Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:
WHO: double warning - FELHÍVÁS
Nemzeti szuverenitásunk végveszélyben. WHO lopakodó diktatúrája itt van hazánk küszöbén..
és ezt csak a magyar kormány állíthatja meg..
2023. nov. 30.-i benyújtott WHO/IHR nemzetközi szerződés elleni tiltakozásával.

MAGYARÁZAT:
Magyarország ugyanis a globalista háttérhatalom célkeresztjében van és ez a lopakodó WHO világdiktatúra itt van a küszöbön!
Ennek megértéséhez nézd meg Dr. John Campbell és Mr Philipp Kruse (international lawyer, based in Zurich, Switzerland)
WHO: double warning!! című videóját.


Ez a támadás ugyanis most "élesedik be" a nemzeti kormányokat is megrendítő, annak döntési hatáskörét, adott nemzetállam szuverenitását végleg leromboló: nagy csapássá.

Most szükséges igazán egy nemzeti egyetértés, konszenzus.

A "WHO Pandemic Treaty" és a WHO/IHR (International Health Regulation) lehetőséget ad ugyanis egy rendkívül alattomosan felépített és kidolgozott globalista hatalomátvételre,
ami végleg meg tudja szüntetni Magyarország nemzeti önrendelkezését, politikai, katonai, gazdasági, egészségügyi.. függetlenségét.

Ha nem fogunk most össze, akkor a WHO vezetője (Tedros G.) egy személyben pl. kijelentheti, hogy Magyarországon új járvány van..
..és az ezzel kapcsolatos összes intézkedési jogot a WHO kiveszi majd a magyar közegészségügyi hatóságunk "kezéből..
pl. karantén, oltások, kényszerintézkedések, lock down, terápiás protokoll, gyógyszerhasználat stb.

Ezt nem engedhetjük meg! A nemzeti szuverenitásuk és az egészségügyi önrendelkezési jogunk végleges felszámolása ellen közösen és gyorsan fel kell lépnünk.

Ha választott kormányunk valóban a nemzeti szuverenitásunk megőrzése, az egészségügyi / személyes / vagyoni /adatvédelmi stb. önrendelkezési jogaink mellett kiáll, akkor ezt a WHO diktatúrát nem fogadhatja el.

Hallgasd meg ehhez Orbán Viktor miniszterelnök beszédét a Századvég "nemzeti szuverenitás" konferenciáján (friss):



A nemzeti szuverenitásunk végleges elvesztését úgy lehet megakadályozni, ha a Magyar Kormány tiltakozik a WHO/IHR szerződés ellen: még 2023. november 30. előtt.

November 30. tehát a határidő, hogy a nemzeti kormányok, így hazánk is kifogást nyújtson be ezen IHR (International Health Regulation) köntösbe bújtatott globális világdiktatúra és világuralom ellen.

Kérjük a segítségedet, hogy ez a kormányzati tiltakozás megszülessen... és eljusson időben a WHO illetékeseihez.

Fentiek alátámasztására összeállítottuk a kormányzati döntéshozóknak, ellenzéknek, politikusoknak, tanácsadóknak, egyházaknak, kormányhivataloknak, képviselőknek, újságíróknak, orvosoknak stb..a részére azt a WHO/ IHR szerződés tervezet elemzését + bizonyítékokat, ami rávilágít arra, hogy miképp akarnak a WHO-ból e globalista üzleti kartellek, ez a magánhatalom egy Világkormányt csinálni.
(Olvasónktól)

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=zFRl66QHfgg" target="_blank"><img src="https://i.ytimg.com/vi/zFRl66QHfgg/maxresdefault.jpg" width="100%" height="auto" alt="A Vatikán NEM AKARJA, hogy Önök megtudják EZT" title="A Vatikán NEM AKARJA, hogy Önök megtudják EZT" border="0" vspace="4" style="max-width:800px;"></a>
Videó: A Vatikán NEM AKARJA, hogy Önök megtudják EZT

Ebben a videóban a Vatikánról szóló ijesztő IGAZSÁG hangzik el.

Ez a világ legkisebb szuverén állama, amelyet a legtöbb titok övez.

Melyik istennő tiszteletére nevezték el a Vatikánt (valójában igaz a mondás: "Ahogyan a hajót elnevezed, úgy fog haladni")?

Vajon a Vatikán valóban a szentség lakhelye?

Mire volt és van befolyása a Vatikánnak, milyen hatalmat gyakorol valójában, és mi rejlik a külső szentség mögött.

Ha csak az igazságot akarjuk hallatni bolygónkon, egyetlen eszme körül kell egyesülnünk - az Alkotó Társadalom felépítésén! Ettől függ a JÖVŐNK az igaz hitben és a szeretetben!

Nemzetközi online konferencia "Globális válság. Ki számunkra Jézus Krisztus?" világszerte 70 nyelvre történő fordítással

Tedros, a terrorista arra buzdítja az országokat, hogy indítsanak propagandakampányokat a WHO pandémiáról szóló szerződésének az állampolgárokra való ráerőltetése érdekében
Tedros Adhanom Ghebreyesus etióp terrorista és emberi jogi bántalmazó megfordítja az igazságot és egyenesen hazudik a Pandémiás Szerződésről, hogy megpróbálja rávenni az országokat, hogy segítsenek neki "aktívan fellépni a hamis narratívák ellen".

Ahogy a Reclaim the Net megjegyezte: "Úgy tűnik, Tedros nem csak arról próbálja meggyőzni az országokat, hogy "álhírek, hazugságok, összeesküvés-elméletek" vannak a kérdés körül, hanem arra is rá akarja venni őket, hogy minél előbb propagandakampányokat indítsanak a megállapodás mellett"."

Az ellenzők már egy ideje figyelmeztetnek arra, hogy a Pandémiaszerződés vagy -megállapodás célja a megfigyelési eszközök bevezetése, a cenzúra tényleges megkönnyítése, valamint az ország szuverenitásának aláásása a döntéshozatali folyamatokban egy egészségügyi válság során azáltal, hogy számos hatáskört átruház az ENSZ-re.

További olvasnivalók: Pandémiaszerződés és nemzetközi egészségügyi szabályozás a The Exposé oldalon.

"Egyesek azzal érvelnek, hogy ez a megállapodás aláássa egy ország szuverenitását azáltal, hogy hatalmat ad az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO)... fontos világossá tenni, hogy ezek az állítások teljesen megalapozatlanok, valótlanok, képtelenségek, és nincs valóságalapjuk" - tweetelte Tedros a terrorista.

Ez a legutóbbi tweet körülbelül két héttel azután érkezett, hogy felhívást intézett a parlamenti képviselőkhöz, hogy támogassák a WHO erőfeszítéseit, hogy a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat ("IHR") és a Pandémiaszerződés módosításai időben, a 2024-es májusi Egészségügyi Világközgyűlésig lezáruljanak.

Az alábbiakban Tedros a terrorista tweetje olvasható, amelyben arra szólította fel az országokat, hogy szálljanak szembe a Pandémiamegállapodással kapcsolatos "hamis narratívákkal." Bár Tedros a tweetjében csak a Pandémiamegállapodást/szerződést említi, nem szabad elfelejtenünk, hogy a WHO két olyan eszközön is dolgozik, amelyek kibővítik hatáskörét és szerepét a bejelentett egészségügyi vészhelyzetekben és világjárványokban. Az első a meglévő IHR javasolt módosításait foglalja magában. A második egy új "szerződés", amelynek célja hasonló az IHR módosításaihoz. A világjárvány megelőzéséről, felkészültségéről és reagálásáról szóló szerződést vagy megállapodást hivatalosan "WHO CA+" néven emlegetik.

További olvasnivalók: Az IHR módosításai lehetővé teszik a globális totalitarizmust

Hogy tisztázzuk a dolgokat, és hogy ne legyenek kétségek vagy félreértések Tedros, a terrorista propagandája miatt, követjük a tweetjét Dr. Meryl Nass nyolc fontos aggályos pontjával, amelyek a WHO által javasolt szerződéssel és az IHR módosításával kapcsolatosak. Dr. Nass egy másik, nemrégiben megjelent cikkét ITT olvashatja részletesebben, hogy miért aggódik mindenki a WHO hatalomátvételi kísérlete miatt.

Tedros Adhanom Ghebreyesus tweetje

Olyan korban élünk, amikor az álhírek, hazugságok, összeesküvés-elméletek, félretájékoztatás és dezinformáció burjánzanak.

Vannak olyan személyek, akik akár valóban hisznek benne, akár nem, hamis állításokat terjesztenek a pandémiás egyetértésről, ami a figyelmünket igényli.

Egyesek azt állítják, hogy ez a megállapodás aláássa az országok szuverenitását azáltal, hogy hatalmat ad az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO). Azt állítják, hogy a WHO képes lesz zárlatokat vagy oltási kötelezettségeket előírni az országok számára.

Fontos azonban világossá tenni, hogy ezek az állítások teljesen megalapozatlanok, valótlanok, képtelenségek, és nincs valóságalapjuk.

Hogy egyértelmű legyen, a megállapodás nem ad a WHO-nak ilyen jogkört.

Nyomatékosan kérem a világjárványról szóló tárgyalásokban részt vevő valamennyi országot, hogy aktívan lépjenek fel ezekkel a hamis állításokkal szemben. Fontos, hogy kommunikáljanak saját állampolgáraikkal, biztosítva őket arról, hogy ez a megállapodás kifejezetten védi országuk szuverenitását. Ebben a kérdésben nem lehet helye a kétségeknek vagy a félreértéseknek.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a Twitteren, 2023. november 8.


Nyolc fontos aggályos pont a WHO javasolt pandémiaszerződésével és a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat módosításával kapcsolatban
Dr. Mery Nass

1. Biológiai harcanyagok elterjedése.
A szerződés és a javasolt módosítások arra utasítják a nemzeteket, hogy a potenciális pandémiás kórokozók megfigyelését végezzék, szekvenáló laboratóriumokat építsenek vagy tartsanak fenn, és mind a tényleges mintákat osszák meg a WHO-val (ahol erre a célra létrehoztak egy BioHubot), mind pedig a szekvenciákat osszák meg online. Ez a biológiai fegyverek terjesztését követeli meg - ami véleményem szerint bűncselekmény (a Biztonsági Tanács 1540. számú határozatának és az 1972-es biológiai fegyverekről szóló egyezménynek az értelmezése alapján).

1 a. A szerződés 2023. június 2-i "elnökségi szöveg" változata is felszólította a funkciónyerési kutatást végző nemzeteket, hogy csökkentsék a munka "adminisztratív akadályait." Más szóval, lazítani kellene a kutatásra vonatkozó korlátozásokon, ami valószínűbbé tenné a laboratóriumi szivárgásokat. Ezt a bekezdést törölték a szerződés 2023. október 30-i változatából.

2. A WHO-nak biankó csekket adni arra, hogy a jövőben új szabályokat alkosson.
A szerződés előírja, hogy a jövőben létre kell hozni a részes felek konferenciáját és egy új WHO-titkárságot, amely szabályokat alkot a világjárvány-megelőzési és -reagálási apparátus működésére vonatkozóan - ami lényegében egy üres, aláírt szerződést biztosít a WHO számára, hogy olyan szabályokat alkosson, amilyeneket csak akar.

3. Görbületi sebességgel kifejlesztett, felelősségmentes vakcinákat fognak előállítani.
A szerződés gyors vakcinafejlesztést/gyártást és az oltóanyag-fejlesztés, tesztelés és gyártás minden aspektusának időmegtakarítását írja elő. Ez megköveteli, hogy az oltóanyagokat engedélyek nélkül használják, és a szerződés felszólítja a nemzeteket, hogy rendelkezzenek olyan törvényekkel, amelyek lehetővé teszik a sürgősségi felhasználási engedélyek kiadását erre a célra és a felelősségi kérdések "kezelését." További információért lásd: "A WHO által javasolt szerződés növeli az ember által okozott járványok számát." Az USA, az EU és mások kifejezetten 100 napos vakcinafejlesztést és további 30 napot kértek a világjárvány elleni vakcinák előállítására. Ez nem tenné lehetővé az érdemi humán tesztelést.

4. Az emberi jogi garanciákat törölték az új módosításokból.
A módosítások eltávolították az "emberi jogok, a személyek méltósága és szabadsága" kifejezést a meglévő IHR nyelvezetéből. A panaszok nyomán ezt a mondatot később beillesztették a szerződésbe - de a szerződést 2024-ben nem biztos, hogy elfogadják. Eközben a módosítások elfogadásához csak egyszerű többségre van szükség, titokban írják őket, így valószínű, hogy a legproblémásabb kérdéseket a módosításokban találják majd meg.

5. A közösségi média megfigyelése és a polgárok cenzúrázása szükséges
Mind a módosítások, mind a szerződés felszólítja a nemzetállamokat, hogy végezzék el állampolgáraik közösségi médiájának felügyeletét, valamint cenzúrázzák és akadályozzák meg a WHO közegészségügyi narratíváinak nem megfelelő információk terjedését. Ugyanakkor a szerződés azt is előírja, hogy a polgárok szabadon hozzáférhetnek az információkhoz, ugyanakkor meg kell védeni őket az "infodémia", azaz a túl sok információ ellen. A polgárokat meg kell akadályozni a félretájékoztatás és dezinformáció terjesztésében is.

6. A módosítások tartalmát csak elfogadásuk után tudhatjuk meg.
A módosításokról az elmúlt kilenc hónapban teljesen titokban tárgyaltak, miközben ez idő alatt a világjárványügyi szerződés több egymást követő tervezetét is nyilvánosságra hozták. És bár a megtárgyalt módosításokat januárban kellett volna nyilvános felülvizsgálatra benyújtani, a WHO fő jogtanácsosa jogi fügefalevéllel próbálta elkerülni a nyilvánosságra hozatal kötelezettségét 4 hónappal a szavazás előtt. Vajon a nyilvánosság egyáltalán látni fogja a módosításokat, mielőtt szavazásra kerülne róluk sor?

Miért van ekkora titkolózás a javasolt módosításokkal kapcsolatban?

7. A WHO főigazgatója az Ön személyes orvosa lehet
A javasolt módosítások szerint a WHO főigazgatója képes lenne lefoglalni és egyik országból a másikba szállítani az orvosi ellátmányt, eldönteni, hogy milyen kezelések alkalmazhatók, és korlátozni más kezelések alkalmazását.

8. Mikor élhet majd a WHO az újonnan szerzett jogköreivel?
A módosítások a nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet ("PHEIC") kihirdetését követően lépnek hatályba. Ugyanakkor egy potenciális PHEIC kihirdetése is kiváltja ezeket a hatásköröket. A hatáskörök a PHEIC megszűnése után is kiterjeszthetők, ahogyan azt a főigazgató által a covid és a majomhimlő (mpox) bejelentések esetében láthattuk.

A szerződés folyamatosan hatályban lesz, és nem lesz szükség nyilatkozatra vagy világjárványra ahhoz, hogy a WHO új hatásköröket kapjon.
Együttműködési megállapodás született a WHO és Magyarország között Kétéves együttműködési megállapodás jött létre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Magyarország között, amely a Belügyminisztérium és a WHO Európai Regionális Irodájának közös munkaprogramját határozza meg az elkövetkező két évre. A Pintér Sándor belügyminiszter és hazánkba látogató Hans Kluge, a WHO európai regionális igazgatója által aláírt dokumentum az egészségügyi ellátásra szorulók pénzügyi védelmének megerősítését, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását, a korai rákdiagnózis és -kezelés előtt álló akadályok megszüntetését, az antimikrobiális rezisztencia kezelésére irányuló nemzeti cselekvési terv támogatását és a vakcinákkal kapcsolatos vonakodás leküzdését, valamint az egészségügyi létesítményekben való vízellátás és higiénia javítását, egy nemzeti mentális egészségügyi koalíció létrehozását és a telemedicina lehetőségeinek felmérését tartalmazza.

Az együttműködési megállapodás mellett a találkozó másik fontos témája volt a VII. Környezetvédelmi és egészségügyi miniszteri konferencia is, amelyet 2023. július 5-7. között Budapesten rendeznek meg. Ennek kapcsán az igazgató köszönetet mondott Novák Katalin köztársasági elnöknek, amiért vállalta, hogy a konferencia fővédnöke lesz.

Mint fogalmazott, a jövő évi budapesti környezetvédelmi és egészségügyi konferencia - ahol a WHO európai régiójának 53 tagállamának szakértői és küldöttségei vesznek részt - létfontosságú lehetőség arra, hogy a tudást és a javaslatokat hatékony megoldásokká alakítsuk, és egyesítsük erőinket az emberek és a bolygónk egészsége és a szebb jövőért tett intézkedések felgyorsítása érdekében.

Hans Kluge az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint a közegészségügyi szakemberek elkötelezettségét és szakszerűségét is méltatta, akik fáradhatatlanul dolgoztak a koronavírus-pandémia idején, valamint WHO-díjat adott át Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a világjárvány idején végzett tevékenységéért.

A tevékenységek támogatása, a szaktudás megosztása és a lakosság tájékoztatása iránti elkötelezettsége és lendülete messze túlmutatott a magyarországi koronavírus-munkacsoport tagjaként betöltött szerepén. Ön a tudományos igényesség és a közfeladat ellátásának legmagasabb szintű példáját mutatta, és ezt szeretném megköszönni - fogalmazott az igazgató.
A WHO TÉNYLEG ARRA KÖTELEZNÉ A KORMÁNYT, HOGY JELENTSEN A VAKCINÁKAT KÉTSÉGBE VONÓ ÁLLAMPOLGÁROKRÓL? Dúró Dóra az emberi szabadság és a nemzeti szuverenitás elleni támadásnak nevezte a WHO készülő pandémiaszerződését. Csakhogy olyasmit is belelát, ami egyáltalán nem szerepel az eddigi szövegváltozatokban.
"Az emberi szabadság és a nemzeti szuverenitás elleni újabb támadást készül végrehajtani a WHO a pandémiaszerződés létrehozásával" - írta Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője május 22-i Facebook-bejegyzésében.
A politikus szerint az Egészségügyi Világszervezet 2024-ben elfogadni tervezett új szerződésének szövegezése megkezdődött, és ebben szerepel, hogy lesznek jogilag kötelező elemei is a nemzetállamokra nézve, a végrehajtását pedig a WHO egy erre a célra létrehozott testülete fogja felügyelni.

Dúró szerint a szerződés kimondja, hogy fel kell lépni azok ellen, akik kétségbe vonják a WHO megoldási javaslatait, és ezt jelenteni is kell a WHO felé.

A Mi Hazánk politikusa ugyanezen a napon parlamenti felszólalást is szentelt a témának, és ebben még baljósabb képet festett a készülő szerződésről.

"Egyenesen jelentést kell adnia a magyar kormánynak a WHO felé azokról az emberekről, akik a WHO által javasolt megoldásokat kétségbe vonják. És itt kifejezetten nevesítik a vakcinákat is. Tehát az államnak kvázi jelentenie kellene a WHO felé, hogy kik azok az állampolgárok, akik nem fogadják el az ő megoldási javaslataikat" - mondta.

De valóban jelentenie kellene a kormányoknak azokról az állampolgárokról, akik nem fogadják el a WHO megoldási javaslatait, például a vakcinákat?

Megnéztük a készülő pandémiaszerződés nyilvánosan elérhető szövegváltozatait, de ilyen rendelkezést egyikben sem találtunk.

Cikkünkben azt is bemutatjuk, mi a célja a WHO új kezdeményezésének, és mi az, amiben tényleg változást hozhat.

Ami nincs benne a szerződésben

A WHO közgyűlése 2021. december 1-jén döntött arról, hogy a tagállamok megkezdik a tárgyalásokat egy nemzetközi dokumentum kidolgozásáról, aminek célja a jövőbeli világjárványok megelőzése, a járványügyi felkészültség és a járványokra adott válaszok megfelelőségének javítása. A dokumentum pontos jogi státusza még nem eldöntött, lehet "egyezmény, megállapodás vagy más nemzetközi eszköz", a továbbiakban az egyszerűség kedvéért szerződésként fogunk hivatkozni rá.

A szerződés kidolgozására egy kormányközi egyeztető testületet (Intergovernmental Negotiating Body, INB) hoztak létre. A testületben a WHO valamennyi tagállama képviselteti magát. A szerződést az előirányzott menetrend szerint a WHO 2024-es közgyűlésén kellene elfogadni.

A pandémiaszerződéssel párhuzamosan a WHO dolgozik a Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályok módosításán is. A Mi Hazánk korábban erről a készülő dokumentumról is tett hamis vagy félrevezető állításokat, ezekkel tavalyi cikkünkben foglalkoztunk.
A pandémiaszerződésről eddig három szövegváltozatot tett közzé az INB. 2022. november 25-én jelent meg az úgynevezett konceptuális nulladik tervezet (Conceptual Zero Draft), 2023. február 1-jén a nulladik tervezet (Zero Draft), 2023. június 2-án pedig az INB titkárságának egy újabb javaslata. Utóbbi változat a szöveg számos pontján több alternatív megoldást is felvázol, amik között a későbbiekben döntenek majd a tagállamok.

Olyan rendelkezés, ami alapján a kormányoknak jelentést kellene tenniük a WHO megoldási javaslatait - például a vakcinákat - megkérdőjelező állampolgáraikról, illetve fel kellene lépniük ezek ellen az emberek ellen, egyik nyilvános verzióban sem szerepel.

Dúró Dóra a Lakmusz kérdésére nem árulta el, hogy a tervezet mely pontjára vagy pontjaira utalt kijelentésével.

Mindenesetre valószínűsíthető, hogy a szerződéstervezetnek arra a cikkére gondolt, amelyik a korábbi verziókban "Járványügyi és közegészségügyi ismeretek erősítése", címen szerepelt, a június 2-i változatban pedig a "Kommunikáció és figyelemfelhívás" elnevezést kapta.

Ez a rész azt irányozza elő, hogy a kormányok küzdjenek a járványokkal kapcsolatos hamis vagy félrevezető információk ellen, illetve erősítsék a tudományos ismeretek kommunikációját.

A tervezet alapján a tagállamoknak biztosan nem kellene konkrét személyekről jelenteniük.

Az egészségügyi dezinformáció "elterjedtségét és profilját" kellene felmérniük, illetve a szakpolitikák kialakítását segítő kutatást kellene végezniük arról, hogy milyen tényezők befolyásolják negatívan az egészségügyi intézkedések elfogadottságát és betartását, ideértve az oltásokkal szembeni bizalmat és az oltások felvételét is.

A WHO TÉNYLEG ARRA KÖTELEZNÉ A KORMÁNYT, HOGY JELENTSEN A VAKCINÁKAT KÉTSÉGBE VONÓ ÁLLAMPOLGÁROKRÓL?
Részlet a készülő szerződés legfrissebb változatából Forrás: WHO

A "Kommunikáció és figyelemfelhívás" pont nem tartalmaz külön jelentéstételi kötelezettséget, ahogy nem tartalmazott a korábbi "Járványügyi és közegészségügyi ismeretek erősítése" pont sem. A tervezet szerint a kormányoknak az egész szerződés végrehajtásáról kellene jelentésekben beszámolniuk, egyelőre meg nem nevezett időszakonként.

És ami benne van

Az igaz, hogy a tervek szerint maga a szerződés jogilag kötelező lesz, és tartalmazni fog jogilag kötelező és nem kötelező elemeket is.

A tervezet szerint valóban létrejönne egy testület a szerződés végrehajtásának felügyeletére, ezt a legutóbbi verzióban Végrehajtási és Megfelelési Bizottságnak nevezik.

Az ugyanakkor nem látszik, hogyan tudná kikényszeríteni a WHO a szerződés betartását, a tervezet ugyanis semmilyen szankciós mechanizmust nem tartalmaz.

A Végrehajtási és Megfelelőségi Bizottság a tervezet szerint elősegítő, és nem büntető jellegű lesz, és "különös figyelmet fordít a Felek nemzeti és regionális képességeire és körülményeire, különösen a fejlődő országoknak minősülő Felek igényeire".

Ha valamelyik tagállamnak nem a végrehajtási bizottsággal, hanem egy másik tagállammal lenne vitája, azt elvileg a hágai Nemzetközi Bíróság elé lehet majd utalni, de csak akkor, ha a szerződés ratifikálásakor ezt mindkét érintett tagállam külön vállalja.

A WHO TÉNYLEG ARRA KÖTELEZNÉ A KORMÁNYT, HOGY JELENTSEN A VAKCINÁKAT KÉTSÉGBE VONÓ ÁLLAMPOLGÁROKRÓL?
Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO igazgatója Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

A szerződéstervezet legutóbbi változatában kifejezetten megerősíti az államok "szuverén jogát arra, hogy egészségpolitikájuk megvalósítása során jogszabályokat alkossanak és hajtsanak végre", és kimondja, hogy a szerződés végrehajtásának összhangban kell állnia a "más államok belügyeibe való be nem avatkozás" elvével.

Többnyire a szerződés egyes rendelkezései is annyira általánosan vannak megfogalmazva - lásd a fentebb idézett, dezinformáció elleni küzdelemről szóló pontot -, hogy azokat nehéz lenne "rákényszeríteni" a tagállamokra.

Az eddig nyilvánosságra hozott tervezetek egyik pontja sem akarja előírni a tagállamoknak, hogy konkrétan hogyan védekezzenek a járványok ellen.

Inkább azt próbálja biztosítani a WHO, hogy mindenhol rendelkezésre álljon a megfelelő emberi kapacitás és eszközállomány a járványügyi védekezéshez, és hogy működjön az információmegosztás a tagállamok között.

Néhány fontosabb pont a készülő szerződésből:

• A tagállamok vállalnák, hogy "elősegítik" a WHO hozzáférését a járvánnyal súlyosan érintett területekhez. De a WHO csak értékelhetné és támogathatná a tagállam válaszát a kezdődő járványokra, nem írhatná elő a járványügyi intézkedéseket.
• A február 1-i szövegváltozat szerint a tagállamok által felfedezett új, pandémiás potenciállal rendelkező vírusokat kötelező lenne megosztani egy WHO által elismert laborral, a genomszekvenciájukat pedig nyilvánossá kellene tenni. A június 2-i verzióban ez a kötelezettség már csak egy alternatívaként szerepel, a másik alternatíva szerint a tagállamok később dolgoznák ki az információmegosztás pontos menetét.
• A február 1-i változat szerint az új vírusokra kifejlesztett egészségügyi termékek - például tesztek, vakcinák - 20 százalékát át kellene adni a WHO-nak a világszinten egyenlőbb elosztás érdekében. Az újabb verzióban a 20 százalékos arány csak egy alternatívaként jelenik meg, a többi alternatíva önkéntes felajánlásokat irányoz elő.
• A február 1-i változat kötelezte volna a tagállamokat arra, hogy egészségügyi költségvetésük 5 százalékát járványmegelőzésre, a járványügyi felkészültség erősítésére fordítsák, illetve a GDP-jük egy meg nem határozott százalékát nemzetközi járványügyi együttműködésre és segélyezésre fordítsák. Az új verzióban már csak "megfelelő pénzügyi erőforrásokat" kell ezekre a területekre irányítani.
• A tagállamoknak rendszeresen monitorozniuk és értékelniük kellene járványügyi megelőzési és védekezési rendszereik felkészültségét, illetve azonosítaniuk kellene az esetleges hiányosságokat "a WHO által fejlesztett értékelési eszközök alapján." A június 2-i szövegváltozat egyik opciója szerint a jövőben egy univerzális értékelési mechanizmus is létrejöhet.

Dúró Dóra május 22-i parlamenti felszólalására a kormány nevében Menczer Tamás külügyi államtitkár válaszolt. Konkrétumokat nem árult el arról, mi a magyar kormány álláspontja a WHO készülő szerződéséről, csak annyit mondott, hogy mint minden nemzetközi megállapodást, ezt is gondosan mérlegelni fogják, és "a magyar érdekek alapján" fognak róla dönteni.
Előkészítve a világhatalom: Nemzetközi járványügyi szerződést készít elő a WHO Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfőn azt szorgalmazta, hogy mielőbb kezdjék meg a globális tárgyalásokat arról a nemzetközi szerződésről, amely összehangolná a nemzetközi közösség felkészülését és válaszadását a világjárványokra.
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a WHO éves miniszteri gyűlésének virtuális záróülésén aláhúzta: úgy véli, hogy egy nemzetközi szerződéssel tehetnének a legtöbbet az Egészségügyi Világszervezet és a globális egészségbiztonság megerősítéséért. Egy ilyen szerződés a tagállamok közötti kapcsolatok és az együttműködés megerősítését is szolgálhatná - tette hozzá.

Az eredetileg az Európai Unió által megfogalmazott javaslat megvizsgálása érdekében létrehoztak egy munkacsoportot, amelyhez bármely ország csatlakozhat. Az ügyben a WHO novemberi rendkívüli ülésén várhatóak további tárgyalások.

Az Egészségügyi Világszervezet vezetője szerint még messze nincs vége a koronavírus-járványnak, és sok a dolog, míg befejezettnek lehet nyilvánítani a pandémiát.

Bátorító látni a fertőzöttek és a halálesetek számának további globális csökkentését, de hatalmas hiba lenne, ha bármely ország azt gondolná, elmúlt a veszély - hangsúlyozta.

A főigazgató szerint a higiéniai előírások betartása, a maszkviselés, a távolságtartás és az oltóanyagok tisztességes elosztása jelenti a kiutat a válságból. A WHO bírálta, hogy a gazdag országokban már a fiatal és egészséges embereket is oltják, miközben a szegényebb országokban még az egészségügyi dolgozók és a legveszélyeztetettebbek sem jutnak vakcinához.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz egyúttal megjegyezte: paradigmaváltásra van szükség a WHO finanszírozásában, amelynek fenntarthatóvá és a célokhoz rugalmasan alkalmazkodóvá kell válnia, ha a szervezet meg akar felelni a jövő kihívásainak.
Van remény: Visszasírták a pénztárosokat, repült az önkiszolgáló kassza A Booths szupermarket visszahelyezi a személyzetet a kasszák mögé, az 1847-ben Blackpoolban alapított cég szerint ez a helyes lépés. Sőt, szerintük nincs szükség az önkiszolgáló kasszákra, ezt mutatják a vásárlói igények. Nálunk is sokan háborognak miatta.
Az észak-angliai kereskedelemmel foglalkozó cég által működtetett 28 üzlet közül kettő kivételével mindegyikben lesz személyzettel ellátott pénztár a vásárlói visszajelzések miatt. A Booths az első olyan nagy-britanniai szupermarket, amely elhagyja az elmúlt években egyre gyakoribbá váló önkiszolgáló kasszák használatát - írta meg a BBC.

Úgy gondoljuk, hogy a vásárlókat kiszolgáló kollégák jobb vásárlói élményt nyújtanak, ezért úgy döntöttünk, hogy üzleteink többségében megszüntetjük önkiszolgáló fizetést - közölte a cég. Nigel Murray, a Booths ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy az ügyfeleik szerint az önkiszolgáló gépek lassúak, megbízhatatlanok lehetnek, és személytelenek.

Szeretünk emberekkel beszélgetni, a mesterséges intelligencia helyett a valódi intelligenciát választjuk
- tette hozzá.

Volt olyan ügyfél, aki szerint ez "szörnyű döntés volt", mert így most most sorbanállással és várakozással kell tölteni az időt, de volt, aki örült ennek, mert "a vásárlás unalmas, hétköznapi dolog, és úgy gondolja, hogy ha a személyzet ott van, és cseveghetnek, az csak jobbá teszi a helyzetet."

Az önkiszolgáló pénztár gondolata egyébként az automata bankautomata feltalálásával kezdődött 1967-ben. Néhány évtizeddel később az önkiszolgáló kasszát David R. Humble találta fel, 1984-ben Dél-Floridában, egy hosszú élelmiszerbolt-pénztári sorban állás ihlette meg.
A kasszák az 1990-es években váltak népszerűvé, és 2013-ra már több mint 200 000 volt a boltokban világszerte, és számuk 2021-re elérte a 325 000-et.

Egy önkiszolgáló kassza képes 60 százalékkal gyorsabb tud lenni egy jó pénztárosnál.

Ez azt jelenti, hogy már két ilyen automata berendezés képes növelni az áteresztőképességet úgy, hogy a munkaerőigényt is csökkenti, illetve segít, hogy a dolgozók más feladatokat lássanak el az adott boltokban - nyilatkozta korábban a fejlesztő, Laurel Számítástechnikai Kft. tulajdonosa.

Nem mindenki díjazza az automata kasszát.

Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu modern munkavállalói érdekképviselet elnöke az Economxnak júliusban azt nyilatkozta, a munkaerőhiányt a magyar élelmiszerláncoknál úgy is próbálják orvosolni, hogy egyre több az automatizált vásárlási folyamat, például az automata kasszák elterjedése, ám ez a vásárlók és a dolgozók visszajelzései alapán nem minden esetben arat osztatlan sikereket.

Értjük a beruházások lényegét, ám az automatizált fizetési rendszerek napi működése során állandóak a fennakadások. Kisebb tételű vásárlás esetén, ha például nincs alkohol vagy akciózott termék a kosárban, még gyors is lehet a folyamat, ám egy nagyobb, családi bevásárlás során a vevő tízből nyolc esetben nem tudja önállóan lebonyolítani az önkiszolgáló fizetési folyamatot.
Pont, mint Kínában, nálunk is készül a digitális diktatúra A magyar kormány által kezdeményezett digitális állampolgárság bevezetése a poklok kapuit nyitja rá az emberi szabadságra - jelentette ki Szakács Árpád az Ultrahang legújabb műsorában. A könyvkiadó, publicista hozzátette: azzal, hogy beköltözik az állam a telefonunkba, konkrétan azt jelenti, hogy elkezd kiépülni a kínai típusú totális megfigyelés technológiai háttere. Mint ismeretes, Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a napokban jelentette be, hogy benyújtják a parlament elé a digitális állampolgárságról szóló törvényt és alkotmánymódosításra is sor kerül azért, hogy az állam kezelhesse a magyarok adatait, a jövőben pedig a mobiltelefonnal tudják majd igazolni magukat az emberek.

- Az államnak minél távolabb kell magát tartania az adatainktól, főleg attól, hogy azokat összevontan kezelje, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy bárkit lekövessenek, megfigyeljenek. Pontosan ilyen rendszer van Kínában, ahol erre alapozva már bevezették a társadalmi típusú kreditrendszert, amelyben az állampolgárok minden lépését ellenőrzik, az összes cselekedetét számon tartják, és társadalmi kreditpontokkal büntetik vagy jutalmazzák a magaviseletét - reagált Rogán bejelentésére Szakács Árpád.
A Vatikán állásfoglalása: súlyos bűn szabadkőművesnek lenni! A katolikus hívek számára tiltott az aktív szabadkőműves tagság - közölte a Reuters a Vatikán doktrinális hivatalára utalva. A Szentszék megerősítette, hogy katolikus hívők nem lehetnek szabadkőművesek. A Reuters hírügynökség kiemelte: a római katolikus egyház régóta ellenségesen tekint a titkos társaságra.

A vatikáni Hittani Kongregáció szerdán megjelent dokumentumában "összeegyeztethetetlennek" nevezték az katolikus egyház tanításait a titkos társaság alapelveivel.

Az indoklásban felidéztek egy 1983-as nyilatkozatot, amely szerint a római katolikus vallásúaknak tilos aktív szabadkőműves tagságot vállalniuk. A XVI. Benedek pápa által jóváhagyott rendelkezés szerint a tagsággal súlyos bűnt követnek el a katolikus hívők, emellett szentáldozásban sem részesülhetnek.

A Ferenc pápa által ellenjegyzett levélben egy Fülöp-szigeteki püspök kérdésére válaszoltak. Julito Cortes aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyházmegyéjében egyre több szabadkőműves hívő van.

A Vatikán döntéséről a Fidesz propagandaoldala, az Index is beszámolt, meghamisítva annak hátterét. Kiemelték: "Egyes összeesküvés-elméletek szerint időnként ez a mozgalom befolyásolja a világ legfontosabb történéseit."

Ezzel szemben bizonyított tény, hogy Franciaországtól Olaszországig szabadkőműves kormányok készítették elő a keresztény alapokon nyugvó európai kultúra és államrend elpusztítását. Összeesküvéseiket puccsok, gyilkosságok, forradalmak kísérték, és a szabadság, egyenlőség és testvériség magasztos jelszavai alatt megvalósult új világ előrevetítette a bolsevizmus későbbi rémuralmát - írta Raffay Ernő levéltári kutatásokra alapozva a Szabadkőművesek köztársaságai című könyvében.

Az Index azzal folytatja: "Mint írtuk, a magyarországi szabadkőműves-páholyok megalakulása elsősorban Mária Terézia testőríróihoz kötődik, később pedig olyan hírességek is csatlakoztak a páholyokhoz, mint Kazinczy Ferenc, Kármán József, Széchényi Ferenc, Kossuth Lajos, Szabó Ervin, Ady Endre és Rákosi Mátyás."

Az Index ezzel a csúsztatással híres magyarokat mosott össze a legaljasabb bolsevista alakokkal. Csakhogy sem Szabó Ervin (Schlessinger Sámuel Ármin), sem Rákosi (Rosenfeld) Mátyás nem voltak tagjai a páholyoknak.
Hollandia földrablása: Egy új dokumentumfilm rögzíti a holland gazdák küzdelmét a földjeiket elkobozni próbáló rezsim ellen Néhány héttel ezelőtt a Big Picture kiadta a NITROGEN 2000 című dokumentumfilmet: The Dutch Farmers' Struggle' (A holland gazdák küzdelme) című dokumentumot ingyenesen megtekinthetővé.
A NITROGEN 2000 egy 45 perces dokumentumfilm a holland gazdák 2019-23-as küzdelméről. Hollandia 70%-a kisállattenyésztők tulajdonában van, és 2019 óta a holland kormány a földjeik 50%-os kényszerfelvásárlását szorgalmazza. Ez Hollandia területének egyharmadának államosítását jelenti.

Tényleg a nitrogénszint csökkentéséről van szó, hogy az orchideáknak segítsünk a csalánnal szemben? Milyen egyéb sötét tervek húzódnak Hollandia nitrogénpolitikája mögött? Ha valóban a nitrogénről lenne szó, bizonyára lehetne más megoldásokat is találni, mint a világ leghatékonyabb gazdálkodóinak jogfosztása. A NITROGEN 2000-ben a Big Picture a történet végére jár.

A Big Picture munkatársa, James Patrick eredetileg azért ment Hollandiába, hogy két interjút készítsen egy másik, forgatás alatt álló filmhez. Ott tartózkodása alatt kapcsolatba lépett a holland gazdák néhány vezetőjével, akik a kormánynak a gazdaságaik erőszakos felvásárlására irányuló politikája ellen harcolnak.

Amikor megérkezett Hollandiába, Patrick észrevette, hogy a farmok egyharmadán "HELP!" feliratú táblák vannak. Mindenütt fejjel lefelé fordított zászlók lógtak. Hamar nyilvánvalóvá vált számára, hogy ez sokkal nagyobb esemény volt, mint amit a legtöbben értettek. "Rávetettem magam a történetre, és agresszívan leforgattam egy egész filmet 6 nap alatt" - mondta.

Ami Hollandiában történik, az figyelmeztetés a világ számára, hogy mi fog történni, ha nem vetünk véget a holland gazdák földjének kisajátításának.

Ez egy nagy történet. A holland kormány - az Európai Unió áldásával - területük egyharmadát akarja erőszakkal felvásárolni, jogfosztva ezzel a szarvasmarhatartók felét.

Mint mindenki tudja, a vállalati média folyamatosan démonizálja a teheneket: metánt termelnek, böfögésük gonosz, nitrogént juttatnak a vízfolyásokba. A holland kormány azonban azzal az őrült érveléssel él, hogy a tehéntrágyában lévő nitrogén a Natura 2000-nek nevezett védett területeken telepszik le, és az 1 méternél alacsonyabb növényeket károsítja, mivel a magasabbra növő növények elzárják a napfényt a kisebbek elől. Hogy a kormány háborút hirdetne a gazdák fele ellen a rövid növények nevében. "Ez egy vicc, és nincs hitelük" - mondta Patrick.

Úgy tűnik, hogy ez egy olyan történet, amelyben megkérdőjelezhető "környezetvédelmi" ürügyekkel földeket foglalnak el, és a holland gazdák nagy részét kivonják a piacról, gyakorlatilag kivonják őket a forgalomból. A hektáronkénti termelést tekintve a holland gazdák a leghatékonyabb gazdálkodók a világon. Ha az élelmezési rendszer nagyszabású átszervezését tervezik, a holland gazdák kiszorítása a cél elérése felé tett döntő lépés.

A "NITROGEN 2000" című dokumentumfilm a történet végére jár. Partick interjút készített a történet legfontosabb szereplőivel, hogy segítsen megérteni ezt az összetett jelenséget egy átalakulóban lévő világban. Ahhoz, hogy harcolni tudjunk jogainkért és jólétünkért, meg kell értenünk, mi történik velünk. "Ez a munkám küldetése: segíteni az embereknek, hogy lássák a nagy képet" - mondta.
Egy zöld oldal "tényellenőrzése": Bill Gates 70 millió hektár fát vág ki? A Microsoft alapítója, Bill Gates számos klímavédelmi kezdeményezést finanszíroz, de egyesek szerint támogatja a fák kivágását.
A milliárdos tech-alapító Bill Gates gyakran kerül kritikák célkeresztjébe életmódja és a klímaváltozással kapcsolatos nézetei miatt. Ezért nem nagy meglepetés, hogy olyan állítások keringenek, amelyek szerint Gatesnek állítólag az erdők elpusztítása a célja. Vannak azonban olyan kulcsfontosságú tények, amelyek kontextusba helyezik Gates erdővel kapcsolatos befektetéseit.

Vizsgáljuk meg az éghajlati alapjának, a Breakthrough Energy Ventures-nek a befektetéseivel kapcsolatos tényeket. Bill Gates valóban fákat vág ki, miközben az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességét hirdeti?

Bill Gates az éghajlatváltozás nevében 70 millió hektárnyi fa kivágását fizeti?

Az Associated Press tényellenőrzést végzett arról az állításról, amely szerint Bill Gates támogatja 70 millió hektárnyi fa kivágását, és a hírügynökség megállapította, hogy az állítás hamis.

Nem tervezik, hogy egyszerűen hatalmas erdőségeket vágjanak ki, hanem Gates 6,6 millió dollárt fektetett be a Kodama Systemsbe - írja az MIT Technology Review. A Kodama egy startup cég, amelynek egyedülálló koncepciója van a fák eltávolítására a kaliforniai erdők védelme érdekében.

Egy kattintáskeltő címet viselő online cikk Gates-t a tömeges erdőirtást elősegítő rosszfiúnak állította be. A Kodama Systems azonban Kaliforniában működik, és célja, hogy az elhalt fákat a föld alá temesse, hogy szén-dioxidjuk ne kerüljön a légkörbe.

Ahogy az MIT Technology Review elmagyarázza, a fák hatékonyan elnyelik a szén-dioxidot, de amikor elpusztulnak és elrohadnak, a CO2-t a légkörbe bocsátják. Bár még több kutatásra van szükség, a biomassza eltemetése hosszú évekre visszatarthatja a szén-dioxidot a föld alatt. Emellett az elpusztult fák eltávolítása és eltemetése segíthet megelőzni az erdőtüzeket, amelyek az éghajlati válság másik pusztító részét képezik.

Alex Reid, Gates szóvivője az AP-nek válaszolva azt állította, hogy Gates ki akarja vágni a fákat: "Ezek az állítások hamisak." Ráadásul, ahogy James Sedlak, a Kodama szóvivője megjegyezte, a "70 millió hektár" egy Forbes-cikkből származik, amely szerint az amerikai erdészeti szolgálat mintegy 70 millió hektárnyi erdőt "ritkítana" az amerikai nyugaton.

Mi az az ökológiai erdei ritkítás?

A Bill Gates fakivágása miatti zűrzavar és felháborodás nagyrészt az "ökológiai erdei ritkításhoz" kapcsolódik, amelyet Kodama és az erdészeti szolgálat kíván megvalósítani. Ahogy Sedlak, a Kodama szóvivője az AP-nek elmondta, ez azt jelenti, hogy a veszélyeztetett fákat kiveszik az erdők sűrűbb részeiből, hogy az érett fák megfelelően növekedhessenek. A fák ritkítása - mondta - javítja az erdők általános egészségi állapotát, és segít abban, hogy az erdők kevésbé legyenek érzékenyek az erdőtüzekre.

Kodama honlapja szerint: "A tűzoltás évtizedeken át tartó visszaszorítása és más tényezők, például az éghajlatváltozás után az USA nyugati részén az erdők túlnőttek, betegségektől fenyegetettek és megatüzek veszélyeztetik őket. Ahhoz, hogy ezek az erdők újra egyensúlyba kerüljenek, drámaian fel kell gyorsítanunk az erdei ritkítási kezeléseket és a felesleges biomassza nagyarányú hasznosítását".

A vállalat vezérigazgatója, Merritt Jenkins az AP-nek elmondta, hogy a Kodama azt tervezi, hogy az erdők ritkítását a kaliforniai Keleti Sierra-hegység egy területére összpontosítja. Kisebb fákat fog kivágni, amelyekből esetleg nem lesz faanyag, és elégetés helyett Nevadában fogja elásni őket, hogy szén-dioxidjukat korlátlan ideig tárolja.

A Kodama Systems egyik fő befektetőjeként Gates úgy tűnik, hogy megpróbál segíteni megoldást találni a világ szén-dioxid-kibocsátási problémájára, nem pedig tovább rontani azt.
Meztelenre vetkőztetett Világgazdasági Fórum A Világgazdasági Fórum ("WEF") nagyon emlékeztet Dr. Vernon Colemanre, a szcientológiai szektára - bár a Bilderbergek helyettesítőjeként, valamint az Európai Unió és az ENSZ promóciós szervezeteként végtelenül veszélyesebb, és sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint amekkora indokoltnak tűnik.
A Világgazdasági Fórumot (amelyet nagyképűen és arrogánsan úgy hirdettek meg, hogy "Elkötelezett a világ helyzetének javítása iránt") 1971-ben egy Klaus Schwab nevű ember hozta létre, bár a szervezetet akkor még nem így hívták. Amikor Schwab elindította a későbbi WEF-et, mindössze 25 000 svájci frank volt a bankszámláján.

Az akkor még Európai Menedzsment Szimpóziumnak nevezett szervezet első davosi találkozója két hétig tartott, és 450 résztvevővel zajlott, köztük a vezető vállalatok fő- és felsővezetői, valamint az üzleti iskolák 50 oktatója. A dolgok ezután gyorsan haladtak.

A második davosi találkozó elnöke Herman J. Abs lett volna, aki az utolsó pillanatban lemondta a találkozót, de ez a link világos betekintést nyújt a WEF hátterébe.

Ahogy Zina Cohen "Az EU megrázó története" című könyvében kifejti, Abs egy bankigazgató volt, aki hatalmas segítséget nyújtott Hitlernek azzal, hogy erőszakkal alacsony áron megvásárolta a zsidó bankokat. A pénzt aztán a náci hadigépezet kiépítésére használták fel.

A második világháború alatt Abs tagja volt egy 1943-ban alakult titkos csoportnak, amelyet Külgazdasági Bizottság néven ismertek - egy bankárokból és üzletemberekből álló csoportnak, amely azért találkozott, hogy megvitassa Németország jövőjét a háború befejezése után.

A háború után egyik barátja, Charles Gunston, a Bank of England bankigazgatója felkérte Abs-t, hogy segítsen a német bankszektor újjáépítésében - noha Abs-t háborús bűnösként letartóztatták és távollétében halálra ítélték. Gunston a Bank of Englandnél dolgozott, mint a német desk vezetője, és a háború után a brit megszálló hatóság vezető tisztviselője volt. Gunstont nem érdekelték a nácik által elkövetett atrocitások. Mindössze annyit akart tenni, hogy segítsen a német bankok újjáépítésében. Ennek érdekében beszervezte Abset, aki magasan szerepelt a háborús bűnök miatt körözött náci tisztviselők listáján. Gunston megvédte Abs-et, hogy segítsen Németországnak újjáépíteni a bankrendszerét, készen arra, hogy folytassa Hitler munkáját. A Bank of Englandben dolgozó barátai segítségének köszönhetően Abs-et nem végezték ki, sőt még csak be sem börtönözték, és 1948-ra már a Reconstruction Loan Corporation helyettes vezetője és a Bank Deutsche Lander elnöke volt. Hihetetlen, de ekkor Abs volt az, aki eldöntötte, hogy mely német vállalatok kapják meg a Marshall-segélyként nyújtott dollármilliárdokat. És ezt követően évtizedekig Absnek nagyhatalmi szerepe volt Németországban. Egyike volt azon egykori náciknak, akik segítettek létrehozni azt a szervezetet, amelyből az Európai Unió lett. (Az Európai Unió létrejöttének további részleteiért olvassa el Zina Cohen: Az EU megrázó története című könyvét).

Az 1990-es évek közepéig Abs a Deutsche Bank elnöke volt, és náci múltját figyelmen kívül hagyták. A The Independent című brit lap Abset korának kiemelkedő német bankáraként jellemezte, és csendben figyelmen kívül hagyta az IG Farben és a Kontinental-Ol cégekkel folytatott munkáját, ahol tudatosan alkalmazta a koncentrációs táborokban a rabszolgamunkásokat. Azt sem említették, hogy segített ellopni a zsidó emberektől és bankoktól a pénzt. És ez volt az az ember, akit Schwab felkért, hogy vezesse új szervezete második davosi találkozóját. Gyakran pletykálták, hogy Schwab apja náci volt, aki Hitler munkatársa volt, de természetesen a tényellenőrök ezt tagadják.

Az 1973-as harmadik davosi találkozó tiszteletbeli támogatója Bernhard holland herceg volt (egykori náci és a Bilderberger-találkozók alapítója), és az Európai Közösségek Bizottsága "megújította védnökségét." Egy olasz iparmágnás beszédet tartott, amelyben összefoglalta "A növekedés határai" című könyvet, amelyet a Római Klub megbízásából 1972-ben adtak ki. A résztvevők Klaus Schwab érdekelt felek koncepciója alapján etikai kódexet fogalmaztak meg.

Már korán világossá vált, hogy a WEF nagyon közel áll az EU Európai Bizottságához, két találkozót is tartottak az Európai Bizottság brüsszeli épületében.

Ma a WEF közérdekű, nonprofit szervezetként határozza meg magát, amelynek székhelye Svájcban van. Irodái vannak New Yorkban (USA), San Franciscóban (USA), Tokióban (Japán), Mumbaiban (India) és Pekingben (Kína). A WEF 2022-ben 383 000 000 svájci frank bevételt jelentett díjakból és egyéb finanszírozásból. Ebből 130 millió svájci frankot a személyzetre költöttek, és maga Schwab állítólag több mint 1 000 000 dollárt kapott évente (plusz állítólag a társult cégektől kapott jutalmakat). Mintegy 252 millió svájci frankot költöttek "irodára és tevékenységre." (Érdekes, hogy az összeesküvőkkel valamilyen módon együttműködők közül sokan rendkívüli módon meggazdagodtak. Tony Blair például munkaideje nagy részében szerényen fizetett politikus volt, de ma már multimilliomos. A környezetvédelmi és zöld jótékonysági szervezetek munkatársai gyakran rendkívül jól fizetettek, és első osztályú utazásokat tesznek a világ minden táján). A WEF nem fizet szövetségi adót.

Egy olyan szervezet, amelyet alig egy tucat évvel ezelőtt még úgy tekintettek, hogy nincs befolyása, és csupán egy olyan éves mulatság szervezőjeként ismertek, ahol az olyan erényt fitogtató hírességek, mint a popsztár Bono (aki sokak számára adóelkerülési módszereiről és képmutatásáról híres), politikusokkal és iparosokkal dörgölőzhetnek, akik szívesen fényképezkednek híres emberekkel, és amelyet sokan nem vettek komolyan, ma már a világ egyik legbefolyásosabb szerve. A sokkal titokzatosabb Bilderbergertől átvette az összeesküvők arcát (és hangját).

Maga Schwab 1938-ban született Németországban, és számos tudományos képesítést szerzett, mielőtt 1971-ben, mindössze 33 évesen megalapította a WEF-et. A WEF eredetileg az Európai Menedzsment Fórum nevet viselte, de 1987-ben a nevét a sokkal nagyobb és ambiciózusabb Világgazdasági Fórumra változtatta.

Közvetlenül az Európai Menedzsment Fórum megalapítása előtt Schwab egy közepes méretű svájci gyártóvállalat igazgatótanácsának tagja volt, amellyel apja is kapcsolatban állt. Ma a WEF azt állítja, hogy több mint 600 alkalmazottja van, de én Schwabot - Charles III-hoz és Tony Blairhez hasonlóan - az összeesküvők fixerének és stricijének nevezném. Egyikük sem tűnik számomra komoly szereplőnek.

A WEF honlapján nem található feljegyzés arról, hogy Schwab hogyan szerezte meg a pénzt ahhoz, hogy létrehozza a (saját honlapján) "a legjelentősebb globális, több érdekelt fél részvételével működő szervezetet", és az sem világos, hogy három év alatt hogyan volt képes a szervezete meghívni a világ politikai vezetőit egy davosi konferenciára.

1971-ben, ugyanabban az évben, amikor megalapította a WEF elődjét, Schwab írt egy könyvet Modern vállalatirányítás a gépészetben címmel (nem valószínű, hogy az ebből származó jogdíjakból tudta megalapítani a WEF-et). Voltak olyan pletykák, hogy édesanyja rokonságban állt a Rothschild családdal, és hogy apja közel állt Adolf Hitlerhez, de mindkét feltételezést a tényellenőrzők elutasították (bár ne feledjük, hogy a tényellenőrzők azt állították, hogy a sváb vakcina hatékony és teljesen biztonságos volt). Ebben a korai könyvében Schwab amellett érvelt, hogy egy modern vállalkozás vezetésének egyszerre kell szolgálnia a részvényeseket és a vállalati érdekelt feleket - az érdekeltek közé tartoznak az alkalmazottak, az ügyfelek, a kormány, a hitelezők, a helyi közösségek és a finanszírozók. Schwab évtizedek óta dolgozik az ENSZ-szel, és számos ENSZ-szervnek adott tanácsot a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kérdésekben. Schwab arra figyelmeztetett, hogy az összeesküvők terveinek kibontakozásával nagy harag lesz a világban, és leginkább arról ismert, hogy mindenütt figyelmeztette a polgárokat: "nem lesz semmid, és boldog leszel".

Mellékesen megjegyzem, nem furcsa, hogy a "nem lesz semmid és boldog leszel" mondatot, amelyről úgy vélik, hogy a Világgazdasági Fórumtól származik, hogyan lehet összehasonlítani a kommunista forradalom elveivel, ahogyan azokat Karl Marx "Kommunista kiáltványa" leírja? Marx azt írta, hogy a szocialista diktatúra megteremtése és a proletariátus feletti teljes ellenőrzés megszerzése érdekében a kommunistáknak meg kell szüntetniük minden magántulajdonhoz való jogot, el kell pusztítaniuk minden vallást, amelyet Marx híres módon "a nép ópiumaként" jellemzett, és fel kell számolniuk a családi egységet, amelyet fenyegetésnek tekintettek arra, hogy az állam képes legyen teljes ellenőrzést gyakorolni az emberek élete felett. (Ma, a Nagy Újraindítás keretében a hagyományos vallásokat a természetbe vetett hit váltja fel, ahogyan azt az Egyesült Nemzetek Szervezete meghatározza és a globális gazdaságot irányító bankárok konzorciuma támogatja. Meglepő módon a hagyományos vallások vezetői elfogadták a változást, és úgy tűnik, a pápa és a canterburyi érsek örömmel kötelezik el magukat és híveiket az áltudomány mellett, a vallásaik által vallott hagyományos tanítások helyett. Úgy tűnik, nem számít nekik, hogy az éghajlatváltozás tudománya bizonyíthatóan hamis; ők a fanatikus környezetvédők által hirdetett istenkáromlásokhoz ragaszkodnak, és örömmel befolyásolják azokat. 2023-ban egy Yuval Noah Harari nevű, a WEF tanácsadója és az establishment rajongója azt állította, hogy a mesterséges intelligencia új vallást és új bibliát hozhat létre, és ezáltal a mesterséges intelligencia az új isten lesz. Feltehetően ez az ortodox, hagyományos vallás javasolt helyettesítője. Azt már tudjuk, hogy az AI a hazugságok végtelen enciklopédiáját hozza el az internetre, most pedig, úgy tűnik, az AI egy vadonatúj hamis vallást is el fog hozni nekünk).

Valójában, ahogy Gary Allen és Larry Abraham rámutatnak a "None Dare Call It Conspiracy" című, 1971-ben megjelent kiváló könyvükben, a Kommunista Kiáltvány csupán a 70 évvel korábban Adam Weishaupt, az Illuminátusok rendjének alapítója által javasolt forradalmi tervek aktualizálása volt. Ma azt látjuk, hogy a WEF, a Bilderbergiek és a többi összeesküvő a Marx által, illetve korábban az Illuminátusok Rendje által megfogalmazott javaslatokat követi.

A WEF találkozóit évente tartják Davosban, és a résztvevők a világ minden tájáról érkeznek (sokan közülük magánrepülőgépen), hogy megvitassák az éghajlatváltozás veszélyét.

A legveszélyesebb talán az, hogy a WEF-nek van egy "Fiatal globális vezetők programja", amelyet nagyképűen "Young Global Leaders Scheme"-nek nevez, és amely kegyetlen fiatal férfiakat és nőket képez ki, hogy a cabal bábjai legyenek. A végzettek közül sokan kapnak munkát a politikában, a zöld mozgalomban, a jótékonysági menedzsmentben és így tovább, és Schwab azzal büszkélkedik, hogy az egyesek által agymosó programnak nevezhető program "végzősei" mindenhol magas beosztásban találhatók. A dicsekvés jogos, és a WEF követői számos kormányban megtalálhatók: Sunak az Egyesült Királyságban, Trudeau Kanadában és Macron Franciaországban mindannyian kapcsolatban állnak a WEF-fel.

Az egész szervezet nagyon emlékeztet a szcientológiai szektára, bár a Bilderbergek helyettesítésére, valamint az Európai Unió és az ENSZ promóciós szervezeteként végtelenül veszélyesebb, és sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint amekkora indokoltnak tűnik.
A háborús bűnös Tony Blair a WEF-fel és Bill Gates-szel együttműködve dolgozik azon dolgozik, hogy a digitális személyazonossági igazolványokat kötelezővé tegye a "normális" élethez a világon.
Tony Blair az Egyesült Királyság multimilliomos volt miniszterelnöke, aki hazudott, és távollétében háborús bűnösként elítélték. Őt is megnevezték a 2021-es Pandora Papersben. Mindezek ellenére a királynő 2021. december 31-én bejelentette, hogy Blair megkapja a legmagasabb rangú lovagi címet. Most pedig járja a világot, hogy megpróbálja feltámasztani és házalni a digitális személyazonossági igazolványaival.

2023 februárjában a volt munkáspárti és konzervatív párti vezetők, Tony Blair és William Hague a digitális azonosítás ("ID") bevezetését szorgalmazták "az állam alapvető átalakítása a technológia körül" részeként.

A két volt pártvezető "A New National Purpose: Innovation Can Power the Future of Britain" (Egy új nemzeti cél: az innováció adhat erőt Nagy-Britannia jövőjének) címmel közzétett közös jelentésében egy egységes digitális személyazonosító rendszer bevezetésének felgyorsítását is szorgalmazta az Egyesült Királyság minden lakosa számára, egy digitális pénztárca formájában, amelyhez személyes eszközről lehet hozzáférni.

A jelentés szerint "ahelyett, hogy a magánszektorbeli szolgáltatók piacát hozná létre az állampolgárok kormány által kiadott személyazonosító igazolványainak kezelésére, a kormánynak biztonságos, magánjellegű, decentralizált digitális személyazonosító rendszert kellene biztosítania mind az állampolgárok, mind a vállalkozások javára".

A magáncégek azonban megpróbálják kicsavarni a rendszer irányítását a kormány kezéből, és a saját ellenőrzésük alá vonni a rendszert. Katherine Holden elmondta: "Ahelyett, hogy a kormányzatra további terheket hárítanánk a digitális személyazonosító rendszer létrehozásával kapcsolatban, fontos, hogy az Egyesült Királyság digitális személyazonossági piacán már meglévő, mélyen gyökerező szakértelemre és élvonalbeli megoldásokra támaszkodjunk. Az ipar jelentős összegeket fektetett be a robusztus technológiai megoldások kifejlesztésébe és bevezetésébe." Holden az adatelemzés, a mesterséges intelligencia és a digitális azonosítás vezetője a techUK-nál, "az Egyesült Királyság közel 1000 tagot számláló technológiai kereskedelmi szövetségénél".

Az, hogy a kormány rendelkezik-e hozzáféréssel és ellenőrzéssel minden adatunk felett - és így arról, hogy mit tehetünk és mit nem -, vagy pedig magántulajdonban lévő vállalatok, nem sok különbséget jelent. A magán- és közszféra közötti partnerségek világméretű erőltetésével az eredmény ugyanaz - a nagy állam ellenőrzése.

A magán- és közérdekek összeolvadásának jó példájaként nem kell messzebbre tekintenünk, mint a Fabian Society tagjához, Tony Blairhez. A volt brit miniszterelnök 2007-ben csatlakozott a Világgazdasági Fórum ("WEF") alapítványi tanácsához, ugyanabban az évben, amikor az Egyesült Királyság miniszterelnöki tisztsége véget ért. Bár a WEF honlapján Blair már nem szerepel az igazgatótanács tagjaként, 2023 januárjában a The Guardian arról számolt be, hogy miközben egy névtelen csoport Klaus Schwab leváltását tervezte a WEF éléről, Blair egyike volt azoknak a vezető nemzetközi személyiségeknek, akiket kapcsolatba hoztak Schwab szerepének átvételével.

Ő hozta létre a Tony Blair Institute for Global Change-t is, amelynek csapatai a világ több mint 30 országában dolgoznak a "kormányok támogatásán." Blair intézete a WEF társult partnere. Az intézet leírása a WEF honlapján így szól: "Az intézet világszerte politikai vezetőkkel és kormányokkal dolgozik együtt a stratégia, a politika és a megvalósítás terén - a technológia mindhárom területet elősegíti".

A digitális személyazonosítás nem újdonság. Blair már miniszterelnökként is megpróbálta bevezetni, de a parlament megakadályozta. Ahogy akkor, úgy ma is vitatott. Kritikusai attól tartanak, hogy a polgári szabadságjogok megsértését, a nagy állam támadó beavatkozását jelentené.

Silkie Carlo, a Big Brother Watch kampánycsoport igazgatója szerint a páros által javasolt "kiterjedt digitális személyazonossági rendszer" "az Egyesült Királyságban valaha látott egyik legnagyobb támadás lenne a magánélet ellen".

"Sir Tony-nak és Lord Hague-nek teljesen igaza van abban, hogy az Egyesült Királyságnak vezető szerepet kell vállalnia a technológiai innovációban, de ez az emberek jogainak és magánéletének védelmét jelenti, nem pedig egy tolakodó, tömeges digitális személyazonossági rendszerre és egy adatbázis-államra vonatkozó, meghiúsult javaslatok felelevenítését" - mondta Carlo.

Kapcsolódó cikkek: A vállalati fasizmus megöli a szabadságot; és már itt is van.

Mivel a közvélemény és a tömeges megfigyeléssel és ellenőrzéssel szembeni ellenállás nem tántorította el őket, júniusban Blair Globális Változások Intézete egy második jelentést is kiadott: The Great Enabler: A brit közszolgáltatások jövőjének átalakítása a digitális azonosság révén" címmel. A jelentés a digitális személyazonosságot a "nagyszerű eszközként" hirdeti:

"Ez a modern kormányzás nagyszerű lehetővé tevője, és egy ideje már elérhető közelségben van a vezetők számára, de eddig a politika útjában állt".

A jelentés megjelenésekor Blair a Metro.co.uk-nak nyilatkozott: "Az azonosító egy egyszerű azonosító a telefonon, amelyhez biometrikus adatokkal lehet hozzáférni." Egy másik érvként pedig Blair azt mondta, hogy az okostelefonunkon lévő egyetlen digitális azonosító segíteni fog a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés egyszerűsítésében. Azok számára, akik értik, hová vezet ez az egész, Blair megjegyzései nem eladási érvek - ezek a szabadságunkat és végső soron a túlélésünket fenyegetik.
A mesterséges intelligencia néhány nagy technológiai vállalat kezében történő koncentrációja komoly probléma Charlie Guo egy nemrég megjelent cikkében hozzájárul azokhoz az egyre növekvő aggodalmakhoz, hogy a generatív mesterséges intelligencia túlzott koncentrációja néhány vállalat kezében veszélyes lehet a civilizációra.

A generatív mesterséges intelligencia vagy generatív AI a mesterséges intelligencia felhasználására utal, amely új tartalmak, például szöveg, kép, zene, hang és videó létrehozására szolgál.

Guo 5 olyan technológiai vállalatot azonosít, amelyek uralják a mesterséges intelligenciával foglalkozó start-up cégekbe történő befektetéseket. Bár a Meta nem tartozik az 5 befektető közé, más megközelítéssel próbálja uralni a mesterséges intelligencia piacát.

A Teslával együtt ezeket a nagy technológiai vállalatokat - Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia és Tesla - a Magnificent Seven néven ismerik. Az S&P 500 piaci kapitalizációjának 29,6%-át teszik ki. A múlt hónapban a The Motley Fool megjegyezte, hogy a Wall Street függősége a Magnificent Seven-től történelmileg egészségtelen szintet ért el.

A sokak által féltett lehetséges mesterséges intelligencia-apokalipszistől eltekintve Guo szerint a mesterséges intelligencia kevesek kezében való koncentrációja önmagában is probléma.

További olvasnivalók:
A mesterséges intelligencia a világvége vagy valami új kezdete?
Négy technokrata olyan projekteket folytat, amelyek egzisztenciális fenyegetést jelentenek a világra nézve
Dr. John Lennox beszél a mesterséges intelligenciáról, Yuval Harariról és a talán legveszélyesebb gondolatról - a hosszú távú gondolkodásról.
Az internet még soha nem volt ennyire szabálytalan, mint ma, és a mesterséges intelligencia csak tovább ront rajta.
Az alábbi szöveg részlet Charlie Guo "Is Big Tech monopolising the AI boom?" című cikkéből, amelyet az AI Supremacy jelentetett meg.

A múlt hónapban a Google beleegyezett, hogy akár 2 milliárd dollárt is befektessen az Anthropic nevű AI startupba. Normális esetben ez gigantikus összeg lenne egy startup számára. De az Anthropic esetében ez még csak nem is a szezon legnagyobb üzlete - szeptemberben az Amazon beleegyezett, hogy 4 milliárd dollárt fektet be a cégbe.

Aki csak úgy mellékesen figyeli az AI-boomot, annak az a benyomása, hogy nagy a verseny. A színfalak mögött azonban a vezető AI-startupoknak van egy közös vonásuk: a befektetők szűk köre.

Guo elmagyarázza, miért van szükségük az AI startupoknak ennyi pénzre: "Az olyan alapmodellek, mint a GPT-4 vagy a Claude, több százmillió dollárt igényelnek a képzéshez, és további milliókat a nagyszabású műveletekhez. Ezek az előzetes költségek az adatgyűjtésre, a tréningfutamokra és a finomhangolásra mennek el".

Guo hozzátette, hogy papíron az AI-vállalatok szorult helyzetben vannak. "Rengeteg tőkét igényel az új alapmodellek kifejlesztése és betanítása, de a [befektetés megtérülése] korántsem biztos. A GitHub Copilot az egyetlen olyan termék, amelyről tudom, hogy több mint 100 millió dolláros bevételt termel, és nem veszít tonnányi pénzt. Ha azonban figyelembe vesszük a képzési költségeket, nem világos, hogy a Copilot a teljes története során nettó nyereséges lesz-e."

Ki finanszírozza tehát az új mesterséges intelligencia fejlesztését a biztos pénzügyi megtérülés nélkül? A nagy technológiai vállalatok, és különösen a felhőplatformok.

Az új főnök ugyanaz, mint a régi főnök

Az OpenAI indította el a milliárdos finanszírozási körök jelenlegi hullámát, amikor tavaly jelentős befektetést zárt le a Microsofttól. A részleteket soha nem hozták nyilvánosságra, de régóta pletykálták, hogy 10 milliárd dolláros üzletről van szó.

Ha megnézzük a legjobban finanszírozott AI-vállalkozásokat, meglepő tendencia rajzolódik ki. Sokan közülük ugyanattól az öt névtől kaptak pénzt: Amazon, Google, Microsoft, Nvidia és Salesforce.

Az alábbiakban a tíz legjobban finanszírozott AI-vállalatot mutatjuk be (plusz az Hugging Face-t, mert az elég fontos az AI-ökoszisztéma szempontjából). Ebből a tizenegy cégből csak kettő (a Cerebras és a Scale AI) nem kapott befektetést az említett öt technológiai vállalat egyikétől sem.

A mesterséges intelligencia néhány nagy technológiai vállalat kezében történő koncentrációja komoly probléma

A befektetések a következőképpen oszlanak meg:

A mesterséges intelligencia néhány nagy technológiai vállalat kezében történő koncentrációja komoly probléma
Infografika: Charlie Guo

Ha ma a nagy tech cégekre gondolunk, a Google (más néven Alphabet), az Amazon, a Microsoft, a Meta és az Apple jut eszünkbe. "Ezek közül az első három mindenhol jelen van ezekben a befektetésekben" - mondta Guo -, míg az Apple és a Meta sehol sem található. És bár az Apple generatív AI terveit még nem ismerjük, a Meta nagy szerepet játszik a mesterséges intelligenciában".

Ironikus módon a Meta jelenti a legnagyobb akadályt a Microsoft, a Google és mások számára az AI-technológia következő generációjának irányításában. Ahelyett, hogy AI startupokba fektetne be, úgy tűnik, a Meta stratégiája inkább az innovatív modellek kifejlesztése, majd azok nyilvános kiadása.

Zászlóshajó modelljük a Llama 2, a ChatGPT versenytársa, de egyre több más nyílt modelljük is van. Ezek a modellek többek között az átírást, a fordítást, a kódolást és a számítógépes látást is lefedik. Azzal, hogy (szinte) bárki használhatja a Llama 2-t vagy bármely más alapmodellt, a Meta kiveszi a szelet az OpenAI, az Anthropic és a DeepMind vitorlájából. Ezzel viszont csökkenti a versenytársak befektetéseinek értékét.

Guo kifejtette, hogy a Meta megközelítésében nem minden az, aminek látszik: "Annak ellenére, hogy a Meta igyekszik demokratizálni az AI-t, még mindig ő irányítja a képzési adathalmazt és az RLHF folyamatot. A licencek nagyon megengedőek, de nem 100%-ban nyílt forráskódúak. És hogy őszinte legyek, nem vagyok elragadtatva az ötlettől, hogy Mark Zuckerberg lehet az egyetlen, ami az Amazon, a Google és a Microsoft AI-dominanciájától elválaszt minket"."

Mennyire kell aggódnunk?

Guo szerint jelenleg mindannyian azt próbáljuk kitalálni, hogy mekkora lesz ez az AI dolog. Attól függően, hogy kire hallgatunk, ez lehet egy buborék, egy új forradalom kezdete vagy Pandora szelencéje, amely az emberiség bukásához vezethet. De tegyük félre egy pillanatra az AI apokalipszist.

Van egy fontos ok, amiért vissza kell vágnunk néhány cég ellen, amelyek a legújabb és legnagyszerűbb startup modelleket irányítják. "A fejlődésre való törekvéshez új vérre, új tehetségre és új ötletekre van szükség" - érvel Guo.

Ha az AI fontos, de nem világrengető találmánynak bizonyul, a nagy techcégek gyorsabban fogják átvenni és terjeszteni az AI-t, mint a feltörekvők, és a közelmúltbeli trendek folytatódását fogjuk látni. A nagy tech cégek olcsón vagy ingyen kínálnak majd AI-termékeket, összegyűjtik az adatainkat a reklámozáshoz és a tréningfutamokhoz, és elsősorban a generatív AI üzleti vállalkozások közötti (B2B) vagy az üzleti vállalkozások és fogyasztók közötti (B2C) felhasználási esetekre összpontosítanak. Ez nem ideális, de megoldható probléma.

Ha azonban a technológiai optimistáknak igazuk van, és az AI átformálja az egész világot, akkor az AI kevesek kezében való koncentrálása azt jelenti, hogy az emberiség mint faj lehetőségei korlátozottak lesznek.

"Nem tudom, melyik forgatókönyv fog megvalósulni" - zárta Guo. "Nem vagyok benne biztos, hogy bárki is tudja. Nyilvánvaló, hogy a kormányok annyira aggódnak a mesterséges intelligencia miatt, hogy gondoskodnak arról, hogy tegyünk valamit annak szabályozására. De az összes folyamatban lévő szabályozás, törvény és végrehajtási rendelet mellett érdemesnek tűnik megpróbálni, hogy az AI (biztonságos) elérhetővé váljon nem csak néhány kapuőr számára."

Izrael megadta a British Petroleum kutatási engedélyét Gaza gázára

A Rishi Sunaks feleségének tulajdonában lévő Infosys 1,5 milliárd dolláros üzletet kapott ebből.

Sunak soha nem fog fegyverszünetet kérni Izraeltől a gázai népirtástól, és most már tudjuk, miért.

Izrael megadta a British Petroleum kutatási engedélyét Gaza gázára"Dollárhajszolás": Rishi Sunak a gázai tűzszünet elutasítása miatt
Safaa Kasraoui Nov. 08, 2023 forrás

A kritikusok Sunakot a kormánya Izrael-barát álláspontja, valamint az erkölcsi tisztánlátás és a vezetés hiánya miatt bírálták, miközben a Gázai övezetben népirtás zajlik.

Sokan megkérdőjelezték, hogy az ország miniszterelnöke elutasította a nagyon szükséges humanitárius tűzszünetet, amely számtalan életet menthetne meg.

Rabat - Miközben Izrael fokozza véres, bűnös etnikai tisztogatási kampányát a Gázai övezetben, a palesztinbarát tüntetők és független brit kommentátorok megkérdőjelezték az ország miniszterelnökének elutasítását a nagyon is szükséges humanitárius tűzszünettel szemben, amely számtalan életet mentene meg.

A kérdéseket az váltotta ki, hogy Rishi Sunak brit miniszterelnök továbbra is elutasítja a gázai tűzszünetre vonatkozó felhívásokat, és ehelyett rendíthetetlen támogatást ígér Izrael "terrorista támadásokkal szembeni önvédelemhez való jogának."

Nem hajlandó megérteni a palesztinok évtizedek óta tartó izraeli elnyomásának hátterét, és figyelmen kívül hagyja az ENSZ és a nem kormányzati szervezetek vörös zászlós jelzéseit a Gázában kibontakozó népirtásról, Sunak ehelyett megismételte, hogy támogatja Izraelt és annak "önvédelemhez" való jogát.

A brit miniszterelnök még egy kormányzati segélyt is kirúgott, amiért "állandó" tűzszünetet követelt Izraelnek a gázai civil infrastruktúra és lakóövezetek kíméletlen bombázása közepette.

"Paul Bristow-t arra kérték, hogy távozzon a kormányban betöltött posztjáról, miután olyan megjegyzéseket tett, amelyek nem voltak összhangban a kollektív felelősség elveivel" - közölte a Downing Street szóvivője, miután a tisztviselőt Sunak kirúgta.

A brit kormány kitartása a tűzszünet elutasítása mellett a kritikusok radarjára állította Sunakot, akit a médiában és a közösségi médiában sokan bíráltak a kormánya Izrael iránti töretlen támogatása és erkölcsi csődje miatt a Gázai övezetben kibontakozó népirtás közepette.

"Borzalom a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadásai miatt. Elkötelezettség Izrael mellett állni, és megerősíteni a jogát, hogy megvédje magát és visszaszerezze túszait. Annak elismerése, hogy a palesztinok is a Hamász áldozatai" - írta a Guardian parlamenti vázlatírója október 23-án. "Szükségük van humanitárius segítségre, és arra, hogy Izrael a nemzetközi jog keretein belül válaszoljon. Nehéz mindezzel vitatkozni".

A szerző különösen a brit miniszterelnökkel szemben fogalmazott meg kemény kritikát, rámutatva, hogy Rishi Sunak kitért a tűzszünettel kapcsolatos kérdések megválaszolása elől, miközben igyekezett magát globális államférfiként feltüntetni.

"Ahol a forgatókönyv kissé eltért egymástól, az Rishi azon kísérletei voltak, hogy saját magát állítsa a középpontba. A nyűgös iskolai prefektus elküldi magát, hogy eljátssza a globális államférfit" - tette hozzá a Guardian cikke.

Sokan, köztük a netezők is, válaszokat kerestek arra, hogy miért nem ért egyet a brit miniszterelnök a tűzszünettel, és igyekeztek többet megtudni a családi hátteréről is, hogy kabinetjének a palesztin nép ellen Izrael által nap mint nap elkövetett háborús bűnökben való nyilvánvaló bűnrészessége mögött rejlő okokat keressék.

Egyesek szerint az egyik ok a Sunak családjának pénzügyi érdekei lehetnek, emlékeztetve Izrael október 30-i döntésére, hogy két cégnek, köztük a BP-nek, a londoni székhelyű multinacionális olaj- és gázipari vállalatnak ítélte oda a gázkutatási engedélyeket.

A bejelentés a Gáza elleni izraeli ágyúzás közepette történt.

Hónapokkal az izraeli bejelentés előtt, májusban a híradások beszámoltak az Infosysról, a Rishi Sunak sógorainak tulajdonában lévő indiai informatikai cégről, amely májusban 1,5 milliárd dolláros szerződést kötött a BP-vel.

Az Infosys egy nagy technológiai vállalat, amelyet Sunak apósa alapított.

A The National című hírportál augusztus 2-án azt írta, hogy "alig két hónappal azelőtt, hogy Rishi Sunak több száz új engedélyt nyitott meg az Északi-tengeren történő olaj- és gázkitermelésre, az apósa által alapított informatikai cég 1,5 milliárd dolláros üzletet kötött a BP energiaipari óriáscéggel".

Mindezt sokak - köztük az ellenzéki pártok és az éghajlatváltozással kapcsolatos petíciót benyújtók - kritikája közepette, akik ellenezték, hogy bejelentette 100 új olaj- és gázkitermelési engedély kiadását az Északi-tengeren.

Olvassa el még: Az elfelejtett Gáza: Ahhoz, hogy a Nyugat háborús bűnöknek nevezze, Ukrajnának kell lennie

Sunak a gázfúrás támogatása számos netező figyelmét is felkeltette, akik egyenesen azzal vádolták, hogy családja pénzügyi érdekeit helyezi előtérbe a békével szemben.

"Rishi Sunak brit miniszterelnöknek palesztin vér tapad a kezéhez" - írta az egyik kommentelő az X-en, korábbi nevén Twitteren.

"Kiderült, hogy Rishi felesége MEGA gazdagodik ebből a háborúból. Az apja az Infosys társalapítója. A cionisták most adtak gázkutatási engedélyeket több gázipari cégnek, az egyik a BP volt. Rishi felesége most kötött 1,5 milliárd dolláros üzletet a BP-vel az ő cégén, az infosys-on keresztül, mert a BP-nek Izrael engedélyt adott" - tette hozzá a kommentelő.

Sokan újra közzéteszik ugyanezt az információt, hangsúlyozva, hogy elég ok arra, hogy Szuna "soha" ne kérjen tűzszünetet. "Összeférhetetlenség. Sunak le kell mondania" - írta egy X felhasználó.

MIÉRT? AZ Egyesült Királyság SOHA NEM KÍVÁN TÜZSZÜNETET

Az Egyesült Királyság miniszterelnökének, Rishi SUNAK-nak PALESTIN VÉR VAN a kezén...

Kiderült, hogy Rishi felesége MEGA-ban gazdagodik ebből a háborúból. Az apja az Infosys társalapítója. A cionisták most adtak ki gázkutatási engedélyt több gáztársaságnak, ezek közül az egyik a BP. Rishi felesége éppen most írt alá 1,5 milliárd dollár értékű üzletet a BP-vel az Infosys cégén keresztül, mivel a BP engedélyt kapott Izraeltől.



Nem ez az első eset, hogy Sunakot összeférhetetlenséggel hozzák összefüggésbe. Októberben a Guardian azt írta, hogy "Rishi Sunak ellentmondásos alapja", amely a COVID-19 járvány idején startupokat támogatott, közel "2 millió fontot fektetett be a feleségéhez kapcsolódó vállalatokba."

A Future Fund 250 000 font értékű befektetést ajánlott fel a Carousel Venturesnek, egy olyan cégnek, amely részben Sunak feleségének kockázati tőkecégének tulajdonában van.

"Ez a negyedik olyan vállalkozás, amely [Rishi feleségéhez, Akshat] Murtyhoz köthető, és amelyről kiderült, hogy befektetést kapott a Sunak által a startupok támogatására létrehozott alapból, amikor kancellár volt a Covid-járvány idején" - tette hozzá a Guardian.

Ez aggodalmakat váltott ki, és a Munkáspárt felszólította a felügyelőszervet, hogy vizsgálja meg, Sunak bejelentette-e, hogy a felesége társtulajdonában lévő cégek 2 millió fontot kaptak a kormányprogramján keresztül, hogy segítse a startupokat a világjárvány idején.

MŰSOR: Kína "rendkívül rossz" politikai manőverezésnek minősíti Biden "diktátor Xi" kijelentését Miután a csúcstalálkozó véget ért, és Xi gépe visszaindult Pekingbe, a kínai kormány csütörtökön kiadta első reakcióját arra, hogy Biden "diktátornak" nevezte Hszit - amit hangsúlyozni kell, hogy akkor mondott, amikor Xi még szó szerint ott volt San Franciscóban (ha nem is ugyanabban a helyszínen vagy épületben):

Joe Biden amerikai elnöknek Hszi Csin-ping kínai vezető diktátorként való jellemzése "rendkívül helytelen" - mondta Mao Ning külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön Pekingben tartott szokásos sajtótájékoztatóján.

Mao a megjegyzést "felelőtlen politikai manőverezésnek" minősítette - és valószínűleg még sok elítélés várható Kínából. Ez még csak a kezdet lehet.

A sok rikácsolás ellenére, hogy Trump állítólag tönkreteszi a diplomáciai kapcsolatokat, nem emlékszem, hogy valaha is csinált volna valami ennyire vad csontfejű dolgot, mint hogy felrobbant egy csúcstalálkozót Kínával azzal, hogy Hszi elnököt "diktátornak" nevezte, miközben Hszi még fizikailag is jelen volt az USA-ban, ahol eseményeken vett részt!

A kamerák valós időben rögzítették Blinken miniszter reakcióját, ami erősen arra utal, hogy a Fehér Ház azonnal sietett, hogy megpróbálja helyrehozni a zűrzavart...

Blinken úgy nézett ki, mint aki legszívesebben bemászna egy lyukba, amikor Biden azt mondta, hogy Xi egy diktátor.

Biden Xi utáni találkozójának legnagyobb pillanata, amely azzal fenyeget, hogy kisiklatja az egész nap során kialakult pozitív érzéseket, az volt, hogy Biden egy félvállról jövő megjegyzésében "diktátornak" nevezte Hszit. Annyira eltért a szövegkönyvtől, hogy a Fehér Ház pontosítást fog kiadni? Megállja a helyét a diktátor megjegyzés? Nézze meg a pillanatot, amely biztosan felbosszantja Pekinget, és azonnal beárnyékolja a többórás tárgyalások után elért "előrelépést"...

"A mai nap után még mindig diktátornak nevezné Hszi elnököt?" - kérdezi egy riporter.

"Nézze, ő az. Diktátor abban az értelemben, hogy ő egy olyan fickó, aki egy olyan országot vezet, amely egy kommunista ország, amely egy, a miénktől teljesen eltérő kormányzati formán alapul" - mondja Biden elnök.

A Bloomberg megjegyzi, hogy ez nem volt hivatalos:
A diktátoros megjegyzés az a fajta spontán megjegyzés Biden részéről, amely a múltban is vitákat váltott ki. Válasza azután érkezett, hogy a hivatalos kérdéssorozatot a médiától bemutatták. Az újságírók kiabálták a kérdéseket, hogy meghosszabbítsák a tájékoztatót. Biden a múltban már tett olyan megjegyzéseket Tajvan védelméről és az ukrajnai orosz "betörésekről", amelyek miatt a Fehér Ház munkatársai kénytelenek voltak tisztázni, hogy mire gondolt az elnök.

Amint a fenti klipben látható, a sajtót viszonylag gyorsan kivezették a teremből Biden diktátoros megjegyzése után.

Az alábbiakban az is látható, hogy Biden stábja milyen óvatosan próbált korábban a nap folyamán megakadályozni minden spontán interakciót az elnök és a sajtó között...

Biden tanácsadói kiabálnak a sajtónak, hogy hagyják el a termet Xi nyilatkozata után.

A Bloomberg emellett megjegyezte:
A diktátor megjegyzése valószínűleg be fogja árnyékolni azt, ami úgy tűnik, hogy néhány nagyon fontos területen, nevezetesen a fentanil ellenőrzésében és a két hadsereg egymással való beszélgetésében történt némi áttörés. Kína dönthet úgy, hogy figyelmen kívül hagyja... vagy nem.

Az biztos, hogy a KKP nem arról híres, hogy figyelmen kívül hagyja az ilyen kijelentéseket, különösen, hogy Biden nem először nevezte Hszit diktátornak.

Kína annak sem fog örülni, hogy Biden elnök nagy hangsúlyt fektetett Washington "vasszigorú elkötelezettségére" az indo-csendes-óceáni szövetségesek védelmében, miközben közvetlenül Xi elnökkel beszélt.

A San Franciscóból várva várt Biden sajtótájékoztatója várhatóan pillanatokon belül megkezdődik, miután véget ért a Hszi Csin-ping kínai elnökkel folytatott zárt ajtós, többórás találkozója. Bár a várakozások alacsonyak az amerikai-kínai kapcsolatok esetleges áttörését illetően, mindkét félnek vannak konkrét és jelentős pontjai, amelyekben előrelépést szeretne látni.

NÉZZE ÉLŐBEN San Franciscóból

Biden nyitóbeszédei, mielőtt a zárt ajtós ülésre ment volna Hszivel, várhatóak voltak:

Biden azt is hangsúlyozta, hogy a vezetőknek biztosítaniuk kell, hogy a verseny nem torkollhat konfliktusba, ami visszhangozta a kormányzat tisztviselőinek az országok kapcsolatai kapcsán korábban elhangzott megjegyzéseit.

"Nagyra értékelem a beszélgetésünket, mert úgy gondolom, hogy kiemelkedően fontos, hogy önök és én világosan megértsük egymást, vezetőről vezetőre, félreértések és félreértések nélkül" - mondta Biden.

Xi bevezető szavai azonban érdekesebbek voltak:

A kínai elnök azt mondta, hogy országa és az Egyesült Államok kapcsolata az elmúlt 50 évben "soha nem volt zökkenőmentes", "mégis folyamatosan haladt előre", fordulatokkal és fordulatokkal.

"Irreális, hogy az egyik fél átformálja a másikat, a konfliktus és a konfrontáció pedig mindkét fél számára szörnyű következményekkel jár" - mondta. "A nagyvilág elég nagy ahhoz, hogy a két ország sikerrel járjon".


Biden "diktátor Xi" kijelentése

Eközben "Kína kifogásolja, hogy az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés tagjai a fenntarthatóságot és a befogadást beépítik kereskedelmi és befektetési politikájukba" - írja a Reuters.

A csúcstalálkozót követő élő sajtótájékoztatóra helyi idő szerint késő délután kerül sor. A beszélgetés várhatóan órákig fog tartani.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán csendes-óceáni idő szerint 10:45-kor kezdődően találkozik Joe Biden amerikai elnökkel. Az amerikai fél állami látogatás szintű fogadást ad Hszinek.

Az elnökök négyszemközti találkozójának eddig titkos helyszíne, az ázsiai-csendes-óceáni térség vezetőinek csúcstalálkozója keretében szerda reggel óta nyilvános: Filoli, egy kiterjedt magánbirtok a kaliforniai Woodside-ban - amely a lent látható San Franciscótól mintegy 25 mérföldre délre fekszik.

Biden "diktátor Xi" kijelentése
Filoli birtok, az SCMP-n keresztül

A buja, csendes és félreeső birtok lesz a helyszíne a Xi és a 80 éves Biden közötti, várhatóan mintegy 4 órás megbeszélésnek.

Ahogy azt már előre jeleztük, a témák valószínűleg a következők lesznek: Biden erőfeszítései a katonai-katonai kommunikáció helyreállítására, a tajvani feszültségek, a gazdasági verseny kezelése, Ukrajna, Gáza, és a hírek szerint a Fentanyl is előtérbe kerül - amit az amerikai fél fog erőltetni.

Eddig az optika az, ami a legvitatottabbnak bizonyult, attól a pillanattól kezdve, hogy a magas rangú tisztviselők - köztük Janet Yellen - összegyűltek a repülőtéren, hogy üdvözöljék Xi hatalmas Air China repülőgépét kedden. Biden ezt mondta a szerdai döntő találkozóra készülve, az APF-en keresztül:

Biden szerint Kínának Xi alatt "valódi problémái vannak", mondja Biden a csúcstalálkozó előestéjén.

Meglepő módon itt van egy részleges lista és összefoglaló a Xi császár elnök érkezésének "egyetlen részlet sem túl kicsi" előkészületeiről:

Elnöki találkozó egy meg nem nevezett helyszínen. Diákok sorakoznak az utcákon kínai zászlókat lengetve. Egy 2000 dolláros tányéronkénti vacsora Amerika legbefolyásosabb üzleti vezetőivel.

Hszi Csin-ping kínai elnök e heti kaliforniai látogatásának minden részletét alaposan megkoreografálták, egészen odáig, hogy mit lát az ablakon kívül a konvojban való utazás során, és milyen kameraállásból rögzítik a felvételt - mondták a tervezést ismerő személyek.

"Nincs túl apró részlet" - mondta Kurt Campbell, a Fehér Ház Indo-csendes-óceáni térségért felelős koordinátora.

Minden két államfő közötti találkozó bizonyos fokú pompával és díszletekkel jár, de Joe Biden elnök régóta várt szerdai találkozója Hszivel egy aprólékos folyamat eredménye, amelynek során Kína számos kérését igyekeztek teljesíteni. A színfalak mögött zajló erőfeszítések jelzik Peking aggodalmát az optika miatt, amelyet Xi hat év óta első amerikai látogatása eredményezhet.

Összességében Kína arra törekszik, hogy Xi kaliforniai útját "nagy látogatásnak" tekintsék, mondták a tisztviselők.


Xi konvoja szokatlanul tiszta utcák mellett haladt el, amelyeket diákok és kínai zászlókat lengető támogatók szegélyeztek, bár a jelentések szerint szórványos tüntetések is felbukkantak:

Biden "diktátor Xi" kijelentése
Kép a The San Francisco Standardon keresztül: Xi Jinping kínai elnök konvoja a St. Regis Hotelhez érkezik.

De itt van a ELŐTTE...

Ez Gavin Newsom Kaliforniaja, amikor Kína vezetője nincs a városban
Itt az UTÁN... a kínai himnusz felcsendülésével...
Ez a XI. megérkezik San Franciscóba.
Figyeljék meg, nincsenek amerikai zászlók.

Ne higgyetek nekik, amikor azt mondják, hogy "Kína a legnagyobb fenyegetésünk".
Kína már meghódított minket.

A San Francisco utcáinak gyors és szinte csodával határos módon történő megtisztítása Peking követeléseinek sorozata után következett be:

Ragaszkodtak ahhoz, hogy a találkozót az ázsiai-csendes-óceáni térség vezetőinek szélesebb körű összejövetele előtt tartsák meg ezen a héten San Franciscóban, és az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozójának helyszínétől teljesen elkülönülő helyszínen - mondta két jelenlegi és egykori amerikai tisztviselő. Kína kérésének célja az volt, hogy Hszi tekintélyét a héten Kaliforniába utazó többi világvezető fölé emelje - mondták a tisztviselők.

Xi kiterjedt biztonsági kerítése miatt pedig egész utakat és kereszteződéseket zártak le:

Időpont: San Francisco 23:06, Pekingi idő szerint 15:06.
St. Regis Hotel körüli utak, ahol Xi elnök megszállt.
Köszönjük a San Franciscó-i rendőrségnek a kemény munkát

Tekintettel arra, hogy a tervezett Biden-Xi találkozó a tervek szerint négy órán át tart majd, nem tudni, hogy az amerikai elnök képes lesz-e éber, éber és összefüggő maradni egy ilyen hosszú, nagy tétekkel teli ülésen.
Ha Hamász katonák lettek volna ott, nyilván nem sikerül elfoglalni a kórházat Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) november 15-én kora reggel megrohamozta a gázai övezetben található Al-Shifa kórházat, ahol az elmúlt hetekben civilek ezrei, köztük egészségügyi személyzet és betegek rekedtek. Az IDF kezdeti nyilatkozatában azt mondta, hogy "műveletet indított a kórház "egy részében", amely állítólag a Hamász Mozgalom fő katonai parancsnoki központjának ad otthont.

A kiszivárgott felvételek azonban azt igazolják, hogy a kórházban nem tartózkodnak semmilyen fegyveres palesztinek, sebesültek, betegek, frissen szült nők, csecsemők és inkubátorokban levő koraszülöttek vannak a kórházban. Civilek és egészségügyi személyzet, köztük több külföldi ápoló is.

Az óriási nemzetközi felháborodást keltett hírek arról számolnak be, hogy az izraeli katonák a náci lágereket megszégyenítő módon bánnak a kórházban levő betegekkel, a sebesülteket és betegeket kiterelik a kórházudvarra, ahol fegyvert tartanak rájuk és követelik, hogy mondják meg, hol bujkálnak a Hamász fegyveresek. Újszülött gyerekeket szakítottak el anyjuktól.

Az inkubátorok napok óta nem működnek mivel az izraeli kormány elvette a villanyáramot is a zsúfolt kórházban. Az inkubátorokban levő koraszülöttek nagy része meghalt emiatt.

A fenti VIDEÓN látni, ahogy azt válogatják, hány csecsemő él és hány halt már meg az újszülött osztályon

Youssef Abul Reesh, a gázai egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője, aki bent van a kórházban, azt mondta, hogy izraeli tankokat látott a komplexumban, és "több tucat katonát és kommandóst a sürgősségi és fogadóépületekben".

A kórházakból készült videók káoszt mutattak be, amint az egészségügyi személyzet és a menekültek rohantak átvinni a betegeket, köztük a koraszülötteket, miközben az izraeli csapatok elfoglalták a kórház épületét és bántalmazták a betegeket.

Néhány órával a kórházat lerohanó művelet után az IDF azt állította, hogy "fegyvereket és Hamász-tárgyakat" találtak a kórházban. Erről azonban semmilyen bizonyítékot nem tudtak bemutatni. Azt is elismerték, hogy semmi jel nem utal arra, hogy a kórházban izraeli túszokat tartottak volna fogva.

Summa summarum, a lényeg az, hogy az izraeli cionista hadsereg folytatja a civilek mészárlását, a tervbe vett népirtást, az elfoglalt kórházban is. Az embertelen cselekedetek mentén elég visszás, hogy még Netanjahuék vádolják hamisan "antiszemitizmussal" az egész világot, miközben cselekedeteik embertelensége jogosan háborít fel minden normális embert világszerte vallási hovatartozástól és nemzetiségtől függetlenül.
Erdogan Izrael végét vetítette előre "Közel a véged Izrael! Az atombombáid nem számítanak!" Egyre nagyobb nemzetközi felháborodást vált ki az izraeli cionista kormány minden nemzetközi egyezményt semmibe vevő, embertelen magatartása, ahogy nem hajlandó elállni a palesztin nép nyilvános lemészárlásától. Teszik ezt azok, akik a zsidó holokausztot évtizedek óta (jól fizető) manipulációként tartják maguk elé, hogy tisztességtelen politikai és gazdasági spekulációikat elrejtsék mögötte.
Úgy látszik, most elérkezett az az idő, amikor a nemzetközi közvélemény nyilvánosan megelégelte Izrael több mint furcsa politikáját.

Recpyt Erdogan török elnök ma egyenesen kigúnyolta Izraelt a török parlament előtt mondott beszédében.

Beszédjében, melynek egy része a fenti VIDEÓ-ban látható ezt mondta: "Hé, Izrael! Van egy atombombád, és ezzel fenyegetőzöl. Tudjuk ezt. A véged mindenesetre közel van, akár van atomfegyvered, akár nincs. Kifelé tartasz a történelemből."

Tegnap Ankara keresetet nyújtott be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC), amelyben a Gázai övezetben elkövetett népirtással vádolják - mondta Metin Kulunk, a Törökországot kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának ügyvédje az X közösségi oldalon.
Jóvátételi logikátlanság: Amerika újjáépítése a helyes úton Afrika, valamint az ENSZ azt szorgalmazza, hogy az afrikai nemzetek dolgozzanak ki egy afrikai vezetésű cselekvési tervet a "jóvátételi igazságszolgáltatás" érdekében, a több mint 150 évvel ezelőtt véget ért rabszolga-kereskedelemért.

Őszintén szólva, a világ két háborút vív, az ENSZ pedig arra összpontosít, hogy Afrikának hallgatási pénzt fizessen, hogy ne beszéljen a rabszolga-kereskedelemről, amelyet az afrikai nemzetek kezdeményeztek több száz évvel ezelőtt. A jóvátétel nem működik. Ezt mindannyian tudjuk. Ez a legnevetségesebb ötlet, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete hosszú idő óta támogatott.

Őszintén szólva, ez zsarolás vagy egy quid-pro-quo üzlet szaga.

A Reuters egyik cikkéből:
Ghánai konferencián Afrika a rabszolgasággal kapcsolatos jóvátételekre vonatkozó cselekvési tervre törekszik
Reuters, 2023. november 15.

ACCRA, november 14. (Reuters) - Az afrikaiak és a diaszpóra számára régóta esedékes a pénzügyi jóvátétel az afrikai származású emberek rabszolgasorba taszítása miatti kártérítésként - mondta Nana Akufo-Addo ghánai elnök kedden egy olyan konferencia első napján, amely az ilyen történelmi igazságtalanságok kezeléséről szól.

A jóvátétel megfizetését vagy a rabszolgaságért való egyéb kárpótlást már régóta követelik a szószólók, de a mozgalom a közelmúltban világszerte lendületet vett, miközben az afrikai és karibi országok részéről egyre nagyobb teret nyert.

"Semmilyen pénzösszeg nem képes helyreállítani a transzatlanti rabszolga-kereskedelem által okozott károkat... De az biztos, hogy ez egy olyan ügy, amellyel a világnak szembe kell néznie, és amelyet nem hagyhat tovább figyelmen kívül" - mondta Akufo-Addo, amikor megnyitotta a négynapos jóvátételi konferenciát a ghánai fővárosban, Accrában.

Az eseményen várhatóan afrikai vezetésű cselekvési tervet dolgoznak ki a jóvátételi igazságszolgáltatás előmozdítására, létrehoznak egy afrikai szakértői bizottságot a terv végrehajtásának felügyeletére, és fellendítik az együttműködést a diaszpóra szélesebb körével - olvasható a konferencia honlapján a tervezett eredmények listáján.

"A rabszolgaság egész időszaka azt jelentette, hogy a fejlődésünk gazdasági, kulturális és pszichológiai szempontból is megfulladt. Légiónyi történet szól olyan családokról, akiket szétszakítottak" - mondta Akufo-Addo. "Nem lehet számszerűsíteni az ilyen tragédiák hatásait, de el kell ismerni őket".

A 15. századtól a 19. századig legalább 12,5 millió afrikait raboltak el és hurcoltak el erőszakkal európai hajók és kereskedők, majd adták el rabszolgának. Azok, akik túlélték a brutális utazást, végül embertelen körülmények között dolgoztak ültetvényeken Amerikában, főként Brazíliában és a Karib-térségben, miközben európai telepesek és mások hasznot húztak a munkájukból.

Szeptemberben egy ENSZ-jelentés szerint az országok a kártérítés egyéb formái között fontolóra vehetnék pénzügyi kifizetéseket, de figyelmeztetett arra, hogy a jogi követeléseket bonyolítja az eltelt idő, valamint az elkövetők és az áldozatok azonosításának nehézsége.


Afrika és az ENSZ nyilvánvalóan úgy véli, hogy az afrikai nemzeteknek "afrikai vezetésű cselekvési tervet kellene készíteniük a jóvátételi igazságszolgáltatás előmozdítására, egy afrikai szakértői bizottságot kellene létrehozniuk a terv végrehajtásának felügyeletére, és fokozniuk kellene az együttműködést a szélesebb diaszpórával, a tervezett eredményeknek a honlapján található listája szerint." Lássuk csak, még több pénzt szórnak az afrikai vezetőkre - ami a múltbeli teljesítmény alapján valószínűleg néhány milliárdost fog létrehozni, és semmit sem tesz a szegénységben élő emberekért.

A korábbi cikkben az ENSZ hivatalosan is kijelentette:

GENF, szeptember 19. (Reuters) - Az ENSZ kedden közölte, hogy az országok az afrikai származású emberek rabszolgasorba taszításának kompenzálására irányuló intézkedések között pénzügyi jóvátételt is fontolóra vehetnek, bár a jogi követeléseket bonyolítja az eltelt idő és az elkövetők és áldozatok azonosításának nehézsége.


Tisztázzuk, hogy a rabszolga-kereskedelem áldozatai maguk a rabszolgák voltak. Nem az afrikai nemzetek. Természetesen nem a karibi országok. Abszurd az az elképzelés, hogy Ghánának vagy más afrikai nemzeteknek kártérítést kellene kapniuk egy olyan rabszolga-kereskedelemért, amelynek kialakításában ők is részt vettek, és amelyből hasznot húztak. Ráadásul a karibi emberek tényleg azt hiszik, hogy jobb lett volna nekik, ha őseik Afrikában maradtak volna? Térjünk észhez.
Nagy bajban van Ukrajna, az európai országok döntöttek: elegük van Zelenszkijből A NATO-harckocsik érkezését tavasszal a győzelem szimbólumaként mutatták be Kijevben, a nagy ukrán ellentámadás kudarcai után azonban most kétségessé vált, hogy a nyugati országok folytatják-e a Leopardok, Challengerek és Abrams tankok szállítását - írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az ellentámadás megkezdésekor olyan nagyok voltak a várakozások, hogy Zelenszkijnek még azt is igazolnia kellett, hogy a Leopardok nem fognak áttörni az Orosz Föderáció területére. Azonban végül ezek a harckocsik a front áttöréséhez sem bizonyultak elegendőnek.

Zelenszkij biztosította a nyugati szövetségeseket, hogy a vezérkarnak vannak tervei a hadművelet folytatására, mindeközben azonban Nyugaton azt állítják, hogy Kijevnek szinte alig maradt pénze.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÁLTAL ÁTADOTT ÖSSZEG 96 SZÁZALÉKÁT MÁR ELKÖLTÖTTE A KIJEVI VEZETÉS A BIDEN-ADMINISZTRÁCIÓ SZERINT.

Az Európából érkező szállítmányok radikális csökkentése folyamatossá vált az elmúlt időszakban. Augusztus óta egyetlen nagyobb uniós ország sem vállalta újabb gazdasági, humanitárius vagy katonai segély átadását.

Ezzel kapcsolatban a Forbes amerikai kiadása arra mutatott rá, hogy AZ EURÓPAI ORSZÁGOK MÁR NEM AKARNAK MODERN TANKOKAT KÜLDENI KIJEVNEK, sokkal inkább régebbi típusú harcjárműveket adnának át az ukrán félnek.

Bár az Egyesült Államok végül több Abrams M1-est ajánlhat fel, semmi jel nem utal arra, hogy Németország vagy bármely más Leopard 2-t felhasználó állam hajlandó lenne lemondani a járműveiről.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
november 16, 2023 forrás

A rák akkor kezdődik, amikor genetikai változások zavarják a sejtek normális szaporodását és cseréjét a szervezetben. A sejtek kontrollálatlanul növekedni kezdenek, és daganatot képezhetnek. Az Egyesült Államokban ez a második számú vezető halálozási ok.

Sajnos úgy tűnik, hogy a betegség a Covid-19 kísérleti injekcióknak köszönhetően egyre inkább terjed. Ugyanis az amerikai kormány hivatalos adatai megerősítik, hogy a Covid-19 oltást követően a rák kialakulásának kockázata megdöbbentő 143 233%-kal nő.

A Centers for Disease Control (CDC) egy Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) nevű rendszert működtet, amely az Amerikai Egyesült Államokban beadott valamennyi oltóanyaggal kapcsolatban jelentett mellékhatásokról tartalmaz historikus adatokat.

A CDC VAERS adatbázisában végzett gyors keresés a Covid-19 injekcióval kapcsolatos mellékhatásként jelentett rákos esetek számáról az USA-ban történő bevezetése óta, kiderül, hogy 2020 decemberétől 2022. augusztus 5-ig, mindössze 1 év és 8 hónap alatt összesen 2579 rákos megbetegedéshez kapcsolódó mellékhatás történt.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
Covid-19 vakcinák

Ha azonban a VAERS adatbázisában hasonló keresést végeznek a 2008 és 2020 között, azaz 13 év alatt az összes többi rendelkezésre álló vakcinával kapcsolatban mellékhatásként jelentett rákos esetek számáról, akkor mindössze 791 rákhoz kapcsolódó mellékhatásról derül ki.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
Minden más oltóanyag

Sokan egyszerűen azzal érvelnének, anélkül, hogy állításukat bizonyítékokkal támasztanák alá, hogy ez csupán a beadott Covid-19 injekciók mennyiségének köszönhető az összes többi vakcinához képest. De sajnos, aki ezt állítja, az téved.

Ezt láthatjuk, ha megnézzük a beadott adagok számát.

Az alábbi diagram a beadott influenza elleni vakcinaadagok teljes számát mutatja 13 teljes influenzaszezonban, egészen a 2008/2009-es influenzaszezontól a 2019-2020-as influenzaszezonig. Az adatokat a CDC itt található tájékoztatójából vettük ki.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

A 08/09-es influenzaszezon és a 19/20-as influenzaszezon között összesen 1 720 400 000 (1,7204 milliárd) adag influenza elleni oltást adtak be az USA-ban.

A CDC azt is megerősíti, hogy 2008 és 2020 között, azaz 13 év alatt mindössze 64 rákos megbetegedést jelentettek az influenza elleni vakcinák mellékhatásaként.

Csak a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos mellékhatások száma alapján láthatjuk, hogy 40,3x annyi rákos megbetegedés kapcsolódott a Covid-19 oltáshoz, mint az influenza elleni védőoltáshoz.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

De bár sokkoló, ez a statisztika nem tükrözi megfelelően a helyzet súlyosságát. Ehhez ismernünk kell a 100 000 beadott adagra jutó rákos megbetegedések számát.

A CDC által megadott fenti számok alapján a 100 000 adag beadott influenza elleni vakcinára vonatkoztatott, rákos megbetegedések száma mindössze 0,0003 esetet jelent 100 000 adagra vetítve.

A "Világunk az adatokban" című kiadvány szerint 2022. augusztus 9-ig 606 millió adag Covid-19 vakcinát adtak be az USA-ban. Ez azt jelenti, hogy 2008-2020 között valójában majdnem 3x annyi influenza elleni vakcinát adtak be, mint amennyi Covid-19 injekciót 2020 vége óta, nem is beszélve az összes többi beadott vakcináról.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

Ezért a beadott Covid-19 vakcina 100 000 adagjára vonatkozóan bejelentett, rákhoz kapcsolódó mellékhatások száma 0,43/100 000 adagnak felel meg.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt

Ez azt jelenti, hogy a Covid-19 oltás 1433,33x / 143 233,33%-kal nagyobb valószínűséggel okoz rákot, mint az influenza elleni oltás. Azzal lehet érvelni, hogy mivel az influenza elleni vakcina esetében a számok ilyen rendkívül alacsonyak, az influenza elleni védőoltás nem okoz rákot. Ezért azt lehet állítani, hogy a Covid-19 oltást követően a rák kialakulásának kockázata 1433x nagyobb, mint a háttérkockázat.

Ez azonban nem lehet túl nagy meglepetés, tekintve, hogy már tudományos bizonyítékunk van arra, hogy a Covid-19 mRNS injekciók petefészek-, hasnyálmirigy- és emlőrákot okozhatnak.

A homológ rekombinációs DNS-javító útvonal egyike azoknak a mechanizmusoknak, amelyeket a szervezet arra használ, hogy megakadályozza, hogy a sejtek a környezeti stressz hatására rákossá váljanak.

És 2021 októberében két nagyra becsült tudós, Jiang és Mei, a szakértői értékelés után publikált egy tanulmányt az MDPI-ben, amely kimutatta, hogy a SARS-Cov-2 tüskés fehérje eltörli a DNS-javító mechanizmust a limfocitákban.

A vírus spike fehérje annyira mérgező volt erre az útvonalra, hogy 90%-ban kiütötte azt. Ha az egész spike fehérje bekerült a sejtmagba (a petefészekben), és elég sok termelődött belőle, és elég sokáig ott maradt, mielőtt a szervezet képes lett volna megszabadulni az egésztől, akkor rákot okozhatott.

Szerencsére naturl fertőzés esetén ez nem valószínű, hogy bekövetkezik. A kísérleti mRNS "vakcinák" azonban a sejtmagban és annak környékén tüskefehérje termelődését idézik elő, és ez legalább 60 napig, de szinte biztosan tovább tart.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy a petefészekrákos esetek most minden idők legmagasabb szintjén vannak.

A Public Health Scotland által közzétett hivatalos brit adatok, amelyek itt találhatók, feltárják a Covid-19 injekció általános lakossági bevezetése óta petefészekrákban szenvedő nők számát. Sajnos az ismert tendencia 2021-ben jelentősen magasabb volt, mint 2020-ban és a 2017-2019-es átlagnál.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
Kattintson a nagyításhoz
Petefészekrák - Forrás

A fenti grafikon 2021 júniusáig mutatja, de a Public Health Scotland műszerfalán található grafikonok már egészen 2021 decemberéig mutatják a számokat, és sajnos azt mutatják, hogy a különbség még tovább nőtt, a petefészekrákban szenvedő nők száma jelentősen emelkedett.

Az amerikai kormány megerősítette a halálos rákos megbetegedések 1433-szoros növekedését a COVID-oltás miatt
Kattintson a nagyításhoz

Ha Ön továbbra is szeretne egy olyan oltást kapni, amely nem akadályozza meg, hogy Covid-19-et kapjon, nem akadályozza meg, hogy Covid-19-et terjesszen, jelentősen növeli a halálozási kockázatot (lásd itt), és 143 233%-kal növeli a rákos megbetegedés kockázatát, akkor ez csak Önön múlik. De talán most már egy kicsit megértőbb lehetsz azzal kapcsolatban, hogy sokan mások miért utasítják el egyszerűen ezt.

Vajon erről miért nem számol be a fősodratú média?
Vajon erről miért nem számol be a fősodratú média?

Ma, 2023. november 16-án 4 kártérítési per indult el egyidejűleg a düsseldorfi bíróságon a géninjekció okozta károsodások miatt.
3 a Biontech ellen, 1 pedig a Moderna ellen.

Egy új jelentés aggályokat vet fel, hogy a CDC vakcina mellékhatások jelentési rendszere nem működik A BMJ vizsgálata szerint a CDC nem tartja be a VAERS karbantartására vonatkozó előírásokat, hiányolja a biztonsági jelzéseket, és lényegében két adatbázist tart fenn. Az ország elsődleges korai figyelmeztető rendszere, amelyet a vakcinák esetleges biztonsági problémáinak felderítésére használnak, "túlterhelt", ami egy új vizsgálat szerint aggodalomra ad okot, hogy a rendszer hibás lehet, és a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) nem kezeli megfelelően.

A The BMJ november 10-én közzétett jelentése szerint a VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) eddig soha nem látott számú, a COVID-19 vakcináknak tulajdonított jelentést kapott, és nincs elegendő személyzet a súlyos jelentések - köztük a halálesetek - felülvizsgálatára és nyomon követésére vonatkozó követelmények teljesítéséhez. A vizsgálat továbbá feltárta, hogy a VAERS nem átlátható, nem felhasználóbarát és nem is reagál, és azt sugallja, hogy a kormány lényegében két VAERS-rendszert tart fenn, amelyek közül csak az egyikhez férhet hozzá a nyilvánosság.
Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) és a CDC által közösen irányított VAERS az oltást követő tünetekről, diagnózisokról, kórházi felvételekről és halálesetekről szóló jelentéseket gyűjti össze, hogy a forgalomba hozatal utáni biztonsági jeleket rögzítse, és meghatározza, hogy vannak-e szokatlan vagy váratlan jelentési minták a nemkívánatos események tekintetében.

A CDC szerint az egészségügyi szolgáltatókat "erősen ösztönzik" arra, hogy az oltást követő minden nemkívánatos eseményt jelentsenek a VAERS-nek, még akkor is, ha nem egyértelmű, hogy a vakcina okozta-e a nemkívánatos eseményt. Ezzel szemben a vakcinagyártóknak törvényileg kötelező jelenteniük minden olyan nemkívánatos eseményt, amely "a tudomásukra jut".

Bár a VAERS bárkitől elfogadja a jelentéseket, a VAERS-jelentések tudatos hamis benyújtása sérti a szövetségi törvényt, és pénzbírsággal és börtönbüntetéssel büntetendő. Ez lehetővé teszi, hogy a VAERS "korai figyelmeztető rendszerként szolgáljon a ritka nemkívánatos események észlelésére", és visszatartja a hamis bejelentéseket. A Harvard Pilgrim Health Care tanulmánya szerint azonban a VAERS a tényleges oltási mellékhatásoknak csupán 1 százalékát tükrözi.

A CDC nem vizsgálja a COVID-19 oltóanyagokkal kapcsolatos súlyos nemkívánatos eseményeket
A CDC szerint 2019-ben - a világjárványt megelőzően - a VAERS-be több mint 48 000 jelentés érkezett vakcina mellékhatásokról, amelyek 85-90 százaléka enyhe volt. A COVID-19 vakcina bevezetése után a The BMJ megállapította, hogy "példátlan" 1,7 millió nemkívánatos eseményt jelentettek a VAERS-nek, 2021-ben 1 millió, majd ezt követően további 660 000 bejelentés érkezett. Majdnem minden ötödik eset megfelelt a "súlyos" mellékhatás kritériumainak, és a legtöbb bejelentést a COVID-19 vakcináknak tulajdonították.

A VAERS COVID-19-re vonatkozó szabványos működési eljárásrendje szerint a súlyos nemkívánatos események közé tartoznak a halálesetről, kórházi kezelésről, életveszélyes betegségről, maradandó fogyatékosságról és/vagy elhúzódó kórházi kezelésről, valamint veleszületett rendellenességekről szóló jelentések. Minden súlyos jelentéshez, beleértve a haláleseteket is, rutinszerűen bekérik az orvosi feljegyzéseket, és a különleges érdeklődésre számot tartó nemkívánatos eseményeket a CDC alaposabb klinikai vizsgálatnak vetheti alá.
Az FDA vezető tisztviselői állást kaptak a Modernánál, miután kulcsszerepet játszottak a COVID-oltások engedélyezésében Egy új BMJ-vizsgálat "forgóajtót" tár fel a COVID-19 vakcinák szabályozásával megbízott FDA-tisztviselők és az azokat gyártó cégek között. A British Medical Journal (BMJ) vizsgálata szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) két magas rangú, a vakcinák felügyeletével foglalkozó szabályozó tisztviselője mindössze néhány hónappal azután vállalt munkát a Modernánál, hogy aláírta a vállalat COVID-19 vakcinájának engedélyezését.

Az FDA vezető tisztviselői állást kaptak a Modernánál, miután kulcsszerepet játszottak a COVID-19 vakcina engedélyezésében.

Peter Doshi, a University of Maryland School of Pharmacy docense és a BMJ vezető szerkesztője által készített jelentés feltárja az FDA és az általa szabályozott termékekkel foglalkozó gyógyszeripari vállalatok közötti, régóta fennálló forgóajtót, és kérdéseket vet fel az FDA vezető szabályozóinak pártatlanságával és függetlenségével kapcsolatban.

Dr. Doran Fink "a vakcinák és a kapcsolódó biológiai termékek szabályozásában és klinikai fejlesztésében/engedélyezésében jártas orvos/tudós", és LinkedIn-profilja szerint több mint 12 éven keresztül mélyen részt vett az FDA vakcinák szabályozásában.

A BMJ jelentése szerint Dr. Fink 2010-ben klinikai felülvizsgálóként kezdte az FDA karrierjét, majd "felfelé küzdötte fel magát" az FDA Oltóanyagkutatási és Felülvizsgálati Hivatalán belül az Oltóanyagok és Kapcsolódó Termékalkalmazások Osztályának igazgatóhelyettesévé, ahol a fertőző betegségekre és a kapcsolódó biológiai projektekre összpontosító orvosok csapatát vezette.

A COVID-19 világjárvány idején Dr. Fink kiemelkedő szerepet játszott a COVID-19 vakcinákkal és azzal kapcsolatban, hogy mely népességcsoportoknak kellene kapniuk azokat. Az FDA nevében felszólalt az ügynökség oltóanyag-tanácsadóinak számos ülésén, amelyeken a COVID-19 vakcinák jóváhagyásáról, összetételük megváltoztatásáról vagy az emlékeztető vakcinák engedélyezéséről tárgyaltak.

Dr. Fink az FDA "fő FDA hivatalból eljáró képviselőjeként" a Centers for Disease Control and Prevention (Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok) immunizációs gyakorlatokkal foglalkozó tanácsadó bizottsága - egy olyan egészségügyi szakértőkből álló csoport, amely ajánlásokat dolgoz ki a vakcinák felhasználására vonatkozóan - ülésein is előadást tartott.

A BMJ jelentése és Dr. Fink LinkedIn-profilja szerint Fink a COVID-19 oltóanyag felülvizsgálatával és a COVID-19 közegészségügyi vészhelyzetre adott válaszként végzett szakpolitikai tevékenységekkel foglalkozó vezetői csoportban is szolgált.

Szerepének részeként a világjárvány alatt tanácsokat adott a vakcinagyártóknak a vakcinafejlesztéssel kapcsolatban, és koordinálta a "hatósági beadványok gyorsított felülvizsgálatát", tanácsokat adott az FDA-n kívüli amerikai kormányzati érdekelteknek a COVID-19 vakcina tudományával és fejlesztésével kapcsolatban, valamint hozzájárult az FDA iránymutatásaihoz a COVID-19 vakcinák fejlesztésével, engedélyezésével és sürgősségi felhasználásának engedélyezésével kapcsolatban.

A legjelentősebb, hogy Dr. Fink részt vett az FDA által a COVID-19 vakcinák sürgősségi felhasználásának engedélyezésére és engedélyezésére vonatkozó döntési memorandumok "magas szintű felülvizsgálatában", beleértve a Modernaét is.

Fink LinkedIn-profilja szerint 2022 decemberében távozott az FDA-tól, és 2023 februárjában a Modernánál kezdte meg munkáját a "Transzlációs orvostudomány és korai klinikai fejlesztés, fertőző betegségek" vezetőjeként.

Dr. Jaya Goswami története hasonló. Dr. Goswami 2020 márciusában kezdett el dolgozni az FDA Biológiai Értékelési és Kutatási Központjának orvosaként, és a BMJ jelentése szerint "széles körű felügyeletet gyakorolt a vakcinák és a biológiai gyógyszerek klinikai fejlesztése felett".

Goswami volt felelős annak meghatározásáért, hogy a Moderna COVID-19 vakcina klinikai adatai megfelelnek-e a jóváhagyáshoz szükséges szabályozási előírásoknak. A Moderna SPIKEVAX vakcinája 2022 januárjában kapta meg az FDA jóváhagyását. Goswami LinkedIn-profilja szerint 2022 júniusában távozott az FDA-tól, és még ugyanabban a hónapban a Modernánál kezdett dolgozni, mint a fertőző betegségek klinikai fejlesztési igazgatója.

A Modernánál Goswami a vállalat légúti szinciális vírus elleni mRNS-vakcinájának (mRNS-1345) vizsgálatával foglalkozott. A vállalat július 5-én sajtóközleményben jelentette be, hogy forgalomba hozatali engedély iránti kérelmet nyújtott be az Európai Unióhoz, Svájchoz és Ausztráliához, valamint egy "biológia engedély iránti kérelem gördülő benyújtását" az FDA-hoz - amelyet az FDA-n belül az a részleg fog felülvizsgálni, amelyik Dr. Finket és Goswamit alkalmazta.

A Moderna szerint a vállalat 2021-ben 18,5 milliárd dollárt, 2022-ben több mint 19 milliárd dollárt keresett a COVID-19 vakcina értékesítéséből, és előrejelzései szerint a COVID-19 vakcina értékesítése 2023-ban legalább 6 milliárd dollárt fog elérni.

Dr. Doshi a The BMJ számára írt cikkében arra figyelmeztet, hogy ez egy újabb jele a gyógyszeripari vállalatok és a termékeik szabályozásával megbízott szabályozó hatóságok közötti "forgóajtónak".

Mindkét FDA-alkalmazott a COVID-19 világjárvány idején a vakcinák szabályozásával foglalkozott, majd a Modernához csatlakozott, amelynek egyetlen terméke a COVID-19 vakcina volt.

"A forgóajtó különösen visszaélésszerű azokban az ügynökségekben, ahová hatalmas pénzáradat érkezik. Ez nagy probléma az FDA-val" - mondta Craig Holman, a Public Citizen kormányzati lobbistája a The BMJ-nek.

Holman arra a szövetségi támogatásra utalt, amelyet a Moderna a Warp Speed hadművelet részeként kapott, és amely hozzájárult a COVID-19 vakcina engedélyezésének felgyorsításához. Holman legalább kétéves "lehűlési időszakot" javasol, hogy megszakadjanak a szoros kapcsolatok és hálózatok, amelyek etikai problémát jelenthetnek azon alkalmazottak számára, akik a szabályozó ügynökségeket elhagyva azon vállalatokhoz mennek, amelyek termékeit szabályozzák.

Nincs bizonyíték arra, hogy az FDA betartatja az alkalmazottakra vonatkozó etikai követelményeket (...)
A HPV-vakcina a rákkeltő törzsek számának növekedését okozhatja derül ki a tanulmányból - de a média félrevezető módon állítja be a tanulmány eredményeit.
A humán papillomavírus (HPV) elleni vakcina növelheti a vakcina által nem célzott HPV-vírustörzsek előfordulását és elterjedtségét - köztük néhány olyan törzsét, amely összefüggésbe hozható a rák kialakulásával - derül ki a Cell Host & Microbe című szaklapban múlt héten megjelent tanulmányból. A STATNews azonban a szakértők szerint félrevezető módon arra a következtetésre jutott, hogy a tanulmány szerint a vakcina hatékony a rák megelőzésében.

A humán papillomavírus (HPV) elleni vakcina növelheti egyes, a vakcina által nem célzott HPV-vírustörzsek - köztük néhány olyan törzs - előfordulását és elterjedését, amelyek összefüggésbe hozhatók a rák kialakulásával, ami ismeretlen és potenciálisan aggasztó következményekkel járhat - derül ki a Cell Host & Microbe című szaklapban múlt héten megjelent tanulmányból.

A tanulmány célja nem az volt, hogy kimutassa, hogy a HPV-vakcina megelőzi a rákot, vagy hogy a HPV- vagy méhnyakrákszűréseken változtatni kell, bár a szerzők röviden, spekulatív módon megemlítették eredményeik lehetséges következményeit a jövőbeli szűrésekre.

A tanulmányról beszámoló STATNews mégis azt írta, hogy az eredmények azt mutatják, hogy a HPV-vakcina annyira hatékony a rák megelőzésében - különösen, ha a fiúkat és a lányokat is beoltják -, hogy a rákszűrési protokollok megváltoztatására lehet szükség.

Kim Mack Rosenberg, a Children's Health Defense (CHD) megbízott főtanácsosa és a "The HPV Vaccine On Trial: Seeking Justice For A Generation" című könyvében, a The Defender-nek elmondta, hogy a STATNews cikke félrevezető:

"A STATNews szalagcíme - amely tévesen még ritkább szűrést sugall - mélyen aggasztó. Az Egyesült Államokban és máshol készült statisztikák azt mutatják, hogy a méhnyakrák egyre növekszik a fiatalabb korosztályokban, ahol a legkevésbé számítunk méhnyakrákra, miközben továbbra is csökken az idősebb népességben, ahol a méhnyakrákot hagyományosan diagnosztizálják.

"Korábbi tanulmányokból tudjuk, hogy a HPV-vakcinák már most is a méhnyak intraepithelialis neoplázia/nyakrák szűrésének csökkenéséhez vezettek a megfelelő időközönként végzett szűréseken a fiatal nők körében világszerte.

"Az Egyesült Államokban az oltássérülés-kártérítési programban (és a szövetségi bíróságon folyó többperes peres eljárásban) is számos olyan ügyet láttunk, amelyekben a HPV elleni védőoltással összefüggésbe hozható méhnyakrákot állítottak."

A "vírusos evolúciós válaszok közvetlen veszélye" "problémákat okozhat
Netanjahu elismeri, hogy Izraelt a Pfizer Izrael miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu nemrég beismerte, hogy 2020 végén Izraelt a Pfizer óriási emberi laboratóriumává változtatta.

Egy 2023. februári interjú során Dr. Jordan Petersonnal felfedte, hogy az izraeli népet tengerimalacként használta azáltal, hogy orvosi és genetikai adataikat kicserélte a Pfizer Covid-19 kísérleti "oltóanyagaira".
Büszkén ismerte el, hogy rávette a Pfizer vezérigazgatóját, Albert Bourlát, hogy biztosítson elegendő oltást Izraelnek, így ez lehet az első nemzet, amely túljut a COVID-19-en.

Cserébe Netanjahu felajánlotta a Bourla Israel orvosi adatbázisát, hogy a Pfizer felmérje, milyen hatással voltak a lövések az emberekre.

"Leírtam, hogy a könyvemben Albert Bourlával, a Pfizerrel folytatott beszélgetéseimet megbeszéltem, és meggyőztem őt, hogy adja be a kis Izraelnek, majd a szükséges oltóanyagokat, hogy először megszabaduljunk a COVID-tól. És azért tehettem ezt, mert van... egy orvosi adatbázisunk. Lakosságunk 98 százaléka digitalizált orvosi feljegyzéseket... Azt mondtam, hogy ezt fogjuk használni, hogy megtudjuk, vajon ezek a vakcinák... mit tesznek az emberekkel" - mondta Netanjahu, mielőtt hozzátette:

"Így Izrael lett, ha úgy tetszik, a Pfizer laboratóriuma, és mi így csináltuk"

A Liberty Council jelentése: 2021 februárjában Bourla azt is kijelentette, hogy Izrael népe a világ COVID-19 vakcina laboratóriuma.

"Úgy gondolom, hogy Izrael jelenleg a világ laboratóriumává vált, mert ebben az államban csak a mi oltóanyagunkat használják, és lakosságuk nagyon nagy részét beoltották, így tanulmányozhatjuk a gazdasági és egészségügyi mutatókat is" - mondta Bourla.

Netanjahu már évek óta arra törekszik, hogy Izraelt bevezesse a globális digitális egészségügyi szektorba. Kijelentette, hogy az ágazatot 6 billió dollárra becsülik, és úgy véli, hogy Izrael akár 10 százalékot is megszerezhet a piaci részesedésből nemzete orvosi adatain keresztül. 2018-ban a svájci Davosban tartott Világgazdasági Fórum ülésén bejelentette Izrael nemzeti digitális egészségügyi tervét, amely jelenleg az az orvosi adatbázis, amelyhez hozzáférést adott a Pfizernek, és amely közel kilencmillió izraeli lakos egészségügyi aktáját tartalmazza. Netanjahu irodája szerint ez "a második legnagyobb digitális adatbázis a világon."

"Ez óriási érték" - mondta Netanjahu 2018-ban. "Szeretnénk ezt elérhetővé tenni a kutatók, fejlesztők és vállalkozások számára."

A közelmúltban, 2023 februárjában Dr. Petersonnal készített interjúban Netanjahu elmagyarázta, hogyan akarja a most feltöltött adatbázist egy lépéssel tovább vinni a genetika felé.

"Az egész lakosságra vonatkozó személyes egészségügyi feljegyzések alapján egy genetikai adatbázist kívánok létrehozni. Adj egy nyálmintát... Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember megtenné. Talán fizetünk nekik" - jelentette ki Netanjahu.

Miután potenciálisan fizetett az izraeli népnek a genetikai adataikért, Netanjahu megjegyezte, hogy Izrael robusztus népességének genetikai rekordja "nagyon erős motor lesz."

"Ez egy nagyon erős motor. Most engedjék meg, hogy a gyógyszergyárak, az orvosi cégek futtassanak algoritmusokat ezen az adatbázison. De létrehozhat egy olyan biotechnológiai ipart, amelyről most hallatlan, még csak elképzelhetetlen is."

Míg a nagy orvosi adatok elemzése felhasználható nagyszámú ember egészségügyi aggályainak pontos meghatározására, a nagyvállalatok és a kormányzat kezében lévő big data veszélyek, például jogsértések, visszaélések, sőt az adatoknak a nyilvánosság számára való hamis bemutatása is fennáll. Például az izraeli egészségügyi minisztérium (IMOH), amely támogatja Netanjahu adatbázis-kezdeményezéseit, azt a narratívát szorgalmazza, hogy a Pfizer COVID-19 oltása "biztonságos és hatékony", még akkor is, ha bizonyítékot szolgáltatott az ellenkezőjére. Egy kiszivárgott videofelvételből kiderül, hogy a kutatók 2022 júniusában kimutatták az IMOH adatait a Pfizer oltásával kapcsolatos súlyos és hosszú távú mellékhatásokról, ennek ellenére az izraeli egészségügyi tisztviselők ennek az ellenkezőjét állították egy 2022. augusztusi jelentésben, melynek címe "A nyilvánosság által a közelben jelentett jelenségek a COVID-19 oltás átvételéhez, összefoglaló jelentést a 2021.12.2021.-05.31.-i időszakról ", amely szerint a súlyos mellékhatások nem gyakoriak és rövid távúak.

A jelentést benyújtó kutatók 2021 decembere és 2022 májusa között tanulmányozták az izraeli vakcina mellékhatások jelentési rendszerének adatait, amely hasonló az Egyesült Államok VAERS rendszeréhez. Ironikus módon Izrael rendszere csak 2021 decemberében vált hatékony eszközzé, közel egy teljes évvel Netanjahu és a Pfizer megállapodása után. A 2021 szeptemberi oltási adatok szerint pedig Izrael lakosságának körülbelül 65 százaléka már beoltott, és Izrael már jóval a rendszer bevezetése előtt felajánlotta a negyedik emlékeztető oltást bizonyos demográfiai csoportoknak.

Az IMOH 2022. augusztusi jelentése több mint 6000 nemkívánatos eseményt tárt fel a Pfizertől 2020 decembere óta kapott 18 millió injekcióból. A jelentés azonban csak egy hat hónapos időszakot (2021 decemberétől 2022 májusáig) vizsgált, miután a káros jelentési rendszer vált. csaknem egy évvel azután, hogy Izrael megkezdte a lövések beadását. A nemkívánatos események közül sok a Pfizer által korábban nyilvánosan fel nem sorolt mellékhatás volt, beleértve a menstruációs rendellenességeket, különféle neurológiai mellékhatásokat, mozgásszervi sérüléseket, GI-problémákat, valamint vese- és húgyúti problémákat. Az idő és az erőforrások miatt a kutatócsoport megjegyezte, hogy csak az öt legfontosabb mellékhatást vették figyelembe, amelyek kizárták az egyéb gyakori mellékhatásokat, például a szív- és érrendszeri problémákat, például a szívizomgyulladást.

Dr. Yaffa Shir-Raz, az izraeli Herzliyában található Reichman Egyetem egészségügyi kommunikációkutatója és egészségügyi újságírója lefordította a 2022. júniusi videót héberről angolra, és összefoglalta, hogyan mondták a kutatók az IMOH-nak, hogy alaposan át kell gondolni, hogyan kell bemutatni Az eredményeket a nyilvánosság elé tárták, mivel a megállapítások ellentmondanak az IMOH biztonsági és hatékonysági állításainak.

Shir-Raz angol nyelvű fordításában és összefoglalójában jelezte, hogy a kutatók okozati összefüggést állapítottak meg a Pfizer injekciója és a nemkívánatos események között. "A kutatócsoport a beszélgetés során többször is hangsúlyozta, hogy eredményeik azt mutatják, hogy - az eddig elmondottakkal ellentétben - sok esetben a súlyos nemkívánatos események hosszú távúak, az elmúlt hetek, hónapok, egy év vagy akár több, és néhány esetben folyamatos, így a mellékhatás a vizsgálat befejeztével is fennállt."

Shir-Raz tovább fordította a kutatók megjegyzéseit, akik azt mondták: "Orvosi-jogilag kell gondolkodnunk - hogyan mutassuk be megállapításainkat a perek elkerülése érdekében. Miért? Jó néhány mellékhatás miatt [és] azt mondtuk: "Rendben, létezik és vannak jelentések, de még mindig kapja be az oltást."

Ahelyett, hogy átlátható módon nyilvánosságra hozták volna az eredményeket, az IMOH jelentése szerint nem találtak új nemkívánatos eseményeket, és az eseményeket nem feltétlenül a COVID injekció okozta.

Steve Kirsch, a Vaccine Safety Research Foundation ügyvezető igazgatója kijelentette: "Ez arra utal, hogy széles körben elterjedt a korrupció az orvosi közösségben, a kormányzati szervekben, a közegészségügyi tisztviselők, a mainstream média és a közösségi média cégek körében világszerte: nem fognak elismerni semmilyen eseményt. ami szembemegy a mainstream narratívával.

"A korrupciónak ez a szintje példátlan" - folytatta Kirsch. - Az itteni atrocitások egyértelműek.(...)
Trozzi: Nemzetközi Covid Csúcstalálkozó - Jó hírek Romániából Kanada még mindig fogságban lehet, de az igazság és a szabadság egyre nagyobb teret nyer a Föld bolygón.
Bár a kanadai kormányok és intézmények nevei és arcai még mindig elnyomják a tudományt, megsértik az emberi jogokat, elhallgattatják és üldözik az ápolókat, orvosokat és tudósokat, miközben hamisított és szennyezett veszélyes genetikai injekciókat támogatnak, van néhány fényes pont a világban. Itt van a rövid bejelentésem azokról az eseményekről, amelyeken a hétvégén részt veszek a román kormánnyal. Szeretettel meghívom Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk ingyenesen online. Nézze meg a nemzetközi felállást és a fontos témákat.

Az események ingyenes élő közvetítéséhez és további információkért látogasson el a következő oldalra: InternationalCovidSummit.com
Az amerikai kongresszus kihallgatja Peter Daszakot; a koronavírus-kutatáshoz fűződő kapcsolatai mélyebbek voltak a véltnél Ahogy Joe Biden találkozott Xi Jinpinggel a nyugati parton, Kína egyik kedvenc tudósának, Peter Daszaknak kemény napja volt a keleti parton - ahol felfedte a Kongresszus előtt, hogy a vitatott koronavírus-kutatáshoz fűződő kapcsolatai mélyebbek voltak, mint gyanítottuk.
Peter Daszakot, az ellentmondásos EcoHealth Alliance ("EHA") vezetőjét zárt ajtós, átírt interjúra hívta be a képviselőház koronavírus-járványügyi albizottsága, ahol kizárólag republikánus törvényhozók és a bizottság kétpárti munkatársai faggatták a gain-of-function kutatástól kezdve a 2021-es, a Wuhan-i Virológiai Intézetbe ("WIV") tett utazásáig mindenről.

Keddi interjúja során Daszak elmondta a bizottságnak, hogy két évvel ezelőtt látogatást tett a WIV-ben, amely után tájékoztatta Anthony Faucit - ez a tájékoztatás újdonságként érte az albizottságot.

Daszak először erősítette meg azt is, hogy figyelmeztették őt a koronavírus-járvány kiterjedéséről és potenciális veszélyéről, mielőtt a Kínai Kommunista Párt nyilvánosságra hozta volna azt a világ számára, ami egyeseket arra késztetett, hogy csodálkozzanak, miért nem szólalt meg ő maga.

A Covid Különbizottság hónapok óta kérte Daszak tanúvallomását, tekintettel arra, hogy szervezete szorosan együttműködött a WIV-ben végzett funkciószerző kutatásokkal - ami arra késztetett néhány republikánust, például Morgan Griffith képviselőt, hogy korábban követelje az EHA kizárását a szövetségi kormányzati szerződésekből.

Az EcoHealth-hez kötődő WIV áll a covidok eredetére vonatkozó laboratóriumi szivárgás elmélet középpontjában, amelynek kivizsgálását a kongresszusi republikánusok prioritásként kezelik. A Vanity Fair kiterjedten beszámolt arról, hogy az EHA Daszak alatt hogyan volt silány pénzügyei, késedelmes jelentései és hogyan alakult át "a kockázatos, élvonalbeli víruskutatások kormány által finanszírozott szponzorává mind az Egyesült Államokban, mind a kínai Wuhanban".

Daszak, aki egy EcoHealth baseball sapkában jelent meg a Hill-en, majdnem tíz órán át ült a sajtó elől elzárt interjún.

A múlt hónapban a bizottság beidézte Dr. David Morens-t, Anthony Fauci közeli tanácsadóját, aki sokak szerint törölt szövetségi Covid-19 feljegyzéseket - és akit Daszak "mentorának" nevezett az interjú során.

A fentiek a The Spectator által közzétett "Inside EcoHealth Alliance's closed-door congressional testimony" című cikkből származnak.

Kiemelt kép: Peter Daszak beszél a médiának, amikor más WHO-tagokkal együtt megérkezik a Wuhan Virológiai Intézetbe, 2021. február 3. Forrás: Az Európai Bizottság elnöke, dr: New York Post.
Az UKHSA 2 milliárd fontot kapott a COVID finanszírozására de nem rendelkezett "erőforrásokkal" a nem gyógyszeres beavatkozásokra vonatkozó bizonyítékok felülvizsgálatára.
Szeptember végén az UKHSA közzétette a "gyors feltérképezési felülvizsgálatot", amely azonosítja és kategorizálja a nem gyógyszeres beavatkozások ("NPI-k") hatékonyságára vonatkozó bizonyítékokat a covid-19 átvitelének csökkentése érdekében.

Ahogy azonban Carl Heneghan professzor és Dr. Tom Jefferson megjegyezte, az UKHSA nem vonta ki és nem értékelte a bizonyítékokat, mivel állítása szerint nem álltak rendelkezésére a szükséges források. Hogy a "források" hiánya a pénz, a szakértelem vagy mindkettő hiányát jelenti-e, nem világos.

A két kutató tehát elvállalta, hogy felülvizsgálja az UKHSA feltérképező felülvizsgálatának gerincét képező 100 modellt. "Mivel sajnáljuk szegény öreg UKHSA-t, elvégeztük helyette az értékelést" - írták.

Bővebben: UKHSA 100 Covid modellje nem tudományos, Prof. Carl Heneghan és Dr. Tom Jefferson, 2023. október 18.

Most Prof. Heneghan és Dr. Jefferson az áttekintésük folytatásaként azt vizsgálják, hogyan lehetséges, hogy az UKHSA azt állítja, hogy nincsenek meg az "erőforrásai" ahhoz, hogy saját maga értékelje a bizonyítékokat.

Indítsunk gyűjtést az UKHSA számára? Adjuk körbe a tányért
Tom Jefferson és Carl Heneghan

Néhányan bizonyára emlékeznek arra, hogy az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége ("UKHSA") azt állította, hogy nincsenek meg az erőforrásai annak a 100 modellnek a szisztematikus értékelésére, amelyek az UKHSA "A Covid-19 átvitelének csökkentésére irányuló nem gyógyszeres beavatkozások hatékonysága az Egyesült Királyságban" című térképes felülvizsgálatának gerincét képezik.

Dokumentáltuk borzalmas áttekintéseiket, amelyek a kérdés megválaszolásához nem megfelelő típusú bizonyítékokat tartalmaznak, de mégis a hatékonyság bizonyítékaként jutottak el a Parlamenthez.

Tehát, mivel mi úsztunk a pénzben, a medencénél heverészve a karibi villáinkban, elvégeztük helyettük a munkát.

Megállapítottuk, hogy a 100 modell nem tudomány, hanem feltételezések és ellenőrizhetetlen állítások tömkelege, amelyek a publikációs őrületet tükrözték, amely elszabadult, amint a figyelem elterelődött a Covidról.

Hancock úr szerint, amikor a maszkkötelezettséget bevezették (Sturgeon asszony kedvéért), nem volt erős bizonyíték arra, hogy az bármilyen különbséget jelentene a légúti vírusos kórokozók terjedésében. Ez ma is így van.

Tehát a 100 modell utólagos bizonyíték volt, hogy megpróbáljanak igazolni egy olyan nemzeti politikát, amely az elővigyázatosság elvének eltorzításán alapul.

Valószínűnek tartjuk, hogy az UKHSA barátainak egy kis pénzt fognak találni, hogy ezt kiderítsék: "Nos, talán, ha ezt vagy azt az elemzést elvégezzük, egy kis hatást találunk".

De vajon az UKHSA-nak van-e mégiscsak néhány fillérje arra, hogy megvizsgálja a bizonyítékokat egy olyan nemzeti politika mögött, amely a legtöbb britet közel két évre elnémította? Íme az UKHSA 2022-23-as finanszírozásának összefoglalója:

Talán néhány penny származhatna a több mint 2 milliárd fontnyi elkülönített kovidens finanszírozásból?

Korábbi munkánk megmutatta, hogy nem idegen tőlünk a pénzpazarlás: "Több százmillió fontot pazarolhattunk el egy olyan influenza elleni gyógyszerre, amely nem működik jobban, mint a paracetamol, állítja egy mérföldkőnek számító elemzés. 2014-ig az Egyesült Királyság 473 millió fontot költött a Tamiflu-ra, amelyet a kormányok világszerte felhalmoznak, hogy felkészüljenek a rettegett "F" világjárványra."

Furcsának találjuk azonban, hogy ilyen elkülönített összeg van egy olyan kórokozóra, amely már endémiás, de talán a UKHSA tud valamit, amit mi nem.

Az államkassza ilyen hatalmas elszívása és a bizonyíték nélküli politikákhoz nyújtott hozzájárulás mellett akkor minden rendben van? A könyvvizsgáló szerint nem (a jelentés 96. oldala):

1.25 A DHSC-nek és az UKHSA-nak együtt kell működnie a HM Treasury-vel annak érdekében, hogy megállapodjanak egy cselekvési tervben, és azt végrehajtsák annak érdekében, hogy az UKHSA a 2022-23-as évre auditálható pénzügyi kimutatásokat készítsen. Úgy tudom, hogy a cselekvési tervvel kapcsolatos munka megkezdődött. A problémák megoldása, például az új ERP-rendszer bevezetéséből adódó problémák megoldása további beruházásokat és támogatást igényel az UKHSA pénzügyi csoportja számára annak biztosítása érdekében, hogy megfelelően fel legyenek szerelve ahhoz, hogy sikeresen megbirkózzanak ezzel a kihívással.

1.24 Az általam elvégzett ellenőrzési munka jelentős hiányosságokat állapított meg a pénzügyi ellenőrzés és irányítás terén, amelyek áthatják az UKHSA pénzügyi kimutatásait. Az általam tapasztalt bizonytalanságok azt jelentik, hogy nem tudok számszerűsíthető kiigazításokról beszámolni, amelyeket az UKHSA a pénzügyi kimutatások kijavítása érdekében elvégezhetne.

Több pénzre van tehát szükség. Minek a finanszírozására? Több modellre?

A jelentés érdekes lehet, ha kissé hosszú is, 127 oldal. Az UKHSA elnöke, Peters úr hasznos bevezetőt írt. Reméljük, hogy egy kicsit többet tud a közegészségügyről, mint elődje a Public Health England élén, Selbie úr, aki a Covid-vizsgálat során úgy jellemezte tudását, hogy az egy bélyeg hátulját is kitöltené. Vagyis másodosztályú bélyeget.
Bill Gates dicséri Kína brutális és tekintélyelvű válaszát a "Covid"-ra Bill Gates dicséri Kína brutális és tekintélyelvű válaszát a "Covid"-ra: "A maguk tipikus, meglehetősen tekintélyelvű módján nagyon jó munkát végeztek a vírus visszaszorításában. Lehet, hogy sok egyéni jogot sértettek ott, de az összhatás, amit elértek, elképesztő."
Fordítás: A jövőbeli "járványok" megelőzése érdekében a Nyugatnak át kell vennie Kína disztópikus és tekintélyelvű módszereit.

Ahogyan az összeesküvés realisták mindvégig mondogatták, Kína - szociális hitelrendszerével, CBDC-jével, digitális azonosítójával és mindenre kiterjedő biometrikus megfigyelő államával - a tervezete annak, amit meg nem választott globalista nagyuraink ki akarnak építeni Nyugaton.
A Maldív-szigeteken a COVID vakcina bevezetése után hat hónappal a halálozási arány 50%-kal nőtt Egyre több a bizonyíték a COVID injekciók ellen.
A Maldív Köztársaságból származó adatok újabb bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a COVID-19 vakcina nem csak káros, hanem halálos is - állítja egy neves oltóanyag-figyelő és a COVID-intézmény kritikusa.

Hétfőn Steve Kirsch, a Vaccine Safety Research Foundation alapítója az X-en közzétette, hogy egy ismeretlen forrás a Maldív-szigeteki Egészségügyi Minisztérium 2021-re és 2022-re vonatkozó teljes oltási és halálozási adatait bocsátotta rendelkezésére, amelyekből kiderül, hogy "a halálozási arány az oltás első hat hónapjában 50%-kal nőtt. Majd 2021 októberében az emlékeztető oltásokkal ismét emelkedett".

"El tudják képzelni, hogy miért nem adja ki önkéntesen ezeket az adatokat egyetlen ország sem a világon?" - kérdezte Kirsch. Hozzátette, hogy a szigetország lakossága "gyorsan megtanulta, hogy a COVID vakcinák katasztrofálisak, amit az is bizonyít, hogy az oltási arány a következő adagokkal jelentősen visszaesett, az első adag 88,18%-áról a második emlékeztető adaggal alig több mint egyharmad százalékra.

Az országban a halálozási arány "két hónappal az oltás bevezetése után havi 100-ról 200-ra emelkedett", és erre "a hatóságok semmilyen magyarázatot nem adtak" - tette hozzá. A COVID-oltás 2021 februárjában kezdődött, és április 25-ig a lakosság felét beoltották.

A múlt hónapban Kirsch közzétette az általa több mint 10 000 olvasó körében végzett felmérés eredményeit, amely szerinte megbízhatóbb, mint sok hitelesnek feltüntetett adatsor, mivel minden adatát közzétette, és minden válaszadónak meg kellett adnia a nevét és elérhetőségét ahhoz, hogy bekerülhessen. "Az én felmérésemben minden egyes válasz független tudományos ellenőrökből álló csapat által függetlenül ellenőrizhető, mivel minden válaszadó elérhetőségét összegyűjtöttem" - mondta. "Ebben az esetben minden egyes válaszadóról meg tudjuk szerezni az orvosi feljegyzéseket, részletes kórtörténeteket stb. Minden egyes halálesetet minősített szakértőkből álló testület értékelhet"."

"A felmérés egyértelműen kimutatta, hogy a COVID vakcinák 3,5-szer annyi embert öltek meg, mint a COVID" - mondta.

"Az első 9620 válasz elemzése 804 halálesetet mutatott ki a COVID és 2830 halálesetet a COVID vakcina miatt. Ezek az eredmények legalább 108 000, a felmérés által lefedett személytől származnak (néhány nagycsaládban több mint 25 személy volt, amit a felmérés nem rögzített, így a felmérés által lefedett családtagok teljes száma egy alsó határ)" - magyarázta Kirsch. "Nem kérdeztünk rá az egyes családtagok életkorára sem, mivel ez zavarossá tette volna a felmérést. Elsősorban csak arra voltunk kíváncsiak, hogy a COVID-halálozás és a vakcina okozta halálesetek aránya a tágabb családban (a közvetlen háztartás kivételével) milyen arányban fordul elő. A közvetlen háztartás kizárásának oka a torzító hatás csökkentése, mivel a legtöbb válaszadó nem oltatta be magát vagy a háztartását. Ez tükröződik a háztartási statisztika alacsonyabb arányában (és még így is több embert öltek meg a vakcinák, mint a COVID, ami megdöbbentő)."

A Közegészségügyi Hivatal nagyrészt elutasította a COVID vakcinákkal kapcsolatos problémák kivizsgálását. Ezeket Donald Trump korábbi elnök Warp Speed hadműveletének részeként fejlesztették ki és tesztelték a vakcinákhoz általában szükséges idő töredéke alatt, de az aggodalmak továbbra is fennállnak, mivel bőséges bizonyíték van arra, hogy jelentős egészségügyi kockázatot jelentenek.

Október 27-én a kormány által működtetett Vakcina Mellékhatások Jelentési Rendszere (VAERS) 36 501 halálesetről, 211 257 kórházi felvételről, 20 983 szívinfarktusról és 27 655 szívizomgyulladásos, szívburokgyulladásos és egyéb megbetegedésről számolt be. Egy 2022 áprilisában Izraelben készült tanulmány szerint maga a COVID-fertőzés nem lehet teljes mértékben felelős a szívizomgyulladásra vonatkozó adatokért, bár gyakran ennek ellenkezőjét állítják.

Az oltás hívei szeretik hangsúlyozni, hogy a VAERS-hez benyújtott jelentések meg nem erősítettek, mivel bárki benyújthat jelentést, de a CDC kutatói "az mRNS-alapú COVID-19 oltást követően a VAERS-hez benyújtott szívizomgyulladásos jelentések magas megerősítési arányát" találták, ami arra a következtetésre vezetett, hogy "az aluljelentések valószínűbbek", mint a túljelentések.

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának Egészségügyi Kutatási és Minőségügyi Ügynökségéhez (AHRQ) benyújtott 2010-es jelentés arra figyelmeztetett, hogy a VAERS "a vakcinákból származó nemkívánatos események kevesebb mint 1%-át" rögzíti. Az aluljelentéssel kapcsolatban a VAERS honlapja egyszerűen azt állítja, hogy "a súlyosabb és váratlanabb orvosi eseményeket nagyobb valószínűséggel jelentik, mint a kisebbeket" (kiemelés hozzáadva).

2021-ben a Project Veritas egy titkos videóval világított rá az aluljelentések néhány okára, amelyet a Phoenix Indian Medical Centerben, a HHS Indian Health Service programja keretében működtetett intézményben készítettek. Maria Gonzales azon kesereg, hogy a szívizomgyulladásos eseteket nem jelentik be, "mert a szőnyeg alá akarják dugni őket", Deanna Paris nővér pedig megerősíti, hogy "sok" olyan embert lát, akik a COVID-oltások "mellékhatásaitól" betegedtek meg, de "senki" nem jelenti őket a VAERS-nek, "mert több mint fél órába telik megírni azt a rohadt dolgot".

Ráadásul a VAERS nem az egyetlen adatforrás, amely vörös zászlókat tartalmaz. A Pentagon Védelmi Orvosi Epidemiológiai Adatbázisának (DMED) adatai azt mutatják, hogy 2021-ben az előző ötéves átlaghoz képest drámai mértékben nőtt a súlyos egészségügyi problémák számos diagnózisa, köztük a magas vérnyomás (2. 181%), neurológiai rendellenességek (1048%), szklerózis multiplex (680%), Guillain-Barre-szindróma (551%), mellrák (487%), női meddőség (472%), tüdőembólia (468%), migrén (452%), petefészek-működési zavar (437%), hererák (369%) és tachycardia (302%).

2022 decemberében Ron Johnson wisconsini republikánus amerikai szenátor kerekasztal-beszélgetést rendezett, ahol Aaron Siri polgárjogi ügyvéd részletes adatokat mutatott be a CDC V-Safe jelentési rendszeréből, amelyekből kiderült, hogy a rendszer 10 millió résztvevőjéből 800 000, azaz körülbelül 7,7% számolt be arról, hogy orvosi ellátásra volt szükségük COVID-injekciót követően. "Ezen személyek 25 százaléka szorult sürgősségi ellátásra vagy került kórházba, további 48 százalékuk pedig sürgősségi ellátást kért" - tette hozzá Siri. "A 7,7 százalékon felül további 25 százalék számolt be arról, hogy nem tudott dolgozni vagy iskolába járni".

Egy amerikai, brit és kanadai kutatókból álló csoport egy másik tanulmánya, amely tavaly decemberben jelent meg a Journal of Medical Ethics című folyóiratban, megállapította, hogy az egyetemi hallgatók - egy viszonylag egészséges, a vírus szempontjából viszonylag alacsony kockázatú csoport - COVID emlékeztető oltása sokkal többet árt, mint használ: "Minden egyes megelőzött COVID-19 kórházi kezelésre legalább 18,5 súlyos nemkívánatos eseményt várunk az mRNS-vakcinákból, beleértve 1,5-4,6 emlékeztető által kiváltott myopericarditis esetet férfiaknál (ami általában kórházi kezelést igényel). "

Az elmúlt hónapokban egyes iskolák, kórházak és vállalkozások újra bevezették a kötelező maszkolást, arra hivatkozva, hogy az új COVID-változatok miatt megnőtt az esetek száma, amelyekkel szemben a kormány elismeri, hogy a jelenlegi vakcinák hatástalanok lehetnek. A hírek találgatásokhoz vezettek arról, hogy vajon küszöbön áll-e a visszatérés az átfogóbb zárva tartási intézkedésekhez.

Joe Biden elnök bejelentette, hogy finanszírozást fog kérni a kongresszustól az új COVID-változatok elleni új vakcinák kifejlesztésére, ami új szabályozásoktól, a fejlesztéssel való hasonló rohanástól és az elődje alatt kifejlesztett vakcinákhoz hasonló problémáktól való félelmet kelt.

Szuverenitásunk védelméről?
Szuverenitásunk védelméről?

Elindult a nemzeti konzultáció - ezekkel a kérdésekkel
2023. november 17. forrás

"Szuverenitásunk védelméről" - A kormány Facebook-oldalán található a bejelentés. Mutatjuk a részleteket.
Elindult a nemzeti konzultáció - közölte a kormány a Facebook-oldalán pénteken.

A Szuverenitásunk védelméről címet viselő konzultáción a kormány tizenegy kérdésben kéri ki az emberek véleményét - tudatták a bejegyzésben.

Arra kérik az embereket, mondják el a véleményüket a többi között arról, hogy Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást és a kamatstopot, valamint meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót.

A konzultációs kérdőíven szerepel az is, hogy "Brüsszel Magyarországon is migránsgettókat akar létrehozni", és a Brüsszel által palesztin szervezeteknek nyújtott támogatások a Hamászhoz is eljutottak.

Kérdezik az emberek véleményét arról is, hogy Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnának, és még több pénzt akar Ukrajna támogatására, illetve fel akarja venni az országot az Európai Unióba és be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát.

Abban is várják az emberek véleményt a konzultáción, hogy Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt, valamint Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát.

A tájékoztatás szerint a kérdőíveket postán küldik meg, a kitöltött kérdőívek feladási határideje 2024. január 10.

Robbant a hír: házi őrizetbe kerül Schadl György Csütörtökön maratoni hosszúságúra sikeredett a Völner-Schadl-büntetőper tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken, ahol F. Vivien koronatanú válaszolt a kérdésekre. Tóth Erzsébet tanácsvezető bírónő úgy határozott, hogy az elsőrendű vádlott, Schadl György és a harmadrendű vádlott, R. Róbert esetében megszünteti az előzetes letartoztatást, és házi őrizetet rendelt el. Előbbi budapesti, utóbbi kecskeméti otthonában kerül ilyen típusú őrizetbe. A büntetőügy januárban folytatódik. A védők szerint elsőfokú ítélet 2024 végén vagy 2025 elején várható.

Csörgő láncokkal és kommandósok kíséretében jelent meg a Fővárosi Törvényszéken a Völner-Schadl-perként elhíresült büntetőügy elsőrendű vádlottja, a végrehajtói kar egykori elnöke, valamint a harmadrendű vádlott, R. Róbert. A per immáron több mint két éve, 2021. november 5-e óta tart.

A csütörtöki tárgyalási napon az ügy koronatanúját, F. Vivient zárt videóláncon keresztül kérdezte a bíróság, valamint a nő által megvádolt Schadl György. F. Vivien és védője az Óbudai Bíróságon foglaltak helyet, miközben maga a tárgyalás a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületének földszintjén folyt.

F. VIVIEN MÁR KORÁBBAN IS TETT TANÚVALLOMÁST A TÁRGYALÁSON, DE RAGASZKODOTT AHHOZ, HOGY ZÁRT VIDEÓLÁNCON KERESZTÜL HALLGASSÁK MEG, MERT NEM AKART AZ ÁLTALA MEGVÁDOLT SCHADL GYÖRGGYEL TALÁLKOZNI.

A koronatanú, aki vádalkut kötött

Mint ismeretes, F. Vivien is a vádlottak között foglalt volna helyet, hiszen ő volt Schadl irodavezetője és bizalmasa, de az eljárás kezdetén vádalkut kötött az ügyészséggel. A nő korábban részletes - önmagára is terhelő - beismerő vallomást tett. Az ügyben megvádolt személyek ügyvédjei már korábban jelezték, hogy az asszony vallomása több ellentmondást is tartalmaz, amelyekkel szeretnék szembesíteni az ügy koronatanúját, és tisztázni néhány részletet.

Az ügy elsőrendű vádlottja mellett megjelent a bíróságon Völner Pál korábbi államtitkár, valamint az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert is.

AZ INDEXNEK TÖBB ÜGYVÉD IS ÚGY NYILATKOZOTT, HOGY AZ ÜGY KORONATANÚJÁNAK MEGHALLGATÁSA UTÁN ARRA SZÁMÍTANAK, HOGY TÓTH ERZSÉBET TANÁCSVEZETŐ BÍRÓNŐ MEGSZÜNTETI A VÁDLOTT ELŐZETES LETARTÓZTATÁSÁT.

Az ügyvédek számítása szerint a büntetőügy elsőfokú ítélete valamikor 2024 végén, illetve 2025 elején várható.

Összezavart koronatanú és kukacoskodó keresztkérdések

A rendkívül vontatott, nyögvenyelős tárgyaláson a bírónő többször türelmetlenül közbeszólt, hogy Schadl György konkrétan és lényegre törően kérdezzen a tanútól, és mellőzze a cirkalmas körmondatokat, valamint ne ragadjon le egy-egy dátumnál vagy találkozónál.

Ezeket már a nyáron részletesen végigtárgyaltuk, lépjünk túl rajta, mert még jövő ilyenkor is itt fogunk ülni - fakadt ki Tóth Erzsébet bírónő.

Schadlt György kukacoskodó keresztkérdéseivel gyakorlatilag összezavarta és szétszedte a vád koronatanújának, F. Viviennek a tanúvallomását.

Értem, hogy szeretnél összezavarni. Ez sikerült is - ismerte be a tárgyalás során az Óbudai Bíróságon tartózkodó koronatanú.

Kellemetlen közjáték volt a tárgyaláson, amikor Schadl György rákérdezett korábbi beosztottjánál, hogy miért utánozta naptárja hátlapján az ő aláírását. Valószínűleg, hogy hamisítsa azt - utalt rá a végrehajtói kar korábbi elnöke. Arról is kérdezte F. Vivient, hogy a nő mikor mekkora összegeket adott és vett át különböző személyektől, és a házi kasszába milyen tételeket könyvelt be.

F. Vivientől Völner Pál, korábbi államtitkár is megkérdezte, van-e tudomása arról, hogy ő kapott-e bármilyen pénzt Schadl Györgytől. "Kizárni nem tudom" - válaszolt a tanú. Völner Pál szerint ő semmilyen jogellenes dolgot nem követett el, koncepciós ez az egész eljárás - mondta a tárgyalási nap végén a volt államtitkár. A büntetőper januárban folytatódik.

Zavaros pályázati ügy: egy vízzel működő motor

Kedden a Fővárosi Törvényszéken a "vízzel működő Otto-motor", illetve a találmányra kiírt és az azzal elnyerhető pályázati pénz volt a tárgyalás témája. A vádirat szerint Schadl György vásárolta fel a projektet, majd mozgósította kapcsolatait, így Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, hogy lobbizzon a találmány érdekében, és próbáljanak pályázati pénzt szerezni rá.

Az ötlet szerint a Völner Pál ismeretségi körében lévő osztrák-spanyol bányavállalkozásnak, a Calmit Zrt.-nek jelentősen megemelték a szén-dioxid-kvótáját, ezért Völner és Schadl úgy gondolta, hogy a vízüzemű motort a cég működése körében hasznosítani lehetne hőtermelésre, és ennek megvalósíthatóságának vizsgálatára állami támogatást lehetne szerezni.

A vádirat szerint S. K. Béla, a Calmit Hungária Zrt. bányászati cég vezetője több alkalommal is jelezte, hogy nem működőképes a konstrukció. Völner Pál azzal nyugtatta S. K. Bélát, hogy miután a pályázatot már megnyerték, "senki nem fogja ellenőrizni azt, hogy valójában volt-e reális esély a pályázatban megjelölt eredmény elérésére, vagy sem." A pályázatot végül nem sikerült kiíratni.
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás