Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Tisztelt ...... iskola igazgató!
Tisztelt ....... osztályfőnök!
Tisztelt.....Dr. ........ iskolaorvos!
Tisztelt....... védőnő!
Alulírott, ..............., mint .................. (Szül: ....., an:.........) törvényes képviselője a következőkről tájékoztatom!
A napokban arról tájékoztattak, hogy a gyermekem iskolai kampányoltás keretében életkorhoz kötött kötelező oltásban kívánják részesíteni, amelyben arról tájékoztatnak, hogy az oltásoknak lehetnek némi mellékhatásai, valamint kérik, hogy amennyiben oltással kapcsolatos ellenjavallatról tudok, arról tájékoztassam Önöket, de egyébként az oltás tényét vegyem tudomásul!
A tájékoztatásra a következő tájékoztatást adom!
Élni kívánok a gyermekem Eütv. 11. §. (4) bekezdés szerinti jogával, melyre tekintettel a gyermekem távollétemben való oltásához nem járulok hozzá, amelynek a következő az indoka!
Szeretnék teljes körű tájékoztatást kapni az oltás összes lehetséges mellékhatásáról, szeretném megkapni a beadni kívánt oltások betegtájékoztatóját, továbbá tekintettel arra, hogy nincs orvosi végzettségem, én nem tudom eldönteni, hogy mely betegség, vagy a gyermekem életében korábban bekövetkezett esemény az, ami oltási ellenjavallat lenne, ezért kérem, hogy a Tisztelt oltóorvos keresse meg Dr. ..................... háziorvosunkat, szerezze be gyermekem korábbi kórtörténetét és azokat tanulmányozza át!
A gyermekem egészségügyi adatainak a megismeréséhez ezúton hozzájárulok!
A gyermekem kortörténetének az áttanulmányozása után kérem a Tisztelt Oltóorvost, hogy adjon egy időpontot a gyermekem oltására, amely során személyes konzultáció után az Eütv. 15. §. (3) bekezdés alapján közösen döntünk a gyermekem olthatóságáról!
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy gyermekem engedélyem nélküli oltása tekintettel arra, hogy invazív egészségügyi beavatkozásnak minősül, megvalósítja a Btk. 165. §. szerinti foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekményét!
Olthatóság kérdésében való nézeteltérés esetén a jogi lehetőségeimet ki kívánom meríteni, ezért kérésem figyelmen kívül hagyása büntető és polgári jogi következményeket vonhat maga után, ezért nyomatékosan kérem, hogy a gyermekemet a távollétemben semmiképpen ne oltsák be!
Felelős szülőként azt gondolom, hogy ez a helyes eljárás, melyre tekintettel megértésüket és együttműködésüket köszönöm!
..., dátum

Nézem a forrást
Szeptember! Iskolakezdés! Kampányoltás!
Szeptember! Iskolakezdés! Kampányoltás!
Az iskolakezdés, amely egyben azt is jelenti, hogy kampányoltásban kívánják részesíteni a 6-os és a 7-es osztályos tanulókat! Korábban szeptember végén, október környékén adták a kampányoltásokat, azonban a "covidnak köszönhetően" az elmúlt pár évben attól tartva, hogy az iskolákat a járvány miatt bezárják, ezeket az oltásokat már szeptember első egy-két hetében beadják a gyermekeknek!

A hatodik osztályosoknak az MMR oltás, valamint DTPa oltás ismétléseit kívánják beadni. Korábban a kettőt nem adták egyszerre, a két oltás között egy hónap eltelt, de szintén a "covidnak köszönhetően" sok helyen már egyszerre adják be a gyerekeknek, amely miatt követhetetlen, hogy az esetleges oltási szövődmények mely oltás következményei!

Szintén a "covidnak köszönhetően" arról nincs hivatalos információ, hogy az oltások egyszerre történő beadása megnövelte-e az oltási szövődményeket, mert 2020 óta, amióta létezik és adják a covid oltásokat a Népegészségügy nem ad ki összefoglaló tájékoztatást az oltás utáni eseményekről. 2019-es oltás utáni események, amiről utoljára beszámolt a Népegészségügy!

MMR oltást először betöltött 15 hónapos korban köteles felvenni a gyermek, amit betöltött 11 éves korban ismételni kell. Ez a kanyaró, mumpsz és rózsahimlő ellen kíván védettséget adni, a BCG oltás mellett ez élő vírusos vakcina, ami azt jelent, hogy a vakcinában nem elölt, hanem elvileg csak legyengített kórokozó van 3 db súlyos betegség ellen. Természetes körülmények között szinte lehetetlen, hogy egy gyermek 3 ilyen súlyos fertőzéssel egyszerre találkozzon. A legtöbb egészségügyi szövődményt e vakcinák miatt jelentik be, több tanulmány szerint az autizmus elszaporodása ezen vakcinával van okozati összefüggésben. Ezen oltás után gyakori még az autóimmun megbetegedések jelentkezése, mint például az ízületi gyulladásos megbetegedések, cukor betegség, stb.

Ezen oltás ismétlése a gyártói előirat alapján akkor ajánlott, ha a védettség már nincs meg, jelenleg az oltások beadása előtt még sem ellenőrzik a védettséget, hanem mindenkit oltanak védettségre tekintet nélkül!

Nézem a forrást
Az oltások hatásmechanizmusa és az autizmus
Az oltások hatásmechanizmusa és az autizmus
Olyan korábbi kutatások elemzése, amelyek segítenek megérteni a tüskefehérje sérülések mostani hullámát. Orvosként az egyik legnehezebb dolog nézni azt, hogy az oltások idegrendszeri károsodásokat okoznak a gyermekeknek, és közben az orvosszakma erről tudomást sem vesz. Rengeteg pénz költenek arra, hogy a társadalom azt higgye, hogy a vakcinák nem okoznak autizmust. Ezért bárki, aki az ellenkezőjét állítja, köznevetség tárgya lesz, és minden olyan kísérlet, hogy meggyőzzék az egészségügyi szakembereket arról, hogy az oltások nem biztonságosak, reménytelennek tűnik. Láthatóan sok esetben az az egyetlen dolog nyitja fel a szemüket, ha a saját gyermekük szenved el súlyos oltáskárosodást.

Az üzleti propagandában alkalmazott technikákkal hatékonyan tudták manipulálni a tömegeket. Így a kovid vakcinák megjelenésekor azok, akik már megtapasztalták a korábbi oltások során használt kommunikációs módszereket, azonnal látták, hogy valami szörnyűség következik. Ennél sokkal fontosabb azonban az, hogy most ugyanazokat a kommunikációs paneleket használják fel a kovid vakcina okozta sérülésekkel küzdők megbélyegzésére, mint amiket korábban is alkalmaztak a vakcinák és az autizmus közötti kapcsolat megcáfolására. Ez viszont sokakat arra késztet, hogy megkérdőjelezzék a korábbi, autizmus és oltások kapcsolatát cáfoló szövegeket is.

Pesty László: Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki
Pesty László: Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki

Pesty László: Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki. Három jachton utazni egyszerre nem lehet
2023. augusztus 23. forrás

A dokumentumfilmes szerint a "Lölő-jelenség" kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust még komolyabban vegyék.

A Népszavának adott videóinterjút Pesty László, saját magát ősfideszesnek tartó dokumentumfilmes, aki az elmúlt időszakban kormánykritikus kijelentéseivel került a figyelem középpontjába.

A »Lölő-jelenség« kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust és a nemzeti gondolatot emberek tömegei még komolyabban vegyék, mint most - mondta a lapnak Pesty László, aki szerint egy kis bátorság kell a dolgok kimondásához.

"Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki. Ugyanis négy pár cipőt egyszerre fölvenni nem lehet. Három jachton utazni egyszerre nem lehet. Négy darab tízezer dolláros öltönyt egyszerre fölvenni nem lehet, és három steaket sem lehet egyszerre megenni" - véli a dokumentumfilmes, aki azt ígérte, hogy fog neveket mondani, akik "köztörvényes bűncselekményeket követtek el."

Pesty saját bevallása szerint többször nyomatékosította, egyelőre nem fogja kimondani azokat a bizonyos neveket, azonban azt állítja, hogy a terve kapcsán nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a Fidesz alsó és felső szintjeiről.

Gratuláltak, megköszönték, és azt mondták, hogy ez elvezethet egy megtisztuláshoz - állította a lapnak Pesty, aki szerint a Fidesz kilencven százaléka becsületes és jó szándékú emberekből áll, és csak tízszázaléknyian vannak azok, akiknek ténykedését morálisan kifogásolhatónak tartja.



Szép napra ébredtünk.
Az OTP bank okostelefonos E-bankja frissített és egyszercsak ma már azt csinálja, hogy ha bármit vásárolsz,rögtön kiírja a CO2-emissziót és pontoz.
Vagyis egyelőre oktató-nevelő jelleggel megkezdte lopva a karbon-kredit-rendszer bevezetését.
Félre kell verni a harangokat!
Csányi bankja először a készpénztől akar megfosztani, majd a neobolsevizmus alá akar vetni minket!
Ki hatalmazta fel erre?
Ki engedi ezt?
Mit szól ehhez a kormány?
Követeljük a karbon-kredit agenda azonnali eltörlését!
Azonnali cselekvés kell!
A bilincs most csattan a kezünkön, ha hagyjuk.
Kinek a megbízásából gyakorol hatalmat a kormány?
Ha a népszuverenitás alapján,, akkor válasszon már oldalt!
Kinek az oldalán áll, a népén, vagy kién? S ha a népén, hát melyik népén?
Vallj színt, Viktor! Vallj színt....
Nem akarunk CBDC-t,nem akarunk szociálkreditet, karbonkreditet!
Ami a kínai szociális kredit Európai adaptációja.
Ertsey Attila - Facebook



Csak hogy tudd meg Te is!
Elindult a folyamat békésen és szeretettel!

A mai napon 2023. augusztus 24-én csütörtökön 11 óra 09 perckor a Magyar Királyság Felségterületén álló Országházba történő belépésemhez kértem ismételten hivatalos engedélyt.
Telefonon egyeztettem a Lisoczky László dandár tábornok úr parancsnoki titkárnőjével.
Kellemes hangvételű megbeszélésen szeretettel kértem belépést az országházba az adataim megadása és az Országház kulcsainak jelképes átadás - átvétele ügyében kértem visszahívást.
Tudni illik, hogy a kulcsokat nem magamnak kérem, hanem a Magyar Nemzet minden tagja számára az alkományos közjogi rend helyreállítása érdekében. Ember életek forognak kockán az élet ellenes jogszabályok okán.
A 199 országgyűlési képviselő mentelmi jogát minél előbb fel kell függeszteni.
Hivatalosan fel kell oszlatni az országgyűlést, mert nem a Magyar Nemzet tagjainak az érdekeit képviselik az Országgyűlésben.
Ideiglenes Nemzeti Kormány valamint Ideiglenes Nemzetgyűlés összehívására van szükség.
Ezt a jogászok már pontosan tudják, hogyan és miért.
Frigyes Zsolt Hips - Facebook



Nézem a forrást
Az EU is diktátorok segítségével váltja ki az orosz gázt, csak nem csinál belőle tűzijátékot
Az EU is diktátorok segítségével váltja ki az orosz gázt, csak nem csinál belőle tűzijátékot
Az autoriter vezetők és korrupt politikusok augusztus 20-i seregszemléje Budapesten nemcsak a magyar kormány elmúlt évekbeli fordulatát jelzi igen látványosan, hanem azt is egyértelművé teszi, hogy az energiapolitikában is jelentős fordulat zajlik. Az orosz gáz helyett a kormány alternatív forrásokat keres, és ebben a legkeményebb diktatúrákra is számít. Nincs ezzel azonban egyedül Európában. A skrupulusok nélküli diverzifikálás ugyanakkor azzal járhat, hogy néhány év múlva egy másik országnak leszünk kitéve majdnem annyira, mint idáig Moszkvának voltunk.

Az atlétikai vébé és a nemzeti ünnep apropóján meghívott állami vezetők listája alapján úgy tűnhet, az Orbán-kormánynak regnáló nyugati szövetségesek híján már csak a keleti orientáció maradt. A szerb Vučić mellett a török Erdogan, a katari emír, valamint az azeri, az üzbég, a türkmén és a kirgiz vezető jött Budapestre. Közép-Európából csak bukott politikusok: a szlovén Jansa, a cseh Babis és az osztrák Kurz tette tiszteletét a Karmelitában.

A hétvégi diplomáciai turnus azonban nemcsak a magyar külpolitika pályája miatt figyelemre méltó. A tárgyalások öt féllel is legalább részben közös energiaprojektekről szóltak, illetve gázvásárlásról kötöttek politikai megállapodást.

Nézem a forrást
A magánegészségügybe menekülnek a betegek a várólistákról
A magánegészségügybe menekülnek a betegek a várólistákról
"Fizetjük a tb-t, és semmit nem kapunk érte" A hosszúra nyúlt kórházi várólisták miatt egyre több beteg fordul alternatív megoldások felé a várakozási idő csökkentésének reményében. Az Átlátszó kérdőíves felméréséből kiderül, hogy vannak, akik akár több száz kilométert utaznak egy műtétért. Aki pedig teheti, a magánegészségügy felé fordul, ami jellemzően gyorsabb ellátást ígér, ám ezért mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a pácienseknek. Több beavatkozásnál jelentős különbségeket találtunk az ellátás időtartamában a főváros és a vidéki városok között, ami tovább növeli az egyenlőtlenségeket.

A kórházi várólistákról szóló cikksorozatunkban személyes történeteken keresztül mutattuk be, hogy nincs egyszerű dolga annak, aki az állami egészségügyben várakozik valamilyen műtétre: nem ritka a több hónapos vagy akár éves várakozás sem. A tájékoztatás hiánya, a várólistára kerülést megelőző, titkos nyilvántartásban való sorakozás mind-mind megnehezíti a betegek életét, ráadásul a hivatalos lista sem minden esetben mutat valós képet a várakozókról. Mindezek miatt nem csoda, hogy aki teheti, alternatív utakat keres, például a magánegészségügyben végezteti el a műtétet. Ezért azonban gyakran súlyos, több százezres vagy akár milliós összeget kell kifizetniük a betegeknek.

Nézem a forrást
Szijjártó Péter nem nyugszik, újabb távol-keleti gyár érkezését jelentheti be
Szijjártó Péter nem nyugszik, újabb távol-keleti gyár érkezését jelentheti be
A Kumho Tire nevű cégről van szó, amely Dél-Korea második legnagyobb gumigyártó konszernje, a világ 9. legnagyobb gumiabroncs-gyártója. Sorra jelenti be a kormány az autóiparban tevékenykedő külföldi cégek Magyarországra jövetelét, ami nyilvánvalóan része annak a - Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter által propagált - stratégiának, miszerint a bizonytalan európai uniós forrásokat lehetséges működő tőkével helyettesíteni (noha lapcsoportunk állandó szerzője, Bod Péter Ákos a Privátbankár oldalán szakmai érvekkel árnyalta ezt az állítást).

Legutóbb, június elején kürtölte világgá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy a kínai BYD nevű elektromosautó-gyártó tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton. Csakhogy jó másfél hónappal később kiderült, ebből mégsem lesz semmi. Legalábbis a kiszemelt Pest megyei településen, Fót kormánypárti (!) polgármestere, Vass György ugyanis a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, nem települ hozzájuk az akkumulátorgyár, mondván, nem szeretnék, ha a város területén környezetszennyező vállalkozások működnének. Azt viszont az önkormányzat "tudomásul vette", hogy egy cég akkumulátor-összeszerelést végezzen a park csarnokában - ez utalás a korábban már bejelentett akkumulátor-összeszerelő üzemre, valamint veszélyesanyag-raktárra.

Hogy ezek után hol létesül a Szijjártó által belengetett gyár, arról egyelőre nem érkezett hír - merthogy lesz, az biztosra vehető, a projekt lefújása túl nagy blama lenne a miniszternek. Mint ahogy az is valószínű, a párton belülről érkező stop-jelzés cseppet sem veti vissza a kormányt újabb, szinte kizárólag távol-keleti illetőségű gyárak befogadásától. A napokban éppen egy koreai cég érkezését jelentheti be a külgazdasági és külügyminiszter - értesült lapunk.

Nézem a forrást
Megérkezett a Magyar Honvédség legveszélyesebb ragadozója
Megérkezett a Magyar Honvédség legveszélyesebb ragadozója
Meghozták Németországból a Magyar Honvédség első Leopard 2 A7+HU változatú harckocsiját, összesen 44-et rendelt az ország.
A Leopard 2 A7+HU a német harckocsi család egyik legújabb változata, bár már megjelent az ennél is korszerűbb A8-as verzió is. (Ez leginkább annyiban tér el az A7-es változattól, hogy szériatartozék a Trophy aktív védelmi rendszer, amely a korábbi sorozat esetében még csak külön volt rendelhető.)

A típusjelben szereplő HU arra utal, hogy a harckocsit kimondottan a Magyar Honvédség igényei szerint alakították ki, és leginkább a Katar által vásárolt, amúgy "full extrás" tankokhoz hasonlít.

Az A7-es alváltozat 2010 nyarán jelent meg. Kifejlesztésénél az ezredforduló utáni évek konfliktusaiban szerzett tapasztalatokat vették figyelembe. Ezek alapján az új verziót elsősorban a városi harc követelményeihez igazították, megerősítették a tető- és a haspáncélt, valamint növelték az aknák, a kézi páncéltörő rakéták, illetve az improvizált robbanószerkezetek (IED) elleni védelmet.

Nézem a forrást
Orbán Viktor bejelentette - mi bemutatjuk az új szupertankot
Orbán Viktor bejelentette - mi bemutatjuk az új szupertankot
"Hiúzt gyártunk, Leopardot veszünk, és beszálltunk a Párduc fejlesztésébe" - válaszolta Orbán Viktor a TikTok-csatornáján arra a kérdésre, hogy a Hiúz vagy a Leopárd lesz-e a Kárpátok nagymacskája.

A magyarnemzet.hu idézi a miniszterelnököt, aki legújabb videójában még azt is hozzátette: "Majd meglátjuk, melyik fut be, a kutatások szerint talán a Párduc." A portál szerint Orbán Viktor bejelentése egy találgatásnak vetett véget, amely a KF41 Lynxet, azaz a Hiúz gyalogsági harcjárműveket gyártó zalaegerszegi Rheinmetall-gyár múlt heti átadása után kelt lábra. A német-magyar vegyesvállalat ünnepélyes gyárindító eseményén látható volt a KF51 Panther, vagyis Párduc új, még tervezés alatt álló harckocsi.

Amint arról már az Infostart korábban beszámolt, jelenleg három harckocsi fejlesztése folyik a NATO-ban. Mindhárom programot az inspirálta, hogy néhány éve Oroszországban megjelent a T-14 Armata elnevezésű páncélos, amely új fejezetet nyitott a harckocsik történetében. Az orosz mérnökök számos forradalmi megoldással álltak elő.

Nézem a forrást
Összeiratják az állami cégeknél azokat a pozíciókat, amiket hadiállapot idején is be kell tölteni
Összeiratják az állami cégeknél azokat a pozíciókat, amiket hadiállapot idején is be kell tölteni
Ez vagy azt jelenti, hogy a kormány komoly háborús fenyegetettséget érzékel, vagy csak arra kíváncsi, hogy mennyi a minimális munkaerőszám, amivel az állami cégek még működni képesek.

Augusztus elején azzal keresték meg a minisztériumok az alájuk tartozó állami cégeket, intézményeket, hogy írják össze azokat a munkaköröket, amiket mindenképpen be kell tölteni ahhoz, hogy biztosítani tudják a működésüket, még a hadkötelezettség bevezetése esetén is - derül ki a Telex cikkéből.

A kérés egyértelmű, a kormány csakis a nélkülözhetetlen státuszokra kíváncsi. Ez persze jelentheti azt, hogy háborús fenyegetéstől tartanak, ugyanakkor azt is jelentheti, hogy a kormányzat kíváncsi hogy mennyi a minimális munkaerőszám, amivel az állami cégek még működni képesek. Ezen utóbbi azért is valószínűbb, mivel a jelenleg sem túl biztató gazdasági helyzettel kapcsolatban nem látni, hogy a közeljövőben jobbra fordulna, így elképzelhető, hogy szükség lesz az állami szférában is leépítésekre, akkor meg jól jöhet egy ilyen kimutatás.

Nézem a forrást
Juszt László tisztességesen megküldte a nyugdíjasokat sértegető nyikhaj Fidesz-minisztert
Juszt László tisztességesen megküldte a nyugdíjasokat sértegető nyikhaj Fidesz-minisztert
Juszt László, a népszerű tévés egy posztban tisztességesen megküldte a nyugdíjasokat sértegető Gulyás Gergely Fidesz-minisztert, aki szerint a nyugdíjasok feleslegesen költekeznek és ezért élnek rosszul. Íme Juszt nem minden napi kiosztása: Gulyás Gergely, szerint mára már eljutottunk odáig, hogy a nyugdíjból is tisztességesen meg tudnak élni a magyar nyugdíjasok, ha azt jól osztják be és nem költekeznek feleslegesen. Ezért megszünteti a kormány az extra juttatásokat.

Akkor nézzük a KSH számait: 2018. januárjában 2,6 millió fő, (több, mint) minden negyedik lakos részesült nyugdíjban. 821.000-en 99.999 forint alatt. 910.000-en 139.999 forint alatti nyugdijban részesülnek. Azaz minimum 1.731.000 emberről beszélünk

Te csökkent értelmű! Ha a nagyszüleid nem vesznek meg neked mindent, amit akár a szájuk elől vontak meg, akkor most hol lennél? Jó, ők "rosszul osztották be a nyugdíjukat, s minden rád költött forint felesleges kiadás" volt.

De azért élnek ebben a hazában olyanok, akik nem az egyházatok útmutatásait követik és szeretik annyira a családjukat, hogy a nyugdíjukból nem maguknak vesznek aranyékszereket, vagy utaznak el nyaralni a francia, vagy az olasz tengerpartra, nem vacsoráznak a hét minden napján a Gellért szállóban, hanem segítenek kinyögni a gyermekeik lakásrészletét, az unokáik tanulmányait, s a maradékot magukra költik az "ingyenes egészségügyben".

Nézem a forrást
Megszűnt a bölcsődei támogatás
Megszűnt a bölcsődei támogatás
Idén nem hosszabbította meg az Államkincstár a határidőket, nem lehet többé igénybe venni azt a támogatást, amelyet a családok akkor kaphattak, ha férőhelyhiány miatt magánbölcsődébe kényszerültek adni a gyermeket. Az eddig ismert állami bölcsődei támogatást a Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint március 31-ig lehetett igénybe venni, a kifizetés igénylés határideje pedig június 30. volt. Ezeket a határidőket eddig rendszeresen meghosszabbították, most azonban úgy tűnik, megszűnt a támogatás - írja a Pénzcentrum.

2019 július 31-től nyílt meg az a pályázat, aminek keretein belül a kisgyermekes családok akár 40 ezer forintnyi támogatást is kaphattak, ha a férőhelyhiány miatt magánbölcsődébe kényszerültek adni a gyermeket. A támogatás feltétele volt, hogy a szülő elhelyezkedik a munkaerőpiacon.

Nézem a forrást
Fontos megállapodást kötött Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij
Fontos megállapodást kötött Novák Katalin és Volodimir Zelenszkij
Fontos megállapodások születtek a Volodimir Zelenszkijjel folytatott négyszemközti tárgyaláson - derült ki Novák Katalin Facebook-bejegyzéséből. Többek között közvetlen elnöki kommunikációs csatornát állít fel a két ország, amin keresztül az elnökök azonnal kapcsolatba tudnak lépni egymással. A két ország közötti kapcsolatokat emellett egy új dokumentumban is fixálni fogják, amelynek előkészítését az egyeztetést követően megkezdték.

A háborúval, illetve a háborús helyzettel kapcsolatban, Magyarország további segítséget helyezett kilátásban, így az egyeztetések során előkerült a háború által érintett gyermekek ügye, illetve az ukrán elnök által kezdeményezett békeformula is, amelynek egyeztetéseibe Magyarország is be kíván kapcsolódni.

Végül, de nem utolsósorban szó volt a kárpátaljai magyarok kisebbségi jogairól is, amellyel kapcsolatban Novák Katalin köztársasági elnök oldalán közzétett poszt szerint mielőbbi előrelépést fognak elérni. Novák Katalin látogatása kapcsán az ukrán elnök is megszólalt, aki a Twitteren közzétett posztjában örömét fejezte ki a látogatással kapcsolatban, és azt írta, "Hálás vagyok Novák Katalin elnök asszony látogatásáért és a harmadik Krími Platform csúcstalálkozón való részvételéért. Megbeszéltük Ukrajna EU- és NATO-integrációját, valamint kétoldalú kapcsolataink fejlesztésének módjait."

Nézem a forrást
Balassagyarmaton magyar dolgozókat rúgtak ki a vendégmunkások miatt (?)
Balassagyarmaton magyar dolgozókat rúgtak ki a vendégmunkások miatt (?)
Legalábbis erről tájékoztatott minket több olvasónk, és ez nem is elképzelhetetlen, tekintve, hogy nem lenne példa nélküli, úgyhogy sajnos nem elrugaszkodott az állítás. Akiktől az információkat kaptuk, "természetesen" kérték, hogy ne fedjük fel kilétüket, így nem nevezzük meg a céget, bár valószínűleg ott helyben azért ki tudják sokan találni, miről lehet szó. Tehát ami a lényeg, elbocsátottak több magyar munkavállalót, mégpedig azért, hogy helyükre indonézeket vegyenek fel. Sőt, s eddig ilyenről még nem sűrűn hallottam, már az ukrán vendégmunkásokat is kirúgták ugyanezen okból. Vagy mégis... Úgy tudják, az indonézeknek 2 éves határozott szerződésük van, szállásuk megoldott, de még imaszobát is készítettek számukra. Ráadásul dolgozni nem igazán akarnak, munkaidőben inkább a telefonjukat nyomogatják legszívesebben. Angolul sem tudnak egy szót sem, a szüneteket és a pontosságot pedig nem ismerik.

TÖBB TÁMADÁS a hawaii Lahaina ellen
TÖBB TÁMADÁS a hawaii Lahaina ellen

TÖBB TÁMADÁS a hawaii Lahaina ellen
MI TÖRTÉNIK TÉNYLEG?
(A gonosz sokkal sötétebb, mint azt az emberek el tudják képzelni)
itt a The Storm Rider teljes riportja.

A rendőrség 12 mérföldes körzetben elzárta a várost, és médiaszünet van.

Az első jelentések 60 halottról, most pedig 100 halottról téves számok. A helyi jelentések és a holttesteket és eltűnt embereket látott polgárok szerint több mint 1000-2000 pontosabb.

Több fő oka is van annak, hogy a rendőrség kikapcsolta a médiát. A rendőrséget a kormány irányítja, amelyet viszont a demokraták által irányított állam ELITjei irányítanak, amelyet a CIA és az ENSZ (DAVOS) DS MŰVELETEI irányítanak.

A MEDIA BLACKOUT részben azzal kapcsolatos, hogy több száz ember halt meg okos (feltehetően AI-e-autók) autókban, amelyek bombaként robbantak fel.

A támadások napján Lahainát alacsony tengerszint feletti magasságban permetezték be chemtrail réteggel (alumínium és bárium nanorészecskék, amelyek erős, közvetlen 5G mikrohullámú sugarakkal, közvetlen energiájú fegyverekkel vagy elektromos bombaként működő transzformátor robbantással robbanthatók fel).

A [DS] utasítások a következőket parancsolták:
- a rendőrség az utakat blokkolja, és a menekülni próbáló embereket elbarikádozza és börtönbe zárja.
- A vizet Kaleo Manuel, az Obama (CIA) kinevezett vízügyi biztos szándékosan elzárta, Kaleót utasították, hogy ne engedjen vizet.
- Lekapcsolták a figyelmeztető szirénákat a városban és a szigeten.
- A sziget elitjeit előre figyelmeztették, és elhagyták a várost.

Mindössze két héttel a tűzvész előtt a Deep State demokratikus kormánya tárgyalásokat folytatott a WEF-fel és a Gates Foundation munkatársaival, hogy megállapodást kössön 15 perces intelligens városok felépítéséről.

A sziget őslakosai több mint 12 éve nem hajlandók eladni földjüket és ingatlanaikat az ENSZ-nek és a világ elitjének. A világon köztudott, hogy Lahaina Hawaii a világ második legdrágább régiója, közvetlenül London után.

Bill Gates, Oprah Winfrey, Mark Zuckerberg, az ENSZ, a Bilderbergerek és milliárdosok százai a világ minden tájáról, beleértve a BLACKROCK-ot és a VANGUARD-ot, mind megkísérelték megvásárolni a Lahaina nagy darabjait, de Lahaina polgárai visszautasították őket.

MOST, véletlenül, Bill Gates már tárgyal a felhőkarcolók építéséről, Oprah Winfrey milliárdokat adományoz majd befektetőivel, Zuckerberg pedig már elküldte csapatát, hogy vásárolják meg a leégett házakat és sok gyanútlan Lahaina áldozatot.

A közösségi média óriásai és hálózatai letiltottak minden adományt Lahaina közösségének támogatására...
(A Deep State azt akarja, hogy minden adományozás azonnal leálljon. Még mielőtt elkezdené, mert a CIA, a Blackrock elit stb. attól tart, hogy az adományok világszerte elérhetik Lahainát a Deep State irányítása és az erőfeszítéseik, hogy megtartsák Lahaina FÖLDJÉT újjáépíteni, és hogy az adományok hátráltatnák terveiket).
A rendőrséget arra utasították, hogy zárják le a város 12 mérföldes körzetét, és adjanak ki teljes BLACKOUT-ot a MEDIA-n.

Az alumíniumot és báriumot tartalmazó COVID 19 vakcinákban/erősítőkben található NANO technológia az emberek testében és agyában robbant fel (olyan, mintha ónfóliát vagy villát betennének a mikrohullámú sütőbe, és látnák a szikrákat és a robbanásokat).

Ennek a szörnyű, nagy léptékű mélyállapotú béta tesztnek az volt a célja, hogy bemutassa az 5G elektrobombák/transzformátorok TELJES hatását, amelyek fényvillanásokként/energiával irányított fegyverekként robbannak fel, és mindez aktiválja az alumínium és bárium nanotechnológiát az emberek testében.

Az intelligens autók hatalmas robbanásai egyben egy béta teszt is voltak annak megállapítására, hogy az intelligens autók használhatók-e bombaként más városokban.

Fehér Kalaposok (White Hats) - Ferenc Andrási / Facebook




Nézem a forrást
Az American Board of Internal Medicine régóta tartó háborúja az orvosok ellen eszkalálódik
Az American Board of Internal Medicine régóta tartó háborúja az orvosok ellen eszkalálódik
Az ABIM története bizonyítja, hogy jelenlegi intézkedéseik politikai/pénzügyi és nem tudományos jellegűek. Példát statuálnak velünk, "másként gondolkodókkal", hogy ránk ijesszék az ország többi orvosát, hogy hallgassanak.

Az ipar által elfoglalt, nagy hatású orvosi folyóiratok, a szövetségi közegészségügyi ügynökségek, a szakmai társaságok (ABIM, AMA, APHa stb.), és ami a legfontosabb, az állami orvosi engedélyezési bizottságok szövetsége (Federation of State Medical Boards, FSMB) által irányított állami orvosi engedélyezési bizottságok szentségtelen szövetsége még mindig keményen ránk, "másként gondolkodó" orvosokra vadászik. Tudják, mi, akik nagyon nyilvánosan felszólaltunk a korrupt politikai döntéshozók által a profit és a hatalom célzott hajszolása érdekében végrehajtott tudománytalan politikák ellen. A minket elhallgattatni próbáló (és a többi orvost a felszólalástól elriasztó) akcióik egyre fokozódnak.

Nemrégiben az általam "félretájékoztatási bizottságnak" nevezett American Board of Internal Medicine (ABIM) megszavazta, hogy Paul Marik professzor és jómagam megfosszuk magunkat a testületi minősítésünktől. Ahhoz, hogy a legjobban megértsük, miért tették ezt, fontosnak tartom áttekinteni, hogy mi az ABIM, hogyan működik, majd részletezni abszurd kísérletüket, hogy félretájékoztatóként tüntessenek fel minket, dezinformációval.

Nézem a forrást
14 amerikai város kezdeményez új globalista klímatervet Soros és Clintonék partnerségében
14 amerikai város kezdeményez új globalista klímatervet Soros és Clintonék partnerségében
A C40 Cities Climate Leadership Group egy globalista vállalkozás, amelynek legalább 14 partnere van itt az Egyesült Államokban, és, egy "ambiciózus célt" tűztek ki, hogy meggyőzzék a tömegeket, hogy mondjanak le a húsról, a tejtermékekről és a magánautókról, valamint szinte minden repülésről, hogy állítólag megmentsék a bolygót és örökre a jelenlegi szint körül tartsák a hőmérsékletet.

Tizennégy amerikai nagyváros tagja a "C40 Cities Climate Leadership Group" nevű globalista klímaszervezetnek, amely 2030-ra "ambiciózus célt" tűzött ki: "0 kg [húsfogyasztás]", "0 kg [tejfogyasztás]", "3 új ruházati cikk személyenként évente", "0 saját tulajdonú személygépkocsi" és "3 évente 1 rövid távú (1500 km-nél rövidebb) oda-vissza repülőút személyenként"...

A szervezetet a demokrata milliárdos Michael Bloomberg vezeti és nagyrészt finanszírozza. A világ közel 100 városa alkotja a szervezetet, amerikai tagjai között van Austin, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New Orleans, New York City, Philadelphia, Phoenix, Portland, San Francisco, Washington, D.C. és Seattle.

Tehát 14 baloldali város az Egyesült Államokban aláírta ezt az elkötelezettséget, hogy elvegyék a választási szabadságot a polgáraiktól, miközben az emberek szenvednek a féktelen bűnözés alatt, és a gyerekek rosszul teljesítenek az iskolákban, de az ő prioritásuk a tej, a hús és a benzinüzemű autók elvétele.
Megvan.

A szervezet fő finanszírozói és partnerei között van Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai, a Clinton Alapítvány és a Világbank.

Nézem a forrást
Elbocsátják azt az ápolónőt, aki a Covid-járványt átverésnek állította, miközben egyenruhában tiltakozott a bezárások ellen
Elbocsátják azt az ápolónőt, aki a Covid-járványt átverésnek állította, miközben egyenruhában tiltakozott a bezárások ellen
A prestoni Carley Louise Stewartot eltiltották az ápolónői munkától. Egy ápolónőt, aki ápolónői egyenruhában vett részt egy Covid-összeesküvéses gyűlésen Londonban, és azt állította, hogy a vírus csak átverés, elmarasztalták. A preston-i Carley Louise Stewart 2020 augusztusában részt vett a tömeges tüntetésen, kezében egy plakáttal, amelyen az állt: "Nővér ügyeletes. Hol van a világjárvány?".

A kétgyermekes anyát, akit az eset után elbocsátottak a gondozóházi állásából, az Ápolási és Szülészeti Tanács (NMC) mind a tüntetésen való részvétele, mind a hivatalos útmutatásokkal szembeni bizalmatlanságot szító többszöri megjegyzése miatt alkalmatlannak minősítette arra, hogy ápolónő maradjon.

Ezek között szerepelt az is, hogy a Covid korlátozásait betartó embereket azzal vádolta, hogy "sátáni rituálékat és gonoszságot követnek el azzal, hogy betartják".

Stewart asszony azzal is büszkélkedett, hogy a 2020-as karácsonyi összejöveteleket korlátozó szabályokat semmibe vette, amikor barátokat és családtagokat vett fel ideiglenes alkalmazottként, hogy azok meglátogathassák otthonát.

A 31 éves preston-i Carley Louise Stewart egyike volt annak a 10 000 Covid-19 összeesküvés-elméletet vallónak, akik 2020 augusztusában London utcáira vonultak, hogy a zárlatkorlátozások és az oltások ellen tüntessenek.

Nézem a forrást
Miért a szívet célozzák meg a COVID-19 vakcinák?
Miért a szívet célozzák meg a COVID-19 vakcinák?
Dr. McCullough válaszol Dr. Geert Vanden Bossche oltóorvos kérdésére. Naponta ostromolnak bennünket a fiatalok szívmegállásáról szóló jelentések. A világ egyre riasztóbbá válik, és azt kérdezi, hogy miért tűnik úgy, hogy a COVID-19 vakcinák a szívet célozzák?

Ezt a kérdést Dr. Geert Vanden Bossche fogalmazta meg a Del Bigtree által vezetett The Highwire című műsorunkban. Hallgassa meg a magyarázatomat, amely a szívre, pontosabban a sportolókra vonatkozik, akiknek minden edzéssel és versennyel megnövekedett a szívizom véráradása és több vakcina lerakódása.

A COVID-19 vakcina miokarditis halálos lehet. Minden olyan fiatalemberről szóló jelentés esetén, aki hirtelen meghal előzménybetegség nélkül, hacsak nem tudjuk megerősíteni, hogy nem volt beoltva, biztonságos és konzervatív következtetés, hogy a COVID-19 vakcina egy vagy több injekciója szívkárosodást okozott, és ez biztosította a hajlamot a halálos szívmegálláshoz.

Nézem a forrást
Maszkkötelezettségek, érintéskövetés visszatérése; 1 milliárd dollár befektetés új oltóanyagokra
Maszkkötelezettségek, érintéskövetés visszatérése; 1 milliárd dollár befektetés új oltóanyagokra
A főiskolák visszaállítják a COVID mandátumokat. Több mint 100 iskola vezette be az oltási kötelezettséget; egy nagy hollywoodi stúdió visszahozza a maszkkötelezettséget, az érintkezés nyomon követését, sőt a kötelező COVID-teszteket is; a szövetségi kormány pedig nagy tételben vásárolja fel a vadonatúj COVID-készleteket, tanácsadókat alkalmaz, és több mint egymilliárd dollárt fektet be az új oltóanyagokba.
Mindeközben az Egyesült Államokban a média kötelességtudóan igazolja mindezeket az intézkedéseket, mint amelyek szükségesek egy újabb COVID-járvány kitörésének megakadályozásához.

Nézem a forrást
Az első Covid halálesetek teljesen be voltak oltva, Queensland kormányának nyilvántartása szerint
Az első Covid halálesetek teljesen be voltak oltva, Queensland kormányának nyilvántartása szerint
Amikor megnyílt a határ és a Covid elkezdett terjedni a magasan oltott Queenslandben, az első Covid haláleset kétszeresen oltott volt. Ahogyan az ezt követő halálesetek többsége is. 2021-ben a queenslandi kormány lezárta az állam határait, és erőteljes kampányt folytatott azért, hogy mindenki be legyen oltva. Az államnak a világjárvány kezdete óta sikerült a Covid megbetegedéseket a nulla közelében tartania, de nem maradhatott örökké elzárva.

Annastacia Palaszczuk miniszterelnök ígérete szerint a határokat akkor nyitják meg újra, ha a közösség 80 százaléka beoltott lesz. Ezzel "megállítanák a vírus terjedését", és "megvédik a veszélyeztetett queenslandiakat".

Amikor azonban az állam elérte a 80 százalékos célt, és a határok 2021 decemberében újra megnyíltak, pont az ellenkezője történt.1 Az esetek száma robbanásszerűen megnőtt, és mivel a vakcinák nyilvánvalóan nem tudták megakadályozni a fertőzést vagy az átvitelt, a hivatalos üzenetek gyorsan átálltak arra, hogy a vakcinák a súlyos megbetegedések és a halálozás ellen nyújtanak védelmet.

A Queensland egészségügyi főorvosa, Dr. John Gerard által a bírósági eljárás során benyújtott dokumentumok azonban azt mutatják, hogy az oltások bevezetése utáni első Covid-halálesetek többnyire kettős oltások voltak, ami azt jelzi, hogy a kormányzat számára már 2022 januárjában ismert volt, hogy a vakcinák sem akadályozzák meg a haláleseteket.

Nézem a forrást
VSRF élőben ma este: Maui és a mandátumok visszatérése
VSRF élőben ma este: Maui és a mandátumok visszatérése
Köszönjük mindenkinek, aki ezen a héten a VSRF támogatására gyűlt össze, mivel a Covid-19 mandátumokat újra bevezetik az egész országban. Múlt héten az emberek azt mondták, hogy összeesküvés-elméleteket gyártunk, mert figyelmeztettünk, hogy ez fog történni. Ezen a héten a mandátumok visszatértek. Méghozzá nagyon is. Igazunk volt, de ami ennél is fontosabb, hogy soha nem fogjuk betartani. Fokozzuk a VSRF munkáját, hogy biztosítsuk, hogy önöknek megvan a képességük és a kapacitásuk arra, hogy soha ne feleljenek meg.

Minden eddiginél nagyobb szükségünk van a segítségére. Mélyre nyúlsz és támogatod a munkánkat? Nagyon sok szervezet és prominens személy "továbblépett" a Covid-19-ről, de a VSRF állandó, állhatatos és felkészült a Covid mandátum őrület következő hullámára.

A ma esti műsorban két, az országunk előtt álló fontosabb kérdésben fogunk elmélyedni, a Maui tűzvészben és a mandátumok visszatérésében. Mi közük van egymáshoz? Gonosz hozzá nem értés és hazugságok. Oliver Anthony nemrégiben amerikaiak százmillióit érintette meg a "Rich Men North of Richmond" című dalával, amelyben felhívta a figyelmet az elit azon vágyára, hogy életünk minden aspektusát irányítsa, és a disztópikus eredményekre, amelyek akkor következnek be, amikor ezt teszik. A jó hír - egy olyan időszakban, amikor a jó hírekből nagyon kevés van - az, hogy az amerikaiak mindenféle háttérből összefognak, hogy szembeszálljanak ezzel a berendezkedéssel. Soha nem fogunk engedelmeskedni.

Nézem a forrást
A globális ragadozók még mindig szúrnak
A globális ragadozók még mindig szúrnak
A mélységesen negatív hatékonyság és a példátlan mellékhatások és halálesetek ellenére Schwab, Gates és más ragadozók még mindig nyomják a vakcinákat. Miért? Mit kellene tennünk?
Sajnos még nem voltunk tanúi annak, hogy a globális ragadozókat törvényesen, megfelelő szertartás keretében felakasztották volna. Továbbra is "biztonságos és hatékony vakcinaként" tolják a biofegyver-injekciókat. Az injekciók áldozatai szenvednek, változatokat szaporítanak, és ők az egyetlen demográfiai csoport, ahol a covid-19 betegség aránya növekszik. A globális ragadozók mégis arra készülnek, hogy elzárják, elnémítsák és még többet injekciózzanak. Mik a következmények, és mit kell tennünk?

Miért mondja Klaus Schwab, hogy a világon mindenkit be kell szúrni?

Hallgassa meg, mit mond Klaus Schwab ebben a nagyon rövid videóban. A világon mindenkinek meg kellene állnia és meg kellene kérdeznie, hogy miért mondja ezt? Milyen okai voltak arra, hogy ilyen kijelentést tegyen, vagy hogy továbbra is támogassa az oltást, különösen azok után, amit az elmúlt három évben elszenvedtünk és megtudtunk a COVID-vírusról, a mandátumokról, az oltásokról, valamint róla és a vele kapcsolatban álló emberekről? Milyen bizonyítéka lehetett volna arra, hogy egy ilyen globális követelést igazoljon?

Nézem a forrást
Titkos levél a CDC-nek: Az ügynökség félrevezetett tudományos adatokat állított a maszkos narratíva alátámasztására
Titkos levél a CDC-nek: Az ügynökség félrevezetett tudományos adatokat állított a maszkos narratíva alátámasztására
A Nemzeti Egészségügyi Intézettől nemrég megszerzett dokumentumok arra utalnak, hogy a közegészségügyi tisztviselők pontatlan információkat használtak fel és hamisan állították be az orvosi kutatásokat, hogy előmozdítsák azt a politikai célkitűzésüket, hogy a maszkok megakadályozzák a súlyos COVID-19 és a vírus átvitelét - a szakértőktől kapott ellentétes tudományos bizonyítékok ellenére.

Egy nemrég megszerzett levélben (pdf), amelyet 2021 novemberében küldtek a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központoknak (CDC), Michael Osterholm vezető epidemiológus, a Minnesotai Egyetem Fertőző Betegségkutató és -politikai Központjának igazgatója és hét kollégája tájékoztatta az ügynökséget arról, hogy hibás adatokat népszerűsít, és kizárja azokat az adatokat, amelyek nem erősítik a narratívájukat.

A levélben figyelmeztették az ügynökséget, hogy a megbízható weboldalakon, például a CDC és a COVID-19 Real-Time Learning Network - amelyet a CDC és az Infectious Diseases Society of America (IDSA) közösen hozott létre - hamis adatokkal való meghamisítása "károsítja a tudomány hitelességét", "a bizonyítékok hamis bemutatásával" veszélyezteti a közbizalmat, és "hamis elvárásokat" kelt a nyilvánosságban, hogy a maszkolás megvédje őket a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírustól.

"Úgy véljük, hogy a közölt információk és ajánlások a valóságban megnövelhetik annak kockázatát, hogy az egyén megfertőződjön a SARS-CoV-2 vírussal, és súlyos, sőt életveszélyes fertőzést kapjon" - írta Osterhom úr.

A szerzők sürgették az IDSA-t, hogy távolítsa el honlapjáról azt a sugalmazást, miszerint a maszkolás megelőzi a súlyos megbetegedést, és kérték a CDC-t, hogy vizsgálja felül a "maszkok és az arctakarók hatékonyságára vonatkozó kijelentéseit a SARS-CoV-2 átvitelének megelőzésében".

Nézem a forrást
A nagy félelem - Egzisztenciális válság és kihalási határkockázatok
A nagy félelem - Egzisztenciális válság és kihalási határkockázatok
Nem szabad félni. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, amely a teljes megsemmisülést hozza. Szembe fogok nézni a félelmemmel. Engedem, hogy átjárjon rajtam és rajtam keresztül. És amikor már elhaladt, elfordítom a belső szemem, hogy lássam az útját. Ahol a félelem eltűnt, ott nem lesz semmi. - Frank Herbert, "Dűne"

A kollektív traumánk és őrületünk megértésének folyamatos keresése során azok, akik tudatában vannak a folyamatban lévő "világjárványra" adott válasz diszfunkcionális természetének, gyakran a COVID-krízis eredetével és mozgatórugóival foglalkoznak. Egyeseknél ez megszállottá válhat.

Hogy egy példával illusztráljam, Rand Paul szenátor szinte kizárólag arra összpontosít, hogy a SARS-CoV-2 technikai eredetét és Dr. Anthony Fauci és munkatársai (társbűnrészesek?) szerepét a molekuláris virológiai tervezés és a kórokozó későbbi kibocsátásának szponzorálásában, irányításában és eltussolásában a Wuhan laboratórium eltussolásának végére járjon. Paul szenátort és szinte valamennyi szenátusi kollégáját látszólag nem érdekli a mélységesen diszfunkcionális szövetségi "közegészségügyi" válaszlépések kaszkádja. A kongresszusi vizsgálat és felügyelet egyértelmű kudarca ezekben a kérdésekben közvetve a végrehajtott minták és politikák érvényesítését szolgálja, gyakorlatilag garantálva, hogy a "közegészségügy" nevében alkalmazott kúszó (kúszó?) tekintélyelvű totalitarizmus megismétlődik és kibővül a jövőbeni "válság"-reakciók során.

Nézem a forrást
A COVID-19 maszk kötelezően visszatér egyes kórházakba, hivatalokba
A COVID-19 maszk kötelezően visszatér egyes kórházakba, hivatalokba
Olyan hírek keringenek, hogy a főiskolák, kórházak és egyes tisztviselők elkezdték újra bevezetni a COVID-19 maszkokra vonatkozó előírásokat, bár a kórházi felvételek még mindig viszonylag alacsonyak. Az atlantai Morris Brown College a héten a közösségi médiában jelentette be, hogy újra bevezeti a maszkokra vonatkozó mandátumát, mivel az atlantai egyetemi központban a diákok körében megnőtt a pozitív COVID-19-es megbetegedések száma. A főiskola azt is közölte, hogy a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) irányelvei szerinti izolációs és karanténrendszert, valamint a kontaktok nyomon követését írja elő.

"Minden diáknak és alkalmazottnak arcmaszkot kell viselnie (a személyzet az irodájukban leveheti, ha egyedül van)" - áll a közleményben. A főiskola azt is közölte a diákokkal, hogy tartsák meg a "fizikai távolságtartást", és azt mondta, hogy a következő két hétben nem lesznek nagy diákgyűlések vagy partik. Emellett kötelezi a diákokat és az alkalmazottakat, hogy a campusra érkezésükkor ellenőriztessék a hőmérsékletüket.

Kevin James, a Morris Brown elnöke a The Atlanta Journal-Constitution című lapnak elmondta, hogy a főiskola nem kapott jelentést COVID-19-es megbetegedésekről a saját campusán, és a lépéseket "elővigyázatossági intézkedéseknek" nevezte.

Nézem a forrást
Németország összefogott a Gates Alapítvánnyal, hogy több milliárd - nem pedig millió - eurót biztosítson
Németország összefogott a Gates Alapítvánnyal, hogy több milliárd - nem pedig millió - eurót biztosítson
A LifeSiteNews nemrég megjelent cikkének címében ez állt: "A német kormány 3,8 millió euróval támogat több Gates Alapítványi projektet". Ez egy kissé furcsa leleplezés, de a viszonylag kis összeg miatt nem meglepő, hogy a közösségi médiában kevés érdeklődésre talált. A probléma azonban az, hogy a cikk német forrásában említett tényleges összeg nem 3,8 millió euró, hanem 3,8 milliárd euró.

Közelebbről megvizsgálva az is kiderül, hogy nem is annyira a Gates Alapítványtól származó német finanszírozásról van szó, hanem a Gates Alapítvánnyal közösen megvalósított projektek vagy programok német társfinanszírozásáról.

A LifeSiteNews végül kijavította a címben szereplő téves számot, de csak néhány nap múlva, amikor a kezdeti izgalom már alábbhagyott. Bár az előzetest frissítették, a cikk szerzőjének alábbi tweetjéből még mindig látszik a félreértés. Ez annál is inkább furcsa, mivel a szerző osztrák, így biztosan tudja, hogy a cikk német forrásában említett milliárdos szám milliárdokról és nem milliókról szól. A szövegben is mindig a helyes számot adták meg, bár a milliárdok helyett milliókra való hibás átszámítással.

Nézem a forrást
Az emberek leggazdagabb 1%-a szerezte meg a plandémia alatt létrehozott új vagyon majdnem kétharmadát
Az emberek leggazdagabb 1%-a szerezte meg a plandémia alatt létrehozott új vagyon majdnem kétharmadát
A jelentés szerint 2020 óta összesen 42 billió dollárnyi új vagyon keletkezett, amelyből 26 billió dollárt, azaz 63%-ot az ultragazdagok felső 1%-a halmozott fel. A világ lakosságának fennmaradó 99%-a mindössze 16 billió dollárnyi új vagyont gyűjtött össze - állítja a globális szegénységgel foglalkozó jótékonysági szervezet.

"Egy milliárdos nagyjából 1,7 millió dollárra jutott minden egyes 1 dollárnyi új globális vagyon, amelyet az alsó 90 százalékban élő személyek szereztek" - olvasható a jelentésben, amelyet a svájci Davosban megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórum kezdetén tettek közzé.

A jelentés szerint a vagyonteremtés üteme felgyorsult, mivel a világ leggazdagabb 1%-a az elmúlt 10 évben az összes új vagyon mintegy felét felhalmozta.

Az Oxfam jelentése a Credit Suisse globális vagyonteremtésre vonatkozó adatait, valamint a Forbes milliárdosok listájának és a Forbes Real-Time milliárdosok listájának adatait elemezte, hogy felmérje az ultragazdagok vagyonának változását.

A kutatás szembeállítja ezt a vagyongyarapodást a Világbank jelentéseivel, amely 2022 októberében azt mondta, hogy valószínűleg nem fogja elérni a szélsőséges szegénység 2030-ig történő felszámolására vonatkozó célját, mivel a Covid-19 világjárvány lelassította a szegénység elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseket.

Gabriela Bucher, az Oxfam International ügyvezető igazgatója az ultragazdagok adójának emelésére szólított fel, mondván, hogy ez "stratégiai előfeltétele az egyenlőtlenségek csökkentésének és a demokrácia újraélesztésének".

Nézem a forrást
A klímaváltozás leküzdése érdekében az embereket genetikailag úgy kell megalkotni, hogy intoleráns legyen a hússal szemben
A klímaváltozás leküzdése érdekében az embereket genetikailag úgy kell megalkotni, hogy intoleráns legyen a hússal szemben
S. Matthew Liao: A "klímaváltozás" leküzdése érdekében az embereket genetikailag úgy kell megalkotni, hogy intoleráns legyen a hússal szemben. "Bioetikus", S. Matthew Liao: A "klímaváltozás" leküzdése érdekében az embereket genetikailag úgy kell megalkotni, hogy intoleráns legyen a hússal szemben.

"Ha kevesebb húst eszünk, jelentősen csökkenthetnénk az üvegházhatású gázok kibocsátását. Most néhányan hajlandóak lennének kevesebb húst enni, de hiányzik belőlük az akaraterő. A humán mérnöki munka segíthet... Mesterségesen előidézhetnénk a hús intoleranciáját, ill. ily módon idegenkedést kelthetünk a környezetbarát ételek fogyasztásával szemben."

Nézem a forrást
Tényleg az emberek okozzák a földrengéseket és a vulkánok robbanását?
Tényleg az emberek okozzák a földrengéseket és a vulkánok robbanását?
A klímaváltozással kapcsolatos riogatás szent grálja a földrengések és vulkánkitörések összekapcsolása a terepjárókat vezető emberekkel. A Conversation nemrégiben megjelent cikke visszatért ehhez a témához, megjegyezve, hogy "bizonyíték" van arra, hogy a felszíni jég elvesztése Skandináviában "számos földrengést váltott ki 11 000 és 7 000 évvel ezelőtt". Sajnos, a földmozgásos puristák számára az idézett "bizonyíték" azt mutatta, hogy az egyetlen tektonikus lemezmozgás egy kutató számítógépének merevlemezén található. Jelentős földrengések történhettek, amikor a jégtakarók felemelkedtek a deglacifikáció kezdetén, de a lehetőség ebben az esetben úgy tűnik, hogy a "jégkorszak utáni visszapattanás modelljei".

A tágabb értelemben vett elképzelés a katasztrofizálás a szárazföldre nehezedő víz súlya, amely állítólag a magasabb csapadékmennyiségből ered. A szerző, Matthew Blackett, a Coventry Egyetem fizikai földrajz professzora azzal érvel, hogy a nyári monszun idején az akár négy méteres csapadék súlya függőlegesen és vízszintesen is összenyomja a földkérget. Amikor ez a víz eltűnik, a tényleges "visszapattanás" destabilizálja a régiót, "és növeli a bekövetkező földrengések számát". Elgondolkodhatunk azon, hogy egy négyméteres búvármedence lecsapolása hasonló helyi hatással járna-e, bár valószínű, hogy a szükséges hat hüvelyknyi alapbeton megbirkózna vele! Az egyetem oldalán Blackett kijelenti, hogy "szenvedélyesen törekszik arra, hogy tudományos kutatásai pozitív hatást gyakoroljanak a társadalomra".

Nézem a forrást
Great Reset! A digitális rabszolgaság feudális őrültjei a szabadságunkra törnek!
Great Reset! A digitális rabszolgaság feudális őrültjei a szabadságunkra törnek!
A Gates Alapítvány egy univerzális digitális azonosítási keretrendszert kíván létrehozni. A Bill & Melinda Gates Alapítvány támogatja a Modular Open Source Identification Platform (MOSIP) globális digitális azonosító rendszert.
A Seattle-i székhelyű Gates Alapítvány, amely elkötelezett az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési Céljai mellett, aktívan támogatta a MOSIP projekteket, jelentős, 10 millió dolláros kötelezettségvállalással - írja a Reclaim the Net.
Az alapítvány célja egy univerzális digitális azonosítási keretrendszer előmozdítása , amely különösen az alacsony és közepes jövedelmű gazdaságokat célozza meg. De ahogy a történelem megmutatta, az ilyen előrelépések gyakran potenciális buktatókkal járnak, különösen ami a személyi jogok és a magánélet védelmét illeti.

A MOSIP kezdeményezés, bár India vitatott digitális államazonosító rendszere (Aadhaar ) mintájára jött létre, 2009-ben indult, és számos aggályt vet fel.

Nézem a forrást
Biden a pusztító Maui lángokat a házában keletkezett kis konyhai tűzhöz hasonlította és viccelődött róla
Biden a pusztító Maui lángokat a házában keletkezett kis konyhai tűzhöz hasonlította és viccelődött róla
1400 ember eltűnt a tűzben - "Fuck you Biden!" skandálták a haragos mauiak. Amit látunk, láthatunk a Hawaii Maui szigetet ért, egyértelműen szándékos terrortámadásnak tűnő tűzvész katasztrófájával kapcsolatban, olyan mint egy sátánista, katasztrófa-horrorfilm. A baj az, hogy ez, a valóság, sokkal durvább a horrorfilmeknél. Joe Biden amerikai elnök, csak tanácsosai, azaz irányítói noszogatásra, kénytelen -keletlen látogatott el a katasztrófa sújtotta/ terrortámadás érte Maui-ra , ahol még most is elszenesedett holttesteket, köztük gyermekek elszenesedett holttesteit ássák ki, s ahol még mindig több száz embert nem találtak meg.

Fotó: Friss sírok Maui szigetén. A sziget egyik résézben levő globalista hírességek luxusvilláit "csodálatos mód" elkerülték a lángok, míg a polgárok házait, amiket rég kinéztek egy okos sziget projektnek a tűz földig égette. Egyes információk szerint 1400 embernek nyoma veszett.

Szóval Biden végülis odament, azaz odaszállították, mert a jelek szerint fogalma sem volt, arról, hogy hol van és miért?

Nézem a forrást
A Brics új tagként felveszi Argentínát, Egyiptomot, Etiópiát, Iránt, Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket
A Brics új tagként felveszi Argentínát, Egyiptomot, Etiópiát, Iránt, Szaúd-Arábiát és az Egyesült Arab Emírségeket
A hat ország 2024-ben csatlakozik a feltörekvő piacokat tömörítő csoporthoz. Hszi Csin-ping kínai elnök "történelmi jelentőségűnek" nevezi a bővítést. A Brics-tagok megállapodtak hat további ország - Argentína, Egyiptom, Etiópia, Irán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek - felvételéről a blokkba, megerősítve a csoportot, amely az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei által uralt világrenddel néz szembe.
A Brics vezetőinek részvételével tartott sajtótájékoztatón Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök, a Brics jelenlegi elnöke elmondta, hogy a hat ország 2024-ben teljes jogú taggá válik.
A feltörekvő gazdaságok vezetői kijelentették, hogy készek a helyi valuták használatában rejlő lehetőségek feltárására.
A Brics pénzügyminiszterei és központi banki elnökei megvitatják az elképzelést, és várhatóan a következő csúcstalálkozón jelentést tesznek a vezetőknek.
Hszi Csin-ping kínai elnök "történelmi jelentőségűnek" nevezte a bővítést, és azt mondta, hogy az "lendületet" adna a blokknak.
A csoportot Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika alkotja.

Nézem a forrást
Tömeges pánik az energia miatt, mégis zúgolódás nélkül feladjuk élelmezésbiztonságunkat
Tömeges pánik az energia miatt, mégis zúgolódás nélkül feladjuk élelmezésbiztonságunkat
Nagy-Britannia utolsó Haber-Bosch üzemének bezárása, amely a műtrágyák és robbanóanyagok előállításához létfontosságú ammóniát állított elő, az ország növekvő importfüggőségét és a deindusztrializáció szélesebb körű trendjét szimbolizálja - írja Ed Conway a Timesban. Mi a legjelentősebb találmány a modern emberi történelemben? Csábító lenne a repülőgépre vagy az autóra, esetleg a számítógépre vagy az internetre szavazni, de ha engem kérdez, akkor a Haber-Bosch-folyamatnak kell lennie. Ez a bonyolult kémiai reakció, amelyet Fritz Haber és Carl Bosch talált ki a 20. század elején, nem mindenki számára ismert. Pedig közel felünk nem élne nélküle.

Haber és Bosch, egy német tudós és mérnök volt az a duó, amelyik kitalálta, hogyan lehet a levegőből nitrogént kinyerni és ammóniává alakítani - amiből műtrágyát (és robbanóanyagokat) készítünk.

Szinte minden, amit megeszünk, tartalmaz ilyen módon előállított nitrogént. Valójában ennél is vadabb a helyzet, mert a testedben lévő nitrogén többé-kevésbé fele (és elég sok van belőle, nem utolsósorban a DNS-ed minden szálában) a Haber-Bosch üzemből származó nitrogén.

Az elmúlt évszázad története, a nyolcmilliárdosra és még annál is nagyobbra duzzadt világnépesség története, anélkül, hogy elfogyott volna az élelem, a Haber-Bosch története. Még ha a bolygón minden hektár szabad földet a mezőgazdaságnak adnánk is, a Haber-Bosch üzemekben előállított nitrogénműtrágya nélkül nem tudnánk annyi élelmiszert termelni, hogy mindannyiunkat életben tartsunk. Nehéz elképzelni valamit, ami ennyire fontos lenne fajunk túlélése szempontjából.

Nézem a forrást
Az ENSZ
Az ENSZ "digitális hadsereget" épít a "halálos dezinformáció" elleni küzdelemre
Népességszabályozás és vagy Új Világrend (NWO), cenzúra. Egy újabb globális szervezet próbálja ellenőrizni a beszédet. Az ENSZ megháromszorozza szerepét az "online félretájékoztatás elleni küzdelem" egyik fő globális szereplőjeként, megerősítve azt a narratívát, hogy ez az állítólagos új jelenség állítólag komoly fenyegetést jelent az emberiségre.

Az ENSZ békefenntartói újabb feladattal bővítik felelősségi körüket, mostantól "digitális hadsereget" hoznak létre, miközben a tagállamok által finanszírozott, konfliktusok és katasztrófák sújtotta országok és lakosság támogatására irányuló missziókat hajtanak végre.

Az ENSZ honlapján található jelentés szerint a világszervezet a "félretájékoztatást" rendkívül riasztóan "halálos" és "egzisztenciális" fenyegetésnek tekinti a modern társadalmak olyan központi építőköveire, mint a demokratikus intézmények és az alapvető emberi jogok.

Ezt az összefüggést valóban szó szerint értik. És most már a "háború" és a "csatatér" kifejezést is használják a médiában zajló (félre)tájékoztatási és egyéb folyamatok leírására.

Ezt persze hallottuk már korábban is, a Biden-kormányzattól a Covid vakcinák/pandémia kapcsán - de az azonos megfogalmazás lehet, hogy véletlen, de lehet, hogy nem is véletlen.

Az ENSZ politikájában és fókuszában bekövetkezett e jelentős változást legjobban indokolandó, az ENSZ cikke nemcsak olyan ügyekre utal, mint a járvány megfékezésére irányuló erőfeszítések akadályozása és a tudományos igazságok és tények védelme, beleértve a "tényekkel" kapcsolatos közelmúltbeli tapasztalatokat is.

Az érvelés alátámasztására azt állítja, hogy maga a békefenntartó munka és a békefenntartók biztonsága és élete is "nagymértékű félretájékoztatás" áldozatává válik.

Az ENSZ megoldásai: az általuk meghatározott probléma "proaktív" megközelítéseinek hatékony tesztelése számos, háború sújtotta afrikai országban.

Az ENSZ Kongói Demokratikus Köztársaságban működő, MONUSCO (francia rövidítés) néven ismert missziója, úgy tűnik, élen jár ebben.

Létezik egy úgynevezett ENSZ Ellenőrzött Kezdeményezés is, amely ingyenes tanfolyamot kínál az ilyen veszélyes területeken élő emberek számára, hogy hogyan védekezzenek az online félretájékoztatással szemben.

A tanfolyam több alapvető témát érint, többek között azt, hogy hogyan ismerjük fel a "dezinformációt", és az ENSZ azt is elmagyarázza, hogy miért terjed.

Egy másik téma az érzelmekkel teli, drámai és provokatív tartalmak felismerésének képességére vonatkozik (egyesek szerint az ENSZ weboldalán található kérdéses cikk jól beleillik ebbe a kategóriába).

Nézem a forrást
A FEMA eltitkolja a halálos áldozatok és a Lahainában történt pusztítás bizonyítékait
A FEMA eltitkolja a halálos áldozatok és a Lahainában történt pusztítás bizonyítékait
Egy kiszivárgott levél került elő a FEMA-tól, amelyben utasítja a címzetteket, hogy töröljenek minden olyan fényképet és videót, amely a Lahainában (Maui, Hawaii) történt halálesetet és pusztítást dokumentálja.

Hatalmas eltussolás folyik, hogy megpróbálják lekicsinyelni a vagyonpusztítást és az emberi szenvedést, amelyet egy cinkos kormány okozott, amely összejátszott, hogy élve elégessen családokat és ellopja a földjeiket.

Ha a FEMA képes eltemetni az igazságot Lahaináról, akkor mi másról hazudhat még? (Karantén táborok?)

Nézem a forrást
A Kissinger-jelentés: Az amerikai kormány politikája a világ elnéptelenedése érdekében
A Kissinger-jelentés: Az amerikai kormány politikája a világ elnéptelenedése érdekében
Dr. Robert Malone szkeptikus volt a különböző "elnéptelenedési program" elméletekkel kapcsolatban, amelyekben a kovid. De a véleménye megváltozott, mióta hivatalos dokumentumok elemzését kapta egy kollégájától. A terhelő dokumentumok között szerepelt a Kissinger-jelentés.

"Végigolvasva a megjegyzéseket, észrevételeket és a kapcsolódó dokumentumokat, megdöbbentettek az őszinte, "reálpolitikai" alapú érvek az amerikai szövetségi kormány globális népességszabályozási/néptelenedési programja mellett, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvány, az Egészségügyi Világszervezet, az ENSZ és más nem kormányzati (és kormányzati) szervezetek által ismert különböző tevékenységekkel való hasonlóságok" - írta.

Dr. Malone elismeri, hogy ez a korreláció nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést, és "(még?) nem rendelkezünk dokumentációval arról, hogy ezek a hivatalos népességszabályozási/népesedési politikai elemek befolyásolták volna a COVIDcrisis közegészségügyi politikáját". Azonban - mondta - "ami engem illet, fel kell ismerni és el kell ismerni a megelőző népesedési politika és számos "közegészségügyi" politika és intézkedés közötti elképesztő párhuzamokat, amelyeket az USA-ban és a legtöbb nyugati országban (különösen az "öt szem" nemzetekben) hajtottak végre".

Nézem a forrást
Anthony Fauci támogatja a lélegeztetőgépek használatát a Covid kezelésére
Anthony Fauci támogatja a lélegeztetőgépek használatát a Covid kezelésére
annak ellenére, hogy több mint egy évvel ezelőtt elismerte, hogy többet ártanak, mint használnak. Kicsit több mint egy hete, egy világjárványok tanulságait megvitató ülésen Anthony Fauci-t megkérdezték, ha lenne egy újabb X betegség világjárványa: vajon az iskolák és a vállalkozások bezárása része lenne-e az erre adott válasznak? A válasza megdöbbentő. Ez azt bizonyítja, hogy semmit sem tanult, és hogy a mondás, miszerint "aki egyszer hazudik, az mindig hazudik", igaz.

Augusztus 15-én Fauci válaszolt Dr. Teena Chopra, a Wayne State University Coaching és szakmai fejlődés dékánja által feltett kérdésre: "A zárlatoknak kell, hogy legyen egy végcéljuk. Van oka a lezárásnak, például New Yorkban, amikor az Elmhurst kórházat elárasztották, és kint álltak a hűtőkocsik, mert nem volt hova tenni a holttesteket, kellett valami, amivel azonnal le lehetett állítani a fertőzés cunamiját. Az a lezárás teljesen indokolt volt."

"A lezárásnak célja van. Az egyik cél, ha nincs vakcina, az, hogy több lélegeztetőgépet kapjon, hogy a kórházak jobban felkészüljenek, hogy több embert vonjanak be az egészségügyi ágazatba, amíg a kórházakra nehezedő nyomást nem csökkentik, aztán megnyithatnak. Ha van vakcina, akkor érdemes ideiglenesen lezárni, hogy mindenki be legyen oltva. Tehát a célzott lezárások működnek. Életeket ment."

MacGregor ezredes elmondta Tuckernek, miért kell most véget vetni az ukrajnai háborúnak
MacGregor ezredes elmondta Tuckernek, miért kell most véget vetni az ukrajnai háborúnak


"Ha ezt Oroszországgal is erőltetjük, akkor itt az USA-ban is elér minket" - MacGregor ezredes elmondta Tuckernek, miért kell most véget vetni az ukrajnai háborúnak.
2023. augusztus 22. forrás

Tucker Carlson hétfőn interjút tett közzé Douglas Macgregor nyugalmazott ezredessel, a Trump-kormányzat volt tisztviselőjével, aki kifejtette, hogy az ukrajnai háború miért sodorta az Egyesült Államokat egy "katasztrofális háború szélére, amely könnyen elpusztíthat minket".

Carlson egy merész kijelentéssel kezd: "nagyjából minden, amit az NBC és a NYTimes az ukrajnai háborúról mondott, hazugság".

"Az orosz hadsereg alkalmatlan" - állítják. 'Ukrajna egy demokrácia!' 'Vlagyimir Putyin Hitler, és megpróbálja átvenni a hatalmat a világ felett!' 'Szerencsére az ukránok győznek.

"Minden állítás hamis, az utolsó különösen" - mondta Carlson, hozzátéve: "Az ukrán hadsereg nem győz, sőt, csúnyán veszít. Ukrajnát elpusztítják. A lakosságát lemészárolják".

"A legtöbb amerikai semmit sem tud Ukrajnáról" - folytatta Macgregor, hozzátéve, hogy "ha bármit is tudnának Kelet-Európa történelméről, mind azt mondanák: 'kifelé!'... mert a háborúkat, a vért és a gyűlöletet, amiért évszázadok óta harcolnak, nem tudjuk rendezni".

Macgregor megjegyzései egyre baljóslatúbb hangnemben szólalnak meg, ahogy a beszélgetés folytatódik.

Megjegyzi, hogy Biden elnök engedélyezte a "harci fizetést", ami arra utal, hogy amerikai erők vannak a helyszínen Ukrajnában.

"Hiba lenne azt hinni, hogy az orosz erők nem tudják, hol vannak" - magyarázza a nyugalmazott ezredes, rámutatva, hogy az oroszok a közelmúltban Lengyelország és Moldova határai közelében végrehajtott precíziós rakétacsapásokkal üzenetet küldtek:

"ha azt hiszitek, hogy elbújhattok előlünk, ha idejöttök, ha átlépitek ezeket a határokat, megsemmisítünk benneteket".

Meg kell békélnünk ezekkel a realitásokkal, mert nem tudjuk legyőzni" - jegyezte meg, reflektálva arra, hogy megjegyzései miatt "hazafiatlannak" nevezték.

Elég tömören foglalta össze az ukrajnai helyzetet:

"ha ezt a háborút Oroszországgal Közép-Kelet-Európában erőltetjük, az el fog érni minket itt az Egyesült Államokban".

MacGregor ezredes elmondta Tuckernek, miért kell most véget vetni az ukrajnai háborúnak

Macgregor szerint "a legokosabb, amit tehetünk, hogy most véget vetünk ennek a háborúnak", hozzátéve: "Az oroszok soha nem fogják eltűrni, hogy NATO-erők ukrán földön legyenek".

"Az ukrán erők darabos módon megadják magukat az oroszoknak, nem azért, mert nem akarnak harcolni, hanem mert nem tudnak tovább harcolni, annyi sebesültjük van, hogy nem tudják őket evakuálni... azt fogjuk látni, hogy ez a hadsereg, amelyre olyan sokat költöttünk, el fog olvadni".

Ami a harcra használt felszerelést illeti, MacGregor azt mondta, hogy "a felszerelés nagy része, amit odaküldtünk, őszintén szólva elavult... nagyon régi, nem új".

"Az integrált légvédelem gyakorlatilag mindent ki fog ütni az égből, ami repül" - mondta, majd hozzátette: "Ezután egy nukleáris elrettentő eszközre fogunk támaszkodni - egy taktikai nukleáris fegyverre, amely azt mondja, hogy 'ha tovább nyomulnak előre, akkor nukleáris fegyvert kell bevetnünk'. Nem akarunk odáig elmenni, mert az a felfogás, hogy vannak úgynevezett taktikai atomfegyverek, hogy 'ó, ez csak egy kis atombomba, tehát ez nem fog atomháborút előidézni' - bármilyen nukleáris fegyver használata nagyon gyorsan eszkalációt fog előidézni" - mondta.

Nézem a forrást
Ukrajna feltétel nélküli kapitulációjával fog zárulni ez a konfliktus
Ukrajna feltétel nélküli kapitulációjával fog zárulni ez a konfliktus
Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus Kijev feltétel nélküli kapitulációjával fog lezárulni Scott Ritter volt amerikai hírszerző tiszt és ENSZ-fegyverellenőr szerint. Szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X-en (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében azt állította, hogy "Ukrajna nem kereskedik a területeivel, mert mi nem kereskedünk a népünkkel". Az üzenetet a harmadik Krími Platform csúcstalálkozójának szentelte, ahol Ukrajna megvitatta a félsziget "leigázásának" módjait, amely 2014-ben egyesült újra Oroszországgal az Egyesült Államok által támogatott kijevi Majdan-puccs miatt a kiváltott orosz beavatkozást, majd népszavazást követően.

Zelenszkij posztjára válaszolva Ritter azt írta, hogy "a NATO volt az, aki kereskedelmet javasolt. Oroszország nem akar elcserélni semmit". A volt amerikai hírszerző tiszt nyilvánvalóan Jens Stoltenberg NATO-főtitkár vezérkari főnökének, Stian Jenssennek a megjegyzéseire utalt, aki augusztus közepén azt mondta, hogy Ukrajna "területeket adhatna át [Oroszországnak], és cserébe NATO-tagságot kaphatna". Jenssen szerint ezt az elképzelést aktívan tárgyalták az Egyesült Államok vezette katonai blokkban.

A felvetés felháborodást váltott ki Kijevben, Mihail Podoliak elnöki tanácsadó "nevetségesnek" bélyegezte. Egy ilyen lépés azt jelentené, hogy "szándékosan a demokrácia vereségét választjuk... és a háborút más generációkra hárítjuk át" - állította.

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács vezetője, Alekszej Danilov megismételte, hogy Kijev soha nem fog tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és ragaszkodott ahhoz, hogy "Oroszországot el kell pusztítani, mint egy modern Karthágót".

Nézem a forrást
Azonosították Jevgenyij Prigozsin holttestét: tényleg ő halt meg a lezuhant repülőgépen
Azonosították Jevgenyij Prigozsin holttestét: tényleg ő halt meg a lezuhant repülőgépen
Azonosították az orosz hatóságok a Wagner vezetőinek holttestét a tegnapi repülőgép-incidens után. Az orosz hatóságok megerősítették, hogy meghalt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője és finanszírozója, valamint Dmitirj Utkin, a zsoldosbrigád operatív vezetője is.
Orosz és ukrán médiaforrások egyaránt beszámoltak arról, hogy ma délután megvizsgálták és azonosították Jevgenyij Prigozsin és a Wagner-vezetők holttestét az orosz hatóságok. Az azonosításban a Wagner-csoport korábbi vezetői is részt vettek, a procedúra egy orosz ravatalozóban történt.

A holttestek azonosítása majdnem 24 órát vett igénybe, mert a tegnapi repülőgép-incidens során a gépen tartózkodó személyek súlyosan megégtek. Végül Prigozsint egy ujjsérülés alapján, Utkint pedig tetoválásai alapján azonosították volt fegyvertársaik.

Azt, hogy Jevgenyij Prigozsin gépe miért, hogyan zuhant le, még mindig nem tudni biztosan. A legtöbb elmélet szerint Vlagyimir Putyin adott utasítást a Wagner vezetőinek megölésére, megtorolva ezzel a júniusi lázadást. A gyilkossághoz vagy egy légvédelmi rakétát vagy egy repülőgép fedélzetére csempészett robbanóeszközt használtak.

A hírre reagálva egyes nyugati tisztségviselők megjegyezték: az, hogy az orosz hatóságok megállapították Prigozsin és Utkin halálát, nem jelent semmit, mivel a Moszkvához köthető hírforrások, hivatalos ügynökségek sokszor nem közölnek hiteles információkat.

Független forrásból tehát nem lehet megerősíteni, hogy valóban életüket vesztették a Wagner csoport vezetői.

Nézem a forrást
Hszi: Kína a történelem jó oldalán áll
Hszi: Kína a történelem jó oldalán áll
Kína továbbra is független külpolitikát folytat, miközben az emberiség közös jövőjét építi - mondta Hszi Csin-ping elnök. Ragaszkodott ahhoz, hogy Peking "a történelem jó oldalán áll".
A dél-afrikai BRICS üzleti fórumra készített beszédében Hszi kijelentette, hogy "a hegemonizmus nincs Kína DNS-ében; és Kínának nincs motivációja arra sem, hogy nagyhatalmi versenyben vegyen részt".

Hszi a 15. BRICS-csúcstalálkozóra Johannesburgba érkező vezetők között van, és kedden megbeszélést folytatott Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnökkel. A kínai elnök azonban személyesen nem vett részt az ugyanazon a napon tartott BRICS üzleti fórumon, beszédét a pekingi kereskedelmi miniszter, Vang Ventao olvasta fel.

Hszi hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is elkötelezett a békés és független külpolitika mellett, amelynek célja, hogy "közös jövőt biztosító közösséget építsen az emberiség számára". Hozzátette, hogy "ajtónk szélesre tárva áll mindenki előtt, aki együttműködést akar velünk".

"KÍNA SZILÁRDAN A TÖRTÉNELEM HELYES OLDALÁN ÁLL, ÉS HISZ ABBAN, HOGY AZ IGAZSÁGOS ÜGYET A KÖZJÓ ÉRDEKÉBEN KELL KÖVETNI" - MONDTA A KÍNAI VEZETŐ.

Nézem a forrást
A Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzeket Biden családja + videó
A Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzeket Biden családja + videó
A Fox Newsnak nyilatkozott hétvégén az amerikai kongresszus alsóházának republikánus képviselője, James Comer, aki a Biden család kétes ügyeivel foglalkozó bizottságot vezeti. Nyilatkozatában elmondta, a legújabb bizonyítékok szerint a helyzet "pont olyan rossz, mint ahogy azt gondolták", a Biden család egyenesen a Kínai Kommunista Párttól kaphatott pénzt.

Március 10-én pénteken ismét ülésezett az amerikai kongresszus alsóházának felügyeleti és elszámolási bizottsága, ahol a Biden család kínai kapcsolatai voltak terítéken. A bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő a hétvége folyamán ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Fox News műsorában, ahol elmondta, végre több tanú is hajlandó nyilatkozni számukra, illetve banki nyilvántartásokkal is rendelkeznek. A műsorvezetőnek Comer leszögezte, olyan dokumentumokhoz jutottak, amelyek bizonyítják, milyen módon kapott pénzt a Biden család a Kínai Kommunista Párttól.

A képviselő hozzátette: a bizonyítékok alapján a helyzet pont olyan rossz, mint amire számítottak, és olyan dokumentumok kerültek a birtokukba, amellyel egy erős bírósági ügyet lehet elindítani.

A műsorvezető kérésére a republikánus politikus elmondta, a banki nyilvántartásokból kiderül, hogy a Biden család és üzleti szövetségeseik rengeteg átutalást végeztek el, amelyek sokszor egy nap leforgása alatt történtek, ezért nem meglepő, hogy a bank, ahol a számlájukat vezették, figyelmeztetést küldött nekik pénzmosás gyanújáról. Comer ugyanakkor elmondta, szerinte nem pénzmosásról volt szó, hanem egyszerűen megpróbálták eltüntetni a pénz eredeti forrására utaló nyomokat, amely nem más, mint a Kínai Kommunista Párt.

Nézem a forrást
Bild: Leáll a németországi műtrágyagyártás az oroszellenes szankciók miatt
Bild: Leáll a németországi műtrágyagyártás az oroszellenes szankciók miatt
A műtrágyagyártáshoz használt orosz gáz elutasítása miatt 150%-ra emelkedett az ára. A német műtrágyagyártók leállítják a munkát, mivel termelésük veszteségessé válik a szankciókkal nem érintett olcsó oroszországi műtrágyaellátás miatt - írja a BILD című lap, számol be az oroszhirek.hu. Ennek fényében tavaly ötszörösére nőtt az olcsó orosz műtrágyák felvásárlása. Az utóbbi hónapokban a karbamid és az ammónia orosz importja is emelkedett.

A BASF vegyipari óriás már bejelentette, hogy bezárja ludwigshafeni ammóniaüzemét. Egy másik gyártó pedig követi a sorban. "Németországban az egész műtrágyaipar súlyos veszteségekkel működik. A német és európai termelőüzemek kénytelenek lesznek bezárni, vagy legalábbis jelentősen csökkenteni a termelést, mivel Oroszország akadálytalanul eláraszthatja a piacot olcsó műtrágyával" - mondta Sven Schulze, Szász-Anhalt tartomány gazdasági és mezőgazdasági minisztere.

Rámutat, hogy az orosz költségvetés jelentős összegekkel egészül ki a műtrágyaexportból. "Ha Németország nem akarja finanszírozni az Oroszország által kirobbantott háborút, és ezért elutasítja az orosz gázt, akkor felmerül a kérdés, hogy az elmúlt hónapokban miért tudott növekedni az orosz gáz behozatala karbamid és ammónia formájában Németországba?" - értetlenkedik a miniszter.

Németország gazdasági minisztere Robert Habeck azt mondta, hogy a német iparnak kockázatot jelent, hogy a télen leáll az orosz gáz Ukrajnán keresztül történő tranzitja.

Nézem a forrást
A dollármentesítés
A dollármentesítés "visszafordíthatatlan" - Putyin távoli beszédében a BRICS-csúcstalálkozóról beszélt
A nyitónapi "családi fotójukon" a BRICS-vezetők az orosz elnök, Putyin nélkül pózoltak, mivel Lavrov FM vette át a helyét, tekintettel arra, hogy az ICC elfogatóparancsa és a Római Statútum megkövetelné a dél-afrikai kormánytól, hogy kérje a letartóztatását. Putyin távolról szólt a csúcstalálkozón, és orosz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a dollármentesítés "egyre nagyobb lendületet vesz". Szerinte a dollár globális központi szerepének visszaszorulása "objektív és visszafordíthatatlan" folyamat. A várakozásoknak megfelelően optimista hangot ütött meg a blokk jövőjét illetően, szintén egy olyan pillanatban, amikor Kína XI. elnöke azt szorgalmazza, hogy a BRICS a G7 geopolitikai riválisává váljon:

Az orosz vezető azt állította, hogy az öt BRICS-tag - Oroszország, Kína, India, India, Brazília és Dél-Afrika - a világ új gazdasági vezetőjévé válik, hozzátéve, hogy a globális GDP-ből való kumulatív részesedésük elérte a 26%-ot.

Megjegyezte, hogy ha vásárlóerő-paritáson mérik, a BRICS már most megelőzte a hét vezető ipari ország csoportját - a világgazdaság 31%-át adja, szemben a G7 30%-ával.

Az elmúlt 10 évben a BRICS-tagállamok közötti kölcsönös befektetések hatszorosára nőttek. A világgazdaságba történő összes befektetésük megduplázódott, míg a kumulatív exportjuk a globális összérték 20%-át teszi ki - mondta Putyin.

Putyin az USA és a Nyugat "jogtalan szankcióit... súlyosan megterhelik a nemzetközi gazdasági helyzetet", valamint a "szuverén államok vagyonának jogtalan befagyasztását" - egy olyan üzenetben, amelyet biztosan pozitívan fogadnak majd a Brics-jelöltek. "Következetesen növeljük az üzemanyag-, élelmiszer- és műtrágyaszállításokat a globális dél államaiba" - tette hozzá, miközben a nemzetközi élelmiszerhiányt is a Nyugat "törvénytelen" szankcióira fogta.

Nézem a forrást
Biden Admin
Biden Admin "lehegeszti a nyitott kapukat" az arizonai határon, lehetővé téve az illegálisok beáramlását az USA-ba
A Biden-rezsim naponta több ezer migránsnak engedi meg, hogy illegálisan betörjenek Amerikába a déli, arizonai határunkon lévő "hegesztett nyitott" zsilipeken keresztül. A Tucsonban lévő nyitott zsilipek most "az országba való illegális belépés legforgalmasabb pontja" - írja a New York Post. Az illegális bevándorlók "olyan messziről érkeznek, mint Szenegál, Mauritánia, India és Kína" - jelentette James Breeden, aki a felvételeket szerezte.

Ezek az illegálisok repülőjegyet vesznek, és több ezer dollárt költenek arra, hogy Mexikón keresztül utazva az Egyesült Államokba jöjjenek, és "menekülteknek" adják ki magukat. Útlevelüket és személyazonosító okmányaikat is elhagyják az átkelés előtt, mivel így nehezebbé válik a kitoloncolásuk, ha elkapják őket.

A The NY Post cikkéből: "Nyitott zsilipek az arizonai határon lehetővé teszik, hogy migránsok ezrei sétáljanak be az országba": Az amerikai tisztviselők megmagyarázhatatlan módon 114 hatalmas kaput hegesztettek fel az arizonai határ mentén, hogy a víz szabadon áramolhasson az éves monszunszezonban és egy veszélyeztetett antilopfaj vándorlása miatt - közölték a tisztviselők.

A lépés azonban azt is lehetővé teszi, hogy naponta átlagosan 1400 migráns, akár Kínából is, lazán besétáljon az országba - miközben a túlterhelt és túlerőben lévő határőrök gyakorlatilag tehetetlenek, hogy megállítsák őket.

"Azt hittük, hogy az ügynökök majd mondanak nekünk valamit" - mondta egy ecuadori migráns. "De mi csak úgy besétáltunk."

Mondta egy másik kubai: "Olyan könnyű volt bejutni az USA-ba."

"Semmiben sem hasonlított a mi mexikói utunkhoz. Az a rész nehéz volt" - tette hozzá. "Azt hittem, hogy nagyobb lesz a biztonság."

A múlt hónapban több mint 42 000 migráns lépte át illegálisan az amerikai határt Arizonában 114 zsilipen keresztül, amelyeket a szövetségi tisztviselők közel két hónapja hegesztettek fel. Az állam jelenleg a legforgalmasabb illegális határátkelőhely az Egyesült Államokba.

Nézem a forrást
Elszabadult biofegyver?!
A legionellózis, más néven légionárius-betegség kitörését jelentették a dél-lengyelországi Rzeszow város régiójából. Öt helyi lakos lett a betegség áldozata, további 71 embert kezelnek az orvosok - írja a Polsat News. Első ránézésre az egész olybá tűnik, mintha egy biológiai-fegyver szabadult volna el valamilyen hiba miatt. Ugyanis a város, ahol a légiós-betegség megjelent az egyik fő amerikai pont, ahol az USA katonái leszállnak az Ukrajnának szánt fegyverekkel. Érdekes módon, egy ilyen szállítmány érkezése után jelent meg a tömeges megbetegedés, azonban a lengyel hatóságok egyelőre nem ad semmilyen konkrét tájékoztatást a baj valódi forrásáról.

A betegek olyan tünetekkel jelentkeznek, mint a magas láz, rossz közérzet és légszomj. Intézkedéseket dolgoznak ki a fertőzés terjedésének visszaszorítására, Katarzyna Sojka egészségügyi miniszter részvételével a krízisparancsnokság ülését hívták össze a városban.

A fertőzés forrása állítólag a vízellátó hálózatban lehet. A szakemberek vízmintát vesznek, az eredmény augusztus 28-án, hétfőn lesz ismert.

A legionellózis egy légúti betegség, amelyet a Legionella baktérium okoz. Ha egy ilyen baktérium megjelenik az ember alkotta vízrendszerekben, az súlyos tüdőgyulladást okozhat.

Korábban a voronyezsi régió Paninsky kerületében lépfene gócát fedeztek fel . Emiatt rendkívüli állapotot vezettek be a területén.
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás