Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Az új-zélandi kormány projektet támogat, hogy lejárasson mindenkit, aki megkérdőjelezi a vakcinák biztonságosságát
A Kissinger-jelentés: Az amerikai kormány politikája a világ elnéptelenedése érdekében
A Pfizer-hatás: Európában a Covid oltóanyag EMA jóváhagyását követő 63,060%-os gyermekhalálozás növekedése bizonyítja, hogy az 100%-ban biztonságos és hatékony
CIA, DoD & Rockefeller Alapítvány megerősítette, hogy a Deagel .com 2025 elnéptelenedési előrejelzése és a jelenlegi halálozási arányok azt jelentik, hogy a Covid oltás olyan célponttá tette, amelyet el lehet érni
Egy bombaként ható orvosi tanulmány szerint a COVID vakcina után bekövetkezett halálesetek 74%-át valóban a kísérleti vakcina okozta!
PfizerGate: 2022-ben megugrott az európai gyermekhalálozás, ami megerősíti a Covid-19 vakcina elnéptelenedésétől való félelmeket
A szubklinikai szívkárosodás gyakoribb, mint gondolták a Moderna vakcinázás után
A megdöbbentő igazság a gyermekbénulás elleni védőoltásról
A WHO által javasolt világ-járványügyi egyezmény minden terület felett átveszi az irányítást
A COVID-19 vakcinák és emlékeztetők soha nem készültek mRNS-sel
Az mRNS Covid oltások emberek tízmillióinak okoztak néma szívkárosodást - derül ki egy megdöbbentő új tanulmányból
A pandémiaszerződés német eredete
A Climategate után rájöttem, hogy beleestem a csoportgondolkodásba - mondta az éghajlatvédelmi szakértő
Andrew Montford: Miért lehet a klímapolitika még rosszabb, mint a COVID zárlatok
A kormány Nudge Unit együttműködik a Woke Banks-szel a titkos szociális hitelrendszer bevezetésén, amelyet "Carbon Guilt Trip Tracker"-nek álcáznak
Elektromos autót okoltak a 3000 autót szállító teherhajó halálos tűzéért
Kell-e félni attól, hogy mérgeznek az akkumulátorgyárak?
Tíz dolog, amit nem mondtak el neked az akkumulátorgyártásról
A BBC lázas beszámolója az európai "hőhullámokról" a tényleges hőmérsékleti mérésekkel megcáfolták a tényeket
Egy globális "vészhelyzeti platform" lehet az ENSZ következő eszköze a globális zsarnokság megteremtésére
Niger: Ledőlt az utolsó francia gyarmati erődítmény Afrikában
Szentpétervár: Orosz-afrikai csúcstalálkozó - 17 államfő érkezett oda és tárgyal Putyinnal
CHRISTINE ANDERSON BESZÉDE AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN
Hívunk mindenkit az összefogásra a békéért és Magyarországért!
Kész a kormány terve arra, hogyan tüntetne el az állam több ezer milliárd jegybanki veszteséget
Hirtelen eltűntek a NER-közeli magántőkealapok tulajdonosainak nevei a NAV adatbázisából, magyarázat nincs rá
Érthetetlenül magas gázszámlákat kap sok család, akik azt hitték, hogy takarékoskodnak
Egy német elemzés szerint jelentős részben Magyarország látja el olajjal az ukrán hadsereget, ami óriási segítség
Az év eddigi legnagyobb beruházását jelentette be Szijjártó, Nyíregyházát választotta a Sunwoda
Vesszenek a mellékvonalak? Megnéztük, mi lenne, ha bezárna egy tucatnyi vidéki vasútvonal
Itt van Putyin bejelentése: egy teljes kontinens sorsáról döntött
Seymour Hersh: Amerikai dróntechnológiát használtak a krími híd megtámadásához
Egy amerikai gyártmányú víz alatti drón robbanthatta fel a krími hídat független katonai elemzők szerint
Trump szerint a zsidóknak szeretniük kell őt, mert ő szinte szó szerint Jézus
Trump hittanácsadója: Keresztényeknek tanulniuk kell a zsidóktól, nem pedig megtéríteni őket
A ZSIDÓK BÜSZKÉK VOLTAK ARRA, HOGY MEGÖLTÉK JÉZUST
Jacinda Ardernt rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái
Jacinda Ardernt rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái

Jacinda Ardernt rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái
Klaus Schwab új-zélandi, WEF-es boszorkányát, Jacinda Ardernt, akit "a COVID gyilkosnak" is becéznek, rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái, klíma-cenzúrát fog tanulni! (+VIDEÓ)
SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA 2023. JÚL. 26. substack

Emlékszünk ugye a visszataszító némberre, aki Új Zéland miniszterelnöki bársonyszékéből irányította az ottani COVID-gyilkosságokat és aki kijelentette, hogy "amennyiben meghalnak az emberek a COVID-vakcinától, ez azt jelenti, hogy a vakcina a tervek szerint működik"?!

Az Új Zéland-i nőstényördög vezetése alatt a szigetországban vezették be először azt, hogy az embereknek blokkolták például a bankszámláit, ha azok nem oltatták be magukat a C19-féle, védőoltásnak hazudott biológiai fegyverrel, egyetlen állítólagos COVID-fertőzött miatt teljesen lezárták az egész országot, s a szülőket azzal fenyegetik, hogy elveszik tőlük a gyerekeiket, ha ellenállnak a covid-lidércnyomásnak, stb. stb.
MAGYAR FELIRATOS VIDEÓ: "Az oltás teszi amit tennie kell! "- mondta Jacinda Arden lemondása előtt nyilvánosan, miközben Új Zélandon is sorozatban haltak meg a beoltottak.

Jacinda Ardernt rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái

Ő volt az, aki büszkén nyilvánította nemrég a szólásszabadságot "háborús fegyvernek" az Egyesült Nemzetek Szervezetében és azt mondta a klímahisztéria érvényesítése csak úgy valósulhat meg, ha a covid-lezárásokhoz hasonlóan ismét bezárják az embereket otthonaikba.

Mikor a COVID-kamu egész hazugsága, beleértve a biofegyvernek számító COVID-oltásokat nyilvánvalóvá vált és Új Zélandon egyre durvább tüntetések törtek ki Jacinda őnagysága egyszerűen lemondott a miniszterelnöki bársonyszékről, ahova Klaus Schwabék ültették, mint eminens népirtót és WEF-boszorkányt.

Jacinda Ardernt rangos Harvard-i ösztöndíjjal jutalmazták gazdái

Nos, gazdái most meg is jutalmazták ezt az nőstény ördögöt, kapott egy hangzatos ösztöndíjat a Harvardon, hogy melyik szakon az nem derült ki, bár Jacindának mégiscsak kellett volna gyártsanak egy népirtó-vakcina terrorista szakot is ott.

Eddigi értesüléseink szerint Jacinda Arden és több hozzá hasonló akasztófára való WEF-es pribék,most egy olyan projekt kidolgozásán ügyködnek, mely a globális cenzúrát akarja az eddigieknél is jobban megerősíteni, hogy a globalista narratívával szembe menő "dezinformációkat" ki tudják iktatni.
Új-Zéland volt miniszterelnöke, Jacinda Ardern rangos ösztöndíjat kapott a Harvard Egyetemen - írja a LifeSiteNews.

Amint erről a Harvard Berkman Klein Center tájékoztatót adott ki: "A Harvard Egyetem Berkman Klein Internet és Társadalom Központja örömmel jelenti be, hogy Jacinda Ardern az első Knight Tech Governance Leadership ösztöndíjasa."

Nyilván most tréningezik Schwab kedvenc tömeggyilkosait a WEF által tervbe vett klíma-megszorítások végrehajtatásának elsajátítására. A kérdés csak az, vajon miért vannak ezek a szörnyetegek még mindig szabadlábon és élnek mint marci hevesen a vakcina-genocídumot követően?



Az MVSZ Elnökségének és Küldöttgyűlésének határozata alapján megtartotta július havi sajtótájékoztatóját az MVSZ WHO-munkacsoportja.

A sajtótájékoztatót tartották: dr. Tamasi József, az MVSZ WHO-munkacsoportjának vezetője és dr. Pócs Alfréd, az MVSZ Elnökségének koronavírus-ügyi szószólója.

Aki nem érti, hogy miért kell Magyarországnak ebből a nemes szándékkal életre hívott, de mára oligarchák és a gyógyszergyártók bábjává tett, világdiktatúrára törő társaságból haladéktalanul kilépnie, az nézze meg az alábbi felvételt.


Tovább a cikkhez
Az új-zélandi kormány projektet támogat, hogy lejárasson mindenkit, aki megkérdőjelezi a vakcinák biztonságosságát
Az új-zélandi kormány projektet támogat, hogy lejárasson mindenkit, aki megkérdőjelezi a vakcinák biztonságosságát
Nemcsak az Egyesült Királyság kormánya nem hajlandó elismerni a tömeges oltásinjekciós kampány kezdete óta bekövetkezett többlethalálozást, az új-zélandi kormány is ugyanezt teszi. Talán azért, mert félnek beismerni, hogy azoknak, akik a vakcinák nem biztonságos voltára hívják fel a figyelmet, igazuk lehet? A hallgatás egy dolog, de az új-zélandi miniszterelnöki hivatal ennél is tovább megy. Aktívan finanszíroz egy dezinformációs projektet, amelynek célja, hogy lejárasson mindenkit, aki kérdéseket tesz fel a vakcinák biztonságával kapcsolatban. Szombaton a brit Daily Express a következő címmel jelent meg: "Szakértők sürgős vizsgálatra szólítanak fel, mivel a túlzott halálesetek "veszélyes" elméleteket szülnek". Az Egyesült Királyságban a 2023-as többlethalálozás a 2020-as alfa-változat halálozásával arányos szintre emelkedett a világjárvány csúcspontján, de a cikk elismeri, hogy a 2023-as többlethalálozás nem a Covidnak köszönhető. A legaggasztóbb a 15-44 éves korcsoport halálozási aránya, amely meghaladja a 2020-as és a korábbi évekét. Ez az a korcsoport, amelyet a Covid többnyire csak enyhén érintett. Ahogy itt Új-Zélandon is, ahol a többlethalálozás aránya mérhetően magasabb, mint az Egyesült Királyságban, a kormány hallgat és szemet huny. Dr. Charles Levinson, a Doctorcall magán háziorvosi szolgálat orvosigazgatója szerint a kormány "hallgatása" lehetővé teszi az összeesküvés-elméletek virágzását, többek között az oltásellenesek részéről, és hozzátette: "A statisztikák nyílt megvitatásának elutasítása a tudományos közösség [és a kormány] egy részének felelősségvállalását jelenti, ami a társadalom egy részének visszafordíthatatlan bizalomvesztéséhez vezet". Egyetértünk.

Tovább a cikkhez
A Kissinger-jelentés: Az amerikai kormány politikája a világ elnéptelenedése érdekében
A Kissinger-jelentés: Az amerikai kormány politikája a világ elnéptelenedése érdekében
Dr. Robert Malone szkeptikus volt a különböző "elnéptelenedési program" elméletekkel kapcsolatban, amelyekben a covid. De a véleménye megváltozott, mióta hivatalos dokumentumok elemzését kapta egy kollégájától. A terhelő dokumentumok között szerepelt a Kissinger-jelentés. "Végigolvasva a megjegyzéseket, észrevételeket és a kapcsolódó dokumentumokat, megdöbbentettek az őszinte, "reálpolitikai" alapú érvek az amerikai szövetségi kormány globális népességszabályozási/néptelenedési programja mellett, valamint a Bill és Melinda Gates Alapítvány, az Egészségügyi Világszervezet, az ENSZ és más nem kormányzati (és kormányzati) szervezetek által ismert különböző tevékenységekkel való hasonlóságok" - írta. Dr. Malone elismeri, hogy ez a korreláció nem bizonyítja az ok-okozati összefüggést, és "(még?) nem rendelkezünk dokumentációval arról, hogy ezek a hivatalos népességszabályozási/népesedési politikai elemek befolyásolták volna a COVIDcrisis közegészségügyi politikáját". Azonban - mondta - "ami engem illet, fel kell ismerni és el kell ismerni a megelőző népesedési politika és számos "közegészségügyi" politika és intézkedés közötti elképesztő párhuzamokat, amelyeket az USA-ban és a legtöbb nyugati országban (különösen az "öt szem" nemzetekben) hajtottak végre".

Tovább a cikkhez
A Pfizer-hatás: Európában a Covid oltóanyag EMA jóváhagyását követő 63,060%-os gyermekhalálozás növekedése bizonyítja, hogy az 100%-ban biztonságos és hatékony
A Pfizer-hatás: Európában a Covid oltóanyag EMA jóváhagyását követő 63,060%-os gyermekhalálozás növekedése bizonyítja, hogy az 100%-ban biztonságos és hatékony
2021 perzselő nyarán egy jelentős döntés söpört végig Európán, amely érzelmek forgószélét váltotta ki a szülőkből, akik bedőltek a 24/7 propagandának, és alig várták, hogy gyermekeik számára reménysugarat kapjanak. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) végre megadta a Pfizer COVID-19 vakcinájának sürgősségi felhasználási engedélyét a 12 és 15 év közötti gyermekeknél. Megkönnyebbülés és ujjongás járta át számtalan naiv szülő szívét, akik ebben az állítólagos világjárvány elleni védelem jelzőfényét látták. A szerencse szele azonban váratlan fordulatot vett, amikor megkezdődött a vakcina bevezetése a gyermekek számára. Megdöbbentő jelentések láttak napvilágot, amelyek a fiatalok haláleseteinek aggasztó növekedését mutatták szerte a kontinensen. Az érintett családok ezreinek optimizmusa gyorsan elszállt, és helyét a komor valóság vette át, amely sokak reményeire árnyékot vetett. Tragikus módon a statisztikák kísérteties képet festenek: 2023 huszonkettedik hetére megdöbbentő, 63 060%-os növekedést mutat a 0 és 14 év közötti gyermekek halálozási többlete. Ezek a számok olyan következményekről suttognak, amelyeket sok elhallgatott és erősen cenzúrázott hang előre látott.

Tovább a cikkhez
CIA, DoD & Rockefeller Alapítvány megerősítette, hogy a Deagel .com 2025 elnéptelenedési előrejelzése és a jelenlegi halálozási arányok azt jelentik, hogy a Covid oltás olyan célponttá tette, amelyet el lehet érni
CIA, DoD & Rockefeller Alapítvány megerősítette, hogy a Deagel .com 2025 elnéptelenedési előrejelzése és a jelenlegi halálozási arányok azt jelentik, hogy a Covid oltás olyan célponttá tette, amelyet el lehet érni
Egy olyan világban, ahol a valóság gyakran tűnik furcsább, mint a fikció, a globális események mögötti machinációk rejtélybe burkolt rejtély lehet. Az egyik ilyen intrika a Deagel.com körül forog, egy homályos online entitás, amely a katonai képességekről szóló kimerítő adatairól és a szemöldökét felvonultató, 2025-re vonatkozó elnéptelenedési előrejelzéseiről ismert. Eláruljuk, hogy a legújabb eredmények alapján úgy tűnik, hogy a Deagel közvetlenül kapcsolódik a világszíntér jelentős szereplőihez: A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DoD) és a Rockefeller Alapítvány. A nyugati világ többlethalálozására vonatkozó jelenlegi valós adatok pedig határozottan azt sugallják, hogy Deagel elnéptelenedési előrejelzése nem csupán becslés, hanem valójában egy olyan cél, amely a Covid-19 oltás halálos hatásainak köszönhetően jó úton halad a megvalósulás felé. Az ember a Deagel mögött: Megerősíthetjük, hogy a 2021. február 16-án elhunyt Dr. Edwin A. Deagle Jr. az a megerősített figura, akiről a hatóságok azt szeretnék, ha azt hinnék, hogy kizárólag a Deagel.com mögött áll. Dr. Edwin élete során a védelmi miniszter asszisztenseként és a védelmi miniszter helyetteseként szolgált. Emellett a Rockefeller Alapítvány, egy befolyásos globális filantróp szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója volt. 1993-ban Bill Clinton elnök Deagle-t a légierő helyettes államtitkárává jelölte. Az információszabadságról szóló törvény alapján nyilvánosságra hozott titkosított dokumentumokból kiderül, hogy Deagle kommunikált az Egyesült Államok Központi Hírszerzésének akkori igazgatójával, Stansfield Turnerrel, ami a CIA-val való kapcsolatra utal. Az egyik 1977-es keltezésű dokumentum érdekes módon egy olyan eseményre utal, amelyet "1947 óta a legjelentősebbnek neveznek a hírszerzés területén".

Tovább a cikkhez
Egy bombaként ható orvosi tanulmány szerint a COVID vakcina után bekövetkezett halálesetek 74%-át valóban a kísérleti vakcina okozta!
Egy bombaként ható orvosi tanulmány szerint a COVID vakcina után bekövetkezett halálesetek 74%-át valóban a kísérleti vakcina okozta!
325 boncolási eset elemzése után kiderült, hogy 74% halála közvetlenül a COVID-19 oltás következménye vagy a vakcina beadása jelentős mértékben járult hozzá a bekövetkezett halálhoz! Egy bombaként ható orvosi tanulmány szerint a COVID vakcina után bekövetkezett halálesetek 74%-át valóban a kísérleti vakcina okozta - a Lancet mégis cenzúrázta ezt a tanulmányt! 325 boncolási eset elemzése után kiderült , hogy ezek közül "összesen 240 halálesetet, azaz 73,9%-ot, függetlenül úgy ítéltek meg, hogy az közvetlenül a COVID-19 oltás következménye vagy a vakcina beadása jelentős mértékben járult hozzá a bekövetkezett halálhoz!"

Tovább a cikkhez
PfizerGate: 2022-ben megugrott az európai gyermekhalálozás, ami megerősíti a Covid-19 vakcina elnéptelenedésétől való félelmeket
PfizerGate: 2022-ben megugrott az európai gyermekhalálozás, ami megerősíti a Covid-19 vakcina elnéptelenedésétől való félelmeket
Ha a halálozási arányok 2020-as jelentős emelkedését a Covid-19 vírus feltételezett megjelenésének következményének tekintjük, akkor logikusan feltételezhetnénk, hogy a széles körben elterjedt, "életmentőnek" nevezett és világszerte millióknak többször beadott vakcina jelentősen csökkentette volna a halálozási többletet világszerte. Miért állt tehát 2022 példátlanul magas halálozási évnek az európai nemzetek körében? Európa 28 országából származó hivatalos statisztikákból kiderült, hogy az év 42. hetére a kontinens több mint 193 000-rel több több többlethalálozást regisztrált, mint amennyit a Covid-19 állítólagos megjelenése előtt jellemzően tapasztaltak. Ezen túlmenően Európa ugyanezen időszak alatt közel 30 000-rel több több többlethalálozást szenvedett el, mint amennyit 2020-ban, a Covid-19 feltételezett világjárvány csúcspontján regisztráltak, és mintegy 27 000-rel többet, mint amennyit 2021-ben. Ezek a statisztikák nem vették figyelembe Ukrajnát, vagyis a halálos áldozatok számának növekedését nem lehetett az ott zajló háború áldozatainak tulajdonítani. Ehelyett úgy tűnt, hogy a halálozási arányok jelentős emelkedése a gyermekek és fiatal felnőttek körében bekövetkezett halálesetek riasztó növekedésének tudható be, az összes többi korosztályban tapasztalható halálozás tartós emelkedésével együtt. Lehet, hogy pusztán véletlen egybeesés, hogy a gyermekhalálozások megugrása közvetlenül azután kezdődött, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) 2022-ben jóváhagyta a Covid-19 vakcinát a 12-15 éves korosztály számára?

Tovább a cikkhez
A szubklinikai szívkárosodás gyakoribb, mint gondolták a Moderna vakcinázás után
A szubklinikai szívkárosodás gyakoribb, mint gondolták a Moderna vakcinázás után
Egy új tanulmány szerint a Moderna COVID-19 emlékeztető oltás beadását követően a véltnél gyakrabban fordul elő szívkárosodás, mint ahogyan azt gondolták. Egy svájci kórház 35 egészségügyi dolgozójából egynél mutatkoztak a vakcinával összefüggésbe hozható szívkárosodás jelei, mRNA-1273 - állapították meg a kutatók. "Az mRNA-1273 emlékeztető oltással összefüggő, a szívizomkárosodás markereinek emelkedése 35-ből körülbelül egy személynél (2,8%) fordult elő, ami nagyobb előfordulási gyakoriság, mint a második oltást követően a kórházi szívizomgyulladásos esetek metaanalízisében becsült (becsült előfordulási gyakoriság 0,0035%)" - írták a kutatók a European Journal of Heart Failure című szaklapban megjelent tanulmányban. Egy általánosan egészséges populációban ez a szint körülbelül 1 százalék lenne, mondták a kutatók. A mellékhatásokat észlelő csoportot csak 30 napig követték, és a csoport felénél még mindig szokatlanul magas volt a szubklinikai szívkárosodást jelző nagy érzékenységű szívtroponin T szintje a követéskor. A tanulmány hosszú távú következményei továbbra sem világosak, mivel kevés kutatás követte nyomon a messenger RNS-vakcináció után szívkárosodást szenvedett embereket hosszú távon, amelyről ismert, hogy szívizomgyulladást és a szívkárosodás más formáit okozza. "A jelenlegi ismeretek szerint a szívizom nem, vagy legfeljebb csak nagyon korlátozott mértékben képes regenerálódni. Így lehetséges, hogy az évente ismétlődő emlékeztető oltások mérsékelt károsodást okozhatnak a szívizomsejtekben" - mondta Christian Muller, a Bázeli Egyetemi Kórház professzora, kardiológus és a kutatás vezetője egy nyilatkozatban. A Moderna nem válaszolt a megkeresésre.

Tovább a cikkhez
A megdöbbentő igazság a gyermekbénulás elleni védőoltásról
A megdöbbentő igazság a gyermekbénulás elleni védőoltásról
Az oltóanyagokat népszerűsíteni próbáló orvosok gyakran állítják, hogy a gyermekbénulás betegséget a vakcina alkalmazásával sikerült felszámolni. Ez udvariasan fogalmazva szemenszedett hazugság. Tudom, hogy a tények manapság nem divatosak az orvosi intézményrendszerben, de a bizonyítékok egyértelműen bizonyítják, hogy a gyermekbénulás elleni vakcina rengeteg egészséges ember életét veszélyeztette, még mindig egészséges embereket öl, és semmilyen szerepet nem játszott a betegség felszámolásában. Nem nehéz bizonyítékot találni arra, hogy a gyermekbénulás elleni vakcina bevezetése nem volt olyan sikeres, mint amilyennek gyakran beállítják. Az USA Tennessee államában a gyermekbénulás áldozatainak száma az oltás kötelezővé válása előtti évben 119 volt. Az oltás bevezetése utáni évben ez a szám 386-ra emelkedett. Észak-Karolinában az oltás bevezetése előtt 78 volt az esetek száma, míg az oltás kötelezővé válása után 313-ra emelkedett. Más amerikai államokról is vannak hasonló adatok. Ha nem hisz nekem, nézze meg a számokat. A bizonyítékokat nem olyan nehéz megtalálni. Amerikában összességében a gyermekbénulás előfordulása drámaian (mintegy 50 százalékkal) megnőtt a tömeges immunizálás bevezetése után. A gyermekbénulás okozta halálesetek száma már az első gyermekbénulás elleni oltás bevezetése előtt drámaian csökkent. Az igazság az, hogy más fertőző betegségekhez hasonlóan a gyermekbénulás jelentősége is csökkent, ahogy a 19. század második felében jobb higiéniai körülmények, jobb lakhatás, tisztább víz és több élelmiszer vált elérhetővé. Inkább a társadalmi, mint az orvosi fejlődés növelte az emberek ellenálló képességét a fertőző betegségekkel szemben. A jövedelmező vakcina azonban még mindig népszerű. Ma a gyermekbénulás okozta bénulás sok országban ismeretlen. De minden évben előfordulnak olyan bénulásos esetek, amelyeket valószínűleg az orális gyermekbénulás elleni vakcina okozott. Az azonban, hogy a gyermekbénulás elleni vakcina valóban működik-e, sokak számára viszonylag jelentéktelen egészségügyi kérdés.

Tovább a cikkhez
A WHO által javasolt világ-járványügyi egyezmény minden terület felett átveszi az irányítást
A WHO által javasolt világ-járványügyi egyezmény minden terület felett átveszi az irányítást
Hogyan veszi át a WHO a kontrollt arra hivatkozva, hogy az éghajlatváltozás, az állatok, a növények, a vízrendszerek [és] az ökoszisztémák mind központi szerepet játszanak az egészség szempontjából. Dr. Meryl Nass elmagyarázza, hogy a WHO által javasolt világjárványügyi egyezmény hogyan teszi lehetővé, hogy a WHO "átvegye a világ minden területe felett a joghatóságot, arra hivatkozva, hogy az éghajlatváltozás, az állatok, a növények, a vízrendszerek [és] az ökoszisztémák mind központi szerepet játszanak az egészség szempontjából". Ezen túlmenően megszünteti az emberi jogok védelmét. Cenzúrát és digitális útleveleket fog bevezetni, miközben megköveteli a kormányoktól, hogy egyetlen "hivatalos" narratívát terjesszenek" és lehetővé teszi a WHO számára, hogy ha úgy ítéli meg, akkor "világjárványokat" hirdessen ki. "Egy puha puccsot élünk át... a világjárványra való felkészülés és a biológiai biztonság agendája ürügyén" - mondja. Forrás: Az Európa Parlament Nemzetközi Covid Csúcstalálkozó videója.

Tovább a cikkhez
A COVID-19 vakcinák és emlékeztetők soha nem készültek mRNS-sel
A COVID-19 vakcinák és emlékeztetők soha nem készültek mRNS-sel
Az emberiség történetében először fordult elő, hogy egészséges emberek génszabályozó programját tömegesen manipulálták. Mindazok ellenére, amit eddig mondtak nekünk, az RNS-alapú COVID-19 injekciókat módosított RNS-szel állították elő - nem pedig hírvivő RNS-szel (mRNS). A módosított RNS (modRNS) jelentős kockázatot jelent az egészségünkre. Ezek a kockázatok nem csak a COVID-19 injekciókból és az emlékeztetőkből származnak, hanem - hacsak most nem szólalunk fel - minden jövőbeli RNS-alapú vakcinából is. A kettő - az mRNS és a modRNS - teljesen különbözik egymástól. Az mRNS a természetben fordul elő, csak rövid ideig él a sejtjeinkben, és viszonylag törékeny. Ez az RNS egy speciális típusa, amely a génjeinkből származó utasításokat vagy "üzeneteket" hordozza, hogy segítsen a fehérjék, a sejtjeink építőköveinek előállításában. A normál sejtfolyamatok részeként folyamatosan termelődik. Miután az mRNS átadja az üzeneteket, munkája véget ér, és a szervezetben lebomlik. Amikor más forrásból származó RNS kerül a sejtjeinkbe - például vírus-RNS -, ezek a sejtek vírusfehérjéket tudnak létrehozni. Azt mondták nekünk, hogy a COVID-19 injekciókat mRNS-szel készítik. A "természetes" mRNS-t használó vakcina azonban nem tartana elég sokáig ahhoz, hogy immunválaszt indítson el, mielőtt immunrendszerünk elpusztítaná. Ahhoz, hogy az mRNS-t a rutingyógyászatban hasznossá tegyék, a tudósoknak mesterségesen kellett módosítaniuk az mRNS-t, hogy növeljék a hatékonyságát és az élettartamát. Az eredmény: a modRNS. A modRNS-t hosszú élettartamra és maximális transzlációra optimalizálták. Míg az mRNS sejtspecifikus expressziós mintázatot mutat, a modRNS szinte minden sejttípusba képes behatolni.

Tovább a cikkhez
Az mRNS Covid oltások emberek tízmillióinak okoztak néma szívkárosodást - derül ki egy megdöbbentő új tanulmányból
Az mRNS Covid oltások emberek tízmillióinak okoztak néma szívkárosodást - derül ki egy megdöbbentő új tanulmányból
A Moderna Covid emlékeztetője 35-ből 1 embernél okozott vérvizsgálattal kimutatható szívkárosodást, jelentették svájci orvosok. Vajon a Betegségellenőrző Központok vagy az amerikai kutatók tudomásul veszik ezt? A Moderna Covid oltás egy adagja az azt kapó emberek mintegy 3 százalékának a szívét károsította, állapították meg svájci kutatók. Az oltott emberek nem mutatták a szívkárosodás nyilvánvaló jeleit. Amikor azonban a kutatók három nappal az oltás után vérvizsgálatot végeztek, sok oltást kapó személynél magas troponinszintet találtak, egy olyan fehérjét, amelyet a szív akkor bocsát ki, ha megsérül. "A szubklinikai mRNS-vakcinával összefüggő szívizomkárosodás sokkal gyakoribb, mint azt a passzív megfigyelés alapján becsültük" - állapították meg a kutatók. A tanulmány a múlt héten jelent meg a European Journal of Heart Failure című szakfolyóiratban. Több mint 1 milliárd ember kapott mRNS-oltást. A tanulmány szerint közülük több tízmillióan szenvedhettek szívkárosodást - és nem is tudják, hogy megsérültek. A kutatók 2021 decembere és 2022 februárja között végezték el a vizsgálatokat a Bázeli Egyetemi Kórház, Svájc egyik legjobb orvosi központjának 777 dolgozóján. A dolgozókat már korábban beütemezték mRNS-boosterek beadására, és megkérdezték, hogy három nappal később alávetik-e magukat egy troponinszint-vérvizsgálatnak. Más szóval, a kutatók "aktív felügyeletet" végeztek rajtuk, hogy nyomon kövessék az esetleges mellékhatásokat, szemben a "passzív felügyelet" vakcinabiztonsági rendszerekkel, mint például a szövetségi kormány VAERS-ével, amely a betegektől vagy orvosoktól függ, hogy jelentik-e a problémákat.

Tovább a cikkhez
A pandémiaszerződés német eredete
A pandémiaszerződés német eredete
Miközben a WHO a "Pandémiaszerződés" elfogadása, valamint a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzatának (IHR) egyes hozzáértő megfigyelők által még következetesebbnek tartott felülvizsgálata felé rohan, az ellenzők egyik vezető elmélete szerint a változtatások megszilárdítják a WHO bürokráciájának és ezáltal az azt állítólagosan ellenőrző magánérdekek hatalmát. Első látásra azonban ennek az elméletnek kevés értelme van. A WHO végül is - mint például az ENSZ vagy a Kereskedelmi Világszervezet - egy nemzetközi szervezet, amelyben a tagállamok között tárgyalások folynak, és a döntéseket is ők hozzák meg. A magánforrások annyi finanszírozást nyújthatnak, amennyit csak akarnak, és ez befolyást biztosíthat számukra, de nem ad nekik helyet a tárgyalóasztalnál vagy szavazati jogot. Pontosan állami szponzoráció nélkül egy olyan projekt, mint a Pandémiaszerződés és az IHR kapcsolódó felülvizsgálata, el sem indulhatna. És íme, ha elég messzire visszamegyünk - mielőtt még aligha hallotta volna bárki is a "pandémiáról szóló szerződés" kifejezést -, felfedezzük, hogy a szerződésnek valóban volt állami támogatója, és hogy - nem meglepő módon - a szóban forgó állam ugyanaz az állam, amely - ha a szélesebb nyilvánosság előtt nem is tudva - a WHO COVID-19 "pandémiás válasz" mögött álló hajtóerő volt: nevezetesen Németország. Így a német dpa hírügynökség 2021. május 24-i, 2021. május 24-i jelentésének főcíme Jens Spahn akkori német egészségügyi miniszterre hivatkozva így hangzik: "Spahn nemzetközi szerződést szorgalmaz: Hogyan akarja a WHO megelőzni az új járványt".

Nincs bizonyíték a mainstream média állítására, miszerint 125 ezer éve a legmelegebb nap a Földön; ez propaganda
Nincs bizonyíték a mainstream média állítására, miszerint 125 ezer éve a legmelegebb nap a Földön; ez propaganda

Nincs bizonyíték a mainstream média állítására, miszerint "125 ezer éve a legmelegebb nap a Földön", ez propaganda
július 17, 2023 Exposé

A közelmúltban egy állítás keringett a főbb hírcsatornákon, miszerint "a mai nap volt a legmelegebb nap a Földön 125 000 éve, amikor a neandervölgyiek még a bolygón barangoltak".

Helytálló ez az állítás? Utánanéztünk az állítás mögött álló tudománynak, hogy a tényekkel szolgálhassunk.

Állítás: A Exposé a következő: "Az Exposét":
A mai volt a legmelegebb nap a Földön az elmúlt 125 000 évben, amikor a neandervölgyiek még a bolygón barangoltak.


Tényellenőrzés:
Hamis. A jelenlegi ismereteink és képességeink alapján ez a konkrét állítás túlmutat azon, amit a tudósok a rendelkezésre álló bizonyítékokkal és technológiával meg tudnak erősíteni.

Az állítás mögött álló tudomány:
A paleoklimatológia, amely a múltbeli éghajlatot tanulmányozza, különböző módszereket alkalmaz a Föld történelmének hőmérsékleti trendjeinek becslésére.

Az általános módszerek közé tartozik a jégmagok, üledékmagok, fa évgyűrűk és korallzátonyok vizsgálata. Ezek rengeteg információt nyújtanak a múltbeli éghajlatról, és jó képet adhatnak a hőmérsékleti trendekről több ezer vagy millió év alatt.

Ezeknek a módszereknek azonban vannak korlátai.

Ami a tényellenőrzés szempontjából a legfontosabb, hogy nem tudnak olyan felbontást biztosítani, hogy a napi hőmérsékleteket meg lehessen különböztetni, különösen, ha 125 000 évre visszamenőleg vizsgáljuk őket.

Ezeknek a közvetítőknek a felbontása általában évektől évtizedekig vagy még tovább terjed, az adott közvetítőtől és időszaktól függően.

Az ítélet:
Az az állítás, hogy "ma volt a legmelegebb nap a Földön 125 000 éve, amikor a neandervölgyiek még a bolygón barangoltak", a jelenlegi tudományos lehetőségeink és ismereteink alapján nem pontos. A paleoklimatikus proxy-k nem képesek ilyen hosszú időszakokra vonatkozóan napról-napra vonatkozó hőmérsékleti adatokat szolgáltatni.

A következtetés:
Összefoglalva, az az állítás, hogy "a mai volt a legmelegebb nap a Földön 125 000 éve", nem pontos, és valójában propaganda, amelynek célja, hogy megijessze a közvéleményt, és rávegye őket, hogy az "éghajlatváltozás" nevében támogassák a disztópikus politikát. A globális felmelegedés folyamatos tendenciája tagadhatatlan, és olyan kritikus kérdés, amely figyelmet és cselekvést igényel.


Tovább a cikkhez
A Climategate után rájöttem, hogy beleestem a csoportgondolkodásba - mondta az éghajlatvédelmi szakértő
A Climategate után rájöttem, hogy beleestem a csoportgondolkodásba - mondta az éghajlatvédelmi szakértő
A Climategate leleplezései után Dr. Judith Curry kénytelen volt újraértékelni a klímaváltozással kapcsolatos "csoportgondolkodást", amelybe belekerült, és elvégezni saját független értékelését. Független értékelése nem támasztotta alá a "csoportgondolkodás" narratíváját. Ennek eredményeképpen az éghajlatváltozással kapcsolatos átverés hívei minden lehetséges módon megpróbálták elhallgattatni őt. De nem jártak sikerrel. Dr. Judith Curry, a Georgia Institute of Technology Föld- és Légköri Tudományok Iskolájának emeritus professzora és korábbi vezetője a szókimondó tudósok egyikeként vált ismertté, akik kétségbe vonják az éghajlatváltozással kapcsolatos "tudományos konszenzust". A Climategate-botrány 2009. november 19-én kezdődött, amikor a Klímakutató Csoport ("CRU") tagjai közötti e-maileket tartalmazó archív fájlt számos helyre másolták az interneten. "Ha elolvasunk néhányat ezek közül a fájlok közül - köztük 1079 e-mailt és 72 dokumentumot -, rájövünk, hogy a CRU boffinjai miért is szerették volna inkább titokban tartani azokat" - írta James Delingpole, a The Telegraph munkatársa. Az ezt követő héten Dr. Curry két esszét tett közzé a Climategate-ről: "Az éghajlatkutatás hitelességéről" és "Nyílt levél a végzős hallgatóknak és a klímakutatással kapcsolatos területeken dolgozó fiatal tudósoknak". Ezt a két esszét hamarosan egy harmadik követte, amelynek címe: "Az éghajlatkutatás hitelességéről, II. rész: A bizalom újjáépítése felé". 2015-ben Dr. Curry tanúskodott az amerikai szenátus Kereskedelmi, Tudományos és Közlekedési Bizottságának meghallgatásán, amelynek címe: "A nyílt vizsgálat előmozdítása a Föld éghajlatára gyakorolt emberi hatás nagyságáról szóló vitában" címmel.

Tovább a cikkhez
Andrew Montford: Miért lehet a klímapolitika még rosszabb, mint a COVID zárlatok
Andrew Montford: Miért lehet a klímapolitika még rosszabb, mint a COVID zárlatok
"Mindannyiunknak azt mondják, hogy intelligens mérőórákat kell felszerelnünk az otthonunkba... és ez lehetővé teszi a központi kormányzat számára, hogy egyszerűen kikapcsolja a háztartási berendezéseket, amikor nem fúj a szél. Nem nagyon szeretnek erről beszélni, de ezt fogják tenni" - állítja Andrew Montford, a Net Zero Watch brit székhelyű szervezet igazgatója és a "The Hockey Stick Illusion" című könyv szerzője. Hogyan nézne ki valójában a nettó zéró elérése? Mennyibe kerülne? "A valóság az, hogy az egyetlen módja annak, hogy az energiát olyan mértékben csökkentsék, amennyire szükségük van rá, lényegében valamilyen formában történő adagolás" - mondja Montford. Az autók, a légi közlekedés és a megbízható energiaellátás a gazdagok luxuscikkévé válik? Videó teljes átirattal

Tovább a cikkhez
A kormány Nudge Unit együttműködik a Woke Banks-szel a titkos szociális hitelrendszer bevezetésén, amelyet
A kormány Nudge Unit együttműködik a Woke Banks-szel a titkos szociális hitelrendszer bevezetésén, amelyet "Carbon Guilt Trip Tracker"-nek álcáznak
Képzeld el, hogy épp most tankoltál a benzinkúton, és kapsz egy üzenetet a telefonodra, amiben ez áll: "Tudtad, hogy ez a vásárlás több mint 200 kg szén-dioxidnak felel meg? Ha többet használná a tömegközlekedést, több mint a felét megspórolná". Ezt a szolgáltatást a Cogo, egy szén-dioxid-kibocsátási platform nyújtja a mobil banki alkalmazások, például a NatWest számára azzal a céllal, hogy tájékoztasson és megváltoztassa a viselkedést. És együttműködnek a hírhedt kommunista professzor, Susan Michie viselkedéselemző csoportjával, amely a Covid-19 világjárvány idején naponta közzétett és terjesztett propagandáért és hazugságokért volt felelős, hogy manipulálják önöket, hogy harc nélkül feladják szabadságukat és jogaikat. A Cogo egy olyan karbonlábnyom-kezelő termék, amely segít a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak mérni, csökkenteni és kompenzálni az éghajlatra gyakorolt hatásukat. Egy hatékony algoritmussal rendelkezik, amely képes kiszámítani a számlán lévő összes tranzakció szén-dioxid-kibocsátását. A Cogo küldetésnyilatkozata: "Támogatni magánszemélyek és vállalkozások százmillióit világszerte abban, hogy tudatosabbá váljon költéseiknek az emberekre és a bolygóra gyakorolt hatása". Banki alkalmazásuk termékein keresztül a vállalkozások és a fogyasztók nyomon követhetik egyéni szén-dioxid-kibocsátásukat.

Tovább a cikkhez
Elektromos autót okoltak a 3000 autót szállító teherhajó halálos tűzéért
Elektromos autót okoltak a 3000 autót szállító teherhajó halálos tűzéért
A hatóságok figyelmeztettek, hogy a tűz, amely kedd este kezdődött a holland partoknál a 199 méter hosszú, Panamában lajstromozott Fremantle Highwayen, "napokig éghet" az oltási erőfeszítések ellenére. A mentőhajók vizet permeteztek az égő hajóra, hogy megpróbálják lehűteni azt. A hajót kivontatták a hajózási útvonalakról, és egy mentőhajót kötöttek rá, hogy megakadályozzák a sodródását. A hajó összesen közel 3000 járművet szállított Németországból Egyiptomba tartva, amikor a tűz kitört. A 23 fős legénység többi tagját helikopter szállította le a hajóról. A sérülteket légzési problémákkal, égési sérülésekkel és csonttörésekkel kezelték. A tűz oka egyelőre ismeretlen - közölte honlapján a holland parti őrség, de a hivatal szóvivője szerdán korábban azt mondta, hogy a tűz egy elektromos autó közelében ütött ki. A holland NOS műsorszolgáltató jelentése szintén egy meg nem nevezett tisztviselőt idézett, aki szerint a tüzet egy elektromos jármű okozhatta, amely egyike volt a fedélzeten lévő mintegy 25 járműnek. A hatóságok közölték, hogy a tüzet "minden bizonnyal még mindig nem sikerült megfékezni". "Nagyon nehéz eloltani a tüzet, valószínűleg a hajó által szállított rakomány miatt" - mondta Edwin Versteeg, a holland vízügyi és közmunkaügyi hivatal szóvivője. Úgy hangzik, mintha ez csak a legújabb katasztrófa lenne, amelyet az elektromos autók nemkívánatos öngyulladásra való hajlama okoz, ami további kérdéseket vet fel a technológia biztonságával kapcsolatban.

Tovább a cikkhez
Kell-e félni attól, hogy mérgeznek az akkumulátorgyárak?
Kell-e félni attól, hogy mérgeznek az akkumulátorgyárak?
A gazdaság kibocsátásmentesítésének nagy nyertese az elektromosautó-ipar. A hozzá kapcsolódó akkumulátorgyártás éppen most nő hatalmasra Magyarországon, ezért cikksorozatban foglalkozunk vele a Telexen. Az előző részben azt jártuk körül, mi az iparág világgazdasági és hazai jelentősége. Ezúttal azt mutatjuk be, milyen irányba fejlődik a technológia, milyen folyamatok zajlanak ezekben a gyárakban, mennyire tud zöld lenni az ágazat elvileg, és mennyire az a gyakorlatban. Ha a nyersanyagok kitermelésétől a hulladékfázisig nézzük az akkumulátorgyártást, akkor sok környezetkárosítást találunk. De a technológia folyamatosan fejlődik, és végső soron mi döntjük el, meghozunk-e bizonyos kompromisszumokat a fenntarthatóság érdekében. A Magyarországot érintő akkugyártás lokális hátrányait könnyen minimalizálni lehetne, Svédországban és Németországban például nincs balhé a nagy kapacitások kiépüléséből. A kulcs a lépték, valamint a szigorú szabályok, és azok betartatása. Itthon egyelőre egyik sem stimmel.

Tovább a cikkhez
Tíz dolog, amit nem mondtak el neked az akkumulátorgyártásról
Tíz dolog, amit nem mondtak el neked az akkumulátorgyártásról
Magyarországon az elektromos autók akkumulátorainak gyártását először Gödön biztosította a kormány a Samsung SDI gigaberuházásának támogatásával. Mára közel 20 hasonló, dél-koreai vagy kínai tulajdonú akksigyár létesült országszerte. A gödi beruházással évek óta foglalkozunk, cikkeink nyomán most egy összefoglaló videót is készítettünk a problémákról. Úgy véljük, a gödi gyár története állatorvosi lóként hordozza magában mindazokat a súlyos problémákat, melyek a hazai akkumulátorgyártást jellemzik - s amelyeket a kormányzat eltitkol a magyar emberek elől. A Duna-parti kisváros, Göd iparosításának folyamatát a kezdetektől nyomon követtük az Átlátszón. Megírtuk többek közt, hogy a fideszes városvezetés hogyan játszott össze a kormánnyal a beruházás EU-s támogatásból történő megszerzéséhez, majd hogyan titkolta el a lakosság elől a gyár negatív hatásait. Cikkeinkben feltártuk, hogy a hatóságok miként asszisztáltak a kiemelt beruházás engedélyeinek gyorsított kiadásához, mellőzve a környezetvédelmi és biztonsági szempontokat. A lakóházak közvetlen közelében felhúzott gigaüzemről kiderítettük: tűzvédelmi berendezések, katasztrófavédelmi engedélyek nélkül működhetett hosszú hónapokon át. Írásainkból kiderült azt is, hogy a cég a saját dolgozóit is súlyosan veszélyeztette, ami a munkavállalók megbetegedéséhez, sőt halálához vezetett.

Tovább a cikkhez
A BBC lázas beszámolója az európai
A BBC lázas beszámolója az európai "hőhullámokról" a tényleges hőmérsékleti mérésekkel megcáfolták a tényeket
A múlt heti dél-európai hőhullámok "gyakorlatilag lehetetlenek" lettek volna, ha az ember nem változtatja meg az éghajlatot - írja a BBC, idézve a World Weather Attribution (WWA) által sietősen sajtó alá rendezett, modellekkel készített munkát. Az ember okozta a mediterrán nyári kánikulát 2,5 Celsius-fokkal magasabb hőmérsékletűre - állították. Ez a legújabb tanulmány megerősíti azt, amit már korábban is tudtunk, mondja a BBC gyakori munkatársa és a WWA alapítója, Dr. Friederike Otto. Sőt, a hőhullámokról szóló múlt heti tudósítás is megerősítette azt, amit már korábban is tudtunk - a BBC minden eszközt meg fog ragadni, hogy a kollektivista Net Zero projekt érdekében az időjárástól való félelmet népszerűsítse. Július 18-án, kedden a BBC gördülő hírfolyamában arról számolt be, hogy Szardínia szigetén délutánra 46°C-os csúcshőmérséklet várható, "és figyelmeztetések szerint a szélsőséges hőség még 10 napig folytatódhat". A Time and Date átfogó nyilvántartást készít a múltbeli hőmérsékletekről, ami egyre hasznosabb eszköz a "világégés" fanatikusainak ellenőrzésére. A fenti grafikonon látható, hogy Szardínián július 18-án 40°C-on tetőzött a hőmérséklet, majd a hét folyamán folyamatosan csökkent a 30°C alá. Szintén július 18-án a BBC arról számolt be, hogy Rómában a hőmérséklet elérheti a 40°C-ot, és 15 napon keresztül e felett maradhat. Ismét az Idő és dátumhoz.

Tovább a cikkhez
Egy globális
Egy globális "vészhelyzeti platform" lehet az ENSZ következő eszköze a globális zsarnokság megteremtésére
2022 szeptemberében az ENSZ Közgyűlése elfogadta a 75/1-es határozatot, amely egy nyilatkozatot tartalmaz, amely hangsúlyozza, hogy "javítani kell ... a felkészültséget nemcsak az egészségügyi válságokra, hanem más kihívásokra és válságokra is". Ennek megfelelően 2024 szeptemberében a szervezet "A jövő csúcstalálkozójának" ad otthont, ahol a tagállamok olyan megállapodás elfogadására lesznek hivatalosak, amely tovább szilárdítja az elmúlt két évben felajánlott globalista politikai reformokat, köztük a hírhedt ENSZ 2030-as menetrendet és a párizsi klímaegyezményt. "Közös menetrendünk" az ENSZ elképzelése a "globális kormányzás megerősítéséről a jelen és a jövő nemzedékek számára". Számos radikális javaslatot tartalmaz ez a fontos dokumentum, de a legfontosabb az "összetett globális sokkokra" reagáló új "vészhelyzeti platform" terve. Az "összetett globális sokkot" ebben a dokumentumban homályosan úgy írják le, mint "olyan eseményt, amelynek súlyosan zavaró következményei vannak a globális lakosság jelentős részére, és amely több ágazatban másodlagos hatásokat eredményez". Ezért olyan intézkedéseket javasolnak, amelyeknek bármilyen típusú "összetett globális sokk" esetén aktiválniuk kell egy ilyen "vészhelyzeti platformot". A "vészhelyzeti platform" részleteit egy 2023. márciusi politikai dokumentumban rögzítik. Érdekes módon ez a dokumentum azt a felfogást fejezi ki, hogy a COVID-19-re adott "globális válasz" elégtelen volt a "mechanizmusok" hiánya miatt, amelyek biztosítják, hogy minden ország "hozzáférjen a vakcinákhoz".

Tovább a cikkhez
Niger: Ledőlt az utolsó francia gyarmati erődítmény Afrikában
Niger: Ledőlt az utolsó francia gyarmati erődítmény Afrikában
Nem kérnek a Nyugatból, orosz zászlót tűztek ki a felkelők Niger-szerte. A Nyugat és különösen Franciaország létfontosságú vereségét jegyezték fel Afrikában Mohamed Bazoum nigeri elnök megbuktatásával, állítják politikai elemzők. A nyugati országokból származó információk pedig egyenesen "egy nagyon kritikus pillanatban történt oroszbarát puccsról" beszélnek. Mohamed Bazoum nigeri elnököt ugyanis eltávolították a hatalomból - jelentette be csütörtökre virradóra katonák egy csoportja a nyugat-afrikai ország állami televíziójában. Amadou Abdramane ezredes kilenc másik - egyenruhát viselő - katonatiszttel körülvéve egy közleményt olvasott fel az RTN televízióban, miszerint a védelmi és biztonsági erők eldöntötték: "véget vetnek az ismert rezsimnek a romló biztonsági helyzet és rossz kormányzat miatt". Az ország határait lezárták, és országos éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el este tíz órától reggel öt óráig, a köztársasági intézmények működését pedig ideiglenesen felfüggesztették. A puccsisták óva intettek egy esetleges nyugati, külföldi katonai beavatkozástól. Mindemellett hangsúlyozták, hogy Bazoumnak nem esik bántódása. Franciaország 2022-ben csapatokat telepített Maliból Nigerbe, miután megromlott a kapcsolat az ország ideiglenes "hatóságaival". Most ennek is vége. Emmanuel Macron elnök is kivonta a különleges erőket Burkina Fasóból a hasonló feszültségek közepette.

Tovább a cikkhez
Szentpétervár: Orosz-afrikai csúcstalálkozó - 17 államfő érkezett oda és tárgyal Putyinnal
Szentpétervár: Orosz-afrikai csúcstalálkozó - 17 államfő érkezett oda és tárgyal Putyinnal
A nyugati nyomás ellenére 17 államfő érkezett Szentpétervárra az orosz-afrikai csúcstalálkozóra. Az elnök már több afrikai vezetővel megállapodott a hosszú távú gazdasági és humanitárius együttműködésről.
Putyin hangsúlyozta, hogy Moszkva számára az Afrikával való partnerség mindenekelőtt az emberek jólétének javítása érdekében fontos. Mivel a kontinens átlagos GDP-je évi 4,4 százalékkal növekszik, a népesség pedig gyorsabban növekszik, mint bárhol máshol, a Kreml a mindenre kiterjedő kapcsolatok elmélyítésére törekszik. A Nyugat képmutató politikát folytat - és a gabonaüzlet is erre egy példa - hangsúlyozta Putyin. Az ukrán élelmiszerek kevesebb mint három százaléka került az éhező országokba. Moszkva pedig kész több százezer tonna gabonát ingyenesen szállítani a rászoruló afrikai államokba. Oroszország segíteni fogja Afrikát saját mezőgazdaságának kialakításában. Az afrikai országok képviselői a plenáris ülésen barátságosak voltak, de megemlítették az ukrajnai különleges hadművelet mielőbbi befejezésének és a gabona- és műtrágya ellátási láncok helyreállításának szükségességét. Mint a Comore-szigetek vezetője, az Afrikai Unió elnöke, Azali Assoumani elmondta, az orosz-ukrán konfliktus súlyosbítja a kontinens amúgy is nehéz helyzetét.

Tovább a cikkhez
CHRISTINE ANDERSON BESZÉDE AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN
CHRISTINE ANDERSON BESZÉDE AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN
Az emberiség egész történelme során még soha nem volt olyan politikai elit, amely őszintén aggódott volna az átlagemberek jólétéért. Miből gondolja bármelyikünk is, hogy ez most másképp van. - Christine Anderson Európai Parlament.

Tovább a cikkhez
Hívunk mindenkit az összefogásra a békéért és Magyarországért!
Hívunk mindenkit az összefogásra a békéért és Magyarországért!
A Fórum a Békéért mozgalom által 2023. július 26-án, Szent Anna napján Budapesten, a Nyugati-téren tartott tüntetésen a Magyarok Világszövetsége is képviseltette magát, és a szervezet nevét adta az ott kihirdetett közös felhíváshoz is. Az MVSZ nevében beszédet Patrubány Miklós elnök mondott. Szólt Kijev és a magyarok viszonyáról, az ukrán államról és népről, a háborúról és a békéről. Üzent Amerikának és a Magyar Kormánynak, és felhívással fordult a magyar nemzethez. Beszéde utolsó részében, az MVSZ elnöke felhívással fordult a Magyar Kormányhoz, közölve a világ legnagyobb magyar civil szervezetének hivatalos álláspontját:"A Magyarok Világszövetsége nevében arra kérjük Magyarország kormányát, hogy folytassa Ukrajna emberiességi értsd humanitárius segélyezését! De semmiképpen ne segítse sem fegyverekkel sem egyéb eszközzel, amely a háború folytatását vagy továbbterjedését elősegítheti. Ugyanakkor arra szólítjuk fel a magyar kormányt, hogy vétózza meg Ukrajnának az Európai Unió és a NATO felé vezető útja minden lépését mindaddig (hosszú, lelkes taps), ameddig az 1991-ben, december elsejei népszavazást az alkotmányába nem emeli, és a jogrendjébe és gyakorlatába be nem ülteti, a sajátságos Kárpátalja-státusszal, és benne a beregszászi magyar autonómiával!" Patrubány Miklós a magyar nemzethez intézett felhívással zárta beszédét: "Kedves Magyar Testvéreim! Hogyha szavunk meghallgatásra lel, akkor van esély arra, hogy elkerüljük a következő világháborút. Ezért vagyunk itt, ezért hallattunk szavunkat, és hívunk mindenkit az összefogásra a békéért, és Magyarországért!"

Sokak félelme, hogy ez vár rájuk nyugdíjasként
Sokak félelme, hogy ez vár rájuk nyugdíjasként

Sokak félelme, hogy ez vár rájuk nyugdíjasként
2023. július 27. Infostart

A magyarok csaknem fele gondolja úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár után is dolgoznia kell majd - derül ki az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készített friss felmérésből.

Ezen adatok szerint minden ötödik magyar ember úgy véli, hogy még 70 éves kora után is dolgoznia kell majd. Összességében pedig többségben vannak azok, akik arra számítanak, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár, vagyis 65 éves koruk után is rá lesznek szorulva a munkára, főként a férfiak gondolják így - derül ki az OTP Nyugdíjpénztár felméréséből.

Azok aránya kevés, mindössze 15 százalék, akik szerint már korán, akár 63 évesen vagy annál is korábban elmehetnek nyugdíjba. A megkérdezettek több mint ötöde (22 százalék) szerint pedig napi 8 órában kell majd tovább dolgozniuk, vagyis 65 vagy 70 évesen is teljes munkaidővel kalkulálnak. "Érthető, hogy sokan kiszámíthatatlannak tartják a jövőt, főleg, ha több évtizedre előre tekintünk - mondja Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. - Számos kihívással kell szembesülnünk, úgy, mint az elöregedő társadalmak, bizonytalan gazdasági helyzet, melyek mind-mind arra mutatnak, hogy a jövőben lehetséges, hogy még a jelenleginél is nagyobb problémákkal kell megküzdenünk. Ezért is rendkívül fontos, hogy az öngondoskodást is évtizedes távlatban tervezzük."

Tovább a cikkhez
Kész a kormány terve arra, hogyan tüntetne el az állam több ezer milliárd jegybanki veszteséget
Kész a kormány terve arra, hogyan tüntetne el az állam több ezer milliárd jegybanki veszteséget
Elkészült a tervezet, amely úgy módosítaná a Magyar Nemzeti Bank (MNB) működését szabályozó törvényt, hogy az állam mentesüljön a jegybanknál felhalmozódó veszteségek megfizetése alól. Ez jelenleg törvényi kötelezettsége. Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint a jelenleg 2500 milliárd forintra becsülhető összeget 3-5 éves időtávon rendezné a jegybank, anélkül, hogy ez a költségvetésre nézve kötelezettségekkel járna. Mint azt Virág Barnabás, az MNB alelnöke kedden, a júliusi kamatdöntést követő háttérbeszélgetésen elmondta: a Covid, a megugró infláció, és az ukrán háború miatt elterjedtté vált, hogy a válságkezelés okán negatívba forduljon a jegybankok tőkéje, és a helyzetre általánosan elfogadott megoldás még nincsen. Magát a módosítási tervezetet nem ismertette részleteiben, annyit közölt, hogy a tervezet nagyban támaszkodik a legjobb nemzetközi gyakorlatokra. Virág elmondása szerint a kidolgozott elképzelés egyben ki kell, hogy elégítse az Európai Központi Bank elvárásait is. Az EKB meg is kezdi a vizsgálódást, miután megkapták a tervezetet. "Megvizsgáljuk a konzultációs kérelmet, amely ma megérkezett az EKB-ba" - közölte szerdán megkeresésünkre a frankfurti szervezet. Az európai jegybankban egyelőre a tavaly novemberi állásfoglalásban leírtakat emelték ki irányadóként. A Christine Lagarde elnök által jegyzett vélemény megerősíti a Virág Barnabás által már elmondottakat, miszerint az EKB nem tiltja a veszteség részletekben való rendezését, van is rá példa, egyben aggályosnak is tartja az elképzelést. Ez az EKB okmányaiban alapvetés, hogy lehetőség szerint minden ilyen helyzetet célszerű megelőzni, elkerülni.

Tovább a cikkhez
Hirtelen eltűntek a NER-közeli magántőkealapok tulajdonosainak nevei a NAV adatbázisából, magyarázat nincs rá
Hirtelen eltűntek a NER-közeli magántőkealapok tulajdonosainak nevei a NAV adatbázisából, magyarázat nincs rá
Januárban még több tucat magántőkealap valós tulajdonosa szerepelt a NAV tényleges tulajdonosi adatbázisában. A Direkt36 cikkének megjelenése óta azonban törölték őket. Eltűnésükért senki nem vállal felelősséget. A Direkt36 Telexen megjelent cikke szerint teljesen eltűntek a magántőkealapok a NAV által működtetett tényleges tulajdonosi adatbázisból, miközben idén januárban ennek segítségével a Direkt36 még kormányközeli üzletemberek sorát tudta beazonosítani a hatalmas vagyonokat rejtő alapok mögött. Ez, a gazdagok körében az utóbbi években egyre népszerűbbé váló befektetési forma alacsony adókat és anonimitást biztosít - hasonlóan az offshore cégekhez -, ezért sok százmilliárd forint vándorolt frissen alapított magántőkealapokba. Ebbe a rejtőzködő világba biztosított ritka bepillantást a NAV 2021 óta működő, úgynevezett tényleges tulajdonosi adatbázisa, amelyben több tucat magántőkealap legnagyobb befektetőinek neve is felbukkant. Köztük volt számos közismert kormányközeli milliárdos, például Száraz István, Szíjj László, Mészáros Lőrinc, Hernádi Zsolt vagy Jászai Gellért. Mint a Direkt36 megírta, ez azért fordulhatott elő, mert az adatbázis friss, a rá vonatkozó szabályozás pedig bonyolult, így nem mindig egyértelmű, hogy milyen adatoknak kell ott szerepelniük. Az év elején a "magántőkealap" keresőszóra még 37 érdemi találatot adott a NAV adatbázisa, ez nullázódott le júliusra. Pedig a két keresés között eltelt fél évben gyors ütemben szaporodtak tovább a magántőkealapok: míg januárban 119 magántőkealapot tartott nyilván a Magyar Nemzeti Bank (MNB), most, július második felében már 182-t listáz ki a keresője. Az eltelt időben a vonatkozó jogszabályok nem változtak, új iránymutatások nem jelentek meg. A magántőkealapok adatait egyszerűen törölték. Ezért azonban senki nem vállal felelősséget.

Tovább a cikkhez
Érthetetlenül magas gázszámlákat kap sok család, akik azt hitték, hogy takarékoskodnak
Érthetetlenül magas gázszámlákat kap sok család, akik azt hitték, hogy takarékoskodnak
Hibás logikával számolnak több gázszámlát is, és ugyan a mostani túlfizetés korrekcióját majd visszakapják az érintettek, de addig is nekik kell hitelezniük az MVM-et. Százezer forint feletti gázszámlákat is kapnak olyanok, akik az elmúlt hónapokban egyáltalán nem, vagy csak elhanyagolható mértékben lépték túl az átlagfogyasztást - olvasható az e heti HVG-ben. A probléma azoknál jelentkezik, akik átalánydíjat fizetnek, és az éves leolvasás április és június között történik. A "rezsicsökkentési év" ugyanis augusztustól 1-jétől július 31-ig tart, erre az időre határozták meg a csökkentett áron felhasználható energiamennyiséget. Úgyhogy akinél például április végén történik a leolvasás, annál a tavaly augusztus és idén április közötti háromnegyed év fogyasztását viszonyítják a fogyasztási jelleggörbéhez, emiatt az ő elszámolószámlájukban sokkal nagyobb a téli hónapok aránya, mint ha az egész évet néznék. Emiatt pedig úgy tűnik, mint ha átlépték volna az éves keretet. A mostani túlfizetést persze majd visszakapják, de a korrekció csak a következő elszámoláskor történik meg, most viszont ki kell fizetniük a hibás logikával elszámolt összeget.

Tovább a cikkhez
Egy német elemzés szerint jelentős részben Magyarország látja el olajjal az ukrán hadsereget, ami óriási segítség
Egy német elemzés szerint jelentős részben Magyarország látja el olajjal az ukrán hadsereget, ami óriási segítség
Oroszországból importált és később feldolgozott olajjal működik az ukrán tankok zöme, és ezt Kijev javarészt Magyarországtól és Törökországtól vásárolja meg. A Handelsblatt című lap szerint Ukrajna harcképessége jelentős mértékben a Magyarországtól érkező üzemanyagimporttól függ. A cikk szerint Ukrajna hat olajfinomító üzeméből már a háború kitörése előtt is csak az egyik, a kremencsuki finomító működött (amely önmagában az ország üzemanyag-fogyasztásának nagyjából 30 százalékát volt képes fedezni). De 2022 áprilisában azt az üzemet is csapás érte, és azóta csak hellyel-közzel működik. Emiatt az ukrán hadsereg zavartalan működését gyakorlatilag Magyarország és Törökország dízelexportja biztosítja. Mindkét országra igaz, hogy elsősorban Oroszországból importált nyersolajat dolgoz fel a finomítóiban, és az abból készített üzemanyagtermékeket exportálja. Tehát az ukránok - közvetve - orosz olajjal működtetik a hadseregüket. Ebben a Mol Nyrt. sokat segít, ugyanis a magyar vállalat az elmúlt fél évben megduplázta az Ukrajnába irányuló exportját. Mindez azért is lehetséges, mert a Mol-csoport versenyelőnyben van, ugyanis az Európai Uniótól külön engedélye van arra, hogy továbbra is orosz olajjal lássa el a finomítóit. Más európai országokkal szemben a Magyarországra érkező vezetékes olajszállítást egyelőre nem érinti az olajembargó, és az Európai Unió tervei szerint ez egészen 2024-ig így is marad.

Tovább a cikkhez
Az év eddigi legnagyobb beruházását jelentette be Szijjártó, Nyíregyházát választotta a Sunwoda
Az év eddigi legnagyobb beruházását jelentette be Szijjártó, Nyíregyházát választotta a Sunwoda
580 milliárd forintból építi fel a kínai Sunwoda az első európai gyárát Nyíregyházán - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Sunwoda úgy döntött, hogy Nyíregyházán építi fel az első európai gyárát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában, hozzátéve, hogy az akkumulátoripari beruházás összértéke 580 milliárd forint, ezzel ez az idei év legnagyobb beruházása. Jelezte, hogy ezekért a beruházásokért hatalmas harc folyik a világban, és vannak olyan országok, amelyek tisztességtelen eszközöket is bevetnek, hogy az embereket elriasszák. A tárcavezető úgy látja, hogy Magyarország jól szállt be ebbe a küzdelembe, mint fogalmazott, hazánk a zöldátállás globális éllovasa lett. Ennek köszönhetően a magyar gazdaság az elkövetkező időszakban is növekedési pályán tud maradni. A Sunwodáról elmondta, hogy megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, sőt még többletkötelezettségeket is vállal, miközben a legmodernebb technológiát hozza hazánkba. A kínaival együtt a világ tíz legnagyobb akkumulátoripari cégéből már öt jelen van Magyarországon - emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Tovább a cikkhez
Vesszenek a mellékvonalak? Megnéztük, mi lenne, ha bezárna egy tucatnyi vidéki vasútvonal
Vesszenek a mellékvonalak? Megnéztük, mi lenne, ha bezárna egy tucatnyi vidéki vasútvonal
Vasúti szakszervezetek szerint az önkormányzati választások után tucatnyi alacsony forgalmú, vidéki mellékvonalat is megszüntethet a MÁV-Start. A vasútpártiak fel vannak háborodva, a MÁV pedig érthetően megnyirbálná a csak veszteséget termelő, elavult vonalakat. Kinek van igaza, és valóban összedőlne a világ, ha pár vonalon megszűnne a közlekedés? Sorra vesszük a halálraítélteket! Vesszenek a mellékvonalak? Szerdán a Népszava több vasúti szakszervezeti vezetőre hivatkozva robbantotta a hírt, hogy az önkormányzati választások utánra időzítve több mint egytucat mellékvonal bezárására is készülhet a MÁV-Start. Az ügy természetesen mindenkinek roppant kínos: a Fidesz 2009-ből ellenzékből még minden lehetséges eszközzel tiltakozott a szocialista kormányzat azon döntése ellen, melyben a kis forgalmú, leromlott műszaki állapotú és hatékonyan nem üzemeltethető mellékvonalakon megszüntették a személyszállítást. Hivatalosan egyébként az Innovációs és Technológiai Minisztérium cáfolta a Népszava értesüléseit. A 24.hu-nak adott válaszukban azt írták: "A közlekedésért felelős minisztérium 2010 óta változatlan elvi alapvetése, hogy a közösségi közlekedés gerincét a vasút adja, amely a mobilitási igények első számú kiszolgálójaként erősíti a vidék lakosságmegtartó képességét. Ennek megfelelően nincs semmiféle döntés vagy szándék a vasúti mellékvonalak bezárására. A kormány a vonatközlekedés versenyhelyzetét az utasok igényeihez igazodva folyamatos pályafejlesztésekkel, járműbeszerzésekkel, vasúti digitalizációval erősíti." Itt a lista: tíz vasúti mellékvonalon állítja le a közlekedést a MÁV

Búza helyett kokain?
Búza helyett kokain?

Búza helyett kokain?
SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA 2023. JÚL. 27. substack

Zelenszkijék a "gabona-folyosókkal" visszaélve üzemanyagot és kábítószereket csempésztek - Az afrikai országoknak szánt ukrán búza pedig sosem érkezett meg Afrikába!

Ukrajna illegális árukat, köztük kábítószert és olajat exportált Európába a gabonaegyezménynek köszönhetően - állítja Seymour Hersh amerikai újságíró egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva - írja az Orosz Hírek.

Ez is csak egy adalék ahhoz, hogy az egész Nyugat által hangoztatott narratíva, miszerint az ukrán gabona-blokád miatt lesz élelmiszerkrízis a világon milyen banális hazugság.

"Az Odesszából származó export olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószer és az olaj, amelyet Ukrajna Oroszországtól kapott" - idézi Hersh az amerikai tisztviselőt.

A gabonaegyezmény július 18-án járt le, és az Oroszországi Föderáció értesítette Törökországot, Ukrajnát és az ENSZ-t, hogy ellenzi a meghosszabbítását.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban jelezte, hogy az ENSZ erőfeszítései ellenére sem tartják be a megállapodás Oroszországra vonatkozó feltételeit, mert a nyugati országok nem tartják be ígéreteiket.

Putyin többször rámutatott, hogy a Nyugat az ukrán gabona nagy részét saját államaiba exportálta, miközben az alku fő célja - a rászoruló országok, köztük az afrikai országok gabonával való ellátása - nem valósult meg.

Ezen a ponton, miután Ukrajna Oroszország elleni ellentámadását meghiúsították, az amerikai tisztviselő azt mondta: "Zelenszkijnek nincs terve, csak a kitartás. Ukrajna a világ legkorruptabb és legostobább kormánya". tette hozzá, nem titkolva azt sem, hogy meglátsa szertint Zelenszkijék a Biden familia befolyását zsarolták ki különféle korrupciós ügyekkel manipulálva.

Tovább a cikkhez
Itt van Putyin bejelentése: egy teljes kontinens sorsáról döntött
Itt van Putyin bejelentése: egy teljes kontinens sorsáról döntött
Oroszország kész több afrikai országot is ellátni gabonával a következő három-négy hónapban. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette ki az Oroszország-Afrika fórum plenáris ülésén. Putyin szerint Oroszország képes gabonát szállítani Burkina Fasóba, Zimbabwébe, Maliba, Szomáliába, a Közép-afrikai Köztársaságba és Eritreába. ÉS A GABONA INGYENES SZÁLLÍTÁSÁT IS BIZTOSÍTANI FOGJA A FOGYASZTÓKNAK - mondta az elnök. Putyin beszéde során ismét kijelentette, hogy a nyugati országok "akadályozzák" az orosz gabona- és műtrágyaszállításokat, másrészt képmutató módon minket vádolnak a globális élelmiszerpiacon kialakult jelenlegi válsághelyzetért. Putyin azzal érvelt, hogy Oroszország részesedése a globális gabonapiacon 20%, Ukrajnáé pedig kevesebb mint 5%, így Oroszország sokkal jobban hozzájárul a globális élelmezésbiztonsághoz, és megbízható, felelős mezőgazdasági termékszállító. És azok, akik azt állítják, hogy ez nem így van, egyszerűen elferdítik a tényeket, nem mondanak igazat.

Tovább a cikkhez
Seymour Hersh: Amerikai dróntechnológiát használtak a krími híd megtámadásához
Seymour Hersh: Amerikai dróntechnológiát használtak a krími híd megtámadásához
Amerikai technológia fontos szerepet játszott az oroszországi Kercsi-szoros hídja elleni ukrán támadásokban a Seymour Hersch oknyomozó újságírónak nyilatkozó források szerint. Ez az állítás annak a hírnek a közepette hangzik el, hogy a NATO figyelmeztette az európai nemzeteket, hogy a Fekete-tengeren egyre nagyobb a kockázata egy Oroszországgal való konfrontációnak.

Tovább a cikkhez
Egy amerikai gyártmányú víz alatti drón robbanthatta fel a krími hídat független katonai elemzők szerint
Egy amerikai gyártmányú víz alatti drón robbanthatta fel a krími hídat független katonai elemzők szerint
Oroszország szerint egy teherautó robbant fel az átkelőn, a szakértők szerint viszont ez nem lehetséges. Egy Egyesült Államok által szállított víz alatti drón robbanthatta fel a Krím-félszigetre vezető Kercs-hídat szakértői elemzés szerint. Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság azt állította, szerintük egy teherautó robbant fel az átkelőn. A Molfar független katonai kutatói vitatják a Kremlnek azt az állítását, miszerint egy robbanóanyaggal teli teherautó felrobbantotta fel a stratégiailag létfontosságú hidat, ami összeköti az orosz szárazföldet a Fekete-tengeri félszigettel. Jelentésük szerint nem volt olyan lyuk az útfelületen, ami egy teherautóban robbant bombától származna. A nyilvánosságra került felvételeken viszont úgy tűnik, hogy a robbanás a híd alatt történt. Ukrajna egyébként nem vállalta a felelősséget a robbantásért. Az FSZB kémügynökség szerint a bombát Odesszából Bulgárián és Örményországon keresztül Grúziába szállították, ahol átlépte az orosz határt. A katonai szakértők szerint az egyik kamera felvételén egy fehér tárgy látható, amely mozogni látszik a vízben. Így nem kizárt, hogy egy tengeri drónnal robbantották fel a hidat.

Tovább a cikkhez
Trump szerint a zsidóknak szeretniük kell őt, mert ő szinte szó szerint Jézus
Trump szerint a zsidóknak szeretniük kell őt, mert ő szinte szó szerint Jézus
Trump elnököt az utóbbi időben bosszantja, hogy az amerikai zsidó közösség többsége nem hajlandó támogatni őt. Hogy betekintést nyerjen abba a rejtélyes paradoxonba, hogy egy hagyományosan liberális társadalmi kisebbség miért nem lelkesedik az általa képviselt vér- és földhözragadt tekintélyelvű demagógiáért, Wayne Allyn Roothoz fordult. Wayne Allyn Root keresztény, aki áttért a zsidóságról, valamint hírhedt összeesküvés-elméletíró és természetesen hatalmas Trump-rajongó. És a hatalmas alatt azt értem, hogy gyakorlatilag Jézushoz hasonlítja Trumpot. Ha az elnök további betekintést keres abba, hogy a zsidók miért nem ugrottak fel a Trump-vonatra, akkor ez a tweetvihar önmagában is több bizonyítékot szolgáltat. Root a keresztények hagyományos panaszát veszi elő a zsidókkal szemben - Miért vagytok ti merev nyakú emberek, akik elhagytátok Uratokat és Megváltótokat? - és magát Trumpot helyettesíti a Messiás szerepével. A hagyományos trumpista nyitány a zsidók felé az, hogy Trump lehet, hogy az összes többi kisebbségi csoportra rászáll, de a zsidók ellen biztosan nem fog fordulni. Mivel ez a megközelítés nem hozott eredményt, most arra tér át, hogy ostorozza őket, amiért nem imádják a zsidók igazi királyát és Isten valóságos második eljövetelét. "Már azt sem tudják, hogy mit csinálnak vagy mondanak" általában nem egy jó hangnem egyetlen választói csoport számára sem. És ami konkrétan a zsidókat illeti, az egész "második eljövetel" dolog továbbra is egy kicsit érzékeny terület.

Tovább a cikkhez
Trump hittanácsadója: Keresztényeknek tanulniuk kell a zsidóktól, nem pedig megtéríteni őket
Trump hittanácsadója: Keresztényeknek tanulniuk kell a zsidóktól, nem pedig megtéríteni őket
Donald Trump volt amerikai elnök legközelebbi evangélikus tanácsadója, Paula White floridai lelkésznő szerint a keresztényeknek inkább tanulniuk kellene a zsidóktól, mintsem megpróbálni megtéríteni őket, olyannyira, hogy most Izraelben tanul Tórát ortodox zsidókkal. "Pál [apostol] nagyon világosan kifejtette, hogy Isten kiterjesztette szeretetét a pogányokra, de nem vett el valamit a zsidóktól, és nem mondta, hogy menjünk vissza, és korrigáljuk a kurzust, vagy térítsük meg őket" - mondta White a Jerusalem Postnak szerdán, amikor a King David Hotel előtt ült. "Nem akarom megtéríteni a zsidókat, vagy elküldeni őket [Izraelbe] az elragadtatásra. A zsidók üdvösségének terve Istené". Az elragadtatás egy keresztény, különösen evangélikus hit a világvégéről, amikor Jézus visszatér, a halott hívők teste feltámad, és a kereszténység megdicsőül. White szerint ahhoz, hogy valaki jó keresztény legyen, meg kell értenie a judaizmust.

Tovább a cikkhez
A ZSIDÓK BÜSZKÉK VOLTAK ARRA, HOGY MEGÖLTÉK JÉZUST
A ZSIDÓK BÜSZKÉK VOLTAK ARRA, HOGY MEGÖLTÉK JÉZUST
Ha harcolsz valakivel, és győzöl, hősnek érzed magad. Talán a barátaid a vállukra emelnek, és felvonulnak veled.

Amikor egy bokszoló megnyeri a küzdelmet, kesztyűs kezét a feje fölé emeli, mosolyog, és büszkén toporog a ringben a győzelmére. Ha egy nemzet megnyer egy háborút, nagy győzelmi parádét rendeznek, amikor a katonák hazatérnek. Zenekarok játszanak, az irodák ablakaiból ketyereszalagot dobálnak ki, a rendes munka leáll, és az emberek ünnepelnek. Édes dolog a győzelmet ünnepelni.

A zsidó vezetők Jézus halálát tervelték ki. Végül, amikor elfogták őt, és felakasztották a keresztre, hogy meghaljon, ünnepelni kezdtek. A Korán szerint büszkén kiabálták: "Megöltük Jézus Krisztust, Mária fiát, Isten apostolát". Mivel nem hitték, hogy Jézus Isten apostola volt, ezek gúnyos, büszke szavak voltak.

A zsidó vezetők becsmérelték Jézus üzenetét, az általa kinyilvánított életcélt és az állításait. Ők örvendeztek. Úgy érezték, hogy sikerült elpusztítaniuk Jézust. (Szúra 4:157)

Talán úgy érezték, hogy Jézus megölésével bebizonyították, hogy ő valójában nem Isten apostola. Talán azt képzelték, hogy Isten elégedett lesz erőfeszítéseikkel, hogy megszabadítsák a világot egy hamis prófétától. Talán megkönnyebbültek, hogy Jézus szavai többé nem fogják zavarni a lelkiismeretüket.

A Biblia, amelyben bízom, a zsidó vezetők ujjongását is leírja. A Biblia elmondja, hogy amikor Jézus haldoklott a kereszten, a zsidó vezetők ott álltak és gúnyolódtak rajta.

"Amikor keresztre feszítették, sorsvetéssel felosztották a ruháit. És leülve, ott őrizték őt. A feje fölé helyezték az ellene felírt vádat: EZ ITT JÉZUS, A ZSIDÓK KIRÁLYA. Két rablót feszítettek vele együtt keresztre, egyet a jobb, egyet a bal oldalán. Az arra járók szidalmakat vágtak hozzá, fejüket rázva és azt mondták: Te, aki lerombolod a templomot, és három nap alatt felépíted, mentsd magad! Szállj le a keresztről, ha te vagy az Isten Fia!". Ugyanígy gúnyolták őt a főpapok, a törvénytanítók és a vének is. Másokat megmentett - mondták -, de önmagát nem tudja megmenteni! Ő Izrael királya! Szálljon le most a keresztről, és mi hinni fogunk benne! Ő bízik Istenben. Hadd mentse meg most Isten, ha akarja, mert azt mondta: 'Én vagyok az Isten Fia'. Ugyanígy a vele együtt megfeszített rablók is gyalázkodtak vele. . ." (Máté 27:35-44)

"És amikor Jézus ismét nagy hangon felkiáltott, kiadta a lelkét." (Máté 27:50)

Mit gondolsz, te mit tettél volna, ha ott álltál volna a kereszt előtt, és nézted volna Jézust meghalni? Csatlakoztál volna az ujjongáshoz és a gúnyolódáshoz, vagy szánalmat és szégyent éreztél volna, hogy egy ilyen jó és igaz emberrel ilyen igazságtalan, gonosz, kegyetlen módon bántak? Megdöbbent volna, hogy a politikai és vallási rendszerek jóváhagyhatták Isten különleges prófétájának ilyen módon történő megölését?

Mit gondolsz ma Jézusról? Ahogyan most bánsz vele, valószínűleg te is úgy bántál volna vele akkoriban. Mit gondolsz Jézusról?
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás