Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:
A WEF kibertámadás forgatókönyve
A WEF kibertámadás forgatókönyve

A WEF "kibertámadás" forgatókönyve
prof. Michel Chossudovsky 2023. november 20. forrás

Újabb válság "sokkal rosszabb, mint a Covid", megbénul az áramellátás, a kommunikáció, a közlekedés
WEF: "Lesz egy újabb válság. Sokkal jelentősebb lesz. Gyorsabb lesz, mint amit a COVID esetében láttunk"

A Világgazdasági Fórum (WEF), amely a nyugati pénzügyi elitet képviseli, kulcsszerepet játszott a 2020. március 11-i koronazárás elindításában, amely elősegítette a gazdasági és társadalmi káosz világméretű folyamatát. Ugyancsak kulcsszerepet játszott a Covid-19 vakcina 2020. novemberi elindításában.

És most egy olyan válságot "ígérnek" nekünk, ami "sokkal rosszabb, mint a Covid."

A káosz szándékos előidézése közel négy év három év alatt egy széleskörű és összetett napirend részévé vált:
- az ukrajnai háború,
- az energiaárak emelkedése,
- a csődök előidézése,
- a gazdasági tevékenység összeomlása,
- széles körű szegénység, éhínség és kétségbeesés.

A közelmúlt fejleményei során Washington támogatta Izrael népirtását, amely a palesztin nép ellen irányul, és amelyhez egy kibontakozó amerikai-NATO-Izrael katonai menetrend társul a szélesebb Közel-Kelet ellen.

Kibertámadások

Az alábbi cikk a kiberhadviselés közelgő veszélyeire összpontosít, amelyeket a Világgazdasági Fórum (WEF) már bejelentett.

A WEF 2021-ben a kibertámadások szimulációját végezte el, amely az áramellátás, a kommunikáció, a közlekedés és az internet megbénításának forgatókönyvét tartalmazta.

Klaus Schwab a "szimulált forgatókönyv" alapján nem titkoltan arra utalt, hogy kibertámadás:
"teljesen leállíthatja az áramellátást, a közlekedést, a kórházi szolgáltatásokat, a társadalom egészét..."

A COVID-19 válságot ebből a szempontból egy kisebb zavarnak tekinthetnénk egy nagyobb kibertámadáshoz képest." (kiemelés hozzáadva)

Mit tartogat Schwab a tarsolyában?

Egy "kiberterrorista támadás", amely soha nem látott zavarokat idéz elő? Ezt komolyan kell vennünk?

Egy megújult félelemkampány, egy közelgő veszélyre való figyelmeztetés? Jeremy Jurgens, a WEF ügyvezető igazgatójának szavaival élve:

"Úgy vélem, hogy lesz még egy válság. Jelentősebb lesz. Gyorsabb lesz, mint amit a COVID esetében láttunk. A hatása nagyobb lesz, és ennek következtében a gazdasági és társadalmi következmények még jelentősebbek lesznek." (Kiemelés hozzáfűzve)

A WEF 2021-es kiberpoligon szimulációs forgatókönyve nyilvánvalóan "ellentmondásos" geopolitikai lejtésű volt:

Az eseményt Mihail Mishustin orosz miniszterelnök vezette, a WEF számos orosz pénzintézetet, média- és kommunikációs szervezetet hívott meg.

A WEF

Negyvennyolc ország vett részt a rendezvényen, 41 partner volt, ebből 10 Oroszországból és Kazahsztánból: ezek között volt a TASZSZ hírügynökség, az NTV, a Sberbank, Oroszország legnagyobb bankja és a világ egyik vezető pénzintézete, a Mail.ru csoport, Oroszország legnagyobb internetszolgáltatója, az MTS, Oroszország vezető távközlési csoportja, a szibériai Omszk régió állami jogi osztálya. Kazahsztán erős banki pénzügyi intézményei. Többek között.

Lásd még a képzési program feltételezéseit, amelyek a terrorista kiberhackerekre épülnek.

A Világgazdasági Fórum (WEF), amelyről számos dokumentum készült, jelentős szerepet játszott az USA-NATO katonai menetrendjének támogatásában Ukrajnával kapcsolatban.

Vajon ez a 2021. júliusi Cyber Polygon esemény (amely kevesebb mint 8 hónappal az ukrajnai háború kezdete előtt történt) az Orosz Föderáción belüli politikai megosztottság megteremtésére irányult-e azáltal, hogy partnerséget alakított ki számos befolyásos orosz média-, kommunikációs, banki és pénzügyi intézménnyel stb.

A Kínai Népköztársaság egyetlen képviselője sem. A Cyber Polygon szimuláció (2021. július) célja a Kína és Oroszország közötti konfrontáció elősegítése volt? A kibertámadásokat egy globális katonai menetrend részeként tervezik?

A "teljes digitalizáció" folyamata

2023 novemberében, amint azt Peter Koenig cikke dokumentálja, a pénzügyi elit a "forgatókönyvek szimulációjáról" áttért a nyílt "megvalósításra." Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciáját (UNCTAD) bízták meg "az össz-digitalizáció halálos támadásának... zászlóvivőjeként."

Koenig a "Digitális társadalom leépítésére" összpontosít, amely egy világméretű kibertámadás formájában valósulhat meg (ahogyan azt Klaus Schwab 2021-es nyilatkozatában felvázolta):

"Ha körülöttünk mindent digitális jelek irányítanak, amelyeket a "Globalista Cabal" (Pénzügyi Elit) irányít, akkor egy vagy néhány kapcsoló ki tudja kapcsolni a különböző hálózatainkat:

vízellátást, áramot, gázt, mindenféle energiát, élelmiszerellátást, üzemanyag-szállítást, közlekedési jelzéseket, minden közlekedést, minden kommunikációt, a számláinkon lévő pénzt, és még sok mást." (Peter Koenig, 2023. november 18.

"A pokol üres és az ördögök mind itt vannak". William Shakespeare, "A vihar", 1623.
Michel Chossudovsky, Global Research, 2023. május 21., 2023. november 20.

Az alábbiakban a 2021. decemberi cikkem szövege olvasható, kisebb szerkesztésekkel.

Bevezetés
A Világgazdasági Fórum (WEF), amely a nyugati pénzügyi elitet képviseli, kulcsszerepet játszott a 2020. március 11-i zárlat elindításában, amely elősegítette a gazdasági és társadalmi káosz világméretű folyamatát.

A WEF most rámutat: "Egy COVID-szerű jellemzőkkel bíró kibertámadásra", amely sokkal pusztítóbbnak és kaotikusabbnak ígérkezik, mint a Covid-19 világjárvány.

A Világgazdasági Fórum "Koncepció 2021." Cyber Polygon forgatókönyv

A Világgazdasági Fórum (WEF), amely 2019 októberében a John Hopkins-szal és a Gates Alapítvánnyal közösen szponzorálta az Event 201-et, a koronapandémia asztali szimulációját, részt vett egy másik stratégiai gyakorlatban, amelynek címe Concept 2021. Ez utóbbit úgy írják le, mint egy:
"nemzetközi kapacitásépítési kezdeményezés, amelynek célja a globális kibertér-ellenálló képesség növelése".

Ez nem a 201-es eseményhez hasonló asztali szimuláció.

Tavaly a lezárás csúcspontján videokonferencián keresztül zajlott. Idén a 2021-es konferencia "a digitalizáció legfontosabb kockázatait" vitatta meg.

A Cyber Polygon Exercise (2020) résztvevői között voltak csúcstechnológiai vállalatok, köztük az IBM, számos bank és pénzintézet, internetes vállalatok, kiberbiztonsági ügynökségek, vállalati és kormányzati média, agytrösztök, bűnüldöző szervek, köztük az Interpol, 48 ország képviselőivel.

A gyakorlat nyilvánvaló eszköz volt a megbízható partnerek biztosítására és a stratégiai szövetségek kialakítására. E tekintetben számos képviselő érkezett Oroszországból és a volt Szovjetunió országaiból, köztük jelentős orosz banki érdekeltségek, kommunikációs és médiavállalatok. Összesen 42 partner. A szimulációban nem vettek részt kínai vállalati/kormányzati partnerek.

Volt egy képzési program is, amelyen 48 ország 200 csapata vett részt. Kibertámadás Covid-szerű jellemzőkkel

Egy kibertámadás szimulációja. Az áramellátás, a kommunikáció és a közlekedés teljes leállítása felé.

Klaus Schwab, a WEF alapítója és ügyvezető igazgatója, a "Nagy Újraindítás" tervezője a következőképpen írja le a válságforgatókönyvet:
"Egy átfogó kibertámadás ijesztő forgatókönyve az áramellátás, a közlekedés, a kórházi szolgáltatások, az egész társadalmunk teljes leállását eredményezheti. A COVID-19 válság ebből a szempontból egy kisebb zavarnak minősülne egy nagyobb kibertámadáshoz képest."

Jeremy Jurgens, a WEF ügyvezető igazgatója:
"Úgy vélem, hogy lesz még egy válság. Jelentősebb lesz. Gyorsabb lesz, mint amit a COVID esetében láttunk. Nagyobb lesz a hatása, és ennek következtében a gazdasági és társadalmi következmények még jelentősebbek lesznek."

Ezeknek a merész "jóslatoknak", amelyek a pénzügyi intézményrendszer érdekeit képviselik, messzemenő következményei vannak.

Amit leírnak, az a gazdasági és társadalmi káosz forgatókönyve, amely magában foglalja a kommunikációs rendszerek, az internet, a pénzügyi és pénzforgalom (beleértve a SWIFT-et is), az elektromos hálózat, a globális közlekedés, az árukereskedelem stb. megzavarását, valamint a valószínűsíthető "geopolitikai zavarokat".

A Cyber Polygon 2021 nyitóülését (2021. július) Mihail Mishustin, az Orosz Föderáció miniszterelnöke tartotta (alábbi videó) Klaus Schwabbal, a WEF főigazgatójával együtt.

Mihail Mishustin, az Orosz Föderáció miniszterelnöke szerint "A kiberfenyegetések kezelése és közös digitális jövőnk biztosítása minden kormány és vállalat prioritásai közé tartozik."

Videó. A nyitóülés az Orosz Föderáció miniszterelnökével és Klaus Schwabbal (2021. július).

A WEF nem titkoltan azt sugallta, hogy az úgynevezett Covid-19 világjárvány nyomán egy újabb pusztító világméretű gazdasági és társadalmi válság várható.

Videó: A következő válság nagyobb, mint a Covid

Ez a forgatókönyv egy közelgő kiberválság "főpróbája"?

A gyakorlat geopolitikája összetett. Miközben Oroszországot rendszeresen fenyegeti az USA-NATO, az Orosz Föderáció partnere ennek a WEF kezdeményezésnek, amelyet nagyrészt a Wall Street és a nyugati pénzügyi intézményrendszer ural.

Miért zárták ki Kínát - amely Oroszország szövetségese - a Cyber Polygon gyakorlatból?

A kibertámadás a terrorista cselekmény kategóriájába tartozik. Tegye fel magának a kérdést: Ki rendelkezik olyan képességekkel, hogy ilyen támadást hajtson végre?

Oroszország pénzügyi és banki intézményei aktívan részt vettek a kiberforgatókönyvben. A gyakorlat célja az volt, hogy megosztottságot teremtsen Kína és Oroszország között?

Bár nem lehet találgatni, a kérdéssel mégis foglalkozni kell.

És kit fognak hibáztatni, ha a kiberforgatókönyv valóra válik?

Tervezett gazdasági és társadalmi káosz. Ez nem az amerikai hegemón projekt része?

A jegybank ellenes Javier Milei nyerte az argentin elnökválasztást Javier Milei, az outsider libertárius jelölt, aki radikális megoldásokat kínál az argentin gazdasági válságra, most nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást Sergio Massa gazdasági miniszterrel szemben.
A meglepő eredményt Massa még a hivatalos eredmények közzététele előtt, vasárnap Buenos Airesben a szurkolók előtt tartott beszédében elismerte, hogy felhívta Mileit, hogy gratuláljon neki a győzelemhez.

Javier Milei, az 53 éves szélsőjobboldali közgazdász és korábbi televíziós szakértő, akinek nincs kormányzati tapasztalata, a szavazatok több mint 80 százalékának összeszámlálása mellett a szavazatok közel 56 százalékát szerezte meg. Ez egy elképesztő vereség volt Sergio Massával, a balközép gazdasági miniszterrel szemben, aki az ország két évtizede legsúlyosabb gazdasági válságának megoldásán fáradozott.

A 46 milliós ország szavazói drasztikus változást követeltek a kormánytól, amely a peso árfolyamának zuhanását, az infláció ugrásszerű növekedését és a lakosság több mint 40 százalékának szegénységét okozta. Milei révén Argentína az ismeretlenbe ugrik - egy olyan vezetővel, aki azt ígéri, hogy szétzúzza az egész rendszert, amelyről a helyiek most már helyesen látják, hogy tönkrement.

Milei, akivel két hónappal ezelőtt Tucker Carlson készített interjút, azt ígérte, hogy drasztikus költségvetési megszorításokkal, a leharcolt peso dollárral való felváltásával és a központi bank bezárásával megoldja Argentína örökös gazdasági problémáit. Hivatalba lépése december 10-én lesz.

A kormányzó peronista koalícióhoz tartozó Massa az első helyen végzett az októberi első fordulóban, ami figyelemre méltó visszatérés volt, miután két hónappal korábban elveszítette az előválasztást. De az argentin gazdaság szörnyű állapota, amelyet 143%-os hiperinfláció és fenyegető recesszió sújt, túl nagy kihívást jelentett elnöki pályázatának.

"Az argentinok más utat választottak" - mondta Massa a támogatóinak tartott beszédében. A szavazást megelőző közvélemény-kutatások szerint Milei enyhe előnnyel vezetett riválisával szemben.

Azok számára, akik nem ismerik Milei egyedi stílusát, az alábbi klip meglehetősen informatív lehet.

Milei győzelmét kommentálva Elon Musk azt jósolta, hogy "Argentína előtt a jólét áll".

Milei elnöksége nemcsak Latin-Amerika harmadik legnagyobb gazdaságára, hanem a régióra és a világra is mélyreható hatással lesz. A baloldali vezetők által uralt kontinensen Milei feszültséget okozhat az általa támadott kormányokkal, köztük a kulcsfontosságú kereskedelmi partnerrel és szomszédos Brazíliával. A Latin-Amerikában növekvő kínai befolyás korszakában Milei a régió leghangosabb ellenfele lehet egy olyan országgal szemben, amelyet egyszer "gyilkosnak" nevezett.

Milei olyan televíziós szakértőként szerzett magának nevet, aki más vendégeket sértegetett, és hajlamosnak mutatkozott arra, hogy összevesszen a hírmédiával. Elnöki vitákban kétségbe vonta az országban 1976 és 1983 között zajló piszkos háború alatt elkövetett gyilkosságok széles körben elfogadott számadatait.

Ferenc pápát "gonosz" baloldalinak bélyegezte, az éghajlatváltozást "szocialista hazugságnak" nevezte, és azt mondta, népszavazást tartana az abortuszt legalizáló hároméves törvény visszavonása érdekében.

A kampánykörúton láncfűrészekkel hadonászó, vad hajú Milei megfogadta, hogy csökkenti a közkiadásokat egy olyan országban, amely nagymértékben függ a kormányzati támogatásoktól. Azt ígérte, hogy a gazdaságot dollárra váltja, bezárja a központi bankot és 18-ról nyolcra csökkenti a minisztériumok számát. Kampányának vezérszlogenje az ország politikai "kasztjának" lerombolása volt - a Trump-féle "ürítsük ki a mocsarat" argentin változata.

Massa volt az uralkodó elit jelképe - "a kaszt királya" - mondta Pablo Touzón politikai elemző. A karrierpolitikus megpróbált elhatárolódni Alberto Fernández és Cristina Fernández de Kirchner baloldali kormányától, akik a Juan és Eva "Evita" Peron által az 1940-es években elindított populista dinasztia örökösei. Az aktivistákból álló alulról szerveződő kampánnyal együtt Massa igyekezett félelmet kelteni a Milei elnökségével kapcsolatban, amely szerintük veszélyeztetheti az argentin demokráciát és életformát.

De végül a düh győzött a félelem felett. Sok argentin számára a nagyobb kockázat az volt, hogy még több minden ugyanolyan lesz.

"Nincs vesztenivalónk" - mondta Tomás Limodio, egy 36 éves üzlettulajdonos, aki vasárnap Buenos Airesben Milei mellett szavazott. "Már annyi éve ilyen kormányunk van, és a dolgok csak rosszabbodnak".
Összeomlik a német gazdaság, miután a nemzet felhagyott az atomenergiával Tudta, hogy Németországban az áram ára háromszorosa az itteni amerikai áram árának, mindez a német "zöld" energiapolitikának köszönhetően?
Az elmúlt években Németország fokozatosan kivezette a szén- és atomenergiát, amit a német média úgy jellemzett, hogy "nem jól összehangoltan az Európai Unióval." Ennek eredményeképpen a németek az egekbe szökő energiaárakat fizetnek, ami teljesen fenntarthatatlan, ha a német gazdaság talpon akar maradni.

A hatékony energiapolitikának általában három fő célja van: az alacsony árak, az ellátás biztonsága és a környezetvédelem a szén-dioxid (CO2) kibocsátás tekintetében - ez utóbbi persze vitatható. Németország energiapolitikája mindhárom kategóriában kudarcot vall.

A wuhani koronavírus (COVID-19) "járvány" gazdasági következményeivel együtt Németország agresszív zöld energiaprogramja tönkreteszi az ország gazdaságát, mivel különböző iparágak kénytelenek összepakolni és elmenni, vagy egyszerűen bezárni.

A Bayer, egy hatalmas német gyógyszeripari óriás nemrégiben jelentette be, hogy az országot továbbra is sújtó gazdasági problémák miatt "tömeges létszámleépítéseket" hajt végre. A vállalat az üzleti teljesítmény hiányára hivatkozott.

Aztán ott van az Eisenwerk Hasenclever & Sohn, egy 250 éves német vasöntöde, amely nemrég jelentett csődöt. Az Eisenwerk Hasenclever & Sohn régóta ellátja alkatrészekkel az olyan ismert autógyártókat, mint az Audi, a BMW, a Daimler, a Ford és a Porsche, azonban már nem képes túlélni a hanyatló német gazdaságban.

"Csak találgatni lehet, hogy mi lesz a következő lépés a vasöntödében. Vajon darabokban eladják és külföldre szórják - a régió rozsdaövezet marad?" - kérdezi a Watts Up With That.

(Kapcsolódó cikkek: Az év elején, miután Németország leállította utolsó három atomerőművét, olyan mértékű áramhiány alakult ki az egész megyében, hogy Németország a közeli Franciaországtól kezdett nukleáris energiát vásárolni).

A német gépgyártó Homag 600 dolgozót bocsát el

Egy másik német vállalat, amely sok alkalmazottjától válik meg, a gépgyártó Homag, amely bejelentette, hogy világszerte 600 dolgozót bocsát el, köztük mintegy 35-öt a baden-württembergi Schopflochban található székhelyén.

A jelentések szerint a Homag a termékei iránti csökkenő kereslet miatt bocsátja el a dolgozókat. A cél az, hogy jövőre mintegy 25 millió eurót, 2025-től pedig évente mintegy 50 millió eurót takarítsanak meg.

"Annak ellenére, hogy a faipari gépek iránt számos iparágban van kereslet, a vállalat a váratlanul gyenge rendelésszámok miatt a következő évre kihívásokkal számol" - magyarázzák a jelentések.

Bár ez a történet Németországra összpontosít, Európa legnagyobb gazdasága egyfajta harangláb a világ többi része számára. Az utóbbi időben számos amerikai székhelyű vállalatról számoltunk be, amelyek szintén elbocsátanak dolgozókat, méghozzá számos hasonló okból.

Úgy tűnik, hogy a globális, nyugati vezetésű gazdaság a végső halálos szakaszában van. Még nem zuhantunk le teljesen a szakadékba, de ez a sors gyorsan láthatóvá válik, ahogy az infláció minden ágazatban az egekbe szökik, és több fronton, többek között Ukrajnában és a Közel-Keleten is új háborúk dúlnak.

"Nincsenek optimista gazdasági jelek a láthatáron. Az energiaárak, az infláció és a katasztrofális gazdaságpolitika gyorsan süllyeszti a német gazdasági csatahajót és a jólétet" - állítja a Watts Up With That.

Azon kevés cégek egyike, amelyek úgy tűnik, hogy jól csinálják a dolgokat, a Toyota, amely ellenállt az elektromos járművek (EV) hype-jának, és óvatosan, de még a hibridek piacán is óvatosan lépkedett. Ennek eredményeként az autógyár rekordnyereségről számolt be, ami nagyrészt a hibridek eladásának köszönhető, amelyekből mostanra többet ad el, mint bármely más autógyártó a piacon.
Nem a WEF-et árulta el a frissen megválasztott argentin elnök! Argentína nem lép be a BRICS-országok közzé - Milei csak egy dörzsölt kazár, aki az USA-val, Izraellel és Ukrajnával tart
Argentína nem lép be a BRICS-országokba - Milei az USA-val, Izraellel és Ukrajnával megy
Az ördög JOBB és BAL keze egyaránt az ördöghöz tartozik! Ez pedig sehol nem látható jobban mint a politikai szerepjátékokban. Alig 24 óra alatt, a nagy népi ünneplést bezsebelő új argentin elnökkel, Javier Milei-el kapcsolatosan is kiderült, mégsem a WEF-et, ahol megkreálták árulta el, hanem azokat a szavazóit, akik szabad és demokratikus Argentínát szeretnének és ezért szavaztak rá.
Milei ugyanis már az első nap, a választási eredményhirdetés után egyértelműsítette, hogy a WEF, a globalista/sátánista vonulat útján marad és azon kívánja az átvert Argentínát is tovább vinni. Szó sincs tehát semmilyen jobboldali radikális, konzervatív új elnökről, csupán egy cseles WEF-báburól, aki a konzervatívok jelmezében előadta a WEF által megírt választási csábtáncot. Ez ékes példa arra, hogy a politikai porondon mozgatott Marionettek közül aki valaha a WEF-el kavart, az ott is marad. Nagyon úgy fest, hogy a konzervatív értékekre, szabadságra és független gazdaságra vágyó argentinok akkorát szívtak ezen a választáson mint egy torkosborz, mikor elhitték Milei hatásvadász elemekkel cifrázott kampányát.

Argentína új elnökének, Javier Milei gazdasági főtanácsadója kijelentette, hogy Argentína 2024. január 1-től nem csatlakozik a BRICS-hez.

Augusztusban Argentína és további öt állam (Irán, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek) kapott meghívást a BRICS-országokhoz.

A külügyminiszteri poszt fő jelöltjének tartott Diana Mondino a Sputniknak azt nyilatkozta, egyelőre nem érti, milyen előnyökkel járna, ha Argentína csatlakozna a BRICS-hez.

De ha léteznek ilyen előnyök, a leendő kormány elemzi őket.

"Nem tudom, miért olyan nagy az érdeklődés a BRICS-ek iránt" - kommentálta Mondino.

Milei maga is ellenzi az esetleges BRICS-tagságot, és kijelentette, hogy nem hajlandó üzletet kötni Kínával, Brazíliával és Oroszországgal.

Őt tartják az Egyesült Államokhoz való közeledési politika hirdetőjének, aki a nemzeti valutát amerikai dollárra akarja cserélni.

Az egyik műsorban így nyilatkozott:
"Nem fogok együttműködni a kommunistákkal, mert nem tartják tiszteletben a szabad kereskedelem, a szabadság és a demokrácia alapvető feltételeit."

De megígérte, hogy nem avatkozik bele abba az üzletbe, amit az argentin cégek a BRICS-országokkal folytatnak.
De ha léteznek ilyen előnyök, a leendő kormány elemzi őket. "Nem tudom, miért olyan nagy az érdeklődés a BRICS-ek iránt " - kommentálta Mondino. Nemzetközi szinten is Izrael barátjaként vagyok ismert. Amellett, hogy az USA és Izrael mellé igazodom, a nagykövetségünket Jeruzsálembe akarom költöztetni. Ha nyerek, az első utam Izraelbe vezet majd.

Az újonnan megválasztott argentin elnök, Javier Milei, a múlt hónapban - csak, hogy minden érthető legyen...
"Nem templomba járok, hanem zsinagógába.
Nem papot követek, hanem rabbit.
Tórát tanulok.
Nemzetközi szinten is Izrael barátjaként vagyok ismert.
Amellett, hogy az USA és Izrael mellé igazodom, a nagykövetségünket Jeruzsálembe akarom költöztetni.
Ha nyerek, az első utam Izraelbe vezet majd."

No comment... Nincs több kérdésünk... (VilagHelyzete)

Megválasztották elnöknek!

Argentína megválasztott elnöke lett Javier Milei, akit vadnak számító nézetei miatt szélsőjobboldali politikusként szoktak aposztrofálni!

A szavazatok 86,59 százalékának megszámlálásával Milei 55,95 százalékkal biztosítja győzelmét.

Milei a gazdaság dollártól való átalakítását, a privatizációt támogatja, többek között az oktatásban és az egészségügyben, de ellenzi a Kínával, Brazíliával és Oroszországgal való túl szoros együttműködést.

Ezenkívül Milei ellenzi Argentína BRICS-hez való csatlakozását is.
Lázadó vagy tömeghülyítő? Az "antiglobalista globalista" nyerte meg az Argentin elnökválasztást - Javier Milei az egykori WEF-es közgazdász, most nyíltan meghirdette a globalizmus elleni harcot.
A konzervatív, jobboldali Javier Milei nyerte az elnökválasztás második fordulóját Argentínában. Ellenfele, Sergio Massa, a peronista kormány gazdasági minisztere elismerte vereségét, és gratulált Mileinek. Az első hivatalosnak tekinthető eredmények szerint magabiztosan, a szavazatok 56 százalékát megszerezve nyert a radikális közgazdász. Az érdekes a dologban, hogy Milei maga is a WEF egyik üdvöskéjeként volt nyilvántartva, azonban hacsak ez nem fergeteges átverő show, úgy tűnik az egykori globalista politikusból mára vehemens antiglobalista lett. Milei egész kampánya és argumentációja hatalmas kavarodást okozott a globalisták vezérelte politikában, sokan úgy vélik kiismerte majd elárulta WEF-es gazdáit, de persze akadnak kételkedők is, akik szerint aki egyszer a WEF-maffiába benne volt, az ott is marad. Az argentinok zöme azonban érdekes módon a leváltott elnököt, Sergio Massa-t tartotta globalista árulónak, aki vezetése alatt az ország egy globalista gyarmattá züllött.
Nos, ez esetben is az idő és az új elnök tettei fogják majd igazolni, hogy valójában a WEF-et árulta el vagy a választóit.

Az argentin emberek azonban elhitték neki, hogy hátat fordított a globalizmusnak. Argentina most ünnepel, hatalmas utcai ünnepségekkel köszöntötték az elnökválasztás győztesét, a népszerű Javier Milei-t, aki a kampány előtt és a kampány alatt sem finomkodott és nevén nevezte a globalista maffiát kiszolgáló baloldali ellenfelét.

A globalista irányítás alatt álló Mainstream Média pánikos cikkekkel és elcsépelt lózugokkal jelezte elnökválasztási tudósításaiban, hogy nem a világuralomra törekvő háttérhatalom embere nyerte meg az argentínai választást.

Ilyen jelzőkkel illették az új argentin elnököt a magyarországi lakájmédiában is: "szélsőjobboldali /ultraradikális / populista /libertariánus." Több cikkben azt írták róla, hogy a Donald Trump politikai módszereit és irányzatát követi. Ami a jelek szerint nagyon nem tetszik a globalista/sátánista hatalmaknak.

Milei kampányában kommunista, baloldali bérencnek nevezte a nyilvánosság előtt az argentin származású Ferenc pápát is, aki a globalista maffia egyik fővezére lett.

Milei nem finomkodott a kampány alatt, amit ellenzői elítáéltek, azonban a szavazók nagyon is egyetértettek azzal, hogy Milei nevén nevezte a lényeget és nem finomkodott.

A lenti VIDEÓ-ban kategorikusan kijelenti: "A szaros baloldaliaknak semmit sem adhatsz! Mi sokkal jobbak vagyunk náluk. Legyőzzük őket a kultúrharcban. Nemcsak gazdaságilag vagyunk felsőbbrendűek, hanem erkölcsileg is, és ez leváltja őket!"
Trump lesz az elnök 2025-ben - és a dzsihádista terrorizmus után rendőrállammá alakítja Amerikát Mike Adams: Számomra most már világos, hogy a Biden-féle trükk kifutott, és a stafétabotot a 2024-es választásokon vissza fogják adni Trumpnak.
Ha egyszer az Ovális Irodában lesz, Trump gyakorlatilag ugyanazt a politikát fogja folytatni, ami alatt mindannyian évek óta szenvedünk: Még több gyógyszer, még több háború, még több pénznyomtatás.

De ezúttal az Antifa+Dzsihádista terrorizmus több amerikai városban is lecsap majd, Trump pedig válaszul rendőrállammá fogja változtatni Amerikát, katonai internálótáborokkal, valamint az illegális bevándorlók millióinak katonai begyűjtésével.

Ezt a dzsihádista terrorista támadások elsöprő hulláma fogja indokolni több amerikai városban, ami arra készteti az amerikai népet, hogy agresszív rendőrállami választ követeljen.

A mai Brighteon Broadcast News-ban minden részletre kitérek, amelyben egy Steve Quayle-lel készült sürgős interjú is szerepel a belföldi terrorista támadások közelgő hullámáról és az USA-ban bekövetkező nukleáris robbantások veszélyéről.
Túl Orwell 1984-jén, az 5G és a 6G elindítása: "Könnyű leszámolni egy digitális társadalommal" "A pokol üres és az ördögök mind itt vannak." William Shakespeare, "A vihar", 1623.
Peter Koenig kortárs elemzése "A vihar 2020-2030" című darabról.

Az 5G-től a 6G-ig

Mi, az emberek, versenyben vagyunk a globalisták ellen, akik elkötelezettek a népességfogyás mellett; irányítják a túlélőket, kizsákmányolnak minket, dehumanizálnak minket, és végül digitalizálnak minket, hogy az 5G segítségével távolról irányíthassanak minket;

És most, most "indította el" Kína a 6G-t. Lásd: Kína elindítja az ultra-nagysebességű újgenerációs internet gerinchálózatot - SHINE News.

Senki sem tudja igazán, vagy legalábbis nem mondta ki nyilvánosan, hogy a 6G mire hivatott, amire az 5G már nem képes. Egyébként a 6G egészségügyi hatásait vizsgálták-e már? Talán. De az eredményeket senki sem közli.

A Qualcomm így írja le az 5G-t:

Ötödik generációs mobilhálózat. Ez egy új globális vezeték nélküli szabvány az 1G, 2G, 3G és 4G hálózatok után. Az 5G egy újfajta hálózatot tesz lehetővé, amely gyakorlatilag mindenkit és mindent összekapcsol, beleértve a gépeket, tárgyakat és eszközöket is. Nézd meg ezt!

Az 5G egészségügyi hatásairól azonban még senki sem beszélt nyíltan, pedig ezt már tanulmányozták. A tanulmányokat mégsem hozzák nyilvánosságra.

George Orwell 1984-jén túl

Van "találgatás"; és azokat a tudósokat, akik előállnak az igazsággal, amely bemutatja, hogy ezek az ultramikrohullámok milyen hatást gyakorolnak az élővilágra és az emberekre, leggyakrabban "összeesküvés-elméletek" címkével illetik.

Ez a "kuss" kifejezés mindarra, amit a mainstream, a Cabal, a Mátrix, a Globalisták nem akarnak a nyilvánossággal megismertetni. Már messze túl vagyunk George Orwell "1984"-én.

A 6. generációs mobilhálózat vagy 6G körülbelül 100-szor gyorsabb, erősebb, mint az 5G. Képes lesz mindent digitalizálni.

Ezt mondja a RantCell a 6G-ről:

A terahertzes frekvenciasávokban működő 6G 1000 gigabit/s csúcs adatátviteli sebességet biztosít, 100 mikroszekundumnál kisebb késleltetéssel. Ha az 5G vs. 6G hálózati sebességről beszélünk, a 6G sebessége várhatóan 100-szor gyorsabb lesz az 5G-nél, nagyobb megbízhatósággal és szélesebb hálózati lefedettséggel. Lásd ezt.

Mi, az emberek, versenyben vagyunk - élet a halál ellen. Ha felébredünk és ellenlépünk, akkor a globalisták, azaz az ENSZ Agenda 2030 és a Nagy Újraindítás ördögi főszereplőinek projektje "halálra lesz ítélve".

De ha továbbra is hagyjuk, hogy becsapjanak minket, akkor Mi, az emberek "a pokolra jutunk."

Ez az oka annak, hogy az egész ENSZ-rendszer kétségbeesetten igyekszik digitalizálni a világot. Minél gyorsabban, annál jobb, így lehet, hogy nem lesz elég idő arra, hogy Mi, az Emberek, tömegesen felébredjünk, hogy visszavegyük a világunkat, az életünket, mielőtt túl késő lenne.

A pénzügyi, katonai, informatikai, média- és gyógyszeripari komplexum jelöli az UNCTAD-ot

Ezért az Egyesült Nemzetek Szervezete, a globalista cabal (amelyet nyíltan Washington vezet), de valójában a hatalmas pénzügyi, katonai, informatikai, média, gyógyszeripari komplexum (FMIMPC) teljes ellenőrzése alatt álló politikai testület, az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciáját (UNCTAD) jelölte az egyik alügynökének, mint a zászlóvivőjét - legalábbis egyelőre - az össz-digitalizáció halálos támadásának.

Az UNCTAD - a fejlődő országok, nevezetesen a globális Dél nevében végzett történelmi megbízatásától kirívóan eltérve - az egész ENSZ-rendszer nevében kiegyenlíti a játékteret, ahogy mondani szokás, azzal, hogy 2023. november 15-én Genfben sajtóközleményben bejelentette a 2023. december 4. és 8. között megrendezésre kerülő e-hétét, amely a 2016-ban indított éves e-kereskedelmi hetek sorozatának jelentős megújítása.

Az UNCTAD főtitkára, Rebecca Grynspan elmondta,

"A digitális gazdaság kritikus szerepet játszik a fejlesztési célok előmozdításában minden szinten. Az inkluzív és több érdekelt fél részvételével zajló megbeszéléseken keresztül közösen építhetünk egy olyan globális digitális jövőt, amely mindenki számára működik."

Az UNCTAD hírhedt e-hete az alábbi címet viseli

"UNCTAD e-Week 2023 to Mobilize Global Support for a More Inclusive Digital Economy" (UNCTAD e-Week 2023).

Alcíme:
"130 országból több mint 3000 érdekelt fél fogja megvizsgálni, hogyan lehet a digitális lehetőségeket közös fejlesztési nyereséggé alakítani, és hogyan lehet a meglévő szakadékokat megszüntetni a fenntartható jövő érdekében."

A sajtóközlemény szövege bővelkedik szlogenekben, szépelgésekben és "noneties"-ekben (értelmetlen beszéd a "rendszernek eladott törpéknek").

Például....

"A konferencia témája "A digitális gazdaság jövőjének alakítása." A témák között több mint 150 ülés lesz, amelyek a digitalizációval kapcsolatos sürgető kérdések kezelésére összpontosítanak. A kulcsfontosságú témák a platformok irányításától, a mesterséges intelligencia (AI) fejlesztési hatásaitól, a környezetbarát digitális gyakorlatoktól kezdve a nők digitális vállalkozói képességének növelésén át a fejlődő országok digitális felkészültségének felgyorsításáig terjednek majd."

Ez a bevezető mondat aligha hiányzik az értelmetlen globalista szakzsargonok közül, amelyek ma már aktuálisak és az emberek fejében keringenek, anélkül, hogy elgondolkodnának azon, hogy mit is jelentenek valójában.

Várjunk csak, elfelejtették a "fenntartható" kifejezést. Bizonyára később felbukkan majd a szövegben.

Az UNCTAD és a "digitális játéktér"

Nagyon fontos személyek (VIP) részvételével. Több magas szintű előadóról is beszélnek, mint például Amandeep Sing Gill, az ENSZ főtitkárának technológiai megbízottja, Nizar Ben Neji, Tunézia kommunikációs és technológiai minisztere, valamint Henry Puna, a Csendes-óceáni Szigetek Fórumának főtitkára, és még sok más IT-VIP-ről.

A mesterséges intelligencia potenciálja. Nem hagyják ki a mesterséges intelligencia (AI) potenciáljának kiaknázását, emlékeztetve a világot, hogy az idő a legfontosabb, mivel a világ a feltörekvő technológiákat övező bizonytalanságok között navigál, beleértve az AI gyors elterjedését, amely egyre inkább forradalmasítja a digitális gazdaságot.

Egyértelmű - a jövőnket, az emberek jövőjét digitális jövőnek tervezik. Méghozzá mindenféle konzultáció nélkül. Az ENSZ szerve és azok, akik a szálakat mozgatják, azt tervezik, hogy helyettünk, az emberek helyett döntenek. De csak akkor, ha hagyjuk őket.

A digitális versenyfeltételek kiegyenlítése a digitális gazdaság hatalmas adatáramlására fog összpontosítani, globális kormányzati válaszokat követel a piaci koncentrációra és az előnyök egyenlőtlen elosztására.

Azt mondják, hogy a globális digitális reklámbevételek több mint 70%-a mindössze öt digitális platformhoz kerül.

Mit terveznek tehát tenni ez ellen? Semmit. Mert ez az öt digitális platform - az Alphabet, az Amazon, az Apple, a Meta és a Microsoft - máris uralja a világot. Ezek a behemótok mintegy 9 billió dollár értékű informatikai kommunikációt irányítanak. És most adjuk hozzá az "X"-et (a korábbi Twittert), és a változás horizontja ultra-halványnak tűnik, különösen nem egy jelentéktelen ENSZ-szervezet, az UNCTAD által.

Ez még messze nem minden.

A napirenden szerepel egy másik szlogen is: Harnessing the digital promise, amely azt jósolja és ígéri, hogy az adatvezérelt digitális gazdaság hatalmas lehetőségeket rejt magában az országok számára a gazdasági növekedés ösztönzésére, az innováció előmozdítására és az inkluzív fejlődés földrajzi és fizikai akadályainak csökkentésére.

Itt a végső hab a tortán:

Digitalizáció a fejlődésért - az UNCTAD e-Week konstruktív és inkluzív párbeszédet szolgáló platformjának célja, hogy olyan felismeréseket és intézkedéseket hozzon létre, amelyek beépülhetnek a globális erőfeszítésekbe, különösen az ENSZ folyamatban lévő globális digitális paktumába, amelynek célja egy mindenki számára nyitott, szabad és biztonságos digitális jövő katalizálása, és amely az ENSZ 2024-es csúcstalálkozójához vezet.

Mindehhez pedig erősebb partnerségekre van szükségük; különösen a geopolitikai, gazdasági és éghajlati fronton kibontakozó többszörös globális válságok mellett az országoknak kritikus döntéseket kell hozniuk a méltányos és fenntartható fejlődést szolgáló digitalizációs utak kijelölése érdekében.

Beszélhetnek a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum (WEF) és az Egyesült Nemzetek Szervezete közötti etikátlan és törvénytelen 2019-es szerződésről, valamint az akarva-akaratlanul ember által előidézett világméretű háborúkról és konfliktusokról, káoszról és gyilkosságokról, csak azért, hogy a lakosságot sakkban tartsák, összezavarják és eltereljék a figyelmét.

Ezzel teljessé válik a szlogenizmus: Az igazságos és fenntartható nem felejtődik el.

"A digitális társadalom lebontása"

A sorok között olvasva és a szlogeneken és a digitális zsargonpropagandán túl nem nehéz belátni, hogy egyre gyorsabban haladunk a digitális rabszolgasorba taszítás felé.

Gondoljunk csak arra, amit Tucker Carlson mond egy nemrégiben adott interjúban, miszerint könnyű "lebontani egy olyan társadalmat, amely digitális".

Gondoljunk csak bele.

Ha körülöttünk mindent digitális jelek irányítanak, amelyeket a "Globalista Cabal" (nevezetesen az FMIMPC) irányít), akkor egy vagy néhány kapcsoló ki tudja kapcsolni a különböző hálózatainkat:

- vízellátás, villany, gáz, mindenféle energia,
- élelmiszerellátás,
- az üzemanyag-szállításokat,
- közlekedési jelzések,
- az összes közlekedési eszközt,
- minden kommunikáció,
- a pénz a számláinkon, és még sok minden más.

Az emberek életére gyakorolt hatások leírhatatlanok. Nincs szükség nukleáris robbanásra ahhoz, hogy megvalósítsa elnéptelenedési programját, vagy az úgynevezett "haszontalan evők" (idézet a WEF izraeli Yuval Noah Hararitól), ami szintén veszélyeztetheti azokat, akik a kapcsolókat irányítják.

Mi, az emberek pedig teljesen tehetetlenek lennénk.


Mostanra mindannyiunk számára világossá kellene válnia, hogy amit fokozatosan és sok szempontból észrevétlenül előkészítenek nekünk, Nekünk, a Népnek, az a "Tiszta Gonosz".

Mi vagyunk azok, akik a Mátrixban vagyunk. Az Elit, amely a Végjátékot irányító néhány kapcsolót kezeli, a Mátrixon kívül van. Nyitva tartják az ellátási vonalaikat - mindenből, remélve, hogy a paradicsomban élhetnek, ahol Mi, az Emberek, semmit sem birtokolunk, de boldogok vagyunk.

Ők távirányítják a Mátrixot. Mi, önjelölt "vörös pillek" emberek azt hittük, hogy kívül vagyunk, és nézhetjük a káoszt, ami odabent keletkezik.

Ez pont fordítva van.

Emberek, ne hagyjátok magatokat becsapni. Ez egy összecsapás a hatalmas elitek, nevezetesen a pénzügyi, katonai, informatikai, média, gyógyszeripari komplexum (FMIMPC) és a Mi, az emberek, nevezetesen a társadalom alján világszerte működő emberiség között.
Connecticut City elutasítja az 5G-t az egészségügyi kockázatokra hivatkozva Miután bizonyítékokat mutattak be a vezeték nélküli sugárzás negatív egészségügyi hatásairól, a Connecticut állambeli Stamford képviselő-testülete megszavazta egy olyan megállapodás elutasítását, amely lehetővé tette volna a távközlési szolgáltatók számára, hogy 5G berendezéseket telepítsenek a város tulajdonában lévő közműoszlopokra.

A Connecticut állambeli Stamford képviselő-testülete a hónap elején megszavazta annak a megállapodás-mintának az elutasítását, amely lehetővé tette volna az AT&T és a Verizon számára, hogy a város tulajdonában lévő közműoszlopokra 5G-berendezéseket telepítsen.

Ned Lamont kormányzó hivatala az 5G gyors telepítése érdekében az államában létrehozott egy mintaszerződést az ország két vezető távközlési szolgáltatója és az állam öt nagyvárosa között.

Stamford, az állam második legnagyobb városa az egyetlen város, amely eddig a szerződés alkalmazása ellen szavazott. Huszonegy képviselő szavazott a paktum ellen. Öten mellette voltak, nyolcan pedig tartózkodtak.

A város döntését kommentálva W. Scott McCollough, a Children Health Defense (CHD) elektromágneses sugárzással (EMR) kapcsolatos ügyeinek vezető peres ügyvédje a következőket mondta a The Defender című lapnak: "Üdvözlöm Stamford elvi álláspontját".

A szerződés szószólói szerint Stamford elutasítása pert vonhat maga után a város ellen, de McCollough nem értett egyet ezzel.

"A vezeték nélküli cégeknek még nincs perük. Túl korai még" - mondta. "Ez csupán egy döntés volt egy modellszerződés elutasításáról. A szövetségi és állami törvények lehetővé teszik a város számára, hogy ehelyett egyéni feltételekről tárgyaljon, és Stamford ezt választotta".

A 21 képviselőt nagyrészt hat független szakértő előadásai győzték meg a rádiófrekvenciás (RF) sugárzás, köztük az 5G ártalmainak tudományos bizonyítékairól, egy helyi médiajelentés szerint.

A szakértők, köztük Devra Davis toxikológus és epidemiológus, Ph.D., MPH, elmondták, hogy a vezeték nélküli sugárzásnak számos dokumentált egészségügyi és környezeti hatása van, beleértve az agykárosodást, a memóriavesztést, a reproduktív funkciók csökkenését, a DNS-károsodást és a rovarok károsodását.

A testület földhasználati bizottsága a szakértők meghallgatása után a paktum elutasítását javasolta.

Davis, az Environmental Health Trust (EHT) alapítója és elnöke a következőket mondta a The Defender című lapnak: "Szembesülve az elektromágneses mezők minden eddiginél közelebb hozásának valós és jelenlévő veszélyeiről szóló elsöprő, független tudományos információkkal, Stamford az emberek és környezetük védelme mellett szavazott".

Hozzátette: "Abba kellene hagynunk a vitát arról, hogy van-e bizonyítékunk az emberi károsodásra, és most lépéseket kellene tennünk, hogy megakadályozzuk a károsodás terjedését".

'A városnak kötelessége megvédeni a polgárokat'

Néhány képviselő, mint például Don Mays városi képviselő, attól tartott, hogy a paktum elutasítása azt jelentené, hogy az AT&T és a Verizon beperelné a várost. Az október 18-i ülésen azt mondta: "Amíg ez a [vezeték nélküli sugárzást kibocsátó] technológia nem változik a piacon, addig lényegében el kell fogadnunk".

A Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) 2018-as döntése megakadályozza, hogy az államok és az önkormányzatok olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek akadályoznák vagy késleltetnék az 5G technológia bevezetését.

Mays hozzátette: "Ha a városok megpróbálnak szembemenni az FCC szabályaival, a szolgáltatók be fogják perelni a városokat... És nem hiszem, hogy ennek ki akarjuk tenni ezt a várost".

James Grunberger városi képviselő azonban nem értett ezzel egyet, mondván: "Nem hiszem, hogy a perrel való fenyegetés miatt kellene meghátrálnunk... Ha ebben a kérdésben tesztpélda kell, hogy legyünk, akkor legyünk tesztpélda".

Egy novemberi ülésen Grunberger megerősítette álláspontját. "A szövetségi kormánynak nincsenek iránymutatásai a hosszú távú kitettségre vonatkozóan, ezért nekünk magunknak kell megvédeni a városunkat, és nem szabad engedni a jogi fenyegetéseknek".

Hasonlóképpen Sean Boeger képviselő is azt mondta: "Egyszerűen nem vagyok hajlandó kockáztatni a négy gyermekemmel, akik ebben a városban élnek, és a választóim gyermekeivel, akik ebben a városban élnek, anélkül, hogy valamiféle konkrét konszenzus születne".

Neil Sherman, egy stamfordi lakos szerint a szerződés lehetővé tenné, hogy az 5G berendezéseket "az otthonok és az iskolák közelébe telepítsék, az antennák számának korlátozása nélkül. A nap 24 órájában, a hét minden napján, az év 365 napján működnek".

"A városnak kötelessége megvédeni a polgárokat a potenciálisan veszélyes módozatoktól" - mondta Sherman.

A városoknak és az államoknak el kell fogadniuk az 5G bevezetését?

McCollough elmondta, hogy az FCC 2018-as döntésének megtámadása még folyamatban van a bírósági rendszerben.

"Néha meg kell állni a helyünket, és itt van, reméljük, hogy Stamford ezt teszi. Vannak érveik, és ezeket fel kell vetni és értékelni kell egy connecticuti bíróságnak".

McCollough rámutatott, hogy Stamford nem adott ki "rendeletet" vagy "még csak rendeletet sem", amely blokkolja a távközlési szolgáltatókat, így a távközlési szolgáltatók "bolondok lennének, ha most perelnének a tényleges tiltásra hivatkozva." Azt mondta: "Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem:

"A testület döntése egyszerűen egy olyan szerződésminta - vagy úthasználati jogról szóló megállapodás - elutasításáról szólt, amely meghatározta azokat a hozzáférési feltételeket, amelyeket a távközlési cégek használhatnak az 5G-berendezéseiknek a városi infrastruktúrára történő elhelyezéséhez.

"Ez mindössze annyit jelent, hogy a város mostantól a hozzáférési feltételekről fog tárgyalni, ahelyett, hogy ezt a mintaszerződést használná, amelyet a kormányzó hivatala javasolt a városoknak.

"A távközlési vállalatoknak nincs jogalapjuk a keresetre, amíg ezek a tárgyalások meg nem hiúsulnak, vagy amíg be nem nyújtanak egy olyan engedélykérelmet, amely az útjogon belüli helyszínt érinti, és azt elutasítják"."

Négy tanulság a szakértők előadásából a vezeték nélküli sugárzás kockázatairól

Davis mellett a testület földhasználati bizottsága előtt előadást tartó szakértők között volt Dr. Rob Brown ortopéd radiológus, B. Blake Levitt tudományos újságíró, Theodora Scarato, az EHT ügyvezető igazgatója, Kent Chamberlin, Ph.D., a New Hampshire-i Egyetem elektromos és számítástechnikai tanszékének korábbi elnöke és professor emeritusa, valamint Joseph Sandri, távközlési szabályozó ügyvéd és a Thought Delivery Systems Inc. technológiai labor vezérigazgatója.

Íme négy kulcsfontosságú pont, amelyet Stamford város képviselőinek elmondtak:

1. A vezeték nélküli sugárzás sejtszintű stresszt és DNS-károsodást okozhat, ami betegségekhez vezethet.

Tudományos tanulmányok többször kimutatták, hogy az RF-sugárzásnak való kitettség a szervezet egyes sejtjeit stresszbe hozhatja, ami DNS-károsodáshoz és betegséghez vezethet Brown szerint.

"Minél hosszabb ideig van egy sejt stresszben" - mondta - "annál nagyobb a valószínűsége, hogy meghibásodik".

Brown elmondta:

"Azt gondolhatnánk, hogy a stressz kifejezés kezelhető állapotot jelent, és hogy ez nem nagy ügy, de hadd tisztázzam. A stressz gyengíti a test szöveteit, ahogyan a stressz miatt összeomolhat egy híd, a stressz miatt eltörhet egy csont, de akár ki is fejlődhet, vagy egy szervrendszer is meghibásodhat.

"Amikor a sejtek stressznek vannak kitéve, szerencsétlen dolgok történhetnek. A membránok - amelyek védik a sejtet és szabályozzák a sejt belső környezetét - megsérülhetnek, aminek következtében a sejt elveszíti a működőképességét, és veszélybe kerülhet a sejt élete."

A stresszes sejtben lévő fehérjék is károsodhatnak, mondta, hozzátéve, hogy az Alzheimer-kór, a Lewy-testes demencia és az amiloidózis mind kapcsolatban áll a fehérjék denaturációjával.

"És ami fontos" - mondta - "amikor a sejt stresszben van, a DNS-e is károsodhat, ami mutációkhoz és esetleg rákhoz vezethet".

Chamberlin, aki tagja volt a New Hampshire állam által a vezeték nélküli sugárzás egészségügyi kockázatainak vizsgálatával megbízott, egy évig tartó földhasználati bizottságnak, szintén erre mutatott rá.

Chamberlin elmondta, hogy mielőtt csatlakozott a bizottsághoz, ő, a vezeték nélküli hálózatok mérnöke, nem hitte, hogy az alacsony szintű sugárzás különösebben káros lenne. "Ez volt a hagyományos - és ma is a hagyományos - bölcsesség a szakterületemen dolgozó emberek számára. És ez egy olyan nézet, amelyet a [távközlési] ipar rendszeresen megerősít".

"Azonban" - mondta Chamberlin - "a vezeték nélküli sugárzás biztonságosságával kapcsolatos meggyőződésem hamarosan megváltozott", amikor a bizottság "több száz olyan, magas szintű publikációt azonosított, amelyek kimutatták az alacsony szintű vezeték nélküli sugárzásból származó ártalmakat".

Azt mondta:

"Az elsődleges mechanizmus, amellyel az expozíció kárt okoz, az oxidatív változások, amelyek a szabad gyökök növekedéséhez vezethetnek. Ezek a szabad gyökök krónikus gyulladáshoz és számos káros következményhez vezethetnek, többek között:

- Neurodegeneratív betegségek (Alzheimer-kór)
- Rák
- Szív- és érrendszeri betegségek
- Cukorbetegség
- Kromoszóma-károsodás
- Neuronális DNS-károsodás
- Neuropszichiátriai hatások
- Spermakárosodás."

Brown azt is elmondta, hogy egyesek azt állítják, hogy az 5G-nek nem lesznek negatív egészségügyi hatásai, mert csak néhány milliméter mélyen hatol be a bőrbe - de "a sugárzásnak nem kell mélyre hatolnia ahhoz, hogy kárt okozzon" - tette hozzá:

"A pajzsmirigy gyakran csak néhány milliméter mélyen van a bőr felszínén, ahogy a herék is. E mirigyek működésének megzavarása szisztémás endokrin diszfunkciót okozhat.

"Ezenkívül számos fontos sejt, köztük a vörösvértestek és az immunsejtek is közvetlenül a bőrfelszín alatt vannak."

2. Az FCC irányelvei "teljes kudarcot vallottak" a gyerekek védelmében.

Davis rámutatott a kutatásokra, amelyek szerint a gyermekek különösen érzékenyek az RF-sugárzásra.

A gyermekek egyedi fiziológiája, beleértve a kisebb fejet és a több folyadékot az agyukban, azt eredményezi, hogy arányosan nagyobb mértékben szívják fel az RF-sugárzást, mint a felnőttek.

A kutatások szerint a gyermekek hippokampuszában akár 30-szor nagyobb mennyiségű RF-sugárzást, a koponyájuk csontvelőjében pedig 10-szer nagyobb mennyiséget képes elnyelni.

Az FCC nem volt hajlandó figyelembe venni ezt a kutatást a vezeték nélküli sugárzásnak való kitettségre vonatkozó iránymutatásainak meghatározásakor, mondta.

Az EHT és más szervezetek, köztük a CHD, sikeresen beperelték az FCC-t azzal érvelve, hogy a hivatal iránymutatásai - amelyeket 1996 óta nem frissítettek - nem megfelelőek az emberi egészség védelmére, és nem veszik figyelembe a legújabb tudományos eredményeket. Davis elmondta:

Az FCC-nek a telefonok és más eszközök tesztelésére vonatkozó szabványokra vonatkozó irányelvei önkényesek és szeszélyesek voltak, és a tesztelési eljárások, különösen a gyermekekre és a hosszú távú expozícióra vonatkozóan, teljes kudarcot vallottak." A Columbia körzetben működő amerikai fellebbviteli bíróság megállapította, hogy igazunk volt, és úgy döntött, hogy az FCC irányelvei a telefonok és más eszközök tesztelésére vonatkozó szabványokról önkényesek és szeszélyesek voltak.

"A bíróság megállapította, hogy az FCC elmulasztotta bizonyítani a hosszú távú expozíció, a gyermekek veszélyeztetettsége, a sugárbetegségben megsérült emberek tanúvallomása, valamint a fejlődő agyra és a reproduktív rendszerre gyakorolt hatások megfelelő vizsgálatát"."

Az FCC még mindig nem tett eleget a bíróság megbízásának, hogy vizsgálja felül a legújabb tudományos eredményeket, és adjon jobb magyarázatot arra, hogy a jelenlegi szabványai hogyan alkalmasak az egészség védelmére.

3. Más országokban szigorúbbak a vezeték nélküli sugárzásra vonatkozó szabványok.

Scarato elmondta, hogy míg az FCC szabványai még nem tükrözik a tudomány jelenlegi állását, más országok alacsonyabb vezeték nélküli sugárzási határértékek megállapítására tettek lépéseket.

India, Kína, Oroszország, Olaszország és Svájc mind olyan határértékeket alkalmaz, amelyek csupán töredékei az FCC expozíciós határértékének - mondta.

"És néhány ilyen országban vannak olyan tudósok, akik folyamatosan tanulmányozzák ezt a kérdést" - mondta. "Az Egyesült Államokban azonban nincs ilyen."

Egyetlen egészségügyi szakértelemmel rendelkező amerikai szabályozó hatóság sem vizsgálta felül a rádiófrekvenciás sugárzás biológiai hatásaira vonatkozó tudományos bizonyítékokat, mondta.

"Sem az EPA [U.S. Environmental Protection Agency], sem a CDC [Centers for Disease Control and Prevention], sem a National Cancer Institute, sem az FDA [U.S. Food and Drug Administration vagy] a Department of Labor" - tette hozzá.

4. A beporzókra hatással lehet az 5G.

Levitt, aki az 1970-es évek vége óta kutatja az RF-sugárzás biológiai hatásait, megosztotta a kutatásokat az RF-sugárzás környezetre és a nem emberi fajokra gyakorolt negatív hatásairól.

Elmondta, hogy sem az FCC, sem Connecticut állam nem végzett NEPA (National Environmental Policy Act) felülvizsgálatot az 5G-vel kapcsolatban.

A NEPA-törvény értelmében a szövetségi ügynökségeknek fel kell mérniük, hogy az általuk engedélyezett projektek kárt okoznak-e.

Eközben a kutatások azt mutatják, hogy az 5G bevezetése különösen árthat a rovaroknak, mivel azok "nagyon hatástalan hőszabályozók" és "különösen érzékenyek a hőmérséklet-változásokra" - mondta Levitt, hozzátéve, hogy "ami hatással van a rovarokra, az mindannyiunkra hatással van".

A vezeték nélküli sugárzás számos frekvenciája, beleértve az 5G által használt tartományokat is, a szervezet szöveteinek felmelegedését okozza, ami viszont hatással lehet a szervezet működésére.

A kutatások azt mutatják, hogy az 5G halálos lehet a méhek számára - mondta.

Levitt rámutatott, hogy ez hatással lenne az emberi élelmiszerellátásra. Figyelmeztetett: "Csak a rovarpusztulásból eredő katasztrofális hatásokkal kacérkodunk, amelyek képesek lyukat ütni a teljes táplálékhálózaton. [Az emberi táplálékellátás veszélybe kerül".
Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy A globalista elitek szénadó és szénhitel rendszerei lehetővé teszik számukra, hogy valami megfoghatatlan dologért fizettessenek veled. Ez olyan, mintha egy "láthatatlan gyémánt nyakláncot" adnának el egy gyanútlan nőnek - ahol sokba kerül, de ő soha nem tudja megmondani, hogy mennyit használ neki.

A szén-dioxid-kibocsátás-szabályozási rendszerek szükséges előfeltétele az, hogy a szén-dioxid-kibocsátás (és más üvegházhatású gázok) a felelős a közelmúltban bekövetkezett globális felmelegedésért - így a szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése megmentené a bolygót.

Kiderült azonban, hogy a bizonyítékok nem támasztják alá a szén-dioxid döntő szerepét a közelmúltbeli globális felmelegedésben. Íme a mechanizmus, amellyel az üvegházhatású gázok felmelegíthetik a bolygót:

Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy

Figyeljük meg, hogy az üvegházhatású gázok rétege egy "meleg takarót" képez, amely annyira felmelegszik, hogy visszasugározza a hőt a Földre. Ahhoz, hogy a Föld felszíni hőmérséklete 1,8 Celsius-fokkal emelkedjen, olyan gázrétegre van szükség, amely legalább 2,0 Celsius-fokos felmelegedést ért el.

A gázrétegben megrekedt hő nem teljes egészében jut vissza a Földre, egy része felszökik a sztratoszférába. Az üvegházhatású gázréteg csak akkor tudja tovább melegíteni a Földet, ha a hőmérséklet alakulását tekintve "előrébb marad" a Földnél.

A hőmérséklet legnagyobb előnye a mély trópusokon található, plusz-mínusz 20 szélességi fokon. Ahhoz, hogy ebben a régióban üvegházhatás lépjen fel, az üvegházhatású gázréteg 38%-kal gyorsabban melegszik, mint a Föld felszíne.

Megjegyzés: A globális troposzféra-hőmérsékleti trendek a trópusi troposzféra trendjeinek 82%-át teszik ki.

A NOAA a felszíni felmelegedés egyik adatát rögzíti:

Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy

Ez a trend 1979-től kezdődik, attól az évtől, amikor a műholdak elkezdték mérni az üvegházhatású gázréteg (alsó és középső troposzféra) hőmérséklet-változását. Az általános trend szerint a globális felszíni felmelegedés +1,8 Celsius-fok évszázadonként.

A csúcsok és völgyek szinte tökéletesen megfelelnek az elmúlt 4 napciklusnak (a naptevékenység változásának), mivel a Nap a Föld hőmérsékletváltozásának elsődleges mozgatórugója. Íme a napciklusok a napfoltok számának függvényében:

Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy

Ahhoz azonban, hogy a felszíni hőmérséklet évszázadonként +1,8 Celsius-fokos általános emelkedő tendenciáját üvegházhatással magyarázzuk, a gázréteg hőmérsékletének hatalmas növekedésére lenne szükség (évszázadonként legalább +2,0 Celsius-fokos növekedés). De miután megnéztük, egyértelmű, hogy ilyen hatalmas növekedések nem találhatók.

Itt van a középső troposzféra hőmérsékleti trendje:

Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy

Itt pedig az alsó troposzféra hőmérsékleti trendje:

Az üvegházhatású gázok hatása nem elég nagy

Egyik esetben sem találjuk a szükséges +2,0 C fokos évszázadonkénti hőmérséklet-trendet. Ez azt jelenti, hogy a közelmúltbeli felmelegedés nem lehet túlnyomórészt az üvegházhatású gázok kibocsátásának köszönhető, mivel bebizonyosodott, hogy nem túlnyomórészt az üvegházhatású gázok hatása miatt következett be.

Bár az üvegházhatás megmagyarázhatja a közelmúltbeli felmelegedés egy kis kisebbségét, nem lenne megfelelő közpolitika, ha sok erőforrást fordítanánk olyasmire, aminek az ok-okozati szerepe csekély.

A jó közpolitika szinte kizárólag a fő okokra összpontosít, nem pedig a kisebb okokra.
Videó: A globalisták a Nyugat elpusztítására törekszenek Alice Muchiri: A katolikusoknak cselekedniük kell, hogy megvédjék. Alice Muchiri, a kenyai Katolikus Képviselők Lelki Támogatási Kezdeményezésének alapítója kritikus üzenetet intézett a katolikus hívekhez a 2023-as római Életfórumon: A katolikusoknak most kell megszervezniük, hogy megvédjék a nyugati civilizációt a globalista hatalmaktól, amelyek el akarják pusztítani. Muchiri megosztja kenyai katolikus tapasztalatait, és feltárja, hogy az erkölcsileg bátor püspökök, megerősítve egy bátor és szervezett, imádságos laikusok által, hogyan tudnak cselekedni, hogy megvédjék a katolikus egyházat és az egész civilizációt a globalista LMBT napirendtől, amely a Nyugat elpusztítására és az Új Világrend létrehozására törekszik.
Videó itt is
Felmentették a klíma aktivistákat, akik azzal érveltek, hogy "törvényes mentségük" volt arra, hogy 500.000 font kárt okoztak a HSBC HQ-nak Egy esküdtszék felmentett kilenc klímaaktivistát, akik 500 000 font értékű bűncselekményi kárt okoztak a HSBC londoni székházában, miután azzal érveltek, hogy "törvényes mentségük" volt az akcióra. A The Times közölte a történetet.
A nők, akik mindannyian az Extinction Rebellion (XR) tagjai, énekeltek, miközben 2021. április 22-én reggel 7 óra körül kalapácsokkal és vésőkkel betörték az ablakokat.

A 23 éves Jessica Agar, a 32 éves Blyth Brentnall, a 71 éves Valerie Brown, a 30 éves Eleanor Bujak, a 40 éves Clare Farrell, a 25 éves Miriam Instone, a 47 éves Tracey Mallaghan, a 65 éves Susan Reid és a 41 éves Samantha Smithson tagadták a rongálás bűncselekményét.

Stella McCartney divattervező kölcsönzött nekik ingeket, blézereket és öltönyöket, hogy viselhessék őket a Southwark-i koronabíróságon zajló tárgyalásuk alatt - írja az XR. McCartney-t megkeresték kommentárért.

A kilencet, akik közül ketten saját magukat képviselték, háromhetes tárgyalás után az esküdtszék felmentette. A vádlottak azt állították, hogy azért vették célba az HSBC-t, mert az Európa egyik legnagyobb fosszilis tüzelőanyag-befektetője, és ezzel hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.

A támadás során "Jobb a betört ablakok, mint a megszegett ígéretek" feliratú tapaszokat viseltek, és matricákat helyeztek el az ablakokon, amelyeken az állt, hogy "80 milliárd fontot fektettek fosszilis tüzelőanyagokba az elmúlt öt évben".

Az XR elmondta, hogy az esküdtszék a tárgyalás során több kérést is megfogalmazott, többek között magyarázatot kértek a párizsi klímaegyezményről, és tájékoztatást arról, hogy a kormány mit tett az éghajlatváltozás kezelése érdekében.

A vádlottak egyike sem tagadta az akcióban való részvételét, és az ügyük a "törvényes kifogás" védekezésén alapult. A károkozásról szóló büntetőjogi törvény lehetővé teszi ezt a védekezést, ha a vádlott úgy vélte, hogy mások beleegyezésével károsította meg a szóban forgó vagyontárgyat.

Ez a törvény téves alkalmazásának tűnik. Hogyan lehet komolyan felvetni, hogy "azt hitték", hogy "beleegyezésükkel" okoztak félmillió font értékű bűncselekményi kárt a HSBC főhadiszállásán? Elszomorító, hogy ez a felmentő ítélet az esküdtszéken keresztül született, egy olyan intézményen keresztül, amelynek az elitista ostobaságok elleni védőbástyának kellene lennie, nem pedig annak támogatójának.

A Times beszámolója szerint az XR tagjai közül, akiket esküdtszéki tárgyalás elé állítottak, "29-et felmentettek, 18-at pedig elítéltek." Az esküdtek egyértelműen szimpatizálnak a klímavészharcosok ügyével, és még azokat az aktivistákat is elengedik, akik elismerik, hogy bűncselekményt követtek el. Ahogy mondtam, lehangoló. Úgy tűnik, a törvényt szigorítani kell.
Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben A WEF és az Earth4All azt akarja, hogy kevesebb dédunokánk legyen.
IGOR CHUDOV 2023. NOV. 21.
A Világgazdasági Fórum és az ENSZ számára ötleteket generáló "gondolkodók" olyan intézkedéseket javasolnak, amelyekkel a születések számát a következő 70 évben 130 millióról évente mintegy 24 millióra lehetne csökkenteni. Ez körülbelül ötszörös csökkenést jelent!

Radikális terveik nyilvánosak és nagyon konkrétak.

Az "Earth4All" szervezet, egy befolyásos fenntarthatósági agytröszt, amely a Római Klubból indult, a bolygó megmentését tervezi, a forgatókönyv neve pedig találó: "Óriási ugrás".

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Tervük, amelynek célja az emberi lét és a kormányzás radikális átalakítása az egész bolygón, meglehetősen részletes. Tervük legfontosabb eredménye az lenne, hogy 2100-ra a jelenlegi szinthez képest 81%-kal csökkenne a gyermekszületések száma.

Az előrejelzéseket részletesen ismertetik a javaslatukban. (45-46. oldal). Összegyűjtöttem két ábrát, hogy össze lehessen hasonlítani őket. A "szokásos üzletmenetet" (a bal oldalon) és az "óriási ugrás" tervük teljes megvalósulásának eredményét (a jobb oldalon) állítják szembe egymással.

Az Óriási ugrás terv (jobb alsó sarokban) a jelenlegi évi 130 millióról 2100-ra világszerte évi 24 millióra csökkenti a gyermekszületéseket.

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Mint az Earth4All elmagyarázza, a Római Klubtól származik:

A Föld Mindenkié a Római Klub megbízásából 50 évvel ezelőtt kiadott A növekedés határai című jelentéshez vezethető vissza. Akkoriban a tudósok korai számítógépes modellek segítségével kimutatták, hogy a Föld véges erőforrásai előbb-utóbb meg fognak roskadni az anyagi fogyasztás súlya alatt. Az élelmiszertermelés visszaesne, amit a népesség számának ugrásszerű csökkenése követne. Sokakat megdöbbentett a következtetés, hogy a bolygó határainak túllépése összeomláshoz vezethet. Az elmúlt 50 évben a világ követte a jelentés legrosszabb forgatókönyvét, és mostanra mély töréseket tapasztalunk a Föld rendszerében és a társadalmakban. A Földet mindenkinek programmal több összeomlási forgatókönyvet is megvizsgálhattunk volna, de úgy gondoljuk, hogy a jövőnk a gazdasági optimizmusra, nem pedig a kétségbeesésre fog épülni.

Ugyanaz a személy, Sandrine Dixson-Decleve vezeti az Earth4allt és a Római Klubot:

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Az Earth4All nem egy marginális szervezet. Azokat az ötleteket hozta létre, amelyek a Világgazdasági Fórumot és az Egyesült Nemzetek Szervezetét irányították. Hasonlítsa össze például az Earth4All óriási ugrás tervét (balra) az ENSZ "fenntartható fejlődési céljaival" (jobbra).

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Csalódást kell okoznom az összeesküvés-elméletek kedvelőinek: a születések számának csökkentésére irányuló terv fő gondolata nem említi a vakcinákat, a mérgező vegyi anyagokat vagy az 5G-t. (Nincs hozzáférésem nem nyilvános információkhoz.)

A nyilvánosan bejelentett terv unalmasan a gyermekvállalás számos létező okának megszüntetését jelenti. Ez is sok nagyon szép, progresszív, jó érzésű ötletnek hangzik - amelyeknek messzemenő következményei vannak!

Az Earth4All terv - A fordulatai
Néhány konkrétumot érdemes megemlíteni.

Az elszegényedett emberek és a kisbirtokos gazdálkodók általában azért vállalnak gyermeket, hogy segítsenek a családi gazdaságokban, vagy szociális védőhálóként az idősebb korosztály számára. A terv tehát azt javasolja, hogy a szegénységet a gazdag országokból az elszegényedő országokba irányuló masszív gazdasági transzferek elindításával szüntessék meg:

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Megállapítva, hogy a szabadidővel rendelkező nők inkább gyermeket vállalnak, az Earth4All a nők szerepének erősítését javasolja (számos jótékony hatással), ami a gyermekvállaláson kívül más életcélokkal is lefoglalná a nőket.

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

A gazdasági növekedés, a lakhatás, az utak és az erőforrások folyamatos bővülésével szintén kedvez a gyermekvállalásnak, akik könnyen alapíthatnak egy másik háztartást, miután felnőnek. A gazdasági növekedés helyett az Earth4All és a WEF a "degrowth", azaz a felhasznált erőforrások, például a lakhatás vagy az élelmiszerfogyasztás csökkentése mellett érvel:

Earth4All:

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

A WEF:

Egy "óriási ugrás" terv a születésszám 81%-os csökkentésére a következő 70 évben

Miután feltették a kérdést: "Működőképes-e a degrowth?", a WEF szakértői kifejtik, hogy számukra a degrowth-nak tökéletes értelme van:

A degrowth támogatóinak is meggyőző érvei vannak.

A The Conversation idézi Sam Alexandert, a degrowth szószólóját és az ausztráliai Melbourne-i Egyetem Melbourne-i Fenntartható Társadalom Intézetének kutatóját. Szerinte a degrowth "nem jelenti azt, hogy barlangokban fogunk élni gyertyákkal." Ehelyett azt jelentheti, hogy a gazdag országokban az emberek megváltoztatják étrendjüket, kisebb házakban élnek, kevesebbet vezetnek és utaznak.

Az Earth4All tervnek minden esélye megvan a sikerre. Honnan tudjuk?
Az egérkolóniákon működött!

Calhoun egérkísérlet

Egy híres biológus, John Calhoun számos "egérutópia-kolónia" kísérletet végzett, ahol az egerek kényelmesen, tökéletes egyenlőségben élhettek egy miniatűr szocialista "egérvárosban" anélkül, hogy éhezést, hideget vagy a vadonban élés egyéb veszélyeit tapasztalták volna.

Az egereknek általában nehéz az életük. Az emberek kiirtják őket. Ki vannak téve a hidegnek, ragadozóknak, betegségeknek és kellemetlenségeknek. Mégis, e ragadozók alatt a populációjuk elpusztíthatatlannak tűnik!

Dr. Calhoun feltette a kérdést: mi történik, ha a veszélyeztetett életmód helyett az egereket egy modern 15 perces város megfelelőjébe helyezik, korlátlan élelemmel, egérlakással, betegség- és ragadozómentességgel?

Az eredmény talán megdöbbentő lehet!
Kiderült, hogy eleinte az egerek imádták.

Hivatalosan a kolóniát az egerek halálozást gátló környezetének nevezték el. Nem hivatalosan egérparadicsomnak hívták.

John Calhoun biológus 1968-ban építette a kolóniát a marylandi Nemzeti Elmegyógyászati Intézetben. Ez egy nagy ketrec volt - egy 4,5 láb hosszú kocka -, amelyben minden volt, amire egy egér csak vágyhat: rengeteg élelem és víz; tökéletes klíma; papírkötegek, amelyekből hangulatos fészkeket lehetett készíteni; és 256 különálló lakás, amelyekhez a falakra csavarozott hálós csöveken keresztül lehetett hozzáférni. Calhoun az egereket szűrte is, hogy kizárja a betegségeket. A ragadozóktól és egyéb gondoktól mentesen, elméletileg egy egér itt rendkívül öreg koráig élhetne, mindenféle aggodalom nélkül.

A nyolc egér, akik ezt a kolóniát alapították, gondtalanul élt, amíg el nem szaporodtak a 2200 fős elképesztő populációra.

[Calhoun] nyolc albínó egeret telepített a 4,5 láb hosszú kockába. Egy alkalmazkodási időszakot követően 3 és fél hónappal később megszülettek az első kölykök, és a populáció ezt követően 55 naponként megduplázódott. Végül ez a rohamos növekedés lelassult, de a populáció tovább emelkedett, és a 19. hónapban elérte a 2200 egeret.

A szokatlan kezdeti siker azonban hamarosan problémákba torkollott. Elszaporodtak a frusztrált, magányos alfa hímek, az önkéntelenül cölibátusban élő egerek és a magukat elszigetelő nőstény egerek. A társas kötelékek szenvedtek!

Végül más deviáns viselkedés is kialakult. A helytelenül nevelt vagy a fészekből korán kirúgott egereknél gyakran nem alakultak ki egészséges társas kötelékek, és ezért felnőttkorukban a társas interakciókkal küszködtek. A rosszul alkalmazkodó nőstények remeteként kezdtek elszigetelődni az üres lakásokban - ez szokatlan viselkedés az egerek körében. A rosszul alkalmazkodó hímek eközben egész nap ápolták magukat - óráról órára nyalogatták és nyalogatták magukat. Calhoun "a szépek"-nek nevezte őket. És mégis, még ha megszállottan ápolták is a külsejüket, ezeket a hímeket egyáltalán nem érdekelte a nőstényeknek való udvarlás, a szex.

Az utópikus egerek nem jutottak abortuszhoz, de sok nőstény megölte vagy megtagadta a kölykök gondozását:

Sok stresszes anyuka korán, még a kölykök készenléte előtt kidobta a fészekből a kölykeit. Néhányan az erőszak közepette még a saját kicsinyeiket is megtámadták, vagy más lakásokba menekülve elhagyták őket, így a kölykök elhanyagoltan haltak meg.

Végül a kolónia teljesen kipusztult. Élelem- vagy vízhiány nem volt, és betegség sem jelentkezett. Az egerek egyszerűen abbahagyták a szaporodást. Ez az eredmény nem a túlzsúfoltság miatt következett be: ahogy az egérpopuláció csökkent, a túlzsúfoltság már nem jelentett problémát - de a szaporodási arányok csak a kolónia végére álltak helyre. Az utópisztikus egérváros kihalt.

Kihal az emberiség?
Anélkül, hogy képes lennék megjósolni a jövőt, óvatosan optimista vagyok. Az emberek nem egerek, és a Föld nem egy bezárt egérutópia.

Valójában lehetséges, hogy ha választási lehetőséget kapunk arra, hogy szép életet éljünk gyermekvállalás nélkül, sok ember a gyermektelenséget választja majd. Minden joguk megvan a döntéshez!

Sok országban már most is számos nő és férfi dönt úgy, hogy nem vállal utódokat, és a születési arányszámok messze a pótlási szint alá csökkentek. Japán és Dél-Korea "élen jár" ebben:

A gyermekvállalás többé nem lesz társadalmi norma?
Ez sok emberi társadalom felbomlásához fog vezetni?
Végül, szükségünk van-e ennyi emberre ezen a bolygón? Jót tesz nekünk az elnéptelenedés?

Ki tudja!

A gyermekvállalás gyakran frusztráló, piszkos, piszkos, drága és időigényes. Szeretek apa lenni. Szülőnek lenni meghatároz engem; a gyermekeim a büszkeségem és az örömöm. Nagyon kellemes volt velük játszani. Ugyanakkor látom a "másik oldalt" is, és együtt érzek másokkal, akik számára a szülői lét ijesztő.

Hosszú távon talán az emberiség önszelektálódni fog egy (valószínűleg kis) alpopulációban, amely a gyermekvállalást választja annak ellenére, hogy látszólag nincs jó gazdasági oka a szülőségnek. A jövő szüleinek talán még annak ellenére is ki kell tartania, hogy a gyermektelen többség gúnyolódik és nevetségessé teszi őket!

Néhány generáció múlva talán már csak az irracionális, mindenáron szaporodni akaró embereknek ez a kis része marad meg. Mi fogja őket arra késztetni, hogy gyermeket vállaljanak? Atavisztikus ösztönök? Vallási meggyőződések? Az emberi faj fennmaradása miatti aggodalom?

Ezek az emberek egy gyönyörű zöld bolygót fognak örökölni? Csak az idő fogja megmondani; én nem élek elég sokáig ahhoz, hogy megtudjam.

Ön mit gondol? Működni fog a születések 81%-os csökkentésére irányuló Earth4All terv? Jó ötlet?

Hepatitis B elleni oltóanyag és higany: hetedikes kötelező kampányoltás
Hepatitis B elleni oltóanyag és higany: hetedikes kötelező kampányoltás

Hepatitis B elleni oltóanyag és higany: hetedikes kötelező kampányoltás
Angelika Mihalik 2023. november 20. forrás

Az Európai Bizottság 2023. nyarán egy olyan javaslatot fogadott el, amely teljes egészében megtiltja a fogászati amalgám használatát, amelynek jelenleg is évente 40 tonna higany az alapanyaga az EU-ban.

Az előterjesztés a fogászati amalgám használatának tiltásáráról 2025-től léphet életbe, de ezt még az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak is jóvá kell hagynia.

Az Európai Bizottság az amalgám használta mellett betiltaná további higanytartalmú termékek, például lámpák gyártását és forgalmazását is.

Az uniós indoklásban leírják azt is, hogy a magas higanyszintnek való kitettség károsíthatja az agyat, a tüdőt, a vesét és az immunrendszert.

Az ember által az ókortól használt furcsa, folyékony fém használata ellen mindössze pár évtizede lépnek fel, és úgy tűnik, nem lesz egyszerű elmondani róla, hiszen a mai napig fontos szerepet játszik az ipari termelésben. Pedig nagyon fontos lenne megszabadulni tőle, hiszen a mérések szerint a légkörben található higany szintje 500%-kal, az óceánok vizének higanykoncentrációja pedig 200%-kal haladja meg a természetes szintet.

Bár rengetegen betegedtek és haltak meg higanymérgezés következtében az elmúlt kb. négyezer évben, három huszadik századi katasztrófa kellett ahhoz, hogy alapos kutatásnak vessék alá a higany emberi egészségre gyakorolt hatását.

Az 1950-es években Japánban, a tengerparti Minamata településen működő üzem a szennyvizével annyira túlterhelte az öblöt, hogy a higanyvegyületek felhalmozódtak a halak és más tengeri élőlények szervezetében. Az ezeket fogyasztó lakosoknál pedig megjelentek a higanymérgezés tünetei. 1956-tól kezdve több ezer embernél diagnosztizáltak különböző idegrendszeri és mozgásszervi károsodást, s mintegy hatszáz halálesetet is feljegyeztek.

A "második Minamata-esetnek" nevezett mérgezési hullám ugyancsak Japánban történt. Szintén egy vegyipari cég volt a felelős érte, melynek higanyos szennyvize a közeli Agano folyóba került, melynek következtében közel hétszáz higanymérgezési esetet azonosítottak.

1971-72-ben pedig Irakban történt katasztrófa, ahol a lakosság hónapokon keresztül használt kenyérsütésre higanyvegyületet tartalmazó szerrel csávázott, vetésre szánt gabonát. Sokak szervezetébe került így rövid idő alatt jelentős higanydózis, aminek következtében hatezernél több kóros esetet és több mint négyszáz halálesetet regisztráltak.

Tehát az Európai Unió szerint a higany annyira mérgező, hogy gyakorlatilag teljesen be fogják tiltani a higanynak és vegyületeinek a használatát a lázmérőktől kezdve a vérnyomásmérőkön át az amalgám tömésekig, sőt még a lámpákban is.

Vakcinák és tiomerzál - egy higanyvegyület

1999-ben a WHO ajánlást fogadott el arról, hogy az oltóanyagokat tegyék tiomerzál mentessé. A tiomerzál egy olyan higanyvegyület, amelyet az oltóanyagokban korábban széles körben tartósítónak használtak. A WHO ajánlás szerint egy oltóanyag akkor tiomerzál-mentes, ha a gyártás egyetlen szakaszában sem használják azt.

A magyar iskolákban a hetedik osztályban ezen az őszön (mint az utóbbi időben minden ősszel) a Hepatitis B elleni kampányoltással oltották be a gyerekeket.

Megnéztük a magyar nyelvű hivatalos tájékoztatóját annak a GSK által gyártott ENGERIX B-nek, amellyel zömében beoltották a Hepatitis B ellen a gyermekeket. A hivatalos magyar nyelvű tájékoztatóban 2023. 11. 19-én nem szerepelt a tiomerzál.

Ugyanennek az oltóanyagnak az Európai Unió Gyógyszerészeti Hatósága oldalán fellelhető tájékoztatója szerint a készítmény tiomerzált tartalmaz, mivel a gyártási eljárás korai szakaszában azt felhasználják, és maradványként megtalálható a termékben, az ENGERIX B vakcinában.

A BMJ szerkesztője a szakfolyóiratban 2004-ben arról írt, hogy elfogadhatatlan az, hogy tiomerzál, azaz higanymentesnek jelölnek a gyártók és hatóságok olyan készítményeket, amelyek valójában tartalmazzák ezt a vegyületet.

Gond-e az, ha nincs feltüntetve valamely összetevője egy vakcinának?

Az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról rendelkező 2005. évi XCV. törvény (Gytv.) 1. § 42. pontja értelmében hamisított gyógyszer az a gyógyszer, amellyel kapcsolatban hamisan van feltüntetve az azonossága, egyebek mellett a segédanyagokat és azok hatáserősségét jelölő összetétele.

Mi van a többi vakcinával?

A Paul Erlich Intézet ebben a kiadványában úgy fogalmaz, hogy a táblázatban lévő készítményekben "nincs, vagy nyomokban vagy elhanyagolható mennyiségben" van tiomerzál, azaz higany.

Ezek közül számos Magyarországon is beadásra kerül, kötelező oltásként, és nem szerepel a tájékoztatóban, hogy tiomerzál lenne bennük. Óh, persze, elhanyagolható mennyiségben van bennük, vagy nyomokban, vagy nincs.

Hepatitis B elleni oltóanyag és higany: hetedikes kötelező kampányoltás

Ezek után döntse el a kedves olvasó, mennyire bízik a készítmények tájékoztatójában és abban, hogy ezekben az oltóanyagokban nincs higany.

Összefoglaló

Tehát a higany és vegyületei az Európai Unió szerint annyira veszélyesek, hogy lázmérőben, fogtömésben, vérnyomásmérőben, lámpában nem lehet azokat használni. A média szerint még halat sem szabad enni, mert túl magas a higanytartalma.

Ellenben bele lehet injektálni emberek, köztük gyerekek testébe.


Rand Paul, Jim Jordan még mindig azt akarja, hogy Fauci-t büntessék meg a COVID hazugságaiért Biden pedig felszólítja, hogy védje meg őt.
Merrick Garland igazságügyi miniszter nem tett lépéseket Rand Paul szenátor korábbi, Fauci ellen benyújtott büntetőjogi feljelentése nyomán.
A kongresszusi republikánusok továbbra is kifejezik azt az óhajukat, hogy az ellentmondásos korábbi egészségügyi kormánytisztviselő, Dr. Anthony Fauci büntetőjogi büntetést kapjon, amiért hazudott a Kongresszusnak, de ennek tényleges megvalósítása továbbra is az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) jelenlegi vezetésének leváltásától függ.

Rand Paul kentuckyi szenátor, szemészorvos és Fauci egyik legádázabb kritikusa egy nemrégiben adott interjúban megismételte, hogy Fauci, a Fehér Ház korábbi COVID-19 tanácsadója és a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének (NIAID) nyugalmazott igazgatója "hazudott a Kongresszusnak, ez bűncselekmény. Vád alá helyeztem őt, és [Merrick Garland igazságügyi miniszter] válaszolt, mondván, hogy megkapta a levelünket, de tudomásunk szerint nem indult vizsgálat".

"Tudjuk, hogy hazudott, de nem azért, mert én mondom, hanem mert a privát e-mailjei ellentmondanak a nyilvános nyilatkozatainak" - folytatta Paul, utalva a múltbeli tanúvallomásra Fauci szerepéről abban, hogy jóváhagyta az EcoHealth Alliance nevű nem kormányzati szervezet finanszírozását a GOF (gain-of-function) kutatásra, amely a vírusok szándékos megerősítését jelenti, hogy jobban tanulmányozhassák a koronavírusokra gyakorolt lehetséges hatásaikat, több helyszínen, köztük a kínai Wuhan Institute of Virology (WIV), ahonnan a COVID-19 az erős gyanú szerint először megszökött.

Nyilvánosan azonban Fauci és más vezető egészségügyi tisztviselők többször is hangsúlyozták, hogy az NIAID által jóváhagyott munka nem volt funkcióbővítő kutatás, és nem vezethetett a COVID-hoz - többek között a kongresszus előtt tett eskü alatt tett vallomásukban -, annak ellenére, hogy számos bizonyíték szólt az ellenkezőjéről.

"Számomra fontos a bűnösség, de nem tudom ellenőrizni, nem tudok büntetőeljárást indítani" - folytatta a szenátor - "de a másik dolog, amit szeretnék, hogy megtörténjen, az az, hogy az ilyen típusú kutatásokat, amelyeket az adóforintjainkból fizetünk, körül kell határolni, szabályozni kell, és egy valódi tudósokból álló bizottságnak kell megvizsgálnia, hogy mi az, ami érdemes, és mi az, ami nem érdemes".

"Nem adom fel, amíg nem kapunk bűnösséget és/vagy egy új törvényt, amely kimondja, hogy nem végezhetünk ilyen kutatásokat nagyobb felügyelet nélkül" - ígérte.

Egy másik nemrégiben adott interjúban a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke, az ohiói Jim Jordan kifejtette, hogy a szövetségi törvény szerint "nyolc évre börtönbe lehet zárni, ha hazudik a kongresszusnak. Úgy tűnik, soha nem volt még ennél egyértelműbb eset, hogy egy személy hazudott a Kongresszusnak." Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a képviselőház republikánusai által benyújtott bármilyen büntetőjogi feljelentés a Biden-kormányzatnak szólna, amely politikailag szorosan együttműködik Faucival.

Így bár "potenciálisan megtehetjük a vádemelést", Jordan azt mondta, hogy "jobban szeretné, ha Dr. Fauci visszatérne, és egy újabb kör kérdésekre válaszolna, de mi most építjük fel az ügyet. Tudja, Dr. Redfield is tanúskodott, és Wenstrup elnök is tanúskodott. Szerintem... szerintem nagyszerű volt. Ahogy a többi tanú is, akit behívtak."

A nyilvánosság előtt azt az elméletet, hogy a COVID egy kínai laboratóriumból szökött ki (szemben a természetben való fejlődéssel), széles körben kigúnyolták és elutasították, amióta Tom Cotton arkansasi republikánus szenátor 2020 februárjában felvetette, és hónapokon keresztül minden erre vonatkozó felvetést "félretájékoztatásként" ítéltek el. Csak 2021 közepén, jóval azután, hogy a demokraták visszavették a Fehér Házat, kezdték elismerni a mainstream médiaorgánumok, mint lehetőséget.

2022 januárjában a Project Veritas nyilvánosságra hozta a birtokába jutott dokumentumokat, amelyekből kiderült, hogy mielőtt az EcoHealth a NIAID-hez fordult volna, korábban a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) elé terjesztette finanszírozási kérelmét, amely azzal az indokkal utasította el, hogy a projekt megsérti a GOF-kutatásra vonatkozó, már létező moratóriumot, és nem számolt a lehetséges kockázatokkal.

Az elmúlt két év során az e-mailekből kiderült, hogy Fauci, Dr. Francis Collins, a Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) korábbi igazgatója és más vezető kutatók már 2020 februárjában tisztában voltak a laboratóriumi szivárgás lehetőségével, de attól tartottak, hogy annak nyilvános elismerése rontaná a "tudományt és a nemzetközi harmóniát".

Márciusban a Washington Examiner arról számolt be, hogy 2020 elején Dr. Kristian Andersen, a Scripps Intézet munkatársa és Dr. Robert Garry, a Tulane Egyetem munkatársa értesítette Faucit, hogy komolyan veszik a gyanút, miszerint a COVID először a WIV-ből szökött meg, Andersen pedig azt írta, hogy "nagyon közelről kell megvizsgálni az összes szekvenciát, hogy lássuk, hogy néhány jellemző (potenciálisan) mesterségesnek tűnik", és hogy a COVID genomja "nem tűnik összeegyeztethetőnek az evolúciós elmélet elvárásaival".

Márciusban azonban mindketten aláírták a "The Proximal Origin of SARS-CoV-2" (A SARS-CoV-2 proximális eredete) című tanulmányt, amely arra a következtetésre jutott, hogy a laboratóriumi szivárgás hipotézise nem "hihető." A LifeSiteNews értesülései szerint maga Fauci is beleszólt a végső tervezetbe, amelyet eredetileg nem hoztak nyilvánosságra. Az Examiner vizsgálata megállapította, hogy 2020 és 2022 között az Andersen és Garry által vezetett kutatási projektek 25,2 millió dollár NIH-támogatást kaptak.

Szeptemberben a közegészségügyi nonprofit szervezet, a U.S. Right to Know arról számolt be, hogy egy 2020. január 7-i, a szövetségi információszabadságról szóló törvényen keresztül megszerzett, Fauci és más egészségügyi tisztviselőknek szóló e-mail, amelyet Greg Folkers, Fauci kabinetfőnöke küldött, azt állította, hogy "az EcoHealth csoport (Peter Daszak és társai) évek óta a koronavírusokkal kapcsolatos munka legnagyobb szereplői közé tartozik, Ralph Baric-kal, Ian Lipkinnel és másokkal is együttműködve." Daszak az EcoHealth Alliance elnöke.

"Az NIAID az elmúlt 5 évben finanszírozta Peter csoportját a Kínában végzett koronavírusokkal kapcsolatos munkához" - áll az e-mailben, amely elősegítette 52 új szarbecovírus felfedezését, amelyről az USRTK megjegyzi, hogy az a "faj, amelyhez a SARS-CoV-2 tartozik." Megjegyzi továbbá "a SARS-szal rokon CoV-k felfedezését, amelyek képesek emberi sejtekhez kötődni", és amelyek "SARS-szerű betegséget okoznak humanizált egérmodellekben".

További e-mailekből kiderül, hogy Fauci eléggé aggódott a lehetséges kapcsolat miatt ahhoz, hogy Hugh Auchincloss, a NIAID igazgatóhelyettese utánanézzen, Collins pedig érdeklődését fejezte ki "az állatokon (mely állatokon?) történő véletlen laboratóriumi átvitel javaslatával kapcsolatban".

Andrew Huff, az amerikai hadsereg egykori iraki gyalogos katonája, az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériumának (DHS) kutató munkatársa és az EcoHealth alelnöke, aki az EcoHealth bejelentője lett, szintén tanúsította, hogy a COVID eredete a Fauci és a szövetségi kormány által felügyelt amerikai szövetségi finanszírozásra vezethető vissza.

A bizonyítékoktól függetlenül az, hogy Fauci és mások jogi következményekkel szembesülnek-e, végső soron attól függ, hogy a demokraták megtartják-e az elnökséget a jövő évi választásokon, és ha nem, akkor a Biden helyére jelölt republikánus jelölt prioritásként kezeli-e az igazságügyi minisztérium személyzeti ellátását egy olyan főügyésszel és más vezető tisztviselőkkel, akik érdekeltek a COVID-hoz állítólagosan vezető és a COVID által elindított politikák elszámoltatásában.
Ontario visszahozza a hosszú távú ápolási otthonokra vonatkozó maszkmandátumokat Az ontariói hosszú távú gondozásért felelős minisztérium előírta a maszk viselését a tanulók, a segítő személyzet és az önkéntesek számára, amikor a hosszú távú ellátást nyújtó intézmények beltéri lakóterületein tartózkodnak.
Visszatértek a maszkmandátumok az ontariói hosszú távú gondozóintézetekbe, mivel az úgynevezett "biztonságos és hatékony" szuri ellenére egyre több az eset.

November 7-től kezdődően a Hosszú távú gondozásért felelős minisztérium az összes engedélyezett hosszú távú gondozási intézményben kötelezővé tette a maszkok használatát Ontarióban, Dr. Kieran Moore, az egészségügyi főorvos tanácsára.

"A közelmúltbeli tendenciák a COVID-19 közösségi átvitelének mérsékelt vagy magas szintjét, valamint a COVID-19 kitöréseinek növekedését mutatják az LTCH-kben, ami a kórházi kezelés megnövekedett kockázatát jelenti a lakók körében" - mondta Kelly McAslan, a hosszú távú gondozási műveletekért felelős miniszterhelyettes-helyettes a Canadian Broadcasting Corporation (CBC) által megszerzett feljegyzésben.

A feljegyzés előírja a diákok, a segítő személyzet és az önkéntesek számára a maszkolás használatát, amikor a lakók zárt térben tartózkodnak. Emellett azt ajánlja, hogy a látogatók és a gondozók maszkot viseljenek a bentlakásos területeken, kivéve, ha kettesben vannak a lakókkal a szobájukban, vagy ha a lakókkal együtt étkeznek a közös helyiségekben.

A Public Health Ontario szerint augusztus 27. és október 28. között a hosszú távú gondozási intézményekben 459 COVID-19-es megbetegedés fordult elő a lakók körében, 181 személyt pedig kórházba szállítottak. Összesen 106 lakó halálát jelentették.

Ez idő alatt a személyzet 1698 tagjánál diagnosztizáltak COVID-19-et, de nem volt haláleset vagy kórházi kezelés.

A jelentés nem hozta nyilvánosságra, hogy a lakók kaptak-e COVID-oltást, de valószínű, hogy megkapták a kísérleti oltást, mivel azt 2022. március 14-ig kötelezően előírták a hosszú távú gondozást nyújtó intézményekben.

Dr. Samir Sinha, a torontói Sinai Health System geriátriai igazgatója a CBC-nek adott kommentárjában a kísérleti COVID-oltást népszerűsítette a lakók számára, annak ellenére, hogy bizonyítékok vannak arra, hogy az alig vagy egyáltalán nem nyújt védettséget a COVID ellen.

Sinha a maszkokra vonatkozó előírásokat is ünnepelte, figyelmen kívül hagyva az elsöprő bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a maszkok hatástalanok a COVID átvitelének megakadályozásában.

A maszkok lassan visszatérnek Ontarióba, miután a mainstream média hónapokig olyan történeteket közölt, amelyekben azt állították, hogy a COVID idén ősszel visszatér. Augusztusban a CBC mindössze két nap alatt 18 COVIDdal kapcsolatos történetet tett közzé.

A Kanadai Néppárt (PPC) vezetője, Maxime Bernier, aki maga is börtönbe került a COVID-mandátumok elleni harc miatt, nemrég arra figyelmeztette a kanadaiakat, hogy "ne engedelmeskedjenek" semmilyen jövőbeli diktátumnak, ha azokat ismét kormánytisztviselők léptetik életbe.

A CBC nemrégiben elismerte, hogy a maszkok visszaállítása nehéz lenne, és valószínűleg sok kanadai ellenezné, azt sugallva, hogy "lázadás lenne", ha a zárlatokat visszaállítanák.

Augusztus óta számos ontariói kórházban érvényesítették a maszkokra vonatkozó előírásokat, köztük a Kingston Health Sciences Centre-ben, az Ottawa General Hospitalban, az ottawai Queensway Carleton Hospitalban, valamint a Perth és Smiths Falls District Hospitalban.

A maszkrendeletet annak ellenére vezették be, hogy elsöprő bizonyíték van arra, hogy a maszkok nem hatékonyak a COVID terjedésének megakadályozásában, és számos egészségügyi problémát okozhatnak, amint arról a LifeSiteNews is beszámolt.

E bizonyítékok között szerepel az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központjának (CDC) 2020. szeptemberi beismerése, miszerint a maszkokra nem lehet számítani a COVID távoltartásában, ha valaki 15 percig vagy annál tovább tartózkodik 15 méteres távolságon belül, valamint a CDC szakfolyóiratában, az Emerging Infectious Diseases-ben megjelent 2020. májusi tanulmány, amely "nem talált bizonyítékot arra, hogy a sebészeti típusú arcmaszkok hatékonyan csökkentik a laboratóriumban megerősített influenza terjedését, sem a fertőzött személyek által viselt maszkok (forrásellenőrzés), sem az általános közösségben élő személyek által a fogékonyságuk csökkentése érdekében".

2021 májusában egy másik tanulmány megállapította, hogy bár az előírásokat nagyrészt betartották, a használat nem hozta meg a várt előnyöket. "A maszkokra vonatkozó mandátumok és a használat (nem) állt összefüggésben a SARS-CoV-2 alacsonyabb mértékű terjedésével az USA államaiban" 2020 márciusától 2021 márciusáig. Sőt, a kutatók úgy találták, hogy az eredmények nettó negatívak voltak, mivel a maszkok növelték a "kiszáradást... a fejfájást és az izzadást, valamint csökkentették a kognitív pontosságot", és akadályozták a kommunikációt, valamint rontották a gyermekek szociális tanulását.

Több mint 170 tanulmány megállapította, hogy a maszkok hatástalanok voltak a COVID megállításában, és ehelyett károsak voltak, különösen a gyermekek számára.

A Nyugat két háborúja: Amerika Európát és a Közel-Keletet is célba veszi
A Nyugat két háborúja: Amerika Európát és a Közel-Keletet is célba veszi

A Nyugat két háborúja: Amerika Európát és a Közel-Keletet is célba veszi
Manlio Dinucci November 19, 2023 forrás

Két háborúba keveredtünk, Európában és a Közel-Keleten, amelyek egyre súlyosabb következményekkel járnak életkörülményeinkre és biztonságunkra nézve.

Az európai fronton a Wall Street Journal szerint "a második világháború óta az egyik legnagyobb szabotázsakciót hajtották végre Európában" 2022 szeptemberében: az Egyesült Államok Norvégia és Lengyelország segítségével felrobbantotta az Északi Áramlatot, az olcsó orosz gázt Németországba és onnan más európai országokba szállító fő gázvezetéket. A háborús akció dinamikáját Seymour Hersh amerikai újságíró és egy német nyomozás pontos bizonyítékok alapján rekonstruálta.

Blinken amerikai külügyminiszter az Északi Áramlat blokádját "hatalmas stratégiai lehetőségnek nevezte az elkövetkező évekre", és rámutatott, hogy "az USA lett a cseppfolyósított földgáz fő szállítója Európának", olyan gáz, amelyért mi, európai polgárok sokkal többet fizetünk, mint amiért korábban Oroszországból importáltunk.

Ugyanakkor az USA áthárítja Európára a NATO ukrajnai, Oroszország elleni háborújának hatalmas költségeit. Az Európai Bizottság előkészíti az utat Ukrajna következő uniós csatlakozásához, aminek az lesz a következménye, hogy mi, európai polgárok leszünk azok, akik a hatalmas ukrán deficitért fizetni fognak.

A közel-keleti fronton az Európai Unió támogatja azt a háborút, amellyel Izrael az Egyesült Államokkal és a NATO-val a háta mögött megtámadja Palesztinát, és egy regionális konfliktust szít, amelynek célpontja elsősorban Irán. Olaszország, amelyet 2004 óta katonai paktum köt Izraelhez, biztosította azokat a vadászgépeket, amelyeken izraeli pilótákat képeznek ki, amelyek a civileket lemészároló Gázát bombázzák, és különböző módon támogatja az izraeli hadsereget. Cserébe Netanjahu miniszterelnök azt ígérte Meloni miniszterelnöknek, hogy Olaszország energiacsomóponttá válik, amely Európába irányítja az EastMed gázvezetéken keresztül Izrael által küldött gázt.

A tengeri gázmezőnek az a része, amelynek kizárólagos tulajdonjogát Izrael követeli, nagyrészt a gázai és ciszjordániai palesztin terület felségvizein található.

Az EastMed vezetéken keresztül Izrael így Olaszországba és az EU-ba fogja exportálni a katonai erővel lefoglalt palesztin földgázt.

Izrael volt miniszterelnöke az "alsóbbrendű arabok" kiirtását szorgalmazta Tudatos cionista provokálás: A muszlim világot felhergelő kijelentés! Izrael volt miniszterelnöke az "alsóbbrendű arabok" kiirtását szorgalmazta: "Ki kell pusztítanunk őket!"
Izrael volt miniszterelnöke, Ehud Olmert az Euronews-nak adott interjújában standapityere kijelentette, hogy a most zajló izraeli háborúnak addig kell folytatódnia, amíg a Hamászt teljesen meg nem semmisítik. A Hamász fogalmát azonban az izraeli cionisták igencsak tág értelemben veszik, ugyanis a Hamász elleni kiirtásba a civbil lakosokat, köztük előszeretettel palesztin gyerekeket is belesoroltak. Evidens,m az izraeli cionista nyilatkozók vagy megőrültek vagy tudatosan öntik az olajat a tűzre, egy minél nagyobb háború előidézésére!

"Igen, szörnyűség, minden áldozattá vált civil, minden kisfiú, minden kislány, akit megöltek. Szóval nem akarok számokról beszélni. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia, de más országok, köztük Magyarország is például arra utasította ENSZ-nagyköveteit, hogy szavazzanak a tűzszünet ellen. Más szóval, amikor támogatták az izraeli katonai műveletek folytatását, mégis mire számítottak? Nincs áldozat? Nem lesznek halottak? Nem tudták mit szavaznak meg? Ezt szavazták meg. Akkor most miért a felháborodás?" fogalmazott cinikusan az interjúban Ehud Olmert.

Aztán Olmert hozzáteszi: "Még nem értük el ennek a hadműveletnek a központját. A Gázai övezet déli részén található Khan Younis a Hamász igazi főhadiszállása. Ők a vezetők, ők bujkálnak ott, ők vannak benn a bunkerekben, náluk van a főhadiszállás, náluk az indítóállás."

El kell pusztítanunk ezeket az "alsóbbrendű arabokat"- jelentette ki Olmert, egy olyan nemzet tagjaként, akik a zsidó holokausztot évtizedek óta kamatoztatják politikájukban!

Riporter: Érdekes, hogy Ön azt mondja, Khan Younis a parancsnoki központ, mert a múlt héten még az Al-Sifa kórházat a Hamász dobogó szíveként határozták meg. Azt mondták az a központ, ezért kell lerombolni! Ott is alagutakról fegyverekről beszéltek. És mégsem láttam ott az alagutakat vagy a fegyvereket miután elfoglalták. Egyszer itt van a Hamász központ, majd máshol van?

Ehud Olmert: Láttad a fegyvereket,de nem láttad a vezetőket. De nézd, annyi álhír van. Most már az élet része, hanyagul tudósítanak mindenről. Ha két héttel ezelőtt megkérdeztek volna, azt mondtam volna, hogy a központ valóban Khan Younisban van. Izraelnek tudnia kell, hogy amikor a katonai csata véget ér, azonnal be kell jelentenie, hogy kész tárgyalásokat kezdeni a Palesztin Hatósággal a kétállami megoldás érdekében. Ebbe beletartozik Gáza is a palesztin állam részeként.

Riporter: Kell-e vizsgálatot indítani annak kiderítésére, hogy az IDF miért nem érkezett meg időben? Nagyon sok izraeli polgár nem érti, miért nem védték meg őket az október 7-i támadáskor az izraeli katonák? Miért hagyták elfajulni a helyzetet?

Ehud Olmert: Nos, ezzel kapcsolatosan majd nagyon alapos vizsgálatot kell végeznünk. Egy dolgot tudok valójában, hogy a felelősök, akik szembesülnek egy ilyen támadás lehetőségével, azt gondolták nyilván, hogy ezek az alsóbbrendű arabok, mit tudhatnak? Mit tehetnek? Hiszen ezek az alsóbbrendű arabok tőlünk függnek! Mi, izraeliek, felsőbbrendű nemzet vagyunk, kifinomultságunkkal, intelligenciánkkal, bátorságunkkal?." Ehelyett ezek az arabok azt hiszik, azt akarják elhitetni velünk és a világgal, hogy egyenrangúak velünk?! Egyszerűen brutálisak. mind ki kell pusztítanunk őket!
Izrael elfoglalta az Al Shifa kórházat a gázai katonai állásuk számára Izrael ragaszkodik ahhoz, hogy a gázai Al Shifa kórház egy alagúthálózat tetején ül, amely a Hamász gázai központja. Az izraeli kormány nem szolgált hiteles bizonyítékkal, és csak titkos hírszerzési adatokra hivatkozik forrásként.

Peter Lerner alezredes, az izraeli hadsereg szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy a kórház és a tábor a Hamász számára "a műveletek központi központja, talán még a dobogó szív, sőt talán még a súlypont is".

Joe Biden amerikai elnök nem dőlt be állításaiknak, és kedden ragaszkodott ahhoz, hogy a kórházakat meg kell védeni.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök felhívta Bident, mire Biden megfordította álláspontját, és zöld utat adott az Izraeli Védelmi Erőknek (IDF) a kórház megtámadására és elfoglalására.

Miközben a CNN a Trump-perekről és a 2024-es amerikai elnökválasztási versenyről tudósított, az Al-Dzsazíra és más közel-keleti médiumok, amelyeknek újságírói a Gázai övezetben tartózkodtak, képeket közvetítettek a kórház folyosóin sorakozó rémült orvosokról és betegekről. Az akkor szolgálatban lévő orvosok arról számoltak be, hogy az IDF katonái orvosokat és egészségügyi dolgozókat kötöztek meg a kórházban, miközben néhány orvost és beteget is megvertek.

Hol vannak a hiteles bizonyítékok, amelyek igazolják egy háborús övezetben lévő kórház megtámadását és elfoglalását? Emberi jogi szakértők rámutatnak, hogy a kórházakat, az egészségügyi dolgozókat és a mentőket a nemzetközi jog védi.

Izrael a titkos hírszerzési információk nagy részét a Gázai övezeten belüli informátoroktól szerzi. Olyan emberektől, akik szegények és szükségük van a fizetésre, vagy olyanoktól, akiknek esetleg ideológiai nézeteltérésük van a Hamásszal.

A másik gyakori forrás, amelyre Izrael támaszkodik, a kínzás. Október 7-én, az izraeliek elleni Hamász-támadás napján a Hamász néhány tagja talán túlélte, és elfogták őket. Az IDF által letartóztatott minden palesztint mindig megkínoznak, beleértve a nőket és a gyerekeket is.

A kínzás bizonyítottan értéktelen hírszerzési információkat eredményez. Bárki, aki kínzó fájdalmaknak van kitéve, bármit válaszol, hogy a verést abbahagyják. Kutatások bebizonyították, hogy a kínzásból származó válaszok vagy információk többnyire hibásak, és ez számos közel-keleti és nyugati hírszerző szolgálatot arra késztetett, hogy felhagyjon ezzel a gyakorlattal.

Mondta valaki a kínzás fájdalma alatt, hogy az Al Shifa kórház a Hamász parancsnoki központjának tetején található?

Egy közel-keleti katonai szakértő névtelensége megőrzése mellett azt mondta, hogy a Hamász valószínűleg titokban tartja a főhadiszállásuk helyét, és az információ csak "szükség esetén" áll rendelkezésre. Valószínűleg csak a legmagasabb rangú tagok tudnák a helyszínt, és a helyi informátorok nem rendelkeznének ilyen információval, ahogyan azok a harcosok sem, akik részt vettek az október 7-i támadásban.

Ugyanez a katonai szakértő felvetette elméletét: az IDF azért akarja az Al Shifa kórházat főhadiszállásnak, mert az északi részen központi helyen van, jelentős épület, és rengeteg erőforrás van benne az áramtermeléshez és az IDF egészségügyi ellátásához. Ha az elmélete igaz, akkor az IDF által egy titkos Hamász főhadiszállásra vonatkozó koholt bizonyítékot kaphatunk.

Függetlenül attól, hogy a bizonyíték mennyire gyenge, a Fehér Ház a jóváhagyás pecsétjével fogja ellátni. Nem felejthetjük el Colin Powell tábornokot a kongresszusban 2003-ban a kis fiola babapúderrel, amelyről azt állította, hogy az Irak tömegpusztító fegyverei. A koholmányok és hazugságok a Biden-kormányzat specialitása, amelyet a média torzításaiból álló ágyon tálalnak.

Az IDF sietve törölte a közösségi médiában tett bejegyzését, amelyben azt állította, hogy Gázában minden kórház és mentőautó legitim katonai célpont, mivel a Hamász használja őket. Az Al Shifa kórház elleni támadásra készültek, és tesztelni akarták a helyzetet.

Gáza legnagyobb kórháza, az al-Shifa kórház, amely a Gáza város északi Rimalban található, 1946-ban épült a brit uralom alatt.

"Gázában, amikor az izraeli erők behatolnak az al-Shifa kórházba, ismét felszólítunk az egészségügyi személyzet, a betegek és a kórházban menedéket kereső, kitelepített civilek védelmére" - közölte az Orvosok Határok Nélkül az X-en.

"Rendkívül aggódunk az életükért" - hangsúlyozták.

"Jelentések szerint a kórházból elmenekült emberekre lőttek, megsebesítették, sőt meg is ölték őket" - írta a WHO szombaton az X-en.

A kórháznál tömegsírba temették a bomlott holttesteket, hogy a fertőzésektől megóvják őket. Dr. Ahmad Mokhallalati sebész, aki jelenleg a kórházban tartózkodik, az Al Jazeerának elmondta, hogy lövéseket lehet hallani a kórház körül.

Mokhallalati elmondta, hogy 650 beteg van a kórházban, köztük körülbelül 100 kritikus állapotban, és 2000-3000 kitelepített palesztin keres menedéket az épületben, valamint 700 egészségügyi dolgozó.

Nemrég 36 koraszülött csecsemőt vettek le az inkubátorból, mert az őket oxigénnel ellátó állomás három nappal ezelőtt megsemmisült az izraeli bombázásokban, és három csecsemő meghalt.

Az IDF esőben és téli hidegben meztelenre vetkőztetett embereket a kórház udvarán, miközben kihallgatták őket, miközben izraeli tankok közeledtek tüzelés közben.

A palesztin hatóságok legfrissebb adatai szerint legalább 11 320 palesztin halt meg, köztük több mint 7800 nő és gyermek, és több mint 29 200-an megsebesültek.

Szakértők szerint az Al Shifa elleni támadás és a megszállás része annak az izraeli elképzelésnek, hogy mindenkit erőszakkal elűzzenek Gáza északi részén. Az élelmiszer- és vízkészletek elfogytak, és az orvosi ellátás utolsó megmaradt forrásának megsemmisítése stratégiai izraeli katonai cél.

"A [Hamász] elleni háború teljes erővel halad előre, és egyetlen célja van: győzni. A győzelemnek nincs alternatívája" - mondta Netanjahu szombaton, és elutasította a tűzszünetre vonatkozó nemzetközi felhívásokat.

Netanjahu egyértelműen kijelentette, hogy célja, hogy megszálló erőként határozatlan ideig Gázában maradjon, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok, Egyiptom és Jordánia ellenzi ezt a tervet.

Netanjahu azt is világossá tette, hogy azt szeretné, ha Izrael megtartaná a teljes biztonsági ellenőrzést bármilyen konfliktus után, "azzal a képességgel, hogy bármikor bemehetünk, amikor csak akarunk, hogy megöljük a terroristákat".

A világszerte tüntetők millióival szemben még mindig nem hallottuk egyszer sem, hogy Biden tűzszünetre szólított volna fel.
Oroszország elítéli Izrael gázai népirtását: "Ártatlan embereket ölnek meg válogatás nélkül" Az október 7-i incidens óta először Oroszország kétséget kizáróan kinyilvánítja álláspontját, és inkább Gáza és a palesztinok mellé áll, mint Izrael, az agresszoruk mellé.
Vlagyimir Putyin elnök október 30-án, országa biztonsági tanácsának ülésén a legfelsőbb kormányzati tisztviselők és a biztonsági szervek vezetői előtt szólalt fel. A hallgatóságához tartozott többek között:

- Mikhail Mishustin miniszterelnök
- Vjacseszlav Volodin, a Duma elnöke
- Nyikolaj Patrusev, a Biztonsági Tanács titkára
- Szergej Lavrov külügyminiszter
- Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója
- Szergej Nariskin, az SVR (külföldi hírszerzés) igazgatója

"Semmi sem igazolja a Gázában most zajló szörnyű eseményeket, ahol ártatlan emberek százezreit ölik meg válogatás nélkül, anélkül, hogy bárhová is menekülhetnének vagy elbújhatnának a bombázások elől" - mondta Putyin, nem csak közvetlen hallgatóságához, hanem az egész világhoz, beleértve a nyugati hegemónok politikai vezetését is.

"Amikor látod a véres gyerekeket, a halott gyerekeket, a nők és az idősek szenvedését, amikor látod, hogy megölték az orvosokat, természetesen ökölbe szorítod az öklöd, miközben könnyek gyűlnek a szemedbe"."

(Kapcsolódó cikkek: Az október 7-i Hamász incidens óta több ezer palesztin munkás tűnt el Izraelben, akiknek izraeli munkavállalási engedélyük van).

Putyin szerint a "jelenlegi uralkodó elit" az USA-ban és "szatellitjeik" (Izrael) felelősek a véres háborúért és a globális bizonytalanságért.
Mint általában, Putyin nem kerülgette a forró kását, amikor megmondta, hogy ki a felelős a kibontakozó népirtásért: és nem, nem Gáza vagy a palesztin nép.

"Világosan meg kell értenünk, hogy valójában ki áll a Közel-Keleten és a világ más régióiban élő népek tragédiája mögött, ki szervezi ezt a halálos káoszt, és ki húz hasznot belőle" - mondta Putyin.

"Az Egyesült Államok és szatellitáinak jelenlegi uralkodó elitje (a) fő haszonélvezője a globális instabilitásnak, amelyet arra használnak fel, hogy kivegyék véres bérüket. Stratégiájuk is világos. Az Egyesült Államok mint globális szuperhatalom egyre gyengül és veszít a pozíciójából, és ezt mindenki látja és érti, még a világgazdaság tendenciái alapján is".

Amerika első számú aggodalmának mindebben semmi köze az amerikai néphez, vagy igazából senki máshoz az uralkodó eliten kívül, beleértve annak szatellitjeit Izraelben, az Egyesült Királyságban és más nyugati hatalmi központokban - folytatja Putyin alapvetően arról a "globális diktatúráról", amelyet az Egyesült Államok próbál fenntartani.

"Ez a káosz segít neki abban, hogy megfékezze és destabilizálja riválisait, vagy ahogy ők fogalmaznak, geopolitikai ellenfeleit, amelyek közé sorolják hazánkat is, amelyek a valóságban új globális növekedési központok és szuverén független országok, amelyek nem hajlandók meghajolni és a szolga szerepét játszani" - magyarázta Putyin.

"Az Egyesült Államok és szatellitáinak uralkodó elitje áll a palesztinok tragédiája, általában a közel-keleti mészárlás, az ukrajnai konfliktus és a világ számos más konfliktusa - Afganisztánban, Irakban, Szíriában és így tovább - mögött".

Fontos megjegyezni, hogy Putyin a "az Egyesült Államokról és szatellitjeiről" szóló kijelentésével együtt kifejezetten Izraelt is belevette, amely technikailag keleten létezik, kiemelve ezeknek a gonosz globális hatalmaknak a titokzatos babiloni természetét, amelyek uralják a Nyugatot és ténylegesen a világot - de már nem sokáig.

"Lényegében ez azt mondja nekünk, hogy az Orosz Föderáció egyértelműen a Globális Dél / Globális Többség közvéleményének túlnyomó többségéhez igazodik - az arab világtól az iszlám összes országáig és azon túl, Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában" - számol be a Bölcső.
Veszélyben a vörös-tengeri útvonal, ugrik az európai gáz ára A jemeni húszi lázadók elfoglaltak a hét végén egy japán hajót. Négynapos csökkenés után 4,5 százalékkal megugrott hétfőn reggel az európai gáz ára, a hét végén ugyanis az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók elfoglaltak egy brit tulajdonú és japán üzemeltetésű hajót a Vörös-tenger déli részén. Mivel ezen az útvonalon keresztül érkezik a cseppfolyósított földgáz (LNG) Európa egyik legnagyobb beszállítójától, Katarból, a kereskedők aggódnak, hogy a Izrael és a Hamász közötti konfliktus kiszélesedik, és megzavarja az üzemanyag-ellátást.

Az Európában irányadó holland gáztőzsdén megawattóránként 47 euró körül mozgott az ára, ami még mindig elmarad a nyári 58 eurós csúcstól. (Egy euró 379,5 forint.) Kereskedők és elemzők azonban már korábban figyelmeztettek, hogy a konfliktus veszélyeztetheti a világ egyik legforgalmasabb vízi szállítási útvonalát.

Bár a Bloomberg tudósítása szerint Teherán tagadja, hogy bármi köze lenne a Tokióban bejegyezett Nippon Yusen Galaxy Leader nevű hajójának elfoglalásához, a húszik szóvivője közölte, hogy

továbbra is célpontnak tekinti az izraeli hajókat mindaddig, amíg tart a katonai akció a Gázai övezet ellen.

A Galaxy Leader tulajdonosa ugyanis a brit Man szigeten működő Ray Car Carriers, amely a Rami Ungar izraeli üzletember Tel Aviv-i Ray Shipping nevű cégének az egyik egysége.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő irodája elítélte a húszik lépését, ahogyan a japán kabinet is. Tokió közölte, hogy a szaúd-arábiai, ománi és iráni hatóságok segítségével próbálja elérni a hajó és a legénység minél gyorsabb szabadulását. Azt egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a hajóval, amely autószállító, de rakomány nélkül tartott Európából India felé. A 25 fős legénység tagjai több ország - Fülöp-szigetek, Bulgária, Ukrajna, Románia és Mexikó - állampolgárai.

A gázár valószínűleg azért nem emelkedett meg jobban, mert eddig enyhe volt az időjárás, és Európa teli tárolókkal és megfelelő mennyiségű LNG-importtal kezdi meg a telet, de a helyzet eszkalációja felboríthatja a kényes ellátási egyensúlyt. A kontinens még mindig sebezhető a tavalyi energiaválság és az orosz vezetékes gázszállítás jelentős visszaesése miatt.

Míg a közel-keleti konfliktus hatása eddig az izraeli kikötőkre korlátozódott, ott okozott zsúfoltságot, a vörös-tengeri akció azonban "a feszültségek jelentős fokozódásához" vezet a tágabb térségben - figyelmeztetett Kenneth Loh, a Bloomberg Intelligence hajózási és logisztikai elemzője.

Egyes hajózási társaságok biztonsági okokból úgy dönthetnek, hogy megkerülik a régiót, ami további költségekkel és késésekkel jár. Ennek a hatása pedig tovagyűrűzhet a globális ellátási láncokban, a koronavírus-járvány alattihoz hasonló fennakadások és káosz jöhet ismét - tette hozzá.
A jemeni Houthi lázadók teherhajót foglaltak el a Vörös-tengeren A Houthi szóvivője szerint a csoport harcosai eltérítették a hajót, amely állítólag egy izraeli üzletember tulajdonában van. A jemeni Houthik azt állítják, hogy átvették az irányítást egy teherhajó felett a Vörös-tenger déli részén, miközben a gázai háború miatt a feszültség a térségben a magasba szökik.

A Jemen északi részét és a Vörös-tenger partjait ellenőrző hutik azt állították, hogy a hajó izraeli, de Izrael szerint egy brit tulajdonban lévő és Japán által üzemeltetett teherhajóról van szó, amelynek fedélzetén nem tartózkodnak izraeli állampolgárok.

A Galaxy Leader fedélzetén - amely a jelentések szerint részben egy izraeli üzletember tulajdonában van, és a Bahama-szigetek zászlaja alatt hajózik - feltehetően mintegy 25 ember tartózkodott, amikor Törökországból Indiába tartó útvonalon lefoglalták.

A nyilvános hajózási adatbázisokban szereplő tulajdoni adatok a hajó tulajdonosát a Ray Car Carriers-szel hozták kapcsolatba, amelyet az Izrael egyik leggazdagabb embereként ismert Abraham "Rami" Ungar alapított.

Ungar az Associated Press hírügynökségnek elmondta, hogy tudott az incidensről, de nem tudott nyilatkozni, mivel a részletekre várt. Egy hozzá köthető hajó 2021-ben robbanást szenvedett az Ománi-öbölben. Az izraeli média akkor Iránt tette felelőssé.

A nemzetközi hajózás gyakran egyetlen hajón keresztül a világ minden tájára kiterjedő menedzsmenttársaságok, lobogók és tulajdonosok sorát foglalja magában.

A hutik belemennek az izraeli-gázai háborúba

Yahya Saree, a Houthi katonai szóvivője azt mondta, hogy a hajó lefoglalása válasz volt a "Gázában és Ciszjordániában élő palesztin testvéreink elleni förtelmes cselekedetekre".

"Ha a nemzetközi közösséget a regionális biztonság és stabilitás érdekli, a konfliktus kiterjesztése helyett véget kellene vetnie Izrael Gáza elleni agressziójának" - írta az X-en.

A Houthik több rakéta- és dróntámadást indítottak Izrael ellen október 7-e óta, amikor a Hamász Izraelen belüli támadása izraeli szárazföldi és légi offenzívát váltott ki a Gázai övezet ellen.

A múlt héten az Iránnal szövetséges hutik azt mondták, hogy izraeli hajókat vehetnek célba a Vörös-tengeren és a Bab al-Mandeb-szorosban. Saree megújította a figyelmeztetést, miszerint minden Izraelhez tartozó vagy azt támogató hajó legitim célpontja lesz a Houthi-erőknek.

"Megerősítjük, hogy folytatjuk a katonai műveleteket [Izrael] ellen, amíg a Gázában és Ciszjordániában élő palesztin testvéreink elleni agresszió és csúnya bűncselekmények meg nem szűnnek" - mondta Saree.

Izrael szerint a jemeni hutik elfoglaltak egy hajót a Vörös-tengeren, izraeliek nem voltak a fedélzeten
Benjámin Netanjahu miniszterelnök hivatala közleményben közölte, hogy Izraelnek nincs köze a hajó tulajdonlásához, üzemeltetéséhez vagy a nemzetközi legénység összetételéhez.

Azt állította, hogy a támadás "iráni terrorcselekmény" volt, amelynek következményei vannak a nemzetközi tengeri biztonságra nézve.
A kijevi rezsim nőket küld a lövészárkokba. Terhes nők erőszakos besorozása Már jóval több mint másfél éve hallgatjuk és olvassuk a kijevi rezsim erőinek összes mitikus "győzelmét." Ha hihetnénk a mainstream propagandagépezetnek, Oroszország összeomlás előtt áll, erői szétesőben vannak, Putyin elnök örökös bujkálásban van valami bunkerben, stb. És mégis, ezzel párhuzamosan ugyanez a mainstream propagandagépezet írásokat tesz közzé arról, hogy a neonáci junta erőiben tömegesen megnőtt a kényszerrel besorozott nők száma. Ez felveti a nyilvánvaló kérdést, hogy miért? Miért kényszerítene az az oldal, amelyik állítólag "győztes", senkire sem sorkötelezettséget, nemhogy nőkre? A férfiak nyilvánvaló biológiai okokból sokkal alkalmasabbak katonának (hacsak nem vagy egy ultraliberális, "éber" szélsőséges).

A nők bizonyára szerepet játszhatnak a saját országuk védelmében, de ideális esetben ezt nem kellene ösztönözni. A hadviselés mindig is elég csúnya dolog volt, még a legkeményebb férfiak számára is, amit a poszttraumás stressz szindrómában szenvedő veteránok száma is bizonyít. Ebben a tekintetben a frontvonalbeli egységek különösen ki vannak téve a háború borzalmainak, és a női katonákat mindenképpen a lehető legtávolabb kellene tartani a közvetlen harci zónáktól. Az a rettegés, amit a férfi hadifoglyok (POW) átélhetnek, több mint elég, míg a nők ugyanebben a helyzetben ki vannak téve annak a veszélynek, hogy még rosszabb borzalmakat élnek át. Már csak ezért is ki kellene zárni a női katonákat a frontszolgálatból. A sok híres nő ellenére, akik a történelem jelentős időszakaiban háborúkban szolgáltak, ennek axiómának kellene lennie.

Úgy tűnik azonban, hogy a kijevi rezsim nem értette meg az emlékeztetőt. Ami még rosszabb, nem csak a lövészárkokba küldik a nőket, hanem most már a terhes nőket is erőszakkal besorozzák. Igen, jól olvasta - terhes ukrán nőket küldenek a frontvonalra.

Bárki, aki csak távolról is épeszű, ezt háborús bűnnek nevezné. Akik ezeket küldik, csak saját népük ellenségeinek nevezhetők.

A terhes nők messze a legértékesebb emberek, akiket el lehet képzelni, és az abszolút gondoskodásnál kevesebbel bánni velük egyszerűen bűncselekmény.

Figyelembe véve Ukrajna könyörtelen demográfiai összeomlását, a nők (különösen a terhesek) biztonságának és jólétének biztosítása szempontjából a nőknek kellene a legfontosabb prioritást élvezniük. A neonáci juntának és a NATO főnökeinek azonban más tervei vannak.

Amit valójában akarnak, az a végtelen mennyiségű ágyútöltelék. Eddig legalább negyedmillióan haltak meg (KIA), míg a sebesültek száma többszöröse a WIA/MIA-nak (sebesült/elhunyt). Egyesek, mint például Douglas McGregor, az amerikai hadsereg ezredese, azt állítják, hogy a számok sokkal rosszabbak. Becslése szerint eddig több mint félmillió ukrán férfi halt meg a harcokban. A számokat lehet vitatni, de kétségtelen, hogy borzalmasak. Ez azonban még mindig nem elég a politikai Nyugatnak és kedvenc bábkormányának. A neonáci junta erői aktívan besorozzák a nőket, hogy pótolják ezeket a veszteségeket, mivel a külföldön élő ukrán menekültek erőszakos besorozására tett kísérletek kudarcot vallottak, mivel a fogadó országok egyszerűen nem hajlandóak ennek érvényt szerezni.

Több százezer ukrán fiatal, akinek nem volt lehetősége elhagyni az országot, bujkál, mivel másképp nem lehet elkerülni a kíméletlen behívó bizottságokat, amelyek rendszeresen az utcán ragadják el az embereket, majd küldik őket a front alakulatokhoz. Nyilvánvalóan mentesülnek a kijevi rezsimhez hűségesek, valamint azok, akik megengedhetik maguknak, hogy busás kenőpénzt fizessenek a katonai egészségügyi bizottságoknak (MMC). Így számos korrupt oligarcha fiai lehetőséget kapnak arra, hogy külföldön éljék pazar életmódjukat (mindezt az ukrán nép kárára), míg a terhes nőket háborúba küldik. Mi több, a nemrég nyilvánosságra hozott harci felvételek szerint néhányukat már az orosz hadsereg fogságába ejtette. A szóban forgó videón egy nő azt kiabálja, hogy "[Én] terhes vagyok!", miközben megadja magát az orosz katonáknak.

Bár lehet azzal érvelni, hogy a videón szereplő katonanő ezt egyszerűen csak félelemből mondja, máris érkeztek panaszok terhes nőktől, akik behívólevelet kaptak. Mivel jelenleg több mint 50 000 női katona szolgál a különböző egységekben, a terhes katonák számát nehéz meghatározni, de könnyen lehet, hogy több százra (ha nem is több ezerre) tehető. És bár korábban jogi korlátozások védték a nőket azzal, hogy nem szolgálhattak frontvonalbeli egységekben, ezek többségét a különleges katonai művelet (SMO) megkezdése után feloldották. Így a női katonák most már szolgálhatnak géppuskásként, tankparancsnokként, mesterlövészként, teherautó-vezetőként stb. Sajnos ez aligha meglepő, tekintve, hogy a súlyos testi és szellemi fogyatékkal élőket is "szolgálatra alkalmasnak" minősítik.

A neonáci junta frontembere, Volodimir Zelenszkij megszállottan igyekszik megfelelni a NATO főnökeinek, és ez magában foglalja a katonai "győzelmeket" minden áron. Ez csak a konfliktus további kiéleződését eredményezte Zelenszkij és a kijevi rezsim legfőbb parancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok között. Utóbbi egyszerűen nem akarja számtalan katona életét eldobni csak azért, hogy taktikai "győzelmeket" érjen el, amelyek nem igazán változtatnak a harctéren kialakult általános helyzeten. Zelenszkij közvetlen beavatkozása a katonai ügyekbe (amelyekhez egyáltalán nem ért) állandó frusztrációt okoz Zaluzsnyijnak és tisztjeinek. Egyszerűen annyira nem ért hozzá, hogy ez még inkább megnehezíti az ukrán katonák százezreinek amúgy is nyomorúságos életét, mivel megfelelő kiképzés és ellátmány nélkül maradnak.
Engedelmességi kötelezettség: David McBride ausztráliai pere, bejelentés és parancskövetés Az ausztrál informátor, David McBride megbocsáthatatlan, felháborító tárgyalása rövid ügy volt. November 13-án nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, milyen brutális hatalma van a Nemzetközösségnek. McBride-ot, aki olyan anyagot hozott nyilvánosságra, amely az ausztrál közvéleményt formálta az afganisztáni különleges erők állítólagos háborús bűneiről, példásan el akarták ítélni.

McBride őrnagyként szolgált a brit hadseregben, mielőtt az Ausztrál Védelmi Erők ügyvédje lett, és 2011 és 2013 folyamán két alkalommal szolgált Afganisztánban. Ez idő alatt olyan anyagokat gyűjtött az ausztrál különleges erők kultúrájáról és műveleteiről, amelyek végül felkeltették a nyomozók érdeklődését, és a Brereton-vizsgálathoz vezettek, amely 2020-ban 36, állítólagos háborús bűncselekményekkel kapcsolatos feljelentést tett az Ausztrál Szövetségi Rendőrségnél.

McBride-ot ezt követően öt nemzetbiztonsági bűncselekménnyel vádolták meg. A 2013. évi közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláról szóló törvény (Public Interest Disclosure Act 2013 (Cth)) szinte működésképtelen rendelkezései alapján megtagadták tőle a büntetőeljárás alóli mentességet is.

A korona központi állítása az volt, hogy McBride-nak mindenekelőtt katonai jogászként kötelessége volt a parancsok teljesítése. Ez a kötelesség az uralkodónak tett esküből fakad, és semmilyen közérdek nem írhatja felül ezt a kötelezettséget. "Egy katona" - állította Trish McDonald meghökkentő beadványában - "nem szolgálja az uralkodót azzal, hogy megígéri, hogy bármit megtesz, amit a katona a közérdeknek tart, még akkor is, ha az ellentétes a parlament által hozott törvényekkel".

Még az eskü laikus olvasata is bizonyára képtelenségnek tartaná ezt a nézetet, de David Mossop bírónak nem volt sok kedve az ellenkezőjét sugallni. "A kötelességnek nincs olyan aspektusa, amely lehetővé tenné a vádlott számára, hogy a közérdek érdekében törvényes utasítással ellentétesen cselekedjen." Ezt a szempontot az esküdtszék elé terjesztette, gyakorlatilag kizárva minden olyan szélesebb körű közérdekű megfontolást, amely egy katonai parancs megtagadásában szerepet játszhat.

Bárki számára, aki a náci vezetők 1945-ös nürnbergi pere óta csak homályosan ismeri a katonai jogot, az ilyen parancsok sohasem abszolútak, és nem is teljesíthetők feltétel nélkül. A parancsok minden esetben kérdés és ellenvetés nélküli követése a náci hivatalnoksággal és a Harmadik Birodalommal együtt járt - legalábbis az 1945-ös perek ezt sugallták. Vannak esetek, amikor egy katonának pozitív kötelessége, hogy bizonyos parancsokat megtagadjon. McDonald azonban a Nürnberg előtti, rozsdás világ csapdájába esett, amit az is bizonyít, hogy a katonai igazságszolgáltatásról szóló 19. századi szaktekintélyt használta, ami a német védelemnek is jól esett volna: "Semmi sem olyan veszélyes az állam polgári berendezkedésére, mint egy fegyelmezetlen vagy reakciós hadsereg".

Stephen Odgers, a McBride-ot képviselő főügyvéd remélte, hogy az ausztrál katonai igazságszolgáltatást a huszonegyedik századba rántja, megerősítve a nürnbergi bölcsességet: vannak esetek, amikor a közfeladat felülírja és meghaladja a hatalom szűkös követelményeit, különösen, ha bűncselekmények elkövetéséről vagy eltitkolásáról van szó. McBride az ADF tagjaként tett esküt, hogy az uralkodó szolgálatára esküdött fel, amely tartalmazta azt az elemet, hogy a köz érdekében kell cselekednie, még akkor is, ha az ellentétes a törvényes paranccsal.

Mivel nincs közvetlen ausztrál döntés a témában (ami önmagában is megdöbbentő tény), McBride jogi csapata november 16-án az Ausztrál Fővárosi Terület Fellebbviteli Bírósága elé vitte a kötelesség kérdését, abban a reményben, hogy elhalasztják a tárgyalást és érvelhetnek a kérdésben. Lucy McCallum főbíró a következő beadványt hallgatta meg:

"Az egyetlen igazi érve az, hogy amit tett, az helyes volt. Volt egy utasítás: ne hozza nyilvánosságra ezeket a dolgokat, de ő vérzett, és helyesen cselekedett, hogy az ő nyelvezetét használjam, és a kérdés az, hogy az a tény, hogy megszegte a parancsot, azt jelenti-e, hogy megszegte a kötelességét, így nem védekezhet?".

Ha egy ilyen megközelítést fogadnának el, folytatta Odgers, akkor "ez azt jelentheti, hogy a következmény az, hogy nincs más igazi alternatívája, mint hogy bűnösnek vallja magát, és ez nyilvánvalóan lerövidítené a dolgokat, de lehetőséget keres arra, hogy ezt a kritikus kérdést a fellebbviteli bíróság eldöntse." Ha az esküdtszék megértené, hogy bizonyos esetekben közérdekűségi tesztet alkalmaznak, akkor abból kiindulva dolgoznának, hogy "erős közérdek fűződik ahhoz, hogy a honvédség tagjai engedelmeskedjenek a parancsoknak, de előfordulhatnak olyan körülmények, amelyekben ez nem áll a közérdek szolgálatában".

Mossop bíró lényegében azt mondta, hogy "nem az a lényeg, hogy a parancsok relevánsak a kötelesség kérdése szempontjából, hanem inkább az, hogy ezek minden mást felülmúlnak, tehát engedelmeskedni kell." Ez függetlenül attól, hogy "mennyire ésszerűtlenek vagy sértik az igazságszolgáltatás alapvető elveit, és bűncselekményt követ el, ha nem teszi ezt meg".

Odgers egy elemi, de markáns példát javasolt. Képzeljünk el egy altisztet, aki állítólag törvényes parancsot kap egy háborús bűncselekménynek minősülő cselekmény elkövetésére. "Vajon ez a beosztott tiszt szükségszerűen megszegi a kötelességét? És kizárt, hogy az esküdtszék azt mondhassa, hogy nem, nem volt kötelessége teljesíteni azt a parancsot? Ezt a következményt mondjuk őméltósága döntésének."

McBride szerencsétlenségére McCallumot nem lehetett megingatni. Mossop döntése "nem volt nyilvánvalóan téves." Nem érezte úgy, hogy "elegendő kétség merülne fel a bíró úr döntését illetően bármelyik kérdésben ahhoz, hogy a tárgyalás félbeszakítása indokolt legyen".

A tárgyalás november 17-én folytatódott, és Mossop egy újabb szigorú utasítást adott ki: a főügyészi hivatalnak el kellett távolítania a McBride birtokában lévő titkos dokumentumokat, amelyeket a tárgyaláson az esküdtszék elé lehetett volna tárni. Ahogy a védelem egyik tagja, Mark Davis elmondta az újságíróknak,

"Éppen ma délután kaptuk meg a határozatot, amely lényegében arról szólt, hogy a bizonyítékokat el kell távolítani a védelemtől." Ezzel "a korona, a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy a bizonyítékokat összecsomagolja, és a hátsó ajtón kifelé meneküljön velük".

Ilyen borús kilátások mellett McBride új vádiratot kért enyhébb vádakkal, amelyben bűnösnek vallotta magát. Az új évben esedékes ítélethirdetéssel szembenézve talán a börtönkörülményeken kívül töltheti le büntetését, bár egy évtizedes börtönbüntetés is kilátásban van.

"A mai végeredmény eredménye" - írta az átláthatóság szószólója és Rex Patrick volt szenátor - "egy bátor bejelentő valószínűleg rács mögé kerül, és több ezer leendő bejelentő veszik el a közösségből".

Idén júniusban Mark Dreyfus ausztrál főügyész büszkén állította, hogy "az Albanese-kormány teljesítette az ausztrál népnek tett ígéretünket, hogy megerősíti a közszféra bejelentőinek védelmét".

Aligha. Miközben szerény módosításokat eszközöltek a kimondhatatlanul ügyetlen közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláról szóló törvényben, beleértve a Nemzeti Korrupcióellenes Bizottság létrehozását, McBride-nak nem sok oka volt az örömre. Dreyfus elutasította az 1903. évi igazságügyi törvény (Cth) 71. szakaszának alkalmazását, amely feljogosítja az ország legfőbb törvényhozóját arra, hogy ejtse a büntetőeljárást olyan személyek ellen, akiket "a Nemzetközösség törvényei ellen elkövetett bűncselekménnyel" vádolnak.

Dreyfus azonban ugyanezen rendelkezés alapján megszüntette a Bernard Collaery volt ACT-főügyész ellen obszcén vádat emelő eljárást, de McBride és az Ausztrál Adóhivatal informátora, Richard Boyle esetében tartózkodott ugyanezen jogkör gyakorlásától. Indoklása feltűnően következetlennek bizonyult: Dreyfus csak "nagyon szokatlan és kivételes körülmények között" élhetett volna ilyen mérlegelési jogkörrel. Csúszós terepen járunk, amikor az állítólagos háborús bűnök feltárása szokásos és kivételes esetnek számít.

McBride érthetően elkeseredetten olvasta az eredményt, és arra figyelmeztetett, hogy az ausztrál hadsereghez való csatlakozással "nem egy nemes hivatáshoz csatlakozol, csak egy olyan bűnbandához, mint bármely más bűnbanda: a hallgatás és a bűnrészesség a próbakövek. Egy bíró ezt világossá tette." És, sajnos, még többet is.
Az európaiak többsége szerint a szankciók Európának ártottak, Amerikának viszont segítettek Tavaly február 23-án, egy nappal azelőtt, hogy Oroszország megindította ukrajnai invázióját, a népszerű Substacker Niccolo Soldo a következőket írta: Az USA szempontjából ennek a válságnak az a lényege, hogy végleg elvágja Oroszországot Európától gazdaságilag, hogy csökkentse az orosz befolyást és növelje az USA dominanciáját a kontinensen, miközben az orosz gázszállítások helyettesítésére LNG-exporttal kaszál.

Az invázió kezdetét követő napokban és hetekben a nyugati országok példátlan szankciókat vetettek ki Oroszországra, amely hamarosan a világ legtöbb szankcióval sújtott országává vált - messze megelőzve Iránt.

Európa szempontjából az orosz energiát érintő szankciók különösen jelentősek voltak: az éppen befejezett Északi Áramlat-2 gázvezetéket leállították, és életbe léptették az orosz szén-, olaj- és gázimport fokozatos megszüntetésének tervét. (Az inváziót megelőzően Oroszország volt az EU legnagyobb olaj- és gázexportőre, valamint jelentős szénkivitelezője). Moszkva válaszul csökkentette az Európába irányuló gázszállításokat, ami hatalmas árrobbanáshoz vezetett.

Amennyire meg tudjuk ítélni, nem volt pozitív hatása annak a döntésnek, hogy Európa elzárkózik fő energiaszállítójától.

Az európai energetikai cégek 2021 és 2022 között akár 1,1 billió eurót is költhettek földgázra - körülbelül ötször annyit, mint általában. Eközben az OECD egészében az energiára fordított kiadások tavaly elérték a GDP 18%-át - a 70-es évek végi olajválság óta nem látott szintre. Az euróövezet 2023-ra vonatkozó növekedési előrejelzése pedig mindössze 0,7% - ami lényegesen alacsonyabb, mint az USA és Oroszország előrejelzése.

Mit gondolnak tehát az európaiak a szankciókról? A magyar Századvég thinktank nemrég közzétett felmérésében megkérdezték őket: "A következő országok nyertesei vagy vesztesei az orosz-ukrán konfliktus és a szankciók gazdasági következményeinek?." Az országok a következők voltak: Oroszország, Ukrajna, az USA, a válaszadó saját országa, az EU és Kína.

Az eredmények az alábbiakban láthatók. Megjegyzendő, hogy a kereszt azt jelzi, hogy a válaszadók többsége szerint az adott ország "vesztes", míg a pipa azt jelzi, hogy a többség szerint az adott ország "nyertes".

Az európaiak többsége szerint a szankciók Európának ártottak, Amerikának viszont segítettek
Az ábrát László Andrásból vettük át.

Mindössze két országban mondta a többség, hogy Oroszország "győztes." Ami nem különösebben meglepő - bár Oroszország a sokak által vártnál jobban átvészelte a szankciókat, gazdasága tavaly még így is 2,1%-kal zsugorodott.

Mind a 30 országban a többség azt mondta, hogy az USA és Kína a "nyertes." Mindkét eredménynek van értelme. Az USA kezdetben nem folytatott sok kereskedelmet Oroszországgal, és Európa egyik legnagyobb energiaszállítójává vált. Hasonlóképpen, Kína olcsón felvásárolta az orosz energiát, és most nagyobb alkupozícióval rendelkezik "junior partnerével" szemben.

Mind a 30 országban a többség azt mondta, hogy az EU "vesztes", és a 30 országból 29-ben a többség azt mondta, hogy a saját országa "vesztes." Az egyetlen kivétel Norvégia volt, ami ismét értelmes (az ország Európa egyik fő energiaexportőre). Összességében 54% szerint az USA a nyertes, 54% szerint Kína a nyertes, de csak 26% szerint az EU a nyertes.

Hogy Európa pontosan mit tehetett volna másképp az ukrajnai orosz invázióra adott válaszlépéskor, arról még sok vita fog folyni. Ami egyértelműnek tűnik, az az, hogy a blokk az egyik fő geopolitikai vesztes, az USA és Kína egyaránt megerősödött.
Nézd: "Megsemmisítünk mindenkit" - éneklik izraeli gyerekek Gázában Az izraeli nemzeti műsorszolgáltató, a Kan töltötte fel az X-re (korábban Twitter) ezt a dalt, amelyben izraeli gyerekek énekelve ünneplik és támogatják az izraeli hadsereg palesztinok elleni tömeges kiirtási kampányát Gázában.
A gyerekek kedves arcai oda nem illő kísérőjelenetet alkotnak az úgynevezett Friendship Song 2023 népirtó szövegéhez.

"Őszi éjszaka borul a gázai tengerpart fölé, repülők bombáznak, pusztítás, pusztítás" - éneklik a gyerekek angyali hangon. "Egy éven belül mindenkit kiirtunk, aztán visszatérünk, hogy felszántjuk a földjeinket".

A szöveget David Sheen független író és filmrendező fordította le a The Electronic Intifada számára, a dal feliratos videóját pedig fentebb, vagy az alábbi tweetben nézheted meg.

A népirtásra való felbujtás bűncselekmény

A Kan izraeli műsorszolgáltató vasárnap tette közzé a dal teljes videóját az X-fiókján, de nem sokkal később az izraeli és más felhasználók felháborodása közepette törölte azt.

Egyesek aggodalmuknak adtak hangot, hogy a videó a "Hamász propagandáját" segíti, míg mások őszintén felháborodottnak tűntek a videó erőszakos és népirtó üzeneteitől.

Az időközben törölt Kan-tweet archivált példánya még mindig megtalálható az interneten. A Kan egy, a dalt bemutató oldalt is törölt a honlapjáról, de az is archiválva van.

Pillanatkép a Kan, az izraeli nemzeti műsorszolgáltató egyik tweetjéről.
Az izraeli műsorszolgáltató Kan megosztotta az úgynevezett Friendship Song 2023 című dalt, majd később törölte azt.
A Kan weboldalán a most törölt oldal címe a következő volt: "Vérrel megszentelt szerelem: A gázai borítékban élő gyerekek újra felveszik a Barátság dalt".

Nem világos, hogy a Kan miért távolította el a videót, de elképzelhető, hogy valaki ott aggódott amiatt, hogy a videó miatt a csatorna bűnrészessé válhat a népirtásban.

Két évtizeddel ezelőtt a Radio Télévision Libre des Mille Collines tisztviselőit egy nemzetközi bíróság népirtásra való felbujtásért ítélte el, mert kilenc évvel korábban a ruandai tutszi népesség kiirtását népszerűsítő adásokról volt szó.

A dalt és a videót eredetileg Ofer Rosenbaum úgynevezett "válságkommunikációs szakértő" készítette, aki a Rosenbaum Communication nevű PR-céget vezeti.

PR cég az etnikai tisztogatóknak
A videót az Ofer Rosenbaum által vezetett "The Civil Front" nevű szervezet tette közzé, amely azt állítja, hogy a Gázai övezet elleni háború támogatására gyűjti össze az izraeli honatyákat.

2020-ban Rosenbaum volt a felelős egy Tel-Aviv-i plakátkampányért, amely a Palesztin Hatóság vezetőjét, Mahmúd Abbászt és a Hamász vezetőjét, Iszmail Haníje-t ábrázolta bekötött szemmel a földön térdelve, a "Békét csak legyőzött ellenséggel lehet kötni" felirat alatt.

A kampány megrendelője az Israel Victory Project volt, amely a Közel-Keleti Fórum, a hírhedt muszlimellenes agitátor, Daniel Pipes által vezetett szervezet kivágása.

Az Izraeli Győzelem Projekt jelenleg a Gázai övezet etnikai tisztogatását támogatja.

Rosenbaum Malka Leifert is felvette ügyfelének, egy melbourne-i zsidó leányiskola egykori igazgatóját, aki éveken át próbálta elkerülni, hogy Izrael kiadja őt Ausztráliának, ahol gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel vádolják.
Rosenbaum később azt állította, hogy megbánta ezt a döntését, bár csak azután, hogy a Leifer kiadatásának megakadályozására tett erőfeszítések 2021-ben kudarcot vallottak.

Leifert augusztusban egy melbourne-i bíróság 15 év börtönbüntetésre ítélte két lány megerőszakolása és szexuális zaklatása miatt.

A gyermekek felhasználása a népirtás üzenetének népszerűsítésére a visszaélés egy másik formája.

"A barátság dala 2023"
Szöveg: Ofer Rosenbaum és Shulamit Stolero.

Első versszak:

Őszi éjszaka borul a gázai tengerpartra.
Repülőgépek bombáznak, pusztítás, pusztítás
Nézd, az IDF átlépi a határt
hogy megsemmisítse a horogkereszteseket.
Egy év múlva nem lesz ott semmi.
És mi biztonságban visszatérhetünk az otthonunkba.
Egy éven belül mindenkit megsemmisítünk.
És akkor visszatérünk, hogy felszántjuk a földjeinket.

Kórus:

És mindenkire emlékezni fogunk.
a szépre és a tisztára
Soha nem hagyjuk, hogy a szívünk
elfelejteni egy ilyen barátságot.
A vérrel megszentelt szerelem
Visszatérsz és kivirágzol közöttünk

Második strófa:

Kifogytunk a szavakból
A lelkünk még mindig kiált.
A lelkünk nem csak énekel
Ma a lelkünk harcol is
Egy nép
Az örökkévaló nép
Nem hagyjuk abba otthonunk védelmét
Nem maradunk csendben
Megmutatjuk a világnak
hogyan pusztítjuk el ma az ellenséget

A kórus ismétli

A szöveget héberből fordította le David Sheen a The Electronic Intifada számára.

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás