Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Több pénzt fizetett ki a kormány a multiknak, mint amit a katásoktól idén beszed
Háromszor több pénzt kaptak a multik a Fidesz-kormánytól, mint 2010 előtt
Önti a pénzt a kormány a multikba, egy munkahely már 10 millióba kerül
Térképre vitték, mely multiknak osztott állami milliárdokat a kormány
Tévhit, hogy a multik több pénzt kapnak
A BMW-akkugyár költségének közel 40 százalékát a magyar kormány fizeti
A NER sikere: munkahelyenként 4,6 millió forint állami támogatást kap a multi
Ezt a megállapodást írta alá Orbán Viktor: megússzák a bankok a devizahitelek terheit
A szolgáltatók mögé bújva emelné a kormány a vízdíjat
Közel 80 százalékban felfalta az országot a Fidesz-közeli média
Így válik Magyarország akku-szemét gyártó nagyhatalommá
Feljelentés lett a polgármester strandján uniós pénzből épült százmilliós fapallókból
A fideszes Fenyves Péter újabb öt évre Mór polgármestere
A nem létező gyár és az el nem készült híd - be nem tartott kampányígéretek
Lázár János: Bocsánatot kérek a kormány nevében
Politikusok cégei nem kaphatnak állami támogatást a jövőben
Eszi a penész a németeket a magyar jólét miatt
Nyíregyháza nem kér a kínai akkumulátorgyárból!
Harmincéves ágyak, rossz liftek, sok ápoló a közkórházak tragikus állapota miatt menekül a szakmából
Egy stadion áráért árulja két éve vett, Seagull MRD nevű luxusjachtját Orbán matróza, Szíjj László
Az EU és a dél-amerikai tömb közötti kereskedelmi megállapodás a MERCOSUR-csúcs tétje
Egymás után buknak le az Ukrajna-Nyugat Európa útvonalon "szállító" gyerekkereskedők
Gyerekgyárak és brit pedofilok kiszállítója Ukrajna
A fasizmus nem fizeti ki a számlákat (szükség van a Nagy Újraindításra)
A nigeri junta megszakította katonai kapcsolatait Franciaországgal
Kadlec a busz alá dobja Faucit
US HHS Nemzeti cselekvési terv a hosszú COVID-19-ről
Orbán Viktor: Nincs más orvosság, csak az oltás
Átvette a Theodor Boveri-díjat Würzburgban Karikó Katalin
Bírósági ítélet kényszerítette volna ki a külügyminisztériumból a lélegeztetőgép biznisz iratait, de azokat már rég bedarálták
A mérgező mRNS vakcina
Pandémia....Milyen Pandémia?
Következő A totalitarizmus felé vezető úton... Klímalezárások!
Amerikai tudósok új "rákmegállító tablettát" fejlesztettek ki, amely képes "megsemmisíteni" a daganatokat, de az egészséges sejteket sértetlenül hagyja
Leszerelik az analóg órákat néhány brit iskolákban, mert a gyerekek már nem tudják olvasni őket
Forradalmi áttörés a szupravezetőknél?
A hűséges kutya 4 év után is az út szélén várja gazdáját, mióta elvesztette őt
A kormány azt ígéri, fellép a nyerészkedő multik ellen
A kormány azt ígéri, fellép a nyerészkedő multik ellen

A kormány azt ígéri, fellép a nyerészkedő multik ellen
2023.07.30. hirado.hu - NIF
Széchenyi vagy sem, de IGAZ: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba..."

Az árspekuláns multik folyamatosan feljelentik a kormányt azért, mert igyekszik visszafogni a kereskedelmi láncok indokolatlan áremelését - erről a kormányfő beszélt a pénteki rádióinterjúban. Orbán Viktor kiemelte: miközben az egész ország az infláció ellen harcol, vannak, akik nem veszik ki a részüket ebből a küzdelemből és kihasználják a helyzetet. A kormány azt ígéri, fellép a nyerészkedő multik ellen.

Köszönhetően a kormány intézkedéseinek, főként a június 1-jén bevezetett kötelező akciónak és a július 1-jén indult online árfigyelésnek bőséggel lehet az akciós termékek közül válogatni. Az akcióshullámnak azonban vannak árnyoldalai.

Szakértők szerint számtalan árucikk a mostaninál is olcsóbb lehetne, ha a multinacionális kereskedők a termelőktől megszerzett árelőnyüket tovább adnák a vásárlóknak. Vagyis, ha nem tartanák indokolatlanul magasan az áraikat, csak azért, hogy a szankciós és háborús helyzetből is hasznot húzzanak.

"Miközben az egész ország az infláció ellen harcol, különösen az élelmiszerár-emelkedések ellen, sajnos vannak, akik nem veszik ki a részüket ebből a küzdelemből, sőt, kihasználják ezt a helyzetet, amit én felháborítónak tartok. A nagy élelmiszerláncok, mondjuk úgy, hogy a multik árspekulánsként viselkednek" - mondta Orbán Viktor pénteken.

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott, azt tapasztalták, hogy a kiskereskedelmi hálózatok akkor is emelik az áraikat, amikor azt semmi nem indokolja, vagyis olyan profitot termelnek, amit aztán kivisznek az országból.

Hozzátette: "Ráadásul az import élelmiszer árakat is emelik, mert a magyar termékek árának növekedéséből legalább egy része legalább visszamegy a magyar gazdákhoz, de az import élelmiszerárak növelése szerintem az indokolatlan és elfogadhatatlan. Ez egy szimpla - nem szeretem az ilyen kommunista ízű szavakat -, de ez egy nyerészkedés."

Szlovákia előre megy, nem hátra
Szlovákia előre megy, nem hátra (árak euroban!)

Orbán Viktor azt is megjegyezte, kihasználják, hogy magasak az energiaárak, van mire hivatkozni és miközben már nem lenne indokolt az árak emelése, továbbra is ezzel próbálkoznak. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a kormány mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza, de a multik Brüsszelbe mennek feljelenteni bennünket.

Orbán Viktor kiemelte, nem fogadható el, hogy az élelmiszereknél indokolatlan árspekuláció történjen.
A miniszterelnök ugyanakkor biztos abban, hogy a kormányzati intézkedések meghozzák az eredményt és év végére 10 százalék alá megy az infláció.

Sok elemző szerint ez a kedvező helyzet már októberben bekövetkezhet és decemberben már 7-8 százalékra eshet vissza az infláció, a júniusi 20 százalékról, ami segíti a gazdaság fellendülését. Az, hogy az év második felében egyre látványosabb lesz az infláció zsugorodása, azt az elemző szerit több minden is erősíti.

Ami leginkább az infláció ellen hat, az az, hogy tavalyhoz képest idén nem lesz energiaáremelkedés, hiszen a rezsicsökkentett árakat év végéig rögzítették. Ez azt jelenti, hogy az átlagfogyasztásig 181 ezer forinttal kell a családoknak kevesebbet fizetni a gázért, az áramért, a távhőért, havonta.
Vagyis jelenleg Európában a magyar családok fizetik a legalacsonyabb rezsit.

A kormány újabb eszközökkel is fékezi az inflációt. Így például augusztustól a boltokban tovább fokozódik majd a verseny, hiszen például a kötelező akciózás mértékét a jelenlegi 10 százalék helyett 15 százalékra emelik. Ezzel egyidőben az élelmiszerárstop kivezetésével az eddigi hatósági áras termékeket is be kell vonniuk a kereskedőknek a kötelező akciózásba.

Így nemcsak a családok spórolnak majd vásárláskor, de az infláció is nagyot esik.


Infláció Európában

Tovább a cikkhez
Több pénzt fizetett ki a kormány a multiknak, mint amit a katásoktól idén beszed
Több pénzt fizetett ki a kormány a multiknak, mint amit a katásoktól idén beszed
Kiértékelte a Külügyminisztérium nemrég közzétett támogatási listáját a K-Monitor, és arra jutott, hogy a katások befizetéseit a kormány tavaly nagyjából a multiknak osztotta vissza egyedi kormánydöntések alapján. A K-Monitor összesítése szerint a kormány 2021-ben 248 milliárdot juttatott a beruházások támogatására a multicégeknek és kisebb részben magyar nagyvállalatoknak. Hozzáteszik, hogy a költségvetési törvény szerint 2022-ben nagyságrendileg ennyit fizetnek be (236,8 milliárd) összesen a katás vállalkozók. Úgy számolnak, hogy a 248 milliárdból átlagosan a beruházások 15 százalékát fizették a közpénzből, de ez helyenként a 35 százalékot is elérte. Magyar cégek esetén támogatás 40 százalékot is kitehetett. Megjegyzik, hogy a 2021-es összeg szintlépésnek számít, mert a járvány előtt, 2019-ben 105 milliárdot adott a kormány a multiknak. A megtámogatott cégek mindössze 2600 többletmunkahelyet vállaltak. A kormányzati támogatások közel kétharmadát a dél-koreai akkumulátorgyártók vitték el. Decemberben 140 milliárdot kaptak, hogy Komáromban, Gödön és Iváncsán telepedjenek meg. A Samsung gödi gyára a külön gazdasági övezet és az infrastruktúra mellé még 33,7 milliárdos támogatást is kapott 1200 munkahely megteremtésére, miközben a dolgozói nagy része külföldi.

Tovább a cikkhez
Háromszor több pénzt kaptak a multik a Fidesz-kormánytól, mint 2010 előtt
Háromszor több pénzt kaptak a multik a Fidesz-kormánytól, mint 2010 előtt
Az Orbán-kormány bánt a legbőkezűbben a multikkal. Az általuk létrehozott új munkahelyek központi támogatása átlagosan duplájára emelkedett egy évtized alatt, ráadásul egy ideje már a foglalkoztatás bővítése sem feltétele a pénzosztásnak. A járvány sem állította meg a kormányt abban, hogy segítse a hazai nagyvállalatok és a nemzetközi multinacionális cégek beruházásait. A Külgazdasági és Külügyminisztérium legfrissebb adatai szerint egyedi kormánydöntés alapján 67,1 milliárd forintnyi állami támogatást osztott szét a kabinet. Összesen 27 vállalat részesült a pénzosztásból. Milliárdok gyártósor-bővítésre: A legtöbbet, 11,2 milliárd forintot a német Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. kapta, azért, hogy bővítse a gyártósorait. Ezért az összegért cserébe a cég azt vállalta, hogy 460 új munkahelyet hoz létre. Ezzel a kormány egy munkahelyet 24,3 millió forinttal támogatott. A második helyezett a dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. lett, miután 7,5 milliárd forintnyi apanázst kapott. A vállalat ebben az esetben sem innovatív fejlesztésekre, hanem a kompresszorgyártás kapacitásbővítésére kérte és kapta meg a támogatást. A cég által ígért 516 új munkahely egyenként 14,5 millió forintjába került a magyar adófizetőknek. Több a támogatás, mint az árbevétel...

Tovább a cikkhez
Önti a pénzt a kormány a multikba, egy munkahely már 10 millióba kerül
Önti a pénzt a kormány a multikba, egy munkahely már 10 millióba kerül
A 2004 és 2010 között regnáló baloldali kormányok éves átlagban 18,6 milliárd forintot fizettek ki, míg a 2010 óta kormányzó konzervatív kabinetek közel háromszor ennyit, éves átlagban 51,8 milliárdot utaltak át a multiknak. Miközben a baloldali kormányok 4,5 millió forinttal támogattak egyetlen újonnan létrejövő munkahelyet, addig, a konzervatív kormányok 9,5 milliót fizettek ugyanezért. Sőt, 2019 óta már új munkahelyet sem kell ígérnie a támogatást kérő cégnek, miután innentől kezdve az "eszköz alapú beruházásokhoz, regionális szolgáltató központok létrehozására vagy bővítésére irányuló beruházásokhoz, valamint kutatás-fejlesztési projektek megvalósításához" lehet igénybe venni az egyedi kormánydöntésen alapuló támogatásokat. A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerint a tagvállalataik több mint négy ötöde azt jelentette ki, hogy a támogatások egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben játszanak szerepet a beruházásokban. Ennél sokkal fontosabb tényezők a munkaerőpiaci feltételek (képzettség, szakemberellátás, munkaerőköltségek) és más feltételek mint például az infrastruktúra, a kiszámítható szabályozási környezet, vagy az adórendszer állapota. Szólnak érvek ugyanakkor a kormányzati támogatások mellett is, ugyanis hatalmas verseny van a közép-kelet-európai térségben az anyavállalatok leányainál.

Tovább a cikkhez
Térképre vitték, mely multiknak osztott állami milliárdokat a kormány
Térképre vitték, mely multiknak osztott állami milliárdokat a kormány
Adatvizualizációkon keresztül mutatta be a K-Monitor, hogy különböző kormányok mely beruházóknak mekkora összegű támogatásokat adtak az elmúlt 15 évben. Az adatokból kiderül, hogy 2004-től kezdve minden kormány jelentős összegű támogatást nyújtott döntően külföldi tulajdonú beruházóknak egyedi kormánydöntéseken keresztül. 2010-ig az MSZP-SZDSZ kormányok 131 milliárd forintot adtak vállalkozásoknak azért, hogy munkahelyet teremtsenek az országban, azonban a támogatások összege igazán csak 2010 után ugrik meg. Az látszik, hogy a 2010-es Fidesz-kormányzástól kezdve 346 milliárd forintot osztottak ki döntően multinacionális vállalatok számára, amik a támogatásért cserébe meghatározott számú munkahely létesítését ígérték. 2004 óta tavaly, 2018-ban kapták a legtöbb támogatást a vállalkozások, és az is látszik, hogy egyre több pénzbe kerül egy létrejövő munkahely. Az államilag támogatott cégek közül a legtöbb német tulajdonú, a második legtöbb magyar, de sok dél-koreai, egyesült államokbeli, és japán tulajdonú cég is részesült a támogatásokból. Ha a támogatásokat ágazatokra bontjuk le, pedig azt látjuk, hogy a döntő többsége az autóiparba ment.

Tovább a cikkhez
Tévhit, hogy a multik több pénzt kapnak
Tévhit, hogy a multik több pénzt kapnak
A nemzetközi nagyvállalatok 800 milliárd forint támogatást kaptak az utóbbi három évben, a mikro-, kis- és középvállalati körbe tartozó cégek pedig 2800 milliárdot. A Makronóm Intézet napokban megjelent kutatásából kiderül: jóval nagyobb mértékben támogatta a kormány a hazai kkv-kat. Gyakorta megjelenő kritika az ellenzék részéről, hogy a gazdaságpolitika nem segíti kellőképpen a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, hanem inkább a multiknak kedvez. Egy friss kutatás viszont azt bizonyítja, hogy a 2010?óta tartó gazdaságpolitika legnagyobb nyertesei a magyar kkv-k. A Makronóm Intézet napokban közzétett kutatása igazolta, hogy a 2023.?februárt megelőző három évben odaítélt több mint 3600?milliárd forint beruházásösztönző, munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő, valamint kutatás-fejlesztési támogatás túlnyomó részét hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kapták. A gazdaságpolitika hatására a kis- és középvállalkozások több beruházást tudtak megvalósítani, mint a szintén jelentős volumenű beruházást végrehajtó nagyvállalatok.

Tovább a cikkhez
A BMW-akkugyár költségének közel 40 százalékát a magyar kormány fizeti
A BMW-akkugyár költségének közel 40 százalékát a magyar kormány fizeti
A 2021-es rekordösszeg után tavaly visszafogottabban segítette a vállalatok - elsősorban multicégek - beruházásait egyedi kormánydöntés alapú támogatásokkal a kabinet, de a 2022-es volumen még így a második legnagyobb éves összeg a támogatási rendszer fennállása óta. Arányaiban viszont nem finanszíroztak korábban ilyen nagyságrendben beruházásokat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közzétette az egyedi kormánydöntéssel adott (EKD) támogatásainak frissített, 2022-es listáját. A kizárólag hazai költségvetésből fizetett EKD-alapú támogatási rendszer 2004-ben jött létre, és a támogatások kiosztását egészen 2020-ig új munkahelyek létrehozásához kötötték. Azóta viszont már nem kötelező a többletlétszám-vállalás, hanem lehetséges eszközalapú szerződésekre, valamint technológiaintenzív beruházásokra is támogatást igénybe venni. A 2021-es 250 milliárd forintos rekord után tavaly ennek az összegnek alig több, mint felét, 128,65 milliárd forintot osztották szét EKD-támogatás formájában, de ez még mindig a második legnagyobb éves summa az elmúlt 18 év tükrében.

Tovább a cikkhez
A NER sikere: munkahelyenként 4,6 millió forint állami támogatást kap a multi
A NER sikere: munkahelyenként 4,6 millió forint állami támogatást kap a multi
2,3 milliárd forint állami támogatást kap a francia multi. Miközben megdőlt a külföldi beruházások mértékének rekordja tavaly, ennek a sikernek azért megvan az ára. Ám a költségeket, a közpénzmilliárdokat, úgy tűnik, szívesen megfizeti az Orbán-kormány. Most például Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be, hogy a Schneider Electric francia elektronikai vállalat 16 milliárd forintos beruházása jön létre Dunavecsén. Az állam által 2,3 milliárd forinttal támogatott, összesen 16 milliárd forint értékű beruházás várhatóan 500 munkahelyet biztosít majd 2025 után a térségben élők számára. Ez egyébként azt jelenti, hogy a francia multi minden egyes új munkahelyért cserébe 4,6 millió forint támogatást kap a magyar államtól. Ez nagy pénz, főleg annak tükrében, hogy a hazai kkv-szektor legfeljebb hiteleket kaphat. Tavaly csúcsot döntött a kétoldalú kereskedelem volumene, amely most először érte el a tízmilliárd eurót, a magyar export ebből több mint hatmilliárd eurót tett ki.

Tovább a cikkhez
Ezt a megállapodást írta alá Orbán Viktor: megússzák a bankok a devizahitelek terheit
Ezt a megállapodást írta alá Orbán Viktor: megússzák a bankok a devizahitelek terheit
Nem kell fizetniük, és a kilakoltatásokat sem akadályozza meg a kormány. A kormány honlapján is elérhető angol nyelven az a 2015. február 9-én aláírt megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök kötött Suma Chakrabarti-val, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével. A Sztárklikk szemlézte és fordította le nemrég a dokumentumot, aminek két nagyon jelentős pontja van a devizahitelesek szempontjából. Az egyik, hogy a magyar kormány vállalta, hogy a devizaalapú hitelek forintosításának szabályozásáról szóló törvény végrehajtását úgy biztosítja, hogy a bankszektorban elkerülhetők legyenek az árfolyamkockázathoz kapcsolódó további költségek, magyarul nem háríthatják a bankokra az adósok jogtalan terheit úgy, mint sok más országban megtették. Ehhez tartozik, hogy a magyar kormány tartózkodik olyan új törvények bevezetésétől is, amelyek negatív hatással lehetnek a bankszektor profitabilitására, tehát nyereségére. Nyilván ez a devizahitelek elengedését, módosítását is jelenti. A másik, hogy tilos a kilakoltatásokat akadályozni, azaz olyan törvényeket nem hozhat a magyar parlament, ami a végrehajtásokat gátolná. Úgy fogalmaznak, hogy a devizahitelesek ingatlanjainak megvásárlására -tehát az árverésekre- vonatkozó, már létező programot ki kell bővíteni és a jogosultsági feltételeket is lazítani kell.

Tovább a cikkhez
A szolgáltatók mögé bújva emelné a kormány a vízdíjat
A szolgáltatók mögé bújva emelné a kormány a vízdíjat
Elfogadhatatlannak tartja a Mi Hazánk Mozgalom azt a napokban kiszivárgott kormányzati intézkedési tervet, amelyet a vízdíjak emelése és egységesítése érdekében akarnak megvalósítani. Számos portál arról számolt be, hogy a kormány hamarosan a vízdíj esetében is megszüntetheti az egységes rezsicsökkentett árat, és az áramhoz hasonlóan fogyasztási küszöbhöz kötheti a rezsicsökkentett és a piaci árat. Sajtóértesülések szerint öt köbméteres fogyasztás felett kellene piaci árat fizetnünk a vízért. A Magyar Víziközmű Szövetség szerint is hozzá kell nyúlni a vízdíjakhoz, mert a jelenlegi díjak alapján nincs pénz a felújításokra. Ezen információk alapján a Mi Hazánk több szempontból is aggályosnak tartja ezt a tervet. Azt látjuk, hogy addig, míg sok település viziközmű-szolgáltatása nem állami kézben volt, valamiért nem volt fontos az elöregedett, több évtizede felújításra váró vízvezeték-hálózatok javítása, de most hogy elkezdődött az ivóvízellátás államosítása, egyből fontossá vált a karbantartás.

Tovább a cikkhez
Közel 80 százalékban felfalta az országot a Fidesz-közeli média
Közel 80 százalékban felfalta az országot a Fidesz-közeli média
Az Átlátszó a legfrissebb, 2017-es árbevételadatok alapján megbecsülte, mennyire domináns a kormánypárti média a hír- és közéleti piacon a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) 2018 novemberi megalakulása óta. A lap végül arra jutott, hogy figyelembe véve a KESMA-t, a KESMA-ból kimaradó bizonyíthatóan kormánypárti médiacégeket és a közszolgálati médiát, a teljes Fidesz-közeli portfólió a hír- és közéleti szegmens 77,8 százalékát teszi ki. Ez a szám még így is egy óvatos becslés, mivel egyrészt az MTVA által szerkesztett hírblokk sok független rádióban elérhető, másrészt az Átlátszó nem vette figyelembe a helyi médiát, ami jellemzően önkormányzati tulajdonban van és a kormány szócsöveként működik.

Tovább a cikkhez
Így válik Magyarország akku-szemét gyártó nagyhatalommá
Így válik Magyarország akku-szemét gyártó nagyhatalommá
A kormány mindent megtesz, hogy akkugyártó nagyhatalom legyen Magyarország. Arról azonban elfelejt beszélni, hogy közben rohamos tempóban szaporodnak az elektromos autókba szánt, selejtes akkukból épülő szeméthegyek. Az Átlátszó hónapok óta gyűjti a bizonyítékokat, hogy bemutassa az akku-feldolgozó üzemek körüli életveszélyes mulasztásokat, amiket a hazai laza szabályozási rendszer tesz lehetővé. Rákkeltő anyagoknak kitett dolgozók, ismétlődő robbanások és tűzesetek, meghamisított címkék, tűzvédelem nélkül tárolt gyúlékony akkumulátorok - a szép új nagyhatalmi álmok árnyoldalai. Számos alkalommal számoltunk be a hazai akkumulátor-gyárak engedélyezési és működési anomáliáiról. De hasonló súlyos gondokat tapasztaltunk a használt, selejtes akkuk tárolását, feldolgozását végző üzemek, telephelyek működésével kapcsolatban is. Több esetben kiderült, hogy engedély nélkül, szabadban vagy nyitott csarnokban helyezték el a veszélyes anyagokat is tartalmazó hibás akkukat. Sőt, egy mocsai telephelyen a veszélyességet jelző kódot meghamisítva tárolták a nehézfémtartalmú hulladékot.

Tovább a cikkhez
Feljelentés lett a polgármester strandján uniós pénzből épült százmilliós fapallókból
Feljelentés lett a polgármester strandján uniós pénzből épült százmilliós fapallókból
"A beruházások nem a közösségi érdekeket, hanem a magánérdekeket szolgálják" - ezt állapította meg Integritás Hatóság, miután több projektet is megvizsgált Szálkán. A három, összesen bő 300 millió forintos uniós beruházásból kettőt tavaly áprilisi cikkünkben bemutattunk: akkor civilek jelezték, nem jó irányba mutatnak a fejlesztések. A mindössze 5-600 lakosú Tolna megyei kistelepülést 20 éve Pálfi János vezeti. Lányával együtt ő a társtulajdonosa annak a cégnek is, ami a helyi tó melletti fizetős strand tulajdonosa. Ennek a partfalát erősítették meg közel 120 millió forintnyi európai uniós támogatásból. Az Integritás Hatóságnak sem ez, sem egy csapadékvíz-elvezetésnek nevezett útépítés nem tetszett. "Az Integritás Hatóság (IH) a Tolna megyei Szálka községben zajlott három, európai uniós forrásból támogatott fejlesztéssel kapcsolatban folytatott le vizsgálatot bejelentések nyomán. A beruházásokra a település önkormányzata összesen 316 316 560 forint EU támogatást nyert el. A Szálkai Strand infrastrukturális fejlesztése I. ütemre 116,9 milliót, a Szálka község vízrendezése - III. ütemre 91,9 milliót, a Szálka község belterületi vízrendezés IV. ütemre 107,4 milliót. A vizsgálat során felmerült annak a gyanúja, hogy a beruházások nem a közösségi érdekeket, hanem a magánérdekeket szolgálják." - írja az IH.

Tovább a cikkhez
A fideszes Fenyves Péter újabb öt évre Mór polgármestere
A fideszes Fenyves Péter újabb öt évre Mór polgármestere
A 2019. október 13-i vasárnapi országos önkormányzati választásokon Móron az alábbi eredmény született a Nemzeti Választási iroda honlapja szerint 100 %-os feldolgozottság mellett: 1. Fenyves Péter (FIDESZ-KDNP) - 61,25 % ; 2. Brichter Józsefné (MVJE-MINDENKI MAGYARORSZÁGA-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP-DK) - 32,10 %; 3. Schmidt Roland (Mi Hazánk) - 6,65 %. Bíróság elé állt Mór fideszes polgármestere: A móri önkormányzat 2007-ben 622 ezer forintért értékesítet egy tízhektáros szántót, amelyre az értékesítés előtt két nappal egy kétmilliós ajánlat is érkezett. Az ügyészség álláspontja szerint a határozati javaslatot előterjesztő polgármester 1,3 millió forintos kárt okozott a településnek. A polgármester tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Tovább a cikkhez
A nem létező gyár és az el nem készült híd - be nem tartott kampányígéretek
A nem létező gyár és az el nem készült híd - be nem tartott kampányígéretek
"Az Anya nő, az Apa férfi, a benzin 480" - jelentette ki Orbán Viktor 2022 tavaszán, de azóta hol van már a 480 forintos benzinár? Pedig a rosszul öregedő választási ígéretek veszélyeire nem is olyan régen még maga a magyar kormányfő hívta fel a figyelmet: "Láttam olyat, aki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége." Az elmúlt években akár a nagypolitikában, akár helyi szinten is elhangoztak olyan ígéretek, amelyeket aztán nem teljesítettek. Helyben sokszor a Modern Városok Program keretei között lettek kijelölve a fejlesztések, de volt olyan projekt, amit egy héttel a választás előtt jelentettek be, és azóta sem láttak hozzá. Veszprém, Nagykanizsa és Győr példáján keresztül mutatjuk meg, mennyire valósultak meg országszerte a nagyobb ígéretek és hogy ezeknek lehetnek-e politikai következményei.

Tovább a cikkhez
Lázár János: Bocsánatot kérek a kormány nevében
Lázár János: Bocsánatot kérek a kormány nevében
"Mindenkinek tisztán kell látnia, hogy az elmúlt negyven évben nagyon komoly forráskivonás történt a Magyar Államvasutaknál (MÁV), ennek a forráskivonásnak a következménye, hogy hiányosságok vannak" - fogalmazott Lázár János építési és közlekedési miniszter. A kormány nevében elnézést kérek azoktól, akik személyi sérüléssel járó balesetet szenvedtek, de azoktól is, akik késést szenvednek" - fogalmazott. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy az utasok biztonságban legyenek, neki a biztonság fontosabb, mint hogy az utasok késnek-e, vagy sem, ennek felelősségét viseli miniszterként és politikusként. Ha mérlegelnie kell, hogy egy vonat működik-e, vagy sem, dönthet úgy, hogy inkább leállítja, ha nem tudják garantálni 100 százalékban a biztonságot. A vasútvonal-bezárásokról azt mondta, hogy személyes dilemmái is voltak, mert vidéki szárnyvonalakról van szó, de a kérdés itt is a biztonság elsődlegesen. Lázár szerint Magyarország, a MÁV és Volán sincs abban a pénzügyi helyzetben, hogy egy cég párhuzamosan két szolgáltatást nyújtson egyszerre. Szerinte az országgyűlési képviselők joggal háborodnak fel, de nekik is meg kell érteniük, hogy a biztonság az elsődleges, a 2010 előtti időszakhoz képest annyiban más a helyzet, hogy senkit nem hagynak ott. A költségekről azt mondta, hogy korábban ezek a szárnyvonalak 1 milliárd 200 millióba forintba kerültek, a buszos szolgáltatást most 500 millióba kerül, de nem ez volt a döntő.

Tovább a cikkhez
Politikusok cégei nem kaphatnak állami támogatást a jövőben
Politikusok cégei nem kaphatnak állami támogatást a jövőben
Sőt: a politikusoknak médiacégekben sem lehet érdekeltségük a cseh szabályozás szerint. A cseh parlament mindkét háza megszavazta a már eddig is szigorú összeférhetetlenségi törvény módosítását - írja a Euronews. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a politikusok és strómanjaik cégei nem kaphatnak állami támogatást és nem indulhatnak majd állami pályázatokon. Ezeknek az embereknek médiacégei pedig egyáltalán nem lehetnek. A jogszabály már most is megtiltja a politikusok számára a médiacégek birtoklását, valamint azt is, hogy állami támogatásokat és beruházásokat fogadjanak el. A jövőben azonban már úgy sem kerülhetik ki a törvényt, ha a cégek tulajdonjogát egy családtajgukra ruháznák át. A lex Babisnak is csúfolt szigorítást kizárólag a kormánykoalíció képviselői támogatták, az ellenzék bírálta és elutasította azt. A most elfogadott törvénycsomagot még az államfőnek is alá kell írnia, Petr Pavel azonban egyelőre még nem nyilatkozott az ügyben.

Tovább a cikkhez
Eszi a penész a németeket a magyar jólét miatt
Eszi a penész a németeket a magyar jólét miatt
Micsoda témák, te jó ég! A vasúti szárnyvonal, amit a felújítást követő átadás napján zárnak be úgy, hogy egyetlen, az úgynevezett bejáró (teszt) szerelvény zakatol végig rajta. De most komolyan, Rejtő és Hasek a sarokba kuporodva szégyenkezik, hogy hát na, itt kezdődik a humor, az irónia. És a sci-fi írók is irigykedve pislognak, hogy hát hiszen a magyar kormány simán feltalálta az időutazást: Rétvári Bence szerint azért jelentkeztek rengetegen pedagógusnak február 15-ig, mert az Orbán-kormány március 2-án közzé tette a pedagógus-életpályamodell tervezetét. Épp vacillálok, melyikbe szeressek bele inkább, amikor a háttérben motiválóként futó Youtube a Mandiner csatornájáról löki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központja igazgatójának "Európa Amerika hátsó udvara lesz" című világmagyarázatát. Laptop félre, mert Kiszellyre muszáj odafigyelni, nem azért, mert elemzési igazgató, hanem mert az egyetlen bekezdésbe sűríthető kormánypárti ökörségek örökös országos bajnoka. Most például arról beszél, hogy a világkereskedelemben azért számolnak dollárban, mert "ha a termékedért, szolgáltatásodért cserébe eurót kapsz, azért mit tudsz venni?" Legfeljebb villát a francia Riviérán." Imi-imi-imádom! Az euró csak az Unióban működik, zseniális.

Tovább a cikkhez
Nyíregyháza nem kér a kínai akkumulátorgyárból!
Nyíregyháza nem kér a kínai akkumulátorgyárból!
Magyarországon már alig találunk olyan régiót, ahol ne épülne legalább egy akkumulátorgyár, vagy az akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó üzem. Ezekről a gyárakról egyedül a helyben élő lakosokat felejtik el megkérdezni, Nyíregyházán sem történ ez másképp. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére tervezett beruházás el fogja érni az 580 milliárd forintot. A külügyminiszter szerint ez több ezer munkahelyet teremt majd, de ahogy láthattuk a többi település példáján keresztül, nem a nyíregyháziaknak, vagy a környéken élőknek jelen ez majd munkalehetőséget, hanem keleti országokból érkezőknek. Egy ekkora beruházás kapcsán az a minimum, hogy valódi egyeztetés zajlik a helyi lakosok, a városvezetés és a beruházó között. Nyíregyháza nem kér a kínai akkumulátorgyárból! Kovács Ferenc, a település polgármestere vegye figyelembe a helyi lakosok érdekeit és véleményét és minél szélesebb körű egyeztetési fórumot hozzon létre a témában!

Tovább a cikkhez
Harmincéves ágyak, rossz liftek, sok ápoló a közkórházak tragikus állapota miatt menekül a szakmából
Harmincéves ágyak, rossz liftek, sok ápoló a közkórházak tragikus állapota miatt menekül a szakmából
Harmincéves ágyak, rossz liftek, sok ápoló a közkórházak tragikus állapota miatt menekül a szakmából
Az egészségügyi dolgozók munkájában a létszámhiány után a nem megfelelő kórházi körülmények okozzák a legnagyobb frusztrációt, közülük is leginkább az ápolók szenvednek a sokszor mostoha állapotok következményeitől: a jelentős pluszmunkától és a betegek, hozzátartozók panaszaitól, szemrehányásaitól - derül ki egy friss, országos, az egészségügyi dolgozók véleményét összegző kutatásból. A betegek ellátását megnehezítő körülmények, hiányosságok ráadásul nemcsak a régi, hanem több megújult intézményben is jelen vannak. A Trend International országos, mélyinterjús kutatása azt vizsgálta, milyen hatást gyakorol a hazai közkórházak tisztasági, fizikai, műszaki állapota az ott dolgozó egészségügyi személyzet - orvosok, ápolók és a betegellátás más területén dolgozók - munkájára, a betegekkel és hozzátartozóikkal való kapcsolatára. A kutatás arra is rávilágított, hogy szoros összefüggés van a gyógyítás minősége és a kórházi fertőzések veszélye, valamint a létesítmények higiénés, műszaki és fizikai állapota között. A korszerű, modern, tiszta és rendezett környezet nagyban segíti a gyógyító munkát, és nemcsak a betegek, hanem az egészségügyi személyzet komfortérzetére is jó hatással van.

Tovább a cikkhez
Egy stadion áráért árulja két éve vett, Seagull MRD nevű luxusjachtját Orbán matróza, Szíjj László
Egy stadion áráért árulja két éve vett, Seagull MRD nevű luxusjachtját Orbán matróza, Szíjj László
Bárpult, Jacuzzi, Tükrös szexkabin és rengeteg értékes faanyag. Többek között ezek találhatók a NER matrózának, az orbánista elitet nyaranta hajóztató Szíjj Lászlónak a most eladósorba került luxusjachtján. Mit adnak közel 13 milliárdért! 32 millió 900 ezer euróért, vagyis durván 12 milliárd 900 millió forintért árulják hirdetésben azt a Seagull MRD nevű luxushajót, ami egy Szíjj László NER-báró építési vállalkozóhoz köthető máltai offshore cégé. Nagyjából ennyiből épült a diósgyőri stadion. Az 50 méter hosszú, hatkabinos Seagull MRD-ot 2020-ban gyártotta az olaszországi Livornóban a Benetti nevű manufaktúra. Ugyanaz a cég, amelyik Szíjj első ismertté vált luxusjachtját, a kisebb és relatíve fapadosabb Lady MRD-t is építette, azt a hajót, amin az állammal üzletelő építési vállalkozó Szijjártó külügyminisztert nyaraltatta. A Sirály 2021-ben került Szíjjhoz. A Seagull MRD ettől kezdve a NER legbelső körének kvázi közös használatú Földközi tengeri bulihajójaként szolgált, hasonlóan azokhoz a magánrepülőkhöz, amikkel Orbán és bizalmasai focimeccsekre repkednek évek óta szerte Európában. Ezt a közösjármű-modellt egy az egyben a putyini Oroszországból vették át. Vlagyimir Putyin rendszerében az oligarchák hajói, repülői és nyaralóingatlanjai a Főnökön kívül a belső kör válogatott tagjainak is rendelkezésére állnak. Az érintettek ranglétrán elfoglalt helyét mutatja, hogy melyik presztízshajóra, repülőre vagy villába van bejárásuk. A Seagull MRD hirdetéséből kiderül, hogy a NER bárói nem szeretnek értelmetlenül, csak a mozgás kedvéért ide-oda berregni az egyébként 4 ezer tengeri mérföldes, vagyis 7400 kilométeres hatótávolságú hajóval, sokkal inkább kultiválják a rövid meneteket sok horgonyzással. Bárókorú emberek esetében ebben persze nincs semmi furcsa. Mindez egyébként abból derül ki, hogy a hajó motorjában mindössze 660 üzemóra van.

A dél-amerikai országok leírni sem hajlandóak Ukrajna nevét
A dél-amerikai országok leírni sem hajlandóak Ukrajna nevét

A dél-amerikai országok leírni sem hajlandóak Ukrajna nevét
Szerintük a semlegesség alapfeltétele, hogy nem köteleződnek el egyik háborús fél mellett sem.

Az Európai Unió által javasolt közös zárónyilatkozatból minden Ukrajnára vonatkozó állítást és utalást törölt a Latin-amerikai és Karibi Államok Közössége (CELAC) - írja az Euractiv brüsszeli hírportál, amely betekintést nyert a dokumentumba. A portál értesülése szerint a 33 országot tömörítő CELAC állam- és kormányfői - kivétel nélkül - azt is elutasították, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ott legyen a július 17-18-án megrendezésre kerülő CELAC-EU csúcstalálkozón Brüsszelben.

Az Euractiv úgy értesült, hogy az unió már múlt héten elküldte az CELAC képviselőinek a két hét múlva esedékes tárgyalások zárónyilatkozat-tervezetét, amely többek közt tartalmazta Ukrajna támogatását, zöld energiával kapcsolatos ígéreteket, a korrupció elleni küzdelmet és más fontos szakpolitikai célokat. Erre reagálva a CELAC visszaküldött egy 21 oldalas ellenjavaslatot, melyből kategorikusan töröltek "mindent Ukrajnával kapcsolatos" állítást, mondván, semlegesek kívánnak maradni a háborúban.

Ukrajna támogatása helyett az ellenjavaslatban az szerepel, hogy az EU és a CELAC "a jelenlegi európai konfliktus megoldását a konstruktív diplomáciai békés eszközeivel kívánja elérni, amely garantálja minden ország szuverenitását és biztonságát, valamint a regionális és nemzetközi békét, stabilitást és biztonságot."

Egy neve elhallgatását kérő uniós diplomata szerint az EU ragaszkodott ahhoz, hogy a nyilatkozat elítélje Oroszország agresszióját, kiálljon Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, valamint határozott elkötelezettséget mutasson Zelenszkij úgynevezett "békeplatformja" mellett. Ezzel szemben viszont a CELAC állam- és kormányfői azt mondták, hogy csúcstalálkozónak többről kell szólnia, mint az ukrajnai konfliktusról, és olyan kérdésekkel kell foglalkoznia, amelyek fontosak mindkét régió számára. Például az EU és a Dél-amerikai Közös Piac (Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay) közötti megrekedt kereskedelmi egyezményt.

Az Euractivnak nyilatkozó uniós diplomata úgy fogalmazott, hogy "Brüsszel és a Latin-Amerika nincsen egy hullámhosszon, és a tengeren túli országok szeretnék, ha egyenrangú partnerként tekintenének rájuk". A portál beszámolója szerint az uniós miniszterek pénteken tárgyalják meg az ellenjavaslat szövegét, majd arról döntenek, hogy hajlandóak-e a kompromisszumra, vagy közös közlemény nélkül rendezik meg a csúcstalálkozót.

Tovább a cikkhez
Az EU és a dél-amerikai tömb közötti kereskedelmi megállapodás a MERCOSUR-csúcs tétje
Az EU és a dél-amerikai tömb közötti kereskedelmi megállapodás a MERCOSUR-csúcs tétje
Eddig az amazonasi erdők pusztítása gátolta az egyezményt. Az Európai Unió és Dél-Amerika kereskedelmi kapcsolatainak fejlesztése a fő téma a hétfőn kezdődött MERCOSUR-csúcson az argentínai Puerto Iguazúban. A cél a Dél-amerikai Közös Piac és az EU közötti kereskedelmi megállapodás előkészítése. Elemzők szerint már csak az utolsó akadályokat kell elhárítani. 2019-ben két évtizedes tárgyalássorozat után született elvi megállapodás az Argentínából, Brazíliából, Paraguayból és Uruguayból álló dél-amerikai tömb és az EU között, aminek megvalósulását az Amazonas dzsungeleinek pusztítása hiúsította meg eddig. Miközben a spanyol EU-s elnökség egyik fókusza a felmelegedés elleni küzdelem és a környezetvédelem, a MERCOSUR résztvevői pont a spanyol elnökség miatt látnak lehetőséget a kereskedelmi megállapodás véglegesítésére, a Latin-Amerikával közös történelmi gyökerek okán.

Tovább a cikkhez
Egymás után buknak le az Ukrajna-Nyugat Európa útvonalon
Egymás után buknak le az Ukrajna-Nyugat Európa útvonalon "szállító" gyerekkereskedők
A gyerekkereskedelemről terjedő feltételezések évek óta borzolják az emberek idegeit, azonban a gondolat-csendőrségként működő, agymosó államrendszerekben hamar rásütötték a "konteós" jelzőt mindazokra, akik olyan nemzetközi bűnbandákról beszéltek, akik gyermekeket rabolnak el, vesznek meg a szülőktől s ezeket az ártatlan , védekezni sem tudó kis emberpalántákat esetenként a biztos halálba szerv-és vérdonoroknak viszik el, vagy éppenséggel pedofil perverzeknek vagy sátánista szörnyetegeknek adnak el tekintélyes pénzekért. Sajnos ez nem konteó. Ez nagyon is valóságos. A gyermekeknek, azaz gyermek-életeknek és gyermek-haláloknak ugyanis megvan a tarifa rendszere a magát modernnek és civilizáltnak hazudó globalista világban. És történik mindez úgy, hogy velejéig romlott korrupt rendvédelmi szervek, megzsarolt vagy éppenséggel "beavatott" magas-rangú politikusok biztosítják a gyalázatos védettséget azoknak a lelkiismeretlen bűnözőknek, akik folyamatosan "friss árúval" látják el a sátáni piacot. Az eddigi feltételezések, sőt folyamatban levő nyomozások azonban azt is igazolják, hogy nem csupán az alvilág bűnözői hanem politikai, egyházi és úgynevezett "jótékonysági", főleg gyermekmentőnek álcázott szervezetek és alapítványok is segítik az élő gyermek-szállítmányok transzportját sőt a megölt gyermekekből Ukrajnán kívül kiszedett szervek forgalmát!

Tovább a cikkhez
Gyerekgyárak és brit pedofilok kiszállítója Ukrajna
Gyerekgyárak és brit pedofilok kiszállítója Ukrajna
Háború ide, vagy oda, Ukrajna területén megszakítás nélkül virágzik a mafia-állam alapú bűnözés, mely az országot egy hatalmas bűnbarlanggá változtatta. Ukrajna területén tovább virágzik a béranyaság-biznisze is, és tény, hogy ez az "iparág" is tele van korrupcióval és visszaélésekkel, mégis élvezi a kijevi és washingtoni hatóságok védelmét. A 2014-es kijevi puccs után Ukrajna a legkülönfélébb pedofilok, különösen a britek paradicsoma lett. Elmondása szerint Ukrajnában már régóta működik egy bűnözői csoport, amely megszervezi, hogy szegény sorsú nőket béranyáknak szervezzenek be és az így született csecsemőket külföldre juttatják. Ukrajnát régóta a béranyaság egyik fő központjának ismerik, ahol 2018-ban a világ béranyák szülte babáinak a negyede született. Ez az arány valószínűleg még nőtt, mióta Moszkva tavaly betiltotta a béranyaság igénybevételét a külföldi párok számára, az orosz törvényhozók pedig arra hivatkoztak, hogy "meg kell akadályozni ezt az emberkereskedelmet". Az ukrajnai harcok sem csökkentették le a keresletet - írta szerdán a The Guardian, megjegyezve, hogy több mint 1000 baba született az ukrán "béranyasági klinikákon" azóta, hogy Oroszország tavaly megkezdte katonai hadműveletét. Az újság szerint ezeknek a klinikáknak a legtöbb ügyfele Olaszországból, Romániából, Németországból és Nagy-Britanniából érkezett.

Tovább a cikkhez
A fasizmus nem fizeti ki a számlákat (szükség van a Nagy Újraindításra)
A fasizmus nem fizeti ki a számlákat (szükség van a Nagy Újraindításra)
Ha nincs meg ez a négy dolog: alacsony kormányzati kiadások, alacsony kormányzati szabályozás, egészséges pénz, szabad kereskedelem... akkor lehet, hogy egy fasiszta országban élsz, ahol a kormány "köz-magán társulásokat" alakít ki a vállalatokkal az emberek kárára. A fasizmus egyik legutóbbi példája volt az amerikai kormány és a Twitter közötti partnerség, amelynek célja az emberek cenzúrázása volt. A fasizmus egy másik példája a kormány partnersége az oltóanyagcégekkel. De míg a fasizmus gazdaggá teszi a cimborákat, addig a számlákat nem fizeti ki. A szabadpiaci kapitalizmus a végtelenségig fizetheti a számlákat, de a szabadpiaci kapitalizmus nem garantálja, hogy a gazdag cimborák gazdagok maradnak. Mivel az USA jelenleg fasiszta - ahol a kormány összejátszik a magánvállalatokkal az emberek kárára -, a Fitch Ratings most rontotta le az USA hitelminősítését. Az erős központosított költekezés és a központi tervezés hiányhoz vezet, mert nincs elég szabadság ahhoz, hogy a pénzt széles körben lehessen megtermelni - és széles adóalapra van szükség, ha a kormányzati kiadások magasak. 1951 első felében az USA még nagyrészt kapitalista nemzet volt, és a szövetségi adóbevételek magasabbak voltak, mint a szövetségi kiadások.

Tovább a cikkhez
A nigeri junta megszakította katonai kapcsolatait Franciaországgal
A nigeri junta megszakította katonai kapcsolatait Franciaországgal
Nigéria Niger megtámadására készülhet. Niamey válaszolni fog a Nyugat vagy az ECOWAS bármely "agressziójára" - mondták a tábornokok. A nigeri Nemzeti Hazavédelmi Tanács elítélte a Franciaországgal kötött katonai paktumot, és figyelmeztette a szomszédos afrikai államokat, hogy ne avatkozzanak be - írja az AFP. A junta a múlt héten katonai puccsal vette át a hatalmat. Csütörtök este egy televíziós beszédben a puccsisták kormányának képviselője azt mondta, hogy Niger "azonnal" felfüggeszti a Franciaországgal kötött valamennyi katonai együttműködési megállapodást, beleértve azt is, amelynek értelmében Párizs mintegy 1500 katonát állomásoztat a Száhel-övezet országában. Korábban a nap folyamán, Niger Párizstól való függetlenségének 63. évfordulóján Tchiani juntája letiltotta a France 24 és a Radio France Internationale (RFI) francia műsorszolgáltatók adását, az AFP jelentése szerint. A Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közössége (ECOWAS) ultimátumot intézett Nigerhez, hogy péntekig állítsa vissza Mohamed Bazoum leváltott elnök hatalmát, különben katonai beavatkozással kell szembenéznie. Niger déli szomszédja, Nigéria a helyi média szerint már megkezdte a csapatok felsorakoztatását a határon.

A Fauci Junta újra a hatalomban van, valójában soha nem is távozott
A Fauci Junta újra a hatalomban van, valójában soha nem is távozott

A Fauci Junta újra a hatalomban van, valójában soha nem is távozott
2023.08.01. brownstone

Az NIAID új vezetője Fauci lojális tagja, akárcsak a CDC új vezetője. A bizonylatok mind ott vannak: a lezárás, a maszkolás, a kötelezővé tétel, a kényszer-vizsgálat, a lezárás mellett, amit csak akarsz: a világot tönkretevő junta egyenes tagjai. Az arcok változnak, de a napirend nem.

Régen mindannyian bocsánatkérésben és a politika masszív megváltoztatásában reménykedtünk. Most látjuk, hogy ez sokkal nehezebb lesz, mint gondoltuk, egyszerűen azért, mert a problémák, amelyek a jelenlegi szerencsétlenséghez vezettek, sokkal mélyebbek és hatalmasabbak, mint gondoltuk. Ez nem hiba volt, hanem puccs.

Eközben a globális közegészségügyi hegemón, amely vitathatatlanul mindezt elindította - az Egészségügyi Világszervezet - egyre több támogatást és hatalmat kap. Pontosan ki tanulmányozza ezt a szervezetet, a pénzét és a napirendjét? Örömmel jelentjük, hogy a Brownstone Egészségügyi Világszervezet elemzőcsoportja már a helyén van és készen áll a munkára.

Ha segíteni akarsz ennek finanszírozásában, kérlek, tedd meg! Köszönjük a támogatást. A Gates Alapítványra biztosan nem számíthatunk.

Kérjük, már most jelentkezzenek a november 4-i konferenciánkra és gálára a texasi Dallasban. Thomas Massie képviselő úr csatlakozik hozzánk vacsoraelőadóként, és az összes kedvenc írójuk és kutatójuk ott lesz. A helyek száma korlátozott, és ezt nem akarják kihagyni.

Ami a vacsoraklubot illeti, augusztus 16-án egy nagy csemege vár ránk: Aaron Day a CBDC-kről fog beszélni. Jelenleg ő lehet a világ szakértője.

Itt van néhány tartalom a legutóbbi e-mail óta:

Jennifer Say: Az Anyák a Szabadságért örömteli harcosai. Az öröm ragályos lehet. És nekünk, akik az elmúlt 3 évben úgy éreztük, hogy a világ ellen harcoltunk, szükségünk van egy kis örömre, miközben továbbra is kiállunk nem csak a gyerekeinkért, hanem mindannyiukért. És az ország sok anyukája számára a kovid volt a határvonal a homokban. Nem fogják hagyni, hogy ez még egyszer megtörténjen. Éberen fognak küzdeni a gyermekeik normális életéért, amelyről korábban nem is tudták, hogy veszélyben van.

A Covid-reakció a hírszerző közösség puccsa volt? Michael Senger. A COVID-ra adott válasz illiberalizmusát irányító nyugati hírszerző közösség megmagyarázza, hogy miért tűnt mindig is olyan nyilvánvalónak a válasz korrupciója és embertelensége, a szóban forgó eseményekkel kapcsolatos legértékesebb információk gyakran a vezető tisztviselők saját könyveiből és interjúiból származnak, annak ellenére, hogy mennyi kárt okoztak. Azért tudnak ilyen büntetlenül működni, mert tudják, hogy az egyetlen ügynökségek, amelyek felelősségre vonhatják őket, azok az egész látványosság mögött állnak. A propaganda nyilvánvaló, és ez így is van rendjén.

Az FDA vadul téves Booster becslésekre támaszkodott Ian Miller. Az egészségesebb emberek az első vizsgálat során a boosterek mellett döntöttek. Ezért kisebb valószínűséggel haltak meg. De ha a COVID-dal kapcsolatos kimenetelekkel szemben próbál előnyöket kimutatni, akkor ilyen hatalmas egészségügyi különbségeket kell figyelembe vennie. Az eredeti szerzők ezt nem tették meg.

Coming Out injekciós nonkonformistaként Christopher Grenda által. A Covid-korszak az anabolikus szteroidok injekciós normativitása volt. Az injekciós készítők és megbízók hegemóniát érvényesítettek azzal, hogy preferenciáikat "normálisnak" népszerűsítették. Hatalmi dinamikát és hierarchiát, társadalmi struktúrákat hoztak létre, amelyek mindenkit a kötelező fehérjebevitel felé szorítottak. Ezzel megbélyegezték a "másokat" - az injekciót megkérdőjelező és az injekciót nem alkalmazó személyeket.

Ez volt Tucker Carlson "legnagyobb nyilvános hibája" Jeffrey A. Tucker írása. Ne becsüljük alá Tucker befolyását minderre. A zárlatok - az amerikai szabadság szétverése - minden bizonnyal kétpárti és széles körű ideológiai támogatásra szorult. Ha ez bal-jobb kérdéssé válik, egyszerűen nem működhet. Ezért valaki vagy valami rendkívül fontosnak tartotta, hogy Tuckert meg kell győzni. És ez sikerült is.

A "közjó" elvont fogalmainak ravasz zsarnoksága Thomas Harrington. A mai machiavellisták és ezoterikus udvari filozófusaik egyik kardinális parancsa az, hogy az operatív szabályokat korán és gyakran át kell írni, hogy csak a legmakacsabb és legelszántabbaknak legyen akaratuk tiltakozni az erkölcsi zavarkeltés gondosan megtervezett kampányai ellen.

A diákok ideológiai megfélemlítésének véget kell vetni Robin Koerner. Bár úgy tűnik, hogy ez a zaklatás nem ássa alá a fiatalok alapvető erkölcsi ösztönét a méltányosságra (kivétel nélkül ellenzik, hogy a férfiak versenyezzenek a nőkkel a sportban, mert az "igazságtalan"), kritikusan aláássa a becsületesség alapvető erkölcsi ösztönét.

Csak ki okozta ezt a polarizációt? Ian McNulty. A polarizáció már sok évvel azelőtt elkezdődött, hogy a közösségi média vagy az internet még csak a kitalálóik szemében is felcsillant volna. A kormány miniszterei indították el, és a fősodratú média táplálja azóta is. Az egyoldalú vitaformátum fokozatosan terjedt el a kormányminiszterektől a kisebb politikusokig, majd a szakértőkig, mígnem fokozatosan normává vált.

A pandémiaszerződés német eredete Robert Kogon. Lám, ha elég messzire visszamegyünk - még mielőtt aligha hallotta volna bárki is a "pandémiaszerződés" kifejezést -, akkor kiderül, hogy a szerződésnek valóban volt egy állami szponzora, és hogy - nem meglepő módon - a szóban forgó állam ugyanaz az állam, amely - ha a szélesebb nyilvánosság előtt nem is tudva - a WHO Covid-19-es "pandémiaválaszának" motorja volt: nevezetesen Németország.

Az ember nélküli ország Richard Kelly. Az eredeti történet narratívájával összhangban az "Ember" megfelelő válasza az lenne, ha teljesítené a kormány kívánságát. Ha tényleg soha többé nem akarnak hallani rólunk, akkor ebben az ostoba követelésükben nekünk kellene alkalmazkodnunk hozzájuk. Ők lehetnek az Ember nélküli ország.

A tőke, a posztmodernizmus és a baloldali tekintélyelvűség: A szentségtelen szövetség Toby Rogers. Ha túléljük a jelenlegi válságot, az az elégedetlen demokratáknak az evangéliumi keresztényekkel és a "kis l" libertáriusokkal együtt alkotott új koalíciójának lesz köszönhető, akik elutasítják a posztmodernizmust, az autoritarizmust és a fasizmust, és minden erőnkkel a szabadságért, a racionalitásért és a józan észért harcolnak.

Hogyan kapta meg a Remdesivir a vesebetegségre vonatkozó engedélyt? Stella Paul által. A Remdesivir talán az amerikai történelem legmegvetettebb gyógyszere, amely a COVID során elért halálos eredményei miatt a Run Death Is Near (Közel a halál) becenevet érdemelte ki. A szakértők azt állították, hogy megállítja a COVID-ot; ehelyett leállította a veseműködést, majd felrobbantotta a májat és más szerveket. Most az FDA engedélyezte ezt a gyalázatos vesepusztítót a vesebetegek COVID-kezeléséhez.

A faji sérelmeket nem szabad tartósan kodifikálni Ramesh Thakur. A faji sérelmek alkotmányba való végleges rögzítése garantálja, hogy valamikor a jövőben az egyre radikálisabb programokat követő aktivisták fegyverként használják fel, majd a szélhámosok pénzzé teszik, hogy kártérítést, jóvátételt és bérleti díjakat követeljenek. Ez fel fogja szítani a sértődöttséget és a visszahatást.

A pandémiatervezés pénznyomai Jeffrey A. Tucker. Ne legyen titok, hogy a közvélemény miért vesztette el a bizalmát a kormányban, a közegészségügyben, a médiában és gyakorlatilag minden más hivatalos intézményben. Miközben az amerikaiakat kifosztották, és a kormányok megsértették alapvető jogaikat, a belső emberek nagyon jól boldogultak a vesztegetés és korrupció kusza hálójában. Minden szándékuk megvan arra, hogy örökre megakadályozzák a kíváncsi újságírókat abban, hogy többet megtudjanak.

A 25 éves gyermek, Daniel Nuccio írása. Ha megpróbáljuk begubózni mind a serdülőket, mind a fiatal felnőtteket, hogy megvédjük őket a rossz döntésektől, a felelősségtől és a döntéseik valós következményeitől, amíg el nem érnek egy tudományosan meghatározott életkort, amikor már teljesen érettek és felügyelet nélkül léphetnek a világba, akkor valójában meghosszabbítjuk éretlenségüket, és késleltetjük fejlődésüket azokká a felelős felnőttekké, akiket várunk tőlük.

Az UNDP új iVerify eszközének alapos vizsgálata Stavroula Pabst. iVerify ereje a nemzetek feletti infrastruktúrában és az igazság látszólagos hatósági forrásként való meghatározásának képességében rejlik. Sajnos, az igazság feletti mesterséges tulajdonjoga könnyen fegyverként használható fel az elit számára káros anyagok tömeges cenzúrázására. Ha a már amúgy is áruló információs környezet kiemelkedő aspektusává válik, az UNDP iVerify csak rontani fog a helyzeten, miközben mindenütt tovább fenyegeti a nemzetállamok (megmaradt) szuverenitását.

Nem kell betiltani ezeket az oltóanyagokat David Bell. Az oltóanyag-erősítők iránti érdeklődés csökkenésével úgy tűnik, a lakosság maga oldhatja meg a vakcinákhoz való hozzáférés kérdését. Az információ szabad áramlása és a valódi tájékozott beleegyezés valószínűleg felgyorsítja ezt. Ugyanígy az orvosi szaklapok és a szabályozó ügynökségek felelős hozzáállása is, ha ki tudnak szabadulni szponzoraik igájából.

Szabályozó vagy segítő? A német Paul Ehrlich Intézet és a Pfizer-BioNTech oltóanyag Robert Kogon. Tekintettel a BioNTech sikerének óriási gazdasági jelentőségére a német gazdaság számára, általánosságban elgondolkodhatunk azon, hogy vajon mennyire bölcs dolog, hogy a német szabályozó hatóság az összes EU-tagállamban a tételek felszabadításáért felelős szabályozó hatóságként működik. A potenciális összeférhetetlenség nyilvánvaló. A BioNTech higanyos felemelkedése például maga volt a motorja annak, hogy Németország 2021-ben visszatért a növekedéshez, nem is beszélve arról a nagyjából 30 százalékos nyereségről, amelyet a vállalat társasági adó címén fizet.

Népességszabályozás: Robert Malone: A bevételek. A COVID-zárlatok és a kereskedelem megszakításának talán legnyilvánvalóbb eredménye az éhhalál veszélyének kitett emberek jelenlegi rekordszámú száma: A COVID zárlatok és azok eredményei előtt az éhhalál veszélyének kitett emberek száma 135 millió volt. 2021 végére ez a szám további 135 millióval nőtt, 2022-ben pedig további 67 millióval emelkedett. Az eredmény jelenleg körülbelül 10 millió éhhalálos, ebből 3 millió gyermek.

Tovább a cikkhez
Kadlec a busz alá dobja Faucit
Kadlec a busz alá dobja Faucit
Az amerikai mély állam hazudozóinak és COVIDcrisis hazugságainak áradata végre megfordul, vagy csak egymás ellen fordulnak? Dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója Dr. Robert Kadlec, az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Felkészültségért és Reagálásért felelős helyettes államtitkárának kíséretében tanúskodik a Szenátus Egészségügyi, Oktatási, Munkaügyi és Nyugdíjbizottságának meghallgatása előtt a koronavírusról a Capitol Hillen. 2023. július 28-án a "Weekend Australian Magazine" bombasztikus riportot közölt, amely Dr. Robert (Bob) Kadlec, a HHS felkészültségért és reagálásért felelős helyettes államtitkárának (ASPR) exkluzív interjúján alapult, aki Donald Trump alatt szolgált. Alapvetően az interjú alcíme úgy foglalható össze, hogy "az egész Tony hibája volt, nem az enyém". Sok olvasó számára ez csak egy újabb washingtoni kabuki színháznak tűnhet egy kis korlátozott lógással. Én személy szerint kissé mulatságosnak találom ezt az egész "körgyűrűn belüli" sietséget, hogy elhárítsák a felelősséget a COVID-krízis során elkövetett durva "közegészségügyi" rossz gazdálkodásért és a féktelen hazudozásért, de mindenképpen popcornt érőnek. Covid eltussolás: Anthony Fauci szándékosan lekicsinyelte a tudósok gyanúját, hogy a Covid-19 egy laboratóriumból származik, hogy megvédje a hírnevét, és elterelje a figyelmet az ügynökség által finanszírozott kockázatos kutatásokról, állítja a főnöke.

Tovább a cikkhez
US HHS Nemzeti cselekvési terv a hosszú COVID-19-ről
US HHS Nemzeti cselekvési terv a hosszú COVID-19-ről
Feltételezi, hogy a COVID-19 vakcinák hasznosak, nem pedig a gyakori szindróma okai. A világjárvány rávilágított, hogy a kormányzati ügynökségek és az akadémiai csoportgondolkodás milyen veszélyes lehet a klinikai orvostudomány fejlődésére. Miközben a nyilvánosságot elárasztják a szívmegállásokról, vérrögökről, stroke-okról és egyéb katasztrófákról szóló jelentések a beoltott, de a nyilvánosságot nem tájékoztató személyeknél, és az orvosokat szívizomgyulladással és a COVID-19 vakcina okozta sérülések és fogyatékosságok sorával temetik el a betegek, az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma közzétette a hosszú COVID-szindrómára vonatkozó cselekvési tervet, amely már egy éve forgalomban van. A közelmúltban ez a fejlemény és az amerikai kormányzat más fejleményei világossá teszik, hogy feltételezésük szerint a COVID-19 vakcina nem lehet a hosszú-COVID vagy a hosszú-covid szindrómák oka, hanem inkább csak mint védő tényezőt elemeznék. A Trial Site News leleplezte ezt az elfogult kutatási programot, amelyet úgy tűnik, hogy a nemzet bajainak a COVID-19-re, és nem a védőoltásra akarják kenni. Vajon sikeres lesz ez a megközelítés? Lehet, hogy működni fog, mivel a felnőtt amerikaiak ~75%-a beoltott egy vagy több vakcinát. Mivel a vakcinák nem működtek, a 75%-nak a nagy része megfertőződött a COVID-19-gyel, így minden tünetük a COVID-19-nek és nem a védőoltásnak tulajdonítható. A valóságban a vakcinák a szervezetet a folyamatos Spike fehérje termelés genetikai anyagával töltik fel, ami a krónikus gyulladásos és autoimmun folyamatokat hajtja. Amikor a vakcinázottakban felülfertőződés lép fel, az sokkal nagyobb valószínűséggel okoz hosszú távú szövődményeket.

Tovább a cikkhez
Orbán Viktor: Nincs más orvosság, csak az oltás
Orbán Viktor: Nincs más orvosság, csak az oltás
December 15-én indulhat meg az 5-11 éves gyermekek oltása. Hosszú ideig bizonytalanság uralkodott abban a tekintetben, hogy a kiskorúak beoltása lehetséges-e. Az orvostudomány ma már választ tud adni erre. "Ezt ma egy megbízható, nemzetközileg is igazolt, a világ legkomolyabb koponyái által megerősített állításnak vehetjük, tehát nem okozunk kárt, bajt a gyermekeinknek, ha beadjuk ezt az oltást, éppen ellenkezőleg, megvédjük őket" - fogalmazott a miniszterelnök. A vírus hullámokban terjed és a terjesztésben a legaktívabbak azok, akik nincsenek beoltva. A gyerekek nem tehetnek arról, hogy nincsenek beoltva, hiszen ez a szüleik döntésén múlik, ráadásul eddig nem volt számukra oltóanyag. A vakcina több szakaszban érkezik majd, és szerdától lehet regisztrálni a szokásos módon. 15-én indul az oltás, kijelölték az oltópontokat és a gyermekorvosoknál lehet majd felvenni a vakcinát. Rajtunk múlik, milyen karácsonyunk lesz. Orbán Viktor elmondta: Az Operatív Törzs folyamatos munkában van és az adatok fényében döntenek az intézkedésekről. A legújabb jelentések ismeretében azt közölte: csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában. A kormányfő hangsúlyozta: Csak az oltás segít, csak azzal lehet a következő hullámokat tompítani és a mostanit minél hamarabb átvészelni. Most, karácsony közeledtével különösen fontos, hogy mindenki felvegye a vakcinát.

Tovább a cikkhez
Átvette a Theodor Boveri-díjat Würzburgban Karikó Katalin
Átvette a Theodor Boveri-díjat Würzburgban Karikó Katalin
Az orvosbiológia területén új lehetőségeket nyitó kutatásai elismeréseként átvette a Theodor Boveri-díjat, a würzburgi Julius-Maximilians Egyetem legmagasabb élettudományi elismerést Karikó Katalin - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem közkapocslati igazgatósága hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint az elismerést az orvos- és a természettudomány kapcsolódási pontjainak kiemelésére törekvő würzburgi Fizikai-Orvostudományi Társaság (Societas Physico-Medica) alapította, amelynek fontos célja az ismeretterjesztés. A díj az összehasonlító anatómia és a modern citológia egyik alapítója, Theodor Henrich Boveri (1862-1915) nevét viseli, aki a rákot okozó sejtfolyamatokkal kapcsolatos megfigyelései és hipotézise miatt is ismertté vált. Karikó Katalin elismerése - amelyet még 2021. augusztus 25-én jelentett be a társaság - az első alkalom, amikor női kutató érdemelte ki a díjat. A magyar biokémikus, Karikó Katalin, akinek az mRNS-kutatásban végzett munkája nagyban segítette a Covid-vakcinák kifejlesztését, most tiszteletbeli diplomát kapott a Harvard Egyetemtől. A díj odaítéléséről szóló közlemény szerint a társaság az elismeréssel "olyan kiemelkedő tudósokat tüntet ki, akiknek kiváló munkája új lehetőségeket nyitott az orvosbiológiai kutatásban és annak emberi alkalmazásában". Manfred Schartl professzor, a Physico-Medica elnöke úgy fogalmazott, "Karikó Katalin alapvető munkája nélkül nem sikerült volna ilyen rövid idő alatt hatékony vakcinát kifejleszteni a SARS-CoV-2 ellen". Karikó Katalin az Egyesült Államokban élő Széchenyi- és Bolyai-díjas magyar biokémikus, akadémikus, a koronavírus elleni mRNS-alapú vakcina egyik fejlesztője.

Tovább a cikkhez
Bírósági ítélet kényszerítette volna ki a külügyminisztériumból a lélegeztetőgép biznisz iratait, de azokat már rég bedarálták
Bírósági ítélet kényszerítette volna ki a külügyminisztériumból a lélegeztetőgép biznisz iratait, de azokat már rég bedarálták
Vállalkozóként évekig őrizgetned kell a bizonylatokat, a külügyminisztérium 20 hónap után megsemmisítette a 176 milliárdos ügy iratait. Feltűnően gyorsan, a beszerzést követő 20 hónapon belül megsemmisítette (selejtezte) a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a 2020 márciusi lélegeztetőgép-beszerzéssel kapcsolatos iratok egy részét. - derült ki azokból az dokumentumokból, amit a külügyi tárca küldött meg a Transparency International (TI) Magyarországnak egy kúriai ítélet nyomán.- írta meg a Népszava, akik már 2020 nyarán elsőként számoltak be arról, hogy szokatlan módon a KKM-en keresztül többszáz milliárd forint ömlött ki az államháztartásból. A Pénzügyminisztérium költségvetési beszámolójából az is kiderült, hogy a pénzt lélegeztetőgépek, maszkok és más egészségügyi felszerelések ellenértékeként fizették ki akkor még ismeretlen cégeknek a Covid-járvány elleni védekezés részeként. Azóta már tudjuk, hogy 2020 március 25-én a KKM közigazgatási államtitkára, Balogh Csaba szerződést kötött a malajziai GR Technologies SDN BHD nevű céggel 7000 lélegeztetőgép beszerzéséről közbeszerzési eljárás nélkül, amely egyébként jogszerű volt a koronavírus járvány idején elfogadott rendkívüli szabályok alapján. A szerződések révén a külügyminisztérium csak a maláj cégtől mintegy 176 milliárd forint értékben vásárolt kínai gyártású lélegeztetőgépeket, szám szerint közel 7000 darabot.

Tovább a cikkhez
A mérgező mRNS vakcina
A mérgező mRNS vakcina
A Doctors for COVID Ethics csoport kiadta az "mRNS Vaccine Toxicity" című könyvet - "Ez a népirtó háború az emberiség ellen még nem ért véget". 2023, a Földön igazi frontvonal alakult ki az áruló, a tömeggyilkos tervét kiszolgáló "orvosok" és azok között az orvosok között, akik nem adták el lelküket. Az orvostársadalom azon része, akik a valódi orvostudomány és emberségük nevében szembementek a tömeggyilkos COVID-terrorral, egyre több szakirodalomnak számító publikációt, könyvet hoznak nyilvánosságra. A Doctors for COVID Ethics, a 30 ország orvosaiból és tudósaiból álló csoport, amely az orvosi etika, a betegbiztonság és az emberi jogok mellett szorgalmazza a COVID-19-re adott válaszként, kiadta az "MRNA Vaccine Toxicity" című könyvet. Az angol nyelvű könyvet ingyenesen letölthetik INNEN .
A Doctors for COVID Ethics csoport kiadta az "MRNA Vaccine Toxicity" című könyvet - "Ez a be nem jelentett háború az emberiség ellen még nem ért véget". A COVID-19 elleni mRNS-oltások az orvostudomány történetében példátlan mértékű súlyos sérüléseket és halált okoztak - állítják a szerzők, akik között olyan tudósok is szerepelnek, mint Dr. Sucharit Bhakdi és Dr. Michael Palmer, vagy a pénzügyi szakértő, aki feltárta Maria betegségét. Ezek az ártalmak nem korlátozódnak a COVID-oltásokra; az mRNS technológia velejárói. Ezért arra kell számítanunk, hogy a jövőben más vírusok vagy baktériumok elleni mRNS-oltások is ugyanolyan mérgezőek lesznek - írják az orvosok. Az mRNS technológia soha nem lesz biztonságos semmilyen fertőző ágens elleni vakcinázáshoz.

Tovább a cikkhez
Pandémia....Milyen Pandémia?
Pandémia....Milyen Pandémia?
"A politikusokat egyre inkább egyszerűen a közélet menedzserének tekintik, most azonban felfedeztek egy új szerepet, amely visszaadja hatalmukat és tekintélyüket. Ahelyett, hogy álmokat szállítanának, a politikusok most azt ígérik, hogy megvédenek minket - a rémálmoktól. A politikusok azt mondják, hogy megmentenek bennünket a rettenetes veszélyektől, amelyeket nem látunk és nem értünk." Hihetetlen, de sokan még mindig azt hiszik, hogy a világ nemrég egy halálos Coronavírus-járványt élt át, amely emberek millióit ölte meg. Sokan az úgynevezett "truther" közösségben most egy laboratóriumból kiszivárgott, genetikailag módosított biofegyverről szóló hamis narratívát terjesztenek. Jelentős mennyiségű bizonyíték van arra, hogy ez valójában nem egy valódi világjárvány volt, hanem egy álpandémiás pszichológiai művelet. Valójában egyre többen kérdőjelezik meg az összes világjárvány gondolatát, beleértve a híres 1917-18-as spanyolnáthát is. Az 1918-as nagy halálozási esemény egy tankönyvi vírusos légzőszervi megbetegedés-járvány lett, amelyet állítólag az influenzavírus "H1N1" törzse okozott. Az antibiotikumok bevezetése és az elektronmikroszkóp feltalálása előtt történt. A háború utáni borzalmas közegészségügyi, gazdasági és érzelmi stresszhelyzetben történt. De azt tudta, hogy az állítólag rendkívül fertőző betegség átvitelének bizonyítására irányuló kísérletek kudarccal végződtek? Az 1918-as halálesetekről mára a konzervált tüdőszövetek szövettani vizsgálatával bebizonyosodott, hogy azokat bakteriális tüdőgyulladás okozta, nem pedig egy olyan vírus, amelynek létezését soha nem sikerült bizonyítani. Ezt számos független és nem vitatott, közzétett tanulmány bizonyítja.


Egyértelmű, hogy NINCS OK A CO2-KIBOCSÁTÁS ÉS A HŐMÉRSÉKLETEMELÉS KÖZÖTT
JOSE RAMON FERRANDIS - A "Crimes of State" szerzője

De nem érdekli őket. Folytatják azt az elképzelést, hogy az 1000-szer ismételt hazugság igazsággá válik. A XX. század során, bár nagyon erős ingadozásokkal, a hőmérséklet 0,5 és 0,6 oC közé emelkedett.

1998-ban megállt a hőmérséklet emelkedése. Az elmúlt 11 évben nagyon kismértékben csökkent a hőmérséklet. Nem beszélhetünk globális felmelegedésről, de a jelenség nevének megváltoztatásával ütközünk. Ezt most klímaváltozásnak hívják.

Az éghajlat folyamatosan változik. Az éghajlatváltozásról beszélni ostobaság, de miután annyiszor ismételgetik, az emberek elhiszik.

A légkörben lévő C02-nek mindössze 3,6%-a emberi eredetű. A többi természetes. Ha azt gondolja, hogy a 3,6%-os betartásával elnyomja a C02 hatását, téved. Még ha 0-ra csökkenti is, akkor is 97% C02 lesz
Mikor azt állítják, hogyha sokszor mondanak egy hazugságot, egy idő után már igaz lesz... erre itt az élő példa:



Tovább a cikkhez
Következő A totalitarizmus felé vezető úton... Klímalezárások!
Következő A totalitarizmus felé vezető úton... Klímalezárások!
A The Lancet már 2020 februárjában közzétett egy áttekintést 24 tanulmányról, amelyek a lockdownok hatását dokumentálják. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a szeretteiktől való kényszerű elválasztás, a szabadság elvesztése stb. drámai hatásokat okozhat a dühtől és a jövedelemkieséstől kezdve a pszichológiai stresszig, mint például a szorongás, a depresszió, a kábítószerrel való visszaélés és az öngyilkosság. Megállapították, hogy a hatások még jóval a tényleges lezárás után is folytatódtak, és poszttraumás stresszről számoltak be. Annak ellenére, hogy kormányunk ismerte a káros kockázatokat, mégis bezárt minket, és ezeket a károkat okozta a lakosságnak, amit "a valaha végzett legnagyobb pszichológiai kísérletnek" neveztek. Mostanra az eredmények nyilvánvalóak, és megegyeznek a Lancet-tanulmányok eredményeivel, és sokan még évekkel később is szenvednek a hatásoktól. E perverz beavatkozás nyilvánvaló ártalmaitól függetlenül tervezik, hogy újra megismétlik, ezúttal a "klímaszigetelés" nevében, amit Ethan Huff újságíró az alábbi, eredetileg a Natural Newsban megjelent cikkben fejt ki. A WHO azt tervezi, hogy a következő "világjárványként" klímaszárlatokat szabadít el? Most, hogy a wuhani koronavírus (Covid-19) átverés-járványnak vége, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már a következő zsarnoki tervét tervezgeti a lockdownok újabb körének formájában, ezúttal a "klímaváltozás" megállítására. A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) és az úgynevezett Pandémiaszerződés újonnan javasolt módosításai mindkettő az úgynevezett "One Health" megközelítést tartalmazza. Az "Egy egészség" rendszer abszolút "hatalmat" biztosít a WHO számára, hogy "éghajlati zárlatokat" kezdeményezzen, amikor a "globális felmelegedés" túl nagy fenyegetésnek bizonyul ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják.

Tovább a cikkhez
Amerikai tudósok új
Amerikai tudósok új "rákmegállító tablettát" fejlesztettek ki, amely képes "megsemmisíteni" a daganatokat, de az egészséges sejteket sértetlenül hagyja
Amerikai kutatók egy csoportja kifejlesztett egy új "rákölő tablettát", amely a szilárd daganatokat célozhatja meg és pusztíthatja el, miközben az egészséges sejteket sértetlenül hagyja. Ez derül ki preklinikai kutatási eredményeikből, amelyeket a Cell Chemical Biology folyóiratban augusztus 1-jén publikáltak. A "Small Molecule Targeting of Transcription-Replication Conflict for Selective Chemotherapy" című tanulmány megállapította, hogy a kutatók által kifejlesztett gyógyszer képes szelektíven megzavarni a DNS-replikációt és -javítást a rákos sejtekben. A hatóanyag neve AOH1996. Nevét Anna Olivia Healey után kapta, aki 1996-ban született, és 9 éves korában a rák egy ritka, neuroblastoma nevű formájában halt meg. Linda Malkas, az új tanulmány vezető szerzője, aki a City of Hope-ban dolgozik, az elmúlt két évtizedben fejlesztette a gyógyszert. A City of Hope egy magán, nonprofit klinikai kutatóközpont, kórház és doktori iskola a kaliforniai Duarte-ban. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb rákkutató és -kezelő szervezete. A City of Hope sajtóközleménye szerint az AOH1996 "úgy tűnik, hogy minden szilárd daganatot megsemmisít". Most, hogy a kutatások sejt- és állatmodellekben ígéretes eredményeket mutattak, az új gyógyszert embereken tesztelik egy első fázisú klinikai vizsgálatban - mondta Malkas asszony a közleményben.

Tovább a cikkhez
Leszerelik az analóg órákat néhány brit iskolákban, mert a gyerekek már nem tudják olvasni őket
Leszerelik az analóg órákat néhány brit iskolákban, mert a gyerekek már nem tudják olvasni őket
Ahogy a technológia egyre inkább részévé válik az életünk minden szegletének, úgy hagyatkozunk egyre inkább csak a digitális eszközökre. Ennek tökéletes példája, hogy a Godfullness beszámolója szerint (ami a The Telegraph tavalyi cikke alapján készült) az Egyesült Királyságban egyre több iskolában szerelik le a hagyományos analóg órákat a tantermekben, mert a gyerekek egész egyszerűen már nem tudják leolvasni a pontos időt a számlapról. Malcom Trobe, az Iskolai és egyetemi vezetők társaságának (ASCL) titkára szerint a 18 évesnél fiatalabb diákoknak már annyira megszokottak a digitális szolgáltatások, hogy gondot okoz számukra a kis- és nagymutatós változat értelmezése. "Ahhoz vannak hozzászokva, hogy mindenhol digitálisan látják az idő megjelenését, a telefonjaikon, a számítógépeiken. Szinte minden digitálisan kerül eléjük, így arra is számítanak, hogy az időt mindenhol így fogják megjeleníteni."

Tovább a cikkhez
Forradalmi áttörés a szupravezetőknél?
Forradalmi áttörés a szupravezetőknél?
Dél-koreai tudósok bejelentették a szoba-hőmérsékletű, környezeti nyomáson működő szupravezető kifejlesztését. Ha ez beigazolódik, megváltoztathatja a világ energiatárolását. A dél-koreai Quantum Energy Research Centre tanulmánya egy szobahőmérsékleten és normál környezeti nyomáson működő szupravezetőről számol be. Az ArXiv pre-print szerverre feltöltött anyag szerint a szupravezető alapja egy módosított ólom-apatit szerkezet, amit LK-99-nek neveztek el. Noha a tanulmányt még nem értékelték szakértők, és valószínűleg sok vizsgálat elé is néz, ha beigazolódik, az a tudomány és a technológia számos területét forradalmasíthatja. A szupravezetők ugyanis ellenállás nélkül továbbítják az elektromosságot, így az energiaátviteli és elosztó rendszerek minimális energiaveszteséget tapasztalnak. Amíg a hagyományos szupravezetők működéséhez rendkívül alacsony hőmérsékletre és nyomásra van szükség, így gyakorlati alkalmazásuk korlátozott és energiaigényes, egy szobahőmérsékletű szupravezető óriási lehetőségeket nyitna meg a tudomány és a technológia számára. Például a mágneses gyorsvonatok még gyorsabbakká válnának, jóval kevesebb energiafelhasználás mellett.

Tovább a cikkhez
A hűséges kutya 4 év után is az út szélén várja gazdáját, mióta elvesztette őt
A hűséges kutya 4 év után is az út szélén várja gazdáját, mióta elvesztette őt
Leo története több millió ember szívét hatotta meg, amikor napvilágot látott a sztorija. A kutyus Thaiföldön, Khon Kaen utcáin élt és volt egy nagyon furcsa szokása: naphosszat ücsörgött egy útkereszteződésnél. A helyiek először azt hitték, hogy csak egy ártalmatlan kóbor kutya aki itt pihen, de végül az egyik kíváncsi ember többet is meg akart tudni róla. Utánajárt Leo történetének és kiderült, hogy már 4 éve visszajár erre a helyre. Kiderült, hogy a kutyát kidobták és ő a gazdájára vár. Egy közeli lakos annyira megsajnálta a kutyust, hogy befogadta magához, de ez nem tartott sokáig. A négylábú visszaszökött az út széléhez és nem volt hajlandó elmozdulni onnan. Azóta néhány lelkes állatbarát folyamatosan visz ki neki élelmet és vizet és abban reménykednek, hogy egyszer valakinél békességre talál.
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás