Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
MNB: az alapítványok 25,2 milliárd forintért vettek ingatlant
A TI szerint törvénysértő lehet az MNB 160 milliárd forintos költekezése
Török Gábor szerint Orbán Viktor után is folytatható az orbánizmus
Békepárti magyar dízelolajjal működnek az ukrán tankok
Perel a főváros, mert kötelező féláron adnia a vizet hotelnek, erőműnek, akkumulátorgyárnak
Két új tehénistálló épül a mezőhegyesi Ménesbirtokon 3,3 milliárd forintért
Fizetés nélküli szabadságon védett a Klaksvík villanyszerelő csodakapusa
Az izraeli parlament elfogadta a Legfelsőbb Bíróságot gyengítő törvényt
A BBC és Simon Jack bocsánatot kért Nigel Farage-tól a Coutts-számláról szóló történet miatt
A ZSIDÓK KIRÁLYA? DONALD TRUMP JERUZSÁLEMI KORONÁT KAPOTT
Izraeli tisztviselő felszólított a Szent Földön egy német katolikus apátot, hogy az takarja el a nyakában lógó keresztet
Zsidó a kamerába: "Megöltük Jézust, és büszkék vagyunk rá!"
Covid "mítosz-romboló", amely nem ért meg a korral
Gonosz dolog halálesetet színlelni, hogy pánikot keltsen az emberekben...
Elsőszámú gyanúsítottak a laboratóriumi szivárgás eltussolásában
Globalista konyha: GMO-k és rovarok - Az ellenőrzés receptje
Olvadó jégsapkák és lángoló világ vs. a valóság
Meghalt a rákos nő, találkozott odaát az apjával, aki visszaküldte! Elmesélte, mit tapasztalt a túlvilágon!
Szolgálati megjegyzés: Miért jönnek tovább a covidos hírek?

Bár unalmas lehet naponta a "visszaemlélkeztetés" és a történelem legnagyobb bűnéről jövő friss információk lapozása, de tudni kell, hogy nem fogják ezzel beérni! Sőt egyre erősebben tolják le az emberek torkán az lesben álló újabb járványhelyzetet és a vele járó szigorú kontroll bevezetését. Számtalan információ erről szól, Bill Gates is rendre erről beszél. Figyeljük a híreket!

Ma reggel egy filippínó élő közvetítésű konferencián arról értekeztek, hogy hamarosan érkezik az új pandémia, mi a teendő, miért fontos a WHO szerződés. 3 oltás számít teljesen beoltottnak.

Mindez egy olyan országban, ahol a szabad kőműves páholyok nyíltan közszereplők és büszkék rá. Vagyis az ország a Mekkájuk! Személyes tapasztalatok sokaságát tudom elmondani vagy leírni olyan témában, ami nálunk Magyarországon még titkos társaságoknak minősülnek.

Kovács János, mindenes


Emlékmű a Quezon Memorial Circle egy nemzeti parkban,
Quezon Cityben, Metro Manilában, a Fülöp-szigeteken
és a titkos biolaborokkal tele Ukrajna hivatalos címere



Orbán rejtegeti, hogy csődben van az ország, a NER-közeli cégek miatt
Orbán rejtegeti, hogy csődben van az ország, a NER-közeli cégek miatt

Orbán rejtegeti, hogy csődben van az ország, a NER-közeli cégek miatt
Az MNB veszteségeit már nem tudják kifizetni
2023. július 25. Amerikai Népszava

Ez a kép három éve készült. Látszik, hogy már itt is szarban vannak. Mi lehet most a háttérben? Naponta győzködnek mindenkit, hogy 6-7 szzaléesz az infláció, de azt senki nem tudja, hogy mitől.

Orbán megpróbálja elrejteni az emberek elől, hogy fizetésképtelenné vált a magyar állam, mert nem tudja kifizetni a tulajdonába tartozó Magyar Nemzeti Bank veszteségeit. Az MNB vesztesége a magyar állam vesztesége. Ennek a veszteségnek az összege, amit nem tudnak kifizetni, a magyar állam hiánya. Aki nem tudja a kötelezettségeit teljesíteni, mert nincs annyi pénze, az csődben van. Márpedig ez a helyzet, Magyarország csődbe jutott. Orbán úgy próbálja ezt eltakarni az emberek elől, hogy elválasztja az MNB-nél felhalmozott veszteséget a magyar államtól, ami abszurd.

A Magyar Nemzeti Bank 2300 milliárdos vesztesége nem független a magyar államtól. Az a magyar állam vesztesége, mert a költségvetésből már nem tudják kifizetni. Ez az államcsőd. Az MNB tulajdonosa a magyar állam, az MNB vesztesége a magyar állam vesztesége, amit a törvény szerint az államnak kellene betenni, de nincs rá pénze. Orbán ezért úgy tesz, mintha az MNB vesztesége független lenne az államtól. Azt gondolja: elég, ha az MNB veszteségeit nem írják bele az éves költségvetésbe, és akkor nem látszik a hiány. Hamisítással, csalással, trükközéssel becsap mindenkit.

2300 milliárd forint bődületesen sok pénz. Egyszerű ember ezt úgy tudja elképzelni, hogy a magyar lakosság bankokban elhelyezett teljes megtakarítását 6-7 ezer milliárdra becsülik. Ehhez képest kell elképzelni, mekkora veszteséget tapsoltak ezek össze a hozzá nem értésükkel, a rossz döntéseikkel, a pazarlásaikkal és a lopásaikkal, ahol a hitelek bődületes kamatait az MNB fizette, és nem a hitelezett NER-közeli cégek, akik csak nyertek rajta. Közönséges tolvajok ezek, akik szétlopták az országot. De haladjunk sorjában.

A veszteséget eldugják az MNB-ben

A fekete-fehér helyzet ez: a törvény szerint a magyar államnak az egyszemélyes tulajdonában levő Magyar Nemzeti Bank veszteségeit ki kellene fizetnie, de nem tudja, mert nincs rá pénze. Csődbe jutottak. Ezt egy önkényes törvénymódosítással akarja Orbán elleplezni, hogy ne kelljen a magyar államnak saját nemzeti bankja veszteségeit kifizetnie, hogy ne derüljön ki a csőd. Ezzel leválasztja magáról saját veszteségeit, eldugja az MNB-ben, mintha az nem lenne, mintha semmi köze nem lenne hozzá. Mintha az a Magyar Nemzeti Bank magánügye lenne. De nem az.

Ha Orbán betartaná a törvényt, és kifizetné az MNB veszteségeit, akkor a költségvetésben akkora hiány keletkezne, hogy vagy hadiállapotnak megfelelő brutális megszorításokra lenne szükség, de ha az sem elég, akkor az állam más kötelezettségeinek nem tudna eleget tenni. Nem tudna fizetni a hitelezőinek, a közalkalmazottaknak, a nyugdíjasoknak, stb., amitől nyilvánvalóvá lenne a csőd. Így azonban a csődöt megpróbálják eldugni az MNB-ben, az ottani veszteséget leválasztani és elkülöníteni a költségvetéstől, mintha az nem létezne.

Azt játsszák el, mintha a magyar állam rendben lenne, a magyar állami költségvetés stabil lenne, attól függetlenül van az MNB vesztesége, amihez nekik semmi közük. Azt majd az MNB megoldja. Miközben az MNB vesztesége a magyar gazdaság csődje miatt halmozódott fel, mert a forint stabilizálása érdekében olyan kamatterheket kellett vállalniuk, ami iszonyú veszteségeket okozott. Úgy is lehet mondani, hogy amikor választani kellett, akkor valójában az MNB-be "csoportosították át" az állam veszteségét, hogy elrejtsék azt. Úgy csinálták, hogy a veszteség ott jelenjen meg.

Mindezt úgy próbálják eltussolni, hogy hoznak egy törvényt, amivel törvénytelen állapotot idéznek elő, hogy ne kelljen kifizetni az MNB 2300 milliárdos veszteségét. Azzal ez kikerül az állami éves költségvetésből, és ezzel próbálják elrejteni a csődöt. A törvényes állapot ugyanis az, hogy a magyar államnak kötelező kifizetnie az MNB veszteségeit, mert az a tulajdonos magyar állam vesztesége, amelynek kifizetése a pénzügyi és gazdasági stabilitás alapja. Ez a veszteség a magyar állam érdekében keletkezett (még akkor is, ha technikailag nagyon sok rossz jegybanki döntés is áll mögötte).

A NER-közeli cégeknek kellett a pénz

Az sem mindegy, mitől lett ez a nagy veszteség, azon kívül, hogy Orbán miatt Magyarország nem kapta meg az uniós pénzeket. A rossz gazdasági modell és rossz döntések mellett Surányi György volt jegybankelnök és Róna Péter jogász-közgazdász (az MNB felügyelőbizottságának egykori tagja) egy háttérbeszélgetésen elmondta ezt. Ennek lényege, hogy a NER-közeli cégekbe öntötték az olcsó hiteleket, miközben az MNB által fizetendő kamatok hatalmasra nőttek, amit nem terheltek rá a hitelezett cégekre, a veszteség pedig az MNB, így a magyar állam vesztesége lett.

Idézzük Surányi Györgyöt: "Az erőltetett vállalati hitelkiáramlás kedvezményezettjei elsősorban a kormány holdudvarához tartozó vállalatok voltak. 2019-ben a növekedési kötvényprogram megindításának pedig már csak egyetlen magyarázható oka volt: a NER-közeli cégek kimerítették a banki limitjeiket, ezért új forrásokat kellett keresni a számukra. 2021-től viszont az MNB arra kényszerült, hogy felvegye a kesztyűt az infláció ellen, ezért meg kellett kezdenie a kamatok emelését. Ám, amint a kamatok növekedésnek indultak, exponenciálisan elkezdett nőni az MNB vesztesége."

Ezzel szemben: "Azt is látni kell, hogy sokan vannak, akik nyernek a jegybanki veszteségen. A programokban érintett bankok és az összes hitelfelvevő óriási nyereséget realizál, hiszen 25 százalékos infláció és 1-2 százalékos hitelköltség mellett szabad szemmel alig látható összegre zsugorodik a tartozásuk. Ezeket a szereplőket a kormányzat nem akarja megsarcolni."

Ez a lényeg. A közgazdászok kifejtik még, technikailag milyen hibás döntések növelték az inflációt és a veszteséget, de a veszteség ide ment el: a NER-közeli cégekhez.

Meg kellene tételesen vizsgálni, kik voltak és mekkora tételekben az olcsó hitelekkel telepumpált NER-közeli cégek, akikre semmit nem terheltek rá a veszteségekből, hanem hasznot húztak belőle, miközben az állam csődbe ment. Mennyit kapott ebből a strómanok és a NER-oligarchák hada, "Mészáros Lőrinc", Orbán Ráhel és a Nemzet Veje, az Orbán-család mindenféle retyerutyája, a nemzethy "művészek", propagandisták, rokonok. Ezek úgy vitték csődbe az országot, hogy közben ők nyertek. De még most sem merül fel, hogy nekik ebből valami terhet át kéne vállalni.

Így szép lenni NER-lovagnak és NER-lovaginának, hogy dőlnek a százmilliók, mintha feneketlen lenne a költségvetés. Évente százmilliókat vesznek ki a cégeikből osztalékként, miközben csődbe megy az ország. Innen van ezeknek olyan virágos jókedvük, ezért szeretik ők annyira a vezért, és ezért lettek ezek ennyire nagy keresztények. Minden megváltozna, ha most, a csőd közepén, nekik is benyújtanák a számlát. Nekik is arra a szintre emelkednének a kamatok, mint amire az MNB kamatszintjei emelkedtek, és a veszteséget nem az ország szenvedné el egyedül.

Hoznak rá egy törvényt, oszt jónapot!

Ehelyett "törvényt módosítanak", de ez a jogállamiság vége, mert nem hozhatnának olyan törvényt, hogy az állam nem felel a tulajdonában levő nemzeti bank veszteségeiért és elhatárolódik attól. Varga Mihály a Reutersnek adott interjújában azt mondta, hogy "január elsejei hatállyal módosítanák a nemzeti bankról szóló törvényt, hogy annak a veszteségeit ne kelljen a költségvetésből fedezni". De ilyen nincs, ez szemfényvesztés és csalás. Ezt az Európai Központi Bank nem fogja elfogadni, legfeljebb azért, hogy ne zuhanjon be látványosan az ország, de ez egy piramisjáték.

Varga ezt úgy adja elő, mintha a kormány adna haladékot az MNB-nek, mintha az MNB tartozna neki, hogy "3-5 év alatt kitermelje a veszteségét, és addig negatív saját tőkével működjön", mintha ez az MNB ügye lenne, amihez nekik semmi közük. Csakhogy az MNB-nek nem feladata, hogy pénzt termeljen és a saját veszteségeit megszüntesse. Ez a tulajdonos állam feladata. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor csődben van. Emellett semmiféle reális terv nincs arra, hogy ezt a bődületes veszteséget kitermeljék. A szavaiknak nincs fedezete.

Az MNB feladata, hogy megőrizze a pénzügyi egyensúlyt, ezért ahol a jegybank ekkora veszteséget produkál, s ehhez az állami vezetésnek nincs köze, ott a Nemzeti Bank vezetőit azonnal ki kell rúgni. Ha ezt nem teszik meg, akkor a veszteséget együtt hozták össze, az okokról pedig együtt hazudnak. Ez egy folyamat eredménye, amit előre látni lehetett, és nem tettek ellene semmit, mert az unortodox szisztéma erről az óriási hitel- és pénzkiáramlásról szólt, amivel viszont katasztrófába vitték magukat és az országot, haszna pedig csak a NER-lovagoknak lett belőle.

Ezért még nevetségesebb, hogy Varga semmit nem tud mondani arról, hogy ez a veszteség hogyan fog eltűnni. Hasbeszéd és szómágia, hogy az év végére 7-8 százalékos lesz az infláció, "az infláció után megint a közép-kelet-európai országokban nő majd leggyorsabban a gazdaság az EU országai közül". Mitől? Minek alapján? Ezt honnan veszi? Hagyjuk a "közép-kelet-európai országokról" szóló rizsát, azoknak semmi közük ehhez, ők nincsenek olyan állapotban, mint Magyarország. Varga és Orbán csak ígérget, de nincs semmi konkrétum, ami megalapozná ezeket az ígérgetéseket.

Június végén már közel 2900 milliárd forint volt a költségvetési hiány, ami az éves hiánycél 85 százaléka. Majdnem a 100 százaléka, és még csak az év felénél járunk. Katasztrofális állapotban vannak, amit Orbán és Varga naponkénti hazug ígérgetései próbálnak leplezni a magyar lakosság és a külföldi befektetők elől. A csőd nyilvánvaló, és Orbán leginkább attól retteg, hogy ez ki ne tudódjon. Ezért handabandázik a nagy gazdasági fellendülésről és a sikerekről. Év végére biztosan megles a 3000 milliárdos hiány, ami az ellopott magán-nyugdíjpénztári pénzekkel azonos.

Amit elloptak, csak ebben az egy évben, el is veszítették.

Az emberek nem értik a közgazdasági bikkfanyelvet

A baj az, hogy a magyar iskolákban nemcsak demokráciát nem tanítanak (szemben például Amerikával), hanem közgazdaságtant sem, ezért az emberek semmit nem értenek abból, amit a szakmai emberek mondanak, akik pedig sokszor elvesznek a közgazdász bikkfanyelvben, a technikai részletekben. Ezért a sok szövegből úgy kell kihámozni, hogy hova tűnt a pénz. Pedig az elmondásokból az derül ki, hogy túlpörgették és túlhitelezték a "gazdaságot", ami alatt a NER-közeli cégeket, az Orbán-családot és a sok élősködő tolvajt kell érteni, mert ők kapták ezeket az olcsó hiteleket.

Ezt a veszteséget a "nemzeti tőkésosztálynak" hazudott Orbán-klienseknek, strómanoknak és oligarcháknak adott szuperolcsó hitelekkel idézték elő, az állami pazarlásokat pedig a nyakló nélküli állampapír-vásárlásokkal finanszírozta az MNB. Ez okozta az inflációt is. Senki nem értette, honnan van ezeknek ennyi pénzük, hogy két kézzel szórják egymásnak és szerte a világban. Játszották a Csekonics bárót, de ennek ez lett a következménye: az elrejtett borzalmas veszteség és a csődhelyzet. Kilyukadt a luftballon, amit fújtak. Csak az emberek még nem értik, hogy ez mit jelent.

Most a "törvénymódosítással" tolják maguk előtt a problémát, reménykednek, hogy az EU előbb-utóbb ad pénzt, hogy menetközben valamit lefaragnak belőle, és nem derül ki semmi. Halasztják a csődöt, de ha semmit nem változtatnak, márpedig néhány gigaberuházás lemondásán és kiadáscsökkentésen kívül semmi mást nem tesznek, a korrupció, a protekcionizmus, a gazdaságpolitikának nevezett lopás tovább folytatódik, akkor a csőd marad. Csak rejtegetik, eldugják az MNB negatív saját tőkéjében, de ez előbb-utóbb kiborul. Majd mindent Brüsszelre, a háborúra fognak.

A "törvénymódosítást" azért kell idézőjelbe tenni, mert ez nem egy valódi parlamentben történik, az egész most is csak egy "lepapírozás", amire hivatkozni lehet. De az egész bullshit, mert Orbán parancsba adja, hogy meg kell szavazni, az ellenzéknek szava sem lehet. Pedig egy valódi parlamenten, igazi alkotmánybíróság mellett, ilyen törvény soha nem mehetne át, mert nem véletlenül van a jegybanktörvényben, hogy az államnak évente ki kell fizetnie a veszteséget. Ha ezt megszüntetik, bármit megszüntethetnek. Ez vicc. Valójában ez már a vég. Csak tolják még maguk előtt.

Ennek fényében kell arra tekinteni, hogy szemet vetettek a lakossági megtakarításokra, és a lakosság pénzét is állampapírokba akarják tenni és a háborúra hivatkozva ellopni. Ez 6-7 ezer milliárd forint, ezt vessük össze az MNB 2300 milliárd forintos veszteségével. Még ez is csak toldozásra és időnyerésre lenne elég, és ugyanannak a folytatása, amit eddig csináltak és nem old meg semmit, csak elfogy ez a pénz is. De ha már semmi nem lesz, képesek arra, hogy az egészet a bankok révén átirányítsák az állampapírokba és lenyúlják.

Nem tudnak honnan pénzt szerezni. Magyarország mérgező kínai akkumulátorgyárakkal való megszórása sem segít. Még ez is kínai, akik nem tartanak be semmit. Ezért magasztalja Orbán Kínát Amerikával szemben, hogy a magyarokat rávegye a sok kínai szemét befogadására. Próbálják oltani a tüzet, de egyre nagyobb lesz, ha a lakosság pénzéhez hozzányúlnak. Erre mondta Gyurcsány, hogy akkor kő kövön nem marad. Nem értjük, miről beszél, mert már kő sincs. Legfeljebb Orbán apjának lopott kőbányájában.

Tovább a cikkhez
Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
A Magyar Nemzeti Bank ingatlanos leányvállalata 2020-ban kezdett műalkotásokat vásárolni. Rövid idő alatt sok pénzért rengeteg képet vettek: 2021 április végéig nettó 3,8 milliárd forint közpénzt költöttek el 730 festményre. Adatigénylésünkre válaszolva közölték, hogy azóta, idén április végéig további 546 alkotást vásároltak nettó 1,2 milliárd forintért, így már összesen 5 milliárdnál jár a "kortárs művészeti gyűjtemény" ára. 2020 szeptemberében írtunk először arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leánycége, az MNB-Ingatlan Kft. elkezdett festményeket vásárolni. Onnantól kezdve néhány hetente, de maximum havonta vett a cég újabb alkotásokat, alig egy év alatt összesen közel 4 milliárd forint értékben. A képek tárolási helyét hosszú ideig titkolták, majd nagy sokára egy online galériában mutatták meg őket, újabban pedig a nagyközönség is láthatja egy részüket egy-egy kiállításon.

Tovább a cikkhez
MNB: az alapítványok 25,2 milliárd forintért vettek ingatlant
MNB: az alapítványok 25,2 milliárd forintért vettek ingatlant
Állampapírok, valamint betétek átcsoportosításából fordítottak az ingatlanok vásárlására. Érdekesség, hogy az egyik legnagyobb magyarországi befektetőcég bérel több ezer négyzetméternyi irodát az Pallas Athéné Domus Animae Alapítványtól. A jegybank által létrehozott Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezelő cég vezérigazgatója közölte: az utóbbi egy héten eszközölt vásárlásokkal az alapítványi vagyonból 25,2 milliárd forintnyi vagyon került át ingatlanbefektetésekbe, míg az alapítványok állampapír-állománya mintegy 175 milliárd forintra csökkent. Elmondta: a 25,2 milliárd forint vételárat az állampapírok eladásából, illetve bankbetétekben lévő pénzekből csoportosították át az ingatlanvagyonba. A vezérigazgató elmondta: a Pallas Athéné alapítványok - figyelembe véve az Európai Központi Bank észrevételeit - államkötvény portfóliójuk egy részét hozamtermelő ingatlanbefektetésekbe csoportosították át. Az alapítványok áprilisban kiadott összesítésében 11 ingatlan szerepelt összesen 17,89 milliárd forintos bekerülési áron és 19,498 forint aktuális könyvszerinti értéken. A Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. adásvételi szerződést kötött a WING Zrt.-vel a Millenáris Parkban lévő két irodaház - a Millenáris Irodaház Classic és Millenáris Irodaház Avantgarde - és a Buda Palota megvásárlására - mondta Fekete Zoltán.

Tovább a cikkhez
A TI szerint törvénysértő lehet az MNB 160 milliárd forintos költekezése
A TI szerint törvénysértő lehet az MNB 160 milliárd forintos költekezése
Az MNB tárja fel, hogy milyen politikai és szakmai felhatalmazás birtokában és főként milyen megfontolás alapján döntött úgy, hogy 160 milliárd forinttal támogatja a pénzügyi szakemberek képzését - ez áll a TI közérdekű adatigénylésében, amelyet az MNB elnökének juttatott el. A TI arra is kíváncsi, hogy a jegybank egyeztetett-e bárkivel is a gigantikus pénzköltést megelőzően. A magyar jegybanktörvény alapján az MNB-nek nem feladata a felsőoktatás, azon belül a gazdasági-pénzügyi képzés reformjának finanszírozása. Márpedig az MNB nemrégiben "társadalmi felelősségvállalási célokra" hivatkozva, a "pénzügyi és közgazdasági képzést megújítandó" öt, az elmúlt egy évben létrehozott alapítvány számára mintegy 160 milliárd forintot folyósított. Az alapítványok kistafírozásának összege meghaladja a teljes magyar felsőoktatásnak juttatott éves támogatást (137 milliárd forint). Ha a nagy értékű ingatlanvásárlásokat is ideszámoljuk, akkor a központi bank csaknem 200 milliárd forintot költ zömmel arra, hogy az "idejét múlt neoliberális tanok" helyett "fordulatot" hajtson végre a pénzügyi oktatásban. "Az MNB-nek a rá vonatkozó törvény értelmében a nemzeti valuta értékállóságának a megőrzése a célja, nem pedig a pénzügyi felsőoktatás megújítása" - hangsúlyozta Martin József Péter, a TI ügyvezető igazgatója. A felsőoktatás fejlesztése - az országgyűlés által alkotott törvények alapján - a kormány feladata, a finanszírozásról pedig a költségvetésnek kell gondoskodnia. A TI megütközéssel értesült arról is, hogy az MNB érvelése szerint a jegybank által társadalmi felelősségvállalási célokra költött összegek nem minősülnek közpénznek.

Tovább a cikkhez
Török Gábor szerint Orbán Viktor után is folytatható az orbánizmus
Török Gábor szerint Orbán Viktor után is folytatható az orbánizmus
A Fidesz jelenlegi és jövőbeli helyzetéről beszélt egyebek mellett Török Gábor politológus egy interjúban, aki elmondta azt is, hogy mióta 2010-ben távozott Sólyom László államfő tanácsadói testületéből, nem áll tanácsadói viszonyban semmilyen politikussal. Török Gábor a hvg360-nak adott interjút. Összefoglaljuk a népszerű politológus legfontosabb állításait. Nem kizárt, hogy még 10 év múlva is Orbán Viktor lesz Magyarország kormányfője; nem biztos, hogy a következő 10 évben a Fidesz kormányon marad vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, de egy olyan politikai rendszer épült ki, amely lehetővé teszi a Fidesz számára, hogy még tíz évig vagy akár tovább is a hatalomban maradjanak; amennyiben ez nem egy váratlan, hanem egy előkészített hatalomátadás lenne, akkor Orbán Viktor után is lehet folytatni az orbánizmust; miután olyan hosszú idő telt el azóta, hogy a Fidesz elkezdett berendezkedni és működtetni a hatalomgyárat, ha a karizma nem is, de a rendszer továbbadható; az Orbán-rendszer olyan, mint a Barátok közt: ha valaki megnézte a 100. részt, legközelebb meg a kétezrediket, akkor is simán be tud kapcsolódni, mert sok minden nem változott; a politikai helyzetet és a Fidesz, illetve Orbán Viktor kommunikációját figyelve belátható időtávon belül a kormányfő nem megy nyugdíjba; mintha konszenzus lenne a Fideszen belül abban, hogy a kormányfő utódjának szerepe Szijjártó Péternek lenne szánva. Vannak feltörekvő fiatalok, mint Orbán Balázs, akinek szépen emelkedik a csillagzata, de a tudatos utódkijelölés még nem indult el;...

Tovább a cikkhez
Békepárti magyar dízelolajjal működnek az ukrán tankok
Békepárti magyar dízelolajjal működnek az ukrán tankok
Orbán képmutató és kétkulacsos politikáját mutatja, hogy miközben a propaganda azt állítja, hogy Magyarország nem ad segítséget Ukrajnának a "béke" érdekében, egy német lap szerint magyar dízelolajjal harcolnak az ukrán tankok az oroszok ellen. A magyar finomítókból származó és a MOL által ukránoknak eladott magyar üzemanyag nélkül megbénulna az ukrán hadsereg. Orbán akár véget is vethetne a háborúnak, ha akarna, de pénzért bármire képes. Ugyanakkor a kormánypropaganda továbbra is oroszpárti és ukránellenes uszítást folytat. Orbán az oroszokat is becsapja, mert miközben a nemzetközi színtéren az orosz érdekeket védelmezi (egészen a szavazásig, mert utána ott minden szankciót megszavaz, szintén pénz reményében), az Oroszországtól származó olajat finomítja és utána azt adja el az ukránoknak. Ez azt jelenti, hogy Orbán közreműködésével az ukránok orosz olajjal harcolnak az oroszok ellen. Vlagyimir ezek szerint még nem szólt. A Handelsblatt nevű német újság leplezte le, hogy leginkább Magyarország és Törökország üzemanyagexportja segítségével harcol az ukrán hadsereg. Orbán akár büszke is lehetne erre, mert a jó oldalnak nyújt segítséget, de ő ehelyett az oroszok győzelmében bízik, az oroszokat támogatja, de pénzért az anyját is az orosz olajat is eladja akár még az ukrán hadseregnek is. A magyar államnak van részesedése a MOL-ban, de az senki előtt nem lehet kérdés, hogy a NER-közeli MOL nem tehetne semmi olyat, amit Orbán nem hagy jóvá. Ezért az ukránoknak eladott dízelolaj, amivel saját szóhasználatával élve: a háború folytatását támogatja, Orbán engedélyével megy az ukrán tankokba, a MOL bevétele pedig a NER-zsebekbe.

Tovább a cikkhez
Perel a főváros, mert kötelező féláron adnia a vizet hotelnek, erőműnek, akkumulátorgyárnak
Perel a főváros, mert kötelező féláron adnia a vizet hotelnek, erőműnek, akkumulátorgyárnak
Budapesten az átlagos vízfogyasztás háztartásonként havi 10 köbméter, a havi számlák 3000 forint alatt vannak, ám a Fővárosi Vízművek kiadásai csaknem duplájára rúgnak a bevételeknek, mert árat tíz éve nem emelhettek. A Népszavának a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azt mondta, a hatályos törvénynek már ez is ellentmond, de a jogszabály-változtatás is hátrányos lehet Budapestnek. A kiszivárgott hírek szerint a jövőben ugyanis a vízügyi államtitkárság határozná meg, melyik településen, mennyi vezetéket újíthatnak fel, hol indulhat korszerűsítés, fejlesztés. Erről Tüttő Kata közérdekű adatigénylést nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak (MEKH), ám elutasították kérését, mondván az információ "nem nyilvános döntés előkészítő adat". A főpolgármester-helyettes szerint ez az érvelés ugyanúgy nonszensz, mint az, hogy sok más mellett a Karmelita kolostornak, Tiborcz szállodáinak, állami intézményeknek és cégeknek, erőműveknek, de még a kormány által országba hívott vízfaló akkumulátorgyáraknak is kedvezményesen, féláron kell ivóvizet adni. Ez akár tiltott támogatásnak is minősülhet - tette hozzá. Most előkészítik a pert, amit azért indít a Fővárosi Vízművek, mert kénytelen féláron adni a vizet. Tüttő Kata azt mondta, a Fővárosi Vízművek idei vesztesége 10 milliárd forint körül lesz, ám a fővárosi önkormányzat kasszája üres az egyéb kormányzati elvonások miatt. Szerinte a vízdíj emelése biztosra vehető, ám most a lakossági tarifához nem is kellene feltétlenül hozzányúlni, ha a gazdasági társaságok a valós költséget tükröző árat fizetnék.

Tovább a cikkhez
Két új tehénistálló épül a mezőhegyesi Ménesbirtokon 3,3 milliárd forintért
Két új tehénistálló épül a mezőhegyesi Ménesbirtokon 3,3 milliárd forintért
Miközben rengeteg beruházást elhalasztott a kormány, a Lázár János által vezetett Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak ajándékozott tangazdaság tovább fejlődik. Most épp két új istállót építenek vemhes tehenek és növendék állatok részére nettó 3,3 milliárd forintért. Lesz napelem-rendszer és silófermentáló, sőt, még vízágyakkal is kényeztetik a teheneket. A beruházás 1,2 milliárd forint EU-s támogatást kapott, amit a Ménesbirtok még állami cégként nyert el. A kormány a többi "közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványhoz" (KEKVA) hasonlóan 2021-ben hozta létre a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt is, melynek kuratóriumi elnöke Lázár János lett. A szervezet megkapta ajándékba az állami tulajdonú Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t, amit Lázár már évek óta igazgat(ott). A közpénz pedig azóta is dől a mintagazdaságba, ahol egymást érik a milliárdos fejlesztések. Kollégium 1,3 milliárd forintért, sportcsarnok 3,3 milliárdért, kocsiszín és versenyistálló 1 milliárdért: csak néhány az utóbbi évek fejlesztéseiből, amelyek a Nemzeti Ménesbirtok Zrt. mezőhegyesi telephelyén valósultak meg. 2020 őszén kezdték használni a tangazdaságban a 2,6 milliárd forintból megvalósított csúcsmodern, robotizált tehenészetet, most pedig ismét a szarvasmarhák örülhetnek: új épületeket kapnak az állatok. A Ménesbirtok 2023. január elején írt ki közbeszerzést a területén fekvő 81-es majorban építendő istállók kivitelezésére. Április végén pedig elkezdték keresni a beruházás mérnöki és műszaki ellenőri feladatainak ellátására is a megfelelő jelentkezőt.

Tovább a cikkhez
Fizetés nélküli szabadságon védett a Klaksvík villanyszerelő csodakapusa
Fizetés nélküli szabadságon védett a Klaksvík villanyszerelő csodakapusa
Jonatan Johansson, a Kí Klaksvík 31 éves svéd kapusa egy oslói cégnél villanyszerelő, és ahogy az Indexnek elmondta, három hónapos fizetés nélküli szabadságot vett ki, hogy védhessen a feröeri bajnokságban és a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben. Kérdés, elég lesz-e a három hónapos kimenő, mert jövő szerdán már a svéd Häckent fogadják a selejtezőkör második fordulójában. Hogy izgultam-e? Egy zabszemet sem lehetett volna bedugni a fenekembe - mondta pénteken telefonon Jonatan Johansson, a Ferencvárost a BL-selejtezők első körében 3-0-s összesítéssel kiejtő Kí Klaksvík kapusa. - Mellesleg mindig izgulok a meccsek előtt, ilyen szempontból a Ferencváros elleni két mérkőzés nem volt más, mint egy feröeri bajnoki. Persze a magyar bajnok más szint, mint a feröeri csapatok. A 31 éves villanyszerelőt pénteken, már azok után hívtuk fel klaksvíki otthonában, ahol barátnőjével él, hogy a csapat csütörtök délután hazaérkezett a viszontagságon útról, amelynek kiindulópontja a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér volt, majd hosszas koppenhágai várakozás után sikerült felszállniuk a Tórshavnba tartó járatra. "Egy-két órát szundítottam a gépen, fáradt voltam az idegeskedéstől, no meg az az igazság, hogy miután megittunk egy sört a szállodában, a Kecskeméti utcai Mercure Budapest Korona Szállóban, páran elmentünk a Piano Bárba (ez valószínűleg a Piros Pezsgő lehetett a Mechwart tér környékén), és ott egy kicsit kiengedtük a gőzt - mondta a kapus. - De már az öltözőben is nagy volt a boldogság, énekeltünk, táncoltunk, nem bírtunk magunkkal. Szerintem minden okunk megvolt az örömre, mert tényleg történelmi győzelmet arattunk."

A kínai elnök felszólította a hadsereget, hogy készüljenek fel
A kínai elnök felszólította a hadsereget, hogy készüljenek fel

A kínai elnök felszólította a hadsereget, hogy készüljenek fel a "hanyatló" Nyugattal szembeni háborúra
2023.07.26. NIF

Hszi Csin-ping kínai elnök egy 2020-as találkozón katonai vezetőknek azt mondta, hogy mivel országa "erősödik", a Nyugat pedig "hanyatlik", Pekingnek fel kell készülnie a két fél közötti háborúra - jelentette hétfőn a japán Kyodo News.

Hszi és a Kínai Kommunista Párt Központi Katonai Bizottságának 2020. decemberi ülésén készült dokumentumokra hivatkozva a japán hírügynökség azt állította, hogy Hszi kijelentette: "a Kelet felemelkedik, a Nyugat pedig hanyatlik".

E változó erőviszonyok közepette Xi azt jósolta, hogy egy lokális konfliktus kitörhet és kiszélesedhet, bár állítólag kizárta egy harmadik világháború lehetőségét. Nem világos, hogy Xi hol látja egy ilyen konfliktus kiindulópontját, de a Kyodo News szerint Tajvanra tekintett, mint valószínűsíthető robbanáspontra.

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon "demokratikus" EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.


Tovább a cikkhez
Az izraeli parlament elfogadta a Legfelsőbb Bíróságot gyengítő törvényt
Az izraeli parlament elfogadta a Legfelsőbb Bíróságot gyengítő törvényt
Az izraeli parlament július 24-én elfogadott egy törvényt, amely korlátozza az izraeli legfelsőbb bíróság lehetőségét a parlamenti döntések megtámadására. A törvény tartalmaz egy olyan rendelkezést, amely megakadályozza, hogy a bírák "rendkívül ésszerűtlen" kormányzati döntéseket megsemmisítsenek. A törvény életbe lépése azt jelentené, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem vizsgálhatná felül a döntéseket, például a tisztviselők elbocsátását, arra hivatkozva, hogy azok ésszerűtlenek. A törvényt, amely része annak a Benjamin Netanjahu miniszterelnök által támogatott tervnek, amely megváltoztatná az igazságszolgáltatást, 64-0 arányban fogadták el, miután az ellenzők inkább kisétáltak, minthogy ellene szavazzanak. Az első eljárási szavazáson 64-56 arányban szavaztak. Yariv Levin igazságügyi miniszter, a terv tervezője azt mondta, hogy a parlament megtette "az első lépést egy fontos történelmi folyamatban", az igazságszolgáltatás átalakításában. A terv további részei közé tartozik egy olyan törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a parlament többsége felülbírálja a Legfelsőbb Bíróság döntéseit, valamint egy olyan törvény, amely lehetővé tenné a parlament számára a bírák kiválasztását. A törvényt ellenző Minőségi Kormányzásért Mozgalom gyorsan kérte az ország legfelsőbb bíróságát, hogy járjon el a törvény ellen, mivel az állítólag alkotmányellenes. "A rombolás kormánya felemelte rosszindulatú kezét Izrael Állam ellen, és azzal fenyegetnek, hogy lerombolnak mindent, amit itt az elmúlt hetvenöt évben felépítettünk" - mondta Eliad Shraga, a mozgalom elnöke egy nyilatkozatban.

Tovább a cikkhez
A BBC és Simon Jack bocsánatot kért Nigel Farage-tól a Coutts-számláról szóló történet miatt
A BBC és Simon Jack bocsánatot kért Nigel Farage-tól a Coutts-számláról szóló történet miatt
Az újságíró azt állította, hogy a volt Ukip-vezetőnek nem volt meg a szükséges anyagi fedezete ahhoz, hogy számlát vezessen. A BBC és egyik vezető újságírója bocsánatot kért Nigel Farage-tól, amiért azt sugallta, hogy nem rendelkezik a Couttsnál vezetett számlához szükséges pénzeszközökkel, miután a magánbank megszakította a kapcsolatot a volt Ukip-vezérrel. A BBC üzleti szerkesztője, Simon Jack azt követően kért bocsánatot, hogy a társaság által közzétett cikk azt sugallta, hogy Farage-nak azért zárták le a számláját, mert "nem érte el" a magánbank vagyoni korlátját. Farage úr később olyan dokumentumokat szerzett be, amelyek szerint a NatWest Group tulajdonában lévő Coutts azért zárta le a számláját, mert úgy találta, hogy nyilvános nyilatkozatai "nem feleltek meg" az értékrendjének. Az eredeti cikket pénteken frissítették, a BBC elismerte, hogy "az általunk közölt információ - miszerint a Coutts Nigel Farage számlájával kapcsolatos döntése nem tartalmazott politikai nézeteivel kapcsolatos megfontolásokat - nem bizonyult pontosnak". A közlemény közölte az olvasókkal, hogy a főcímet és a cikket frissítették, hogy tükrözze azt a tényt, hogy "Nigel Farage bankszámlájának lezárása egy forrásból származik". Hétfőn Jack úr tweetelt: Andrew Griffith városi miniszter találkozóra hívta a bankok vezetőit, hogy megvitassák, hogyan lehet megvédeni az ügyfeleket a "bankoktól való megfosztástól". A BBC is bocsánatot kért Farage úrtól.

Tovább a cikkhez
A ZSIDÓK KIRÁLYA? DONALD TRUMP JERUZSÁLEMI KORONÁT KAPOTT
A ZSIDÓK KIRÁLYA? DONALD TRUMP JERUZSÁLEMI KORONÁT KAPOTT
Trump elnöknek átadták a jeruzsálemi koronát. Utalt rá, hogy elhagyhatja az Egyesült Államokat és Izrael élére állhat. Sam Altman ma elindította a Worldcoint. A cég azt tervezi, hogy gömbjével a bolygó minden emberének szemgolyóját letapogatja. Barack Obama Martha's Vineyard-i otthonából hívták a 911-et, hogy egy holttestet jelentsenek a közeli tóban. Egy hatalmas tűzgömb az USA déli államai felett megijesztette az embereket, akik azt hitték, hogy ez a világvége. Ma este pedig polgárháborúról beszélnek Izraelben, és az izraeli polgárok levezetik haragjukat Bibi Netanjahu szélsőséges kormánya ellen.

Tovább a cikkhez
Izraeli tisztviselő felszólított a Szent Földön egy német katolikus apátot, hogy az takarja el a nyakában lógó keresztet
Izraeli tisztviselő felszólított a Szent Földön egy német katolikus apátot, hogy az takarja el a nyakában lógó keresztet
Pillanatok alatt elterjedt a világhálón az a felvétel amin azt láthatjuk, ahogy egy jeruzsálemi izraeli tisztviselő megparancsolta egy katolikus német apátnak, hogy rejtse el a keresztjét, miközben Jeruzsálemben meglátogatja a nyugati falat. A Der Spiegel német hírügynökség riportere lefilmezte az esetet, és a történtek magyarázatával együtt közzétette a közösségi médiában. Schnabel az óváros Dormition Abbey apátja. Egy nő állította meg, aki állítólag a Western Wall Heritage Foundation alkalmazottja volt, a Haredi uralma alatt álló állami testület, amely az al-Aksza nemesi szentély nyugati határfalát igazgatja. Az izraeli sajtó szerint a felvételen az látható, hogy az izraeli tisztviselő azt mondja a papnak, hogy az általa viselt feszület "nagyon nagy és nem megfelelő erre a helyre". Majd megkérte, hogy takarja el. Történik mindez egy papi személy, pai viseletével kapcsolatban azon a helyen, ahonnan az egész kereszténység ered Jázus által. "Ez nagyon durva" - válaszolta Schnabel. "Nem tiszteli a vallásomat. Ön akadályoz engem az emberi jogaim gyakorlásában. Ez nem provokáció. Én katolikus apát vagyok. Ez az én papi ruhám. A kereszt az öltözködésem egy része. Római katolikus apát vagyok. Azt akarod, hogy ne a hitem szerint öltözzek, ez a valóság." A látogatás végül a tervek szerint zajlott. Az emberi jogaiban súlyosan megsértett apát azonban több nyilatkozatában elítélte a nyilvános izraeli keresztényüldözést.

Tovább a cikkhez
Zsidó a kamerába:
Zsidó a kamerába: "Megöltük Jézust, és büszkék vagyunk rá!"
A lejjebb megtekinthető felvételen egy hebroni arab temetőben forgató brit tévéstábot fenyeget Orosz Jozefina ittas fajtestvére és egy cimborája. A szentföldi városban ötszáz ilyen telepesféreg miatt tart az izraeli hadsereg gettóban 120 ezer palesztint a saját szülőföldjén. A következők hangzanak el angolul, akcentussal a betolakodó biboldó pofájából - talán igazságszérumot adtak be neki: "Te fasz, te és a Jézusod kinyalhatják a seggemet! Húzzatok el. Baszd meg magadat és az anyáitokat! Ne kamerázz, mert széttöröm! Nem akarunk képeket." (A britek nem fosnak be, nem kapcsolják ki a kamerát, sőt visszaszólnak a gyűlölettől eltorzult arcú pajeszos tetűhintásnak: "Ez nem a te házad!") A csimbókos folytatja: "Baszódj meg, te náci! Megöltük Jézust, büszkék vagyunk rá!" Majd saját toroknyelvükön fortyognak kicsit, aztán: "Ez a mi földünk, húzzatok a picsába! Ez az én földem te fasz!" (Egy angol visszaszól: "Ez nem a te földed, ez az ő családjainak földje." ). Mire a zsidó: "Te köcsög, ki fogunk nyírni téged és a palesztinokat, te náci. Te szarfi! Ez az én földem, isten adta nekem! Bazmeg! Te náci! Hívj akit csak akarsz, meg foglak ölni. Rohadékok! Ez az én házam, az én földem, isten adta nekem! Te meg baszd meg!" Videó itt

Vax-okalipszis fenyeget: A vakcina visszatérése
Vax-okalipszis fenyeget: A vakcina visszatérése

Vax-okalipszis fenyeget: A vakcina visszatérése
2023. július 25. A Lily Bit

Figyelmeztetés az előttünk álló oltási évtizedre - Az újra felbukkanó oltási pszi-pszi-pszi megmagyarázva.

Nyilvánvaló, hogy az ENSZ Agenda 2030, más néven A Nagy Újraindítás, a maga zsarnoki és társadalomellenesnek vélt intézkedéseivel a hosszú távú tervezés része volt. Az itt látható 2010-es Rockefeller-jelentés már felvázolta a 2020-2030-as évtized kereteit, amint az a "The Scenario Framework" és a "Scenario Narratives" fejezetekből kitűnik.

Azok számára, akik figyeltek a Világgazdasági Fórum (WEF) figyelmeztetéseire a napirendjükkel kapcsolatban, ez világos és átfogóan, jó előre kifejtésre került. A WEF napirendjébe való további betekintésért lásd ezt és ezt.

A tervezett 2022-es őszi Epidemiák zsarnokságát megelőzve a német kormány Corona válságstábja már katonai vezetéssel működik, különösen Carsten Breuer vezérőrnagy irányítása alatt, aki a Bundeswehr "Területi feladatok" parancsnokságát vezeti Berlinben. Nemrégiben a Spiegelnek adott interjújában hangsúlyozta az intézkedéseket és az oltási megbízásokat, kijelentve:

"Ősszel akár 60 millió embert is be kell oltanunk a Corona ellen".

A kialakult helyzet több lehetőséget is hagy számunkra: lehet, hogy ez csupán blöff vagy félelemkeltés, de az is lehet, hogy valóban a német kormány előre látott tervei alapján történik. Úgy tűnik, hogy ezek a tervek szorosan kapcsolódnak a Világgazdasági Fórumhoz és a világ pénzügyi óriásaihoz, akiknek a jelek szerint szándékukban áll a világ népességének csökkentése és az ellenőrzés gyakorlása azok felett, akik túlélik az előttük álló kihívásokat.

Túlélők lehetnek azok, akik ellenállnak a következő oltási hajszának való azonnali megfelelésnek, vagy sikerül elviselniük a gazdasági összeomlás következményeit, például a munkanélküliséget, a nyomort, sőt az öngyilkosságot is. A lehetséges kockázatok között számos kimenetel szerepel, beleértve a munkanélküliséget, a nyomort, a betegségeket és a halált, vagy akár a munkanélküliség, a szegénység, az éhínség és a halál súlyosabb következményeit. E hatalmas entitások ambíciói határtalannak tűnnek, és rajtunk múlik, hogy kiálljunk és megakadályozzuk őket céljaik elérésében.

Van továbbá egy aggasztó szempont az elektromos hálózattal kapcsolatban. Az energiahiány szándékos előidézése, amelyet kényelmesen az Ukrajna és Oroszország között kirobbantott háborúnak tulajdonítanak, szörnyű következményekkel járhat. Nemcsak a túlélőket taszíthatja sötétségbe, hanem a társadalom által nagymértékben függővé vált, minden számjegyű kényelmi szolgáltatások megsemmisüléséhez is vezethet, beleértve az emberek bankszámláit is. Az olyan létfontosságú erőforrásokhoz való hozzáférés elvesztése, mint az élelmiszer és a fűtés, újabb halálozási hullámot indíthat el.

Bármilyen riasztóan hangzik is, az ördögi terv mögött állók által felettünk gyakorolt digitalizált ellenőrzés érintetlenül maradhat, lehetővé téve számukra, hogy fenntartsák a társadalom feletti uralmukat.

Ez a lehetséges forgatókönyv képezheti az alapját Carsten Breuer vezérőrnagy előrejelzésének, amely szerint csak Németországban 60 millió "oltást" fognak végezni. Ez egybevág Bill Gates és Tedros WHO főigazgató előrejelzéseivel, aki 2022. július 23-án a majomhimlőt nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetnek (PHEIC) nyilvánította, felülbírálva ezzel a WHO Vészhelyzeti Bizottságának döntését, amely 9-6 arányban a PHEIC ajánlás ellen szavazott.

Ez a megfigyelés azt sugallja, hogy Tedros/WHO döntéseit egy mögöttes napirend befolyásolja, és Tedros látszólag inkább utasításokat követ, mintsem teljes kontrollt gyakorolna.

A különböző elemek, mint például a 60 millió oltásra vonatkozó terv, a majomhimlőre vonatkozó PHEIC kihirdetése és a német kormány katonai felkészültsége valóban összefügghetnek egymással. Lehetséges, hogy más kormányok is követik Németország példáját a felkészülésben.

A közelgő ősz számos lehetséges kihívást tartogat, többek között az új COVID-19 variánsok megjelenését, a majomhimlő fenyegető veszélyét és az éves influenzaszezont. Ezek a tényezők egy tömeges oltási kampányban csúcsosodhatnak ki, akár az egyes betegségekre vonatkozó egyedi vakcinák, akár egyetlen "mindent lefedő" vakcina révén.

Míg önmagában a COVID-19 elleni oltás beadásáról meggyőzni az embereket kihívást jelenthet, a széles körű majomhimlőpropaganda és egy különösen súlyos influenzaszezon várakozása a médiában elég emberben kelthet félelmet ahhoz, hogy mindkét oltás mellett döntsenek. Másik lehetőségként, ha egy vagy két gyógyszeripari óriáscég kombinált influenza- és majomhimlő elleni oltást javasol, az egyének készségesen elfogadhatják, hogy két oltást kapjanak egyben.

Összességében úgy tűnik, hogy ennek az összetett forgatókönyvnek az elemei összefutnak, ami egy nagyszabású oltási kampány lehetséges hátterét teremti meg, amelyet az észlelt veszélyek és a stratégiai kommunikációs stratégiák kombinációja vezérel.

A COVID-19 világjárvány kezdeti fázisaiban, beleértve a különböző változatokat is, a globális északon a lakosság körülbelül 50-70%-a kapott oltásokat és emlékeztető oltásokat, beleértve az olyan régiókat, mint Európa, az USA, Kanada, Japán, Ausztrália és Új-Zéland. Az oltási arány értékelése a globális déli országokban nagyobb kihívást jelent és bizonytalanabb.

Orvosi becslések szerint ezeknek a vakcináknak mintegy 70%-a ártalmatlan placebó, például sós vízzel oldott, káros hatás nélküli vakcina. Az oltóanyagok mintegy 30%-a azonban különböző toxinokat tartalmazó mRNS típusú vakcina. Ezeket a kombinációkat jelenleg tesztelik, hogy felmérjék hatékonyságukat. Sajnos, ezek különböző betegségek kialakulásának kockázatát hordozzák, beleértve a rákos megbetegedéseket, különösen a nők és a férfiak reproduktív rendszerét érintően, valamint olyan betegségeket, mint a leukémia, a szívizomgyulladás, a máj- és vesebetegségek - ez egy kiterjedt és aggasztó lista.

Dr. Mike Yeadon, a Pfizer korábbi alelnöke és tudományos igazgatója több alkalommal is figyelmeztetett arra, hogy ezeknek a vakcináknak a legpusztítóbb mellékhatásai csak 6-24 hónap elteltével, vagy esetleg még hosszabb idő elteltével jelentkezhetnek. A kihívás abban rejlik, hogy ezeket a hatásokat a vakcináknak tulajdonítsák, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az eredetük egyértelmű nyomon követését.

E betegségek következményei tagadhatatlanul súlyosak, gyakran fájdalmas és lassú halálhoz vezetnek, míg mások különböző, mérhetetlen szenvedést okozó, legyengítő állapotokat eredményeznek. Ezek a kimenetel egyenértékű az önkényes gyilkosságokkal és szenvedésekkel. Egy működő jog- és igazságszolgáltatási rendszerben az elkövetők, beleértve azokat is, akik teljesen tisztában vannak tetteikkel, és azokat is, akik a kockázatok ismerete ellenére kényszerítik az egészségügyi intézményeket az oltási zsarnokság érvényesítésére, jogosan néznének szembe a büntetőeljárással.

Sajnálatos módon a jogrendszereinket aláásták, és a nemzeti alkotmányokat felfüggesztették, hogy megkönnyítsék a halálos ENSZ Agenda 2030 és a Nagy Újraindítás teljes körű megvalósítását.

A 70%-os placebo stratégia alkalmazása a COVID-19 vakcina támogatói által alkalmazott ravasz taktika. Erőteljes propagandaeszközként szolgál. Azok, akik placebót kapnak, és nem tapasztalnak semmilyen mellékhatást, akaratlanul is szószólókká válnak, és azt az elképzelést terjesztik, hogy nincs kockázat, és az oltás beadása után biztonságban vannak. Ez a fajta kortársak általi befolyásolás befolyásolhatja az oltásszkeptikusokat, hogy fontolóra vegyék az oltás beadatását, és így akaratlanul ingyenes reklámként szolgálnak a napirend számára.

Az Eurostat 2020 márciusa és 2022 júniusa között akár 40%-os többlethalálozási arányt is regisztrált. Ennek a riasztó növekedésnek a legvalószínűbb magyarázata a potenciálisan népirtásra alkalmas vakcinák beadása.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC), a Lancet és a New England Journal of Medicine (NEJM) hiteles kutatásai és statisztikái szerint a COVID-19 halálozási aránya, beleértve az összes változatot is, 0,07-0,1% között mozog. A legtöbb haláleset a 70 év feletti, alapbetegségben szenvedő egyének körében fordul elő, hasonlóan a közönséges influenza hatásához.

Ezen adatok ellenére a kormányok és az egészségügyi hatóságok továbbra is támogatják a védőoltásokat. Úgy tűnik azonban, hogy valamilyen külső befolyás nyomást gyakorol ezekre a szervezetekre, hogy az oltási napirendet előrébb vigyék. Ez a megfoghatatlan erő továbbra is ismeretlen, és egyetlen kormány, de még az ENSZ rendszere sem hajlandó vagy képes szembeszállni vele. Úgy tűnik, hogy a lehetséges következményektől való félelem megbénítja erőfeszítéseiket, lehetővé téve, hogy a szörnyű kampányt akadálytalanul folytassák, és bűntudat nélkül adagolják a csak halálos italoknak nevezhető szereket.

A közelgő őszi oltási propaganda során a spekulációk szerint a "valódi" vakcinák és a placebók aránya 50/50-re nőhet, ami a halálos betegségek nagyobb valószínűségét jelenti. Ezek a pusztító hatások nem feltétlenül jelentkeznek azonnal, hanem egy-két évvel később jelentkezhetnek, így a haláleseteket nehéz lesz közvetlenül a vakcináknak tulajdonítani.

Sok olyan személy, aki gyanítja a kapcsolatot a szerettei betegségei vagy halála és a mérgező vakcinák között, pszichológiai kihívást jelenthet, hogy ezt bevallja magának vagy másoknak. Eközben azok, akik placebót kaptak, és nem tapasztaltak közvetlen károsodást, akaratlanul is hozzájárulhatnak az oltáspárti program további népszerűsítéséhez, ami tovább bonyolítja ezt a súlyos helyzetet.

Jelenleg még csak a WHO által 2014-re prognosztizált oltási évtized korai szakaszában vagyunk. Alapvető fontosságú, hogy átgondoljuk a lehetséges következményeket, ha hagyjuk, hogy ez a pálya ellenőrizetlenül folytatódjon.

Ahhoz, hogy megállítsuk ezt az utat, szembe kell néznünk saját pszichológiai gátjainkkal, és rá kell ébrednünk a minket körülvevő valóságra. Az ébredés első lépésének megtétele kulcsfontosságú.

Ezután szolidaritást kell vállalnunk a hasonlóan gondolkodó, alternatív életmódot és társadalmi jólétet kereső egyénekkel, olyanokkal, akik nem félnek szembenézni a jelen rideg valóságával. Ezt a valóságot nem lehet megreformálni, mivel azt teljes mértékben azok irányítják, akik hatalommal, pénzzel és azzal a képességgel rendelkeznek, hogy mindenkit kiiktassanak, aki megzavarja a terveiket.

Helyénvaló a kérdés: Mi a baj ezzel a világgal, ezzel a rendszerrel?

A túlélésünk biztosításához talán szükségünk lesz egy párhuzamos társadalom létrehozására, amely a pénzüktől és értékeiktől függetlenül működik.

Jelenleg bizonytalan helyzetben találjuk magunkat, a határán annak, hogy egy olyan rendszer foglyai legyünk, amely az önelégültségünkből és a kényelem iránti vágyunkból él, és végül rabszolgákká tesz bennünket.

Ahhoz, hogy kiszabaduljunk ebből a szörnyű börtönből, közösen kell megoldásokat keresnünk. Ez talán nem is olyan ijesztő, mint amilyennek tűnik. A gonosz nem gyarapodhat a sötétségben, ezért akarják, hogy velük maradjunk, félelmünkből és dühünkből táplálkozva.

Ha nem engedünk a félelemnek és a dühnek, és alternatív utakat választunk, visszanyerhetjük az irányítást az életünk felett, és dolgozhatunk azon, hogy egy jobb jövőt építsünk magunk és közösségeink számára. A kulcs abban rejlik, hogy kitörjünk a befolyásuk alól, és az igazságon, a szolidaritáson és a rugalmasságon alapuló új utat kovácsoljunk.

Elengedhetetlen, hogy a fény felé forduljunk, és ne hagyjuk figyelmen kívül az elénk táruló figyelmeztetéseket. Figyelnünk kell az olyan befolyásos személyiségek kijelentéseire, mint Klaus Schwab izraeli tanácsadója, Yuval Noah Harari, aki szemtelenül haszontalan és fölösleges evőnek nevezi embertársait, ha valóban annak tartja magát. Azt állítja, hogy a robotok és a mesterséges intelligencia (MI) közelgő térhódítása miatt az emberekre többé nem lesz szükség.

Harari ezeket a megjegyzéseket nyilvánosan, többek között egy nemrégiben tartott TED-előadásában is mindenféle fenntartás és fenntartás nélkül tette. Meg kell hallgatnunk, amit mond. Mit jelent számunkra, ha a hatalmi pozíciókban lévők az embereket pusztán "haszontalan falóknak", az elit természeti erőforrásait kimerítő felesleges fogyasztóknak tekintik?

Az ilyen kijelentések mély etikai és egzisztenciális kérdéseket vetnek fel az emberi élet értékéről és helyünkről egy technológiailag fejlődő világban. Ébresztő hívás számunkra, hogy elgondolkodjunk azon, milyen irányba halad a társadalmunk, és hogyan akarjuk alakítani a jövőnket. Az ilyen kérdések felismerésével és kezelésével együtt dolgozhatunk egy olyan világ megteremtésén, amely minden ember méltóságát és jólétét értékeli és védi.

Úgy tűnik, hogy ezek a ferde stratégiák a "semlegesítésre" irányulnak, egy láthatatlan vírustól való félelmet használnak eszközként a mérgező vakcinák beadására, a mesterséges inflációt a vagyoni különbségek növelésére, a szegénység és a nyomor állandósítására, valamint a gazdaság összeomlására, ami további szenvedéshez, éhínséghez és halálhoz vezet. Az ebből eredő légitársasági összeomlások az utazás korlátozására szolgálnak, ezáltal korlátozva a szabadságot és a szabadságot.

Ezen túlmenően a QR-kód csendes fenyegetést jelent, és potenciálisan az abszolút zsarnokság eszközévé válhat. Ha az emberek nem lépnek fel ellene, akkor egy globális személyazonosító rendszerré fejlődhet, amely minden egyes emberről kiterjedt információkat tartalmaz, megnyitva az utat a teljes rabszolgasorba taszítás előtt.

Az elmúlt két évben tanúi lehettünk a mesterségesen előidézett ellátási lánc megszakadásoknak és hiányoknak, amelyek számos alapvető árucikket érintettek, az élelmiszertől az energiáig. Alapvető fontosságú, hogy megkérdőjelezzük, miért következnek be ezek a zavarok, és mi lehet a valódi motivációjuk, ahelyett, hogy készségesen elfogadnánk a média által táplált "bűnös" narratívákat.

Ahhoz, hogy kiszabaduljunk a kultusz-szörny befolyása alól, össze kell fognunk és alternatív életmódot kell kialakítanunk, szolidárisan fellépve a minket irányítani akaró erőkkel szemben. Többé nem szabad megfelelnünk az olyan korlátozó intézkedéseknek, mint a maszkszabályok, a társadalmi távolságtartás, a bezárkózás vagy a távmunka. Ehelyett az összetartozást, az egyesülést és a szolidaritást kell felvállalnunk, hogy kiszabaduljunk a rabszolgaság börtönéből.

Ez az újonnan megtalált egység elvezethet bennünket a társadalmi együttélés innovatív formáinak felfedezéséhez, elősegítve a tudás megosztását és az új tudományok fejlesztését, végső soron képessé téve bennünket arra, hogy egy szebb jövőt alakítsunk ki magunk és a jövő nemzedékek számára.

Tovább a cikkhez
Covid
Covid "mítosz-romboló", amely nem ért meg a korral
Olyan régen tűnik, amikor a "zárlatszkeptikusok" néven ismert, kellemetlen, ellenzéki csoportot a mainstream média megvetette. Milyen félrevezetettek és erkölcstelenek voltak! Ahogy a COVID-19 világjárvány egyre nagyobb hullámokat vetett, Dan Hodges rovatvezető azon tűnődött, vajon valaha is bebizonyosodott-e valakiről, hogy ennyire tévedett. Kissé összefüggéstelenül Hodges a "lezárás tagadó" kifejezést használta, nem úgy, mint aki tagadja ennek a rendszernek a létezését, hanem a kritikája miatt. A COVID-19-ben megjelent a tényellenőrző weboldalak ipara és az állítólagos félretájékoztatás cenzúrázása, amelyet a közegészségre és a közbiztonságra jelentett veszélyként ábrázoltak. A hivatalos források majdnem annyira összpontosítottak a konkurens elképzelések cáfolatára, mint az állítólagosan hasznos és pontos információk nyújtására. Jó példa erre a Castle Point-i képviselő, Rebecca Harris által 2020 őszén kiadott útmutató a "koronavírus okozta álhírek" ellen, valószínűleg a Great Barrington nyilatkozat közzétételét követően, amelyet három neves tudós tett közzé, megkérdőjelezve a zárlatok ortodoxiáját. Érdemes visszatekinteni: vajon igaza volt-e a hivatalosságnak? A képviselőnő útmutatója 14 állítást tartalmazott, amelyek mindegyikét "álhírként" utasították el: 1. Az 5G okozta a vírust; 2. Ha van Covidja, és nem mutat tüneteket, nem fogja továbbítani a betegséget; 3. Az arcmaszkok nem működnek; 4. A maszkok károsak az egészségre, és megölhetik Önt. 5. Nem kell aggódnunk a COVID-19 második hulláma miatt. Ez ugyanolyan, mint a szokásos téli megfázásos és influenzaszezon. 6. Csak az idősebbeket érinti, így a fiataloknak nem kell aggódniuk miatta. 7. A COVID-19 halálozási aránya 0,1% az elkapott emberek körében. 8. A tesztelés pontatlan, és a COVID-19 tesztelése 80%-ban hamis pozitív. 9. Hagynunk kell, hogy mindenki elkapja a vírust, hogy immunisak legyünk, még akkor is, ha ez rövid távon néhány ember halálát okozza. 10. Az elhízás több embert öl meg, mint a koronavírus. 11. A kormány a SAGE viselkedéskutatóit használja arra, hogy agymosást végezzen és manipulálja a lakosságot, hogy elérje a veszélyes politikák és törvények betartását. 12. A COVID-19 mesterséges. 13. A kormány mindenkit rákényszerít egy káros és potenciálisan halálos vakcina szedésére, amelyből már több millió adagot vásárol a mi pénzünkön. 14. Bill Gatesnek van egy vakcinája a koronavírus ellen.

Tovább a cikkhez
Gonosz dolog halálesetet színlelni, hogy pánikot keltsen az emberekben...
Gonosz dolog halálesetet színlelni, hogy pánikot keltsen az emberekben...
Mindannyian megszoktuk, hogy a kormány hazudik, de szerintem ez az egyik legnagyobb hazugságnak kell lennie. Az Egészségügyi Világszervezet azt mondta a kormányoknak, hogy a haláleseteket Covidra kódolják, még akkor is, ha a boncolás során nem azonosították a vírust, és akkor is, ha ez orvosilag nem volt helyes. "Bár mindkét kategória, az U07.1 (COVID-19, azonosított vírus) és az U07.2 (COVID-19, nem azonosított vírus) alkalmas a halál okának kódolására, elismerik, hogy sok országban a COVID-19 laboratóriumi megerősítésére vonatkozó részleteket NEM jelentik a halotti bizonyítványon. Ezen adatok hiányában kizárólag halálozási célokból ajánlott a COVID-19-et ideiglenesen az U07.1 kóddal kódolni, kivéve, ha "valószínű" vagy "gyanús" kódként van feltüntetve. A statisztikai táblázatba való felvételhez a halálok mögöttes okának kiválasztására vonatkozó nemzetközi szabályok és iránymutatások akkor alkalmazandók, ha a COVID-19-et a halotti bizonyítványon jelentik, de tekintettel az adatokra vonatkozó intenzív közegészségügyi követelményekre, a COVID-19-et nem tekintik az INFLUENZA-ra alkalmazott kódolási szabályokhoz hasonlóan másnak tulajdoníthatónak vagy annak nyilvánvaló következményének. Ezen túlmenően az osztályozásban nincs olyan rendelkezés, amely a COVID-19-et más okokhoz kapcsolná, vagy bármilyen módon módosítaná a kódolását. Ne felejtsük el, hogy Ausztráliában a hatóságok csak 21 nappal az oltás után ismerik el, hogy valaki be van oltva, ami azt jelenti, hogy sok oltássérült vagy halálos áldozat sérülése a Coviddal és nem az oltással függött össze. Az Egészségügyi Világszervezet fent idézett dokumentuma bizonyítja, hogy a világ közegészségügyi vezetése a WHO-nál hamisította a halálozási jelentéseket a világjárvány alatt. Ennek célja az volt, hogy túlbecsüljék a halálozási arányt világszerte.

Tovább a cikkhez
Elsőszámú gyanúsítottak a laboratóriumi szivárgás eltussolásában
Elsőszámú gyanúsítottak a laboratóriumi szivárgás eltussolásában
Ki állt a laborszivárgás eltussolása mögött? Ezt a kérdést szombaton tettem fel, megjegyezve, hogy az eltussolás nem a 2020. február 1-jei Fauci telekonferencián kezdődött, ahogy azt általában feltételezik - az ülés után Fauci levélben közölte kormánytagtársaival, hogy semleges vizsgálatot kezdeményez, hogy megnézze, "hová vezet" -, hanem a február 3-án, a Nemzeti Tudományos, Mérnöki és Orvosi Akadémiák (NASEM) által összehívott telekonferencián. Azóta emlékeztetnek arra, hogy bár a NASEM levelének első tervezete laboratórium-ellenes volt, a Fehér Háznak ténylegesen elküldött végleges változat (alább) semleges volt az ügyben. "A szakértők arról tájékoztattak bennünket, hogy a vírus eredetének és evolúciójának meghatározásához további, földrajzilag és időben eltérő vírusmintákból származó genomszekvencia-adatokra van szükség" - írták a Nemzeti Akadémia elnökei. A telekonferenciát követően terjesztett eredeti tervezetben ez állt: "A szakértők kezdeti véleménye az [sic], hogy a rendelkezésre álló genomikai adatok összhangban vannak a természetes evolúcióval, és hogy jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy a vírust úgy alakították volna ki, hogy gyorsabban terjedjen az emberek között". Ez a határozott kijelentés azonban kikerült a végleges változatból. Úgy tűnik, hogy a laboratóriumi eredet ellenes megfogalmazást a csoport néhány tudósa lelőtte, akik sokkal nyitottabbak voltak a lehetőségre. Dr. Trevor Bedford különösen azt mondta visszajelzésében, hogy "sok" bizonyíték szól a laboratóriumi eredet mellett. "Én itt nem említenék kötőhelyeket. Ha elkezdjük mérlegelni a bizonyítékokat, mindkét forgatókönyv esetében sok mindent figyelembe kell venni" - írta. A laboreredet-ellenes kijelentések törlése a végső levélből azt jelzi, hogy ez a találkozó mint olyan nem a laborszivárgás eltussolásának forrása volt. Hasonlóképpen, voltak olyan emberek, akik részt vettek ezen a találkozón, akik egyértelműen el akarták hallgatni a lehetőségről szóló vitát.

Tovább a cikkhez
Globalista konyha: GMO-k és rovarok - Az ellenőrzés receptje
Globalista konyha: GMO-k és rovarok - Az ellenőrzés receptje
Az elitek félelmetes törekvése az emberiség élelmiszer-ellátásának ellenőrzésére. Az 1970-es években Henry Kissinger okosan felismerte, hogy az élelmiszer, az energiával együtt, jelentős potenciállal rendelkezik, mint az ellenálló emberiség leigázásának erőteljes eszköze. Szavai tömören megragadták ennek a koncepciónak a lényegét: "Azok, akik az élelmiszerellátás felett rendelkeznek, hatalmat gyakorolnak az emberek felett; azok, akik az energia felett rendelkeznek, egész kontinenseket uralhatnak; azok, akik a pénz felett uralkodnak, képesek a világot irányítani." - Henry Kissinger. Úgy tűnik, hogy Kissinger összeesküvésének a monetáris irányítás feletti hatalma egyre inkább kicsúszik a kezéből, és a globális energiaellátás feletti uralmuk is csökkenőben van. Azonban nem hajlandóak lemondani végső aduászukról - a világ élelemforrásainak manipulálására és - ami a legriasztóbb - súlyos csökkentésére való képességükről. Kissinger, hű maradva korábbi kijelentéséhez, az 1974-es római élelmezési világkonferencián bemutatott egy tervet, amely felvázolta, hogyan lehetne az élelmiszert felhasználni a világ népességének csökkentésére és a kormányok kényszerítésére, hogy teljesítsék urai kívánságait. Ezt a tervet ravaszul fogalmazta meg, olyan rejtélyes nyelvezetbe burkolva, amelyet csak korlátozott számú éleselméjű megfigyelő érthetett meg, miközben nagyrészt érthetetlen maradt azon tömegek számára, amelyek potenciális kiirtását fontolgatják. Ezt követően Henry munkatársai és mentorai könyörtelen elszántságuktól hajtva szorgalmasan követték céljaikat. Jelenleg egy globális élelmiszerválságot szerveznek. E válság mögött az a baljós szándék áll, hogy gyanútlan emberek százmillióit, ideális esetben milliárdjait pusztítsák el a bolygóról, mindezt a jelentős befolyással rendelkező rosszindulatú pszichopaták (különösen a "zöld" menetrend előmozdítása érdekében). Ez a pusztító eredmény nem a természeti erők eredménye, ahogyan azt néhány csalóka környezetvédelmi narratíva állítja, hanem inkább egy szándékos terv, amelyet maguk az emberek terveztek ki.

Tovább a cikkhez
Olvadó jégsapkák és lángoló világ vs. a valóság
Olvadó jégsapkák és lángoló világ vs. a valóság
Minden színész tudja, hogy akkor kell elhagyni a színpadot, amikor a közönség nevetni kezd rajta. Most, hogy a legutóbbi "World on Fire" című műsor összeomlott a hamis statisztikák, kristálygömb-attribúciók, tudományos csalódások, kitalált becslések és a hőségtől sújtott Alicantéba repült Justin Rowlatt súlya alatt, minden bizonnyal itt az ideje, hogy lehúzzuk a függönyt erről az egyre nevetségesebbé váló műsorról. Amikor a közönség oldala kezd kettészakadni, amikor az időjárási térképek "Cerberus" feketére változnak, és a melegrekordok a Tájfun repülőgépek kipufogócsöveinek felére emelkednek, akkor talán az öko-extremistáknak is kezd derengeni, hogy fel kell javítaniuk a játékukat. Ahogy a múlt heti Uxbridge-i időközi választás is mutatta, lehet, hogy csak néhány választási fordulatra van szükség ahhoz, hogy a kollektivista, mindent irányító Net Zero Hades víziójukat eltöröljék. A hisztérikus tudósításokon végigvonul a hamis becslések és statisztikák felháborító használata. A mainstream média a múlt héten tele volt olyan hírekkel, amelyek szerint a hőmérséklet Dél-Európában eléri a 48°C-ot, és ez az előrejelzés a jelek szerint az Európai Űrügynökségtől (ESA) származik. Az űrügynökség szerint számos ország, köztük Németország és Lengyelország is jelentős hőhullámmal néz szembe, míg Szicíliában és Szardínián a levegő hőmérséklete várhatóan 48°C-ra emelkedik - "ez lehet a valaha mért legmelegebb hőmérséklet Európában". A Time and Date honlap szerint, amely a világ minden tájáról jelentette a múltbeli időjárást, Szicíliában a hőmérséklet soha nem ment 35°C fölé. De kiderült, hogy az ESA egy gyors húzás volt. Nem a "levegő" hőmérsékletére, a két méterrel a föld felett mért szabványos mérésre, hanem a felszíni hőmérsékletre utalt. Ez utóbbi mérés természetesen több fokkal magasabb lesz. A No Tricks Zone nevű klímatudományi oldal megjegyezte: "Mire a trükköt a gondos olvasók leleplezték, a hír már bejárta a világot". Az ügyet kommentálva a német Achtung Reichelt állítólag "a legintenzívebb éghajlati hazugságnak nevezte a hőmérséklet-felvételek kezdete óta". Az ESA sajtóközleményét "hanyagnak és manipulatívnak" nevezte, és azzal vádolta, hogy az egészből semmi sem igaz. Az éghajlati narratíva most az egyedi "szélsőséges" időjárásról szól, sok tudós kétségbeesésére, akik megjegyzik, hogy az éghajlatváltozás a hosszú távú trendek mérése. A hosszú távú hőmérsékleti trendek azonban nem a helyes politikai történetet mondják el, mivel több mint két évtizede alig tapasztalható globális felmelegedés.

A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!
A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!


A szegények eledele védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!
2023-07-25 twice.hu - tudasfaja.com

A szegények eledelének is hívják. Védi a májat, meghosszabbítja az életkort és fejleszti az izomzatot is!

A puliszka jellegzetesen egy román eledel, azonban most már a világ többi táján is kezdik felfedezni az igencsak egészséges ételt. Szakemberek szerint a málélisztből készült ételek rendben tartják a gyomorműködést, és fiatalító hatásuk is van.

A málé vagy más néven puliszka már Kolumbusz óta egy igencsak tápláló és közkedvelt eledel. Legutóbbi felmérések szerint, jóval meghosszabbodik azon személyek életkora, akik rendszeresen fogyasztanak puliszkát.

Védi a gyomor és a máj egészségét

A puliszka alapanyagául szolgáló kukoricaszemek aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek nagyon fontosak az egészséges gyomorműködés szempontjából. A bélrendszerben könnyen felszívódnak, innen pedig átjutva a véráramba, megszabadítanak a toxikus anyagoktól.

A puliszkában levő savak 57 féle méreganyagot képesek semlegesíteni. A puliszka erős méregtelenítő hatással rendelkezik, segíti a máj működését, és csökkenti a májbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszunk kenyér helyett puliszkát, hiszen gyomornyugtató, és savcsökkentő hatása is van.

Meghosszabbítja az életkort

Kutatások szerint kiderült, hogy a puliszka napi fogyasztása akár 60%-al is csökkentheti a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarokat. Szabályozza a vércukor-, és koleszterinszintet, ezért fogyasztása a cukorbetegeknek is kifejezetten ajánlott. A puliszka csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának kockázatát is.

Fejleszti az izomzatot

Egy kolumbiai kutatás szerint a kukoricában található savaknak fontos szerepük van a izomrostok megerősödésében is. Az equadori gyerekek a világ legjobb sportteljesítményeivel büszkélkedhetnek, étrendjükben pedig rendszeresen szerepel a puliszka.

A kukoricalisztből készült ételek csökkentik a menstruációs problémákat, de vesekő, és májgyulladás esetén is ajánlott. Kutatások alapján megállapították, hogy a puliszka 9%-al növeli a 65 év feletti nők petefészek aktivitását.

Tovább a cikkhez
Meghalt a rákos nő, találkozott odaát az apjával, aki visszaküldte! Elmesélte, mit tapasztalt a túlvilágon!
Meghalt a rákos nő, találkozott odaát az apjával, aki visszaküldte! Elmesélte, mit tapasztalt a túlvilágon!
Anita Moorjani Hodgkin-limfómában szenvedett, és bármelyik percben meghalhatott. Otthon gondozták, mindaddig, míg 2006. február 2-án komába esett, az orvosok közölték a férjével, hogy készüljön fel a legrosszabbra. Anitát kórházba szállították, ahol rengeteg gyógyszert kapott, etették csöveken keresztül, oxigénmaszkkal lélegeztették. Ekkor azonban szokatlan dolog történt: az asszony később arról számolt be, hogy míg kómában feküdt, hallott és látott mindent, ami a kórteremben zajlott. Természetesen tudományos szempontból ez képtelenség, ugyanis az agya kómában volt, nem reagált semmire, de a lelke úgy néz ki, nagyon is jelen volt. Csak egy másik dimenzióba került. Később Anita elmondta, hogy ebben az új környezetben azt érezte, hogy szerető lelkek veszik körül, majd meglátta az elhunyt édesapját és legjobb barátnőjét. Ekkor tudatosult benne sok minden, ami földi életvitelével volt kapcsolatos, hogy mennyire mindenre nem figyelt oda, pedig a szervezete például jelezte a betegséget, de ő ezt nem vette figyelembe, és végül halálos beteggé vált. Arra is visszaemlékezett, hogy egy adott pontban döntenie kellett, hogy visszatér a földi életéhez, vagy átadja magát a halálnak. Ekkor a legjobb barátnője, aki két évvel azelőtt rákban hunyt el, azt mondta neki: "Ez itt a vég, elérkeztél te is. Most menj vissza és élj teljes, szabad életet." Ezután Anitába visszatért az élet, azt is megértette, hogy miért lett rákos. "Rájöttem arra, hogy mi magunk tesszük pokollá, vagy mennyországgá az életünk, és tisztába lettem azzal, hogy én miként tudom megteremteni a saját mennyországomat az életemben!"
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás