Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Tegyünk tisztába néhány dolgot...

- Nem erdőtűz van, hanem felgyújtják azt...
- Nem kiszáradnak a tavak, hanem elszipkázzák a vizet...
- Nem éhínség van, hanem éheztetés...
- Nem háború van, hanem tisztogatás...
- Nem globális felmelegedés, hanem levegő mérgezés, vegyi permetezés...

Hogy kik csinálják, hát ők a káosz kalmárai jó munkát végeznek...
Az agyi mosógépekkel...

Nem baj, ha még nem érted, majd meg fogod...
Én sem tudtam ezeket...
Előbb-utóbb... fogod érteni...
Kellemes ébredést!!!
(Facebook)

Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe!
Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe!

Magyarok, nézzünk szembe a valósággal!
Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe!
Pár tény, meghamisított múltunk és halálra szánt jövendők margójára!
Szőke Mária Magdolna 2023. auguztus 20. forrás

Augusztus 20-a, a nap amit "magyar államalapításként" emlegetnek...Nos, az ünnepi marionett-show-k mentén is fogalmazzunk azért pontosan, nem ártana tudni,hogy a magyar állam a Kárpát-medencében már megvolt jóval Szent István, azaz Vajk előtt alapítva, amit azóta "államalapításként" emlegetnek igaziból nem más,mint a magyarok országának erőszakos katolicizálása!

Magyarország térdre-kényszerítése az akkori Nyugat, a mai Nyugat őse előtt.
Nem volt ez államalapítás, hanem egy erőszakos invázió, a Vatikán rányomulása az erős, rettegett és az akkori, európai szintnél sokkal fejlettebb kultúrával rendelkező magyar törzsekre. Szent István király nem volt szent, hanem a magyarok árulója,a vatikáni banda kiszolgáló bábja.

Augusztus 20-a az Új Kenyér ünnepe!


A Jézus Urunk nevével és tanításaival visszaélő "egyház alapítók" ténykedése, az egész Vatikán felépítése az a tétel az emberiség históriájában ami elelntmond Jézus minden tanításának, a megváltói küldetésnek. Erőszakkal, tűzzel-vassal-vérrel "keresztelni" embereket soha nem Jézus, soha nem a szerető Teremtő Isten nevében történik, ha valahol erőszakkal, halállal kényszerítenek "keresztségre" embereket, ott bizonyt nem Isten, hanem a Gonosz nevében zajlik ez az egész.

Koppány, a Bizánci Kódex szerint eredeti nevén Ojcs-barszj (fonetikusan leírva, minek magyar jelentése Holdpárduc -szerk.megj.) kapgán ugyanis a keleti kereszténység fele húzott és nem akarta a vatikáni igát ráereszteni a magyar törzsekre.

Vajk kezének levágása, ebből lett a "szentjobbos" vatikáni meskete amit a Nagy Mátrix szabályai szerint mai napig előadnak a magyaroknak, igaziból anno azt jelezte, hogy a halott testén így jelezték a táltosok, ezzel a kézlevágással, hogy tolvajnak és gyilkosnak bélyegzik Vajkot, a magyarokat eláruló királyt, majd erre a "pogány" tettre reagált a Vatikán az ereklye mesével...hogy így mentsék a helyzetet.

"A Szent Jobb magyar nemzeti keresztény ereklye, mely Szent István király természetes úton mumifikálódott jobb keze- ez a hivatalosan elfogadott tétel. Más vélemény szerint azonban a kor törvénye szerint, mint árulónak, halála után vágták le titokban a jobb kezét (karját).

Sámán szokás szerint mumifikálták, majd valahogyan visszakerült az egyházhoz László király idejében, ki a kételyek és tévelygők szóbeszédeit cáfolandóan nyithatta fel István király koporsóját. Két változata is van a kéz előkerülésének, mely összefügg István 1083-s szenté avatásával. Számunkra itt onnantól válik érdekessé, mikor a "török" hódoltságunk kezdetekor a levágott kéz eltűnik. 1590 körül Boszniában került elő, majd a raguzai dominikánus kolostorba őrizték 1771-ig, amikor is visszakerült Magyarországra."


Itt elmondanám,a kezdődő istvánkirályos-fősodrat margójára, hogy szegény "Koppányt" valójában nem is Koppánynak hívták. A koppány szó, a türk, kagán vagy kap gán magyarosított változata, nagyjából azt jelenti, hogy fejedelem. Vagy pontosabban, Vezér, Vezető.

A kapitány szavunk is ebből ered. Anno tehát a kagán egy nagyobb, több részből álló tartomány korlátlan ura volt. Ilyen státust jelző név még a magyaroknál a Gyula, a Zsolt, a Zoltán. Ezek mind funkciók, hadi rangok voltak.

A megcsonkított római, latin kódexeknek köszönhetően azonban az Istvánnal hadakozó kapgán neve így vonult be (nem véletlenül!) a magyar históriába, hogy Koppány. Ugyanis a nevét se akarták leírni, ahogy a valóságot elakarták törölni és nagyjából el is törölték.

A neve az eddigi kutatások és bizánci kódexek szerint Oj-barcs volt, ami türkről fordítva Holdpárducot jelent. A korabeli szokás szerint azonban a vezért csak keveseknek volt szabad a nevén megszólítani. Így maradt fenn Koppány mint Koppány.

Az egész szent Istvános legenda egy hazug cionista/vatikáni mese!

A Cion Bölcseinek jegyzőkönyveiben sok érdekes feljegyzés található az egész magyar államalapítási történetről, a vatikáni maffia ügyködéséről, sőt arról a félelemről is, hogy szimbolikus jelzést tekintve a négybe vágott Koppány (ország) egyszer giliszta lesz és darabjai külön-külön életben maradnak.

Gondoljunk csak bele! Ez a feldarabolás nem egyedi eset a történelmi tragédiáinkban. A "koppányi átok" Magyarország testének feldarabolása és a négy égtáj fele vetése megismétlődik az újkori történelemben Trianonnál is.

Gondolkodjatok már el magyarok az Isten áldjon meg benneteket!

Amit politikailag nem tudtok levezetni, vezessétek le egyházilag, hiszen főleg ott a kulcs! A Szent István projektet annak idején Róma, azaz az ős-nyugat, a mai globalisták elődjei, és a Vatikán találta ki és fel, hiszen akkoriban a római katolikus és a görög keleti egyház szétszakadásával a zsidó főpapok pénzelte Róma, azaz a Vatikán komoly bajban volt, hiszen ha Koppány jut trónra, akkor a Bizáncban megkeresztelkedett magyarok területestől-mindenestől a görög keleti államokhoz sodródnak, márpedig ez nagyon fájdalmas lett volna az akkori egyház-politikának is.

Akkoriban, a Krisztus utáni ezredforduló tájékán, a hittérítések sikeres évszázadai után kezdték istenigazából meggyalázni a Jézus tanait követők vallását a vatikáni maffia tagjai, ekkor tájt történik meg például a cölibátus bevezetése is, Hildebrand (VII Gergely pápa) révén, aki maga is (kódexekben feljegyezve) homoszexuális volt és azért tiltotta meg a papok nősülését, mert reménytelen szerelmet táplált egy kispap iránt, aki ezt nem viszonozta... Ez dokumentált, leellenőrizhető tény. Ebben az időben, amikor a Vatikán nyilvánvalóan az Ántikrisztus egyház alatt, ahol azóta is visszaélnek Jézus és Isten nevével történt meg az állítólagos "magyar államalapítás" azaz a magyarok besorolása a nyugati ős-unióba.

Tegyük fel magunknak a kérdést!

Szent Király lehet az, aki saját népét, saját vérét gyilkoltatja le tömegesen egy idegen hatalom érdekei miatt?

Nézzétek már meg a szentkoronát! Róma lekoppintotta, a magyar sámánok kultikus sámán-fejfedőjét, aranyból gyártott nekünk egy sámánkoronát, nem tudva, hogy az ilyen mágikus tárgyak, sok ősi legenda szerint biza életre kelnek a magyar imától....A Szent István projekt kedves magyarok, ugyanis nem fejeződött be.

Ugyanaz a gyilkos rabszolga-forgatókönyv zajlik ma is, aminek semmi köze sem kereszténységhez, sem Jézushoz, ami akkor zajlott és aminek akkor sem volt köze sem kereszténységhez, sem Jézushoz, csupán a Kazár Maffia ősi bandájához, az akkori Vatikánhoz!

István király a magyarok árulója és gyilkosa volt, ezért is vágták le a kezét, mint a tolvaj bűnözőknek, és ezt az igazságot lehet a vatikáni ereklye-mániával takargatni, de attól az igazság még igazság marad.

A "szentjobb" egy megcsonkított, bűnös halott kezének imádása, ugyanis nem Istentől való, nem Istennek tetsző és teljes mértékben ellentmond Jézus minden tanításának!

Maradjunk annyiban, hogy augusztus huszadika az Új Kenyér, az új élet, a holnapi betevő, a mindennapi kenyerünk ünnepe, az Élet, az étel jelképének ünnepe!

És tegyük fel magunknak nagyon őszintén a kérdést, kinek van szüksége erre a cicomás parasztvakításra, amikor a tömeggyilkos kormány a cirkuszt és kenyeret a népnek égisze alatt,milliókat költ a cirkuszra, miközben magyarok tömegének egyre szűkösebb a mindennapi kenyere?

Milliókat költeni tűzijátékokra, elhervadó, szemétre kerülő virágkocsis parádékra ott, ahol egy életet ledolgozott öregnek nem laknak jól, nincs pénzük orvosságra? Milliókat eldurrogtatni a levegőbe, ott ahol beteg gyermekek nem kapnak kezelést, ha nincs pénz vagy jótékony adakozók?

Ez a CIRKUSZ, ez a hazug, üres szemfényvesztés lenne a magyarok ünnepe?
Tényleg a magyaroké?
S rendezik mindezt azok, akik nemrég mint vágóhídra szánt barmokat terelték a halál fele az oltóközpontokba a COVID-hadművelet alatta a magyarok millióit?


Azok rendeznek most csicsás tűzijátékot, akik, mint egykor "szentistván" fejet hajtva a Nyugat parancsának, magyarok tízezreit ölték meg a COVID-halálkórházakban egy nyugati, WHO protokoll ukáza miatt?

Ők ünnepelnék a magyarokat? A rablók, tolvajok, tömeggyilkosok?

ŐK imádják az összeaszott hulla-kezet, az egykori gyilkos, magyarokat eláruló Vajk kezét, ami nem ereklye, hanem egy megtartott KABBALA, intő példa, egy hullaszagú bálvány, aminek semmi köze Jézus Urunkhoz és a kereszténységhez!

Magyarok! Ezek a tömeggyilkosok, akik most tűzijátékokkal és virágkocsikkal terelik el a figyelmet, már készülnek a következő, a további tömeggyilkosságokra! Már készül a WHO-utasítás, készül a klíma-kamu, a magyar kormány-sajtó már csőre töltve lesi a parancsot, és akkor elkezdődik megint a népirtást! ezeknek az ünnepét hiszitek?

Hiszen pont olyan gyilkosok és pont olyan tolvajok, mint az, akinek a hulla-kezét bálványozzák!

Ezer éves tisztátalanságukban ölik a magyar népet!

Adja meg Isten, a mi Jézus urunk, hogy az embereknek legyen meg a mindennapi kenyerük!

Adja meg a magyarok Istene, hogy ez a nemzet végre feléledjen a szellemi mély-altatásból és képes legyen megvédeni életét, gyermekei életét és azt a maradék magyar hazát amit még nem raboltak el tőlük, mert az a Lelkükben a szívükben él.

Magyarok! Míg a tűzijáték sziporkázik, míg a lebutított tömeg elvész a cirkuszt a népnek mámorában már készítik az újabb oltótűket, megszorításokat, méreginjekciókat, rablásokat!

Ünneplejük az Életet, az Új kenyeret és harcoljunk is meg érte!
Isten, a mi Jézus Urunk áldáséval, segítségével!


"Oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsenek, és nem is lesznek! Nagytőkésekre, sikeres, sok milliárddal rendelkező vállalkozókra van szükségünk." Orbán Viktor
Egyértelmű, hisz Magyarországon a politika irányítja a gazdag embereket, a politika választja ki, hogy kik legyenek a legvagyonosabbak, és így okosan függő helyzetben tartja őket.
A rövidfilm a Nerpédia összeállításán alapul megfelelő kiegészítésekkel.






Nézem a forrást
Idén már nem üdülhetnek az akadálymentes agárdi hotelben a beteg gyerekek, mert az egy akkugyár munkásszállója lett
Idén már nem üdülhetnek az akadálymentes agárdi hotelben a beteg gyerekek, mert az egy akkugyár munkásszállója lett
2,5 milliárd forint uniós támogatásból újult meg 2015-ben a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelye, ahol többek között a Pedagógia Szakszolgálat és Korai Fejlesztő Központ is működik. A beruházás során megújult a telepen található hotel is, amely teljeskörűen akadálymentes lett. Itt évek óta táboroztak súlyos izomsorvadásban szenvedő gyermekek és családjaik, idéntől azonban már nem vehetik igénybe ezt a lehetőséget, mert a hotelben az iváncsai akkumulátorgyár dél-koreai vendégmunkásai laknak.

"Tökéletes kilátás a tóra, hatalmas erkély, ahonnan gyönyörködhetünk a tájban" - így jellemzi egy korábbi vendég az interneten az agárdi Tópart utcai Tóparti Sport Hotelt, amely közvetlenül a Velencei-tó partján fekszik, saját strandja van, és nem mellesleg az épület teljesen akadálymentesített.

A Sport Hotel a 2015-ben átadott Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelyének része. A kormány 2013-ban kiemelt projektté nyilvánította a VVSI fejlesztését, valamint rehabilitációs és koraifejlesztő-központtá alakítását. A meglévő ingatlanok felújítása és új létesítmények építése 2,25 milliárd forintos uniós támogatással valósult meg. Ebből a pénzből a területen létrejött a Korai Fejlesztő Központ (Tóparti Szakambulancia és Tóparti Pedagógiai Szakszolgálat), és a Tóparti Fogyatékos Személyek Nappali és Átmeneti Ellátó Központja, valamint a már említett Tóparti Sport Hotel és a hozzá tartozó, tópartra néző étterem. Az ingatlant a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. üzemelteti, amely 2021-ig állami cég volt, azóta a Máltai Szeretetszolgálaté.

Nézem a forrást
A Máltai Szeretetszolgálat kapta meg a pokoli állapotok miatt bezárt Topház üzemeltetését
A Máltai Szeretetszolgálat kapta meg a pokoli állapotok miatt bezárt Topház üzemeltetését
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat működteti tovább a Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézményt - jelentette be közleményben a szervezet. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól az állam kérésére átvett otthonban csaknem 200 értelmi és halmozottan fogyatékos ember él.

A Topházról 2017 május elején a MDAC nemzetközi civil szervezet adott ki helyszíni felvételekkel alátámasztott jelentést, melyben az embertelen körülményekről, sebesült, ellátatlan, ágyhoz kötözött betegekről adott hírt. Az intézmény fenntartója, az Emmi mellett működő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ahelyett, hogy hamut szórt volna a fejére a nyilvánvaló törvénysértések napvilágra kerülése miatt, a bizonyítékként felhasznált fotókba akart belekötni, és azzal a panasszal fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), hogy a civil jogvédők jogosulatlanul készítettek és közöltek (igaz, felismerhetetlen) képeket a lakókról.

A nagy bentlakásos intézmények kora lejárt, mégsem tart sehol az úgynevezett kitagolás. Sok ellátottra kevés gondozó és pénz jut, a körülményeket titkolják, a bepanaszolt igazgatót nem elbocsátják, hanem áthelyezik. És csak akkor lépnek, ha mégis ügy lesz valahogy.

A kormány is tagadó módba kapcsolt, és a civil szervezet "illegális" módszereit kritizálta, de közben az Emmi felfüggesztette a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság üzemeltetői jogait és az intézmény vezetését, és a közlemény alapján több mint egy évvel később végre megtalálta a megfelelő üzemeltetőt.

Nézem a forrást
Az állam szörnyű hozzáállását mutatta meg tökéletesen a gödi botrány
Az állam szörnyű hozzáállását mutatta meg tökéletesen a gödi botrány
Borzalmas állapotok egy speciális otthonban: két nappal ezelőtt jelent meg egy nemzetközi jogvédő szervezet, a MDAC (Mental Disability Advocacy Centre) brutális körülményeket feltáró jelentése a gödi Topház otthonról, ahol több mint kétszáz testi- és értelmi, főként többféle és súlyos fogyatékossággal élő gyerekeket, felnőtteket ápolnak. A szervezettel hónapokig elutasító volt a kormány, de ahogy megjelent a jelentés, gyorsan döntöttek: hamarosan bezárják az otthont, és azonnal kirúgják a vezetőt, Lantosné Berkes Juditot, akire már tíz éve is panaszkodtak a beosztottai.

Rettenetes körülményekről számol be az MDAC civilszervezet a gödi fogyatékkal élők otthonában tett látogatása alapján írt jelentése, amelyben fotókat is közölnek az ijesztő helyzetről. "Az MDAC a lakókkal szembeni embertelen bánásmódra és kínzásra is látott példákat: halmozottan sérült embereket láttak fém rácsos ágyakba zárva, elkülönített és fizikailag korlátozott embereket láttak zárt ajtók mögött, egy fiatal fiút házi készítésű kényszerzubbonyban, kezeletlen nyílt sebeket és az alultápláltság jeleit" - fogalmaz egyebek mellett az angol nyelvű jelentés.

A fogyatékosokat bántalmazták, sebeiket nem kezelték, tárta fel az MDAC. A hatályos magyar törvények szerint amennyiben egy fogyatékossággal élő ember ön- és közveszélyes, akkor lehetőség van a fizikai vagy kémiai korlátozására. Gyógyszerezhetik és le is kötözhetik, ha például veszélyesen agresszív. Azonban nem mindegy, hogyan teszik ezt, a fogyatékossággal élők korlátozását részletesen és szigorúan szabályozza egy 2004-es rendelet, ami leírja, hogy milyen esetekben és miként lehet "fizikai vagy kémiai jellegű korlátozó intézkedéseket" alkalmazni. A vonatkozó rendelet szerint az általában kötözéssel vagy gyógyszerezéssel elvégzett korlátozást csak a szükséges ideig szabad alkalmazni, folyamatosan ellenőrizni kell a szükségességét, értesíteni kell róla a beteg kezelőorvosát, az ellátottjogi képviselőt, közben folyamatosan és részletesen dokumentálni is kell ezeket az intézkedéseket.

Nézem a forrást
Kikötözve, éheztetve - A Máltai Szeretetszolgálat sem engedi be őket
Kikötözve, éheztetve - A Máltai Szeretetszolgálat sem engedi be őket
"Az együttműködés és a feltárt súlyos emberi jogi jogsértések orvoslása iránti őszinte elkötelezettség helyett az alperesek - többek között az EMMI minisztérium, az SZGYF és a Máltai Lovagrend Karitatív Szolgálata - ellenállásának falába ütköztünk. Különösen aggasztó, hogy a Máltai Szeretetszolgálat, amely 2018-ban vette át az intézmény működtetését, egyáltalán nem mutatott hajlandóságot az együttműködésre, ehelyett az intézmény ajtaját következetesen zárva tartotta a Validity képviselői előtt, megakadályozva az otthon lakóit abban, hogy jogi segítséghez jussanak és megtagadva tőlük a lehetőséget, hogy a szörnyű abúzusok megtörténtét a felelősök elismerjék, és azok miatt a gondozottak kárpótlást kapjanak" - mondta Steven Allen.

"A független és megfelelően képzett emberi jogi ellenőrzést végző szakemberek számára mielőbb biztosítani kell az intézménybe való bejutást.

A jelentés nyilvánosságra hozatala óta információink szerint annyi ellátott halt már meg az intézményben, hogy nem veszíthetünk több időt.

Tudomásunk van arról, hogy néhány lakót kisebb intézményekbe szállítottak ahelyett, hogy jogorvoslatot, rehabilitációt és esélyt kaptak volna a közösségben való önálló életre. A jogaik folyamatos megsértése független vizsgálatot igényel" - tette hozzá Ann Campbell, a Validity másik társ-ügyvezető igazgatója.

Megkerestük az ügyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, de a levelünkre cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Nézem a forrást
Megszólalt a Máltai Szeretetszolgálat, szerintük minden rendben van a gödi otthonban
Megszólalt a Máltai Szeretetszolgálat, szerintük minden rendben van a gödi otthonban
Egy hete írtuk meg, hogy hiába történt több rendbeli visszaélés - könnyű testi sértés és szexuális erőszak - a bentlakók ellen a gödi volt Topház, jelenleg Gondviselés Háza Fogyatékos Emberek Otthona nevet viselő intézményben, a felügyeletet ellátó Kormányhivatal nem érezte szükségét utóvizsgálatnak.

Az intézménynek elég kacifántos története van, 2017-ben a Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) tárt fel súlyos problémákat, a Mérce (akkoriban Kettős Mérce) elsők között számolt be az ügyről, és komoly botrány is kerekedett - a nyilvánosság hatására az illetékesek kénytelenek voltak lépni.

Az addig Topház néven működő intézményt az ott feltárt áldatlan állapotokból kerekedett botrány után szervezték ki állami fenntartásból a kormánnyal jó viszonyt ápoló Máltai Szeretetszolgálatnak, ennek keretében 1,89 milliárd forinttal ki is segítették a szervezetet, hogy felújítsák az intézményt.

Ahogy egy hete írtuk, Szél Bernadett országgyűlési képviselő - aki a 2017-es vizsgálatban is bevetette képviselői jogköreit - kérdéseket tett fel a jelenlegi helyzettel kapcsolatban mind az intézmény fenntartását felügyelő Kormányhivatalnak, mind a fenntartó Máltai Szeretetszolgálatnak.

Nézem a forrást
Karikó Katalin és Szilágyi Áron kapta a Szent István-rendet
Karikó Katalin és Szilágyi Áron kapta a Szent István-rendet
Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák orvosi technológiájának kifejlesztését felfedezéseivel megalapozó biokémikus és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó kapta idén a Szent István-rendet. A legmagasabb rangú magyar kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök adta át, Böjte Csaba atyát, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját pedig a Magyar Becsület Renddel tüntette ki.

Novák Katalin a kitüntetések átadása előtt tartott beszédében kiemelte: Egy nemzetnek szüksége van példaképekre, olyanokra, akikkel egy nyelvet beszélünk, akikkel közös a történetünk. Olyan példaképekre, akik olyanok, mint mi, mégis többek, jobbak nálunk. Akik a közösségért dolgoznak, a munkájukat pedig szolgálatnak tekintik. Ilyen hősöket, példaképeket köszönthetünk ma.

A köztársasági elnök Karikó Katalinról elmondta: olyan kutató, aki hitt abban, hogy ami a fejében gondolatként megszületett, még akkor is valódi, jó megoldás lesz a gyakorlatban, ha erről lebeszélik, elbátortalanítják. A nehézségekből tudott épülni, s ezt adja tovább a hozzá forduló fiatal kutatóknak is.

Nézem a forrást
Karikó Katalin, Szilágyi Áron és Böjte Csaba is rangos állami elismerést kapott
Karikó Katalin, Szilágyi Áron és Böjte Csaba is rangos állami elismerést kapott
Nemzetünk legkiválóbbjait díjazta a köztársasági elnök. Magyar Szent István Rendet vehetett át Karikó Katalin kutatóbiológus és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívót, míg a Magyar Becsületrendet Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnek adta át az államfő.

Novák Katalin kiemelte: mindhárom díjazottnak fontos a magyarsága, a közösségért dolgoznak, munkájukat szolgálatnak is tekintik. Közös bennük az emberségük, a család fontossága, s hogy mindannyian az egy mindenkiért elv szerint élik életüket.

A köztársasági elnök Karikó Katalinról elmondta: olyan kutató, aki hitt abban, hogy ami a fejében gondolatként megszületett, még akkor is valódi, jó megoldás lesz a gyakorlatban, ha erről lebeszélik, elbátortalanítják. A nehézségekből tudott épülni, s ezt adja tovább a hozzá forduló fiatal kutatóknak is.

Nézem a forrást
A Harvard Egyetem díszdoktorrá avatta Karikó Katalint
A Harvard Egyetem díszdoktorrá avatta Karikó Katalint
Az elmúlt 6 napban 3 kitüntetést kapott Karikó Katalin, többszörös akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem professzora. Az mRNS-technológiát és a kutatómunkát előadásaival és személyiségével népszerűsítő világhírű biokémikust 2023. május 21. és 25. között Boston két egyeteme - a Brandeis és a Harvard - is díszdoktorává választotta, valamint New Jerseyben átvette a Genius Awardot.

"Rettenthetetlen biokémikus..." Így jellemezték Karikó Katalint a legutóbbi díszdoktoravatón. "A tudomány fényes lámpásának" minősítették a 11. Géniusz Gálán. A Time "Év hőse" kitüntetettjének ünneplése 2020 óta töretlen. Például 2023. májusában, egyetlen hónapban, az USA bölcsőjének számító Pennsylvaniában újabb kitüntetéseket kapott; továbbá az írországi Cork és Dublin egy-egy egyetemén, majd Spanyolország fővárosában, Madridban; legutóbb pedig Bostonban és New Jerseyben is részt vett díjátadó ceremónián. A meghívásoknak eleget tett, többször is átrepült az "Óperenciás tengeren", hogy a kitüntetésekhez kötődő programokon is népszerűsítse a tudományt.

Nézem a forrást
Ezerszámra állnak az eladhatatlan villanyautók Kínában?
Ezerszámra állnak az eladhatatlan villanyautók Kínában?
Egy Youtuber állítása szerint az egész kínai villanyautó-nagyhatalom egy hatalmas, pazarló átverés. Hatalmas autótemetőről készült drónfelvételek terjednek az interneten: talán mégsem akkora a kínai vllanyautó-biznisz, mint azt a gyártók állítják?

Félelmetes látvány a rengeteg fapados, cégesfehér villanyautó Kína egyik ipari központjában

Ha csak a számokat nézzük, akkor egyértelműen globális nagyhatalommá vált Kína a világ villanyautó-eladásait tekintve, ám a rendszeresen felbukkanó drónfelvételek alapján az eladások nagy része kamu. Teljesen kész, rendszámozott, papíron eladott villanyautók állnak ugyanis elhagyatottan az autótemetőkben. A felvételeken többek között Geely Kandi K10 EV, Neta V és BYD e3 modelleket láthatunk a kelet-kínai Hangzhou peremterületein. A serpentza Youtube-csatornán Winston Sterzel állításai szerint ezeket az autókat legyártották, papíron eladták, majd leparkolták, hogy a gyártók elérhessék a kívánt "Teslaverő" számokat. Ezzel annyi állami és magánbefektetői támogatáshoz jutottak, hogy bőven megérte akkucsomaggal együtt legyártani az említett autókat, csak azért, hogy végül veszélyes hulladékként egymás hegyén-hátán az enyészetnek adják át őket.

Kerékpárokkal is történt már hasonló eset Kínában

Az előző évtizedben nagyon hasonló csalás zajlott járműmegosztós kerékpárokkal: piackutatás és igényfelmérés nélkül pumpálták ki a gyártók a bicikliket, hogy aztán lelépjenek a befektetők pénzével, a kétkerekűeket pedig hegyekbe hányva a semmi közepén hagyják. Sokkal komolyabb probléma azonban a jelenlegi helyzet, itt ugyanis a drága és veszélyes anyagok sokszorosát használták fel ezeknek az autóknak az előállításához, amely a nyersanyagok hiánycikk jellege miatt az egész világ villanyautó-árait befolyásolja. Ezek a temetők ráadásul kiemelten tűzveszélyesek, és a jövőben nagyon komoly környezetvédelmi utóhatással is járhat, ha kontrollálatlanul kezdenek el lebomlani az elhagyatott járművek. Konkrétan ijesztő az alábbi felvételsor a poros, de belül még bezsákolt, teljesen új autókról, főleg, hogy az egyik, háttérben elhangzó kínai kommentár szerint akad olyan temető is, amely magában meghaladja a 15 ezer négyzetmétert.

Nézem a forrást
A multi-hibrid hajtásoké is lehet a jövő a járműiparban
A multi-hibrid hajtásoké is lehet a jövő a járműiparban
Az autógyártás egyik kihívása, hogy változó időkben törjön stabil utat. A világ kétségtelenül az elektromobilitás felé halad, azonban az elmúlt évek történései, az energiaárak vágtatása, a technológiai korlátok felvetették, talán összetettebb megoldásokra lehet szükség a jövőben. Példa erre az Európai Unió belsőégésű motorok forgalmazását 2035-ig betiltó rendelete, majd a javaslat lendületének elbizonytalanodása.

A Haon dr. Husi Géza dékán felvázolta, az 1900-as évek elején körülbelül ugyanannyi belsőégésű motorral hajtott jármű volt, mint amennyi elektromos. Az emberi kényelem és a gyors tölthetőség hatására végül az előbbi indult fejlődésnek. Benzinnel vagy gázolajjal ugyanis néhány perc alatt fel tudtunk tölteni egy járművet, amely így 600 kilométert képes volt megtenni, míg az elektromos autóknak túlságosan nagy terhet jelentett.

Nézem a forrást
A hidrogén a jövő tökéletes üzemanyaga
A hidrogén a jövő tökéletes üzemanyaga
A Toyota innovatív technológiája valójában egy évszázadok óta ismert elektrokémiai folyamat, az elektrolízis megfordítására épül. Az üzemanyagcella a világegyetem leggyakoribb elemét, a hidrogént használja; ha ezt a gázt a levegő oxigénjével vegyítik egy folyamatban, akkor a végeredmény elektromos áram és tiszta víz lesz.

A működés elve valójában rendkívül egyszerű: a szerkezet egy elemi cellája két elektródából és a köztük lévő polimer membránból áll össze. A félig áteresztő membránon csak a protonok juthatnak át, így a hidrogénionok a katód körül gyűlnek össze, ahol reakcióba lépnek az oxigénionokkal. Az anódon felszabaduló elektronok elektromos áram formájában hagyják el a cellát, és végső soron az autót mozgató villanymotort forgatják. Az üzemanyagcella semmilyen karbantartás nem igényel, és az élettartama is hosszú.

Az elemi cella mindössze két elektródából és a kizárólag pozitív töltésű hidrogénionok számára átjárható membránból áll. A hidrogénionok (amik valójában a hidrogén felépítéséből adódóan pozitív töltésű protonok) a katód környezetében a levegő oxigénjével vízmolekulákat formálnak. A hidrogénmolekulák leválasztott elektronjai az autót hajtó elektromotorból a cellába visszajutva a vízmolekulákba épülnek be.

Üzemanyagcella FCPC átalakítóval
A Toyota új cellacsomagja könnyebb, kisebb és magasabb hatásfokú is a korábbinál. Azzal, hogy az autó orrába építik be, nem csak a tömegelosztás javul, de az utastér is tágasabb. Az új technika a hideggel szemben is ellenállóbb, hiszen akár -30oC hőmérsékleten is képes leadni teljes teljesítményét.

Hidrogéntartályok
A nagy befogadóképességű és könnyű tartályokat az utastéren kívülre, a padlólemez alá szerelik, ami a súlypont magasságát is jelentősen csökkenti. Az összesen 5,6 kg hidrogén 650 km megtételére elegendő. A tartályok többrétegű felépítése minden körülmények között szavatolja a tökéletes biztonságot.

Elektromotor
Az új szerkezetű elektromotor a korábbinál kompaktabb akkumulátorral együtt a hátsó tengelyt hajtja, ami nagyban segíti az ideális első-hátsó tömegelosztás (50:50) kialakítását, és ez a Mirai vezethetőségére is jótékony hatással van.

A HIDROGÉNHAJTÁSÚ AUTÓ
A hibridekkel ellentétben a hidrogénhajtású, üzemanyagcellás autókban nincs belsőégésű hajtómű. A hajtáshoz szükséges energiát az üzemanyagcella-csomag állítja elő a padló alá beépített három nagynyomású tartályból származó hidrogénből. A Toyota Mirai tankjaiba összesen 5,6 kg hidrogén fér; összehasonlításképpen egy hasonló menetteljesítményű, tisztán elektromos hajtású autó akkumulátora nagyjából 700 kilót nyom.

Új COVID félelemkampány a lezárásokért, erősítőkért és maszkokért az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban
Új COVID félelemkampány a lezárásokért, erősítőkért és maszkokért az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban

Új COVID félelemkampány a lezárásokért, erősítőkért és maszkokért az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban
Patricia Harrity augusztus 20, 2023 forrás

Augusztus 18-án Alex Jones az INFOWARS-tól az X platformon közzétette az "EXKLUZÍV INTEL: Szövetségi tisztviselők fújják a sípot Biden új COVID LockDown-ok tervéről" című cikket. Úgy tűnik, hogy forrásai helytállóak, mivel a mainstream média és a tudósok új félelemkampányt indítottak az USA-ban és az Egyesült Királyságban egy "új COVID-változat" miatt, amely a 2020-ban látható zsarnoki beavatkozások lehetőségét rejti magában.

Informátorok

A TSA és a határőrség informátorai az Infowarsnak riadót fújtak, hogy a Biden-kormányzat előkészíti a terepet a teljes Covid-zárlathoz, amely szeptember közepén kezdődik majd olyan fokozatos korlátozásokkal, mint a TSA-alkalmazottak maszkolása.

Az első forrás, egy magas rangú TSA-tisztviselő, aki megerősítette és az Infowars számára ismert, felkereste az Infowars-t, és egy keddi találkozóra hivatkozott, amelyen a TSA vezetőinek elmondták, hogy új memorandumok és irányelvek készülnek, amelyek a TSA és a repülőtéri alkalmazottak maszkolását már szeptember közepétől újra bevezetik.

A TSA tisztviselője azt is elmondta, hogy a jövő héten új irányelveket kapnak arról, hogy a politika hogyan fog eszkalálódni: október közepétől a maszk viselése kötelező lesz a pilóták, a repülő személyzet, az utasok és a repülőtéri vendégek számára.

Miután a TSA vezetőjétől hallottuk, az Infowars felkereste a határőrség egyik megbízható forrását, aki szintén vezető. és ez a forrás megerősítette, hogy ugyanezeket az irányelveket kapják a határőrök is. Október közepére várják a visszatérést a kényszerített maszkolás politikájához.


A Covid újjáéledése

Néhány órával később úgy tűnt, hogy Jones forrásainak igaza volt, miután a mainstream média arról számolt be, hogy "A Covid visszatér" Lester Holt, az NBC Nightly News műsorvezetője hozzátette: "Az esetek ismét emelkedőben vannak".

"A fő hajtóerő egy viszonylag újabb változat, az EG5, ezt könnyebb adni és kapni, így könnyebb továbbadni" - tanácsolja Kavita Patel orvos, és a CDC igazgatója elárulja, hogy már létezik egy emlékeztető, amelyet várhatóan az FDA hagy jóvá, "aztán a CDC-től valószínűleg szeptember második vagy harmadik hetére ajánlásokat fogunk tenni".


Az Egyesült Királyságban újabb "hullám" várható

Hasonlóképpen a brit mainstream média is újabb félelemkampányt indított. Az Independent arról számolt be, hogy az új Covid-hullám elkezdődött, és azt mondják, hogy a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy "ismét maszkokat kell viselni","

Egy "szakértő", az Independent Sage tagja, Prof. Christina Pagel, azt mondta az Independentnek, hogy szerinte az Egyesült Királyságban "határozottan egy újabb hullám kezdődik", amit az Omicron alváltozatok, az Arcturus és az Eris, a csökkenő immunitás és a rossz időjárás hajt." Az Egyesült Királyságban egy újabb hullám kezdődik.



A koronavírus miatti kórházi felvételek száma az elmúlt hetekben megnőtt, miközben a védőoltások hatékonysága kezd elkopni, egy új variáns jelent meg, és a miniszterek úgy döntöttek, hogy a Covid-erősítő oltást nem fogják felajánlani közel 12 millió britnek ezen a télen. "A felügyelet fokozása nélkül és a csökkenő immunitással szemben a télre sebezhetőbben és szemellenzővel utazunk" - figyelmeztetett Christina Pagel.

Pagel professzor

Pagel professzor, aki a University College London igazgatója, az UCL Clinical Operational Research Unit (az alkalmazott matematika egyik ága) keretében, nemrég a British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban (BMJ) közölt egy véleménycikket "Covid is on the rise again-so what next?" címmel, amelyben azt állítja, hogy "2023 júliusának kezdete óta a napi kórházi felvételek száma a kovidózis miatt nőtt (augusztus 4-től több mint kétszeresére nőtt a négy héttel korábbihoz képest), és az elsősorban kovidózis miatt kórházba került betegek száma is megduplázódott ez idő alatt".


Érdekes módon Pagel következetesen az "új hullámoktól" való félelmet fokozta, és a Covid-korlátozások előnyeit hirdette. Tavaly ismét írt egy cikket a BMJ számára "A Covid-hullámok tovább jönnek" címmel. Azt állította, hogy "még ha a fertőzések a legtöbb ember számára nem is lesznek problémásak, minden egyes hullám ennek ellenére munkahelyi zavarokat, súlyos betegségeket és haláleseteket fog eredményezni egyesek számára, és hosszú covidot többeknek. Az NHS számára, amely már most is folyamatosan súlyosbodó munkaerő-válsággal küzd, ez katasztrófát jelenthet".

Christina és a WEF

Ennek talán köze lehet ahhoz, hogy Pagel a Világgazdasági Fórum (WEF) egyik Agenda Contributorja, és tavaly márciusban egy újabb cikkel járult hozzá a WEF honlapjához, amelyben ismét azt jósolta, hogy "a jövőben a Covid hullámai" lesznek.

Pagel azt írja: "Tervre van szükségünk ezek kezelésére. A kiváló nemzeti felügyeleti rendszerek segítenek gyorsan azonosítani egy járvány kitörését, és megértik, hogy mennyi megbetegedést okoznak és mennyi immunitást kerülnek ki - mindez segít a megfelelő ideiglenes válaszlépések kialakításában". "A válasz például magában foglalhatja a vizsgálatok fokozását, a maszkok újbóli bevezetését, és ha lehetséges, az otthoni munkavégzést." (forrás).

Új COVID félelemkampány a lezárásokért, erősítőkért és maszkokért az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban

Tehát ezek az új félelemkampányok, amelyeket a tó mindkét partján sugároznak, egyszerűen csak újabbak azoktól az emberektől, akik azt szeretnék, ha örökös félelemben élnénk? Vagy a zsarnoki korlátozások visszatérése előtt állunk? Egy dologban biztosak lehetünk: az emberek ezúttal bölcsebbek, és nem valószínű, hogy eleget tesznek a káros ostobaságaiknak.



<a href="https://www.youtube.com/watch?v=iPvRDw0SDiQ" target="_blank"><img src="https://i.ytimg.com/vi/iPvRDw0SDiQ/maxresdefault.jpg" width="560" height="auto" alt="A fejünk felett döntenek a mindennapjainkról? - Fricz Tamás" title="A fejünk felett döntenek a mindennapjainkról? - Fricz Tamás" border="0" vspace="4" style="max-width:800px;"></a>
Videó: A fejünk felett döntenek a mindennapjainkról? - Fricz Tamás



Az Eurostat magas többlethalandóságot talált a magas oltási arányú országokban

Az EU-ban továbbra is látható, hogy a magas oltási rátával rendelkező országokban a túlhalálozás is magas. Ezzel szemben az alacsony oltási arányú országok mostanra már az alulhalálozás területére is eljutottak.

Számos vizsgálatból tudjuk, hogy különösen az mRNS készítmények jelentős károkat okoznak a veleszületett immunrendszerben.

A beoltottak így fogékonyabbá váltak a rákra és más betegségekre. Egy 2023. augusztus 13-án végzett vizsgálat ezt egy újabb megállapítással egészítette ki. Ha az oltásra csak a fertőzés után került sor, akkor az immunvédelemnek, amely már felkészült erre a koronavírusra, viszonylag gyorsan ártalmatlanná kellene tennie az oltási tüskéket is. A fertőzés tehát úgy tűnik, hogy védelmet nyújt az oltáskárosodás ellen, az előzetes fertőzés nélküli oltás pedig úgy tűnik, hogy elősegíti a megbetegedést és a halált, vagy legalábbis nem véd.



Nézem a forrást
Miért dolgoznak megint a Covid-hisztérikusok?
Miért dolgoznak megint a Covid-hisztérikusok?
És ezúttal mit akarnak? Visszatértek. Hosszú csendes időszak után ismét felerősödik a rémhírterjesztés a médiában és a Twitteren. A zaj két kérdést vet fel. Valóban történt valami? És ha nem, akkor mi ez a nagy zaj? Az első kérdésre könnyebb válaszolni: Nem, nem történt semmi.

A megbetegedések és a kórházi kezelések száma idén nyáron kissé emelkedett, de az Omikron továbbra is nagyon enyhe. A Covid által bejelentett kórházi felvételek nagy része, ha nem a legtöbb, véletlenszerű, és a legtöbb Covid-haláleset is véletlen vagy életvégi haláleset. A Covid vagy az mRNS-boosterek nélkül az Egyesült Államokban és Európában a halálesetek száma a szokásos szinten van.

Természetesen, mint minden vírus, a Sars-Cov-2 is folyamatosan mutálódik. Elméletileg úgy változhat, hogy veszélyessége megnő.

De az új törzsek miatti izgalmak ellenére a vírusok általában fertőzőképesebbé és kevésbé virulenssé válnak. A Sars-Cov-2 sem kivétel. Az Omicron Delta 2021 decemberében történt globális eltűnése óta egyik alváltozata sem mutatta jelét annak, hogy ez a tendencia megfordulna.

(Egy másik lehetséges kockázat, hogy az mRNS-oltás olyan változásokat eredményezett az immunrendszerben, amelyek megnehezítik, hogy a beoltottak az elkövetkező években megmeneküljenek a kovid-fertőzésektől. De még ez a veszély is nagyrészt elméleti, legalábbis egyelőre).

Szóval igen, a pörgésednek igaza van: ez az egész badarság. Ami elvezet a második kérdéshez: miért ez az újabb felháborodás?

Nézem a forrást
Globális riasztás: COVID-19 vakcinák, az antitest-függő erősítés és az immunrendszer leépülése között
Globális riasztás: COVID-19 vakcinák, az antitest-függő erősítés és az immunrendszer leépülése között
2021 vége óta a hivatalos kormányzati jelentések szerint a Covid-19 vakcina súlyosan károsítja az immunrendszert, ami a Covid-19 vakcina által kiváltott szerzett immunhiányos szindróma valamilyen új formáját okozhatja azoknál az embereknél, akik több injekciót kaptak.

Az állításokat a mainstream intézményrendszer dühösen tagadta, annak ellenére, hogy az ő adataik voltak azok, amelyek egyértelműen ezt a helyzetet vázolták. De ahelyett, hogy bebizonyították volna az ellenkezőjét, a legtöbb kormányzati ügynökség úgy döntött, hogy inkább nem teszi közzé az elmarasztaló adatokat.

Majdnem két évvel később azonban a hatóságok csendben úgy döntöttek, hogy vizsgálatot indítanak a Covid-19 vakcina által kiváltott szerzett immunhiányos szindróma és antitest-függő felerősödés ügyében, miután a tudósok világszerte, köztük sokan a Harvardról és a Yale-ről, kénytelenek voltak beismerni, hogy a problémák gyengítő sorozata órákkal, napokkal vagy hetekkel a Covid-19 vakcina beadása után jelent meg.

De eddig úgy döntöttek, hogy a betegséget "Long Vax"-nak nevezik el, hogy megpróbálják elbagatellizálni a Covid-19 oltás halálos következményeit, és nagyobb hitelt adjanak az állítólagos "Long Covid" állapotnak, amelyet más néven hipochondriának neveznek.

A Harvard és a Yale tudósai a Covid-19 injekciókhoz kapcsolódó "új" betegséget vizsgálják
A kormány által közzétett hivatalos bizonyítékok bizonyítják, hogy a COVID-19 vakcinák emberek millióit károsították és számtalan embert megöltek.

Az Egyesült Királyságban például a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai már több mint egy éve mutatják, hogy Angliában és Walesben a beoltott lakosság 100 000 lakosra vetítve jelentősen nagyobb valószínűséggel hal meg, mint a be nem oltott lakosság.

Nézem a forrást
A halálesetek szinkronicitása a járványban, az egyidejűségének elemzése
A halálesetek szinkronicitása a járványban, az egyidejűségének elemzése
Valami már jó ideje foglalkoztat bennünket - a halálesetek példátlanul magas száma 2020 tavaszán. A probléma vizsgálatához az ONS 2020-ra vonatkozó regisztrált adatait használtuk, amelyek megyénként jelentik a havi halálozásokat.

A szinkronicitás olyan események egyidejű bekövetkezése, amelyek vagy kapcsolódnak egymáshoz, vagy nem, de kapcsolatban állnak egymással. 2020 végére a halálozások aszinkron, de áprilisban Anglia összes megyéjében szinkron emelkedés volt.

Az adatok további mélyebb vizsgálatához elemeztük az NHS England napi kórházi adatait a 2020-as halálozásokról. Ez azt mutatja, hogy a halálozások szinkron hulláma márciusban kezdődött és április 8-án tetőzött mind a hét régióban. Ezzel szemben 2020 végén az Északnyugat, Északkelet és Középföld korábban érte el a csúcsot, mint London és Délkelet.

Talán mindannyian egyetértünk abban, hogy a 2020 tavaszán bekövetkezett többlethalálozási hullámok megadták az alaphangot a világjárvány során követett számos politikának.

Az ONS adatai a 2020. április 17-én véget ért hétre vonatkozóan a halálozások számának meredek emelkedését mutatták: 22 351 haláleset történt, ami 12 034 többletet jelent a héten. A korábban regisztrált halálesetek (tudomásunk szerint) legmagasabb száma 1999 52. hetében volt, amikor 18 500 halálesetet regisztráltak azon a héten.

Nézem a forrást
Az amerikai idősotthonok adatai egyértelműen azt mutatják, hogy a COVID vakcinák sokkal rosszabbá tették a helyzetet
Az amerikai idősotthonok adatai egyértelműen azt mutatják, hogy a COVID vakcinák sokkal rosszabbá tették a helyzetet
A CMS hetente teszi közzé a rekordszintű ápolóotthoni adatokat. Ha ezeket az adatokat különböző módon elemezzük, a következtetés mindig ugyanaz: a vakcinák katasztrofálisak voltak, és növelték a COVID okozta halálozási arányt.

A CMS ápolási otthonok adatait itt töltheti le, ha a képre kattint. Ha ez egy sikertörténet lenne, akkor a New York Timesban olvashatna róla. De a CDC és a mainstream média hallgat. Ez mindent elárul, amit tudni kell. És ha megpróbálnak egy hibás elemzést közzétenni, hogy megpróbáljanak gázosítani, az visszafelé sül el, és még rosszabb lesz számukra.

Végre rendelkezésünkre állnak az "arany standard" alapadatok, amelyekkel senki sem vitatkozhat, és amelyek azt mutatják, hogy a COVID vakcinák katasztrófát okoztak az idősek számára, vagyis éppen annak a népességnek, amelyet védeniük kellett volna.

Az adatok forrása? Heti fertőzési és halálozási jelentések több mint 15 000 amerikai ápolási otthonból, amelyeknek jelenteniük kellett a Medicare-nek (azaz a CMS-nek).

Az teszi ezt olyan fontossá, hogy a COVID halálesetek mintegy 40%-a idősotthonokban történt. Tehát az ápolóotthonok COVID fertőzési és halálozási adatai a "Szent Grál". Ennél jobbat nem lehet kapni.

Az elemzést úgy állítottuk be, hogy azt vizsgáljuk, mikor egyezett meg a variáns a vakcinával, és elemzésünket az oltás utáni néhány hónapra korlátoztuk, mielőtt az immunitás kezd elhalványulni. Tehát a vakcinát a sikerre állítottuk be. Mindent megtettünk, hogy a lehető legerősebb hatékonysági jelet találjuk.

Tehát ha ez az adat rossz, akkor vége. Nincs hová elbújni. És az adatok rosszak. Nagyon rosszak. Nehéz lenne elemezni ezeket az adatokat, és kimutatni, hogy sikeres volt.

A CMS óriási hibát követett el azzal, hogy az amerikai ápolási otthonok COVID-adatait nyilvánossá tette, ahol bárki, aki tudni akarta az igazságot, elemezhette. Az adatok átláthatósága azt jelenti, hogy az igazság a szemünk előtt van. Ez nagyon rosszat tesz a narratívának.

Nézem a forrást
Mexikó elnökjelölt-aspiránsa bemutatja a technokrata rendőrállamra vonatkozó tervét
Mexikó elnökjelölt-aspiránsa bemutatja a technokrata rendőrállamra vonatkozó tervét
Július elején a volt külügyminiszter és a 2024-es elnökválasztáson a Mexikóban kormányzó Morena párt jelöltje, Marcelo Ebrard ismertette a "történelem legbiztonságosabb Mexikójára" vonatkozó terveit. Tervét Angyal-tervnek nevezte el.

Nyolc technológiából áll, amelyek célja a Nemzeti Gárda által már most is ellátott közbiztonsági feladatok megerősítése. Magában foglalja az arcfelismerő technológia és a mesterséges intelligencia ("AI") analitikájának integrálását a városi térfigyelő kamerákba, hogy felismerjék a bűncselekményeket és elemezzék a mobilitási mintákat az egész országban.

Egyesek aggódnak, mivel a terv a Nemzeti Gárda számára példátlan megfigyelési jogköröket biztosít, ami akaratlanul is sértheti a polgárok szabad mozgását és általános magánéletét.

A Nemzeti Gárdát 2019-ben, López Obrador elnökségének első hónapjaiban hozták létre, hogy helyettesítse Mexikó hatástalan és gyakran korrupt helyi rendvédelmi szerveit.

A Nemzeti Gárda 61 000 férfival és nővel indult, akiket a mexikói katonai rendőrség, a tengerészeti rendőrség és a szövetségi rendőrség állományából vontak össze. Akkoriban az emberi jogi csoportok többek között aggodalmukat fejezték ki a mexikói biztonsági erők növekvő militarizálódása miatt.

2022 szeptemberében a mexikói kongresszus jóváhagyta a Nemzeti Gárda átadását a Sedena, azaz a Nemzetvédelmi Minisztériumnak, amely a mexikói hadsereg és légierő irányításáért felelős kormányzati szervezeti egység.

A Legfelsőbb Bíróság 2023 áprilisában érvénytelenítette a Kongresszus jóváhagyását, amely a Nemzeti Gárda operatív és adminisztratív irányítását a Sedena alá helyezte. A bírák kimondták, hogy a végrehajtó hatalomnak 2024. január 1-jéig van ideje arra, hogy a gárda visszakerüljön a Biztonsági Titkárság égisze alá, amely alatt eredetileg megalakult.

Nézem a forrást
Lelepleződött az Egyesült Királyság kormányának aljas chemtrail programja
Lelepleződött az Egyesült Királyság kormányának aljas chemtrail programja
"A chemtrails nem újdonság. Csak most kezdjük észrevenni őket, ez a sokkoló számunkra" - mondta egy kereskedelmi légitársaság pilótája egy nemrégiben adott interjú során.

"Már évek óta csinálják. Az [Egyesült] Államokban úttörő szerepet játszottak. A Rockefellerek is részt vettek a szponzorálásában. Sok mindent katonai repülőgépek hátuljából csinálnak, különösen katonai szállító repülőgépekből".

A légitársaság pilótája a fentieket a Drake Michigan műsorvezetőjének, Ant Critchley-nek adott interjúban mondta. A pilóta névtelenségének védelme érdekében az interjú céljaira a Mark nevet adták meg neki.

Mark 34 éve pilóta, és ez idő alatt több mint 26 különböző repülőgéptípust vezetett. Tapasztalatai a repülési teszteléstől a speciális teherszállító repülőgépek vezetéséig terjednek, és repült már katonai és kereskedelmi légitársaságok számára is.

"A chemtrailing két célja nagyon-nagyon egyértelmű" - mondta a Critchley-nek. Az, hogy megmérgezzenek minket és eltakarják a napot. A növényeknek szükségük van a napfényre a fotoszintézishez, a mi szervezetünknek pedig például a D-vitamin előállításához van szüksége a napfényre. Tehát a napfény elzárása káros hatással van és veszélyezteti a Földön élő összes élet fennmaradását.

A fenti videóban Mark elmagyarázta, hogy sok évvel ezelőtt volt egy első tisztje, aki beszélt neki a chemtrailekről. Akkor Mark teljesen elutasította az egészet, mondván, hogy "teljes képtelenség, soha nem tennének ilyet". És soha többé nem is gondolt rá, egészen három évvel ezelőttig.

Körülbelül három évvel ezelőtt egy vidéki kávézóban találkozott a barátaival, amikor egy észak-déli irányban futó vonalat látott az égen, amely becslése szerint 10 mérföld hosszú volt, és 13 rövidebb, két-három mérföld hosszú vonal húzódott rajta. "A különös az, hogy 40 percig ott maradtak" - mondta Mark.

Kapcsolatba lépett egy kollégájával a helyi repülőtéren, akinek volt egy ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast - Automatikus Függő Felügyeleti Műsor) berendezése. Az ADS-B egy olyan felügyeleti vagy nyomkövető szoftver, amely arra támaszkodik, hogy a repülőgépek vagy repülőtéri járművek egy fedélzeti rendszerből származó azonosítójukat, helyzetüket és egyéb információkat sugároznak.

Mark megkérdezte a kollégáját, hogy van-e egy repülőgép a repülőtér felett, amely körülbelül 12 000-13 000 láb magasságban repül, és "görbe vonalakat csinál". Mark kollégája azt válaszolta: "Nem, de van egy 10 [ezer láb] magasságban". Mark ekkor felidézte az évekkel korábbi beszélgetést az első tisztel, és rájött, hogy a látott vonalak chemtrailek voltak.

Nézem a forrást
Khan megpróbálta
Khan megpróbálta "elhallgattatni" az Ulez állításait megkérdőjelező tudósokat, az e-mailek szerint
A Telegraph által feltárt privát e-mailek azt sugallják, hogy Sadiq Khan hivatala megpróbálta lejáratni azokat a tudósokat, akik megállapították, hogy az Ultra Low Emissions Zone politikája minimális hatással van a környezetszennyezésre. Íme egy részlet:

A Telegraph által látott privát e-mailekben Shirley Rodrigues, a londoni polgármester környezetvédelemért és energiáért felelős helyettese azt mondta Frank Kelly professzornak, hogy "nagyon csalódott" amiatt, hogy az Imperial College nyilvánosságra hozta az Ulez hatékonyságát megkérdőjelező eredményeket.

Kelly professzor, az Imperial Környezetvédelmi Kutatócsoport igazgatója, akinek 2021 óta több mint 800 000 fontot fizetett Khan úr hivatala, beleegyezett egy - részben Rodrigues asszony által írt - nyilatkozat kiadásába, amelyben azt állította, hogy az Ulez segített "drámaian csökkenteni a légszennyezést".

A londoni konzervatívok szerint a levelezés "riasztóan meghitt kapcsolatra" derített fényt a polgármesteri hivatal és az általa finanszírozott tudósok között, valamint arra, hogy "el akarják hallgattatni azokat a tudósokat, akik megkérdőjelezik Khan politikájának hatékonyságát".

Kelly professzor kollégái azt mondták, hogy "100%-ig" kiállnak a kutatásuk mellett, de a Telegraph úgy tudja, hogy a visszhangnak hűvös hatása volt, és nem voltak hajlandóak további munkákat publikálni a témában.

Nézem a forrást
A globalisták háborúja a világ élelmiszerellátása ellen
A globalisták háborúja a világ élelmiszerellátása ellen
Zavarba ejtő időket élünk. Szinte felfoghatatlan, hogy háborút indítanak az élelmiszer ellen, amely az élet abszolút és tagadhatatlanul szükséges kelléke. Mégis itt állunk, egy olyan helyzet küszöbén, amely katasztrofálisnak tűnik a globális táplálkozás ellen.

A globális elit titkos összeesküvése az élelmiszerek ellen: Miért lehet, hogy hamarosan kénytelen leszel laborhúst enni!

Szóval, mi ez az új keletű ellenségeskedés azzal szemben, ami életben tart minket?

Vegyünk egy mély lélegzetet. A mezőgazdaság nitrogént használ, és hirtelen a nitrogén lett az új ellenfél a globális felmelegedésről szóló mesében. A narratíva egyszerű: szüntessük meg a nitrogént, és mentsük meg a világot. Mégis, a "megőrzés" nevében élelmiszertermelésünk egész szegmensei vannak ostrom alatt.

Gondoljunk csak a rizsre, amely a világ népességének fele számára alapvető élelmiszer. Neves ügynökségek állítják: "A rizs a globális metánkibocsátás nagyjából 10%-áért felelős", hangsúlyozva, hogy sürgősen csökkenteni kell a termelését. De milyen következményekkel jár ez? Milliárdok éheznek.

További bizonyítékként nézzünk Hollandiába. A holland gazdákat, a hús és mezőgazdasági termékek vezető exportőrének számító ország gerincét, elüldözik a földjeikről. Az előrejelzések szerint az elkövetkező években megdöbbentően sok, 3000 gazdaságot fognak elkobozni. A tragikus következmények nyilvánvalóak, évente 20-30 gazdálkodó tragikusan véget vet életének.

Európai barátaink számára sem idegenek ezek a zavarba ejtő döntések. Az Európai Bizottság zöld utat adott egy olyan stratégiának, amely kártalanítja az állattenyésztőket, ha bizonyos területeken leállítják tevékenységüket - azzal a kikötéssel, hogy soha többé nem folytathatják állattenyésztési tevékenységüket. A következmények egyértelműek: a globális élelmiszer-ellátottság csökkenése és az árak elkerülhetetlen megugrása.

Nézem a forrást
A brit népesség összeomlása
A brit népesség összeomlása "jót tesz a bolygónak", magyarázza Sarah Harper, a WEF tanácsadója
Emlékeztek, hogy az elnéptelenedést jobboldali összeesküvés-elméletnek nevezték? A dolgok megváltoztak, és a "népességösszeomlás", amit már nem lehet tagadni, most már jó nekünk!

A Telegraph a tökéletes hírvivőt választotta, hogy kommunikálja, milyen új módon kell gondolkodnunk a népességfogyásról. A WEF egyik magas rangú tanácsadója mondja nekünk.

Sarah Harper oxfordi professzor nagyon fontos személy. A Telegraph cikke, amely felsorolja a referenciáit, elfelejtette megemlíteni, hogy a Világgazdasági Fórum öregedő társadalmakkal foglalkozó globális napirendi tanácsának tagja.

Harper professzor nagyon izgatott a termékenység közelmúltbeli csökkenése miatt. Harper professzor a Telegraph-nak nyilatkozott: "Szerintem jó dolog, hogy a világ magas jövedelmű, nagy fogyasztású országai csökkentik a gyermekvállalás számát. Elég pozitívan állok ehhez."

Az akadémikus szerint a gazdag országok csökkenő termékenysége segítene kezelni a "jelenlegi általános túlfogyasztást", amely negatív hatással van a bolygóra.

A legfontosabb, hogy a születések számának csökkenése a gazdag országok CO2-kibocsátásának csökkenését eredményezi - mutat rá Harper professzor.

A kutatások szerint a gazdag nemzetek szén-dioxid-kibocsátása sokkal nagyobb, mint a szegényebb országoké, mivel a gazdagok megengedhetik maguknak, hogy több árut vásároljanak, többet utazzanak és más, kibocsátást okozó tevékenységeket végezzenek.

A Világbank adatai szerint 2020-ban a magas jövedelmű országok szén-dioxid-kibocsátása egy főre vetítve 29-szer nagyobb volt, mint az alacsony jövedelmű országoké.

Nézem a forrást
Globális ellenállás van a CBDC-k ellen; meg tudjuk állítani őket
Globális ellenállás van a CBDC-k ellen; meg tudjuk állítani őket
A központi banki digitális valuták ("CBDC-k") mélyen népszerűtlenek a közvélemény körében, és van esélyünk arra, hogy megállítsuk őket, írja James Corbett. Már most masszív globális visszaszorulást látunk a CBDC napirend ellen. És ez az ellenállás már most pánikba ejti a bankárokat, és visszavesznek a világuralomra irányuló nagyszabású tervükből.

Ha hallgatsz a berendezkedő dinoszaurusz média gyorsíróira és presszionistáira, akkor azt fogod hinni, hogy a CBDC-k nem csak egy izgalmas lehetőséget jelentenek arra, hogy elavult papírpénzrendszerünket a digitális korba vigyük, hanem hogy a következő egy-két évben (ha szerencsénk van!) a jóindulatú központi bankár technokraták megajándékoznak minket velük.

Ha azonban az alternatív média szakértőire hallgatunk, akkor azt fogjuk hinni, hogy a CBDC-k nem csak az emberi szabadságot fenyegető legnagyobb veszélyt jelentik életünkben, de a következő egy-két évben a gonosz központi bankár urak ránk fogják kényszeríteni őket (bármit is teszünk, hogy elhárítsuk őket).

Látod a hasonlóságot ebben a két "versengő" narratívában? Mindkét esetben Ön és a CBDC-kről alkotott véleménye teljesen lényegtelen. Ez egy kész tény. Lehet szeretni vagy gyűlölni őket, elfogadni vagy visszariadni tőlük, de bármilyen álláspontot képvisel is, kénytelen lesz használni őket.

De ez nem igaz. Valójában már most is masszív globális visszaszorulást tapasztalunk a CBDC menetrenddel szemben. És ez a visszaszorulás már most pánikba ejti a bankárokat, és visszavesznek a világuralomra irányuló nagyszabású tervükből.

Nézem a forrást
Miért támogatják a baloldaliak a milliárdos oligarchákat?
Miért támogatják a baloldaliak a milliárdos oligarchákat?
Hosszú ideje értetlenül állok az előtt, hogy a kulturális és politikai baloldal - az elmúlt években - miért karolta fel szenvedélyesen a Katonai-ipari-Bio-gyógyszeripari Komplexumot, és miért támogatta örömmel mindazokat a központosított ellenőrző intézkedéseket, amelyeket a Komplexumot irányító és abból profitáló milliárdos oligarchák erőltettek.

A világjárvány előtt a magukat "liberálisnak" valló emberek úgy tűnt, hogy olyan dolgokat támogattak, mint a szólásszabadság, és gyanakodtak a Big Pharma és a külföldi katonai kalandok iránt. A COVID-19 megjelenésével e kohorsz nagy része, úgy tűnt, tökéletes fordulatot vett. Hitrendszerük furcsa és furcsán következetes vonása a COVID-19 vakcina ortodoxia és az ukrán háború ortodoxia kettős elfogadása. Ugyanazok az emberek, akik rettegtek a COVID-19-től, és ragaszkodtak ahhoz, hogy mindenkit zárjanak be és kapjon kísérleti injekciót, vadul támogatták a háborút a nukleáris fegyverekkel rendelkező Oroszországgal Ukrajnáért - egy olyan országért, amelyről semmit sem tudtak.

Általában véve vonakodom attól, hogy a tömegek hitét és viselkedését a bennszülött intelligenciának vagy annak hiányának tulajdonítsam, mert az embereket gyakrabban irányítják az érzelmek, mint a racionális gondolkodás. Ahogy Dietrich Bonhoeffer megjegyezte Az ostobaságról című esszéjében, a magas intelligenciával és műveltséggel rendelkező emberek bizonyos társadalmi és politikai körülmények között elképesztő ostobasággal viselkedhetnek.

Úgy tűnik tehát, hogy valami más ragadta meg azoknak az embereknek az elméjét, akik korábban a klasszikus liberalizmus elveivel összhangban gondolkodtak és viselkedtek. Különösen bizarr volt az a mód, ahogyan a Woke ideológiát lelkesen magáévá tevő fiatalok, úgy tűnik, a davosi tömeg által terjesztett üzenetekhez és narratívákhoz igazodtak. Hogyan magyarázható ez a látszólagos szolidaritás az érzelmileg túlfűtött, magukat a társadalmi igazságosság harcosainak tartó gyerekek és az olyan fickók között, mint Bill Gates, Soros György, Larry Fink és Klaus Schwab?

Nézem a forrást
Maui és a WEF - nincs olyan, hogy véletlen egybeesés
Maui és a WEF - nincs olyan, hogy véletlen egybeesés
Az interneten terjednek az elméletek, miszerint a Mauit pusztító tüzek állítólag "túl hirtelen" kezdődtek és "túl hevesen égtek" ahhoz, hogy rendes erdőtűz legyen. Az égből érkező csapásokat bemutató videók és a Maui lakosok szemtanúi által elmondottak alapján úgy tűnik, hogy az általános konszenzus szerint a Mauin elterjedt halálos erdőtüzek nem természeti katasztrófa, hanem egy Direkt Energiafegyver szándékos használata volt.

Igen, ez valóban riasztóan hangzik, ahogy az a tény is, hogy sem a helyi, sem az állami vészhelyzetre nem szólaltak meg a figyelmeztető szirénák.

A Hawaii Sürgősségi Szolgálatok Igazgatósága pénteken megerősítette: "Sem Maui, sem a HI-EMA nem aktiválta a figyelmeztető szirénákat Mauin az erdőtűzzel kapcsolatos incidens során". "A Hawaii Sürgősségi Katasztrófavédelmi Ügynökség azt mondta, hogy nincs nyilvántartása arról, hogy kedden a Maui vészjelző rendszerrel figyelmeztető szirénákat kapcsoltak volna be, mondta Adam Weintraub, a hivatal szóvivője" - jelentette az NBC News.

Hozzáteszik: "a rendszer, amely 80 szirénát tartalmaz Maui szerte, arra hivatott, hogy az embereket arra ösztönözze, hogy a kommunikáció olyan formáin keresztül keressenek konkrétabb vészhelyzeti információkat, mint az online vagy a televíziós és rádiós adások". A maui lakosok ehelyett három másik figyelmeztető csatornára támaszkodtak: a mobilkészülékek riasztásaira, a helyi rádió- és tévéállomásokra, valamint Maui megye előfizetett lakosok számára fenntartott értesítési rendszerére Hawaii egyik legsúlyosabb "természeti" katasztrófájára. Se sziréna, se riasztás, se semmi.

Nézem a forrást
A Maui túlélői joggal félnek attól, hogy elveszítik ingatlanjaikat?
A Maui túlélői joggal félnek attól, hogy elveszítik ingatlanjaikat?
A Maui hamvai alatt lévő ingatlanok felvásárlására lecsapó ragadozó kívülállók fenyegetése felháborodást vált ki, és régi sebeket nyit fel a helyiek számára. Josh Green kormányzó foglalkozott ezekkel a félelmekkel, és azt mondta, hogy megvizsgálja a sérült vagy elpusztult ingatlanok értékesítésére vonatkozó moratórium lehetőségeit, de vajon Green kormányzó és az állam a WEF-kapcsolataival együtt azok, akiktől félni kell?

"A hawaii őslakosok félelme a kisajátítás történelmében gyökerezik" - mondta Sterling Higa, aki Maui északi részén él, és a Housing Hawaii's Future helyi nonprofit szervezet ügyvezető igazgatójaként dolgozik. "Évszázadok óta végignézik, ahogy a földjüket idegenek veszik el." És a Mauin generációk óta élő helyi közösségek is jól ismerik, hogy az évek során kiárusították őket családi otthonaikból.

"A lahainai tűzvész előtt ugyanez a folyamat folytatódott Nyugat-Mauin, ahol a Hawaii őslakosok, a helyi családok, elárvereződtek otthonaikból, mivel az államon kívüli gazdagabb emberek második vagy harmadik otthont, befektetési ingatlanokat vagy olyan otthonokat vásároltak, amelyekbe visszavonulhattak" - mondta Higa a CNN-nek. "A nyugat-maui-i lakásárak pedig messze meghaladták a Mauin fizetett béreket, különösen a vendéglátóiparban dolgozó emberek esetében."

Josh Green kormányzó augusztus 14-én foglalkozott a maui lakosok félelmeivel, akik attól tartottak, hogy a spekulánsok lecsapnak majd arra, hogy szállodákat vagy más épületeket építsenek a történelmi, tengerparti városban, amelyet egy hete hamuvá tettek az erdőtüzek.

"Valójában már felkerestem a főügyészünket, hogy vizsgáljuk meg a lehetőségeket, hogy moratóriumot rendeljünk el a megrongálódott vagy elpusztult ingatlanok eladására" - mondta Green egy sajtótájékoztatón az aggodalmakra vonatkozó kérdésre válaszolva. "Ezen túlmenően figyelmeztetném az embereket, hogy nagyon hosszú időbe fog telni, mire bármilyen növekedés vagy lakásépítés megvalósulhat, így elég rosszul tájékozódnak, ha megpróbálnak földet lopni az embereinktől, majd itt építkezni"

Nézem a forrást
Ezrek várnak evakuálási parancsra Kanadában
Ezrek várnak evakuálási parancsra Kanadában
A lángok közelednek Vancouverhez, az ország legforgalmasabb kikötőjéhez. Még több embert kell majd várhatóan kitelepíteni a nyugat-kanadai Brit Kolumbiában az erdőtüzek miatt. A tartományban pénteken hirdettek rendkívüli állapotot, szombaton már több mint 35 ezer embert szólítottak fel menekülésre, és további harmincezret figyelmeztettek, hogy bármikor megkaphatják az evakuálási parancsot.

Az idén már több mint 140 ezer négyzetkilométernyi terület vált a lángok martalékává Kanadában.

Az egyik tűz már csak háromszáz kilométerre volt vasárnap a 150 ezer lakosú Vancouvertől, de a lángok több helyen megközelítették már az amerikai határt és a csendes-óceáni térséget is. Az autópályákat lezárták Vancouver, az ország legforgalmasabb kikötője körül.

Daniel Elby, Brit Kolumbia kormányfője a hétvégén megtiltotta az utazást a tartományban, hogy szálláshelyeket szabadítson fel az evakuáltak és a máshonnan odarendelt tűzoltók számára. A hatóságok felszólították az embereket, hogy kerüljék a tűz által veszélyeztetett övezeteket, és ne használjanak drónokat a lángok fényképezésére, mert ezzel hátráltatják a tűzoltók munkáját.

A Reuters tudósítása szerint hivatalosan egyelőre még becslést sem adtak arra, hogy hány épület égett le.

Bár az erdőtüzek megszokottak Kanadában, az idei szezon minden rekordot megdönt. A rengeteg és szinte folyamatos tűz miatt kimerültek a helyi önkormányzatok forrásai, bár nem csupán a szövetségi kormánytól, hanem 13 országtól is kapnak segítséget. Legalább négy tűzoltó veszítette életét munka közben.

Országszerte már mintegy 140 ezer négyzetkilométer - New York állam méretével megegyező - terület vált a lángok martalékává, és a hatóságok szerint a szárazság miatt az erdőtűzszezon még ősszel is tartani fog.

Bár Yellowknife település szinte mind a húszezer lakosát evakuálták a múlt héten, és a tüzet még mindig nem sikerült megfékezni, úgy tűnik, hogy a lángok a hét végén nem érik el a várost, mert egy kis eső és a némi lehűlés lassítja a terjedését.

Nézem a forrást
Dr. Judith Curry klímaellenző új tanulmánya megcáfolja a 2023-as forró időjárással
Dr. Judith Curry klímaellenző új tanulmánya megcáfolja a 2023-as forró időjárással
Idén számos szokatlan éghajlati mintázatot tapasztaltunk a Földön, és néhány tudós kiválóan halad az ésszerű magyarázatok megadásában. A kiváló klímakutató, Dr. Judith Curry néhány érdekes választ talált, megvizsgálva a hőmérlegek közelmúltbeli változásait mind a légkör tetején, mind a felszínen a levegő és az óceáni áramlatok által vezérelt belső áramlásokat. Emellett figyelembe vette az El Ninóról a La Ninára való átállás, a Hunga Tonga víz alatti vulkánkitörés és a légköri aeroszolok változását, amelyet a kevésbé szennyező üzemanyagokat használó hajók okoztak. A növekvő szén-dioxidból eredő üvegházhatás bármilyen növekedése "elvész a zajban" - állítja.

Ez utóbbi következtetés természetesen azt jelenti, hogy Curry kiváló munkáját figyelmen kívül hagyja a mainstream média, amely nagyrészt az ENSZ IPCC álláspontját követi, miszerint az éghajlatváltozás nagy részét az emberek fosszilis tüzelőanyagok elégetése okozza. Curry kutatása részletes tudományos munka, a teljes tanulmány itt olvasható. Megpróbálom kiemelni néhány legjelentősebb jellemzőjét, bemutatva, hogy a tudósok hogyan használhatják fel a megfigyelés erejét, hogy bővítsék ismereteiket a kaotikus és nem lineáris légkör tényleges működéséről.

Curry szerint a 2023 tavaszán/nyarán bekövetkezett legutóbbi felmelegedés a légkör tetején tapasztalható hőáramlások kiugrásával függ össze. A felmelegedés állítólag a beérkező rövidhullámú sugárzás növekedését tükrözi - lényegében a Nap egy kicsit fényesebb lett -, a magas szintű felhőzet csökkenését, a hajószulfát aeroszolok csökkenésének hatását, a hó és a jég kiterjedésének csökkenését és a Hunga Tonga kitörést, amely 13%-kal több vízgőzt juttatott a sztratoszférába.

A felszínen az északi félteke középső szélességein rendellenes napfényfűtés volt tapasztalható, és Curry ismét megjegyzi a hajóüzemanyagból származó csökkentett szulfátrészecskék részvételét. Az Atlanti-óceán keleti északi részén a melegedés oka a rendellenesen alacsony turbulens hőáramlás volt, ami a gyenge felszíni szeleket tükrözi, különösen a Karib-tengeren és a Mexikói-öbölben. A déli félteke óceánjainak középső/magas szélességi fokain a felszíni turbulens áramlások erős szélsebességgel járó erős lehűlést okoztak.

Curry szenvtelenül elemzi néhány anomáliát, illetve a közelmúltban rögzített normáktól való eltérést, ami szöges ellentétben áll a mainstream médiában található hisztérikus beszámolókkal. E hónap elején a BBC arról számolt be, hogy megdőltek az óceáni hőrekordok, "ami borzalmas következményekkel jár a bolygóra nézve". Dr. Matt Frost, a Plymouthi Tengeri Laboratórium munkatársa arra figyelmeztetett, hogy "nagyobb stressznek tesszük ki az óceánokat, mint eddig bármikor a történelem során".

Nézem a forrást
C40 városok és a fogyasztás alapú kibocsátás
C40 városok és a fogyasztás alapú kibocsátás
A 2005-ben alapított C40 a világ vezető városainak közel 100 polgármesterét tömörítő globális hálózat, amely egységesen lép fel a klímaválsággal való szembenézés érdekében - azaz mindannyian ugyanazt a napirendet követik.

A C40 jelenlegi elnöke London polgármestere, Sadiq Khan, aki Los Angeles polgármesterétől, Eric Garcettitől vette át a tisztséget.

Közösen tudjuk és kell kihasználnunk a városok erejét világszerte, és továbbra is vezető szerepet kell vállalnunk az éghajlati válság kezelésében, most kell megtennünk a szükséges lépéseket - nem 10, 20 vagy 30 év múlva, hanem most.

A C40-es városok vezetői valószínűleg nem tájékoztatták Önöket arról, hogy egy olyan szervezet tagjai, amely megmondja nekik, hogy mit tegyenek, amikor Önök rájuk szavaztak. De ezek a polgármesterek elkötelezték magukat amellett, hogy "inkluzív, tudományosan megalapozott és együttműködésen alapuló megközelítéssel 2030-ig felére csökkentik a kibocsátásukból rájuk eső részt, segítenek a világnak abban, hogy a globális felmelegedést 1,5 Celsius-fokra korlátozzák, és egészséges, igazságos és ellenálló közösségeket építenek.

A C40 városok közé tartozik London, Washington DC, New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Toronto, Montreal, Sydney, Melbourne, Auckland, Lisszabon, Madrid, Párizs, Amszterdam, Róma, Koppenhága, Stockholm, Oslo, Berlin, Varsó, Athén, Isztambul, Tel Aviv, Tokió, Szöul, Peking, Delhi, Szingapúr, Fokváros, Johannesburg, Dar es Salam, Lagos, Mexikóváros, Rio de Janeiro és még sok más város.

Nézem a forrást
Twitter (X) munkatársakat vesz fel a választási
Twitter (X) munkatársakat vesz fel a választási "dezinformáció" elleni küzdelemre
Valami, amiért a Twittert a legutóbbi választásokon kritizálták. Az X pályázati felhívást tett közzé a 2024-es választások előtt a dezinformáció elleni küzdelemmel kapcsolatos új pozíciók betöltésére. Ez a lépés a szólásszabadság híveinek figyelmét fel fogja kelteni, különösen annak fényében, hogy mi történt a 2020-as választásokon, amikor Elon Musk híresen megvásárolta a Twittert azzal az ígérettel, hogy tiszteletben tartja a szólásszabadság értékeit, és kezdeményezte a Twitter aktáinak közzétételét, amelyek részletesen ismertetik a választási cenzúra korábbi eseteit.

Ez a Kristen Ruby által elsőként tweetelt fejlemény azonban felveti a kérdést, hogy vajon külső erők - kormányzati szervek vagy nagy technológiai cégek - kényszerítik-e a szerencsétlen felhasználókat.

Az olyan kritikusok, mint Mike Benz a Foundation For Freedom Online-tól, aki Kristen Ruby tweetje (@sparklingruby) után tette közzé ezt az X-en, a cenzúra rejtett csatornáinak létrehozásának nevezték ezeket a bejegyzéseket, amelyek súlyosbítják az online szabadságot fenyegető veszélyt.

A toborzási csatornák találgatásokra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy milyen valódi motivációk állnak e posztok mögött.

A feladatok közé tartozik az információk integritásának biztosítása és a polgárokkal folytatott párbeszéd előmozdítása globális szinten. A nagy horderejű, fontos kérdésekkel foglalkozó pozíciók esetében előnyben részesítik az Európai Unió nyelveit beszélő pályázókat.

Mongólia magyarországi nagykövete magyar népdalt énekel
Mongólia magyarországi nagykövete magyar népdalt énekel


Felkapta a közösségi média a videót: Mongólia magyarországi nagykövete magyar népdalt énekel
2023.08.18. life.hu

Már 15 ezren látták a TikTokon azt a videót, amelyen dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete magyar népdalt énekel, mégpedig tisztán és gyönyörű kiejtéssel. Zeneemyadar 2016 óta tartózkodik hazánkban nagykövetként, ám kötődése országunkhoz sokkal régebbi, ugyanis egykor az ELTE jogi karán tanult és állítása szerint a magyar népzene már akkor nagy hatással volt rá.

A Bartók Béla által gyűjtött, Csillagok, csillagok... kezdetű 110 éves népdalt - a nagykövet előadásában - nem most hallhatjuk először, ám azzal, hogy augusztus elején a TikTokra is felkerült, több emberhez jutott el pár nap alatt mint korábban. 10 nap alatt közel 700-an szóltak hozzá a felvételhez: a diplomata előadása szinte mindenkit lenyűgözött. Volt, aki a tiszta hangját, más a nyelvtudását, sokan pedig a magyar kultúra iránti tiszteletadását emelték ki kommentjükben.


A mongóliai nagykövet - akinek fia is itt jár egyetemre - pár éve a Borsnak beszélt a magyar kultúra iránti kötődéséről. Elmondta, hogy már egyetemistaként is nagyon szerette a magyar zenét és magyar nyelven énekelt dalokat, de most már inkább csak magyar vagy mongol népzenét hallgat. Arról is beszélt, hogy számára az első számú külföldi nyelv a magyar, ha angolul beszél, magyarul gondolkodik és onnan fordít.

A 49 éves Zeneemyadar még évekkel ezelőtt a Magyar Dal Napján ismerkedett össze a Csík Zenekar tagjaival, 2018-ban egy közös produkció erejéig a színpadra is állt velük.


"A zenei tudásom elmarad a Csík tagjainak képzettségétől, de bátorkodom felmenni a színpadra, mert közelebb szeretném hozni a magyar és a mongol népet" - nyilatkozta a fellépés előtt és hozzátette, vannak, amikor a szavak kevesek az érzelmek kifejezéséhez, ekkor a zene lehet ennek a kiváló eszköze. A nagykövet szereti a magyar költészetet is, konkrétabban: leginkább régi magyar költőket olvas.

"A költészetben nem elég érteni a magyar szöveg tartalmát, a mondanivalót érezni kell, az sokkal magasabb tudást igényel" - vélekedik a diplomata, akinek korábban leginkább - például az Arany János lírájában olvasható - a régi magyar szavaink okoztak nehézséget.

2023-ban az oktatás és a kultúra terén megvalósuló intenzív együttműködés keretén belül már kétszáz mongol diák tanul Magyarországon a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban. "Azok a mongol diákok, akik éveken át Magyarországon tanulva megismerték a magyarokat, sőt a magyar konyhát és kultúrát, Mongóliába hazatérve tovább terjesztik majd a Magyarországon megszerzett tudást és tapasztalatot, és ezzel együtt Magyarország dicséretét is, legyenek bárhol máshol is külföldön" - nyilatkozta májusban a Magyar Nemzetnek dr. Batbayar Zeneemyadar.


Nézem a forrást
Grandpierre Atilla: Ősi Magyarország
Grandpierre Atilla: Ősi Magyarország
A magyar őstörténelem és őstudás 11 tudományág összegzése és egybevetése alapján. Hogyan oszlathatjuk el az őstörténetünket elfedő homályt? Az ősi krónikákat hiteltelenné tették, felszámolták történelemképünk eddigi alapját. A történelem elfogulatlanul megmaradt társtudományaihoz fordultunk: ezek a természetföldrajz, az antropológia, a genetika, a régészet, a genetika, a fémművesség története, a nyelvtörténet, a népzenetörténet, a népmesetörténet.

A témák elismert szakértőivel együttműködve összevetettük az ezen tudományágak főbb eredményeit szakértők által jóváhagyott módon összefoglaló térképeket. Megdöbbentő módon ezek a térképek egybeestek, feltárták a 40 000 éves élet-, közösség- és természetközpontú eurázsiai őstörténelmet, a 7700 éves Ősi Európa civilizációt, a szkíta-hun-magyar, a mezopotámiai és a kínai civilizáció szerves rokonságát. Az ősi civilizáció világnézetének értelmezésében arra az átfogó természettudományra támaszkodtunk, amely egyesítette az anyag, az élet és az értelem tudományát, és világos képet adott a Világegyetem lényegéről. A Világegyetem lényegének ismerete lehetővé tette az őstörténelem jelképrendszerének felfedezését, és kulcsot adott az őskori tudásrendszer megértéséhez. A témában született két könyv, az Ősi Magyarország és A Selyemút őstörténete című könyvek 72 színes térképet és 63 színes fényképet tartalmaznak.

Előadó: Grandpierre Atilla magyar fizikus, csillagász. Korábban a Magyar Tudományos Akadémia Konkoly Thege Csillagászati Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Egyetemi doktor (1977, Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar), a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa (1984, Magyar Tudományos Akadémia), az MTA köztestületének tagja.

Nézem a forrást
A magyar nyelv rokonsága az amerikai penuti nyelvekkel
A magyar nyelv rokonsága az amerikai penuti nyelvekkel
Kapcsolatok a vintu és a magyar nyelv között címmel megjelent harmadik pdf. formátumú könyvem, amely 106 oldalon mutatja be az ősi magyar és a kaliforniai vintu nyelvek (vintu, nomlaki és patvim) között fenálló nyelvrokonság tényeit, külön fejezetekben felsorolva a fonológiai, nyelvtani és lexikális egyezéseket.
A vintu nyelv lexikálisan több mint 520 elemmel kapcsolódik a magyar nyelvhez!!! Morfológiailag szinte azonos a magyarral, szintetikus, agglutináló nyelv! A leggyakoribb forma a toldalékolás, kevés előtagragozással. A főbb szórend formák a SOV és SVO , ritkábban az OVS is előfordul. A magyar nyelv elsősorban SVO szórendű, de a SOV és az OVS formák is használatosak. A lexikális egyezések nagy száma a magyarral és, hogy bizonyítottan az őspenuti nyelv érkezése Amerikába 5-6.000 évvel ezelőtti időkbe nyúlik vissza egyben igazolja a magyar nyelv ősibb és független eltérő eredetét az urali és finnugor nyelvektől.
A vintu a fehér betelepülések előtt Kalifornia legerősebb népe volt. A becslések szerint közvetlenül az euro-amerikai kapcsolat felvétel előtt a vintu nyelvcsalád beszélőinek a száma elérhette a 48-52.000 főt, ebből a vintu népesség száma 27-32.000 lehetett.
A vintu nyelvek a standard hipotézis szerint kapcsolatban állnak a kaliforniai penuti nyelvekkel és távolabbi kapcsolatban az oregoni és a plateau penuti és egyébb külső penuti nyelvekkel.
A kaliforniai penuti nyelveket hagyományosan három csoportba osztották: jokuc-maidu (pen nyelvek), mivok-kosztano (uti nyelvek) és vintu nyelvek. Elfogadott, hogy az uti (mivok-kosztano) nyelvek érvényes filogenetikai egységet alkotnak, míg a másik csoport, amelyet néha "pen nyelveknek" is neveznek nincs szilárdan megalapozva.

Nézem a forrást
Dr. Aradi Éva: A fehér hunok vallása indiai források alapján
Dr. Aradi Éva: A fehér hunok vallása indiai források alapján
A fehér hunok indiai hódításait általában nem értékeli jóindulattal az indiai történetírás, még az egyes régi indiai források sem. Bizonyos szempontból értheto ez, hiszen a fehér hunok hódítók voltak a Kr.u. 5-ik- 6-ik században és bátor, harcias, de kegyetlen terület-szerzésük nem tetszett a leigázottaknak. Ezért hajlamosak minda mai napig nomád barbároknak nevezni oket, elfelejtkezvén arról, hogy valaha az árják is kegyetlenül foglalták és pusztították el a náluknál akkor sokkal fejlettebb Indus völgyi civilizációt.
A fehér hunok vallásához kapcsolódik a király felszentelése. Az indiai kasztok és törzsek genealógiájával foglalkozó könyv: az Agni Purána írja le a Guhil ház elso uralkodójának avatását. Egyszeru harcos és vadász volt és nemzetségének baráti törzse: a Bhil nemzetség fonöke úgy emelte királlyá, hogy jobb kezének hüvelykúját megvágta, s annak vérét a Guhil harcos homlokára kente, ezzel mintegy vérszerzodést kötött vele és nemzetségével és elismerte hubér uralkodójának. Ez az úgynevezett Tilak-ceremónia. /tilak szanszkrít nyelven a homlokra festett szent jel, általában, ha piros, Shíva jele/. Ezt a ceremóniát 1400 éve minden Guhil /Gehlot, Guhilot/ maharána felszentelésekor megismétli a Bhilek vezére, akik a kezdetek óta a legerosebb szövetségesei Mewár uralkodóinak. A mostani maharánát is így szentelték 1980-ban, szóbeli közlése alapján.15/
A feliratokból, pénzérmékbol, s a szanszkrít irodalmi anyagból megállapíthatjuk, hogy a heftaliták indiai uralma Kr.u. 460-tól kb. 556-ig tartott, bár Mihiragula már 542-ben vereséget szenvedett és meghalt, de utódai még néhány évig fenntartották hatalmukat. Ekkor azonban mind az indiai, mind a perzsa területen - ott a Szászánidáktól - vereséget szenvedtek, de mint láttuk, Káshmírban és Baktriában /Kabulban/ még sokáig uralkodtak, igaz, az oket északról: Transzoxiánából üldözo türkök többször mértek rájuk csapást, s jórészük nyugat felé menekült. A Kabulban maradtak keveredtek a gyoztes türkökkel és a Sáhi dinasztia már nem tisztán heftalita volt, mivel a források is türk uralkodóknak említik oket.

Nézem a forrást
A Harvard Egyetem felfedezése: magyarul beszélő indán törzs Ecuador dzsungeleiben?
A Harvard Egyetem felfedezése: magyarul beszélő indán törzs Ecuador dzsungeleiben?
Bizonyíték lehet az elhallgatott ősmagyar múltra? A törzs tagjai maguk is ismernek magyar tőszavakat, azt állítják, hogy elődeik magyarul beszéltek. De vajon mit keres amerikai földön egy magyar eredetű közösség? És ez hogyan írhatná át a kontinens történelmét?

Következzenek azok a kutatások, melyek azt támaszthatják alá, hogy az ősmagyar múlttal kapcsolatban rengeteg mindent nem mondtak el nekünk. Ennek pedig főleg az az oka, hogy egész kontinensek sorsát, eredetét is megkérdőjelezte volna. Mint például Amerikáért...

A Santo Domingo de les Colorados közelében élő "vörös indiánok" nyelve ősmagyar volt, amelyet ma is beszélnek. Móricz János döbbenetes felfedezéseiről alig beszél a mainstream média, róla korábban egy másik cikkben írtunk itt.

Az 1900-as évek elején a tankönyvekből, napi sajtóból, szakkönyvekből köztudomású volt, hogy az Amazonas őserdeiben olyan fehér indián törzsek élnek, amelyeket még alig tudtak megközelíteni, így ez a vidék sok meglepetéssel kecsegtette a kutatókat.

Íme itt a meglepetések egy szelete, ami el fog mindenkit gondolkodtatni. Az 1920-as években több híradás is érkezett, hogy a Dél- és Közép-Amerikában dolgozó magyar mérnökök és munkások, a helyi indián munkásokkal magyarul beszélgetnek. A II. világháború után az itt letelepedett magyar emigránsok egy része ezt komolyan véve, alaposabban utánajárt a dolognak.

Nézem a forrást
Márpedig, tetszik, vagy sem:
Márpedig, tetszik, vagy sem: "nem jöttünk mi sehonnan sem"
A honfoglalás elmélete nem más, mint "finnugrizmus", csak más köntösben!

"Nocsak, nocsak, a kurultájosok is beszálltak a hazugságözönbe, a történelemhamisításba???" - érkezett hozzám az üzenet, ami egyfajta meglepetést is sugall egyben, azonban, az igazságot megvallva, egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy a Kurultáj szellemében hogyan kísérelik meg minduntalan lejáratni azokat, akik a tényekre és a legvalószínűbb következtetésekre szorítkoznak, mikor elmélkednek.

Sőt, annyira nem ért váratlanul e történet, hogy e cikket azon nyomban úgy közvetítem, hogy melléteszem azokat a megjegyzéseimet, amelyek leleplezik a hamisságot az igazság morzsáinak tükrében. Tehát, lássuk az írást, s a beszúrt - csak a leglényegesebb érvelési hiányosságokra kitérő - megjegyzéseimet. Természetesen a cikk eredetiben is olvasható az alábbi forrás hivatkozásról.

Ornella Semino tanulmánya - Őshonosak-e a magyarok a Kárpát-medencében?
megjelent 2012. május 5-én a Tudomány rovatban - Kurultaj.hu
Az utóbbi években széles körben terjed (bizonyos szervezetek hatásos propagandájával) az a nézet, hogy a magyarok őshonosak a Kárpát-medencében. Ornella Semino tanulmányt írt erről, de ezt a szakemberek (genetikusok, antropológusok) nem szokták említeni, legfeljebb olyan laikusok mint Darai Lajos (filozófus), vagy az amúgy is sok "mese elemet" felvonultató Friedrich Klára - Szakács Gábor piramiskutató páros.
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás