Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Összesített 12 havi hirtelen halálozások: Biztonsági jelentés
Bizonyíték, hogy a tisztviselők tudták, hogy a Covid egy laboratóriumból származik
USA a káosz szélén: Hogyan élik meg az amerikaiak az amerikai álom végét
Az mRNS COVID vakcinák "turbó rákot" válthatnak ki a fiatalokban
Egyértelmű: a COVID-oltással beoltott sportolók életveszélyben vannak a pályákon
mRNS-vakcina toxicitása: Könyv az életért, kérem, adja tovább
Az Ivermectin továbbra is ezüstgolyó marad
Hunter Biden elismerte, hogy pénzt kapott a kínai KKP-hez kötődő cégtől
Orosz válaszcsapás: Lerombolták az IskanderM-el és a szuperszonikus Kinzhallal az ukrán titkosszolgálat, a SBU dnyiproi főhadiszállását
Dróntámadás érte Moszkva ikonikus üzleti központját a Moszkva City-t
Görögország: Ukrajnának szánt fegyverek tárolására használt raktár robbant fel
A magyarok szegényedtek el a legjobban Európában
Mészáros Lőrinc megvette Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelő cégét
Nem egy, hanem két ember halálát okozta egy géprobbanás a szigetszentmiklósi akku-feldolgozóban
Akkumulátorgyárak: azt sem tudjuk, mit bír el Magyarország
Döntöttek a pécsiek: a város nem lesz savgyarmat!
Nem épül akkumulátorgyár Fóton
Brutális tartozás: egy hónap alatt 14 milliárddal nőtt a kórházak adóssága
Szakács Árpád: Döghúst ettünk, embervért ittunk! - Magyarok a külföldi tankönyvekben
A görög kormány beismerte: Nem a klímaváltozás, hanem szándékos gyújtogatás okozza a görögországi tűzvészeket!
Ferenc pápa szerint "bátor erőfeszítésekre" van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben
Elmondhatjuk, hogy az USA aktívan fejleszti a biológiai fegyvereket és a biológiai fegyverek összetevőit
Az elektroszmog az elektromos mezők, mágneses mezők és elektromágneses sugárzás összessége
Készülj fel a katonai GESARA és NESARA vészhelyzeti műsorszóró rendszerre (EBS)
Vége a vélemény és a szólás szabadságának
Az orvos Bluetooth-alkalmazásokkal észleli a COVID-oltott egyének MAC-címeit
A nem a vállalatok által szentesített nézeteket valló ügyfelek bankszámláinak törlése annak a jele, hogy Orwell disztópikus rémálma felé haladunk
Az állampolgárok indulócsomagja a globális cenzúra-kartell 50 legnagyobb szervezetéhez
Az orosz Smart City rabok "biztonságosak és kényelmesek" lesznek, ígérik a technokraták
Szeretném röviden felhívni az emberek figyelmét az emberiséget fenyegető közelgő veszélyre

"Az Egészségügyi Világszervezet azt akarja, hogy minden ország írjon alá egy megállapodást a világjárvány kihirdetésére vonatkozó hatáskör átadásáról, valamint a vakcinák és gyógyszerek átadásáról.

Egészségesebb és biztonságosabb lenne az emberiség számára, ha a kolumbiai drogkartellel kötne megállapodást.

Ők mindent tudnak a drogokról, az biztos. A járvány idején az Egészségügyi Világszervezet csak hazugságokat mondott.

Terrorista szervezetnek kellene nyilvánítani. Azt hazudták, hogy van egy új és ismeretlen vírus, hogy lehet hatékony vakcinát készíteni. Hogy a vakcina 82%-ban hatásos, hogy megvéd a súlyos megbetegedésektől és a halálesettől. Ez persze mind-mind ostobaság és hazugság volt.

Ma az Egészségügyi Világszervezet veszélyesebb az emberiségre nézve, mint a Világgazdasági Fórum.
Köszönöm."

Lásd az első videóban!
Második videóban látható, mi a terve, "megoldása" a WHO-nak az emberek mesterséges élelmiszerhiányára!



Az amerikai hadsereg megerősítette a szívizomgyulladás kiugrását a COVID vakcina bevezetése után
Az amerikai hadsereg megerősítette a szívizomgyulladás kiugrását a COVID vakcina bevezetése után

Az amerikai hadsereg megerősítette a szívizomgyulladás kiugrását a COVID vakcina bevezetése után
7/20/2023 The Epoch Times

A COVID-19 vakcina bevezetése után 2021-ben ugrásszerűen megnőttek a szívizomgyulladásos esetek az amerikai szolgálati tagok körében, erősítette meg a Pentagon egyik vezető tisztségviselője.

2021-ben 275 szívizomgyulladásos eset volt - ez 151 százalékos kiugrás a 2016 és 2020 közötti éves átlaghoz képest - közölte Gilbert Cisneros Jr. védelmi miniszterhelyettes személyzeti és készenléti ügyekért felelős államtitkára, aki megerősítette az év elején egy bejelentő által nyilvánosságra hozott adatokat.

A COVID-19 vakcinák szívizomgyulladást okozhatnak, a szívgyulladás egy olyan formáját, amely halálozáshoz vezethet, beleértve a hirtelen halált is. A COVID-19 szintén okozhat szívizomgyulladást.

A diagnózis adatai a Védelmi Orvosi Epidemiológiai Adatbázisból származnak.

Cisneros úr megadta a 100 000 személyévre jutó esetek arányát, amely egy bizonyos időszakon keresztül méri a kockázatot. 2021-ben a korábbi fertőzéssel rendelkezők körében az arány 69,8 volt, míg a beoltott tagok körében 21,7.

"Ez arra utal, hogy nagyobb valószínűséggel a [COVID-19] fertőzés és nem a COVID-19 oltás volt az ok" - mondta Cisneros úr.

Azokra a tagokra vonatkozóan, akik be voltak oltva, de szintén megfertőződtek, nem közöltek számadatokat. A 20,6-os teljes arány azt is jelzi, hogy néhány tagot nem vettek figyelembe az alcsoportok elemzésében.

Ron Johnson szenátor (R-Wis.), aki az adatbázissal kapcsolatos problémákat vizsgálta, megkérdőjelezte, hogy a hadsereg hogyan jutott a számokhoz.

"Nem világos, hogy figyelembe vették-e vagy hogyan vették-e figyelembe azokat a szolgálati tagokat, akiknek korábbi COVID-19 fertőzésük volt, és COVID-19 oltást kaptak" - írta Johnson úr Cisneros úrnak.

A Védelmi Minisztérium (DOD) tisztviselői nem válaszoltak a megkeresésre.

Johnson úr legkésőbb augusztus 2-ig kérte az információkat.

Dr. Peter McCullough kardiológus, a McCullough Alapítvány elnöke megnézte az újonnan nyilvánosságra hozott adatokat.

"A szívizomgyulladásos esetek nagymértékű növekedése a hadseregünkben 2021-ben valószínűleg a meggondolatlan COVID-19 oltásnak volt köszönhető" - mondta a The Epoch Timesnak e-mailben, és egy izraeli tanulmányra mutatott rá, amely nem találta a szívizomgyulladás növekedését a COVID-19-es betegeknél.

Néhány más tanulmány szerint a COVID-19 vakcina növeli a szívizomgyulladás kockázatát. A COVID-19-et máshol is összefüggésbe hozták a szívizomgyulladással, bár a vakcinák soha nem előzték meg a fertőzést, és egyre kevésbé hatékonyak ellene.

A hadsereg ösztönözte a COVID-19 vakcinázást, miután az amerikai szabályozó hatóságok 2020 végén engedélyezték a vakcinák használatát. A katonai tisztviselők az elsők között voltak a világon, akik az oltást követő szívizomgyulladással kapcsolatos aggodalmakat fogalmaztak meg, és közzétettek egy korai esetsorozatot 22 korábban egészséges tagról, akik a COVID-19 vakcina beadását követő négy napon belül szívizomgyulladást szenvedtek. Az amerikai tisztviselők azóta kijelentették, hogy a vakcinák egyértelműen szívizomgyulladást okoznak.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter 2021-ben rendelte el a vakcinákat, és ez az előírás mindaddig érvényben maradt, amíg a kongresszus ki nem kényszerítette a visszavonását. (...)


Tovább a cikkhez
Összesített 12 havi hirtelen halálozások: Biztonsági jelentés
Összesített 12 havi hirtelen halálozások: Biztonsági jelentés
Az amerikai ügynökségek által használt viszonyítási alap annak kimutatására, hogy egy gyógyszer okozhat-e mellékhatásokat, a "megduplázott arány". A sportolók körében bekövetkezett hirtelen halálesetek online kompendiumának felhasználásával - egy 12 hónapos átlag gördítésével - kimutatható, hogy a biztonsági jelzés teljesült, ami azt jelzi, hogy a COVID oltások hirtelen halálesetekhez vezetnek a sportolók körében. A szignifikanciát a 12 hónapos időablakonkénti hirtelen halálozások száma körüli egyidejű 99%-os konfidenciaintervallumokkal igazolták: A hivatalos biztonsági jelzéshez vezető 12 hónap narancssárgával van jelölve (2021 aug. - 2022 szept. 2022), és az erre a 12 hónapra vonatkozó implikált éves világméretű összérték 822 hirtelen haláleset sportolóknál, bár ez minden korosztályra kiterjed, nem csak a 40 év alattiakra. Egy előzetes jelentésből kiderült, hogy az USA az összes jelentés 24,9%-át viseli, így ezt használtuk a J oszlopban, hogy megkapjuk az USA-ban a sportolók hirtelen halálozásának számát. A COVID-oltások első teljes éve, 101 sportolók körében bekövetkezett hirtelen halálesettel, az USA-ra vonatkozó alapértékként szolgál. A 12 hónapos időablakok csúcsa 205 hirtelen halálesetet mutat az USA-ban a sportolók körében, bár ez minden korosztályra vonatkozik, nem csak a 40 év alattiakra. Vegyük észre, hogy nem számítana semmit, ha az USA arányát rosszul becsülnénk meg, mert a világ összesített számai ugyanilyen arányban emelkedtek és csökkentek. A bizonyítékok arra utalnak, hogy a COVID-oltások a sportolók körében fokozott hirtelen halálozáshoz vezetnek, és ezért ki kellene vonni őket a forgalomból, amíg ezt nem sikerül rendezni - ahogyan azt történelmileg mindig is tették, amikor a korábbi kezelések átlépték a hivatalos biztonsági küszöböt.

Tovább a cikkhez
Bizonyíték, hogy a tisztviselők tudták, hogy a Covid egy laboratóriumból származik
Bizonyíték, hogy a tisztviselők tudták, hogy a Covid egy laboratóriumból származik
Hogyan volt a propaganda a világjárvány kezdetén gondosan kidolgozott, hogy elrejtse az igazságot? Milyen messzire mentek el a tisztviselők, hogy eltemessék az igazságot? Ez komoly kérdéseket kell felvetnie a valódi napirend körül. A közelmúltban közzétett dokumentumok fényt derítenek a tudósok között a világjárvány legkorábbi napjaiban zajló tanácskozásokra. Vajon a "Proximal Origin" című dokumentumot befolyásolta-e Fauci és más kormányzati tisztviselők, akik el akartak temetni minden olyan vitát, amely egy lehetséges laboratóriumi szivárgásról szólt? Az amerikai képviselőház republikánus képviselői, akik a covid eredetét vizsgálják, véletlenül egy rakás új dokumentumot hoztak nyilvánosságra, amelyek fényt derítenek a tudósok közötti tanácskozásokra a világjárvány legkorábbi napjaiban. 2023. július 11-én a covid eredetével foglalkozó albizottság meghallgatást tartott a "Proximal Origin" című dokumentummal kapcsolatban, melyen a Tulane Egyetemről Dr. Robert Garry-t és a Scrippsről Dr. Kristian Andersent, a dokumentum két szerzőjét kérdezték. 2020. február 1-jén Dr. Anthony Fauci konferenciahívást hívott össze közel egy tucat tudós részvételével. Tudományos konszenzusuk az volt, hogy a SARS-CoV-2 genetikailag módosítottnak tűnik, és hogy a világjárvány valószínűleg laboratóriumi szökés eredménye.

Tovább a cikkhez
USA a káosz szélén: Hogyan élik meg az amerikaiak az amerikai álom végét
USA a káosz szélén: Hogyan élik meg az amerikaiak az amerikai álom végét
A világjárvánnyal, egy példátlan gazdasági és társadalmi válsággal szembesülve az Egyesült Államok a jelek szerint a szélén áll. A középosztálybeli amerikaiakat követtük, akik most a szegénységi küszöbön találják magukat. Marcnak és Selene-nek be kellett zárnia éttermét, és nehezen tudják fizetni a bérleti díjat, amikor kisfiuk eltöri a karját. Most további 11 000 dollárt kell találniuk ahhoz, hogy kezeljék. Néhány hónappal ezelőtt Steven évi 70 000 dollárt keresett cégvezetőként. Ma a feleségével él a kocsijukban. De nem hajlandó feladni a kapitalizmusba és az amerikai álomba vetett hitét, és biztos benne, hogy jobb napok jönnek. Eközben Kirint kiutasítják, miután elveszítette pénztáros állását.

Tovább a cikkhez
Az mRNS COVID vakcinák
Az mRNS COVID vakcinák "turbó rákot" válthatnak ki a fiatalokban
A szakértők az 50 év alattiak körében a rákos megbetegedések rejtélyes növekedését tapasztalják, amely biológiailag különbözik a késői rákos megbetegedésektől. Míg egyesek azt állítják, hogy a rákos megbetegedések aránya évtizedek óta emelkedik, és a növekedést a cukros italoknak, az életmódnak és az alvászavaroknak tulajdonítják, mások szerint az mRNS COVID-19 vakcinák okozták a "turbó rákok" megjelenését - és az amerikai szabályozó hatóságok nem foglalkoznak az egyre növekvő problémával. Bár nincs hivatalos orvosi definíció arra, amit az orvosok "turbó ráknak" neveznek, a kifejezést általában az agresszív, gyorsan kialakuló, kezelésnek ellenálló rákok meghatározására használják - elsősorban a COVID-19 oltást követően fiatal, egészséges egyéneknél. Ezek az esetek gyakran késői stádiumban jelentkeznek áttétképződéssel, és gyorsan végzetes kimenetelűvé válnak. "Az történik, hogy ezek a rákok, amelyekhez hozzászoktunk, növekedési mintázatuk és viselkedésük teljesen eltér a megszokottól... Tehát a "turbó rák" valami olyasmi, ami nem volt ott, és hirtelen mindenhol megjelenik" - mondta Dr. Ryan Cole patológus, a Cole Diagnostics vezérigazgatója az EpochTV "American Thought Leaders" című műsorában adott interjúban. Dr. Cole egy későbbi interjúban elmondta a The Epoch Timesnak, hogy először a vakcina 2020 decemberi bevezetése után vette észre a rák bizonyos típusainak megugrását, és úgy véli, hogy a kutatók kezdik megérteni, hogyan alakulnak ki ezek a rákos megbetegedések.

Tovább a cikkhez
Egyértelmű: a COVID-oltással beoltott sportolók életveszélyben vannak a pályákon
Egyértelmű: a COVID-oltással beoltott sportolók életveszélyben vannak a pályákon
A kolumbiai világbajnokság 18 éves sztárja, Linda Caicedo-t kórházba szállították, miután edzés közben összeesett. A fenti VIDEÓ bemutatja, hogy működik valójában a "hatékony és biztonságos" COVID-biofegyver, amit védőoltásnak hazudva erőltettek az átvert és megzsarolt emberiségre. A női labdarúgó-világbajnokságot a közelmúltban egy ijesztő, de sajnos már mindennapinak számító incidens rázta meg, amelyben Linda Caicedo kolumbiai csatár összeesését nézhette meg a világ egyenes adásban. A sportoló minden előzetes betegség vagy probléma nélkül edzés közben összeesett, ismét a már megszokott fogatókönyv zajlik, az addig makkegészséges fiatal sportoló a "hatékonynak és biztonságosnak" hazudott COVID-szérum után jutott idáig. Caicedót életveszélyes kórházba szállították. A videó-felvétel megörökítette azt a pillanatot, amikor Caicedo hirtelen megállt, és a mellkasát markolászta, majd eszméletét vesztve a földre zuhant egy rutin edzésen az ausztráliai Sydneyben. Ez most már napi szinten történik világszerte! Ez a döbbenetes jelenség egyértelműen a COVID-vakcina bevetése után jelent meg a világban, addig ez nem létezett. Eddig már több száz élsportoló veszítette életét a sportpályákon a Hirtelen Halál következtében, mikoris minden előzetes egészségügyi probléma nélkül szívinfarktust, agyvérzést szenvedtek. Ami már világosan látszik, hogy a beoltott sportolók kiemelten rizikócsoprotnak számítanak a vakcina-halálozások terén, nyilván az edzés során jobban igénmybe vett szív reakciója ez az oltás mellékhatása/hatása miatt. Több olyan javaslat merült fel már a tudósok között, hogy a beoltott sportolók jobban tennék, ha abbahagynák a sportolást, ugyanis COVID-szérummal a szervezetükben ez olyan mintha egy aknamezőn sétálnának minden edzés, verseny alatt. Az is tény már, hogy a légnyomáskülönbség, ami a repülőgépekben lép fel le és felszálláskor, egy másik veszélyes rizikó a COVID-oltott embereknél. A WIFI-közleségét is egy súlyosbító tényezőnek vélik az orvosok a beoltottak között arató Hirtelen Halál eseteket figyelve.

Tovább a cikkhez
mRNS-vakcina toxicitása: Könyv az életért, kérem, adja tovább
mRNS-vakcina toxicitása: Könyv az életért, kérem, adja tovább
A Covid mRNS injekciók eddig soha nem látott mértékű sérülést és halált okoztak. Az Orvosok a Covid etikáért ("D4CE") kiadott egy könyvet, amely azt állítja, hogy ezek az ártalmak az immunológia alapelveit figyelembe véve várhatóak voltak. "Továbbá [a károk] nem korlátozódnak kizárólag a Covid vakcinákra, hanem az mRNS-technológiában mint olyanban rejlenek. Ezért számolnunk kell azzal, hogy a jövőben más vírusok vagy baktériumok elleni mRNS-vakcinák hasonlóan toxikusak lesznek. az mRNS-technológia soha nem lesz biztonságosan használható egyetlen fertőző ágens elleni vakcinázásra sem" - írta a D4CE. Célja, hogy elmagyarázza, mit jelent a kovid mRNS vakcina toxicitása a jövőbeni mRNS vakcinák számára, és felvázol három lehetséges mechanizmust, amelyek valószínűleg magyarázatot adnak a történtekért: a lipid nanorészecskék toxicitása; a vakcina által kiváltott tüskefehérjék toxicitása; és az immunrendszer erre adott válasza. Az mRNS-vakcinatoxicity arra a következtetésre jut, hogy az immunrendszer válasza a tüskés fehérjékre a legjelentősebb toxikus tényező, mivel ez egyrészt megfelel a boncolási eredményekben talált gyulladásnak és az immunrendszer károsodásának, másrészt pedig megfelel az elméleti károsító mechanizmusoknak.

Tovább a cikkhez
Az Ivermectin továbbra is ezüstgolyó marad
Az Ivermectin továbbra is ezüstgolyó marad
Az Ivermectin egy első osztályú, biztonságos gyógyszer mind a koronavírus-fertőzésekre, mind a mérgező covid-19 genetikai injekció által károsított emberek kezelésére. Az Ivermectin díjnyertes, biztonságos, hatékony gyógyszer, amely számos előnnyel jár az emberek számára. Ezek közé az előnyök közé tartozik a vírusellenes tevékenysége a hírvivő RNS-vírusok, köztük a koronavírusok ellen. Soha korábban egy biztonságos, hatékony gyógyszer nem került ilyen heves botrány középpontjába. A globális ragadozók elnyomják az ivermektint, hogy az emberiséget a nagy profitot hozó veszélyes covid-19 genetikai injekciókba korallozzák. Azokat az orvosokat, akik az ivermektint írták fel vagy tanították az embereknek, számos országban, különösen Kanadában, törvénytelenül üldözik. Most, hogy világszerte több mint egymilliárd covid "vakcina" sérült áldozat van, az ivermektin továbbra is alapvető fontosságú, mivel képes szekvenálni és blokkolni a mérgező tüskés fehérjéket, amelyek tömegesen termelődnek az injekció áldozataiban a genetikai injekciókra válaszul. Amit a nyilvánosságnak az ivermectinről mondtak, az egyszerűen nem igaz. Dr. Lawrie megosztja a WHO 2018-as dokumentációját, amely bemutatja, hogy az ivermektin mennyire biztonságos az emberekben, mivel a kovidot megelőzően több mint egymilliárd adag ivermektint használtak. Az ivermectin mellékhatásainak aránya 1 millió kezelésenként 11; ez még a Tylenolnál vagy az Aspirinnél is alacsonyabb. Hasonlítsuk ezt össze a kényszerített covid-19 genetikai injekciókkal ("vakcinákkal"), amelyek világszerte 20 millió ember halálát okozták. A WHO saját adatbázisa 5 millió jelentést tartalmaz a covid-19 "injekciók" mellékhatásairól.

Tovább a cikkhez
Hunter Biden elismerte, hogy pénzt kapott a kínai KKP-hez kötődő cégtől
Hunter Biden elismerte, hogy pénzt kapott a kínai KKP-hez kötődő cégtől
Hunter Biden a bíróságon szerdán sikertelen vádalku tárgyalásán elismerte, hogy több mint félmillió dollárt kapott egy, a Kínai Kommunista Párttal (KKP) kapcsolatban álló cégtől, ami ellentmondani látszik Joe Biden elnök korábbi állításának, miszerint a Biden családból senki sem szerzett "pénzt Kínából". A The Epoch Times által megszerzett bírósági jegyzőkönyv (pdf) szerint David Weiss, a delaware-i körzet amerikai ügyésze felolvasott a bíróságon egy bizonyítékot, amely szerint Hunter Biden 664 ezer dollárt keresett egy "kínai infrastrukturális befektetési társaságtól". Az elnöklő bíró, Maryellen Noreika amerikai kerületi bíró később pontosítást kért erről a cégről. "664 000 dollár egy kínai infrastrukturális befektetési társaságtól. Ez egyike azoknak a cégeknek, amelyekről már beszéltünk?" - kérdezte. "Azt hiszem, igen" - válaszolta Biden úr. "Melyik az?" - kérdezte a bíró. "Azt hiszem, a CEFC" - válaszolta az elnök fia. A CEFC egy KKP-hez kötődő kínai energetikai vállalat. Ye Jianming alapította, akiről Hunter Biden azt mondta a bírónak, hogy ő az a személy, akivel 2017-ben közösen alapította a Hudson West nevű céget. "Ki volt a társa?" - kérdezte a bíró. "Nem tudom, hogyan kell leírni a nevét; Ye Jianming annak a cégnek az elnöke", amely Biden úr szerint már nem létezik. Hunter Biden megjegyzései a delaware-i bíróságon ellentmondani látszanak az elnök korábbi tagadásainak. "A fiam nem keresett pénzt ezzel a dologgal kapcsolatban, miről is beszél, Kínáról" - mondta Biden úr az akkori elnöknek, Donald Trumpnak egy 2020 októberében rendezett televíziós vita során. "Az egyetlen fickó, aki pénzt keresett Kínából, az ez a fickó" - mondta akkor Biden úr, Trump úrra utalva. "Ő az egyetlen. Senki más nem csinált pénzt Kínából". A Fehér Ház nem reagált azonnal a nyilvánvaló ellentmondással kapcsolatos megkeresésre.

A volt gyarmatok kártérítést követelnek egykori gyarmattartóiktól
A volt gyarmatok kártérítést követelnek egykori gyarmattartóiktól

A volt gyarmatok kártérítést követelnek egykori gyarmattartóiktól
2023-07-29 Magyar Békekör Egyesület Hírek
Szentpétervár, 2023. július 29. szombat (MB)

Oroszország és az afrikai nemzetek kártérítést követelnek az afrikai államoknak a gyarmatosítás okozta károkért, és követelik a gyarmatosítók által elvitt kulturális kincsek visszaszolgáltatását - áll a második orosz-afrikai csúcstalálkozóról pénteken kiadott nyilatkozatban.

Az Orosz Föderáció és az afrikai államok megállapodtak abban, hogy segítenek az afrikai gyarmatosítás felszámolásában, és azon munkálkodnak, hogy biztosítsák a gyarmatosító politika által az afrikai államoknak okozott gazdasági és humanitárius károk kompenzálását. Megállapodtak az újragyarmatosító politika elleni küzdelemben is, hogy ne áshassák alá az afrikai államok szuverenitását, ne foszthassák ki természeti erőforrásaikat, és ne foszthassák meg őket döntésszabadságuktól.

A szentpétervári orosz-afrikai csúcsról kiadott nyilatkozat szerint Oroszország további 90 millió dollárt szán az afrikai országok adósságterheinek csökkentésére. Moszkva eddig 23 milliárd dollárt írt le az afrikaiak adósságállományából, s ezzel az afrikai államok Oroszországgal szemben fennálló adóssága 90 százalékban rendeződött.

Tovább a cikkhez
Orosz válaszcsapás: Lerombolták az IskanderM-el és a szuperszonikus Kinzhallal az ukrán titkosszolgálat, a SBU dnyiproi főhadiszállását
Orosz válaszcsapás: Lerombolták az IskanderM-el és a szuperszonikus Kinzhallal az ukrán titkosszolgálat, a SBU dnyiproi főhadiszállását
Egy korábbi, ukrán rakétatámadást, melyet Zelenszkij ukrán elnök is elismert toroltak meg az orosz légierők. Oroszország bejelentette, hogy elfogott egy ukrán rakétát Ukrajna délnyugati határa közelében. Ez a második Ukrajnából indított rakéta. Az ukrán támadásokat orosz támadás követte az ukrán SBU dnyiproi épülete ellen Iskander és Kinzhal rakétákkal, utóbbit MiG-31K repülőgépről lőtték ki. Az ukrán városból, Dnyiproból, az orosz rakétatámadás pillanatáról készült képek azt mutatják, hogy a ballisztikus rakéta nem csak a sokemeletes lakóház fölött "siklott", hanem az SBU főhadiszállását célozta meg. Elsöprő erejű volt az orosz Iskander rakétacsapás az ukrán SBU dnyiproi főhadiszállása ellen, a képek tagadhatatlan dokumentumai annak a pusztításnak, amelyet ezek az orosz ballisztikus rakéták vagy légi indító rakétáik végeznek szárazföldi célpontoknál. A Kinzhal rakéta az, amely a feltételezések szerint az ukrán "YUP"-ot is elpusztító fegyver. A személyi veszteségek súlyosnak tűnnek, az eddigi jelentések több mint 200 halottról sázmolnak be. Maga Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök is üzenetet adott ki, amelyben elismerte a támadást. Megdöbbentőek a képek attól a pillanattól kezdve, amikor a rakéta becsapódott az épületbe.

Tovább a cikkhez
Dróntámadás érte Moszkva ikonikus üzleti központját a Moszkva City-t
Dróntámadás érte Moszkva ikonikus üzleti központját a Moszkva City-t
Ukrán drónok támadták Moszkva Cityt (Moszkva Sziti), az orosz főváros ikonikus pénzügyi és üzleti negyedét, ahol Európa legmagasabb felhőkarcolói találhatók - közölte Szergej Szobjanyin polgármester vasárnap kora hajnalban.
"A [Moszkva] City két irodatornyának homlokzatai kisebb károkat szenvedtek. Nincsenek áldozatok vagy sérültek" - írta Szobjanyin rövid bejegyzésben Telegram-csatornáján. Az orosz védelmi minisztérium később közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy összesen három drón vett részt a támadásban - írta az Orosz Hírek. A Védelmi Minisztérium szerint az egyik a levegőben megsemmisült Moszkva külterületén, míg a másik kettőt a légvédelem hatástalanította, letértek az útvonalukról és "egy nem lakóépület-komplexum területére zuhantak Moszkva városában". A TASZSZ hírügynökség idézte a mentőszolgálatot, amely szerint "robbanás történt" az 50 emeletes épület ötödik és hatodik emelete között az "IQ negyed" komplexumban, amely összességében három magasházból áll. A helyi média arról számolt be, hogy a lakók hangos robbanást hallottak. Az IQ negyedben hét minisztérium és kormányzati ügynökség, köztük a kereskedelmi, gazdasági és távközlési minisztérium irodái találhatók. Egy második "robbanás" az OKO II épületnél történt, amely irodákat és üzleteket tartalmaz - közölték a tisztviselők. A szolgálatok a hírügynökségnek elmondták, hogy az első és a negyedik emelet között ablakok törtek be. Azt is elmondták, hogy egy biztonsági őr megsérült. A sérült épületeket kiürítették - közölték a tisztviselők.

Tovább a cikkhez
Görögország: Ukrajnának szánt fegyverek tárolására használt raktár robbant fel
Görögország: Ukrajnának szánt fegyverek tárolására használt raktár robbant fel
Orosz hírügynökségek jelentése szerint egy olyan fegyverraktár robbant fel Görögországban , ahol nagy mennyiségű, Ukrajnának szánt és már szállításra előkészített fegyvert és muníciókat tároltak. A robbanás okáról egyelőre nincs semmi információ, a szándékosság sem kizárható, főleg, hogy Görögországban egyre több NATO és háborúellenes megmozdulást szerveznek civil lakosok. Habár a Mainstream Média megpróbálja elhallgatni, Görögországban az ukrajnai-orosz fegyveres hadművelet óta folyamatosak a NATO ellenes megmozdulások, ahol az emberek tiltakoznak a görög kormány Ukrajnát támogató politikája miatt. Nem lehetetlen tehát, hogy a fegyverraktárak felrobbanása sem véletlen baleset... Az ERT görög televíziós csatorna tájékoztatása szerint kigyulladt egy lőszerraktár Görögországban Nea Anchialos város közelében. Az újságírók élőben rögzítették az egyik robbanást abban a raktárban, ahol az ország légierejének rakétáit tárolják. Ugyanezen raktárakban lőszer is lehet, amelyet az ország Kijevbe szállít. A környék lakói saját erőből próbálják elhagyni a veszélyes területet, néhányan csónakokkal próbálnak elmenekülni. A hatóságok lezárták a benzinkutakat a tűz továbbterjedésének veszélye miatt. A tüzek továbbra is égetik az országot, több területen evakuálást jelentettek be.

Döntött az unió: jöhet 880 milliárd forintnyi támogatás Magyarországra
Döntött az unió: jöhet 880 milliárd forintnyi támogatás Magyarországra

Döntött az unió: jöhet 880 milliárd forintnyi támogatás Magyarországra
Az Európai Bizottság is rábólintott arra a magyar programra, amelyen keresztül 880 milliárd forintot biztosítana a vállalatok zöldátállást segítő beruházásaira. A támogatás 2025. december 31-ig lesz elérhető a stratégiai ágazatok cégeinek.
2023.07.28. VG/MTI

Az Európai Bizottság jóváhagyta a klímasemleges gazdaságra való átállásra irányuló, 2,36 milliárd euró (mintegy 880 milliárd forint) összegű magyar programot - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken. Az uniós bizottsági közlemény szerint a magyar program a zöldmegállapodáshoz kapcsolódó ipari tervnek megfelelően a klímasemleges gazdaságra való átállás előmozdítása érdekében a stratégiai ágazatok beruházásainak felgyorsítását segíti majd.

A programot az Európai Bizottság a március 9-én elfogadott, ideiglenes válság- és átállási keret alapján hagyta jóvá, amelynek célja a zöldátállás felgyorsítása és a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése szempontjából kulcsfontosságú ágazatokban hozott intézkedések támogatása. Emlékeztettek: az új keret módosítja és részben meghosszabbítja a 2022. március 23-án elfogadott, majd két ízben módosított ideiglenes válságkeretet, amely lehetővé tette, hogy a tagállamok a jelenlegi geopolitikai válság közepette támogassák a gazdaságukat.


A magyar intézkedés kedvezményezettjei olyan vállalatok, amelyek akkumulátorokat, napelemeket, szélturbinákat, hőszivattyúkat, elektrolizátorokat, szén-dioxid-leválasztásra és -tárolásra szolgáló berendezéseket és az ezekhez felhasznált alkatrészeket gyártják, illetve a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat állítják elő.

Most már elkerülhetetlen: tényleg akkunagyhatalommá válik Magyarország

Jó néhány akkugyár épült az elmúlt években Magyarországon, az idén azonban tovább gyorsult az elektromos autók nélkülözhetetlen alkatrészeit gyártó üzemek terjedése.

A közlemény szerint a brüsszeli testület megállapította, hogy a magyar program összhangban áll az ideiglenes válság- és átállási keretben meghatározott feltételekkel, mert a támogatás ösztönözni fogja a klímasemleges gazdaságra való átálláshoz szükséges berendezések gyártását.

Az Európai Bizottság szerint a magyar támogatási program szükséges, megfelelő és arányos intézkedés, amely meggyorsítja a zöldgazdaságra való átállást, és hozzájárul olyan gazdasági tevékenységek fejlesztéséhez, amelyeknek jelentős szerepük van a zöldmegállapodáshoz kapcsolódó ipari terv megvalósításában.

A támogatás 2025. december 31-ig nyújtható.




Az infláció hatása az abszolút szegénység százalékos változására EU-ban: a nagy nyugati tagállamokban alig érezhető a hatása, nincs tőle általános elszegényedés, az átlagpolgár kicsit visszavesz a költéseiből, kibírja. Kihagy egy nyaralást.

Magyarországon viszont, ahol a legnagyobb az infláció, az EU átlag duplája-triplája, és eleve alacsony a vásárlóerő, Bulgária után a második legszegényebb ország az EU-ban ebből a szempontból, igen jelentős. A jómódúak ki tudják védeni, vagyonuk reáleszközben tartásával, a megtakarítással nem rendelkező szegények nem, ezért az infláció, pláne az adóemelésekkel direkt szított, a legszegényebbek kíméletlen megadóztatása. A zsebük kiforgatásával kalapozzák össze inflációval a pénzt az állami túlköltekezésből fakadó magas infláció miatt kifizett magas kamatra.

Az angolul beszélgetni tudó népesség százalékos aránya (Európa)
Az angolul beszélgetni tudó népesség százalékos aránya (Európa)


És természetesen minden másról szó van az agymosó propagandában, hazudnak éjjel-nappal, csak erről nincs: a tudatosan szított infláció nagyon sok embert elszegényített, napi megélhetési gondokba sodort, számukra ez nem puszta statisztika. És nem tudnak elmenni a határ túloldalára sem olcsóban bevásárolni. Egyáltalán, az a szó is ki van tiltva a propagandából, hogy "szegény". Mintha attól megszűnne a szegénység.

Kapcsolódó: Az emelkedő energia- és fogyasztói árak hatása a háztartások pénzügyeire, a szegénységre és a társadalmi kirekesztésre az EU-ban


Videók: Kristálytiszta Karsztvizet hova viszik?... és Fidesz alapító borítja az asztalt


Tovább a cikkhez
A magyarok szegényedtek el a legjobban Európában
A magyarok szegényedtek el a legjobban Európában
4,4 százalékponttal növekedett a szegénység átlagosan az unióban. Máltán a legkevésbé, legjobban Magyarországon. A hétvégén tusványosi beszédében Orbán Viktor úgy vélte, hogy Magyarország remekül működik. Ahogy fogalmazott három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról. A miniszterelnök szerint az új gazdasági rendszer, amelyet 13 éve épít a kormány, "összeállt és jól is teljesített". Bárcsak igaza lenne Orbán Viktornak és a fránya számok is ezt mutatnák, de az európai összehasonlításokban folyamatosan hátul kullogunk.

Tovább a cikkhez
Mészáros Lőrinc megvette Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelő cégét
Mészáros Lőrinc megvette Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelő cégét
Újabb nagybevásárlást tartott a Mészáros Csoport. Mészáros Lőrinc és a Mészáros Csoporthoz tartozó a Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést írt alá Nikola Velickivel, a RABO d.o.o. vezérigazgatójával, Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelője, illetve exportőre megvásárlásáról - jelentette be a cég. A horvát cég mostantól 100 százalékban a Talentis, illetve az MKB Magántőkealap tulajdonában lesz. A vállalat gyümölcsösei, amelyek a magyar határtól 25 kilométerre találhatóak, évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termelnek. A Rabo d.o.o. a prémium kategóriás édes almával a régió legjelentősebb termelői közé tartozik, valamint Horvátország legnagyobb édesalma-exportőre. "Az újabb akvizícióval egy olyan egyedülálló gyümölcstermesztési, tárolási és termékskála know-how birtokába kerül a vállalatcsoport, amelyet itthon is sikerrel alkalmazhatunk a gyümölcstermesztés területén" - idézi a cég közleménye Mészáros Lőrincet.

Tovább a cikkhez
Nem egy, hanem két ember halálát okozta egy géprobbanás a szigetszentmiklósi akku-feldolgozóban
Nem egy, hanem két ember halálát okozta egy géprobbanás a szigetszentmiklósi akku-feldolgozóban
Az eddigi hírekkel ellentétben nem egy, hanem két súlyos égési sérüléseket szenvedett dolgozó vesztette életét a kórházban a SungEel Hitech Hungary Kft. szigetszentmiklósi üzemében történt baleset miatt. A halált okozó géprobbanás márciusban történt, a részleteket azonban csak most ismerhettük meg abból a határozatból, mely 10 millió forintos bírságot rótt ki a cégre súlyos veszélyeztetést okozó munkavédelmi mulasztások miatt. Kisebb tűzesetről és három ember megsérüléséről adott hírt a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság márciusban, egy szigetszentmiklósi ipari balesetről szóló közleményében. Az Átlátszó által most megszerzett dokumentum szerint a SungEel Hitech Hungary Kft. akkumulátor-feldolgozójában történt balesetnek két halálos áldozata is volt. A céget, melyet korábban már több alkalommal megbüntettek dolgozói súlyos veszélyeztetése miatt, a munkavédelmi hatóság június végén a legmagasabb összegű, 10 millió forintos bírsággal sújtotta.

Tovább a cikkhez
Akkumulátorgyárak: azt sem tudjuk, mit bír el Magyarország
Akkumulátorgyárak: azt sem tudjuk, mit bír el Magyarország
Magyarországon, méghozzá Nyíregyházán építi fel első európai akkugyárát a kínai Sunwoda - jelentette be csütörtök délelőtt Szijjártó Péter. A projekt hatalmas, összesen 580 milliárdos. Mindez a külügyminiszter szerint több ezer munkahelyet hoz majd létre, és kizárólag szürkevizet használ majd. Az ellenzéki pártok nem ennyire optimisták: Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján arról beszélt: "akkumulátorgyarmattá" teszik Magyarországot. A Magyar Hangnak azt is elmondta: miközben a kormány sorra jelenti be akkumulátorgyárak létesítését, még azt sem lehet tudni, hány ilyen, víz-és energiaigényes létesítményt bír el egyáltalán az ország, hiszen erről nem készült semmilyen felmérés. Nyíregyháza fideszes polgármestere cikkünk megjelenéséig nem nyilatkozott arról, mióta tudott a beruházás tervéről, és miért állította kész helyzet elé a lakosságot. A világ tíz legnagyobb elektromos akkugyártója közé tartozó kínai Sunwoda felépíti első európai gyárát is, méghozzá Nyíregyházán. Az első ütem 93 milliárdos, ami aztán a többi szakasszal együtt 580 milliárdos beruházássá fog kiteljesedni.

Tovább a cikkhez
Döntöttek a pécsiek: a város nem lesz savgyarmat!
Döntöttek a pécsiek: a város nem lesz savgyarmat!
A Pécs Jövője Egyesület áprilisban telefon kérte ki a pécsiek véleményét arról, hogy épüljön-e a városunkban akkumulátorgyár. A pécsiek döntése teljesen egyértelmű: a válaszolók 95 százaléka arra szavazott, hogy a városban ne épülhessen a környezetünket károsító akkugyár. A városban lakók elsöprő többsége nem engedi, hogy bárki ránk kényszerítsen egy szennyező, a pécsiek egészségére káros gyárat. Eldőlt: Pécs nem lesz savgyarmat! - közölte lapunknak megküldött sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség. A teljes közlemény: A telefonos megkeresés során azt kérdezték a pécsiektől, hogy Pécsnek bármilyen beruházást be kell fogadnia, ha a kormány úgy akarja, akkor is, ha az veszélyezteti a pécsiek egészségét, a talajt, a vizünket, vagy Pécsett ne épülhessen mérgező akkumulátorgyár, és minden kérdéses beruházásról végső soron a pécsiek dönthessenek. A megkeresésre válaszoló pécsiek nem hagytak semmi kétséget: 95 százalékuk a városvezető Pécs Jövője Frakciószövetséggel ért egyet. Mi, a város vezetői ennek szellemében továbbra is egy élhető, zöld és okos Pécset építünk. Olyan beruházásokat igyekszünk a városba vonzani, amelyek fenntartható, tiszta és modern technológiát alkalmaznak. Megvédjük a pécsiek érdekeit, egészségét, és számukra az ő döntésük a legfontosabb. Nem hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek, legyen szó akkumulátorgyárról, atomtemetőről vagy uránbányáról!

Tovább a cikkhez
Nem épül akkumulátorgyár Fóton
Nem épül akkumulátorgyár Fóton
Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár - jelentette be Vass György, a település fideszes polgármestere. Elmondása szerint a fóti önkormányzat több hónapos munkájának eredménye, hogy a HelloParks nyilatkozatban vállalta, hogy a településen a jövőben nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal. Mint ismert, a fóti képviselő-testület még tavaly decemberben fogadott el nyilatkozatot arról, hogy minden lehetséges eszközzel korlátozza, hogy a város területén környezetszennyező vállalkozások működhessenek. Ezzel garanciát kaptunk arra, hogy a lakosokat akkumulátorcellák gyártásából jelentős környezeti hatások (levegő-, talaj-, víz- vagy környezetszennyezés) nem érhetik a jövőben sem - fogalmazott a városvezető, mindössze pár órával azután, hogy az idei legnagyobb akkumulátorgyár építését jelentette be a kormány.

Tovább a cikkhez
Brutális tartozás: egy hónap alatt 14 milliárddal nőtt a kórházak adóssága
Brutális tartozás: egy hónap alatt 14 milliárddal nőtt a kórházak adóssága
Július végére akár a 100 milliárd forintot is súrolhatja az egészségügyben a kifizetetlen számlák végösszege, mondta a Napi.hu-nak Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A cégek már a jogi lehetőségeiket vizsgálják, hogy miként juthatnak hozzá követeléseikhez. Egy hónap alatt 13,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása. A Magyar Államkincstár (MÁK) honlapján elérhető adatok szerint június végén 70,2 milliárd forint tartozást halmoztak fel a fekvőbetegellátó intézmények, a szakrendelők és a kórházak háttérintézményei. A tartozásállomány az egyetemi klinikákkal együtt pedig összesen 86,4 milliárd forintra ugrott - mondta a Napi.hu-nak Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Ezzel a tendenciával könnyen kiszámolható, hogy a július végi tartozásállomány elérheti a 100 milliárd forintot is. Egy hónappal korábban, vagyis május végén a teljes tartozásállomány 72,8 milliárd forint volt.

Tovább a cikkhez
Szakács Árpád: Döghúst ettünk, embervért ittunk! - Magyarok a külföldi tankönyvekben
Szakács Árpád: Döghúst ettünk, embervért ittunk! - Magyarok a külföldi tankönyvekben
Döbbenetes dolgokat terjesztettek rólunk az európai fiatalok körében. Olay Ferenc Magyarország a külföldi tankönyvekben című tényfeltáró kötete máig tartóan a legjelentősebb oknyomozó munka abban a vonatkozásban, hogy a Trianon előtti évtizedekben milyen manipulatív eszközökkel hangolták át a nyugati közvéleményt a magyarok gyűlöletére. "Aki a magyart szereti, üsse meg a mennykő" - Így írtak Magyarországról trianon után a tankönyvekben. A trianoni országcsonkítás után az utódállamokban fontos szerepet kapott a magyarok elhiteltelenítése, az ellenünk való gyűlölet szítása. Ez a tendencia azonban már a területrablás előtt is megfigyelhető volt. A bevezetőben a szerző megemlíti: az utódállamok jelenlegi vezető rétege évtizedes propagandával ágyazott meg a nyugati közvéleményben a trianoni békediktátumig, "felhasználták céljuk elérésére az útleírásokat, útikönyveket, lexikonokat, az iskolai tan- és segédkönyveket, valamint térképeket", amikkel népük ősiségét, kulturális felsőbbrendűségét és a magyarok általi elnyomatásukat ismételték. Közben "észrevétlenül dobták bele a sokszor jóhiszemű és elfogult külföldi közvéleménybe Magyarország felosztásának, mint az európai béke nélkülözhetetlen feltételének gondolatát",
Olay Ferenc most összeszedte a hogyan írtak rólunk a tankönyvekben!

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria


Nyolc vitathatatlan BIZONYÍTÉK arra, mekkora aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA 2023. JÚL. 28. thegatewaypundit - substack

Az úgynevezett "klímavészhelyzet" valójában az emberiség történetének legnagyobb áltudományos csalása. Célja a pénz áramlásának és a bolygó népességének ellenőrzése.

Lynne Balzer elemzése, amelyet a The Gateway Pundit adott ki, erre világít rá.

1. A globális felmelegedés "válsága" egészen a közelmúltig érdekes módon,a globális lehűlés "válsága" volt.

Az 1960-as években az időjárás kezdett lehűlni a több évtizedes felmelegedés után, amely az 1930-as évek "klímavsalást" okozta. De ahogy a Föld lehűlt, a CO2 százalékos aránya nőtt. A lehűlésért is a szén-dioxidot és a túlnépesedést okolták.

Ez a Time magazin borítója csak a jéghegy csúcsa. Abban az időben cikkek és könyvek százai jelentek meg, amelyek a következő századfordulón, tehát pont akkorára mikorra elkezdték a globális felmele4gedést hazudni, éppen jégkorszakot jósoltak. Ugyanazon érvekkel támasztották alá a várható végzetes jégkorszakot, mint a jelenleg a végzetes globális felmelegedést.

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
De amikor a hőmérséklet ismét emelkedni kezdett az 1980-as években, a klímariasztók azt mondták nekünk, hogy az általunk kibocsátott szén-dioxid felmelegíti a Földet.

Ugyancsak abban az időben Meryl Streep volt a PBS által sugárzott "Race to Save the Planet" című dokumentumfilm animátora. Azt jósolta, hogy 2000-re a globális átlaghőmérséklet négy fokkal magasabb lesz.

Ezek egyike sem történt meg. Sorozatosan hazudnak és arcűátlanul mondják az egymásnak ellentmondó áltudományos baromságokat.

2. Lehetetlen elvetni a klímafelmelegedés hipotézist.

Az éghajlatváltozást a következőknek tulajdonítják: több hőhullám, de több hideghullám is; több szárazság, de több árvíz is; kevesebb hó, de több hó is; a mentális betegségek és az öngyilkosságok számának növekedése; növekvő alkoholizmus ; a bűnözés növekedése; a rovarok és denevérek számának növekedése; a földrengések és cunamik számának növekedése; a polgárháború Szíriában...

Minden, ami a Földön történik, az éghajlatváltozásnak tulajdonítható.

A CNN legutóbbi jelentése szerint a "klíma felmelegedése" valójában nem "felmelegedést" jelent.

Mike Hulme, a Cambridge-i Egyetem munkatársa azt mondta:

"A globális felmelegedés kifejezés összezavarja az embereket, mert meleget jelent, és ezért félreértelmezésre ad lehetőséget, mivel a hidegre is utal."

A tudomány egyik jól ismert szabálya kimondja: "ha egy elméletet nem lehet megkérdőjelezni, akkor az nem tudomány".

3. "Klímakapu": 2009-ben és 2011-ben több ezer e-mail vált nyilvánossá vezető amerikai és brit tudósok között, amelyek a globális felmelegedés elméletét hirdették.

Egy e-mail a következő tartalommal rendelkezett:
"Most fejeztem be Mike trükkjét a Nature számára, összeadtam az egyes sorozatok tényleges hőmérsékletét az elmúlt 20 évre (1980 óta)."

Ez egy Michael Mann, a Penn State Egyetem munkatársa által összeállított grafikon volt, amely durván eltúlozta a globális felmelegedés veszélyét. Csalt.

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
Steven McIntyre kanadai statisztikus alapvetően hamisnak minősítette azokat a statisztikai módszereket, amelyeket Mann a jobboldali növekedés megteremtésére használt - egyesek hokiütőhöz hasonlították őket.

A felmelegedés ikonjává vált grafikon tévesen azt mutatta, hogy a globális hőmérséklet hirtelen elérte a történelem legmagasabb szintjét.

Valójában a középkori felmelegedési időszakot (1000 évvel ezelőtt) és a kis jégkorszakot (14-16. század) kiiktatta az éghajlattörténetből.

A tudósok e-mailjeiből az is kiderült, hogy megdöbbentő és brutális módszereket alkalmaztak a különböző véleményű tudósok elhallgattatására.

James Delingpole, a Daily Telegraph brit újságírója úgy jellemezte ezt az e-mail-gyűjteményt, mint "összeesküvést, bűnrészességet a felmelegedési adatok eltúlzásában, a kellemetlen információk esetleges illegális megsemmisítésében, a nyilvánosságra hozatallal szembeni szervezett ellenállást, az információk manipulálását, az elméletek ingatag elemeinek magánvallomását és még sok mást".

Hogy eltereljék a figyelmet ezekről a korrupt tudósokról, a média egy része az oroszokat hibáztatta az e-mailek feltöréséért és nyilvánosságra kerülésésrt.

Ennek a nyilvánosságra hozatalnak általában véget kellett volna vetnie az éghajlati katasztrófával operáló blöffnek, a klímakamunak.

De mivel a média eltussolta a botrányt, a legtöbb ember nem is tudja, hogy valaha i is megtörtént ez az aljas klímacsalás

4. Több billió dollárt költöttek az embereket világvégével ijestzgető tudósok ösztöndíjaira, elit magánrepülőgépes utazásokra klímakonferenciákra, kolosszális támogatásokra, mindezt az adófizetők zsebéből persze, továbbá elektromos járművekre, napelemekre és szélerőművekre, amelyek hatalmas területeket foglalnak el, és szó szerint elpusztítják a vadon élő állatokat és a környezetet.

Az ebből az átverésből - beleértve a szén-dioxid-kamut- profitáló, jó helyzetben lévő egyének hatalmas vagyonra tettek szert.

A mozgalom főszóvivője, Al Gore a "zöld energiába" fordított befektetéseinek köszönhetően 1,7 millió dollárról 330 millió dollárra növelte nettó vagyonát.

Gore An Inconvenient Truth című dokumentumfilmje azt állította, hogy az Antarktisz és Grönland jégtakarójának hatalmas olvadása a közeljövőben hét méterrel a világ tengereinek és óceánjainak szintemelkedéséhez vezet.

Jelenleg a tengerszint évente átlagosan körülbelül egy milliméterrel, a köröm vastagságával vagy egy tenyérszélességgel emelkedik évszázadonként.

Ezt a tényt a NOAA (US National Oceanic and Atmospheric Administration) igazolta.

2005 és 2017 között egyetlen nagyobb hurrikán sem érte el az Egyesült Államok partjait, ami a történelem leghosszabb időszakának rekordja 3-as vagy annál erősebb hurrikán nélkül.

Évtizedek óta a tudósok bőséges fizetést kapnak állami támogatásokból, hogy népszerűsítsék az ember által előidézett klímaválság hamis narratíváját.

Ha azt mondanák, hogy az elmélet nem valós, akkor a támogatásokat csökkentenék, és az állásuk elvesztését kockáztatnák.

5. A legtöbb tudós nem hiszi el, hogy valóban létezik klímaválság.

Nemrég egy Nobel-díjas fizikus, John Clouser kijelentette:

"Az éghajlatváltozásról szóló népszerű narratíva a tudomány veszélyes korrupcióját tükrözi, amely veszélyezteti a globális gazdaságot és emberek milliárdjainak megélhetését."

Egy másik kiemelkedő tudós, Hal Lewis így nevezte:

"A legnagyobb és legsikeresebb csalás, amit hosszú fizikus életem során láttam."

2007-ben a Global Warming Petition projektben 31 487 tudós nyilatkozott:

"Nincs meggyőző tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az emberi szén-dioxid-, metán- vagy más üvegházhatású gázok kibocsátása a Föld légkörének katasztrofális felmelegedését és a Föld éghajlatának megbomlását okozná vagy okozná a belátható jövőben."

Néhány tudós, attól tartva, hogy elveszíti állását, megvárta, amíg visszavonul, hogy megszólaljon erről, annyira üldözték az igazmondókat.

6. A szén-dioxid NEM a fő "üvegházhatású gáz".

A légkör mindössze négy századát (0,0415%) teszi ki.

A fő üvegházhatású gáz - a vízgőz - 70-100-szor nagyobb légköri hőmegtartó képességgel rendelkezik.

A Google-keresés során azonban a diagramok 99,9%-a hibás, mint például ez is.

Vedd észre, mi a baj?

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
A helyes grafikonnak így kell kinéznie:

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
7. A metán és a dinitrogén-oxid hibáztatása az éghajlatváltozáshoz való hozzájárulásukért ürügyül szolgál a gazdaságok tulajdonosaiktól való elfoglalására, és ezzel a mezőgazdaság tönkretételére.

Az igazság azonban az, hogy a metán előfordulása csak KÉT rész a MILLIÓHOZ, ami teljesen jelentéktelen.

Az alábbi grafikon a szén-dioxid csekély hatását, illetve a metán és a dinitrogén-oxid igazán parányi hatását mutatja a vízgőzhöz képest.

Aljas, hazug átverés az egész globális klímahisztéria
A vegán riasztók démonizálták ezeket a gázokat, hogy a gazdákat arra kényszerítsék, hogy megszabaduljanak állataiktól, és helyettesítsék őket "műhússal".

Mivel metán keletkezik a rizstermesztés folyamata alatt is, a globalista politikusok azt tervezik, hogy betiltják ezt a növényt is, amely a világ lakosságának fele számára alapvető élelmiszerként szolgál.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió száz országot szorgalmaz, hogy 2030-ra 30%-kal csökkentsék metán- és dinitrogén-oxid-szintjüket.

Ha ezek az államok engednek a nyomásnak, emberek milliói éheznek majd.

Ez már megtörténik Srí Lankán, Ghánában és Dél-Afrikában.

8. A Föld lényegesen zöldebb - amint azt a műholdfelvételek is mutatják - a szén-dioxid enyhe növekedése következtében.

Mivel a CO2 létfontosságú a fotoszintézishez, ami szintén életben tart bennünket, ennek a gáznak a kismértékű növekedése jótékony hatású a mezőgazdasági termelés számára.

A növények gyorsabban nőnek, és több CO2-t szívnak fel a folyamat során.

Ezek jól dokumentált IGAZSÁGOK - nem elméletek vagy jóslatok -, amelyek azt bizonyítják, hogy a "klímavészhelyzet" egy hatalmas kamu, egy aljas álhír, amelyet a mai világot uralók pénzért és hatalomért hirdetnek.

Tovább a cikkhez
A görög kormány beismerte: Nem a klímaváltozás, hanem szándékos gyújtogatás okozza a görögországi tűzvészeket!
A görög kormány beismerte: Nem a klímaváltozás, hanem szándékos gyújtogatás okozza a görögországi tűzvészeket!
Az európai tűzvészekről szóló apokaliptikus médiabeszámolók közepette maga a görög éghajlat-változási miniszter elismerte, hogy Görögországban a legtöbb tűzvészt ember okozta, nem pedig a globális felmelegedés, ahogy azt a tömeggyilkos globalisták legújabb emberiség ellenes propagandája sugallná.
Vaszilisz Kikiliasz, a görög éghajlat-változásért felelős miniszter elárulta , azaz inkább beismrete hogy az elmúlt hetekben az országban kitört 667 tűzeset nagy részét "ember okozta". Kikilias újságíróknak azt mondta, hogy az elkövetők "gondatlanságból elkövetett vagy szándékos gyújtogatásban" voltak bűnösek. A hisztérikus és természetesen hazug klímaváltozási propaganda után, amelyben a globális felmelegedést okolták, a Mainstream Média is - félszegen és fogát szívva - kezdte beismerni, hogy igen, a tüzek fő okozói emberek. De továbbra is azzal érvel, hogy azért az úgynevezett klímaváltozás fontos szerepet játszik a tüzek terjedésében. Ez így is van., főleg, ha a klímaterroristák fizetik azokat az elvetemúlt gazembereket, akik parancsra gyújtogatnak, hogy kellő alapot azaz hazug díszletet biztosítsanak a globális felmelegedés-féle áltudományos kamunak. Pont az a metódus, ahogy azért ölték a COVID-kamu alatt a kórházba beutaltakat meg a WHO protokollal, hogy így kellő számú, nyilvánosan megszellőztetett halálesetet teremtsenek, amire lehet pandémia hazugságokat alapozni. Ugyanez megy most a klímahisztériával.

Tovább a cikkhez
Ferenc pápa szerint
Ferenc pápa szerint "bátor erőfeszítésekre" van szükség a klímaváltozás elleni küzdelemben
A globális éghajlatváltozás elleni küzdelemben "bátor és előrelátó erőfeszítések megtételére" buzdított Ferenc pápa üzeneteiben, amelyeket az erdőtüzek és más időjárási katasztrófák sújtotta Olaszország és Görögország püspöki karának küldött pénteken. A katolikus egyházfő az olasz egyháznak szánt bejegyzésében mély együttérzését fejezte ki a vihar és erdőtüzek sújtotta területeken élő emberekkel, akiket "közel" érez magához. "Ezek a légköri események rávilágítanak arra, hogy bátor és előrelátó erőfeszítésekre van szükség, hogy felelősségteljesen szembe nézzünk az éghajlatváltozás kihívásaival, mert csak így óvhatjuk meg a teremtett világot, vigyázva közös otthonunkra" - áll a Matteo Zuppi bíborosnak, az Olasz Püspöki Konferencia elnökének címzett üzenetében. Ferenc pápa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik nagylelkűen felajánlották segítségüket, különösen kiemelve a tűzoltók áldozatos, erőn feletti munkáját. Ferenc pápa a hőhullámok miatt erdőtüzekkel sújtott Görögország püspöki karának is hasonló üzenetet küldött, amelyben azt írta: "reméli, hogy a közös otthonunkat fenyegető veszélyek, amelyeket a jelenlegi hőhullám súlyosbít, mindenkit arra ösztönöznek, hogy megújítsuk erőfeszítéseinket és így megőrizhessük a teremtés ajándékát a jövő nemzedékeinek."

Tovább a cikkhez
Elmondhatjuk, hogy az USA aktívan fejleszti a biológiai fegyvereket és a biológiai fegyverek összetevőit
Elmondhatjuk, hogy az USA aktívan fejleszti a biológiai fegyvereket és a biológiai fegyverek összetevőit
...mondja Asya Zuan bolgár oknyomozó újságíró. Asya több mint 10 évvel ezelőtt járt először egy amerikai biolaboratóriumban Grúziában. Azóta jelentős mennyiségű bizonyítékot gyűjtött össze a Pentagon által finanszírozott biolaboratóriumokról szerte a világon, és gyakran tudósít ezek tevékenységéről. A nyugati sajtóba azonban soha nem jutottak el az eredményei. "Az egész világ szeme láttára használnak biológiai fegyvereket, és csak annyit mondanak: 'Ez nem igaz'. Nevetségessé teszik ezt a témát, azt állítva, hogy ez egy összeesküvés-elmélet" - magyarázza az újságíró. Miért nem vesz tudomást a nemzetközi közösség továbbra is a titkos biológiai hadviselési tevékenység riasztó lehetőségéről?

Tovább a cikkhez
Az elektroszmog az elektromos mezők, mágneses mezők és elektromágneses sugárzás összessége
Az elektroszmog az elektromos mezők, mágneses mezők és elektromágneses sugárzás összessége
amely a nap 24 órájában eláraszt minket minden elektromos és elektronikus eszközből, elektromos vezetékből, távvezetékből, vezeték nélküli eszközből és antennából. A vezetékes kommunikáció esetében az információ a vezetékeken keresztül kerül továbbításra, az elektromágneses mezők (EMF) és a sugárzás pedig nem szándékos. A megfelelő tervezéssel ezeket a nem kívánt mezőket és sugárzásokat minimálisra lehet csökkenteni. Ezzel szemben a vezeték nélküli kommunikáció esetében a sugárzás a termék. A sugárzás helyettesíti a vezetékeket az információ továbbításában. A vezeték nélküli kommunikáció sugárzást jelent. Az, hogy egy mobilkészüléket a Földön bárhol lehet használni, azt jelenti, hogy a Föld minden négyzetméterét mindig be kell sugározni. A mobileszközök a mikrohullámú spektrumban működnek, aminek következtében az egész bolygó olyan mikrohullámú sugárzás tengerében úszik, amely több milliószor vagy milliárdszor erősebb, mint a Nap és a csillagok sugárzása, amellyel az élet kifejlődött. Az élet nemcsak a kémián, hanem alapvetően az elektromosságon alapul.

Tovább a cikkhez
Készülj fel a katonai GESARA és NESARA vészhelyzeti műsorszóró rendszerre (EBS)
Készülj fel a katonai GESARA és NESARA vészhelyzeti műsorszóró rendszerre (EBS)
A mély államot semmi sem fogja megállítani, hogy megőrizze gazdasági uralmát. Képzeld el: Otthonosan érzed magad a nappalidban, amikor a tévé hirtelen villogni kezd. Egy tekintélyes hang felkiált: "Ez a vészhelyzeti műsorszóró rendszer (EBS). Ez nem fúró. Maradjon velünk." A helyzet szörnyű, és az SUA nemzete a szakadék szélén áll. Mi történik ezután? Csatold be magad és készülj fel, miközben belemerülünk az EBS, a statárium, a mély állam és a fehér kalapok néven ismert csendes hősök labirintusszerű világába. Az SUA szívében láthatatlan csata dúl. Egy olyan régi csata, mint maga a civilizáció - a hatalomért folytatott háború, az irányítás hajszolása. Ha azt hitted, hogy az EBS csak a vészhelyzeti adásokról szól, akkor egy rázkódó ébredés előtt állsz. Történetünk drámai fordulatot vesz, ahogy lehámozzuk egy rejtett rendszer rétegeit, amely sokkal több, mint egy műsorszóró eszköz. Mi az a vészhelyzeti műsorszóró rendszer (EBS)? A válságok idején a hatékony kommunikáció iránti vágyból született EBS sokoldalú behemóttá fejlődött. A nemzeti vészhelyzetek során létfontosságú információk közlésére tervezett kormányzati eszköz a mély állam és a fehér kalapok közötti sakkjátszma kapcsolódási pontjává vált. A televízión, rádión vagy mobil eszközön keresztül az EBS közvetlen hozzáféréssel rendelkezik az életéhez. Azért született, hogy a káosz közepette a józanság hangjaként szolgáljon, az információ jelzőfényeként a zűrzavar idején. De mint egy jól kidolgozott dráma, a cselekmény sűrűsödik. Az EBS csak egy közbiztonsági eszköz, vagy egy baljóslatúbb célt szolgál?

Tovább a cikkhez
Vége a vélemény és a szólás szabadságának
Vége a vélemény és a szólás szabadságának
Augusztus 25-től kötelező cenzúra és tiltás, törlés minden internetes platformon az igazságok kimondásáért! Vége a vélemény és a szólás szabadságának: a fizetett cenzorok a WEF szervezetinek fognak dolgozni, jelentéseik előnyben részesülnek az átlagpolgárokéval szemben. Ezt a módszert már tapasztaltuk a FB-on, míg az átlagemberek hiába jelentenek egyes rasszista- magyarellenes, vagy oroszgyűlölő tartalmakat, azokat nem törlik, a felhasználókat nem tiltják le, míg aki a keresztény értékrendet állítja szembe a woke- al, a normálist az abnormálissal, az azonnal tiltást kap! "Az online platformoknak olyan eszközt kell kínálniuk az internetezőknek, amelyek lehetővé teszik számukra az illegális tartalom egyszerű bejelentését . A bejelentést követően haladéktalanul el kell távolítaniuk vagy le kell tiltaniuk az illegális tartalomhoz való hozzáférést. Ebben az összefüggésben együtt kell működniük a "megbízható megjelölőkkel" . Ezt a státuszt minden országban az entitások vagy szervezetek kapják meg szakértelmük és készségeik alapján. Értesítéseik elsőbbséget élveznek."- olvasható a szabályozásról. A már hatályba léptetett "DSA törvény" értelmében minden weboldalt, honlapot, platformot és felhasználót figyelni fognak, a propaganda ellenes tartalmat azonnal törlik. Előzményként a szolgáltatóknak engedni kellett egy "hátsó kaput" felületeik titkosszolgálati ellenőrzésére. A következő lépés a feljelentések tömkelege és a büntetések kiszabása lesz: nálunk a "rémhírtörvény" már a vírushiszti kitörésé előtt elfogadásra került, a bűnösök 3-5 évet és pénzbüntetést kaphatnak az igazmondásért!

Tovább a cikkhez
Az orvos Bluetooth-alkalmazásokkal észleli a COVID-oltott egyének MAC-címeit
Az orvos Bluetooth-alkalmazásokkal észleli a COVID-oltott egyének MAC-címeit
Dr. Luis Miguel De Benito, a molekuláris biológiából doktorált emésztőorvos felvett egy kivonatot egy általa végzett kísérletről, amely titokzatosnak tűnő MAC-címeket talált, amelyeket a Bluetooth-alkalmazásokkal oltott egyénekben észleltek. Bár nagyon futurisztikusan hangzik, de Klaus Schwabtól, a Világgazdasági Fórum (WEF) alapítójától és elnökétől hallottuk, hogy az emberi lények hamarosan chipet kapnak a testükbe, hogy összeolvadjanak a digitális világgal, ez a svájci RTS csatornának adott interjúban hangzott el 2016. január 10-én. Ugyanebben az interjúban megkérdezték tőle, hogy mikor lesznek beültethető chipek, Schwab azt válaszolta: "minden bizonnyal a következő tíz évben, először a ruhánkban fogjuk viselni, aztán elképzelhető, hogy az agyunkba vagy a bőrünkre ültetjük majd. Schwab, a tervező és a The Great Reset (A nagy visszaállítás) támogatója ő az a fickó, akit többször is hallottunk mondogatni, hogy "a COVID -19 "egy ritka, de szűk lehetőség, hogy újragondoljuk, újra feltaláljuk, újraindítsuk a világunkat". Ezt a "lehetőség-ablakot" a plandémia felépítésével hozták létre, amely lényegében egy trójai faló volt, amelyet Schwab terveinek bevezetésére használtak. Schwab azt is elárulta, hogy "a végén talán közvetlen kommunikáció lesz az agyunk és a digitális világ között. amit látunk, az a fizikai, a digitális és a biológiai világ egyfajta fúziója".

Tovább a cikkhez
A nem a vállalatok által szentesített nézeteket valló ügyfelek bankszámláinak törlése annak a jele, hogy Orwell disztópikus rémálma felé haladunk
A nem a vállalatok által szentesített nézeteket valló ügyfelek bankszámláinak törlése annak a jele, hogy Orwell disztópikus rémálma felé haladunk
Az, hogy a Coutts megszüntette Nigel Farage bankszámláját, mert nem divatos nézeteket vallott, mindannyiunk számára ébresztőnek kell lennie - ez csak a jéghegy csúcsa. Ez a "felébredt kapitalizmusból" eredő, politikai indíttatású felmondás riasztóan elterjedt. Nem kell egyetérteni Farage politikájával ahhoz, hogy egyetértsünk vele abban, hogy valami borzasztóan elromlott az intézményekben. Az, hogy a bankok a nézeteik miatt törlik az ügyfelek bankját, egyben előjele annak a totalitárius rendszernek, amely akkor fog bevezetésre kerülni, ha a központi banki digitális valuták ("CBDC-k") lesznek az egyetlen "fizetőeszköz", amelyet vásárolni és eladni lehet. A The Telegraphnak írva tegnap Farage azt mondta: "Az elmúlt években ez a bank - amely 39 százalékban az adófizetők tulajdonában van, ne feledjük - virrasztó harcossá változott. Megszállottja lett a politikai korrektség nyilvános megnyilvánulásainak, ahelyett, hogy a pénzkezelésre és a pénzszerzésre összpontosított volna... Most úgy tűnik, hogy más brit bankok is ebbe az egyirányú utcába vonulnak." Nigel Farage élőben jelentkezik Buryről, és megígérte, hogy lobbicsoportot hoz létre a banki szabályok megváltoztatására, hogy a bankok és építőipari társaságok ne politizáljanak. "Ne becsüljenek alá, komolyan mondom. Harcolni fogunk, és igazságot fogunk szolgáltatni mindazoknak az embereknek, akiket igazságtalanság ért" - mondta. "A banki tevékenységnek a bankolásról kellene szólnia, nem pedig arról, hogy mindenki más számára erkölcsi döntőbíróvá váljunk".

Tovább a cikkhez
Az állampolgárok indulócsomagja a globális cenzúra-kartell 50 legnagyobb szervezetéhez
Az állampolgárok indulócsomagja a globális cenzúra-kartell 50 legnagyobb szervezetéhez
Az alábbiakban a globális cenzúra-ipari komplexum 50 legnagyobb szervezetének listája következik. Talán megdöbbentő lehet, hogy az Egyesült Királyság hadseregének 77. dandárja a 42. helyen szerepel. Ez azért mond valamit! Az alábbiakban a Racket News által 2023. május 10-én kiadott "Jelentés a cenzúra-ipari komplexumról: Az 50 legismertebb szervezet" című írásból olvashatók részletek. Kivonataink elsősorban a Racket News átfogó jelentésében szereplő szervezetek egyszerűsített felsorolását szolgálják. A hivatkozás megkönnyítése érdekében a listánkban szereplő számok megfelelnek az eredeti jelentésben szereplő számoknak. Javasoljuk az olvasóknak, hogy legalább egy-két érdekes szervezetet válasszanak ki, és olvassák el a jelentés részleteit ITT. Szemfelnyitó lesz. "A Top 50-es lista" forrásként szolgál a riporterek és kutatók számára, akik a "Cenzúra-ipari komplexum ("CIC") méretének és ambícióinak megismerése felé vezető útjukat kezdik." A magazinban megjelenő cikkhez hasonlóan megírva megpróbál megválaszolni néhány alapvető kérdést a finanszírozással, a szervezet típusával, a történelemmel és különösen a módszertannal kapcsolatban. Sok dezinformációellenes csoport ugyanahhoz a formulaszerű kutatási megközelítéshez ragaszkodik, gyakran ugyanazt a "gyűlölet-térképezést", a "guilt-by-association" típusú elemzést használják a rossz gondolkodók és az elnyomók azonosítására. A demokratikus társadalomnak szüksége van a szabad vita, a nézeteltérés és az intellektuális feszültség táplálására, de az alábbi csoportok ehelyett egy "közös szókincset" keresnek, amelyet a hibrid csatatéren alkalmazhatnak. Azt javasolják, hogy ennek a "szókincsnek" az őrzői legyenek.

Tovább a cikkhez
Az orosz Smart City rabok
Az orosz Smart City rabok "biztonságosak és kényelmesek" lesznek, ígérik a technokraták
A múlt héten Oroszország nemzetközi "Smart City" fórumot rendezett a városi területek nagyobb digitalizációjának előmozdítása érdekében. A szomszédos Kazahsztán számára az új digitális világrend már megérkezett.

Július 26. és 28. között rendezték meg Oroszországban a 4. Nemzetközi Fórumot a városok fejlődéséről és digitális átalakulásáról. A fórum témája az "Okos város, okos ország" volt, és a városok digitális átalakulásának kulcsfontosságú eseményének számított. A konferenciát a többségi állami tulajdonban lévő Sberbank bank támogatta.

A résztvevőket vezető orosz és nemzetközi szakértőkkel várták tapasztalatcserére az állami és önkormányzati kormányzat, az építőipar, az oktatás, az egészségügy, a turizmus, a közlekedés, az útépítés és -üzemeltetés, a lakás- és kommunális szolgáltatások, valamint az energetika digitális átalakítása terén.

Az oroszországi Smart City projekt öt évvel ezelőtti indulása óta több mint kétszáz városban vezettek be digitális megoldásokat. Az építésügyi minisztérium által vezetett Smart City projekt célja "egy hatékony városirányítási rendszer kialakítása, biztonságos és kényelmes körülmények megteremtése a polgárok számára, valamint az orosz városok versenyképességének növelése".

Edward Slavsquat szerint "Oroszország fővárosa vitathatatlanul az ország "legokosabb" városa - és nem csak a biztonságos és kényelmes biometrikus fizetési rendszere miatt. Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin ígéretet tett arra, hogy "genetikai útleveleket", sőt "beültetett orvosi digitális eszközöket" vezet be, amelyek segítségével kiszámíthatók a biztosítási kifizetések városának szerencsés lakói számára. Ez csak néhány a Sobjanin "Moszkva 2030" projektjében szereplő izgalmas funkciók közül."

Moszkva az első olyan város a világon, ahol a menetdíjfizetéshez arcfelismerő rendszert alkalmaznak nagyszabásúan. A biometrikus fizetési rendszert - az arcfelismeréssel történő fizetést - 2021-ben próbálták ki a moszkvai metrórendszerben. A legtöbb állomáson 2022 júliusára egy-két Face Pay-kapcsolókaput helyeztek üzembe, és Moszkva főpolgármester-helyettese, Maxim Liksutov elmondta, hogy a metróban lévő kapcsolókapuk korszerűsítése után még legalább 200 további állomáson lesz lehetőség a biometrikus fizetésre. A Face Payt más közlekedési eszközökön is kiterjesztették. A helyi önvezető buszokon már tesztelték.

A kerék feltaláláshoz fogható forradalmi változást hozhat egy új felfedezés
A kerék feltaláláshoz fogható forradalmi változást hozhat egy új felfedezés

A kerék feltaláláshoz fogható forradalmi változást hozhat egy új felfedezés
Nagy Attila Károly 2023. július 26. rtl.hu

A Koreai Egyetem kutatói azt állítják, hogy sikerült olyan szupravezető anyagot létrehozniuk, amely szobahőmérsékleten és légköri nyomáson is működik, ráadásul könnyen előállítható. Ha ez így van, akkor az forradalmasíthat szinte mindent, ami árammal működik.

A világon először sikerült koreai kutatóknak olyan anyagot szintetizálniuk, ami szobahőmérsékleten és légköri nyomáson is szupravezető képességekkel bír, írja a NextBigFuture. A szöuli Kvantumenergetikai Kutatóközpont és a Korea Egyetem kutatói, Sukbae Lee, Ji-Hoon Kim és Young-Wan Kwon által a Condensed Matter folyóiratban közzétett tanulmány szerint az LK-99 kódnevű anyagnak gyakorlatilag nincs elektromos ellenállása, így segítségével veszteségmentesen lehet elektromos energiát továbbítani nagy feszültség és nagy áramerősség mellett is (ami a szupravezető tulajdonság lényege).

Az eddig ismert szupravezető anyagok jellemzően nagyon alacsony hőmérsékleten vagy nagyon nagy nyomás mellett működtek, ami gazdaságtalanná teszi felhasználásukat. Emellett előállításuk és használatuk se nem egyszerű, se nem olcsó, így a nagyon költséges szupravezetést csak kritikus iparágakban, űúttörő kutatásokban szokás finanszírozni (például a fúziós energetikai kísérletekben).

A koreai kutatók által előállított, rézionokkal módosított kristályszerkezetű ólom-apatit tehát úgy képes az elektromos áramot veszteségmentesen vezetni, hogy ehhez nem kell lehűteni vagy nagy nyomás alá helyezni. Hab a tortán, hogy előállítása egyszerű: a koreai kutatók 36 óra alatt alapvető laborfelszereléssel hozták létre.

Amennyiben beigazolódik a koreai kutatók felfedezése, az új anyag forradalmasíthat szinte mindent, ami árammal működik. A felfedezés horderejét nem lehet eléggé hangsúlyozni: elég ha csak arra gondolunk, hogy nullára csökkenhet az elektromos áram továbbítása során jelenleg fellépő hatalmas veszteség, az erőművek által megtermelt elektromos energia száz százaléka eljuthat a fogyasztókhoz. Az elektromágnesek és elektromos motorok gyakorlatilag veszteség nélkül működhetnek, villámgyorsan elterjedhetnek az olyan árammal működő közlekedési eszközök, mint például a maglev vonatok és a kvantumszámítógépek teljesítménye is ugrásszerűen megnőhet.

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás