovább is eltarthatnak. Nem marad más hátra, mint a költségvetés csökkentése az összes szociális kiadás lefaragásával, ami az infláció megugrását és a hrivnya összeomlását fogja eredményezni.

A félmillió ukrán kényszerbesorozása is nagy kérdés, hiszen ehhez is több mint egymilliárd dollárra van szükség. Nem is beszélve a fegyverek és lőszerek beszerzéséről, amelyek ismét hiánycikknek számítanak. Decemberben Ukrajna kénytelen volt a napi 3-5 ezerről 2 ezerre csökkenteni a kilőtt tüzérségi lövedékek számát. Az EU ambiciózusan javasolta, hogy növeljék a termelésüket, de ez megint csak évekig fog tartani.

A fizetések és nyugdíjak megtagadása és a hrivnya leértékelődése fokozza az összeomlást Ukrajnában. A frontvonalbeli helyzet Kijev számára folyamatosan romlani fog, és a nyugati szkeptikusok egyre kevésbé lesznek hajlandók továbbra is finanszírozni az ukrán projektet.

Palesztina kész részt venni egy nemzetközi békekonferencián Palesztin nagykövet budapesti előadása. Palesztina kész részt venni olyan nemzetközi békekonferencián, amelynek célja két független állam, Izrael és Pelesztina békés egymás mellett élésének elősegítése - válaszolt a Magyar Békekör kérdésére Dr. Fadi Elhusseini, Palesztina magyarországi nagykövete a Magyar Békekör és a Magyarországi Arab Közösség Egyesületének közös szervezésében csütörtök este a budapesti Nemzetek Házában megtartott előadásán.

"Palesztina mindenek felett álló kívánsága a béke az önrendelkezésben" - mondta a diplomata a rendezvényen, melyen nagyköveti szinten képviseltette magát Algéria, Brazília, a Dél-Afrikai Köztársaság, Irán és Szíria.

"Elfogadtuk, hogy a független, szuverén Palesztina a történelmi Palesztina területének 22 százalékán jöjjön létre, Jeruzsálem fővárossal. Ezzel szemben Izrael mindmáig nem deklarálta határait, az Egyesült Államokba, mint a béketárgyalások egyetlen szavatolójába vetett bizalmunk pedig szertefoszlott" - fűzte hozzá.

Elhusseini hangsúlyozta: "nekünk nem a zsidókkal van gondunk, hanem a megszállással." Izrael nagy anyagi hasznot húz a palesztin területek megszállásából, ezért sem érdekelt a független palesztin állam létrehozásában, és az ENSZ független palesztin állam létrehozásáról hozott határozatainak végrehajtásában. Izrael ellenőrzést gyakorol Palesztina természeti erőforrásai, kereskedelme, pénze, lakosainak mozgása, a zarándok-turizmus, a diákok és a tudósok utazása felett, jogszerűtlenül anyagi forrásokat von el. Palesztin területen épít és bővít izraeli telepeket, 800 ezerre tehető a palesztin területen törvénytelenül tartózkodó izraeliek száma.

Izraelnek tudnia kell, hogy Izrael és a térség biztonsága csak a palesztin állam létrejöttével szavatolható - mondta.

A nagykövet szerint a Hamász a palesztin politikai és társadalmi struktúra része, de ő nem a Hamászt, hanem egész Palesztinát képviseli Magyarországon. Kitért az elől, hogy érveljen a Hamász Izrael elleni 2023. október 7-i támadása, izraeli civilek meggyilkolása, illetve túszul ejtése mellett. Azt mondta, hogy a vérengzés nem október 7-én kezdődött, hanem Palesztina izraeli megszállásával. Előadásában nem tért ki arra sem, hogy a Hamász miért nem engedi szabadon az október 7-én foglyul ejtett izraeli túszokat, akiknek azonnali szabadon bocsátását legutóbbi Moszkva is követelte.

Népirtásnak minősítette a Hamász október 7-i támadására adott izraeli választ, mert kollektíve büntet minden palesztint, civil objektumok, kórházak, szent helyek, lakóházak ellen irányul, a visszavágás aránytalanul nagyobb a Hamász támadásánál. Az izraeli haderő eddig közel 25 ezer palesztint mészárolt le, Gáza a gyermekek temetőjévé vált - mondta Izrael emberiség elleni háborús bűntetteiről.

A palesztin nagykövet visszautasította az izraeli "önvédelemről" szóló érveket, hiszen - mint mondta - a nemzetközi jog nem ismer önvédelmet megszállt területeken. "Izrael áthágta a nemzetközi jog minden elemét" - szögezte le.

Az előadó "történelmileg baráti kapcsolatoknak" nevezte a XIX. századra visszatekintő magyar-palesztin viszonyt. Magyarország az elsők között ismerte el a palesztin államot és biztosított diplomáciai státuszt a budapesti palesztin képviseletnek. Magyar diplomáciai képviselet működik Ramallahban, Betlehemben pedig tiszteletbeli konzulátus. Együttműködési megállapodások kötik össze a két országot a mezőgazdaság, az oktatás, a vízügy és a statisztika területén. Évente 75 palesztin diák érkezik Magyarországra tanulni, magyar diákok pedig palesztin oktatási intézményekben tanulnak. Jerikót Egerhez, Jeruzsálemet Budapesthez, Betlehemet Kalocsához fűzi testvérvárosi megállapodás. Magyar részvétellel restaurálják a Születés Templomát. Magyar-palesztin politikai konzultációt is folytatnak. Egyetemi és tudományos együttműködési platform születik 22 intézmény között. Kereskedelmi-vállalkozói együttműködés létezik. A turizmust, sportot, innovációt, bíróságot, önkormányzati szférát, beruházást felölelő 35 új projekten dolgoznak.

Dr. Fadi Elhusseini a magyar-palesztin együttműködésnek kedvező hasonló értéknek nevezte a család, a szabadság, az önrendelkezés szeretetét, a megszállás elutasítását és a diaszporával fenntartott kapcsolatot.

Előadása után a palesztin nagykövet a hallgatóság kérdéseire válaszolt.
Hat ország közreműködésével támadtak a húszikra az éjjel Újabb közös akciót hajtott végre a brit és az amerikai légierő a jemeni húszi lázadók katonai létesítményei ellen - jelentette be hétfő éjjel a londoni védelmi minisztérium. A kedd hajnalban ismertetett részletesebb közös közlemény szerint, amelyet Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Hollandia, Ausztrália, Kanada és Bahrein adott ki. A légicsapásoknak nyolc célpontjuk volt.

Grant Shapps brit védelmi miniszter külön közzétett személyes tájékoztatójában önvédelmi akciónak nevezte a fellépést. Mint írta, a húszi lázadók által a vörös-tengeri hajózás ellen elkövetett sorozatos támadások továbbra is veszélyeztetik a hajózó személyzetek tagjainak életét, és a hajóforgalomban okozott fennakadás tűrhetetlen költségekkel terheli az egész világgazdaságot. A közös fellépés újabb csapást mért a húszik egyébként is korlátozott fegyverkészleteire és a világkereskedelmet fenyegető támadó képességeikre.

A londoni védelmi tárca külön ismertetett tájékoztatása szerint a légitámadásban a brit királyi légierő (RAF) négy Typhoon FGR4 harci repülőgépe és két Voyager légi üzemanyag-utántöltő repülőgépe vett részt. A brit gépek Paveway IV típusú precíziós irányított bombákkal támadtak két húszi katonai létesítményt a jemeni főváros, Szanaa repülőtere közelében.

A Pentagon közlése szerint az amerikai harci gépek az Eisenhower repülőgép-hordozóról szálltak fel. (...)
A török parlament megszavazta Svédország NATO-csatlakozását Az ankarai törvényhozás jelentős többséggel megszavazta Svédország NATO-csatlakozását.
A csatlakozási jegyzőkönyvet még Recep Tayyip Erdogan elnöknek is alá kell írnia, illetve a török hivatalos lapban is közzé kell tenni ahhoz, hogy hatályba léphessen.
Az előterjesztést - több mint négyórás vitát követően - 287 képviselő támogatta 55 ellenében és négy tartózkodás mellett, miután a török parlament külügyi bizottsága december végén már rábólintott Svédország NATO-csatlakozására.

Recep Tayyip Erdogan török elnök pártja, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP), valamint szövetségesei többséggel bírnak a törvényhozásban.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a szavazás eredményére reagálva kijelentette, hogy hazája egy lépéssel közelebb került a NATO-tagsághoz.
"Egy lépéssel közelebb vagyunk a teljes körű NATO-tagsághoz" - írta az X-en a svéd kormányfő. "Pozitív fejlemény, hogy Törökország Nagy Nemzetgyűlése (Büyük Millet Meclisi) Svédország NATO-csatlakozása mellett szavazott" - tette hozzá.

Ankara a svéd csatlakozás jóváhagyásáért cserébe korábban közölte: határozottabb fellépést vár Stockholmtól a terrorizmus elleni harc területén, elvárja például a Törökország által terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) Svédországban élő tagjainak kiadását. Erdogan december közepén mindemellett ahhoz kötötte Svédország NATO-csatlakozását, hogy az amerikai kongresszus hagyja jóvá 40 darab új F-16-os amerikai harci repülőgép és alkatrészek eladását Törökországnak. Az amerikai kongresszus eddig még nem hagyta jóvá a harci repülőgépek eladását Törökországnak.

Az észak-atlanti szövetség minden tagjának hozzá kell járulnia egy új tagország felvételéhez.
Orbán Viktor meghívta a svéd miniszterelnököt A budapesti találkozó legfontosabb témája a NATO-csatlakozás lehet (mi megoldjuk okosba' - KJ)
Magyarországi látogatásra hívta Orbán Viktor a svéd miniszterelnököt, a találkozó legfontosabb témája Svédország NATO-csatlakozása lehet. Svédország 2022 májusában kérte, hogy NATO-tag lehessen, ezt azonban a szövetség tagállamaiban a parlamentnek is jóvá kell hagynia. A magyar Országgyűlés egyelőre nem döntött a kérdésről. Az M1-nek nyilatkozó szakértő szerint Orbán Viktor nagyvonalú gesztust tett Stockholmnak, miközben a svéd politikusok évek óta támadják Magyarországot.

"Levélben hívtam meg a svéd miniszterelnököt, Ulf Kristerssont Magyarországra, hogy Svédország NATO-csatlakozásáról tárgyaljunk" - közölte közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök kedden. A magyar kormányfő tett egy lépést azért, hogy Svédország közelebb kerülhessen a szövetséghez.

Orbán Viktor kedden a brit külügyminiszterrel is egyeztetett telefonon. David Cameron később azt írta: Ukrajna támogatása mellett a svéd csatlakozás fontosságáról tárgyaltak "annak érdekében, hogy az euro-atlanti övezet biztonságosabb, a NATO pedig erősebb legyen".

Svédország 2022 májusában folyamodott NATO-tagságért, de a csatlakozást a tagállamok nemzeti parlamentjeinek is ratifikálniuk kell.
Az Országgyűlés kormánypárti képviselőinek azonban aggályai vannak a svéd tagsággal kapcsolatban, mert az északi ország támadja Magyarországot.

"Bennünket svéd részről senki nem keresett. Vannak ismert aggályok, ezeket kellene eloszlatni, bizalomerősítéshez kapcsolatfelvételre van szükség" - emelte ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás a múlt heti Kormányinfón arról beszélt: úgy tűnik, hogy a svédeknek nem olyan fontos a NATO-tagság, mert nem tettek lépéseket a fennálló problémák feloldására. Svéd balliberális politikusok és NGO-k évekig sportot űztek Magyarország bírálatából.

Nagy felháborodást keltett például a svéd köztévé gyerekeknek készült videója, amelyben diktatúraként ábrázolták Magyarországot.
A svédek nem tárgyalnak Orbán Viktorral Tobias Billström svéd külügyminiszter kedden elutasította Magyarország felhívását, hogy tárgyaljanak országa NATO-csatlakozási kérelméről - írja a Politico. Korábban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan közölte, hogy meghívták Ulf Kristerssont Magyarországra. Eközben Törökország megszavazta Svédország NATO-csatlakozását.
"Nem látok okot arra jelenleg, hogy tárgyaljunk" - mondta Tobias Billström svéd külügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnök meghívására. A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása lett volna, valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

Mi természetesen azt reméljük, hogy Magyarország a lehető leghamarabb ratifikálja a tagságot - tette hozzá a diplomata a Politico szerint.

Eközben a török parlament döntött, és jóváhagyták Svédország NATO-csatlakozását.

A szavazáson 346 képviselő vett részt, amelyből 287-en fogadták el a javaslatot, 55-en ellenezték, négyen tartózkodtak. A törvényt még Recep Tayyip Erdogan török elnöknek is alá kell írnia.

Ezzel Magyarország maradt az egyetlen a tagállamok között, amely nem ratifikálta az ország NATO-tagsági kérelmét, pedig korábban a kormány ígéretet tett arra, hogy nem utolsóként hozzák meg a döntést az ügyben.

Orbán Viktor ígérete

Szijjártó Péter egy régebbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjáról szóló döntés teljes egészében az országgyűlési képviselők kezében van, a kormány készen áll, hiszen rég benyújtotta az előterjesztést.

Amennyiben elmozdulás történik, akkor természetesen az ígéretünket, miszerint Magyarország nem fog késleltetni egyetlen országot sem a tagság vonatkozásában, be fogjuk tartani - fogalmazott korábban a külügyminiszter.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig többször is hangsúlyozta, hogy "nem mi leszünk az utolsók, akik jóváhagyják Svédország csatlakozását".

Rendkívüli ülést hívnának össze

Az MSZP nemrégiben kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

"Immár másfél éve van az Országgyűlés előtt Svédország NATO-csatlakozásának ügye. Másfél éve blokkolják Orbán fideszes »bátor emberei« Svédország NATO-csatlakozását. Ezért 2022 szeptembere óta minden parlamenti ülésen kezdeményeztük ennek az ügynek a napirendre vételét, de a fideszesek minden alkalommal a napirendre vétel ellen szavaztak" - emlékeztetett az MSZP.

Korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elmondta, hogy Svédország a szövetség nyári csúcsáig biztosan belép a tagok közé. Az Index ezzel kapcsolatban a Kormányinfón megkérdezte: megszavazza-e ezt addig az Országgyűlés?

Gulyás Gergely azt mondta: úgy látszik, hogy a svédeknek nem olyan fontos ez, mert a kormányt nem keresték, a bizalom erősítéséhez kapcsolatfelvételre van szükség, mert vannak aggályok a svédekkel szemben.
Izrael újabb arab országot rángathat bele a háborúba Izrael azt tervezi, hogy visszafoglalja a Philadelphi-folyosót, a Gázát Egyiptomtól elválasztó 14 kilométeres határt, de szakértők figyelmeztetnek, hogy ez nagyon rossz ötlet lehet. A Gázát Egyiptomtól elválasztó 14 kilométeres határt évek óta használják az enklávé militánsai fegyverek, technológia, pénz és személyzet csempészésére.

Ennek megakadályozása érdekében Izrael most a határ újbóli elfoglalásának lehetőségét fontolgatja.

Már több mint száz napja, hogy Izrael megkezdte a Vaskardok hadműveletet a Gázai övezetben az október 7-i véres támadást követően, amikor több mint 1200 izraelit gyilkoltak meg brutálisan a Hamász fegyveresei.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök megfogadta, hogy megbüntetik a mészárlás felelőseit, amelynek során több mint 5000 ember megsebesült. Ígéretet tett továbbá a Gázai övezetet ellenőrző iszlamista csoport felszámolására, valamint az Izrael biztonságára fenyegetést jelentő enklávé demilitarizálására.

De több mint három hónap elteltével úgy tűnik, az izraeli tisztviselők még mindig vakargatják a fejüket azon, hogy hogyan érjék el ezeket a célokat.

A legnagyobb kihívást a fegyverek, a technológia és a pénz folyamatos áramlása jelenti Gázába, ahonnan a Hamász és a palesztin Iszlám Dzsihád fegyveresei továbbra is rakétákat lőnek ki. Izrael pedig úgy véli, hogy ez a Sínai-félszigetről érkezik, az úgynevezett philadelphiai útvonalon keresztül csempészik át a határon.
A horror és az együttérzés folyamatához Most néztem meg egy borzalmas videót egy mészárlás szemtanúiról. Kérem, olvassátok tovább barátaim. Kérem, olvassátok tovább, mielőtt megtudjátok, melyik "oldal" követte el a mészárlást. Kérem, olvassátok tovább, még akkor is, ha az esemény olyan narratívát táplál, amely nem felel meg a véleményeteknek. Kérem, olvassanak tovább, még akkor is, ha ki akarják zárni az ilyen szörnyűségeket a tudatukból. Ígérem, hogy elviszem ezt egy olyan helyre, ahol a borzalmak másik oldalán is láthatóvá válik valami.

Először itt olvastam a mészárlásról. Az izraeli erők tankokkal és buldózerekkel körülzártak egy lakóházat. Az IDF katonái megrohamozták az épületet. A lakók arra hivatkoztak, hogy ők civilek. A katonák kivitték az összes férfit. Megkínozták őket a családjuk szeme láttára. Aztán arra kényszerítették őket, hogy hajoljanak le, és kivégezték őket, a férjeket a feleségük előtt, az apákat a gyermekeik előtt. Aztán elkezdték lőni az épületet. A nők és a gyerekek elmenekültek. Egy 3 éves gyermek a nővére karjaiban vérzett el.

Talán azt várják, hogy az erről az eseményről szóló beszámolóm egy "ügy" belépője lesz - egy olyan ügyé, amely szerint Izrael háborús bűnöket követ el, például, hogy etnikai tisztogatást hajt végre Gázában, és így tovább; röviden, hogy az egyik oldalon a jó, a másikon a rossz.

Egy ilyen ügyet könnyű lenne felhozni, de én nem ezért vagyok itt. Ez nem jelenti azt, hogy az ilyen megkülönböztetések érvénytelenek, sem azt, hogy a két oldal egyenértékű. Azonban a jó és a rossz, illetve az áldozat és az elkövető megkülönböztetésének reflexe, bármennyire is érvényes és hasznos, rövidre zárhatja az együttérzés folyamatát, amely a megértés egy másik szintjéhez és a béke új lehetőségeihez vezet.

A mészárlásról olvasva észrevettem egy alapvető pszichés hasonlóságot az október 7-i támadásokkal (mármint azokkal, amelyek civileket céloztak). Az összes indoklás, racionalizálás és magyarázat alatt a fájdalom gyűlöletté, majd erőszakká, majd újabb fájdalommá változik. A Hamász-támadók ártatlan fiatalokat gyilkolnak egy fesztiválon, miközben azok az életükért könyörögnek. Az IDF katonái megkínozzák, majd családjuk szeme láttára kivégzik apáikat és testvéreiket. Mindkét elkövetői csoportot önelégült szándék töltötte el. Ez az az alapvető minta, amit meg kell változtatnunk, ha valaha is békét akarunk teremteni.

Olvastam az Al Jazeera Twitter-bejegyzéséhez fűzött kommenteket. Azok, akik szilárdan az izraeli "oldalon" állnak, nem voltak meghatódva. "Hazugság." - mondta az egyik kommentelő. "Ők [a megöltek] biztosan a Hamász voltak" - mondta egy másik. "A feleségeiket és a gyerekeiket használják emberi pajzsként." A mi és ők, az igazolt és az igazolatlan, a jófiúk és a rosszfiúk története a gyökerénél fogva megsemmisíti az együttérzést. Együttérzés - "Milyen érzés a helyedben lenni?" - elpusztul a jó és a rossz megkülönböztetésének késhegyén, annak minden formájában. Az együttérzés nem terjed ki azokra, akiket kitaszítunk a teljesen emberi birodalomból; nem terjed ki azokra, akiket Isten szemében szellemi egyenrangúként tagadunk meg. Világosan látható, hogy soha nem lesz béke abból a gondolkodásmódból, amelyet ezek a megjegyzések példáznak.

A másik "oldal" sok hozzászólása pontosan ugyanezt a gondolkodásmódot mutatja, csakhogy az IDF és általában a cionisták a szörnyetegek, nem pedig a Hamasz.

A szörnyű tettek láttán meg kell kérdeznünk: "Milyen körülmények tették ezeket az embereket szörnyeteggé?." Mi kell ahhoz, hogy egy pufók kisbabából olyasvalaki váljon, aki megkínoz és megöl egy apát a lánya szeme láttára? Mi kell ahhoz, hogy egy imádnivaló kis cukorfalatból olyasvalaki váljon, aki megöl egy ártatlan fiatal táncosnőt, aki az életéért könyörög?

Az adott személy személyes életrajzának véletlenszerű tényei ritkán adnak teljes választ erre a kérdésre. Figyelembe kell vennünk a történelmet, a politikát, a gazdaságot - az adott személy életének teljes kontextusát. Ekkor válik nyilvánvalóvá, hogy a megölése, bebörtönzése, uralma és ellenőrzése, vagy a népe, nem fogja megváltoztatni azokat a körülményeket, amelyek őt szörnyeteggé tették.

Néha erőszakra van szükség az ártatlanok védelmében. De ha az ártatlanoknak okozott kár oka több, mint a rossz emberek véletlenszerű gonoszsága, akkor az erőszak soha nem fog véget vetni a kárnak.

Egy összetett helyzet összességével szembesülve nem fogunk egyszerű megoldást látni. Azonban miután ledobtuk a "Csak gonoszak" hamis magyarázatának szemellenzőjét, erőteljes megoldások kerülnek a látóterünkbe. Ezek nem nyújtják majd a bosszú elégtételét vagy a kárt okozók megbüntetését. Nem nyújtják azt a lelki megkönnyebbülést, amely abból fakad, hogy látod, amint az, aki bántott téged, cserébe szenved. Amit azonban tenni fognak, az az, hogy megváltoztatják azokat a körülményeket, amelyek az erőszak folyamatos körforgását generálják.

Ennek szellemében íme egy rendkívül naiv gyakorlati megoldás. Ha a "naiv" és a "gyakorlatias" ellentmondásosnak tűnik, hát legyen. Talán legalább valami ennek a javaslatnak a szelleméből beszivárog a politika területére. Nem hagyom figyelmen kívül, hogy a hozzászólásokban miért fog megjelenni az "Ez soha nem fog működni, mert..." vagy "Ez lehetetlen, mert..." De talán valami a javaslat szellemiségéből mégis igaznak fog tűnni, és ha csak egy kis mértékben is, de ennek a hangja eljut azoknak a fülébe, akik a politikánkat alakítják.

A javaslat mindkét oldalra együttérzéssel vonatkozik. A cionista oldalon rákérdezünk azokra a körülményekre, amelyek az aranyos kis cukorfalatból kínzót és gyilkost csináltak, és a sok közül egy szálat húzva, az üldözés, a népirtás és a kiűzetés történelmi körülményeit látjuk, amelyek miatt a zsidók nem érzik magukat szívesen látottnak és nem érzik magukat biztonságban. Válaszul ezekre a körülményekre, hadd nyilvánítsák az iszlám országok és imámok és ajatollahok és papok a zsidók számára vendégszerető zónákat az országaikban. Építsék újra a bagdadi és damaszkuszi zsinagógákat. Hirdessenek vízummentességet Izrael polgárai számára, és személyesen garantálják biztonságukat. Vonják vissza a fatvákat és az elítéléseket.

Palesztin részről pedig kérdezzük, hogy milyen körülmények között változott az angyali kisgyermekből kegyetlen gyilkosságait ünneplő terrorista. Látjuk népének évtizedeken át tartó megalázását, az ősi otthonukból való elűzését, földjük folyamatos elrablását, megsemmisítő gazdasági nélkülözését, és a remény kialvását, hogy ez valaha is megváltozik. Ezekre a körülményekre válaszul Izrael állítsa le és vonja vissza ciszjordániai településeit. Hagyja abba a Gázai övezet bombázását és vessen véget a blokádnak. Engedje szabadon a politikai foglyokat, akiket tárgyalás és vád nélkül tart fogva. Adja vissza a reményt azzal, hogy elkötelezi magát a független és szuverén palesztin haza mellett, és tegye meg az első jelentős és visszafordíthatatlan lépéseket ebbe az irányba.

Ebben az összefüggésben a regionális hatalmak ígéretet tehetnek arra, hogy leállítják a Hamász felfegyverzését és finanszírozását. A legszélsőségesebb elemei száműzetésbe vonulhatnak. Az iszlám országok békefenntartói megszállhatják Gázát, és biztosíthatják a szabad választásokat egy új kormány számára, amely egyesíti Kelet-Jeruzsálemmel és Ciszjordániával. A világ nagyhatalmai csatlakozhatnak a békefeltételek ösztönzéséhez és érvényesítéséhez. Megkezdődhet Gáza fizikai újjáépítése, és a világ összefoghat, hogy a béke gyönyörű városává váljon. Megkezdődhet Izrael és Palesztina erkölcsi újjáépítése is, például az igazság és megbékélés bizottságai révén, hogy azok, akik eddig gyűlölték egymást, felismerjék kölcsönös emberségüket, és ne éljenek tovább abban a tévhitben, hogy egyikük jobb anyagból van, mint a másik. A gyász hosszú folyamatán keresztül Izrael és Palesztina többé nem lesz a gyűlölet kohója, amely azzal fenyeget, hogy felégeti a világot, hanem a béke új áramlatának forrásvidéke, amely minden földet megöntöz. Akkor végre a Szentföld megváltja majd a nevét.
Alex Soros egy őrült - Trump meggyilkolására utal Aki nem tudja, jobb, ha kinyitja a szemét. Alex Soros SOKKAL ROSSZABB, mint az apja - SOKKAL ROSSZABB, mint amit valaha is el tudtok képzelni. Hiányzik belőle a kemény kopogtatások iskolája, és elkényeztetett pénzzel, ami miatt azt hiszi, hogy ő Superman és a törvények felett áll. Ez a 47 dolláros és egy golyónyomos kép, amely arra utal, hogy meg akarja gyilkolni a 47. elnököt, Trumpot, az ő és apja világuralmi kísérletére adott válasza.

Nem elégednek meg a határok lebontásával, a tekintélyelvű őrület erőltetésével, a Trump elleni büntetőeljárások finanszírozásával, a Trump szavazólapról való eltávolítására irányuló ügy finanszírozásával Coloradóban, mindezt a demokrácia nevében? Figyelmen kívül hagyják a kultúrát, a vallást, de még a családot is, ráerőltetik a világra a saját nézeteiket, és csak azt feltételezik, amit ők tudnak a legjobbnak. Ő és az apja is azt hiszi, hogy az ő Nyílt Társadalmuk egy jobb világot támogat, amikor ő maga burkoltan Donald Trump meggyilkolásával fenyegetőzik.

Bidenomics egy teljes kudarc, és ezt George fedezeti alapkezelőként tudja. Ő shortolta a fontot a költségvetési rossz gazdálkodás miatt. George és Alex mégis az Egyesült Államok alapjainak lerombolását szorgalmazza, hogy előmozdítsa az Egyesült Nemzetek által vezetett egy-világkormányukat.

Bárki, aki nem demokrata, és van képe ilyesmit írni... azonnal letartóztatnák, és nem tennének fel kérdéseket.

Az Egyesült Államok bukásának vagyunk tanúi, és figyelmeztettem, hogy történelmileg a történelem során a baloldaliak mindig is a legerőszakosabbak voltak. Ez egyértelműen bizonyítja 47 dollár a 47. elnök Trump és egy golyó ütötte lyuk. Csináld ezt Bidennel és 48 dollárral, és nézd meg, milyen gyorsan letartóztatnak - NEM Soros. Neki politikai mentessége van.

A merénylet lesz az egyetlen lehetőségük, mert valószínűleg most jött rá, hogy Trump börtönbe zárása NEM fogja megállítani, mert még mindig indulhat az elnökválasztáson egy börtöncellából, ahogyan Eugene Debs tette. Valószínűleg ez áll e poszt mögött, hiszen a merénylet az egyetlen lehetőség. Én nem szeretnék egy utcában lakni Alex Sorossal. Éppen most festett egy hatalmas céltáblát a fejére, ha bármi történik, és valóban olyan polgári zavargásokat fogunk látni, amelyek meghaladják a hatvanas éveket, ami azt egy főpróbának fogja tűntetni.

A számítógépnek megint igaza lesz. Egyáltalán nem létezik, hogy bármelyik oldal elfogadja a 2024-es választási eredményt, feltéve, hogy Soros nem inspirálja időközben Donald Trump meggyilkolását. És a pletykák szerint Soros pénzeli Nikki Haleyt.
Oroszország vissza akarja kapni Alaszkát? Vlagyimir Putyin elnök új rendeletet írt alá, amely lehetővé teszi Oroszország számára, hogy felkutassa, nyilvántartásba vegye és jogi védelmet biztosítson az orosz vagyon és földterületek számára külföldön, beleértve a volt Szovjetunió területén találhatóakat is. Most minden cikk, amit ezzel a témával kapcsolatban keresel, a neokonok által működtetett és fizetett Institute for the Study of War (ISW) intézetet idézi. Elismerik, hogy "nem világos, hogy pontosan mi számít jelenlegi vagy történelmi orosz tulajdonnak", de minden hírügynökség kijelenti, hogy Oroszország vissza fogja követelni Alaszkát.

Oroszország 1867-ben adta el Alaszkát az Egyesült Államoknak. "Egyébként Alaszkát valamikor a 19. században adták el. Louisianát a franciák nagyjából ugyanebben az időben adták el az Egyesült Államoknak. Több ezer négyzetkilométert adtak el 7,2 millió dollárért, igaz, aranyban" - mondta Putyin egy 2014-es interjúban. Az üzletet "olcsónak" és semmi olyannak nevezte, amin "fel kell izgulni", miközben azt mondta, hogy az oroszok tréfásan "Jégkrímnek" hívják az amerikai államot. Más orosz politikusok is fenyegetőztek már a régi területek visszaszerzésével, de nem ők a felelősek.

Oroszország vissza akarja kapni Alaszkát?

A Putyin mögött álló emberek évtizedek óta hangosan beszélnek Alaszka visszaszerzéséről. Ezért állítom többször is, hogy az embereknek aggódniuk kell amiatt, hogy Putyin után ki kerül hatalomra. Ha egészségügyi okok miatt lemondana, vagy merényletet követne el ellene, a háborúra éhes oligarchák és a keményvonalas kommunisták alig várják, hogy megtorlásért folyamodhassanak. Jelcin azzal a megállapodással adta át Oroszországot Putyinnak, hogy megvédi azt ezektől az emberektől, a belső ellenségtől.

A rendelet angol nyelvű változatát a cikk tetején tettem közzé, legalábbis egy durva fordítást. Ebben a rendeletben Putyin sehol sem állítja, hogy Alaszka eladása törvénytelen volt. Vajon megfontolják ennek lehetőségét? Talán ha elnyerik a kínai hadsereg teljes, megingathatatlan támogatását ÉS Putyint eltávolítják hivatalából. Putyin kiszámított, és soha nem nyilvánítana egy amerikai államot orosz területté, mivel az atomháború lenne az egyetlen következmény.

Alaszka régebb óta állam, mint amióta a jelenlegi Orosz Föderáció létezik. Alaszka csak 50 mérföldre van Oroszországtól, ami lehet az oka annak, hogy kiadják ezt a homályos rendeletet. De jelen pillanatban OROSZORSZÁG NEM TÖRTÉNT ALASKA VISSZAIGAZOLÁSÁRA.
A nemrég az EU motorjának mondott Németország a csőd szélére került Nem élik meg a választásokat. Németország súlyos politikai válságba süllyedt. A német kormánykoalíció azt kockáztatja, hogy nem bírja ki a 2025-ös választásokig. A német társadalom rovására alkalmazorr migráns-politika majd a hamis COVID-pandémia következményei, beleértve az egyre több vakcina áldozatot, visszafordíthatatlan zuhanórepülésbe hozta a német gazdaságot és az egész német társadalmat.

A németek jogosan a jelenlegi kormánykoalíciót hibáztatják a történtekért. A német kormánykoalíció 2024-ben visszafordíthatatlan válsághelyzetbe került. Az értékelések folyamatosan csökkennek, és az Olaf Scholz kancellárba vetett közbizalom csökken. A gazdálkodók közelmúltbeli tiltakozásai közepette a megosztottság nemcsak a társadalom és a hatóságok között nő, hanem az uralkodó eliten belül is. Lehetséges, hogy a koalíció nem jut ki a 2025-ös parlamenti választásra.

Az INSA közvélemény-kutató intézet januári közvélemény-kutatása szerint a németek háromnegyede elégedetlen a szövetségi kormánnyal. Csak 17 százalék válaszolt pozitívan a koalícióra. Ez a legrosszabb mutató hatalomra kerülése óta.

A párt vezetői a koalíciós tárgyalások befejezését követő sajtótájékoztatón beszélnek a német kormány megalakításáról - RIA Novosti, 1920, 2024.01.22.
Fotó: A német kormánypárt vezetői a németországi kormányalakításról szóló koalíciós tárgyalások befejezése után tartott sajtótájékoztatón.

A 2021-es parlamenti választások után senki sem kapott többséget, ezért ingatag szövetséget kellett kötni. Ennek eredményeként amolyan "közlekedési lámpa" helyzet keletkezett: piros - a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD), sárga - a Szabad Demokrata Párt (FDP) és természetesen a Zöldek. Olaf Scholz az SPD-ből lett kancellár. Robert Habeck (zöldek) vette át az alkancellári posztot, Christian Lindner a szabad demokratáktól - pénzügyminiszter.

De Scholz az, akivel a németek különösen elégedetlenek, 72 százalékuk ellenzi poszton maradását.

Nagyjából ennyi volt az Európa motorjának mondott gőgös Németországnak. A globalista maffia megoldotta a fejlődését.

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2024 Map Leiratkozás Leiratkozás