Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:
Egy új e-mail szerint Fauci tanácsadója azt sugallta, hogy megsemmisítette a feljegyzéseket
Egy új e-mail szerint Fauci tanácsadója azt sugallta, hogy megsemmisítette a feljegyzéseket

Egy új e-mail szerint Fauci tanácsadója azt sugallta, hogy megsemmisítette a feljegyzéseket
Dr. David Morens egy olyan csoportnak küldte az e-mailt, amelynek tagja volt egy tudós, aki pénzt juttatott egy kínai laboratóriumba.
Zachary Stieber 11/16/2023 forrás

Dr. Anthony Fauci egyik legfőbb helyettese egy most napvilágra került e-mailben jelezte, hogy szándékosan nem őrizte meg azokat a feljegyzéseket, amelyekről tudta, hogy a nyilvánosság és a kongresszusi nyomozók keresni fogják.

"Nagyon kevés e-mailt vagy dokumentumot őriztem meg ezekkel az ügyekkel kapcsolatban, és továbbra is azt kérem, hogy az érzékeny kérdésekkel kapcsolatos levelezést a gmail címemre küldjék" - írta Dr. David Morens, a helyettes a 2021. június 17-i levélben.

Ron Johnson szenátor (R-Wis.) megszerezte az e-mailt, és Xavier Becerra egészségügyi miniszternek írt levelében szerepeltette.

Dr. Morens azt követően írt a kollégáknak, hogy a szenátorok, köztük Johnson úr is, levélben fordultak Dr. Francis Collinshoz, az Egészségügyi Intézetek (NIH) akkori igazgatójához, amelyben dokumentumokat kértek arról, hogy az NIH hogyan kezelte a COVID-19 világjárványt, amely egy olyan városban kezdődött, ahol van egy laboratórium, amely az NIH pénzéből kockázatos teszteket végzett.
"Ezen e-mail alapján úgy tűnik, hogy Dr. Morens szándékosan törölhette vagy megsemmisíthette a COVID-19 eredetével kapcsolatos feljegyzéseket, tekintettel arra a beismerésére, hogy "nagyon kevés e-mailt vagy dokumentumot őrzött meg ezekkel az ügyekkel kapcsolatban" - mondta Johnson úr Becerra úrnak. "Továbbá, Dr. Morens kijelentett preferenciája, hogy "érzékeny kérdésekkel" kapcsolatos levelezést a Gmailen keresztül fogadjon, a szövetségi nyilvántartási követelmények nyilvánvaló megkerülését és az átláthatóság teljes figyelmen kívül hagyását mutatja."

Az Egészségügyi és Emberi Szolgáltatások Minisztériuma, amelyhez az NIH is tartozik, többször elmulasztotta átadni a Johnson úr által kért feljegyzéseket - jegyezte meg a szenátor. Dr. Morens nyilvánvaló cselekedetei "közvetlenül akadályozhatták a felügyeleti erőfeszítéseimet" - írta.

Mr. Johnson kérte az összes kért iratot, valamint egy vázlatot arról, hogy a szövetségi tisztviselők hogyan fogják Dr. Morens-t felelősségre vonni.

Becerra úr ügynöksége nem válaszolt a megkeresésre.
Dr. Morens nem válaszolt a megkeresésekre.

"Hihetetlen pazarlás": Scott szenátor a Biden-adminisztráció COVID-korszakbeli költekezéséről
Videó lejátszása

Dr. Morens a National Institute of Allergy and Infectious Diseases igazgatójának vezető tanácsadója, az NIH intézet, amelyet 2022 végéig Dr. Fauci vezetett. Dr. Morens több mint két évtizede dolgozik az ügynökségnél.

Dr. Morens másoknak írt, akik az Amerikai Trópusi Orvosi és Higiéniai Társaság (AJTMH) tagjai voltak, köztük Dr. Peter Daszaknak, akinek EcoHealth Alliance csoportja segített pénzt csorgatni az NIH-tól a wuhani laboratóriumba.

Dr. Morens azt mondta, hogy megőrizte az általa írt, online közzétett papírokkal kapcsolatos levelezést, de egyébként "nem őrizte meg azokat a dokumentumokat, amelyek alapján az AJTMH más tagjait megkereshetnék hasonló dokumentumok előállítása céljából".

Johnson úr szerint az e-mail címe a következő volt: "BIZALMASAN BIZALMAS KISCSOPORTUNK KÉRLEK".

Korábbi e-mail

Egy, a világjárványt vizsgáló amerikai képviselőházi bizottság által korábban megszerzett levélben Dr. Morens azt írta egy tudóscsoportnak, hogy "igyekszem mindig gmailen kommunikálni, mert az NIH e-mail címemet folyamatosan FOIA-zik".
Az információszabadságról szóló törvény (FOIA) értelmében a nyilvánosság tagjai olyan információkat kérhetnek a szövetségi kormánytól, mint az e-mailek.

Dr. Morens a 2021. július 9-i e-mailben közzétette, hogy a Gmail-jét feltörték, és "amíg az IT nem tudja kijavítani, előfordulhat, hogy időnként az NIH-fiókomról kell e-maileznem".

"Ne aggódjon, csak küldjön bármelyik címemre, és törlök mindent, amit nem akarok látni a New York Timesban" - írta továbbá.

Michael Chamberlain, a Protect the Public's Trust nevű figyelőszervezet igazgatója a The Epoch Timesnak küldött e-mailben azt mondta, hogy az üzenet "eléggé arcátlan erőfeszítést mutat a közérdekű adatokra vonatkozó követelmények elkerülésére".

A testület októberben beidézte az NIH-t dokumentumok és kommunikáció miatt, amit egy lehetséges szövetségi nyilvántartási jogsértésnek nevezett.

A szövetségi törvény részben úgy rendelkezik, hogy azok, akik megpróbálják eltitkolni vagy megsemmisíteni a kormányzati iratokat, büntetőjogi felelősségre vonással néznek szembe.

A National Archives and Records Administration felkérte az NIH-t, hogy vizsgálja meg az ügyet, és az NIH később közölte az adminisztrációval, hogy "nincs bizonyíték arra, hogy az őrizetükben lévő szövetségi iratokat idő előtt megsemmisítették volna".

Hivatkozás Grimmre

Johnson úr eközben Christine Grimmhez, az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának (HHS) főfelügyelőjéhez utalta az ügyet.
Johnson úr szerint Dr. Morens e-mailje, amelyben a feljegyzések törléséről beszél, "arról árulkodik, hogy a COVID-19 világjárványhoz közvetlenül kapcsolódó bizonyos közleményekhez való nyilvános hozzáférést próbálták korlátozni, ami potenciálisan sérti a szövetségi irattartási követelményeket".

Egy újabb levélben ezen a héten Johnson úr sürgette Grimm asszonyt, hogy milyen intézkedéseket tettek, ha tettek egyáltalán, miközben megjegyezte az általa feltárt e-mailt.
"Tekintettel Dr. Morens 2023 augusztusában megosztott kijelentéseire és a fenti, 2021. június 17-i levelezésre, az OIG-nek folytatnia kell vagy azonnal alapos vizsgálatot kell indítania Dr. Morens cselekedeteivel kapcsolatban" - írta. "Tekintettel Dr. Morens nyilvánvaló erőfeszítéseire, hogy akadályozza a HHS 2021. június 11-i levelemre adott válaszát, mélyen aggódom amiatt, hogy a HHS tisztviselői szándékosan eltávolították vagy megsemmisítették a COVID-19 eredetére vagy a világjárvány más aspektusaira vonatkozó, válaszadásra alkalmas feljegyzéseket. Remélem, hogy Ön és hivatala komolyan veszi ezt az ügyet."

Grimm asszony hivatalának szóvivője a The Epoch Timesnak e-mailben azt mondta, hogy a hivatal megkapta a levelet, és "felülvizsgálják azt, hogy meghatározzák a megfelelő választ".

"Széktámogatás": A CDC által finanszírozott program keretében képzett új-mexikói fodrászok a COVID, influenza elleni oltásokat tolják A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok által finanszírozott "Chair Care" program keretében új-mexikói fodrászokat fizetnek és képeznek ki "megbízható hírvivőnek", hogy népszerűsítsék a COVID-19 és az influenza elleni oltásokat, különösen a kisebbségi és konzervatív, alacsony oltási arányú ügyfelek körében.
A közegészségügyi szervek egy új-mexikói programot finanszíroznak, amelynek célja, hogy a magántulajdonban lévő szalonokban dolgozó helyi fodrászokat kiképezzék és megfizessék, hogy a COVID-19 és az influenza elleni védőoltást népszerűsítsék ügyfeleik körében.

A "Chair Care" program keretében ezeket a "megbízható hírvivőket" képzik ki, hogy célzottan az új-mexikói spanyolajkú, fekete, indián őslakos és konzervatív lakosságot célozzák meg, akikről kimutatták, hogy a legalacsonyabb az oltások felvétele és a legnagyobb a "vakcinával kapcsolatos bizonytalanság".

A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) és az Új-Mexikói Közegészségügyi Minisztérium (NMDOH) finanszírozza a programot, amelyet a Presbyterian Community Health és a Better Together New Mexico, az NMDOH kezdeményezése működtet, amely helyi szervezeteket kapcsol össze az oltóanyaggal kapcsolatos felvilágosító tevékenység végzésére az egész államban.

A támogatási program további partnerei közé tartozik egy meg nem nevezett orvos, egy szalon, egy fodrász és egy albuquerque-i cég, a Serna Solutions, amely viselkedés-egészségügyi képzést nyújt.

A program keretében fodrászokat képeznek ki, hogy az ügynökségek által ellenőrzött, vakcinákkal kapcsolatos üzeneteket terjesszenek a nyilvánosság felé. A "megbízható hírvivő" stratégia azon a feltételezésen alapul, hogy az emberek hajlamosak jobban megbízni az ilyen személyiségekben, mint a közegészségügyi hatóságokban - olvasható a projekt honlapján:

"A kutatások azt mutatják, hogy az, hogy kitől származik egy üzenet, ugyanolyan fontos - ha nem fontosabb -, mint az üzenet tartalma... A Chair Care TM-ek [megbízható hírvivők] kritikus szerepet játszanak abban, hogy az oltással kapcsolatos tényeket megosszák ügyfeleikkel, mert ügyfeleik megbíznak bennük.

"A TM-ek sokkal nyugodtabb, beszélgetősebb módon tudnak beszélgetni ügyfeleikkel a védőoltásokról, mint a hagyományos hatósági személyek vagy egészségügyi szolgáltatók néha képesek."

Azáltal, hogy a "megbízható hírvivőket" képzik ki üzeneteik népszerűsítésére, a közegészségügyi hatóságok úgy juttathatják el üzenetüket a nyilvánossághoz, hogy a nyilvánosság nem tudja, hogy az üzenetet az adott egészségügyi hatóságok tervezték és fizették.

Azok a fodrászok, akik hat hónapos elkötelezettséget vállalnak, kétnapos képzéseken vesznek részt, ahol eszközöket kapnak, hogy "magabiztosabban" beszélhessenek ügyfeleikkel a védőoltások beadásáról.

Képzést kapnak a motivációs interjúkészítésről, a COVID-19 alapjairól, az influenza alapismereteiről és a hosszú COVID alapismereteiről.

Az alapképzést követően a fodrászoknak részt kell venniük a havonta kétszer megrendezésre kerülő virtuális találkozókon, hogy frissített tartalmat és programtámogatást kapjanak. A hat hónapos program végén félnapos eligazításon vesznek részt.

Emellett hetente 30-45 percet töltenek azzal, hogy adatokat szolgáltatnak az ügyfélkapcsolataikról. A program honlapja nem jelzi, hogy milyen típusú adatokat gyűjtenek.

A résztvevők egyszeri résztvevői ösztöndíjat kapnak, de az összegről szintén nincs információ a honlapon.

A Better Together legfeljebb 300 000 dolláros támogatást kínál a Chair Care-hez hasonló pályázatokra, amelyek célja az "ellenőrzött oltóanyag-információk" terjesztése vagy az új-mexikóiak oltóanyagokhoz való hozzáférésének javítása. Minden projektnek a COVID-19 vakcinázásra kell összpontosítania.

A Better Together a cikk megjelenésének időpontjáig nem válaszolt a The Defender megkeresésére, amelyben további információkat kért a programról.

"Megbízható hírvivők", akiket a vállalati elit és a CDC hozott el önöknek

A Chair Care a program indoklásaként az Ad Council Research Institute "The 2022 Trusted Messenger Study" című jelentését idézi, amely egy 2021-ben közzétett hasonló jelentés folytatása.

Az Ad Council egy nonprofit kutatóintézet, amelynek igazgatósága több mint 100 képviselőből áll, akik szinte minden nagyobb örökölt és közösségi médiavállalat, a Big Pharma, a Big Food, a Big Tech, a profi sport, a bankszektor és a tanácsadás képviselői.

Küldetése, hogy "összehívja a legjobb történetmesélőket, hogy oktasson, egyesítsen és felemeljen - szíveket nyitva, cselekvésre ösztönözve és felgyorsítva a változást".

A Trusted Messenger tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az amerikaiak nem bíznak a politikai vezetőkben és intézményekben. Ahhoz, hogy olyan üzeneteket "forgalmazzanak", amelyek "megváltoztatják a felfogást" és "új viselkedésformákat indítanak el", a vezetőknek meg kell találniuk azokat a hírvivőket, akikben az emberek megbíznak, és rávenni őket, hogy átadják a kívánt üzenetet.

A tanulmány egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy a helyi vezetők - tanárok, közösségi vezetők, nonprofit szervezetek - fontos hivatkozási pontok az emberek számára, amikor döntéseikhez információkat gyűjtenek.

Ezekre és hasonló elképzelésekre alapozva a CDC 2021 óta több százmillió dolláros támogatásokat osztott ki "kulturálisan testre szabott" oltáspárti anyagok készítésére és "megbízható hírvivők" képzésére, akik az ország minden államában a COVID-19 és az influenza elleni oltóanyagokat népszerűsítik a színes bőrű közösségekben.

A Biden-kormányzat 2021 márciusában 3 milliárd dollárt különített el a CDC számára a "vakcinák iránti bizalom erősítését" célzó helyi kezdeményezések támogatására.

A módszer: motivációs interjúkészítés

A Chair Care stylistok képzést kapnak arra, hogy a motivációs interjúzást használják az ügyfelek befolyásolására.

A Better Together a módszert a CDC honlapjáról a következőképpen határozza meg: "bizonyítékokon alapuló és kulturálisan érzékeny megközelítés, amely segít az embereknek abban, hogy kezeljék vegyes érzelmeiket, és az értékeikkel és szükségleteikkel összhangban lévő egészséges viselkedésváltoztatás felé haladjanak".

A Psychology Today szerint ez egy olyan tanácsadói módszer, amelyet arra használnak, hogy segítsenek az embereknek abban, hogy döntsenek a viselkedésük megváltoztatásáról, és különösen hatékony olyan embereknél, akik ambivalensek, vagy akár ellenségesek. Egy vagy két ülés alatt is hatékony lehet.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság szerint a módszert eredetileg a kábítószerrel való visszaélésben szenvedő emberek számára fejlesztették ki, de ma már széles körben alkalmazzák az egészségügyben, a pszichoterápiában, a büntetés-végrehajtásban és a tanácsadásban.

A klinikus - vagy ebben az esetben a fodrász - feladata, hogy meghallgasson, empátiát mutasson és támogassa azt a gondolatot, hogy valaki képes megváltozni, és segítsen az embereknek elgondolkodni azon, hogyan tehetik ezt meg.

A cél a kommunikáció irányítása, hogy az embereket "tisztelettudó és kíváncsi" módon irányítsa.

A CDC a honlapján forgatókönyvet biztosít az egészségügyi szakemberek számára a módszertan alkalmazásához a COVID-19 vakcina felvételének elősegítése érdekében. A módszerről képzést is biztosít a HIV-betegekkel, opioidhasználókkal és idősekkel foglalkozó klinikusok számára.
A Moderna elismeri, hogy a Covid mRNS-injekciók rákot okoznak. Ez egy tanúvallomás eredménye Egy világhírű oltóanyag-szakértő egy kongresszusi meghallgatáson bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy a Moderna gyógyszeripari óriásvállalat tudta, hogy Covid mRNS-oltásai rákot okoznak.

Dr. Robert Malone, az mRNS-vakcinatechnológia feltalálója tanúvallomást tett a Capitol Hillen tartott meghallgatáson, amelyet Marjorie Taylor Greene (R-GA) republikánus képviselő vezetett.

Vallomása során Malone bemutatta a Moderna Covid vakcinájának szabadalmát.

A Moderna szabadalma szerint a COVID-19 vakcina injekciós üvegcséi több milliárd DNS-fragmentumot tartalmaznak.

Ezek a töredékek, más szennyeződésekkel együtt, születési rendellenességekkel és rákos megbetegedésekkel hozhatók összefüggésbe.

A szabadalomban a Moderna elismeri, hogy az oltóanyagokban lévő szennyeződések rákot okoznak.

Amint azonban Malone nyilatkozatában rámutatott, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyta ezt a beismerést, amikor engedélyezte a vakcinák nyilvános használatát.

Ez a mulasztás nagy aggodalomra ad okot, különösen azért, mert az FDA több magas rangú tisztviselője jól fizető állást kapott a Modernánál az oltóanyagok engedélyezése után, amint arról a Slay News beszámolt.

A meghallgatás során Dr. Malone hangsúlyozta, hogy a Moderna a szabadalmában elismerte, hogy az RNS előnyösebb a DNS-nél a vakcinákban.

Az RNS-t a kockázatok miatt részesítik előnyben, magyarázta Malone.

A kockázatok ellenére azonban a Moderna mRNS-injekciója több milliárd DNS-darabkával szennyezett.

"A Moderna szabadalommal rendelkezik az RNS vakcinákhoz való felhasználására" - mondta Malone a meghallgatáson.

"Ebben a Moderna kifejezetten elismeri, hogy az RNS jobb, mint a DNS vakcinázási célokra, mivel vannak problémák, többek között az inszerciós mutagenezis lehetősége, ami onkogének aktiválásához vagy tumorszupresszor gének inaktiválásához vezethet.

"Az FDA azt állítja, hogy nincsenek aggályai, de a Moderna a saját szabadalmában pontosan ugyanazokra az aggodalmakra hivatkozik a beillesztési mutagenezissel és a genotoxicitással kapcsolatban, mint a DNS-sel kapcsolatban.

"A Moderna tehát tudja - a DNS szennyeződés.

"Azért marad hátra, mert az előállítás módja miatt... DNS-t használnak az RNS előállításához, majd lebontják a DNS-t, és aztán a lebontott DNS-t meg kell tisztítaniuk az RNS-től.

"És az általuk használt eljárás nyilvánvalóan nem túl jó".

Egy új, a szakértői véleményezéshez rendelkezésre álló preprint tanulmányban a COVID-19 mRNS-vakcina fioláiban több milliárd maradék DNS-darabot találtak.

A tanulmány vezető szerzője, David Speicher molekuláris virológus és a virológia doktora a The Epoch Timesnak elmondta, hogy ez az "eddigi legnagyobb tanulmány" a COVID-19 vakcinákban lévő DNS-maradványokról.

"Tanulmányunkban megmértük a spike, az Ori (origin of replication) és az SV40 enhancer gének DNS-kópiáit" - mondta a lapnak.

"Az SV40 enhancer promóter, az Ori és a vírus spike terhelése a Pfizernél akár 186 milliárd kópiát is elérte dózisonként".

Az általa említett spike a SARS-CoV-2 spike-fehérje DNS-szekvenciája, amely átírható spike mRNS-be, hogy aztán a COVID-19 mRNS-vakcinákban felhasználható legyen.

A másik két DNS-szekvencia - az SV40 enhancer gének és az Ori - elősegíti a spike DNS replikációját.

A végleges mRNS-vakcináknak azonban csak RNS-t kell tartalmazniuk, és nem maradhatnak fenn a spike előállításához szükséges DNS-instrukciók.

A kutatók 12 különböző tételből származó 27 mRNS-vakcina injekciós üveg genomját szekvenálták.

Tizenkilenc fiola a Modernától, nyolc a Pfizertől származott.

A Moderna szabadalmának dokumentációjából kiderül, hogy az injekciós üvegek bizonyos DNS-szekvenciákat tartalmaznak, amelyek általában nem engedélyezettek egyetlen embereknek szánt termékben sem.

"Ezek a 40-es majomvírusból származó ilyen szekvenciákat tartalmaznak - nem a teljes vírust, hanem magasan aktív promóterszekvenciákat -, és pontosan ez az, amit az FDA a régi szabályozásában azt mondta, hogy kerülni kell, mert ez még nagyobb kockázatot jelent az inszerciós mutagenezis szempontjából".

A tanulmány megállapította, hogy a Pfizer Covid mRNS-injekciója ugyanezeket a szennyeződéseket tartalmazta.

A vállalat benyújtotta a megfelelő dokumentumokat az USA, Európa és Kanada szabályozó hatóságaihoz.

Malone szerint ezek a hatóságok eltávolították az SV40 szekvenciákra való hivatkozást.

Ez nyilvánvaló kísérletnek tűnik arra, hogy elrejtsék az információt a nyilvánosság elől.

"Az FDA nem vette a nyers DNS-szekvenciákat, nem rekonstruálta ezeket a plazmidtérképeket, és nem nézte meg őket maga" - tisztázza Malone.
"Csak azt vették, amit a Pfizer adott nekik."
"És most mindez azért derül ki, mert ezek a kutatók találtak valamit."

Malone azt állítja, hogy a Moderna és a Pfizer vezetőinek és tudósainak tudniuk kellett a kockázatokról.

Dr. Malone figyelmeztetett, hogy azok, akik az mRNS-injekciókat kapták, valószínűleg fogékonyak voltak "mindenre, ami a DNS-károsodással kapcsolatos".

A DNS-károsodással kapcsolatban Malone elmondta, hogy "a születési rendellenességek és a rák a legjelentősebbek".
Egy másik nagy tanulmány szerint az mRNS-ek növelik a koronavírus-fertőzés kockázatát Alex Berenson: Az olasz kutatók által készített tanulmány nagyon aggasztó híreket tartalmaz azok számára is, akik három vagy több Moderna oltást kaptak.
Azok az emberek, akik legalább egy Covid oltást kaptak, mintegy 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel fertőződtek meg Sars-Cov-2-vel, mint az oltatlanok - jelentették az olasz kutatók.

Az olasz tanulmány az eddigi legátfogóbb, amely kimutatta, hogy a Covid-oltások növelik a fertőzés kockázatát. Az Omikron változat megjelenése után az oltások még rosszabbul teljesítettek: az oltottaknál 50 százalékkal magasabb volt a kockázat.

A szakmailag lektorált tanulmány meglepő és riasztó eredményt hozott azoknál az embereknél is, akik három vagy több Moderna mRNS-sel történő oltást kaptak. Azoknak az embereknek, akiket csak a Modernával oltottak be, 71 százalékkal magasabb volt a kockázata, hogy mindenféle okból meghalnak, mint azoknak, akiket csak a Pfizerrel oltottak be - ez a különbség még azután is jelentős volt, hogy a kutatók figyelembe vették az életkort és az egészségügyi problémákat.

A Moderna vakcinák lényegesen több mRNS-t tartalmaznak, mint a Pfizer vakcinák, így ez a megállapítás felveti a kérdést, hogy a nagyobb mRNS-expozíció vezethet-e halálozáshoz - és hogy az ismételt oltások növelik-e ezt a kockázatot.

A kutatók tanulmányukat a Vaccines című folyóiratban tették közzé augusztusban.

Ez a legújabb kutatási eredménye annak a projektnek, amely a Covidien oltás biztonságosságát és hatékonyságát vizsgálta Pescarában, egy 300 000 lakosú tartományban, Olaszország keleti partvidékén. Az oltottak több mint 90 százaléka megkapta a Pfizer vagy a Moderna kezdeti oltását, és többségük legalább egy emlékeztető oltást is kapott.

Mivel a kutatók hozzáférhettek a tartomány lakosainak oltási és egészségügyi nyilvántartásaihoz, nyomon tudták követni az új Covid-fertőzéseket, kórházi felvételeket és haláleseteket, figyelembe véve a már meglévő állapotokat is.

Azt találták, hogy azoknál az embereknél, akik egy vagy több oltást kaptak, jelentősen megnőtt a fertőzés kockázata 2021 és 2023 február közepe között. Úgy tűnt, hogy a kockázat a két oltást kapott személyek körében volt a legmagasabb, bár ez az eredmény lehet statisztikai artefaktum is.

Egy másik nagy tanulmány szerint az mRNS-ek növelik a koronavírus-fertőzés kockázatát(A Pfizer és a Moderna által kitalált módon! Az 1,27-es HR 27%-kal megnövekedett kockázatot jelent a három vagy több oltást kapott személyek esetében).

Döntő fontosságú, hogy a tudósok az összes halálozási okra vonatkozó adatokat is megadják, amit az amerikai kutatók általában nem tesznek meg. A tanulmány függeléke tartalmazza a fertőzési és halálozási arányok oltásonkénti bontását.

Az eredmények egyértelműek és meglepőek. Két dózis után a Moderna és a Pfizer betegeinél nagyjából azonos volt a koronavírus-fertőzések, a Covid-halálozás és az összes halálozás aránya.

Három dózis után azonban, még a szív- és érrendszeri és egyéb kockázati tényezőkre történő korrekció után is, a Moderna-t kapóknál lényegesen magasabb volt a halálozási arány - mind a Covid, mind az összes ok miatt.

A kutatók az eredményt jelzésértékűnek vagy hipotéziseket felvetőnek írják le. Vagyis nem bizonyítja, hogy a Moderna vakcinát kapóknak magasabb a kockázata, mint a Pfizer vakcinát kapóknak. Lehetnek olyan finom különbségek a két csoport között, amelyeket a kutatók nem tudtak elemezni.

Ennek ellenére az eredmény figyelemre méltó, különösen azért, mert a három injekciót kapott Moderna és Pfizer betegeknél a fertőzési arányok szinte azonosak voltak. Különbség csak a halálozásokban volt.

Bár az egészségügyi hatóságok azt állítják, hogy a Moderna Spikevaxa és a Pfizer Comirnatyja lényegében azonos, valójában kissé eltérő a formulájuk - és nagyon eltérő mennyiségű mRNS-t tartalmaznak.

A Moderna alapkészítménye két fecskendővel 200 mikrogramm mRNS-t, azaz 0,2 milligrammot tartalmaz, míg a Pfizer készítménye 60 mikrogrammot, azaz 0,06 milligrammot. És minden egyes Moderna booster 50 mikrogrammot tartalmaz, míg a Pfizeré csak 30 mikrogrammot.

Következésképpen három fecskendő Moderna 250 mikrogramm mRNS-t tartalmaz, azaz majdnem háromszor annyit, mint a Pfizer 90 mikrogrammja.

Elég nagy ez a különbség ahhoz, hogy veszélyes legyen? Még senki sem tudja - de a tanulmányok szerint a Moderna injekciót kapó embereknél magasabb a szívizomgyulladás aránya.

(Látja a kék dobozt a bal alsó sarokban? A Moderna nem szeretné, ha látná).


Eredményeik megvitatásakor a kutatók figyelmen kívül hagyták a Moderna jelét, és ehelyett azt a politikailag sokkal elfogadhatóbb eredményt hangsúlyozták, hogy a háromszor beoltott embereknél sokkal alacsonyabb - mintegy 85 százalékkal alacsonyabb - volt a Covid általános aránya, mint azoknál, akiket nem oltottak be.

Ennek az eredménynek azonban van egy döntő hátránya: a vakcinák hatékonyságáról szóló valódi megfigyelési tanulmányok az "egészséges oltottak hatása" néven ismert torzításnak vannak kitéve.

Egyszerűen fogalmazva, a beoltott emberek általában egészségesebbek és jobban hozzáférnek az orvosi ellátáshoz, mint azok, akiket nem oltottak be. Ezenkívül az orvosok gyakran megtagadják a halálos betegek beoltását, mert meg vannak győződve arról, hogy nincs okuk aggódni értük.

A kutatók arról számoltak be, hogy azoknál az embereknél, akik legalább három Covid-oltásban részesültek, 70 százalékkal kisebb volt az összes okból bekövetkező halálozás kockázata, mint azoknál, akik nem kaptak védőoltást.

A meggyőző klinikai vizsgálatok - amelyek sokkal megbízhatóbbak, mint a megfigyelési adatok - azonban azt mutatják, hogy a Covid vakcinák nem csökkentik az általános halálozást. A vakcina gyártók sem állítják ezt. Tehát a halálozás 70 százalékos csökkenése csak egy statisztikai artefaktum, amely még azután is fennáll, hogy a kutatók korrigálták a megfigyelt egészségügyi állapotokat, például a cukorbetegséget.

Más szóval, még ha az oltóanyagok nem is csökkentették volna a Covid halálozását, akkor is azt várnánk, hogy a kutatók azt találják, hogy a Covid halálozását 70 százalékkal csökkentették, pusztán az egészséges oltottak hatására.
A Moderna leállította egy új, fiataloknak szánt mRNS-vakcina vizsgálatát egy feltételezett szívizomgyulladásos esetet követően Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója szerint 2022 januárjában "az EBV az egyik leggyakoribb vírusfertőzés a világon, annak ellenére, hogy fertőző mononukleózist okoz, amely világszerte több millió serdülőt érint, jelenleg nem áll rendelkezésre vakcina." A Moderna vezérigazgatója "jelentős mérföldkőnek" nevezte az mRNS-vakcina 1. fázisú vizsgálatának megkezdését, mivel folytatják "a látens vírusok elleni mRNS-vakcinák fejlesztését" - számolt be a European Pharmaceutical Review. Az Epstein Barr-vírus elleni korai stádiumú klinikai vizsgálatot most leállították egy feltételezett myocarditis-eset miatt, és azonnal felfüggesztették az összes adagolást minden serdülő esetében - írja Alex Berenson november 17-i exkluzív jelentésében, amelyet az alábbiakban újra közzéteszünk.

EXKLUZÍV: A Moderna leállította egy új mRNS-vakcina fiataloknak szánt kísérletét egy feltételezett szívizomgyulladásos eset után.

Az eset, amely a Moderna Epstein-Barr-vírus elleni oltóanyagának 1. fázisú vizsgálatában történt, csak tovább növeli az mRNS biotechnológiával és a szívproblémákkal, különösen a szívizomgyulladással kapcsolatos aggodalmakat - mondja Alex Berenson, aki ezt az információt az Unreported Truths exkluzív e-mailben kapta.

A Moderna kutatói ma leállították az Epstein-Barr-vírus mRNS-vakcinájának serdülőkön végzett korai stádiumú klinikai vizsgálatát, miután a vizsgálat egyik résztvevőjénél szívizomgyulladás gyanúja merült fel. Az eset "szükségessé teszi az összes adagolás azonnali felfüggesztését MINDEN serdülő esetében" - írta a Moderna számára a vizsgálatot felügyelő vállalat egyik vizsgálója, hozzátéve: "Kérjük, erősítse meg e sürgős közlemény megértését és kézhezvételét".

A vizsgálat alanyait továbbra is figyelemmel kell kísérni a biztonságosság szempontjából, írta a vizsgáló. A vizsgálatban mintegy 150 serdülő vesz részt, 272 18-30 év közötti emberrel együtt.

A Spikevax Covid vakcinát gyártó Moderna nem alkalmazottja az e-mailt egy olyan személy juttatta el az Unreported Truthsnak, aki nem alkalmazottja a Spikevax Covid vakcinának.

A Moderna nem közölte a befektetőkkel a kísérlet leállítását, amely a tőzsde csütörtöki kereskedés megkezdése előtt történt. A Moderna részvényei a Spikevax elmaradása miatt a 2021-es csúcsértékükhöz képest mintegy 85 százalékkal csökkentek, de 30 milliárd dolláros piaci értékével továbbra is a legértékesebb biotechnológiai vállalatok között van.

(Minden adagolást azonnal szüneteltetni kell! Részleges tárgysor a kísérlet leállításáról küldött e-mailből. Figyeljék meg az e-mail időbélyegzőjét - mielőtt a Moderna részvényei csütörtökön megnyitották a kereskedést).

A mononukleózist okozó Epstein-Barr-vírus a Moderna egyik vezető jelöltje az új vakcinákhoz. A vállalat azt mondta a befektetőknek, hogy évente több milliárd dolláros forgalmat érhet el, de a kísérlet leállítása kérdéseket vet fel a Moderna és az mRNS oltások számára, amelyek messze túlmutatnak az Epstein-Barr vakcinán - hivatalos nevén az mRNS-1189 - önmagában.

A vakcina lényegében ugyanazt a felépítést használja, mint a Moderna Covid injekciója. Mindkét oltás tartalmaz egy szál módosított mRNS-t, amelyet egy apró zsírgömböcske, úgynevezett "lipid nanorészecske" vagy LNP vesz körül.

Az mRNS Covid injekciót a szívizomgyulladás - a szívizom gyulladása, amely szívmegállást és halált okozhat - megnövekedett kockázatával hozták összefüggésbe. A kockázat a tizenéveseknél és a fiataloknál a legnagyobb.

Amióta 2021-ben kiderült a Covid mRNS-oltás miokarditisz-kockázata, a tudósok küzdenek a kiváltó ok megtalálásáért. Egyesek azt állították, hogy a koronavírus spike fehérjével áll összefüggésben, amelyet a Covid mRNS oltás hatására a szervezet előállít.

Más kutatók azonban úgy vélik, hogy az mRNS biotechnológiával kapcsolatos alapvetőbb problémából ered, valószínűleg a lipid nanorészecskékből, amelyekről ismert, hogy gyulladásos választ váltanak ki.

Az a tény, hogy egy második, nem a Covid mRNS vakcinát most egy serdülőkorban előforduló szívizomgyulladás gyanújával hozták összefüggésbe, tovább erősíti az aggodalmakat, hogy az mRNS biotechnológia - legalábbis a jelenleg rendelkezésre álló lipid nanorészecskékkel - nem alkalmas fiatalok számára.

(A teljes e-mail. Megjegyzendő, hogy a "protokoll B része" a 12-17 éves résztvevőkre vonatkozik, tehát az esetnek az egyiküknél kellett bekövetkeznie).

Az Epstein-Barr-vírus, amelyet a Moderna mRNA-1189 szúrótabletta céloz, világszerte elterjedt, és a serdülők körében a mononukleózis egyik fő oka. Bár a mono általában enyhe és átmeneti, az Epstein-Barr vírus felnőtteknél, különösen az immunhiányos embereknél, limfómával is összefüggésbe hozható.

A Moderna egyike annak a több vállalatnak, amelyik EBV-vakcinát próbál létrehozni, bár a vírus összetettsége miatt az előrelépés lassú. Az mRNA-1189 valójában arra készteti a szervezetet, hogy a vírus több darabját állítsa elő, nem pedig csak egyet, mint a Moderna Covid oltása.

A ma leállított, Eclipse nevű kísérlet egy 1-es fázisú vizsgálat - a humán tesztelés legalapvetőbb szakasza. Az 1. fázisú vizsgálatok során az oltóanyagokat és a gyógyszereket elsősorban a biztonságosságuk, nem pedig a hatásuk szempontjából értékelik.

A Moderna 2022 januárjában kezdte meg a kísérletet, amelynek célja 272 18-30 év közötti résztvevő bevonása volt, majd a kísérletet kiterjesztették a serdülőkorúakra vonatkozó "B részre." Aki korábban szívizomgyulladásban szenvedett, azt kifejezetten kizárták a részvételből.
A COVID-19 oltást követő halálesetek boncolási leleteinek szisztematikus áttekintése A Michigani Egyetemen bemutatott absztrakt, miközben a tudományos visszajelzések névtelenül hiteltelenítik a munkát.
Az epidemiológia a betegségek eloszlásának és meghatározó tényezőinek tanulmányozása. Ezen a területen szereztem diplomát a Michigani Egyetemen. Közel egy évvel ezelőtt Nicolas Hulscher, az U of M jelenlegi végzős hallgatója kapott egy jóváhagyott projektet "Systematic Review of Autopsy Findings in Deaths after COVID-19 Vaccination" címmel, amelynek én voltam a vezető mentora.

Az epidemiológiai vizsgálat hivatalos folyamata szigorú és fegyelmezett. Lényegében minden közzétett boncolási jelentést megkerestünk és beszereztünk a PUBMED-ben, majd a kinyert adatokból függetlenül elbíráltunk minden egyes halálesetet. Következtetésünk az volt, hogy a vakcinázást követő halálesetek 73,9%-a vagy közvetlenül a COVID-19 vakcináknak köszönhető, vagy jelentősen hozzájárult az ismert mechanizmusok (szívizomgyulladás, vérrögök stb.) miatt. A következtetést a bemutatott adatok alátámasztják.

A tanulmány szakértői véleményezési folyamata magában foglalja a tanulmány felülvizsgálatát és elfogadását a University of Michigan School of Public Health, Department of Epidemiology, Poster Session, amely 2023. november 17-én került megrendezésre. Nic a poszter mellett állt, ismertette a tanulmányát, és válaszolt a diákok és a tanárok kérdéseire. A dolgozatot átvizsgálták és jól fogadták.

A COVID-19 oltást követő halálesetek boncolási leleteinek szisztematikus áttekintése

Nicolas Hulscher végzős hallgató a poszterénél a Michigani Egyetem, Járványtani Tanszék, 2023. november 17-i poszterülésen, 2023. november 17-én.
Jelenleg a teljes terjedelmű kézirat az Európai Bizottság preprint szerverén szerepel, miközben egy nagy folyóiratnál a publikációs folyamaton megy keresztül. Tapasztalataim szerint ez akár 2-4 évig is eltarthat.

Ironikusnak találtam, hogy miközben a tanulmányunk átjutott ezeken a lépéseken, a Health Feedback, a tényellenőrző blogoldal a közösségi médiában közzétette ezt a hamis állítást, amelyet a grafikus kivonatunkhoz csatoltunk.

Ki írta ezt? Mi a megbízólevelük? Mi motiválta a Health Feedbacket erre? Ki irányította őket a cikkünkhöz? A rövid válasz az, hogy a tanulmányunk pusztítóan hat a bio-farmáciai komplexumra, amely a tényellenőrzők, közösségi média botok, szerkesztők és kiadók seregének zsinórját mozgatja. Ők elszántan blokkolják vagy lejáratják a vakcinák mellékhatásaival kapcsolatos igazságot, hogy a globális, zárt rendszerű "biztonságos és hatékony" hamis narratívát terjesszék.
2022 A születések száma Norvégiában 38 éves mélyponton, 1972 óta a legnagyobb csökkenés éves szinten Utoljára 1985-ben volt ilyen kevés ember északon, és akkor a lakosság száma 4,1 millió volt - a közegészségügyi hivatalnokság mégis úgy tesz, mintha itt nem lenne semmi látnivaló.
A hétvégén utánaolvastam a Norvég Közegészségügyi Intézet (IPH) friss jelentésének, amelynek a félelmetes címe: "Annual Report of the Medicinal Birth Register 2022" (orig. Arsrapport for Medisinsk fodselsregister 2022), és amely itt található.

Először is, miért nem a Norvég Statisztikai Hivatal (Statens Statistisk Sentralbyra) "hivatalos" adataira támaszkodunk? Egyszerű, mert a következő frissítésük 2024 márciusában lesz...

Másodszor, egy kis házi praktika, mert már korábban is írtam a születések számának gyors csökkenéséről:

Covid Norvégiában: 2022-ben az élveszületések csökkenése (-10%), ami az elmúlt 25 évben nem látott mélypontot jelent.

Az IPH "Éves jelentés...2022" című kiadványából

A 2022. évi végleges adatokat 2023. november 15-én tették közzé az Orvosi Születési Nyilvántartás statisztikai adatbázisában, amely 1967-ig visszamenőleg tartalmaz adatokat. E jelentés célja, hogy közzétegye az [orvosi születési nyilvántartás] 2022-re vonatkozó kiválasztott statisztikáit, és bemutassa az elmúlt tízéves időszak tendenciáit 2013-tól 2022-ig...

Norvégiában minden 12 hetes terhesség utáni terhesség regisztrálása kötelező. A számadatok fontosak a lakosság egészségügyi tendenciáinak, valamint a változások eredményeinek és a terhes és vajúdó nők és újszülöttjeik számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások esetleges különbségeinek megértéséhez. Az adatok továbbá alapot nyújtanak az egészségügyi szolgáltatások és a közegészségügy javítását célzó intézkedések tervezéséhez. Az adatbázisban szereplő információk nagy érdeklődésre tartanak számot, és azokat a kutatók, az egészségügyi hatóságok, a média és a nagyközönség mind országos, mind nemzetközi szinten használják.

Miközben Norvégiában 2022-ben tovább csökkent a születési arányszám, az anyák átlagéletkora enyhén emelkedett. Ebben az évben nőtt a terhességi magas vérnyomással, preeklampsziával vagy terhességi cukorbetegséggel diagnosztizált terhes nők aránya. Egyre több szülést indítottak meg, 2022-ben az összes szülés közel negyedét, a császármetszések aránya azonban viszonylag stabil maradt. A halvaszületések száma 2021-ről 2022-re egyértelműen csökkent. Ugyanakkor látható volt, hogy 2022-ben folytatódott a korábbi évek pozitív tendenciája, miszerint a születést követő első napon, első héten és első hónapban elhunyt gyermekek aránya csökken.

Eddig ennyire banális, bár ott van ez a furcsa "a terhesség során magas vérnyomással, preeklampsziával vagy terhességi cukorbetegséggel diagnosztizált terhes nők arányának növekedése ebben az évben." Lássuk, van-e erről bármi mondanivalója a jelentésnek, nem?

Az 1. táblázathoz ezt a prózai szöveget találjuk:

A születések számának jelentős növekedése után 2021-ben a születések száma a 2021-es 56 672-ről 2022-ben 52 026-ra csökkent [ez -9%-os változás év/év]. Egészen 1985-ig kell visszamenni, hogy ilyen alacsony születésszámot találjunk [de Norvégia népessége akkoriban majdnem 31%-kal volt alacsonyabb; 2022: 5 425 270 vs. 1985: 4 145 845]. A születések száma ugyanezt a mintát követi: 2021-ben 55 899 születés, 2022-ben pedig 51 264 születés. A születések teljes száma azonban 2021-ben és 2022-ben is a korábbi évek alapján vártnak megfelelően alakult. Úgy tűnhet tehát, hogy a 2021-es növekedés és az azt követő 2022-es csökkenés a világjárvány alatti különleges helyzettel függött össze. [sokatmondó, nem? Biztos vagyok benne, hogy nem arra gondolnak, hogy köze lehetett ahhoz, hogy "felajánlották" ezeket a modRNA injekciókat a terhes nőknek...].

Ahogy fentebb említettem, Norvégia népessége 1985-ben majdnem 31%-kal volt alacsonyabb, ami lehetővé teszi, hogy valahogy kiszámítsuk (megbecsüljük) az eltérést a 2022-es nominális születésszám csökkenése (-9%) és a relatív csökkenés között, ami természetesen sokkal nagyobb (alacsonyabb) az 1985-ös alacsonyabb népességszám miatt.

Mivel 1985-ben a népesség száma kb. harmadával volt alacsonyabb, de kb. ugyanannyi gyermek született, szerintem a relatív csökkenés sokkal, de sokkal, de sokkal (azaz kb. 3x) rosszabb, mint az itt látható -9%.

Ezeket a hipotéziseket meghagyva a számokban járatosabb embereknek, szeretnék még egy dologra rámutatni: igen, más nyugati társadalmakhoz hasonlóan (és a nem nyugatiakhoz hasonlóan, talán Észak-Korea és bizonyos népcsoportok kivételével máshol is) a születési arányszámok évtizedekig csökkentek. Mégis, Norvégia -9%-os születési aránya az évenkénti születésszámban nem semmi, különösen, hogy ez jóval meghaladja a trendvonalat.

"Komplikációk" a terhesség alatt

A "komplikációkról" szóló részre áttérve a jelentés a következőket mondja:

2022-ben növekedett a preeklampsziával (preeklampszia) és terhességi magas vérnyomással diagnosztizált terhes nők aránya. Míg 2019-ben a terhes nők 2,5%-ának volt preeklampsziája, a következő években növekvő tendenciát mutatott, egészen 2022-ig, amikor a terhes nők 2,9%-ánál diagnosztizálták. Hasonlóképpen, a terhesség alatt magas vérnyomással (hipertónia) diagnosztizált nők aránya a 2019-es 1,7%-ról 2022-re 2,1%-ra emelkedett.

Nos, nem tudom, hogy ezek a növekedések a Covid injekciós tablettáknak köszönhetőek-e vagy sem, de ne kerteljünk: még ha nem is, a jelentés hangvétele nem ad igazságot a preeklampszia 16%-os növekedésének és a magas vérnyomás 23,5%-os növekedésének az éves jelentésben az évenkénti változásokról beszélve, nem tudom, mi lehet riasztó.

Azt is vegye figyelembe, hogy a "preeklampszia" egy "terhességre jellemző több rendszerre kiterjedő rendellenesség", amelyet a hivatalos beszámoló (Wikipedia) szerint "magas vérnyomás és gyakran jelentős mennyiségű fehérje a vizeletben" jellemez (tehát kérem, ne kérdezzék, hogy a Covid modRNA termékek terhes nőkre való ráerőltetését követő évben honnan származhat a felesleges "fehérje a vizeletben"...).

Egyébként nem viccelek, de vegyük észre, hogy a fenti bekezdést rögtön az alábbi bekezdés követi:

Norvégiában 2020-ban megváltoztatták a preeklampszia diagnózisának felállítására vonatkozó klinikai irányelveket, ami hatással lehetett az állapot regisztrált gyakoriságára. A ritka, de súlyos állapotok súlyos állapotok, az eklampszia és a HELLP még mindig ritkák Norvégiában, 2022-ben az összes terhesség 0,04%-ában jelentett eklampszia és 0,12%-ában jelentett HELLP.

Megjegyzendő, hogy a HELLP-szindróma "a terhesség szövődménye" (forrás).

A betűszó a hemolízis, az emelkedett májenzimek és az alacsony vérlemezkeszám rövidítése... A tünetek közé tartozhat a fáradtságérzet, a folyadék visszatartása, a fejfájás, a hányinger, a jobb felső hasi fájdalom, a homályos látás, az orrvérzés és a rohamok. A szövődmények közé tartozhat a disszeminált intravaszkuláris koaguláció [!!!], a méhlepény leválása és a veseelégtelenség.

Nem vagyok orvos, de egy egyébként ritka és ismeretlen szindróma ezen tünetei nagyon úgy hangzanak, mint... az a dolog, amit nem szabad megnevezni az udvarias társaságban.

Mit mond erről az IPH, a hivatalos média?

Eddig főleg tücskök, és én csak néhány nappal az első közzététel után "találtam" a jelentést, amikor az IPH honlapjának immár rutinszerű ellenőrzése során rátaláltam.

Nem sokkal jobb a helyzet a hagyományos médiával sem, amely eddig eléggé hallgatott a jelentésről. Persze, ez egy meglehetősen technikai jellegű jelentés, de érdekes még egy szempontot megjegyezni:

Évente egyszer, március elején a Norvég Statisztikai Hivatal frissíti éves adatbázisát a nyilvánosság számára. Idén az IPH egy nagyon rövid, 2023. március 28-i keltezésű hírt tett közzé, amely így szól:

Norvégiában 2021-ben fellendülés volt a születések számában, de 2022-ben a helyzet ugyanolyan volt, mint a világjárvány előtt: 2022-ben is kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. Ezek a tavalyi és a húsz évvel ezelőtti tényleges születési arányszámok:
2003: 57 393
2022: 52 011

A számokat most tették közzé az Orvosi Születési Nyilvántartás (MFR) statisztikai adatbázisában, amely 1967 óta regisztrálja a születéseket Norvégiában, amikor 67 217 gyermek született.

'A nők egyre idősebbek, amikor megszületik az első gyermekük, és a születési kohorszok egyre kisebbek' - mondja Liv Cecilie Vestrheim Thomsen vezető tanácsadó a Norvég Közegészségügyi Intézetből. [Vestrheim Thomsen asszony a fent említett éves jelentés vezető szerzője is]...

Sokféle magyarázat a csökkenésre

A születésszám csökkenésére számos lehetséges magyarázat létezik. A norvégiai fejlődés összhangban van a nemzetközi trendekkel, ahol a születési arányszámok csökkennek, a szülő nők életkora nő, és a születési kohorszok egyre kisebbek.

"A számadatokban természetes eltérések is lehetnek, amelyek a születési kohorsz méretén alapulnak, amikor maguk a nők születtek. Továbbá lehetséges, hogy a mostani számok részben a Covid-19 világjárvány késői hatása - más szóval, hogy a 2021-ben megnövekedett születési arányszámokat részben az okozta, hogy a gyermeket akaró párok előrehozták terveiket" - mondja Liv Cecilie Vestrheim Thomsen.

Szóval, nincs itt semmi látnivaló (sem az orvosi születési nyilvántartásban, amely nem kínál adatokat, és nem teszi lehetővé az oltási adatbázis és a születési nyilvántartás összevonását, legalábbis hivatalosan nem).

Érdekes megfigyelni a munkában lévő intellektuális ferdítéseket: a 2021-es növekedés lehet a WHO által kikiáltott, úgynevezett "pandémia™" mellékhatása (nem szándékos szóvicc), de a 2022-es csökkenés természetesen "összhangban van a nemzetközi trendekkel".

Ezekről a "nemzetközi tendenciákról"

Nos, a fenti jelentés vezető szerzőjének ezen megjegyzései kíváncsivá tettek. Ezért átnéztem a Norvég Statisztikai Hivatal által biztosított születési nyilvántartási adatbázisba (forrás), és megszereztem a nyilvánosan elérhető adatokat (minden születés, 1972-2022); igaz, van egy kis bizonytalanság (a Norvég Statisztikai Hivatal 2022-es számai nem olyan részletesek/frissítettek, mint a fenti jelentésben, de ez a következő elemzés szempontjából lényegtelen.

Főbb megállapítások

1972 óta egyetlen alkalommal sem változott a születések száma évről évre ennyire, mint 2021 és 2022 között (-9%).

Átlagosan 1972 és 2022 között a születések száma mínusz 0,575 százalékkal csökkent, a fő kiugró értékek 1988 (+6,5%) és, nos, 2022 voltak.

Mennyire számít kiugrónak a 2021/22-es változás?

Ha a 2022-es évet nem vesszük figyelembe, az átlagos csökkenés kisebb lesz, és "csak" mintegy mínusz 0,375%-ot tesz ki 1972 és 2021 között.

A csökkenés nagyságrendjét tekintve csak két másik év van, amely (némileg megközelíti): 1975 (-6,5% 1974-hez képest) és 2001 (-4,5%).

Amikor tehát Vestrheim Thomsen asszony a következőket mondja:
A norvégiai fejlődés összhangban van a nemzetközi trendekkel, ahol a születési arányszámok csökkennek, a szülő nők életkora nő, és a születési kohorszok egyre kisebbek.

Nem ellenőriztem kétszeresen a "nemzetközi trend" sorait, és tisztában vagyok azzal, hogy a többi idézett szempont igaz.

Mégis, a -9%-os csökkenés messze meghaladja mindazt, amit 1972 óta láttunk, vagy amiről a norvég statisztikai hivatal hivatalos adatokat közöl.

Megmagyarázná, kedves Közegészségügyi Intézet?
Jött a fideszes ügyvezető, majd egy hét múlva az 1,5 milliárdos állami megrendelés is "A kormány már egy világjárványnál is a betegeken akar keresni?" - kérdezte a Parlamentben 2009-ben Kupper András, majd szót emelt a 40 százalékos profit ellen. A koronavírus-járvány során viszont a volt fideszes politikus által egy hete vezetett cég kapott 1,5 milliárdos megbízást. Végül 49 százalékos profittal, közel 800 milliós osztalékkal zárták a 2020-as évet. Újabb részlet a kormány által a Covid idején közbeszerzés nélkül elköltött százmilliárdokról.

"A COVID-19 koronavírus világjárvány okozta helyzet a Rayrai Kft gazdálkodására is hatást gyakorol, de az a gazdálkodás folytatásával kapcsolatban lényeges ismert bizonytalanságot nem jelent" - az idézet a Rayrai Kft. (immár Steriflow Kft.) 2020-as beszámolójának kiegészítő mellékletéből származik. Azt nem fejtették ki, milyen hatást gyakorolt rájuk a járvány, pedig erre bőven lett volna okuk, hiszen soha nem látott pénzeső érte el a céget a pandémia alatt.

A Rayrai Kft. egyike azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknél a kormány a koronavírus-járványra hivatkozva közbeszerzés nélkül költött közpénzt. A céggel az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szerződött 2020-ban.

A K-Monitor pere óta tudjuk, hogy a járvány alatt a kormány 722 milliárd forint elköltéséről döntött közbeszerzés nélkül. Az egyes tételeket egy 1464 soros táblázat tartalmazza, amit az Átlátszó dolgozott fel. Megígértük, hogy az adatok alapján több cikkben mutatjuk be, mire költött az állam a koronavírus-járvány idején közbeszerzés nélkül. Eddigi anyagaink a témában:

Pont a koronavírusról nem tud semmit a koronavírusra hivatkozva fejlesztett kormányzati chatrobot
A Bayer Zsolt felesége által vezetett Vérellátó Szolgálat milliárdokért vett PCR-teszteket Bayerné ismerőseinek cégétől
A felmentés alóli beszerzések kapcsán a legtöbbet, 127 milliárdot az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) költött el. Második helyen a Külügyminisztérium áll 116 milliárd forinttal, a harmadik pedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 87 milliárdnyi közbeszerzés nélküli vásárlással. Az ÁEEK összesen 20 milliárd forintért vásárolt antigén gyorsteszteket a Belügyminisztérium által küldött adatok szerint. Ezek közül a legnagyobb, mintegy 8 milliárd forintos tétel szerződéseit kértük ki közadatigénylésben.

Ez az izraelieknél is kiverte a biztosítékot!
Ez az izraelieknél is kiverte a biztosítékot!

Ez az izraelieknél is kiverte a biztosítékot!
A hős cionista katonák két népirtás között részegen, félmeztelenül,fegyverrel a kezükben buliztak egy flitteres alsógatyában pózoló Eurovíziós-sztárral
Szőke Mária Magdolna 2023. nov. 19. forrás

Izraelben nagy felzúdulást váltott ki az emberek között az a videó, amelyen izraeli katonák szórakoznak az ország északi részén, a hadsereg egyik egységénél szervezett bulin.

Ez az izraelieknél is kiverte a biztosítékot!

A videón a IDF cionista katonái részegen, félmeztelenül és fegyverrel a kezükben énekelnek és táncolnak. Amolyan orgia fillingje volt az egésznek, miközben a gázai övezetben folyik a tervezett palesztin népirtás.
A világhálón futótűzként elterjedt videón katonai egyenruhás fiatalemberek láthatók, akik Avihu Pinhasovval, az egykori izraeli Eurovíziós versenyzővel buliznak, fehérneműig vetkőztetik, majd egy földkotró emelőjével magasra emelik s aztán a vállukra emelve tombolnak vele.

A felvételeken az is látható, hogy Pinhasov le van vetkőzve, és csak egy szál díszes, flitteres-gyöngyös fehérneműt visel, miközben egy IDF-katona vállán ül, és bicepszét a többiek előtt mutogatva jelzi, milyen erős fiúk ők.

A nagy felháborodást kiváltott eset után néhány a buliban részt vett katonát elbocsátottak a hadseregből.

A Telegraph izraeli médiára hivatkozó információi szerint a popsztárt arra kérték fel, hogy "bátorítsa a katonákat és javítsa moráljukat." Ő maga írta a közösségi médiában közzétett bejegyzésében azt írta, hogy "oroszlánokkal találkozott a Hermon-hegyen", és elment megerősíteni őket. Nyilván a fura orgia, a részegen duhajkodó katonáknak kellett egy flitteres alsógatyába feszítő Eurovízió-sztár., hogy a moráljuk erősödjön, ha ismét nekifognak palesztin gyerekeket és nőket gyilkolni.

Az izraeli védelmi minisztérium a felzúdulás után bejelentette, hogy néhány katonát elbocsátottak a hadseregből, a többieket súlyos fegyelmi szankciókkal sújtották.

A katonák, amikor magyarázatot kértek tőlük a történtekre, beismerték, hogy ők szervezték a bulit, és azért hívták meg Avihu Pinhasovot énekelni, mert az egyik katona nemrég házasodott meg, és ezzel "fel akarták emelni a morálját".

Az október 7-i események valódi történetét még nem mondták el Az október 7-én történtek valódi történetét még nem mondták el. Ezt mondta Max Blumenthal író és blogger, a The Grayzone szerzője a Going Underground című televíziós műsorban. Kiderítette, hogy az izraeli parancsnokok parancsot kaptak arra, hogy lőjék le a saját civiljeiket, hogy megakadályozzák a túszejtésüket. "Ez Izrael történetének legnagyobb botránya".

Néhány órán belül az izraeli hadsereg 400-500 katonát veszített. A hivatalos adatok most azt mutatják, hogy a megöltek legalább 50 százaléka katonai bázisokon volt - mondta Blumenthal. Ezek voltak Izrael gázai hadosztálya. A fő célpont az egyenruhás katonák voltak.

BOMBATÖRÉS: Max Blumenthal leleplezi Izrael és Biden hazugságait és csalását a gázai vérfürdővel és október 7-ével kapcsolatban.
A Hamász GoPro kameráinak felvételei izraeli katonák megölését mutatták, de a nyugati média soha nem mutatta meg, jegyezte meg Blumenthal.

Izrael a civilek megöléséhez folyamodott, hogy politikai teret teremtsen a következő lépéshez: a gázai izraeli hadművelethez.

Az izraeli külügyminisztérium hátborzongató képeket mutatott az európaiaknak a megölt izraeliekről. A Hamász harcosai szintén civileket gyilkoltak, de nekik csak Kalasnyikovjuk és gránátjaik voltak. De ha megnézzük a Be'eri Kibbutz házait, pontosan úgy néznek ki, mint a Gázai övezetben lévő házak. "Magam is láttam, amikor Gázát megtámadták. "Teljesen elpusztult."

Egész családokat találtak a romok alatt. A Nova fesztiválról menekülő autók teljesen elszenesedtek, és az autókban talált holttestek közül sokan szintén elszenesedtek.

Izrael megmutatta ezeket a képeket a nyugati médiának, és azt állította, hogy a Hamász atrocitásainak áldozatai. "Hogy élve elégették az embereket, hogy egész családokat égettek fel élve".

Azóta megerősítést nyert, hogy izraeli tankok lőtték a házakat Be'eri Kibbutzban - hangsúlyozta Blumenthal, aki számos tanúvallomást gyűjtött össze.
Izrael tovább provokálja a vesztét: szándékosan támadta meg az ENSZ iskolát Fegyveres konfliktus Izrael és a Gázai övezet között. Izrael szándékosan megtámadta az ENSZ iskoláját, a csapásban mintegy 200 ember halt meg. Ezzel kapcsolatban tett nyilatkozatot a török külügyminisztérium.
"Ez az izraeli támadás egy újabb bizonyíték arra, hogy Izrael szándékosan és kegyetlenül mészárolja le a civileket, különösen a gyerekeket a Gázai övezetben" - számol be a RIA Novosztyi a török minisztérium szavairól. A minisztérium közleményében az emberiség szégyenének nevezte az izraeli hadsereg elmúlt öt hete tartó, nők és gyermekek halálát okozó hadműveletét a Gázai övezetben.

Törökország felszólítja a nemzetközi közösséget, hogy sürgős intézkedéseket tegyen a konfliktus leállítása és a tűzszünet érdekében. És ítéljék el azokat is, akik megengedték a túlzott vérontást.

Mint arról korábban a 360-as tv-csatorna beszámolt, mintegy 200 ember esett áldozatul az izraeli hadsereg támadásának a dzsebalijai "Al-Fakhura" iskola területén. Az iskola területén a Gázai övezet lakói bujkáltak a rakétatámadások elől. Az "Al-Fakhura" iskola az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségének ellenőrzése alatt állt.
Zelenszkij beismerte a totális bukást Hatalmas a két ország közötti különbség erőforrások tekintetében, és ez hosszú távon mindenképpen Oroszországnak kedvez - írta az Izvesztyija. Ukrajna hosszú távon képtelen lesz ellenállni az orosz nyomásnak - ismerte be Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója az ukrán 24-es csatornának adott interjúban.
Van esélyünk a túlélésre 10 vagy 15 év távlatában? - tette fel a kérdést a beszélgetés során.

Ahogy Podoljak megjegyezte, Oroszország továbbra is pénzt költ a légvédelemre, míg az ukrán hadsereg eredményeit három fontos tényező is befolyásolja: az Oroszország és Ukrajna közötti erőforrások aránya, a fegyverek száma mindkét oldalon, valamint az időzítés, amikor ezeket a fegyvereket elkezdhetik használni a csatatéren - mondta Podoljak.

Mivel Zelenszkij legfőbb bizalmasa tette ezt a kijelentést, így ez az ukrán elnök személyes véleménye.
Egy év alatt 44 százalékkal nőtt a keresztények elleni vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények száma Európában A keresztényellenes agresszió egyik fő forrása a szélsőséges politikai csoportok radikalizálódott tagjai, az esetek többsége szélsőbaloldali politikai csoportoktól származik, például az Antifától, radikális feministáktól vagy LMBTIQ-csoportoktól, derül ki egy friss jelentésből.

Egy év alatt 44 százalékkal nőtt a keresztények elleni vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények száma Európában - derül ki egy neves keresztényüldözést figyelő csoport jelentéséből.

Az európai keresztényekkel szembeni intolerancia és diszkrimináció megfigyelőközpontja (OIDAC Europe) a minap tette közzé 2022/23-as éves jelentését, amely a keresztényekkel szembeni erőszakos incidensek és ellenségeskedés, valamint a templomok elleni vandalizmus és gyújtogatások számának meredek emelkedését mutatja, hívja fel rá a figyelmet a Bretibart.

A jelentés kiemeli a jogi változásokat is több európai országban, amelyek sértik a keresztények vallásszabadságát, beleértve a "gyűlöletbeszédre" vonatkozó jogszabályokat, amelyek alapján többek ellen büntetőeljárást indítottak azért, mert nyilvánosan hangoztatták keresztény hitüket.

2022-ben az OIDAC Europe 30 különböző országban 748 keresztényellenes gyűlölet-bűncselekményt dokumentált, amelyek a gyújtogatásoktól, graffitiktől, gyalázásoktól és lopásoktól kezdve a fizikai támadásokig, sértegetésekig és fenyegetésekig terjedtek. Ez a szám nyilvánvalóan alacsony, állapítja meg az OIDAC, mivel az ilyen bűncselekményeket köztudottan kevesen jelentik.
Tömeges tiltakozások Spanyolországban az illegitim szocialista miniszterelnök, a Soros támogatta Sanchez ellen Százezrek utasítják el a katalán szeparatistáknak adott illegális amnesztiát.
Spanyolország forró! 170 000 tüntető vonult fel Madridban Pedro Sanchez miniszterelnök ellen. Tucker Carlson: "Erős kapcsolat van Soros György és a spanyol kormány között" - VIDEÓ
Polgárháborús hangulat, hatalmas tüntetések zajlanak Spanyolországban! A madridi rendőrség szerint 170 ezren vettek részt a jobboldali vezetők által szervezett demonstráción. Ellenzik azt az amnesztiatörvényt, amelyet Pedro Sanchez miniszterelnök a függetlenségpárti katalánokkal kötött megállapodás részeként fogadott el, hogy hatalmon maradhasson.
Spanyolok tízezrei vonultak Madrid utcáira szombaton (november 18-án), hogy elítéljék a katalán szeparatisták és aktivisták amnesztiatörvényét, amely elengedhetetlen volt a baloldali kormány hatalmon maradásához.

A rendőrség szerint mintegy 170 ezren gyűltek össze a spanyol főváros szívében, a Plaza Cibelesben, ahol általában a Real Madrid szurkolói rendszerint győzelmeiket, most azonban senki nem ünnepel, hatalmas tömegtüntetés van.

A tiltakozók azt skandálták, hogy "Sanchez, áruló", "Sanchezzel a börtönbe!" és "Katalónia Spanyolország" - minden korosztálytól spanyol zászlókat és a jobboldali Európai Néppárt által terjesztett európai zászlókat hordozó tüntetőktől lehetett hallani.

Ugyancsak Madridban a híres újságíró, Tucker Carlson elmagyarázza, mi a tiltakozások valódi oka.
"Az egyik dolog, ami Spanyolországban közös a többi nyugati országgal, amelyek egyre kevésbé nevezhetők demokratikusnak, az SOROS GYÖRGY bevonása, aki a spanyol politika jelentős szereplője"

Soros György, aki nem spanyol, és nincs kapcsolata Spanyolországgal, miért vesz részt ilyen mértékben a spanyol politikában?"

"Soros György volt az ELSŐ SZEMÉLY, aki találkozott a spanyol kormány elnökével, Pedro Sanchezzel"

"MEGSZAKADT kapcsolat van a szélsőbaloldali kormányok és a világot uralni akaró globális multimilliárdosok között" - magyarázta Tucker Carlson élőben Madridból.

Az újságíró azon a véleményen van, hogy "Spanyolország globalista zsarnokság alá került".

A tüntetések azt mutatják, ezzel a spanyolok nincsenek kibékülve, így Spanyolországot percek választják el egy polgárháború kitörésétől.
Mit gondolnak a palesztinok valójában a Hamászról A háború előtt a gázai vezetők rendkívül népszerűtlenek voltak - de az izraeli fellépés megváltoztathatja ezt a helyzetet.
Amióta a Hamász október 7-i kegyetlen támadásai egyetlen nap alatt több mint 1400 izraeli halálát okozták, Izrael válasza súlyos áldozatokat követelt a gázai lakosságtól. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint eddig több mint 6000 gázai halt meg és több mint 17 000 sebesült meg Izrael légibombázásaiban. Az áldozatok száma gyorsan sokkal magasabbra emelkedhet, ha Izrael folytatja a várható szárazföldi inváziót. Isaac Herzog izraeli elnök, Benjamin Netanjahu miniszterelnök, Ariel Kallner, a Knesszet tagja és más prominens tisztségviselők olyan katonai hadjáratot sürgetnek, amely Gáza egész területére kiterjed. Az izraeli rakéták már lerombolták a gázai épületek mintegy öt százalékát, köztük olyan területeken is, ahol a palesztinok menedéket kerestek, miután eleget tettek az izraeli felhívásnak, hogy kiürítsék otthonaikat. Izrael egyes vezető tisztségviselői a Hamász 2006-os palesztin parlamenti választásokon elért sikerére hivatkozva gyakorlatilag kijelentették, hogy minden gázai lakos a Hamász terrorista infrastruktúrájának része és bűnrészes a csoport atrocitásaiban - és ezért az izraeli megtorlás legitim célpontjai.

Az az érv, hogy Gáza teljes lakossága felelőssé tehető a Hamász tetteiért, gyorsan hiteltelenné válik, ha a tényeket nézzük. Az Arab Barometer, egy kutatóhálózat, amelynek társfőmunkatársai vagyunk, felmérést végzett Gázában és Ciszjordániában néhány nappal az Izrael és a Hamász közötti háború kitörése előtt. Az itt először közzétett eredményekből kiderül, hogy a Hamász támogatása helyett a gázaiak túlnyomó többsége inkább csalódott a fegyveres csoport eredménytelen kormányzása miatt, miközben rendkívüli gazdasági nehézségekkel kell szembenézniük. A gázaiak többsége nem csatlakozik a Hamász ideológiájához sem. A Hamásszal ellentétben, amelynek célja az izraeli állam elpusztítása, a megkérdezettek többsége a kétállami megoldást támogatta, amelyben a független Palesztina és Izrael egymás mellett létezne.

A folyamatos erőszak nem fogja közelebb hozni a gázaiak többségének remélt jövőt. Ahelyett, hogy megszüntették volna a terrorizmus iránti szimpátiát, a korábbi izraeli fellépések, amelyek megnehezítik a gázaiak életét, növelték a Hamász támogatottságát. Ha a jelenlegi gázai katonai hadjárat hasonló hatást gyakorol a palesztin közvéleményre, az tovább hátráltatja a hosszú távú béke ügyét.

NÖVEKVŐ FRUSZTRÁCIÓ

Az Arab Barométer ciszjordániai és gázai felmérése, amelyet a Palesztin Politikai és Felméréskutató Központtal partnerségben és a National Endowment for Democracy támogatásával végeztek, pillanatképet nyújt az átlagpolgárok véleményéről a legutóbbi konfliktus előestéjén. Az Arab Barométer a régió legrégebben futó és legátfogóbb közvélemény-kutatási projektje, amely 2006 óta nyolc felmérési hullámot végzett a Közel-Kelet és Észak-Afrika 16 országában. Valamennyi felmérést úgy tervezték, hogy országos reprezentatív legyen, a legtöbb felmérést (beleértve a legutóbbi ciszjordániai és gázai felmérést is) a válaszadók lakóhelyén, személyes interjúk formájában végzik, és az összegyűjtött adatokat nyilvánosan hozzáférhetővé teszik. A felmérés kérdései minden egyes országban a válaszadók különböző gazdasági, politikai és nemzetközi kérdésekkel kapcsolatos attitűdjeit és értékeit kívánják felmérni.

Legutóbbi interjúinkat szeptember 28. és október 8. között végeztük, 790 válaszadó megkérdezésével Ciszjordániában és 399 válaszadóval Gázában. (A gázai interjúk október 6-án fejeződtek be.) A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a gázaiak nagyon kevés bizalmat táplálnak a Hamász vezette kormányuk iránt. Arra a kérdésre, hogy mennyire bíznak a Hamász vezetésében, a válaszadók többsége (44 százalék) azt mondta, hogy egyáltalán nem bízik; a "nem sok bizalom" volt a második leggyakoribb válasz, 23 százalék. A gázaiak mindössze 29 százaléka fejezte ki "nagymértékben" vagy "eléggé" bizalmát a kormány iránt. Továbbá 72 százalékuk szerint a kormányzati intézményekben nagy (34 százalék) vagy közepes (38 százalék) a korrupció mértéke, és csak egy kisebbség gondolta úgy, hogy a kormány érdemi lépéseket tesz a probléma megoldására.

Mit gondolnak a palesztinok valójában a Hamászról

Arra a kérdésre, hogyan szavaznának, ha elnökválasztást tartanának Gázában, és a szavazólapon Iszmail Haníje, a Hamász vezetője, Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke és Marwan Barghouti, az Abbász vezette Fatah párt központi bizottságának bebörtönzött tagja szerepelne, a válaszadóknak csak 24 százaléka mondta, hogy Haníje mellett tenné le a voksát. Barghouti kapta a legnagyobb arányú támogatást 32 százalékkal, Abbász pedig 12 százalékot. A megkérdezettek 30 százaléka mondta azt, hogy nem venne részt. A gázaiak véleménye a Ciszjordániát irányító Palesztin Hatóságról sem sokkal jobb. Enyhe többségük (52 százalék) úgy véli, hogy a Palesztin Hatóság teher a palesztin nép számára, és 67 százalékuk szeretné, ha Abbász lemondana. A gázaiak nemcsak a Hamászból, hanem az egész palesztin vezetésből kiábrándultak.

Gáza gazdasági problémáinak jelentősége is világosan megmutatkozott a felmérés eredményeiben. A Világbank szerint a gázai szegénységi ráta a 2011-es 39 százalékról 2021-re 59 százalékra emelkedett. Sok gázai lakosnak nehézséget okoz az alapvető szükségletek biztosítása mind a szűkösség, mind a költségek miatt. A felmérésben részt vevők 78 százaléka mondta azt, hogy az élelmiszerek elérhetősége közepes vagy súlyos problémát jelent Gázában, míg mindössze öt százalékuk mondta azt, hogy egyáltalán nem jelent problémát. Hasonló arányban (75 százalék) számoltak be arról, hogy közepes vagy súlyos nehézségeket okoz az élelmiszerek beszerzése még akkor is, ha azok rendelkezésre állnak; mindössze hat százalék mondta azt, hogy az élelmiszerek megfizethetősége nem jelent problémát.

A gázai háztartások élesen érezték az élelmiszerhiány hatását. A válaszadók 75 százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt 30 nap során valamikor elfogyott az élelmiszere, és nem volt pénze, hogy vásároljon belőle. Összehasonlításképpen, a 2021-es Arab Barométer felmérésében csak 51 százalék nyilatkozott ugyanígy. Ez a változás mindössze két év alatt riasztó. A gázaiak kénytelenek voltak átállítani a szokásaikat, hogy megpróbáljanak megélni: 75 százalékuk azt mondta, hogy kevésbé kedvelt vagy olcsóbb élelmiszereket kezdett vásárolni, 69 százalékuk pedig azt, hogy csökkentette az étkezések méretét.

A gázaiak többsége az élelmiszerhiányt inkább belső problémáknak, mint külső szankcióknak tulajdonította. Izrael és Egyiptom 2005 óta blokád alá vette a Gázai övezetet, korlátozva a területre be- és onnan kiáramló emberek és áruk forgalmát. A blokád erőssége változó volt, de jelentősen szigorodott, miután a Hamász 2007-ben átvette az ellenőrzést Gáza felett. Mindazonáltal a felmérésben részt vevők többsége (31%) a kormányzati rossz gazdálkodást jelölte meg a gázai élelmiszerellátás bizonytalanságának elsődleges okaként, 26% pedig az inflációt okolta. Mindössze 16 százalék tette felelőssé a kívülről kivetett gazdasági szankciókat. Röviden, a gázaiak nagyobb valószínűséggel okolták anyagi helyzetükért a Hamász vezetését, mint Izrael gazdasági blokádját. A felmérés óta azonban ez a felfogás megváltozhatott. Izrael az október 7-i támadásokat követően leállította a Gázába irányuló víz-, élelmiszer-, üzemanyag- és áramellátást, ami mély humanitárius válságba sodorta a területet. Azóta némi nemzetközi segély érkezett Gázába, de a palesztinok által átélt szenvedés valószínűleg olyan módon keményítette meg a palesztinok hozzáállását, amely alááshatja a hosszú távú békét és stabilitást.

NINCS TÖBBÉ POLITIKA A SZOKÁSOS MÓDON

Összességében a felmérés válaszai azt mutatják, hogy a gázaiak politikai változásra vágynak. A 2021 óta bekövetkezett nyolc százalékpontos csökkenés során mindössze 26 százalékuk mondta azt, hogy a kormány nagyon (három százalék) vagy nagymértékben (23 százalék) reagál az emberek igényeire. Arra a kérdésre, hogy mi a leghatékonyabb módja annak, hogy az átlagemberek befolyásolják a kormányt, a többség azt válaszolta, hogy "semmi sem hatékony." A következő legnépszerűbb válasz az volt, hogy személyes kapcsolatokat kell felhasználni egy kormánytisztviselő eléréséhez. A gázaiak többsége nem látott lehetőséget arra, hogy nyilvánosan kifejezzék a Hamász vezette kormánnyal kapcsolatos sérelmeiket. Mindössze 40 százalékuk mondta azt, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nagy vagy mérsékelt mértékben biztosított, és 68 százalékuk úgy vélte, hogy a békés tüntetésen való részvétel joga nem vagy csak korlátozott mértékben védett a Hamász uralma alatt.

Mit gondolnak a palesztinok valójában a Hamászról

A gázaiak mintegy fele a demokrácia támogatását fejezte ki: 48 százalékuk megerősítette, hogy "a demokrácia mindig előnyösebb, mint bármely másfajta kormányzás." A válaszadók kisebb hányada (23 százalék) jelezte, hogy nem bízik semmilyen típusú rendszerben, és egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy "a magamfajta emberek számára nem számít, hogy milyen kormányunk van." Mindössze 26 százalék értett egyet azzal, hogy "bizonyos körülmények között egy nem demokratikus kormányzat előnyösebb lehet." (Ez utóbbi eredmény hasonló az Egyesült Államokban végzett felmérés eredményeihez, ahol egy 2022-es felmérésben minden ötödik 41 éves vagy annál fiatalabb felnőtt egyetértett azzal az állítással, hogy "a diktatúra bizonyos körülmények között jó lehet".)

Tekintettel arra, hogy a gázaiak többsége rossz véleménnyel van a kormányáról, nem meglepő, hogy rosszallásuk kiterjed a Hamászra mint politikai pártra is. A megkérdezettek mindössze 27 százaléka választotta a Hamászt, mint preferált pártot, valamivel kevesebb, mint az Abbász vezette, Ciszjordániát kormányzó Fatahot (30 százalék). A Hamász népszerűsége a Gázai övezetben is visszaesett, a 2021-es felmérés 34 százalékos támogatottságáról. A friss válaszok között figyelemre méltó demográfiai eltérések is vannak. A 30 év alatti felnőttek 33 százaléka fejezte ki támogatását a Hamász iránt, szemben a 30 éves és idősebbek 23 százalékával. A szegényebb gázaiak pedig kisebb valószínűséggel támogatták a Hamászt, mint tehetősebb társaik. Azok körében, akik nem tudják fedezni alapvető kiadásaikat, mindössze 25 százalék támogatta a hatalmon lévő pártot. Azok körében, akik tudnak, ez az arány 33 százalékra emelkedett. Az a tény, hogy a szörnyű gazdasági körülmények által leginkább érintettek és azok, akik emlékeznek a Hamász uralma előtti életre, nagyobb valószínűséggel utasították el a pártot, aláhúzza a gázaiak Hamász mozgalom iránti támogatásának határait.

Mit gondolnak a palesztinok valójában a Hamászról

JÖVŐKÉPEK

A vezetési stílus nem az egyetlen dolog, amit a gázaiak kifogásolnak a Hamászban. A gázaiak nagyjából nem osztják a Hamász célját, Izrael állam felszámolását. Amikor az izraeli-palesztin konfliktus három lehetséges megoldási lehetőségét mutatták be (valamint az "egyéb" választási lehetőséget), a felmérésben részt vevők többsége (54 százalék) az 1993-as oslói megállapodásban felvázolt kétállami megoldást támogatta. Ebben a forgatókönyvben Palesztina állam Izrael állam mellett állna, határaik az 1967-es hatnapos háború előtti de facto határvonalon alapulnának. E megoldás támogatottsága 2021 óta nem sokat változott; abban a felmérésben a gázai válaszadók 58 százaléka választotta a kétállami megoldást.

Némileg meglepő, hogy a közelmúltbeli ellenségeskedések kezdete előtt milyen kevés vonzerőt nyertek az alternatív politikai megoldások a gázaiak körében, tekintve, hogy a kétállami megoldás most mennyire valószínűtlennek tűnik. A felmérés két másik lehetőséget is felvetett: egy izraeli-palesztin konföderációt - amelyben mindkét állam független, de továbbra is szoros kapcsolatban áll egymással, és lehetővé teszi az állampolgárok szabad mozgását -, valamint egy egységes államot a zsidók és az arabok számára. Ezek 10, illetve 9 százalékos támogatást kaptak.

Összességében a gázaiak 73 százaléka támogatta az izraeli-palesztin konfliktus békés rendezését. A Hamász október 7-i támadásának előestéjén a gázaiak mindössze 20 százaléka támogatta a katonai megoldást, amely Izrael állam megsemmisítését eredményezné. Az ilyen választ adók egyértelmű többsége (77 százalék) egyben a Hamász támogatója is volt, ami a felnőtt lakosság mintegy 15 százalékát teszi ki. A fennmaradó, fegyveres fellépést pártoló válaszadók 13 százaléka politikai hovatartozás nélkül nyilatkozott.

A gázaiak nagyjából nem osztják a Hamász célját, Izrael állam felszámolását.

A gázaiak véleménye az arab államok és Izrael közötti kapcsolatok normalizálásáról eközben következetesen negatív volt. A legutóbbi felmérésben mindössze 10 százalékuk fejezte ki egyetértését ezzel a kezdeményezéssel - ugyanannyi, mint 2021-ben. Sok gázai valószínűleg felismeri, hogy az arab szolidaritás kulcsfontosságú egy olyan politikai megállapodás biztosításához, amely magában foglal egy független palesztin államot. Ha az arab országok anélkül rendeznék nézeteltéréseiket Izraellel, hogy az izraeli-palesztin konfliktus megoldását a normalizáció előfeltételévé tennék, a kétállami megoldáshoz fűződő minden lappangó remény elpárologna.

A Hamász Izrael elleni támadása előtt a gázaiak külpolitikai nézetei egyrészt az Egyesült Államok bizonyos politikai prioritásaival való egyezést, másrészt az Egyesült Államokkal szembeni bizalmatlanságot sugallták. Hetvenegy százalékuk ellenezte Oroszország ukrajnai invázióját. Huszonhat százalékuk fejezte ki azt az óhaját, hogy Gáza szorosabb gazdasági kapcsolatokat alakítson ki az Egyesült Államokkal - ez valamivel kisebb arány, mint az Iránnal vagy Oroszországgal való gazdasági kapcsolatok elmélyítését szorgalmazók aránya (mindkét esetben 32 százalék). A gázaiaknak azonban csak 15 százaléka vélte úgy, hogy Joe Biden amerikai elnök politikája jó vagy nagyon jó volt az arab világ számára. Az elmúlt hetekben pedig minden bizonnyal csökkent mind Biden, mind az Egyesült Államok elismertsége, mivel Gázában, Ciszjordániában és a térség arab országaiban széles körben elterjedt az a vélekedés, hogy Washington Izrael segítségére sietett Gáza kárára.

Egy utolsó megállapítás - amelyet most számtalan médiajelentés támaszt alá, amelyek a gázaiak gyötrelméről számolnak be, miközben az egyre fokozódó erőszak arra kényszeríti őket, hogy elmeneküljenek otthonukból - az emberek kötődésének ereje ahhoz a földhöz, amelyen élnek. A megkérdezett gázaiak túlnyomó többsége - 69 százalékuk - azt állította, hogy soha nem gondolt arra, hogy elhagyja szülőföldjét. Ez magasabb arány, mint az iraki, jordániai, libanoni, marokkói, szudáni és tunéziai lakosoké, akiknek ugyanezt a kérdést tették fel. (Mindezen országok esetében a rendelkezésre álló legfrissebb adatok az Arab Barometer 2021-22-es felmérési hullámából származnak.) A gázaiak egy sor kihívással néznek szembe, az egyre súlyosbodó gazdasági válságtól kezdve a nem reagáló kormányon át a független államisághoz vezető, lehetetlennek tűnő útig, de rendíthetetlenül vágynak arra, hogy Gázában maradjanak.

MEGTÖRNI A KÖRFORGÁST

Az Arab Barométer felmérés eredményei sivár képet festenek Gázáról az október 7-i támadások előtti napokban. A Hamász-kormány, amely képtelen volt foglalkozni a polgárok létfontosságú aggodalmaival, elvesztette a lakosság bizalmát. Kevés gázai támogatta a Hamász célját, Izrael állam elpusztítását, ami miatt a gázai vezetők és a lakosság megosztottá váltak az izraeli-palesztin konfliktus jövőbeli irányát illetően. A gázaiak túlnyomó többsége határozottan a békés megoldást támogatta, és olyan vezetőkre vágytak, akik képesek lennének egy ilyen megoldást megvalósítani és javítani a gázaiak általános életminőségét. Eddig azonban saját kormányuk és az izraeli kormány politikája megakadályozta, hogy mindkét fronton előrelépés történjen.

A palesztinok életkörülményei jobbak Ciszjordániában, mint Gázában, de a gazdasági és politikai helyzet még mindig zord. A ciszjordániai válaszadók közel fele (47 százalék) számolt be arról, hogy az elmúlt hónapban éhezett, és mindössze 19 százalékuk bízott a Fatah vezette ciszjordániai kormányban - ez még alacsonyabb arány, mint a Hamász kormányában bízó gázaiaké. A kormányzati kudarcok azonban nem késztették a ciszjordániai palesztinokat arra, hogy a Hamász mögé álljanak. Arra a kérdésre, hogy melyik párthoz érzi magát a legközelebb, a ciszjordániai válaszadók mindössze 17 százaléka jelezte, hogy a Hamászt támogatja. A Fatah támogatása ugyanannyi volt, mint Gázában (30 százalék). Az egyes vezetőkkel kapcsolatban azonban a ciszjordániai lakosok válaszai széles körű elégedetlenséget - és különösen Abbásszal szembeni elégedetlenséget - tükröztek. Egy hipotetikus elnökválasztáson Barghouti volt a legjobb választásuk, akárcsak Gázában, 35 százalékkal, míg csak 11 százalék választotta Haniyeh-t, a Hamász vezetőjét, és hat százalék Abbászt, a hivatalban lévő ciszjordániai vezetőt. A megkérdezettek közel fele, 47 százaléka azt mondta, hogy nem vesz részt a választásokon.

Az izraeli-palesztin békefolyamathoz való hozzáállást tekintve a kétállami megoldás támogatottsága Ciszjordániában valamivel alacsonyabb volt, mint Gázában (49 százalék az 54 százalékkal szemben), és az arab-izraeli normalizáció ellenzése valamivel magasabb volt. A ciszjordániai válaszadóknak csupán öt százaléka helyeselte a regionális közeledést, szemben a gázaiak 10 százalékával. Bár a különbségek csekélyek voltak, ezek a viszonylag megkeményedett ciszjordániai attitűdök valószínűleg a palesztinok és az izraeli telepesek és katonák közötti, az elmúlt hónapokban kialakult feszültségek következményei. A felmérés megállapítása, miszerint a palesztinok nagyjából fele még mindig támogatja a kétállami megoldást, adhat némi reményt a hosszú távú békére, de az eredmények nem sok bizakodásra adnak okot a rövid távú stabilitást illetően. A palesztin vezetés mélységes népszerűtlensége, különösen Ciszjordániában, megkérdőjelezi a Palesztin Hatóság Gáza feletti ellenőrzésének visszaállítását, amit egyes médiumok az újjáépítés következő lépéseként javasoltak a Hamász elleni izraeli katonai hadjárat befejezése után.

Az izraeli kormánynak most önmérsékletet kell tanúsítania.

Ahogy Izrael gázai műveletei eszkalálódnak, a háború felfoghatatlan áldozatokat fog követelni a civilektől. De még ha Izrael "egyenlővé tenné a Gázai övezetet", ahogyan azt néhány sólyom-politikus az Egyesült Államokban szorgalmazta, akkor is kudarcot vallana a Hamász kiirtására irányuló küldetésében. Kutatásaink azt mutatják, hogy az izraeli fellépések Gázában leggyakrabban a Hamász támogatásának és szimpátiájának növekedéséhez vezetnek az egyszerű gázaiak körében. A Hamász a 2006-os parlamenti választásokon a palesztin szavazatok 44,5 százalékát szerezte meg, de a csoport támogatottsága zuhant, miután 2007 júniusában a Hamász és a Fatah közötti katonai konfliktus a Hamász gázai hatalomátvételével végződött. A Palesztin Politikai és Közvélemény-kutató Központ 2007 decemberében végzett felmérése szerint a gázaiak mindössze 24 százaléka nyilatkozott kedvezően a Hamászról. A következő néhány évben, ahogy Izrael szigorította a Gázai övezet blokádját, és a gázai átlagemberek érezték ennek hatásait, a Hamász támogatottsága nőtt, és 2010-ben elérte a 40 százalékot. Izrael ugyanebben az évben részben enyhítette a blokádot, és a Hamász támogatottsága a Gázai övezetben kiegyenlítődött, majd 2014-ben 35 százalékra csökkent. Azokban az időszakokban, amikor Izrael keményen fellép Gáza ellen, úgy tűnik, a Hamász keményvonalas ideológiája nagyobb vonzerővel bír a gázaiak számára. Így ahelyett, hogy az izraeliek és a palesztinok a békés megoldás felé mozdulnának, az izraeli politika, amely a Hamász felszámolása nevében fájdalmat okoz Gázának, valószínűleg az erőszak körforgását állandósítja.

A kör megtöréséhez az izraeli kormánynak most önmérsékletet kell tanúsítania. Lehet, hogy a Hamász vezette kormányt nem érdekli a béke, de empirikusan helytelen, ha az izraeli politikai vezetők minden gázai lakost ugyanezzel vádolnak. Valójában a gázaiak többsége nyitott az izraeli-palesztin konfliktus tartós, békés megoldására. A Gázában élő emberek nézeteit azonban még mindig gyakran félreértelmezik a közbeszédben, még akkor is, ha az olyan felmérések, mint az Arab Barométer, folyamatosan azt mutatják, hogy ezek a narratívák mennyire eltérnek a valóságtól.

Közvetlenül az izraeli és különösen az amerikai vezetőknek biztosítaniuk kell a gázai civilek biztonságát, akik közül 1,4 millióan már elvándoroltak. Az Egyesült Államoknak az ENSZ-szel együttműködve egyértelmű humanitárius folyosókat és védett zónákat kell létrehoznia, és Washingtonnak hozzá kell járulnia az ENSZ felhívásához, amely 300 millió dolláros segélyt kér a palesztin civilek védelmére - több tucat amerikai szenátor kijelentette, hogy támogatni fogja ezt a lépést. Végezetül Izraelnek és az Egyesült Államoknak el kell ismernie, hogy a palesztin nép alapvető partner a tartós politikai rendezés megtalálásában, nem pedig akadály e tiszteletre méltó cél elérésében. Ha a két ország csak katonai megoldásokat keres, akkor valószínűleg a Hamász karjaiba kergetik a gázaiakat, ami az elkövetkező években garantálja az erőszak kiújulását.
Régóta támogat Izrael-ellenes erőket Soros György Soros György baloldali milliárdos által finanszírozott radikális Hamász-párti csoport nyilatkozatban fejezte ki támogatását az Izrael elleni támadás előtt egy nappal.
Azok mellett állunk, akik elkötelezettek e törekvés [az Izraeltől való elszakadás] és a palesztinok felszabadítása mellett világszerte.
Szól az al-Shabaka, más néven a "Közel-keleti Politikai Hálózat" bejegyzésében.

Az al-Shabakat a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) 550 ezer dollár támogatáshoz juttatta 2017 és 2021 között (ekkoriban Alex Soros, a 25 milliárd dolláros OSF-birodalom frissen kinevezett örököse elnökhelyettes volt). Hálája jeléül a Hamász-párti szervezet 2022-2023-as évi jelentésében Soros alapítványát "értékes támogatójaként" tüntette fel.

A képen a jelentés "értékes támogatókat" említő részlete, ahol sorakozik Soros alapítványa is.

A milliárdos bőkezű támogatása több helyre is eljutott

A Harvard jogi karának professzora, Alan Dershowitz megvédte Elon Muskot, amikor online hadjárat indult ellene, mert antiszemitának nevezte Sorost. A professzor szerint hamisan támadták Muskot, mivel egyetlen személy sem tett többet Izrael tekintélyének romlásáért a világban, különösen az úgynevezett progresszívek körében, mint Soros György.

Dershowitz szerint a tőzsdespekuláns milliárdost "zsidósága nem védheti meg a kritikáktól."

A professzor egy videójában arról is beszámolt, hogy más Izrael-ellenes csoportoknak, mint a Human Rights Watch és a J-Street is rendkívüli összegeket adományozott Soros hálózata, több mint százmillió dollárt az előbbinek 2010 óta, és az utóbbinak 2017 óta több mint másfél millió dollárt.

Hasonló eredményre jutott az Izraeli Örökség Alapítvány (Israel Heritage Foundation) elnöke is, Farley Weiss, aki cikkében azt írta, hogy egy ember sem finanszírozott több romboló támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros [György]. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a származása miatt.

De nem ez az első alkalom, hogy elárasztja a médiát a Soros-hálózat palesztin elköteleződésű szálainak felderítése. 2021 májusában is hasonló helyzet alakult ki, amikor több száz rakétát lőttek ki Izraelre iszlamista terroristák a Gázai övezetből, az izraeli hadsereg pedig megtorló csapásokat hajtott végre Gázában.

Akkor a Sunrise Mozgalom (Sunrise Movement) néven ismert baloldali klímavédelmi aktivistacsoport a Twitteren foglalt állást a kialakult helyzetről, azonban a zsidók elleni támadásokról egy szót sem szóltak. "Szolidarizálunk a palesztinokkal. Az éghajlati igazságosság nem létezhet kollektív felszabadulás nélkül, és a kollektív felszabadulás csak akkor érhető el, ha az embereket világszerte megszabadítják a gyarmati és birodalmi erőszaktól", fogalmaztak az egyik bejegyzésükben. A 2020-as pénzügyi beszámolók szerint a Soros által létrehozott Democracy PAC politikai akcióbizottság 250 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

Nem várnak fordulatot a jövőben Alex Sorostól, az Izrael diaszpóraügyekért és társadalmi egyenlőségért felelős minisztere a Fox Newsnak azt mondta, hogy Alex Soros Izrael-ellenes programja tükörképe apja tevékenységének. "Úgy tűnik, hogy a fiú az apja másolata" - mondta Amichai Chikli miniszter.

A filippínó gyerekeket súlyosan érinti az éghajlatváltozás?
A filippínó gyerekeket súlyosan érinti az éghajlatváltozás?

A filippínó gyerekeket súlyosan érinti az éghajlatváltozás?
november 20, 2023 forrás

Sara Duterte alelnök és oktatási miniszter szerint a klímaváltozás súlyosan érintette a filippínó gyerekeket, ezért kell foglalkozni a válsággal.

"Idén ismerjük el, hogy sürgősen foglalkozni kell az éghajlati válsággal - ez a veszély aránytalanul nagy mértékben érinti a gyermekeket, és veszélyezteti a kilátásaikat. Az éghajlati válság gyermekjogi válság, amely a gyermekek életét, oktatását és egészségét érinti. Az éghajlatváltozás pedig súlyosan érinti a filippínó gyerekeket."

Elmondta, hogy a tájfunok áradásokat, földcsuszamlásokat és viharhullámokat okoznak a magas kockázatú területeken, amelyek a gyermekeket is érintik.

Az alelnök elmondta, hogy az ország az első helyen áll a 2022-es világkockázati indexben.

2016 és 2021 között mintegy 9,7 millió filippínó gyermek kényszerült lakóhelyét elhagyni az éghajlatváltozással kapcsolatos események miatt.

"Ezek a kitelepítések a gyermekek körében megnövekedett betegségeket, légzőszervi megbetegedéseket és hosszú távú mentális egészségügyi problémákat okoztak" - mondta.

"A katasztrófák miatt a gyerekek kénytelenek kimaradni az iskolából, befolyásolják a tanulásukat és a jövőjüket. A vidéki közösségekben, ahol a mezőgazdaság a fő iparág, ezek a katasztrófák élelmiszerhiányt és alultápláltságot okoznak" - tette hozzá.

Duterte szerint a gyerekeknek "érdemi részvételt" kell biztosítani az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

"Felnőttként el kell köteleznünk magunkat arra, hogy a tettek mezejére lépjünk. Kezdhetjük azzal, hogy csökkentjük a szénlábnyomunkat és fenntartható módon élünk. Olyan programokat is támogatnunk kell, amelyek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy javítsák közösségük katasztrófákkal szembeni ellenálló képességét. A közelgő COP28 kritikus lehetőséget kínál a Fülöp-szigeteki kormány számára, hogy olyan, a gyermekekre reagáló éghajlatvédelmi intézkedéseket tervezzen és hajtson végre, amelyek a gyermekek igényeit és perspektíváit helyezik előtérbe."

További halálesetek

Szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy több ember fog meghalni a szélsőséges hőség miatt, és hogy cselekvés nélkül az emberiség egészsége "komoly veszélyben van".

A Lancet Countdown, a vezető kutatók és intézmények által végzett nagyszabású éves értékelés szerint a gyakoribb aszályok miatt milliókat fenyeget majd az éhhalál veszélye, a minden eddiginél messzebbre terjedő szúnyogok fertőző betegségeket visznek magukkal, és az egészségügyi rendszerek nehezen fognak megbirkózni a terhekkel.

A Lancet Countdown tanulmánya szerint tavaly az emberek világszerte átlagosan 86 napon át voltak kitéve életveszélyes hőmérsékletnek. E napok mintegy 60 százaléka az éghajlatváltozás miatt több mint kétszer valószínűbbé vált - áll a jelentésben.

A hőség miatt meghalt 65 év feletti emberek száma 85 százalékkal nőtt 1991-2000 és 2013-2022 között - tette hozzá a jelentés.

"Ezek a ma tapasztalható hatások azonban csak egy nagyon veszélyes jövő korai tünetei lehetnek" - mondta Marina Romanello, a Lancet Countdown ügyvezető igazgatója.

Egy olyan forgatókönyv szerint, amelyben a világ az évszázad végére két Celsius-fokkal melegszik - jelenleg 2,7 Celsius-fok felé tart -, az előrejelzések szerint 2050-re 370 százalékkal nő az éves hő okozta halálesetek száma. Ez 4,7-szeres növekedést jelent.

Az előrejelzések szerint az évszázad közepére mintegy 520 millióval több embernek kell majd közepesen vagy súlyosan bizonytalanul élnie az élelmiszerellátás terén.

A szúnyogok által terjesztett fertőző betegségek pedig továbbra is új területeken fognak terjedni. A tanulmány szerint a dengue fertőzés terjedése 36 százalékkal nőne a 2,0 C-os felmelegedés forgatókönyve szerint.

Az Instagram lekapcsolja Jill Stein elnökjelölt fiókját A Meta szerint Stein nem fellebbezhet. Jill Stein orvos és elnökjelölt egy tweetben jelentette be, hogy új Instagram-fiókját az Instagram deaktiválta. Stein korábban elvesztette a hozzáférést az eredeti fiókjához. Miután megpróbálta visszaszerezni, létrehozott egy új fiókot, amelyet most deaktiváltak.

A Meta a deaktiválás okaként a "fiók integritására és a személyazonosság hitelességére" vonatkozó közösségi irányelvek megsértését jelölte meg.

A tweethez csatolt kép egy képernyőfotó arról az üzenetről, amelyet Stein kapott az Instagramtól, és amelyben tájékoztatták őt fiókja deaktiválásáról és adatainak végleges törléséről. Az üzenet azt is tartalmazza, hogy nem kérheti a döntés további felülvizsgálatát.

Jill Stein tweetje felveti a kérdést, hogyan járt el a Meta, és milyen hatással lehet ez a cenzúrára és a közösségi médiában történő szabálykövetésre, különösen az elnökjelöltekkel összefüggésben. Azok a jelöltek, akiket a Big Tech betiltott vagy kizárt, hátrányban vannak azokkal szemben, akiket továbbra is beengednek a közösségi médiaplatformokra.

Ez az eset felveti a meta-politikák alkalmazásának átláthatóságával és következetességével kapcsolatos kérdést, különösen a hírességekkel és politikusokkal kapcsolatban.
A járványok mint az új világrend katalizátorai Céljuk a világ teljes irányítása - nem választott tisztviselőkkel az élen.

A világ minden nemzetének megvan a maga kultúrája, kormányzati struktúrája, hagyományai, tulajdona, határai és népei. Meg kell őriznünk a nemzetek és kultúrák sokszínűségét és szuverenitását.

Azáltal, hogy globálisan összehangolták a közegészségügyi válaszlépéseket az ENSZ tagállamai között, új hatásköröket adtak az ENSZ-nek és szervezeteinek a nemzeti szuverenitás rovására. Ezek az általánosan alkalmazott szabályozások és többoldalú megállapodások egy kibővített, globalizált közigazgatási államot hoztak létre.

Bár ez a hatalomátvétel már évtizedek óta zajlott, a COVID-krízis gyorsító tényezőként hatott az ENSZ-t világkormányként előrevivő nemzetközi megállapodások szinergiájának kialakítására.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete leviatánná változott. Különböző megállapodásai és céljai arra irányulnak, hogy központilag diktálják a világ gazdaságát, a migrációt, a "reproduktív egészséget", a monetáris rendszereket, a digitális személyi igazolványokat, a környezetvédelmet, a mezőgazdaságot, a béreket, az éghajlatváltozást, az egy világ egészségügyét és más kapcsolódó globalista programokat.

Hogy egyértelmű legyen, ezek egy globalizált parancsgazdaságra törekvő szervezet céljai, nem pedig egy olyan szervezeté, amely a világbékére, a háborúk befejezésére vagy az emberi jogokra összpontosít!

Ez az ENSZ célja, hogy személyes és nemzeti életünk minden dimenzióját szabályozza. Azon dolgozik, hogy világszerte csökkentse és megszüntesse a nemzeti szuverenitást, és ezáltal csökkentse sokszínűségünket, hagyományainkat, vallásainkat és nemzeti identitásunkat.

Az ENSZ partnerségeket és stratégiai megállapodásokat köt a tagországokkal, valamint más globalista szervezetekkel, mint például a Bill és Melinda Gates Alapítvány, a Világbank, a CEPI, a GAVI, a Kereskedelmi Világszervezet, az Európai Unió és a Világgazdasági Fórum, az úgynevezett WEF.

Egy példa az ENSZ működésére.

A WEF és az ENSZ 2019-ben stratégiai megállapodást és partnerséget írt alá. Ne feledje, hogy a WEF elkötelezett az "érdekelt felek kapitalizmusa" mellett, amely szerint a magánpartnerségek a kormányok ellenőrzésén dolgoznak.

A WEF 2020-ban tervet dolgozott ki arra, hogy a COVID-válságot felhasználva a globális kormányzást a szociális kérdések, köztük az éghajlatváltozás köré szervezze át - ezt a tervet Nagy Újraindításnak (Great Reset) nevezték el.

A WEF a világ legnagyobb vállalatait képviselő kereskedelmi szervezet. Ismételten kihasználja a diszruptív technológiákat, hogy növelje a gazdasági növekedési lehetőségeket vállalati tagjai számára. A WEF kifejezetten a globális elit tagjai, más néven a "milliárdos osztály" gazdasági hatalmának növelésére hivatott.

A járványok mint az új világrend katalizátorai

Miközben a WEF a 2019-es stratégiai megállapodásuk révén pénzt juttat az ENSZ-be, ki kezeli az ezzel a partnerséggel járó érdekellentéteket? Hol van az átláthatóság?

Az ENSZ vezetése alatt tizennégy szakosított szervezet működik, amelyek mind részt vesznek a globális kormányzásban, köztük az Egészségügyi Világszervezet vagy WHO.

E szervezetek egyikének sincs köze az ENSZ eredeti alapokmányának hatóköréhez, amely a háborúk befejezésére, a világbéke előmozdítására és az emberi jogokra összpontosított.

Az ENSZ a világjárványt megelőzően évek óta csendben építette hatalmát különböző megállapodások és szerződések révén. Például a "2030-ig tartó fenntartható fejlődési menetrend" egy ilyen megállapodás legújabb példája. Az Agenda 2030 a "világunk átalakítását" célzó szerződés, amelyet 2015-ben írtak alá nemzetközi jogszabállyá. Ez a szerződés az Egyesült Nemzetek Szervezetét egy öncélú globális kormányzati bürokráciává emelte.

Az Agenda 2030 17 célt és 169 célkitűzést tartalmaz, amelyek széles skálán mozognak, és témájukban is nagyon eltérőek, de szinte mindegyik cél közvetlenül érinti a világ kormányzását.

Íme néhány példa az Agenda 2030 szerződésből. Vajon ezzel kellene foglalkoznia az ENSZ-nek, vagy ezeket a kérdéseket inkább a szuverén nemzetek politikája kezeli?

"Eltökéltek vagyunk, hogy megvédjük bolygónkat a pusztulástól, többek között a fenntartható fogyasztás és termelés, a természeti erőforrásokkal való fenntartható gazdálkodás és az éghajlatváltozás elleni sürgős fellépés révén"

"teljes és produktív foglalkoztatottságot és tisztességes munkát teremteni minden nő és férfi számára."

"megszüntetjük a diszkriminatív törvényeket, politikákat és gyakorlatokat "

"fogadjanak el szakpolitikákat, különösen adó-, bér- és szociális védelmi politikákat, és fokozatosan érjenek el nagyobb egyenlőséget"

"a személyek rendezett, biztonságos, rendszeres és felelősségteljes migrációjának és mobilitásának elősegítése".

"2030-ig mindenki számára biztosítsanak jogi személyazonosságot, beleértve a születési anyakönyvezést is"

"Ez egy példátlanul széles körű és jelentőségű menetrend. Minden ország által elfogadott és mindenkire alkalmazandó..."

Az Agenda 2030 lényegében egy totalitárius szocialista kiáltvány. Ezek és még sok más erőteljes kijelentés a nemzeti jogok csökkentéséről található ebben az ENSZ-szerződésben.

Az ENSZ stratégiai megállapodásokat kötött a legnagyobb szervezetekkel, vállalatokkal és világhatalmakkal, hogy megvalósítsa utópisztikus vízióját a világról.

Ez egy új világrend - nem megválasztott tisztviselőkkel az irányításuk alatt. Ez azt jelenti, hogy Önt és engem egy nem demokratikus ENSZ adminisztratív bürokrácia fog irányítani. Ez a fordított totalitarizmus egy formája. Egy parancsgazdaságon alapuló világrend, amely alapvetően szocialista és totalitárius.

Nos, ezek a célok és célkitűzések bármelyik nemzet számára elfogadhatóak lehetnek, de ez az Egyesült Nemzetek Szervezetének az Alapokmányán túli átszervezése.

A világjárvány korai szakaszában az ENSZ - helyettesítő szervezetén, a WHO-n keresztül - kijelentette, hogy szükség van egy globális oltóanyag-útlevélre, és kiterjedt útmutatást adott a tagországoknak az oltóanyag-útlevelek világszintű szabványosítására.

Válaszul a G-20 vezetői 2022-ben nyilatkozatot adtak ki, amelyben támogatták a nemzetközi utazásokhoz szükséges globális oltási szabvány kidolgozását és a meglévő digitális COVID-19 oltási útlevelekre épülő "globális digitális egészségügyi hálózatok" létrehozását.

2023 júniusában bejelentették az EU és a WHO közötti új kezdeményezést a globális egészségügyi kérdésekben való stratégiai együttműködésre. Ez a megállapodás a következőkre törekszik:

"egy olyan szilárd többoldalú rendszer megerősítése, amelynek középpontjában az Egészségügyi Világszervezet áll, és amelyet egy erős Európai Unió támogat".

Miután a WHO kudarcot vallott a COVID-krízis kezelésében, most még több pénzt és hatalmat szeretne, hogy az egészségünk és életünk minden aspektusát ellenőrizhesse. Módosítani kívánják a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatot, hogy a jövőbeni járványkitörések "világjárvány-megelőzését, felkészültségét és reagálását" szabályozzák, ami bármilyen típusú közegészségügyi vészhelyzetet magában foglal. Ez magában foglalja a WHO jelentős szerepét a közvetlen irányításban, szemben az iránymutatáson alapuló szereppel.

Ezek a változások a G-20-ak "vakcinaútlevelek" globális elfogadására épülnek. Ezek az útlevelek összegyűjtik és tartalmazzák a magán egészségügyi adatokat, és lehetővé teszik az egyének és a népesség felügyeletét, nyomon követését és ellenőrzését világszerte. Az útlevelek nem csak a COVID-19 vakcina adatait tartalmazzák majd, hanem az összes oltás állapotát. Ez lesz a világ digitalizált útlevele - beleértve a személyes egészségügyi adatokat, amelyekhez az ENSZ-nek nincs joga hozzáférni.

A G20-ak közös nyilatkozata az oltási útlevelekről és a jövőbeli világjárványokról egy nyilatkozat arról, hogy a jövőbeli világjárványokat hogyan fogják kezelni. A nyilatkozat kimondja:

"Elismerjük a közös technikai szabványok és ellenőrzési módszerek fontosságát az IHR (2005) keretében, a zökkenőmentes nemzetközi utazás, az interoperabilitás, valamint a digitális és nem digitális megoldások elismerése érdekében, beleértve az oltások igazolását is.

Támogatjuk a megbízható globális digitális egészségügyi hálózatok létrehozására irányuló folyamatos nemzetközi párbeszédet és együttműködést a jövőbeli világjárványok megerősítésére, megelőzésére és az azokra való reagálásra irányuló erőfeszítések részeként, amelyeknek a meglévő szabványok és a digitális COVID-19 tanúsítványok sikerére kell építeniük és arra kell építeniük."

A G20-ak a Nemzetközi Valutaalappal (az ENSZ pénzügyi ügynökségével), a Világbankkal (amely alapító szerződéses kapcsolatban áll az ENSZ-szel) és a Nemzetközi Fizetések Bankjával is együttműködnek a központi banki digitális valuták banki rendszerekben való használatának hivatalossá tételén. A Nemzetközi Fizetések Bankja kifejezetten "a Covid-19 által okozott zavarokra" hivatkozik, mint a központi banki digitális valuták létrehozásának indoklására.

A világjárvány lehetővé tette a világ vezetői számára, hogy az ENSZ adminisztratív bürokráciáján keresztül a közegészségügy álcája alatt egyesítsék a globális közigazgatási hatalmat. A közegészségügyet fegyverként használták fel, hogy megszerezzék az útlevelek, az utazás, a banki tevékenység, a környezetvédelem és a nemzetközi gazdaság feletti ellenőrzést. Ez durván sérti az egyén magánélethez való jogát, a nemzeti szuverenitást és az ENSZ alapokmányát.

Csak idő kérdése, hogy ezeket az oltási útleveleket a központi bankok digitális valutáival párosítsák. Akkor az útleveleket arra lehet majd használni, hogy megtagadják az oltatlanoktól vagy más politikai dessztensektől az utazáshoz való hozzáférést és a saját pénzük használatát.

Amint a nemzetközi útlevelek, a központi banki digitális valuták, az ENSZ Agenda 2030 parancsgazdasági aspektusai és a WHO IHR-ek módosításai a helyükre kerülnek, az új világrend alapjai elkészülnek. A globális adminisztratív állam, amelynek központi hatalma az ENSZ-ben rejlik, szabályok, előírások, megállapodások és szerződések pókhálójává válik, amelyben az egyének és nemzetek csapdába esnek, mint a legyek.

Ez az új globális kormányzás gyakorlatilag áthághatatlan lesz. Innen már csak idő kérdése, hogy a nemzeti szuverenitás elavulttá váljon. Ez a valóság, hacsak nem küzdünk azért, hogy megállítsuk ezt az őrületet.

Ezért az Egyesült Nemzetek hatalmát le kell leplezni és korlátozni kell.

A globalisták, akik a saját céljaik megvalósítására törekednek, az Európai Unió modelljét használják, ahol a szabályok és előírások elnyomják a nemzeti szuverenitást, hogy egy világméretű ellenőrzési rendszert építsenek ki.

Mindenkinek harcolnia kell ez ellen a hatalomátvétel ellen helyi, nemzeti és nemzetközi szinten. A bíróságokat, a törvényhozást, a médiát, a nyilvános tiltakozásokat, valamint a nemzeti és állami szuverenitásunkban rejlő hatalmat kell felhasználnunk a küzdelemhez. Ha minden más kudarcot vall, az egyes nemzeteknek ki kell lépniük az ENSZ Új Világrendjéből, hogy szabadok maradhassanak.

Dolgozzunk együtt azért, hogy személyes és nemzeti szuverenitásunk biztonságban maradjon a jövő generációi számára. Az Új Világrendre nincs szükség, az nem elfogadható, és nekünk, az embereknek és szuverén kormányainknak egyértelműen el kell utasítanunk ezt a globalizált hatalomátvételt.
Wakefield: A termékenységi ráta drámaian csökken, kihalási görbén vagyunk A termékenységi arányok mind a férfiak, mind a nők esetében drámaian csökkennek, számos ismeretlen okból kifolyólag - mondta Dr. Andrew Wakefield tavaly Mike Adamsnek, a Health Ranger Report műsorvezetőjének, nem sokkal legújabb filmjének megjelenése előtt.

"A spermaszámok zuhannak, a meddőség a nőknél általában sokkal rosszabb, különösen, úgy tűnik, a HPV-oltás és például a covid vakcina miatt. Tehát vannak ismert okai a meddőségnek, szándékosan az ember keze által, és aztán mindezek az egyéb okok. És most olyan helyzetben vagyunk, hogy a születési arányszámot, a születési rátát minden országban meghaladja a halálozási arányszám. Más szóval, kihalási görbén vagyunk" - mondta Adams.

"Az én fogadásom az - mondta Dr. Wakefield -, hogy a vakcináknak, más környezeti mérgekkel együtt, nagyon nagy szerepük van".

A fenti szerkesztett videoklip ebből az interjúból származik. A klip a 16:52-es időbélyegnél kezdődik.

Az 1990-es évek elején Dr. Wakefield elkezdte tanulmányozni a kanyaróvírus és a bélbetegségek közötti lehetséges kapcsolatot. Egy 1998-as sajtótájékoztatón Dr. Wakefield azt javasolta, hogy az MMR vakcinákat válasszák szét alkotóelemeikre, amíg további biztonsági tanulmányokat nem végeznek. Ez médiatűzvihart váltott ki. Évekkel később komolyan megkezdődött Dr. Wakefield üldözése. Azért büntették, mert merész volt figyelmeztetni a nyilvánosságot az oltások kockázataira, és arra buzdította őket, hogy használják a saját ítélőképességüket. Dr. Wakefieldet azért büntették meg, mert kiállt az oltásválasztás mellett.

Bővebben: Az UKHSA arra ösztönzi a fesztiválozókat, hogy beadassák az MMR elleni védőoltást.

Dr. Wakefield azóta a filmkészítés felé fordította tehetségét. Tavalyig három filmje jelent meg: "Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe" (2016); "Vaxxed II: The People's Truth" (2019); és "1986: The Act" (2020). Emellett könyvet is írt 'Callous Disregard: Autizmus és vakcinák: The Truth Behind a Tragedy" (Az igazság egy tragédia mögött) címmel.

Nem sokkal a Mike Adamsszel készített interjúja után Dr. Wakefield megjelentette negyedik filmjét: 'Infertility: A Diabolical Agenda" című filmjét. A film Robert F. Kennedy Jr. és a Children's Health Defense (Gyermekek Egészségvédelme) együttműködésével készült. Az afrikai nők hátborzongató történetét meséli el, akiknek a termékenységét tragikus módon elvették egy kísérleti tetanuszoltási program révén. A film részletezi az Egészségügyi Világszervezet ("WHO") azon szándékát, hogy a túlnépesedésre válaszul termékenységellenes vakcinát állítson elő, és azt, hogy a 90-es évek közepe óta - az emberek tudta és beleegyezése nélkül - hogyan használják az ilyen vakcinákat.

Bár a film a WHO kenyai tetanuszoltási programjára összpontosít, nem ez az egyetlen ország, ahol a nők a termékenység elleni vakcina áldozatául estek. 1994 októberében a Comite Pro Vida de Mexico ("CPVM") gyanút fogott a WHO tetanusz elleni vakcinakampánya miatt, amely ismételt oltásokra szólított fel, de csak a szülőképes korú nők számára. A CPVM több ampullát szerzett be a beadott tetanusz elleni oltásokból, és néhányban humán koriongonadotropint ("HCG") talált. A Human Life International életvédő csoport megtudta, hogy hasonló, 15-45 éves nőket célzó kampányok történtek a Fülöp-szigeteken, és 12-49 éves nőket célzó kampányok Nicaraguában.

Bővebben: Gates, WHO, and Abortion Vaccines, Frontier Centre for Public Policy, 2020. július 19.

Meddőség: A Diabolical Agenda (Egy ördögi menetrend) című kiadvány ismerteti a meddőség elleni vakcina működését, a kifejlesztésének történetét és azt, hogy hogyan fedezték fel a gyanútlan kenyai nőkön való alkalmazását.

Amikor egy nő terhes, a baba a méhlepényen keresztül HCG-t termel. Ez az első jel, amely jelzi a nőnek, hogy terhes. Ez utasítja a petefészkeket, hogy termeljenek egy második hormont, a progeszteront, amely aztán fenntartja a terhességet.

Ha ellenanyagokat hoz létre a HCG ellen, abban a pillanatban, amikor a nő méhében kialakuló új baba elkezdi termelni a HCG-t, az elpusztul, mintha baktérium vagy vírus lenne, így a jel teljesen elveszik, és ezért a petefészkek nem termelnek progeszteront. Tehát, ha elég magas a HCG-ellenes antitestek szintje, akkor a nő steril lesz.

Hogy hogyan alakulnak ki egy nőnél antitestek a HCG ellen, gyakorlatilag egy olyan autoimmun betegség ellen, ahol a szervezet saját magát támadja meg, ezt a kérdést az 1970-es évek elejétől kezdve az Egészségügyi Világszervezet megbízásából egy termékenység elleni vakcinát létrehozni kívánó vakcinafejlesztők tették fel és válaszolták meg. Ezt a kutatási és fejlesztési programot a vélt túlnépesedés miatt indították el.

A WHO a termékenység szabályozására szolgáló vakcinákkal foglalkozó munkacsoportján keresztül támogatta a HCG molekula elleni szintetikus vakcina kutatását. A nők teherbeesés elleni immunizálására vagy egy sikeres terhesség megszakítására a tudósok felfedezték, hogy a HCG béta alegységének fizikai kombinálása a rutin tetanusz vakcinában használt tetanusz toxoiddal a leghatékonyabb megközelítés.

Nemcsak a tetanusz ellen fejlesztett a nő antitesteket, hanem a HCG ellen is, beleértve a saját teste által termelt HCG-t is. De a kenyai vezetők és az elitnek nevezett csoportok támogatása ellenére a meddőség elleni program kihívásokkal szembesült. Női csoportok aggódtak a visszaélések lehetősége miatt, mivel a vakcinakísérletekben részt vevő nőket már sterilizálták a tudtuk és beleegyezésük nélkül.

A Fülöp-szigeteki Katolikus Női Liga bírósági végzést nyert az UNICEF termékenységellenes programjának leállítására, amely kifejezetten HCG-vel megspékelt tetanusz vakcinát használt. A végzés idejére már 3 millió nőt oltottak be, de 1995-re a kenyai termékenységszabályozás hívei számára már régen eljött a cselekvés ideje. Az Egészségügyi Világszervezet ("WHO") tetanuszkampányt indított, mondván, hogy ki akarják irtani az újszülöttkori tetanuszt.

Az újszülöttkori tetanusz megelőzése érdekében már minden terhes nőnek, aki terhesgondozásra járt, tetanuszinjekciót adtak. A WHO azonban azt mondta, hogy a terhességen kívül is be akarják adni. A kérdés az, hogy miért?

1995-ben a WHO tetanusz elleni oltási kampányt tervezett a szülőképes korú kenyai nők körében. Ugyanebben az évben, 1995-ben a texasi Houstonban tartott konferencián Dr. Stephen K. Karanja tudomást szerzett más országok tetanuszoltási programnak álcázott termékenységellenes kampányairól, és azonnal gyanút fogott a saját országában, Kenyában tervezett tetanuszoltási kampánnyal kapcsolatban.

Dr. Karanja rávette a katolikus egyház, egy igen nagy egészségügyi szolgáltató vezetőit, hogy követeljék, hogy a kampány vakcináit vizsgálják meg HCG-re. Ez alkalommal a kormány osztotta az aggodalmukat. Magyarázat nélkül a WHO látszólag felhagyott a kampánnyal.

19 évvel később azonban a WHO visszatért, ezúttal a kenyai kormány áldásával. Az újszülöttkori tetanuszprogramot ugyanezen év októberében indították el. A katolikus egyház úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a HCG elleni vakcinák tesztelését. A tesztelt vakcinákat a 2014. márciusi kampány idején gyűjtötték össze a terepről.

Három független akkreditált laboratórium vizsgálta meg a 2014 márciusában használt WHO tetanusz elleni vakcina fioláiból vett mintákat, és HCG-t találtak ott is, ahol annak nem szabadott volna jelen lennie. 2014 októberében további hat fiolát szereztek be katolikus orvosok, és hat akkreditált laboratóriumban vizsgálták meg őket. A minták felében HCG-t találtak. Az összes vizsgálat kimutatta, hogy a Kenyában 2014 márciusában és októberében használt vakcina szérum béta HCG-vel volt szennyezve.

A történet világszerte címlapokra került. A kormány a következmények korlátozására törekedve közbelépett. Ekkor megállapodtak abban, hogy egy közös szakértői bizottság fogja tesztelni az oltóanyagokat, így három ember a kormánytól és három, a katolikus püspökök által kinevezett ember.

Dr. Nicholas Muraguri, a kormány egészségügyi szolgálatainak igazgatója szerződést kötött az AgriQ Questtel, hogy végezze el az oltóanyagok elemzését. Az oltóanyagok egy része béta-HCG-vel volt szennyezett. Dr. Muraguri azonban a kormány nevében levélben követelte az AgriQ Quest-től, hogy módosítsa az eredményeket, hogy azok azt tükrözzék, hogy a vakcinák beadása biztonságos. Az AgriQ Quest ezt elutasította. A kormány támadásba lendült.

A WHO rendkívül dühös volt, és a WHO-val nem, nem, ismétlem, nem szállsz szembe Afrikában - mondta a film narrátora.

Az összetűzés arra kényszerítette a WHO-t és az UNICEF-et, hogy válaszoljanak, és félretájékoztatással vádolják a katolikus egyházat. A kormány minden tudományos bizonyíték nélkül nyilvánosan elítélte a katolikus egyház aggályait, mint alaptalan kijelentéseket.

Dr. Karanja és Wahome Ngare számára a visszahatás csak most kezdődött.

Dr. Karanja, aki szintén a covid injekciók hangos ellenzője lett, 2021 áprilisában meghalt. A propaganda, a félretájékoztatás és a dezinformáció hírhedt terjesztője, a BBC azt állította, hogy "belehalt a [kovid] vírusba, hetekkel azután, hogy azt mondta, hogy az oltások teljesen szükségtelenek".

Ahogy a filmben is elhangzott, a néhai Dr. Karanja üzenetet fogalmazott a világ többi részének: "Ha végeztek Afrikával, eljönnek értetek. Tartsátok készenlétben a gyermekeiteket. El fognak jönni értük, és ők is eljönnek értetek".

Meddőség: Egy ördögi napirend, 2022. június 29. (29 perc)
Soros György lépéseket tesz a lengyel tömegmédia átvételére A lengyel mainstream médiába beszivárognak a baloldali hátterű, Donald Tusk eurokratát támogató befektetési csoportok, állítja egy francia hírportál.
Soros György Médiafejlesztési Befektetési Alapja ("MDIF") és a német-svájci Ringier Axel Springer médiacsoport feldarabolta a lengyel médiapiacot - derül ki az Observatoire du Journalisme francia portál jelentéséből.

A francia portál elemzéséből kiderül, hogy november 8. óta a Soros által támogatott MDIF egyik képviselője a Wirtualna Polska Holding csoport felügyelőbizottságában ül, amely több lengyel médiumban részesedéssel rendelkező társaságot birtokol.

Ez más prominens lengyel médiumok, például a Gazeta Wyborcza című nagy napilapot és a Radio Zet-et kiadó Agora, valamint a befolyásos Rzeczpospolita című napilapot kiadó Gremi Media felvásárlását követi.

A Soros-alapnak a Wirtualna Polska (wp.pl) vállalatba történő befektetése szerény 1,5 millió euró, mindössze 0,2 százalékos részesedésért, de a portál lengyel tulajdonosai szerint ez a "médiaszabadság iránti elkötelezettség" fontos megnyilvánulásának tekinthető. A Wp.pl fő riválisa a piacon az Onet.pl, amely a Ringier Axel Springer tulajdonában van, amely a Fakt című bulvárlapot és a Newsweek Polska hetilapot is birtokolja.

A fent felsorolt médiumok mindegyike elkötelezett támogatója a liberálisokból, centristákból és baloldaliakból álló új lengyel parlamenti többségnek, amelyet a volt miniszterelnök és az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk vezet.

Az Observatoire du Journalisme megjegyzi, hogy amint a közszolgálati televízió (TVP) és rádió (Polskie Radio) Donald Tusk szövetségesei kezébe kerül, a lengyel médiapiac nagyon egyoldalúvá válik a politikai baloldal javára, ahogyan az 2015 előtt is volt.

Az outlet arra a következtetésre jutott, hogy bár a francia állampolgárok hamarosan már nem fognak hallani az ország mainstream médiájában arról, hogy Lengyelországban veszélyben van a sajtószabadság és a médiapluralizmus, most van a legnagyobb okuk az aggodalomra, mivel a legerősebb és legjobban finanszírozott lengyel médiacsoportok már Donald Tusk egy másik kormányának oldalán állnak.

Ismerje meg a halálraítélt rabot, aki felfedezte a lelkében alvó szentet
Ismerje meg a halálraítélt rabot, aki felfedezte a lelkében alvó szentet

Ismerje meg a halálraítélt rabot, aki felfedezte a "lelkében alvó szentet"
Silas Henderson testvér, SDS 03/30/19 forrás

Párizsban végezték ki 1950-ben, most szentté avatás előtt áll. Története tanulsággal szolgál a vasárnapi olvasmányok számára.

Míg a fiatal fiú még messze volt, apja megpillantotta őt, és eltöltötte a könyörület. Odarohant fiához, átölelte és megcsókolta. A fia így szólt hozzá: "Atyám, vétkeztem az ég ellen és ellened; nem érdemlem meg többé, hogy fiadnak hívjanak." Az apja azonban megparancsolta szolgáinak: "Hozzátok gyorsan a legszebb köntöst, és öltöztessétek rá; húzzatok gyűrűt az ujjára, és szandált a lábára. Vigyétek a hízott borjút, és vágjátok le. Aztán ünnepeljük meg lakomával, mert ez a fiam meghalt, és újra életre kelt; elveszett volt, és megtaláltatott." -Luk. 15:20-24

1950. október 1-jén Párizsban kivégeztek egy 27 éves férfit, aki egy elfuserált rablás során meggyilkolt egy rendőrtisztet. Jacques Fesch, a gyilkos a szülei elhanyagolásának, valamint a kiváltságos életet kísérő elszigeteltségnek és unalomnak volt az áldozata. Egy szélhámos volt. Nyugtalan életet élt, kapcsolatról kapcsolatra és munkáról munkára vándorolt, végül egy boldogtalan házasságban egy nem kívánt gyermek apjaként találta magát. Azonban, akárcsak a "tékozló fiú" a vasárnapi evangéliumban, Jacques is megismerte azoknak az örömét és békéjét, akik megbocsátást és ki nem érdemelt, feltétel nélküli szeretetet kapnak.

Az a három év, amelyet Jacques a kivégzésre várva magánzárkában töltött, a megtérés és az átalakulás időszaka volt. Megtanulta, mit jelent szeretni a kislányát és az édesanyját. Barátra és támogatásra talált a börtönlelkészben. A sorsa és a körülötte lévő világ iránti hideg közönye - valamint az Istennel szembeni ellenséges érzései - átadták helyüket a bűne miatti mélységes bánatnak és az imában és a hitben gyökerező nyugalomnak. Börtönnaplói, amelyekből egy valószínűtlenül misztikus emberre derül fény, akinek az életét átalakította Isten kiengesztelő és gyógyító szeretete. Ma Jacques Fesch-t szentté avatási jelöltként tartják számon.

ÁZSIAI VÉRTANÚK IKONJA

A "tékozló fiú" története arra emlékeztet bennünket, hogy bármelyikünk eltávolodhat Isten szeretetétől, nyugtalanul keresve a saját utunkat. Ez nem jelenti azt, hogy rosszak vagyunk, vagy hogy el vagyunk ítélve. Henri Nouwen A tékozló fiú visszatérése című könyvében így elmélkedett: "Elhagyni az otthont azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyjuk azt az igazságot, hogy Isten "titokban formált engem, a föld mélyén formált engem, és anyám méhében kötött össze" (Zsolt 139:13). Az otthon elhagyása azt jelenti, hogy úgy élek, mintha még nem lenne otthonom, és messzire kell néznem, hogy megtaláljam." És mégis, még akkor is, amikor megpróbáljuk "elhagyni az otthonunkat", elindulunk a magunk útjára, hogy érvényesítsük függetlenségünket, Isten mellettünk marad.

A lecke, amelyet Jacques Fesch a börtönévek alatt megtanult, ugyanaz, mint amit a példázatban a kisebbik fiú megtanult: A veszteségen keresztül ismerjük meg önmagunkat, és akkor válhatunk szabaddá, hogy meglássuk, kik is vagyunk valójában, és miből is állunk valójában.

RANIERO CANTALAMESSA ATYA

Az önismeretnek ez az ajándéka mindenekelőtt az alázatosság leckéje - egyszerű és akadálytalan rálátás önmagunkra, amilyenek Isten előtt vagyunk. Az alázat képessé tesz bennünket arra, hogy magunk mögött hagyjuk önelégültségünk és önszeretetünk illúzióját, hogy ha elkalandoztunk, hazatérhessünk az Atyához. A tanulság számunkra ezen a vasárnapon az, hogy Isten mindig türelmes és mindig kész arra, hogy hazavárjon minket, függetlenül attól, hogy mit tettünk, vagy hogy milyen messzire tévedtünk. Ez az oka örömünknek ezen a Laetare vasárnapon.

Mikor "hagytad el otthon", mint a tékozló fiú? Mi vagy ki segített neked újra felfedezni Isten szeretetének és irgalmasságának örömét?Hogyan kérdőjelezi meg Jacques Fesch története az igazságosságról és irgalmasságról alkotott elképzeléseidet? Hiszel abban, hogy vannak olyanok, akik túl vannak Isten megbocsátásán? Mire hív téged a tékozló fiú példázata a nagyböjt utolsó heteiben?
A bölcsesség szavai: "Hívja le rád szereteted az Úr irgalmát, és engedje meglátnod, hogy lelkedben egy szent alszik. Kérni fogom, hogy tegyen téged olyan nyitottá és hajlékonyabbá, hogy képes legyél megérteni és megtenni, amit ő akar tőled. Az életed semmi; még csak nem is a sajátod. Minden alkalommal, amikor azt mondod: "Szeretném ezt vagy azt tenni", megsebezed Krisztust, megfosztva őt attól, ami az övé. Mindent meg kell ölnöd magadban, kivéve azt a vágyat, hogy szeresd Istent. Ezt egyáltalán nem nehéz megtenni. Elég, ha van bizalmad, és megköszönöd a kis Jézusnak mindazokat a lehetőségeket, amelyeket beléd helyezett. A szentségre vagy hivatott, mint én, mint mindenki, ne felejtsd el." -Jacques Fesch (édesanyjának írt levelében)

Ópiumfüggő volt, aki nem részesülhetett a szentségekben. De ő egy mártír és egy szent Szent Márk Ji Tianxiang nem tudott józan maradni, de folyamatosan meg tudott jelenni.
Szent Márk Ji Tianxiang ópiumfüggő volt. Nem volt ópiumfüggő. A halála idején ópiumfüggő volt.

Ji évekig tiszteletre méltó keresztény volt, keresztény családban nevelkedett a 19. századi Kínában. A keresztény közösség vezetője volt, jómódú orvos, aki ingyen szolgálta a szegényeket. Ám heves gyomorbetegségben megbetegedett, és ópiummal kezelte magát. Ez teljesen ésszerű dolog volt, de Ji hamarosan a kábítószer rabja lett, egy olyan függőség, amelyet szégyenletesnek és súlyosan botrányosnak tartottak.

Ahogy a körülményei romlottak, Ji tovább küzdött a függősége ellen. Gyakran járt gyónni, nem volt hajlandó elfogadni ezt a szenvedést, amely átvette az irányítást felette. Sajnos a pap, akinek gyóntatta magát (a 19. században szinte mindenkivel együtt) nem értette meg a függőséget mint betegséget. Mivel Ji folyton ugyanazt a bűnt gyónta meg, a pap úgy gondolta, ez annak a bizonyítéka, hogy nem volt határozott célja a javulás, nem volt vágya a jobbra.

A bűnbánatra és a további bűnbeesésre vonatkozó elhatározás nélkül a gyónás érvénytelen. Néhány év elteltével Ji gyóntatója azt mondta neki, hogy ne jöjjön többet, amíg nem teljesíti a gyónáshoz szükséges követelményeket. Egyesek számára ez talán egy felhívás lett volna arra, hogy dühében vagy szégyenében elhagyja az Egyházat, de Ji minden bűne ellenére tudta, hogy az Atya és az Egyház szereti őt. Tudta, hogy az Úr akarja a szívét, még akkor is, ha nem tudta átadni az életét. Nem tudott józan maradni, de folyamatosan meg tudott jelenni.

És meg is jelent, 30 éven keresztül. 30 éven át nem tudta fogadni a szentségeket. És 30 évig imádkozott azért, hogy mártírként haljon meg. Úgy tűnt Ji számára, hogy csak a mártírhalál koronáján keresztül üdvözülhet.

1900-ban, amikor a boxer lázadók a külföldiek és a keresztények ellen kezdtek fordulni, Ji megkapta a lehetőséget. Több tucat más kereszténnyel együtt összeterelték, köztük a fiával, hat unokájával és két menyével együtt. A vele együtt bebörtönzöttek közül sokan valószínűleg undorodtak attól, hogy ott volt közöttük, ez az ember, aki egy napot sem bírt ki ütés nélkül. Bizonyára ő lenne az első, aki megtagadná az Urat.

De bár Ji soha nem tudta legyőzni a függőségét, végül mégis elárasztotta a végső kitartás kegyelme. Semmilyen fenyegetés nem tudta megingatni, semmilyen kínzás nem tudta megingatni. Elhatározta, hogy követi az Urat, aki soha nem hagyta el őt.

Amikor Jit és családját a börtönbe hurcolták, hogy kivégzésükre várjanak, az unokája félve nézett rá. "Nagyapa, hová megyünk?" - kérdezte. "Hazamegyünk" - jött a válasz.

Ji könyörgött fogvatartóinak, hogy őt öljék meg utoljára, hogy családja közül senkinek se kelljen egyedül meghalnia. Mind a kilencük mellett állt, amikor lefejezték őket. Végül a Boldogságos Szűz Mária litániáját énekelve ment a halálba. És bár évtizedekig távol volt a szentségektől, szentté avatták.

Ji Tianxiang Szent Márk gyönyörű tanúságtétel Isten kegyelméről, amely állandóan a legrejtettebb módon munkálkodik, Isten képességéről, hogy a legvalószínűtlenebbeket is nagy szentekké tudja tenni, és a kegyelemről, amely kiárad azokra, akik hűségesek maradnak, amikor úgy tűnik, hogy még maga az Egyház is elűzi őket.

Július 9-én, Ji Tianxiang Szent Márk ünnepén kérjük az ő közbenjárását minden szenvedélybetegért és mindazokért, akik nem tudják felvenni a szentségeket, hogy legyen bátorságuk hűségesnek lenni az Egyházhoz, és hogy mindig növekedjenek az Úr iránti szeretetben és bizalomban. Szent Márk Ji Tianxiang, imádkozz értünk!

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás