Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Gyanús vérmintákat erőszakkal gyűjtöttek a kínai börtönökben, mondják az üldözött polgárok
Terrorista szervezetnek nyilvánította a WHO-t Horvátország európai parlamenti képviselője
Egészségügyi csoport az arcmaszkok visszatérését követeli
Rand Paul szidja Fauci-t, amiért "elnökként kezelik" az adófizetők által finanszírozott biztonsággal
Élénkpiros időjárási térképek és hamis hőmérsékleti "rekordok" vezetnek klímapánikba
Hat módja annak, hogy felszabadítsd az elmédet a manipuláció új világában
A mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idéznek elő
13 nemzet egyetért abban, hogy a mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idézzenek elő, mondván, hogy az élelmiszertermelés ROSSZ a bolygónak
Az éghajlatváltozással kapcsolatos félelmek kihasználása a globális pénzügyi uralom érdekében
A BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) mRNS-vakcina klinikai vizsgálatainak integritását a korrupció és a piacra lépés siettetése rontotta el
Covid hazugságokra van szükség az orvosi aranyláz fenntartásához
Florida államban "biofegyverré" nyilvánítanák az mRNS-alapú vakcinákat
Hatalmas eszkaláció, de Trump meg tudja ezt állítani?
Biden engedélyezi, hogy akár 3000 katonai tartalékos is készen álljon aktív szolgálatra Európában
Fehér Ház: Stratégiai megbeszélés Szaúd-Arábia teljes körű katonai inváziójáról
Tényellenőrzés: A klímavészhelyzetet tagadó "nyilatkozatot" 1200 klímaszakértő írta alá?
Climategate 3.0: Hős beszél és közzéteszi az éghajlatváltozással kapcsolatos csalást bizonyító e-mailek új csomagját
Nem vicc: Joe Biden eltakarná a napot, hogy ne legyen annyira meleg
A "zöld gyarmatosítás" valós, és meg kell állítani
Az amerikai birodalom globális leépítése nagy sebességre kapcsol
Az USA vadászrepülőgépeket, haditengerészeti rombolót telepít az Öbölbe
722 milliárd forint közpénzt költött el a kormány a Covid alatt közbeszerzés nélkül
A K-Monitor és a TASZ szerint többszörösen visszaélt a kormány a vírushelyzettel
Tízmilliárdok folytak az egyik leggazdagabb magyartól Orbán Viktor családja felé
Nem is a magyar államé a cég, ami a helyiek elől elhappolta a zsibói Wesselényi-kastélyt
A milliárdosok megpróbálják zsugorítani a világ népességét
A milliárdosok megpróbálják zsugorítani a világ népességét

"A milliárdosok megpróbálják zsugorítani a világ népességét"
Bill Gates által szponzorált titkos találkozó, a "The Good Club" 2009-es találkozója.
A világméretű elnéptelenedés a milliárdosok "Nagy Újraindítás" része?
Michel Chossudovsky professzor 2023. július 18. Global Research

Több mint tíz éve tartanak találkozókat a filantrópoknak nevezett milliárdosok a világ népességének csökkentéséről, amelyek a 2020-2022-es Covid-válságban csúcsosodnak ki.

A legújabb fejlemények azt sugallják, hogy a "Népességfogyás" szerves része az úgynevezett Covid-mandátumoknak, beleértve a bezárási politikát és az mRNS "vakcinát".

Visszapillantás 2009-be. A Wall Street Journal szerint: "Milliárdosok próbálják csökkenteni a világ népességét".

2009 májusában a milliárdos filantrópok zárt ajtók mögött találkoztak a Rockefeller Egyetem elnökének otthonában Manhattanben.

Ezt a titkos találkozót Bill Gates szponzorálta. Magukat "A Jó Klubnak" nevezték el.

A résztvevők között volt a néhai David Rockefeller, Warren Buffett, Soros György, Michael Bloomberg Ted Turner, Oprah Winfrey és még sokan mások.

2009 májusában a WSJ és a Sunday Times is beszámolt róla: (John Harlow, Los Angeles), hogy

"Amerika néhány vezető milliárdosa titokban találkozott, hogy átgondolják, hogyan lehetne vagyonukat a világ népességének növekedésének lassítására, valamint az egészségügy és az oktatás javításának felgyorsítására fordítani."

A hangsúly nem a népességnövekedésen (azaz a tervezett szülőségen) volt, hanem a "népességfogyáson", azaz. a világ népességének abszolút méretének csökkentésén.

A milliárdosok megpróbálják zsugorítani a világ népességét

A teljes WSJ cikk elolvasásához kattintson ide.

A Sunday Times beszámolója szerint:

A filantrópok, akik részt vettek a Bill Gates, a Microsoft társalapítója kezdeményezésére összehívott csúcstalálkozón, arról tárgyaltak, hogy egyesítsék erőiket a változás politikai és vallási akadályainak leküzdése érdekében.

Stacy Palmer, a Chronicle of Philanthropy szerkesztője szerint a csúcstalálkozó példátlan volt. "Csak utólag, véletlenül értesültünk róla. Általában ezek az emberek szívesen beszélnek jó ügyekről, de ez most más - talán azért, mert nem akarják, hogy globális összeesküvésnek tekintsék őket" - mondta.

Egy másik vendég szerint "nem volt semmi olyan durva, mint egy szavazás", de konszenzus alakult ki abban, hogy támogatni fognak egy olyan stratégiát, amelyben a népességnövekedést mint potenciálisan katasztrofális környezeti, társadalmi és ipari fenyegetést kezelik.

"Ez egy olyan rémálomszerű dolog, hogy ebben a csoportban mindenki egyetértett abban, hogy nagy agyú válaszokra van szükség" - mondta a vendég.

Miért ez a titkolózás? "A gazdagok a gazdagokkal akartak beszélni anélkül, hogy attól tartanának, hogy bármi, amit mondanak, bekerül az újságokba, és alternatív világkormányként festik le őket" - mondta.(Sunday Times)" - mondta.

A világ népességének zsugorodása

A 2009. május 5-i titkos találkozóról szóló médiajelentések a "The Good Club" elkötelezettségére összpontosítottak, hogy "lelassítják" a világ népességének növekedését.

A "Shrink the World Population" (a WSJ címe) túlmutat a Planned Parenthoodon, amely a "világ népességnövekedésének csökkentéséből" áll. Ez a "Népességfogyás", azaz a Világ Népességének abszolút méretének csökkentése, ami végső soron a születési ráta csökkentését igényli (ami magában foglalná a termékenység csökkentését) a halálozási ráta jelentős növekedésével párosulva.

Titkos találkozó: A H1N1 járvány csúcspontján

2009. április 25-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Margaret Chan vezetésével nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzetet (PHEIC) hirdetett. Néhány héttel később pedig a "Jó Klub" találkozott New Yorkban, a H1N1 sertésinfluenza-járvány csúcspontján, amelyről kiderült, hogy átverés.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a H1N1-válság legelején, 2009 áprilisában Neil Ferguson, a londoni Imperial College professzora Bill Gatesnek és a WHO-nak adott tanácsokat: "Az Egyesült Királyságban az emberek 40 százaléka megfertőződhet [H1N1 vírussal] a következő hat hónapban, ha az országot világjárvány sújtja".

Ismerősen hangzik? Ez ugyanaz a Neil Ferguson volt (akit a Gates Alapítvány nagylelkűen támogatott), aki a koronavírus Lockdown-modellt (2020. március 11-én indult) megtervezte. Mint emlékszünk, az a 2020. márciusi matematikai modell 600 000 halálesetre vonatkozó "előrejelzéseken" alapult az Egyesült Királyságban.

És most (2021 nyara-ősze) egy harmadik hiteles "matematikai modellt" fogalmazott meg ugyanaz a "tudós" (Ferguson), hogy igazolja a "negyedik hullám lezárását".

Életek megmentése az "elnéptelenedés" elérése érdekében.
A világ népességének abszolút "csökkentését" tervezték azon a 2009. májusi titkos találkozón?

Néhány hónappal később Bill Gates a TED előadásában (2010. február) a védőoltásokkal kapcsolatban megerősítette a következőket;

"És ha igazán jó munkát végzünk az új vakcinák, az egészségügyi ellátás, a reproduktív egészségügyi szolgáltatások terén, akkor ezt [a világ népességét] 10-15 százalékkal csökkenthetjük".

Gates kijelentése szerint ez a világ népességének (2010) abszolút értelemben vett csökkenése 680 millió és 1,02 milliárd közötti nagyságrendet jelentene.

(Lásd az idézetet a videón 04.21-től kezdődően. Lásd még az idézet átiratának képernyőképét)

TED Talk 04:21-től:
A milliárdosok megpróbálják zsugorítani a világ népességét


"A jó klub" akkor és most

Ugyanaz a milliárdosokból álló csoport, amelyik 2009 májusában a manhattani Rockefeller Egyetemen tartott titkos találkozón találkozott, a Covid-válság kezdetétől fogva aktívan részt vett a világszerte alkalmazott zárlatpolitikák megtervezésében, beleértve az mRNS vakcinát és a WEF "Nagy Újraindítást".

Az mRNS vakcina nem egy ENSZ kormányközi szerv (WHO) projektje az ENSZ tagállamai nevében: Ez egy magánkezdeményezés. A milliárdos elitek, akik a Covid vakcina projektet világszerte finanszírozzák és érvényesítik, a Depopuláció mellett elkötelezett eugenisták.





Videó: A republikánusok sajtótájékoztatót tartanak az Egyesült Államok kivonásáról az Egészségügyi Világszervezetből

A kollégáimmal a hátam mögött azért vannak itt, hogy felhívják a figyelmet valamire, ami nagyon komoly és fenyegeti ezt az országot. Ennek az az oka, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy ez az elnök feladja a szuverenitását. Lehetőség van arra, hogy minden több ügynökséget veszélyeztetett Kína és meg is történt.

Amit Tatros tett, az nem csak neki, hanem minden olyan ország, amely tagja. Május 10-én levelet küldtünk Kevin McCarthy-nak, hogy ne fizessük az Egyesült Államokat a WHO finanszírozását. Most nagyjából 700 milliót fektetünk be, ami hihetetlen, hogy ez az ország ezt teszi.

Ennek az az oka, hogy felhívjuk a figyelmet rá, hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezt az országot ne ássa alá, amit Joe Biden és adminisztrációja csinál. Ha jó összefoglalót szeretne kapni arról, hogy milyen veszélyekkel kell szembenéznünk, el kell olvasnod ezt a könyvet. Frank a Reagan adminisztrációban volt, ő egy igazi hazafi. Hadd hívjam fel, hogy mondjon néhány szót. Emberek van 18 háztagunk, akik beszélni fognak.

Frank: Mindenkinek köszönöm. A Kínai Kommunista Párt irányítja a WHO-t. A WHO a globális kormányzás hosszú távú célkitűzésének előmozdítása érdekében irányítja. Ez egy világkormány. A világ kormányában nincs helye az Amerikai Egyesült Államoknak, természetesen nem a szabad Amerikának, amit szeretünk.

Létrehoztunk egy szuverenitási koalíciót, hogy harcoljunk a WHO azon erőfeszítései ellen, hogy a közegészségügyi dominancián keresztül globális dominanciát szerezzenek. És nagyon hálásak vagyunk Önnek, Norman kongresszusi asszonynak, különösen azért, hogy kollégáival együtt átvette a vezetést, hogy kiszabadítson minket a WHO-ból, mielőtt az végig ér Amerikában. Köszönöm uram.

- Üdvözöljük Dr. Ronnie Jackson.

- Köszönöm uram. Ronnie Jackson Texas 13. kongresszusi körzete. Itt nagyon rövid leszek. Csak azt akarom mondani, hogy a WHO korrupt szervezet. Nem más, mint egy báb a kínai kormány számára. Nem kell erről találgatnunk. Ezt azért tudjuk, mert láttuk, mi történt röviddel a COVID kitörése után. Láttuk, hogy bűnrészesek voltak és megpróbálták eltitkolni a történteket, hogyan állították meg az információ áramlást.

Elmondom, hogy a Biden-adminisztráció megzavarja az elmémet. Ez csak egy újabb ok a sok közül, egyike annak a sok dolognak, amit tettek azért, hogy Amerikát utoljára helyezzék és hogy részesei legyenek valami világkormányzásnak, amelynek a jövőben részesei lehetünk.

Szuverén ország vagyunk. Egyetlen más ország sem fogja elmondani nekünk, egyetlen másik ország nem határozza meg, hogyan és mikor védhetjük meg magunkat egy jövőbeli járvány során. És egyetlen más ország sem fogja felhasználni az amerikai adófizetők dollárjait malacperselyként vagy létalapjaként és bármikor elkölteni.

Bármennyire is jól látják, bebizonyították, hogy nem lehet megbízni bennük, és nem szabad bíznunk bennük. Kezdetben a legutóbbi kongresszuson felelős voltam az amerikai szuverenitás védelme című törvényjavaslatért, amely megtiltotta az amerikai adófizetők dollárjának felhasználását az un. globális járványszerződésben. Ennek nem szabad részesei lenni. Meg kell vonnunk a támogatásukat és a jövőben semmi közünk nem lehet velük. Köszönöm.

Chris Smith: Mondom a kollégáimnak köszönöm szépen, hogy összehoztál minket. Tudod március 23-án Blinken IAS külügyminiszter és a képviselőház külügyi bizottsága a Biden-kormányzat nyomásáról. Ez egy agresszív nyomás egy kötelező érvényű nemzetközi járványszerződés megkötésére, amely átadná az amerikai szuverenitást a WHO-nak, a zéró Jf WHO szerződésnek. És itt van egy szerződés és dolgoznak rajta, hogy a Biden adminisztráció és mások nagyon kemény kritikával kezdődnek az Egyesült Államokkal szemben. Azt mondták, hogy a járvány idején a COVID katasztrofális kudarcot vallott abban, hogy hogyan reagáltunk rá. A cikk a beszédszolgálatot a szuverenitással fizet, majd teljesen legyőzi ezt a szolgálatot azzal, hogy azt mondja, idézzük, hogy a joghatóságukon vagy ellenőrzésükön belüli tevékenységnek nem okoznak kárt népüknek és más országaiknak, ami felhatalmazza, hogy ki lépjen be és előírja, mit tegyenek az egyes országok.
(...)

Tovább a cikkhez
Gyanús vérmintákat erőszakkal gyűjtöttek a kínai börtönökben, mondják az üldözött polgárok
Gyanús vérmintákat erőszakkal gyűjtöttek a kínai börtönökben, mondják az üldözött polgárok
2006 márciusában volt, amikor a The Epoch Times közölte a nehezen hihető hírt arról, hogy Kínában élő, hitüket élő foglyoktól, elsősorban a Fálun Gong követőitől szerveket vesznek ki erőszakkal. Az ezt követő hónapokban egyre több bizonyíték gyűlt össze. 2006 júliusára az első független oknyomozó jelentés, a Kilgour-Matas-jelentés tovább dokumentálta a kínai kórházak személyzetével folytatott telefonbeszélgetések hiteles megállapításait. Azóta több feljelentő is tanúvallomást tett az atrocitásról, és több vizsgálati jelentés is megjelent, köztük egy londoni székhelyű független népbíróság, amely 2020-as végső ítéletében arra a következtetésre jutott, hogy "Kínában évek óta jelentős mértékben követnek el erőszakos szervkereskedelemre irányuló tevékenységet". A közelmúltban, március 27-én a képviselőház elfogadta az első olyan törvényjavaslatot - H.R.1154, más néven "Stop Forced Organ Harvesting Act of 2023" -, amely a Kínai Kommunista Párt (KKP) erőszakos szervkereskedelemmel szembeni fellépését és a cselekményben részt vevő személyek és szervezetek megbüntetését célozza.

Tovább a cikkhez
Terrorista szervezetnek nyilvánította a WHO-t Horvátország európai parlamenti képviselője
Terrorista szervezetnek nyilvánította a WHO-t Horvátország európai parlamenti képviselője
A végrehajtó politikai vezetők tehát nem mások, mint TERRORISTÁK! Mislav Kolakusić, Horvátország európai parlamenti képviselője nem mindennapi és mindenképpen dicséretes nyilatkozatában nyilvánosan terrorista szervezetté nyilvánította az Egészségügyi Világszervezetet (WHO). A Dr. Robert Malone-nal és más politikusokkal közösen megtartott sajtótájékoztatón Kolakusic határozottan ellenezte a WHO azon javaslatát, hogy minden ország írjon alá egy megállapodást, amely kizárólagos felhatalmazást ad a Egészségügyi Világszerevzetnek a pandémiák kihirdetésére, valamint az oltások és gyógyszerek egyetlen protokoll szerinti beszerzésére. "Szeretném röviden felhívni az emberek figyelmét az emberiséget fenyegető közelgő veszélyre" - mondta Kolakusic. "Az Egészségügyi Világszervezet azt akarja, hogy minden ország írjon alá megállapodást a világjárvány kihirdetésére, a vakcinák és gyógyszerek beszerzésére vonatkozó felhatalmazásról. Ennél azonban egészségesebb és biztonságosabb volna akár az, az emberiség számára, ha megállapodást ír alá a kolumbiai drogkartellel. Azok legalább biztosan mindent tudnak a drogokról és nem hazudnak és gyilkolnak úgy, mint a WHO."-jelentete ki a horváth EP -képviselő.

Tovább a cikkhez
Egészségügyi csoport az arcmaszkok visszatérését követeli
Egészségügyi csoport az arcmaszkok visszatérését követeli
Az egészségügyi dolgozók lobbicsoportja figyelmeztetett az egészségügyi intézményekben az arcmaszkokra vonatkozó útmutatás megszüntetésére vonatkozó döntés ellen. A Skót Egészségügyi Dolgozók Koalíciója (SHWC) levélben fordult a miniszterekhez, "nagyon súlyos hibákra" hivatkozva az iránymutatás megváltoztatásával kapcsolatban. A csoportot olyan egészségügyi szakemberek alkotják, akik a világjárvány során végig dolgoztak. Valamennyi tagnak hosszú Covid- vagy más krónikus vírus utáni betegsége van. Az arcmaszkokra vonatkozó iránymutatást májusban vonták vissza a kórházakban, fogorvosoknál és háziorvosi rendelőkben, miután 2020 júniusa óta volt érvényben. A döntés azután született, hogy az Egészségügyi Világszervezet kijelentette, hogy a COVID-19 már nem minősül globális vészhelyzetnek. A skót kormány szerint az ország a világjárvány "nyugodtabb szakaszába" lépett. A Brit Orvosi Kamara (BMA) skóciai orvosai akkor elítélték a döntést. Az SHWC szerint az egészségügyi dolgozókat jelentősen nagyobb mértékben fenyegeti a vírusfertőzés kockázata, és egyeseknél a kovidózis utáni krónikus betegségek alakultak ki. Arra figyelmeztettek, hogy az a döntés, hogy az idősotthonokban és kórházakban nem írják elő a maszkok használatát, "orosz rulettet játszik" a személyzet és a betegek jólétével.

Tovább a cikkhez
Rand Paul szidja Fauci-t, amiért
Rand Paul szidja Fauci-t, amiért "elnökként kezelik" az adófizetők által finanszírozott biztonsággal
Az adófizetők finanszírozzák a nyugdíjas Dr. Fauci biztonsági szolgálatát. Rand Paul szenátor (R-Ky) felháborodását fejezte ki azon új felfedezések miatt, amelyek szerint a nemrég nyugdíjba vonult Dr. Anthony Fauci, a NIAID volt igazgatója az adófizetők által finanszírozott biztonsági szolgálatot lát el. A "Jesse Watters Primetime" által a U.S. Marshals Service-től kérésre megszerzett dokumentumok leírják, hogy a rendőrbírók 2023 elején vették át ezt a feladatot az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériumától. Paul júniusban levelet küldött Xavier Becerra egészségügyi miniszternek, amelyben további részleteket kért Fauci jelenlegi foglalkoztatási státuszáról és az adófizetők által finanszírozott különleges juttatásokról. A "Jesse Watters Primetime" című műsorban a műsorvezető Jesse Watters elmondta, hogy egy forrás fülest kapott, és ez vezetett az amerikai rendőrbírókhoz intézett FOIA-kérelemhez, amely feltárta Fauci biztonsági részleteit. Fauci még mindig az adófizetők pénzén kapja az amerikai rendőrbírók biztonsági részleteit a nyugdíjazás ellenére.

Tovább a cikkhez
Élénkpiros időjárási térképek és hamis hőmérsékleti
Élénkpiros időjárási térképek és hamis hőmérsékleti "rekordok" vezetnek klímapánikba
Nyár van az északi féltekén, így a hőségkereskedők nagy erőkkel vannak jelen. Sajnos, jelenleg sovány a zsákmány az Egyesült Királyságban - a tavalyi év sztárja -, ahol a nyár kifejezetten hűvösre fordult. Északabbra is nagyon kiábrándító és nagyrészt hiányzik a köznyomdából. Az északi-sarkvidéki tengeri jég továbbra is folyamatosan, évtizedek óta tartóan helyreáll, és a grönlandi jégtakaró jelenlegi szintje meghaladja az 1981-2010-es átlagot. De sebaj - a Szaharát övező afrikai országok és a közeli dél-európai helyszínek mindig garantáltan feldobják a scorchio-hangulatot, az arizonai sivatagban található Death Valley-vel együtt. Garantáltan klímaváltozással kapcsolatos félelemkeltés itt, a hét minden napján. Akár esik, akár süt, akár esik, árvíz vagy aszály, az időjárást kíméletlenül fegyverként használják, hogy meggyőzzön bennünket a kollektivista Net Zero terv elfogadásáról. A múlt héten a heves esőzések árvizeket okoztak Vermontban. A USA Today azt állította, hogy Vermontban ritka a "drámai árvíz", és hozzátette: "A klímaváltozás közepette még többre számíthatunk." A BBC beszámolt az eseményről, hozzátéve a rutinszerű házi ijesztgetést, miszerint "az éghajlatváltozás miatt a szélsőséges esőzések valószínűbbé válnak". Ami hiányzik ebből az egész propagandából, az az állítások bármilyen bizonyítéka, és minden kísérlet arra, hogy a rossz időjárást történelmi perspektívába helyezzék.

Tovább a cikkhez
Hat módja annak, hogy felszabadítsd az elmédet a manipuláció új világában
Hat módja annak, hogy felszabadítsd az elmédet a manipuláció új világában
Háború folyik az elmédért. Talán észre sem veszed, de manipulátorok vesznek körül: reklámozók, politikusok, Big Tech - még a szerény pincér is, aki megkérdezi, hogy "szénsavmentes vagy pezsgő?". Elárasztanak bennünket a gondolkodásunk és cselekedeteink megváltoztatására irányuló kísérletek. Az emberi agyat naponta több ezer információval bombázzák, ami napi 174 újságnak felel meg. A pszichológia régen az emberek diagnosztizálásáról és meggyógyításáról szólt, de ma már ugyanannyira arról is, hogy megjósolja és manipulálja Önt, köszönhetően annak, hogy a viselkedéstudományt a kormányok és a vállalatok is átvették. Az embereket előítéletek jellemzik, amelyeket kíméletlenül felhasználnak ellenünk, mint például a konformizmus és a tekintélyelvűség. Az elménk feletti szuverenitás visszaszerzésének szükségessége még soha nem volt ennyire időszerű, mert a kifinomult viselkedéspszichológia, a Big Tech és az AI kombinációja azt jelenti, hogy kiszolgáltatottabbak leszünk, mint bármikor máskor a történelem során.

Tovább a cikkhez
A mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idéznek elő
A mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idéznek elő
13 nemzet megegyezik abban, hogy a mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idéznek elő. Most azt mondják nekünk, hogy az élelmiszertermelés árt a bolygónak. A globalisták szerint a bolygó "megmentése" érdekében világszerte be kell zárni a gazdaságokat. A "metánkibocsátás" csökkentésének álcája alatt tizenhárom nemzet aláírt egy ígéretet, hogy a mezőgazdasági termelés leépítésével és a gazdaságok bezárásával globális éhínséget idéznek elő. Az elnéptelenedési program már nem is titok. Már hencegnek vele.

Tovább a cikkhez
13 nemzet egyetért abban, hogy a mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idézzenek elő, mondván, hogy az élelmiszertermelés ROSSZ a bolygónak
13 nemzet egyetért abban, hogy a mezőgazdaság tönkretételével globális éhínséget idézzenek elő, mondván, hogy az élelmiszertermelés ROSSZ a bolygónak
Most azt mondják nekünk, hogy az élelmiszertermelés rosszat tesz a bolygónak. A bolygó "megmentése" érdekében a globalisták ragaszkodnak hozzá, hogy a farmokat világszerte be kell zárni.
A "metánkibocsátás" csökkentésének álcája alatt tizenhárom nemzet aláírt egy ígéretet, hogy a mezőgazdasági termelés leépítésével és a farmok bezárásával globális éhínséget idéznek elő. A tizenhárom ország a Global Methane Hub - egy válságmérnökökből álló összeesküvés, amely a közpánikot kihasználva a világ élelmiszerkészletének tönkretételére használja ki - által az év elején bejelentett egyezményt: Argentína, Ausztrália, Brazília, Burkina Faso, Chile, Cseh Köztársaság, Ecuador, Németország, Panama, Peru, Spanyolország, Egyesült Államok, Uruguay és Uruguay. Képzeljük el, hogy Ausztrália, Brazília és az USA nem termel húst. Ez a globalisták célja. És elismerik, hogy mindez része a klímacsalásnak, amely egyébként alaposan lelepleződött, mint egy tudományos szélhámosság. Ahogy Luis Planas, Spanyolország mezőgazdasági, halászati és élelmezésügyi minisztere mondja: "Örömmel látom a nemzetközi közösség közös elkötelezettségét a mezőgazdaságból származó metánkibocsátás mérséklése mellett, amely a párizsi klímaegyezményben aláírt céljaink elérésének eszköze." A párizsi klímaegyezményben foglaltaknak megfelelően a mezőgazdaságból származó metánkibocsátás mérséklésére irányuló közös elkötelezettséget. "Az élelmezési rendszerek felelősek a metánkibocsátás 60%-áért" - figyelmeztet Marcelo Mena, a Global Methane Hub vezérigazgatója. Azt mondja, hogy a mezőgazdaság tönkreteszi a bolygót. Ezért követelik a farmok bezárását. Farmok nélkül nincs élelmiszer. Élelmiszer nélkül pedig pontosan az lesz, amit Kamala Harris a hétvégén követelt: "Csökkentett népesség."

Tovább a cikkhez
Az éghajlatváltozással kapcsolatos félelmek kihasználása a globális pénzügyi uralom érdekében
Az éghajlatváltozással kapcsolatos félelmek kihasználása a globális pénzügyi uralom érdekében
A globalisták célja, hogy megszilárdítsák a világ feletti ellenőrzést, és ehhez stratégiai eszközként használják az éghajlattal kapcsolatos aggodalmakat. Júniusban Párizsban nemzetközi csúcstalálkozót tartottak az Új Globális Finanszírozási Paktumról, amelyre kormányfők és a világ különböző agytrösztjeinek befolyásos személyiségei érkeztek. A neves résztvevők között volt António Guterres, az ENSZ főtitkára, Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Kristalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója és Ajay Banga, a Világbank elnöke. A csúcstalálkozó elsődleges célja az volt, hogy olyan pénzügyi megoldásokat tárjanak fel, amelyek a szegénység kezelésére irányulnak, miközben a "bolygónkat fűtő kibocsátások" égető problémájával is foglalkoznak. Ahogy az éghajlatváltozással kapcsolatos találkozókon lenni szokott, a párizsi megbeszélések elkerülhetetlenül a hatalom nemzetközi szintű központosításának és egy globális konzorcium létrehozásának gondolata felé terelődtek, amely olyan kihívások megoldására hivatott, amelyekkel egyesek szerint az egyes szuverén nemzetek nem tudnak vagy nem akarnak megbirkózni. Az utóbbi években a narratívák észrevehető közeledése figyelhető meg. A központi bankok és a nemzetközi pénzügyi intézmények hirtelen fokozott érdeklődést mutatnak a szén-dioxid-adóztatás és a globális felmelegedés iránt, ami látszólag háttérbe szorítja a stagflációval és a gazdasági összeomlással kapcsolatos aggodalmaikat. Ez a hangsúlyeltolódás felveti a gyanút, hogy valódi céljuk mindvégig az volt, hogy az éghajlatváltozási menetrendet beépítsék tágabb tervükbe, beleértve az úgynevezett "Nagy Újraindítást".

Tovább a cikkhez
A BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) mRNS-vakcina klinikai vizsgálatainak integritását a korrupció és a piacra lépés siettetése rontotta el
A BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) mRNS-vakcina klinikai vizsgálatainak integritását a korrupció és a piacra lépés siettetése rontotta el
Két francia tudós szándékos elfogultságot, csalást és visszaélést leplezett le a biztonsági problémák elrejtése és a hatékonyságról alkotott hamis kép előállítása érdekében. Hogyan lehetséges, hogy az mRNS-vakcinák 2020 őszén olyan jónak tűntek a COVID-19 megelőzésében >90%-os hatékonysággal és komoly biztonsági problémák nélkül, majd a megjelenés után néhány hónappal a tömeges áttörési esetek és szörnyű sérülések, fogyatékosságok és halálesetek miatt a fenékre zuhantak? Lehet, hogy a Pfizer manipulálta a randomizált vizsgálatokat, hogy elrejtse a biztonsági problémákat, és úgy tüntesse fel a termékeket, mintha működnének, holott nem működtek? Leültem és beszélgettem két francia tudóssal, akik törvényszéki elemzést végeztek arról, hogy mi is történt valójában a Pfizer randomizált vizsgálatai során.

Tovább a cikkhez
Covid hazugságokra van szükség az orvosi aranyláz fenntartásához
Covid hazugságokra van szükség az orvosi aranyláz fenntartásához
Még mindig azt mondják nekünk, hogy a covid injekciók biztonságosak. Ez a narratíva ellentétben áll a többlethalálozások és mellékhatások halmozódó bizonyítékaival. A nyugat-ausztrál kormány például most adott ki egy jelentést, amely dokumentálja, hogy a covid vakcinák mellékhatásainak aránya 24-szer nagyobb, mint bármely korábbi vakcináé. Azonban még mindig ott van a cáfolat - a kovid fertőzés eredménye a "vakcina" nélkül is pusztító lett volna. Ám ez az érv is szétesik, ha megvizsgáljuk az adatokat. Hogyan vagy miért tévedtek tehát az egészségügyi szakemberek ennyire szörnyen? Saját levelezésemből világosan látszik, hogy a kezdeti időkben még jelentős volt az óvatosság. A Medsafe hosszú listát tett fel a Pfizer-nek a biztonsági aggályaikkal kapcsolatos kérdésekről. A biotechnológusok, akikkel leveleztem, hajlandóak voltak hangsúlyozni a vakcina kísérleti jellegét, és elismerték, hogy sok az ismeretlen. De ez nem volt mindenki így. A Covid-járvány mozgó mézesmadzag volt, és sokan alig várták, hogy felszállhassanak rá.
Az egészségügyi szakemberek számára hatalmas karrierlehetőségek és előléptetési kifizetések álltak rendelkezésre azok számára, akik hajlandóak voltak szót emelni a védőoltás mellett. A média számára a reklámbevételek az egekbe szökhettek, ha megfelelő hangot ütöttek meg. A politikusok számára soha nem látott mértékű nyilvánosságot jelentett. Kezdetben kevés megbízható adat állt rendelkezésre, és nagy volt a kísértés a túlzásokra. Mary T Bassett, New York egészségügyi biztosa 2022 elején elismerte, hogy szándékosan hozta nyilvánosságra a gyermekkórházi kezelések nagyon ritka eseteit, "hogy a gyermekorvosokat és a családokat arra ösztönözze, hogy keressék a védőoltás védelmét" olyan kisgyermekek esetében, akiket gyakorlatilag semmilyen kockázattal nem fenyegetett a covid-19.

Tovább a cikkhez
Florida államban
Florida államban "biofegyverré" nyilvánítanák az mRNS-alapú vakcinákat
Törvényt akarnak elfogadni, hogy TILOS legyen bármilyen mRNS Covid-19 oltóanyagot beadni bárkinek az államban. Hiszen azóta kiderült, hogy minden alapot nélkülözve tévesztették meg a világot a kísérleti vakcinákkal, melyek se nem voltak hatékonyak, se nem voltak biztonságosak és rendkívül súlyos mellékhatásokat okoztak világszerte sok millió embernél! A Brevard megyei republikánus végrehajtó bizottság (BREC) egy ellentmondásos javaslatról szavazott. A csoport vezetői megírták annak a levélnek az első tervezetét, amelyet Ron DeSantis kormányzónak és más állami tisztségviselőknek akarnak küldeni, felszólítva őket, hogy a COVID-19 mRNS vakcinát tegyék illegálissá Floridában. A Space Coast-i republikánusok erős hangot képviselnek az államban. Brevard megye Florida 10. legnagyobb lakosságú megyéje; itt található a Kennedy Űrközpont, a népszerű turisztikai célpont Cocoa Beach. A CBS12 News megszerezte a levél másolatát, amelyet több száz Brevard megyei regisztrált republikánusnak küldtek el megfontolásra.

Mennyit loptak el a Nyugat által Ukrajnának adott több mint 185 milliárd dollárból?
Mennyit loptak el a Nyugat által Ukrajnának adott több mint 185 milliárd dollárból?


Mennyit loptak el a Nyugat által Ukrajnának adott több mint 185 milliárd dollárból?
2023. júl. 19. VilagHelyzete

A múlt heti vilniusi NATO-csúcs eredményeként az Egyesült Államok vezette katonai blokk újabb pénzügyi és katonai segélyrészleteket ígért Ukrajnának.

Ez annak ellenére történt, hogy a nyár elejére Kijev már összesen 165 milliárd eurót (185,6 milliárd dollárt) kapott a nyugati országoktól. Mindeközben a kiadások növekedésével folyamatosan csökkenni látszik azon amerikai és uniós állampolgárok száma, akik hajlandóak feláldozni saját kényelmüket Kijev érdekében.

Ennek egyik oka az ukrajnai korrupció, amely - néhány magasztos ígéret ellenére - most olyan rossznak tűnik, mint a Nyugat által támogatott 2014-es "Maidan" puccs előtt. Ha nem rosszabb. Az erről írt nagy elemzést lefordítottam számotokra magyarra. (VilagHelyzete szerk.megj.)

Erkölcsi kárpótlás

A NATO-csúcs Ukrajna reményei ellenére sem hozta meg a régóta várt időkeretet a tagsághoz. Ehelyett a nyugati vezetők új katonai segélycsomagokat jelentettek be Kijevnek.

Győzött a józan ész: Ukrajna nem lesz a közeljövőben a NATO-tagja

A Le Monde című francia újság szerint Emmanuel Macron francia elnök megígérte, hogy "jelentős számú" SCALP rakétát ad Ukrajnának, amelyek 250 kilométeres távolságból célokat érhetnek el. A France24 szerint mindegyik 850 000 euróba kerül.

Berlin 700 millió eurós csomagot jelentett be. Németország azt tervezi, hogy Ukrajnát a Patriot rakétavédelmi rendszer indítószerkezeteivel, Marder típusú gyalogsági harcjárművekkel, UAV-okkal, Leopard 1 A5-ös harckocsikkal és tüzérségi lövedékekkel látja el. Ez azonban Berlin számára meg sem közelíti a rekord ajándékértéket. A német külügyminisztérium május 21-én jelentette be 2,7 milliárd euró értékű katonai segély utalását Ukrajnának.

Július 7-én Colin Kahl, az Egyesült Államok védelmi miniszterhelyettese az Egyesült Államok új segélycsomagjáról beszélt, amely kazettás lövedékeket is tartalmaz - amelyek 120 országban tiltottak. A költség 800 millió dollár volt.

Ez a 42. segélyszállítmány, amelyet Ukrajna kapott az Egyesült Államoktól az elmúlt másfél évben. Az orosz offenzíva kezdete óta az Egyesült Államok Kongresszusa több mint 70 milliárd dollár katonai és gazdasági segítségnyújtást hagyott jóvá Ukrajnának - és ez csak a közvetlen kiadásokat számolja.
(...)
Mennyit loptak el a Nyugat által Ukrajnának adott több mint 185 milliárd dollárból?


Tovább a cikkhez
Hatalmas eszkaláció, de Trump meg tudja ezt állítani?
Hatalmas eszkaláció, de Trump meg tudja ezt állítani?
Úgy néz ki, hogy potenciális amerikai/ NATO fegyverekkel robbantották fel a krími híd egy részét. A mai videóban arról számolok be, hogy mit tudunk a krími híd elleni támadásról. Amit Putyin t*rrorista jet ski dróncsapásnak nevez. És bosszút esküdött. Eközben Oroszország kihátrál a fekete-tengeri gabonaüzletből, amelynek komoly következményei lehetnek a globális élelmiszerellátásra. Ehhez kapcsolódóan elmélyedek Donald Trump kijelentésében, miszerint van pár telefonhívása, amivel véget vethet a konfliktusnak. És felvetem a kérdést, hogy vajon Trump valóban véget tud-e vetni ennek és békét tud-e teremteni, még akkor is, ha ő volt az első elnök, aki halálos segélyt küldött Ukrajnának?

Tovább a cikkhez
Biden engedélyezi, hogy akár 3000 katonai tartalékos is készen álljon aktív szolgálatra Európában
Biden engedélyezi, hogy akár 3000 katonai tartalékos is készen álljon aktív szolgálatra Európában
Joe Biden elnök engedélyezte a Pentagonnak, hogy akár 3000 tartalékos katonát rendeljen el, hogy készen álljon az európai bevetésre. Biden csütörtökön kiadott parancsában azt írta, hogy úgy ítélte meg, "szükséges az Egyesült Államok aktív fegyveres erőinek kiegészítése az Atlantic Resolve hadművelet hatékony végrehajtásához az Egyesült Államok Európai Parancsnokságának felelősségi területén és annak környékén". Az nem derült ki azonnal, hogy a Pentagon tervezi-e a tartalékosok tényleges bevetését a közeljövőben. Az Operation Atlantic Resolve 2014 óta biztosítja a harcképes erők bevetését Európában. Az erőfeszítést az ukrajnai Krím félsziget Oroszország általi annektálására válaszul indították. A csapatok Európába történő folyamatos rotációs telepítése a katonai készenlét növelését célozza. Biden úr parancsa az Atlantic Resolve hadműveletet most először nevezi meg készenléti műveletnek. Douglas Sims hadsereg altábornagy, az egyesített vezérkar műveleti igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón újságíróknak elmondta, hogy az új kijelölés "a katonák és a családok számára előnyös, mivel megnövekednek a hatóságok, a jogosultságok és a tartalékos erőkhöz és a személyzethez való hozzáférés".

Tovább a cikkhez
Fehér Ház: Stratégiai megbeszélés Szaúd-Arábia teljes körű katonai inváziójáról
Fehér Ház: Stratégiai megbeszélés Szaúd-Arábia teljes körű katonai inváziójáról
Egy titkos találkozóra vittek a Nixon-féle Fehér Házba. Emlékszem, hogy este 6 óra körül volt, egy hideg, tiszta égboltú éjszakán. A Pennsylvania Avenue-n, a West Executive Drive közelében lévő biztonsági kapun vezettek át, a Nyugati Szárnyhoz legközelebb. Miután bejutottam, csatlakoztam 5 másik külpolitikai szakértőhöz Dr. Helmut Sonnenfeldt irodájában... Henry Kissinger külügyminiszter helyettesének a Nemzetbiztonsági Tanácsban. Ott stratégiai megbeszélést folytattunk. Aznap este a vita középpontjában az állt... Szaúd-Arábia teljes körű katonai inváziójáról. A szaúdi kormány és a szaúdi királyi család erőszakos megdöntéséről beszélek. Az ötlet az volt, hogy biztosítanánk az olajmezőiket... ...elég olajat szivattyúznánk a nyugati és japán szükségletek kielégítésére... ...és úgy árazzuk be, ahogy akarjuk. Megvitattuk a terv előnyeit és hátrányait... Beleértve a lehetséges ellátási zavarokat és a nemzetközi reakciókat... Egészen estig. Nos, lehet, hogy ez nem kerül be a történelemkönyvekbe. Azonban... Szaúd-Arábia katonai átvétele nagyon is szóba került... Sőt, a tervezés már javában zajlott...

A CLINTEL, avagy a Klímaintelligencia
A CLINTEL, avagy a Klímaintelligencia

A független légkörfizikusok igaza az utolsó szó jogán
A CLINTEL, avagy a Klímaintelligencia

Ma 31 ezer független klímatudós áll ki a bizonyított "üvegháztartás törvény" igaza mellett, és nemzetközi összefogásuk a CO2-kibocsátás megszüntetését célul tűző klímazsarolás feladását követeli az NWO stratégiájától. A szerveződés első lépése 2019-ben egy független alapítvány, a Climate Intelligence (CLINTEL, vagyis Klímaintelligencia) létrehozása volt, amelyet a hiteles éghajlati tudomány és klímapolitika támogatására Guus Berkhout geofizikus professzor és Marcel Crok tudományos újságíró alapítottak. A CLINTEL kezdeményezésére 1400 klímatudós 2022 nyarán Világ-éghajlati Nyilatkozatot (World Climate Declaration: WCD) tett közzé. Ennek fő üzenete: nincs éghajlati vészhelyzet! A tézisei pedig négy pontban összegezhetők:

- a globális felmelegedés tény, de nem válság;
- a globális felmelegedésnek nagyrészt természeti okai vannak;
- a nagyobb légköri CO2-koncentráció áldást jelent, és végül
- az éghajlati intézkedéseknek az alkalmazkodásra kell összpontosítaniuk. A WCD - többek közt - kiemeli: "meg kell szabadulnunk a kiforratlan éghajlati modellekbe vetett naiv hittől. A jövőben a klímakutatásnak lényegesen nagyobb hangsúlyt kell fektetnie az empirikus bizonyítékokra."

A 31 ezer klímatudós nemzetközi fellépését - a klímanyilatkozat megszületése óta - a CLINTEL-csoport szervezi és irányítja. Ez akciótervet dolgozott ki az éghajlatváltozásokhoz való sikeres alkalmazkodásunkra, amit világszerte megfontolásra ajánl a kormányoknak és a vállalatoknak. Az akcióterv a következő alaptételekre épül:

- a természetes okok döntően hozzájárulnak az éghajlat változásaihoz,
- a felmelegedés a vártnál lassúbb volt,
- nem megfelelő modellek alapján alakítják ki a klímapolitikát,
- a CO2 nem szennyező anyag, hanem fontos táplálék a növények számára és a földi élet alapja;
- a globális felmelegedés, feltételezve, hogy egyáltalán valós, nem növelte a természeti katasztrófák előfordulását;
- az éghajlat-politikának tiszteletben kell tartania a tudományos és a gazdasági realitásokat, nem alapulhat hamis fikciókon.

A CLINTEL-csoport végkövetkeztetése: "Nincs klíma-vészhelyzet. Ezért nincs ok pánikra és riadalomra. Határozottan ellenezzük a 2050-re javasolt káros és irreális, nettó nulla CO2-kibocsátási politikát. Ha jobb megközelítések születnek, és minden bizonnyal meglesznek, akkor elegendő időnk van az átgondolásra és az újbóli alkalmazkodásra."

Dr. Tanka Endre emeritus professzor - MVSZ Sajtószolgálat

Tovább a cikkhez
Tényellenőrzés: A klímavészhelyzetet tagadó
Tényellenőrzés: A klímavészhelyzetet tagadó "nyilatkozatot" 1200 klímaszakértő írta alá?
Egy dokumentum, amely azt állítja, hogy "nincs éghajlati vészhelyzet" kering a közösségi médiában. A közösségi médiában terjedt el egy klímatagadó dokumentum, amelyet állítólag 1200 vezető tudós és akadémikus írt alá. A "Világ éghajlatvédelmi nyilatkozat" -- amely azt állítja, hogy "nincs éghajlati vészhelyzet" -- először június 27-én került megosztásra. Egy ausztrál szenátor a Facebookon osztotta meg a dokumentumot, azt állítva, hogy "ez újabb megerősítése annak, hogy nincs éghajlati vészhelyzet". Más ismert összeesküvés-csoportok azzal érveltek, hogy nincs tudományos konszenzus arról, hogy az ember a felelős a globális felmelegedésért, mivel "a Föld éghajlata a bolygó létezése óta változik, természetesen előforduló hideg és meleg fázisokkal". A Cornell Egyetem 2021-es jelentése szerint a több mint 88 000 klímaváltozással kapcsolatos tanulmány 99,9%-a egyetért abban, hogy az ember gyorsította fel a jelenséget, nagyrészt a szén-dioxid-kibocsátás miatt. Ráadásul a NASA szerint a legutóbbi 15 legmelegebb év 2005 óta történt, és a legutóbbi nyolc év volt a legmelegebb. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az "Éghajlat-világnyilatkozat" aláírói közül gyakorlatilag senki sem klímatudós. Az éghajlati félretájékoztatás a tagadásról a szélsőséges időjárási eseményekre helyezi át a hangsúlyt. Az aláírók közül nyolcan a Shell olajipari óriás volt vagy jelenlegi alkalmazottai, míg sok más név bányavállalatokhoz kötődik. A nyilatkozat aláíróinak 2019-es független számbavétele szerint 21%-a mérnök, sokan közülük a fosszilis tüzelőanyag-iparhoz kötődnek. Mások lobbisták voltak, és néhányan halászként vagy repülőgép-pilótaként is dolgoztak.

Tovább a cikkhez
Climategate 3.0: Hős beszél és közzéteszi az éghajlatváltozással kapcsolatos csalást bizonyító e-mailek új csomagját
Climategate 3.0: Hős beszél és közzéteszi az éghajlatváltozással kapcsolatos csalást bizonyító e-mailek új csomagját
2009-ben e-mailek szivárogtak ki a Kelet-Angliai Egyetem klímakutató egységéből. Ezt Climategate néven emlegették. 2011-ben, az úgynevezett Climategate 2-ben, közel két évvel azután, hogy a hasonló e-mailek fellobbantották a Climategate-botrányt, egy második, 5000 e-mailt tartalmazó tétel szivárgott ki. 2013-ban egy harmadik adag e-mail került nyilvánosságra, amelyet Climategate 3 néven emlegettek. Az e-mailek harmadik kötegének közzétételével a kiszivárogtató felfedte a kiszivárogtatás indítékait. "A hős, aki kiszivárogtatta a Climategate és a Climategate II e-maileket, felfedte indítékait - és kiadta a kiválasztott klímatudományi bloggerek számára a további e-mailek jelszavát, hogy értékelhessék azokat. Ez még több leleplezéshez vezethet a csoportos gondolkodásról, a megfélemlítésről és a bizonyítékok manipulálásáról, mint amennyit a nagy felmelegedési riadalom kitalálásában leginkább részt vevő tudósok emailjeinek eredeti kiszivárogtatása leleplezett" - írta Andrew Bolt a Herald Sun blogjain. Ahogy a Climate Depot 2019-ben - tíz évvel azután és a vállalati média minden erőfeszítése ellenére, hogy figyelmen kívül hagyja és eltemesse a leleplezéseket - megjegyezte, a hivatásukhoz és tudományágukhoz hű tudósok csak borzongani tudnak azon, amit a Climategate feltárt. Azok, akik felforgatták a tudományos módszert, nem peremszereplők voltak, hanem a csúcson. Ők végezték az ember okozta katasztrofális felmelegedést "bizonyító" tanulmányokat, és ők alakították az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete ("IPCC") hatévente megjelenő jelentéseinek tartalmát és üzeneteit.

Tovább a cikkhez
Nem vicc: Joe Biden eltakarná a napot, hogy ne legyen annyira meleg
Nem vicc: Joe Biden eltakarná a napot, hogy ne legyen annyira meleg
Sci-fi filmekbe illő javaslatot támogat az éghajlatváltozás megakadályozása érdekében az amerikai kormány. A Joe Biden vezette amerikai kormány vizsgálni kezdte annak a lehetőségét, hogy a globális felmelegedés lassítása érdekében eltakarják vagy elhomályosítsák a Napot - írja a Politico amerikai napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint a Fehér Ház több lehetőségét is felvázolta annak, miként lehetne blokkolni a Földet érő napfényt, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy ezek közül mindegyik az ökológiai összeomlás veszélyét hordozza magában. A Nap eltakarása, azaz tudományos nevén a "napsugárzás légköri eltérítése" (solar radiation modification - SRM) viszonylag új keletű fogalom. A témával kapcsolatban először 2018-ben jelent meg tanulmány, mely szerint a globális felmelegedés már nem állítható meg természetes módon, ehhez valamilyen emberi beavatkozásra lesz szükség. A Harvard Egyetem kutató arra jutottak, hogy a legjobb megoldás az úgynevezett sztratoszférikus aeroszolinjekció (stratospheric aerosol injection - SAI) lenne, amivel hosszú idő alatt ugyan, de le lehetne hűteni a bolygót. Többek közt ezt a megoldási javaslatot támogatja a Biden-adminisztráció is.

Tovább a cikkhez
A
A "zöld gyarmatosítás" valós, és meg kell állítani
Az úgynevezett fejlődő országok vezetői másként vélekednek a globális éghajlat-változási politikáról. Sokan azt állítják, hogy rákényszerítik őket a zöld energia használatára, ami drága és kevesebb energiát termel a befektetett tőkére vetítve. Ez még nehezebbé teszi emberek milliárdjainak a szegénységből való kilépését. Az ilyen jellegű politikákat, amelyeket a Világbank, a WEF és a szokásos globalista szereplők most a fejlődő nemzetekre kényszerítenek, zöld gyarmatosításnak nevezik. International Public Policy Review, 2021. május 01. "Zöld gyarmatosítás... avagy az éghajlatváltozás elleni küzdelem mint az imperializmus ürügye" A (gazdag) országok most az éghajlatváltozás elleni küzdelmet használják fel az imperialista tevékenységek folytatásának indokaként. Ezt zöld gyarmatosításnak nevezték el. Mindazonáltal a "zöld gyarmatosítás" kifejezést, akárcsak a "gyarmatosítást", különböző jelenségek elnevezésére használták. Daniel Butt a gyarmatosítást úgy határozza meg, mint az egyik népnek egy másik nép által történő uralmának, kulturális ráerőltetésének és kizsákmányolásának kombinációját (2013). Ezt a definíciót átrendezve a zöld gyarmatosítást a népek más népek általi uralmára, kulturális ráerőltetésére és kizsákmányolására szűkítjük, környezetvédelmi ürügyekkel... A zöld gyarmatosítás, akár tudatosan, akár öntudatlanul gyakorolják, komoly károkat okoz az őslakos népességeknek, valamint a legkevésbé fejlett országok lakosságának. Ez a téma szinte teljesen hiányzik a médiából, ami azzal magyarázható, hogy az érintett népességnek nehézséget okoz a helyzetük tudatosítása. Ezért ez a legfontosabb küzdelem, amelyet vezetni kell: biztosítani, hogy hangjukat hallassák, hogy a politikai döntéshozók meghallgassák őket. A pénzügyi intézmények, a multilaterális fejlesztési bankok, az ENSZ/WEF, a G 20 vezetői, az aktivisták és a gazdag nemzetek mind politikai nyomást gyakorolnak a fejlődő országokban megvalósuló szénhidrogén-projektek leállítása érdekében. Csak "zöld energiamegoldásokra" nyújtanak hitelt, ergo: nap- és szélenergiaforrásokra. Annak ellenére, hogy a szénhidrogének, különösen a földgáz, lényegesen gazdaságosabbak, és több embernek tudnak több energiaszolgáltatást nyújtani, mint a megújuló energiaforrások önmagukban.

Tovább a cikkhez
Az amerikai birodalom globális leépítése nagy sebességre kapcsol
Az amerikai birodalom globális leépítése nagy sebességre kapcsol
Az amerikai birodalom utolsó napjait éljük. A birodalom első számú fegyverét - az amerikai dollárt - a bolygó többi nagyhatalmú országa, köztük Kína, Szaúd-Arábia, Brazília és Oroszország is célba vette, hogy megszüntesse. Kiderült, hogy senki sem szereti, ha a valuta fegyverré tételével sújtják, és a Biden vezette amerikai kormányzati rendszerrel az amerikai birodalom zsarnoki taktikája meggyőzi a többi nemzetet, hogy hagyják el a dollárt, és építsék ki saját rendszerüket a nemzetközi pénzügyi elszámolásra. Ezért a következő hónapban -- 2023 augusztusában -- a BRICS-országok találkoznak és bejelentik, hogy a hírek szerint egy aranyfedezetű kriptovalutát fognak létrehozni. Ez a kriptopénz a hírek szerint decentralizált lesz, ami azt jelenti, hogy egyetlen nemzet sem tudja megváltoztatni a főkönyvét, vagy több érmét (azaz pénzt) nyomtatni a semmiből. Az a tény, hogy ez a BRICS-alapú főkönyv nem hamisítható, olyan belső értéket ad neki, amely azonnal jobb értékmegőrzővé teszi, mint az amerikai dollár (amely napról napra veszít vásárlóerejéből). A BRICS kriptopénzrendszer gyors elfogadására számíthatunk a világ nemzetei körében. És amikor ezeknek a nemzeteknek már nem lesz szükségük dollárra a más nemzetekkel való tranzakciók lebonyolításához, ki fogják dobni a dollárt.

Tovább a cikkhez
Az USA vadászrepülőgépeket, haditengerészeti rombolót telepít az Öbölbe
Az USA vadászrepülőgépeket, haditengerészeti rombolót telepít az Öbölbe
Miután Irán megpróbálja elfoglalni az olajszállító tartályhajókat. Az Egyesült Államok vadászgépeket, valamint a haditengerészet egy rombolóját küldi a Hormuzi-szorosba és az Ománi-öbölbe a biztonság megerősítése és a kereskedelmi hajókra leselkedő fenyegetések elrettentése érdekében - jelentette be a védelmi minisztérium július 17-én. Sabrina Singh, a Pentagon helyettes sajtótitkára egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az F-35-ös és F-16-os vadászgépeket, valamint a korábban a Vörös-tengeren tartózkodó USS Thomas Hudner rombolót az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának felelősségi területére telepítik. Ez, mint mondta, segíteni fogja "az amerikai érdekek védelmét és a hajózás szabadságának biztosítását a térségben". A fokozott jelenlét a Hormuzi-szorosban a közelmúltban történt "számos riasztó eseményre" reagál, mondta Singh asszony, rámutatva a hónap elején történt két különálló incidensre, amelyek során az iráni haditengerészet megpróbált illegálisan elfoglalni két olajszállító hajót az Irán és Omán közötti vizeken. Az egyik ilyen hajót - a Marshall-szigetek lobogója alatt közlekedő TRF Moss olajszállítót - július 5-én először egy iráni haditengerészeti hajó közelítette meg és zaklatta, az amerikai haditengerészeti erők közleménye szerint. Az iráni hajó azonban távozott, miután az amerikai haditengerészet egy irányított rakétás rombolója, a USS McFaul megérkezett a helyszínre - közölte a haditengerészet.

Nemzetbiztonsági okokból
Nemzetbiztonsági okokból

"Nemzetbiztonsági okokból" nem írták ki, mennyiből épül a József főhercegi palota a Várban
2023. július 17. atlatszo.hu

Gőzerővel zajlik az egykori József főhercegi palota újjáépítése a Budai Várban, azonban a gigantikus beruházás pontos költségeit nem tették közzé. Kiderült, hogy a projektet menedzselő Várkapitányság a palota árát nemzetbiztonsági okokból titkolja az adófizetők elől. Közérdekű adatigényléssel eddig azt sikerült kideríteni, hogy nettó 7,3 milliárd forintba került csak az épület betonvázának felhúzása. A Várkapitányság 2022-re vonatkozó beszámolójában 24 milliárd forint szerepel a József főhercegi palota, a palotakert és az istálló újjáépítésénél. Az építkezéssel a kormányközeli Magyar Építő Zrt.-t bízták meg.

Gőzerővel folyik a Budai Várban az egykori József főhercegi palota újjáépítése. A gigantikus épület áprilisban lett szerkezetkész, azaz már felhúzták az épület vázát. A Szent György térre néző palota mellett a hozzátartozó istálló és a neoreneszánsz kert is újraépül. A betonmonstrum jelenleg a legrondább arcát mutatja kívülről, a későbbi ütemekben kapja majd meg az ablakait, és a homlokzatot is kidíszítik a jövőben. A múlt dicső visszaállítása során azonban egy dologról elfelejtkeztek, mégpedig beszámolni a költségekről.

A Budai Vár a Nemzeti Hauszmann Program keretében újul meg, aminek egyik célja, hogy visszaállítsák a II. világháborúban elpusztult középületek egy részét. A József főhercegi palotát, mondhatni, a semmiből építik újra, a telkén korábban egy középkori rommezőt lehetett megtekinteni. A II. világháborúban ugyanis megsérült az épület, amit nem állítottak helyre, hanem a hatvanas években lebontották és eltakarították.

A főhercegi palota a Vár impozáns részen áll. Szembeszomszédja a Sándor-palota és a Karmelita kolostor, előbbibe Novák Katalin köztársasági elnök, utóbbiba Orbán Viktor miniszerelnök költözött a hivatalával. A Szent György tér szintén nem épp a legszebb arcát mutatja: a tér felé az újjáépülő Honvéd Főparancsnokság hátulja magasodik torzóként, a füves részt pedig ásatásra hivatkozva körbezárták.

A látogatókat a Magyar Építő Zrt. molinói, kékre festett kordonok és kék konténerek fogadják. Egy "apróságot" nem találunk meg sehol: hogy mennyi közpénzbe került a palota felhúzása. A kivitelezés ára ugyanis sem a közbeszerzési értesítőben, sem a beruházásért felelős, közpénzből kormányszócsőként működő Várkapitányság oldalán nem található meg.

A helyszínen lévő táblákon is csak az újjáépítés két ütemét tüntetik fel. Az első ütem időtartama 2021. július - 2022. december, a második ütemé 2022. március - 2023. április. Tehát a 2021-ben kezdődött látványberuházás első ütemét sem a koronavírus-járvány, sem az orosz-ukrán háború által kiváltott gazdasági nehézségek nem ingatták meg, határidőre elkészültek vele.

Korábban egy közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Várkapitánysághoz, mert a következőkre voltunk kíváncsiak:

1. mennyiért végzi el a József főhercegi palota kivitelezését a nyertes cég,
2. szerettük volna látni a kivitelezővel kötött szerződést,
3. merre található online a közbeszerzés eredménye.

A Várkapitányság azonban azt közölte, hogy versenyeztetési eljárást folytatott le, mely nem tartozik a közbeszerzési törvény hatálya alá.

A rendelkezésünkre bocsájtott adatok a következők:

- Kivitelezés I. ütem - bontás és alapozás: nettó 3 976 459 552 Ft
- Kivitelezés II. ütem - szerkezetépítés: nettó: 3 296 113 575 Ft
Összesen tehát közel 7,3 milliárd forintba került, hogy felhúzzák a palota falait.

A palota kivitelezésének költsége azonban több mint háromszor ennyibe kerülhet.

A Várkapitányság 2022-re vonatkozó beszámolójában 24 milliárd forint szerepel a József főhercegi palota, a palotakert és az istálló újjáépítésénél.

Az újjáépítés előkészítésére 1,7 milliárd forint, újjáépítés címszó alatt pedig 22,3 milliárd forint. A megvalósítás dátuma 2025 vége.

Most benyújtottunk még egy adatigénylést, hogy kiderítsük, mennyiért fejezi be a cég az épület kivitelezését.

A palota kapcsán még egy bruttó 50 milliárdos összeg is szerepelt a sajtóban. A Telex 2021-ben írta meg az állami Beruházási Ügynökség éves beszámolója alapján, hogy a József főhercegi palotára, a neoreneszánsz kertre és az istállóra 56 milliárd forintot irányzott elő a kormány. A Várkapitányságnál arra is rákérdeztünk, hogy ezt a teljes összeget tervezik-e rákölteni a palotára.

Az ár nemzetbiztonsági szempont miatt nincs kint

Azt is megtudtuk, hogy nemzetbiztonsági okokból nem írtak ki közbeszerzést. Valószínűleg az Alkotmánybíróság miatt kellett a közbeszerzési törvényt mellőzni. Az áprilisi bokrétaünnepségen ugyanis részt vett Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke. Nem véletlenül, mert bár sokáig titkolták, végül kiderült, hogy az újjászülető József főhercegi palotába költözik majd a tervek szerint az Alkotmánybíróság - értesült a Mandiner.

"Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága határozatával mentesítette a Várkapitányságot az Egykori József főhercegi palota újjáépítése tárgyú beruházás vonatkozásában a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: "Kbt.") hatálya alól a Kbt. 9. § (1) bekezdés b) pontjának bb) alpontjára és a 492/2015. (XII. 30.) Korm. rendeletre tekintettel. A mentesítés kiterjedt a teljes beruházással kapcsolatos kivitelezői feladatok ellátására is. (...) A Kbt. 9.§ (11) bekezdése és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának határozata alapján a beszerzés eredményeként megszületett szerződés megismerését az ajánlatkérő korlátozhatja, ezért a szerződést nem áll módunkban megküldeni az Ön részére" - írta korábban lapunknak a Várkapitányság.

Az Átlátszó által megkérdezett közbeszerzési szakértő szerint a mentesítés egy egyre ritkábban alkalmazott eljárás. Régebben előszeretettel éltek vele. 2015 óta a Várkapitányság válaszában is hivatkozott jogszabály alapján történik a mentesítés a Parlament nemzetbiztonsági bizottsága által. Felmerül, hogy a beszerzés során hogyan biztosították azt, hogy a kiválasztott cégek nem élnek vissza a nemzetbiztonsági információkkal. Kérdés, hogy van-e erre valamilyen tanúsítványuk, vagy egyszerűen csak "bíznak" bennük.
(...)

Tovább a cikkhez
722 milliárd forint közpénzt költött el a kormány a Covid alatt közbeszerzés nélkül
722 milliárd forint közpénzt költött el a kormány a Covid alatt közbeszerzés nélkül
Jogerősen pert nyert a Belügyminisztériummal szemben a K-Monitor, ennek köszönhetően egy 1464 soros táblázatból derülnek ki a koronavírus kapcsán elköltött közpénzek útjai. Az uniós vakcinabeszerzéseket szerepeltetik a kiadások között, de a kínai és orosz oltóanyagok ára kimaradt. Az viszont látható, mennyi ment el maszkra, vagy éppen az 5 milliárdból felépült kiskunhalasi járványkórház állagmegóvására. 2022 telén kérte ki közadatigénylésben a K-Monitor a Belügyminisztériumtól, hogy az Operatív Törzs milyen beszerzéseket hagyott jóvá működése idején, vagyis a koronavírus-járvány közel 3 évében. És nem csak azt, hogy összesen mennyi pénz ment el közbeszerzés nélkül, hanem azt is kérték a tárcától, hogy az adott beszerzési igényt pontosan melyik állami szerv vagy intézmény kezdeményezte. A BM 45 nap haladékot kért az akkor már - Müller Cecília szállóigévé vált "Nincs erre jobb szövegünk?" kérdésével - közismertté vált kormányrendeletre hivatkozva. Ezután viszont nem válaszoltak, így a K-Monitor a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével beperelte a tárcát.

Tovább a cikkhez
A K-Monitor és a TASZ szerint többszörösen visszaélt a kormány a vírushelyzettel
A K-Monitor és a TASZ szerint többszörösen visszaélt a kormány a vírushelyzettel
A két civil szervezet által 2020 szeptemberében elindított korrupciófigyelő program során 3 havonta kiadott jelentésekben értékelik az állami korrupció és a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések alakulását. Az első jelentés a koronavírus-járvány első szakaszának eseményeit vizsgálja. Idén szeptemberben a K-Monitor és a TASZ közös korrupciófigyelő programot indított, hogy háromhavonta kiadott jelentésekben értékeljék az állami korrupció és a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések alakulását. A két szervezet két kategóriában összesen hat állítást fogalmazott meg, és ezeknek az érvényesülését vizsgálják az események értékelése során. Ezek a szempontok a következők: a) Korrupció és hatalommal való visszaélés témakör 1) A kormány nem használhat fel közpénzt saját hatalma megerősítése, megtartása érdekében. 2) A kormány nem rendelkezhet a közvagyon felett oly módon, amely a politikai közösség egy csoportját (pl. helyi önkormányzatok) politikai elköteleződés alapján, vagy autonóm szerveket autonómiájuk csorbításának céljával hátrányos helyzetbe hozza. 3) A kormány nem biztosíthat közpénzből származó forrásokat a vele rokonszenvező (gazdasági) szereplők számára kizárólag ezen tulajdonságukra tekintettel.

Tovább a cikkhez
Tízmilliárdok folytak az egyik leggazdagabb magyartól Orbán Viktor családja felé
Tízmilliárdok folytak az egyik leggazdagabb magyartól Orbán Viktor családja felé
Orbán Viktor rohamosan gazdagodó vejének cégbirodalmába 2019 és 2022 között több mint 27 milliárd forint érkezett egy rejtélyes forrásból. A pénz eredetéről Tiborcz István vállalata eddig semmit nem volt hajlandó elárulni. Pedig ez az összeg még az ő mértékével mérve is hatalmas: teljes becsült vagyonának felét-harmadát teszi ki. A G7 azonban most talált egy dokumentumot, amely arra utal, hogy a pénz forrása az ország egyik leggazdagabb embere, Jellinek Dániel lehetett. Jellinek és Tiborcz kapcsolatáról sokszor sokan sejtették már, hogy túlmutatnak a nyilvánosságra hozott tőzsdei ügyleteken, cég- és ingatlan-adásvételeken. Ezt a felek rendre cáfolták, és korábban nem is sikerült alátámasztani, hogy a hagyományos üzleti kapcsolatnál szorosabb pénzügyi viszony van a két milliárdos között. Az említett dokumentum és az ez által jelzett pénzmozgás az első olyan, amely erre utal. Jellinek Dániel, aki a G7 tapasztalatai alapján korábban mindig reagált a hasonló megkeresésekre, ezúttal is fogadott minket. Ám miután egyértelmű lett számára, hogy miről kérdezzük, kérdéseinkre írásban már az ügyvédje reagált, és megtiltotta, hogy bármit nyilvánosságra hozzunk válaszaiból.

Tovább a cikkhez
Nem is a magyar államé a cég, ami a helyiek elől elhappolta a zsibói Wesselényi-kastélyt
Nem is a magyar államé a cég, ami a helyiek elől elhappolta a zsibói Wesselényi-kastélyt
Nem is a magyar állam vette meg. Az Átlátszó arról ír, hogy a Fidesz-KDNP egy tavalyi törvénnyel létrehozta a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványt, hogy a régió "egyes műemléki vagy műemléki védelemben nem részesülő, de kulturális, történelmi, művészeti, építészeti értékkel rendelkező és magyar vonatkozású történelmi, kulturális öröksége, művészeti gyökere, múltja, hagyománya szempontjából jelentőséggel bíró épületek, építmények" fennmaradását, megőrzését, fenntartását segítse. Az alapítványnak ezután oda is adtak két, az elmúlt 5 évben végig veszteséges állami céget: a Comitatus-Energia Zrt.-t és a Manevi Zrt.-t. Vagyis a Manevi Zrt. sem az államé, ezt is kiszervezte a Fidesz-KDNP. A Napi.hu írta meg, hogy egy tavaly szeptemberi kormányhatározat "a határon túli gazdaságfejlesztési és nemzetpolitikai célok hatékony megvalósítása érdekében" 5 milliárd forinttal megemelte a Manevi tőkéjét, és 600 millió forintot rendelt a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványhoz, de ezt szenteste egy másik kormányhatározat visszavonta, törölve a Manevi tőkeemelését, viszont az alapítványnak 600 millió forint mellé még 6 milliárdot adott. Az alapítvány a 33 közfeladatot ellátó alapítvány egyike.

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás