Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
Idén is megtartják "Európa legnagyobb tűzijátékát", ami tavaly 3,2 milliárd forintba került
Itt a bejelentés: nagyot villantott a magyar gazdaság
Kritikus méretet öltött a magyarok spórolása, mindenkit verünk a V4-eknél
Mi jár a bankoknak, ha a devizahitelekben alkalmazott árfolyam kikötések tisztességtelennek minősülnek?
Surányi: a devizahitelezést az első Orbán-kormány idején vezették be
Király Júlia a devizahitelekről: másképp emlékszem, mint Csányi Sándor
Orbán Viktor: Nekünk kell lebirkózni, fülön ragadni és megtaposni az inflációt
Kivéreztetés? Budapest már hitelből működik, a Fidesz szerint Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost
Medián: a budapestiek többsége szerint a kormány miatt vannak pénzügyi nehézségei a fővárosnak
Megy a pazarlás, és miközben az Orbán-kormány propagandára már százmilliárdokat költ, oktatásra, egészségügyre nem jut elég
Bezárnak: Postai szolgáltatás működhet kisboltokban és gyógyszertárakban is
Tovább terjeszkedik a magánposta
Sorra zárnak be a patikák is - már több százezren élnek olyan településen, ahol nincs gyógyszertár
Új magánklinikák Budapesten
Megint többmilliárd lesz Orbán tűzijátéka
Kövér László: soha nem adjuk fel a magyar embereket szolgáló állam eszményét
Az USA "katonai lehetőségeket" fontolgat Oroszország ellen Szíriában és Irán ellen a Perzsa-öbölben
A NATO-csúcs döntései miatt folytatódik Ukrajna történelmi tragédiája
A CDC a "megbízhatatlan" és "megalapozatlan adatok" ellenére a maszkok népszerűsítésére használta a folyóiratot
Folytatódik a Hirtelen Halál sorozat a sztárvilágban is
Dr. Trozzi CPSO látásmódjának frissítése
Tényleg a tehénfing nyírja ki a Földet?
Magyaroszágon zuhantak a legnagyobbat a reálbérek, négyszeresen felülmúltuk az átlagot
Magyaroszágon zuhantak a legnagyobbat a reálbérek, négyszeresen felülmúltuk az átlagot

Nagyon nagy a baj: Magyaroszágon zuhantak a legnagyobbat a reálbérek, négyszeresen felülmúltuk az átlagot
2023. július 13. 10:17 Portfólió - Blikk

Elképesztő statisztika látott napvilágot, a reálbérek mintegy 15,6 százalékkal csökkentek Magyarországon 2023 első negyedévében 2022 első negyedévéhez képest - derül ki az OECD munkaerőpiaci jelentéséből. A dokumentum szerint egyetlen másik országban nem volt tapasztalható ilyen mértékű visszaesés.

Az OECD által publikált adatok szerint, ugyan mindenhol visszaesett a reálbérek értéke, de az OECD-országok között az átlagos elmozdulás "mindössze" -3,8 százalék volt. Ami viszont borzasztóan szomorú, hogy Magyarország ezt a százalékot több mint négyszeresen múlta felül, 15,6 százalékos visszaeséssel. Ez természetesen annak tudható be, hogy rekordmértékű volt az infláció, és ennek hatását csak nagyon minimális mértékben tudták kompenzálni a bérek emelésével.

Júniusban ezt a statisztikát a KSH is megerősítette. A kormány részéről pedig Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter jelezte, hogy bizony észlelték a problémát, és azt is, hogy emiatt a fogyasztás mérhetően visszaesett, azonban nagyobb fordulat egyelőre nem várható ezen a téren.

Az OECD statisztikája szerint a második helyen Lettország áll 13,4 százalékkal, a harmadik helyen pedig Csehország követi 10,4 százalékkal. Továbbá azt is meg lehetett tudni, hogy mindössze négy OECD-ország volt, ahol minimálisan ugyan, de nőtt a reálbérek értéke, ezek Hollandia, Belgium, Izrael, Costa Rica.



Kuncze Gábor odacsap....


Tovább a cikkhez
Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
Eddig 5 milliárd forint értékben vett festményeket a Nemzeti Bank cége
A Magyar Nemzeti Bank ingatlanos leányvállalata 2020-ban kezdett műalkotásokat vásárolni. Rövid idő alatt sok pénzért rengeteg képet vettek: 2021 április végéig nettó 3,8 milliárd forint közpénzt költöttek el 730 festményre. Adatigénylésünkre válaszolva közölték, hogy azóta, idén április végéig további 546 alkotást vásároltak nettó 1,2 milliárd forintért, így már összesen 5 milliárdnál jár a "kortárs művészeti gyűjtemény" ára. 2020 szeptemberében írtunk először arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) leánycége, az MNB-Ingatlan Kft. elkezdett festményeket vásárolni. Onnantól kezdve néhány hetente, de maximum havonta vett a cég újabb alkotásokat, alig egy év alatt összesen közel 4 milliárd forint értékben. A képek tárolási helyét hosszú ideig titkolták, majd nagy sokára egy online galériában mutatták meg őket, újabban pedig a nagyközönség is láthatja egy részüket egy-egy kiállításon. 2020 őszén, az MNB-Ingatlan Kft. festménybeszerzéseinek kezdetén a Nemzeti Bank azt válaszolta a Népszava érdeklődésére, hogy a megvásárolt alkotásokat az MNB épületeinek reprezentatív tereiben és irodáiban helyezik el. Bő két éve annyit sikerült kiderítenünk közadatigényléssel, hogy 2021 április végéig 730 alkotást vettek nettó 3,8 milliárd forintért.

Tovább a cikkhez
Idén is megtartják
Idén is megtartják "Európa legnagyobb tűzijátékát", ami tavaly 3,2 milliárd forintba került
Tavaly rengeteg botrány övezte a tűzijátékot. A hivatalos, állami ünnepeket körülölelve augusztus 19-20-21-én Budapesten rendezik meg a "Szent István Nap - Isten éltessen, Magyarország!" című fesztivált. Augusztus 20-án pedig újra megtartják a tűzijátékot, amelyet egy héttel később tartottak meg tavaly, és az eseményt számos botrány előzte meg. Az Átlátszó cikke emlékeztet, tavaly az Operatív Törzs elhalasztotta, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vihart jelzett előre, majd miután az mégsem következett be, Palkovics László miniszter kirúgta az OMSZ két vezetőjét, ami óriási felháborodást keltett. A látványosságot végül augusztus 27-én tartották meg, de a költségeit erősen titkolták. 2021-ben közel 12 milliárd forintot szórtak el az augusztusi 20-i ünnepségre. Az MTÜ listája szerint nettó 10,3 milliárd forintot költöttek a 2022-es államalapítási programokra. Ebből a tűzijáték, valamint a hozzá és egyéb állami rendezvényekhez kapcsolódó szervezési és biztonsági feladatok összesen nettó 3,2 milliárd forintba kerültek. Ezenkívül a négynapos programsorozathoz kapcsolódó rendezvényszervezési költségek nettó 4,5 milliárdra rúgtak, a hirdetési és kreatív tervezési költségek pedig közel 2 milliárdot tettek ki. Plusz az állami díszünnepségre is elment 233 millió, az egységes arculati megjelenésre és weboldalfejlesztésre pedig még 351 millió forint - írja a lap. A borsos költségeket tavaly több celeb is kritizálta, Manuel például azt mondta, "Jól fellőttük az égbe minden egyéni vállalkozó egész éves katáját".

Tovább a cikkhez
Itt a bejelentés: nagyot villantott a magyar gazdaság
Itt a bejelentés: nagyot villantott a magyar gazdaság
A magyar emberek teljesítménye nemzetközi szinten is kiváló. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a kihelyezett kormányülésről jelentkezve először is az utóbbi évek nehézségeiről beszélt, arról, hogy nagyon rövid időn belül kétszer is teljesen a feje tetejére állt az addigi rend, a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború sokkolta a világot. A kihívásokról szólva leszögezte, hogy hazánk rendkívül mélyen integrálódott a világgazdaságba, és így az export alakulása rendkívüli mértékben meghatározza az egész nemzetgazdaság teljesítményét. Kiemelte: a kivitel értéke rendszerint eléri a bruttó hazai termék (GDP) 80 százalékát, így minél erősebb az export, annál inkább növekedési pályán tartható a gazdaság. Emlékeztetett arra, hogy a hazai kivitel tavaly "brutális" rekordot döntött 142 milliárd euróval, s ennek kapcsán üdvözölte, hogy idén minden idők legmagasabb első öthavi exportteljesítményét regisztrálták a friss adatok szerint. A tavalyi csúcsévhez képest május végéig 11 százalékos növekedést tudott felmutatni a magyar export, amely így 63,5 milliárd eurót ért el - tájékoztatott. Szijjártó Péter szemléltetésképpen rámutatott, hogy az első öthavi export eddig mindössze egyszer ment 50 milliárd euró fölé, mégpedig tavaly, míg mára ennek értéke a 60 milliárd eurót is átlépte.

Tovább a cikkhez
Kritikus méretet öltött a magyarok spórolása, mindenkit verünk a V4-eknél
Kritikus méretet öltött a magyarok spórolása, mindenkit verünk a V4-eknél
Még a lengyelek, a csehek és a szlovákok is bátrabban költekeznek, mint a magyarok - derült ki egy 2023 áprilisában végzett régiós felmérésből, amelyet a Publicis Groupe megbízásából a Kantar Hoffmann végzett el. A felmérés 23 kategóriában - köztük az édesség, az alkoholmentes ital, a gyógyszerek, az állateledel és a kávé - vizsgálta a vásárlói szokásokat. A nehezedő gazdasági hatásokra a magyarok érzékeny reakciója a legszembetűnőbb a régióban: 41 százalékuk számolt be arról, hogy csökkentette költségeit. Ez az egy évvel ezelőtti eredményeknek (22 százalék), közel a duplája. A cseheknél az idei adat 22 százalék a tavalyi 15-tel szemben, a lengyeleknél 28 százalék (tavaly 20 százalék), a szlovákoknál pedig mindez 25 százalék (tavaly 21 százalék). A visszafogottabb költekezés szükségességét az emberek egyre kevésbé egy elhúzódó háborútól való félelem, mint inkább az infláció által kifejtett nyomás miatt érzik. Az adatok az mutatják: a magyarok 58 százaléka nevezte meg közvetlen okként az inflációt és csak 15 százaléka a háborút. A kategóriákban nincs nagy változás 2022-höz képest: a magyar emberek többsége továbbra is a nyaralásra, éttermekre, sportfelszerelésekre szánt költéseit fogta vissza. Emellett átgondolják az öltözködésre, az édességre és tartós élelmiszerre szánt forintokat is, méghozzá úgy, hogy vagy olcsóbb márkákra váltanak vagy kevesebbet vásárolnak ezekből a termékekből.

Tovább a cikkhez
Mi jár a bankoknak, ha a devizahitelekben alkalmazott árfolyam kikötések tisztességtelennek minősülnek?
Mi jár a bankoknak, ha a devizahitelekben alkalmazott árfolyam kikötések tisztességtelennek minősülnek?
Június 15-én újabb mérföldkő erejű ítéletet hozott az Európai Bíróság a devizahiteles ügyek sorában. Ezúttal egy lengyel bíróság kérdésére válaszolva kellett az európai fórumnak abban állást foglalnia, hogy jár-e kamat a bankoknak az után, a fogyasztóknál kihelyezett pénzösszeg után, ami később tisztességtelennek minősített kikötést tartalmazó devizahitel szerződésen alapult, tekintettel arra, hogy a fogyasztók ezt a kihelyezett összeget mégiscsak használták. A Bíróság döntése értelemszerűen kihat a magyarországi devizahitelekre is. Adásunkban foglalkozunk továbbá az Uber betiltása után elindult katalán személyfuvarozási szabályozás és a letelepedés szabadsága kapcsolatával, valamint azzal, hogy a COVID-19 miatt meghiúsult, szervezett utazások esetében jogszerű volt az utasok utalvány általi kompenzálása.

Tovább a cikkhez
Surányi: a devizahitelezést az első Orbán-kormány idején vezették be
Surányi: a devizahitelezést az első Orbán-kormány idején vezették be
A devizahitelesek helyzetének rendezését sürgette Surányi György, aki szerint a kialakult helyzetért az első Orbán-kormányt, az akkori ellenzéket, a jegybank akkori vezetőit, a pénzügyi felügyeletet, a kereskedelmi bankokat és a hitelt felvevőket is felelősség terheli. A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke szerdán Nyíregyházán, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezetének felkérésére a helyi főiskolán tartott előadásában úgy vélte, hogy a devizahitelesek helyzetének gyors rendezésére van szükség, hiszen minél tovább húzódik a teljes megoldás, annál mélyebb sebeket kap a magyar gazdaság és a pénzügyi rendszer. Különösen "fájónak" nevezte, hogy az eddigi intézkedések nem térnek ki annak a 120 ezer családnak a "sorsára", amelyek évek óta nem tudják a felvett kölcsönüket törleszteni. A nagy számú közgazdász hallgató, illetve oktató előtt Surányi György kifejtette: A devizahitelezést 2001. júniusában az első Orbán-kormány idején, a Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére, a kabinet támogatásával, az akkori parlament döntésével vezették be.

Tovább a cikkhez
Király Júlia a devizahitelekről: másképp emlékszem, mint Csányi Sándor
Király Júlia a devizahitelekről: másképp emlékszem, mint Csányi Sándor
Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke egy Facebook-poszt után a Portfolio-nak adott válaszaiban részletesebben is reagált Csányi Sándor OTP-vezér legutóbbi visszaemlékezésére a lakossági devizahitelezés kétezres évekbeli elszabadulásának felelősségéről. A Portfolio beszámolója szerint Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Magyar Bankszövetség konferenciáján úgy vélte, a prudenciális hatóságoknak nem kellett volna engedélyezniük a kétezres években a devizahitelezést. A devizahitelezés szerinte az akkori bankfelügyelet és az MNB engedélyével került bevezetésre, és ezt követően is hibát követtek el azzal, hogy még verbálisan sem óvták a szereplőket a devizahitelektől. A legnagyobb hiba pedig az volt, hogy a lakosságot senki sem készítette fel e termékek kockázataira. Király Júlia erre reagált a kérdéseinkre megküldött válaszaiban. 2001-ben megszűntek a korábbi devizakorlátozások Magyarországon. Emlékei szerint akkor vagy a következő években képviselte bárki azt gazdaságpolitikai szinten, hogy a lakossági devizahitelezést annak nyilvánvaló kockázatai miatt szigorúbban kellene szabályozni a többi devizatranzakciónál? Ahogy a devizahitelezés kezdett felfutni, a jegybank már reagált. A 2003-as stabilitási jelentés kiemelt üzenetei között szerepelt: "A lízingcégek lakossági devizahitelei az árfolyamkockázatot hitelkockázattá transzformálják. Ettől kezdve valamennyi stabilitási jelentésben valamilyen formában előkerült a devizahitelek kockázata, és a jegybank több szabályozási javaslatot is megfogalmazott. Mely bankok és mikor indították el Magyarországon a lakossági devizahitelezést? Ki ennek a "piaci" felelőse?

Tovább a cikkhez
Orbán Viktor: Nekünk kell lebirkózni, fülön ragadni és megtaposni az inflációt
Orbán Viktor: Nekünk kell lebirkózni, fülön ragadni és megtaposni az inflációt
20-25 éves időtávlatban gondolkodik most a kormány, és ez érintheti a családtámogatásokat is. Az infláció végét nem a háború befejezése hozza el - fogalmazott a miniszterelnök. Többek között a családtámogatási rendszerek jövőbeli megvalósíthatóságáról is tárgyalt a kormány háromnapos kihelyezett ülésén - ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában. "Az infláció letörését nem a háború vége hozza el" ismerte el Orbán Viktor. Hozzátette, hogy nekünk kell olyan intézkedéseket hoznunk, amelyek az infláció ellen működnek. Nekünk kell lebirkózni, fülön ragadni és megtaposni az inflációt - fogalmazott a miniszterelnök. Az infláció kapcsán jó pályán van az ország, de Orbán megfogalmazása szerint "nem a konkrét szám a fontos, hanem a csökkenési pálya". Hozzátette, hogy nem az év végére, hanem akár hamarabb, 1-1,5 hónappal korábban is összejöhet az egy számjegyű infláció.

Tovább a cikkhez
Kivéreztetés? Budapest már hitelből működik, a Fidesz szerint Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost
Kivéreztetés? Budapest már hitelből működik, a Fidesz szerint Karácsony Gergely csődbe vitte a fővárost
Elfogyott a főváros pénze. Ezt Karácsony Gergely helyettese ismerte be. Budapest számlája jelenleg mínuszban van, vagyis hitelből működik a főváros. A Fidesz szerint Karácsony Gergely csődbe vitte Budapestet. Karácsony Gergely helyettese beismerte, hogy elfogyott a főváros pénze. Kiss Ambrus a csütörtöki sajtótájékoztatóján nemcsak azt közölte, hogy Budapestnek egészen egyszerűen elfogyott a pénze, hanem azt is, hogy a pénzügyi helyzetük csak romlani fog. "Hitelben vagyunk már, és egyébként innentől kezdve folyamatosan nőni fog ez a hitel egyenlegérték" - fogalmazott Kiss Ambrus. A főpolgármester helyettese szerint az, hogy a csőd szélére került a főváros, nem az ő hibájuk. A kormány segítségét várják, és ha az nem érkezik meg, akkor elképzelhető, hogy a főváros nem fizet majd a kormányzati intézményeknek. Kérdésekre válaszolva megismételte: ha a kormány nem fizet majd, akkor érdemes lesz megvizsgálniuk, hogy a főváros sem fizet majd a kormányzati intézményeknek. A Fidesz erre úgy reagált: A folyamatosan növekvő bevételek ellenére Karácsony Gergely és a baloldal csődbe vitte az ország leggazdagabb önkormányzatát, közben pedig politikai korrupcióba és pénzmosási botrányba keveredtek. A kormánypárt közleménye emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely több mint 200 milliárd forint tartalékkal vette át a főváros vezetését Tarlós Istvántól. Úgy fogalmaznak: Budapestet a felelőtlen, pazarló gazdálkodás veszélyezteti, valamint az, hogy Gyurcsány emberei kerültek a kulcspozíciókba.

Tovább a cikkhez
Medián: a budapestiek többsége szerint a kormány miatt vannak pénzügyi nehézségei a fővárosnak
Medián: a budapestiek többsége szerint a kormány miatt vannak pénzügyi nehézségei a fővárosnak
Karácsony Gergely szerint a főváros pénzügyi gondjait gyorsan megoldaná, ha a kormány kifizetné 27 milliárd forintos tartozását. Inkább jónak tartották a budapestiek, hogy a főváros a lakógyűlés keretében kikérte az itt élők véleményét, derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont felméréséből. Karácsony Gergely csütörtöki posztjában a felmérésre hivatkozva megemlíti, hogy a főváros lakóinak többsége szerint Budapest pénzügyi gondjaiért a magyar kormány okolható. A bejegyzés elején kitér a főváros pénzügyi helyzetére, és így indokolja, hogy mínuszban van a város számlája: "Az első félévben kiadásaink 36 százalékát vitte el a közösségi közlekedés finanszírozása, az összkiadásunk 19 százaléka pedig nem volt más, mint a kormánynak befizetett adó. Ez az a sarc, aminek a mértékét 15-szörösére emelte a kormány Tarlós utolsó évéhez képest. Csak egy beszédes adat: összkiadásaink arányában háromszor annyi pénzzel kell finanszírozunk a kormányt, mint amennyit a közvilágításra költünk" - írja Karácsony. Majd kitér a közvéleménykutatás eredményeire: "A budapestiek jelentős többsége pontosan tudja, hogy Budapest pénzügyi gondjait a kormány okozza, és a városlakók több mint kétharmada elvárja az Orbán-kormánytól, hogy betartsa az első Budapesti Lakógyűlés döntéseit" - írta a főpolgármester. Hozzáteszi: a budapestiek túlnyomó többsége azon a véleményen van, hogy "a mostani városvezetésnek se kelljen többet fizetnie, mint az előzőnek".

Tovább a cikkhez
Megy a pazarlás, és miközben az Orbán-kormány propagandára már százmilliárdokat költ, oktatásra, egészségügyre nem jut elég
Megy a pazarlás, és miközben az Orbán-kormány propagandára már százmilliárdokat költ, oktatásra, egészségügyre nem jut elég
Támogatják a nemzeti oltóanyaggyárat, a közmédiát, a fideszes alapítványokat, éppen ezért a legszükségesebbekre nem marad. A jövő évi költségvetésben lapunk gyűjtése szerint több mint ezer milliárd forint olyan kiadás található, amelyek elköltése bizonyíthatóan nem az emberek, az ország érdekét szolgálják, hanem a Fidesz politikai halmának megőrzést, vagy éppen a holdudvar anyagi jólétét. A Költségvetési Tanács értékelése szerint a kormány által benyújtott 2024-es költségvetés rendkívül kockázatos: a bevételi oldala nem kellően megalapozott, a kiadások között pedig olyan megszorítások, csökkentések vannak, amelyek akár az állam működését is veszélyeztethetik. Ezt látja a kormány is, amely a jövő évi költségvetés kiegyensúlyozása érdekében a múlt héten sorra jelentette be az adóemeléseket: nő a kiskereskedelmi cégek, a gyógyszergyártók különadója, de még lakossági megtakarítások is régi-új adót kaptak, ráadásul ez utóbbit már év közepétől bevezetik. Eközben a jövő évi költségvetés nagy hiányossága, hogy nem jut elégedő forrás olyan, a gazdaság versenyképességét hosszú távon meghatározó ágazatokra, mint a oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem, egyszerűen azért, mert nem ezek a kormány prioritásai.

Tovább a cikkhez
Bezárnak: Postai szolgáltatás működhet kisboltokban és gyógyszertárakban is
Bezárnak: Postai szolgáltatás működhet kisboltokban és gyógyszertárakban is
Új partneri programot hirdetett a Magyar Posta, hogy a kistelepüléseken is fixen tudjon működni postai szolgáltatás. A program szerint vállalkozások is bejelentkezhetnek, hogy üzletük tevékenységi köre csekkfelvétellel, levél- és csomagfelvétellel bővüljön. Egy új partneri program keretében a Magyar Posta Zrt. lehetőséget biztosít arra, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (például élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) is részt vehessenek. Ahogy a vállalat az oldalán kiemeli, nemzetközi viszonylatban számos országban működnek már hasonló formában posták, és már itthon is tesztelték a partneri üzemeltetési formát. Mint ahogy az egy korábbi, MTI-nek eljuttatott közleményükből is kiderül, "a program népszerűségét jól példázza, hogy a meghirdetése óta eltelt két hónapban 113 településen - 48 önkormányzattal és 65 vállalkozással együttműködésben - indult meg a szerződéskötés folyamata, és további 741 településen vannak folyamatban egyeztetések". Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhetők a postai feladatok, "így az érintett partnerek egyszerre növelhetik az ügyfélkörüket és árbevételüket".

Tovább a cikkhez
Tovább terjeszkedik a magánposta
Tovább terjeszkedik a magánposta
Budapesten megnyílt a Mail Boxes harmadik egysége a Bank Centerben. Az Oktogonnál és a XIII. kerületben lévő egységükben ugyanis még a várakozásoknál is nagyobb a forgalom. A magánposta hálózatot a vidéki nagyvárosokba is szeretnék kiterjeszteni. Úgy tűnik Magyarországon az állami posta leépülése jó alkalmat adhat a magánvállalkozás térnyerésének. Az Oktogonnál és a XIII. kerületben lévő, korábban nyitott egységeikben ugyanis még a várakozásoknál is nagyobb a forgalom. A héten az V. kerületi Bank Center irodaházban nyitottak egy újabb egységet. Hannya Ernesto, az MBE Magyarország ügyvezetője hangsúlyozta, a cég kiemelt szolgáltatásai között szerepel az expressz dokumentumküldés, az expressz kiscsomagküldés és a postafiók-szolgáltatás egyaránt. Hannya Ernesto arról is beszélt, a franchise terjeszkedése még csak most indul be igazán Magyarországon. A tervek szerint több vidéki nagyvárosban is központot szeretnének nyitni, amihez jelenleg is partnereket keresnek. Mint mondta, a kiszemelt lokációk között szerepel Pécs, Szeged, Debrecen, Kecskemét és Győr is, de újabb és újabb budapesti kerületekben is lehetőségek után néznek.

Tovább a cikkhez
Sorra zárnak be a patikák is - már több százezren élnek olyan településen, ahol nincs gyógyszertár
Sorra zárnak be a patikák is - már több százezren élnek olyan településen, ahol nincs gyógyszertár
A kistelepüléseken egyre több patika szűnik meg, ami elsőként jelzi a gyógyszertárak működtetésével kapcsolatos problémákat. Mindenekelőtt a tizenkét éve változatlan árrésrendszerhez kellene hozzányúlni, mert a növekvő költségek finanszírozása egyre nehezebb. A patikusok oltani és szükséghelyzetben receptet felírni is tudnának, a vény nélküli gyógyszer-házhozszállítás újbóli engedélyezése pedig a vevőknek is jó lenne. Az elmúlt tizenkét évben folyamatosan csökken a hazai gyógyszertárak száma, és ez a folyamat a kistelepülési patikák megszűnésével felgyorsulhat - hangzott el a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) helyzetértékelő sajtótájékoztatóján. A Covid nem javította, sokkal inkább rontotta a gyógyszertárak helyzetét, ami egyre inkább visszahat a lakossági gyógyszerellátásra, főleg vidéken, a kistelepüléseken ennek már markáns jelei mutatkoznak. A magyarországi gyógyszertárak 90 százaléka hálózathoz tartozik. A patikák függetlensége megmaradt, de a hálózati társulás elterjedtsége mutatja, hogy az megfelelő gazdasági hátteret biztosít a kisebb-nagyobb egységek működéséhez. Az elmúlt 12 évben bőven 200 felett van a bezárt gyógyszertárak száma, csak tavaly 17 fiókpatika szűnt meg, idén pedig az első két hónapban már hat.

Tovább a cikkhez
Új magánklinikák Budapesten
Új magánklinikák Budapesten
Új magánklinika nyílt Budapesten. Hárommilliárd forintos beruházással elkészült a legújabb hazai magánkórház. A Budapest One irodaházban, 3 ezer négyzetméteren megnyílt Doktor24 Multiklinika átfogó fekvő- és járóbeteg-ellátással várja a betegeket, s arra készülnek, hogy piacvezető ortopédiai centrummá váljanak - jelentették be a vállalat mai sajtótájékoztatóján. Terveik szerint évi 500 állami finanszírozású csípő és térdprotézis műtéttel csökkentenék az előjegyzettek 15 ezer fős várólistáját. A hazai piac egyik vezető privát egészségügyi szolgáltatója, a Doktor24 a főváros nyugati kapujában, az Etele Pláza szomszédságában nyitotta meg Magyarország legújabb, komplex ellátást nyújtó magánkórházát, amely a cégcsoport negyedik fővárosi szolgáltatási helyszíne. A diagnosztikát és prevenciós szolgáltatásokat is kínáló, felnőtt- és gyermekjáróbeteg-ellátó központot, valamint az integrált, sokszakmás sebészeti fekvőbetegközpontot a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra tervezett, csúcstechnológiával felszerelt szintjein rendezték be. A 3 milliárdos beruházást döntően saját forrásból, valamint egy közel 300 milliós, vissza nem térítendő állami támogatásból valósították meg - közölte a sajtótájékoztatón Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

Tovább a cikkhez
Megint többmilliárd lesz Orbán tűzijátéka
Megint többmilliárd lesz Orbán tűzijátéka
Az 1,4 milliárdos tűzijáték mellé további tízmilliárdot költ az állam az augusztus 20-i ünnepségekre
Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Párbeszéd, hogy megtudják, mennyi az augusztus 20-i tűzijáték és az azt övező ünnepségsorozat költsége. "Az adatkikérésünk alapján nemcsak az derült ki, hogy az augusztus 20-i tűzijáték továbbra is elképesztő összegért, nagyságrendileg nettó 1,4 milliárdért szennyezi Budapest levegőjét. Hanem, hogy ötször ennyit - több mint nettó 10 milliárdot - terveznek elkölteni a kísérő ünnepségsorozatra is: fellépőkre, hang- és színpadtechnikára csak repkednek a százmilliók és milliárdok" - írták. A párt szerint a szerződők között felbukkan alvállalkozóként a Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó New Land Media, valamint a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikás cég.

Tovább a cikkhez
Kövér László: soha nem adjuk fel a magyar embereket szolgáló állam eszményét
Kövér László: soha nem adjuk fel a magyar embereket szolgáló állam eszményét
A magyarok e világi eszménye a független és igazságos magyar állam, amely képes szolgálni és megóvni a nemzetet, segíteni a szülőföldön boldogulást és gyarapodást szerte a Kárpát-medencében. Napjainkra már nincsenek illúzióink Európával kapcsolatban, ám európai eszményeinket ma sem vagyunk hajlandóak feladni, mert eszmények nélkül nem lehet, illúziókban pedig nem érdemes élni - jelentette ki Kövér László szombaton a Zala megyei Pördeföldén. Az Országgyűlés elnöke a kistelepülésen épült Jézus szíve kápolna felszentelésének harmincadik évfordulóján beszélt arról, hogy rengeteg áldozat és kemény munka árán "tapasztalhattuk meg, hogy a magyar állam eszményéből miként tudunk lépésről lépésre haladva valóságot teremteni". "Leszámoltunk a korábbi kommunista illúziókkal, hogy az állam megoldja helyettünk az életünket, de soha nem adjuk fel a magyar embereket szolgáló állam eszményét" - mondta. A parlament elnöke méltatta az alig ötven lelkes település lakóinak több évszázados erőfeszítéseit, akik "átéltek sok jót, és túléltek sok rosszat, még harminc esztendeig tartó háborúkat is". Pördefölde történetében "tükröződik az elmúlt ezredévi magyar megmaradás története, azé a megmaradásé, amelyet az égi és az e világi eszményeinkhez a legnehezebb körülmények között is fennálló ragaszkodás segített".





Tovább a cikkhez
Az USA
Az USA "katonai lehetőségeket" fontolgat Oroszország ellen Szíriában és Irán ellen a Perzsa-öbölben
Újabb eszkalációval fenyeget, hogy Washington és Moszkva "összeveszett" Szíria légterében végrehajtott amerikai drónrepülések miatt. Az Egyesült Államok katonai válaszlépéseket mérlegel Oroszországnak a Szíria feletti égbolton való jelenléte miatt - közölte pénteken a Pentagon egyik tisztségviselője az Associated Pressnek. Míg a szíriai kormány azt akarja, hogy az USA hagyja el az országot, Washington ragaszkodik ahhoz, hogy büntetlenül berepüljenek a drónjai. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő nem volt hajlandó megmondani, hogy milyen lehetőségeket fontolgatnak, de azt állította, hogy az Egyesült Államok "a Szíria feletti égbolton tapasztalható növekvő orosz agresszióval szemben kíván fellépni" - idézte a hírügynökség. A hónap elején az amerikai légierő központi parancsnoka, Alex Grynkewich altábornagy azt állította, hogy orosz vadászgépek egy hét alatt három alkalommal "zaklatták" az amerikai MQ-9 Reaper drónokat Szíria felett. Az orosz légierő akkoriban közös gyakorlatot tartott szíriai partnerével és Moszkva azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy a drónok berepüléseivel megsértette a korlátozott légteret, amit a Pentagon tagadott.

Tovább a cikkhez
A NATO-csúcs döntései miatt folytatódik Ukrajna történelmi tragédiája
A NATO-csúcs döntései miatt folytatódik Ukrajna történelmi tragédiája
"NATO-csatlakozás helyett a kijevi vezetés üres ígéretet kapott, hogy Ukrajna jövője a NATO-ban van, viszont még több pénzt és fegyvert kap az Egyesült Államoktól, Nagy-Britanniától, Franciaországtól és Németországtól" - jelentette ki Simó Endre. A július 11-i és 12-i vilniusi NATO-csúcson hozott döntések miatt folytatódik Ukrajna történelmi tragédiája és a szükségtelen vérontás, a kijevi vezetés viszont oxigénhez jut, hogy a nyugati érdekek védelmezőjeként hatalmon maradhasson - mondta Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke. A közvetlen cél nem az volt, hogy a NATO, mint szervezet hadba szálljon Oroszországgal, hanem az, hogy Ukrajnát eszközként használja fel saját érdekében - mondta a NATO-csúcs kimenetelét kommentálva. "NATO-csatlakozás helyett a kijevi vezetés üres ígéretet kapott, hogy Ukrajna jövője a NATO-ban van, viszont még több pénzt és fegyvert kap az Egyesült Államoktól, Nagy-Britanniától, Franciaországtól és Németországtól" az ellenségeskedés folytatására - folytatta mondandóját Simó. Arra a kérdésre, hogy Oroszországnak milyen következtetéseket kell levonnia a NATO-csúcsból, a következőt mondta: "Ha Oroszország meg akarja valósítani Ukrajnával kapcsolatos hármas célját, a nácitlanítást, a demilitarizálást és Ukrajna semlegességét, akkor a korábbinál is nagyobb nyugati katonai és pénzügyi támogatással kell szembesülnie. Ha viszont lemond céljairól, a Nyugat a gyengeség jeleként értékelné, azonnal integrálnák a NATO-ba Ukrajnát és felvonulnának Oroszország ellen. Noha mindent megtesznek azért, hogy Oroszországot kétvállra fektessék, a NATO héjái sincsenek meggyőződve arról, hogy meg tudnák akadályozni az Ukrajnával kapcsolatos orosz célok elérését.

Deagel megdöbbentő 2025-ös elnéptelenedési előrejelzése célba talált
Deagel megdöbbentő 2025-ös elnéptelenedési előrejelzése célba talált

A Pfizer dokumentumai megerősítik, hogy Deagel megdöbbentő 2025-ös elnéptelenedési előrejelzése célba talált és nem csak becslés volt
2023. július 14. Exposé

A Deagel, egy globális hírszerző és tanácsadó cég ellentmondásos előrejelzése 2020-ban figyelmet keltett, mivel megdöbbentő előrejelzése szerint 2025-re jelentős elnéptelenedési esemény következik be a nyugati világban.

Ez egy nagyon merész állítás volt.

A "Kormányod megpróbál megölni téged" még merészebb.

De sajnos ezeket a merész állításokat most már bizonyítékok hegye támasztja alá, és a bizonyítékok nagy része megtalálható a Pfizer bizalmas dokumentumaiban, amelyeket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága bírósági végzéssel kénytelen volt közzétenni.

És sajnos a bizonyítékok erősen arra utalnak, hogy a Covid-19 oltás tömeges elnéptelenedést okoz.

Mi az a Deagel?

A Deagel vállalat az amerikai katonai hírszerzés egy kisebb ága, egyike a sok titkos szervezetnek, amely magas szintű döntéshozatali célokra gyűjt adatokat, és bizalmas tájékoztató dokumentumokat készít olyan ügynökségek számára, mint a Nemzetbiztonsági Ügynökség, az ENSZ és a Világbank.

Ismeretes, hogy hozzájárult egy Észak-Koreáról szóló Stratfor-jelentés elkészítéséhez. Ilyen pedigrével a Deagelt a hírszerző közösség legitim szereplőjének kell tekinteni, nem pedig pusztán dezinformációs eszköznek.

Ez azt jelenti, hogy a 2025-re vonatkozó népességi előrejelzései, valamint az ipari termelésre vonatkozó előrejelzései nemzetenként nem puszta fantázia, hanem olyan stratégiai feltételezéseken alapulnak, amelyeket a hírszerző közösség más szereplői is osztanak és jól ismernek.

Mit jósolt a Deagel?

A Deagel.com [hírhedt] 2025-ös előrejelzését valamikor 2020-ban eltávolították a honlapjukról. A Wayback Machine / Internet Archive-nak köszönhetően azonban megtekinthetjük az eredeti előrejelzéseket, mielőtt a kritikus gondolkodók felfedezték volna.

Források:
Deagel 2020-ban azt jósolta, hogy az Egyesült Királyság népessége 2025-re 77,1%-kal fog csökkenni.
Deagel 2020-ban azt jósolta, hogy az Egyesült Államok népessége 2025-re 68,5%-kal fog csökkenni.
Deagel 2020-ban azt jósolta, hogy Németország népessége 2025-re 65,1%-kal fog csökkenni.
Deagel 2020-ban azt jósolta, hogy Ausztrália népessége 2025-re 34,6%-kal fog csökkenni.
Miközben számos más nyugati ország esetében is hatalmas csökkenést jósolt.
Deagel eredeti apokaliptikus elnéptelenedési előrejelzéseinek teljes listája itt tekinthető meg.

Sajnos a Pfizer bizalmas dokumentumai, valamint a gyermekek körében tapasztalható elképesztő mértékű halálozás arra utal, hogy Deagel elnéptelenedési adatai nem csupán becslés, hanem célérték voltak.

A bizalmas Pfizer dokumentumok

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) 75 évig próbálta késleltetni a Pfizer COVID-19 vakcina biztonsági adatainak közzétételét, annak ellenére, hogy 2020. december 11-én mindössze 108 napos biztonsági felülvizsgálat után engedélyezte az injekciót.

De 2022 január elején Mark Pittman szövetségi bíró elrendelte, hogy havonta 55 000 oldalt adjanak ki. Január végéig 12 000 oldalt adtak ki.

Azóta a PHMPT az összes dokumentumot közzétette a honlapján. A legutóbbi közzététel 2022. június 1-jén történt.

Az adatdömpingben szereplő egyik dokumentum a "reissue_5.3.6 postmarketing experience.pdf". A bizalmas dokumentum 12. oldala a Pfizer Covid-19 injekció terhesség és szoptatás alatti alkalmazásával kapcsolatos adatokat tartalmaz.

A Pfizer bizalmas dokumentumaiból kiderül, hogy a Covid-oltással beoltott terhes nők 90%-a elvesztette a babáját.

A Pfizer a dokumentumban azt állítja, hogy 2021. február 28-ig 270 olyan esetről volt tudomásunk, amikor az mRNS injekciót terhesség alatt kapták.

A Pfizer Covid-19 injekciónak kitett anyák 46 százaléka (124) szenvedett mellékhatást.

A 124 mellékhatást elszenvedő anya közül 49 nem súlyos mellékhatásnak minősült, míg 75 súlyos mellékhatásnak minősült. Ez azt jelenti, hogy a mellékhatásokról beszámoló anyák 58%-a szenvedett súlyos mellékhatást a méhösszehúzódástól a magzati halálig.

Összesen 4 súlyos magzati/babai esetet jelentettek a Pfizer injekciónak való kitettség miatt.

De itt kezdenek a dolgok meglehetősen aggasztóvá válni. A Pfizer azt állítja, hogy a 270 terhességből 238 esetben egyáltalán nem tudják, hogy mi történt.

De itt vannak a fennmaradó terhességek ismert kimenetelei -
A jelentés időpontjában összesen 34 kimenetel volt, de ezek közül 5 még függőben volt. A Pfizer megjegyzi, hogy a 29 ismert kimenetelből csak 1 volt normális, míg a 29 kimenetelből 28 a baba elvesztéséhez/halálához vezetett. Ez azt jelenti, hogy a terhesség alatti Covid-19 vakcinázás összes ismert kimenetelének 97%-a a gyermek elvesztéséhez vezetett.

Ha figyelembe vesszük azt az 5 esetet is, amikor az eredmény még függőben volt, ez a terhesség alatti Covid-19 vakcinázás összes kimenetelének 82%-át jelenti, amely a gyermek elvesztéséhez vezetett. Ez a 82% és 97% közötti átlagosan 90%-os arányt jelent.

Itt van tehát az első bizonyítékunk arra, hogy valami nincs rendben a Pfizer Covid-19 injekció terhesség alatti beadásával kapcsolatban.

Az alábbiakban az Egyesült Királyság kormányának "REG 174 INFORMATION FOR UK HEALTHCARE PROFESSIONALS" című dokumentumából származó útmutatás olvasható -

Így szólt az útmutató 2020 decemberében. Sajnos, alig egy hónappal később az Egyesült Királyság kormánya és más kormányok világszerte felülvizsgálták ezt az iránymutatást, és a következőképpen szólt.

Ez még mindig a hivatalos iránymutatás 2022 júniusától, és számos olyan kérdést vet fel, amelyek sürgős válaszokat igényelnek, ha figyelembe vesszük, hogy 2021 eleje óta a terhes nőknek azt mondják, hogy a Covid-19 oltás teljesen biztonságos.

Elég csak megnézni, hogy milyen dolgokat mondtak a nőknek, hogy kerüljék a terhesség alatt, mielőtt azt mondták volna, hogy tökéletesen biztonságos egy kísérleti injekció beadása, hogy rájöjjünk, itt valami nincs rendben -.

Füstölt hal,
lágy sajtok,
nedves festék,
kávé,
Gyógynövénytea,
Vitamin-kiegészítők,
Feldolgozott szemét élelmiszerek.
Ezek csak néhányat említek, és a lista végtelen.

Kezdjük tehát a hivatalos útmutató "Terhesség" című részével. A 2020. decemberi iránymutatás szerint "A Covid-19 oltás nem ajánlott terhesség alatt". Alig egy hónappal később ez az iránymutatás kimondta: "Állatkísérletek nem utalnak káros hatásokra a terhesség stb. tekintetében".

Nézzük tehát a szóban forgó állatkísérleteket.

De előtte érdemes rámutatni, hogy a hivatalos útmutató 2022 júniusában azt állítja, hogy "a COVID-19 mRNS BNT162b2 vakcina beadása terhesség alatt csak akkor mérlegelendő, ha a lehetséges előnyök meghaladják az anyára és a magzatra jelentkező lehetséges kockázatokat". Akkor mi a fenéért kényszerítettek minden egyes terhes nőt országszerte aktívan arra, hogy megkapja ezt az injekciót?

A Pfizer és az egészségügyi szabályozó hatóságok eltitkolták a Covid-19 vakcinázás veszélyeit a terhesség alatt, mivel az állatkísérlet a születési rendellenességek és a meddőség megnövekedett kockázatát állapította meg.
A hivatalos útmutatóban említett korlátozott állatkísérlet valójában feltárta a fejlődő magzatot érintő jelentős károsodás kockázatát, de az USA, az Egyesült Királyság és Ausztrália gyógyszerügyi szabályozó hatóságai aktívan úgy döntöttek, hogy ezt az információt eltávolítják a nyilvános dokumentumokból.

A tényleges tanulmány teljes terjedelmében itt tekinthető meg, és a címe: "A BNT162b2, egy mRNS-alapú COVID-19 vakcina hatásának hiánya a nőstény termékenységre és a prenatális és posztnatális utódok fejlődésére patkányokon".

A vizsgálatot 42 nőstény Wistar Han patkányon végezték. Huszonegyen kapták a Pfizer Covid-19 injekciót, 21-en pedig nem.

Íme a vizsgálat eredményei -

A kontrollcsoportban 3/3 (2,1) magzatnál figyeltek meg számfeletti ágyéki bordákat. A vakcinázott csoportban viszont 6/12 (8,3) magzatnál észleltek számfeletti ágyéki bordákat. Ezért átlagosan 295%-kal magasabb volt az előfordulási arány a vakcinázott csoportban.

A számfeletti bordák, más néven járulékos bordák a bordatöbblet egy ritka változata, amely leggyakrabban a nyaki vagy ágyéki csigolyákból ered.

Amit tehát ez a tanulmány talált, az a Pfizer Covid-19 injekció által okozott rendellenes magzatképződés és születési rendellenességek bizonyítéka.

De a tanulmány abnormális eredményei itt még nem érnek véget. A beoltott patkánycsoportban a "beültetés előtti veszteség" aránya kétszerese volt a kontrollcsoporténak.

A preimplantációs veszteség olyan megtermékenyített petesejtekre utal, amelyek nem tudnak beágyazódni. Ez a tanulmány tehát arra utal, hogy a Pfizer Covid-19 injekciója csökkenti annak esélyét, hogy egy nő teherbe essen. Így tehát növeli a meddőség kockázatát.

Ha ez a helyzet, akkor hogy a fenébe sikerült a gyógyszerhatóságoknak világszerte azt állítaniuk hivatalos útmutatásukban, hogy "az állatkísérletek nem utalnak közvetlen vagy közvetett káros hatásokra a terhességgel kapcsolatban"? És hogyan sikerült kijelenteniük, hogy "Nem ismert, hogy a Pfizer vakcina hatással van-e a termékenységre"?

Az igazság az, hogy aktívan úgy döntöttek, hogy eltussolják a dolgot.

Ezt az ausztrál kormány egészségügyi minisztériumához (Department of Health Therapeutic Goods Administration, TGA) intézett információszabadság-kérelemnek (Freedom of Information, FOI) köszönhetően tudjuk.

A FOI-kérelem alapján nyilvánosságra hozták a 2021. január 11-én készült "Küldöttek áttekintése és az ACV tanácsadásának kérése" című dokumentumot. A dokumentum 30. oldalától kezdődően "a termékinformációk áttekintése" látható, és kiemeli azokat a módosításokat, amelyeket a "Nem klinikai értékelő jelentésben" a hivatalos közzététel előtt el kell végezni.

A változtatásokat a Pfizer a termékinformáció következő frissítése előtt kérte végrehajtani.

A kért változtatások közül néhány a következő volt -

A 4. modul értékelője arra kérte a Pfizert, hogy törölje az állítását, miszerint "az állatkísérletek nem utalnak közvetlen vagy közvetett káros hatásokra a reprodukciós toxicitás tekintetében".

Miért?

A 4. modul értékelője közölte a Pfizerrel, hogy a "B2 terhességi kategóriát" megfelelőnek tartják, és kérte, hogy a következő sorral egészítsék ki a terméket -

"Egy patkányokon végzett kombinált termékenységi és fejlődési toxicitási vizsgálat a COMIRNATY-val kezelt nőstény patkányok magzatainál a számfeletti ágyéki bordák fokozott előfordulását mutatta ki".

De itt van egy emlékeztető, hogy a nagyközönségnek kiadott hivatalos dokumentum hogyan szól -

A terhességi kategóriát "B1"-re változtatták, nem tettek be egy sort sem a magzatoknál a számfeletti ágyéki bordák fokozott előfordulására, és helyette beillesztették a törlésre kért sort, amely szerint "Az állatkísérletek nem utalnak közvetlen vagy közvetett káros hatásokra a terhességgel kapcsolatban...".

Itt van a terhességi kategóriák hivatalos leírása -

Ez elég nagy különbség a két kategória között. De az a tény, hogy a 4. modul értékelője egyáltalán úgy gondolta, hogy a B2-es terhességi kategória megfelelő, erősen megkérdőjelezhető, ha figyelembe vesszük annak a "nem megfelelő" és rendkívül kisszámú állatkísérletnek az eredményeit, amelyet a Pfizer Covid-19 injekció terhesség alatti alkalmazásának biztonságosságának értékelésére végeztek, amint azt fentebb feltártuk.

Tehát nem csak arra van bizonyítékunk, hogy a Pfizer vakcina a beadványt kapók 82-97%-ának elveszítheti a gyermekét, hanem most már arra is van bizonyítékunk, hogy a Pfizer vakcina a meddőség vagy a születési rendellenességek fokozott kockázatához vezet.

Mindkét példa önmagában is alátámasztja azt a feltételezést, hogy a Covid-19 oltás elnéptelenedéshez fog vezetni. De sajnos a bizonyítékok itt nem érnek véget.

A Pfizer bizalmas dokumentumaiból kiderül, hogy a Covid-19 vakcina felhalmozódik a petefészkekben.
Egy másik tanulmányt, amely a Pfizer bizalmas dokumentumainak hosszú listáján található, amelyet az FDA bírósági végzéssel kényszerült közzétenni itt, Wistar Han patkányokon végeztek, amelyek közül 21 nőstény és 21 hím volt.

Minden patkány egyszeri intramuszkuláris adag Pfizer Covid-19 injekciót kapott, majd a beadást követően előre meghatározott időpontokban meghatározták a vér, a plazma és a szövetek teljes radioaktivitásának tartalmát és koncentrációját.

Más szóval a vizsgálatot végző tudósok megmérték, hogy a Covid-19 injekcióból mennyi terjedt át a test más részeire, például a bőrre, a májra, a lépre, a szívre stb.

A tanulmány egyik legaggasztóbb megállapítása azonban az, hogy a Pfizer injekció idővel felhalmozódik a petefészekben.

A "petefészek" a női mirigyek egyik párja, amelyben a petesejtek képződnek, valamint az ösztrogén és a progeszteron női hormonok termelődnek.

A kutatók a Pfizer-betét beadását követő első 15 percben a petefészkekben 0,104 ml teljes lipidkoncentrációt mértek. Ez aztán 1 óra elteltével 1,34ml-re, 4 óra elteltével 2,34ml-re, majd 48 óra elteltével 12,3ml-re nőtt.

A tudósok azonban nem végeztek további vizsgálatokat a 48 óra utáni felhalmozódásra vonatkozóan, így egyszerűen nem tudjuk, hogy ez az aggasztó felhalmozódás folytatódott-e tovább.

A Public Health Scotland által közzétett hivatalos brit adatok azonban, amelyek itt találhatók, néhány aggasztó támpontot nyújtanak arra vonatkozóan, hogy milyen következményekkel járhat ez a felhalmozódás a petefészkekre nézve.

A petefészekrákban szenvedő egyének számára vonatkozó adatok azt mutatják, hogy az ismert tendencia 2021-ben jelentősen magasabb volt, mint 2020-ban és a 2017-2019-es átlagnál.

Petefészekrák - Forrás
A fenti grafikon 2021 júniusáig mutatja az adatokat, de a Public Health Scotland műszerfalán található grafikonok már egészen 2021 decemberéig mutatják a számokat, és sajnos azt mutatják, hogy a különbség még tovább nőtt, a petefészekrákban szenvedő nők száma jelentősen emelkedett.

Ezzel zárul a harmadik bizonyítékunk. Most már tudjuk.

A Pfizer bizalmas dokumentumai 82 és 97% közötti vetélési arányt mutatnak,
Az egyetlen állatkísérlet, amelyet a Pfizer vakcina terhesség alatti beadásának biztonságosságának bizonyítására végeztek, a meddőség és a születési rendellenességek megnövekedett kockázatát jelezte,
és további bizalmas Pfizer dokumentumokból kiderül, hogy a vakcina felhalmozódik a petefészkekben.
Sajnos arra is van bizonyítékunk, hogy a Covid-19 oltás növeli az újszülöttek életének sajnálatos elvesztésének kockázatát, és ez szintén a Public Health Scotland "Covid-19 Wider Impacts" műszerfaláról származik.

Az újszülöttek halálozása 7 hónapon belül másodszor is kritikus szintet ért el 2022 márciusában.
A hivatalos adatokból kiderül, hogy az újszülöttkori halálozások aránya 2022 márciusában 1000 élveszületésre vetítve 4,6-ra emelkedett, ami 119%-os növekedést jelent a várható halálozási arányhoz képest. Ez azt jelenti, hogy az újszülöttkori halálozási ráta legalább négy év alatt másodszor lépte át a "kontrollhatár" néven ismert felső figyelmeztető küszöbértéket.

Legutóbb 2021 szeptemberében lépte át a határértéket, amikor az 1000 élveszületésre jutó újszülöttkori halálozás 5,1-re emelkedett. Bár a ráta hónapról hónapra ingadozik, mind a 2021. szeptemberi, mind a 2022. márciusi érték megfelel az 1980-as évek végén jellemzően utoljára mért szinteknek.

A Public Health Scotland (PHS) hivatalosan nem jelentette be, hogy vizsgálatot indított, de ezt kell tennie, ha eléri a felső figyelmeztető küszöbértéket, és ezt már 2021-ben megtette.

Akkor a PHS azt mondta, hogy a felső ellenőrzési határérték túllépése "azt jelzi, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy a véletlenszerű szóródáson túlmenő tényezők is hozzájárulhattak a bekövetkezett halálesetek számához".

Utolsó bizonyítékunk, amely alátámasztja azt az állítást, hogy a Covid-19 oltás elnéptelenedéshez fog vezetni, további valós adatok formájában érkezik, de ezúttal az USA-ból.

A Covid-19 oltás legalább 1517%-kal növeli a vetélés kockázatát.
A Centers for Disease Control's (CDC) szerint) Vaccine Adverse Event Database (VAERS) szerint 2022 áprilisáig összesen 4 113 magzati halálesetet jelentettek a Covid-19 injekció mellékhatásaként, ebből 3 209-et a Pfizer injekciójával szemben.

Hitel: Health Impact News
A CDC elismerte, hogy a mellékhatásoknak mindössze 1-10%-át jelentik ténylegesen a VAERS-nek, ezért a valós szám sokszorosan rosszabb lehet. De hogy perspektívába helyezzük ezeket a számokat, a Covid-19 injekciók 2020 decemberében történt sürgősségi felhasználási engedélyezését megelőző 30 évben mindössze 2239 magzati halálesetet jelentettek a VAERS-nek. (Forrás)

Egy további, itt megtekinthető tanulmány pedig azt találta, hogy a Covid-19 oltást követő vetélés kockázata 1517%-kal magasabb, mint az influenza elleni oltást követő vetélés kockázata.

A valódi kockázat azonban valójában sokkal magasabb lehet, mivel a terhes nők az influenza elleni védőoltás célcsoportját képezik, míg a Covid-19 oltás tekintetében eddig csak kis demográfiai csoportot alkottak.

63 060%-os növekedés a gyermekkori túlhalálozásban Európa-szerte
2021 perzselő nyarán egy jelentős döntés söpört végig Európán, amely érzelmek örvényét váltotta ki a szülőkből, akik bedőltek a 24/7 propagandának, és alig várták, hogy gyermekeik számára reménysugár érkezzen.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) végre megadta a Pfizer COVID-19 vakcinájának sürgősségi felhasználási engedélyét a 12 és 15 év közötti gyermekeknél.

Megkönnyebbülés és ujjongás járta át számtalan naiv szülő szívét, akik ebben az állítólagos világjárvány elleni védelem jelzőfényét látták.

A szerencse szele azonban váratlan fordulatot vett, amikor megkezdődött a vakcina bevezetése a gyermekek számára. Megdöbbentő jelentések láttak napvilágot, amelyek a fiatalok haláleseteinek aggasztó növekedését mutatták szerte a kontinensen. Az érintett családok ezreinek optimizmusa gyorsan elszállt, és helyét a komor valóság vette át, amely sokak reményeire árnyékot vetett.

Tragikus módon a statisztikák kísérteties képet festenek: 2023 huszonkettedik hetére megdöbbentő, 63 060%-os növekedést mutat a 0 és 14 év közötti gyermekek halálozási többlete. Ezek a számok olyan következményekről suttognak, amelyeket sok elhallgatott és erősen cenzúrázott hang előre látott.

A 2021. év 21. hetében az Európai Gyógyszerügynökség kiterjesztette a Pfizer COVID-19 vakcina sürgősségi felhasználási engedélyét, először a 12-15 éves gyermekekre, majd később az 5-11 éves korosztályra.

Az engedélyezést követő hetekben azonban megdöbbentő módon emelkedett a gyermekek körében a többlethalálozás, és ez a növekvő tendencia töretlenül folytatódott.

A 2021. évi 22. hét és a 2021. évi 52. hét között a 0-14 éves gyermekek körében bekövetkezett 919 többlethalálozás riasztó adatának sokkoló hullámokat kellett volna elindítania a kontinensen. De az adatokat elhallgatták.

A kontraszt nem is lehetett volna élesebb, hiszen a 2021. év 1. és 21. hete közötti időszakban 218-zal kevesebb haláleset történt, mint várták.

És azt a tényt, hogy a többlethalálozás megugrása tökéletesen egybeesik azzal, hogy az EMA jóváhagyta a Pfizer COVID-19 vakcináját a 12 és 15 év közötti gyermekek számára, nem lehet pusztán véletlen egybeesésnek tekinteni.

A nyugtalanító tendencia 2022-ben is folytatódott, a 26 európai országban összesen 1639 többlethalálozással a 0 és 14 év közötti gyermekek körében, ami olyan komor valóságot fest, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Sajnos 2023 22. hetének elérkeztével a kísérteties igazság kiderült, mivel további 590 többlethalálozást regisztráltak, így a szívfájdító összes haláleset 3148-ra emelkedett a gyermekek körében.

A komor adatokból kiderül, hogy a többlethalálozások száma 63 060%-kal nőtt, amióta az Európai Gyógyszerügynökség kiterjesztette a Covid-19 vakcina sürgősségi felhasználási engedélyét a 12 és 15 év közötti gyermekekre.

A kontraszt a korábbi időszakhoz képest nem is lehetne élesebb.

A 2019. év 21. hetétől a 2021. év 21. hetéig a vártnál 5-tel kevesebb haláleset történt a 0-14 éves gyermekek körében.

A 2019. év 21-52. hete (a "pandémia" előtti időszak)

A 2020-as év egészét tekintve a vártnál 230-mal kevesebb haláleset történt, ami hátborzongató képet fest.

Eközben a 2021-es évben a Covid-19 injekció gyermekek számára történő sürgősségi felhasználásának engedélyezését megelőző 21. hétig Európa-szerte 218-mal kevesebb haláleset történt a vártnál.

A 0 és 14 év közötti gyermekek körében 26 európai országban, köztük az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Németországban bekövetkezett többlethalálozások megdöbbentő növekedése a 63 060%-os megdöbbentő mértékű emelkedést mutatja, amióta az Európai Gyógyszerügynökség kiterjesztette a Pfizer COVID-19 oltóanyagának sürgősségi felhasználási engedélyét a 12 és 15 év közötti gyermekekre.

Ez az elszomorító valóság komoly aggodalomra ad okot, figyelembe véve az injekció kísérleti jellegét és az antitestfüggő fokozódás (ADE) és a vakcinával összefüggő fokozódó betegség (VAED) kockázata miatti korábbi kerülését.

Ráadásul a vakcina beadása olyan gyermekeknek, akiket nem veszélyeztetett jelentősen az állítólagos Covid-19 vírus, zavarba ejtőnek tűnik annak fényében, hogy 2020-ban, az állítólagos világjárvány kezdetétől az év végéig 449-cel kevesebb halálesetet regisztráltak a 0-14 éves gyermekek körében Európa-szerte.

Azzal a kockázattal, hogy ez egy esszévé válik, ezzel a mai napra befejezzük a bizonyítékokat, de van még bőven, és mi gondoskodni fogunk arról, hogy beszámoljunk róluk.

De mint -
- A Pfizer bizalmas dokumentumai 82% és 97% közötti vetélési arányt mutatnak,
- Az egyetlen állatkísérlet, amelyet a Pfizer vakcina terhesség alatti beadásának biztonságosságának bizonyítására végeztek, a meddőség és a születési rendellenességek fokozott kockázatát jelzi,
- További bizalmas Pfizer-dokumentumok mutatják, hogy a vakcina felhalmozódik a petefészkekben, Skóciából származó adatok szerint a petefészekrákos esetek száma minden idők legmagasabb,
további skóciai adatok, amelyek szerint az újszülöttek halálozása hét hónapon belül másodszor is kritikus szintet ért el,
- A CDC VAERS adatai szerint a Covid-19 oltás legalább 1517%-kal növeli a vetélés kockázatát,
- A COVID gyermekeknek szánt oltóanyag EMA általi jóváhagyása pedig megdöbbentő, 63 060%-os növekedést okoz a gyermekhalálozásban bekövetkező többlethalálozásban Európa-szerte;

Úgy tűnik, hogy már több mint elég bizonyítékunk van arra, hogy a Covid-19 oltás tömeges elnéptelenedést okoz, és Deagel apokaliptikus adatai a nyugati világra vonatkozóan 2025-re vonatkozóan jó úton haladnak a megvalósulás felé.

Tovább a cikkhez
A CDC a
A CDC a "megbízhatatlan" és "megalapozatlan adatok" ellenére a maszkok népszerűsítésére használta a folyóiratot
A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) zászlóshajójának tudományos folyóiratában megjelent tanulmányok új elemzése szerint az ügynökség megbízhatatlan adatok felhasználásával népszerűsítette a maszkok hatékonyságát, és a következtetéseket nem támasztották alá bizonyítékokkal. A július 11-én a MedRxiv-on közzétett előzményjelentés szerint a CDC Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) az esetek 75 százalékában pozitív megállapításokat tett a maszkok hatékonyságáról, annak ellenére, hogy a maszkokat vizsgáló tanulmányoknak csak 30 százaléka, és kevesebb mint 15 százalékuknak voltak "statisztikailag szignifikáns eredményei". Egyetlen tanulmányt sem randomizáltak, mégis a CDC az MMWR tanulmányainak több mint felében megtévesztő kijelentéseket tett, amelyek szerint a maszk viselése és a COVID-19-es megbetegedések vagy az átvitel csökkenése között okozati összefüggés áll fenn, annak ellenére, hogy a maszkok hatékonyságát nem sikerült bizonyítani. Az MMWR-tanulmányokban az ok-okozati összefüggés nem megfelelő nyelvezetét a CDC akkori igazgatója, Dr. Rochelle Walensky közvetlenül átvette a maszkok és az amerikaiakat maszkok viselésére buzdító ajánlások népszerűsítésére. A szerzők szerint megállapításaik "aggodalomra adnak okot a folyóirat megbízhatóságát illetően az egészségügyi politika tájékoztatását illetően", és a folyóiraton belüli elfogultságra utalnak. Az MMWR, amelyet gyakran "a CDC hangjának" neveznek, az ügynökség elsődleges eszköze "az időszerű, megbízható, hiteles, pontos, objektív és hasznos közegészségügyi információk és ajánlások tudományos közzétételére".

Tovább a cikkhez
Folytatódik a Hirtelen Halál sorozat a sztárvilágban is
Folytatódik a Hirtelen Halál sorozat a sztárvilágban is
Meghalt a híres brit-francia énekesnő, Jane Birkin, aki 3 COVID-oltás után úgy vélte : "Szerencsésnek érzem magam, hogy három adagot kaptam!" Meghalt a híres énekesnő, Jane Birkin, hármas covid elleni oltással: szerencsésnek érzem magam, hogy három adagot kaptam - mondta a művész. Holtan találták otthonában a híres brit-francia művésznőt, Jane Birkint, aki a "Je t'aime...moi non plus" című slágerről is ismert. Az énekesnő a kamu-pandémia idején fanatikus vakcina-propagandista volt. Mint többször nyilvánosan kijelentette, nagyon szerencsésnek mondta magát, hogy kaphatott 3 Pfizer COVID-vakcinát. Jane Birkin január 12-én adott interjút erről a Le Parisiennek. Határozottan úgy vélte azok a nagyon szerencsések, akik minél hamarabb megkapják a COVID-oltásokat. A művésznő halálának okát és körülményeit nem nevezték meg.

Tovább a cikkhez
Dr. Trozzi CPSO látásmódjának frissítése
Dr. Trozzi CPSO látásmódjának frissítése
Dr. Trozzi tájékoztatja az Egészségügyi Világtanács vezetését és a globális közönséget a CPSO által az etikus orvosok ellen Kanadában folytatott törvénytelen büntetőeljárásról. Az Egészségügyi Világtanács közelmúltban tartott heti közgyűlésén, amelyet a világ minden tájáról több ezren láttak, tájékoztattam a közgyűlést az orvosi zsarnokság kanadai helyzetéről és a CPSO-val folytatott jelenlegi küzdelmünkről. Íme a helyzet rövid és őszinte leírása, valamint az Egészségügyi Világtanács irányítóbizottságának tagjaitól kapott bátorító szavak. Az Egészségügyi Világtanács üzenete! Az Ontario Orvosok és Sebészek Kollégiuma (CPSO) el akarja venni Dr. Mark Trozzi orvosi engedélyét, amiért a Covid-19 alatt etikusan állást foglalt a betegei mellett, és felszólalt a WHO és a kanadai kormány szabályozó szervei által folytatott etikátlan és tudománytalan globális menetrend ellen. 2023. július 19-én, hétfőn a 92. számú közgyűlésen Dr. Mark Trozzi fontos tájékoztatást adott a meghallgatásról, és bátorító támogató üzeneteket kapott a WCH Irányító Bizottságától. Kérjük, küldjék gondolataikat és imáikat az elmúlt három év egyik igazi hőséért, Dr. Mark Trozziért. A fény, az igazság, az együttérzés és az igazi orvosi etika harcosa.

Tovább a cikkhez
Tényleg a tehénfing nyírja ki a Földet?
Tényleg a tehénfing nyírja ki a Földet?
A tehenek túl sokat szellentenek, amitől telemegy a légkör üvegházhatású gázzal, mi meg belepusztulunk a globális felmelegedésbe - szól az egyik leghíresebb klímaváltozási közhely. Ami nyilván azért lett olyan közismert, mert a fingás alapvetően vicces (kérdezzen csak meg egy tetszőleges ötévest), a klímaváltozás viszont egyre inkább vérfagyasztó, ez pedig tökéletes kombináció az emberek érdeklődésének megragadásához. Amire csak újabb lapáttal tett rá, hogy nemrégiben Bill Gates, és az amerikai újbaloldal szuperprojektje, a Green New Deal is a fingó teheneket emelte a klímaváltozás elleni harc frontvonalába. Pedig szegény tehenek nem is finganak olyan sokat. persze ez nem jelenti azt, hogy ne lennének extrém problémásak a klímaváltozás szempontjából. A szarvasmarhának, mint a kérődző állatoknak általában, négy gyomra van. Ebből az első a bendő, ami meglepően nagy, 150-200 liter űrtartalmú egy felnőtt tehénnél. A tehén legel, vagy eszik, amit kap, a lényeg, hogy minden ide kerül első menetben. A félig megrágott kajára itt sok milliárd baktérium szabadul rá, és segítenek a növényi rostok lebontásában. A tehén később ezt az előemésztett élelmet felöklendezi, újra megrágja, és lenyeli, de most már a további gyomorrészekbe, ahol az emésztés befejeződik. Ha valakit érdekel részleteiben is a dolog, itt olvashat róla bővebben, minket most csak az első fázis érdekel, ahol egy erjedési folyamat megy végbe, aminek a végén egy csomó hidrogén, majd abból metán képződik. Ezek a gázok aztán természetes úton távoznak a tehén szervezetéből, nagyjából 95:5 arányban az emésztőcsatorna be-, illetve kijáratán.

Az igazság a görögdinnyéről... és előnyei
Az igazság a görögdinnyéről... és előnyei

Az igazság a görögdinnyéről... és előnyei

Semmi sem mondja jobban, hogy "nyár", mint egy hűs, frissítő, édes, lédús, finom szelet érett görögdinnye - függetlenül attól, hogy milyen évszak van. De gyakran hallom, hogy óva intenek a görögdinnye fogyasztásától - hogy magas a glikémiája, tele van cukorral, nagyrészt víz, nem túl tápláló stb.

Nem igaz? Vagy tévednek?

Bár a görögdinnye többnyire vízből áll - 90%-ban, de tele van A-, B6- és C-vitaminnal, likopinnal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. Emlékszel, amikor a paradicsomban lévő likopinról hallottál? A görögdinnye, egy másik piros színű gyümölcs, TELJESEN tele van ezzel az erős fitonutrienssel! Valójában a görögdinnye tartalmazza az összes gyümölcs és zöldség közül a legmagasabb likopintartalmat. Egy csésze görögdinnye másfélszer annyi likopint tartalmaz, mint egy nagy friss paradicsom. És ki eszik csak egy csésze görögdinnyét? Én biztosan nem!

Mivel a görögdinnye az egyik legjobb likopinforrás, több mint 6500 mikrogramm kevesebb mint fél csészében, egy egész hadseregnyi gyulladáscsökkentő antioxidáns aktivitást kapunk! A görögdinnye piros húsából származó likopin nagyon stabil, még azután is, hogy a görögdinnyét felvágták és a hűtőben tárolták. A likopinról úgy gondolják, hogy még erősebb, mint másik narancssárga/vörös színű szövetségese, a béta-karotin - amely a piros és narancssárga gyümölcsökben és zöldségekben található.

Szív- és érrendszeri előnyök

A likopin erős természetes gyulladáscsökkentő és antioxidáns, amelyet a szív- és érrendszer védelmében, a csontok egészségében és a rák megelőzésében játszott szerepe miatt értékelnek. A likopin mellett a görögdinnye egy másik erős fitokemikáliát, citrulint, egy aminosavat is tartalmaz. A citrullin a szervezetben egy másik fontos vegyi anyaggá, argininné vagy L-argininné alakul át. Az argininből nitrogén-oxid képződik, amely erőteljes előnyökkel jár a szívre és az erekre nézve. Az NO valóban ellazíthatja és kinyithatja az ereket, csökkentve ezzel a vérnyomást és segítve a szervezetet abban, hogy több oxigént szállítson a test azon részeibe, ahol arra szükség van - mint például az izmok, a szív és az agy. A Floridai Állami Egyetem tanulmánya szerint a görögdinnye az erek falának ellazításával jelentősen csökkentheti a vérnyomást - különösen a túlsúlyos embereknél.

A citrullin, amikor argininné alakul át, segíthet megelőzni a zsírsejtekben a zsír túlzott felhalmozódását is, mivel blokkol egy olyan enzimet, amely ezt a zsírt raktározza. És mivel a citrullin a nitrogén-oxid előanyaga, a Viagrához hasonlóan segíthet a férfiak merevedési zavarainak javításában is - bár elég sok görögdinnyét kellene fogyasztani ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el, mint a Viagra.

Ahogy ebben a cikkben is láthatod, a görögdinnye szerepel azon élelmiszerek listáján, amelyek a sztatinokat verik a szív egészsége szempontjából!

Minden a likopinról szól

A karotinoidok erős antioxidánsok, amelyek képesek elpusztítani a szabad gyököket, amelyek megtámadják a szervezetünket, és hozzájárulhatnak a krónikus betegségekhez és az öregedéshez. Egy 13 000 felnőtt amerikai bevonásával végzett vizsgálatban a karotinoidok alacsony szintje a korai halálozás egyik legfontosabb előrejelzője volt. Különösen a likopin alacsony vérszintje! A likopin védi a szív- és érrendszerünket, a férfi reproduktív rendszert, a bőrben pedig védi és megakadályozza a nap UV-károsodását.

Számos tanulmányt végeztek, amelyek kimutatták a likopinszint és a szívbetegségek közötti szoros kapcsolatot. A Physicians Health Study elemzései 39%-os csökkenést mutattak ki a stroke kockázatában azoknál a férfiaknál, akiknek a vérében a legmagasabb volt a likopin szintje. Egy másik finnországi tanulmány, amely 1000 férfit követett 12 éven keresztül, szintén hasonló eredményekre jutott.

A likopin a koleszterin előállításáért felelős enzim korlátozásáért is felelős, így a több likopint tartalmazó élelmiszerek fogyasztása szintén segít a koleszterinszint - pontosabban az LDL-koleszterin - csökkentésében. (Megjegyzés: ha már a szív egészségénél tartunk, tudta, hogy a fűvel táplált tejzsír olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek az artériák eltömődésének megszüntetésében?)

Rákellenes erő

A likopin több szempontból is életmentő! Szív- és érrendszeri előnyei mellett a likopin antioxidáns ereje kiterjed a rákellenes hatásokra is. Egy 2014-es, 10 tanulmányból álló metaanalízis szerint az étrendi likopin védelmet nyújt a petefészekrákkal, valamint az agydaganatokkal és az emlődaganatokkal szemben.

És természetesen tudjuk a likopin értékét a prosztatarák elleni küzdelemben is. Számos vizsgálatban a likopint tartalmazó élelmiszerek magasabb bevitele és a likopin magasabb szérum- vagy plazmakoncentrációja a prosztatarák - különösen a halálosabb prosztatarák - nagyon jelentősen csökkent kockázatával járt együtt. Amikor a kutatók csak azokat a férfiakat vizsgálták, akiknek legalább egy magas kockázatú PSA-tesztjük volt, az alanyoknál 50%-kal csökkent a halálos prosztatarák kockázata.

"Ezen eredmények alapján azt feltételezzük, hogy a likopintartalmú élelmiszerekben gazdag étrend fogyasztása csökkenti a prosztatarák agresszív potenciálját a tumor kialakulása során fellépő neoangiogenezis gátlásával" - jelentette Dr. Giovannucci munkacsoportja a Journal of the National Cancer Institute online, nyomtatás előtt megjelent számában."

Más vizsgálatok kimutatták, hogy a likopin erőteljes rákellenes képessége hatékony a tüdőrák, a nyelőcső-, a gyomor-, a hasnyálmirigy-, a vastagbél- és a méhnyakrák ellen is.

Rendkívül jó a rehidratálásra

A görögdinnye azért kapta a nevét, mert több mint 90%-ban vízből áll, és ez a víz tele van elektrolitokkal és káliummal, ami segít a hidratáltság megőrzésében vagy a rehidratációban. Tökéletes gyümölcs a forró nyári napokon, vagy egy kemény, izzasztó edzés után! És ez a finom gyümölcslé segíthet megelőzni az izomfájdalmakat is - különösen, ha intenzív edzés előtt görögdinnyét fogyasztasz.

Nem csak a piros része

Bár a legtöbben csak a görögdinnye lédús, piros húsát fogyasztják, valójában az egész dinnye ehető és tele van tápanyagokkal! A piros közepétől a szárvégig, valamint a virágvégig - beleértve a héj melletti fehér részt is - rengeteg lenyűgöző antioxidáns, flavonoid, likopin és C-vitamin található benne. A héj tele van klorofillal, és még több citrulint tartalmaz, mint a piros hús. Próbáld ki, hogy a görögdinnye héját frissen facsart lime-lével együtt dobod a turmixgépbe, hogy egészséges slushy finomságot kapj.

Még mindig a legjobb azonban, ha a legérettebb, legpirosabb görögdinnyét szeded, amit találsz. A likopintartalom ugyanis folyamatosan növekszik egészen addig, amíg a görögdinnye a legpirosabb és legérettebb nem lesz.

És ne köpd ki azokat a magokat, hacsak nem veszel részt egy görögdinnyemag-köpködő versenyen! A fekete görögdinnyemagok nemcsak ehetőek, de valójában rendkívül jót tesznek neked. Tele vannak vassal, cinkkel, rosttal és fehérjével.

A görögdinnye gazdag gyulladáscsökkentő anyagokban is, köztük a cucurbitacin E-ben, tripterpenoidban, amely segít blokkolni a fájdalmat és a gyulladást bizonyos enzimek által, hasonlóan az olyan NSAID-okhoz, mint az ibuprofen és az aszpirin.

Miközben a görögdinnye nagyon alacsony kalóriatartalmú (egy csészényi csak kb. 46 kalóriát tartalmaz), lenyűgözően sok más fontos, alapvető tápanyagot is tartalmaz, többek között:

• A-vitamin
• C-vitamin
• B6-vitamin
• Kálium
• Magnézium

A régi kérdés - Hogyan válasszuk ki a tökéletes görögdinnyét?

Hatalmas szerencsejáték lehet megtalálni a tökéletes, piros, édes görögdinnyét. De - ha tudod, mit kell keresned - van egy igazi módszer arra, hogy megtaláld a legjobbat. A görögdinnye alján keress egy halvány, vajszínű sárga foltot - nem fehéret vagy zöldet. Ez az egyik legjobb jelzője a görögdinnye érettségének. Szedj fel néhányat, és válaszd ki azt, amelyik a méretéhez képest a legnehezebb. Sokan a görögdinnyét is "megdobogtatják", hogy ellenőrizzék az érettségét - a legjobb üreges basszushangra figyeljen.

Ne feledje, hogy a görögdinnye ésszerű mennyiségű gyümölcscukrot tartalmaz, ezért ügyeljen a cukorbevitelre, és mértékkel fogyassza a görögdinnyét. Ezzel együtt, mivel a görögdinnye annyira laktató, és mind magas a víztartalma, mind a rosttartalma, nem teljesen igaz az a régi mítosz, hogy a görögdinnye magas glikémiás... Ez azért van, mert a görögdinnye "glikémiás terhelése" valójában meglehetősen alacsony, mivel szinte lehetetlen nagy mennyiségben túlfogyasztani egy olyan laktató élelmiszert, mint a görögdinnye.



- Ezen a héten ismét vendégem az UFO-kutató, egykori szenátusi jelölt és díjnyertes pilóta, mr. John Lear.
John először is úgy gondoljuk, hogy a más bolygókról érkezett lények, mint a kis zöld emberkék zöldek-e? Abból, amit tudsz, egyformák-e vagy különbözőek?

- Legalább 70 különböző faj és valószínűleg több is, de bármennyire is furcsán hangzik, vannak olyan kis zöld emberkék...
Videó itt
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás